Wat is de beste 50 inch TV van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede 50 inch TV is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste 50 inch TV van 2024? Na het testen van 443 50 inch TVs kwam de Samsung QN95C Neo QLED mini-LED als beste getest uit onze 50 inch TV-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de 50 inch TVs, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 50 inch TVs-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame 50 inch TV-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste 50 inch TVs

1Score: 9.6
Samsung QN95C Neo QLED mini-LED
Beste 50 inch tv
Samsung QN95C Neo QLED mini-LED
Samsung
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Samsung 55QN90C
Samsung 55QN90C
Samsung
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon Fire TV Omni QLED
Amazon
4Score: 9
TCL 5-Series S555 (2022)
TCL 5-Series S555 (2022)
TCL
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Sony Bravia X80K 4K TV
Sony Bravia X80K 4K TV
Sony
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.7
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Geoptimaliseerd voor gaming met 4K QLED-beeldscherm
Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)
Samsung
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Compact en toch hoogwaardige prestaties
Sony 65-inch Bravia XR A80L
Sony
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.1
SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000
Samsung
Ga naar laagste prijs
9Score: 6.7
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung QN95B Neo QLED TV
Samsung
Ga naar laagste prijs
10Score: 6.5
TCL 50S450G
TCL 50S450G
TCL
hero illustration

Hoe testen we 50 inch TVs?

Om de beste 50 inch TV te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze 50 inch TV-test hebben we 443 50 inch TVs geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze 50 inch TV-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze 50 inch TV-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne 50 inch TV-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte 50 inch TV in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 443 50 inch TVs te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste 50 inch TVs in een makkelijke lijst

1. Beste 50 inch tv: Samsung QN95C Neo QLED mini-LED

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.78
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.43
De Samsung QN95C Neo QLED mini-LED 50-inch TV is een veelzijdige en krachtige optie die geschikt is voor diverse gebruiksscenario's, waardoor het de beste 50-inch TV is voor gemengd gebruik, tv-programma's, sport, videogames en HDR-films. Met opvallende kenmerken zoals uitzonderlijke helderheid, reflectiebeheersing en contrastverhouding is deze TV geschikt voor zowel dag- als donkere kamerweergave. Volgens Rtings blinkt hij uit in HDR-mogelijkheden, met levendige kleuren en heldere hoogtepunten die de filmervaring verbeteren. De gamefuncties, zoals lage invoervertraging en ondersteuning voor hoge verversingssnelheid, maken het een uitstekende keuze voor gaming, zoals benadrukt in de TechRadar review. Sommige gebruikers merkten echter een lichte hapering bij langzame panning shots op, uniformiteitsproblemen en een gemiddelde luidsprekerkwaliteit.

De mini-LED-technologie van de QN95C, zoals opgemerkt door TechRadar, onderscheidt zich door verbeterde zwartniveaus, helderheid en opmerkelijke consistentie en diepte in donkere scènes, vergelijkbaar met OLED TV's. Zijn extreme helderheid maakt hem geschikt voor goed verlichte ruimtes en hij past zich goed aan donkere omgevingen aan. Met een prijs van $3.299,99 voor het 65-inch model, concurreert hij met Samsung's QD OLED TV en beschikt hij over een mini-LED-paneel met local dimming, native 4K-resolutie met HDR10+ ondersteuning en AI-verwerking. De TV heeft ook een slank ontwerp met nauwelijks zichtbare randen en een vertrek van de One Connect-box, met verbeterde dimming en 14-bits verwerking voor verbeterde achtergrondverlichtingstechnologie, volgens Tom's Guide.

In vergelijking met zijn voorganger, de QN90C, biedt de QN95C verbeterde prestaties, met 14-bits verwerking en automatische HDR-remastering, en een 144Hz-paneel voor gamers en Q Symphony 3.0 voor verbeterde geluidskwaliteit. De QN95C streeft ernaar te concurreren met QD-OLED en traditionele OLED-schermen en positioneert zichzelf als een eersteklas 4K OLED TV-model, zoals geprezen door TechRadar. Echter, de QN90C, opgevolgd door de QN90D, biedt een meer betaalbare optie, met opmerkelijke aspecten zoals ondersteuning voor functies zoals eARC, Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate, waardoor het geschikt is voor gaming. Hij blinkt uit in helderheid, kleurnauwkeurigheid en reproductie, met 1987,34 nits in een 10% venster en 99,77% van de Rec 709 kleurruimte, volgens Tom's Guide.

Samenvattend valt de Samsung QN95C Neo QLED mini-LED 50-inch TV op door zijn veelzijdigheid, uitzonderlijke prestaties in diverse gebruiksscenario's en cutting-edge functies zoals mini-LED-technologie, HDR-mogelijkheden en gamingfuncties. Hoewel hij concurrentie ondervindt van zijn voorgangers, zoals de QN90C, en andere modellen zoals de LG C3 OLED, maken de vooruitgangen in technologie en prestaties van de QN95C het tot een topkeuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige QLED TV. Zijn kleine nadelen worden overschaduwd door zijn algehele uitmuntendheid, waardoor het een serieuze concurrent is in de categorie van 50-inch TV's.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Samsung 55QN90C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.72
Gebruiksgemak
9.02
De Samsung 55QN90C Neo QLED TV is een opvallende 50-inch TV die top prestaties levert voor verschillende doeleinden. Volgens Tom's Guide wordt het hoog gewaardeerd vanwege zijn "uitstekende kijkhoeken, helderheid en vier HDMI 2.1-poorten," waardoor het een uitstekende keuze is voor een breed scala aan kijkervaringen. Bovendien is het bijzonder geschikt voor gaming dankzij zijn "lage input lag, snelle responstijd en een indrukwekkende selectie gamingfuncties," zoals benadrukt in de recensie van RTINGS. Dit maakt het een overtuigende optie voor degenen die een TV zoeken die uitblinkt in zowel film kijken als gamen, vooral in donkere kamers vanwege zijn hoge contrastverhouding en uitstekende piekhelderheid.

De Samsung 55QN90C onderscheidt zich met zijn Neo QLED-technologie, die Quantum Dot-kleur en Mini LED-technologieën combineert om een breder kleurengamma en geavanceerde lokale dimming met 448 afzonderlijke LED-zones te bieden, zoals vermeld in de What Hi-Fi-recensie. Dit onderscheidt het van zijn concurrenten, waardoor het een premium aanbod is ondanks zijn 50-inch formaat en het in concurrentie plaatst met grotere OLED TV's qua kosten. Het valt ook op door zijn strakke ontwerp, met een dunne behuizing en een ingebouwd Object Tracking Sound-systeem, wat bijdraagt aan zijn premium uitstraling.

Bovendien maakt de Neural Quantum Processor 4K van de TV, uitgerust met machine learning en AI, upscaling van sub-4K-content naar native 4K-kwaliteit mogelijk, zoals benadrukt in het Trusted Reviews-artikel. Dit onderstreept zijn technologische kracht en vermogen om de kijkervaring te verbeteren, vooral bij het consumeren van niet-4K-content.

Hoewel de Samsung 55QN90C een indrukwekkende reeks functies en prestaties biedt, bevindt het zich op een hoger prijspunt binnen de 50-inch TV-categorie, zoals opgemerkt door What Hi-Fi. Echter, zijn premium ontwerp, geavanceerde technologie en superieure beeldkwaliteit rechtvaardigen de kosten, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die kwaliteit boven kwantiteit stellen en bereid zijn te investeren in een eersteklas kijkervaring.

In vergelijking met zijn tegenhangers zoals de LG C3 OLED en Sony A90K OLED TV, valt de Samsung 55QN90C op door zijn uitstekende kijkhoeken, hoge helderheid en gamingfuncties, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende gebruiksscenario's. Het mist echter Dolby Vision HDR, zoals vermeld in Trusted Reviews, wat een beperking kan zijn voor degenen die specifiek naar deze functie op zoek zijn.

Kortom, de Samsung 55QN90C Neo QLED TV is een eersteklas 50-inch TV die uitblinkt in het leveren van uitzonderlijke beeldkwaliteit, gamingprestaties en een eersteklas kijkervaring. Hoewel het geprijsd is op een hoger niveau, maken zijn geavanceerde technologie, superieure ontwerp en brede scala aan functies het tot een topmededinger in de 50-inch TV-categorie, vooral voor degenen die hoogwaardige beelden en gamingmogelijkheden waarderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

3. Amazon Fire TV Omni QLED

Loading ...

Voordelen Amazon Fire TV Omni QLED

 • list plusQLED-technologie voor levendige kleuren en verbeterde helderheid en contrast
 • list plusSolide gameprestaties voor veelzijdig entertainment
 • list plusSleek design en budgetvriendelijke prijs

Nadelen Amazon Fire TV Omni QLED

 • list plusDiepe en ver uit elkaar geplaatste voeten kunnen de plaatsing in sommige opstellingen beïnvloeden
 • list plusAf en toe stotteren tijdens navigatie op het Fire TV-platform

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.57
Functionaliteit
9.05
Gebruiksgemak
9.1
De Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch is een geweldige toevoeging aan het 50-inch TV landschap, met een mix van QLED technologie, solide beeldkwaliteit en sterke gaming prestaties. Deze TV valt op door zijn strakke ontwerp, budgetvriendelijke prijs en het Fire TV platform, ondanks enkele kleine nadelen. Zoals TechRadar opmerkt, is het "een concurrerend geprijsde TV met QLED-technologie, die goede beeldkwaliteit, redelijk geluid en sterke gaming prestaties biedt." De waarde van de TV overtreft ruimschoots zijn prijs, waardoor het een sterke concurrent is in zijn categorie.

De Fire TV Omni QLED 50 inch beschikt over QLED technologie, wat resulteert in levendige en realistische kleuren, evenals verbeterde helderheid en contrast. De gaming prestaties zijn opmerkelijk, waardoor het een veelzijdige optie is voor entertainment. Zoals TechRadar opmerkt, heeft de TV "diepe en ver uit elkaar staande voeten," wat invloed kan hebben op de plaatsing in sommige opstellingen. Daarnaast zijn er meldingen van haperingen tijdens navigatie op het Fire TV platform. De algehele consensus is echter dat de positieve aspecten van de TV opwegen tegen deze kleine ongemakken.

In vergelijking met andere 50-inch TV's op de markt, concurreert de Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch goed op het gebied van beeldkwaliteit, gaming prestaties en prijsstelling. De QLED technologie onderscheidt het van OLED concurrenten en biedt een andere kijkervaring. Terwijl de LG C3 OLED en Samsung QN90C QLED TV geprezen worden om hun beeldkwaliteit en gaming functies, valt de Fire TV Omni QLED 50 inch op als een sterke budgetvriendelijke optie met lovenswaardige prestaties. Zoals Tom's Guide opmerkt, is de Sony Bravia X80K beter dan verwacht voor een instapmodel TV, maar de Fire TV Omni QLED 50 inch biedt een concurrerende combinatie van functies en prijsstelling.

De Amazon Fire TV Omni QLED 50 inch blinkt uit als een budgetvriendelijke optie die geen concessies doet aan beeldkwaliteit en gaming prestaties. Zijn QLED technologie, solide smart TV ervaring en aantrekkelijke prijs maken het een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare 50-inch TV. Ondanks kleine nadelen zoals de plaatsing van de voeten en af en toe haperende navigatie, maken de algehele waarde en prestaties het een sterke concurrent in de 50-inch TV categorie.

Verkrijgbaar bij:

4. TCL 5-Series S555 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
8.87
Met een 4K-resolutie, HDR-kleuren en de kwaliteit van Qled is de TCL 55c645 een echte entertainment-ervaring. Of je nu graag films kijkt, sportwedstrijden volgt of de laatste games speelt: deze tv wordt het centrum van jouw woonkamer. De kleuren van Qled Als er iets is waar Qled-tv’s in uitblinken, dan is het kleurweergave. En dat is bij de TCL 55c645 niet anders. Deze 55-inch 4K-tv beschikt over meerdere HDR-formaten (zoals HDR10+ en Hybrid Log Gamma) en filmstandaarden zoals Dolby Vision, voor het weergeven van kleuren zoals de filmregisseur het heeft bedoeld. Levendige kleuren die van het scherm afspatten; dat is wat je kan verwachten van een tv als deze. Daarnaast biedt de gameversneller (die de beeldverversing zelfs tot 120 Hz tilt) en lage latency een game-ervaring die je niet snel meer vergeet. Met de kracht van AI Die mooie kleuren worden mogelijk gemaakt door de AiPQ 3.0 Engine. Het stelt de tv in staat om huidige content op prachtige manieren weer te geven, maar het heeft nog een functie: upscaling. Oudere films en series worden door middel van slimme AI-algoritmes en Machine Learning opgeschaald naar 4K-resolutie

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Sony Bravia X80K 4K TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.14
Functionaliteit
8.89
Gebruiksgemak
8.18
De Sony Bravia X80K 4K TV, vooral het 50-inch model, biedt een mix van topprestaties en betaalbaarheid. Met zijn 4K HDR Processor X1, TRILUMINOS Pro en Google TV met Google Assistent, levert het "een vloeiende en heldere beeldkwaliteit met levendige kleuren en gedetailleerd contrast," waarbij het meer dan een miljard nauwkeurige kleuren reproduceert. De toevoeging van Dolby Vision & Atmos verbetert de kijkervaring, waardoor het "onderdompelend is voor cinematische content." Bovendien is de TV afgestemd op gamen, met verbeterde functies voor PlayStation 5. De upscaling-mogelijkheden worden aangedreven door 4K XR-Reality PRO, wat zorgt voor een indrukwekkende visuele ervaring bij verschillende content. Het ontwerp heeft een smalle rand van het scherm, waardoor het er strak en modern uitziet.

Toch heeft de 50-inch Sony Bravia X80K TV zijn beperkingen. De SDR-helderheid en kleurprestaties van de TV bleken lager te zijn in vergelijking met andere TV's in zijn categorie, en het ontbreekt aan lokale dimming en VRR-ondersteuning, wat de geschiktheid voor gamen en HDR-content beïnvloedt. Het lage contrast ratio maakt het ongeschikt voor het bekijken in een donkere kamer of bij intense reflectie, wat de prestaties voor films en gamen beïnvloedt. Ondanks deze beperkingen presteert de TV goed in scenario's zoals het kijken van tv-programma's en sporten in brede zitgedeeltes, dankzij zijn brede kijkhoek en redelijke piekhelderheid.

In vergelijking met zijn tegenhangers, valt de Sony Bravia X80K 50-inch TV op door zijn vermogen om meer dan een miljard nauwkeurige kleuren te reproduceren, waardoor het een sterke kandidaat is voor gebruikers die op zoek zijn naar levendige en gedetailleerde beeldkwaliteit. Echter, zijn concurrenten kunnen het overtreffen in scenario's die vragen om geavanceerde beeldoplossingen, lokale dimming-opties en hoogwaardige HDR-weergave, aangezien de X80K deze functies mist.

Concluderend biedt de Sony Bravia X80K 50-inch TV een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare 4K TV met indrukwekkende kleurreproductie, gamefuncties en upscaling-mogelijkheden. Zijn kracht ligt in het leveren van een levendige en gedetailleerde visuele ervaring, vooral voor dagelijkse contentconsumptie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen wat betreft HDR-prestaties en geschiktheid voor het bekijken in een donkere kamer of gamen, vooral in vergelijking met andere modellen die geavanceerde beeldoplossingen en lokale dimming-opties bieden.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis. Levering op afspraak.

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs

6. Geoptimaliseerd voor gaming met 4K QLED-beeldscherm: Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plus4K QLED-display geoptimaliseerd voor gaming
 • list plusQuantum Dot-kleuren en uitgebreid slim systeem
 • list plusObject Tracking Sound-technologie

Nadelen Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF)

 • list plusGebrek aan lokale dimming, wat de HDR-prestaties beïnvloedt
 • list plusMerkbare bewegingsonscherpte en banding bij vergelijkbare tinten kleuren
 • list plusAudiosysteem ontbeert kracht voor geluidtracks van actiefilms

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.53
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
9.14
Ik ben dol op de veelzijdige Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF) van 50 inch, met zijn mix van sterke punten en beperkingen. Met een 4K QLED-display is deze TV geoptimaliseerd voor gaming, wat het een geschikte optie maakt voor gamingliefhebbers. De Quantum Dot-kleuren, uitgebreide smart-systeem en Object Tracking Sound-technologie maken het een overtuigende keuze voor gebruikers die een meeslepende entertainmentervaring zoeken.

Deze TV schittert in verschillende gebruiksscenario's. Volgens Tom's Guide imponeert het met zijn kleurnauwkeurigheid en uitgebreide dekking van het Rec. 709 kleurengamma, waardoor het een uitstekende optie is voor het kijken van films en tv-programma's. Bovendien biedt het een goede SDR piekhelderheid en schaalt het effectief content met lagere resolutie op voor een plezierige kijkervaring, met name in heldere kamers. De lage invoervertraging maakt het ideaal voor gaming, hoewel het beperkte ondersteuning biedt voor variabele verversingssnelheidtechnologie.

Er zijn echter ook nadelen aan de Samsung Q60B QLED TV. Het ontbreekt aan lokale dimming, wat resulteert in uitgewassen donkere scènes met felle hoogtepunten, zoals opgemerkt door RTINGS. Deze beperking beïnvloedt de prestaties bij het weergeven van HDR-content, ondanks zijn vermogen om diepe zwarttinten en een breed scala aan kleuren te leveren. Bovendien vertoont de TV merkbare bewegingsonscherpte en banding met vergelijkbare tinten kleuren. TechRadar wijst er ook op dat de TV tekortschiet bij het weergeven van donkere scènes en beweging, en dat het audiosysteem niet krachtig genoeg is voor de soundtracks van actiefilms.

In vergelijking met zijn concurrenten biedt de Samsung Q60B QLED TV volgens TechRadar een uitgebreid smart-systeem en Object Tracking Sound-technologie tegen een meer betaalbare prijs. Het staat echter tegenover concurrentie van andere merken die vergelijkbare functies bieden tegen lagere prijzen. Bovendien bieden de geavanceerdere modellen van Samsung meer geavanceerde functies, zoals een krachtige beeldprocessor en beter contrast, zoals benadrukt in dezelfde review.

Al met al is de Samsung Q60B QLED TV (QN70Q60BAF) van 50 inch een solide keuze voor gaming en algemeen entertainment, met levendige kleuren en een uitgebreid smart-systeem. De beperkingen in het omgaan met donkere scènes, beweging en audio kunnen gebruikers echter ertoe aanzetten alternatieve modellen te overwegen, vooral als ze deze aspecten prioriteit geven. Zoals TechRadar terecht zegt: "De Samsung Q60B is een potentiële hit, maar het heeft zware concurrentie van andere merken die vergelijkbare functies bieden tegen lagere prijzen." 📺

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Compact en toch hoogwaardige prestaties: Sony 65-inch Bravia XR A80L

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

 • list plusIk waardeer de verscheidenheid aan formaten, vooral het 50-inch model dat een meeslepende kijkervaring biedt.
 • list plusDe lage inputvertraging en onmiddellijke reactietijd maken het fantastisch voor gaming en als PC-monitor.
 • list plusDe innovatieve Acoustic Surface Audio+ technologie zorgt voor een rijke en directe geluidsbeleving.

Nadelen Sony 65-inch Bravia XR A80L

 • list plusHet scherm is wat minder helder en kan problemen ondervinden in fel verlichte omgevingen.
 • list plusHet geluid is wat zwakker vergeleken met sommige concurrenten.

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.56
Functionaliteit
8.75
Gebruiksgemak
7.9
Ik ben dol op de Sony Bravia XR A80L OLED TV-serie, omdat deze een scala aan formaten biedt, waaronder een zeer geprezen 50-inch model, wat zorgt voor een meeslepende kijkervaring voor verschillende soorten content zoals films en videogames. De prestaties worden geprezen om levendige kleuren, HDR-rijkdom en het verminderen van ruis, wat zorgt voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Deze TV blinkt uit in gaming, met een lage input lag en een directe responstijd, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruik als PC-monitor. Daarnaast introduceert het de nieuwe Game Menu van Sony en beschikt het over Acoustic Surface Audio+ technologie, wat zorgt voor een rijke en directe audiobeleving. Met een strak en minimalistisch ontwerp ondersteunt het de nieuwste gamingfuncties, waaronder 4K met 120Hz verversingssnelheden en variabele verversingssnelheden. De TV valt ook op door zijn uitstekende HDR-piekhelderheid voor het bekijken van films in een donkere kamer en uitzonderlijke reflectiebehandeling voor het bekijken van tv-programma's en sport in een heldere kamer. Echter, het scherm kan moeite hebben in felverlichte omgevingen vanwege de lagere helderheid.

Volgens Tom's Guide, "De TV heeft een dun paneelontwerp met minimale randen en biedt meerdere montage-opties. De poorten zijn handig geplaatst aan de zijkant en omvatten twee HDMI 2.1 poorten." Deze ontwerpkeuze verbetert de esthetische aantrekkingskracht en flexibiliteit van installatie. Ondertussen merkt TechRadar op dat de A80L-serie nauw concurreert met de LG C3, met vergelijkbare prijzen en beeldkwaliteit maar met zwakkere geluidskwaliteit. Dit duidt erop dat de Sony A80L OLED TV uitblinkt in het leveren van superieure geluidskwaliteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten.

Wat betreft de prijsstelling, wordt het 50-inch model gepositioneerd als een mid-range OLED TV, met betaalbaarheid zonder in te leveren op beeldkwaliteit. Het 65-inch model, uitgebracht in mei 2023, heeft een prijs van £2.499 / $2.599 / AU$4.495, waardoor het toegankelijker is dan sommige high-end OLED TV's. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor filmliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige entertainmentervaring zonder de bank te breken.

De Sony Bravia XR A80L OLED TV-serie biedt een uitzonderlijke kijk- en game-ervaring, met levendige kleuren, HDR-rijkdom en een lage input lag. Het strakke ontwerp en innovatieve audiotechnologie versterken verder de aantrekkingskracht. Echter, het scherm met lagere helderheid is mogelijk niet ideaal voor felverlichte omgevingen. Over het algemeen is het 50-inch model van de Sony A80L OLED TV een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een veelzijdige en meeslepende entertainmentervaring tegen een concurrerende prijs.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. SAMSUNG 50-Inch Crystal UHD CU8000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.36
Functionaliteit
8.24
Gebruiksgemak
7.67
Samsung Series 7 TU50CU7105K. Beeldschermdiagonaal: 127 cm (50"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Motion interpolation technologie: Motion Xcelerator, Oorspronkelijke beeldverhouding: 16:9. Formaat digitaal signaal: DVB-C, DVB-T2. Wifi, Ethernet LAN. Kleur van het product: Zwart Flat 127 cm (50") LED 4K Ultra HD 3840 x 2160 Pixels 16:9 Motion Xcelerator DVB-C, DVB-T2 Smart TV Internet TV Wifi Ethernet LAN Bluetooth HDR-ondersteuning G 71 kWu 71 W

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Samsung QN95B Neo QLED TV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

6.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.69
Functionaliteit
6.8
Gebruiksgemak
6.52

Geniet van de meest geavanceerde 4K-ervaring tot nu toe met de Samsung QE55QN95B. Dit beeldscherm heeft een schermdiagonaal van 55 inch (140 cm) en combineert Neo QLED met Quantum Mini LEDs voor haarscherpe details, kleurrijke beelden en zeer nauwkeurige lichtbediening.

Infinity One Design

Doe geen concessies aan elegantie voor een meeslepende kijkervaring. Dit prachtige Infinity One Design heeft een buitengewoon slank profiel.

Neural Quantum Processor 4K

De geavanceerde, multi-intelligente processor van Neo QLED levert te mooiste 4K-kijkervaring. In plaats van één neuraal netwerk om visuele data te analyseren, gebruikt de Neo Quantum Processor 4K data van 20 neurale netwerken om ieder visueel detail van eender welke bron te verbeteren.

Dolby Atmos®

De nieuwe top channel speakers van Samsung maken de Dolby Atmos-ervaring nog intenser, zodat je bij het bekijken van een film of tijdens het gamen helemaal kunt opgaan in de actie met multidimensionaal geluid.

Quantum HDR 32x

Iedere nuance en ieder detail wordt tot leven gewekt met rijke, levensechte kleuren en een dieper contrast. De Dynamic Tone Mapping van HDR10+ verschuift kleur en contrast per scène. Hierdoor merk je zelfs de kleinste details op.

Anti Reflection

Laat je niet hinderen door de zon tijdens die spannende middagwedstrijd of door reflecties van de lamp als je 's avonds een film kijkt, met de alom geprezen Anti Reflection. Het maakt niet uit waar je zit: je wordt niet afgeleid door weerkaatsend licht en kunt jezelf helemaal verliezen in de nieuwste kaskrakers.

EyeComfort Mode

Samsungs EyeComfort Mode laadt vooraf de tijden van zonsondergang en zonsopgang en past helderheid en kleuren automatisch op de lichtsterkte aan. Je ogen hoeven zich hierdoor minder in te spannen als je TV kijkt en dus kun je gemakkelijker ontspannen en uitrusten.

Real Depth Enhancer

Het menselijk oog neemt diepte waar door het vergroten van het contrast tussen voor- en achtergrond. Real Depth Enhancer doet precies hetzelfde. Wanneer je bijvoorbeeld naar een natuurdocumentaire kijkt, komen de rimpels van een olifant extra scherp in beeld en blijft de achtergrond hetzelfde. Net alsof je oog in oog met de olifant zou staan.

Motion Xcelerator Turbo Pro

Motion Xcelerator Turbo Pro met een 4K 144Hz zorgt voor de allerbeste prestaties met ongekend scherpe visuals en hoge snelheden.

FreeSync Premium Pro

Met de Certified AMD FreeSync Premium Pro™ core technologie, profiteer je van minder schokken en scheuren op het scherm. Bovendien heb je met de combinatie van soepel gamen met de allerbeste prestaties, visuals met een uitzonderlijk hoge dynamische range en een lage latentie optimale winkansen.

Q-Symphony

Omring jezelf met geluid van de tv en soundbar in perfecte harmonie. Dankzij Q-Symphony kunnen de tv- en soundbarspeakers tegelijkertijd worden gebruikt voor een beter surroundeffect zonder de tv-speakers te hoeven dempen.

Object Tracking Sound+ (OTS+)

De ingebouwde speakers zorgen voor een levendig, realistisch 3D-geluid en geeft je het gevoel dat je omringd wordt door de actie.

Smart Hub

In de nieuwe Samsung Smart Hub is de navigeerfunctie geoptimaliseerd: je favoriete content heb je nu nog sneller gevonden en dus kun je langer genieten van films en veel meer.

SmartThings

Ontspan en laat alles over aan je slimme butler. Via SmartThings maak je naadloos verbinding met al je slimme apparaten in huis en bedien je alles met je afstandsbediening of via spraakbesturing terwijl je TV kijkt.

Video Call Application

Met Google Duo praat je op het grote scherm gezellig bij met vrienden en familie. Met de Samsung SlimFit Cam of de camera van je smartphone is videobellen gemakkelijker dan ooit.

Samsung TV Plus

Geniet van gratis live streaming-content op je TV met Samsung TV Plus. Kies uit diverse kanalen met actuele content: er is voor ieder wat wils.

Multi View

Kijk wat er op TV is en houd tegelijkertijd je mobiel in de gaten op hetzelfde scherm. Of het nu live sportuitslagen zijn of video-instructies voor games: je hoeft alleen je telefoon maar te verbinden om naar meerdere schermen tegelijk te kijken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 7 tot 8 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

10. TCL 50S450G

Loading ...

Beoordeling

6.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.23
Functionaliteit
6.08
Gebruiksgemak
7.04

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van 50 inch TVs. Er zijn immers 443 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!