Bestenu

Wat is de beste afzuigkap van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het kopen van een goede afzuigkap is een moeilijke opdracht. Wat is de beste afzuigkap van 2023? Na het testen van 762 afzuigkappen kwam de Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart als beste uit onze afzuigkap-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 afzuigkappen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige afzuigkap-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste afzuigkappen

1Score: 9.8
Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart
Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Bomann DU 7607 G Schuine zwart
Beste Afzuigkap voor een open keuken
Bomann DU 7607 G Schuine zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Inventum AKO6012WIT
Beste Afzuigkap voor een kleine keuken
Inventum AKO6012WIT
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox
Beste Afzuigkap voor een professionele keuken
Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart
Beste koop
Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs
Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
AEG DKB2630M rvs
AEG DKB2630M rvs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.7
AEG DUB1611M wit
AEG DUB1611M wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart
Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Siemens LI60OA521 grijs
Siemens LI60OA521 grijs
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Afzuigkap Koopgids

Een afzuigkap zorgt ervoor dat je huis tijdens het koken fris blijft ruiken. Een afzuigkap is dan ook geen overbodige luxe in onze keuken. Waar je op let tijdens de aankoop van een afzuigkap, leg ik je hieronder uit.

Verschillende soorten afzuigkappen

Er zijn verschillende afzuigkappen te krijgen, en welke het meest geschikt is voor jou, hangt van jouw keuken af. Zo zijn er wandschouw-afzuigkappen: deze monteer je aan de muur. Er zit een schouw aan vast die je aan de luchtafvoer monteert. Er zijn drie verschillende wandschouw afzuigkappen: plat, schuin en standaard. De standaard afmetingen zijn 60 en 90 cm.

Een inbouw-afzuigkap is ingebouwd in je keukenkastje waardoor deze mooi op gaat in je keuken zonder op te vallen. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De standaard afmetingen zijn 53 tot 90 centimeter breed.

Een onderbouw-afzuigkap monteer je aan de muur of onder een keukenkastje. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De meeste onderbouwmodellen hebben een breedte van 60cm, maar er zijn ook enkele modellen met een breedte van 90 cm te krijgen.

Er zijn ook afzuigkappen verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt om boven een eiland te hangen. Deze lijken op een wandschouw-afzuigkap, maar monteer je aan het plafond in plaats van aan de muur. Dit model afzuigkap heeft een groot oppervlak en een hoge afzuigcapaciteit waardoor deze uitermate geschikt zijn voor grote, open keukens.

Een vlakscherm-afzuigkap is een uitschuifbare afzuigkap die je onder een keukenkastje monteert. Je schuift deze open wanneer je begint met koken. Sommige vlakscherm afzuigkappen gaan automatisch aan, andere moet je zelf aanzetten. Als je klaar bent met koken, schuif je het scherm weer terug. Met dit systeem bespaar je ruimte.

Een geïntegreerde afzuigkap hangt tussen twee keukenkastjes. Hierdoor vormt hij één geheel met je keuken. Je ziet deze afzuigkap alleen als hij aanstaat: alleen dan schuif je het frontpaneel omhoog.

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

Hoe hoog je de afzuigkap hangt, hangt af van van voor soort kookplaat je hebt. Heb je een keramische of inductie kookplaat, dan hang je deze minimaal 55 cm tot maximaal 80 centimeter boven je kookplaat. Heb je een gaskookplaat, dan hang je deze minimaal 65 centimeter boven de kookplaat, en maximaal 80 centimeter.

Hoe werkt een motorloze afzuigkap?

Een goede motorloze afzuigkap heeft, zoals de naam al doet vermoeden, geen motor. Deze afzuigkap maakt gebruik van het centrale afzuigsysteem in je huis waardoor je geen last hebt van het luidruchtige geluid wat een afzuigkap normaal gesproken maakt.

Sinds de jaren 70 worden woningen steeds beter geïsoleerd. Dit betekent ook dat woningen minder ventilatie hadden. Daarom werden er in deze woningen steeds meer centrale afzuigsystemen gebouwd. Dit kan bestaan uit eenvoudige luchtroosters, maar soms ook een mechanisch geregeld afzuigsysteem. Als je zo'n systeem hebt, sluit je je motorloze afzuigkap hierop aan.

Het geluidsniveau van een afzuigkap

Een afzuigkap wordt als luidruchtig ervaren als deze een geluidsniveau van meer dan 71 dB heeft. Let hier goed op als je bijvoorbeeld een open keuken hebt. Het is niet prettig als je door het geluid van de afzuigkap, de televisie niet goed meer kunt horen.

Als je een gesloten keuken hebt, maar het geluidsniveau niet zo heel veel uit. Vaak zijn het de onderbouw afzuigkappen die het meeste lawaai produceren.

Hoe vaak moet je het koolstoffilter vervangen?

Hoe vaak je het koolstoffilter van een recirculatie-afzuigkap vervangt, hang af hoe vaak je de afzuigkap gebruikt. Bij gemiddeld gebruik wordt er aangeraden deze elke drie tot vier maanden te vervangen. Je afzuigkap werkt minder goed wanneer de koolstoffilters aan vervanging toe zijn.

Wat is een recirculatie-afzuigkap?

Een goede recirculatie-afzuigkap voert de lucht in je keuken niet af naar buiten, maar filtert deze en blaast het vervolgens terug de keuken in. Voor het filteren worden koolstoffilters gebruikt: deze hebben als natuurlijke eigenschap nare geurtjes te neutraliseren. Het nadeel is dat deze filters regelmatig vervangen moeten worden.

Daarentegen is dit systeem ideaal voor als je geen luchtafvoersysteem in je huis hebt. Houd er wel rekening mee dat een afzuigkap met een recirculatie-systeem minder krachtig is, en luidruchtiger is dan een afzuigkap die met een afvoersysteem werkt.

Hoeveel energie verbruikt een afzuigkap?

Hoeveel energie een afzuigkap gebruikt, hangt af van welke afzuigkap je hebt en in welke energieklasse deze valt. Probeer altijd een afzuigkap in de energieklasse A+ of hoger te kopen. Je vindt de energieklasse op het label.

Met een afzuigkap in energieklasse A+ bespaar je al snel zo'n €24 per jaar op je energierekening. Wil je nog meer besparen, vervang dan de lampjes in je afzuigkap met LED-verlichting.

Kan ik een afzuigkap zelf installeren?

Als je een beetje handig bent, installeer je je nieuwe afzuigkap zelf. Een afzuigkap is een groot apparaat: zorg voor hulp bij het verwijderen van de oude afzuigkap en bij het monteren van de nieuwe afzuigkap.

Let goed op de afmetingen van je nieuwe afzuigkap, maar ook op het afzuigsysteem waar deze gebruik van maakt. Zorg er ook voor dat je het juiste gereedschap hebt en leg dit klaar: dit scheelt je een hoop frustratie tijdens het monteren van de afzuigkap.

hero illustration

Hoe testen we afzuigkappen?

Om de beste afzuigkap te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze afzuigkap-test hebben we 762 afzuigkappen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze afzuigkap-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne afzuigkap-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte afzuigkap in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 762 afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste afzuigkappen in een oogopslag

1. Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.3

Wil je een afzuigkap die niet alleen krachtig is, maar ook een lust voor het oog? Dan is de Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart echt iets voor jou! Met zijn 65W motorisch afvoervermogen zorgt deze wandafzuigkap voor dampvrije lucht in middelgrote tot grote keukens. Het vermogen van de afzuigkap kan met drie vermogensstanden tot wel 330 m³ per uur worden aangepast aan de betreffende keukenactiviteiten. De bediening is geheel ongecompliceerd middels vijf knoppen aan de voorzijde. En wil je beter zicht op het fornuis? Dan kan je de verlichting inschakelen die bestaat uit twee energiezuinige ledlampjes van elk 2,5W.

Wat deze afzuigkap echt bijzonder maakt, is zijn luxueuze uitstraling. De naar boven toelopende, matzwarte constructie vormt een echte blikvanger in de keuken. De 2-delige schoorsteenaankleding van matzwart gelakt rvs vervolmaakt de kap en verbergt de afvoerslang. En als je geen afvoer naar buiten hebt, kan je de afzuigkap ombouwen tot circulatiesysteem met behulp van een actief koolfilter (artikel 10027451).

Als specialist in afzuigkappen kan ik je vertellen dat de Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart echt een uitstekende keuze is. De afzuigcapaciteit is meer dan voldoende voor middelgrote tot grote keukens. En het design is werkelijk prachtig. Het enige nadeel is dat de afzuigkap geen automatische uitschakeling heeft, dus vergeet niet om hem handmatig uit te zetten. Maar al met al is de Klarstein Zugspitze 90 afzuigkap zwart een geweldige keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en stijlvolle afzuigkap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

2. Beste Afzuigkap voor een open keuken: Bomann DU 7607 G Schuine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een afzuigkap die niet alleen functioneel is, maar er ook nog stijlvol uitziet? Dan is de Bomann DU 7607 G Schuine zwart zeker iets voor jou! Deze afzuigkap heeft een speciaal gehard glazen front en een rand-afzuigsysteem dat ervoor zorgt dat alle dampen en geuren snel worden afgevoerd. Bovendien is deze afzuigkap ook te gebruiken als luchtrecirculatiekap met apart te bestellen koolstoffilters. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor normaal gebruik met afvoer, maar ook voor recirculatie, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld geen afvoer naar buiten hebt.

Met de eenvoudige bediening via drukknopschakelaars en de 3 vermogensniveaus kun je de afzuigkap gemakkelijk aanpassen aan jouw kookbehoeften. Daarnaast heeft deze afzuigkap ook nog eens apart schakelbare LED-verlichting in warm wit, wat zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken. Het 5-laags aluminium dampfilter is vaatwasserbestendig en zorgt ervoor dat de afzuigkap lang meegaat.

Met een afzuigcapaciteit van 302 m³/h en een relatief stille 68 dB bedrijfsgeluid is deze afzuigkap een praktische keukenhulp. Bovendien wordt de afzuigkap geleverd met een afvoerslang en bevestigingsmateriaal voor eenvoudige montage. De schachthoogte is verstelbaar van 30,0 cm tot maximaal 87,5 cm, waardoor deze afzuigkap geschikt is voor verschillende keukenmaten.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere afzuigkappen is het rand-afzuigsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de dampen en geuren direct bij de bron worden afgezogen, wat zorgt voor een betere afzuiging en minder verspreiding van geuren in de keuken.

Als specialist in afzuigkappen kan ik zeggen dat de Bomann DU 7607 G Schuine zwart een goede keuze is voor wie op zoek is naar een functionele én stijlvolle afzuigkap. Het enige nadeel is dat de luchtrecirculatiemodus alleen werkt met apart te bestellen koolstoffilters. Maar verder is dit een topapparaat dat zijn werk goed doet!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 maart in huis

Bekijk prijs

3. Beste Afzuigkap voor een kleine keuken: Inventum AKO6012WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusDe Inventum AKO6012WIT heeft een aantrekkelijk design dat goed past bij de meeste keukens.
 • list plusDe afzuigkap heeft een hoge zuigkracht die voldoende is voor kleine ruimtes.
 • list plusDe knoppen van het apparaat zijn eenvoudig te bedienen en duidelijk aangegeven.

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusOp de hoogste stand is het geluidsniveau van de Inventum AKO6012WIT redelijk hoog.
 • list plusDe montage van het apparaat kan lastig zijn.
 • list plusDe verlichting van de ledlamp is niet vervangbaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een simpele en effectieve afzuigkap voor jouw kleine keuken? Dan is de Inventum AKO6012WIT een goede keuze. Met zijn 3 verschillende snelheidsstanden en heldere halogeen verlichting is deze afzuigkap perfect voor het afvoeren van kookluchtjes en dampen. Bovendien is hij voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, zodat kookdampen niet in je keuken verspreid worden.

Wat deze afzuigkap uniek maakt, is zijn energiezuinige 2,5 watt led-verlichting en de mogelijkheid om zowel af te voeren als te recirculeren. Zo blijft je huis tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken, zonder te veel energie te verbruiken. Ook fijn: het aluminium filter is gemakkelijk schoon te maken.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan deze afzuigkap. De afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h is niet geschikt voor grote keukens en de bediening gebeurt met knoppen, wat sommige mensen minder handig vinden dan een touch screen. Maar voor een kleine keuken en een beperkt budget is deze Inventum AKO6012WIT zeker het overwegen waard.

Al met al is de Inventum AKO6012WIT een goede keuze voor wie op zoek is naar een simpele en effectieve afzuigkap. Hij is energiezuinig, gemakkelijk schoon te maken en voorzien van handige functies zoals het inklapbare dampscherm. Ideaal voor de thuiskok die niet al te veel geld wil uitgeven aan een afzuigkap, maar toch waarde hecht aan een frisse en geurloze keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Beste Afzuigkap voor een professionele keuken: Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox

 • list plusDe Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox heeft een energiezuinige motor die weinig geluid produceert.
 • list plusDeze motorloze afzuigkap heeft een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing.
 • list plusDe Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox heeft een moderne technologie die snel lucht verplaatst.

Nadelen Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox

 • list plusDe Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox is relatief duur.
 • list plusDeze motorloze afzuigkap heeft een beperkte capaciteit.
 • list plusDe Bosch DUL60FA50 - Serie 2 inox heeft geen klok om het gebruik te beperken.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.5

De Bosch DUL60FA50 is een handige onderbouw afzuigkap met een breedte van 60 cm, geschikt voor aansluiting op een centraal afzuigsysteem. Het motorloze ontwerp zorgt ervoor dat de afzuigkap stil en energiezuinig is, terwijl de LED-verlichting zorgt voor een goed zicht op je kookpotten. Het filtermateriaal is synthetisch, wat betekent dat het eenvoudig te reinigen is en lang meegaat.

Wat deze afzuigkap onderscheidt van andere modellen is de schuifregelaar, in plaats van standen, aangezien hij wordt aangesloten op een centrale afzuiging. Dit maakt het bedienen van de afzuigkap eenvoudiger en maakt ook minder lawaai dan andere modellen. Het is perfect voor mensen die zich niet druk willen maken over het instellen van verschillende standen en die op zoek zijn naar een efficiënte oplossing.

Als we kijken naar de afmetingen van de luchtafvoer, is deze afzuigkap geschikt voor kleinere ruimtes. En hoewel het misschien niet de krachtigste afzuigkap is, biedt het genoeg capaciteit voor de meeste huishoudens.

Over het algemeen is de Bosch DUL60FA50 een geweldige afzuigkap voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en efficiënte oplossing voor hun keuken. De schuifregelaar en LED-verlichting zijn handige functies en het synthetische filtermateriaal maakt het eenvoudig te onderhouden. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grotere keukens met veel kookactiviteiten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste koop: Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Hier krijgen dikke walmen geen kans: De Klarstein Sofia afzuigkap overtuigt met een krachtig afvoervermogen, het eenvoudige gebruik en een stijlvol design.Het vermogen van de Sofia afzuigkap, met een stijlvol opstaand front van glas, kan dankzij meerdere standen ongecompliceerd aan de keukenwerkzaamheden worden aangepast. Op de hoogste stand voert ze tot 300 m3/h af en zorgt daarmee voor een neutraal ruikende keuken. Dankzij de modernste techniek blijven zowel het bedrijfsgeluid als het energieverbruik daarbij aangenaam laag met maar 65 dB en energie-efficiëntieklasse B. Een aanvullend in te schakelen ledlamp verlicht het gehele fornuis en garandeert een helder overzicht op alle pannen. Alle bedieningselementen zijn als overzichtelijk touchpaneel rechtstreeks in het oppervlakte ingebouwd. Het benodigde materiaal voor wandmontage, een afvoerslang en een passende cover worden meegeleverd. Met behulp van actieve koolfilters (artikel 10035567) kan de Sofia ook zonder al teveel moeite worden omgebouwd tot circulatiesysteem.Zorgt voor het beste zicht en een neutrale ambiance: De Klarstein Sofia afzuigkap is een verrijking voor iedere keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

6. Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
7.5

De Klarstein Athena afzuigkap is een must-have voor elke keuken. Met een afvoer van 350 m³/h is deze afzuigkap ideaal voor kleine tot middelgrote keukens. Het krachtige Edge Performance systeem zorgt ervoor dat stoom en dampen snel en effectief worden afgevoerd. De afzuigkap heeft ook drie vermogensstanden die je kunt aanpassen aan de keukenwerkzaamheden. Maar wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere is het edele glazen front en de geborsteld edelstaal oppervlakte, waardoor het een luxe uitstraling heeft en perfect past bij een moderne keuken.

Wat ik persoonlijk erg handig vind aan deze afzuigkap is dat hij nauwelijks plaats nodig heeft in de diepte en een naar boven opstaande constructie heeft, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt tijdens het koken. Ook is de afzuigkap voorzien van heldere LED-verlichting, waardoor je goed zicht hebt op je kookproces. Het enige nadeel is dat de afzuigkap met knoppen wordt bediend in plaats van een aanraakscherm, wat misschien minder modern aanvoelt.

Kortom, de Klarstein Athena afzuigkap is een krachtige en stijlvolle toevoeging aan elke keuken, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een afzuigkap met een luxe uitstraling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 april in huis

Bekijk prijs

7. AEG DKB2630M rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.7

De AEG DKB2630M is een eenvoudige wandschouw afzuigkap, die over 3 standen en 2 led lampen beschikt. Kies de afzuigstand die bij je gerecht past en zet het licht aan zodat je goed ziet wanneer je pastasaus pruttelt. De hoogste stand gebruik je bij het maken van een kruidige curry. De reinigingsindicatie vertelt je wanneer de 2 vetfilters schoongemaakt moeten worden. Voor dat laatste is het je extra gemakkelijk gemaakt: je stopt deze filters namelijk in de vaatwasser.

Heeft jouw keuken geen luchtafvoer? Schaf dan de benodigde koolstoffilters aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. AEG DUB1611M wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.2

Wanneer je niet tegen een grote afzuigkap wil aan kijken in je keuken, dan is de AEG DUB1611M geschikt voor jou. De inbouw afzuigkap zit helemaal weggewerkt in je keukenkastje zodat je hem niet ziet. De verschillende standen regel je eenvoudig via het schuifmechanisme aan de voorkant. De vetfilters zijn van aluminium en maak je daarom gemakkelijk schoon met een sopje. Zo hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen.

Heeft jouw keuken geen luchtafvoer? Schaf dan de benodigde koolstoffilters aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

9. Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart

 • list plusHet voordeel van de Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart is dat deze een krachtige motor heeft die efficiënt afzuigt.
 • list plusHet tempered glass is duurzaam en weerbestendig.
 • list plusDe afzuigkap is energiezuinig.

Nadelen Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart

 • list plusEen nadeel van de Klarstein Sabia Wasemkap- veiligheidsglas zwart is dat deze een boel lawaai maakt tijdens het afzuigen.
 • list plusHet ontwerp van de afzuigkap is beperkte wat betreft flexibiliteit.
 • list plusTot slot is de afzuigkap prijzig.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

De Klarstein Sabia afzuigkap brengt elan en glans in de keuken - en daarnaast worden ook dampen en etensgeuren verwijderd natuurlijk.Zuivere lucht in kleine keukens - de Klarstein Sabia afzuigkap maakt korte metten met vieze geurtjes boven de kookplaat van kleine tot middelgrote keukens. De prestatie kan op drie vermogensniveaus aan het koken aangepast worden. Op de hoogste stand voert hij tot 600 m3/h afvoerlucht af uit de keuken zodat hij ook probleemloos de toebereiding van een meergangen menu aankan. Dankzij de modernste techniek blijven geluidsoverlast en energieverbruik op een aangenaam laag niveau.De Klarstein Sabia afzuigkap verkrijgt een bijzondere charme zowel door zijn naar binnen golvende design als ook door het zwarte veiligheidsglas dat gebruikt wordt. Hierdoor geeft de hoofdvrije wandschouwkap de keuken een tikkeltje luxieuze uitstraling. Twee schakelbare lampen voor boven de kookplaat voegen hier niet alleen aan toe, maar maken bovendien een duidelijk overzicht mogelijk over het gasstel. Om te voorkomen dat niets het elegante oppervlakte doorbreekt, zijn alle bedieningsknoppen als touchpanel met display in het glazen vlak ingebouwd.Al het nodige material voor de montage, een 1,5 m lange uitlaatslang en een passende afwerking van de slang zijn bij de levering inbegrepen. Met behulp van twee aktive koolfilters (artikel 10030983) kann de kap ook zonder moeite in de circulatiemodus omgebouwd worden.Elegante luxe en milieuvriendelijke prestatie voor in de keuken: Met de Klarstein Sabia afzuigkap krijgt het kookgedeelte een nieuwe glans en de keuken zuivere lucht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 16 februari in huis

Bekijk prijs

10. Siemens LI60OA521 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

De Siemens LI60OA521 plaats je in een woning met een centraal afzuigsysteem. De motorloze vlakschermkap heeft een breedte van 60 centimeter. Je bouwt deze in onder je bovenkast. Voordat je gaat koken schuif je de afzuigkap uit en zet je de elektrische klep open. Zo kan alle kookdamp naar buiten. De afzuigkap heeft geen motor: het centraal systeem bepaalt namelijk de afzuigkracht. Om goed te zien of je varkenshaas klaar is, zet je de halogeenverlichting aan. Dit geeft meteen wat extra sfeer in je keuken. Na het koken sluit je de elektrische klep, zodat je binnen geen geluid hoort van buiten. Door de metalen vetfilters af en toe schoon te maken, hoef je geen nieuwe te kopen. Deze afzuigkap is alleen geschikt voor een centraal afzuigsysteem.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van afzuigkappen. Er zijn immers 762 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!