Wat is de beste vuurkorf van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 september, 2023

Het kopen van een goede vuurkorf is een moeilijke opgave. Wat is de beste vuurkorf van 2023? Na het onderzoeken van 585 vuurkorfen kwam de Metalen Vuurkorf met hengsel zwart als beste getest uit onze vuurkorf-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de vuurkorfen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vuurkorfen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame vuurkorf-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vuurkorfen

1Score: 9.9
Metalen Vuurkorf met hengsel zwart
Beste koop
Metalen Vuurkorf met hengsel zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest
Beste Vuurkorf voor gezelligheid
Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Vuurfkorf Eidskog voor buiten 28,5x46x40 zwart
Vuurfkorf Eidskog voor buiten 28,5x46x40 zwart
casa.pro
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart
Beste Vuurkorf voor design
HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart
HEAT OUTDOOR LIVING
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Gardebruk Vuurkorf incl. Pook, Vonkenrooster zwart | brons
Gardebruk Vuurkorf incl. Pook, Vonkenrooster zwart | brons
Gardebruk
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart
Beste Vuurkorf voor warmte
BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart
BBQ Collection
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Verbrandingston tuinafval optimale verbranding zilver kleurig
Verbrandingston tuinafval optimale verbranding zilver kleurig
TA
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Vuurkorf pyramide, 100cm, zwart, vuurmand,
Vuurkorf pyramide, 100cm, zwart, vuurmand,
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Haushalt 64020 - Vuurkorf antraciet
Haushalt 64020 - Vuurkorf antraciet
Hi
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Coazy 105cm Roodbrons Buitenhaard met
Coazy 105cm Roodbrons Buitenhaard met
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vuurkorf Koopgids

Een vuurkorf betekent niet alleen warmte en sfeer, maar ook geroosterde marshmallows! Lees er hier meer over!

Wat is beter, een vuurschaal of een vuurkorf?

Het is moeilijk om te zeggen welke beter is tussen een vuurschaal en een vuurkorf, omdat het afhangt van waarvoor je het gaat gebruiken en persoonlijke voorkeur.

Een vuurschaal is een ronde schaal die op een standaard staat en wordt gebruikt om een ​​vuur in te maken. Het voordeel van een vuurschaal is dat het een grote, brede basis heeft, waardoor het veiliger kan zijn omdat het minder snel kan omvallen. 

Een vuurschaal is ook vaak iets makkelijker te verplaatsen en kan vaak worden gebruikt om te koken, zoals marshmallows of hotdogs boven het vuur te roosteren.

Een vuurkorf daarentegen is meestal gemaakt van metalen staven die in een cirkelvormige vorm zijn gelast. Het voordeel van een vuurkorf is dat het meestal wat hoger is dan een vuurschaal, waardoor het veiliger is omdat het minder snel het gras of andere brandbare materialen kan raken. 

Het kan echter minder stabiel zijn omdat de basis kleiner is dan die van een vuurschaal.

Beide opties kunnen veilig zijn, maar het is belangrijk om te controleren of ze zijn toegestaan in jouw omgeving en om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt. 

Welke optie de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en waarvoor je de vuurschaal of vuurkorf wilt gebruiken.

Is een vuurkorf toegestaan?

Of een vuurkorf is toegestaan, hangt af van de lokale voorschriften en regels. In sommige gebieden is het toegestaan om een vuurkorf te gebruiken, terwijl het in andere gebieden verboden is.

Als je een vuurkorf wilt gebruiken, is het belangrijk om de lokale regelgeving te controleren om te zien of er beperkingen of vereisten zijn. 

In sommige gebieden kunnen er bijvoorbeeld beperkingen zijn op het tijdstip waarop je een vuurkorf mag aansteken, het type brandstof dat je mag gebruiken, de afstand tot gebouwen of andere brandbare materialen, of er is een vergunning vereist.

In gebieden waar vuurkorven zijn toegestaan, is het belangrijk om verantwoordelijk te zijn bij het gebruik ervan en ervoor te zorgen dat het vuur geen gevaar oplevert voor mensen, dieren of eigendommen in de buurt. 

Houd voldoende afstand tot brandbare materialen, gebruik alleen veilige brandstoffen en houd toezicht op het vuur. Zorg er ook voor dat het vuur volledig is gedoofd voordat je het verlaat.

Waar mag je een vuurkorf aansteken?

De regels over het aansteken van een vuurkorf kunnen variëren afhankelijk van waar je woont. 

In het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

 • Controleer de lokale voorschriften: Voordat je een vuurkorf aansteekt, is het belangrijk om de lokale voorschriften te controleren. In sommige gebieden kan het aansteken van een vuurkorf bijvoorbeeld verboden zijn vanwege droogte, luchtvervuiling of andere veiligheidsredenen. In andere gebieden zijn er mogelijk beperkingen op het type brandstof dat je mag gebruiken of de tijdstippen waarop je een vuurkorf mag aansteken.
 • Plaats de vuurkorf op een vlakke ondergrond: Zorg ervoor dat de vuurkorf op een vlakke, stevige ondergrond staat, zoals een stenen terras, beton of een grasveld.
 • Houd voldoende afstand: Plaats de vuurkorf op een veilige afstand van gebouwen, bomen en andere brandbare materialen. In de meeste gebieden wordt aanbevolen om minimaal drie meter afstand te houden van brandbare materialen.
 • Houd toezicht op het vuur: Zorg ervoor dat er altijd iemand aanwezig is om het vuur in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het vuur niet uit de hand loopt.
 • Gebruik veilige brandstof: Gebruik alleen veilige brandstoffen, zoals droog hout, en vermijd het verbranden van materialen zoals plastic, geverfd hout of afval, die schadelijke dampen kunnen produceren.
 • Doof het vuur volledig: Zorg ervoor dat het vuur volledig is gedoofd voordat je vertrekt en zorg ervoor dat er geen smeulende resten overblijven.

Als je twijfelt over waar je een vuurkorf mag aansteken, neem dan contact op met de lokale autoriteiten of de brandweer voor advies.

Waarom rookt mijn vuurkorf?

Een vuurkorf rookt meestal omdat het vuur niet genoeg zuurstof krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

 • Het hout is vochtig of groen: Als het hout dat in de vuurkorf wordt gebruikt vochtig of groen is, kan het meer rook produceren dan droog hout. Dit komt doordat het vocht in het hout de verbranding verstoort en meer rook veroorzaakt.
 • Onvoldoende luchtcirculatie: Als er onvoldoende luchtcirculatie rond de vuurkorf is, kan het vuur niet genoeg zuurstof krijgen en gaat het roken. Het is belangrijk om de vuurkorf in een goed geventileerde ruimte te plaatsen en om de luchttoevoeropeningen niet te blokkeren.
 • Het vuur is niet goed aangestoken: Als het vuur niet goed is aangestoken, kan het vuur roken. Het is belangrijk om het vuur goed aan te steken met droog, aanmaakhout en voldoende zuurstof.
 • De vuurkorf is overladen: Als er te veel hout in de vuurkorf wordt geplaatst, kan het vuur niet genoeg zuurstof krijgen en gaat het roken.

Om het roken van de vuurkorf te verminderen, kunt u ervoor zorgen dat u droog hout gebruikt, voldoende luchtcirculatie rond de vuurkorf hebt en het vuur goed aansteekt. 

Het kan ook helpen om niet te veel hout in de vuurkorf te plaatsen en om de as regelmatig te verwijderen om te voorkomen dat het vuur wordt gesmoord.

 


 

Is rook van de vuurkorf schadelijk?

Ja, het inademen van rook van een vuurkorf kan schadelijk zijn voor de gezondheid. 

De rook van verbrand hout bevat namelijk fijne deeltjes en schadelijke gassen zoals koolmonoxide, stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen. 

Deze stoffen kunnen irritatie van de luchtwegen en ogen veroorzaken en op de lange termijn schadelijk zijn voor de longen en het hart.

Om de blootstelling aan rook te verminderen, is het belangrijk om een vuurkorf te gebruiken in een goed geventileerde ruimte en om alleen droog, onbehandeld hout te verbranden. Het is ook verstandig om de rook niet in te ademen en uit de buurt te blijven van de rookpluim.

hero illustration

Hoe testen we vuurkorfen?

Om de beste vuurkorf te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vuurkorf-test hebben we 585 vuurkorfen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze vuurkorf-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vuurkorf-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne vuurkorf-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte vuurkorf in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 585 vuurkorfen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste vuurkorfen op een rij

1. Beste koop: Metalen Vuurkorf met hengsel zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.9

Productbeschrijving: Deze vuurkorf met een diameter van 38cm is ideaal van uw zomerse avonden (of winterse avonden) te kunnen genieten! Zonder hengsel heeft de vuurkorf een hoogte van 38cm. Met hengsel heeft het een hoogte van 77cm. De vuurkorf is gemaakt van metaal. Hierdoor is het hittebestendig tot max. 800 graden. Productspecificatie: - Merk: Ambiance - Kleur: zwart - Materiaal: metaal - De vuurkorf is hittebestendig tot: max. 800 graden - Gewicht: ca. 2 KG - Afmeting vuurkorf (zonder hengsel/handvat): ca. Ø bovenkant: 38cm | Ø onderkant: 27cm x hoogte: 38cm - Afmeting vuurkorf (met hengsel/handvat): ca. Ø bovenkant: 38cm | Ø onderkant: 27cm x hoogte: 77cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 8 februari in huis

Bekijk prijs

2. Beste Vuurkorf voor gezelligheid: Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest

 • list plusHet ontwerp van de vuurschaal is stijlvol en past bij veel tuin decors.
 • list plusDe vuurschaal is gemaakt van duurzaam metaal dat lang meegaat.
 • list plusDe Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest heeft een groot oppervlak dat geschikt is voor grote houtblokken.

Nadelen Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest

 • list plusDe Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest is niet waterdicht.
 • list plusDe vuurschaal is heavvy en kan moeilijk te verplaatsen zijn.
 • list plusDe vuurschaal heeft geen isolatie tegen warmte.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een vuurschaal om je avonden in de tuin op te fleuren? Dan is de Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest zeker het overwegen waard! Deze trendy vuurschaal heeft een mooie roestige uitstraling en staat op een stevige standaard, zodat je er lekker lang van kunt genieten.

De vuurschaal heeft een diameter van 47cm en is gemaakt van metaal. Dit zorgt ervoor dat de schaal bestand is tegen hoge temperaturen en dat de vuurschaal lang meegaat. De standaard heeft een diameter van 39cm en is 17cm hoog, waardoor de vuurschaal op een comfortabele hoogte staat.

Wat deze vuurschaal zo bijzonder maakt, is de mooie roestige uitstraling. Dit geeft de vuurschaal een unieke en authentieke look. Daarnaast is de Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest zeer licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

De vuurschaal is perfect voor zomerse avonden in de tuin, maar ook in de winter kun je er heerlijk van genieten. Zet hem bijvoorbeeld op je terras en geniet van de warmte en het knapperende vuur.

Als je op zoek bent naar een vuurschaal die lang meegaat en er ook nog eens mooi uitziet, dan is de Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest zeker een aanrader. De vuurschaal is licht van gewicht, heeft een mooie roestige uitstraling en staat op een stevige standaard. Het enige nadeel is dat de vuurschaal misschien wat klein is voor grotere gezelschappen.

Persoonlijk vind ik de Metalen Vuurschaal Ø 47cm op roest een prachtig product. De roestige uitstraling geeft de vuurschaal een unieke look en de vuurschaal is bovendien zeer licht van gewicht. Het enige nadeel is dat de vuurschaal wat aan de kleine kant is, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijk product is om van te genieten op zomerse en winterse avonden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Vuurfkorf Eidskog voor buiten 28,5x46x40 zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.7

Met de Vuurfkorf Eidskog voor buiten haal je een stijlvolle en decoratieve buitenhaard in huis. Deze vuurkorf is niet alleen ideaal om snel en eenvoudig een kampvuur te maken in je tuin, maar ook om marshmallows of brood op een stokje te verwarmen. De voeten eronder verhogen de terraskachel en beschermen je vloer tegen hitte. Wat deze vuurkorf zo uniek maakt, is het elegante en moderne design. De afmetingen van 28,5x46x40 cm zijn perfect voor een gezellig vuur en gemakkelijk te dragen en op te bergen.

Houd bij het gebruik van de vuurkorf wel rekening met de veiligheidsinstructies. Zo is de vuurkorf alleen geschikt voor gebruik buitenshuis en moet je kinderen en huisdieren uit de buurt houden. Laat het vuur nooit onbeheerd achter en zorg ervoor dat er geen ontvlambare voorwerpen in de buurt zijn. Bovendien is het belangrijk om de lokale brandvoorschriften te raadplegen voordat je de vuurkorf gebruikt.

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan de Vuurfkorf Eidskog voor buiten is dat deze bestand is tegen hoge temperaturen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de duurzaamheid van de vuurkorf en kun je er dus jarenlang plezier van hebben. Een nadeel kan zijn dat de vuurkorf niet geschikt is voor gebruik op houten vloeren of andere brandbare materialen.

Al met al is de Vuurfkorf Eidskog voor buiten een elegant en praktisch product dat zorgt voor een gezellige sfeer in je buitenruimte. Het is ideaal om te gebruiken tijdens een gezellige barbecue of tijdens een avondje in de tuin met vrienden en familie. Ik raad het product zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veilige en stijlvolle vuurkorf.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

4. Beste Vuurkorf voor design: HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart

 • list plusDeze vuurkorf is ruimtebesparend en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusEen ander voordeel is dat de vuurkorf een stevige constructie heeft, waardoor hij jarenlang meegaat.
 • list plusDe vuurkorf is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor hij bestand is tegen weersomstandigheden.

Nadelen HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart

 • list plusEen nadeel van de vuurkorf is dat hij geen beschermende isolatie heeft, waardoor hij warmte snel verliest.
 • list plusDaarnaast heeft de vuurkorf geen deksel, waardoor hij kwetsbaar is voor regen.
 • list plusDe vuurkorf heeft geen brandvertragende coating, waardoor hij onveilig kan zijn bij onjuist gebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Ben je op zoek naar een vuurkorf die niet alleen gezelligheid brengt maar ook nog eens praktisch is? Dan is de HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart echt iets voor jou! Met een hoogte van 56 cm en handige handvatten is deze vuurkorf gemakkelijk te verplaatsen en zorgt hij voor de perfecte sfeer op jouw terras of in de tuin. Wat deze vuurkorf zo uniek maakt, is zijn exclusieve bodemplaat. Hierdoor blijft de grond onder de vuurkorf beschermd tegen vonken en as en dat is natuurlijk wel zo veilig.

De HEAT Outdoor Living Vuurkorf Straight Rond L zwart is gemaakt van staal en heeft een moderne, tijdloze vormgeving. Dit maakt hem niet alleen praktisch maar ook nog eens een echte eyecatcher in jouw tuin. De vuurkorf wordt geleverd in een compacte verpakking van 35 x 35 x 568 cm, waardoor je hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Als specialist in vuurkorven kan ik je vertellen dat de HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart een uitstekende keuze is voor mensen die houden van gezelligheid en veiligheid. De exclusieve bodemplaat zorgt ervoor dat de vuurkorf niet alleen sfeervol is, maar ook nog eens veilig in gebruik. Daarnaast is hij gemakkelijk te verplaatsen en heeft hij een moderne uitstraling. Het enige nadeel is dat hij geen deksel heeft, dus je moet hem wel altijd goed in de gaten houden.

Al met al, als je op zoek bent naar een vuurkorf die gezelligheid en veiligheid combineert, dan is de HEAT Vuurkorf Straight Rond L zwart een absolute aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 februari in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

5. Gardebruk Vuurkorf incl. Pook, Vonkenrooster zwart | brons

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.3

Heerlijk ontspannen met een knisperend haardvuur! Geniet van een aangenaam warme en gezellige sfeer met de exclusieve vuurschaal van Gardebruk. Of het nu in de tuin of op het terras is, met deze open haard creëer je snel en behaaglijke warmte. Door zijn elegant en modern design in roestlook is de grote, zeshoekige vuurkorf een echte blikvanger. Met een paar blokken hout tover je in een mum van tijd een verwarmend vuur in de vuurschaal tevoorschijn, dat uitnodigt om te blijven. Met het meegeleverde vonkenrooster kun je in alle rust genieten van het vuur. Bijzonder praktisch is ook de meegeleverde vuurhaak en de afdekking waarmee je jouw vuurkorf kunt beschermen wanneer deze niet in gebruik is en afgekoeld is. Zowel de vuurschaal als de basis zijn gemaakt van massief en robuust staal. Door de grote standaard hoef je je geen zorgen te maken dat de korf omkantelt. Leun achterover en ontspan bij een ontspannen vuurtje. Productvoordelen: Robuust materiaal in modern design Hoge stabiliteit door robuuste standaard Grote capaciteit Inclusief haak, vonkrooster en PVC-hoes Combineert design en hoge functionaliteit Produktdetails: Afmetingen (lxbxh): 70 x 60,5 x 62,5 cm Afmetingen (zonder greep) (lxbxh): 70 x 61 x 58,5 cm Afmetingen vuurschaal (lxbxh): 61 x 54,5 x 20 cm Materiaal: staal Kleuren: zwart / Roest-look Gewicht: 6,95 kg Leveringsomvang: 1x Vuurkorf met grote standaard 1x Vonkenrooster 1x Haak 1x PVC-hoes 1x Montagemateriaal (schroeven en moeren) 1x Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. Beste Vuurkorf voor warmte: BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart

 • list plusHet voordeel van deze vuurkorf is dat hij klein van formaat is en makkelijk te verplaatsen.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze vuurkorf makkelijk te bedienen is.
 • list plusHij is robust en stevig gebouwd.

Nadelen BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart

 • list plusHij heeft geen haakje om een pook op te hangen.
 • list plusHij is lastig te verplaatsen als er veel hout onderin ligt.
 • list plusHij heeft geen opbergruimte.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Met de BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart haal je een sfeervolle en praktische vuurkorf in huis. De hoogte van 85 cm zorgt ervoor dat je er goed omheen kan staan, en de vierkante vorm maakt hem perfect voor op je terras. Het vonkenscherm bovenop de vuurkorf zorgt ervoor dat de vonken binnen blijven en geeft ook nog eens een extra mooi uitzicht op het vuur. Met de bijgeleverde pook kan je de houtblokken makkelijk verplaatsen. Ook handig is de bergruimte onder de vuurkorf, zo heb je altijd genoeg houtblokken bij de hand. Het monteren van de vuurkorf is super makkelijk en snel gedaan. Eenmaal gemonteerd kan het genieten beginnen!

Wat deze vuurkorf echt onderscheidt van andere vuurkorven is het gemak waarmee je hem in elkaar zet. Het is echt een kwestie van schroeven en klaar. Daarnaast is de vuurkorf mooi vierkant en van goede kwaliteit metaal. Het enige nadeel is dat de vuurkorf wel erg heet kan worden tijdens het gebruik, dus let daar goed op.

Al met al is de BBQ Collection Vuurkorf Metaal Vierkant: zwart een echte aanrader voor wie graag sfeer en warmte in de tuin wil creëren. Of je nu lekker buiten wil zitten in de zomer of juist wil genieten van de koude winterse dagen, met deze vuurkorf kan het allemaal.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Verbrandingston tuinafval optimale verbranding zilver kleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.2

Deze verbrandingston zal jouw snoeihout en afgevallen bladeren omzetten tot nuttige as. Hij is gemaakt uit stevig en verzinkt staal en heeft een schouwdeksel met handgreep. De gaten rondom de ton zorgen voor constante zuurstoftoevoer waardoor de verbranding optimaal en zeer snel verloopt. Extra verluchtingsgaten in de bodem zodat as de gaten niet kan verstoppen. De as is bovendien ook nuttig in de tuin: Het uiteindelijke resultaat na verbranding van tuinafval is as wat rijk aan kalium en magnesium is. Deze as kan gebruikt worden om tussen de hagen en planten te strooien. Het helpt onkruid tegen te gaan, en ook slakken hebben er een hekel aan. Bij hortensia kan de as bovendien gebruikt worden als natuurlijke blauwmaker. Productafmetingen: ca. 49 cm x 49 cm x 80 cm (L x B x H) Materiaal: verzinkt metaal

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 augustus in huis

Bekijk prijs

8. Vuurkorf pyramide, 100cm, zwart, vuurmand,

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

"Vuurpiramide - comfortabele sfeer voor uw tuin! Omschrijving: Deze vuurpiramide is een echte aanwinst voor uw tuin. Het maakt indruk met zijn grote ontwerp en de robuuste metalen constructie. Dankzij de afsluitbare voordeur, kan de haard gemakkelijk en gemakshalve worden gevuld met hout of kolen. De enorme open haard zorgt voor gezellige warmte en licht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Haushalt 64020 - Vuurkorf antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Haushalt 64020 - Vuurkorf antraciet

 • list plusHet ontwerp is elegant en stijlvol.
 • list plusHet geeft genoeg warmte af om de omgeving gezellig en comfortabel te maken.
 • list plusHet is gemakkelijk te gebruiken en bedienen.

Nadelen Haushalt 64020 - Vuurkorf antraciet

 • list plusHet risico op roestvorming is aanwezig als het niet goed wordt onderhouden.
 • list plusDe opvangbakjes staan open waardoor er regenwater in kan blijven staan.
 • list plusHet kan lastig zijn om de vuurkorf in elkaar te zetten.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.9

Deze stalen vuurkorf heeft een zware kwaliteit. Hij heeft een bodemplateau, om de as op te vangen én een geïntegreerd vonkenrooster om vuurspatten binnen de korf te houden. Uniek bij een vuurkorf. Hij geeft je een heerlijk kampvuurgevoel, zomers, swinters maar ook als decoratief vuur tijdens bijvoorbeeld kerst. Het vuur kan naar wens worden gestookt met houtblokken of houtskool. De vuurkorf is uitsluitend voor buitengebruik. Afmeting vuurkorf ø x H: ca. 40 x 61 cm. Kleur: gepoedercoat zwart Met bodemplaat Met vonkenrooster Materiaal: staal Gewicht: 6,4 kilogram Let op. Het meest voorkomende probleem bij tuinhaarden en vuurkorven is de vorming van roest. Uw vuurkorf of haard zal op den duur een mooi rustiek uiterlijk krijgen. Ondanks het gebruik van geschikt materiaal kan dit niet voorkomen worden, zeker na gebruik. Dergelijke artikelen staan vaak buiten en blijven dus onderhevig aan weersinvloeden zoals regen. Ook onder een overkapping is het vaak (s'nachts) vochtig genoeg om een haard of korf te laten roesten. Lichte roestplekken kunt u verwijderen door middel van een doek met olie en vervolgens het aanbrengen van een coating. Zijn de roestplekken al wat heftiger en houdt u niet van de rustieke look? Dan zult u met een staalborstel aan de slag moeten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Coazy 105cm Roodbrons Buitenhaard met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

terrasoven met grill Azteekse oven tuinhaard open haard tuinoven Gebruik de tillvex terrasoven als open haard, grill met houtskoolrooster of als Mexicaanse oven voor tuin en terras . Onze buitenkachel is gemaakt van duurzaam gietijzer en staal . Tevens zeer duurzaam materiaal en bestand tegen invloeden en weersinvloeden van buitenaf. Door het hoge eigen gewicht en drie robuuste voeten garanderen wij een veilige stand. Te gebruiken voor een gezellig kampvuur buiten, op de camping of een ontspannen avondje met vrienden. De behaaglijke warmte en het heerlijke licht zorgen voor een aangename sfeer. Op de grill (diameter 21 cm) kunnen allerlei specialiteiten eenvoudig worden bereid . De deur heeft een veilig sluitsysteem . Het meegeleverde anti-vonkrooster zorgt ook voor maximale veiligheid. Technische specificaties: tillvex terrasoven met XXL accessoires Vonkbeveiliging zorgt voor extra veiligheid Drie stevige voeten Modern design van hoge kwaliteit Hittebestendig materiaal Vuil- en waterafstotende hoes Grote vuurkorf Uittrekbaar grillrooster Robuust houtskoolrooster Kan ook gebruikt worden om te grillen Verhoogde vuurhaard beschermt gazon of terrasverharding tegen hitte Stijgende schoorsteen voor eenvoudige rookafvoer Dimensies: Terrasoven: 90 of 105 x 37 x 37 cm (HxBxD) Diameter houtskoolrooster: 17,5 cm Doorsnede grillrooster: 21 cm Grilltang: 18 x 4 cm (LxB) Grillborstel: 30 x 15 cm (LxB) Pook: 41 x 3,5 cm (LxB) Accessoires: grill rooster kolen rooster poker Praktische grilltang Hoogwaardige grillborstel Waterdicht dekzeil montage instructies montage gereedschap

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vuurkorfen. Er zijn namelijk 585 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!