Bestenu

Beste vijverfilters - dec. 2022

Met meer dan 449 vijverfilters op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste vijverfilters in een handige lijst
01Score: 9.6
Garden Protector
Garden Protector
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.2
LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse koelkast
LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse koelkast
Ga naar laagste prjis
03Score: 8.7
Superfish Pond flow eco 600
Superfish Pond flow eco 600
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.4
SuperFish Mini WaterFall Filter
SuperFish Mini WaterFall Filter
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
Velda new pond skimmer voor 40m2 126380
Velda new pond skimmer voor 40m2 126380
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.2
Hozelock
Hozelock
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.9
Pontec
Pontec
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.8
BluGarda
BluGarda
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.4
Meisterhome Filterzand voor Zandfilters
Meisterhome Filterzand voor Zandfilters
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.2
Blugarda
Blugarda
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Vijverfilter Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Als je een beginnende vijver-hobbyist bent, is het aanbod van de verschillende vijverfilters overweldigend. Om je te helpen met het maken van de beste keuze, beantwoord ik hieronder een aantal veelvoorkomende vragen.

Wat voor soorten vijverfilters zijn er allemaal?

Er zijn vele soorten vijverfilters verkrijgbaar. Er zijn voorfilters, meerkamerfilters, oeverfilters, beadfilters, drukfilters, bewegend-bed filters, druppelfilters, UV-filters en onderwaterfilters. Welke jij nodig hebt hangt volledig af van wat voor vijver je hebt.

Een meerkamerfilter is de meest voorkomende en nog steeds het meest populaire filter. Dit filter is vooral geschikt voor vijvers met een waterinhoud van 10 m³ of meer. Dit filter zie je veel bij koi-vijvers. Dit filter heeft aaneengesloten compartimenten waar het water doorheen wordt geleid.

Een voorfilter heeft als doel om de meest grove vuildeeltjes uit het water te filteren voordat het een ander filter bereikt. Dit kan bijvoorbeeld een meerkamerfilter zijn die ik hierboven heb beschreven. Een oeverfilter is geschikt voor de wat kleinere vijvers met een inhoud tot ongeveer 5000 liter.

De beadfilter is een filter voor kleinere vijvers. Dit is de opvolger van de ouderwetse zandfilter. Zandfilters waren erg onderhoudsintensief in tegenstelling tot beadfilters. Vooral veeleisende vijverbezitters zoals koihouders gebruiken beadfilters.

Een drukfilter heeft geen groot biologisch vermogen waardoor dit filter minder geschikt is voor vijvers met veel vissen. Dit filter is daarentegen wel goed voor het filteren van middelgrote vijvers met een inhoud van 15.000 liter met bijvoorbeeld veel planten.

Een bewegend bed filter is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vijverfilters. Je kunt het zelfs de opvolger van een meerkamerfilter noemen. Het filtermateriaal is constant in beweging waardoor er een zeer sterke bacteriologische filterwerking ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en hebben een stevig prijskaartje.

Een druppelfilter of druppeltoren is geschikt voor grote vijvers en voor koi-vijvers: deze filters hebben een enorm sterke biologische filterwerking. Een druppelfilter bestaat uit op elkaar gestapelde bakken met elk hun eigen filtermateriaal. Bij deze filters worden ook vaak voorfilters gebruikt.

Een UV-filter voeg je toe aan een filter. UV-licht voorkomt groen water, wat veroorzaakt wordt door zweefalgen. Een onderwaterfilter of bodemfilter is ten slotte alleen geschikt voor hele kleine vijvers en filtert vooral het grovere vuil uit het water.

Wanneer reinig je een vijverfilter?

Je reinigt je gehele vijverfilter alleen als je besmettelijke ziekten in je vijver hebt. In dit geval vervang je alle filtermedia en maak je alles goed schoon. Dit betekent dat je een hele nieuwe bacterie-cultuur op moet bouwen. Als je overweegt je filter geheel schoon te maken, is het een goed idee om advies te vragen aan je vijverspecialist.

De meeste mensen maken hun vijverfilter oppervlakkig schoon als ze hun vijver schoonmaken: in het najaar. Je haalt het grovere vuil uit je filter, spoelt de media af in het vijverwater en spoelt de eventuele sponzen uit.

Behalve het schoonmaken van je vijverfilter, is het ook een goed idee om de bodem van je vijver schoon te maken met een goede vijverstofzuiger. Vergeet ook je vijverpomp niet schoon te maken: na verloop van tijd kan deze ook vuil worden.

Hoe reinig je een vijverfilter?

Net als bij een goed aquariumfilter, is het bij een vijverfilter belangrijk dat je de biologische huishouding in het filter niet, of in ieder geval zo min mogelijk verstoort. De bacteriën in het filter zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen in het water worden geneutraliseerd. Deze bacteriën leven vooral op de biologische inhoud zoals bijvoorbeeld de keramische ringen.

Spoel deze dan ook nooit af onder de kraan: leidingwater zorgt ervoor dat deze goede bacteriën het loodje leggen, waardoor het filter zijn werking verliest. Spoel de filtermedia dan ook altijd af in de vijver zelf. Hierdoor wordt het meeste grovere vuil verwijdert. Hetzelfde geldt voor eventueel sponsmateriaal in het filter: spoel dit ook uit in het vijverwater en niet onder de kraan.

Wanneer zet je een vijverfilter aan?

Het water in een vijver moet continue worden gefilterd; daarom staat de vijverfilter altijd aan. Het is dan ook de moeite waard om zo nu en dan de werking van je vijverpomp te controleren om er zo zeker van te zijn dat deze werkt. Als je vijverpomp niet goed werkt, gaat de kwaliteit van je water snel achteruit. Hierdoor krijgen ziekten meer kans zich te ontwikkelen.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische vijverfilter lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste vijverfilter ook!
Vroeger ging je naar een winkel om tips te krijgen over vijverfilters, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle vijverfilters die die je kunt kopen in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke vijverfilters het best verkopen
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van vijverfilters stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Producten vergelijkbaar aan vijverfilters

De beste vijverfilters in een makkelijke lijst

1 - Garden Protector

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Garden Protector van Velda beschermt maximaal 40 meter tuin of volière tegen ongewenste bezoekers met 2 draden. De set wordt compleet geleverd en bestaat uit: 1x schrikdraadklok 80 meter draad 1x aardpen 2x 5 meter aansluitdraad 10 korte isolatoren 10 lange isolatoren aansluit materiaal gebruiksaanwijzing Aansluiten is kinderspel! Merk Velda

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - LG Waterfilter ADQ73693901 voor Amerikaanse koelkast

Loading..
Ga naar laagste prjis

LG waterfilter 5231JA2012A Smaakt of ruikt het ijs en water uit je Amerikaanse koelkast vreemd? Dan is het tijd om het waterfilter van je Side by Side koelkast te vervangen. Als elke 6 maanden het filter wordt vervangen wordt bacteriegroei voorkomen en geniet je van een goede waterkwaliteit. Bij het te laat vervangen van een filter of het helemaal niet gebruiken van een filter, raken de waterslang en - tank vervuild. Deze zijn moeilijk weer te reinigen. Deze waterfilter is passend voor Amerikaanse (Side-by-Side) koelkasten van o.a. de merken LG, Samsung en Whirlpool. Deze externe waterfilter wordt tussen de koelkast en de waterslang aangesloten. Het advies is om elke 6 maanden, of om de 5.000 liter de filter te vervangen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Superfish Pond flow eco 600

Loading..
Ga naar laagste prjis

Energiezuinige vijverpomp Als je op zoek bent naar een energiezuinige, multifunctionele vijverpomp, zoek dan niet verder dan de Pond-Flow ECO van Superfish, tevens geschikt als filter- en fonteinpomp. Door het lage stroomgebruik is de pomp voordeling in gebruik. Tevens wordt de Pond-Flow ECO geleverd met 2 verschillende sproeikoppen – een fonteinsproeier en een waterbel – die in hoogte verstelbaar zijn. De Pond-Flow ECO is verkrijgbaar in 4 varianten: 600 l/u – 8 Watt – max. pompcapaciteit 650 l/u – max. opvoerhoogte 1,2 meter 1000 l/u – 12 Watt – max. pompcapaciteit 1000 l/u – max. opvoerhoogte 1,4 meter 2000 l/u – 25 Watt – max. pompcapaciteit 2000 l/u – max. opvoerhoogte 1,9 meter 3000 l/u – 45 Watt – max. pompcapaciteit 2900 l/u – max. opvoerhoogte 2,3 meter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - SuperFish Mini WaterFall Filter

Loading..
Ga naar laagste prjis

Kleine filter, dat eenvoudig uitgebreid kan worden. U kunt eenvoudig meerdere bakken aan elkaar koppelen. Met slangaansluiting en filterspons. Afmetingen: 25 x 20 x 25 cm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Velda new pond skimmer voor 40m2 126380

Loading..
Ga naar laagste prjis

Drijvende skimmer eenvoudig te plaatsen op elke gewenste plek Ingebouwde pomp 3000 l/h, continue afzuiging van het wateroppervlak Vuilreservoir verwijdert bladeren, takjes, bloesem en vuil Schuimfilter verwijdert fijne vuildeeltjes, stuifmeel en stof De drijvende Pond Skimmer Pro met ingebouwde pomp is klaar voor gebruik in de vijver. Plaats de skimmer drijvend op het water en steek de stekker in het stopcontact. Voortdurend wordt het wateroppervlak afgezogen en schoon gehouden, tot 40 m2. Het vuil verzamelt zich in het uitneembare reservoir. Spoel regelmatig het opvangmandje en schuimfilter voor een optimaal resultaat. De Pond Skimmer Pro verwijdert drijvend vuil in alle seizoenen: Bladeren en takjes in het najaar Bloesem en stuifmeel in het voorjaar Visvoerresten en stof in de zomer Door dit organisch materiaal uit de vijver te halen, voorkom je problemen met de waterkwaliteit en algengroei. En met een schoon wateroppervlak is het zicht op de vijvervissen uitstekend!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Hozelock

Loading..
Ga naar laagste prjis

Hozelock Easyclear 3.000 + LED Vijververlichting - Filter, UVC & fonteinpomp voor vijvers tot 3.000 liter met gratis LED vijververlichting. Deze set bestaat uit de zeer efficiente Hozelock Easyclear 3000 en LED vijververlichtingsmodeule. De Easyclear 3000 is een combinatie van een vijverfilter met Uv reiniger en een fonteinpomp met watervalaansluiting in 1 apparaat met 1 stroomkabel. Dit vijverfilter is geschikt voor vijvers tot 3000 liter ( 1500 liter inclusief vis) en beschikt over een 5 Watt UV lamp voor de eliminatie van groen water en een ingebouwde fonteinpomp met 3 verschillende sproeikoppen: •een waterbel •een 2 trap fontein •en een 3 trap fontein Zo creert u niet alleen een gezonde en heldere vijver, maar ook een decoratief sproeibeeld in uw vijver. De bijgeleverde Led vijververlichting is dankzij de unieke ringvorm eenvoudig om de hals van een Easyclear, Cascade of elk ander willekeurig merk fonteinpomp te plaatsen. Door verlichting toe te voegen kan men ook in de avonduren van een vijver genieten, en wordt het een echte eyecatcher. Led vijververlichting is voorzien van 3 x 0,3 watt led lampjes en is inclusief transformator en 7,5 meter LV kabel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Pontec

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze MultiClear Set 8000 bestaat uit een doorstroomfilter een krachtige filterpomp met 4 mm filteropeningen en een geïntegreerd UVC-voorzuiveringsapparaat van 9 Watt. De set wordt compleet geleverd met 3 meter slang inclusief alle aansluitingen. Met zijn compacte afmetingen van 385 x 285 x 450 mm is het filter bijna bij iedere vijver te plaatsen. Hiermee geniet je voortaan altijd van een heldere vijver! Kenmerken Pontec MultiClear Set 8000 * voor vijvers tot 4.000 liter water (met visbezetting) * voor vijvers tot 8.000 liter water (zonder visbezetting) * 2 jaar garantie * capaciteit filterpomp: max. 2.500 liter per uur * verbruik filterpomp: 40 Watt * UVC: 9 Watt * afmetingen: 385 x 285 x 450 mm * kabellengte: 10 meter

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - BluGarda

Loading..
Ga naar laagste prjis

Moeiteloos genieten van kristalhelder water in je vijver Heb je soms moeite om de vissen of planten in je vijver te zien doordat het water troebel of groen is? Je kunt last hebben van een teveel aan algen of andere micro-organismen. De BluClear UV-c apparaten van BluGarda vernietigen de algen en andere micro-organismen in je vijver en maakt je water weer kristalhelder. Zo kun je elke dag moeiteloos genieten van de mooie vissen en planten in je vijver. Helpt met het bestrijden van plotselinge algvorming In een vijver kunnen parameters snel wijzigen door veranderende omstandigheden van buitenaf waar je geen invloed op hebt. Op een zonnige dag kan een alg explosie ontstaan doordat algen snel groeien bij meer lichtinval. Maar ook bijvoorbeeld een te grote hoeveelheid aan voeding kan tot een alg explosie leiden. Het kan erg lastig zijn om een alg explosie met alleen een filter te voorkomen. Een UV-c apparaat schakelt algen uit door deze met UV-c licht te bestrijden. Hierdoor krijgt een algexplosie geen kans en blijft je vijver ook op zonnige dagen helder. Vernietigen van algen zonder toevoegen van chemische middelen Wanneer je een BluClear UV-c apparaat van BluGarda gebruikt heb je geen chemische middelen of toevoegingen meer nodig in je vijver voor het vernietigen van algen. Dit maakt het voor de vissen en platen in je vijver een gezondere oplossing om algen te bestrijden. Doordat het UV-c licht alleen in het UV-c apparaat blijft, is dit veilig en onschadelijk voor de vissen. Gemakkelijk aan te sluiten buiten je vijver Je kunt het BluClear UV-c apparaat gemakkelijk aansluiten tussen je vijverpomp en filter. Het apparaat bevat een slang tule voor de instroom aan water en slang tule voor de uistroom aan water. Dankzij een 5 meter lange stroomkabel is deze gemakkelijk op de juiste afstand te plaatsen. De BluClear dient droog te worden opgesteld. Dat betekent dat deze buiten je vijver moet staan. De BluClear is wel bestendig tegen weer en wind van buiten. Robuuste behuizing, gebouwd om lang mee te gaan De UV-c apparaten van BluGarda zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze hebben een roestvrijstalen behuizing welke stevig en robuust is. Tevens helpt de RVS behuing aan de binnenkant met het weerkaatsen van UV licht. Dit zorgt voor een verbeterde werking en effectiviteit in het bestrijden van algen en micro-organismen. Daarnaast ontvang je 3 jaar garantie op de werking van het UV-c apparaat (m.u.v. de lamp en delen welke uit glas bestaan). Zeker van de werking van de UV-c lamp dankzij kijkgat Het UV-c apparaat bevat een kijkgaatje waarmee je veilig de werking van het apparaat kunt controleren. Wanneer het apparaat juist werkt zal er een blauw lichtje door het kijkgat te zien zijn. Een UV-c lamp in een UV-c apparaat gaat ca. 8.000 branduren mee. Wij raden aan na deze branduren en in elk geval elk seizoen de UV-c lamp te vervangen met een nieuwe zodat deze goed blijft werken. Verhoogde effectiviteit dankzij spiegelende RVS behuizing De BluClear UV-c apparaten bevatten ene roestvrij stalen (RVS) behuizing. Deze zorgt er aan de binnenkant voor dat het UV-c licht vanuit de lamp wordt weerkaatst. Hierdoor draagt het licht verder en kan zo meer algen en micro-organismen vernietigen. De effectiviteit van het apparaat is zo effectiever. Productvoordelen Bestrijdt de vorming van algen en andere micro-organismen Maximale doorstroomcapaciteit van 6.000 liter / uur Geeft je vijver kristalhelder water 36 watt vermogen aan UV-c licht Geschikt voor aansluitmaten voor slangen met 25/32/40 mm diameter 3 jaar garantie (m.u.v. de UV-c lamp en het kwartsglas) Geschiktheid voor je vijver Hoeveel vijverinhoud het UV-c apparaat aan kan, is afhankelijk van de samenstelling van je vijver: Alleen vissen*: 9.000 liter inhoud Vissen* en planten: 12.000 liter inhoud Alleen water: 18.000 liter inhoud Alleen planten: 24.000 liter inhoud *Met uitzondering van koi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Meisterhome Filterzand voor Zandfilters

Loading..
Ga naar laagste prjis

Zand voor zandfilterpompen - Heeft jouw zwembad/ vijver een zandfilterpomp, dan is hoogwaardig filterzand onmisbaar. Dit filterzand van Meisterhome is geschikt voor alle zandfilters en kun je eenvoudig in het vat gieten. De korrels hebben een grootte die varieert tussen de 0.4 en 0.8 millimeter. Filterzand zwembad: 25 kg Dit filterzand kun je eenvoudig in jouw zandfilter gieten. Het is aan te raden om het vat voor ongeveer 75% te vullen, maar hiervoor kun je het beste de instructies van jouw zandfilter raadplegen. Gemiddeld wordt het zand om het jaar vervangen. Eigenschappen: Filterzand voor zandfilters Korrelgrootte: 0.4 tot 0.8 mm Inhoud: 25 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Blugarda

Loading..
Ga naar laagste prjis

Gezond en helder vijverwater binnen enkele dagen Geef je vijver gezond en kristalhelder water zodat je kunt genieten van de vrolijk rondzwemmende vissen en de golvende planten in je vijver. Troebel groen water en vieze schadelijke stoffen verdwijnen nadat je de BluFilter van BluGarda zijn werk laat doen. Binnen enkele dagen tot een week kun je genieten van een kristalheldere vijver. Alle apparatuur voor je vijver met slechts één stekker De BluFilter is een alles-in-een set voor het filteren en reinigen van vijverwater. Het filtersysteem heeft ingebouwde pomp, filtermateriaal, UV-c lamp en fonteinset. Je hebt maar één stekker nodig om alles aan te sluiten. Je hoeft geen extra apparatuur aan te schaffen om de set te laten werken. Dit maakt het een goedkope alles-in-een oplossing voor je vijver. Binnen 10 minuten geïnstalleerd Na ontvangst kun je binnen 10 minuten al een werkende set hebben dankzij makkelijke installatie. Je kunt het filter op de bodem van je vijver plaatsen. Zo heb je geen systemen meer naast je vijver nodig die veel ruimte in beslag nemen. Ongezonde stoffen verdwijnen Je vissen kunnen weer vrolijk en gezond rondzwemmen doordat de BluFilter giftige stoffen eruit filtert. Giftige stoffen ontstaan in je vijver door rottende plantenresten, overmatig voeren of uitwerpselen van je vissen. Het ingebouwde filtermateriaal creëert een biologisch filter welke deze giftige stoffen eruit filtert. De BluFilter filtert het water in je vijver op 3 manieren De BluFilter van BluGarda filtert en reinigt je vijver op 3 manieren: Biologisch filteren van water dankzij 3 soorten filtermedia waarop goede bacteriën kunnen groeien Vernietiging van algen en micro-organismen dankzij een ingebouwde UV-c lamp van 11 watt In beweging houden van water dankzij een krachtige ingebouwde pomp en meegeleverde fonteinsets 3 ingebouwde filtermedia Het ingebouwde filtermateriaal zorgt ervoor dat ‘goede organismen’ zich kunnen hechten aan het filtermateriaal. Deze goede organismen zorgen ervoor dat stoffen en organismen welke schadelijk zijn voor je vijver worden omgezet in onschadelijke stoffen. Het filtermateriaal is makkelijk vervangbaar. Ingebouwde UV-c lamp De BluFilter vijverfilterset heeft een UV-c lamp van 11 watt ingebouwd. Dit helpt met het reinigende vermogen van het filter voor je vijverwater. De ingebouwde UV-c lamp zorgt ervoor dat het doorstromende vijverwater wordt belicht met UV-c licht welke dodelijk is voor micro-organismen zoals algen. Hierdoor helpt het filter met het effectief bestrijden van deze algen en zorgt voor helder water. Keuze uit 2 meegeleverde fonteinkoppen Maak een prachtig bewegend fonteinbeeld naar eigen wens met één van de twee meegeleverde fonteinkoppen. Je kunt zelf kiezen of je de fonteinset wilt gebruiken of dat je de uitstroom aan water wilt omleiden naar bijvoorbeeld een waterval of beekloop. Je kunt ook een koppelstuk gebruiken om een deel van de uitgaande flow op een slang aan te sluiten. Zo kun je de kracht van de pomp direct gebruiken om een stroom naar een waterval of beekloop te creëren. Zo haal je alles uit je alles-in-een set voor je vijver. Geschikt voor de kleine tot middelgrote vijver De BluFilter is ideaal voor de kleine tot middelgrote vijver. Welke set geschikt is voor jouw vijver hangt af van de bezetting van planten en vissen in je vijver. Geschikt voor maximale vijverinhoud per situatie: Vijver met alleen water en geen planten of vissen - 2.000 liter vijver Vijver met planten en zonder vissen - 4.000 liter vijver Vijver met vissen en met planten - 3.000 liter vijver Vijver met vissen en zonder planten - 1.500 liter vijver

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vijverfilters. Er zijn namelijk 449 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste