De Bestenu Weerstation Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/01/2020


Je wilt altijd op de hoogte zijn van de plaatselijke weersverwachting. Een weerstation geeft je deze informatie waardoor je niet vaak voor verassingen komt te staan. Waar je op let bij aankoop van een weerstation, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten weerstations zijn er?

show product content

Er zijn analoge, digitale weerstations en slimme weerstations. Slimme weerstations zijn meestal digitaal.

Je vergelijkt analoge weerstations met een analoge klok. Deze hebben net als een analoge klok ook wijzers en graadmeters. Over het algemeen meten analoge weerstations drie variabelen: de temperatuur, de luchtvochtigheid en de luchtdruk. Meteorologen voorspellen het weer met deze drie gegevens.

Het grote verschil tussen een analoog en een digitaal weerstation is de manier waarop de informatie wordt weergegeven. De gegevens van een digitaal weerstation worden weergegeven op het display, terwijl je bij een analoog weerstation naar de wijzers kijkt.

Vaak beschikt een digitaal weerstation over sensoren die je buiten plaatst, waardoor de informatie erg nauwkeurig is. Deze sensoren staan via een signaal in verbinding met het hoofdstation. Het aantal sensoren hangt wederom af van wat voor model je hebt, maar de meeste digitale weerstations geven ook de tijd, datum en tijdzone weer.

Heb je een slim weerstation, dan werkt deze via WiFi of via Bluetooth in samenwerking met een bijbehorende app. In deze app lees je alle informatie af. Vaak is dit de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en windsnelheid. Bij sommige weerstations heb je extra sensoren nodig om bijvoorbeeld de hoeveelheid neerslag te meten.

Vaak zie je in de app ook de geschiedenis van alle gegevens waardoor je patronen in het weer leert herkennen. Het grootste voordeel van een slim weerstation is het gebruiksgemak: je leest eenvoudig de informatie af, zelfs op je telefoon. Bovendien hebben de meeste slimme weerstations meer mogelijkheden en daarnaast de optie om uit te breiden met meerdere sensoren.

Wat meet een weerstation?

show product content

Niet alle weerstations meten hetzelfde. Over het algemeen geldt dat hoe luxer een weerstation is, hoe meer gegevens deze je geeft. Hieronder lees je op welke vlakken ze het vaakst verschillen:

  • Windrichting en windsnelheid. Deze worden door een anemometer, oftewel windmeter, gemeten. Het bekendste model is het ronddraaiende molentje met de schepjes. Hoe harder het waait, hoe harder deze rond draait. Er zijn ook ultrasone anemometers verkrijgbaar. Deze meten de windsnelheid en windrichting door op het geluid te reageren. Het haantje wijst de windrichting aan: hierdoor zie je precies waar de wind vandaan komt.
  • Temperatuur. Elk weerstation meet de temperatuur. De meeste weerstations hebben zowel een sensor op het display, waardoor je de temperatuur binnenshuis afleest, maar er zijn ook sensoren die je buiten plaatst waarmee je de buitentemperatuur afleest.
  • Luchtdruk. Zonder de luchtdruk te weten, kun je het weer niet voorspellen. De luchtdruk wordt gemeten met een barometer. Deze plaats je buiten en bij veranderingen in het weer, lees je direct luchtdrukveranderingen af. Als de luchtdruk stijgt, weet je bijna zeker dat het weer opklaart. Als de luchtdruk snel daalt, bestaat er een grote kans op regen.
  • Luchtkwaliteit. Een CO₂-meter meet de luchtkwaliteit bij jou in huis. Deze sensoren zijn vaak los verkrijgbaar en door een goede luchtreiniger aan je weerstation te koppelen, ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit. De luchtkwaliteit wordt in de meeste gevallen bepaald door de luchtvochtigheid, binnentemperatuur en de hoeveelheid fijnstof.
  • Luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid wordt gemeten door een hygrometer. Een te hoge luchtvochtigheid kan voor problemen binnenshuis zorgen, zoals schimmelvorming. Een te lage luchtvochtigheid is echter ook niet goed. Dit leidt tot geïrriteerde ogen en bijvoorbeeld een droge huid. Met een goede luchtbevochtiger is dit probleem overigens eenvoudig op te lossen. Heb je een sensor voor buiten, dan meet je de externe luchtvochtigheid. Een weerstation met een hygrometer is vaak extra nauwkeurig in zijn weersvoorspellingen.
  • UV-straling. Deze sensor meet de hoeveel UVA- en UVB-straling. Is deze straling erg hoog, dan is het verstandig om de zon te vermijden en in de schaduw te blijven. Deze meting is erg handig in de zomermaanden.
  • Neerslag. We komen er niet onderuit: regen. Door het regenwater op te vangen, weten we precies hoeveel regen er plaatselijk is gevallen. Dat niet alleen: het voorspellen van regen is praktisch. Als je weet wanneer je neerslag verwacht, kun je vaak tussen de buien door je boodschap doen!

Waar plaats ik een weerstation?

show product content

Een weerstation zet je het beste ergens in je tuin waar de minste obstakels zijn. Je plaatst hem dus een eindje weg van muren, bomen en beplanting. Deze kunnen namelijk niet alleen de windmeting beïnvloeden, maar ook de neerslagmetingen.

Professionele weerstations, en dan met name de sensoren voor de windsnelheid, staan vaak op tien meter hoogte. Thuis is dit vaak niet mogelijk; plaats ze daarom zo hoog mogelijk.

Wat is het verschil tussen een normaal en een slim weerstation?

show product content

Het grootste verschil tussen een normaal en een slim weerstation is dat bij een slim weerstation alle informatie wordt weergegeven via een app op je smartphone, en bij een normaal weerstation vind je de informatie op het display van het weerstation.

Daarnaast heeft een slim weerstation vaak meer uitbreidingsmogelijkheden. Er zijn verschillende sensoren verkrijgbaar die je koppelt aan je weerstation waardoor deze veelzijdiger wordt. Deze sensoren zijn wel merkgebonden: let hier op bij aankoop.

Hoe stel ik de luchtdruk van een weerstation in?

show product content

Als je de barometer op je weerstation voor de eerste keer gebruikt, kan het zijn dat deze geijkt of handmatig ingesteld moet worden. Dit doe je door de weergegeven luchtdruk te verifiëren aan de hand van het meest dichtstbijzijnde weerstation. Het meest dichtstbijzijnde weerstation vind je op de website van het KNMI.

Wat is een DCF-klok?

show product content

Een DCF-klok op een weerstation staat in directe verbinding met de atoomklok in Frankfurt. De DCF-klok geeft de meest precieze tijd weer. Zowel een digitale als een radiogestuurd weerstation kan een DCF-klok hebben. Heeft je weerstation een DCF-klok, dan kun je met een gerust hart op de weergegeven tijd vertrouwen.

Hoe komt deze super Weerstation opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Weerstation ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Weerstations, maar tegenwoordig ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Weerstations die op de markt zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Weerstations het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Weerstations stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Gerelateerde producten aan Weerstations

De beste Weerstations in een makkelijke lijst

Product informatiePlus or Show more

Deze 30.5038.01 digitale thermo hygrometer is een weerstation voor binnen. Het weerstation heeft een compact design met LCD scherm wat de tijd weergeeft en ook nog een een hygrometer en thermometer heeft. Dit weerstation is overal te gebruiken aangezien hij te gebruiken is met AA batterijen. De pluspunten van dit weerstation Draadloos Hygrometer en thermometer Meet tussen 0°C en +50°C Meet luchtvochtigheid tussen 20 en 90% rH De belangrijkste specificaties • Hoogte: 9,4 cm • Breedte 9,4 cm • Diepte 3,7 cm • Weervoorspelling: Nee • Luchtvochtigheid binnen: Ja • Kleur: Zwart • Introductie model: 2016

1. TFA digitale thermo hygrometer - vierkant


Product informatiePlus or Show more

Met het Cresta DTX250 weerstation ben je altijd op de hoogte van de temperatuur en luchtvochtigheid in en om het huis. Op het digitale display lees je eenvoudig de tijd, datum, dag, luchtvochtigheid en temperatuur af. Daarnaast zie je het verloop van de luchtdruk van de afgelopen 12 uur. Gebruik het weerstation ook als wekker op je nachtkastje. Het ingebouwde alarm wekt je op de ingestelde tijd. Het hoofdstation en de sensoren werken op batterijen waardoor je ze over plaatst. En met een bereik tot 30 meter heb je een ruime plaatsingsvrijheid.

2. Cresta DTX250


Product informatiePlus or Show more

De Thermo Pro thermo- en hygrometer TP 50 meet nauwkeurig de luchtvochtigheid en kamertemperatuur in huis. Dit kleine maar slimme apparaat geeft in een oogopslag weer of de ruimtes te droog, te vochtig, te warm of te koud zijn. Kortom zorgt voor een optimale leefomgeving. Hoe werkt de TP 50? Plaats de hygrometer op een centrale plek in huis en hij doet meteen zijn werk. Naast de weergave van kamertemperatuur en luchtvochtigheid bevat de TP 50 ook een comfort zone-indicator dmv een smiley geeft de hygrometer weer of de tempratuur en luchtvochtigheid gezond of ongezond is. De hygrometer is voorzien van een alarmfunctie en kan eenvoudig bevestigd worden door middel van magneethouder of neerzet worden met behulp van voet. De pluspunten van dit weerstation Weergave van luchtvochtigheid en kamertemperatuur Opslag van hoogste en laagste waardes Comfort zone-indicator (smiley op display) Duidelijk display Geen tijdweergave De belangrijkste specificaties • Hoogte: 8,0 cm • Breedte: 6,8 cm • Diepte: 2,2 cm • Weersvoorspelling: Ja • Luchtvochtigheid binnen: Ja • Wekkerfunctie: Nee • Kleur: Wit • Introductie model: 2018 Garantie 6 maanden fabrieksgarantie Wat zit er in de verpakking? • TP50 Hygrometer Digitaal • Accu

3. ThermoPro TP50 Hygrometer Digitaal - Voor binnen - Incl. vochtigheidsmeter - Wit


Product informatiePlus or Show more

In tegenstelling tot vele weerstations, die u alleen de informatie over temperatuur, luchtvochtigheid en weertrends geven, geeft dit weerstation van National Geographic een hele reeks nuttige meteorologische gegevens. De informatie wordt duidelijk en gestructureerd weergegeven. De weergave wordt digitaal en in begrijpelijke symbolen duidelijk weergegeven. Kenmerken - Weersvoorspelling - Temperatuurtrend - Luchtvochtigheid binnen en buiten - Binnen- en buitentemperatuur - Luchtdruk - Datum- en tijdweergave - Zonsopgang en zonsondergang - Maanstanden - Eb en vloed - Klimaatindicator - Algemene weersomstandigheden (weerman) - Temperatuur- en vorstwaarschuwing - Dubbele alarmtijd

4. National Geographic Temeotrend weerstation WFS


Product informatiePlus or Show more

Met het Alecto WS-4700 weerstation weet je precies wanneer je jouw regenlaarzen uit de kast moet halen. Met dit weerstation meet je exact hoeveel regen er is gevallen, zodat je altijd op de hoogte bent van hoog water of plasvorming. Naast neerslag meet je met dit weerstation ook de actuele luchtdruk, windrichting, windsnelheid, luchtvochtigheid, heat index, temperatuur en gevoelstemperatuur.

5. Alecto WS-4700


Product informatiePlus or Show more

De WS-1050 van Alecto is een zeer compact weerstation. Dit compacte weestation geeft de binnen- en buitentemperatuur weer. Zodra de buitenunit is geïnstalleerd meet deze continue de temperatuur buiten en stuurt deze naar de binnenunit. De binnenunit onthoud de laatste minimum- en maximumtemperatuur zodat je altijd kan zien hoe koud of warm het de afgelopen periode was. Waar kun je het artikel gebruiken? Dit product is ideaal om op een plek binnen te hangen waar je vaak langs loopt. Op deze manier komt het strakke design het meeste tot zijn recht. De buitenunit komt het beste tot zijn recht op een plek waar deze niet wordt beïnvloed door de zon. De pluspunten van dit weerstation Draadloos Meet binnen- en buitentemperatuur Geeft melding als batterij bijna op is Onthoud laatste maximum en minimum De belangrijkste specificaties • Hoogte: 7,1 cm • Breedte 11,2 cm • Diepte 4,6 cm • Weervoorspelling: Nee • Luchtvochtigheid binnen: nee • Meet binnen- en buitentemperatuur: Ja • Kleur: Wit Garantie Er zit 2 jaar garantie op dit product Wat zit er in de verpakking? • Binnenunit • Buitenunit • Handleiding NL - FR - DE - UK

6. Alecto WS-1050 Draadloos weerstation - Meet binnen- en buitentemperatuur in Compact formaat - Wit


Product informatiePlus or Show more

Met het Alecto WS-4800 weerstation weet je precies wanneer je jouw regenlaarzen uit de kast moet halen. Met dit weerstation meet je exact hoeveel regen er is gevallen, zodat je altijd op de hoogte bent van hoog water of plasvorming. Naast neerslag meet je met dit weerstation ook de actuele luchtdruk, windrichting, windsnelheid, luchtvochtigheid, heat index, temperatuur en gevoelstemperatuur.

7. Alecto WS-4800


Product informatiePlus or Show more

Met het Netatmo Slimme Weerstation houd je de temperatuur in en rond je huis in de gaten. In de app van dit slimme weerstation zie je naast standaardinformatie als temperatuur ook de luchtvochtigheid, omgevingsgeluiden en CO2. Met dit pakket meet je binnen en buiten de temperatuur en luchtvochtigheid. Zo weet je bijvoorbeeld hoe warm het in de woonkamer is, wat de luchtkwaliteit is en hoe het weer buiten is. Met die kennis krijg je al snel een inzicht in je eigen leefomgeving. Zo verbeter je bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in huis.

8. Netatmo Slim Weerstation


Product informatiePlus or Show more

Wanneer je 's ochtends geen tijd hebt om het weerbericht te bekijken, dan check je snel de weersvoorspelling met het Alecto WS-2300 Weerstation. Je hangt de draadloze sensor buiten op en je beschikt meteen over verschillende metingen, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Het hoofdstation plaats je op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld naast je bed. Dankzij het extra grote display lees je 's ochtends met de slaap nog in je ogen direct de weersvoorspelling af.

9. Alecto WS-2300


Product informatiePlus or Show more

Met het Netatmo NIM01-WW weerstation houd je het weer en jouw persoonlijke omgeving minutieus in de gaten. Zo meet je naast de standaardinformatie als temperatuur ook de luchtvochtigheid en CO2. Dit alles lees je via de handige iOS of Android in grafieken terug. Door deze extra module aan je Netatmo weertstation te koppelen, voer je meerdere metingen tegelijkertijd uit. De module kan niet goed tegen nat worden. Let er dus wel op dat je het weerstation niet in de volle regen plaatst. Let op: dit product is een uitbreiding op de Netatmo NWS01-EC.

10. Netatmo NIM01-WW


Gerelateerde producten aan Weerstations


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Weerstations er zijn namelijk 635 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en ga je straks de beste Weerstation kopen.