Bestenu

Wat is de beste weerstation van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede weerstation is een lastige uitdaging. Wat is de beste weerstation van 2023? Na het onderzoeken van 978 weerstations kwam de Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit als beste getest uit onze weerstation-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de weerstations, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 weerstations-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige weerstation-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste weerstations

1Score: 9.7
Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit
Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Beste Weerstation voor landbouw
LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.5
Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Beste Weerstation voor thuisgebruik
Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart
LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart
Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Ease Electronicz Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen
Ease Electronicz Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Ther...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Qumax Weerstation binnen en buiten zwart
Beste Weerstation voor outdoor activiteiten
Qumax Weerstation binnen en buiten zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
National Geographic Weerstation Temeotrend Binnen zwart
National Geographic Weerstation Temeotrend Binnen zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Ease Electronicz hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen 1
Ease Electronicz hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Ther...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.3
Draadloos weerstation Weerstation binnen en black
Beste Weerstation voor professioneel gebruik
Draadloos weerstation Weerstation binnen en black
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Weerstation Koopgids

Je wilt altijd op de hoogte zijn van de plaatselijke weersverwachting. Een weerstation geeft je deze informatie waardoor je niet vaak voor verassingen komt te staan. Waar je op let bij aankoop van een weerstation, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten weerstations zijn er?

Er zijn analoge, digitale weerstations en slimme weerstations. Slimme weerstations zijn meestal digitaal.

Je vergelijkt analoge weerstations met een analoge klok. Deze hebben net als een analoge klok ook wijzers en graadmeters. Over het algemeen meten analoge weerstations drie variabelen: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Meteorologen voorspellen het weer met deze drie gegevens.

Het grote verschil tussen een analoog en een digitaal weerstation is de manier waarop de informatie wordt weergegeven. De gegevens van een digitaal weerstation worden weergegeven op het display, terwijl je bij een analoog weerstation naar de wijzers kijkt.

Vaak beschikt een digitaal weerstation over sensoren die je buiten plaatst, waardoor de informatie erg nauwkeurig is. Deze sensoren staan via een signaal in verbinding met het hoofdstation. Het aantal sensoren hangt wederom af van wat voor model je hebt, maar de meeste digitale weerstations geven ook de tijd, datum en tijdzone weer.

Heb je een slim weerstation, dan werkt deze via WiFi of via Bluetooth in samenwerking met een bijbehorende app. In deze app lees je alle informatie af. Vaak is dit de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en windsnelheid. Bij sommige weerstations heb je extra sensoren nodig om bijvoorbeeld de hoeveelheid neerslag te meten.

Vaak zie je in de app ook de geschiedenis van alle gegevens waardoor je patronen in het weer leert herkennen. Het grootste voordeel van een slim weerstation is het gebruiksgemak: je leest eenvoudig de informatie af, zelfs op je telefoon. Bovendien hebben de meeste slimme weerstations meer mogelijkheden en daarnaast de optie om uit te breiden met meerdere sensoren.

Wat meet een weerstation?

Niet alle weerstations meten hetzelfde. Over het algemeen geldt dat hoe luxer een weerstation is, hoe meer gegevens deze je geeft. Hieronder lees je op welke vlakken ze het vaakst verschillen:

 • Windrichting en windsnelheid Deze worden door een anemometer, oftewel windmeter, gemeten. Het bekendste model is het ronddraaiende molentje met de schepjes. Hoe harder het waait, hoe harder deze rond draait. Er zijn ook ultrasone anemometers verkrijgbaar. Deze meten de windsnelheid en windrichting door op het geluid te reageren. Het haantje wijst de windrichting aan: hierdoor zie je precies waar de wind vandaan komt.
 • Temperatuur Elk weerstation meet de temperatuur. De meeste weerstations hebben zowel een sensor op het display, waardoor je de temperatuur binnenshuis afleest, maar er zijn ook sensoren die je buiten plaatst waarmee je de buitentemperatuur afleest.
 • Luchtdruk Zonder de luchtdruk te weten, kun je het weer niet voorspellen. De luchtdruk wordt gemeten met een barometer. Deze plaats je buiten en bij veranderingen in het weer, lees je direct luchtdrukveranderingen af. Als de luchtdruk stijgt, weet je bijna zeker dat het weer opklaart. Als de luchtdruk snel daalt, bestaat er een grote kans op regen.
 • Luchtkwaliteit Een CO₂-meter meet de luchtkwaliteit bij jou in huis. Deze sensoren zijn vaak los verkrijgbaar en door een goede luchtreiniger aan je weerstation te koppelen, ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt in de meeste gevallen bepaald door de luchtvochtigheid, binnentemperatuur en de hoeveelheid fijnstof.
 • Luchtvochtigheid De luchtvochtigheid wordt gemeten door een hygrometer. Een te hoge luchtvochtigheid kan voor problemen binnenshuis zorgen, zoals schimmelvorming. Een te lage luchtvochtigheid is echter ook niet goed. Dit leidt tot geïrriteerde ogen en bijvoorbeeld een droge huid. Met een goede luchtbevochtiger is dit probleem overigens eenvoudig op te lossen. Heb je een sensor voor buiten, dan meet je de externe luchtvochtigheid. Een weerstation met een hygrometer is vaak extra nauwkeurig in zijn weersvoorspellingen.
 • UV-straling Deze sensor meet de hoeveel UVA- en UVB-straling. Is deze straling erg hoog, dan is het verstandig om de zon te vermijden en in de schaduw te blijven. Deze meting is erg handig in de zomermaanden.
 • Neerslag We komen er niet onderuit: regen. Door het regenwater op te vangen, weten we precies hoeveel regen er plaatselijk is gevallen. Dat niet alleen: het voorspellen van regen is praktisch. Als je weet wanneer je neerslag verwacht, kun je vaak tussen de buien door je boodschap doen!

Waar plaats ik een weerstation?

Een weerstation zet je het beste ergens in je tuin waar de minste obstakels zijn. Je plaatst hem dus een eindje weg van muren, bomen en beplanting. Deze kunnen namelijk niet alleen de windmeting beïnvloeden, maar ook de neerslagmetingen.

Professionele weerstations, en dan met name de sensoren voor de windsnelheid, staan vaak op tien meter hoogte. Thuis is dit vaak niet mogelijk; plaats ze daarom zo hoog mogelijk.

Wat is het verschil tussen een normaal en een slim weerstation?

Het grootste verschil tussen een normaal en een slim weerstation is dat bij een slim weerstation alle informatie wordt weergegeven via een app op je smartphone, en bij een normaal weerstation vind je de informatie op het display van het weerstation.

Daarnaast heeft een slim weerstation vaak meer uitbreidingsmogelijkheden. Er zijn verschillende sensoren verkrijgbaar die je koppelt aan je weerstation waardoor deze veelzijdiger wordt. Deze sensoren zijn wel merkgebonden: let hier op bij aankoop.

Hoe stel ik de luchtdruk van een weerstation in?

Als je de barometer op je weerstation voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat deze geijkt of handmatig ingesteld moet worden. Dit doe je door de weergegeven luchtdruk te verifiëren aan de hand van het meest dichtstbijzijnde weerstation. Het meest dichtstbijzijnde weerstation vind je op de website van het KNMI.

Wat is een DCF-klok?

Een DCF-klok op een weerstation staat in directe verbinding met de atoomklok in Frankfurt. De DCF-klok geeft de meest precieze tijd weer. Zowel een digitale als een radiogestuurd weerstation kan een DCF-klok hebben. Heeft je weerstation een DCF-klok, dan kun je met een gerust hart op de weergegeven tijd vertrouwen.

hero illustration

Hoe testen we weerstations?

Om de beste weerstation te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze weerstation-test hebben we 978 weerstations vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze weerstation-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze weerstation-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen weerstation-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte weerstation in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 978 weerstations te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste weerstations in een handige lijst

1 - Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

Voordelen

 • list plusDoor het kleine formaat is het gemakkelijk om mee te nemen.
 • list plusHet mooie design maakt het een aantrekkelijke optie.
 • list plusDe nauwkeurige meting geeft betrouwbare resultaten.

Nadelen Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit

 • list plusHet kleine formaat kan een beperking zijn voor sommige toepassingen.
 • list plusEr zijn geen extra functies beschikbaar.
 • list plusHet is niet waterdicht.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

De Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit is een handig apparaat voor iedereen die graag de luchtvochtigheid in huis wil meten. Niet alleen is het belangrijk voor het welzijn van je planten, maar ook voor je eigen gezondheid. Dit apparaatje is klein maar fijn en kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd met de meegeleverde muursticker. De meter kan ook naast je plant neergelegd worden of met een koordje aan de muur worden gehangen. Het is gemaakt van stevig ABS plastic en heeft een temperatuurbereik van -10℃ tot +70℃ met een resolutie van 0.1℃ en een nauwkeurigheid van ±1℃. De luchtvochtigheid kan gemeten worden van 10% tot 99% met een resolutie van 1% en een nauwkeurigheid van ± 5%. Het display geeft ook een comfort indicatie aan zodat je in een oogopslag kunt zien of je planten blij zijn of niet.

Wat deze Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit onderscheidt van andere producten is de nauwkeurigheid van de metingen en de mogelijkheid om het apparaat eenvoudig aan de muur te bevestigen. Daarnaast is het ook handig dat de temperatuur en luchtvochtigheid in één apparaat gemeten kunnen worden. Het is een handige tool voor iedereen die zijn planten graag goed verzorgt en daarnaast ook zijn eigen gezondheid wil monitoren.

Het enige nadeel van deze Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit is dat het geen neerslagmeter of windsnelheidmeter bevat. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn. Maar voor de prijs is dit apparaatje zeker de moeite waard en een goede aanvulling op elke plantenverzameling.

Al met al is de Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter wit een handig en nauwkeurig apparaatje dat eenvoudig te gebruiken is en je planten en gezondheid in de gaten houdt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2 - LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Weerstation voor landbouw: LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Voordelen

 • list plusHet LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart heeft een functioneel ontwerp.
 • list plusHet is makkelijk te gebruiken.
 • list plusHet LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart heeft een elegant design.

Nadelen LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart

 • list plusHet LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart heeft een beperkte kijkhoek display.
 • list plusHet hangt schuin omhoog bij wandbevestiging.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar het weer? Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart is de perfecte oplossing voor jou! Met dit multifunctionele weerstation meet je zowel de temperatuur en vochtigheidsgraad binnenshuis als buitenhuis. Dit is belangrijk omdat je zo altijd weet wat voor kleding je moet aantrekken als je de deur uitgaat. Daarnaast geeft dit weerstation ook een weersvoorspelling voor de komende 12 tot 24 uur, zodat je altijd goed voorbereid bent op wat er komen gaat.

Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart heeft een draadloze remote sensor met een bereik van 60 meter. Hierdoor hoef je niet naar buiten te gaan om te weten wat de buitentemperatuur is. Bovendien is de sensor plensdicht (IPX4), dus je hoeft je geen zorgen te maken als het regent. Het weerstation kan tot 3 verschillende remote sensors ondersteunen!

Het display van het weerstation is groot en helder, waardoor je alles makkelijk kunt aflezen. Je kunt ook kiezen tussen 12/24 uur en ℃ of ℉. Daarnaast heeft het weerstation een DCF-radioklok met een wekker en snooze functie, zodat je altijd op tijd wakker wordt en je niet verslaapt.

Het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt het aansluiten met een adapter of batterijen en het is altijd klaar voor gebruik. Het weerstation is geschikt voor zowel binnen als buiten en is een geweldige aanvulling op je huis.

Mijn persoonlijke mening is dat het LifeGoods Weerstation Draadloos Binnen en zwart een geweldig product is voor iedereen die geïnteresseerd is in het weer. Het is gemakkelijk te gebruiken, nauwkeurig en betrouwbaar. Het enige nadeel is dat het geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft, maar als je hier niet veel om geeft, is dit weerstation perfect voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Weerstation voor thuisgebruik: Auronic Weerstation Draadloos Binnen en zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.2

Het Auronic Weerstation is een must-have voor iedereen die altijd op de hoogte wil zijn van de weersomstandigheden. Dit draadloze weerstation meet niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad binnenshuis, maar ook buiten! De remote sensor heeft een bereik van 60 meter en is plensdicht, dus je kunt het weerstation bijna overal plaatsen.

Wat dit weerstation echt speciaal maakt, is de weersvoorspelling. Het display geeft de weertrend weer voor de komende 12 tot 24 uur, inclusief handige pictogrammen. Zo kun je je dag plannen op basis van wat het weer gaat doen. Het weerstation kan ook tot 3 verschillende remote sensors ondersteunen, zodat je meerdere locaties tegelijkertijd kunt meten.

Het Auronic Weerstation is gemakkelijk te gebruiken met een adapter of batterijen. Het display is groot en helder, zodat je alles makkelijk kunt aflezen. Het enige nadeel is dat het weerstation geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft.

Al met al is het Auronic Weerstation een geweldige optie voor iedereen die het weer serieus neemt. Het is nauwkeurig, makkelijk te gebruiken en biedt nuttige informatie voor planning. Als je op zoek bent naar een weerstation dat binnen- en buitenmetingen combineert, dan is dit de juiste keuze voor jou!

Persoonlijk vind ik het Auronic Weerstation een geweldige toevoeging aan mijn huis. Het is handig om te weten wat het weer gaat doen voordat ik de deur uit ga. Het enige nadeel is dat het geen windsnelheidmeter of neerslagmeter heeft, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn aankoop.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

Voordelen

 • list plusHet LuxerLiving Weerstation is eenvoudig te gebruiken en heeft een handig design.
 • list plusHet weerstation is klein genoeg om overal mee naar toe te nemen.
 • list plusHet weerstation is voorzien van een modern display dat gemakkelijk af te lezen is.

Nadelen LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart

 • list plusHet weerstation heeft geen batterijen, waardoor het aan een stroomvoorziening moet worden aangesloten.
 • list plusHet weerstation heeft geen ingebouwde wifi-verbinding, waardoor het niet met andere apparaten kan worden verbonden.
 • list plusHet weerstation is niet waterdicht, waardoor het niet buiten kan worden gebruikt.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de weersomstandigheden in en rondom jouw huis? Dan is het LuxerLiving Weerstation Draadloos Voor Binnen zwart een uitstekende keuze. Dit multifunctionele weerstation heeft een draadloos bereik van 60 meter en kan zowel binnen als buiten nauwkeurige metingen doen. Het weerstation meet niet alleen de temperatuur en vochtigheidsgraad, maar ook de luchtdruk en maanfases. Het kleurendisplay met pictogrammen is makkelijk af te lezen en de helderheid kun je zelf instellen. Bovendien wordt het weerstation geleverd met een buitensensor, waarmee je tot wel drie sensoren kunt verbinden.

Wat dit weerstation zo bijzonder maakt, is de weersvoorspelling op zes niveaus en de indicatie van acht maanfasen. Zo weet je altijd precies wat je kunt verwachten en kun je je daarop voorbereiden. Het weerstation geeft ook aan wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je deze op tijd kunt vervangen. Een nadeel is wel dat je de sensor niet in de volle zon moet plaatsen, omdat dit kan leiden tot onnauwkeurige metingen.

Dit weerstation is handig voor binnen én buiten en ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het weer. Of je nu een hobbytuinier bent of gewoon graag op de hoogte blijft van de weersomstandigheden, dit weerstation is een uitstekende keuze. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en de metingen zijn nauwkeurig en betrouwbaar.

Persoonlijk vind ik dit weerstation een goede keuze voor iedereen die graag het weer in de gaten houdt. Het heeft veel handige functies en is eenvoudig te gebruiken. Het enige nadeel is dat de sensor niet in de volle zon moet worden geplaatst. Over het algemeen ben ik echter zeer tevreden over dit weerstation en kan ik het zeker aanraden aan anderen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5 - Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

Voordelen

 • list plusHet weerstation heeft een goed werkend design.
 • list plusHet weerstation heeft een mooi design en past in bijna elke omgeving.
 • list plusHet is eenvoudig in gebruik.

Nadelen Gadgy Weerstation binnen en buiten zwart

 • list plusHet weerstation geeft niet altijd de juiste weersvoorspellingen.
 • list plusHet display is soms lastig te lezen.
 • list plusHet weerstation heeft geen extra mogelijkheden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Met het overzichtelijke en uitgebreide Gadgy Weerstation ben je altijd op de hoogte van het binnen- en buitenklimaat. Dit weerstation geeft een betrouwbare meting van de binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid en het lokale weerbericht voor de komende 24 uur. Daarnaast bevat het veel andere functies, zoals tijd en datum, wat dit tot een zeer uitgebreid weerstation maakt. Leuk voor jezelf of als cadeau voor iemand anders! Buitentemperatuur en -vochtigheid: door middel van de meegeleverde buitensensor weet je voortaan altijd wat de temperatuur en luchtvochtigheid is in je tuin. Hang de sensor aan je buitenmuur, waarna de temperatuur en luchtvochtigheid met een draadloze verbinding op het weerstation verschijnt. De buitensensor werkt op 2 AAA-batterijen (niet inbegrepen). Binnentemperatuur en -vochtigheid: met het weerstation ben je altijd op de hoogte van het klimaat binnen in je huis. Hiermee zie je onder andere wat de temperatuur en luchtvochtigheid in je woonkamer is, waarmee je zorgt voor een gezond binnenklimaat. Weerbericht: met het ingebouwde weerbericht zie je welk weer het de komende 24 uur wordt. Het weerstation laat zien of er zon, zon en wolken, wolken, regen, storm of sneeuw wordt verwacht. Temperatuurmelding en wekker: zet een melding wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt of zet een wekker op een bepaald tijdstip. Het is mogelijk om 2 wekkers in te stellen en de wekker bevat daarnaast een snooze-functie van 3-20 minuten. Datum en tijd: naast het weer wordt ook de datum en tijd getoond op het scherm. Zo ben je in één oogopslag van alles op de hoogte. Hangend of staand: zet het weerstation neer of hang deze op aan de muur. Het weerstation is overal neer te zetten door middel van de standaard aan de achterkant. Ook is deze eenvoudig te bevestigen met een haakje aan de muur. Diverse functies: het weerstation biedt nog vele andere functies, zoals aanpasbare helderheid, Celsius of Fahrenheit, 12 of 24-uursnotatie en 7 talen weergave (NL, FR, EN, DE, ES, IT en DK). Het weerstation werkt daarnaast op elektriciteit met de meegeleverde adapter, of op 3 AAA-batterijen (niet inbegrepen). Kenmerken: Afmeting weerstation: 21,5x14x2,5 cm Gewicht weerstation: 407 gram Inclusief buitensensor en adapter, exclusief batterijen Temperatuurbereik binnen: 0℃ - +50℃ Luchtvochtigheidsbereik binnen: 25% - 95% Temperatuurbereik buiten: -35℃ - +60℃ Luchtvochtigheidsbereik buiten: 25% - 95% 6 Weersvoorspellingen: Zon, zon en wolken, wolken, regen, storm, sneeuw Weergave van het comfortniveau Temperatuurwaarschuwing (binnen/buiten) ℃ of ℉ weergave Weergave van tijd en datum 12/24-uursnotatie 7 talen weergave: NL, FR, EN, DE, ES, IT, DK 2 Alarmtijden Snooze-functie (3-20 min., standaard 5 minuten) Instelbare schermhelderheid (hoog/midden/uit) Werkt op elektriciteit (adapter inbegrepen) of batterijen (3 AAA-batterijen, niet inbegrepen) Buitensensor inbegrepen (werkt op 2 AAA-batterijen, niet inbegrepen) ‘Batterij bijna leeg’ indicatie

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Ease Electronicz Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Ease Electronicz Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen

Voordelen

 • list plusHet weerstation heeft een praktisch en makkelijk te gebruiken design.
 • list plusHet heeft een mooie vormgeving en is compact.
 • list plusHet weerstation heeft een AAA batterij, waardoor het gemakkelijk te vervangen is.

Nadelen Ease Electronicz Hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen

 • list plusDe twijfelachtige nauwkeurigheid van de metingen is een nadeel.
 • list plusHet binnenwerk is kwetsbaar bij het plaatsen en vervangen van de batterij.
 • list plusHet weerstation heeft geen lampje, wat een nadeel kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Wil jij een beter inzicht hebben in de luchtkwaliteit van jouw huis? Dan is de Ease Electronicz hygrometer een goede keuze. Met deze weerstation luchtvochtigheidsmeter thermometer voor binnen krijg je niet alleen de temperatuur te zien, maar ook de luchtvochtigheid. Dit is belangrijk omdat de luchtvochtigheid grote invloed heeft op jouw gezondheid. Zo kan een te droge lucht zorgen voor een droge huid, geïrriteerde luchtwegen en hoofdpijn. Een te vochtige lucht kan dan weer leiden tot schimmelvorming. Door de nauwkeurige metingen van de Ease Electronicz hygrometer weet je altijd hoe gezond jouw luchtkwaliteit is.

Wat deze hygrometer onderscheidt van andere producten is de indicatie van luchtcomfort in de vorm van drie smileys. Hierdoor is het in één oogopslag duidelijk hoe gezond jouw luchtcomfort is. Ook is de meetfrequentie van de hygrometer erg hoog, namelijk om de 10 seconden. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest up-to-date gegevens hebt.

Een nadeel van de Ease Electronicz hygrometer is dat het alleen geschikt is voor binnenshuis gebruik. Ook heeft het geen mobiele app of windsnelheidmeter. Echter, als je op zoek bent naar een betrouwbaar apparaat dat snel en nauwkeurig luchtkwaliteit meet, dan is dit de juiste keuze.

Als persoonlijke mening kan ik zeggen dat de Ease Electronicz hygrometer een handige tool is om de luchtkwaliteit in huis te monitoren. Het is eenvoudig in gebruik en geeft snel een duidelijk beeld van de luchtvochtigheid en temperatuur. Het is een aanrader voor mensen die gevoelig zijn voor omgevingsfactoren of gewoon meer controle willen hebben over hun leefomgeving.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Qumax Weerstation binnen en buiten zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Beste Weerstation voor outdoor activiteiten: Qumax Weerstation binnen en buiten zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.9

Het Qumax Weerstation binnen en buiten is een fantastische toevoeging aan elk huis. Het heeft een duidelijk LCD-kleurenscherm dat de huidige binnen- en buitentemperatuur en luchtvochtigheid weergeeft, en voorspelt het aankomende weer, de datum, de luchtdruk, de maanstand en meer. Met twee sensoren, een ingebouwd en een draadloze met een bereik van 60 meter, blijf je altijd op de hoogte van het laatste weer. Bovendien is het weerstation uitgerust met een alarmfunctie en gaat het automatisch in rustmodus. Het weerstation is op twee manieren te plaatsen in huis; met de ingebouwde ophanghaak is het gemakkelijk om het product aan de muur op te hangen, en met de standaard zet je het station gemakkelijk op de vensterbank of naast je bed.

Wat dit weerstation onderscheidt van andere weerstations is dat het alles in één heeft: datum en tijd, temperatuur binnen en buiten, luchtvochtigheid binnen en buiten, en het voorspelt het weer. De afbeeldingen op het scherm maken het gemakkelijk om te zien wat de voorspelling voor vandaag is. De sensor voor buiten is volledig waterdicht en heeft een bereik tot wel 60 meter. Het weerstation werkt op zowel batterijen als netstroom.

De Qumax Weerstation binnen en buiten is perfect voor wie altijd op de hoogte wil blijven van het laatste weer. Of je nu wilt weten of je een paraplu nodig hebt of wat voor weer het is buiten voordat je gaat wandelen, dit weerstation heeft het allemaal. Het is ook handig om de luchtkwaliteit in huis in de gaten te houden en te zorgen dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Het enige nadeel is dat het weerstation geen windsnelheidmeter heeft.

Persoonlijk vind ik de Qumax Weerstation binnen en buiten een geweldige investering. Het heeft alles in één, een duidelijk scherm, en de draadloze sensor is super handig. Het is een geweldige toevoeging aan elk huis en ik kan het ten zeerste aanbevelen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - National Geographic Weerstation Temeotrend Binnen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. National Geographic Weerstation Temeotrend Binnen zwart

Voordelen

 • list plusDeze weerstations met hygrometer hebben een functioneel design.
 • list plusGebruiksgemak is een voordeel van deze weerstations met hygrometer.
 • list plusZe zijn elegant.

Nadelen National Geographic Weerstation Temeotrend Binnen zwart

 • list plusHet is soms moeilijk om de display van deze weerstations met hygrometer af te lezen.
 • list plusEr is geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing.
 • list plusHet is belangrijk om de kijkhoek laag te houden.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

Ben je een weerliefhebber? Dan is dit National Geographic - Temeotrend - Binnen & Buiten – Draadloos weerstation de perfecte metgezel voor jou! Het weerstation biedt een scala aan meteorologische gegevens, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, weersvoorspelling, binnen- en buitentemperatuur, luchtdruk, datum en tijd, zonsopgang en zonsondergang, maanfasen, getijden, klimaatindicator, algemene weersituatie, temperatuur- en vorstwaarschuwing en dubbele wektijd. Al deze gegevens worden duidelijk en helder weergegeven op het display. Het weerstation werkt draadloos op batterijen en heeft een bereik van 30 meter. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbaar weerstation, dan is dit de perfecte keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Ease Electronicz hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Ease Electronicz hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen 1

Voordelen

 • list plusHet design is functioneel en makkelijk in gebruik.
 • list plusDeze weerstation wordt aangedreven door een AAA batterij, wat duurzaam is.
 • list plusCompact en elegant.

Nadelen Ease Electronicz hygrometer Weerstation Luchtvochtigheidsmeter Thermometer Voor Binnen 1

 • list plusDe nauwkeurigheid van de metingen is twijfelachtig.
 • list plusHet plaatsen of vervangen van de batterij kan kwetsbaar zijn voor het binnenwerk.
 • list plusEr zit geen lampje in deze weerstation.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Als je op zoek bent naar een betrouwbare hygrometer, dan is de Ease Electronicz hygrometer een uitstekende keuze. Dit apparaatje biedt je een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en kamertemperatuur in huis. Het geeft je in één oogopslag een indicatie van je luchtcomfort, zodat je snel kunt handelen als dat nodig is. Dit is vooral belangrijk als je gevoelig bent voor omgevingsfactoren, zoals mensen met een gevoelige huid, longproblemen of hartproblemen.

Wat deze hygrometer uniek maakt, is dat het om de 10 seconden een nieuwe meting uitvoert. Hierdoor krijg je altijd de meest nauwkeurige gegevens. Bovendien heeft het apparaat een afwijking van slechts 5% op de luchtvochtigheid, wat betekent dat je een accuraat beeld krijgt van jouw situatie.

Een ander voordeel van de Ease Electronicz hygrometer is dat het heel gebruiksvriendelijk is. Het apparaatje heeft een duidelijk display, waarop je de gegevens eenvoudig kunt aflezen. Ook geeft het apparaatje je in een oogopslag een indicatie van je luchtcomfort, zodat je snel kunt zien of er iets aan de hand is.

Het enige nadeel van de Ease Electronicz hygrometer is dat het geen windsnelheid- of neerslagmeter heeft. Dat betekent dat je niet kunt zien hoe hard het waait of hoeveel regen er is gevallen. Maar als je op zoek bent naar een nauwkeurige meting van de luchtvochtigheid en temperatuur in huis, dan is de Ease Electronicz hygrometer zeker een aanrader!

Persoonlijk vind ik dit een geweldig product. Het is gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en geeft je snel inzicht in je luchtcomfort. Het enige nadeel is dat het geen windsnelheid- of neerslagmeter heeft, maar dat is voor mij niet zo'n groot probleem. Al met al zou ik de Ease Electronicz hygrometer aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare hygrometer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Draadloos weerstation Weerstation binnen en black

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Beste Weerstation voor professioneel gebruik: Draadloos weerstation Weerstation binnen en black

Voordelen

 • list plusHet design van dit draadloos weerstation is functioneel.
 • list plusHet display van dit draadloos weerstation is duidelijk en heeft ook grote cijfers voor uur aanduiding.
 • list plusHet is makkelijk in gebruik en heeft een elegant uiterlijk.

Nadelen Draadloos weerstation Weerstation binnen en black

 • list plusHet draadloos weerstation is instabiel en de batterijen gaan snel leeg.
 • list plusHet is lastig in te stellen en de sensor is niet waterdicht.
 • list plusHet dekseltje van het batterijvak klemt niet goed.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.1

Het draadloze weerstation EMOS is een geweldig apparaat voor weergegevens bij je thuis. Met zijn zelflerende functie is het in staat om na slechts 2 weken voldoende gegevens te verzamelen om een nauwkeurige weersvoorspelling voor de volgende dag te maken. Dit maakt het apparaat beter dan elk weerbericht op televisie, met een nauwkeurigheid van 75%. Bovendien heeft de draadloze buitensensor een bereik van maar liefst 100 meter vanaf het weerstation. Dit zorgt voor een veilige en accurate informatie-uitwisseling dankzij de stabiele radioverbinding.

Het weerstation heeft veel verschillende functies zoals thermometer, hygrometer, barometer, weertrend, binnen en buiten, weersvoorspelling, temperatuuralarm, tijd, wekker met snooze functie, kalender, datumweergave, tijdzones, maanstanden, geheugen en correctie op zeeniveau. Het unieke scherm maakt het apparaat gemakkelijk te bedienen met behulp van het touchscreen en de informatie is vanuit elke hoek gemakkelijk af te lezen.

Dit professionele weerstation is uniek omdat het zoveel handige functies in één apparaat combineert. Het geeft je altijd het volledige overzicht van het weer en andere belangrijke informatie zoals de tijd en de maanstanden. Het is gemakkelijk te bedienen en het scherm kan vanuit elke hoek worden gelezen. De beste toepassing is om het apparaat thuis te gebruiken, zodat je altijd op de hoogte bent van het weer en andere belangrijke gegevens.

De EMOS is een geweldig apparaat, maar het heeft ook enkele nadelen. Het heeft bijvoorbeeld geen neerslagmeter en geen app vereist voor volledige functionaliteit. Dit kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Maar over het algemeen is dit een geweldig apparaat dat zijn werk goed doet en je altijd op de hoogte houdt van het weer.

Al met al is het EMOS draadloze weerstation een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en gemakkelijk te bedienen weerstation voor thuis. Het biedt veel functies en een nauwkeurige weersvoorspelling, en het scherm is gemakkelijk te lezen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van weerstations. Er zijn namelijk 978 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!