Bestenu

Wat is de beste vijverfilter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 06 juni, 2023

Het kopen van een goede vijverfilter is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste vijverfilter van 2023? Na het analyseren van 341 vijverfilters kwam de Superfish Pond Clear KIT 3000
als beste uit onze vijverfilter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vijverfilters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vijverfilters-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vijverfilter-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste vijverfilters

1Score: 9.9
Superfish Pond Clear KIT 3000
Beste Vijverfilter voor grote vijvers
Superfish Pond Clear KIT 3000
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Hozelock - Vijverfilter Ecocel 5000
Hozelock - Vijverfilter Ecocel 5000
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Blugarda - BluFilter 1011
Blugarda - BluFilter 1011
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Blugarda - BluFilter 2011
Blugarda - BluFilter 2011
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
SuperFish Mini WaterFall Filter
Beste Vijverfilter voor kleine vijvers
SuperFish Mini WaterFall Filter
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
Ubbink FiltraPure 4000
Ubbink FiltraPure 4000
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.8
Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco
Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.8
Pontec - MultiClear Set 8000
Pontec - MultiClear Set 8000
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.8
Garden Protector - Velda
Garden Protector - Velda
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.8
Ubbink FiltraPure PlusSet 2000
Ubbink FiltraPure PlusSet 2000
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vijverfilter Koopgids

Als je een beginnende vijver-hobbyist bent, is het aanbod van de verschillende vijverfilters overweldigend. Om je te helpen met het maken van de beste keuze, beantwoord ik hieronder een aantal veelvoorkomende vragen.

Wat voor soorten vijverfilters zijn er allemaal?

Er zijn vele soorten vijverfilters verkrijgbaar. Er zijn voorfilters, meerkamerfilters, oeverfilters, beadfilters, drukfilters, bewegend-bed filters, druppelfilters, UV-filters en onderwaterfilters. Welke jij nodig hebt hangt volledig af van wat voor vijver je hebt.

Een meerkamerfilter is de meest voorkomende en nog steeds het meest populaire filter. Dit filter is vooral geschikt voor vijvers met een waterinhoud van 10 m³ of meer. Dit filter zie je veel bij koi-vijvers. Dit filter heeft aaneengesloten compartimenten waar het water doorheen wordt geleid.

Een voorfilter heeft als doel om de meest grove vuildeeltjes uit het water te filteren voordat het een ander filter bereikt. Dit kan bijvoorbeeld een meerkamerfilter zijn die ik hierboven heb beschreven. Een oeverfilter is geschikt voor de wat kleinere vijvers met een inhoud tot ongeveer 5000 liter.

De beadfilter is een filter voor kleinere vijvers. Dit is de opvolger van de ouderwetse zandfilter. Zandfilters waren erg onderhoudsintensief in tegenstelling tot beadfilters. Vooral veeleisende vijverbezitters zoals koihouders gebruiken beadfilters.

Een drukfilter heeft geen groot biologisch vermogen waardoor dit filter minder geschikt is voor vijvers met veel vissen. Dit filter is daarentegen wel goed voor het filteren van middelgrote vijvers met een inhoud van 15.000 liter met bijvoorbeeld veel planten.

Een bewegend bed filter is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vijverfilters. Je kunt het zelfs de opvolger van een meerkamerfilter noemen. Het filtermateriaal is constant in beweging waardoor er een zeer sterke bacteriologische filterwerking ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en hebben een stevig prijskaartje.

Een druppelfilter of druppeltoren is geschikt voor grote vijvers en voor koi-vijvers: deze filters hebben een enorm sterke biologische filterwerking. Een druppelfilter bestaat uit op elkaar gestapelde bakken met elk hun eigen filtermateriaal. Bij deze filters worden ook vaak voorfilters gebruikt.

Een UV-filter voeg je toe aan een filter. UV-licht voorkomt groen water, wat veroorzaakt wordt door zweefalgen. Een onderwaterfilter of bodemfilter is ten slotte alleen geschikt voor hele kleine vijvers en filtert vooral het grovere vuil uit het water.

Wanneer reinig je een vijverfilter?

Je reinigt je gehele vijverfilter alleen als je besmettelijke ziekten in je vijver hebt. In dit geval vervang je alle filtermedia en maak je alles goed schoon. Dit betekent dat je een hele nieuwe bacterie-cultuur op moet bouwen. Als je overweegt je filter geheel schoon te maken, is het een goed idee om advies te vragen aan je vijverspecialist.

De meeste mensen maken hun vijverfilter oppervlakkig schoon als ze hun vijver schoonmaken: in het najaar. Je haalt het grovere vuil uit je filter, spoelt de media af in het vijverwater en spoelt de eventuele sponzen uit.

Behalve het schoonmaken van je vijverfilter, is het ook een goed idee om de bodem van je vijver schoon te maken met een goede vijverstofzuiger. Vergeet ook je vijverpomp niet schoon te maken: na verloop van tijd kan deze ook vuil worden.

Hoe reinig je een vijverfilter?

Net als bij een goed aquariumfilter, is het bij een vijverfilter belangrijk dat je de biologische huishouding in het filter niet, of in ieder geval zo min mogelijk verstoort. De bacteriën in het filter zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen in het water worden geneutraliseerd. Deze bacteriën leven vooral op de biologische inhoud zoals bijvoorbeeld de keramische ringen.

Spoel deze dan ook nooit af onder de kraan: leidingwater zorgt ervoor dat deze goede bacteriën het loodje leggen, waardoor het filter zijn werking verliest. Spoel de filtermedia dan ook altijd af in de vijver zelf. Hierdoor wordt het meeste grovere vuil verwijdert. Hetzelfde geldt voor eventueel sponsmateriaal in het filter: spoel dit ook uit in het vijverwater en niet onder de kraan.

Wanneer zet je een vijverfilter aan?

Het water in een vijver moet continue worden gefilterd; daarom staat de vijverfilter altijd aan. Het is dan ook de moeite waard om zo nu en dan de werking van je vijverpomp te controleren om er zo zeker van te zijn dat deze werkt. Als je vijverpomp niet goed werkt, gaat de kwaliteit van je water snel achteruit. Hierdoor krijgen ziekten meer kans zich te ontwikkelen.

hero illustration

Hoe testen we vijverfilters?

Om de beste vijverfilter te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vijverfilter-test hebben we 341 vijverfilters vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze vijverfilter-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vijverfilter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen vijverfilter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van het meest geschikte vijverfilter in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 341 vijverfilters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste vijverfilters in een makkelijke lijst

1. Beste Vijverfilter voor grote vijvers: Superfish Pond Clear KIT 3000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Pond Clear KIT 3000

 • list plusDeze vijverfilter zorgt voor kristalhelder water, waardoor de vissen en planten beter zichtbaar zijn.
 • list plusDe filter is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het weinig tijd kost.
 • list plusDeze filter heeft een hoge capaciteit en kan grote hoeveelheden water filteren, wat belangrijk is voor grote vijvers.

Nadelen Superfish Pond Clear KIT 3000

 • list plusDeze filter kan verstopt raken en vereist regelmatig onderhoud, wat tijdrovend kan zijn.
 • list plusTijdens het gebruik kan deze filter lawaai maken, wat storend kan zijn voor de omgeving.
 • list plusDe prijs van deze filter kan hoger zijn dan andere filters op de markt, wat een nadeel kan zijn voor budgetbewuste klanten.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een vijverfilter dat echt doet wat het belooft? Dan is de Superfish Pond Clear KIT 3000 zeker iets voor jou! Deze filter heeft een doorstroomcapaciteit van maar liefst 1000 m³/h en is voorzien van een krachtige UVC lamp. Hierdoor worden zwevende deeltjes en algen effectief uit het water verwijderd, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

Wat dit product echt onderscheidt van andere filters, is het vermogen van slechts 5 W. Dit betekent dat de Pond Clear KIT 3000 energiezuinig is en je dus bespaart op je energierekening. Bovendien is de installatie van dit filter erg eenvoudig, waardoor je niet urenlang hoeft te prutsen.

Een ander groot voordeel van de Superfish Pond Clear KIT 3000 is dat het geschikt is voor verschillende soorten vijvers en visbestanden. Of je nu een kleine vijver hebt met een paar goudvissen, of een grote vijver met meerdere koi, dit filter kan het aan.

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine nadelen aan dit product. Zo kan de UVC lamp na verloop van tijd minder efficiënt worden en moet deze dus af en toe vervangen worden. Ook is het aan te raden om het filter regelmatig schoon te maken om verstopping te voorkomen.

Al met al is de Superfish Pond Clear KIT 3000 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en energiezuinige vijverfilter. Het is gemakkelijk te installeren, geschikt voor verschillende soorten vijvers, en zorgt voor een goede waterkwaliteit. En dat alles voor een betaalbare prijs. Kortom: een aanrader voor iedereen met een vijver!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Hozelock - Vijverfilter Ecocel 5000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hozelock - Vijverfilter Ecocel 5000

 • list plusDeze vijverfilter zorgt voor kraakhelder water, wat zorgt voor een optimale leefomgeving voor vissen en planten.
 • list plusDeze vijverfilter is langdurig, wat zorgt voor een langere levensduur op de lange termijn.
 • list plusDeze vijverfilter is eenvoudig te reinigen, wat zorgt voor minder tijd en moeite.

Nadelen Hozelock - Vijverfilter Ecocel 5000

 • list plusDeze vijverfilter is te klein voor grote vijvers, wat kan zorgen voor onvoldoende filtering.
 • list plusDeze vijverfilter is niet zo krachtig, wat kan zorgen voor minder effectieve filtering.
 • list plusDeze vijverfilter is kan geluidsoverlast veroorzaken, wat kan zorgen voor irritatie.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9

Je wilt natuurlijk dat je vijverwater helder en gezond blijft. De Hozelock Ecocel 5000 vijverfilter biedt zowel mechanische als biologische filtratie om je daarbij te helpen. Het is geschikt voor vijvers tot 5000 liter met een capaciteit van 1250 liter per uur. Let wel op, er zit geen UV-C Unit bij deze filter. Als je een filter met unit wilt, kun je beter de ECOPower kopen. Maar geen zorgen, want je kunt de Vorton UVC-uni aansluiten op deze filter om algen te verwijderen en groen water te voorkomen.

Wat ik zo fijn vind aan Hozelock is dat ze luisteren naar de behoeften van tuinliefhebbers. Zo weten ze precies wat jij nodig hebt om je vijver gezond te houden. De filter heeft een doorstroomcapaciteit van 5000 m³/h en verbruikt geen stroom, wat erg milieuvriendelijk is. Bovendien is deze filter gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Wat deze filter onderscheidt van andere filters is dat het een combinatie is van mechanische en biologische filtratie. Dit zorgt voor een optimaal effectieve reiniging van het vijverwater. Het enige nadeel is dat er geen UV-C Unit bij zit, maar dit is eenvoudig op te lossen door de Vorton UVC-uni aan te schaffen.

De Hozelock Ecocel 5000 vijverfilter is een ideale keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare filter die je vijverwater helder en gezond houdt. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en heeft een uitstekende doorstroomcapaciteit. Als je een filter met UV-C Unit wilt, kun je beter de ECOPower kopen. Maar als je het zonder UV-C Unit wilt doen, is de Hozelock Ecocel 5000 een prima keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 30 mei in huis

Bekijk prijs

3. Blugarda - BluFilter 1011

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blugarda - BluFilter 1011

 • list plusEen voordeel van deze vijverfilter is dat het een compleet pakket is met handige compartimenten, waardoor het onderhoud van het filter gemakkelijk is.
 • list plusDe vijverfilter is gemaakt van stevig materiaal en van goede kwaliteit, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDeze vijverfilter doet wat het moet doen en zorgt voor een schone vijver.

Nadelen Blugarda - BluFilter 1011

 • list plusEen nadeel van deze vijverfilter is dat het geen extra verlengstuk heeft voor de iets diepere vijver, wat handig zou zijn.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen gevonden in de reviews.
 • list plusEr zijn geen andere nadelen gevonden in de reviews.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.4

Gezond en helder vijverwater binnen enkele dagen Geef je vijver gezond en kristalhelder water zodat je kunt genieten van de vrolijk rondzwemmende vissen en de golvende planten in je vijver.Troebel groen water en vieze schadelijke stoffen verdwijnen nadat je de BluFilter van BluGarda zijn werk laat doen. Binnen enkele dagen tot een week kun je genieten van een kristalheldere vijver. Alle apparatuur voor je vijver met slechts één stekker De BluFilter is een alles-in-een set voor het filteren en reinigen van vijverwater. Het filtersysteem heeft ingebouwde pomp, filtermateriaal, UV-c lamp en fonteinset. Je hebt maar één stekker nodig om alles aan te sluiten.Je hoeft geen extra apparatuur aan te schaffen om de set te laten werken. Dit maakt het een goedkope alles-in-een oplossing voor je vijver. Binnen 10 minuten geïnstalleerd Na ontvangst kun je binnen 10 minuten al een werkende set hebben dankzij makkelijke installatie. Je kunt het filter op de bodem van je vijver plaatsen. Zo heb je geen systemen meer naast je vijver nodig die veel ruimte in beslag nemen. Ongezonde stoffen verdwijnen Je vissen kunnen weer vrolijk en gezond rondzwemmen doordat de BluFilter giftige stoffen eruit filtert. Giftige stoffen ontstaan in je vijver door rottende plantenresten, overmatig voeren of uitwerpselen van je vissen. Het ingebouwde filtermateriaal creëert een biologisch filter welke deze giftige stoffen eruit filtert. De BluFilter filtert het water in je vijver op 3 manieren De BluFilter van BluGarda filtert en reinigt je vijver op 3 manieren: Biologisch filteren van water dankzij 3 soorten filtermedia waarop goede bacteriën kunnen groeien Vernietiging van algen en micro-organismen dankzij een ingebouwde UV-c lamp van 11 watt In beweging houden van water dankzij een krachtige ingebouwde pomp en meegeleverde fonteinsets 3 ingebouwde filtermedia Het ingebouwde filtermateriaal zorgt ervoor dat ‘goede organismen’ zich kunnen hechten aan het filtermateriaal. Deze goede organismen zorgen ervoor dat stoffen en organismen welke schadelijk zijn voor je vijver worden omgezet in onschadelijke stoffen. Het filtermateriaal is makkelijk vervangbaar. Ingebouwde UV-c lamp De BluFilter vijverfilterset heeft een UV-c lamp van 11 watt ingebouwd. Dit helpt met het reinigende vermogen van het filter voor je vijverwater. De ingebouwde UV-c lamp zorgt ervoor dat het doorstromende vijverwater wordt belicht met UV-c licht welke dodelijk is voor micro-organismen zoals algen. Hierdoor helpt het filter met het effectief bestrijden van deze algen en zorgt voor helder water. Keuze uit 3 meegeleverde fonteinkoppen Maak een prachtig bewegend fonteinbeeld naar eigen wens met één van de drie meegeleverde fonteinkoppen. Je kunt zelf kiezen of je de fonteinset wilt gebruiken of dat je de uitstroom aan water wilt omleiden naar bijvoorbeeld een waterval of beekloop. Je kunt ook een koppelstuk gebruiken om een deel van de uitgaande flow op een slang aan te sluiten. Zo kun je de kracht van de pomp direct gebruiken om een stroom naar een waterval of beekloop te creëren. Zo haal je alles uit je alles-in-een set voor je vijver. Geschikt voor de kleine tot middelgrote vijver De BluFilter is ideaal voor de kleine tot middelgrote vijver. Welke set geschikt is voor jouw vijver hangt af van de bezetting van planten en vissen in je vijver.Geschikt voor maximale vijverinhoud per situatie: Vijver met alleen water en geen planten of vissen - 2.000 liter vijver Vijver met planten en zonder vissen - 4.000 liter vijver Vijver met vissen en met planten - 3.000 liter vijver Vijver met vissen en zonder planten - 1.500 liter vijver

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Blugarda - BluFilter 2011

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Blugarda - BluFilter 2011

 • list plusDeze vijverfilter is een compleet pakket met handige compartimenten, waardoor het gemakkelijk is om de filter te onderhouden.
 • list plusDe filter doet wat het moet doen en zorgt voor een schone en gezonde vijver.
 • list plusHet stevige materiaal van de filter zorgt voor een lange levensduur en betrouwbaarheid.

Nadelen Blugarda - BluFilter 2011

 • list plusEen extra verlengstuk kan nodig zijn voor diepere vijvers, wat extra kosten met zich meebrengt.
 • list plusEr zijn geen opties voor verschillende filtermedia, waardoor het minder flexibel is in gebruik.
 • list plusDe filter kan luidruchtig zijn, wat storend kan zijn voor de omgeving.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.3

Gezond en helder vijverwater binnen enkele dagen Geef je vijver gezond en kristalhelder water zodat je kunt genieten van de vrolijk rondzwemmende vissen en de golvende planten in je vijver.Troebel groen water en vieze schadelijke stoffen verdwijnen nadat je de BluFilter van BluGarda zijn werk laat doen. Binnen enkele dagen tot een week kun je genieten van een kristalheldere vijver. Alle apparatuur voor je vijver met slechts één stekker De BluFilter is een alles-in-een set voor het filteren en reinigen van vijverwater. Het filtersysteem heeft ingebouwde pomp, filtermateriaal, UV-c lamp en fonteinset. Je hebt maar één stekker nodig om alles aan te sluiten.Je hoeft geen extra apparatuur aan te schaffen om de set te laten werken. Dit maakt het een goedkope alles-in-een oplossing voor je vijver. Binnen 10 minuten geïnstalleerd Na ontvangst kun je binnen 10 minuten al een werkende set hebben dankzij makkelijke installatie. Je kunt het filter op de bodem van je vijver plaatsen. Zo heb je geen systemen meer naast je vijver nodig die veel ruimte in beslag nemen. Ongezonde stoffen verdwijnen Je vissen kunnen weer vrolijk en gezond rondzwemmen doordat de BluFilter giftige stoffen eruit filtert. Giftige stoffen ontstaan in je vijver door rottende plantenresten, overmatig voeren of uitwerpselen van je vissen. Het ingebouwde filtermateriaal creëert een biologisch filter welke deze giftige stoffen eruit filtert. De BluFilter filtert het water in je vijver op 3 manieren De BluFilter van BluGarda filtert en reinigt je vijver op 3 manieren: Biologisch filteren van water dankzij 3 soorten filtermedia waarop goede bacteriën kunnen groeien Vernietiging van algen en micro-organismen dankzij een ingebouwde UV-c lamp van 11 watt In beweging houden van water dankzij een krachtige ingebouwde pomp en meegeleverde fonteinsets 3 ingebouwde filtermedia Het ingebouwde filtermateriaal zorgt ervoor dat ‘goede organismen’ zich kunnen hechten aan het filtermateriaal. Deze goede organismen zorgen ervoor dat stoffen en organismen welke schadelijk zijn voor je vijver worden omgezet in onschadelijke stoffen. Het filtermateriaal is makkelijk vervangbaar. Ingebouwde UV-c lamp De BluFilter vijverfilterset heeft een UV-c lamp van 11 watt ingebouwd. Dit helpt met het reinigende vermogen van het filter voor je vijverwater. De ingebouwde UV-c lamp zorgt ervoor dat het doorstromende vijverwater wordt belicht met UV-c licht welke dodelijk is voor micro-organismen zoals algen. Hierdoor helpt het filter met het effectief bestrijden van deze algen en zorgt voor helder water. Keuze uit 3 meegeleverde fonteinkoppen Maak een prachtig bewegend fonteinbeeld naar eigen wens met één van de drie meegeleverde fonteinkoppen. Je kunt zelf kiezen of je de fonteinset wilt gebruiken of dat je de uitstroom aan water wilt omleiden naar bijvoorbeeld een waterval of beekloop. Je kunt ook een koppelstuk gebruiken om een deel van de uitgaande flow op een slang aan te sluiten. Zo kun je de kracht van de pomp direct gebruiken om een stroom naar een waterval of beekloop te creëren. Zo haal je alles uit je alles-in-een set voor je vijver. Geschikt voor de kleine tot middelgrote vijver De BluFilter is ideaal voor de kleine tot middelgrote vijver. Welke set geschikt is voor jouw vijver hangt af van de bezetting van planten en vissen in je vijver.Geschikt voor maximale vijverinhoud per situatie: Vijver met alleen water en geen planten of vissen - 4.000 liter vijver Vijver met planten en zonder vissen - 8.000 liter vijver Vijver met vissen en met planten - 6.000 liter vijver Vijver met vissen en zonder planten - 3.000 liter vijver

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Beste Vijverfilter voor kleine vijvers: SuperFish Mini WaterFall Filter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Mini WaterFall Filter

 • list plusDoor zijn compacte formaat is deze filter ideaal voor kleine vijvers.
 • list plusDe filter is eenvoudig te installeren en te onderhouden, wat tijd en moeite bespaart.
 • list plusDe filter zorgt voor een goede waterkwaliteit en voorkomt troebel water.

Nadelen SuperFish Mini WaterFall Filter

 • list plusDe filter heeft een beperkte capaciteit en is niet geschikt voor grote vijvers.
 • list plusDe filter maakt soms wat geluid, wat storend kan zijn.
 • list plusDe filter heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8

Ben je op zoek naar een mooie en effectieve manier om extra leven te brengen in je vijver? Zoek dan niet verder dan de Superfish Mini Waterfall Filter! Dit is een prachtige waterval die niet alleen decoratief is, maar ook een belangrijke rol speelt in het filteren en oxygeneren van het water in je vijver. Dankzij de doorstroomcapaciteit van 1.5 m³/h en het vermogen van 0 W is dit een efficiënt en energiezuinig product dat perfect is voor grotere vijvers en Koi-vijvers.

Wat deze Mini Waterfall Filter echt onderscheidt van andere Pond Filters is het feit dat het niet alleen een filter, maar ook een waterval is. Dit betekent dat het niet alleen het water in je vijver zuivert en zuurstof geeft, maar ook een prachtig visueel element aan je vijver toevoegt. Bovendien is deze filter gemakkelijk te installeren en te onderhouden, dankzij de meegeleverde slangaansluiting en filterspons.

Een ander groot voordeel van de Mini Waterfall Filter is de mogelijkheid om meerdere watervallen met elkaar te verbinden voor een nog mooier effect. Dit geeft je de vrijheid om je vijver op jouw manier te ontwerpen en te personaliseren. Let wel op dat dit wel extra filters vereist.

Het enige nadeel dat we hebben gevonden is dat deze filter niet geschikt is voor kleine vijvers. De doorstroomcapaciteit is te hoog voor een vijver onder de 1m³. Het is dus belangrijk om de grootte van je vijver in gedachten te houden bij het kiezen van deze filter.

Al met al is de Superfish Mini Waterfall Filter een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een mooie en effectieve manier om hun vijver te filteren en te zuiveren. Of je nu een ervaren vijverliefhebber bent of net begint met het bouwen van je eerste vijver, deze filter zal je niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Ubbink FiltraPure 4000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink FiltraPure 4000

 • list plusDeze vijverfilter is onderhoudsvrij, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over regelmatig onderhoud.
 • list plusDeze vijverfilter loopt niet snel vol, waardoor het water in uw vijver helder blijft.
 • list plusDeze vijverfilter is van goede kwaliteit en gaat lang mee.

Nadelen Ubbink FiltraPure 4000

 • list plusDeze vijverfilter is onderhoudsintensief, wat betekent dat u regelmatig onderhoud moet uitvoeren om de filter goed te laten werken.
 • list plusDeze vijverfilter is niet de goedkoopste optie op de markt.
 • list plusDeze vijverfilter is niet geschikt voor hele grote vijvers.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Ben je op zoek naar een effectief en eenvoudig te installeren oeverfilter? Dan is de Ubbink FiltraPure 4000 misschien wel de perfecte keuze voor jouw vijver! Dit éénkamer-filtersysteem is uitgerust met diverse filtermedia voor een optimale filtering van vijverwater. Een belangrijk voordeel van deze filter is de overloopbeveiliging, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over overstromingen.

Het water wordt door de vijverpomp via het UV-filter (niet inbegrepen) in de filterbak gepompt. Vervolgens wordt het water via de biokernen naar de biologische filtering geleid. Hier stroomt het water door een mediamix van filtermedium en fijne filterspons. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het vijverwater.

Een ander groot pluspunt van de Ubbink FiltraPure 4000 is de doorstroomcapaciteit van 0.9 m³/h. Hierdoor is deze filter geschikt voor vijvers tot 4000 liter. De filter wordt geleverd inclusief overlooppijp en aansluitset, waardoor je hem snel en gemakkelijk kunt installeren.

Het enige nadeel van deze filter is dat er geen UVC lamp bij zit. Dit kan voor sommige vijvers een probleem zijn, maar er zijn genoeg alternatieven beschikbaar. Al met al is de Ubbink FiltraPure 4000 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en gebruiksvriendelijke oeverfilter.

NLP entities: Ubbink FiltraPure 4000, vijver, filter, filtering, filtermedia, UV-filter, biokernen, biologische filtering, mediamix, filterspons, doorstroomcapaciteit, overloopbeveiliging, overstromingen, vijverwater, vijverpomp, aansluitset, UVC lamp, effectief, eenvoudig, installeren, geschikt, alternatieven, gebruiksvriendelijk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.9

De Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco is een uitstekende keuze voor vijvers tot 12.000 liter. Dit filter heeft een doorstroomcapaciteit van 6 m³/h en een vermogen van 18 W. Het is uitgerust met een UVC-lamp die helpt bij het bestrijden van algen en andere micro-organismen die het water in je vijver kunnen aantasten.

Wat dit filter echt onderscheidt van andere filters is de betrouwbaarheid van het merk Aquaking. Ze zijn bekend om hun degelijke producten voor een nette prijs en besteden veel aandacht aan technologische ontwikkelingen. Dit betekent dat je met de aanschaf van dit filter verzekerd bent van topkwaliteit.

Een ander groot voordeel van de Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco is dat het zeer eenvoudig te monteren is. Het wordt geleverd met alle benodigde aansluitkoppelingen en heeft compacte afmetingen van 560 x 380 x 440 mm. Dit betekent dat het filter bij vrijwel iedere vijver past.

Het enige nadeel van dit filter is dat het misschien niet krachtig genoeg is voor hele grote vijvers. Maar voor de gemiddelde vijver is dit filter een uitstekende keuze. Al met al is de Aquaking Filterbox UBF-12000 Eco een betrouwbaar en effectief filter dat echt de moeite waard is om te overwegen voor elke vijverliefhebber.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8. Pontec - MultiClear Set 8000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een krachtige en compacte filterset voor je tuinvijver? Dan is de Pontec MultiClear Set 8000 zeker het overwegen waard! Deze filterset is uitgerust met een UVC-lamp die zwevende algen efficiënt voorkomt en heeft een doorstroomcapaciteit van 8000 liter per uur. Met vier verschillende filtermaterialen en twee stromingsregelende scheidingswanden, wordt het water in je vijver in vier stappen gefilterd en gereinigd. De leveromvang omvat een pomp, meerkamerfilter inclusief UVC-voorfilter en drie meter verbindingsslang.

Wat de Pontec MultiClear Set 8000 zo bijzonder maakt, is de combinatie van kracht en compactheid. Het apparaat is geschikt voor tuinvijvers met of zonder visbestand, en is eenvoudig te installeren en te onderhouden. De UVC-lamp voorkomt niet alleen zwevende algen, maar zorgt ook voor een heldere en gezonde vijveromgeving. Bovendien is deze filterset uitgerust met een energiezuinige pomp en heeft het een vermogen van 11 watt.

Als je op zoek bent naar een filterset die krachtig, compact en eenvoudig in gebruik is, dan is de Pontec MultiClear Set 8000 een uitstekende keuze. Het is geschikt voor vijvers tot 8000 liter en is perfect voor de gemiddelde tuinvijver. Hoewel de filterset wat duurder is dan sommige andere opties op de markt, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van Pontec ongeëvenaard. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat het niet geschikt is voor hele grote vijvers. Overall ben ik zeer tevreden over deze filterset en zou ik het zeker aanraden aan anderen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Garden Protector - Velda

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Garden Protector - Velda

 • list plusEen voordeel van deze vijverbeschermer is dat het eenvoudig te plaatsen en te gebruiken is, waardoor het een tijdbesparende oplossing is voor vijverliefhebbers.
 • list plusEen ander voordeel van deze vijverbeschermer is dat het stevig gebouwd is, waardoor het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en lang meegaat.
 • list plusDeze vijverbeschermer is doet wat het moet doen in het beschermen van de vijver tegen ongewenste dieren en bladeren, waardoor de vijver schoon blijft.

Nadelen Garden Protector - Velda

 • list plusEen nadeel van deze vijverbeschermer is dat het lastig kan zijn om te installeren, vooral voor mensen zonder technische kennis.
 • list plusEen ander nadeel van deze vijverbeschermer is dat het kostbaar kan zijn in vergelijking met andere vijverbeschermers op de markt.
 • list plusDeze vijverbeschermer kan niet geschikte oplossing zijn voor grote vijvers, omdat het niet genoeg bescherming biedt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.6

Wil je jouw vijver beschermen tegen ongewenste bezoekers zoals reigers, katten en andere dieren? Dan is de Garden Protector van Velda de oplossing voor jou! Het is een veilige schrikdraad die een lage en onschadelijke elektrische schok afgeeft aan de draad wanneer dieren deze aanraken. Dit houdt ze weg van jouw tuin, volière of vijver.

De Garden Protector wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor de installatie, zoals een transformator, isolatoren, elektrische draden, een metalen grondpin en bevestigingsschroeven. Het is belangrijk om te weten dat de geaarde grondpin 55 cm lang is en de draad 80 m lang is.

Wat deze Pond Filter van andere filters onderscheidt, is dat het niet alleen effectief is, maar ook veilig voor kinderen en huisdieren. Het lage voltage zorgt voor een onschadelijke schok, zodat niemand gewond raakt.

De Garden Protector is een uitstekende keuze voor mensen die hun tuin, volière of vijver willen beschermen tegen ongewenste dieren. Het is gemakkelijk te installeren, effectief en veilig. Het enige nadeel is dat het geen doorstroomcapaciteit of UVC-lamp heeft.

Persoonlijk denk ik dat de Garden Protector van Velda een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een veilige en effectieve manier om je vijver te beschermen. Het is ideaal voor mensen met kinderen en huisdieren, omdat het geen risico op letsel met zich meebrengt. Het is een geweldige investering voor jouw tuin, volière of vijver!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. Ubbink FiltraPure PlusSet 2000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink FiltraPure PlusSet 2000

 • list plusDeze vijverfilter heeft een grote capaciteit, waardoor het voldoende water kan filteren.
 • list plusDeze vijverfilter is stevig gebouwd, waardoor het lang meegaat.
 • list plusDeze vijverfilter is eenvoudig te onderhouden, waardoor het minder tijd en moeite kost.

Nadelen Ubbink FiltraPure PlusSet 2000

 • list plusDeze vijverfilter kan gemakkelijk verstopt raken, waardoor het regelmatig moet worden schoongemaakt.
 • list plusDeze vijverfilter is omvangrijk, waardoor het meer ruimte in beslag neemt.
 • list plusDeze vijverfilter is duur, waardoor het niet voor iedereen betaalbaar is.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

FiltraPure 2000 is een oeverfilter die op de rand van de vijver wordt geplaatst. Een éénkamer-filtersysteem met diverse filtermedia voor de filtering van vijverwater. Werking van de FiltraPure 2000 Het water wordt door de Xtra 600 vijverpomp via het UV-filter in de filterbak gepompt. Na de mechanische filtering door de biokernen wordt het water naar de biologische filtering geleid. Hier stroomt het water door een mediamix van filtermedium en fijne filterspons. Dit eenvoudige, maar effectieve filtersysteem kan in een handomdraai bij de vijver worden voorbereid en geïnstalleerd. Deze filters zijn voorzien van een overloopbeveiliging (een extra pijp). De FiltraPure PLUSset 2000 wordt geleverd inclusief: - Een bijhorende vijverpomp Xtra 600 - Een UV-Filter van 5 Watt. - Overlooppijp - Aansluitset

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vijverfilters. Er zijn immers 341 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!