De Bestenu Stappenteller Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/18/2020


Het tellen van je stappen is een effectieve manier om te zien hoe actief je op een bepaalde dag bent geweest. Dit doe je het beste met een stappenteller. Hieronder lees je daarom waarop je let bij aankoop van een stappenteller!

Hoeveel stappen moet ik per dag zetten om af te vallen?

show product content

Hoeveel stappen je per dag moet zetten om gewicht te verliezen is een lastige vraag om te beantwoorden. Dit hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee je loopt, ga je bergop of bergaf, maar ook je huidige lichaamsgewicht en calorie-inname tellen mee.

Over het algemeen wordt er gezegd dat je moet proberen 10.000 stappen per dag te halen. Dit staat gelijk aan ongeveer een uur lopen. Het gaat er vooral om dat je meer loopt dan wat je normaal al doet.

Loop je dagelijks 7000 stappen, streef dan toch naar die 10.000. Loop je daarentegen elke dag naar je werk en weer terug en haal je de 10.000 stappen al, streef dan naar bijvoorbeeld 12.000 stappen.

Hier is een overzichtje van hoe je het aantal stappen dat je neemt per dag kunt interpreteren:

  • Minder dan 5000 stappen per dag: inactieve leefstijl
  • 7500 tot 10.000 stappen per dag: gemiddeld actieve leefstijl
  • Meer dan 12.500 stappen per dag: actieve leefstijl

Je verliest ongeveer 100 calorieën per 2000 stappen - je rekent dus zelf uit hoeveel stappen je moet zetten om een bepaald doel te bereiken. Naast meer lopen, let je natuurlijk ook op wat je eet. Door te lopen zul je gewicht verliezen, maar om efficiënt af te vallen zul je er meer voor moeten doen dan alleen je stappen tellen.

Hoe meet een stappenteller mijn stappen?

show product content

Een simpele stappenteller heeft een sensor die je bewegingen bijhoudt en daarop het aantal stappen baseert. Je bevestigt deze vaak aan je broek of je stopt hem simpelweg in je broekzak. Deze stappentellers zijn niet altijd even nauwkeurig. Inmiddels zijn de meeste stappentellers digitaal, en komen in de vorm van een horloge en een bijbehorende app.

Deze stappentellers werken op een hele andere manier. De meeste apps willen je gewicht, lengte en geslacht weten. Met deze gegevens word je staplengte bepaald. De staplengte is nodig om de snelheid waarmee je loopt te berekenen. Zodra je gaat lopen, herkennen de sensoren de bewegingen en gaat tellen. De belangrijkste sensor is de snelheidssensor.

Als jouw snelheid boven een bepaalde waarde komt, dan telt deze als een stap. Zodra je gaat rennen, neemt de snelheid toe en sommige apps herkennen dit dan ook. Door te rennen verbrand je meer calorieën. Weer andere sensoren corrigeren de snelheid. Als je bijvoorbeeld schudt met je telefoon, is er een sensor die vertelt dat er niet wordt gelopen. Vals spelen is er niet bij!

Weer andere stappentellers hebben een sensor voor hoogte en tellen dit ook mee. Traplopen kost meer energie waardoor er meer calorieën worden verbrand. Hoe meer sensoren een stappenteller heeft, hoe nauwkeuriger het resultaat is.

Hoe betrouwbaar is een stappenteller?

show product content

Met een stappenteller meet je hoeveel stappen je op een dag zet waardoor je inzicht krijgt in je activiteitenlevel. De resultaten van de stappenteller zijn een indicatie en daarmee niet precies. Je kunt weliswaar op je stappenteller vertrouwen, maar je gebruikt deze niet voor medische doeleinden. De resultaten hebben een marge van ongeveer tien procent.

Wat is het verschil tussen een stappenmeter en een stappenteller?

show product content

Er zit geen verschil tussen een stappenmeter en een stappenteller: beide zijn hetzelfde apparaat.

Kan ik een stappenteller verbinden met een telefoon?

show product content

De meeste stappentellers van tegenwoordig verbind je met een bijbehorende app aan je telefoon. Er zijn daarentegen ook stappentellers die je niet met je telefoon verbind. Dit zijn kleine kastjes waar je de resultaten afleest op het display van het apparaatje zelf. Je draagt deze bij je in je broekzak.

Wat is een activity tracker?

show product content

Een activitity tracker meet meer dan alleen je stappen. Dit apparaatje kijkt ook naar hoeveel calorieën je verbrandt, hoe ver je hebt gelopen, neemt je hartslag op en soms zelfs je slaapritme. Vaak komt een activity tracker met een bijbehorende app. Via de app bekijk je je activiteitslevel en maak je de volgende dag eventueel aanpassingen.

Sommige activity trackers laten je zelfs een doel stellen en houden de vooruitgang bij. Het werkt als een extra motivatie. Vaak hebben deze apparaten in de vorm van een horloge en lees je er ook de tijd op af. Een activity tracker is hoe dan ook veelzijdiger dan een stappenteller.

Hoe komt deze handige Stappenteller lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de speurtocht naar de beste Stappenteller ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Stappentellers, maar nu ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Stappentellers die op de markt zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Stappentellers het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Stappentellers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Gerelateerde artikelen aan Stappentellers

De beste Stappentellers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Activity trackers zijn gemaakt om jouw dagelijkse beweging bij te houden, met als doel een gezondere levensstijl! Een activity tracker draag je gedurende de hele dag, soms zelfs als je slaapt. Jouw bewegingen zoals lopen, rennen, traplopen en slapen houdt de activity tracker bij. In dit model is ook een hartslagmeter aanwezig, hiermee kun je nauwkeuriger je beweging, afstand en calorieverbruik meten. Dit is het nieuweste model die er zeer fraai uitziet en een extra sterke batterij bevat. Het heeft ook een ingebouwde zuurstofmeter die je op elk moment van de dag je zuurstof gehalte doorgeeft. Alles is te volgen via de FitPro App die je koppelt met je stappenteller! Push-up meldingen kan je inschakelen voor als er een inkomend gesprek, whatsapp bericht of een ander socialmedia bericht binnen komt op je telefoon. Zo kan je binnen een hand omdraai zien wat er binnenkomt. Daarom is de Ronyse activity tracker handig en een zeer leuke gadget om te dragen!

1. Stappenteller - Calorieënmeter - Hartslagmeter - Zuurstofmeter - Sport horloge - Bloeddrukmeter - Afstandmeter - Zwart - Smart Bracelet - IOS & Android - Voor Heren en Dames


Product informatiePlus or Show more

Bewegen is gezond dat weet iedereen, maar hoeveel beweeg jij eigenlijk en wat wil dit bijvoorbeeld zeggen voor jouw gezondheid? Met dit exclusieve model van RNH shop heb jij nooit meer problemen om deze gegevens te krijgen. Zo kun je bijhouden of je nog wat extra's moet doen of dat je al genoeg beweging hebt gehad die dag. Waarom het sporthorloge van RNH Shop ? 1.De exclusieve stappenteller van RNH Shop heeft een uniek maar simpel design. 2. Afwasbaar en waterdicht. 3. Na uitgebreid testen van de producten en verbeteringen aanpassen hebben wij uiteindelijk dit model weten te ontwikkelen om aan jullie eisen te kunnen voldoen. 4. 4 verschillende functies welke allemaal makkelijk te gebruiken zijn. 5. Draagbaar als horloge in dagelijkse leven. 6.Is leverbaar in 4 verschillende kleuren (Roze , Zwart , Groen en Wit) 7.USB oplaadbaar 8. Een stappenteller voor dames en heren!

2. Stappenteller Dames| Stappenteller Heren |Beweging Tracker | Vetverbranding| Zwart


Product informatiePlus or Show more

De stappenteller Omron Walking Style IV meet nauwkeurig uw fysieke activiteit en ondersteunt u bij uw dieet of dagelijkse loop doel. Deze stappenteller maakt gebruikt van 3D-meting om zo nauwkeurig mogelijk echte stappen te registreren. Het apparaat kan overal op het lichaam worden gedragen, op de heup, in een rugtas, of in je broek- of jaszak. Deze nieuwe Omron stappenteller meet naast het aantal stappen per dag ook verbrande calorieën, afstand in kilometers en heeft een speciale actiemodus. Functies van de Omron stappenteller Walking Style IV: De Omron Walking Style IV meet tijdens de activiteit de verbrande calorieën Beloningssymbool bij 10.000 stappen Actiemodus: De Omron stappenteller Walking Style IV heeft de mogelijkheid om een aparte sessie van bewegen op te slaan door de zgn. actiemodus te gebruiken. De stappen gemeten in deze aparte sessie staan los van de meetwaarden die over de gehele dag worden gemeten. Aerobicpassen (energiek lopen): Aerobicpassen vormen de lichaamsbeweging die ons gezond houdt. Hier worden stappen of passen mee bedoeld die meer inspanning vergen dan normaal wandelen. Aerobicpassen worden afzonderlijk geteld als u met meer dan 60 passen per minuut en meer dan 10 minuten aan een stuk loopt. Als u na een ononderbroken wandeling van meer dan 10 minuten een pauze neemt van minder dan 1 minuut, wordt deze beschouwd als onderdeel van een ononderbroken wandeling. Technische gegevens Omron stappenteller Walking Style IV Product: OMRON stappenteller Beschrijving: Model Walking style IV (HJ-325-EB / HJ-325-EW) Voeding: 3V-lithiumbatterij, type CR2032/liliLevensduur batterij: Ongeveer 6 maanden* (bij een gebruik van 14 uur per dag). Opmerking: De meegeleverde batterij is alleen voor testdoeleinden. Deze batterij kan binnen 6 maanden leeg zijn. Meetbereik: Aantal passen 0 tot 99.999 passen Calorieën: 0 tot 59.999 kcal Aerobicpassen: 0 tot 99.999 passen Gelopen afstand: 0,0 tot 999,9 km Tijd: 0:00 tot 23:59 Instelbereik Tijd: 0:00 tot 23:59 Lengte: 100 tot 199 cm in stappen van 1 cm Gewicht: 30 tot 136 kg in stappen van 1 kg Paslengte: 30 tot 120 cm in stappen van 1 cm Werkings-temperatuur: -10C tot +40C (14F tot 104F) Luchtvochtigheid: 30 tot 85% RH Buitenafmetingen: 42,0 (B) _ 57,0 (H) _ 13,0 (D) mm Gewicht: Ongeveer 23 g (inclusief batterij)

3. Omron walking style iv


Product informatiePlus or Show more

Dunlop stappen-, afstand- en calorieënteller Laat je motiveren om te bewegen met deze stappenteller en afstandsmeter van Dunlop. Het compacte apparaatje meet het aantal stappen, kilometer en verbrande calorieën. Met de clip aan de achterzijde kan je hem makkelijk vastmaken aan je kleding. De meter komt ook met een strap om hem ergens anders veilig te bevestigen. Superhandig als je wilt meten hoe actief je bent! Specificaties: Kleur: zwart/grijs Materiaal: kunststof Afmetingen: 6x3x2 (BxHxD) Batterij: 1 x AG10 (inbegrepen)

4. Dunlop Pedometer Stappenteller 6 Cm Zwart


Product informatiePlus or Show more

Activity trackers zijn gemaakt om jouw dagelijkse beweging bij te houden, met als doel een gezondere levensstijl! Een activity tracker draag je gedurende de hele dag, soms zelfs als je slaapt. Jouw bewegingen zoals lopen, rennen, traplopen en slapen houdt de activity tracker bij. In dit model is ook een hartslagmeter aanwezig, hiermee kun je nauwkeuriger je beweging, afstand en calorieverbruik meten. Alles is te volgen via de App die je koppelt met je stappenteller. Ook kun je push-up meldingen inschakelen voor als er een inkomend gesprek, whatsapp bericht of een ander socialmedia bericht binnen komt op je telefoon. Daarom is de Ronyse activity tracker handig en een zeer leuke gadget om te dragen!

5. Stappenteller - Calorieënmeter - Hartslagmeter - Sport horloge - Bloeddrukmeter - Afstandmeter - Zwart - Smart Bracelet - IOS & Android - Voor Heren en Dames


Product informatiePlus or Show more

De Omron stappenteller Walking Style IV zwart is het meest recente model in de Walking Style serie. De Omron stappenteller Walking Style IV meet nauwkeurig uw stappen en heeft diverse functies voor verschillende doelen. Het apparaat kan overal op het lichaam worden gedragen, op de heup, in een rugtas, of in je broek- of jaszak. Dit nieuwe model Omron stappenteller meet naast het aantal stappen per dag ook verbrande caloriën, afstand in kilometers en heeft een speciale actiemodus. Op dit apparaat krijgt u twee jaar garantie. Functies Verbrande calorieën berekenen Door geavanceerde 3D-meting worden meerdere bewegingen gedetecteerd en worden afgezet tegen de verstreken tijd waarin de bewegingen plaatsvinden. Hierdoor wordt intensiteit van de wandeling berekend en uit dat gegevens wordt de hoeveelheid verbrande calorieën bepaald. Een erg handige functie wanneer u bezig bent met een gezonde levensstijl en gezond gewicht. 10.000 stappen stappen per dag? Wanneer de Omron stappenteller Walking Style IV in 24 uur 10.000 stappen heeft geregistreerd verschijnt er op het display een symbool dat een juichende persoon voorstelt. Het dagelijks 10.000 stappen lopen draagt bij aan een enorme gezondheidsverbetering! Actiemodus De Omron stappenteller Walking Style IV heeft de mogelijkheid om een aparte sessie van bewegen op te slaan door de zgn. actiemodus te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een strandwandeling waarbij uw wilt weten hoeveel stappen u tijdens deze wandeling heeft gezet. De stappen gemeten in deze aparte sessie staan los van de meetwaarden die over de gehele dag worden gemeten. Aerobicpassen (energiek lopen) Aerobicpassen betekent een andere manier van tellen voor de Omron stappenteller Walking Style IV. Het apparaat herkent een ander ritme en snelheid van lopen en telt deze stappen of passen apart. Aerobicpassen worden afzonderlijk geteld als u met meer dan 60 passen per minuut en meer dan 10 minuten aan een stuk loopt. Als u na een ononderbroken wandeling van meer dan 10 minuten een pauze neemt van minder dan 1 minuut, wordt deze beschouwd als onderdeel van een “ononderbroken wandeling”.

6. Stappenteller Omron Walking Style IV zwart


Product informatiePlus or Show more

Bewegen is gezond dat weet iedereen, maar hoeveel beweeg jij eigenlijk en wat wil dit bijvoorbeeld zeggen voor jouw gezondheid? Met dit exclusieve model van RNH shop heb jij nooit meer problemen om deze gegevens te krijgen. Zo kun je bijhouden of je nog wat extra's moet doen of dat je al genoeg beweging hebt gehad die dag. Waarom het sporthorloge van RNH Shop ? 1.De exclusieve stappenteller van RNH Shop heeft een uniek maar simpel design. 2. Afwasbaar en waterdicht. 3. Na uitgebreid testen van de producten en verbeteringen aanpassen hebben wij uiteindelijk dit model weten te ontwikkelen om aan jullie eisen te kunnen voldoen. 4. 4 verschillende functies welke allemaal makkelijk te gebruiken zijn. 5. Draagbaar als horloge in dagelijkse leven. 6.Is leverbaar in 4 verschillende kleuren (Roze , Zwart , Groen en Wit) 7.USB oplaadbaar 8. Een stappenteller voor dames en heren!

7. Stappenteller Dames| Stappenteller Heren | Beweging Tracker | Vetverbranding | Wit


Product informatiePlus or Show more

Zwarte stappenteller. Een handige zwarte stappenteller welke gezette stappen telt. Inclusief batterij. Afmeting stappenteller: ongeveer 4 x 6 x 2,5 cm.

8. Zwarte stappenteller


Product informatiePlus or Show more

Deze digitale armband stappenteller meet nauwkeurig uw fysieke activiteit en ondersteunt u bij uw dieet of dagelijkse loop doel. Deze stappenteller maakt gebruikt van 3D-meting om zo nauwkeurig mogelijk echte stappen te registreren, de afstand te bepalen en de verbrande calorieën weer te geven. Kenmerken: ✔ Multifunctionele stappenteller armband met pedometer, caloriemeting, afstandsmeting en tijdweergave functie! ✔ Universele pasvorm dankzij het flexibele siliconen ontwerp! ✔ Eenvoudig om te doen en in te stellen (2 seconden de "set" button inhouden")! ✔ Lichtgewicht en zacht ontwerp voor ultiem draagcomfort! ✔ Geschikt voor gebruik tijdens het wandelen, hardlopen en andere sporten! ✔ Lees & schakel tussen de tijd en diverse metingen middels het handige LCD display! ✔ 3D meting voor nauwkeurige detectie van stappen, afstanden en verbrande calorieën! ✔ Telt tot 99.999 stappen aan één stuk! ✔ Lage batterij consumptie en auto sleep functie! ✔ Inclusief (knoopcel)batterij! Gebruiksaanwijzing Deze stappenteller is zeer eenvoudig in gebruik en kan binnen enkele seconden worden ingesteld. Switchen tussen tijd / afstand en caloriemeting Het switchen tussen de tijd, afstand- en caloriemeting is mogelijk door op de "MODE" knop te drukken. Om deze standen te resetten drukt u eenmaal op de "SET" knop zodat alle waarden weer terug naar 0 gaan. Instellen Tijd Schakel via de "MODE" knop naar de tijdsfunctie en houdt de "SET" button enkele seconden ingedrukt. De uurweergave zal nu gaan knipperen. D.m.v. het drukken op de "MODE" knop kunt u de uurweergave instellen. Zodra deze correct staat ingesteld drukt u eenmaal op de "SET" knop en herhaalt u dit voor de minutenweergave. Druk nogmaals op de "SET" knop en de tijd zal correct zijn ingesteld.

9. Digitale Stappenteller Armband


Product informatiePlus or Show more

Beweging is goed voor iedereen, maar hoe vaak beweeg jij nou eigenlijk en is dit wel genoeg en ben ik eigenlijk wel gezond ? RNH Sportwatch is hét antwoord op al jou vragen. Het luxe basic design van RNH Stappenteller horloge zorgt ervoor dat jij opvalt bij je vrienden. Jij blijft ook op de hoogte van alle elementen die van invloed zijn op jou gezondheid. Lees hieronder meer over de functies van de RNH Activity Tracker. Functie: RNH Stappenteller - Tel jou stappen met de het RNH Stappenteller horloge. - Meet je hartslag met de hartslagmeter op de RNH Smartwatch. - Meet je bloeddruk met de bloeddrukmeter op de RNH Activity Tracker. - Houdt je calorieverbruik in de gaten met het RNH Sporthorloge. - Meet je saturatie met de saturatiemeter van de RNH Smartwatch. - Multisportmode met trackinggegevens van verschillende sporten zoals : Running, Touwtje springen, Fietsen. - Fotograferen op afstand door te schudden met jou hand. - Vind je telefoon of horloge door de finder op het horloge of in de app. - Een Bluetooth 4.0 connectie met de vereiste dat je systeem : Android 4.4 of hoger is of bij Apple iOS 8.0 of hoger. - Krijg meldingen van inkomende oproepen of berichten. - Natuurlijk zit er ook een tijdsweergave op het RNH Horloge - Ook zit er een alarmfunctie op welke gebruikt kan worden als wekker . Dit kan allemaal via de app gedaan worden. - Houdt hem om tijdens het slapen en kijk je slaapgegevens na in de app om jou slaap te verbeteren. - Makkelijk bedienbaar via touchscreen. - Makkelijk instelbaar via de app. Scan met je camera de QR- code in de handleiding en hij zoekt gelijk de app in de betreffende appwinkel. De app is gratis! De app heet DayBand. - Een stappenteller voor dames en heren(unisex) - Waterbestendig Via de app kun je snel een koppeling maken met jou met smartphone. Je scant dan de QR-code in de handleiding. Wanner de koppeling gemaakt is zal het RNH sporthorloge de tijd en datuminstelling pakken van jou telefoon. Achtergrond kun je veranderen door in het eerste schermpje het touchscreen langer vast te houden. De RNH Smartwatch bezit ook een Bluetooth 4.0 connectie met telefoon ondersteuning. Je telefoon dient wel voorzien te zijn van systeemupdates : Android 4.4 en hoger en iOS 8.0 en hoger. Tijdelijk van €99,95 voor €59,95

10. Stappenteller Zwart 3.0 | Activity Tracker | Hartslagmeter | Bewegingstracker | Afstandmeter | Stappenteller Horloge Zwart 3.0 | Activity Tracker | Hartslagmeter | Bewegingstracker | Afstandmeter | Saturatiemeter | Smartwatch


Gerelateerde artikelen aan Stappentellers


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Stappentellers er zijn immers 111 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en ga je straks de beste Stappenteller kopen.