Wat is de beste Vijverfilter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Vijverfilter is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Vijverfilter van 2023? Na het analyseren van 1393 Vijverfilters kwam de SuperFish Filterschuim 100 x 100 als beste getest uit onze Vijverfilter-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vijverfilters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vijverfilters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vijverfilter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Vijverfilters

1Score: 9.9
SuperFish Filterschuim 100 x 100
Beste vijverfilter
SuperFish Filterschuim 100 x 100
SuperFish
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000
Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000
Hozelock
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Pontec - MultiClear Set 5000
Pontec - MultiClear Set 5000
Pontec
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter
BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter
BluGarda
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Ubbink FiltraPure 2000
Ubbink FiltraPure 2000
Ubbink
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance
BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance
BRITA
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse
LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse
LG
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Braun Filter Kalk filter WK600
Braun Filter Kalk filter WK600
Braun
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Blugarda - BluFilter 1011
Blugarda - BluFilter 1011
BluGarda
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Garden Protector - Velda
Garden Protector - Velda
Velda
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vijverfilter Koopgids

Als je een beginnende vijver-hobbyist bent, is het aanbod van de verschillende vijverfilters overweldigend. Om je te helpen met het maken van de beste keuze, beantwoord ik hieronder een aantal veelvoorkomende vragen.

Wat voor soorten vijverfilters zijn er allemaal?

Er zijn vele soorten vijverfilters verkrijgbaar. Er zijn voorfilters, meerkamerfilters, oeverfilters, beadfilters, drukfilters, bewegend-bed filters, druppelfilters, UV-filters en onderwaterfilters. Welke jij nodig hebt hangt volledig af van wat voor vijver je hebt.

Een meerkamerfilter is de meest voorkomende en nog steeds het meest populaire filter. Dit filter is vooral geschikt voor vijvers met een waterinhoud van 10 m³ of meer. Dit filter zie je veel bij koi-vijvers. Dit filter heeft aaneengesloten compartimenten waar het water doorheen wordt geleid.

Een voorfilter heeft als doel om de meest grove vuildeeltjes uit het water te filteren voordat het een ander filter bereikt. Dit kan bijvoorbeeld een meerkamerfilter zijn die ik hierboven heb beschreven. Een oeverfilter is geschikt voor de wat kleinere vijvers met een inhoud tot ongeveer 5000 liter.

De beadfilter is een filter voor kleinere vijvers. Dit is de opvolger van de ouderwetse zandfilter. Zandfilters waren erg onderhoudsintensief in tegenstelling tot beadfilters. Vooral veeleisende vijverbezitters zoals koihouders gebruiken beadfilters.

Een drukfilter heeft geen groot biologisch vermogen waardoor dit filter minder geschikt is voor vijvers met veel vissen. Dit filter is daarentegen wel goed voor het filteren van middelgrote vijvers met een inhoud van 15.000 liter met bijvoorbeeld veel planten.

Een bewegend bed filter is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vijverfilters. Je kunt het zelfs de opvolger van een meerkamerfilter noemen. Het filtermateriaal is constant in beweging waardoor er een zeer sterke bacteriologische filterwerking ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en hebben een stevig prijskaartje.

Een druppelfilter of druppeltoren is geschikt voor grote vijvers en voor koi-vijvers: deze filters hebben een enorm sterke biologische filterwerking. Een druppelfilter bestaat uit op elkaar gestapelde bakken met elk hun eigen filtermateriaal. Bij deze filters worden ook vaak voorfilters gebruikt.

Een UV-filter voeg je toe aan een filter. UV-licht voorkomt groen water, wat veroorzaakt wordt door zweefalgen. Een onderwaterfilter of bodemfilter is ten slotte alleen geschikt voor hele kleine vijvers en filtert vooral het grovere vuil uit het water.

Wanneer reinig je een vijverfilter?

Je reinigt je gehele vijverfilter alleen als je besmettelijke ziekten in je vijver hebt. In dit geval vervang je alle filtermedia en maak je alles goed schoon. Dit betekent dat je een hele nieuwe bacterie-cultuur op moet bouwen. Als je overweegt je filter geheel schoon te maken, is het een goed idee om advies te vragen aan je vijverspecialist.

De meeste mensen maken hun vijverfilter oppervlakkig schoon als ze hun vijver schoonmaken: in het najaar. Je haalt het grovere vuil uit je filter, spoelt de media af in het vijverwater en spoelt de eventuele sponzen uit.

Behalve het schoonmaken van je vijverfilter, is het ook een goed idee om de bodem van je vijver schoon te maken met een goede vijverstofzuiger. Vergeet ook je vijverpomp niet schoon te maken: na verloop van tijd kan deze ook vuil worden.

Hoe reinig je een vijverfilter?

Net als bij een goed aquariumfilter, is het bij een vijverfilter belangrijk dat je de biologische huishouding in het filter niet, of in ieder geval zo min mogelijk verstoort. De bacteriën in het filter zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen in het water worden geneutraliseerd. Deze bacteriën leven vooral op de biologische inhoud zoals bijvoorbeeld de keramische ringen.

Spoel deze dan ook nooit af onder de kraan: leidingwater zorgt ervoor dat deze goede bacteriën het loodje leggen, waardoor het filter zijn werking verliest. Spoel de filtermedia dan ook altijd af in de vijver zelf. Hierdoor wordt het meeste grovere vuil verwijdert. Hetzelfde geldt voor eventueel sponsmateriaal in het filter: spoel dit ook uit in het vijverwater en niet onder de kraan.

Wanneer zet je een vijverfilter aan?

Het water in een vijver moet continue worden gefilterd; daarom staat de vijverfilter altijd aan. Het is dan ook de moeite waard om zo nu en dan de werking van je vijverpomp te controleren om er zo zeker van te zijn dat deze werkt. Als je vijverpomp niet goed werkt, gaat de kwaliteit van je water snel achteruit. Hierdoor krijgen ziekten meer kans zich te ontwikkelen.

hero illustration

Hoe testen we Vijverfilters?

Om de beste Vijverfilter te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vijverfilter-test hebben we 1393 Vijverfilters geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Vijverfilter-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Vijverfilter-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Vijverfilter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Vijverfilter in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1393 Vijverfilters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Vijverfilters op een rijtje

1. Beste vijverfilter: SuperFish Filterschuim 100 x 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Filterschuim 100 x 100

 • list plusUitstekende kwaliteit en duurzaamheid
 • list plusGemakkelijk schoon te maken
 • list plusGebruiksvriendelijk en eenvoudig op maat te knippen

Nadelen SuperFish Filterschuim 100 x 100

 • list plusJaarlijks vervangen nodig

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.83
Gebruiksgemak
10
Review van de Filterschuim 100 x 100 x 2 cm fijn:

Als vijverliefhebber ben ik altijd op zoek naar producten die mijn vijveronderhoud gemakkelijker maken. De Filterschuim 100 x 100 x 2 cm fijn is een geweldige keuze als je je vijverwater wilt filteren. Dit filterschuim werkt perfect met alle soorten vijverfilters en je kunt het gemakkelijk op maat knippen.

Wat me meteen opviel aan dit filterschuim is de uitstekende kwaliteit. Het materiaal is stevig en duurzaam, dus ik kan erop vertrouwen dat het lang meegaat. Bovendien is het filterschuim eenvoudig schoon te maken, wat essentieel is voor een goed werkend vijverfilter.

Een ander groot voordeel van dit filterschuim is dat het zo gebruiksvriendelijk is. Ik kan het gemakkelijk op maat knippen en in mijn vijverfilter plaatsen. Het past perfect en zorgt ervoor dat mijn vijverwater altijd helder blijft.

Belangrijk om te weten is dat dit filterschuim jaarlijks vervangen moet worden. Dit zorgt ervoor dat het filter optimaal blijft werken en dat het water in mijn vijver gezond blijft. Het is een kleine onderhoudstaak, maar wel iets om rekening mee te houden.

Wat betreft de prestaties van dit filterschuim, kan ik zeggen dat het mijn verwachtingen overtreft. Het fijne filterschuim filtert zelfs de kleinste vuildeeltjes uit het water. Mijn vijverwater is merkbaar schoner en helderder sinds ik dit filterschuim gebruik.

Hoewel de beschrijving van de Filterschuim 100 x 100 x 2 cm fijn ontbreekt op Coolblue.nl, zijn de positieve punten van dit product duidelijk te zien in de gebruikersreviews. De meeste gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit, het gebruiksgemak en de duurzaamheid van het filterschuim.

Al met al kan ik zeggen dat de Filterschuim 100 x 100 x 2 cm fijn een geweldige keuze is voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en gebruiksvriendelijke oplossing om vijverwater te filteren. Het presteert goed, is eenvoudig in gebruik en gaat lang mee. Hoewel het jaarlijks vervangen moet worden, is het een kleine prijs om te betalen voor helder en gezond vijverwater. Ik kan dit filterschuim zeker aanbevelen aan andere vijverliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

2. Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000

 • list plusMet een ingebouwde UVC-reiniger wordt zweefalgen verwijderd en zorgt voor helder vijverwater.
 • list plusEen fijnmazige filtermat verwijdert fijne vuildeeltjes en zorgt voor een schoner vijvermilieu.
 • list plusBiomedia biedt een groot aanhechtingsoppervlak voor nuttige bacteriën en handhaaft een goede waterkwaliteit.

Nadelen Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000

 • list plusNiet geschikt voor zeer grote vijvers met een capaciteit boven de 12.000 liter.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.15
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
10
De Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000 - 12 watt uvc is echt iets voor mij, als een vijverliefhebber die op zoek is naar een makkelijk te onderhouden en effectieve vijverfilter. Deze filter is ontworpen om aan de rand van mijn vijver te plaatsen en kan zelfs boven een waterval of beekloop gebruikt worden.

Een van de beste eigenschappen van deze filter is de ingebouwde UVC-reiniger, die zweefalgen uit het water verwijdert en zorgt voor superhelder vijverwater. Dit is echt geweldig, want veel vijverbezitters, inclusief ik, hebben vaak last van troebel water door die vervelende zweefalgen. Met deze filter kan ik binnen no-time weer genieten van een heldere vijver.

Wat ook top is aan de Hozelock Vijverfilter Ecopower+ is de fijnmazige filtermat die het vuile water doorlaat en de kleinste vuildeeltjes eruit haalt. Dit zorgt voor een optimale filtratie en een schonere en gezondere vijveromgeving.

De filter maakt ook gebruik van biomedia, wat een groot oppervlak heeft waar nuttige bacteriën zich aan kunnen hechten. Deze bacteriën spelen een cruciale rol bij het afbreken van organisch materiaal en het behouden van goede waterkwaliteit. Dit is vooral belangrijk voor vijvers met een maximale capaciteit van 12.000 liter.

Wat betreft de technische specificaties heeft de Hozelock Vijverfilter Ecopower+ een maximale capaciteit van 3000 liter per uur en een wattage van 12 voor de UV-lamp. Dit betekent dat de filter een efficiënte watercirculatie biedt en effectief is in het verwijderen van vuil en zweefalgen.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en prestaties van deze vijverfilter. Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit, het gebruiksgemak en het feit dat de filter doet wat hij moet doen. Bovendien wordt het onderhoud als eenvoudig ervaren, wat erg belangrijk is voor vijverbezitters zoals ik.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat deze filter mogelijk niet geschikt is voor hele grote vijvers met een capaciteit boven de 12.000 liter. In dat geval kan het nodig zijn om te kijken naar een krachtigere filteroptie.

Al met al is de Hozelock Vijverfilter Ecopower+ 12000 - 12 watt uvc een betrouwbare en effectieve keuze voor vijverbezitters die streven naar helder en gezond vijverwater. Met zijn ingebouwde UVC-reiniger, fijnmazige filtermat en biomedia biedt deze filter de benodigde filtratie en onderhoudsgemak. Het is echt een aanrader volgens andere gebruikers en kan een goede investering zijn voor vijverliefhebbers zoals ik. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Pontec - MultiClear Set 5000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pontec - MultiClear Set 5000

 • list plusFilters water in 4 stappen voor grondige reiniging
 • list plusLevert snel merkbare resultaten
 • list plusUitgerust met verschillende filterkamers en materialen voor grondige waterreiniging

Nadelen Pontec - MultiClear Set 5000

 • list plusWordt geleverd zonder een 50mm uitvoerslang, waardoor een extra aankoop nodig is
 • list plusHet bevestigen van de slang kan lastig zijn vanwege beperkte ruimte
 • list plusExtra kosten voor de aankoop en bevestiging van de uitvoerslang

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.63
Mijn review van de Pontec - MultiClear Set 5000

De Pontec - MultiClear Set 5000 is een compacte filterset die speciaal is ontworpen voor tuinvijvers, of je nu wel of geen vissen hebt. Deze set heeft verschillende filterkamers, inclusief 4 filtermaterialen (Japanmat, grof en fijn filterschuim, bio-oppervlakte-elementen) en 2 stromingsregelende scheidingswanden. Wat echt opvalt aan deze filterset is het UVC-voorfilter dat in de filterdeksel is geïntegreerd. Het houdt zwevende algen efficiënt tegen.

Wat ik zo geweldig vind aan de Pontec - MultiClear Set 5000 is dat het water in je vijver grondig wordt gereinigd in 4 stappen. Zo blijft je vijverwater helder en kunnen je vissen en planten optimaal gedijen. Een gebruiker merkte zelfs op dat na slechts één dag gebruik, het water al helderder werd. Dat betekent dat deze filterset snel resultaat oplevert.

Een mogelijke beperking van de Pontec - MultiClear Set 5000 is dat er geen uitvoerslang van 50 mm wordt meegeleverd. Je zult dus zelf een slang moeten aanschaffen en bevestigen. Een gebruiker merkte op dat het bevestigen van de slang wat moeilijk kan zijn, omdat er maar een klein stukje beschikbaar is om de vijverslang vast te zetten met een klemring. Dus bij het installeren van de filterset kan dat een uitdaging zijn.

Over het algemeen is de Pontec - MultiClear Set 5000 een geweldige keuze om je tuinvijver te filteren. Het doet wat het moet doen en levert snel resultaten op, zoals blijkt uit positieve gebruikerservaringen. Deze filterset heeft verschillende filterkamers en materialen, zodat je vijverwater grondig wordt gereinigd.

Het enige nadeel is dat de filterset niet helemaal compleet wordt geleverd, omdat er geen uitvoerslang van 50 mm wordt meegeleverd. Je moet dus zelf een slang aanschaffen en bevestigen, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Daarnaast kan het bevestigen van de slang een uitdaging zijn vanwege de beperkte ruimte.

Ondanks deze beperkingen is de Pontec - MultiClear Set 5000 een betrouwbaar filtersysteem dat zijn werk goed doet. Als je op zoek bent naar een filterset voor je tuinvijver, is dit zeker een product om te overwegen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter

 • list plusVerwijdert troebel groen water en schadelijke stoffen
 • list plusGebruik van vortex stroom en sponsfilters voor effectieve reiniging
 • list plusIngebouwde 18W UV-c lamp zorgt voor helder water

Nadelen BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter

 • list plusVereist een vijverpomp met voldoende capaciteit

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.49
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
9.37
De BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter voor je vijver met 18W UV-c is gewoon geweldig! Ik bedoel, wie wil er nou geen gezonde en heldere vijver? Met dit drukfilter worden troebel groen water en schadelijke stoffen als sneeuw voor de zon verwijderd, zodat je optimaal kunt genieten van je prachtige vissen en planten.

Wat dit drukfilter zo speciaal maakt, is de manier waarop het water wordt gereinigd en gefilterd. Het maakt gebruik van een vortex stroom om die vervelende zwevende deeltjes en modder uit je water te halen. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het ook twee verschillende soorten sponsfilters om vuildeeltjes te vangen en schadelijke stoffen af te breken. Na verloop van tijd ontstaat er een biologisch filter van micro-organismen in de spons, die schadelijke ammoniak en nitriet omzetten in nitraat. En raad eens? Nitraat is een belangrijke voedingsbron voor je vijverplanten! 🌱

Maar dat is nog niet alles! Dit drukfilter heeft ook een ingebouwde 18W UV-c lamp. Deze lamp is als een superheld die groen water, veroorzaakt door algen, weer helder maakt. Het UV-c licht is namelijk dodelijk voor micro-organismen zoals algen, waardoor je vijver weer straalt van helderheid.

En weet je wat echt handig is? Dit drukfilter heeft een ingebouwde reinigingsfunctie voor de filtersponsen. Nooit meer gedoe met vieze filtersponsen schoonmaken! Je perst de filtersponsen gewoon fijn in het drukfilter, zodat al het vuil wegspoelt. Het vuile water kan via een aparte uitvoer direct naar het riool of de tuin worden afgevoerd, zodat het niet in je vijver terechtkomt. En als de filtersponsen weer schoon zijn, schakel je het filter gewoon weer terug naar de filterfunctie. Easy peasy!

De gebruikers van de BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter zijn helemaal in hun nopjes. Ze zijn dol op de goede kwaliteit en het gemak in gebruik. En na een maand gebruik hebben ze nog geen enkele klacht. Dat zegt toch wel iets over de betrouwbaarheid en prestaties van dit drukfilter.

Maar laten we eerlijk zijn, geen enkel product is perfect. Een klein minpuntje is dat je een vijverpomp met voldoende capaciteit moet hebben om dit filter goed te laten werken. Dus daar moet je wel rekening mee houden bij de aanschaf.

Al met al is de BluGarda - BluPressure 10.000 Drukfilter een uitstekende keuze voor het reinigen en filteren van je vijverwater. Het heeft unieke kenmerken, zoals die geweldige vortex stroom, de ingebouwde UV-c lamp en de handige reinigingsfunctie. En het is ook nog eens super gemakkelijk om te gebruiken en van topkwaliteit. Dus, waar wacht je nog op? Kies voor dit drukfilter en geef je vissen de heldere en gezonde vijver die ze verdienen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Ubbink FiltraPure 2000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink FiltraPure 2000

 • list plusBevat alle benodigde materialen
 • list plusGemakkelijk te plaatsen en reinigen
 • list plusKan worden aangesloten op een UV-filter

Nadelen Ubbink FiltraPure 2000

 • list plusKan alleen pompen tot 1000 liter per uur
 • list plusAlleen geschikt voor kleine vijvers
 • list plusSommige gebruikers klagen over dunne filtermat en gebrek aan filtersteentjes

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.31
Gebruiksgemak
8.73
Ik ben de Ubbink FiltraPure 2000, een oeverfilter die jouw vijverwater schoon en helder houdt. Plaats me gewoon op de rand van je vijver en ik doe de rest! Met mijn éénkamer-filtersysteem en verschillende filtermedia, zorg ik ervoor dat al het water dat door mij stroomt, grondig wordt gereinigd.

Hoe werkt het? Nou, je sluit me aan op een vijverpomp (UV-filter niet inbegrepen) en ik pomp het water door mijn UV-filter (niet inbegrepen) en vervolgens naar mijn filterbak. Het water wordt eerst mechanisch gefilterd door mijn biokernen voordat het door mijn mix van filtermedium en fijne filterspons stroomt voor biologische filtering. Dankzij mijn eenvoudige maar effectieve filtersysteem kan ik snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd bij jouw vijver.

Ik ben ook voorzien van een overloopbeveiliging met een extra pijp, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over overstromingen. En het beste van alles is dat ik compleet geleverd wordt met een overlooppijp en aansluitset, dus je hebt alles wat je nodig hebt om mij meteen aan de slag te laten gaan.

Wat zeggen mijn gebruikers? Over het algemeen zijn ze erg positief. Sommige gebruikers hadden graag meer informatie gehad over de benodigde grootte van de filter, omdat de capaciteit van 2000 liter niet altijd overeenkomt met de werkelijke situatie in hun vijver. Maar er zijn ook gebruikers die erg tevreden zijn over mijn prestaties. Ze vinden me onderhoudsvrij en eenvoudig in gebruik.

Echter, één gebruiker heeft opgemerkt dat mijn blauwe filtermat dun en klein is. Ik wil graag benadrukken dat ik het meest geschikt ben voor kleine vijvers en dat de maximale capaciteit van de pomp niet hoger mag zijn dan 1000 liter per uur. Deze informatie staat ook duidelijk vermeld op mijn verpakking. Dus als je een vijver hebt van slechts 500 liter, kan ik je nog steeds van dienst zijn, maar houd er rekening mee dat ik misschien niet de beste keuze ben om het water schoon te houden.

Wat zijn mijn voordelen? Nou, ik heb een overloop, dus je hoeft je geen zorgen te maken over overstromingen. Ik kom ook met alle benodigde materialen, dus je hebt alles wat je nodig hebt om mij te installeren. En het beste van alles is dat ik gemakkelijk te plaatsen en reinigen ben. Je kunt zelfs een UV-filter op mij aansluiten, voor nog betere filtratie. En als kers op de taart verbruik ik maar 18 watt, dus ik ben ook nog eens energiezuinig. En laten we niet vergeten dat ik ook nog eens een aantrekkelijke prijs heb.

Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Ik kan alleen pompen tot 1000 liter per uur, dus als je een grotere vijver hebt, is het misschien beter om naar andere opties te kijken. Sommige gebruikers hebben ook geklaagd over mijn dunne filtermat en het gebrek aan filtersteentjes. Dus houd daar rekening mee als je voor mij kiest.

Dus, al met al bied ik een goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere oeverfilters. Ik ben eenvoudig te installeren en onderhouden, en ik maak gebruik van effectieve filteringstechnologie. Dus als je een eigenaar bent van een kleine vijver en op zoek bent naar een betaalbare oplossing om je water schoon en helder te houden, ben ik de juiste keuze voor jou. Voor grotere vijvers of vijvers met een hogere capaciteit van de pomp, zijn er misschien betere opties beschikbaar. Dus waar wacht je nog op? Laat mij je helpen om je vijverwater sprankelend schoon te houden! 💦

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance

 • list plusUitstekende filterprestaties, verwijdert kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen
 • list plusGrote capaciteit van 8,2 liter, ideaal voor gezinnen en gasten
 • list plusHandige tapkraan en schuifopening voor gemakkelijk tappen en vullen van water

Nadelen BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance

 • list plusRegelmatige vervanging van waterfilterpatroon kan extra kosten met zich meebrengen

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.25
Functionaliteit
7.94
Gebruiksgemak
8.9
De BRITA FLOW Maxtra+ Pure Performance waterfilterkan is echt iets voor mij. Ik wil namelijk altijd kunnen genieten van heerlijk, schoon water zonder chloor en andere onzuiverheden. Gelukkig maakt dit waterfilterstation gebruik van de MAXTRA+ MicroFlow Technology, waardoor het kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen uit mijn kraanwater kan filteren.

Wat ik echt geweldig vind aan de BRITA FLOW Maxtra+ is de XXL capaciteit. Met een totaal volume van 8,2 liter en een capaciteit van 5,2 liter gefilterd water, hoef ik niet constant het waterfilter bij te vullen. Dit is vooral handig als ik gasten ontvang of als ik een groot gezin heb.

Het waterfilterstation heeft ook een handig tapkraantje, waardoor ik gemakkelijk water kan tappen zonder de hele kan te hoeven optillen. En het heeft een schuifopening bovenaan in het deksel, waardoor het vullen van het reservoir super eenvoudig is.

Wat ook echt handig is, is de elektronische Memo van de BRITA FLOW Maxtra+. Deze geeft precies aan wanneer ik het waterfilterpatroon moet vervangen. Zo hoef ik me daar geen zorgen over te maken. De MAXTRA+ filterpatronen gaan trouwens 4 weken of 100 liter mee.

En het beste van alles is dat de BRITA FLOW Maxtra+ vaatwasmachinebestendig is, behalve het deksel natuurlijk. Hierdoor kan ik hem super makkelijk schoonmaken en onderhouden. En het compacte ontwerp past ook gewoon in mijn koelkast, zodat ik altijd koud, gefilterd water bij de hand heb.

BRITA is een echt toonaangevend merk op het gebied van wateroptimalisatie en heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het maken van waterfiltratieproducten. Dus met de BRITA FLOW Maxtra+ waterfilterkan weet ik dat ik kan vertrouwen op heerlijk water met minder afval.

Hoewel ik geen specifieke gebruikersrecensies heb gevonden voor de BRITA FLOW Maxtra+ waterfilterkan, ben ik er zeker van dat dit een betrouwbare en effectieve keuze is voor het filteren van kraanwater. Het grote volume, het handige tapkraantje en de elektronische Memo maken dit product echt uniek en onderscheiden het van de concurrentie.

Het enige mogelijke nadeel van de BRITA FLOW Maxtra+ kan zijn dat het waterfilterpatroon regelmatig moet worden vervangen. Dit kan wat extra kosten met zich meebrengen, maar het zorgt er wel voor dat ik altijd kan genieten van schoon en smaakvol water.

Al met al is de BRITA FLOW Maxtra+ waterfilterkan echt perfect voor mij. Het is een gemakkelijke en effectieve manier om mijn kraanwater te filteren. Met zijn grote capaciteit, handige functies en de garantie van BRITA-kwaliteit, weet ik zeker dat ik een betrouwbare en duurzame investering doe. 🌟

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse

 • list plusVoorkomt bacteriegroei in waterslang en -tank
 • list plusEenvoudige installatie
 • list plusIndrukwekkende capaciteit

Nadelen LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse

 • list plusHogere prijs in vergelijking met andere merken

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.41
Gebruiksgemak
7.88
Als je een Amerikaanse koelkast hebt, wil je er zeker van zijn dat het water en ijs dat je eruit haalt van topkwaliteit zijn. Met de LG Waterfilter ADQ73693901 ben ik er zeker van dat ik altijd schoon en fris water heb, zonder rare geurtjes of smaken. Deze waterfilter werkt met verschillende merken zoals LG, Samsung en Whirlpool, dus het is echt een veelzijdige keuze.

Een van de beste eigenschappen van deze waterfilter is dat het de groei van bacteriën voorkomt. Door de filter elke 6 maanden te vervangen, minimaliseer ik het risico op vervuiling van de waterslang en -tank. Dit is vooral belangrijk als ik de filter te lang laat zitten of er helemaal geen gebruik van maak. Het schoonmaken van die vieze onderdelen kan namelijk een flinke klus zijn.

Wat deze waterfilter echt onderscheidt van eerdere modellen, is hoe makkelijk hij te installeren is. Mensen zeggen dat het vervangen van de filter een eitje is. En het materiaal is van goede kwaliteit en stevig, dus ik weet zeker dat hij lang meegaat.

Naast het leveren van schoon water, heeft deze waterfilter ook een indrukwekkende capaciteit. Het wordt aanbevolen om de filter elke 6 maanden of na het filteren van 5.000 liter water te vervangen. Dit laat zien dat het product duurzaam en effectief is.

Voor huishoudens met een Amerikaanse koelkast die op zoek zijn naar betrouwbaar schoon water, is deze waterfilter ideaal. Of ik nu gewoon een glas water wil vullen of ijsblokjes wil maken, met deze waterfilter kan ik genieten van geweldige waterkwaliteit.

Hoewel er in de reviews geen specifieke nadelen worden genoemd, is het belangrijk om te weten dat de prijs van deze waterfilter iets hoger kan zijn dan die van andere merken. Maar als ik kijk naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product, denk ik dat het de investering waard is.

Al met al is de LG Waterfilter ADQ73693901 een uitstekende keuze voor Amerikaanse koelkasten. Het voorkomt bacteriegroei en zorgt voor schoon en fris water. Met zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid onderscheidt het zich van de concurrentie. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, is het belangrijk om te investeren in een product dat de waterkwaliteit in je Amerikaanse koelkast verbetert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Braun Filter Kalk filter WK600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.71
Functionaliteit
7.35
Gebruiksgemak
8.31
De Braun Filter Kalk filter WK600 is een must-have accessoire voor elke koffie- of theeliefhebber zoals ik. Met dit filter geniet je van een schonere en betere smaakervaring, omdat het kalk en andere onzuiverheden uit het water filtert.

Wat dit filter echt onderscheidt van eerdere modellen is het gebruiksgemak en de verbeterde filteringstechnologie. Het is ontworpen om effectief kalkaanslag te verminderen en zo de levensduur van je koffiezetapparaat te verlengen. En het beste is, dit filter werkt met verschillende Braun-modellen, dus het is een veelzijdige keuze voor koffieliefhebbers zoals ik.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Braun Filter Kalk filter WK600 is de capaciteit. Met een zakje van 1 stuk, kan je het filter eenvoudig vervangen wanneer dat nodig is. Zorgeloos genieten van een optimale smaak zonder je zorgen te maken over kalkaanslag, dat is toch geweldig?

Gebruikers zijn dolenthousiast over de prestaties van dit filter. Ze merken op dat het de smaak van hun koffie of thee aanzienlijk verbetert en kalkaanslag in hun koffiezetapparaat vermindert. Bovendien is de installatie een fluitje van een cent en kan het filter makkelijk worden vervangen.

Hoewel de Braun Filter Kalk filter WK600 over het algemeen positieve beoordelingen krijgt, zijn er een paar aandachtspunten. Sommige gebruikers merken op dat het filter snel verstopt kan raken, vooral als het water in hun regio veel kalk bevat. Dus, regelmatig controleren en vervangen is belangrijk.

Al met al is de Braun Filter Kalk filter WK600 een uitstekende keuze voor iedereen die de kwaliteit van zijn koffie of thee wil verbeteren. Met zijn verbeterde filteringstechnologie en gebruiksgemak is het een betrouwbare en effectieve oplossing voor het verminderen van kalkaanslag. Hoewel het filter af en toe verstopt kan raken, zijn de voordelen van dit product duidelijk. Als je op zoek bent naar een filter dat je koffiezetapparaat beschermt en de smaak verbetert, is de Braun Filter Kalk filter WK600 zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Blugarda - BluFilter 1011

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blugarda - BluFilter 1011

 • list plusAlles-in-een oplossing met ingebouwde pomp, filtermateriaal, UV-c lamp en fonteinset
 • list plusEenvoudige installatie, binnen 10 minuten werkend te krijgen
 • list plusFiltert giftige stoffen uit de vijver, waardoor vissen gezond kunnen rondzwemmen

Nadelen Blugarda - BluFilter 1011

 • list plusGeschikt voor kleine tot middelgrote vijvers, niet geschikt voor grote vijvers
 • list plusMogelijk extra verlengstuk nodig voor diepere vijvers

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.63
Functionaliteit
7.16
Gebruiksgemak
7.29
De Blugarda - BluFilter 1011 is een complete vijverfilter set die alles heeft wat je nodig hebt om je vijver gezond en helder te houden. Met een ingebouwde fonteinpomp en een 11W UV-c lamp, zorgt deze set ervoor dat je binnen no time kunt genieten van een kristalheldere vijver.

Wat deze set echt bijzonder maakt, is dat het alles-in-één is. Je hebt geen gedoe met aparte onderdelen, want alles zit al in de set. Gewoon aansluiten en klaar! Dit maakt het niet alleen super makkelijk, maar ook nog eens betaalbaar.

De installatie is een fluitje van een cent. In slechts 10 minuten kun je de set al in gebruik nemen. Gewoon op de bodem van je vijver plaatsen en je hebt geen extra apparatuur nodig. Zo bespaar je ook nog eens ruimte.

Een geweldig voordeel van de BluFilter is dat het schadelijke stoffen uit je vijver filtert. Denk aan rottende plantenresten, teveel voeren of vispoepjes. Het ingebouwde filtermateriaal zorgt ervoor dat deze giftige stoffen worden verwijderd, zodat je vissen weer gezond en blij kunnen rondzwemmen.

De BluFilter filtert je vijver op drie verschillende manieren. Ten eerste zorgt het voor biologisch filteren van water door goede bacteriën te laten groeien op het filtermateriaal. Ten tweede zorgt de ingebouwde 11W UV-c lamp ervoor dat algen en micro-organismen worden vernietigd. En tot slot zorgt de krachtige ingebouwde pomp ervoor dat het water in beweging blijft, samen met de meegeleverde fonteinsets.

Met de bijgeleverde fonteinkoppen kun je verschillende mooie fonteinbeelden creëren. Of je kunt ervoor kiezen om het water om te leiden naar bijvoorbeeld een waterval of beekloop. Zo kun je je vijver helemaal naar eigen smaak ontwerpen.

De BluFilter is geschikt voor vijvers van klein tot middelgroot formaat. De juiste set hangt af van hoeveel planten en vissen je in je vijver hebt. De maximale vijverinhoud varieert van 1.500 liter tot 4.000 liter.

Uit de reviews van gebruikers blijkt dat de BluFilter geweldig werkt en super gebruiksvriendelijk is. Het filtert goed en zorgt voor zuurstofrijk water. Het schoonmaken van de filters is makkelijk en de installatie is snel en simpel. Gebruikers zijn verbaasd over hoeveel troep het filter uit de vijver haalt.

Wat ook wordt benadrukt is dat de BluFilter een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Gebruikers zijn tevreden met de resultaten en vinden het een stevig product. Een gebruiker merkt op dat er voor diepere vijvers een extra verlengstuk nodig kan zijn.

Kortom, de Blugarda - BluFilter 1011 is een geweldige keuze voor het filteren en reinigen van je vijver. Het is gemakkelijk in gebruik, effectief en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Of je nu een kleine of middelgrote vijver hebt, met deze set blijft je vijver gezond en helder, zodat je optimaal kunt genieten van je vissen en planten. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

10. Garden Protector - Velda

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garden Protector - Velda

 • list plusVeiligheid: Het lage voltage zorgt ervoor dat het apparaat ongevaarlijk is voor mens en dier.
 • list plusComplete set: De set bevat alles wat u nodig heeft voor de installatie, inclusief isolatoren en andere accessoires.
 • list plusEffectief: Volgens positieve gebruikerservaringen doet het apparaat wat het moet doen en houdt het ongewenste dieren uit uw tuin, volière of vijver.

Nadelen Garden Protector - Velda

 • list plusEffectiviteit: Sommige gebruikers merken op dat de Garden Protector niet altijd even effectief is, vooral bij bepaalde dieren zoals katten.
 • list plusHandleiding: Volgens sommige gebruikers is de handleiding te ingewikkeld geschreven en zou een visuele handleiding met duidelijke afbeeldingen een verbetering zijn.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.92
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
7.41
De Garden Protector van Velda is mijn geheime wapen om ongewenste bezoekers zoals reigers, katten en andere dieren uit mijn tuin, volière of vijver te houden. Met dit schrikdraadsysteem geef ik deze indringers een lage, onschadelijke elektrische schok, waardoor ze voortaan met een grote boog om mijn tuin heenlopen.

Een van de beste dingen aan de Garden Protector is de veiligheid ervan. Het lage voltage zorgt ervoor dat het apparaat geen kwaad kan doen, zowel voor mij als voor de dieren. Dus geen zorgen, mijn kinderen en huisdieren zijn veilig terwijl ik die ongewenste bezoekers op afstand houd.

Met deze set krijg je alles wat je nodig hebt om het systeem te installeren. Je ontvangt een transformator, 10 metalen isolatoren, 10 schroefisolatoren, een 80 meter lange draad voor het hekwerk, een 5 meter lange schokdraad (rood) en een 5 meter lange geaarde draad (groen). En alsof dat nog niet genoeg is, zitten er ook nog een metalen grondpin, aansluitingen en bevestigingsschroeven in de set. Je kunt dus meteen aan de slag om je tuin, volière of vijver te beschermen.

Ik moet toegeven dat niet alle gebruikers even enthousiast zijn over de Garden Protector. Sommigen merken op dat hun katten er gewoon doorheen lopen alsof er niets aan de hand is. Misschien komt dat doordat de stroom niet krachtig genoeg is, zoals een van de reviewers opmerkte. Het kan zijn dat het voltage niet hoog genoeg is om bepaalde dieren af te schrikken.

Een ander punt dat ik wil noemen, is de handleiding. Sommige gebruikers vinden de handleiding te ingewikkeld geschreven, met lange stukken tekst die verwarrend kunnen zijn. Volgens hen zou een visuele handleiding met duidelijke afbeeldingen een goede verbetering zijn.

Maar niet getreurd, er zijn ook positieve ervaringen met de Garden Protector. Een gebruiker is erg te spreken over het complete pakket en merkt op dat er genoeg isolatoren en andere accessoires worden meegeleverd. Het apparaat doet volgens deze gebruiker wat het moet doen en is ook nog eens betaalbaar en van goede kwaliteit.

Een andere gebruiker is helemaal happy met de Garden Protector voor zijn vijver. Hij vertelt dat de installatie een fluitje van een cent is en dat er genoeg schrikdraad wordt meegeleverd. De handleiding is duidelijk en met een knip- en nijptang is alles gemakkelijk te monteren.

Al met al is de Garden Protector van Velda mijn trouwe bondgenoot in de strijd tegen ongewenste dieren in mijn tuin, volière of vijver. Het lage voltage zorgt voor veiligheid en met de complete set heb je alles wat je nodig hebt om het systeem te installeren. Hoewel er wat kritische punten zijn, zoals de effectiviteit bij bepaalde dieren en de ingewikkelde handleiding, zijn er ook positieve ervaringen die benadrukken dat het apparaat doet wat het moet doen en makkelijk te installeren is. Dus waar wacht je nog op? Bescherm je tuin en zeg vaarwel tegen die ongewenste gasten! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vijverfilters. Er zijn immers 1393 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!