Bestenu

Wat is de beste bouwstofzuiger van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 maart, 2023

Het kopen van een goede bouwstofzuiger is een lastige opgave. Wat is de beste bouwstofzuiger van 2023? Na het testen van 236 bouwstofzuigers kwam de Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 als beste getest uit onze bouwstofzuiger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de bouwstofzuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 bouwstofzuigers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame bouwstofzuiger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste bouwstofzuigers

1Score: 9.9
Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18
Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Karcher WD 3 V-17/4/20
Karcher WD 3 V-17/4/20
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en
Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820
Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Makita stofzuiger VC2512L 230 V
Makita stofzuiger VC2512L 230 V
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
VONROC Nat- en droogzuiger 1400W
VONROC Nat- en droogzuiger 1400W
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
Karcher WD 3 P V-17/4/20
Beste Bouwstofzuiger voor renovaties
Karcher WD 3 P V-17/4/20
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
Karcher WD 6 P S
Beste Bouwstofzuiger voor grote bouwprojecten
Karcher WD 6 P S
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.2
Karcher WD 3 S V-17/4/20
Beste Bouwstofzuiger voor asbestsanering
Karcher WD 3 S V-17/4/20
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.1
Karcher WD 4 V-20/5/22
Karcher WD 4 V-20/5/22
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Bouwstofzuiger Koopgids

Je bent een fanatieke klusser, maar je stofzuiger is niet geschikt om je werkafval mee op te zuigen. Daarom ben je op zoek naar een bouwstofzuiger of een alleszuiger. Waar je op let bij de aankoop van een bouwstofzuiger, lees je hieronder!

Wat voor bouwstofzuigers zijn er?

Er zijn verschillende bouwstofzuigers te krijgen. Een alleszuiger is in principe ook een bouwstofzuiger, maar minder krachtig. Deze bouwstofzuigers zijn prima voor de doe-het-zelvers onder ons. Je zuigt er zowel droog als nat vuil mee op, zoals fijnstof, zaagsel en zelfs modder.

Sommige bouwstofzuigers hebben een stopcontact in de behuizing waardoor je bijvoorbeeld je boormachine aansluit op je stofzuiger. Dit biedt je niet alleen een manier om stofvrij te boren, maar ook meer flexibiliteit.

Bij professionele werkzaamheden gebruik je bij voorkeur een bouwstofzuiger die een stofklasse heeft. De stofklasse wordt als volgt gecertificeerd: Laag (L), Midden (M) en Hoog (H). Filterreiniging is een andere handige functie voor professionele gebruikers. Door automatische filterreiniging behoudt je stofzuiger altijd de optimale zuigkracht.

Let ook op het reservoir. De meeste stofreservoirs hebben een inhoud van ongeveer 35 liter. Er zijn ook bouwstofzuigers met ruimere reservoirs: dit zijn meestal de professionele bouwstofzuigers. Sommige bouwstofzuigers maken gebruik van een zak, anderen hebben alleen een reservoir dat je leeg maakt.

Wat is het verschil tussen een bouwstofzuiger en een alleszuiger?

Een alleszuiger is de minder krachtige versie van de bouwstofzuiger. Deze wordt vooral gebruikt door de fanatieke doe-het-zelvers. Een alleszuiger is vaak iets compacter waardoor deze makkelijker op te bergen is. Ze zijn daarnaast lichter van gewicht, maar kunnen net als een bouwstofzuiger ook vloeistoffen op zuigen.

Een bouwstofzuiger wordt gebruikt op bouw- en werkplaatsen en is ideaal om grover vuil mee weg te zuigen. Je sluit ze vaak ook aan op bijvoorbeeld je boormachine waardoor je geen last hebt van stof, al doe je dit met sommige alleszuigers ook.

Zuig overigens nooit het as van je open haard of barbecue op met een normale stofzuiger. Hierdoor kan het filter verstopt raken. Om as op te zuigen, gebruik je een speciale aszuiger. Deze heeft een speciaal filter. Je hoeft bij de meeste aszuigers niet eens te wachten tot het as is afgekoeld, dus de klus is zo geklaard.

Kun je water opzuigen met een bouwstofzuiger?

Met de meeste bouwstofzuigers zuig je ook vloeistoffen op, maar niet met allemaal. Als je een bouwstofzuiger hebt die ook vloeistoffen op kan zuigen, dan heb je maar één apparaat nodig waardoor je ruimte bespaart. Zo maak je zonder van apparaat te wisselen de dakgoot schoon, maar ook de rest van de werkplaats.

Houd er wel rekening mee dat bouwstofzuigers een beperkt reservoir hebben. Ze zijn niet bedoeld om hele emmers water mee leeg te zuigen. Als het reservoir vol is, slaat bij de meeste bouwstofzuigers de motor af, waardoor je weet dat je het reservoir moet legen.

Hoeveel watt heeft een bouwstofzuiger?

Het wattage van een bouwstofzuiger varieert. Hoe hoger het wattage van de bouwstofzuiger, hoe krachtigerde motor en hoe sneller het vuil wordt opgezogen. Er zijn ook bouwstofzuigers met een lager wattage, maar deze zijn minder efficiënt dan de bouwstofzuiger met een hoger wattage.

Kun je een bouwstofzuiger ook thuis gebruiken?

Ja, je kunt een bouwstofzuiger ook prima thuis gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een bouwstofzuiger vaak groter van formaat is en daarnaast vaak ook meer geluid produceert. Een gewone stofzuiger is meestal makkelijker op te bergen en maakt minder lawaai, maar als dit je niets uit maakt, dan is een bouwstofzuiger prima voor in thuis.

hero illustration

Hoe testen we bouwstofzuigers?

Om de beste bouwstofzuiger te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze bouwstofzuiger-test hebben we 236 bouwstofzuigers geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze bouwstofzuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze bouwstofzuiger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne bouwstofzuiger-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste bouwstofzuiger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 236 bouwstofzuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste bouwstofzuigers in een oogopslag

1 - Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

Voordelen

 • list plusDe Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is sterk en heeft een lange levensduur.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als professionals.
 • list plusDe Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 heeft een krachtige motor, waardoor hij stof en vuil goed kan verwijderen.

Nadelen Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18

 • list plusEen nadeel van de Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is dat hij een kort snoer heeft, waardoor het niet ideaal is voor grote bouwwerken.
 • list plusEen ander nadeel van de Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is dat hij licht van gewicht is, waardoor het gemakkelijk omver te trekken is.
 • list plusDe Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 heeft een niet ergonomische handgreep, waardoor het moeilijker is om het apparaat te bedienen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.6

De Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 is een compacte nat- en droogzuiger die je niet mag onderschatten. Met een stroomverbruik van slechts 1000 W is het energiezuinig, maar het presteert nog steeds topresultaten voor het opzuigen van droog, nat, fijn en grof vuil. Het kunststof vuilreservoir heeft een capaciteit van 12 liter, wat voldoende is voor kleine tot middelgrote klussen in de bouw. Bovendien heeft het een praktische blaasfunctie, waardoor je stof kunt wegblazen op plaatsen waar het moeilijk is om te zuigen.

De 4 meter lange stroomkabel en 1,8 meter lange zuigslang met rechte handgreep zorgen voor een gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. De Clips vloermondstuk, foamfilter en vliesfilterzak zijn allemaal inbegrepen. Het opbergvak op de machinekop is handig voor het opbergen van gereedschap en kleine onderdelen zoals schroeven en spijkers. De ruimtebesparende opbergruimte en het "Pull & Push"-vergrendelingssysteem maken het gemakkelijk om op te bergen. De ergonomische draaggreep zorgt voor comfortabel transport.

Wat deze nat- en droogzuiger onderscheidt van andere producten is de compacte constructie en het lichte gewicht van 4,5 kg. Dit maakt het gemakkelijk om het apparaat naar verschillende bouwlocaties te vervoeren. De zuiger heeft echter geen HEPA-filter, wat belangrijk kan zijn voor mensen met allergieën.

Over het algemeen is de Kärcher WD 2 Plus V-12/4/18 een uitstekende nat- en droogzuiger voor kleine tot middelgrote bouwklussen. Het is compact, energiezuinig en krachtig genoeg om verschillende soorten vuil op te zuigen. De blaasfunctie en opbergvakken maken het ook handig in gebruik. Het ontbreken van een HEPA-filter kan echter een nadeel zijn voor mensen met allergieën.

Mijn persoonlijke mening is dat deze nat- en droogzuiger een goede investering is voor mensen die vaak kleine tot middelgrote bouwklussen uitvoeren. Het is gemakkelijk te gebruiken en op te bergen, en het presteert goed in verschillende situaties.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Karcher WD 3 V-17/4/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Karcher WD 3 V-17/4/20

Voordelen

 • list plusHet voordeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het een redelijk lange zuigslang heeft.
 • list plusHet voordeel van deze bouwstofzuiger is dat hij een sterke motor met een hoog vermogen heeft.
 • list plusEen voordeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het een handig intern stopcontact heeft.

Nadelen Karcher WD 3 V-17/4/20

 • list plusDe Karcher WD 3 V-17/4/20 is behoorlijk groot waardoor het lastig is om het apparaat te verplaatsen.
 • list plusEen nadeel van de Karcher WD 3 V-17/4/20 is dat het een kort stroomkabel heeft.
 • list plusDe Karcher WD 3 V-17/4/20 maakt veel lawaai tijdens het gebruik waardoor het lastig is om het apparaat te gebruiken in stille omgevingen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige bouwstofzuiger? Dan is de Karcher WD 3 V-17/4/20 zeker het overwegen waard. Met zijn vermogen van 1000 W en luchtstroom van 200 Airwatts, zuigt deze stofzuiger zowel droog als nat vuil moeiteloos op. Het grote voordeel van dit model is dat het zowel met als zonder stofzak werkt. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe zakken te kopen en kun je de opvangbak eenvoudig legen en schoonmaken. Ook is het filter uitwasbaar, wat in de kosten scheelt en beter is voor het milieu.

Een ander pluspunt is het compacte ontwerp van de stofzuiger en de verschillende accessoires die worden meegeleverd, zoals het Clips-vloermondstuk en de zuigslang van 2 meter. Dankzij de blaasfunctie en de opbergmogelijkheden voor de slang en kabel, is deze bouwstofzuiger handig in gebruik en makkelijk op te bergen.

Wat deze stofzuiger nog beter maakt dan andere modellen is dat het geschikt is voor zowel fijn als grof vuil. Het patroonfilter zorgt ervoor dat je zonder filtervervanging zowel nat als droog vuil kunt opzuigen. Daarnaast kun je met deze stofzuiger ook je garage of dakgoot schoonmaken.

Als ik dan toch een nadeel moet noemen, is het gewicht van 6582 gram wellicht wat aan de zware kant. Maar voor mij is dit geen dealbreaker, gezien de vele voordelen die deze bouwstofzuiger biedt. Al met al kan ik de Karcher WD 3 V-17/4/20 zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige stofzuiger voor zowel binnen als buiten de deur.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze stofzuiger is dat hij een sterke motor heeft, waardoor hij hevigere vuil kan verwijderen.
 • list plusHet is eenvoudig te gebruiken en heeft een duurzaam ontwerp.
 • list plusHet heeft een klein formaat, waardoor het gemakkelijk op te bergen is.

Nadelen Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en

 • list plusHet maakt een beetje lawaai tijdens het gebruik.
 • list plusEen ander nadeel is dat het een matige kwaliteit heeft.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het niet genoeg kracht heeft om zwaarder vuil te verwijderen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

De Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en Droogzuiger is een perfecte oplossing om je huis en werkruimte netjes en stofvrij te houden. Met zijn 1000W-motor zorgt dit toestel voor de nodige zuigkracht om stof, zaagsel en gruis op te zuigen, maar ook om water mee op te zuigen dankzij de verwijderbare stofzak. Dit maakt deze nat- en droogzuiger geschikt voor elke situatie, of je nu je huis of auto wilt schoonmaken of je terras wilt vrijhouden van bladeren en vuil.

Wat deze nat- en droogzuiger onderscheidt van andere modellen, is zijn blaasfunctie waarmee je ook je terras schoon kan houden. De voordelen van dit toestel zijn ook de lange driedelige buis waarmee je gemakkelijk stof en spinnenwebben in moeilijk bereikbare hoeken kan verwijderen en de vloerborstel die nooit krassen achterlaat op je vloeren. Bovendien kan je de vloerborstel ook op natte ondergronden gebruiken.

De technische kenmerken van de POWX322 zijn ook indrukwekkend: het toestel heeft een vermogen van 1000 W, een tankinhoud van 15 liter, een snoerlengte van 3,5 meter en een slanglengte van 1,5 meter. Wat ik persoonlijk ook belangrijk vind, is het roestvrij stalen materiaal van de tank en het Hepa luchtfilter.

Als je op zoek bent naar een krachtige nat- en droogzuiger die geschikt is voor elke situatie en bovendien ook nog beschikt over een blaasfunctie, dan is de Powerplus POWX322 Alleszuiger Nat- en Droogzuiger een uitstekende keuze. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het toestel relatief zwaar is met een gewicht van 4674 g.

Mijn persoonlijke mening is dat de voordelen van de POWX322 opwegen tegen het enige nadeel, en dat dit toestel een goede investering is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige nat- en droogzuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

Voordelen

 • list plusDe motor van de Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820 is krachtig genoeg om veel stofdeeltjes en vuil te verwijderen.
 • list plusHet apparaat is makkelijk te bedienen met slechts één knop.
 • list plusDeze bouwstofzuiger heeft een goede kwaliteit.

Nadelen Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820

 • list plusDe Einhell Nat-/ Droogzuiger TC-VC 1820 heeft een te kort snoer om gemakkelijk meerdere kamers te bereiken.
 • list plusDe stang is niet stabiel.
 • list plusHet apparaat is luidruchtig.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Einhell Elektrische Ketelstofzuiger TC-VC 1820 S De Einhell TC-VC 1820 S is een veelzijdige Nat-/Droogzuiger, die het mogelijk maakt om grof, fijn, droog of nat vuil en zelfs vloeistoffen op te zuigen. Naast de zuigfunctie, beschikt de nat-/ droogzuiger tevens over een blaasfunctie. Hiermee is het mogelijk om vuil op lastig bereikbare plaatsen eerst weg te blazen en later op te zuigen met de zuigfunctie. Met een veiligheidsvlotterschakelaar wordt bij het opzuigen van vloeistoffen automatisch het zuigvermogen van de nat- en droogzuiger onderbroken, zodra het reservoir van de machine vol zit. Een praktische machine voor klussers die in een schone omgeving willen werken. In deze machine bevindt zich een krachtige 1250 W motor, die het uitvoeren van uiteenlopende schoonmaakwerkzaamheden mogelijk maakt in huis, op de werkplaats en op soortgelijke plaatsen. Het opgezogen vuil wordt direct naar de roestvrijstalen tank getransporteerd, die een inhoud van 20 L heeft. Wanneer je kiest voor droogzuigen, kun je ook gebruik maken van de meegeleverde stofzuigerzak. De machine wordt geleverd met drie verlengstukken voor de zuigbuis van deze nat-/ droogzuiger. Hiermee is het mogelijk om de lengte van de zuigbuis te laten aansluiten bij je lichaamslengte, voor meer comfort tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden. Ook is het met deze verlengbuizen mogelijk om bijvoorbeeld een plafond te zuigen. Om alle meegeleverde accessoires bij elkaar te kunnen bewaren, beschikt de machine over een handige accessoire houder aan de bovenzijde van de machine. Standaard worden een grote zuigmond voor tapijt en gladde vloeren, een plintenzuigmond, een adapter voor een perfecte luchtstroom, een schuimfilter voor natzuigen en een stofzuigerzak voor droogzuigen met de machine meegeleverd. Ook beschikt de machine over een geïntegreerde kabelhouder, zodat je de kabel netjes weg kan werken als je de machine opbergt. Aan de onderzijde van deze nat-/ droogzuiger zitten vier zwenkwieltjes, die het eenvoudig transporteren van de machine mogelijk maken. Mocht je de machine over een minder vlakke ondergrond willen verplaatsen, dan kun je de machine optillen aan het draaghandvat. Belangrijkste voordelen Inhoud RVS reservoir: 20 L 4 zwenkwieltjes voor betere mobiliteit draaghandgreep en kabelclip Inclusief blaasfunctie Ruimtebesparende accessoirehouder Inclusief driedelige kunststofverlengbuis Ø36 mm Inclusief kunststof zuigslang Ø36 mm Grote vloerzuigmond met combinatie inzetstuk 1x Spleetmondstuk 1x Stofzuigerzak Inclusief 1x schuimfilter voor natzuigen Technische specificaties Voeding: 220-240 V | 50/60 Hz Vermogen: 1250 W Max. Zuigkracht: 180 mbar Inhoud Tank: 20 L Lengte Zuigslang: 150 cm Diameter Zuigslang: 36 mm Lengte Stroomkabel: 300 cm Geluidsniveau Lpa: 78 dB (A)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5 - Makita stofzuiger VC2512L 230 V

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Makita stofzuiger VC2512L 230 V

Voordelen

 • list plusDe Makita stofzuiger VC2512L 230 V is een krachtige machine, wat het ideaal maakt voor zware bouwprojecten.
 • list plusHet is compact en gemakkelijk te vervoeren, waardoor het ideaal is voor mensen die vaak werken op verschillende locaties.
 • list plusHet apparaat is gebouwd met degelijke materialen, waardoor het een lange levensduur heeft.

Nadelen Makita stofzuiger VC2512L 230 V

 • list plusHet filter van de Makita stofzuiger VC2512L 230 V kan snel verstopt raken als het niet regelmatig wordt schoongemaakt.
 • list plusLosse zakken voor de Makita stofzuiger VC2512L 230 V zijn duurder dan het kopen van een groot pak.
 • list plusHet apparaat maakt best veel geluid, wat storend kan zijn in rustige omgevingen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Makita stofzuiger VC2512L is een compacte en handzame L-klasse stofzuiger, geschikt voor droog- en natgebruik in de bouw. Het handmatige Push en Clean filterreinigingsysteem zorgt ervoor dat je het filter gemakkelijk kunt reinigen en de 'Auto' startsysteem bij inschakelen van aangesloten machines maakt het gebruik van deze stofzuiger nog efficiënter.

Wat deze stofzuiger onderscheidt van anderen, is de duurzaamheid door de kunststof container en grote wielen. Ook heeft deze stofzuiger een uitwasbaar en onderhoudsarm PET filter, dat zowel voor droog als nat gebruik geschikt is. Het handige opbergsysteem voor de stofzuigerslang maakt het gemakkelijk om de stofzuiger op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

Met een stofklasse van L, een luchtverplaatsing van 3600 l/min, een opgenomen vermogen van 1250 Watt en een onderdruk van 210 mbar, is deze stofzuiger krachtig genoeg voor de meeste bouwklussen. De stofzuiger heeft een capaciteit van 18 liter voor zowel stof als vloeistof.

Het geluidsdrukniveau van 64 dB(A) is redelijk laag in vergelijking met andere stofzuigers en het gewicht van 7 kg is licht genoeg om gemakkelijk te verplaatsen.

De Makita stofzuiger VC2512L is een geweldige keuze voor bouwprofessionals die op zoek zijn naar een krachtige en duurzame stofzuiger met handige functies en een gemakkelijk opbergsysteem. Het enige nadeel is de capaciteit van 18 liter, die misschien niet groot genoeg is voor sommige klussen. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden met deze stofzuiger en zou ik het ten zeerste aanbevelen aan anderen in de bouwsector.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

Voordelen

 • list plusHet krachtige vermogen van 1400 watt maakt de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W ideaal voor gebruik in de bouw.
 • list plusDeze bouwstofzuiger is klein en licht, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusDe VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is een duurzaam en betrouwbaar product.

Nadelen VONROC Nat- en droogzuiger 1400W

 • list plusDe kwaliteit van de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is matig.
 • list plusDe VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is duurder dan andere vergelijkbare producten.
 • list plusDe stofcapaciteit van de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W is beperkt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een krachtige nat- en droogzuiger voor verschillende schoonmaakklussen in huis, schuur of garage? Dan is de VONROC Nat- en droogzuiger 1400W zeker het overwegen waard! Met zijn 20L RVS reservoir en blaasfunctie is deze alleszuiger geschikt voor zowel droog als vloeibaar materiaal. Het handige stopcontact (inschakelautomaat) maakt het aansluiten van elektrisch gereedschap een fluitje van een cent. Bovendien slaat de stofzuiger automatisch aan wanneer je het gereedschap inschakelt.

Deze VONROC alleszuiger wordt geleverd met een aantal handige accessoires, zoals een vloerzuigmond, rond borstelmondstuk, spleetmondstuk, auto mondstuk en een adapter met verschillende diameters voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. Hierdoor kun je deze nat- en droogzuiger niet alleen gebruiken voor het schoonmaken van je auto of tuinhuis, maar ook voor het schoonblazen van bijvoorbeeld je gereedschap of werkplaats.

Wat deze VONROC Nat- en droogzuiger echt onderscheidt van andere alleszuigers is zijn HEPA luchtfilter. Dit filter zorgt ervoor dat 99,97% van alle stofdeeltjes, pollen en andere allergenen uit de lucht worden gefilterd. Ideaal voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen!

Qua capaciteit (20L RVS reservoir) en vermogen (1400 W) zit het bij deze alleszuiger wel goed. Ook de airwatts (667) zijn meer dan genoeg om alle stof en vuil op te zuigen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht (8563 g), maar dat is natuurlijk inherent aan een krachtige alleszuiger met een groot reservoir.

Persoonlijk ben ik erg te spreken over deze VONROC Nat- en droogzuiger 1400W. Hij is krachtig, veelzijdig en gemakkelijk in gebruik. Bovendien is het HEPA luchtfilter een groot pluspunt voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Ik kan deze alleszuiger dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige nat- en droogzuiger!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Karcher WD 3 P V-17/4/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Bouwstofzuiger voor renovaties: Karcher WD 3 P V-17/4/20

Voordelen

 • list plusHet sterke zuigvermogen van de Karcher WD 3 P V-17/4/20 maakt hem geschikt voor het opzuigen van zwaardere materialen.
 • list plusMet het interne stopcontact is het gemakkelijk om elektrisch gereedschap aan te sluiten.
 • list plusDoor het lage gewicht is de Karcher WD 3 P V-17/4/20 makkelijk te verplaatsen.

Nadelen Karcher WD 3 P V-17/4/20

 • list plusHet toestel maakt veel lawaai tijdens het gebruik.
 • list plusHet snoer van de Karcher WD 3 P V-17/4/20 is kort, waardoor je niet ver van het stopcontact af kan gaan.
 • list plusHet toestel is behoorlijk groot, waardoor het lastig is om op kleinere plaatsen te gebruiken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een krachtige en energiezuinige nat- en droogzuiger die geschikt is voor gemiddelde klussen in en rondom het huis? Dan is de Karcher WD 3 P V-17/4/20 een uitstekende keuze. Het grootste voordeel van deze uitvoering is dat hij een geïntegreerde contactdoos heeft, waardoor je ook elektrisch gereedschap kunt aansluiten op de stofzuiger. Zo worden vrijkomende stofdeeltjes snel opgevangen tijdens het klussen. De stofzuiger is compact en heeft een robuuste kunststof opvangbak van 17 liter, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Bovendien is de zuigkracht van de stofzuiger uitstekend en de blaasfunctie handig voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen.

De Karcher WD 3 P V-17/4/20 heeft een vermogen van 1000 W en een capaciteit verzamel reservoir van 17 liter. Het apparaat, de zuigslang en het Clips vloermondstuk zijn perfect op elkaar afgestemd voor de beste reinigingsresultaten op droog, nat, fijn of grof vuil. Het patroonfilter uit één stuk maakt het mogelijk om zowel nat als droog vuil op te zuigen zonder filtervervanging. Daarnaast is de stofzuiger geschikt voor in de bouw, wat hem extra veelzijdig maakt.

Een nadeel van de Karcher WD 3 P V-17/4/20 is dat hij geen HEPA-filter heeft. Dit kan een probleem zijn voor mensen met allergieën. Ook is het gewicht van 5700 gram aan de zware kant, waardoor de stofzuiger minder geschikt is voor mensen die moeite hebben met tillen.

Al met al is de Karcher WD 3 P V-17/4/20 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige nat- en droogzuiger voor gemiddelde klussen in en rondom het huis. De geïntegreerde contactdoos en de compacte vormgeving maken hem extra handig in gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Karcher WD 6 P S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Bouwstofzuiger voor grote bouwprojecten: Karcher WD 6 P S

Voordelen

 • list plusDankzij de sterke zuigkracht van de Karcher WD 6 P S is het efficiënt in het verwijderen van stof en vuil.
 • list plusHet apparaat is lichtgewicht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDankzij het handige intern stopcontact is het makkelijk aan te sluiten op elektrisch gereedschap.

Nadelen Karcher WD 6 P S

 • list plusHet apparaat heeft een kleine snoer, waardoor het moeilijk is om het verder dan een bepaalde afstand te gebruiken.
 • list plusHet apparaat maakt veel geluid tijdens het gebruik.
 • list plusHet apparaat kan gemakkelijk kantelen op oneffen vloeren.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

De Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T is een indrukwekkende bouwstofzuiger die geschikt is voor langdurige en regelmatige klussen. Het grote voordeel van deze stofzuiger is dat het de enige in ons assortiment is met een regelbare zuigkracht. Dit is handig omdat je voor elke klus het juiste vermogen kunt instellen. Ook blijft de zuigkracht constant, zelfs tijdens intensieve klussen, dankzij de automatische filterreiniging. Bovendien heeft deze stofzuiger een extra ruim reservoir van 30 liter, waardoor je minder vaak hoeft te legen.

Een ander groot pluspunt is het geïntegreerde stopcontact met een automatische aan/uit-schakelaar. Dit betekent dat je elektrisch gereedschap zoals zagen of schuurmachines kunt aansluiten en het ontstane vuil direct wordt verwijderd. De aftapschroef maakt het ook gemakkelijk om opgezogen vloeistoffen af te tappen.

De stofzuiger is ook energiezuinig met een stroomverbruik van slechts 1300 watt en een Airwatts van 260. Het vlakfilter kan worden verwijderd zonder in contact te komen met vuil. Dit maakt het schoonmaken van de stofzuiger een stuk eenvoudiger en hygiënischer.

De Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T is perfect voor bouw- en kluswerkzaamheden waarbij grote hoeveelheden vuil en stof worden geproduceerd. Het is ideaal voor zowel nat als droog vuil en kan gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Mijn persoonlijke mening is dat deze stofzuiger een geweldige investering is voor mensen die regelmatig klussen in en om het huis. Het heeft veel handige functies die het werk een stuk gemakkelijker maken. Het enige nadeel is het gewicht van 9500 g, maar met de wielen en handgreep is dit probleem eenvoudig op te lossen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Karcher WD 3 S V-17/4/20

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Beste Bouwstofzuiger voor asbestsanering: Karcher WD 3 S V-17/4/20

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
7.8

De Karcher WD 3 S V-17/4/20 is een krachtige en energiezuinige nat- en droogzuiger met een robuuste roestvrijstalen container van 17 liter. Het apparaat is perfect geschikt voor in de bouw door het opzuigen van nat en droog vuil. Het is handig dat je zelf kunt kiezen of je de stofzuiger gebruikt met of zonder stofzak en het meegeleverde filter is uitwasbaar. Hierdoor hoef je niet elke keer een nieuwe te kopen, wat kosten bespaart.

Wat deze Karcher stofzuiger onderscheidt van andere stofzuigers in de bouwsector is de behuizing van roestvrijstaal. Dit maakt het apparaat beter bestand tegen slijtage door bijvoorbeeld water en gaat daardoor langer mee. De blaasfunctie is handig voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen en de opbergmogelijkheden voor de slang en kabel zorgen voor ruimtebesparing.

De capaciteit van het verzamelreservoir van 17 liter is groot genoeg voor de meest uiteenlopende klussen in en rondom huis. Het apparaat is compact ontworpen en heeft een vermogen van slechts 1000 W, waardoor het energiezuinig is. Het Clips-vloermondstuk en het patroonfilter uit één stuk zijn perfect op elkaar afgestemd voor de beste reinigingsresultaten op droog, nat, fijn of grof vuil.

Als gebruiker van de Karcher WD 3 S V-17/4/20 ben ik zeer tevreden over de prestaties van deze stofzuiger. Het apparaat is zeer geschikt voor in de bouw en het opzuigen van nat en droog vuil. Het is handig dat je zelf kunt kiezen of je de stofzuiger met of zonder stofzak gebruikt en het uitwasbare filter bespaart kosten. De opbergmogelijkheden voor de slang en kabel zorgen voor ruimtebesparing. Het enige nadeel is het gewicht van 5800 gram, maar dat is begrijpelijk gezien de robuuste roestvrijstalen container van 17 liter.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Karcher WD 4 V-20/5/22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Karcher WD 4 V-20/5/22

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.5

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige nat- en droogzuiger voor jouw klussen in de bouw? Dan is de Karcher WD 4 V-20/5/22 een goede keuze. Met een capaciteit van 20 liter kun je langdurig aan de slag zonder het reservoir te hoeven legen. Bovendien kun je deze stofzuiger zowel met als zonder stofzak gebruiken, wat handig is bij het opzuigen van nat vuil. Door het gebruik van een vlakfilter en vliesfilterzak ben je verzekerd van schone lucht tijdens het klussen.

De WD 4 V-20/5/22 heeft een vermogen van 1000 watt en een luchtstroom van 220 Airwatts, wat ervoor zorgt dat je zonder onderbrekingen en zonder filtervervanging nat, droog, fijn of grof vuil kunt opzuigen. Daarnaast is het snoer 5 meter lang, wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid tijdens het klussen. De zuigslang van 2,2 meter is perfect afgestemd op het vloermondstuk en het apparaat, wat zorgt voor perfecte reinigingsresultaten.

Een ander voordeel van de Karcher WD 4 V-20/5/22 is dat het filter in enkele seconden kan worden verwijderd, zonder in contact te komen met vuil. Dit maakt het schoonmaken van het apparaat nog makkelijker en efficiënter. Ook is de stofzuiger uitgerust met een robuuste, slagvaste kunststof bak.

Als je regelmatig klust in de bouw, dan is de Karcher WD 4 V-20/5/22 een goede investering. Deze stofzuiger is krachtig, veelzijdig en makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat hij met 7,1 kilogram vrij zwaar is en dus niet heel makkelijk te verplaatsen is.

Al met al ben ik zeer tevreden over deze nat- en droogzuiger van Karcher en kan ik hem aanraden aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige stofzuiger voor klussen in de bouw.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van bouwstofzuigers. Er zijn immers 236 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!