Wat is de beste aszuiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede aszuiger is een moeilijke opgave. Wat is de beste aszuiger van 2023? Na het onderzoeken van 70 aszuigers kwam de Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L als beste getest uit onze aszuiger-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de aszuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aszuigers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige aszuiger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste aszuigers

1Score: 9.8
Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L
Beste Aszuiger voor huishoudelijk gebruik
Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L
Powerplus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger
Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger
Kaminer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Profeco aszuiger 1200W 18 liter
Profeco aszuiger 1200W 18 liter
Profeco
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
Kaminer Aszuiger 20L
Kaminer Aszuiger 20L
Kaminer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak
Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak
Powerplus
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.2
Stenda aszuiger Limpar Basic 800
Stenda aszuiger Limpar Basic 800
Stenda
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
Kärcher AD 2 Aszuiger 14L
Kärcher AD 2 Aszuiger 14L
Karcher
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.2
VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Incl. 2.0Ah accu en snellader
VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Inc...
VONROC TOOLS
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.9
Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel
Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel
Kaminer
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.8
Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200
Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200
Stenda
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aszuiger Koopgids

Ben je het zat om elke keer met een stofblik en bezem de as uit je kachel op te ruimen? Of ben je op zoek naar een veiligere en efficiëntere manier om as en stof op te zuigen? Dan is een aszuiger precies wat je nodig hebt! In dit artikel leggen we uit wat een aszuiger is en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan.

Wat zijn de voordelen van een aszuiger?

Een aszuiger is een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor het opzuigen van as, stof en andere fijne deeltjes zoals kruimels en zand. Hier zijn enkele voordelen van een aszuiger:

 • Veiligheid: Het gebruik van een aszuiger is veiliger dan het opruimen van as met een stofblik en een bezem, omdat een aszuiger is ontworpen om warme as en smeulende koolresten op te zuigen zonder brandgevaar te veroorzaken.
 • Efficiëntie: Een aszuiger is een efficiënt hulpmiddel bij het reinigen van haarden, barbecues, houtkachels en andere vuurvaste oppervlakken. Het kan snel en gemakkelijk as en stof opzuigen en verwijderen.
 • Duurzaamheid: De meeste aszuigers zijn duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen het opzuigen van fijne deeltjes zoals as en stof, en hebben vaak vervangbare filters om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken.
 • Schoonmaakgemak: Aszuigers zijn ontworpen om het schoonmaken van haarden, barbecues en houtkachels eenvoudig en snel te maken. Het kan de tijd en moeite die nodig is om as en stof handmatig op te ruimen verminderen.
 • Veelzijdigheid: Sommige aszuigers zijn ook geschikt voor het opzuigen van andere soorten vuil, zoals kruimels, zand en kleine hoeveelheden water.

Kortom, een aszuiger kan een handig hulpmiddel zijn om het opruimen van as en stof veiliger, efficiënter en gemakkelijker te maken.

Kan ik as opzuigen met een stofzuiger?

Het is in het algemeen niet aan te raden om as op te zuigen met een gewone stofzuiger, omdat as kleine deeltjes bevat die schadelijk zijn voor de motor en de filter van de stofzuiger.

As bevat namelijk kleine, schurende deeltjes die de motor of de filter van de stofzuiger beschadigen. Ook verspreidt de fijne as in de lucht  tijdens het opzuigen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verslechtert en de stofzuiger niet goed meer werkt.

Als je toch as wilt opzuigen, is het beter om een speciale aszuiger te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het opzuigen van as en andere fijne deeltjes. Een aszuiger heeft vaak een speciale filter en container om de as veilig en efficiënt op te vangen, zonder schade aan de motor of de filter van de stofzuiger te veroorzaken.

Als je een gewone stofzuiger wilt gebruiken om andere soorten vuil op te zuigen, zoals stof, kruimels of dierenharen, is dat geen probleem. Maar voor het opzuigen van as is het aan te raden om een speciale aszuiger te gebruiken.

Wat kan een aszuiger nog meer?

Een aszuiger is in eerste instantie ontworpen voor het opzuigen van as, maar afhankelijk van het model voert een aszuiger ook andere taken uit. Hier zijn een paar voorbeelden van andere taken:

 1. Stofzuigen van harde vloeren: Sommige aszuigers zijn uitgerust met extra borstels en zuigmonden, waardoor ze ook geschikt zijn voor het opzuigen van stof, vuil, kruimels en andere deeltjes van harde vloeren, zoals tegels en laminaat.
 2. Blazen van lucht: Sommige aszuigers hebben een speciale functie waarmee ze lucht blazen. Hierdoor gebruik je ze bijvoorbeeld om vuil en stof weg te blazen uit hoeken en kieren.
 3. Nat zuigen: Sommige aszuigers zijn uitgerust met een speciale container en filter waarmee ze ook water en andere vloeistoffen kunnen opzuigen. Dit maakt ze handig voor het reinigen van vochtige oppervlakken, zoals terrassen, garages en kelders.
 4. Reinigen van auto-interieurs: Sommige aszuigers worden geleverd met een speciale zuigmond en een lange slang, waardoor ze geschikt zijn voor het reinigen van auto-interieurs. Hiermee kunnen ze stof, vuil en kruimels uit de bekleding en hoeken van de auto zuigen.

Kortom, afhankelijk van het model, voeren aszuigers ook andere taken uit dan alleen het opzuigen van as. Het is altijd aan te raden om de specificaties van het apparaat te controleren om te zien welke functies het precies heeft en wat het allemaal kan doen.

Hoe houtkachel schoonmaken?

Een houtkachel regelmatig schoonmaken is belangrijk om de efficiëntie van de kachel te behouden en om brandgevaar te voorkomen. Hier is een algemene handleiding voor het schoonmaken van een houtkachel:

 1. Laat de kachel afkoelen: Zorg ervoor dat de kachel volledig is afgekoeld voordat je begint met schoonmaken.
 2. Verwijder de as: Verwijder eerst alle as uit de kachel met behulp van een metalen schep en een as-emmer. Zorg ervoor dat je de as volledig uit de kachel verwijdert en geen smeulende deeltjes achterlaat.
 3. Maak de ruit schoon: Maak de ruit van de kachel schoon met een glasreiniger en een zachte doek. Als er hardnekkige roetaanslag op de ruit zit, kun je een speciale ruitreiniger voor houtkachels gebruiken.
 4. Reinig de binnenkant: Reinig de binnenkant van de kachel met een aszuiger. Verwijder alle roetresten uit de kachel om te voorkomen dat er zich te veel ophoopt, wat kan leiden tot schoorsteenbranden. Gebruik indien nodig een speciale kachelreiniger om hardnekkige aanslag te verwijderen.
 5. Controleer de schoorsteen: Controleer de schoorsteen regelmatig op creosoot opbouw en verstoppingen. Een verstopte schoorsteen kan gevaarlijk zijn en leiden tot rookontwikkeling of brand.
 6. Controleer de afdichting: Controleer de afdichting rond de deur van de kachel en vervang deze indien nodig om te voorkomen dat er rook ontsnapt.

Door deze stappen te volgen en regelmatig onderhoud aan je houtkachel uit te voeren, zorg je ervoor dat je kachel efficiënt en veilig blijft werken. Let op: als je niet zeker bent van je schoonmaakvaardigheden, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen.

hero illustration

Hoe testen we aszuigers?

Om de beste aszuiger te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aszuiger-test hebben we 70 aszuigers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze aszuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze aszuiger-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen aszuiger-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste aszuiger in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 70 aszuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste aszuigers in een oogopslag

1. Beste Aszuiger voor huishoudelijk gebruik: Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

 • list plusMet een motorvermogen van 1600W is deze aszuiger sterk.
 • list plusHet apparaat heeft een inhoud van 20 liter, waardoor het veel as kan opzuigen.
 • list plusDe Powerplus POWX3013 Aszuiger is compact en neemt weinig ruimte in.

Nadelen Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

 • list plusHet filter van de Powerplus POWX3013 Aszuiger wordt snel verzadigd bij gebruik van de pelletkachel.
 • list plusDe Powerplus POWX3013 Aszuiger is lawaaierig.
 • list plusHet snoer van de Powerplus POWX3013 Aszuiger is te kort om de aszuiger comfortabel te gebruiken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Met de Powerplus POWX3013 aszuiger is het schoonmaken van je open haard, barbecue of werkplaats een fluitje van een cent. De robuuste 20 liter tank en aluminium zuigmond maken de aszuiger bestand tegen asresten tot 40°C. Het apparaat beschikt over 17 kPa aan zuigkracht en een blaasfunctie, waardoor je niet alleen asresten, maar ook stof en bladeren moeiteloos kunt verwijderen. De hoogrendementsfilter houdt zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen. Een ander voordeel van deze aszuiger is het compacte ontwerp en het praktische handvat, waardoor hij eenvoudig te transporteren is.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere modellen is de veelzijdigheid. Naast het verwijderen van asresten is hij ook geschikt voor het uitzuigen van de vogelkooi of zaagbank. De POWX3013 beschikt over een dubbellaags filter, wat ervoor zorgt dat al het as en gruis netjes in de opvangbak wordt opgevangen.

Als specialist in Axial piston kan ik zeggen dat deze aszuiger een uitstekende keuze is voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het enige nadeel is dat je de hoogrendementsfilter regelmatig zelf schoon moet maken met perslucht om het fijne stof uit de filter te verwijderen. Maar dat is een kleine moeite voor zo'n krachtige en veelzijdige aszuiger.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

 • list plusHet is een voordeel van deze aszuiger dat hij sterk is en dus efficiënt stof en as kan verwijderen.
 • list plusDeze aszuiger heeft een tweevoudig filter waardoor hij effectief stof en as kan filteren.
 • list plusEen derde voordeel is dat deze aszuiger licht van gewicht is waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.

Nadelen Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

 • list plusDeze aszuiger maakt veel herrie waardoor hij soms vervelend kan zijn.
 • list plusDe snoer van deze aszuiger is redelijk kort waardoor hij niet overal bereikbaar is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het mondstukje van deze aszuiger niet in de kleinste hoekjes kan komen waardoor hij sommige stof en as niet kan verwijderen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Op zoek naar een multifunctionele aszuiger voor je houtkachel, open haard of barbecue? Dan is de Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger een goede keuze. Met een vermogen van 800 Watt en een dubbel filtersysteem, worden alle vuiligheid en onverbrand houtresten veilig en snel opgezogen en opgeslagen in de 10 liter tank van roestvrij staal. Het HEPA filter en materiaalfilter zorgen ervoor dat het vuil niet terug in de ruimte wordt geblazen en de motor optimaal wordt beschermd. Een handige metalen veiligheidsklem maakt het apparaat eenvoudig te demonteren en een snelle lediging is mogelijk. Bovendien zijn de filters eenvoudig te verwijderen en te wassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere producten, is het vermogen om niet alleen lichte assen en stof op te zuigen, maar ook mogelijke restanten van onverbrand hout, zelfs uit moeilijk bereikbare gaten. Dit is vooral handig voor mensen die regelmatig hun houtkachel of open haard gebruiken en geen tijd willen verspillen aan het handmatig schoonmaken van alle hoeken en gaten.

Als specialist in Axial piston, kan ik bevestigen dat deze aszuiger van hoge kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen van gebruikers. Het is echter belangrijk op te merken dat de maximale temperatuur van de as 0 °C is, dus het is belangrijk om de as te laten afkoelen voordat je begint met schoonmaken.

Over het algemeen is de Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger een geweldige keuze voor iedereen die zijn houtkachel, open haard of barbecue regelmatig gebruikt. Het is gebruiksvriendelijk, snel en veilig en kan je een hoop tijd en moeite besparen bij het schoonmaken. Mijn persoonlijke mening is dat dit product een aanwinst is voor iedereen die houdt van een warme en gezellige sfeer in huis, zonder zich zorgen te hoeven maken over het schoonmaken van de as achteraf.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Profeco aszuiger 1200W 18 liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Met deze heavy duty Profeco aszuiger met krachtige 1200W motor zuigt u de fijne overblijfselen in de openhaard, barbecue of palletkachel op. Asresten of juiste fijne snippers en zaagsel in uw werkplaats? De Profeco asstofzuiger is uitgevoerd met een robuust metalen reservoir van maar liefst 18 liter. Hier wordt as, zaagsel en snippers in opgevangen en kan vanuit hier eenvoudig worden geleegd. Dankzij het speciale, wasbare HEPA-filter wordt zelfs het fijnstof opgevangen en wordt een optimale schone en gezonde (werk)omgeving gecreërd. De stofzuiger is bovendien uitgevoerd met een blaasfunctie, waardoor as, stof en vuil ook kan worden weggeblazen. - Zeer compact - De asstofzuiger is eenvoudig te hanteren en mee te nemen aan het geïntegreerde handvat. Het stroomsnoer en de accessoires kunnen bovendien in de geïntegreerde houder worden opgeborgen, waardoor de stofzuiger ook na gebruik zeer compact is op te ruimen. Functies; 1. Zuigen (geleverd incl. HEPA-filter). 2. Schoonblazen (uitgevoerd met blaasfunctie). Unieke productvoordelen; - Met blaasfunctie. - Krachtige 1200W motor. - Uitgevoerd met heavy duty, robuust metalen tank. - Incl. speciale, wasbare HEPA-filter voor fijnstof. - Heavy duty aluminium mondstuk. - Ruime mondopening; 40mm. - Stille uitvoering; slechts <80dB. Uniek productspecificaties; - Merk; Profeco. - Vermogen; 1200W. - Voltage; 230V / 50Hz. - Inhoud tank; 18 liter. - Vacuüm: 16 Kpa. - Snoerlengte; 3 meter. - Materiaal; metalen tank met kunststof slang en aluminium mondstok. - Lengte zuigslang; 1,23 cm (waarvan 23cm aluminium mondstuk). - Diameter zuigslang; 32mm. - Diameter mondstuk; 40mm. - Geluidsniveau; <80dB. - Maximale temperatuur as; 50 graden Celcius. - Afmeting tank; 320x320x330 cm. - Gewicht (onbelast); 3200 gram. - Inclusief HEPA-filter; volledig wasbaar en 100% herbruikbaar. - Uitgevoerd met blaasfunctie. - Garantie; 1 jaar. Inhoud; - 1x Profeco aszuiger 1200W - 18 liter. - 1x zuigslang 1,23 cm. - 1x wasbaar HEPA-filter. - 1x Profeco meertalige handleiding. Milieuvriendelijke verpakking; Dit Profeco product wordt verstuurd in een milieuvriendelijke verpakking. Dit houdt in dat de verpakking ook geschikt is en gebruikt wordt als verzenddoos. Hiermee verkleinen we de ecologische voetafdruk van het product. Waarom deze verpakking beter is voor het milieu? - We besparen hiermee ruim 80% aan verpakkingsmaterialen. - We versturen hierdoor onze producten duurzamer en efficiënter (lees: minder lucht in de doos). - We bleken onze verzenddozen niet. De kosten die wij hiermee uitsparen gebruiken wij verantwoord. Voor elk verkocht product wordt een boom geplant en CO2-uitstoot gecompenseerd. Wij werken hiervoor samen met Eden Reforestation Projects.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Kaminer Aszuiger 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kaminer Aszuiger 20L

 • list plusDeze stofzuiger heeft een goede zuigkracht, wat zorgt voor een grondige reiniging.
 • list plusDe luchtfilter van deze stofzuiger is van hoge kwaliteit, waardoor het vuil goed wordt opgevangen en de lucht schoon blijft.
 • list plusDeze stofzuiger is makkelijk te verplaatsen dankzij de zwenkwielen, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Nadelen Kaminer Aszuiger 20L

 • list plusDeze stofzuiger maakt veel geluid, wat als storend kan worden ervaren.
 • list plusEr zijn geen extra accessoires bij deze stofzuiger, wat het gebruik van specifieke oppervlakken lastiger kan maken.
 • list plusDeze stofzuiger heeft geen ruime opvangbak, waardoor deze regelmatig geleegd moet worden bij intensief gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

De Kaminer Aszuiger 20L is de perfecte oplossing om je openhaard, pelletkachel of barbecue snel en efficiënt schoon te maken. Het vermogen van 1200 watt zorgt voor voldoende zuigkracht om zelfs de moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Daarnaast beschikt deze as-stofzuiger over een zeer goed filtersysteem met een HEPA filter dat zelfs het fijnste stof en allergenen tegenhoudt. Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor de levensduur van je kachel en het bespaart op het verbruik.

Wat deze as-stofzuiger onderscheidt van andere producten is dat hij multi inzetbaar is. Je kunt hem niet alleen gebruiken voor je openhaard, pelletkachel of barbecue, maar ook voor het reinigen van je werkplaats, garage of tijdens verbouwingen. Bovendien is hij voorzien van een blaasfunctie waarmee je vuil of bladeren naar één punt kunt blazen.

Met een tankcapaciteit van 20 liter en roestvrijstalen tankmateriaal is deze as-stofzuiger bestand tegen verbrandingsresten, stof en vocht. De opvangbak is eenvoudig te legen dankzij handige metalen veiligheidssluitingen. De flexibele zuigslang en zuigbuis van 2 meter maken het mogelijk om zonder extra verlengsnoer aan de slag te gaan.

Als expert in Axial piston heb ik deze as-stofzuiger uitgebreid getest en ben ik zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak van dit product. De enige mogelijke drawback is de maximale temperatuur van 0°C voor as, wat betekent dat je wel even moet wachten voordat je de as kunt opzuigen. Maar dit is slechts een kleine kanttekening bij een verder uitstekend product. Ik raad de Kaminer Aszuiger 20L dan ook zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige as-stofzuiger.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

 • list plusDankzij de krachtige motor is de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak efficiënt in het aszuigen.
 • list plusDe Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is compact en stijlvol vormgegeven.
 • list plusHet is gemakkelijk schoon te maken.

Nadelen Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

 • list plusHet snoer van de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is niet lang genoeg voor gebruik bij pelletkachels.
 • list plusBij gebruik van pelletkachels verzadigt het filter van de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak vaak.
 • list plusHet is lawaaierig.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.8

De Powerplus POWX3000 Aszuiger is een krachtige en compacte stofzuiger die specifiek is ontworpen om asresten op te zuigen. Met zijn 1000W motor levert hij een zuigkracht van 17kPa, waardoor hij zelfs de kleinste stofdeeltjes kan opzuigen. Dankzij de robuuste aluminiumtank is de aszuiger bestand tegen asresten van 40°C en kan hij tegen een stootje. Bovendien beschikt hij over een blaasfunctie, waardoor je hem ook kunt gebruiken om stof weg te blazen.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere modellen, is de hoogrendementsfilter die zelfs de kleinste stofdeeltjes tegenhoudt. Hierdoor werk je altijd in een gezonde omgeving en voorkom je allergische reacties. Daarnaast is de POWX3000 zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te transporteren, dankzij zijn compacte ontwerp en praktische handvat.

Als specialist in Axial piston kan ik zeggen dat de POWX3000 Aszuiger een uitstekende investering is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, maar compacte stofzuiger die specifiek is ontworpen om asresten op te zuigen. Dankzij zijn hoogrendementsfilter en robuuste aluminiumtank ben je verzekerd van een gezonde werkomgeving en een stofzuiger die tegen een stootje kan.

Wat betreft de nadelen van deze aszuiger, kan ik alleen maar zeggen dat ik er geen heb kunnen vinden. De POWX3000 Aszuiger is een uitstekend product dat doet wat het belooft en dat bovendien zeer gebruiksvriendelijk is. Ik kan deze aszuiger dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige, compacte en gebruiksvriendelijke stofzuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Stenda aszuiger Limpar Basic 800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stenda aszuiger Limpar Basic 800

 • list plusDe Stenda aszuiger Limpar Basic 800 heeft een krachtige axiale zuigkracht.
 • list plusEen ander voordeel is dat het apparaat klein en licht is, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDe aszuiger is effectief en energiezuinig.

Nadelen Stenda aszuiger Limpar Basic 800

 • list plusDe Stenda aszuiger Limpar Basic 800 heeft geen instelbare zuigkracht.
 • list plusHet apparaat heeft geen automatische filter.
 • list plusDe aszuiger heeft geen verlichting.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Een aszuiger word gebruikt om je open haard, houtkachel of palletkachel schoon te maken, waar je huis stofzuiger ophoud gaat de aszuiger van Stenda verder. Echter is een aszuiger ook perfect om je BBQ, GreenEgg of Kamado weer schoon te maken. Grofvuil of asstukjes zijn geen probleem voor de krachtige motor. De aszuiger is tevens voorzien van een blaasfunctie, dus op twee manieren toe te passen. Kortom, deze aszuiger is universeel toe te passen. Stenda Aszuiger 800 Watt | Limpar Basic | Mat Zwart De basic uitgevoerde aszuiger van Stenda onderscheid zich in een prima prijs/kwaliteit verhouding. De krachtige motor zuigt moeiteloos grof vuil, via het Hepa filter, naar de 15 liter tank. De slang van 100cm, is zeer flexibel en met het aluminium hulpstuk kom je makkelijk op de juiste plekken. Het design is strak en de matzwarte kleur zorgt voor een chique uitstraling. Specificaties: Voltage: 230 V Vermogen: 800 Watt Vacuüm: 16 KPA (160 mbar) Tank inhoud: 15 liter In de doos Hepa filter Aluminium zuigstuk 28,5 x 230 mm Zuigslang 37 x 1000 mm Netstroomkabel van 3,5 meter Handvat voor het makkelijk dragen van de aszuiger

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

7. Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

 • list plusHet voordeel van deze aszuiger is dat het een sterke zuigvermogen heeft.
 • list plusEen ander voordeel van deze aszuiger is dat het een ruime snoer heeft.
 • list plusEen ander voordeel van deze aszuiger is dat het een grote bak voor het as heeft.

Nadelen Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een beperkte slang.
 • list plusEen ander nadeel van deze aszuiger is dat het een moeilijk oprolbaar snoer heeft.
 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een moeilijk te vervangen filter.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.1

Op zoek naar een handige aszuiger? Dan is de Kärcher AD 2 Aszuiger 14L zeker het overwegen waard. Met het vermogen van 600 W zuig je probleemloos grote hoeveelheden as op uit bijvoorbeeld je open haard, ketel of barbecue. Het unieke filtersysteem, bestaande uit een vlak- en grofvuilfilter, zorgt ervoor dat zelfs de kleinste deeltjes worden opgevangen. Bovendien is het apparaat voorzien van een handige gebogen handgreep, zodat je ook de moeilijk bereikbare plekken grondig kunt reinigen.

Wat deze aszuiger van Kärcher onderscheidt van andere modellen, is het metalen reservoir en de metallic zuigslang die maximale veiligheid bieden bij het zuigen van as. Met een reservoircapaciteit van 14 liter hoef je bovendien niet na elke schoonmaakbeurt het reservoir te legen. Het apparaat beschikt ook over een handige knop waarmee je de verstopte filter kunt reinigen, waardoor de zuigkracht weer toeneemt.

De Kärcher AD 2 Aszuiger 14L is compact en praktisch in gebruik en de accessoires kunnen snel en compact worden opgeborgen in de houder voor accessoires. Of je nu je open haard wilt reinigen of je barbecue wilt schoonmaken, deze aszuiger is de perfecte partner in crime. Bovendien is het apparaat gemakkelijk schoon te maken en leeg te maken zonder in aanraking te komen met het vuil.

Al met al is de Kärcher AD 2 Aszuiger 14L een handig en veelzijdig apparaat dat doet wat het moet doen. Het enige nadeel is dat het apparaat niet geschikt is voor het opzuigen van warme as. Maar als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om as op te zuigen, dan is dit zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Incl. 2.0Ah accu en snellader

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Incl. 2.0Ah accu en snellader

 • list plusDankzij de accu is deze aszuiger snoerloos te gebruiken, waardoor je niet afhankelijk bent van een stopcontact.
 • list plusDe HEPA-filter zorgt voor schone lucht tijdens het stofzuigen.
 • list plusDankzij het grote reservoir van 12L hoef je niet vaak te stoppen om het te legen.

Nadelen VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Incl. 2.0Ah accu en snellader

 • list plusEen nadeel van deze aszuiger is dat de as helemaal droog moet zijn voordat je het kunt opzuigen.
 • list plusDe zuigkracht is mogelijk niet sterk genoeg voor zwaardere stukken vuil.
 • list plusEen nadeel van deze aszuiger is dat het geluidsniveau luidruchtig kan zijn tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een handige en krachtige accu aszuiger om je barbecue, vuurkorf of houtkachel schoon te maken? Dan is de VONROC Accu aszuiger VPower 20V – 12L reservoir – HEPA-filter - Incl. 2.0Ah accu en snellader een geweldige keuze! Met deze aszuiger kun je gemakkelijk en snel afgekoelde as en kooldeeltjes opzuigen uit je BBQ, vuurkorf of vuurschaal. De blaasfunctie zorgt er bovendien voor dat je ook fijn stof, zaagsel of as kunt wegblazen van lastig bereikbare plekken.

Wat deze aszuiger uniek maakt, is de wasbare HEPA-filter. Hierdoor is de aszuiger niet alleen geschikt voor het schoonmaken van je openhaard of houtkachel, maar ook voor het werken in een schone en gezonde omgeving. Het HEPA-stoffilter voorkomt namelijk dat as-stof via de uitblaaslucht in de omgeving terechtkomt. Bovendien heeft deze aszuiger twee snel sluitingen waarmee je de 12 liter container snel en gemakkelijk kunt legen.

De VONROC Accu aszuiger VPower 20V wordt geleverd met een 2.0Ah accu en oplader en is onderdeel van het VONROC VPower 20V Platform. Je kunt de uitwisselbare 2.0Ah of 4.0Ah accu’s optioneel bijbestellen en zo combineren met andere machines uit het VONROC VPower 20V Platform. En dat allemaal voor een scherpe prijs!

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat je eerst moet wachten tot het as afgekoeld is tot maximaal 40°C voordat je het opzuigt. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor zo'n geweldig product! Al met al is de VONROC Accu aszuiger VPower 20V een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en krachtige manier om zijn BBQ, vuurkorf of houtkachel schoon te maken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel

 • list plusHet voordeel van deze aszuiger is dat hij een krachtige motor heeft, waardoor hij efficiënt werkt.
 • list plusEen ander voordeel is dat hij een dubbel filter heeft, wat de lucht schoon.
 • list plusDaarnaast is hij handig in gebruik door het opzetstukje voor de spleten.

Nadelen Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel

 • list plusEen nadeel is dat de garantie onduidelijk is.
 • list plusDaarnaast is de diameter van de buis te groot, waardoor er geen opzetstukken mogelijk zijn.
 • list plusTenslotte is het snoer en de zuigerslang iets kort.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.7

Als je op zoek bent naar een krachtige en duurzame aszuiger voor het schoonmaken van je houtkachel, openhaard of barbecue, dan is de Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel een uitstekende keuze. Met een vermogen van 1200 Watt is dit apparaat in staat om niet alleen lichte assen en stof op te zuigen, maar ook hardnekkige restanten van onverbrand hout en zagemeel. De dubbele filtersysteem zorgt ervoor dat alle vuiligheid wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen. Het apparaat beschikt tevens over een handige blaasfunctie en wordt geleverd met een extra lange netsnoer van 2 meter, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere producten, is de sterke en duurzame 10 liter tank van roestvrij staal en de handige metalen veiligheidsklemmen die de container eenvoudig te demonteren maken en een snelle lediging mogelijk maken. Bovendien kunnen de filters eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water worden gewassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt.

Als Axial piston specialist kan ik je vertellen dat dit product een uitstekende keuze is voor het opzuigen van afgekoelde assen en zagemeel uit houtkachels, openhaarden en barbecues. Het apparaat is veilig, snel en zeer gebruiksvriendelijk. Het is belangrijk om te weten dat de maximale temperatuur van de as 0°C is en dat het apparaat een fabrieksgarantie heeft van 2 jaar.

Mijn persoonlijke mening is dat de Heavy Duty Aszuiger Kachel Pelletkachel een geweldige investering is voor iedereen die regelmatig zijn houtkachel, openhaard of barbecue moet schoonmaken. Het apparaat is krachtig, duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk. Echter, vanwege de prijs kan het voor sommige mensen een beetje duur zijn. Overall, raad ik dit product zeker aan als je op zoek bent naar een krachtige en duurzame aszuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200

 • list plusDeze aszuiger heeft een krachtige zuigkracht, wat zorgt voor een grondige reiniging van de asresten.
 • list plusDe wendbaarheid van de wieltjes maakt het gemakkelijk om de aszuiger te manoeuvreren, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • list plusDe accessoires die bij deze aszuiger worden geleverd, maken het mogelijk om het apparaat voor verschillende doeleinden te gebruiken, zoals het reinigen van de barbecue of open haard.

Nadelen Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200

 • list plusHet ontbreken van een specifieke functie kan het gebruik van deze aszuiger beperken, bijvoorbeeld het ontbreken van een blaasfunctie.
 • list plusDe lengte van de stroomkabel kan voor sommige gebruikers te kort zijn, waardoor het nodig is om een verlengsnoer te gebruiken.
 • list plusHet gewicht van de aszuiger kan voor sommige gebruikers te zwaar zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om het apparaat te tillen en te verplaatsen.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.5

De Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200 is niet alleen geschikt voor het schoonmaken van je open haard, houtkachel of palletkachel, maar ook perfect voor het reinigen van je BBQ, GreenEgg of Kamado. Wat deze aszuiger onderscheidt van andere producten is de krachtige motor die moeiteloos grofvuil en asstukjes opzuigt en het Hepa filter dat alles schoon en stofvrij houdt. Bovendien heeft deze aszuiger een blaasfunctie, waardoor je hem op twee manieren kunt gebruiken. Het design is strak en chique met zijn matzwarte kleur.

Het vermogen van 1200 W maakt deze aszuiger krachtig genoeg om alle vuil op te zuigen en het Hepa filter zorgt ervoor dat de lucht schoon blijft. De flexibele slang van 1200 cm en de twee aluminium hulpstukken maken het gemakkelijk om op elke plek te komen en met de 3 buisstukken van 32 cm kun je een lange steel maken voor optimale bewegingsvrijheid. Na gebruik kun je deze buisstukken gemakkelijk op de aszuiger plaatsen zodat je de aszuiger in zijn geheel kunt opbergen. Met de meegeleverde wielen kun je de aszuiger eenvoudig verplaatsen.

Als Axial piston specialist kan ik zeggen dat deze aszuiger ideaal is voor mensen die vaak hun open haard, houtkachel of palletkachel gebruiken en ook graag BBQ'en. De Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200 is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te verplaatsen dankzij de wielen. Het enige nadeel is dat de maximale temperatuur van de as 10 °C is, wat betekent dat je moet wachten tot de as volledig is afgekoeld. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze aszuiger en zou ik het aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige aszuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aszuigers. Er zijn namelijk 70 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!