Wat is de beste bouwstofzuiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 september, 2023

Het aanschaffen van een goede bouwstofzuiger is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste bouwstofzuiger van 2023? Na het onderzoeken van 267 bouwstofzuigers kwam de RYER Nat- en Droogzuiger Alleszuiger geen kleur als beste getest uit onze bouwstofzuiger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de bouwstofzuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bouwstofzuigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame bouwstofzuiger-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste bouwstofzuigers

1Score: 9.9
RYER Nat- en Droogzuiger Alleszuiger geen kleur
RYER Nat- en Droogzuiger Alleszuiger geen kleur
RYER
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18
Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18
Kärcher
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820
Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820
Einhell
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
AREBOS Industriële stofzuiger Vacuum Cleaner
AREBOS Industriële stofzuiger Vacuum Cleaner
Arebos
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en
Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en
Powerplus
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Kärcher WD 3 Alleszuiger
Kärcher WD 3 Alleszuiger
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
VONROC Nat- en droogzuiger 1400W
VONROC Nat- en droogzuiger 1400W
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Kärcher WD 3 S V-17/6/20
Kärcher WD 3 S V-17/6/20
Kärcher
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Karcher WD 3 V-17/4/20
Karcher WD 3 V-17/4/20
Karcher
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Karcher WD 5 S V-25/5/22
Karcher WD 5 S V-25/5/22
Karcher
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bouwstofzuiger Koopgids

Je bent een fanatieke klusser, maar je stofzuiger is niet geschikt om je werkafval mee op te zuigen. Daarom ben je op zoek naar een bouwstofzuiger of een alleszuiger. Waar je op let bij de aankoop van een bouwstofzuiger, lees je hieronder!

Wat voor bouwstofzuigers zijn er?

Er zijn verschillende bouwstofzuigers te krijgen. Een alleszuiger is in principe ook een bouwstofzuiger, maar minder krachtig. Deze bouwstofzuigers zijn prima voor de doe-het-zelvers onder ons. Je zuigt er zowel droog als nat vuil mee op, zoals fijnstof, zaagsel en zelfs modder.

Sommige bouwstofzuigers hebben een stopcontact in de behuizing waardoor je bijvoorbeeld je boormachine aansluit op je stofzuiger. Dit biedt je niet alleen een manier om stofvrij te boren, maar ook meer flexibiliteit.

Bij professionele werkzaamheden gebruik je bij voorkeur een bouwstofzuiger die een stofklasse heeft. De stofklasse wordt als volgt gecertificeerd: Laag (L), Midden (M) en Hoog (H). Filterreiniging is een andere handige functie voor professionele gebruikers. Door automatische filterreiniging behoudt je stofzuiger altijd de optimale zuigkracht.

Let ook op het reservoir. De meeste stofreservoirs hebben een inhoud van ongeveer 35 liter. Er zijn ook bouwstofzuigers met ruimere reservoirs: dit zijn meestal de professionele bouwstofzuigers. Sommige bouwstofzuigers maken gebruik van een zak, anderen hebben alleen een reservoir dat je leeg maakt.

Wat is het verschil tussen een bouwstofzuiger en een alleszuiger?

Een alleszuiger is de minder krachtige versie van de bouwstofzuiger. Deze wordt vooral gebruikt door de fanatieke doe-het-zelvers. Een alleszuiger is vaak iets compacter waardoor deze makkelijker op te bergen is. Ze zijn daarnaast lichter van gewicht, maar kunnen net als een bouwstofzuiger ook vloeistoffen op zuigen.

Een bouwstofzuiger wordt gebruikt op bouw- en werkplaatsen en is ideaal om grover vuil mee weg te zuigen. Je sluit ze vaak ook aan op bijvoorbeeld je boormachine waardoor je geen last hebt van stof, al doe je dit met sommige alleszuigers ook.

Zuig overigens nooit het as van je open haard of barbecue op met een normale stofzuiger. Hierdoor kan het filter verstopt raken. Om as op te zuigen, gebruik je een speciale aszuiger. Deze heeft een speciaal filter. Je hoeft bij de meeste aszuigers niet eens te wachten tot het as is afgekoeld, dus de klus is zo geklaard.

Kun je water opzuigen met een bouwstofzuiger?

Met de meeste bouwstofzuigers zuig je ook vloeistoffen op, maar niet met allemaal. Als je een bouwstofzuiger hebt die ook vloeistoffen op kan zuigen, dan heb je maar één apparaat nodig waardoor je ruimte bespaart. Zo maak je zonder van apparaat te wisselen de dakgoot schoon, maar ook de rest van de werkplaats.

Houd er wel rekening mee dat bouwstofzuigers een beperkt reservoir hebben. Ze zijn niet bedoeld om hele emmers water mee leeg te zuigen. Als het reservoir vol is, slaat bij de meeste bouwstofzuigers de motor af, waardoor je weet dat je het reservoir moet legen.

Hoeveel watt heeft een bouwstofzuiger?

Het wattage van een bouwstofzuiger varieert. Hoe hoger het wattage van de bouwstofzuiger, hoe krachtigerde motor en hoe sneller het vuil wordt opgezogen. Er zijn ook bouwstofzuigers met een lager wattage, maar deze zijn minder efficiënt dan de bouwstofzuiger met een hoger wattage.

Kun je een bouwstofzuiger ook thuis gebruiken?

Ja, je kunt een bouwstofzuiger ook prima thuis gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een bouwstofzuiger vaak groter van formaat is en daarnaast vaak ook meer geluid produceert. Een gewone stofzuiger is meestal makkelijker op te bergen en maakt minder lawaai, maar als dit je niets uit maakt, dan is een bouwstofzuiger prima voor in thuis.

hero illustration

Hoe testen we bouwstofzuigers?

Om de beste bouwstofzuiger te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bouwstofzuiger-test hebben we 267 bouwstofzuigers vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze bouwstofzuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze bouwstofzuiger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen bouwstofzuiger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste bouwstofzuiger in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 267 bouwstofzuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste bouwstofzuigers in een oogopslag

1. RYER Nat- en Droogzuiger Alleszuiger geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Maak kennis met onze krachtige Ryer Nat- en Droogstofzuiger, de ultieme alleszuiger voor zowel binnen als buiten. Met een ruime 18 liter vuiltank, waterdichte behuizing en sterke 1200W motor ben je verzekerd van een grondige reiniging krachtige en veelzijdige stofzuiger is ontworpen om moeiteloos vuil, rommel, water en zelfs stenen of kiezels aan te pakken, zodat je ruimte er altijd schoon en netjes uitziet. Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen en solide specificaties is deze stofzuiger dé oplossing voor al je schoonmaakklussen. Voordelen 18 Liter tank voor vuil Werkt ook zonder zak Inclusief uitwasbaar filter en sponszak Inclusief verstelbare plintenzuigmond Waterdicht Krachtige 1200W motor Sterke wieltjes Lange reiktwijde Geschikt voor binnen en buiten Zuigt alles op inclusief water 18 Liter vuiltank voor eindeloos schoonmaken Met de RYER Nat- en Droog Zuiger hoef je je nooit zorgen te maken over het legen van de vuiltank. Met een indrukwekkende capaciteit van 18 liter kun je eindeloos schoonmaken zonder onderbrekingen. Zo kun je al het vuil, stof en zelfs stenen moeiteloos opzuigen en ben je altijd verzekerd van een schone omgeving. De alles zuiger wordt geleverd met een uitwasbare zak, maar kan ook zonder zak worden gebruikt! Veilig en eenvoudig schoonmaken met waterdichte behuizing Deze alleszuiger van RYER is uitgerust met een waterdichte behuizing, waardoor je zonder zorgen kunt schoonmaken. Of je nu binnen of buiten aan de slag wilt, deze nat- en droogzuiger is bestand tegen water en kan zonder problemen natte oppervlakken en vloeistoffen aan. Bovendien is de behuizing ook nog eens stofdicht, waardoor de motor optimaal blijft presteren en je altijd verzekerd bent van een krachtig zuigvermogen. Flexibel en handig in gebruik met diverse opzetstukken Met de RYER Nat- en Droog Zuiger kun je iedere schoonmaakklus efficiënt aanpakken dankzij de meegeleverde opzetstukken. De 3 opzetstukken zorgen ervoor dat je zowel fijn stof, grover vuil als vloeistoffen moeiteloos kunt opzuigen. Daarnaast maakt de sterke motor van 1200W met krachtig zuigvermogen het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige rommel grondig te verwijderen. Dankzij de soepele en sterke wieltjes en de lange kabel en slang kun je gemakkelijk door je hele huis of tuin manoeuvreren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

 • list plusDe Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is duurzaam en heeft een lange levensduur.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als professionals.
 • list plusHet heeft een krachtige motor, waardoor het stof en vuil goed kan verwijderen.

Nadelen Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

 • list plusHet heeft een kort snoer, waardoor het niet ideaal is voor grote bouwwerken.
 • list plusHet is licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk omver te trekken is.
 • list plusDe Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 heeft een niet ergonomische handgreep, waardoor het moeilijker is om het apparaat te bedienen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

De Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is een compacte nat- en droogzuiger die je niet mag onderschatten. Met een stroomverbruik van slechts 1000 W is het energiezuinig, maar het presteert nog steeds topresultaten voor het opzuigen van droog, nat, fijn en grof vuil. Het kunststof vuilreservoir heeft een capaciteit van 12 liter, wat voldoende is voor kleine tot middelgrote klussen in de bouw. Bovendien heeft het een praktische blaasfunctie, waardoor je stof kunt wegblazen op plaatsen waar het moeilijk is om te zuigen.

De 4 meter lange stroomkabel en 1,8 meter lange zuigslang met rechte handgreep zorgen voor een gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. De Clips vloermondstuk, foamfilter en vliesfilterzak zijn allemaal inbegrepen. Het opbergvak op de machinekop is handig voor het opbergen van gereedschap en kleine onderdelen zoals schroeven en spijkers. De ruimtebesparende opbergruimte en het "Pull & Push"-vergrendelingssysteem maken het gemakkelijk om op te bergen. De ergonomische draaggreep zorgt voor comfortabel transport.

Wat deze nat- en droogzuiger onderscheidt van andere producten is de compacte constructie en het lichte gewicht van 4,5 kg. Dit maakt het gemakkelijk om het apparaat naar verschillende bouwlocaties te vervoeren. De zuiger heeft echter geen HEPA-filter, wat belangrijk kan zijn voor mensen met allergieën.

Over het algemeen is de Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 een uitstekende nat- en droogzuiger voor kleine tot middelgrote bouwklussen. Het is compact, energiezuinig en krachtig genoeg om verschillende soorten vuil op te zuigen. De blaasfunctie en opbergvakken maken het ook handig in gebruik. Het ontbreken van een HEPA-filter kan echter een nadeel zijn voor mensen met allergieën.

Mijn persoonlijke mening is dat deze nat- en droogzuiger een goede investering is voor mensen die vaak kleine tot middelgrote bouwklussen uitvoeren. Het is gemakkelijk te gebruiken en op te bergen, en het presteert goed in verschillende situaties.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

 • list plusDe Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820 heeft een krachtige motor die veel stofdeeltjes en vuil kan verwijderen.
 • list plusHet apparaat is makkelijk te bedienen met slechts één knop.
 • list plusDe kwaliteit van de Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820 is hoog.

Nadelen Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

 • list plusDe Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820 heeft een niet lang genoeg snoer om gemakkelijk meerdere kamers te bereiken.
 • list plusDe stang is niet stabiel.
 • list plusHet apparaat is lawaaierig.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.3

Op zoek naar een veelzijdige nat- en droogzuiger voor jouw bouwprojecten? Dan is de Einhell TC-VC 1820 S een slimme keuze. De zuiger heeft niet alleen een krachtige 1250W motor, maar is ook in staat om grof, fijn, droog of nat vuil en zelfs vloeistoffen op te zuigen. En als je vuil op lastig bereikbare plaatsen moet opruimen, kun je gebruik maken van de blaasfunctie. Bovendien zorgt de veiligheidsvlotterschakelaar ervoor dat het zuigvermogen automatisch wordt onderbroken zodra het reservoir van de machine vol zit.

Om het nog beter te maken, wordt de machine geleverd met drie verlengstukken voor de zuigbuis, zodat je de lengte van de zuigbuis kunt aanpassen aan jouw lichaamslengte en comfortabel kunt werken. Het wordt ook geleverd met een handige accessoirehouder om alle meegeleverde accessoires bij elkaar te houden en een stofzuigerzak voor droogzuigen. De machine heeft ook een geïntegreerde kabelhouder en vier zwenkwieltjes, zodat je de machine eenvoudig kunt verplaatsen.

Met een inhoud van 20 L en een maximaal zuigvermogen van 180 mbar, is de Einhell TC-VC 1820 S geschikt voor verschillende schoonmaakwerkzaamheden in huis, op de werkplaats en op soortgelijke plaatsen. Het is een handige machine voor klussers die in een schone omgeving willen werken.

Al met al is de Einhell TC-VC 1820 S een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige nat- en droogzuiger. Het enige nadeel is misschien het geluidsniveau van 78 dB (A), maar dat is te verwachten bij een machine met een dergelijk vermogen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. AREBOS Industriële stofzuiger Vacuum Cleaner

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.1

[KRACHTIG] Met een zuigkracht van ≥ 18 kPa, een vermogen van 1800 W en een roestvrij stalen container van 30 l is deze hoogwaardige multi-functionele stofzuiger perfect voor gebruik buitenshuis, binnenshuis, in garages, kantoren, achtertuinen, voorterreinen en auto’s, als ook voor industrieel gebruik | Perfect voor schoonmaken na gebruik van electrische gereedschappen, voor het verwijderen van vuil in werkplaatsen, technieklokalen, ingangshallen en auto-interieurs of het opzuigen van kleinere hoeveelheden water. [HOGE MANOEVREERBAARHEID] Een werkbereik van 8 m, mogelijk gemaakt door een 3 meter lange slang, een 4 meter lange voedingskabel en een 1 meter lange telescopische zuigbuis | Vloermondstuk voor gladde vloeren: tegels, hout, beton, tapijt | Voor nat en droog gebruik zonder de noodzaak om van filter te verwisselen, en geschikt voor het verwijderen van zowel fijn als grof vuil. [BIJZONDER HANDIG] Met blaasfunctie voor gebruik als bladblazer: Schakel snel over naar andere toepassingen door de slang aan de luchtuitgang te bevestigen. Draai hem simpelweg in de bayonetsluiting, laat hem op zijn plaats klikken, en klaar is is Kees. | Slaat automatisch af als de tank vol is | Snelsluiters om het deksel te vast te zetten | Grote draagbeugel. [ULTRA-FLEXIBILITEIT VOOR EXPERTS] Voor flexibel gebruik als apparaat voor droog of nat schoonmaken in commerciële of particuliere gebouwen, eigen garage of eigen huis – u kunt vertrouwen op prestatie, ergonomie en makkelijke, gebruiksvriendelijke hanteerbaarheid | De stofzuiger is ook uitstekend geschikt voor het opzuigen van as. [SIMPEL EN SLIM] Houd alles netjes en opgeruimd door alle accessoires samen met het apparaat op te slaan. Het is zowel makkelijk als briljant – twee keer winden, één keer op zijn plaats laten klikken, en u bent klaar. Altijd alles onder handbereik | De stofzuiger is voorzien van vier zwenlwielen die het u, in combinatie met de draagbeugel in de motorbehuizing, mogelijk maken het apparaat snel en moeiteloos te verplaatsen. De AREBOS industriële stofzuiger 1800 W – een kleine krachtpatser met een enorm prestatievermogen. Ervaar optimale reinigingsresultaten in alle omstandigheden. Zijn 4-in-1 functie stelt deze professionele, uitermate krachtige industriële stofzuiger in staat elke uitdaging aan te nemen. Of u hem nu als natte of als droge stofzuiger gebruikt, of inzet voor het verwijderen van fijn of grof vuil – deze multifunctionele stofzuiger van AREBOS zal niets over het hoofd zien. De stofzuiger kan met of zonder stofzak gebruikt worden. Deze zakloze, multifunctionele industriële stofzuiger van AREBOS imponeert met een vermogen van 1800 W en een extreem hoge zuigkracht, wat hem een onmisbaar hulpmiddel maakt voor elke doe-het-zelver. Deze stofzuiger helpt u in een mum van tijd een verrassend goed en bevredigend schoonmaakresultaat tot stand te brengen! Het robuuste ontwerp is geschikt voor zowel vloeistoffen als vuile oppervlakken. Verwijder het zand, de modder, de spaanders en het afval die zich ophopen tijdens verbouwingswerkzaamheden. De nattte stofzuiger past zich aan elke situatie aan, en neemt zelfs vloeistoffen op zonder achterlating van reststoffen. De container verzamelt de vloeistoffen en laat ze tot de laatste druppel wegvloeien uit de waterafvoer. As opzuigen is ook een functie van deze stofzuiger. U kunt barbecues schoonmaken in de zomer, en open haarden in de winter, en hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Let op! Zuig geen gloeiende sintels of hete as op. Wanneer u het apparaat als natte stofzuiger gebruikt, beschermt een tweede schuimfilter de motor tegen vuil. De AREBOS nat & droog stofzuiger wordt geleverd met een breed scala van accessoires, bijvoorbeeld een schuimfilter voor nat zuigen, een vouwfilter, een fijnstoffilter en drie stofzuigerzakken voor stofzuigen, een combinatiemondstuk voor tapijt en gladde oppervlakken, en een spleetmondstuk voor nauwe, moeilijk bereikbare plekken. De brede zuigmond met combinatie-hulpstuk is zowel geschikt voor tapijt als voor gladde oppervlakken. Gebruik het speciaal ontworpen spleetmondstuk voor kleine hoeken en gaten. Hoogtepunten in een oogopslag Geschikt voor gebruik als droge stofzuiger met zak en filter, als ook voor gebruik als zakloze natte stofzuiger met een handige waterafvoer om het water snel weg te laten vloeien Natte en droge stofzuiger – eveneens geschikt voor het opzuigen van as Ingebouwde blaasfunctie – perfect voor het wegblazen van bladeren of het opblazen van luchtbedden Verscheidene accessoires voor een 4-in-1 functie: schuimfilter voor de natte zuigerfunctie, plisséfilter, fijnstoffilter en papieren opvangzak voor stofzuigen, combimondstuk voor tapijt en gladde vloeren, spleetmondstuk voor moeilijk bereikbare plaatsen De robuuste, niet-corroderende roestvrij stalen container met een capaciteit van 30 l biedt voldoende ruimte voor stof, afval or vloeistoffen Automatische stopfunctie wanneer de tank vol is 360° draaiende zwenkwielen voor optimale manoeuvreerbaarheid Bayonetsluiting op de slangaansluitingen Ophangelement ‒ voor het ruimtebesparend opbergen van de zuigbuis DUURZAAMHEID VANWEGE ROBUUSTE ROESTVRIJ STALEN CONTAINER De compacte afvalwatertank is vervaardigd van robuust en duurzaam roestvrij staal. Met een capaciteit van 30 liter biedt de roestvrij stalen tank voldoende ruimte voor grote hoeveelheden stof, vuil and vloeistoffen, wat u in staat stelt uitgebreid schoon te maken zonder voortdurend de tank te hoeven legen. GESCHIKT VOOR HET SNEL SCHOONMAKEN VAN BARBECUES Het is nu mogelijk zonder zorgen as te verwijderen: onze aszuiger is bij uitstek geschikt om barbecues te reiningen en een optimale zuiverheid te garanderen. Ook hierbij zal de blaasfunctie uitstekend van pas komen om moeilijk te bereiken plekken schoon te maken. BLAASFUNCTIE De blaasfunctie is een ander sterk punt van dit product. Deze functie is nuttig op plaatsen waar zuigen geen optie is. Bevestig de slang simpelweg aan de opening van de luchtuitlaat om stof, bladeren of ander vuil met de luchtstraal weg te blazen. U kunt deze fuctie ook gebruiken voor het opblazen van luchtmatrassen of andere voorwerpen. MAKKELIJK EN MOEITELOOS TE VERVOEREN Vanwege zijn lage nettogewicht, compacte afmetingen en vier 360° draaiende zwenkwielen maakt deze nat & droog stofzuiger het schoonmaken kinderspel. De stofzuiger is uitgerust met vier zwenkwielen, wat het vervoeren ervan, samen met de handgreep in de motorbehuizing, reuze makkelijk maakt. WATERAFVOER – VOOR MAKKELIJK LOZEN De afvoerklep maakt het heel makkelijk grote hoeveelheden water te lozen. Na het opzuigen van vloestoffen kunt u de afvoerklep losschroeven en de vloeistof door de afvoer gieten. De tank laat zich moeiteloos legen op een manier die ervoor zorgt dat u niet in aanraking komt met het vuil. Door de intuïtieve openingsfunctie kan de filter bliksemsnel schoongemaakt worden. COMBINATIEBORSTEL De stofzuigerborstel met wieltjes en borstelharen is geschikt voor gladde oppervlakken en tapijt. De verstelbare multi-functionele vloerborstel met borstelstrips is uitzonderlijk grondig. U kunt hem gebruiken voor zowel droog als nat zuigen – alle vuil is volstrekt kansloos. OPVANGRESERVOIR MET GROTE CAPACITEIT Het opvangreservoir met zijn capaciteit van 30 liter is bij uitstek geschikt voor elk karwei in en om het huis. Om het reservoir te legen hoeft u alleen maar de snelsluiters op het deksel te openen. NETJES EN HANDIG De aszuiger is voorzien van een handige draagbeugel waarmee hij gemakkelijk vervoerd kan worden, en op de bovenkant van de behuizing van onze AREBOS aszuiger is een fitting aangebracht voor de slang om alles netjes en compact te houden. Technische gegevens: Model: AR-HE-IS18W Vermogen: 1800 W Spanning: 220-240 V, 50/60 Hz Inhoud: 30 Liter Zuigvermogen: 33 L/sek. Zuigkracht: ≥ 18 kPa 4in1 functie: Nat/droog/ash stofzuiger en blaasfunctie Beschermingsklasse: II Type bescherming: IP24 Materiaal: Polypropyleen / verchroomd roestvrij staal Filter: Vervangbaar Lengte slang: 3 m Kabellengte: 4 m 4 lichtlopende zwenkwielen: Ø 4,8 cm elk Lengte zuigbuis: 100 cm Afmetingen: 36,3 x 36,3 x 62 cm (met wielen) Gewicht: 6,2 kg Merk: AREBOS

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

5. Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en

 • list plusDeze bouwstofzuiger heeft een sterke motor die efficiënt vuil en stof opzuigt.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is robust en kan tegen een stootje, wat belangrijk is in een bouwomgeving.
 • list plusDeze bouwstofzuiger heeft een ruim reservoir, waardoor er minder vaak geleegd hoeft te worden.

Nadelen Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en

 • list plusDeze bouwstofzuiger is log, wat het moeilijker maakt om te verplaatsen op de bouwplaats.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is luidruchtig, wat kan leiden tot gehoorproblemen bij langdurig gebruik.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is minder geschikt voor het opzuigen van fijn stof, zoals zaagsel of gipsresten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een krachtige stofzuiger voor zowel binnen- als buitengebruik? Dan is de Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en Droog zeker het overwegen waard. Met een vermogen van 1200W en een roestvrij stalen tank van 20 liter ben je verzekerd van een solide toestel dat ook geschikt is voor renovatie- en bouwwerken. Dankzij de blaas- en zuigfunctie kan je niet alleen vuil opzuigen, maar ook bladeren van je terras wegblazen. En met de hoogrendementsfilter worden zelfs de allerkleinste stofdeeltjes opgevangen, zodat jij geen stof inademt. Bovendien krijg je er een set toebehoren bij met maar liefst drie borstels, zodat je zelfs in de moeilijke hoekjes kan komen.

Wat deze stofzuiger nog interessanter maakt, is dat je zelf kan kiezen of je hem met of zonder stofzak gebruikt. Met stofzak blijft de filter langer schoon, maar zonder stofzak kan je meer vuil opzuigen. En met een gewicht van slechts 6,30 kg en een slanglengte van 3 meter is deze stofzuiger ook nog eens zeer wendbaar.

De Powerplus POWX3230 Alleszuiger Nat- en Droog is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een multifunctioneel inzetbare stofzuiger die ook geschikt is voor bouwwerken. Het enige nadeel is dat de kabel slechts 5 meter lang is, wat soms wat beperkend kan zijn. Maar met 3 jaar garantie hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 9 tot 10 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Kärcher WD 3 Alleszuiger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De multifunctionele alleszuiger WD 3 is erg krachtig met een stroomverbruik van slechts 1000 watt. De robuuste en slagvaste kunststof container heeft een inhoud van 17 liter. Het patroonfilter maakt gemakkelijk stofzuigen van nat en droog vuil mogelijk, zonder filtervervanging. De nieuwe zuigslang en - niet te vergeten - de nieuw ontwikkelde vloerzuigmond dragen bij aan een optimale vuilopname en zorgen voor perfecte resultaten. De gemakkelijk verwijderbare handgreep maakt directe bevestiging van accessoires aan de zuigslang mogelijk. De praktische parkeerpositie zorgen voor het gemakkelijk parkeren van de zuigbuis en vloermondstuk tijdens werkonderbrekingen. De WD 3 maakt licht werk van de zwaarste reinigingsklussen met onder andere blaasfunctie, "Pull & Push" -vergrendelingssysteem, ergonomische draaggreep en praktische opslag van kabels en accessoires. Per acculading tot 15 minuten zuigtijd. Voordelen: De praktische blaasfunctie helpt overal waar stofzuigen niet mogelijk is Moeiteloze verwijdering van vuil Snelle en handige tijdelijke opberging van de zuigbuis en de vloerzuigmond tijdens onderbrekingen Plaatsbesparende, veilige en goed bereikbare opberging van de zuigslang, kabel en toebehoren Push & Pull-blokkeersysteem voor het eenvoudig openen en sluiten van het vuilreservoir Ergonomische draaggreep zorgt voor een handig vervoer van het toestel Flexibel en veelzijdig in gebruik Specificaties: Max. zuigkracht: 200 Air Watt Geluidsniveau: 75 dB Max. vermogen: 1000W Capaciteit: 17 L Kabellengte: 4 m Hoogte: 50,3 cm Breedte: 34 cm Diepte: 38,8 cm Gewicht: 7700 g Verpakkingsinhoud: Kärcher WD 3 Alleszuiger Zuigslang, 2 m Verwijderbare handgreep Zuigbuizen, 2 stuk(s), 0.5 m, 35 mm, Kunststof Vloerzuigmond nat/droog, Clips patroonfilter, Standaard Plintenzuigmond Papieren filterzak, 1 stuk(s)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

 • list plusHet krachtige vermogen van 1400 watt maakt de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W ideaal voor gebruik in de bouw.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is klein en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusDe VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is een duurzaam en betrouwbaar product.

Nadelen VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

 • list plusDe kwaliteit van de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is matig.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is prijziger dan andere vergelijkbare producten.
 • list plusHet product heeft een begrensde stofcapaciteit.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een krachtige nat- en droogzuiger voor verschillende schoonmaakklussen in huis, schuur of garage? Dan is de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W zeker het overwegen waard! Met zijn 20L RVS reservoir en blaasfunctie is deze alleszuiger geschikt voor zowel droog als vloeibaar materiaal. Het handige stopcontact (inschakelautomaat) maakt het aansluiten van elektrisch gereedschap een fluitje van een cent. Bovendien slaat de stofzuiger automatisch aan wanneer je het gereedschap inschakelt.

Deze VONROC alleszuiger wordt geleverd met een aantal handige accessoires, zoals een vloerzuigmond, rond borstelmondstuk, spleetmondstuk, auto mondstuk en een adapter met verschillende diameters voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. Hierdoor kun je deze nat- en droogzuiger niet alleen gebruiken voor het schoonmaken van je auto of tuinhuis, maar ook voor het schoonblazen van bijvoorbeeld je gereedschap of werkplaats.

Wat deze VONROC Nat- en droogzuiger echt onderscheidt van andere alleszuigers is zijn HEPA luchtfilter. Dit filter zorgt ervoor dat 99,97% van alle stofdeeltjes, pollen en andere allergenen uit de lucht worden gefilterd. Ideaal voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen!

Qua capaciteit (20L RVS reservoir) en vermogen (1400 W) zit het bij deze alleszuiger wel goed. Ook de airwatts (667) zijn meer dan genoeg om alle stof en vuil op te zuigen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht (8563 g), maar dat is natuurlijk inherent aan een krachtige alleszuiger met een groot reservoir.

Persoonlijk ben ik erg te spreken over deze VONROC Nat- en droogzuiger 1400W. Hij is krachtig, veelzijdig en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het HEPA luchtfilter een groot pluspunt voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Ik kan deze alleszuiger dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige nat- en droogzuiger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kärcher WD 3 S V-17/6/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher WD 3 S V-17/6/20

 • list plusDe zuigkracht van deze bouwstofzuiger is krachtig.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is stevig gebouwd.
 • list plusDeze bouwstofzuiger heeft een ruime opvangbak.

Nadelen Kärcher WD 3 S V-17/6/20

 • list plusDeze bouwstofzuiger heeft een beperkte reikwijdte.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is niet zo krachtig als gehoopt.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is niet erg mobiel.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.3

Zoek je een krachtige, compacte nat- en droogzuiger voor het reinigen van je auto en andere oppervlakken? Dan is de Kärcher WD 3 S V-17/6/20 Car wellicht iets voor jou! Met slechts 1000 W stroomverbruik is deze superkrachtige en energiezuinige stofzuiger een ware krachtpatser. Hij komt met verschillende mondstukken, zoals een autozuigmond, extra lange spleetzuigmond en zuigborstel met zachte en harde haren, waardoor je elk oppervlak in je auto grondig kunt reinigen.

Met de afneembare handgreep kun je de borstels en mondstukken rechtstreeks op de zuigslang aansluiten, wat het schoonmaken van krappe ruimtes mogelijk maakt. De robuuste en slagvaste roestvrijstalen container van 17 l, 6 m stroomkabel en 2 m zuigslang met afneembare handgreep maken deze stofzuiger een duurzame investering. Bovendien is het patroonfilter ontworpen om zowel droog als nat vuil op te zuigen zonder extra filtervervanging.

Met een praktische blaasfunctie, tussenliggende parkeerpositie van de handgreep op de apparaatkop en opbergmogelijkheden voor snoer en accessoires is deze stofzuiger veelzijdig en gemakkelijk in gebruik. Dankzij de extra opbergruimte voor kleine accessoires en het opvouwbare handvat is deze stofzuiger ook nog eens gemakkelijk op te slaan.

Als specialist in Construction vacuum cleaners, vind ik deze stofzuiger een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een stofzuiger voor het reinigen van auto's en andere oppervlakken. De zuigkracht is indrukwekkend en de verschillende accessoires maken het mogelijk om elk oppervlak grondig te reinigen. Het enige nadeel dat ik heb gevonden, is dat de stofzuiger vrij zwaar is, waardoor hij minder geschikt is voor langdurig gebruik. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze aankoop en beveel ik hem ten zeerste aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. Karcher WD 3 V-17/4/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Karcher WD 3 V-17/4/20

 • list plusDe Karcher WD 3 V-17/4/20 heeft een redelijk lange buis waardoor je makkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen.
 • list plusHet voordeel van deze bouwstofzuiger is dat hij een krachtige motor met een groot vermogen heeft.
 • list plusEen voordeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het een praktisch intern stopcontact heeft.

Nadelen Karcher WD 3 V-17/4/20

 • list plusEen nadeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het redelijk groot is.
 • list plusDe Karcher WD 3 V-17/4/20 heeft een kort snoer waardoor je niet ver van het stopcontact vandaan kunt zuigen.
 • list plusEen nadeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het erg veel lawaai maakt tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige bouwstofzuiger? Dan is de Karcher WD 3 V-17/4/20 zeker het overwegen waard. Met zijn vermogen van 1000 W en luchtstroom van 200 Airwatts, zuigt deze stofzuiger zowel droog als nat vuil moeiteloos op. Het grote voordeel van dit model is dat het zowel met als zonder stofzak werkt. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe zakken te kopen en kun je de opvangbak eenvoudig legen en schoonmaken. Ook is het filter uitwasbaar, wat in de kosten scheelt en beter is voor het milieu.

Een ander pluspunt is het compacte ontwerp van de stofzuiger en de verschillende accessoires die worden meegeleverd, zoals het Clips-vloermondstuk en de zuigslang van 2 meter. Dankzij de blaasfunctie en de opbergmogelijkheden voor de slang en kabel, is deze bouwstofzuiger handig in gebruik en makkelijk op te bergen.

Wat deze stofzuiger nog beter maakt dan andere modellen is dat het geschikt is voor zowel fijn als grof vuil. Het patroonfilter zorgt ervoor dat je zonder filtervervanging zowel nat als droog vuil kunt opzuigen. Daarnaast kun je met deze stofzuiger ook je garage of dakgoot schoonmaken.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het gewicht van 6582 gram wellicht wat aan de zware kant. Maar voor mij is dit geen dealbreaker, gezien de vele voordelen die deze bouwstofzuiger biedt. Al met al kan ik de Karcher WD 3 V-17/4/20 zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige stofzuiger voor zowel binnen als buiten de deur.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Karcher WD 5 S V-25/5/22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Karcher WD 5 S V-25/5/22

 • list plusHet zuigvermogen van de Karcher WD 5 S V-25/5/22 is sterk.
 • list plusDe Karcher WD 5 S V-25/5/22 is licht en manoeuvreerbaar.
 • list plusDe Karcher WD 5 S V-25/5/22 is uitgerust met verschillende accessoires.

Nadelen Karcher WD 5 S V-25/5/22

 • list plusDe Karcher WD 5 S V-25/5/22 heeft een erg kort snoer.
 • list plusHet toestel maakt heel veel lawaai tijdens gebruik.
 • list plusDe Karcher WD 5 S V-25/5/22 is redelijk groot.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

De Karcher WD 5 S V-25/5/22 is onderdeel van de 5-serie en heeft hierdoor een paar verbeteringen ten opzichte van de 4-serie. Zo is het stof- en vloeistofreservoir groter waardoor dit model een inhoud heeft van maar liefst 25 liter. Hierdoor stofzuig je lange tijd achter elkaar door zonder dat je de stofzak- of bak hoeft te legen. Daarnaast is het onderhoud ook een stuk gemakkelijker. Je hoeft geen nieuwe filters te kopen of ze zelf te reinigen. De stofzuiger heeft namelijk een automatische filterreiniging. Hierbij klopt de stofzuiger heel fijn stof uit de filter. Zo blijft de zuigkracht constant en klus je ongestoord door.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bouwstofzuigers. Er zijn namelijk 267 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!