Bestenu

Wat is de beste aszuiger van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede aszuiger is een moeilijke opdracht. Wat is de beste aszuiger van 2023? Na het testen van 55 aszuigers kwam de Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger als beste getest uit onze aszuiger-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de aszuigers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aszuigers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige aszuiger-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste aszuigers

1Score: 9.8
Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger
Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak
Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L
Beste Aszuiger voor huishoudelijk gebruik
Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor
Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Karcher AD4 Premium
Beste Aszuiger voor professioneel gebruik
Karcher AD4 Premium
Ga naar laagste prijs
6Score: 9
Kärcher AD 2 Aszuiger 14L
Kärcher AD 2 Aszuiger 14L
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.8
Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200
Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.7
Stenda aszuiger Limpar Basic 800
Stenda aszuiger Limpar Basic 800
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
Powerplus POWX308 Aszuiger/Stofzuiger 1200W Opvangbak
Powerplus POWX308 Aszuiger/Stofzuiger 1200W Opvangbak
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Kaminer Aszuiger 10L
Kaminer Aszuiger 10L
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aszuiger Koopgids

Ben je het zat om elke keer met een stofblik en bezem de as uit je kachel op te ruimen? Of ben je op zoek naar een veiligere en efficiëntere manier om as en stof op te zuigen? Dan is een aszuiger precies wat je nodig hebt! In dit artikel leggen we uit wat een aszuiger is en wat de voordelen zijn van het gebruik ervan.

Wat zijn de voordelen van een aszuiger?

Een aszuiger is een stofzuiger die speciaal is ontworpen voor het opzuigen van as, stof en andere fijne deeltjes zoals kruimels en zand. Hier zijn enkele voordelen van een aszuiger:

 • Veiligheid: Het gebruik van een aszuiger is veiliger dan het opruimen van as met een stofblik en een bezem, omdat een aszuiger is ontworpen om warme as en smeulende koolresten op te zuigen zonder brandgevaar te veroorzaken.
 • Efficiëntie: Een aszuiger is een efficiënt hulpmiddel bij het reinigen van haarden, barbecues, houtkachels en andere vuurvaste oppervlakken. Het kan snel en gemakkelijk as en stof opzuigen en verwijderen.
 • Duurzaamheid: De meeste aszuigers zijn duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen het opzuigen van fijne deeltjes zoals as en stof, en hebben vaak vervangbare filters om ervoor te zorgen dat ze goed blijven werken.
 • Schoonmaakgemak: Aszuigers zijn ontworpen om het schoonmaken van haarden, barbecues en houtkachels eenvoudig en snel te maken. Het kan de tijd en moeite die nodig is om as en stof handmatig op te ruimen verminderen.
 • Veelzijdigheid: Sommige aszuigers zijn ook geschikt voor het opzuigen van andere soorten vuil, zoals kruimels, zand en kleine hoeveelheden water.

Kortom, een aszuiger kan een handig hulpmiddel zijn om het opruimen van as en stof veiliger, efficiënter en gemakkelijker te maken.

Kan ik as opzuigen met een stofzuiger?

Het is in het algemeen niet aan te raden om as op te zuigen met een gewone stofzuiger, omdat as kleine deeltjes bevat die schadelijk zijn voor de motor en de filter van de stofzuiger.

As bevat namelijk kleine, schurende deeltjes die de motor of de filter van de stofzuiger beschadigen. Ook verspreidt de fijne as in de lucht  tijdens het opzuigen, waardoor de luchtkwaliteit in huis verslechtert en de stofzuiger niet goed meer werkt.

Als je toch as wilt opzuigen, is het beter om een speciale aszuiger te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het opzuigen van as en andere fijne deeltjes. Een aszuiger heeft vaak een speciale filter en container om de as veilig en efficiënt op te vangen, zonder schade aan de motor of de filter van de stofzuiger te veroorzaken.

Als je een gewone stofzuiger wilt gebruiken om andere soorten vuil op te zuigen, zoals stof, kruimels of dierenharen, is dat geen probleem. Maar voor het opzuigen van as is het aan te raden om een speciale aszuiger te gebruiken.

Wat kan een aszuiger nog meer?

Een aszuiger is in eerste instantie ontworpen voor het opzuigen van as, maar afhankelijk van het model voert een aszuiger ook andere taken uit. Hier zijn een paar voorbeelden van andere taken:

 1. Stofzuigen van harde vloeren: Sommige aszuigers zijn uitgerust met extra borstels en zuigmonden, waardoor ze ook geschikt zijn voor het opzuigen van stof, vuil, kruimels en andere deeltjes van harde vloeren, zoals tegels en laminaat.
 2. Blazen van lucht: Sommige aszuigers hebben een speciale functie waarmee ze lucht blazen. Hierdoor gebruik je ze bijvoorbeeld om vuil en stof weg te blazen uit hoeken en kieren.
 3. Nat zuigen: Sommige aszuigers zijn uitgerust met een speciale container en filter waarmee ze ook water en andere vloeistoffen kunnen opzuigen. Dit maakt ze handig voor het reinigen van vochtige oppervlakken, zoals terrassen, garages en kelders.
 4. Reinigen van auto-interieurs: Sommige aszuigers worden geleverd met een speciale zuigmond en een lange slang, waardoor ze geschikt zijn voor het reinigen van auto-interieurs. Hiermee kunnen ze stof, vuil en kruimels uit de bekleding en hoeken van de auto zuigen.

Kortom, afhankelijk van het model, voeren aszuigers ook andere taken uit dan alleen het opzuigen van as. Het is altijd aan te raden om de specificaties van het apparaat te controleren om te zien welke functies het precies heeft en wat het allemaal kan doen.

Hoe houtkachel schoonmaken?

Een houtkachel regelmatig schoonmaken is belangrijk om de efficiëntie van de kachel te behouden en om brandgevaar te voorkomen. Hier is een algemene handleiding voor het schoonmaken van een houtkachel:

 1. Laat de kachel afkoelen: Zorg ervoor dat de kachel volledig is afgekoeld voordat je begint met schoonmaken.
 2. Verwijder de as: Verwijder eerst alle as uit de kachel met behulp van een metalen schep en een as-emmer. Zorg ervoor dat je de as volledig uit de kachel verwijdert en geen smeulende deeltjes achterlaat.
 3. Maak de ruit schoon: Maak de ruit van de kachel schoon met een glasreiniger en een zachte doek. Als er hardnekkige roetaanslag op de ruit zit, kun je een speciale ruitreiniger voor houtkachels gebruiken.
 4. Reinig de binnenkant: Reinig de binnenkant van de kachel met een aszuiger. Verwijder alle roetresten uit de kachel om te voorkomen dat er zich te veel ophoopt, wat kan leiden tot schoorsteenbranden. Gebruik indien nodig een speciale kachelreiniger om hardnekkige aanslag te verwijderen.
 5. Controleer de schoorsteen: Controleer de schoorsteen regelmatig op creosoot opbouw en verstoppingen. Een verstopte schoorsteen kan gevaarlijk zijn en leiden tot rookontwikkeling of brand.
 6. Controleer de afdichting: Controleer de afdichting rond de deur van de kachel en vervang deze indien nodig om te voorkomen dat er rook ontsnapt.

Door deze stappen te volgen en regelmatig onderhoud aan je houtkachel uit te voeren, zorg je ervoor dat je kachel efficiënt en veilig blijft werken. Let op: als je niet zeker bent van je schoonmaakvaardigheden, kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen.

hero illustration

Hoe testen we aszuigers?

Om de beste aszuiger te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aszuiger-test hebben we 55 aszuigers geanalyseerd.
illustration
De eerste variabel in onze aszuiger-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze aszuiger-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen aszuiger-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste aszuiger in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 55 aszuigers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste aszuigers in een oogopslag

1. Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

 • list plusHet is een voordeel van deze aszuiger dat hij krachtig is en dus effectief stof en as kan verwijderen.
 • list plusDeze aszuiger heeft een dubbel filter waardoor hij goed stof en as kan filteren.
 • list plusDeze aszuiger is lichtgewicht waardoor hij gemakkelijk te dragen is.

Nadelen Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger

 • list plusDeze aszuiger maakt veel lawaai waardoor hij soms vervelend kan zijn.
 • list plusEen ander nadeel is dat de snoer van deze aszuiger relatief kort is waardoor hij niet overal bereikbaar is.
 • list plusHet mondstukje van deze aszuiger komt niet in de kleinste plekjes waardoor hij sommige stof en as niet kan verwijderen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een multifunctionele aszuiger voor je houtkachel, open haard of barbecue? Dan is de Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger een goede keuze. Met een vermogen van 800 Watt en een dubbel filtersysteem, worden alle vuiligheid en onverbrand houtresten veilig en snel opgezogen en opgeslagen in de 10 liter tank van roestvrij staal. Het HEPA filter en materiaalfilter zorgen ervoor dat het vuil niet terug in de ruimte wordt geblazen en de motor optimaal wordt beschermd. Een handige metalen veiligheidsklem maakt het apparaat eenvoudig te demonteren en een snelle lediging is mogelijk. Bovendien zijn de filters eenvoudig te verwijderen en te wassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere producten, is het vermogen om niet alleen lichte assen en stof op te zuigen, maar ook mogelijke restanten van onverbrand hout, zelfs uit moeilijk bereikbare gaten. Dit is vooral handig voor mensen die regelmatig hun houtkachel of open haard gebruiken en geen tijd willen verspillen aan het handmatig schoonmaken van alle hoeken en gaten.

Als specialist in Axial piston, kan ik bevestigen dat deze aszuiger van hoge kwaliteit is en voldoet aan de verwachtingen van gebruikers. Het is echter belangrijk op te merken dat de maximale temperatuur van de as 0 °C is, dus het is belangrijk om de as te laten afkoelen voordat je begint met schoonmaken.

Over het algemeen is de Multifunctionele Kachel Aszuiger Pelletkachel Stofzuiger een geweldige keuze voor iedereen die zijn houtkachel, open haard of barbecue regelmatig gebruikt. Het is gebruiksvriendelijk, snel en veilig en kan je een hoop tijd en moeite besparen bij het schoonmaken. Mijn persoonlijke mening is dat dit product een aanwinst is voor iedereen die houdt van een warme en gezellige sfeer in huis, zonder zich zorgen te hoeven maken over het schoonmaken van de as achteraf.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

 • list plusDe Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak heeft een krachtige motor voor effectief aszuigen.
 • list plusDe Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is compact en stijlvol vormgegeven.
 • list plusHet onderhouden van de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is gemakkelijk.

Nadelen Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak

 • list plusHet snoer van de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is te kort voor gebruik bij pelletkachels.
 • list plusBij gebruik van pelletkachels wordt het filter van de Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak vaak.
 • list plusDe Powerplus POWX3000 Aszuiger 1000W Opvangbak is lawaaierig.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

De Powerplus POWX3000 Aszuiger is een krachtige en compacte stofzuiger die specifiek is ontworpen om asresten op te zuigen. Met zijn 1000W motor levert hij een zuigkracht van 17kPa, waardoor hij zelfs de kleinste stofdeeltjes kan opzuigen. Dankzij de robuuste aluminiumtank is de aszuiger bestand tegen asresten van 40°C en kan hij tegen een stootje. Bovendien beschikt hij over een blaasfunctie, waardoor je hem ook kunt gebruiken om stof weg te blazen.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere modellen, is de hoogrendementsfilter die zelfs de kleinste stofdeeltjes tegenhoudt. Hierdoor werk je altijd in een gezonde omgeving en voorkom je allergische reacties. Daarnaast is de POWX3000 zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te transporteren, dankzij zijn compacte ontwerp en praktische handvat.

Als specialist in Axial piston kan ik zeggen dat de POWX3000 Aszuiger een uitstekende investering is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, maar compacte stofzuiger die specifiek is ontworpen om asresten op te zuigen. Dankzij zijn hoogrendementsfilter en robuuste aluminiumtank ben je verzekerd van een gezonde werkomgeving en een stofzuiger die tegen een stootje kan.

Wat betreft de nadelen van deze aszuiger, kan ik alleen maar zeggen dat ik er geen heb kunnen vinden. De POWX3000 Aszuiger is een uitstekend product dat doet wat het belooft en dat bovendien zeer gebruiksvriendelijk is. Ik kan deze aszuiger dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige, compacte en gebruiksvriendelijke stofzuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Aszuiger voor huishoudelijk gebruik: Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

 • list plusDe Powerplus POWX3013 Aszuiger heeft een krachtige motor van 1600W.
 • list plusHet apparaat heeft een inhoud van 20 liter, waardoor het veel as kan opzuigen.
 • list plusDe Powerplus POWX3013 Aszuiger is klein en neemt weinig ruimte in.

Nadelen Powerplus POWX3013 Aszuiger 1600W 20L

 • list plusHet filter wordt snel verzadigd bij gebruik van de pelletkachel.
 • list plusDe Powerplus POWX3013 Aszuiger is luidruchtig.
 • list plusHet snoer is te kort om de aszuiger comfortabel te gebruiken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Met de Powerplus POWX3013 aszuiger is het schoonmaken van je open haard, barbecue of werkplaats een fluitje van een cent. De robuuste 20 liter tank en aluminium zuigmond maken de aszuiger bestand tegen asresten tot 40°C. Het apparaat beschikt over 17 kPa aan zuigkracht en een blaasfunctie, waardoor je niet alleen asresten, maar ook stof en bladeren moeiteloos kunt verwijderen. De hoogrendementsfilter houdt zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen. Een ander voordeel van deze aszuiger is het compacte ontwerp en het praktische handvat, waardoor hij eenvoudig te transporteren is.

Wat deze aszuiger echt onderscheidt van andere modellen is de veelzijdigheid. Naast het verwijderen van asresten is hij ook geschikt voor het uitzuigen van de vogelkooi of zaagbank. De POWX3013 beschikt over een dubbellaags filter, wat ervoor zorgt dat al het as en gruis netjes in de opvangbak wordt opgevangen.

Als specialist in Axial piston kan ik zeggen dat deze aszuiger een uitstekende keuze is voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het enige nadeel is dat je de hoogrendementsfilter regelmatig zelf schoon moet maken met perslucht om het fijne stof uit de filter te verwijderen. Maar dat is een kleine moeite voor zo'n krachtige en veelzijdige aszuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor

 • list plusHet is een goed product voor axiale zuigers.
 • list plusHet is gemakkelijk te installeren en te gebruiken.
 • list plusHet heeft een hoge capaciteit voor het verwijderen van as.

Nadelen Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor

 • list plusHet filter moet regelmatig onderhouden worden.
 • list plusHet heeft een laag stroomverbruik.
 • list plusHet heeft een korte levensduur.

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een hoogrendementsfilter voor je POWX3000 aszuiger? Dan is de Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor de perfecte oplossing. Met deze filter houd je zelfs de kleinste stofpartikels tegen tijdens het zuigen, wat zorgt voor een veilige en gezonde omgeving.

Wat deze filter zo bijzonder maakt, is dat hij ontworpen is voor de POWX3000 aszuiger. Hierdoor ben je verzekerd van een perfecte pasvorm en optimale werking. Bovendien is deze filter eenvoudig te vervangen, waardoor je snel weer aan de slag kunt.

Met een verpakking van 108 mm hoog en 165 mm breed is deze filter compact en makkelijk op te bergen. Daarnaast geeft de fabrieksgarantie van 3 jaar je extra zekerheid dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt.

Hoewel de maximale temperatuur van de as 0 °C is, is dit geen probleem voor de meeste toepassingen van de POWX3000 aszuiger. Dit maakt de Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor de ideale keuze voor al je stofzuigklussen.

Als Axial piston specialist kan ik je vertellen dat deze filter van hoge kwaliteit is en zeer effectief is in het tegenhouden van stofpartikels. De filter is een must-have voor mensen die waarde hechten aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Het enige nadeel van deze filter is dat hij alleen geschikt is voor de POWX3000 aszuiger en niet voor andere modellen. Maar als je de POWX3000 aszuiger hebt, dan is dit de beste keuze voor jou.

Kortom, de Powerplus POWX3000B Asfilter - Voor is een uitstekende investering die je zal helpen om je werkplek gezond en veilig te houden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Aszuiger voor professioneel gebruik: Karcher AD4 Premium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Karcher AD4 Premium

 • list plusHet voordeel van de Karcher AD4 Premium is dat het een sterke zuigkracht heeft.
 • list plusHet is lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusHet filter is makkelijk te bereiken, waardoor het filter gemakkelijk schoon gemaakt kan worden.

Nadelen Karcher AD4 Premium

 • list plusHet snoer is vrij kort, waardoor het moeilijker is om het apparaat te verplaatsen.
 • list plusEr worden geen hulpstukken meegeleverd, waardoor het moeilijker is om het apparaat te gebruiken.
 • list plusHet is prijzig, waardoor het niet voor iedereen betaalbaar is.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een krachtige en praktische as- en droogzuiger? Dan is de Karcher AD4 Premium zeker een aanrader. Het apparaat heeft een reservoir van 17 liter en je hoeft geen stofzak aan te schaffen. De AD4 Premium is uitgerust met een vlakfilter en afzuigfilter die stofdeeltjes tegenhouden en ervoor zorgen dat de lucht die de aszuiger uitblaast, vrij van stofdeeltjes is. Handig als je last hebt van allergieën en een schone lucht in huis wilt.

Een van de handige kenmerken van de AD4 Premium is het geïntegreerde reinigingssysteem. Als het filter verstopt is, druk je gewoon op de knop en het apparaat reinigt het filter voor je. Zo neemt de zuigkracht direct weer toe. Het apparaat heeft ook een telescopische steel en parkeerstand, zodat je hem gemakkelijk en stabiel kunt opbergen.

De AD4 Premium heeft een turbine van 600 watt en een uitlaatfilter voor een indrukwekkend grote, lang aanhoudende zuigkracht. Ook heeft het apparaat een energieklasse A+ (schaal A tot D), wat betekent dat het energiezuinig is.

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de prestaties en het gebruiksgemak van de AD4 Premium. Het apparaat is vooral handig voor mensen die regelmatig hun open haard, barbecue of houtkachel schoonmaken. Ook kan het apparaat gebruikt worden voor het opzuigen van droog vuil in huis. Het enige nadeel is dat het apparaat vrij zwaar is en daarom minder geschikt is om te dragen.

Al met al is de Karcher AD4 Premium een krachtige en handige as- en droogzuiger met een groot reservoir en handige functies. Het is een goede investering voor mensen die regelmatig as en droog vuil moeten opruimen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

6. Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

 • list plusHet voordeel van deze aszuiger is dat het een sterke zuigvermogen heeft.
 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een ruime snoer.
 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een grote bak voor het as.

Nadelen Kärcher AD 2 Aszuiger 14L

 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een beperkte slang.
 • list plusEen ander nadeel van deze aszuiger is dat het een lastig oprolbaar snoer heeft.
 • list plusDe Kärcher AD 2 Aszuiger 14L heeft een moeilijk te vervangen filter.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.2

Op zoek naar een handige aszuiger? Dan is de Kärcher AD 2 Aszuiger 14L zeker het overwegen waard. Met het vermogen van 600 W zuig je probleemloos grote hoeveelheden as op uit bijvoorbeeld je open haard, ketel of barbecue. Het unieke filtersysteem, bestaande uit een vlak- en grofvuilfilter, zorgt ervoor dat zelfs de kleinste deeltjes worden opgevangen. Bovendien is het apparaat voorzien van een handige gebogen handgreep, zodat je ook de moeilijk bereikbare plekken grondig kunt reinigen.

Wat deze aszuiger van Kärcher onderscheidt van andere modellen, is het metalen reservoir en de metallic zuigslang die maximale veiligheid bieden bij het zuigen van as. Met een reservoircapaciteit van 14 liter hoef je bovendien niet na elke schoonmaakbeurt het reservoir te legen. Het apparaat beschikt ook over een handige knop waarmee je de verstopte filter kunt reinigen, waardoor de zuigkracht weer toeneemt.

De Kärcher AD 2 Aszuiger 14L is compact en praktisch in gebruik en de accessoires kunnen snel en compact worden opgeborgen in de houder voor accessoires. Of je nu je open haard wilt reinigen of je barbecue wilt schoonmaken, deze aszuiger is de perfecte partner in crime. Bovendien is het apparaat gemakkelijk schoon te maken en leeg te maken zonder in aanraking te komen met het vuil.

Al met al is de Kärcher AD 2 Aszuiger 14L een handig en veelzijdig apparaat dat doet wat het moet doen. Het enige nadeel is dat het apparaat niet geschikt is voor het opzuigen van warme as. Maar als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om as op te zuigen, dan is dit zeker een goede keuze.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.1

De Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200 is niet alleen geschikt voor het schoonmaken van je open haard, houtkachel of palletkachel, maar ook perfect voor het reinigen van je BBQ, GreenEgg of Kamado. Wat deze aszuiger onderscheidt van andere producten is de krachtige motor die moeiteloos grofvuil en asstukjes opzuigt en het Hepa filter dat alles schoon en stofvrij houdt. Bovendien heeft deze aszuiger een blaasfunctie, waardoor je hem op twee manieren kunt gebruiken. Het design is strak en chique met zijn matzwarte kleur.

Het vermogen van 1200 W maakt deze aszuiger krachtig genoeg om alle vuil op te zuigen en het Hepa filter zorgt ervoor dat de lucht schoon blijft. De flexibele slang van 1200 cm en de twee aluminium hulpstukken maken het gemakkelijk om op elke plek te komen en met de 3 buisstukken van 32 cm kun je een lange steel maken voor optimale bewegingsvrijheid. Na gebruik kun je deze buisstukken gemakkelijk op de aszuiger plaatsen zodat je de aszuiger in zijn geheel kunt opbergen. Met de meegeleverde wielen kun je de aszuiger eenvoudig verplaatsen.

Als Axial piston specialist kan ik zeggen dat deze aszuiger ideaal is voor mensen die vaak hun open haard, houtkachel of palletkachel gebruiken en ook graag BBQ'en. De Stenda Aszuiger Limpar Premium 1200 is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te verplaatsen dankzij de wielen. Het enige nadeel is dat de maximale temperatuur van de as 10 °C is, wat betekent dat je moet wachten tot de as volledig is afgekoeld. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met deze aszuiger en zou ik het aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige aszuiger.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

8. Stenda aszuiger Limpar Basic 800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Stenda aszuiger Limpar Basic 800

 • list plusHet voordeel van de Stenda aszuiger Limpar Basic 800 is dat deze een sterke axiale zuigkracht heeft.
 • list plusHet apparaat is klein en licht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDaarnaast is de aszuiger ook effectief en energiezuinig.

Nadelen Stenda aszuiger Limpar Basic 800

 • list plusDe Stenda aszuiger Limpar Basic 800 heeft geen regelbare zuigkracht.
 • list plusEen ander nadeel is dat het apparaat geen zelfreinigende filter heeft.
 • list plusDe aszuiger heeft geen led-verlichting.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Een aszuiger word gebruikt om je open haard, houtkachel of palletkachel schoon te maken, waar je huis stofzuiger ophoud gaat de aszuiger van Stenda verder. Echter is een aszuiger ook perfect om je BBQ, GreenEgg of Kamado weer schoon te maken. Grofvuil of asstukjes zijn geen probleem voor de krachtige motor. De aszuiger is tevens voorzien van een blaasfunctie, dus op twee manieren toe te passen. Kortom, deze aszuiger is universeel toe te passen. Stenda Aszuiger 800 Watt | Limpar Basic | Mat Zwart De basic uitgevoerde aszuiger van Stenda onderscheid zich in een prima prijs/kwaliteit verhouding. De krachtige motor zuigt moeiteloos grof vuil, via het Hepa filter, naar de 15 liter tank. De slang van 100cm, is zeer flexibel en met het aluminium hulpstuk kom je makkelijk op de juiste plekken. Het design is strak en de matzwarte kleur zorgt voor een chique uitstraling. Specificaties: Voltage: 230 V Vermogen: 800 Watt Vacuüm: 16 KPA (160 mbar) Tank inhoud: 15 liter In de doos Hepa filter Aluminium zuigstuk 28,5 x 230 mm Zuigslang 37 x 1000 mm Netstroomkabel van 3,5 meter Handvat voor het makkelijk dragen van de aszuiger

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs

9. Powerplus POWX308 Aszuiger/Stofzuiger 1200W Opvangbak

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

Asresten uit de open haard of barbecue verwijderen is een fluitje van een cent met de POWX308 aszuiger van Powerplus. Met zijn 19 kPa aan zuigkracht is alles in een mum van tijd weer schoon. Waarvoor is deze aszuiger geschikt? Met deze aszuiger van 1200 W zuig je asresten met een temperatuur tot 60 °C mee op uit je houtkachel, barbecue, en meer. Zo blijft de ruimte errond netjes. De voordelen van de aszuiger: Bestand tegen hitte: Met zijn aluminium-zuigmond is hij bestand tegen afgekoelde asresten van maximaal 60 °C. Blaasfunctie: De aszuiger beschikt eveneens over een blaasfunctie. Ideaal om de werkplaats of het terras stof- en bladvrij te houden. Hoogrendementsfilter: De hoogrendementsfilter houdt tijdens het zuigen zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen, zodat je altijd in een gezonde en veilige omgeving kan werken. Wasbare filter: De wasbare filter bij dit toestel voorkomt verstoppingen en verzekert een langere levensduur van de hoogrendementsfilter. De wasbare filter kan je uitspoelen onder stromend water. Praktisch: De aszuiger is dankzij zijn vier wielen eenvoudig te verplaatsen. Tips & Tricks: Het is aangeraden de aszuiger zelf regelmatig met perslucht schoon te maken om het fijne stof uit de filter te verwijderen. Schep eerst het grootste deel van de as uit je kachel, haard of cassette. Verwijder daarna de rest met de aszuiger. Zo vermijd je dat de filter te snel verstopt raakt. Maak zowel voor als na je poetsbeurt de filter schoon (stevig schudden of gebruik een compressor voor een sneller resultaat), zo blijft de aszuiger krachtig zijn werk doen. Tijd om de filter te vervangen? De wasbare filter POWX305B is apart verkrijgbaar binnen ons assortiment. De belangrijkste technische kenmerken: Zuigkracht: 19 kPa Capaciteit tank: 20 L Tank diameter: 295 mm Tank hoogte: 310 mm Mondstuk diameter: 34 mm Max. lengte buis: 1200 mm Lengte stroomkabel: 3.5 m Wat zit er in de verpakking? 1x aszuiger 1x 2-in-1 borstel 1x aluminium mondstuk 1x dubbellaagse filter 1x zuigslang 1x vloerborstel 2x buis 4x wiel 1x handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Kaminer Aszuiger 10L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kaminer Aszuiger 10L

 • list plusDe Kaminer Aszuiger 10L heeft een sterke motor en is langdurig gebouwd.
 • list plusHet is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusEen derde voordeel is dat het eenvoudig te reinigen is.

Nadelen Kaminer Aszuiger 10L

 • list plusHet snoer is kort, waardoor je niet ver kunt reiken met de aszuiger.
 • list plusEen ander nadeel is dat het niet van de stilste is.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het filter na gebruik soms een onaangename geur kan verspreiden.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.3

Deze heavy duty aszuiger met een vermogen van 800 Watt is speciaal ontworpen voor het opzuigen van afgekoelde assen uit houtkachels, openhaarden en barbecues alsook voor het opzuigen van zagemeel. Het apparaat werk veilig, snel, licht en iis zeer gebruiksvriendelijk. Beschikt tevens over een blaasfunctie. Het hoge vermogen van 800 Watt garandeert een goede reiniging van de hele verbrandingskamer, niet alleen van lichte assen en stof, maar ook mogelijke restanten van onverbrand hout - zelfs uit moeilijk bereikbare gaten. De stofzuiger is voorzien van een dubbel filtersysteem (HEPA filter en materiaalfilter) waardoor alle vuiligheid wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen. Bovendien wordt de motor zo optimaal beschermd. De filters in de set kunnen eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water worden gewassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt. ` Het vuil wordt opgeslagen in de sterke en duurzame 10 liter tank van roestvrij staal. Handige metalen veiligheidsklemmen maken de container eenvoudig te demonteren en maken een snelle lediging mogelijk. Het extra lange netsnoer van 2 meter zorgt ervoor dat u zonder gebruik van een extra verlengsnoer genoeg bewegingsruimte heeft. Door de slang andersom aan te sluiten kunt u tevens gebruik maken van de blaasfunctie van dit apparaat. Het mondstuk is gemaakt van hoogwaardig alluminium, kras en hitte bestendig. Specificaties: Capaciteit: 10 liter Vermogen: 800W spanning: 220-240V ~ 50 / 60Hz Tankmateriaal: roestvrij staal Filtersysteem: HEPA-filter en materiaalfilter innendiameter van de zuigleiding: 3,5cm lengte van de zuigbuis: 100 cm lengte van het netsnoer: 2m buitenmaten van de stofzuiger (hoogte / breedte): 19 / 26cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aszuigers. Er zijn immers 55 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!