Wat is de beste weerstation van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 26 september, 2023

Het kopen van een goede weerstation is een lastige opgave. Wat is de beste weerstation van 2023? Na het analyseren van 915 weerstations kwam de LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart als beste getest uit onze weerstation-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de weerstations, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 weerstations-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige weerstation-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste weerstations

1Score: 9.6
LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart
LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart
LuxerLiving
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit
Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit
Iqonic
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart
Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Beste Weerstation voor landbouw
LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart , wit
Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart , wit
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Bresser MeteoTemp Weerstation - voor zwart
Bresser MeteoTemp Weerstation - voor zwart
Bresser
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Emos Select b'Draadloos weerstation Weerstation black
Emos Select b'Draadloos weerstation Weerstation black
Emos Select
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit
Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
AFINTEK Thermometer & Hygrometer
AFINTEK Thermometer & Hygrometer
AFINTEK
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Beste Weerstation voor thuisgebruik
Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Auronic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weerstation Koopgids

Je wilt altijd op de hoogte zijn van de plaatselijke weersverwachting. Een weerstation geeft je deze informatie waardoor je niet vaak voor verassingen komt te staan. Waar je op let bij aankoop van een weerstation, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten weerstations zijn er?

Er zijn analoge, digitale weerstations en slimme weerstations. Slimme weerstations zijn meestal digitaal.

Je vergelijkt analoge weerstations met een analoge klok. Deze hebben net als een analoge klok ook wijzers en graadmeters. Over het algemeen meten analoge weerstations drie variabelen: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Meteorologen voorspellen het weer met deze drie gegevens.

Het grote verschil tussen een analoog en een digitaal weerstation is de manier waarop de informatie wordt weergegeven. De gegevens van een digitaal weerstation worden weergegeven op het display, terwijl je bij een analoog weerstation naar de wijzers kijkt.

Vaak beschikt een digitaal weerstation over sensoren die je buiten plaatst, waardoor de informatie erg nauwkeurig is. Deze sensoren staan via een signaal in verbinding met het hoofdstation. Het aantal sensoren hangt wederom af van wat voor model je hebt, maar de meeste digitale weerstations geven ook de tijd, datum en tijdzone weer.

Heb je een slim weerstation, dan werkt deze via WiFi of via Bluetooth in samenwerking met een bijbehorende app. In deze app lees je alle informatie af. Vaak is dit de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en windsnelheid. Bij sommige weerstations heb je extra sensoren nodig om bijvoorbeeld de hoeveelheid neerslag te meten.

Vaak zie je in de app ook de geschiedenis van alle gegevens waardoor je patronen in het weer leert herkennen. Het grootste voordeel van een slim weerstation is het gebruiksgemak: je leest eenvoudig de informatie af, zelfs op je telefoon. Bovendien hebben de meeste slimme weerstations meer mogelijkheden en daarnaast de optie om uit te breiden met meerdere sensoren.

Wat meet een weerstation?

Niet alle weerstations meten hetzelfde. Over het algemeen geldt dat hoe luxer een weerstation is, hoe meer gegevens deze je geeft. Hieronder lees je op welke vlakken ze het vaakst verschillen:

 • Windrichting en windsnelheid Deze worden door een anemometer, oftewel windmeter, gemeten. Het bekendste model is het ronddraaiende molentje met de schepjes. Hoe harder het waait, hoe harder deze rond draait. Er zijn ook ultrasone anemometers verkrijgbaar. Deze meten de windsnelheid en windrichting door op het geluid te reageren. Het haantje wijst de windrichting aan: hierdoor zie je precies waar de wind vandaan komt.
 • Temperatuur Elk weerstation meet de temperatuur. De meeste weerstations hebben zowel een sensor op het display, waardoor je de temperatuur binnenshuis afleest, maar er zijn ook sensoren die je buiten plaatst waarmee je de buitentemperatuur afleest.
 • Luchtdruk Zonder de luchtdruk te weten, kun je het weer niet voorspellen. De luchtdruk wordt gemeten met een barometer. Deze plaats je buiten en bij veranderingen in het weer, lees je direct luchtdrukveranderingen af. Als de luchtdruk stijgt, weet je bijna zeker dat het weer opklaart. Als de luchtdruk snel daalt, bestaat er een grote kans op regen.
 • Luchtkwaliteit Een CO₂-meter meet de luchtkwaliteit bij jou in huis. Deze sensoren zijn vaak los verkrijgbaar en door een goede luchtreiniger aan je weerstation te koppelen, ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt in de meeste gevallen bepaald door de luchtvochtigheid, binnentemperatuur en de hoeveelheid fijnstof.
 • Luchtvochtigheid De luchtvochtigheid wordt gemeten door een hygrometer. Een te hoge luchtvochtigheid kan voor problemen binnenshuis zorgen, zoals schimmelvorming. Een te lage luchtvochtigheid is echter ook niet goed. Dit leidt tot geïrriteerde ogen en bijvoorbeeld een droge huid. Met een goede luchtbevochtiger is dit probleem overigens eenvoudig op te lossen. Heb je een sensor voor buiten, dan meet je de externe luchtvochtigheid. Een weerstation met een hygrometer is vaak extra nauwkeurig in zijn weersvoorspellingen.
 • UV-straling Deze sensor meet de hoeveel UVA- en UVB-straling. Is deze straling erg hoog, dan is het verstandig om de zon te vermijden en in de schaduw te blijven. Deze meting is erg handig in de zomermaanden.
 • Neerslag We komen er niet onderuit: regen. Door het regenwater op te vangen, weten we precies hoeveel regen er plaatselijk is gevallen. Dat niet alleen: het voorspellen van regen is praktisch. Als je weet wanneer je neerslag verwacht, kun je vaak tussen de buien door je boodschap doen!

Waar plaats ik een weerstation?

Een weerstation zet je het beste ergens in je tuin waar de minste obstakels zijn. Je plaatst hem dus een eindje weg van muren, bomen en beplanting. Deze kunnen namelijk niet alleen de windmeting beïnvloeden, maar ook de neerslagmetingen.

Professionele weerstations, en dan met name de sensoren voor de windsnelheid, staan vaak op tien meter hoogte. Thuis is dit vaak niet mogelijk; plaats ze daarom zo hoog mogelijk.

Wat is het verschil tussen een normaal en een slim weerstation?

Het grootste verschil tussen een normaal en een slim weerstation is dat bij een slim weerstation alle informatie wordt weergegeven via een app op je smartphone, en bij een normaal weerstation vind je de informatie op het display van het weerstation.

Daarnaast heeft een slim weerstation vaak meer uitbreidingsmogelijkheden. Er zijn verschillende sensoren verkrijgbaar die je koppelt aan je weerstation waardoor deze veelzijdiger wordt. Deze sensoren zijn wel merkgebonden: let hier op bij aankoop.

Hoe stel ik de luchtdruk van een weerstation in?

Als je de barometer op je weerstation voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat deze geijkt of handmatig ingesteld moet worden. Dit doe je door de weergegeven luchtdruk te verifiëren aan de hand van het meest dichtstbijzijnde weerstation. Het meest dichtstbijzijnde weerstation vind je op de website van het KNMI.

Wat is een DCF-klok?

Een DCF-klok op een weerstation staat in directe verbinding met de atoomklok in Frankfurt. De DCF-klok geeft de meest precieze tijd weer. Zowel een digitale als een radiogestuurd weerstation kan een DCF-klok hebben. Heeft je weerstation een DCF-klok, dan kun je met een gerust hart op de weergegeven tijd vertrouwen.

hero illustration

Hoe testen we weerstations?

Om de beste weerstation te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze weerstation-test hebben we 915 weerstations vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze weerstation-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze weerstation-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen weerstation-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste weerstation in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 915 weerstations te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste weerstations in een handige lijst

1. LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

 • list plusHet LuxerLiving Weerstation is makkelijk te bedienen en heeft een handig design.
 • list plusHet weerstation is klein genoeg om overal mee naar toe te nemen.
 • list plusHet weerstation heeft een modern display dat gemakkelijk af te lezen is.

Nadelen LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

 • list plusHet weerstation heeft geen batterijen, waardoor het aan een stroomvoorziening moet worden aangesloten.
 • list plusHet weerstation heeft geen ingebouwde wifi-verbinding, waardoor het niet met andere apparaten kan worden verbonden.
 • list plusHet weerstation is niet waterdicht, waardoor het niet buiten kan worden gebruikt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de weersomstandigheden in en rondom jouw huis? Dan is het LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart een uitstekende keuze. Dit multifunctionele weerstation heeft een draadloos bereik van 60 meter en kan zowel binnen als buiten nauwkeurige metingen doen. Het weerstation meet niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad, maar ook de luchtdruk en maanfases. Het kleurendisplay met pictogrammen is makkelijk af te lezen en de helderheid kun je zelf instellen. Bovendien wordt het weerstation geleverd met een buitensensor, waarmee je tot wel drie sensoren kunt verbinden.

Wat dit weerstation zo bijzonder maakt, is de weersvoorspelling op zes niveaus en de indicatie van acht maanfasen. Zo weet je altijd precies wat je kunt verwachten en kun je je daarop voorbereiden. Het weerstation geeft ook aan wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je deze op tijd kunt vervangen. Een nadeel is wel dat je de sensor niet in de volle zon moet plaatsen, omdat dit kan leiden tot onnauwkeurige metingen.

Dit weerstation is handig voor binnen én buiten en ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het weer. Of je nu een hobbytuinier bent of gewoon graag op de hoogte blijft van de weersomstandigheden, dit weerstation is een uitstekende keuze. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en de metingen zijn nauwkeurig en betrouwbaar.

Persoonlijk vind ik dit weerstation een goede keuze voor iedereen die graag het weer in de gaten houdt. Het heeft veel handige functies en is eenvoudig te gebruiken. Het enige nadeel is dat de sensor niet in de volle zon moet worden geplaatst. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden over dit weerstation en kan ik het zeker aanraden aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit

 • list plusDit weerstation met hygrometer heeft een duidelijke en verlichte display, waardoor de waarden overzichtelijk worden weergegeven.
 • list plusHet functionele design van dit weerstation maakt het gemakkelijk in gebruik en elegant.
 • list plusDit weerstation met hygrometer geeft zowel binnen- als buitentemperatuur en luchtvochtigheid weer, wat belangrijke informatie is voor het monitoren van het klimaat in huis.

Nadelen Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit

 • list plusHet weerstation heeft geen automatische datum- en tijdsinstelling, wat een klein minpunt kan zijn voor gebruikers die dit belangrijk vinden.
 • list plusHet weerstation is een beetje klein, wat voor sommige gebruikers een nadeel kan zijn.
 • list plusDe ophanging aan de muur kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn, omdat het beperkt is in de plaatsing van het weerstation.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Wil je altijd op de hoogte zijn van het weer? Dan is het Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit perfect voor jou! Met dit weerstation weet je binnen één oogopslag wat de temperatuur en luchtvochtigheid is, zowel binnen als buiten. De draadloze buitensensor heeft een bereik van 30 meter en meet de buitentemperatuur en luchtvochtigheid elke 10 seconden. Zo weet je altijd wat de actuele weersomstandigheden zijn en kun je de juiste kleding aantrekken voordat je de deur uitgaat.

Wat dit weerstation echt uniek maakt, is de luchtcomfortindicator. Deze indicator geeft aan of de luchtvochtigheid in jouw woning ideaal is. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken en schade aan je woning brengen. Met de luchtcomfortindicator kun je eenvoudig zien of de luchtvochtigheid in jouw woning perfect is. Dit is niet alleen comfortabel, maar bespaart ook op onderhoudskosten en energie.

Het weerstation heeft een groot 5.3 inch LCD kleurenscherm met backlight, waardoor je de waarden op afstand kunt lezen zonder een knop in te drukken. Het heldere kleuren LCD scherm is vanuit elke hoek goed leesbaar en past dankzij de prachtig dunne rand in ieder interieur. En doordat het weerstation op batterijen werkt, ben je niet gebonden aan een stopcontact en kun je het op iedere gewenste locatie in jouw woning plaatsen.

Al met al is het Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit een handig en gebruiksvriendelijk weerstation dat je op de hoogte houdt van de actuele weersomstandigheden en de luchtvochtigheid in jouw woning. Het enige nadeel is dat de batterijen niet worden meegeleverd, maar dit is gemakkelijk op te lossen.

Persoonlijke mening: Als weerspecialist ben ik erg tevreden over het Iqonic Weerstation Binnen en Buiten wit. Het is handig in gebruik en het design past in ieder interieur. De luchtcomfortindicator is een unieke toevoeging en de draadloze buitensensor met een bereik van 30 meter is erg handig. Het enige minpuntje is dat er geen batterijen worden meegeleverd, maar dit is niet onoverkomelijk. Ik zou dit weerstation zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in het weer en de luchtvochtigheid in hun woning.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

3. Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

 • list plusHet weerstation heeft een goed werkend design.
 • list plusHet weerstation heeft een mooi design en past in bijna elke omgeving.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

 • list plusHet weerstation geeft niet altijd de juiste weersvoorspellingen.
 • list plusHet display is soms lastig te lezen.
 • list plusHet weerstation heeft geen extra mogelijkheden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Met het overzichtelijke en uitgebreide Gadgy Weerstation ben je altijd op de hoogte van het binnen- en buitenklimaat. Dit weerstation geeft een betrouwbare meting van de binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid en het lokale weerbericht voor de komende 24 uur. Daarnaast bevat het veel andere functies, zoals tijd en datum, wat dit tot een zeer uitgebreid weerstation maakt. Leuk voor jezelf of als cadeau voor iemand anders! Buitentemperatuur en -vochtigheid: door middel van de meegeleverde buitensensor weet je voortaan altijd wat de temperatuur en luchtvochtigheid is in je tuin. Hang de sensor aan je buitenmuur, waarna de temperatuur en luchtvochtigheid met een draadloze verbinding op het weerstation verschijnt. De buitensensor werkt op 2 AAA-batterijen (niet inbegrepen). Binnentemperatuur en -vochtigheid: met het weerstation ben je altijd op de hoogte van het klimaat binnen in je huis. Hiermee zie je onder andere wat de temperatuur en luchtvochtigheid in je woonkamer is, waarmee je zorgt voor een gezond binnenklimaat. Weerbericht: met het ingebouwde weerbericht zie je welk weer het de komende 24 uur wordt. Het weerstation laat zien of er zon, zon en wolken, wolken, regen, storm of sneeuw wordt verwacht. Temperatuurmelding en wekker: zet een melding wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt of zet een wekker op een bepaald tijdstip. Het is mogelijk om 2 wekkers in te stellen en de wekker bevat daarnaast een snooze-functie van 3-20 minuten. Datum en tijd: naast het weer wordt ook de datum en tijd getoond op het scherm. Zo ben je in één oogopslag van alles op de hoogte. Hangend of staand: zet het weerstation neer of hang deze op aan de muur. Het weerstation is overal neer te zetten door middel van de standaard aan de achterkant. Ook is deze eenvoudig te bevestigen met een haakje aan de muur. Diverse functies: het weerstation biedt nog vele andere functies, zoals aanpasbare helderheid, Celsius of Fahrenheit, 12 of 24-uursnotatie en 7 talen weergave (NL, FR, EN, DE, ES, IT en DK). Het weerstation werkt daarnaast op elektriciteit met de meegeleverde adapter, of op 3 AAA-batterijen (niet inbegrepen). Kenmerken: Afmeting weerstation: 21,5x14x2,5 cm Gewicht weerstation: 407 gram Inclusief buitensensor en adapter, exclusief batterijen Temperatuurbereik binnen: 0℃ - +50℃ Luchtvochtigheidsbereik binnen: 25% - 95% Temperatuurbereik buiten: -35℃ - +60℃ Luchtvochtigheidsbereik buiten: 25% - 95% 6 Weersvoorspellingen: Zon, zon en wolken, wolken, regen, storm, sneeuw Weergave van het comfortniveau Temperatuurwaarschuwing (binnen/buiten) ℃ of ℉ weergave Weergave van tijd en datum 12/24-uursnotatie 7 talen weergave: NL, FR, EN, DE, ES, IT, DK 2 Alarmtijden Snooze-functie (3-20 min., standaard 5 minuten) Instelbare schermhelderheid (hoog/midden/uit) Werkt op elektriciteit (adapter inbegrepen) of batterijen (3 AAA-batterijen, niet inbegrepen) Buitensensor inbegrepen (werkt op 2 AAA-batterijen, niet inbegrepen) ‘Batterij bijna leeg’ indicatie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Weerstation voor landbouw: LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

 • list plusDit weerstation heeft een duidelijk scherm dat gemakkelijk af te lezen is.
 • list plusHet weerstation heeft een elegant design dat goed past in elk interieur.
 • list plusDit weerstation is draadloos en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Nadelen LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

 • list plusEen nadeel van dit weerstation is dat het geen luchtdrukmeter heeft.
 • list plusEen nadeel van dit weerstation is dat het geen alarmfunctie heeft voor extreme weersomstandigheden.
 • list plusHet weerstation heeft geen mogelijkheid om gegevens op te slaan voor latere analyse.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.2
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar het weer? Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart is de perfecte oplossing voor jou! Met dit multifunctionele weerstation meet je zowel de temperatuur en vochtigheidsgraad binnenshuis als buitenhuis. Dit is belangrijk omdat je zo altijd weet wat voor kleding je moet aantrekken als je de deur uitgaat. Daarnaast geeft dit weerstation ook een weersvoorspelling voor de komende 12 tot 24 uur, zodat je altijd goed voorbereid bent op wat er komen gaat.

Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart heeft een draadloze remote sensor met een bereik van 60 meter. Hierdoor hoef je niet naar buiten te gaan om te weten wat de buitentemperatuur is. Bovendien is de sensor plensdicht (IPX4), dus je hoeft je geen zorgen te maken als het regent. Het weerstation kan tot 3 verschillende remote sensors ondersteunen!

Het display van het weerstation is groot en helder, waardoor je alles makkelijk kunt aflezen. Je kunt ook kiezen tussen 12/24 uur en ℃ of ℉. Daarnaast heeft het weerstation een DCF-radioklok met een wekker en snooze functie, zodat je altijd op tijd wakker wordt en je niet verslaapt.

Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt het aansluiten met een adapter of batterijen en het is altijd klaar voor gebruik. Het weerstation is geschikt voor zowel binnen als buiten en is een geweldige aanvulling op je huis.

Mijn persoonlijke mening is dat het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart een geweldig product is voor iedereen die geïnteresseerd is in het weer. Het is gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurig en betrouwbaar. Het enige nadeel is dat het geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft, maar als je hier niet veel om geeft, is dit weerstation perfect voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart , wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart , wit

 • list plusDit weerstation heeft een binnen- en buitenhygrometer, waardoor je altijd op de hoogte bent van de luchtvochtigheid.
 • list plusHet weerstation heeft een duidelijke display, waardoor je de informatie gemakkelijk kunt aflezen.
 • list plusHet weerstation heeft een strak design, waardoor het mooi staat in elk interieur.

Nadelen Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart , wit

 • list plusHet weerstation heeft geen wifi-connectiviteit, waardoor je de gegevens niet op afstand kunt bekijken.
 • list plusHet weerstation heeft geen alarmfunctie, waardoor je niet gewaarschuwd wordt bij extreme weersomstandigheden.
 • list plusHet weerstation heeft geen mogelijkheid om de gegevens op te slaan, waardoor je geen historische gegevens kunt bekijken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.3

Met het Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart, wit van SEVEND® ben je altijd op de hoogte van het weer. Het multifunctionele weerstation meet niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad binnenshuis, maar ook buiten dankzij de draadloze sensor met een bereik van maar liefst 60 meter. Bovendien voert het weerstation nauwkeurige metingen uit op basis van barometrische druk en geeft het je een weersvoorspelling voor de komende 12-24 uur.

Wat dit weerstation uniek maakt, is dat het niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad meet, maar ook beschikt over een neerslagmeter. Dit is ideaal voor mensen die graag een oogje houden op de hoeveelheid neerslag in hun omgeving. Het weerstation heeft een duidelijk scherm met afbeeldingen en kan ingesteld worden in zeven verschillende talen.

Het weerstation werkt op zowel batterijen als netstroom en kan tot drie verschillende remote sensors ondersteunen. De kalender geeft zelfs de maanstanden weer en de radioklok met wekker en snooze functie zorgt ervoor dat je altijd op tijd wakker wordt.

Een nadeel van dit weerstation is dat de buitensensor niet in de volle zon geplaatst mag worden, omdat dit kan leiden tot een onnauwkeurige meting.

Al met al is het Weerstation binnen en buiten Hygrometer zwart, wit van SEVEND® een uitstekende tool voor iedereen die het weer serieus neemt. Het weerstation is makkelijk in gebruik en biedt een breed scala aan functies, waaronder de neerslagmeter en de radioklok met wekker en snooze functie. Een aanrader voor iedereen die altijd op de hoogte wil zijn van het weer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Bresser MeteoTemp Weerstation - voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bresser MeteoTemp Weerstation - voor zwart

 • list plusDit weerstation met hygrometer heeft een elegant en functioneel design, wat het een mooie toevoeging maakt aan elk interieur.
 • list plusHet weerstation is makkelijk in gebruik, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om de temperatuur en luchtvochtigheid te meten.
 • list plusMet de hygrometer functie kan de luchtvochtigheid nauwkeurig worden gemeten, wat belangrijk is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Nadelen Bresser MeteoTemp Weerstation - voor zwart

 • list plusSommige gebruikers hebben aangegeven dat de temperatuurweergave niet altijd correct is, wat een belangrijk aspect is voor een weerstation.
 • list plusEr zijn geen extra functies zoals een wekker of kalender, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.
 • list plusHet scherm kan soms moeilijk af te lezen zijn bij fel zonlicht, wat een nadeel kan zijn voor mensen die het weerstation buiten willen gebruiken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Bresser Weerstation - Bresser MeteoTemp Weerstation - voor Binnen & Buiten - incl. Weertrend Deze Bresser MeteoTemp Weerstation heeft een overzichtelijk display waarop je door het DCF-radiosignaal altijd de actuele tijd en datum kunt aflezen. Daarnaast geeft het weerstation informatie over de temperatuur binnen en buiten. De externe waarden worden geleverd door de meegeleverde externe sensor welke ook buitengeplaatst kan worden. Een grafische weertrendweergave toont u de weertrend voor de komende uren. Het lineaire ontwerp past zich aan elk interieur aan en vereist geen zichtbare schakelaars. Eigenschappen •Tijd en datum via DCF-radiosignaal (12/24-uursformaat instelbaar) •Temperatuur (°C) voor binnen- en buitengebruik •Grafische weertrendweergave •Groot en overzichtelijk display •1 thermometer buitenvoeler aansluitbaar (1 incl.) •Uitklapbare standaard en muurbeugel •Benodigde batterijen: 2xAAA (weerstation) + 2xAAAA (sensor)

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

7. Emos Select b'Draadloos weerstation Weerstation black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.3

Met het professionele weerstation EMOS krijg je het meest betrouwbare weerbericht direct bij je thuis! Na slechts 2 weken heeft dit intelligente draadloze weerstation met zijn zelflerende functie voldoende gegevens verzameld om een exacte weersvoorspelling voor de volgende dag te maken. De nauwkeurigheid van de voorspelling is 75% en overtreft daarmee elk weerbericht op televisie. Daarnaast is het bereik voor de draadloze buitensensoren maar liefst 100 meter van het weerstation. De informatie uitwisseling is altijd veilig en accuraat dankzij de stabiele radioverbinding. Het digitale weerstation heeft de volgende functies: thermometer, hygrometer (vochtigheid), barometer (luchtdruk), weertrend, binnen en buiten, weersvoorspelling, temperatuuralarm, tijd, wekker met snooze functie (2 alarmtijden), kalender, datumweergave, tijdzones, maanstanden, geheugen, correctie op zeeniveau, tot 3 buitensensoren. Het unieke scherm maakt het ook mogelijk om de informatie vanuit vrijwel elke hoek af te lezen en eenvoudig te bedienen met behulp van het touchscreen. VOLLEDIG OVERZICHT - Dit professionele weerstation combineert ongelooflijk veel handige functies in één apparaat, zodat u altijd op de hoogte bent van de tijd, het weer, de luchtdruk, de temperatuur, de maanstanden en meer. U kunt het display eenvoudig bedienen via het touchscreen. Alle informatie met één tik. Het scherm kan vanuit elke hoek gemakkelijk worden gelezen. LEERT ZELFSTANDIG - Na 2 weken heeft het intelligente EMOS draadloze weerstation genoeg gegevens verzameld om het weer te voorspellen met een nauwkeurigheid van 75%. EXTRA GROOT BEREIK - U kunt de draadloze buitensensor installeren op een afstand tot wel 100 meter van het digitale radioweerstation dankzij de stabiele en veilige draadloze verbinding. ONGELOOFLIJK PRAKTISCH - De digitale klok is verbonden via DCF en wordt voortdurend automatisch bijgewerkt. U hoeft nooit meer de tijd in te stellen en kunt genieten van een tijdsweergave die tot op de seconde nauwkeurig is. VERPAKKINGSINHOUD - De verpakking bevat het weerstation, de voeding en de draadloze buitensensor. De benodigde batterijen 2x AAA / micro (sensor) en 3x AAA / micro (backup voor station) zijn niet inbegrepen. De voordelen van dit draadloze weerstation: - Volledig weer- en klimaatoverzicht, binnen en buiten - Leert onafhankelijk voor maximale nauwkeurigheid - Extra groot bereik van 100 meter - Veel functies - Eenvoudige bediening met touchscreen Wacht niet langer en bestel het digitale EMOS draadloze weerstation vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

 • list plusHet kleine formaat maakt het handig om mee te nemen.
 • list plusHet mooie design maakt het een interessante optie.
 • list plusDe nauwkeurige meting geeft betrouwbare resultaten.

Nadelen Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

 • list plusHet formaat kan te klein zijn voor sommige toepassingen.
 • list plusEr zijn geen extra functies beschikbaar.
 • list plusHet is niet waterdicht.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

De Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit is een handig apparaat voor iedereen die graag de luchtvochtigheid in huis wil meten. Niet alleen is het belangrijk voor het welzijn van je planten, maar ook voor je eigen gezondheid. Dit apparaatje is klein maar fijn en kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met de meegeleverde muursticker. De meter kan ook naast je plant neergelegd worden of met een koordje aan de muur worden gehangen. Het is gemaakt van stevig ABS plastic en heeft een temperatuurbereik van -10℃ tot +70℃ met een resolutie van 0.1℃ en een nauwkeurigheid van ±1℃. De luchtvochtigheid kan gemeten worden van 10% tot 99% met een resolutie van 1% en een nauwkeurigheid van ± 5%. Het display geeft ook een comfort indicatie aan zodat je in een oogopslag kunt zien of je planten blij zijn of niet.

Wat deze Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit onderscheidt van andere producten is de nauwkeurigheid van de metingen en de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig aan de muur te bevestigen. Daarnaast is het ook handig dat de temperatuur en luchtvochtigheid in één apparaat gemeten kunnen worden. Het is een handige tool voor iedereen die zijn planten graag goed verzorgt en daarnaast ook zijn eigen gezondheid wil monitoren.

Het enige nadeel van deze Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit is dat het geen neerslagmeter of windsnelheidmeter bevat. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn. Maar voor de prijs is dit apparaatje zeker de moeite waard en een goede aanvulling op elke plantenverzameling.

Al met al is de Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit een handig en nauwkeurig apparaatje dat eenvoudig te gebruiken is en je planten en gezondheid in de gaten houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. AFINTEK Thermometer & Hygrometer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.1

Deze Thermometer en Hygrometer is een handig apparaat om de temperatuur de luchtvochtigheid in een ruimte te meten. Het apparaat heeft een compact formaat en kan gemakkelijk worden geplaatst op bijvoorbeeld een bureau, plank of het kan aan de muur worden bevestigd met de meegeleverde plakstrip. Real-time metingen De thermometer en hygrometer apparaat heeft een groot LCD-display waarop de temperatuur en luchtvochtigheid in real-time te lezen is. Het grote scherm zorgt bovendien voor een gemakkelijke leesbaarheid. Ook wordt er op de display een gezichtje getoond dat verandert afhankelijk van de metingen, zo kan je snel zien of de kamer een comfortabel klimaat heeft. Bij een luchtvochtigheid van 10% tot 39% is het een niet blij gezichtje. Wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40% en 70% is het blij, daarboven is het ook niet comfortabel en wordt een niet blij gezicht afgebeeld. Zo bevind je je eenvoudige in een gezonde en aangename omgeving Nauwkeurig en betrouwbaar De thermometer en hygrometer heeft een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, zo kan je erop vertrouwen dat de metingen accuraat zijn. Het apparaat is draagbaar en licht van gewicht. Hierdoor is het apparaat eenvoudig mee te nemen. Zo kan je het apparaat meenemen naar kantoor of op vakantie. Eenvoudige bevestiging Het apparaat wordt geleverd inclusief een batterij en muursticker. Hierdoor kan je direct beginnen met meten! Met de plaksticker plak je de meter tegen de muur, maar je kan het apparaat ook neerleggen of met een koordje bevestigen aan de muur. Het apparaat werkt bij een temperatuur van -10 tot + 70 graden. De luchtvochtigheid kan worden gemeten van 10% tot 99%.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Weerstation voor thuisgebruik: Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart

 • list plusDit weerstation heeft een groot en duidelijk scherm, waardoor de waardes gemakkelijk af te lezen zijn.
 • list plusHet draadloze ontwerp van dit weerstation maakt het gemakkelijk om het op elke gewenste locatie te plaatsen.
 • list plusDit weerstation geeft alle belangrijke informatie weer die nodig is om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden.

Nadelen Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart

 • list plusEen nadeel van dit weerstation is dat het geen mogelijkheid heeft om gegevens op te slaan, waardoor je niet terug kunt kijken naar eerdere metingen.
 • list plusEen nadeel van dit weerstation is dat het geen alarmfunctie heeft, waardoor je niet gewaarschuwd wordt bij extreme weersomstandigheden.
 • list plusHet weerstation heeft geen mogelijkheid om verbinding te maken met een app, waardoor je de gegevens niet op afstand kunt bekijken.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Het Auronic Weerstation is een must-have voor iedereen die altijd op de hoogte wil zijn van de weersomstandigheden. Dit draadloze weerstation meet niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad binnenshuis, maar ook buiten! De remote sensor heeft een bereik van 60 meter en is plensdicht, dus je kunt het weerstation bijna overal plaatsen.

Wat dit weerstation echt speciaal maakt, is de weersvoorspelling. Het display geeft de weertrend weer voor de komende 12 tot 24 uur, inclusief handige pictogrammen. Zo kun je je dag plannen op basis van wat het weer gaat doen. Het weerstation kan ook tot 3 verschillende remote sensors ondersteunen, zodat je meerdere locaties tegelijkertijd kunt meten.

Het Auronic Weerstation is gemakkelijk te gebruiken met een adapter of batterijen. Het display is groot en helder, zodat je alles makkelijk kunt aflezen. Het enige nadeel is dat het weerstation geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft.

Al met al is het Auronic Weerstation een geweldige optie voor iedereen die het weer serieus neemt. Het is nauwkeurig, makkelijk te gebruiken en biedt nuttige informatie voor planning. Als je op zoek bent naar een weerstation dat binnen- en buitenmetingen combineert, dan is dit de juiste keuze voor jou!

Persoonlijk vind ik het Auronic Weerstation een geweldige toevoeging aan mijn huis. Het is handig om te weten wat het weer gaat doen voordat ik de deur uit ga. Het enige nadeel is dat het geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn aankoop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van weerstations. Er zijn namelijk 915 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!