De Bestenu Bouwstofzuiger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/03/2020


Je bent een fanatieke klusser, maar je stofzuiger is niet geschikt om je werkafval mee op te zuigen. Daarom ben je op zoek naar een bouwstofzuiger of een alleszuiger. Waar je op let bij de aankoop van een bouwstofzuiger, lees je hieronder!

Wat voor bouwstofzuigers zijn er?

hide product content

Er zijn verschillende bouwstofzuigers te krijgen. Een alleszuiger is in principe ook een bouwstofzuiger, maar minder krachtig. Deze bouwstofzuigers zijn prima voor de doe-het-zelvers onder ons. Je zuigt er zowel droog als nat vuil mee op, zoals fijnstof, zaagsel en zelfs modder.

Sommige bouwstofzuigers hebben een stopcontact in de behuizing waardoor je bijvoorbeeld je boormachine aansluit op je stofzuiger. Dit biedt je niet alleen een manier om stofvrij te boren, maar ook meer flexibiliteit.

Bij professionele werkzaamheden gebruik je bij voorkeur een bouwstofzuiger die een stofklasse heeft. De stofklasse wordt als volgt gecertificeerd: Laag (L), Midden (M) en Hoog (H). Filterreiniging is een andere handige functie voor professionele gebruikers. Door automatische filterreiniging behoudt je stofzuiger altijd de optimale zuigkracht.

Let ook op het reservoir. De meeste stofreservoirs hebben een inhoud van ongeveer 35 liter. Er zijn ook bouwstofzuigers met ruimere reservoirs: dit zijn meestal de professionele bouwstofzuigers. Sommige bouwstofzuigers maken gebruik van een zak, anderen hebben alleen een reservoir dat je leeg maakt.

Wat is het verschil tussen een bouwstofzuiger en een alleszuiger?

hide product content

Een alleszuiger is de minder krachtige versie van de bouwstofzuiger. Deze wordt vooral gebruikt door de fanatieke doe-het-zelvers. Een alleszuiger is vaak iets compacter waardoor deze makkelijker op te bergen is. Ze zijn daarnaast lichter van gewicht, maar kunnen net als een bouwstofzuiger ook vloeistoffen op zuigen.

Een bouwstofzuiger wordt gebruikt op bouw- en werkplaatsen en is ideaal om grover vuil mee weg te zuigen. Je sluit ze vaak ook aan op bijvoorbeeld je boormachine waardoor je geen last hebt van stof, al doe je dit met sommige alleszuigers ook.

Zuig overigens nooit het as van je open haard of barbecue op met een normale stofzuiger. Hierdoor kan het filter verstopt raken. Om as op te zuigen, gebruik je een speciale aszuiger. Deze heeft een speciaal filter. Je hoeft bij de meeste aszuigers niet eens te wachten tot het as is afgekoeld, dus de klus is zo geklaard.

Kun je water opzuigen met een bouwstofzuiger?

hide product content

Met de meeste bouwstofzuigers zuig je ook vloeistoffen op, maar niet met allemaal. Als je een bouwstofzuiger hebt die ook vloeistoffen op kan zuigen, dan heb je maar één apparaat nodig waardoor je ruimte bespaart. Zo maak je zonder van apparaat te wisselen de dakgoot schoon, maar ook de rest van de werkplaats.

Houd er wel rekening mee dat bouwstofzuigers een beperkt reservoir hebben. Ze zijn niet bedoeld om hele emmers water mee leeg te zuigen. Als het reservoir vol is, slaat bij de meeste bouwstofzuigers de motor af, waardoor je weet dat je het reservoir moet legen.

Hoeveel watt heeft een bouwstofzuiger?

hide product content

Het wattage van een bouwstofzuiger varieert. Hoe hoger het wattage van de bouwstofzuiger, hoe krachtiger de motor en hoe sneller het vuil wordt opgezogen. Er zijn ook bouwstofzuigers met een lager wattage, maar deze zijn minder efficiënt dan de bouwstofzuiger met een hoger wattage.

Kun je een bouwstofzuiger ook thuis gebruiken?

hide product content

Ja, je kunt een bouwstofzuiger ook prima thuis gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een bouwstofzuiger vaak groter van formaat is en daarnaast vaak ook meer geluid produceert. Een gewone stofzuiger is meestal makkelijker op te bergen en maakt minder lawaai, maar als dit je niets uit maakt, dan is een bouwstofzuiger prima voor in thuis.

Hoe komt deze fantastische Bouwstofzuiger ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Bouwstofzuiger ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Bouwstofzuigers, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Bouwstofzuigers die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Bouwstofzuigers het best verkopen.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Bouwstofzuigers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die overeenkomstig zijn aan Bouwstofzuigers

De beste Bouwstofzuigers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

De Karcher WD 3 alleszuiger zuigt zowel droog als nat vuil op. Hiervoor heeft hij een speciaal patroonfilter. Dit filter hoeft je niet te vervangen wanneer je van droog naar nat vuil gaat, hij kan het allebei aan. Voor extra gemak verwijder je de handgreep. Hierdoor wordt de stofzuiger smaller en kom je eenvoudig in alle stoffige hoeken en gaten. In de Karcher WD 3 zit een handige opbergplaats voor de accessoires. De alleszuiger heeft tot slot ook nog een blaasfunctie. Zet de zuigslang in de blaasfunctie en blaas zo bijvoorbeeld de blaadjes uit je grindpad.

1. Karcher WD 3


Product informatiePlus or Show more

De Karcher WD 6 Premium ME PT alleszuiger verwijdert met gemak grof, fijn, nat en droog vuil. De ingebouwde filterreinigingsfunctie zorgt dat de zuigkracht behouden blijft. Blazen kan deze stofzuiger ook. Zo worden moeilijke hoekjes stofvrij, of verwijder eenvoudig blaadjes van je grindpad. In het huis, om het huis, in de auto, in de werkplaats; bij elke taak is de WD 6 Premium ME PT onmisbaar. Met de draaggreep verplaats je de alleszuiger van de werkplek naar de schuur. Maar voordat je dit doet, berg je zuigslang, kabel en accessoires netjes op in de hiervoor bestemde ruimte. Als je de draaggreep verwijdert, maak je de bouwstofzuiger smaller zodat je eenvoudiger op krappe plekken komt.

2. Karcher WD 6 Premium ME PT


Product informatiePlus or Show more

De Karcher Alleszuiger is onmisbaar in en om het huis. Met al zijn handigheidjes kan hij alle klusjes aan. Neem bijvoorbeeld het speciale patroonfilter of het duurzame RVS reservoir. Zo zuig je nat en droog vuil op zonder tussendoor van filter te hoeven wisselen. Daarnaast wordt de alleszuiger geleverd met meerdere borstelopzetstukken, van zowel rubber als met haren. Met de handige greep bovenop neem je de Karcher WD 3 Premium eenvoudig mee naar je volgende klus.

3. Karcher WD 3 Premium


Product informatiePlus or Show more

De WD 2 alleszuiger van Kärcher is een compacte alleszuiger en een kleine krachtpatser, geschikt voor diverse klussen in en rondom het huis. Deze waterstofzuiger kan kleine hoeveelheden water, maar ook droge en fijne stoffen opzuigen. Ideaal voor in de garage, kelder, auto of hobbykamer. De WD 2 is voorzien van een schokbestendig kunststof reservoir met een capaciteit van 12 liter. Kenmerken Kärcher WD 2 Geschikt voor nat en droog vuil Parkeerstand en ergonomische draagbeugel Relatief kort snoer Luidruchtiger dan een reguliere stofzuiger Wisselbare mondstukken De WD 2 alleszuiger wordt geleverd met een door Kärcher vernieuwd vloermondstuk die zowel geschikt is voor droog als nat zuigen. Ook wordt er een extra mondstuk voor moeilijk bereikbare plekken meegeleverd. Ergonomisch Dankzij de ergonomische draagbeugel neem je de WD 2 overal mee naar toe. De tank is voorzien van een handig pull & push sluitsysteem zodat je de alleszuiger eenvoudig kunt legen. Parkeerstand en opbergmogelijkheden Moet je tussendoor even iets anders doen? Dan kun je de alleszuiger eenvoudig even parkeren. Wanneer je helemaal klaar bent dan kun je de slangen en snoeren eenvoudig opbergen in een praktische opbergplaats. Garantie Er zit 2 jaar garantie op Kärcher stofzuigers.

4. Kärcher WD 2 Alleszuiger - 12 liter


Product informatiePlus or Show more

Deze 1000W alleszuiger van VONROC is geschikt voor de meest uiteenlopende schoonmaakklussen in huis, in de schuur en overige soort gelijke plekken. De nat- en droogzuiger heeft een 12 liter reservoir en is geschikt voor het opzuigen van zowel stof als water. Daarnaast beschikt dit model ook over een blaasfunctie waarmee je ook zeer gemakkelijk objecten schoon kunt blazen. Voor welke klussen is deze nat- en droogzuiger geschikt? Deze alleszuiger is geschikt voor de meest uiteenlopende schoonmaakklussen, denk aan klussen zoals bijvoorbeeld: Het opzuigen van water van de vloer waar je een lekkage hebt gehad of waar een emmer water is gevallen. Het schoonzuigen van je auto. Het schoonzuigen van de vloer van je tuinhuis of veranda. Je schuur of garage schoonzuigen. Het schoonblazen van bijvoorbeeld je gereedschap of werkplaats. Wat zijn de belangrijkste voordelen van de VONROC alleszuiger? Grote actieradius dankzij het 5 meter lange snoer, de 92cm lange zuigbuis en de 1.5m lange slang. Zuig gemakkelijk grote oppervlakken zonder vaak van stopcontact te moeten wisselen. Geschikt voor zowel nat als droog zuigen. De meegeleverde vloer zuigmond is voorzien van een borstel en een rubber en is daardoor geschikt om bijvoorbeeld je garage vloer zowel nat als droog te zuigen. Het 2-in-1 mondstuk heeft een spleetmondstuk waardoor je ook het vuil tussen spleten op kunt zuigen en een borstel mondstuk voor het schoonzuigen van bijvoorbeeld meubels, auto interieur of je werkbank. Voorzien van een blaasfunctie voor het schoonblazen van objecten. Eenvoudig op te tillen en te transporteren dankzij het grote handvat. Makkelijk te bedienen door de grote aan/uit schakelaar. Door de zwenkwielen adapters staan de wielen buiten de behuizing waardoor de stofzuiger erg stabiel is. De accessoires zijn eenvoudig op te bergen door de uitsparingen in de zwenkwieladapters en bovenop de behuizing. De alleszuiger wordt geleverd inclusief stofzuigerzak, een wasbaar filter voor droogzuigen en een spons filter voor natzuigen. Na levering kun jij direct aan de slag! Kan zowel met als zonder stofzuigerzak gebruikt worden. Bij droogzuigen adviseren wij een stofzak te gebruiken. Wat zijn de technische kenmerken? Netspanning: 220-240 V~ 50-60 Hz Vermogen: 1000 W Zuigkracht: 16 kPA, 1,5 m3/min Snoerlengte: 5 meter Slanglengte: 1,5 meter Tankinhoud: 12 liter volume: ca. 5 liter Hulpstukken aansluiting: Ø32mm Materiaal tank: kunststof Gebruik: nat (spons filter) en droog (stoffen filter) Stofzak: kan zowel met als zonder stofzuigerzak gebruikt worden. We adviseren bij droogzuigen een stofzak te gebruiken. Gewicht (incl. alle accessoires): 3,6 kg Goed om te weten Alles wat jij nodig hebt voor deze alleszuiger is gemakkelijk en snel bij te bestellen. Bekijk en bestel bijvoorbeeld de VONROC VC802AA, set van 5 papieren stofzuigerzakken, de VC803AA set van 3 stoffen filters geschikt voor droogzuigen of de VC804AA set van 3 schuim filters, geschikt voor natzuigen. Wat zit er in de milieuvriendelijke verpakking? 1x VC502AC Alleszuiger (nat- en droogzuiger) 1000W – 12L 1x 1.5m stofzuiger slang 3x Zuigbuis Φ32mm x 33 cm 1x Vloer zuigmond Φ32mm, met borstel en rubber (voor nat en droog zuigen) 1x 2 in 1 mondstuk Φ32mm (spleetmondstuk en borstel) 1x Stofzuigerzak 1x Wasbaar stoffen filter (voor droog zuigen) 1x Spons filter (voor nat zuigen)

5. VONROC Nat- en droogzuiger – Alleszuiger - 1000W – Blaasfunctie – 12L tank - 5m stroomkabel


Product informatiePlus or Show more

Na het klussen maak jij je ruimte weer schoon met de Karcher WD 5 Premium. Deze 1100 watt bouwstofzuiger is uitgerust met een roestvrijstalen vuilreservoir van 25 liter voor zowel droog als nat en fijn als grof vuil. Je gebruikt het vlakfilter voor droog en nat vuil en verwijdert deze eenvoudig uit de cassette om hem te reinigen. De blaasfunctie helpt op de plaatsen waar stofzuigen onmogelijk is. De 3-in-1 afneembare en aanpasbare handgreep met elektrostatische bescherming zorgt ervoor dat je de bouwstofzuiger gemakkelijk vervoert en dat je het vuilreservoir snel en handig opent, sluit en leegt. De parkeerstand, opbergplaats voor kabels en toebehoren maken de WD 5 Premium niet meer af.

6. Karcher WD 5 Premium


Product informatiePlus or Show more

De Makita VC2512L is een geschikte bouwstofzuiger voor bijvoorbeeld de zzp'er of aannemer die wel stofvrij wil werken, maar geen zware en onhandige stofzuiger mee willen sjouwen. De compacte L-klasse stofzuiger gebruik je voor zowel nat als droog vuil, in beide gevallen kun je 18 liter kwijt in het reservoir. Je elektrische gereedschap sluit je aan via het geïntegreerde stopcontact en de VC2512L begint automatisch met zuigen als begint te boren, zagen, of schuren. De stofzuigerslang ruim je eenvoudig op met het hiervoor bestemde systeem. Zo heb je dus de beschikking over een handzame en met 7 kilogram lichte bouwstofzuiger, die je gemakkelijk meeneemt naar verschillende klussen. Let op: deze stofzuiger en slang zijn NIET antistatisch en daarom ongeschikt in combinatie met een sleuvenzaag, haakse slijper, schaaf, bovenfrees, breekhamer en langnek schuurmachine .

7. Makita VC2512L


Product informatiePlus or Show more

Met de krachtige Kärcher WD 4 Premium alleszuiger kun je zowel (fijne) droge stoffen als grote hoeveelheden water opzuigen. Deze krachtige waterzuiger is ontzettend handig voor diverse klussen in en rondom het huis. De Kärcher WD 4 Premium heeft een mooi en duurzaam RVS reservoir met een inhoud van 20 liter. Kenmerken Kärcher WD 4 Premium Duurzaam RVS reservoir Geschikt voor grote hoeveelheden water Geschikt voor nat en droog vuil Filter voor zowel nat als droog vuil Parkeerstand en ergonomische draagbeugel Vlakfilter voor nat & droog Het vlakfilter kan eenvoudig uit de filtercassette worden genomen zonder dat je zelf in contact komt met het vuil. Ook kan hetzelfde filter worden gebruikt voor zowel natte als droge stoffen, dus je hoeft tussendoor niet te wisselen. Maak zo nu en dan het filter even schoon. Wisselbare mondstukken De WD 4 premium wordt geleverd met vloermondstuk (nat & droog) en een extra mondstuk voor moeilijk bereikbare plekken. Ergonomisch De alleszuiger is voorzien van een ergonomische draagbeugel, zo neem je hem eenvoudig overal mee naar toe. Het reservoir is voorzien van een pull & push sluitsysteem zodat je deze eenvoudig kan openen en sluiten. Parkeerstand en opbergmogelijkheden Tijdens een onderbreking kun je de alleszuiger tijdelijk parkeren met behulp van de handige parkeerstand. Klaar met je klus? De WD 4 heeft een praktische opbergplaats voor kabels, slangen en toebehoren. Verpakkingsinhoud: Zuigslang, 2.2 m, 35 mm Verwijderbare handgreep Zuigbuizen, 2 stuk(s), 0.5 m, 35 mm Vloerzuigmond nat/droog, Clips met 2 rubber- en 2 borstelstrips Vlakfilter, in verwijderbare filtercasette Plintenzuigmond Vliesfilterzak, 1 stuk(s) Parkeerpositie Opbergruimte voor toebehoren op het apparaat Stootrand rondom Draaischakelaar (aan/uit) Opbergvak voor toebehoren

8. Kärcher WD 4 Premium Alleszuiger - RVS reservoir - 20 liter


Product informatiePlus or Show more

Met de Kärcher WD 3 Premium alleszuiger kun je zowel (fijne) droge stoffen als kleine hoeveelheden water opzuigen. Deze krachtige compacte waterzuiger is ontzettend handig voor diverse klussen in en rondom het huis. De Kärcher WD 3 Premium heeft een mooi en duurzaam RVS reservoir met een inhoud van 17 liter. Kenmerken Kärcher WD 3 Premium Geschikt voor nat en droog vuil Duurzaam RVS reservoir Zelfde filterpatroon voor nat en droog vuil Ingebouwde blaasfunctie Parkeerstand en ergonomische draagbeugel Relatief kort snoer Filterpatroon Dankzij het speciale filterpatroon van Kärcher kun je zowel natte als droge stoffen opzuigen met hetzelfde filter. Dit scheelt veel tijd, maar maakt het ook direct mogelijk om een combinatie van beide op te zuigen. Hierbij kun je denken aan een glas water dat gevallen is, het glas en het water kunnen beide met de WD 3 worden opgezogen. Wisselbare mondstukken De WD 3 premium wordt geleverd met vloermondstuk (nat & droog) en een extra mondstuk voor moeilijk bereikbare plekken. Blaasfunctie De WD 3 premium kan niet alleen zuigen, maar heeft ook een handige ingebouwde blaasfunctie. Handig voor plekken waar stofzuigen niet mogelijk of praktisch is. Ergonomisch De alleszuiger is voorzien van een ergonomische draagbeugel, zo neem je hem eenvoudig overal mee naar toe. Het reservoir is voorzien van een pull & push sluitsysteem zodat je deze eenvoudig kan openen en sluiten. Parkeerstand en opbergmogelijkheden Tijdens een onderbreking kun je de alleszuiger tijdelijk parkeren met behulp van de handige parkeerstand. Klaar met je klus? De WD 3 heeft een praktische opbergplaats voor kabels, slangen en toebehoren. Garantie Er zit 2 jaar garantie op Kärcher stofzuigers.

9. Kärcher WD 3 Premium Alleszuiger - Blaasfunctie - RVS reservoir - 17 liter - Extra zuigmond


Product informatiePlus or Show more

Stofzuiger 1800W nat droog 30 L stofzuiger industriële stofzuiger roestvrij staal vandaag bieden we je een nieuw en vooral praktisch hoogtepunt: een krachtige nat- en droogstofzuiger. De stofzuiger maakt indruk met zijn variabiliteit, grote capaciteit en eenvoudige bediening. Een klein deel van de voordelen van deze stofzuiger zou voldoende moeten zijn om u volledig te overtuigen: - Extra stopcontact op het opzetstuk (wilt u boren en heeft maar één stopcontact? Geen probleem, sluit de zuignap aan op het bestaande stopcontact, sluit de boor aan op het stopcontact van de zuignap en boor ontspannen en stofzuig tegelijkertijd om de vervuiling zo laag mogelijk te houden) - Afvoer voor eenvoudig aftappen zonder tillen - Extreem variabel dankzij de 4 meter lange kabel, 3 meter slang en telescopische buis - Lichtlopende zwenkwielen - dit maakt het gemakkelijk om zelfs op oneffen vloeren te werken - GS - geteste veiligheid! Productdetails: -1800W maximaal vermogen (230V-240V / 50Hz) - Beschermingsklasse IP X4 - met een zuigkracht van> 18 kPa (waterkolom> 1800 mm) - Snelsluitingen om de hoes te vergrendelen - Uniek zuigvolume van 58 l / s, veel hoger dan normaal - Waterbestendige aan- en uitschakelaar - Automatische stop wanneer de tank vol is - Blaasfunctie door de slang naar de luchtuitlaat te bewegen - grote container van 30 liter - Met waterafvoer voor snel legen - 3 spin-on filters -> patroonfilter - fijnstoffilter / filterzak - nat filter - extra lange slang van 3 m - Vloermondstuk voor gladde vloeren (tegels, hout, beton) en tapijt - lange telescoopbuis met grote zuignap - 100cm - Groot handvat en extra stopcontact op de hoes - stabiele kunststof voet met lichtlopende wielen van Ø 12 cm - hoge mobiliteit Technische specificaties: - Materiaal: polypropyleen / verchroomd staal - Afmetingen: hoogte 65 cm, breedte 38 cm, diameter bak: 32 cm - Slanglengte 3 m - Kabellengte 4 m - Zuigleidinglengte met zuigvoet 100 cm - Maximaal vermogen van 1800W - 1600W Ø - stroomverbruik (230V-240V / 50Hz) Leveringsomvang: -1x zuignap met voet -1x zuigslang -1x telescopische buis -1x vloermondstuk -1x bekleding / spleetzuigmond -1x patroonfilter -1x nat filter -1x fijnstoffilter / filterzak -1x handleiding HEPA filter Technische specificaties - Dimensies: - Ø binnen: 14,6 cm - Ø buiten: 18cm - Hoogte: 14,7 cm - Randdikte: 20 mm leveringsomvang - 1x patroonfilter voor nat- en droogstofzuigers Stofzuigerzak * Details - ideaal voor industriële stofzuigers van Makso - past ook in andere industriële stofzuigers - scheurvast - Inhoud 5 stofzakken Technische details - Materiaal: filterpapier - Inhoud: 30 liter - Opening: ongeveer 55 mm - Afmetingen: ca. 350 x 480 mm - Gewicht: ca. 60 g

10. Premium Alleszuiger - Nat en Droog Stofzuiger- Blaasfunctie - RVS reservoir - 30 liter 1800W - Rood


Producten die overeenkomstig zijn aan Bouwstofzuigers


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Bouwstofzuigers. Er zijn immers 68 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Bouwstofzuiger kopen.