Wat is de beste afzuigkap van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede afzuigkap is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste afzuigkap van 2023? Na het testen van 843 afzuigkappen kwam de Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs als beste getest uit onze afzuigkap-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de afzuigkappen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 afzuigkappen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame afzuigkap-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste afzuigkappen

1Score: 9.9
Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs
Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm
Ciarra
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Bomann DU 7607 G Schuine zwart
Beste Afzuigkap voor een open keuken
Bomann DU 7607 G Schuine zwart
Bomann
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Inventum AKO6012WIT
Beste Afzuigkap voor een kleine keuken
Inventum AKO6012WIT
Inventum
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs
Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs
Klarstein
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart
Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart
Klarstein
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Siemens LU63LCC20 white
Siemens LU63LCC20 white
Siemens
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
MPM Inbouw Afzuigkap 60x46x10cm zwart
MPM Inbouw Afzuigkap 60x46x10cm zwart
MPM
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
AEG DUB1611M wit
AEG DUB1611M wit
AEG
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
AEG DKB2630M rvs
AEG DKB2630M rvs
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Afzuigkap Koopgids

Een afzuigkap zorgt ervoor dat je huis tijdens het koken fris blijft ruiken. Een afzuigkap is dan ook geen overbodige luxe in onze keuken. Waar je op let tijdens de aankoop van een afzuigkap, leg ik je hieronder uit.

Verschillende soorten afzuigkappen

Er zijn verschillende afzuigkappen te krijgen, en welke het meest geschikt is voor jou, hangt van jouw keuken af. Zo zijn er wandschouw-afzuigkappen: deze monteer je aan de muur. Er zit een schouw aan vast die je aan de luchtafvoer monteert. Er zijn drie verschillende wandschouw afzuigkappen: plat, schuin en standaard. De standaard afmetingen zijn 60 en 90 cm.

Een inbouw-afzuigkap is ingebouwd in je keukenkastje waardoor deze mooi op gaat in je keuken zonder op te vallen. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De standaard afmetingen zijn 53 tot 90 centimeter breed.

Een onderbouw-afzuigkap monteer je aan de muur of onder een keukenkastje. Deze afzuigkap is ook ideaal voor de kleinere keuken. De meeste onderbouwmodellen hebben een breedte van 60cm, maar er zijn ook enkele modellen met een breedte van 90 cm te krijgen.

Er zijn ook afzuigkappen verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt om boven een eiland te hangen. Deze lijken op een wandschouw-afzuigkap, maar monteer je aan het plafond in plaats van aan de muur. Dit model afzuigkap heeft een groot oppervlak en een hoge afzuigcapaciteit waardoor deze uitermate geschikt zijn voor grote, open keukens.

Een vlakscherm-afzuigkap is een uitschuifbare afzuigkap die je onder een keukenkastje monteert. Je schuift deze open wanneer je begint met koken. Sommige vlakscherm afzuigkappen gaan automatisch aan, andere moet je zelf aanzetten. Als je klaar bent met koken, schuif je het scherm weer terug. Met dit systeem bespaar je ruimte.

Een geïntegreerde afzuigkap hangt tussen twee keukenkastjes. Hierdoor vormt hij één geheel met je keuken. Je ziet deze afzuigkap alleen als hij aanstaat: alleen dan schuif je het frontpaneel omhoog.

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

Hoe hoog je de afzuigkap hangt, hangt af van van voor soort kookplaat je hebt. Heb je een keramische of inductie kookplaat, dan hang je deze minimaal 55 cm tot maximaal 80 centimeter boven je kookplaat. Heb je een gaskookplaat, dan hang je deze minimaal 65 centimeter boven de kookplaat, en maximaal 80 centimeter.

Hoe werkt een motorloze afzuigkap?

Een goede motorloze afzuigkap heeft, zoals de naam al doet vermoeden, geen motor. Deze afzuigkap maakt gebruik van het centrale afzuigsysteem in je huis waardoor je geen last hebt van het luidruchtige geluid wat een afzuigkap normaal gesproken maakt.

Sinds de jaren 70 worden woningen steeds beter geïsoleerd. Dit betekent ook dat woningen minder ventilatie hadden. Daarom werden er in deze woningen steeds meer centrale afzuigsystemen gebouwd. Dit kan bestaan uit eenvoudige luchtroosters, maar soms ook een mechanisch geregeld afzuigsysteem. Als je zo'n systeem hebt, sluit je je motorloze afzuigkap hierop aan.

Het geluidsniveau van een afzuigkap

Een afzuigkap wordt als luidruchtig ervaren als deze een geluidsniveau van meer dan 71 dB heeft. Let hier goed op als je bijvoorbeeld een open keuken hebt. Het is niet prettig als je door het geluid van de afzuigkap, de televisie niet goed meer kunt horen.

Als je een gesloten keuken hebt, maar het geluidsniveau niet zo heel veel uit. Vaak zijn het de onderbouw afzuigkappen die het meeste lawaai produceren.

Hoe vaak moet je het koolstoffilter vervangen?

Hoe vaak je het koolstoffilter van een recirculatie-afzuigkap vervangt, hang af hoe vaak je de afzuigkap gebruikt. Bij gemiddeld gebruik wordt er aangeraden deze elke drie tot vier maanden te vervangen. Je afzuigkap werkt minder goed wanneer de koolstoffilters aan vervanging toe zijn.

Wat is een recirculatie-afzuigkap?

Een goede recirculatie-afzuigkap voert de lucht in je keuken niet af naar buiten, maar filtert deze en blaast het vervolgens terug de keuken in. Voor het filteren worden koolstoffilters gebruikt: deze hebben als natuurlijke eigenschap nare geurtjes te neutraliseren. Het nadeel is dat deze filters regelmatig vervangen moeten worden.

Daarentegen is dit systeem ideaal voor als je geen luchtafvoersysteem in je huis hebt. Houd er wel rekening mee dat een afzuigkap met een recirculatie-systeem minder krachtig is, en luidruchtiger is dan een afzuigkap die met een afvoersysteem werkt.

Hoeveel energie verbruikt een afzuigkap?

Hoeveel energie een afzuigkap gebruikt, hangt af van welke afzuigkap je hebt en in welke energieklasse deze valt. Probeer altijd een afzuigkap in de energieklasse A+ of hoger te kopen. Je vindt de energieklasse op het label.

Met een afzuigkap in energieklasse A+ bespaar je al snel zo'n €24 per jaar op je energierekening. Wil je nog meer besparen, vervang dan de lampjes in je afzuigkap met LED-verlichting.

Kan ik een afzuigkap zelf installeren?

Als je een beetje handig bent, installeer je je nieuwe afzuigkap zelf. Een afzuigkap is een groot apparaat: zorg voor hulp bij het verwijderen van de oude afzuigkap en bij het monteren van de nieuwe afzuigkap.

Let goed op de afmetingen van je nieuwe afzuigkap, maar ook op het afzuigsysteem waar deze gebruik van maakt. Zorg er ook voor dat je het juiste gereedschap hebt en leg dit klaar: dit scheelt je een hoop frustratie tijdens het monteren van de afzuigkap.

hero illustration

Hoe testen we afzuigkappen?

Om de beste afzuigkap te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze afzuigkap-test hebben we 843 afzuigkappen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze afzuigkap-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze afzuigkap-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen afzuigkap-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste afzuigkap in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 843 afzuigkappen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste afzuigkappen op een rij

1. Exquisit UBH08-3SILVER - Afzuigkap rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een betaalbare en stijlvolle onderbouw afzuigkap, dan is de Exquisit UBH08-3SILVER zeker het overwegen waard. Deze afzuigkap heeft een strakke Silver-look uitvoering en is voorzien van A-klasse Ledverlichting, wat niet alleen zorgt voor een mooie uitstraling, maar ook voor energiezuinigheid. Met een afzuigcapaciteit van 170 m³/h en drie verschillende standen kan deze afzuigkap de meeste keukengeuren gemakkelijk aan. Bovendien is het geluidsniveau tussen de 47 en 60 dB afhankelijk van de gekozen stand, wat betekent dat je tijdens het koken nog steeds kunt genieten van een gesprek of muziek.

Wat deze afzuigkap ook bijzonder maakt, is de mogelijkheid om het recirculatiefilter MD4 bij te bestellen. Dit filter zorgt ervoor dat de lucht in de keuken gezuiverd wordt, waardoor je geen afvoerkanaal naar buiten nodig hebt. Dit maakt de installatie van deze afzuigkap zeer eenvoudig en flexibel.

De Exquisit UBH08-3SILVER is geschikt voor plaatsing onder een bovenkast van 60 cm en heeft een maatvoering van 105 x 597 x 480 mm. Het materiaal filter is gemaakt van kunststof en de bediening verloopt via handige knoppen.

Als specialist in Extractor hood kan ik zeggen dat deze afzuigkap een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en stijlvolle oplossing voor hun keukenventilatie. De afzuigcapaciteit is voldoende voor de meeste keukens en de mogelijkheid tot recirculatie maakt deze afzuigkap zeer flexibel in gebruik. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het geluidsniveau op de hoogste stand iets hoger is dan bij duurdere modellen, maar dit is een compromis dat je moet accepteren voor de aantrekkelijke prijs van deze afzuigkap.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. CIARRA CBCB6201 Afzuigkap Wandschouw 60cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

De CIARRA CBCB6201 afzuigkap voor aan de wand heeft een pyramide vorm en is eenvoudig te reiniging. Deze afzuigkap heeft een ultradun bedieningspaneel van slechts 20 mm. De mat gezandstraalde afzuigkap is anti-fingerprint, krasbestendig en makkelijk schoon te maken. Het 1W LED-licht is speciaal geïntegreerd onder de afzuigkap, het kan je kookruimte perfect verlichten en zorgt voor een prima zicht. Hoge energie-efficiëntie: De afzuigkap met 3 verschillende snelheden is zeer energiezuinig (A). Het helpt om rook en kookluchtjes gemakkelijk te verwijderen uit de keuken. Een afzuigkap houdt je keuken fris en schoon, zodat je kunt genieten van het bereiden van heerlijke maaltijden voor je familie en vrienden. Ventilatie modus; je kunt kiezen tussen recirculatie- of extractiemodus. Recirculatiemodus: recirculatie vindt plaats met de CBCF002X2-OW koolstoffilters; deze zijn inbegrepen! Je moet de koolstoffilters installeren op de motor voor recirculatie. De geuren kunnen worden gefilterd en afgevoerd via het bovenste ventilatieopening en de afvoerpijp is dan niet nodig. Extractiemodus: je kunt de 1,5 m lange en 150 mm diameter aluminium afvoerpijp installeren om te extraheren, ook deze is inbegrepen in de installatiekit. Mechanische drukknoppen: Met de mechanische drukknoppen schakel je eenvoudig tussen de 3 verschillende ventilatorsnelheden en bedien je de verlichting. De afzuigkap is geschikt voor verschillende kookmethodes, van sudderen tot grillen. Aluminium vetfilter: De afzuigkap heeft twee afneembare 5-laags aluminium vetfilters die efficiënt vet en vocht uit je kookruimte opvangen. Met het aluminium vetfilter kan je afzuigkap het maximale afzuigvermogen benutten en rook, stoom en vet efficiënt afvoeren. Je kunt het filter in de vaatwasser reinigen door deze op een hoge temperatuur zetten, je hoeft dan geen afwasmiddel toe te voegen. Specificaties: Model: CBCB6201 Afzuigcapaciteit; 370 m3 Netto gewicht: 7.15 kg Kleur: Zwart Materiaal: Zwart gelakt staal Afmeting: 60cm x 43.2cm x 57.3-94cm Afmeting verpakking: 65cm x 24.5cm x 54cm Hoogte (instelbaar): 57.3cm – 94cm Maximale geluidsproductie: 63dB Energy efficiëntie klasse: A Voltage: 220V-240V/50Hz Afgenomen vermogen: 71W Garantie: 24 maanden De CIARRA afzuigkap wordt geleverd inclusief de volgende onderdelen: Afzuigkap Zak bevestigingsmateriaal Bevestigingsbeugels Koker 2 delig in hoogte verstelbaar Aansluitsnoer met stekker 1.5 meter flexible afvoerslang 150mm doorsnede 1 set CBCF002X2-OW koolstoffilters Gebruiksaanwijzing Engels Gebruiksaanwijzingen zijn te downloaden op: www.ciarraappliances.com/pages/ciarra-user-manual Instructiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=7RZynseT0Gk

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Beste Afzuigkap voor een open keuken: Bomann DU 7607 G Schuine zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Ben je op zoek naar een afzuigkap die niet alleen functioneel is, maar er ook nog stijlvol uitziet? Dan is de Bomann DU 7607 G Schuine zwart zeker iets voor jou! Deze afzuigkap heeft een speciaal gehard glazen front en een rand-afzuigsysteem dat ervoor zorgt dat alle dampen en geuren snel worden afgevoerd. Bovendien is deze afzuigkap ook te gebruiken als luchtrecirculatiekap met apart te bestellen koolstoffilters. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt voor normaal gebruik met afvoer, maar ook voor recirculatie, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld geen afvoer naar buiten hebt.

Met de eenvoudige bediening via drukknopschakelaars en de 3 vermogensniveaus kun je de afzuigkap gemakkelijk aanpassen aan jouw kookbehoeften. Daarnaast heeft deze afzuigkap ook nog eens apart schakelbare LED-verlichting in warm wit, wat zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken. Het 5-laags aluminium dampfilter is vaatwasserbestendig en zorgt ervoor dat de afzuigkap lang meegaat.

Met een afzuigcapaciteit van 302 m³/h en een relatief stille 68 dB bedrijfsgeluid is deze afzuigkap een praktische keukenhulp. Bovendien wordt de afzuigkap geleverd met een afvoerslang en bevestigingsmateriaal voor eenvoudige montage. De schachthoogte is verstelbaar van 30,0 cm tot maximaal 87,5 cm, waardoor deze afzuigkap geschikt is voor verschillende keukenmaten.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere afzuigkappen is het rand-afzuigsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de dampen en geuren direct bij de bron worden afgezogen, wat zorgt voor een betere afzuiging en minder verspreiding van geuren in de keuken.

Als specialist in afzuigkappen kan ik zeggen dat de Bomann DU 7607 G Schuine zwart een goede keuze is voor wie op zoek is naar een functionele én stijlvolle afzuigkap. Het enige nadeel is dat de luchtrecirculatiemodus alleen werkt met apart te bestellen koolstoffilters. Maar verder is dit een topapparaat dat zijn werk goed doet!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

4. Beste Afzuigkap voor een kleine keuken: Inventum AKO6012WIT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusHet design van de Inventum AKO6012WIT is modern en past goed bij de meeste keukens.
 • list plusMet de hoge zuigkracht van de afzuigkap kun je zowel grote ruimtes afzuigen.
 • list plusHet apparaat is eenvoudig te bedienen met duidelijke knoppen.

Nadelen Inventum AKO6012WIT

 • list plusOp de hoogste stand is het geluidsniveau van de Inventum AKO6012WIT redelijk hoog.
 • list plusHet monteren van het apparaat kan lastig zijn.
 • list plusHet lampje van de ledverlichting is niet vervangbaar.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar een simpele en effectieve afzuigkap voor jouw kleine keuken? Dan is de Inventum AKO6012WIT een goede keuze. Met zijn 3 verschillende snelheidsstanden en heldere halogeen verlichting is deze afzuigkap perfect voor het afvoeren van kookluchtjes en dampen. Bovendien is hij voorzien van een inklapbaar glazen dampscherm, zodat kookdampen niet in je keuken verspreid worden.

Wat deze afzuigkap uniek maakt, is zijn energiezuinige 2,5 watt led-verlichting en de mogelijkheid om zowel af te voeren als te recirculeren. Zo blijft je huis tijdens en na het koken heerlijk fris ruiken, zonder te veel energie te verbruiken. Ook fijn: het aluminium filter is gemakkelijk schoon te maken.

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan deze afzuigkap. De afzuigcapaciteit van 326,4 m³/h is niet geschikt voor grote keukens en de bediening gebeurt met knoppen, wat sommige mensen minder handig vinden dan een touch screen. Maar voor een kleine keuken en een beperkt budget is deze Inventum AKO6012WIT zeker het overwegen waard.

Al met al is de Inventum AKO6012WIT een goede keuze voor wie op zoek is naar een simpele en effectieve afzuigkap. Hij is energiezuinig, gemakkelijk schoon te maken en voorzien van handige functies zoals het inklapbare dampscherm. Ideaal voor de thuiskok die niet al te veel geld wil uitgeven aan een afzuigkap, maar toch waarde hecht aan een frisse en geurloze keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs

 • list plusDe krachtige afzuiging zorgt voor een snelle en efficiënte verwijdering van kookdampen en geuren, waardoor de keuken fris blijft.
 • list plusDe mooie afwerking van de afzuigkap geeft de keuken een moderne uitstraling en past goed bij andere roestvrijstalen apparaten.
 • list plusMet de ingebouwde led-verlichting heb je goed zicht op het kookoppervlak, wat het koken veiliger en gemakkelijker maakt.

Nadelen Athena afzuigkap 60cm afvoer: 350 m³/h led rvs

 • list plusDe lampjes kunnen te fel zijn en verblinden tijdens het koken, wat vervelend kan zijn.
 • list plusDe afzuigkap kan luidruchtig zijn op hogere standen, wat storend kan zijn tijdens het koken en eten.
 • list plusDe afzuigkap is alleen geschikt voor afvoer naar buiten, wat beperkingen kan opleggen aan de plaatsing in de keuken.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

De Klarstein Athena afzuigkap is een must-have voor elke keuken. Met een afvoer van 350 m³/h is deze afzuigkap ideaal voor kleine tot middelgrote keukens. Het krachtige Edge Performance systeem zorgt ervoor dat stoom en dampen snel en effectief worden afgevoerd. De afzuigkap heeft ook drie vermogensstanden die je kunt aanpassen aan de keukenwerkzaamheden. Maar wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere is het edele glazen front en de geborsteld edelstaal oppervlakte, waardoor het een luxe uitstraling heeft en perfect past bij een moderne keuken.

Wat ik persoonlijk erg handig vind aan deze afzuigkap is dat hij nauwelijks plaats nodig heeft in de diepte en een naar boven opstaande constructie heeft, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt tijdens het koken. Ook is de afzuigkap voorzien van heldere LED-verlichting, waardoor je goed zicht hebt op je kookproces. Het enige nadeel is dat de afzuigkap met knoppen wordt bediend in plaats van een aanraakscherm, wat misschien minder modern aanvoelt.

Kortom, de Klarstein Athena afzuigkap is een krachtige en stijlvolle toevoeging aan elke keuken, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een afzuigkap met een luxe uitstraling.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 september in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 30 augustus in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

6. Klarstein Sofia 60 afzuigkap -300 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9.2

Hier krijgen dikke walmen geen kans: De Klarstein Sofia afzuigkap overtuigt met een krachtig afvoervermogen, het eenvoudige gebruik en een stijlvol design.Het vermogen van de Sofia afzuigkap, met een stijlvol opstaand front van glas, kan dankzij meerdere standen ongecompliceerd aan de keukenwerkzaamheden worden aangepast. Op de hoogste stand voert ze tot 300 m3/h af en zorgt daarmee voor een neutraal ruikende keuken. Dankzij de modernste techniek blijven zowel het bedrijfsgeluid als het energieverbruik daarbij aangenaam laag met maar 65 dB en energie-efficiëntieklasse B. Een aanvullend in te schakelen ledlamp verlicht het gehele fornuis en garandeert een helder overzicht op alle pannen. Alle bedieningselementen zijn als overzichtelijk touchpaneel rechtstreeks in het oppervlakte ingebouwd. Het benodigde materiaal voor wandmontage, een afvoerslang en een passende cover worden meegeleverd. Met behulp van actieve koolfilters (artikel 10035567) kan de Sofia ook zonder al teveel moeite worden omgebouwd tot circulatiesysteem.Zorgt voor het beste zicht en een neutrale ambiance: De Klarstein Sofia afzuigkap is een verrijking voor iedere keuken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 juli in huis

Bekijk prijs

7. Siemens LU63LCC20 white

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Siemens LU63LCC20 white

 • list plusDeze afzuigkap heeft een krachtige zuigkracht, waardoor het alle kookdampen en geuren snel kan verwijderen.
 • list plusHet apparaat heeft een mooie uitstraling en past goed bij moderne keukens.
 • list plusDe afzuigkap heeft heldere verlichting, waardoor het kookoppervlak goed verlicht wordt.

Nadelen Siemens LU63LCC20 white

 • list plusHet apparaat maakt behoorlijk veel lawaai, wat storend kan zijn tijdens het koken.
 • list plusDe afzuigkap is niet geschikt voor recirculatie, waardoor er een afvoer naar buiten nodig is.
 • list plusDe afzuigkap heeft geen automatische uitschakeling, waardoor het handmatig uitgeschakeld moet worden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.3

De Siemens LU63LCC20 is een geweldige onderbouw afzuigkap die je keuken vrij houdt van vieze kookluchtjes. Met een afzuigcapaciteit van 350 m3/h en twee energiezuinige LED-lampen, heb je voldoende zicht op je kookplaat terwijl de afzuigkap zijn werk doet. De afzuigkap heeft 3 verschillende snelheden die je gemakkelijk bedient met de druktoetsen. Bovendien zijn de metalen vetfilters gemakkelijk uitwasbaar, waardoor je de afzuigkap eenvoudig kunt schoonmaken.

Een groot voordeel van deze afzuigkap is dat hij geschikt is voor zowel luchtafvoer als recirculatie. Als je geen luchtafvoer hebt, kun je simpelweg de benodigde koolstoffilters aanschaffen. Een ander voordeel is de goede service van Siemens. Mocht er iets misgaan met de afzuigkap, dan kun je altijd rekenen op de service van Siemens, zelfs buiten de reguliere garantieperiode.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere afzuigkappen op de markt, is zijn eenvoud en kwaliteit. De Siemens LU63LCC20 is niet voor niets een van de best verkochte afzuigkappen. Hij doet simpelweg wat hij moet doen, zonder al te veel fratsen.

Als je op zoek bent naar een eenvoudige, kwalitatieve afzuigkap die zijn werk goed doet, dan is de Siemens LU63LCC20 een uitstekende keuze. Hij is gemakkelijk te bedienen, schoon te maken en geschikt voor zowel luchtafvoer als recirculatie. Het enige nadeel is dat de afzuigkap niet de meest stille op de markt is, met een geluidsniveau van 58 dB -72dB. Maar als je op zoek bent naar een goede, betaalbare afzuigkap, dan is dit zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. MPM Inbouw Afzuigkap 60x46x10cm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.9

De Ingebouwde Afzuigkap van MPM - Compact en Veelzijdig Ontdek de ingebouwde afzuigkap van MPM, speciaal ontworpen voor kleine keukens. Met een breedte van slechts 60 cm neemt deze afzuigkap minimale ruimte in beslag. Het apparaat past perfect onder een passende kast en biedt tal van handige functies. Zeg vaarwel tegen nare geurtjes dankzij de handmatige snelheidsregeling met 3 snelheden. Deze praktische afzuigkap kan zowel als afzuigkap of als absorber werken. Hij is uitgerust met een aluminium gaasfilter en heeft de optie voor een koolstoffilter (mat of permanent op de motor gemonteerd). Deze filters bieden bescherming tegen vettige afzettingen, zodat je kunt genieten van het koken zonder vervelende geuren in je keuken. Daarnaast zorgt de onafhankelijk geregelde verlichting voor optimaal comfort voor je ogen. Het gebruik van dit apparaat is zeer eenvoudig met de handmatige schuifregelaar waarmee je de snelheidsinstellingen kunt aanpassen. Belangrijkste kenmerken: Kan zowel als afzuigkap of absorber werken (met koolstoffilter) Onafhankelijke regeling van de verlichting Eenvoudige bediening met handmatige schuifregelaar Snelheidsbereik: 3-traps Apparatuur: Aluminium gaasfilter: 1 stuk Inclusief koolstoffilter Specificaties: Energieklasse: C Verkrijgbaar in het wit, zilver of zwart Breedte: 60 cm Diepte: 46 cm Hoogte: 10 cm Min/Max capaciteit: 115/183 m³/u Snelheidsbereik: 3-traps Geluidsniveau: 53-63 dB Accessoires: Aluminium filter (1 stuk) Energie-efficiëntieklasse: C Minimale installatiehoogte boven gaskookplaat: 65 cm Minimale installatiehoogte boven keramische/inductiekookplaat: 55 cm

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 juli in huis

Bekijk prijs

9. AEG DUB1611M wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG DUB1611M wit

 • list plusHet design van deze afzuigkap is modern en past goed bij elke keuken.
 • list plusDe hoge zuigkracht van deze afzuigkap zorgt ervoor dat alle kookdampen en geuren snel en efficiënt worden afgevoerd.
 • list plusDeze afzuigkap is voorzien van heldere LED-verlichting die zorgt voor een goed zicht op het kookoppervlak.

Nadelen AEG DUB1611M wit

 • list plusHet geluidsniveau van deze afzuigkap is hoger dan sommige andere modellen in dezelfde prijsklasse.
 • list plusDeze afzuigkap heeft geen automatische uitschakeling, wat een nadeel kan zijn voor mensen die dit belangrijk vinden.
 • list plusHet ontbreken van een recirculatiestand kan een nadeel zijn voor mensen die geen afvoer naar buiten hebben.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Wanneer je niet tegen een grote afzuigkap wil aan kijken in je keuken, dan is de AEG DUB1611M geschikt voor jou. De inbouw afzuigkap zit helemaal weggewerkt in je keukenkastje zodat je hem niet ziet. De verschillende standen regel je eenvoudig via het schuifmechanisme aan de voorkant. De vetfilters zijn van aluminium en maak je daarom gemakkelijk schoon met een sopje. Zo hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen.

Heeft jouw keuken geen luchtafvoer? Schaf dan de benodigde koolstoffilters aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. AEG DKB2630M rvs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AEG DKB2630M rvs

 • list plusDeze afzuigkap heeft een goede zuigkracht, wat zorgt voor een effectieve filtering van de lucht.
 • list plusDe afzuigkap heeft heldere verlichting, wat zorgt voor een goed zicht op het kookoppervlak.
 • list plusDe afzuigkap is geschikt voor recirculatie, wat betekent dat er geen afvoer naar buiten nodig is.

Nadelen AEG DKB2630M rvs

 • list plusDe afzuigkap maakt op de hoogste stand veel geluid, wat als vervelend kan worden ervaren.
 • list plusDe afzuigkap heeft scherpe kanten bij het monteren, wat het installatieproces lastig kan maken.
 • list plusBij aankoop wordt niet vermeld wat er extra moet worden aangeschaft, wat voor verwarring kan zorgen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.5

De AEG DKB2630M is een krachtige en stijlvolle wandschouw afzuigkap die je keuken vrij houdt van die vervelende kookgeurtjes. Met een maximale afzuigcapaciteit van 420 kubieke meter per uur en 3 standen kun je de afzuigkracht aanpassen aan het gerecht dat je bereidt. Het beste van alles is dat de afzuigkap uitgerust is met duurzame LED-verlichting, waardoor je kookplaat altijd goed verlicht is. Bovendien is de afzuigkap gemakkelijk te bedienen met elektronische bedieningsknoppen en kun je kiezen tussen luchtafvoer naar buiten of recirculatie.

Wat deze afzuigkap echt onderscheidt van andere modellen, is de betrouwbare vetfilter die geurtjes helpt te voorkomen en gemakkelijk afzuigt. De filter is gemakkelijk te vervangen en de 2 metalen filters zijn eenvoudig schoon te maken in de vaatwasser. Het is ook handig dat je de afzuigkap kunt aanpassen aan jouw keuken, want hij is geschikt voor recirculatie en luchtafvoer naar buiten.

De afzuigkap is een ideale aanvulling op een drukke keuken waar veel gekookt wordt. De AEG DKB2630M is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken, waardoor je meer tijd kunt besteden aan het bereiden van lekker eten en minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van de keuken. Het enige nadeel is dat de energie-efficiëntieklasse D is, wat niet de meest energiezuinige optie is.

Al met al is de AEG DKB2630M een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en krachtige afzuigkap met een stijlvol uiterlijk en handige functies.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van afzuigkappen. Er zijn namelijk 843 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!