Wat is de beste Afzuigkap van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het kopen van een goede Afzuigkap is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Afzuigkap van 2024? Na het onderzoeken van 449 Afzuigkappen kwam de Bomann DU 7607 G Schuine als beste getest uit onze Afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Afzuigkappen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Afzuigkap-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Afzuigkappen

1Score: 9.6
Bomann DU 7607 G Schuine
Beste afzuigkap
Bomann DU 7607 G Schuine
Bomann
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
3Score: 9
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann DU 7606 G Zuinige
Bomann
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.7
ETNA AO460ZT
ETNA AO460ZT
ETNA
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Inventum AKO6012WIT
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Inventum AKB9005ZWA
Inventum AKB9005ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Inventum AKV6004ZWA
Inventum AKV6004ZWA
Inventum
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart
Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Klarstein Aurora 90 Eco Hoofdvrij
Klarstein Aurora 90 Eco Hoofdvrij
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Afzuigkap Koopgids

Een afzuigkap zorgt ervoor dat je huis tijdens het koken fris blijft ruiken. Een afzuigkap is dan ook geen overbodige luxe in onze keuken. Waar je op let tijdens de aankoop van een afzuigkap, leg ik je hieronder uit.

Verschillende soorten afzuigkappen

Er zijn verschillende afzuigkappen te krijgen, en welke het meest geschikt is voor jou, hangt van jouw keuken af. Zo zijn er wandschouw-afzuigkappen: deze monteer je aan de muur. Er zit een schouw aan vast die je aan de luchtafvoer monteert. Er zijn drie verschillende wandschouw afzuigkappen: plat, schuin en standaard. De standaard afmetingen zijn 60 en 90 cm.

Een inbouw-afzuigkap is ingebouwd in je keukenkastje waardoor deze mooi op gaat in je keuken zonder op te vallen. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De standaard afmetingen zijn 53 tot 90 centimeter breed.

Een onderbouw-afzuigkap monteer je aan de muur of onder een keukenkastje. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De meeste onderbouwmodellen hebben een breedte van 60cm, maar er zijn ook enkele modellen met een breedte van 90 cm te krijgen.

Er zijn ook afzuigkappen verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt om boven een eiland te hangen. Deze lijken op een wandschouw-afzuigkap, maar monteer je aan het plafond in plaats van aan de muur. Dit model afzuigkap heeft een groot oppervlak en een hoge afzuigcapaciteit waardoor deze uitermate geschikt zijn voor grote, open keukens.

Een vlakscherm-afzuigkap is een uitschuifbare afzuigkap die je onder een keukenkastje monteert. Je schuift deze open wanneer je begint met koken. Sommige vlakscherm afzuigkappen gaan automatisch aan, andere moet je zelf aanzetten. Als je klaar bent met koken, schuif je het scherm weer terug. Met dit systeem bespaar je ruimte.

Een geïntegreerde afzuigkap hangt tussen twee keukenkastjes. Hierdoor vormt hij één geheel met je keuken. Je ziet deze afzuigkap alleen als hij aanstaat: alleen dan schuif je het frontpaneel omhoog.

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

Hoe hoog je de afzuigkap hangt, hangt af van van voor soort kookplaat je hebt. Heb je een keramische of inductie kookplaat, dan hang je deze minimaal 55 cm tot maximaal 80 centimeter boven je kookplaat. Heb je een gaskookplaat, dan hang je deze minimaal 65 centimeter boven de kookplaat, en maximaal 80 centimeter.

Hoe werkt een motorloze afzuigkap?

Een goede motorloze afzuigkap heeft, zoals de naam al doet vermoeden, geen motor. Deze afzuigkap maakt gebruik van het centrale afzuigsysteem in je huis waardoor je geen last hebt van het luidruchtige geluid wat een afzuigkap normaal gesproken maakt.

Sinds de jaren 70 worden woningen steeds beter geïsoleerd. Dit betekent ook dat woningen minder ventilatie hadden. Daarom werden er in deze woningen steeds meer centrale afzuigsystemen gebouwd. Dit kan bestaan uit eenvoudige luchtroosters, maar soms ook een mechanisch geregeld afzuigsysteem. Als je zo'n systeem hebt, sluit je je motorloze afzuigkap hierop aan.

Het geluidsniveau van een afzuigkap

Een afzuigkap wordt als luidruchtig ervaren als deze een geluidsniveau van meer dan 71 dB heeft. Let hier goed op als je bijvoorbeeld een open keuken hebt. Het is niet prettig als je door het geluid van de afzuigkap, de televisie niet goed meer kunt horen.

Als je een gesloten keuken hebt, maar het geluidsniveau niet zo heel veel uit. Vaak zijn het de onderbouw afzuigkappen die het meeste lawaai produceren.

Hoe vaak moet je het koolstoffilter vervangen?

Hoe vaak je het koolstoffilter van een recirculatie-afzuigkap vervangt, hang af hoe vaak je de afzuigkap gebruikt. Bij gemiddeld gebruik wordt er aangeraden deze elke drie tot vier maanden te vervangen. Je afzuigkap werkt minder goed wanneer de koolstoffilters aan vervanging toe zijn.

Wat is een recirculatie-afzuigkap?

Een goede recirculatie-afzuigkap voert de lucht in je keuken niet af naar buiten, maar filtert deze en blaast het vervolgens terug de keuken in. Voor het filteren worden koolstoffilters gebruikt: deze hebben als natuurlijke eigenschap nare geurtjes te neutraliseren. Het nadeel is dat deze filters regelmatig vervangen moeten worden.

Daarentegen is dit systeem ideaal voor als je geen luchtafvoersysteem in je huis hebt. Houd er wel rekening mee dat een afzuigkap met een recirculatie-systeem minder krachtig is, en luidruchtiger is dan een afzuigkap die met een afvoersysteem werkt.

Hoeveel energie verbruikt een afzuigkap?

Hoeveel energie een afzuigkap gebruikt, hangt af van welke afzuigkap je hebt en in welke energieklasse deze valt. Probeer altijd een afzuigkap in de energieklasse A+ of hoger te kopen. Je vindt de energieklasse op het label.

Met een afzuigkap in energieklasse A+ bespaar je al snel zo'n €24 per jaar op je energierekening. Wil je nog meer besparen, vervang dan de lampjes in je afzuigkap met LED-verlichting.

Kan ik een afzuigkap zelf installeren?

Als je een beetje handig bent, installeer je je nieuwe afzuigkap zelf. Een afzuigkap is een groot apparaat: zorg voor hulp bij het verwijderen van de oude afzuigkap en bij het monteren van de nieuwe afzuigkap.

Let goed op de afmetingen van je nieuwe afzuigkap, maar ook op het afzuigsysteem waar deze gebruik van maakt. Zorg er ook voor dat je het juiste gereedschap hebt en leg dit klaar: dit scheelt je een hoop frustratie tijdens het monteren van de afzuigkap.

hero illustration

Hoe testen we Afzuigkappen?

Om de beste Afzuigkap te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Afzuigkap-test hebben we 449 Afzuigkappen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Afzuigkap-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte Afzuigkap in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 449 Afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Afzuigkappen in een handige lijst

1. Beste afzuigkap: Bomann DU 7607 G Schuine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusEfficiënt lucht afvoeren, verwijdert geuren en dampen snel
 • list plusKrachtige prestaties met een maximale afvoercapaciteit van 302 m³/uur
 • list plusRelatief stil met een bedrijfsgeluid van 68 dB

Nadelen Bomann DU 7607 G Schuine

 • list plusKoolstoffilters moeten apart worden besteld
 • list plusFilters zijn mogelijk niet nodig bij elektrisch koken

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
9.24
Ik presenteer je de Bomann DU 7607 G: dé schuine afzuigkap met een breedte van 60 cm en een elegant zwart front van speciaal gehard glas. Deze afzuigkap is perfect voor dagelijks gebruik met afvoer, maar kan ook worden omgetoverd tot een recirculatiekap met behulp van een apart verkrijgbaar actief-koolfilter. Met de DU 7607 G haal je niet alleen een functioneel apparaat in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je keuken.

Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is het rand-afzuigsysteem. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat de afzuigkap op een efficiënte manier lucht afvoert, waardoor geuren en dampen snel worden verwijderd. Met een maximale afvoercapaciteit van 302 m³/uur ben je verzekerd van krachtige prestaties.

Het bedienen van deze afzuigkap is een fluitje van een cent dankzij de handige drukknopschakelaars. Je kunt kiezen uit drie verschillende vermogensniveaus, afhankelijk van hoe intensief je aan het koken bent. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je de LED-verlichting ook apart aan- en uitschakelen, zodat je altijd voldoende licht hebt tijdens het koken.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van zijn concurrenten, is het feit dat hij relatief stil is met een bedrijfsgeluid van slechts 68 dB. Zo kun je genieten van een aangename kookervaring zonder dat vervelende lawaai in de weg zit. En het beste van alles? Het vetfilter is vaatwasmachinebestendig, dus schoonmaken is een fluitje van een cent.

De Bomann DU 7607 G is de ideale keuze voor appartementen waar alleen een 'motorloze' afzuigkap is toegestaan. En met de optionele koolstoffilters kun je deze afzuigkap zelfs gebruiken op plekken waar geen afvoermogelijkheid beschikbaar is. Gebruikers zijn zeer tevreden over de werking van deze afzuigkap en hebben positieve opmerkingen gemaakt over het fraaie design, de krachtige zuigkracht en de betaalbare prijs.

Een klein minpuntje van de DU 7607 G is dat de koolstoffilters apart moeten worden aangeschaft, wat een extra kostenpost kan zijn. Daarnaast willen we graag vermelden dat sommige gebruikers van mening zijn dat de filters alleen nodig zijn bij het koken op gas, niet bij elektrisch koken.

Al met al is de Bomann DU 7607 G een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een functionele en stijlvolle afzuigkap. Met zijn krachtige prestaties, gebruiksvriendelijke bediening en stille werking biedt deze afzuigkap alles wat je nodig hebt om een schone en frisse keukenomgeving te creëren. Dus waar wacht je nog op? Haal de Bomann DU 7607 G vandaag nog in huis en geniet van een perfecte afzuiging met een vleugje stijl! 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusModerne en esthetisch aantrekkelijke uitstraling
 • list plusHoge energie-efficiëntie, bespaart energiekosten
 • list plusFlexibiliteit in ventilatiemodi

Nadelen CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

 • list plusGeluidsniveau is hoog, zelfs op de laagste stand

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.03
Gebruiksgemak
9.13
De CIARRA CBCB6201, dat ben ik! Ik ben een wandafzuigkap die jouw keuken een moderne uitstraling geeft. Met mijn pyramide vorm en ultradun bedieningspaneel van slechts 20 mm, ben ik niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk. Mijn mat gezandstraalde oppervlak is anti-fingerprint en krasbestendig, dus ik ben gemakkelijk schoon te maken en ik zie er altijd als nieuw uit.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn hoge energie-efficiëntie. Met mijn energieklasse A ben ik zeer zuinig in gebruik, dus je bespaart energiekosten zonder in te leveren op prestaties. Met mijn drie verschillende snelheden kan ik rook en kookluchtjes gemakkelijk uit jouw keuken verwijderen, zodat de lucht altijd fris en schoon blijft tijdens het koken.

Ik bied ook flexibiliteit in ventilatiemodi. Je kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus, afhankelijk van jouw behoeften. Bij recirculatie filter ik geuren en voer ik ze af via mijn bovenste ventilatieopening, dus je hebt geen afvoerpijp nodig. Bij extractie kan een aluminium afvoerpijp van 1,5 meter lang en 150 mm diameter worden geïnstalleerd om de rook en dampen naar buiten te leiden.

Ik ben voorzien van mechanische drukknoppen waarmee je eenvoudig tussen mijn drie verschillende ventilatorsnelheden kunt schakelen en mijn verlichting kunt bedienen. Mijn 1W LED-licht, dat speciaal is geïntegreerd onder mij, zorgt voor perfecte verlichting van jouw kookruimte, zodat je altijd goed zicht hebt tijdens het koken.

Een ander belangrijk kenmerk van mij is mijn aluminium vetfilter. Ik ben uitgerust met twee afneembare 5-laags aluminium vetfilters die efficiënt vet en vocht uit jouw kookruimte opvangen. Mijn filter kan eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser, dus mijn onderhoud is gemakkelijk en tijdbesparend.

Wat betreft mijn gebruikersreviews, zijn de meeste mensen tevreden met mijn prestaties. Ze vinden dat ik doe wat ik moet doen en zorg voor een frisse keuken. Sommige mensen merken echter op dat ik veel lawaai maak, zelfs op de laagste stand.

Al met al ben ik, de CIARRA CBCB6201, een aantrekkelijke en functionele wandafzuigkap. Met mijn moderne design, hoge energie-efficiëntie en flexibele ventilatiemodi ben ik een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en stijlvolle afzuigkap voor hun keuken. Het enige nadeel lijkt mijn geluidsniveau te zijn, dus als je gevoelig bent voor lawaai, is het de moeite waard om hier rekening mee te houden. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

3. Bomann DU 7606 G Zuinige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bomann DU 7606 G Zuinige

 • list plusStil in werking
 • list plusZuinig in energieverbruik
 • list plusModern design

Nadelen Bomann DU 7606 G Zuinige

  Beoordeling

  9.0 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.35
  Functionaliteit
  8.88
  Gebruiksgemak
  8.74
  Ik ben de Bomann DU 7606 G, een stille en zuinige afzuigkap met een schuin verticaal design. Met mijn breedte van 60 cm en glazen front pas ik perfect in elke keuken. Of je nu kiest voor recirculatie of luchtafvoer, ik kan het allemaal aan. Bedienen is een eitje met mijn touch-bediening en LED-display. Met mijn maximale lucht-afvoercapaciteit van 480 m³/h zorg ik ervoor dat alle kookdampen en geuren snel worden afgevoerd.

  Wat mij onderscheidt van andere modellen is mijn energie-efficiëntie. Met mijn energieklasse A++ en verbruik van slechts 73 Watt ben ik zeer zuinig in gebruik. Dit helpt jou energie te besparen en kosten te verlagen.

  Ik ben ook bijzonder stil. Met slechts 59 dB maak ik geen vervelende geluiden tijdens het koken. Mijn gebruikersrecensies bevestigen dit en benadrukken dat ik een verademing ben ten opzichte van eerdere modellen.

  Ik word geleverd inclusief een eenvoudig te reinigen aluminium filter, dat gewoon in de vaatwasser kan. Daarnaast ontvang je ook een luchtafvoerslang en bevestigingsmateriaal, zodat mijn installatie snel en gemakkelijk verloopt.

  Met mijn 9 vermogensniveaus en timer met uitschakelfunctie kun je mijn afzuiging precies instellen zoals jij wilt. Daarnaast heb ik LED-verlichting, die je apart kunt inschakelen, zodat je altijd goed zicht hebt op je kookplaat.

  Ik ben ideaal voor verschillende keukenscenario's. Of je nu een uitgebreide maaltijd bereidt of gewoon een snelle hap maakt, ik zorg ervoor dat je keuken vrij blijft van kookdampen en geuren. Mijn stijlvolle design en mooie LED-verlichting voegen ook een esthetisch element toe aan je keuken.

  Mijn gebruikers hebben over het algemeen positieve ervaringen met mij, zonder specifieke negatieve punten. Dit geeft aan dat ik voldoe aan de verwachtingen van gebruikers.

  Kortom, ik ben de perfecte keuze als je op zoek bent naar een stille en zuinige afzuigkap met een modern design. Met mijn energie-efficiëntie, stille werking en gebruiksvriendelijke functies onderscheid ik mij van de concurrentie. Ik ben betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, en zorg voor optimale ventilatie in je keuken.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  4. ETNA AO460ZT

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen ETNA AO460ZT

  • list plusGoede prijs/kwaliteit verhouding
  • list plusEenvoudig installatieproces
  • list plusVerschillende standen voor afzuiging

  Nadelen ETNA AO460ZT

  • list plusLawaaiig

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.12
  Functionaliteit
  8.31
  Gebruiksgemak
  8.7
  Ik ben blij om de ETNA AO460ZT aan te bevelen, een onderbouw afzuigkap van 60 cm breed die perfect past onder een hangend keukenkastje in een kleine keuken tot 20 m³. Met de handige schuifknop kun je kiezen uit 3 standen om de afzuiging aan te passen aan verschillende kookbehoeften, zoals het koken van pasta of het bakken van knoflook. De heldere led-verlichting zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien hoe je gerechten ervoor staan. En het herbruikbare aluminium vetfilter bespaart je de kosten van het aanschaffen van een nieuwe. Als je keuken geen luchtafvoer heeft, kun je apart de benodigde koolstoffilters aanschaffen.

  Deze ETNA afzuigkap is geliefd vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak. Het strakke zwarte design maakt het ook nog eens een mooie toevoeging aan je keuken. Het merk ETNA staat bekend om zijn betrouwbaarheid, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van het product. Echter, sommige gebruikers ervaren de afzuigkap als lawaaiig, wat een minpunt kan zijn.

  Al met al is de ETNA AO460ZT een aantrekkelijke keuze voor mensen met een kleine keuken vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding, de eenvoudige installatie en het strakke zwarte design. De verschillende standen voor afzuiging maken het geschikt voor diverse kookbehoeften. Maar het lawaaiige aspect kan een potentieel nadeel zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een stillere optie. 🍳

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  5. CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  • list plusFunctioneel en stijlvol design
  • list plusUltra smal bedieningspaneel voor strakke uitstraling en eenvoudige bediening
  • list plusHoge energie-efficiëntie voor het verwijderen van rook en kookluchtjes

  Nadelen CIARRA CBCS6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

  • list plusMogelijk lawaaiig tijdens gebruik

  Beoordeling

  8.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.72
  Functionaliteit
  8.86
  Gebruiksgemak
  7.9
  De CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS is dé keuze voor iedereen die een functionele en stijlvolle afzuigkap zoekt voor hun keuken. Met zijn pyramide vorm en geborsteld roestvrijstalen design geeft deze afzuigkap elke keuken een moderne uitstraling.

  Een van de beste eigenschappen van deze afzuigkap is het ultra smalle bedieningspaneel van slechts 20mm. Dit zorgt niet alleen voor een strakke en minimalistische look, maar maakt het ook super makkelijk om de afzuigkap te gebruiken. Met de mechanische drukknoppen kun je moeiteloos schakelen tussen 3 verschillende ventilatorsnelheden en de verlichting bedienen.

  Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is de hoge energie-efficiëntie. Met energieklasse A is deze afzuigkap ontzettend zuinig en helpt hij om rook en kookluchtjes moeiteloos uit je keuken te verwijderen. Zo kun je altijd genieten van het koken voor je familie en vrienden, zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende geurtjes.

  De CIARRA CBCS6201 kan zowel in recirculatie- als extractiemodus worden gebruikt. In de recirculatiemodus worden de geurtjes gefilterd en afgevoerd via de bovenste ventilatieopening. Hiervoor zijn de CBCF002X2-OW koolstoffilters inbegrepen. In de extractiemodus kun je de meegeleverde aluminium afvoerpijp installeren om de lucht naar buiten af te voeren. Zo kun je de afzuigkap aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

  Een ander voordeel van deze afzuigkap is het aluminium vetfilter. Dit filter vangt vet en vocht efficiënt op, waardoor je keuken schoon blijft en de afzuigkap optimaal kan presteren. Het filter is makkelijk schoon te maken in de vaatwasser, dus geen gedoe met onderhoud.

  De CIARRA CBCS6201 heeft een afzuigcapaciteit van 370 m3 per uur en produceert maximaal 63dB aan geluid. Hoewel sommige gebruikers aangeven dat de afzuigkap wat lawaai maakt, vinden de meeste gebruikers dit geen groot probleem omdat de afzuigkap meestal niet de hele dag aan staat.

  Al met al is de CIARRA CBCS6201 - Afzuigkap Wandschouw 60cm RVS een uitstekende keuze voor iedereen die een energiezuinige, functionele en stijlvolle afzuigkap zoekt voor hun keuken. Met zijn verschillende snelheden, recirculatie- en extractiemodus, en eenvoudige bediening is deze afzuigkap geschikt voor verschillende kookstijlen. Hoewel sommige gebruikers het geluidsniveau als een nadeel ervaren, wegen de vele voordelen en het aantrekkelijke design hier ruimschoots tegenop. 😊

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  6. Inventum AKO6012WIT

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKO6012WIT

  • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
  • list plusSterke afzuigcapaciteit
  • list plusInklapbaar glazen dampscherm

  Nadelen Inventum AKO6012WIT

  • list plusGaatjes voor montage lastig te bereiken
  • list plusMaakt op de hoogste stand wat geluid

  Beoordeling

  8.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.96
  Functionaliteit
  7.72
  Gebruiksgemak
  8.69
  De Inventum AKO6012WIT is mijn ideale keukenmaatje! Deze eenvoudige, maar effectieve afzuigkap is perfect geschikt voor kleine keukens. Dankzij zijn afzuigcapaciteit en compacte formaat blijft jouw keuken vrij van die vervelende kookluchtjes. Met 3 verschillende standen kun je precies de juiste afzuigcapaciteit selecteren, waardoor je ook nog eens energie bespaart tijdens het kokkerellen. En met de heldere halogeenverlichting heb je altijd goed zicht op je pannen, zodat je geen onbedoelde kruidenexplosies in je gerechten creëert. 👌

  Een van mijn favoriete features van de Inventum AKO6012WIT is het inklapbare glazen dampscherm. Dit slimme ontwerp voorkomt dat kookdampen zich door je hele keuken verspreiden en houdt ze netjes waar ze horen - bij het fornuis! Daarnaast heeft deze afzuigkap energiezuinige led-verlichting, voor optimale verlichting van je fornuis of kookplaat. LED-verlichting gaat lang mee en verbruikt weinig energie, dus je kunt met een gerust hart koken zonder je zorgen te maken over je energierekening.

  Met een maximale afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h weet je zeker dat jouw keuken altijd fris blijft ruiken. Dat is een heleboel kubieke meters per uur! Voor een kleine keuken is een afzuigcapaciteit tot 200 m³/h meer dan genoeg. En het beste is dat je deze afzuigkap zowel voor afvoer naar buiten als recirculatie kunt gebruiken. Bij recirculatie heb je een koolstoffilter nodig, dat ongeveer 3 maanden meegaat en maar liefst 80% van de kookgeuren uit de lucht filtert. Say goodbye tegen die hardnekkige geurtjes!️

  Maak je geen zorgen over het schoonmaken van de Inventum AKO6012WIT. Hij is namelijk voorzien van handige 5-laags aluminium cassettefilters, die alle vet- en vochtdeeltjes opvangen die tijdens het koken vrijkomen. Deze filters kun je eenvoudig schoonmaken met een sopje of gewoon in de vaatwasser op een lage temperatuur plaatsen. Lekker makkelijk! En alsof dat nog niet genoeg is, heeft deze afzuigkap ook nog eens energielabel I. Dat betekent dat het een super energiezuinig apparaat is. Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee!

  De gebruikersreviews van de Inventum AKO6012WIT zijn over het algemeen erg positief. Gebruikers zijn vooral enthousiast over de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze afzuigkap. Ook de afzuigcapaciteit en de verlichting worden als grote pluspunten genoemd. Een klein minpuntje zou kunnen zijn dat de gaatjes voor de montage soms wat lastig te bereiken zijn. En ja, op de hoogste stand maakt de afzuigkap wel wat geluid. Maar hé, dat is een te verwaarlozen prijs voor een heerlijk ruikende keuken!️

  Al met al is de Inventum AKO6012WIT dé perfecte keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige en betaalbare afzuigkap voor een kleine keuken. Met zijn krachtige afzuigcapaciteit, inklapbare dampscherm, energiezuinige verlichting en gebruiksvriendelijke bediening biedt deze afzuigkap alles wat je nodig hebt om jouw keuken vrij te houden van die vervelende kookluchtjes. Laat de Inventum AKO6012WIT jouw keuken veranderen in een geurig paradijs!

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  7. Inventum AKB9005ZWA

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKB9005ZWA

  • list plusMooi design
  • list plusKrachtige afzuiging
  • list plusEnergiezuinig

  Nadelen Inventum AKB9005ZWA

  • list plusGeluidsniveau kan storend zijn

  Beoordeling

  7.9 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.42
  Functionaliteit
  7.69
  Gebruiksgemak
  8.36
  De Inventum AKB9005ZWA is dé perfecte wandschouw afzuigkap voor mijn open keuken. Met een maximale afzuigcapaciteit van 645 kubieke meter per uur blijft mijn keuken altijd vrij van die vervelende kookluchtjes. Met zijn 90 centimeter breed past hij perfect boven mijn grote kookplaat. En het beste van alles? Deze afzuigkap heeft 3 verschillende snelheden die ik gemakkelijk kan kiezen met de druktoetsen. Of ik nu een pittige curry maak of heerlijke pannenkoeken bak, ik kan de afzuigkap aanpassen aan mijn behoeften.

  Een van de geweldige kenmerken van de Inventum AKB9005ZWA is de heldere led-verlichting. Hierdoor kan ik tijdens het koken altijd goed zien of mijn gerechten niet aanbranden. En als ik klaar ben, kan ik de vetfilters gemakkelijk schoonmaken met een sopje. Zo simpel is het!

  Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van zijn concurrenten is zijn energiezuinigheid. Met energielabel A is de AKB9005ZWA super efficiënt en milieuvriendelijk. Bovendien kan ik kiezen tussen afvoer naar buiten of recirculatie. Bij recirculatie heb ik de keuze tussen een koolstoffilter of een plasmafilter. Het plasmafilter heeft een langere levensduur en verwijdert meer kookgeuren en allergenen uit de lucht. Geweldig toch?

  De afzuigcapaciteit van een afzuigkap is natuurlijk super belangrijk. Met een afzuigcapaciteit van 645 kubieke meter per uur is de AKB9005ZWA perfect geschikt voor mijn grote open keuken. Zelfs tijdens mijn meest uitgebreide kooksessies kan ik vertrouwen op deze afzuigkap.

  De gebruikers zijn dolenthousiast over het uiterlijk, de verlichting en de afzuiging van deze afzuigkap. Het design is prachtig en past perfect in mijn moderne keuken. De verlichting zorgt ervoor dat mijn fornuis of kookplaat altijd optimaal verlicht is. En de afzuiging is zo krachtig dat die vervelende kookluchtjes snel verdwijnen.

  Er is echter één minpuntje dat in de reviews naar voren komt, namelijk het geluidsniveau van de afzuigkap. Sommige gebruikers vinden het geluid storend en vinden dat de afzuigkap te veel lawaai maakt.

  Al met al is de Inventum AKB9005ZWA een geweldige keuze voor mensen met een open keuken of een grote keuken. Het heeft een prachtig design, krachtige afzuiging en een energiezuinige werking. Het geluidsniveau kan een minpuntje zijn, maar dat hangt af van persoonlijke voorkeur. Met de AKB9005ZWA kan ik altijd genieten van een frisse en goed verlichte keuken tijdens het koken. 🍳

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs
  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs

  8. Inventum AKV6004ZWA

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Inventum AKV6004ZWA

  • list plusStille werking met een geluidsniveau van slechts 65 decibel.
  • list plusStrak vormgegeven afzuigkap die mooi oogt in de keuken.
  • list plusHeldere led-verlichting met lange levensduur en laag energieverbruik.

  Nadelen Inventum AKV6004ZWA

  • list plusEnkele gebruikers hebben problemen ervaren, zoals afgebroken lampjes en een niet-werkende motor.
  • list plusEnergielabel I, wat betekent dat de afzuigkap niet de meest energiezuinige optie is.

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8
  Functionaliteit
  7.64
  Gebruiksgemak
  7.43
  De Inventum AKV6004ZWA is een stille en strakke vlakscherm afzuigkap met een breedte van 59,6 centimeter. Met een afzuigcapaciteit van 335 kubieke meter is deze afzuigkap perfect voor kleine, gesloten keukens. Wat deze afzuigkap echt uniek maakt, is het geluidsniveau van slechts 65 decibel. Hij is dus veel stiller dan andere modellen. Ik bied je ook keuze uit 3 verschillende kookstanden, zodat je altijd het juiste vermogen hebt voor verschillende gerechten. Met de hoogste stand maak je risotto met zalm of een kruidige curry, terwijl de laagste stand ideaal is voor het snel opwarmen van soep.

  Een geweldige feature van de Inventum AKV6004ZWA is de heldere led-verlichting. Zo kun je altijd goed zien wanneer je aardappeltjes klaar zijn. En weet je wat? De led-lampen gaan ook nog eens lang mee en verbruiken weinig energie. Dat is nog eens duurzaam!

  Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van je keuken als je de afzuigcapaciteit wilt bepalen. Voor een kleine keuken is een afzuigcapaciteit tot 200 m3/h voldoende. Een gemiddelde keuken heeft 200-300 m3/h nodig en een grote keuken 300-600 m3/h. De Inventum AKV6004ZWA heeft een afzuigcapaciteit van 335 m3/h, wat perfect is voor kleine keukens. Je kunt deze afzuigkap ook zowel gebruiken met luchtafvoer naar buiten als met recirculatie. Bij recirculatie heb je een koolstoffilter of een plasmafilter nodig. Een plasmafilter gaat lang mee en verwijdert 98% van de kookgeuren uit de lucht. Een koolstoffilter moet na ongeveer 3 maanden vervangen worden en verwijdert 80% van de kookgeuren.

  De Inventum AKV6004ZWA wordt geleverd met 5-laags aluminium cassettefilters, ook wel vetfilters genoemd. Deze filters vangen vet- en vochtdeeltjes op tijdens het koken. Zorg ervoor dat je de filters regelmatig schoonmaakt voor een optimale werking. Wat betreft energiezuinigheid heeft deze afzuigkap een energielabel I. Hij is niet de meest energiezuinige optie, maar ook zeker niet de minst zuinige.

  Uit de reviews blijkt dat deze afzuigkap over het algemeen goed functioneert en er mooi uitziet in de keuken. Natuurlijk zijn er enkele gebruikers die problemen hebben ervaren, zoals afgebroken lampjes en een motor die niet wilde draaien. Maar gelukkig kunnen deze problemen vaak zelf worden opgelost. Een positief punt dat naar voren komt in de reviews is het fijne licht van de lampjes, waardoor je geen extra verlichting onder de bovenkastjes meer nodig hebt.

  Al met al is de Inventum AKV6004ZWA een goede keuze als je op zoek bent naar een stille en functionele afzuigkap met heldere verlichting. Hoewel er enkele problemen zijn gemeld, lijkt dit geen structurele issues te zijn. De afzuigcapaciteit is perfect voor kleine keukens en je hebt de keuze tussen luchtafvoer naar buiten en recirculatie. Het energielabel is niet het meest zuinig, maar zeker ook niet slecht. Kortom, de Inventum AKV6004ZWA biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een geweldige toevoeging aan elke keuken. 😉

  Verkrijgbaar bij:

  Coolblue.nl

  Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  9. Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart

  • list plusKrachtige zuigcapaciteit van 800 m³ per uur

  Nadelen Everglades EVCH6840B Afzuigkap Zwart

  • list plusMogelijk aan de duurdere kant

  Beoordeling

  7.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.47
  Functionaliteit
  7.45
  Gebruiksgemak
  7.31
  Ik ben razend enthousiast over de Everglades EVCH6840B afzuigkap en ik kan niet wachten om je te vertellen waarom. Met een zuigcapaciteit van 800 m³ per uur houdt deze afzuigkap je keuken vrij van dampen, geuren en vetdeeltjes. Het elegante glazen display aan de voorkant maakt het niet alleen een eyecatcher, maar biedt ook een moderne manier om de instellingen aan te passen. En laten we de heldere LED-verlichting niet vergeten die zorgt voor optimaal zicht op je kookoppervlak.

  Wat ik echt geweldig vind, is de gebruiksvriendelijkheid van deze afzuigkap. Met verschillende snelheidsinstellingen en een naloopstand, past deze afzuigkap zich moeiteloos aan jouw kookactiviteiten aan. En het wordt nog beter - de vetfilters zijn uitneembaar en vaatwasserbestendig, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent is.

  Maar wacht, er is meer! De zwarte kleur geeft je keuken een moderne uitstraling en past bij verschillende interieurstijlen. En laten we de 5 jaar garantie niet vergeten. Dat laat zien dat de fabrikant echt vertrouwen heeft in de duurzaamheid en kwaliteit van dit product. Dat geeft mij als gebruiker gemoedsrust.

  Extra pluspunt: deze afzuigkap is geschikt voor recirculatie met optionele koolstoffilters, waardoor het perfect is voor verschillende keukenomgevingen en layout. Kortom, de Everglades EVCH6840B afzuigkap biedt krachtige prestaties, gebruiksgemak en een stijlvol ontwerp. Het is een investering die het zeker waard is. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

  Bekijk prijs

  10. Klarstein Aurora 90 Eco Hoofdvrij

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Klarstein Aurora 90 Eco Hoofdvrij

  • list plusEffectieve dampafvoer tot 550 m³/u in drie standen
  • list plusEnergie-efficiëntieklasse A en vloeistofdynamische efficiëntieklasse A
  • list plusSfeerverlichting met 9 selecteerbare kleuren

  Nadelen Klarstein Aurora 90 Eco Hoofdvrij

  • list plusGewicht van ongeveer 21 kg bij installatie
  • list plusActieve koolfilters voor recirculatiemodus afzonderlijk verkrijgbaar
  • list plusMogelijke extra kosten voor de aanschaf van actieve koolfilters

  Beoordeling

  7.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.5
  Functionaliteit
  6.88
  Gebruiksgemak
  7.04
  Ik ben verliefd op de Klarstein Aurora 90 Eco afzuigkap - een prachtige toevoeging aan elke keuken! Met een luchtafvoer tot 550 m³/u in drie standen, maakt deze afzuigkap korte metten met kookgeuren en damp. Het geharde glazen front straalt een bijzondere charme uit, en met 9 selecteerbare kleuren zorgt de sfeerverlichting voor de perfecte ambiance in de keuken. Bovendien is er krachtige ledverlichting boven de kookplaat, waardoor ik altijd een goed zicht heb tijdens het koken.

  Met een vloeistofdynamische efficiëntieklasse A en energie-efficiëntieklasse A is deze afzuigkap niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk en energiebesparend. En het apparaat is gemakkelijk om te bouwen dankzij de actieve koolfilters voor recirculatiemodus, die afzonderlijk verkrijgbaar zijn. De afzuigkap is robuust en duurzaam, met afmetingen van ca. 90 x 51,5 x 33 cm (BxHxD) en een gewicht van ongeveer 21 kg. De bijgeleverde afvoerslang en montagemateriaal maken de installatie eenvoudig en probleemloos.

  De Klarstein Aurora 90 Eco afzuigkap is een must-have voor kookliefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige, stijlvolle en energiezuinige afzuigkap. De combinatie van effectieve prestaties, energiebesparing en sfeervolle verlichting zorgt voor een frisse en aangename kookomgeving, of ik nu een uitgebreid diner bereid of gewoon een snelle maaltijd klaarmaak.

  Hoewel het gewicht van ongeveer 21 kg een nadeel kan zijn bij de installatie, wegen de voordelen van deze afzuigkap zwaarder. De effectieve dampafvoer, energiebesparing en sfeerverlichting bieden een unieke en aangename kookervaring. 🌟

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je de beste koop!

  Bestenu

  Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Afzuigkappen. Er zijn immers 449 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!