De Bestenu Vijverfilter Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/13/2020


Als je een beginnende vijver-hobbyist bent, is het aanbod van de verschillende vijverfilters overweldigend. Om je te helpen met het maken van de beste keuze, beantwoord ik hieronder een aantal veelvoorkomende vragen.

Wat voor soorten vijverfilters zijn er allemaal?

hide product content

Er zijn vele soorten vijverfilters verkrijgbaar. Er zijn voorfilters, meerkamerfilters, oeverfilters, beadfilters, drukfilters, bewegend-bed filters, druppelfilters, UV-filters en onderwaterfilters. Welke jij nodig hebt hangt volledig af van wat voor vijver je hebt.

Een meerkamerfilter is de meest voorkomende en nog steeds het meest populaire filter. Dit filter is vooral geschikt voor vijvers met een waterinhoud van 10 m³ of meer. Dit filter zie je veel bij koi-vijvers. Dit filter heeft aaneengesloten compartimenten waar het water doorheen wordt geleid.

Een voorfilter heeft als doel om de meest grove vuildeeltjes uit het water te filteren voordat het een ander filter bereikt. Dit kan bijvoorbeeld een meerkamerfilter zijn die ik hierboven heb beschreven. Een oeverfilter is geschikt voor de wat kleinere vijvers met een inhoud tot ongeveer 5000 liter.

De beadfilter is een filter voor kleinere vijvers. Dit is de opvolger van de ouderwetse zandfilter. Zandfilters waren erg onderhoudsintensief in tegenstelling tot beadfilters. Vooral veeleisende vijverbezitters zoals koihouders gebruiken beadfilters.

Een drukfilter heeft geen groot biologisch vermogen waardoor dit filter minder geschikt is voor vijvers met veel vissen. Dit filter is daarentegen wel goed voor het filteren van middelgrote vijvers met een inhoud van 15.000 liter met bijvoorbeeld veel planten.

Een bewegend bed filter is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van vijverfilters. Je kunt het zelfs de opvolger van een meerkamerfilter noemen. Het filtermateriaal is constant in beweging waardoor er een zeer sterke bacteriologische filterwerking ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en hebben een stevig prijskaartje.

Een druppelfilter of druppeltoren is geschikt voor grote vijvers en voor koi-vijvers: deze filters hebben een enorm sterke biologische filterwerking. Een druppelfilter bestaat uit op elkaar gestapelde bakken met elk hun eigen filtermateriaal. Bij deze filters worden ook vaak voorfilters gebruikt.

Een UV-filter voeg je toe aan een filter. UV-licht voorkomt groen water, wat veroorzaakt wordt door zweefalgen. Een onderwaterfilter of bodemfilter is ten slotte alleen geschikt voor hele kleine vijvers en filtert vooral het grovere vuil uit het water.

Wanneer reinig je een vijverfilter?

hide product content

Je reinigt je gehele vijverfilter alleen als je besmettelijke ziekten in je vijver hebt. In dit geval vervang je alle filtermedia en maak je alles goed schoon. Dit betekent dat je een hele nieuwe bacterie-cultuur op moet bouwen. Als je overweegt je filter geheel schoon te maken, is het een goed idee om advies te vragen aan je vijverspecialist.

De meeste mensen maken hun vijverfilter oppervlakkig schoon als ze hun vijver schoonmaken: in het najaar. Je haalt het grovere vuil uit je filter, spoelt de media af in het vijverwater en spoelt de eventuele sponzen uit.

Behalve het schoonmaken van je vijverfilter, is het ook een goed idee om de bodem van je vijver schoon te maken met een goede vijverstofzuiger. Vergeet ook je vijverpomp niet schoon te maken: na verloop van tijd kan deze ook vuil worden.

Hoe reinig je een vijverfilter?

hide product content

Net als bij een goed aquariumfilter, is het bij een vijverfilter belangrijk dat je de biologische huishouding in het filter niet, of in ieder geval zo min mogelijk verstoort. De bacteriën in het filter zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen in het water worden geneutraliseerd. Deze bacteriën leven vooral op de biologische inhoud zoals bijvoorbeeld de keramische ringen.

Spoel deze dan ook nooit af onder de kraan: leidingwater zorgt ervoor dat deze goede bacteriën het loodje leggen, waardoor het filter zijn werking verliest. Spoel de filtermedia dan ook altijd af in de vijver zelf. Hierdoor wordt het meeste grovere vuil verwijdert. Hetzelfde geldt voor eventueel sponsmateriaal in het filter: spoel dit ook uit in het vijverwater en niet onder de kraan.

Wanneer zet je een vijverfilter aan?

hide product content

Het water in een vijver moet continue worden gefilterd; daarom staat de vijverfilter altijd aan. Het is dan ook de moeite waard om zo nu en dan de werking van je vijverpomp te controleren om er zo zeker van te zijn dat deze werkt. Als je vijverpomp niet goed werkt, gaat de kwaliteit van je water snel achteruit. Hierdoor krijgen ziekten meer kans zich te ontwikkelen.

Hoe komt deze leuke Vijverfilter ranglijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Vijverfilter ook!

Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Vijverfilters, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vijverfilters die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Vijverfilters het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vijverfilters stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan Vijverfilters

De beste Vijverfilters op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Capaciteit: 3,0 m³/u. Voor zwembaden van 1100-16000 ltr. Duurzame, corrosiebestendige filtertank. 6-weg klep. Ingebouwde timer. Gemakkelijk afleesbare manometer. Incl. ChemConnect Dispenser. Deze zorgt voor gereguleerde afgifte van het chloor en een stabiele chemische balans. Met strainer, adapters en slangen. Past op de meeste bovengrondse zwembaden en wordt gevuld met zand of met het praktische Polysphere/Aqualoon. Ø tank: 27 cm, benodigd zand: 8,5 kg, Aqualoon: 240 gr.

1. Flowclear zandfilter 3,0 m³/u


Product informatiePlus or Show more

De Garden Protector van Velda is een ongevaarlijk schrikdraad dat uw tuin, volière of vijver beschermt tegen ongewenste bezoekers. Een transformator geeft een lage en onschadelijke elektrische schok af aan de draad. Wanneer reigers, katten en andere dieren de draad aanraken, zullen ze uw tuin, vijver of volière voortaan vermijden. Deze unit is veilig door het lage voltage, maar het houdt kinderen en huisdieren op afstand. Levering bevat een transformator, 10 metalen isolatoren, 10 schroefisolatoren, een elektrische draad van 80 m (hek), een 5 m schokdraad (rood), een 5 m geaarde draad (groen), een metalen grondpin, een zak met aansluitingen en bevestigingsschroeven. Geaarde grondpin: 55 cm Lengte elektrische draad: 80 m Draad (rood en groen): 2 x 5 m

2. Garden Protector - Velda - Schrikdraad 80 meter wering honden, katten, reigers, ...


Product informatiePlus or Show more

Kleine filter, dat eenvoudig uitgebreid kan worden. U kunt eenvoudig meerdere bakken aan elkaar koppelen. Met slangaansluiting en filterspons. Afmetingen: 25 x 20 x 25 cm.

3. SuperFish Mini WaterFall Filter


Product informatiePlus or Show more

Aqualoon is een uniek nieuw filtermedium voor zandfilters en cartridge filters. Het is veel lichter dan traditioneel filterzand of filterglas. Kan vuildeeltjes tot 1 micron filteren! Filtert ook vetten uit het water. Eigenschappen Aqualoon Filtermedium: - 100% Polyethyleen - energiebesparend - zeer hoge capaciteit voor vuilopname - weinig drukverlies - gaat niet samenklonten - besparen op backwash frequentie - lange levensduur (uitwasbaar in de wasmachine) - eenvoudig hanteerbaar door het geringe gewicht - 700 gram Aqualoon vervangt 25kg filter zand!

4. Aqualoon Filtermedium Inoud 700 gram - Filtermedium voor zandfilters - 700 gram Aqualoon vervangt 25kg filter zand


Product informatiePlus or Show more

Superfish Pond Clear - UVC 15000 / 18W De Pond Clear UVC bestrijdt zweefalgen en zorgt voor een heldere vijver in 14 dagen. Geschikt voor middelgrote vijvers tot 15000 liter. • SuperFish PL-lamp gegarandeerd 8000 branduren. • Multi-step slangaansluiting ø 25/32/40 mm. • Eenvoudig te installeren tussen pomp en vijverfilter. • 2 jaar garantie en GS gekeurd.

5. Superfish Pond Clear - UVC 15000 / 18W


Product informatiePlus or Show more

Filterglas voor zandfilter Klasse 1 (05 mm - 1 mm) zak 25 kgGemaakt van ge-recycled glas. Het is een milieuvriendelijk en zeer goed alternatief voor filterzand. Het heeft veel voordelen t.o.v.filterzand: - Efficiënter: verwijdert tot 30% meer materiaal en vervuiling dan zand waardoor bespaard wordt op water door minder backwashen - Blijft zuiverder: is minder gevoelig voor bio aanwas. Het door hitte behandelde oppervlak is veel gladder dan zand. - Minder materiaal nodig: het is minder dicht dan zand waardoor er gemiddeld 20% minder media (in gewicht) nodig is. - Langere levensduur dan zand

6. Filterglas voor zandfilter Klasse 1 (05 mm - 1 mm) zak 25 kg


Product informatiePlus or Show more

FiltraPure 4000 is een oeverfilter die op de rand van de vijver wordt geplaatst. Een éénkamer-filtersysteem met diverse filtermedia voor de filtering van vijverwater. Werking van de FiltraPure 4000 Het water wordt door de vijverpomp via het UV-filter (niet inbegrepen) in de filterbak gepompt. Na de mechanische filtering door de biokernen wordt het water naar de biologische filtering geleid. Hier stroomt het water door een mediamix van filtermedium en fijne filterspons. Dit eenvoudige, maar effectieve filtersysteem kan in een handomdraai bij de vijver worden voorbereid en geïnstalleerd. Deze filters zijn voorzien van een overloopbeveiliging (een extra pijp). De FiltraPure 4000 wordt geleverd inclusief: - Overlooppijp - Aansluitset

7. FiltraPure 4000 oeverfilter


Product informatiePlus or Show more

Superfish Pondclear - UVC 9 Watt - 7500 Liter De Pond Clear UVC 7500 is geschikt voor vijvers tot 7500 liter water. Sluit de UVC met slang aan op uw vijverpomp. Het water stroomt langs de speciale UV-lamp. De speciale UV straling van de lamp houdt de algengroei onder controle en vermindert schadelijke bacteriën en ziektekiemen. De Pond Clear UVC bestrijdt zweefalgen en zorgt voor een heldere vijver in 14 dagen. Beschermt uw vissen tegen ziektekiemen. Veilig en goed voor uw vissen en planten. Geschikt voor kleine vijvers tot 7500 liter. SuperFish PL-lamp gegarandeerd 8000 branduren. Multi-step slangaansluiting ø 25/32/40 mm. Eenvoudig te installeren tussen pomp en vijverfilter. Incl. gebruiksaanwijzing. 2 jaar garantie en GS gekeurd.

8. Superfish Pondclear - UVC 9 Watt - 7500 Liter


Product informatiePlus or Show more

Energiezuinige vijverpomp Als je op zoek bent naar een energiezuinige, multifunctionele vijverpomp, zoek dan niet verder dan de Pond-Flow ECO van Superfish, tevens geschikt als filter- en fonteinpomp. Door het lage stroomgebruik is de pomp voordeling in gebruik. Tevens wordt de Pond-Flow ECO geleverd met 2 verschillende sproeikoppen – een fonteinsproeier en een waterbel – die in hoogte verstelbaar zijn. De Pond-Flow ECO is verkrijgbaar in 4 varianten: 600 l/u – 8 Watt – max. pompcapaciteit 650 l/u – max. opvoerhoogte 1,2 meter 1000 l/u – 12 Watt – max. pompcapaciteit 1000 l/u – max. opvoerhoogte 1,4 meter 2000 l/u – 25 Watt – max. pompcapaciteit 2000 l/u – max. opvoerhoogte 1,9 meter 3000 l/u – 45 Watt – max. pompcapaciteit 2900 l/u – max. opvoerhoogte 2,3 meter

9. Superfish Pond flow eco 600


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Vijverfilters


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vijverfilters. Er zijn immers 412 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Vijverfilter kopen.