Wat is de beste Espressomachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 16 juli, 2024

Het kopen van een goede Espressomachine is een lastige opgave. Wat is de beste Espressomachine van 2024? Na het analyseren van 1552 Espressomachines kwam de Gaggia Classic Pro als beste getest uit onze Espressomachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Espressomachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Espressomachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Espressomachine-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Espressomachines

1Score: 9.3
Gaggia Classic Pro
Verbeterde espressosmaak met ondermaatse melkopschuimmogelijkheden
Gaggia Classic Pro
Gaggia
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
De'Longhi La Specialista EC9335M
Ideaal voor liefhebbers van latte en latte art
De'Longhi La Specialista EC9335M
DeLonghi
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Breville Barista Touch
Breville Barista Touch
Breville
4Score: 9.1
Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40
Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40
Philips
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.9
DeLonghi De'Longhi Dedica Style EC685.BK
DeLonghi De'Longhi Dedica Style EC685.BK
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.9
KitchenAid Metal Semi-Automatic Espresso Machine
Premium en compact; zeer duurzaam
KitchenAid Metal Semi-Automatic Espresso Machine
KitchenAid
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Breville Barista Pro Espresso Machine
Breville Barista Pro Espresso Machine
Breville
8Score: 8.8
De'Longhi Dinamica Plus Fully Automatic
De'Longhi Dinamica Plus Fully Automatic
De'Longhi
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.5
Breville The Barista Touch Impress
Breville The Barista Touch Impress
Breville
10Score: 8.5
Breville Infuser
Breville Infuser
Breville
hero illustration

De Bestenu Espressomachine Koopgids

Geweldige koffie van hoge kwaliteit maak je met een espressomachine. Die zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor de keuze lastig kan zijn. Hoe je de beste espressomachine kiest lees je dan ook in deze koopgids!

Hoe werkt een espressomachine?

Een espressomachine tovert verse koffiebonen en water om in een heerlijke kop koffie. Je vult het bonenreservoir en waterreservoir, kiest de soort koffie die je wilt en de espressomachine doet de rest. Bij sommige espressomachines kun je zelf de maalgraad instellen.

Er zijn dan ook een hoop extra functies die een espressomachine wel of niet kan hebben. Het aantal koffievariaties en kopgroottes varieert, mogelijkheden om melk op te schuimen verschillen, er kan een display of timer op zitten en nog meer.

Zo'n machine moet natuurlijk ook worden bijgehouden. Ook deze factor hangt af van het model, maar de meeste espressomachines zijn uitgerust met een reinigingsprogramma en hebben uitneembare onderdelen die je makkelijk uitspoelt.

Wat voor soorten espressomachines zijn er?

De eerste keuze die je maakt bij een espressomachine is of je wilt dat deze volautomatisch of halfautomatisch is. Daarover in het volgende kopje van deze koopgids meer. Er zijn nog meer eigenschappen die espressomachines van elkaar onderscheiden.

Zo zijn er natuurlijk verschillende merken. Die maken verschillende modellen, maar houden over het algemeen een consistente prijsklasse en bouwkwaliteit aan. Zo maakt Philips machines van prima kwaliteit voor een lage prijs, bevindt De'Longhi zich meestal in de middenklasse en maakt Jura espressomachines in een hoger segment.

Tot slot verschillen de melkopties per apparaat, hebben sommige machines een erg modern technologische bediening en verschilt het hoeveel koffiespecialiteiten een apparaat zet. Alle espressomachines werken met koffiebonen of filterkoffie. Cups, pads enzovoorts komen niet te pas aan deze apparaten.

Volautomatische of halfautomatische espressomachine?

Of je voor een volautomatische of halfautomatische espressomachine kiest, heeft veel invloed op het uiteindelijke gebruik van de machine. De halfautomatische machine is meer handmatig af te stellen, maar het zetten van een kop koffie duurt daardoor wel wat langer. Een volautomaat zet snel een kop koffie, maar niet alle eigenschappen zijn instelbaar.

Met een halfautomaat heb je dus meer controle. Bij deze soort espressomachine stel je de maalgraad van de koffie handmatig in. De maalgraad van de koffie heeft invloed op de uiteindelijke smaak, maar de verschillen kunnen klein zijn.

De volautomatische espressomachine neemt je dit werk uit handen, want de maalgraad is vooraf ingesteld. Welke maalgraad de machine gebruikt is gebaseerd op de soort koffie die je zet. De espressomachine weet welke maalgraad daar gemiddeld bij past en voert die uit. Het is dus niet zo dat er maar 1 maalgraad is en elke koffiesoort daarmee gezet wordt.

Als je een echte koffiekenner bent of wilt experimenteren met allerlei smaken, is de halfautomatische espressomachine een fijne keuze. Heb je liever dat je koffie snel klaar is en ben je blij met de koffiesmaak en kwaliteit, dan zorgt de volautomaat ervoor dat je dat ook krijgt.

Espressomachine met of zonder ingebouwde melkopschuimer?

Er zijn nogal wat opties bij een espressomachine die allemaal tot hetzelfde resultaat leiden: een fantastische schuimkraag van melk om die kop koffie helemaal af te maken. Het verschilt per machine of er een melkopschuimer op zit, maar als die aanwezig is heb je de keuze uit 3 verschillende melkmethodes.

Het eerste voorbeeld is het ingebouwde melkreservoir. Je kan dan de melk gewoon in het juiste reservoir van de machine gieten. Selecteer "cappuccino" of een andere drank met melkspecialiteit en de espressomachine maakt het automatisch. Erg makkelijk, maar een nadeel zit in het reinigen. Dat kost nu iets meer tijd.

Dan is er ook nog de melkslang. Je stopt het slangetje in de melk of een los melkreservoir. De melkslang is aan de andere kant verbonden met de machine en op die manier wordt de melkspecialiteit gemaakt.

De derde melkoptie is het stoompijpje. Je klopt de melk handmatig op met behulp van dit pijpje. Doe je melk in een kannetje een steek het stoompijpje een centimeter of twee diep in de melk. Het opschuimen kan nu beginnen! Wanneer het melkschuim naar wens is, giet je dit met beleid op je koffie.

Wederom hebben de opties een verschillende balans tussen controle en gemak. Met het stoompijpje heb je bijvoorbeeld de meeste controle, maar je hebt dan wel weer een extra handmatige stap tijdens het koffie zetten. Als een espressomachine helemaal geen melkfunctie heeft, kun je altijd nog een losse melkopschuimer gebruiken.

Wat zijn de beste espressomachines?

Wat maakt een espressomachine de beste? Hoe goed een espressomachine is, hangt af van de bouwkwaliteit, kwaliteit van de koffie en gebruiksgemak. Beoordelingen van testpanels en consumenten brengen gelukkig in kaart hoe de beweringen in de productomschrijvingen daadwerkelijk uitpakken.

Wil je puur voor de beste espressomachine gaan en speelt geld geen rol? Espressomachines van het merk Jura kosten wat meer, maar zijn van duurzame, stevige materialen en uitstekende kwaliteit! In de top van espressomachines kom je ook regelmatig Siemens EQ modellen tegen. Met name de kwaliteit en het gebruiksgemak zijn hier de sterke punten.

Het budget hoeft gelukkig niet onbeperkt te zijn om een steengoede espressomachine te kiezen. De'Longhi heeft bijvoorbeeld een fijne kwaliteitsstandaard en betaalbare modellen espressomachines. Die zijn vaak ook nog eens erg hoog beoordeeld. Ook Krups maakt sterke, betaalbare espressomachines.

De prijzen van een espressomachine

De prijsklassen van espressomachines zijn best duidelijk gevormd. De prijsverschillen kunnen groot zijn, maar wat je ervoor terug krijgt is duidelijk.

De prijzen van espressomachines beginnen bij zo'n €300. Voor deze prijs kun je nog best een degelijke machine vinden. Verwacht alleen niet te veel extra's. Een middenklasse espressomachine met goede beoordelingen en fijne kwaliteit zal je €500-700 kosten.

Dan zijn er nog de bakbeesten van espressomachines, waarbij op kwaliteit, degelijkheid en luxe niets bespaard is. Deze duurste machines kosten wel meer dan €1000.

De prijs is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van de soort machine en extra functies. Halfautomatische espressomachines zijn bijvoorbeeld gemiddeld duurder. Ook betaal je meer voor een machine die zo modern is dat je deze met een applicatie op je telefoon kan bedienen.

Hier let je op als je een espressomachine koopt

Er zijn ontzettend veel punten om rekening mee te houden als je een espressomachine aanschaft! Veel eigenschappen en opties zijn al eerder in deze koopgids uitgelegd, maar je raakt wellicht het overzicht al snel kwijt. Hier vind je die weer terug.

Bedenk of je een volautomatische of halfautomatische espressomachine wilt. De halfautomaat geeft jou meer controle, maar kost ook meer tijd. Bovendien zijn deze modellen gemiddeld wat duurder. Een volautomaat biedt meer gemak en is sneller.

Bekijk ook de melkopties op de machines. Het kan erg makkelijk zijn als de espressomachine rechtstreeks melkspecialiteiten zet, maar dit heb je niet nodig als je zelf graag de barista uithangt en dit handmatig doet.

Het aantal koffiesoorten dat een machine zet varieert erg per model. Als je houdt van veel variatie, kies dan een machine die veel koffiespecialiteiten en programma's heeft.

Hoeveel koffie drink je eigenlijk? Dit maakt ook uit! Er zijn espressomachines met een monsterlijk groot waterreservoir, maar er zijn ook gewoon compacte modellen. Speciaal voor kleine keukens zijn er zelfs kleine espressomachines die 1 kop koffie tegelijk zetten en weinig plek innemen.

Zo'n machine moet natuurlijk ook onderhouden worden. Als je hier graag weinig tijd aan besteedt, maar wel lekkere koffie wil behouden, ga dan op zoek naar een machine met een fijn, automatisch reinigingsprogramma en onderdelen die zo veel mogelijk uitneembaar zijn.

hero illustration

Hoe testen we Espressomachines?

Om de beste Espressomachine te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Espressomachine-test hebben we 1552 Espressomachines vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Espressomachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Espressomachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Espressomachine-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Espressomachine in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1552 Espressomachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Espressomachines op een rijtje

1. Verbeterde espressosmaak met ondermaatse melkopschuimmogelijkheden: Gaggia Classic Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gaggia Classic Pro

 • list plusFantastische fotokwaliteit

Nadelen Gaggia Classic Pro

 • list plusMatige melkschuimcapaciteiten
 • list plusVereist aanpassingen voor optimale prestaties
 • list plusNiet ideaal voor huishoudens met meerdere latte drinkers

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.18
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
9.82
De Gaggia Classic Pro espressomachine is een stijlvolle en functionele upgrade van zijn voorgangers, met een opnieuw ontworpen logo, verbeterde stoompijp en een solenoïde ventiel voor verbeterde reiniging en onderhoud. Dankzij de kleinere aluminium boiler warmt het apparaat snel op en de commerciële maat portafilter biedt compatibiliteit met verschillende accessoires. Zoals benadrukt door Coffee Chronicler, "De Gaggia Classic Pro is aanbevolen voor degenen die geïnteresseerd zijn in een hobby en bereid zijn tijd te investeren in het leren en aanpassen van de machine." Dit benadrukt het potentieel van de machine voor liefhebbers die op zoek zijn naar een aanpasbare espressobeleving.

De machine blinkt uit in het zetten van fantastische shots, mits de molen goed is afgesteld, ondanks de standaard hoge drukinstelling. Echter, het apparaat kan enkele aanpassingen en modificaties vereisen voor optimale prestaties, zoals opgemerkt in de recensie. Hoewel het uitzonderlijke shotkwaliteit biedt, zijn de opschuimcapaciteiten van melk mogelijk minder indrukwekkend. Zoals Bon Appétit opmerkt, "het ontwerp met enkele boiler voorkomt gelijktijdig stomen en shot-trekken, wat mogelijk resulteert in ondergeëxtraheerde espresso." Deze beperking geeft aan dat de Classic Pro wellicht meer geschikt is voor mensen die de voorkeur geven aan verbeterde espressosmaak boven bekwaam melk opschuimen.

Het compacte ontwerp, beheersbaar gewicht en handleiding met stapsgewijze instructies maken de Gaggia Classic Pro handig voor thuisgebruik, zoals benadrukt door Bon Appétit. Het kan echter niet de meest handige optie zijn voor huishoudens met meerdere latte drinkers vanwege het ontwerp met enkele boiler dat een moment vereist om de temperatuur te verlagen na het opschuimen van melk. Insider bevestigt zijn geschiktheid voor thuisgebruik en noemt het een favoriet in de prijsklasse van $500.

De evolutie van de Gaggia Classic Pro, zoals beschreven door Roasty Coffee, toont significante verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. De herintroductie van het 3-weg solenoïde ventiel, tuimelschakelaars en snellere opwarmtijd, naast de professionele stoompijp, positioneert het Pro-model als een populaire keuze voor hoogwaardige espresso in thuissituaties.

In vergelijking met andere espressomachines in dezelfde prijsklasse, valt de Gaggia Classic Pro op door zijn shotkwaliteit, aanpasbare ervaring en commerciële maat portafilter. Echter, zijn matige melk opschuimcapaciteiten kunnen mensen die de voorkeur geven aan op melk gebaseerde dranken afschrikken. Hoewel het uitblinkt in het leveren van verbeterde espressosmaak, is het wellicht niet de beste optie voor mensen die bekwaam melk opschuimen zoeken voor dranken zoals lattes en cappuccino's.

Kortom, de Gaggia Classic Pro espressomachine is een aan te bevelen keuze voor espressoliefhebbers die graag een aanpasbare brouwervaring willen ervaren. Zijn sterke punten liggen in de shotkwaliteit, snelle opwarming en compatibiliteit met accessoires, waardoor het een solide optie is voor mensen die een verhoogde espresso-ervaring willen tegen een toegankelijke prijs. Echter, zijn beperkingen in melk opschuimen kunnen sommige gebruikers naar alternatieven leiden als bekwaam melkgebaseerde dranken een prioriteit zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 1 maart in huis

Bekijk prijs

2. Ideaal voor liefhebbers van latte en latte art: De'Longhi La Specialista EC9335M

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.91
Met de De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB zet je op een gebruiksvriendelijke wijze een verse espresso. Zo krijg je alle belangrijke barista tools meegeleverd, zoals een melkkan, tamper, tamping mat, doseer en tamping tool en schoonmaakmiddelen. Het doseer en tamping tool zet je op de filterdrager om geen koffie te morsen en hierna recht de koffie in de filterdrager te tampen. De pistonmachine maalt zelf de koffie fijn in de geïntegreerde bonenmaler. Deze koffiemolen heeft 8 maalstanden waardoor je de beste maalgraad voor jouw koffie kiest. Het apparaat heeft 3 vooraf ingestelde recepten: een espresso, americano en heet water. Met de stoompijp schuim je zelf melk op voor een cappuccino of latte macchiato. Maar maak vooral je eigen recept, want daar is deze machine voor ontworpen.

LET OP: het kost tijd en geduld om te leren hoe je smaakvolle koffie zet met een pistonmachine, dit gaat veel minder gemakkelijk dan bij een volautomatische espressomachine.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Breville Barista Touch

Loading ...

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
8.79
De Breville 'Barista Max'kan gezien worden als de grote broer van de Barista espressomachine en heeft de beschikking over een geïntegreerde bonenmolen. De Barista Max heeft een 30 maalgraadinstellingen en heeft een 58mm Cafe-size zetgroep. Met de 'Hot Water' functie met een inhoud van 200ml kan er snel en gemakkelijk een kopje thee of zwarte koffie worden gezet.

Verkrijgbaar bij:

4. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.68
Functionaliteit
9.46
Gebruiksgemak
9.13

3 heerlijke koppen koffie van verse bonen, eenvoudiger dan ooit. Maak met één druk op de knop van de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 heerlijke koffievariaties, zoals espresso, koffie en cappuccino. Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40 geeft u uw koffie eenvoudig een zijdezacht melkschuimlaagje en het systeem is in enkele seconden schoon te maken*

4 verschillende variaties

 • Espresso - Heet water - Cappuccino - Koffie

Kenmerken van de Philips EP2231/40

Allerlei soorten koffie afgestemd op uw smaak

 • Zijdezacht en glad melkschuim met het snelle LatteGo-systeem
 • Pas de sterkte en de hoeveelheid aan via My Coffee Choice
 • Eenvoudig uw koffie selecteren met een intuïtief touchdisplay
 • Eenvoudig aan te passen aan uw smaak met maalmolenniveaus in 12 stappen
 • Geniet van 3 koffievariaties binnen een handomdraai

Koffie van hoge kwaliteit, gemaakt van verse bonen

 • Houd uw bonen langer vers dankzij de aroma-afdichting
 • 20.000 koppen van de beste koffie met duurzame keramische molens
 • Kopje na kopje de perfecte temperatuur, smaak en cremalaag*

Ideaal voor elke dag en moeiteloos te reinigen en gebruiken

 • Eenvoudig schoonmaken dankzij de volledig afneembare zetgroep
 • Tot 5000 kopjes* zonder ontkalken, dankzij AquaClean
 • LatteGo is supergemakkelijk schoon te maken: 2 delen, geen buizen
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen om het u gemakkelijk te maken

Extra uitleg

LatteGo-melksysteem
Doe een laagje zijdezachte melkschuim bij uw koffie. De LatteGo mixt bij hoge snelheid melken lucht in de ronde melkopschuimkamer, en voegt romig melkschuim toe aan uw kopje op precies de juiste temperatuur zonder te knoeien.

Intuïtief touchdisplay
Geniet met slechts één druk op de knop van de onweerstaanbare smaak en het aroma van koffie van verse bonen. Met ons intuïtieve touchdisplay kunt u eenvoudig uw favoriete koffie selecteren.

Perfecte temperatuur en aroma
Het Aroma Extract-systeem creëert de optimale balans tussen koffiezettemperatuur en aroma. Dit doet het door de watertemperatuur tussen de 90 en 98 °C te houden, terwijl de doorstroomsnelheid wordt gereguleerd. Zo kunt u genieten van heerlijke koffie.

100% keramische molens
Onze molens zijn 100% zuiver keramisch: zeer hard en precies, zodat u kunt genieten van minstens 20.000 koppen verse aromatische koffie.

2-delig buisvrij melksysteem
Het 2-delige melksysteem heeft geen buizen of verborgen delen en kan in de vaatwasser of onder de kraan* in minder dan 15 seconden worden schoongemaakt.

Personaliseer jouw koffie

✓ 3 instellingen voor aromasterkte
✓ Instelbare hoeveelheid koffie en melk
✓ 12 moleninstellingen
✓ Aroma instellen vóór het zetten
✓ 3 temperatuurstanden

Wat wordt er meegeleverd?

 • Maatschepje - Tester voor waterhardheid - AquaClean-filter - Tube met smeermiddel

* Gebaseerd op 8 vervangende filters zoals aangegeven door de machine. Het daadwerkelijke aantal kopjes is afhankelijk van gekozen koffievarianten en van het afspoelen en schoonmaken.
* Op basis van consumententests in Duitsland waarbij vooraanstaande volautomatische espressomachines (koffie+ melk) met één druk op de knop werden vergeleken (2017)
* op basis van 70-82 °C

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. DeLonghi De'Longhi Dedica Style EC685.BK

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DeLonghi De'Longhi Dedica Style EC685.BK

 • list plusCompact ontwerp voor kleinere keukens

Nadelen DeLonghi De'Longhi Dedica Style EC685.BK

 • list plusBeperkte aanpassingsopties
 • list plusAfwezigheid van een niet-geperforeerd koffie mandje
 • list plusFlimsy plastic tamper

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.42
Gebruiksgemak
8.6
Ik ben de De'Longhi Dedica Style EC685.BK Espressomachine, een compact en betaalbaar handmatig espressoapparaat dat zowel koffieliefhebbers als mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige koffie-ervaring bedient. Met mijn compacte ontwerp, twee melkschuiminstellingen en compatibiliteit met Easy Serving Espresso (ESE) pods, ben ik een veelzijdige keuze voor kleinere keukens of mensen die een moeiteloos koffiebereidingsproces wensen. TechRadar zegt dat ik "gladde, intense espresso met een volle crema" produceer en prijst mijn gebruiksvriendelijke interface met drie knoppen.

Ik behoor tot de Dedica-lijn, met verschillende modellen met incrementele verbeteringen. Als upgrade van mijn voorganger heeft de EC685 een ingebouwde melkopschuimer, waardoor het maken van lattes en cappuccino's nog beter gaat. Mijn 15-bar pomp en gepatenteerde Thermoblock-technologie zorgen voor snelle voorverwarming in iets meer dan een halve minuut, zoals benadrukt door Coffee Grind Guru. Ik kan kopjes tot 4,7 inch hoogte accommoderen en ben compatibel met ESE-pods, waardoor ik geschikt ben voor verschillende keukenruimtes en gebruikersvoorkeuren.

Hoewel ik enkele personalisatie-opties bied voor koffievolume en temperatuur, ontbreek ik aan uitgebreide aanpasbare instellingen, zoals opgemerkt door TechRadar. Het is ook belangrijk om individuele voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van het meest geschikte model uit de Dedica-lijn, aangezien elk model variaties biedt in functies en specificaties, volgens Tom's Coffee Corner. Bovendien zijn het ontbreken van een niet-geperforeerde koffiezeef en de fragiliteit van de meegeleverde plastic tamper door Coffee Grind Guru benadrukt als beperkingen.

In vergelijking met mijn tegenhangers, biedt de De'Longhi EC685M Dedica Deluxe Automatische Espressomachine, verkrijgbaar op Amazon, aanpasbare koffielengte, schuim- en stoomniveaus, samen met een volledig metalen behuizing en een slank ontwerp. Klanten kiezen vaak voor extra accessoires zoals de De'Longhi DLSC060 Melkopschuimkan en de Apexstone Koffiestamper 51mm om hun espresso-ervaring aan te vullen, zoals vermeld in de Amazon-recensie.

Ik excelleer als een compacte, gebruiksvriendelijke optie voor het maken van gladde en intense espresso met een volle crema. Mijn compatibiliteit met ESE-pods, snelle voorverwarming en melkopschuimcapaciteiten maken mij tot een veelzijdige keuze. Echter, mijn beperkte aanpassingsmogelijkheden, het ontbreken van een niet-geperforeerde koffiezeef en een fragiele plastic tamper kunnen uitdagingen opleveren voor mensen die meer geavanceerde functies of commercieel gebruik zoeken. Over het algemeen ben ik een opmerkelijke optie voor mensen die een eenvoudig maar kwalitatief espressoapparaat zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Premium en compact; zeer duurzaam: KitchenAid Metal Semi-Automatic Espresso Machine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenAid Metal Semi-Automatic Espresso Machine

 • list plusKwalitatieve espresso en veelzijdigheid

Nadelen KitchenAid Metal Semi-Automatic Espresso Machine

 • list plusPlastic behuizing geeft mogelijk geen premium gevoel
 • list plusToegang tot waterreservoir kan uitdagend zijn in keukens met lage bovenkasten
 • list plusGebrek aan indicator voor laag waterpeil

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
8.98
Gebruiksgemak
8.62
Ik ben erg enthousiast over de KitchenAid Semi-Automatic Espresso Machine. Voor een prijs van $349 in de VS en £449 in het VK, biedt hij kwalitatieve espresso en veelzijdigheid. Met een stevige bouw en een keuze uit verschillende kleuren, is het een aantrekkelijke optie voor zowel beginners als koffieliefhebbers.

Met een 15-bar Italiaanse pomp, een professionele portafilter en de mogelijkheid om enkele of dubbele espresso shots te produceren, biedt deze machine een aanpasbare brouwervaring. De instellingen voor watertemperatuur en de hoeveelheid drank kunnen worden aangepast, waardoor je jouw perfecte espresso kunt maken. De stoompijp voor het opschuimen van melk en de roestvrijstalen melkkan voegen nog meer mogelijkheden toe voor het maken van verschillende koffiedranken.

Het afneembare waterreservoir met handvat is handig, hoewel het lastig kan zijn om het te bereiken in keukens met lage bovenkastjes. De indicatoren voor een volle lekbak en de noodzaak tot ontkalking zijn praktisch, maar het ontbreken van een indicator voor een laag waterniveau kan een minpunt zijn. De automatische uitschakelfunctie draagt bij aan energie-efficiëntie door de machine uit te schakelen na ongeveer 15 minuten inactiviteit.

Hoewel de luide stoom voor het opschuimen van melk een nadeel is, wordt de machine toch aanbevolen vanwege zijn gebruiksgemak en de kwaliteit van de espresso die het produceert. Het concurreert met populaire keuzes voor thuisbarista's zoals de Breville The Barista Express en de De’Longhi La Specialista Prestigio.

Deskundigen beschouwen de KitchenAid Semi-Automatic Espresso Machine als een hoogwaardig product dat de koffiehuiservaring naar thuisgebruikers brengt, waardoor het een topkeuze is voor liefhebbers van espresso.

Al met al biedt de KitchenAid Semi-Automatic Espresso Machine een aantrekkelijke mix van functies, bouwkwaliteit en een concurrerende prijs, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor liefhebbers van espresso die op zoek zijn naar veelzijdigheid. Ondanks enkele beperkingen, zoals het luide stomen van melk en het ontbreken van een indicator voor een laag waterniveau, is het over het algemeen een uitstekende optie voor wie thuis van kwalitatieve espresso wil genieten.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Breville Barista Pro Espresso Machine

Loading ...

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
8.67
Gebruiksgemak
8.8

Verkrijgbaar bij:

8. De'Longhi Dinamica Plus Fully Automatic

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen De'Longhi Dinamica Plus Fully Automatic

 • list plus3.5" TFT full-touch, kleurrijk display
 • list plusDe'Longhi Coffee Link App voor gepersonaliseerde espresso recepten
 • list plus16 one-touch of aangepaste koffiedranken

Nadelen De'Longhi Dinamica Plus Fully Automatic

 • list plusOntbreekt een melk opschuim functie
 • list plusRelatief hoge prijs in vergelijking met andere modellen
 • list plusMogelijk waterige koffie vanuit de Pot-functie

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.48
Functionaliteit
9.23
Gebruiksgemak
8.6
Ik ben de De'Longhi Dinamica Plus volledig automatische koffiezetapparaat & espressomachine in Titanium, en ik ben een krachtpatser in de wereld van volautomatische espressomachines. Met een prijs van $1,689.99 op Amazon, beschik ik over een 3.5" TFT full-touch, kleurrijk display en de De'Longhi Coffee Link App voor gepersonaliseerde espressorecepten, waardoor ik me onderscheid als een technisch geavanceerde toevoeging aan elke keuken. Met 16 one-touch of aangepaste koffiedranken en een ingebouwde conische maalmolen met 13 instellingen, bied ik ongeëvenaarde veelzijdigheid. Mijn thermische melkkannetje, met het LatteCrema System, zorgt voor consistent romig schuim voor lattes en cappuccino's. Zoals een gebruiker op de website van Delonghi opmerkt, ben ik "een automatische koffie- en espressomachine met een 3.5" TFT full-touch kleuren-LCD-display, slim one-touch systeem en koffie link connectiviteitsapp," waardoor ik een handige en gebruiksvriendelijke optie ben.

Ik ben geprezen om mijn vermogen om consistent kwaliteitskoffie en espresso te produceren, waardoor ik de titel van een van de beste volautomatische espressomachines heb verdiend. Mijn 3-jarige garantie en eenvoudig onderhoud voegen toe aan mijn aantrekkingskracht, waardoor ik een naadloze koffie-ervaring van boon tot kopje creëer. Het is echter belangrijk om op te merken dat ik geen melk opschuimfunctie heb, in plaats daarvan heb ik een enkel boilersysteem, zoals benadrukt in een recensie van Coffee Affection. Ondanks deze beperking, worden mijn 13 maalinstellingen, bypass maalfunctie en stille stalen maalmolen geprezen, samen met de Panarello stoompijpje voor melk opschuimen en de snelle opwarmtijd van het enkel boilersysteem. Zoals vermeld in een recensie van Espresso Verse, kan ik ook bogen op een compact formaat, waardoor ik perfect ben voor moderne keukens.

Mijn evolutie omvat geavanceerde functies zoals de TrueBrew en Pot functie, die een breder scala aan zetmogelijkheden bieden. De verstelbare tuit, 3 gebruikersprofielen, 60oz waterreservoir en 40 seconden opwarmtijd dragen bij aan mijn gebruiksvriendelijke ontwerp. Bovendien dragen het gemak van onderhoud, programmeerbare koffieopties en hoogwaardige materialen verder bij aan mijn status als een eersteklas espressomachine. Desalniettemin worden de relatief hoge prijs in vergelijking met andere modellen en het potentiële waterige koffie van de Pot functie als nadelen benadrukt.

In vergelijking met mijn concurrenten, onderscheid ik me door mijn volledig aanpasbare koffierecepten, geavanceerd melksysteem en strak, modern design. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met mijn prijs en de beperkingen van het enkel boilersysteem. Over het algemeen ben ik de De'Longhi Dinamica Plus volledig automatische koffiezetapparaat & espressomachine in Titanium een topkandidaat in de categorie volautomatische espressomachines, perfect voor degenen die op zoek zijn naar een high-tech, veelzijdige en gebruiksvriendelijke koffie-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Breville The Barista Touch Impress

Loading ...

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.02

Verkrijgbaar bij:

10. Breville Infuser

Loading ...

Voordelen Breville Infuser

 • list plusBarista-kwaliteit espresso thuis

Nadelen Breville Infuser

 • list plusOntbreekt ingebouwde molen
 • list plusKan duurder zijn in vergelijking met sommige andere opties
 • list plusVereist handmatige bediening voor bepaalde aspecten van het brouwproces

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.23
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
8.98
Ik ben enthousiast over de Breville Infuser BES840xl Espressomachine, die een indrukwekkende balans vindt tussen automatisering en handmatige controle en thuis barista-kwaliteit espresso levert. Met een 1650W thermocoil verwarmingssysteem en een 15-bar pomp met volumepresets biedt deze machine een strak ontwerp van roestvrij staal met verschillende kleuropties, wat het visueel aantrekkelijk maakt. Het opvallende kenmerk van de machine ligt in zijn vermogen om zowel automatische volumetrische controle als handmatige aanpassingen te bieden, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Zoals een review benadrukt, "De Breville Infuser wordt zeer geprezen om zijn pre-infusiefunctie, waardoor een gelijkmatige extractie en beter smakende koffie mogelijk is." Deze functie, in combinatie met drukregeling, zorgt voor een duidelijke en gebalanceerde espressobereiding, met wenselijke kenmerken voor espresso-liefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en visueel aantrekkelijke espressomachine voor thuis.

Een gebied waar de Breville Infuser bijzonder goed in uitblinkt, is zijn gebruiksvriendelijke interface en flexibiliteit. Het biedt aanpasbare volumetrische controle, een PID-gestuurde instelbare watertemperatuur en een automatische spoelfunctie. De machine wordt geleverd met geperforeerde of ongeperforeerde portafiltermandjes, wat de flexibiliteit biedt om verschillende soorten koffie te accommoderen. Daarnaast staat de handmatige stoompijp bekend om zijn gebruiksgemak, waardoor het mogelijk is om kwalitatieve microschuim te creëren voor latte art. De drukmeter aan de voorkant van de machine verbetert de zichtbaarheid in het extractieproces, wat bijdraagt aan de controle en het begrip van de espressobereiding door de gebruiker.

Hoewel de Breville Infuser geen ingebouwde molen heeft, onderscheidt de machine zich door de focus op het bieden van een balans tussen automatisering en handmatige controle. Zoals een review vermeldt, "Hoewel het geen ingebouwde molen heeft, maakt het strakke ontwerp van roestvrij staal en de verschillende kleuropties het visueel aantrekkelijk." Dit benadrukt de nadruk van de machine op het leveren van hoogwaardige espresso, terwijl gebruikers de vrijheid hebben om verschillende aspecten van het brouwproces handmatig te controleren.

Bij het vergelijken van de Breville Infuser met andere opties op de markt valt op dat het zich onderscheidt door zijn vermogen om zowel beginners als ervaren gebruikers te bedienen. Hoewel sommige machines uitblinken in specifieke gebieden, zoals gebruiksvriendelijkheid of waarde, ligt de kracht van de Breville Infuser in zijn veelzijdigheid en de balans die het vindt tussen automatisering en handmatige controle. De pre-infusiefunctie, drukregeling en gebruiksvriendelijke interface maken het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een visueel aantrekkelijke en veelzijdige espressomachine voor thuis.

Kortom, de Breville Infuser BES840xl Espressomachine biedt een overtuigende mix van automatisering en handmatige controle, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren espresso-liefhebbers. De focus op een visueel aantrekkelijk ontwerp, in combinatie met functies als pre-infusie en drukregeling, onderscheidt het in de markt. Hoewel het misschien geen ingebouwde molen heeft, ligt de nadruk op het leveren van hoogwaardige espresso met gebruikerscontrole, waardoor het een opvallende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige espressomachine voor thuis. 🌟

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Espressomachines. Er zijn immers 1552 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!