Wat is de beste Chromecast van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Chromecast is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Chromecast van 2024? Na het onderzoeken van 1064 Chromecasts kwam de streaming device als beste uit onze Chromecast-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Chromecasts, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Chromecasts-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Chromecast-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Chromecasts

1Score: 9.6
streaming device
Beste Chromecast
streaming device
2Score: 9.2
Amazon Fire TV Cube
Spraakgestuurde bedieningsmogelijkheden
Amazon Fire TV Cube
Amazon
3Score: 8.5
Chromecast with Google TV (4K)
Chromecast with Google TV (4K)
Google
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.8
Amazon Fire TV Stick 4K
Verbeterde spraakbesturing
Amazon Fire TV Stick 4K
Amazon
5Score: 7.4
Nvidia Shield TV
Geoptimaliseerd voor gamingstreaming
Nvidia Shield TV
Nvidia
Ga naar laagste prijs
6Score: 6.8
Roku Streaming Stick 4K
Gebruiksvriendelijke interface
Roku Streaming Stick 4K
Roku
Ga naar laagste prijs
7Score: 6.1
Apple TV 4K
Apple TV 4K
Apple
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we Chromecasts?

Om de beste Chromecast te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Chromecast-test hebben we 1064 Chromecasts geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Chromecast-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Chromecast-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Chromecast-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Chromecast in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1064 Chromecasts te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Chromecasts in een handige lijst

1. Beste Chromecast: streaming device

Loading ...

Voordelen streaming device

 • list plusEmphasis op live TV, met ondersteuning voor betaalde kabelalternatieven zoals YouTube TV, Sling TV en Philo.
 • list plusNieuwe Google TV-interface voor gepersonaliseerde contentaanbevelingen, apps en toegang tot de bibliotheek.
 • list plusSierlijk ovaal ontwerp en gebruiksvriendelijke afstandsbediening voor naadloze navigatie en controle.

Nadelen streaming device

 • list plusGebrek aan Dolby Atmos en integratie van Amazon's live TV.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9.49
De Chromecast met Google TV 4K maakt indruk als een eersteklas streamingapparaat en blinkt uit op meerdere vlakken. Met een prijs van $49,99 heeft het een gestroomlijnd ovaal ontwerp en de nieuwe Google TV-interface is een grote verbetering, met tabs voor gepersonaliseerde contentaanbevelingen, apps en toegang tot je bibliotheek. De afstandsbediening, die lijkt op die van Roku, draagt bij aan de gebruikerservaring door naadloze navigatie en controle mogelijk te maken. "De nieuwe Google TV-software wordt genoemd als een grote verbetering", omdat het eenvoudiger wordt om content te ontdekken, waardoor het makkelijker wordt voor gebruikers om te vinden wat ze willen kijken.

Een van de opvallende kenmerken van de Chromecast met Google TV is de nadruk op live tv, waardoor het betaalde kabelalternatieven ondersteunt zoals YouTube TV, Sling TV en Philo. Deze focus onderscheidt het van zijn concurrenten en maakt het de "Beste voor Live TV" volgens Tom's Guide. De mogelijkheid van het apparaat om live tv-content naar boven te halen en de naadloze integratie met verschillende streamingdiensten verhogen zijn aantrekkingskracht, vooral voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in live programmering.

In een markt met sterke concurrenten zoals Roku en Apple TV, valt de Chromecast met Google TV op door zijn balans tussen prestaties en waarde. De Roku Streaming Stick 4K biedt misschien snelle prestaties en een schone interface, maar de focus van de Chromecast met Google TV op live tv-content en de nieuwe Google TV-software vormen een uniek verkoopargument. De Apple TV 4K pronkt met naadloze integratie met het Apple-app-ecosysteem, maar de gebruiksvriendelijke interface van de Chromecast met Google TV en het meer betaalbare prijsniveau maken het een overtuigend alternatief voor veel consumenten.

Toch heeft de Chromecast met Google TV ook zijn beperkingen. Zo biedt het weliswaar een scala aan streamingdiensten, maar het mist Dolby Atmos en de integratie van Amazon's live tv, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers die deze specifieke functies zoeken.

Kortom, de Chromecast met Google TV 4K is een opvallend streamingapparaat dat uitblinkt in zijn focus op live tv, gebruiksvriendelijke interface en de toevoeging van de nieuwe Google TV-software. De competitieve prijs en veelzijdige functies maken het tot een topkeuze in de markt voor streamingapparaten, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een apparaat dat naadloos live tv-content integreert.

Verkrijgbaar bij:

2. Spraakgestuurde bedieningsmogelijkheden: Amazon Fire TV Cube

Loading ...

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.09
De Amazon Fire TV Cube heeft zichzelf stevig gevestigd als een prominente speler in de streamingapparaat arena, met een reeks overtuigende functies die het onderscheiden van zijn tegenhangers. Een van zijn opvallende specialiteiten is de spraakgestuurde bedieningsmogelijkheden, waardoor handsfree interactie en naadloze integratie met Alexa mogelijk is. Zoals PCMAG opmerkt: "De uitgebreide handsfree spraakbediening van de Cube is niet beschikbaar op andere streamingapparaten," waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen die intuïtieve, spraakgestuurde functionaliteit zoeken.

Het onderscheidende kenmerk van de Cube ten opzichte van andere Fire TV-apparaten is dat het dient als een robuuste 4K-streamingoplossing en tegelijkertijd als een Alexa-luidspreker fungeert, waarbij entertainment en slimme huisbesturing naadloos samenkomen. In tegenstelling tot zijn Stick tegenhangers biedt de Cube native Ethernet-ondersteuning en heeft het geen extra adapters nodig voor volledige Alexa-integratie, zoals benadrukt door Tom's Guide. The Verge onderstreept de kracht van het apparaat in spraakbesturing, waarbij het wordt geprezen als de snelste Fire TV tot nu toe en wordt benadrukt dat het unieke handsfree interactie biedt, waardoor het een ideale keuze is voor gebruikers die een gestroomlijnde, op spraak gerichte ervaring zoeken.

Verder wordt het waardevoorstel van de Fire TV Cube, zoals gearticuleerd door TechRadar, benadrukt door zijn prijs, die goede waarde biedt in vergelijking met high-end streamingapparaten. Het ontwerp van het apparaat, met een onopvallende zwarte kubus met een LED-balk en intuïtieve bedieningsknoppen, straalt een combinatie van functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht uit. De acht verreikende microfoons maken effectieve spraakopdracht detectie mogelijk, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die uitgebreide controle willen over hun home entertainment set-ups.

Echter, te midden van zijn sterke punten, heeft de Fire TV Cube te maken met zorgen over een overmatige weergave van advertenties, zoals opgemerkt door The Verge. Dit nadeel kan afbreuk doen aan de gebruikerservaring, vooral voor degenen die gevoelig zijn voor opdringerige reclame.

In het streamingapparaat landschap komt de Amazon Fire TV Cube naar voren als een topkandidaat voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, spraakgestuurde streaming- en slimme huisbesturingsoplossing. De naadloze integratie met Alexa, de 4K-streamingmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding maken het een verleidelijke keuze voor mensen die hun home entertainmentervaring willen verbeteren. Hoewel het uitblinkt in spraakgestuurde bediening en algehele prestaties, vormt de prominente weergave van advertenties een opvallend nadeel. Desalniettemin, voor gebruikers die prioriteit geven aan handsfree interactie en krachtige streamingmogelijkheden, is de Fire TV Cube een overtuigende keuze op de markt.

Verkrijgbaar bij:

3. Chromecast with Google TV (4K)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Chromecast with Google TV (4K)

 • list plusHoge kwaliteit 4K streaming

Nadelen Chromecast with Google TV (4K)

 • list plusBeperkte TV-compatibiliteit
 • list plusGladde afstandsbediening

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.21
Gebruiksgemak
8.28
De Chromecast met Google TV 4K, geprijsd op $49,99, is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn HD-voorganger. De dongle, met een HDMI-uitgang en een USB-C-poort, wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. De interface wordt geprezen vanwege de organisatie, met tabs als Voor jou, Apps en Bibliotheek, en subcategorieën op maat gemaakt voor de gebruikersvoorkeuren. Volgens www.tomsguide.com combineert "The Chromecast met Google TV het beste van Chromecast en Google TV in één apparaat, waardoor het een overtuigende streamingoptie is." De integratie van verschillende streamingdiensten en de naadloze controle van slimme apparaten via Google Assistent worden geprezen. Ondanks zijn vele sterke punten, zijn er enkele nadelen, zoals beperkte tv-compatibiliteit en een gladde afstandsbediening, zoals vermeld op www.androidauthority.com. Echter, de betaalbare prijs en de standaard castingmogelijkheid maken het een overtuigende optie voor veel gebruikers.

Met zijn verbeterde interface en afstandsbediening valt de Chromecast met Google TV HD voor $30, zoals opgemerkt door www.theverge.com, op als een budgetvriendelijk streamingapparaat. De toevoeging van een afstandsbediening onderscheidt het van zijn voorganger en biedt een toegankelijke manier om te navigeren en toegang te krijgen tot entertainment. De betaalbaarheid en gebruiksvriendelijke functies van dit apparaat maken het een handige optie voor het streamen van inhoud.

In vergelijking daarmee biedt de Chromecast met Google TV 4K niet alleen een hogere resolutie, maar ook een meer uitgebreide streamingervaring, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium streamingoplossing. De integratie van verschillende diensten en de naadloze controle van slimme apparaten door Google Assistent zijn opvallende kenmerken. Daarentegen kan de HD-versie, hoewel budgetvriendelijk, mogelijk niet hetzelfde prestatieniveau en functies bieden, omdat deze is ontworpen voor gebruikers die een meer basis streamingervaring zoeken.

Samenvattend biedt de Chromecast met Google TV 4K een overtuigende combinatie van hoogwaardig streamen, een intuïtieve interface en integratie met Google Assistent, waardoor het de beste streaming-dongel van Google is. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben, zoals tv-compatibiliteit en de vormgeving van de afstandsbediening, maken zijn vermogen om streamingdiensten te consolideren tot één platform en de betaalbare prijs het tot een uitstekende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium streamingervaring.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Verbeterde spraakbesturing: Amazon Fire TV Stick 4K

Loading ...

Voordelen Amazon Fire TV Stick 4K

 • list plus4K-streaming
 • list plusOndersteuning voor HDR10 / HDR10+
 • list plusDolby Vision
 • list plusGebruiksvriendelijke interface
 • list plusAantrekkelijk ontwerp met kleuropties
 • list plusConcurrerende prijsstelling

Nadelen Amazon Fire TV Stick 4K

 • list plusStopzetting van Google Stadia in januari 2023

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.74
Gebruiksgemak
7.86
De Chromecast met Google TV is een overtuigend streamingapparaat dat op verschillende punten uitblinkt en daardoor een sterke speler op de markt is. Het biedt 4K-streaming, HDR10 / HDR10+ ondersteuning, Dolby Vision en een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het aan een breed scala van streamingbehoeften voldoet. Het ontwerp van de Chromecast is opvallend aantrekkelijk, met een ronde puck-vorm en een platte HDMI-kabel en een USB-C-connector, verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Daarnaast wordt het geleverd met een bijpassende afstandsbediening met diverse knoppen, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Chromecast met Google TV een voordelige prijs. Volgens What Hi-Fi is het iets goedkoper, vooral tijdens de verkoop, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor prijsbewuste consumenten. Aan de andere kant, de Amazon Fire TV Stick 4K Max, zoals TechRadar meldt, heeft een snellere prestatie en ondersteuning voor de nieuwste wifi-standaarden, waardoor het een solide keuze is voor Amazon Prime-leden die geïnteresseerd zijn in gamen en smart home-integratie. Bovendien ondersteunt het Amazon Luna game streaming en smart home-apparaten, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die geïnvesteerd zijn in het Amazon-ecosysteem.

De onderscheidende kenmerken van de Amazon Fire TV Stick 4K Max zijn onder andere Live View Picture-in-Picture en compatibiliteit met Wi-Fi 6, waardoor het snellere internetsnelheden biedt. Deze functies, zoals benadrukt door Android Central, onderscheiden het van zijn concurrenten en voldoen aan individuele voorkeuren en behoeften. Bovendien ondersteunt de Fire TV Stick 4K Max Amazon Luna, wat een uniek voordeel biedt ten opzichte van de Chromecast met Google TV, die in januari 2023 zal stoppen met Google Stadia, zoals vermeld in dezelfde recensie.

Hoewel de Amazon Fire TV Stick 4K Max kleine verbeteringen biedt in snelheid en kracht, suggereert Tom's Guide dat deze verbeteringen de hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger en andere streamingapparaten mogelijk niet rechtvaardigen. Deze mening wordt weerspiegeld in de recensie van TechRadar, waarin wordt opgemerkt dat de Fire TV Stick 4K Max iets duurder is dan de oudere Fire TV Stick 4K. Hierdoor bevindt de Chromecast met Google TV zich in een gunstige positie wat betreft prijs, waardoor het een overtuigende optie is voor consumenten die op zoek zijn naar een budgetvriendelijk streamingapparaat.

Samengevat, de Chromecast met Google TV valt op door zijn ontwerp, voordelige prijs en algehele gebruikerservaring. Echter, de Amazon Fire TV Stick 4K Max biedt snellere prestaties, unieke functies en integratie met het Amazon-ecosysteem, waardoor het een sterke speler is voor gebruikers die geïnvesteerd zijn in de diensten van Amazon en smart home-apparaten. Beide apparaten voldoen aan specifieke voorkeuren en behoeften, waardoor gebruikers een scala aan opties hebben om hun streaming- en smart home-ervaringen te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

5. Geoptimaliseerd voor gamingstreaming: Nvidia Shield TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nvidia Shield TV

 • list plusAI upscaling technologie voor het verbeteren van niet-4K inhoud
 • list plusGaming mogelijkheden en toegang tot GeForce Now
 • list plus4K video, Dolby Vision HDR, HDR10 en Dolby Audio ondersteuning

Nadelen Nvidia Shield TV

 • list plusGeavanceerde upscaling kan de beeldsnelheid beïnvloeden
 • list plusConcurrentie van Amazon Fire TV Cube voor film- en tv-streaming
 • list plusGebrek aan USB-poorten in vergelijking met de vorige generatie

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.48
Functionaliteit
6.89
Gebruiksgemak
7.74
Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe streamingapparaten, en de Chromecast met Google TV en de NVIDIA Shield TV zijn beide geweldige opties voor verschillende behoeften en budgetten. De Chromecast met Google TV biedt een gloednieuwe AI-verbeterde interface, 4K Dolby Atmos, Dolby Vision ondersteuning en de mogelijkheid om USB-C hubs aan te sluiten voor extra opslag. Hoewel het geen Stadia ondersteuning en 4K upscaling heeft, heeft het een veelzijdig besturingssysteem, AI-aanbevelingen en een betaalbare prijs. Aan de andere kant heeft de NVIDIA Shield TV, met zijn krachtige Tegra X1+ processor, geavanceerde AI upscaling mogelijkheden en baanbrekende upscaling technologie. Het ondersteunt 4K Dolby Atmos, Dolby Vision en DTS:X soundtracks, en heeft Gigabit Ethernet en microSD poorten, NVIDIA GeForce Now gaming en Alexa compatibiliteit.

Volgens beoordelingen is de AI upscaling technologie van de NVIDIA Shield TV een opvallende functie, omdat het intelligent content naar 4K opschaalt met behulp van AI, waardoor het de beste keuze is voor het streamen van oudere shows die in SD zijn opgenomen. Deze mogelijkheid is vooral gunstig voor gebruikers die op zoek zijn naar verbeterde beeldkwaliteit voor niet-4K content. Het is echter vermeldenswaardig dat deze geavanceerde upscaling de beeldsnelheid kan beïnvloeden, wat een potentieel nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

De NVIDIA Shield TV Pro, geprijsd op $199.99, biedt verbeterde hardware en functies, waardoor het een sterke concurrent is in de streaming- en gamingruimte. Vooral de gamingmogelijkheden, toegang tot GeForce Now en de beschikbaarheid van 20 pc-games worden geprezen, waardoor het een ideale keuze is voor gamers. Het staat echter in competitie met de Amazon Fire TV Cube voor film- en tv-streaming, wat benadrukt dat gebruikers hun specifieke gebruikersscenario's en voorkeuren moeten overwegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

De NVIDIA Shield TV wordt vooral aanbevolen voor gamers, met uitstekende gaming- en streamingmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om pc-games te streamen en toegang te krijgen tot de NVIDIA GeForce NOW-service. Voor gamers die op zoek zijn naar een veelzijdig streaming- en gamingapparaat, is de NVIDIA Shield TV een solide keuze, omdat het dienst doet als een PLEX-mediaserver, waardoor gebruikers media kunnen opslaan en openen vanaf andere apparaten.

In vergelijking met zijn voorganger, de Nvidia Shield TV 2019, heeft het model van 2019 4K video, Dolby Vision HDR, HDR10 en Dolby Audio ondersteuning, waardoor het een aanzienlijke upgrade is. Het ontbreken van USB-poorten die in de vorige generatie zijn gevonden, is echter als een nadeel opgemerkt. Al met al blijft de NVIDIA Shield TV-serie zijn positie handhaven als een eersteklas keuze voor gebruikers die geavanceerde AI upscaling, gamingmogelijkheden en een robuuste streamingervaring waarderen.

Samenvattend is de NVIDIA Shield TV-serie, met zijn AI upscaling technologie en gamingkracht, een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar eersteklas streaming- en gamingmogelijkheden, vooral voor degenen die de kijkervaring van niet-4K content willen verbeteren. Voor gebruikers die prioriteit geven aan een betaalbaar streamingapparaat met een veelzijdig besturingssysteem en AI-aanbevelingen, biedt de Chromecast met Google TV een sterke, budgetvriendelijke optie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Gebruiksvriendelijke interface: Roku Streaming Stick 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Roku Streaming Stick 4K

 • list plusSleek design

Nadelen Roku Streaming Stick 4K

 • list plusKan vertragen bij het wisselen van apps of het gebruik van spraakopdrachten
 • list plusGoogle's trackrecord met TV is niet zo sterk als dat van Roku

Beoordeling

6.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.87
Functionaliteit
6.75
Gebruiksgemak
6.72
De Chromecast met Google TV valt op als een gebruiksvriendelijk streamingapparaat met zijn strakke ontwerp, eenvoudig te gebruiken interface en spraakbesturingsmogelijkheden. Volgens een vergelijking door CNET biedt het apparaat "duidelijke menu's" en integratie met Google Assistent, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die een intuïtieve ervaring zoeken. De ondersteuning voor 4K HDR-streaming en Dolby Vision verbetert verder de kijkervaring. Aan de andere kant wordt de Roku Streaming Stick 4K geprezen om zijn "handige afstandsbediening" en uitgebreide app-selectie, maar het kan traag zijn bij het wisselen van apps of het gebruiken van spraakopdrachten. Ondanks dit wordt de Roku Streaming Stick 4K opgemerkt vanwege zijn snelle app-responsen en de rasterindeling van apptegels, wat bijdraagt aan een naadloze gebruikerservaring.

Bij een vergelijking van streamingapparaten door Cloudwards wordt de Chromecast met Google TV geprezen om zijn gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke interface, met een modern ontwerp tegen een betaalbare prijs. De review merkt echter op dat de track record van Google op het gebied van tv niet zo sterk is als die van Roku. Dit benadrukt de nadruk van de Chromecast op een gebruiksvriendelijke benadering, waardoor het een sterke kandidaat is voor degenen die gebruiksgemak prioriteren. Aan de andere kant wordt de Roku Streaming Stick 4K erkend vanwege het sneller opstarten van apps, waardoor het een gunstige keuze is voor gebruikers die gericht zijn op prestaties.

De vergelijking tussen de Roku Streaming Stick 4K en de Chromecast met Google TV, zoals benadrukt door Tom's Guide, onthult een gelijkspel qua prijs, streamingkwaliteit en app-beschikbaarheid. Beide apparaten bieden 4K UHD-resolutie met ondersteuning voor Dolby Atmos en Vision. Echter, de Roku Streaming Stick 4K wordt geprefereerd vanwege zijn snellere laadtijden van apps, wat duidt op een prestatievoordeel. Aan de andere kant pronkt de Chromecast met Google TV met betere integratie voor live tv-diensten, wat getuigt van een bewustzijn van markttrends en gebruikersvoorkeuren.

In de wereld van streamingapparaten dienen de gebruiksvriendelijke interface en integratie met Google Assistent van de Chromecast met Google TV als onderscheidende kenmerken, gericht op individuen die een naadloze en intuïtieve streamingervaring zoeken. De betaalbaarheid en ondersteuning voor hoogwaardige streaming versterken verder zijn positie als een overtuigende optie voor degenen die gebruiksvriendelijkheid prioriteren. Hoewel de Roku Streaming Stick 4K uitblinkt in app-reactievermogen, positioneert de nadruk van de Chromecast op gebruiksvriendelijkheid en marktgerichte functies het als een sterke concurrent in het streamingapparaatlandschap.

Ondanks zijn sterke punten kan de Chromecast met Google TV beperkingen ondervinden bij het concurreren met apparaten die een breder scala aan functies bieden, zoals de Roku Streaming Stick 4K, die gericht is op gebruikers die top-prestaties zoeken. Uiteindelijk hangt de keuze tussen deze apparaten af van individuele voorkeuren, waarbij factoren als prijs, functies en gebruikersinterface een cruciale rol spelen in het selectieproces.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Apple TV 4K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple TV 4K

 • list plusVoordelig geprijsd

Nadelen Apple TV 4K

 • list plusMogelijk niet aantrekkelijk voor Apple-ecosysteem liefhebbers

Beoordeling

6.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
5.72
Functionaliteit
6.29
Gebruiksgemak
6.41
# PRODUCT BESCHRIJVING

Ik ben enthousiast over de veelzijdige Chromecast met Google TV, perfect voor betaalbaar en uitstekend streamen. Volgens Reviews.org is dit de favoriete keuze voor de meeste gebruikers vanwege de prijs, tv-programma's en films, en algehele waarde. Met een afstandsbediening en Google TV-software is dit apparaat opnieuw uitgevonden, waardoor het ontdekken van entertainmentopties een fluitje van een cent is. Zoals The Verge zegt: "De nieuwe Google TV-software vereenvoudigt het proces van het ontdekken van entertainmentopties."

Aan de andere kant biedt de Apple TV 4K (2022) verbeterde prestaties met zijn A15 Bionic-chip, naadloze iPhone-integratie en AirPlay-uitvoer voor het aansluiten van AirPods. Het is verkrijgbaar in versies van 64GB en 128GB, waarbij de laatste Gigabit Ethernet en HDMI eARC-ondersteuning biedt voor integratie met de HomePod 2-luidspreker. TechRadar merkt op dat de nieuwe A15 Bionic-chip zorgt voor responsieve navigatie en snelle prestaties, terwijl de toevoeging van HDR10+ ervoor zorgt dat de functies up-to-date blijven. Echter, volgens CNET blijft het apparaat duurder dan concurrerende streamingsapparaten, wat de aantrekkingskracht beperkt tot bepaalde gebruikers. "De Apple TV 4K (2022) biedt een snelle en moderne streamervaring, maar de hogere prijs in vergelijking met concurrenten kan de aantrekkingskracht beperken tot bepaalde gebruikers."

Hoewel de Apple TV 4K de leiding neemt op het gebied van gaming en beschikt over een superieure afstandsbediening met Siri-ondersteuning, is de Chromecast met Google TV de betere keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbaar en veelzijdig streamingapparaat. De Apple TV 4K, met zijn strakke ontwerp en ondersteuning voor verschillende audio- en videoformaten, is een uitstekende optie voor liefhebbers van het Apple-ecosysteem. Echter, de betaalbaarheid, streammogelijkheden en Google TV-software maken de Chromecast met Google TV een overtuigende keuze voor de meeste gebruikers. Als prijs en veelzijdig streamen de belangrijkste overwegingen zijn, springt de Chromecast met Google TV eruit als het beste budgetproduct in deze categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Chromecasts. Er zijn immers 1064 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!