Wat is de beste Vijverpomp van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Vijverpomp is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Vijverpomp van 2023? Na het testen van 1630 Vijverpompen kwam de Ubbink Xtra 900 als beste uit onze Vijverpomp-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Vijverpompen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Vijverpompen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Vijverpomp-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Vijverpomp selectie

De top 10 beste Vijverpompen

1Score: 9.8
Ubbink Xtra 900
Beste vijverpomp
Ubbink Xtra 900
Ubbink
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500
Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500
Pontec
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Pontec Vijverpomp Eco 8000
Pontec Vijverpomp Eco 8000
Pontec
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp pondomax
pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp pondomax
Pontec
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w
Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w
GARDENA
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Tiptop24 vijverpomp super eco 3800
Tiptop24 vijverpomp super eco 3800
Tiptop24
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Ubbink Xtra 400
Ubbink Xtra 400
Ubbink
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
AquaForte DM-10000 vijverpomp
AquaForte DM-10000 vijverpomp
aquaforte
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.3
Superfish Pond Flow Eco 2000
Superfish Pond Flow Eco 2000
SuperFish
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
Ubbink Xtra 600
Ubbink Xtra 600
Ubbink
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vijverpomp Koopgids

Als je een vijver hebt, heb je niet alleen een vijverfilter nodig, maar ook een vijverpomp. Deze zorgt ervoor dat het water continue in beweging blijft van en naar de filter, wat de biologische balans bewaart. Waar je op let bij aankoop van een vijverpomp, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vijverpompen zijn er?

Er zijn verschillende vijverpompen te koop. Het grootste verschil zie je voornamelijk in de capaciteit van de pomp. Heb je een vijver met een inhoud van 5000 liter, dan heb je niets aan een pomp met een capaciteit van 1000 liter. Deze brengt je water amper in beweging en heb je een fonteintje, dan werkt deze niet goed. Je leest op de verpakking of op de productpagina wat de capaciteit van de pomp is.

Bovendien werkt het filter niet naar behoren als de vijverpomp het water niet snel genoeg rond kan pompen. Je kijkt daarnaast ook naar de opvoerhoogte. De opvoerhoogte is de hoogte waarmee het water naar boven wordt gepompt.

Door de opvoerhoogte verlies je capaciteit. Als je vijver 2 meter diep is en je hebt een fontein van 1 meter hoog, moet hij genoeg vermogen hebben om het water ook verticaal rond te pompen. Deze informatie vind je wederom op de verpakking en/of de productpagina van de vijverpomp.

Heb ik een vijverpomp nodig?

In het kort: ja, als je een vijver hebt, heb je een vijverpomp nodig. Een vijverpomp zorgt ervoor dat het water in je vijver in beweging blijft en naar het filter gaat om daar gefilterd te worden. Als het water in een vijver stilstaat, ontstaat er een tekort aan zuurstof waardoor ziektes en schadelijke algen hun gang kunnen gaan.

Koop daarom naast een goede vijverpomp ook altijd een goede vijverfilter. Welke je nodig hebt en welke de beste keuze voor jou is, hangt volledig af van hoe groot jouw vijver is en hoeveel vissen en planten je hebt.

Wanneer zet ik de vijverpomp uit?

Een vijverpomp zet je nooit uit. Het is belangrijk dat het water continue in beweging is zodat er altijd toevoer van zuurstof is. Daarnaast duwt de pomp als het ware het water richting het filter waar het wordt gefilterd. Het filter zorgt ervoor dat het water de juiste bacteriële balans heeft. Deze balans is nodig om het water 'gezond' te houden.

Is de kwaliteit van het water slecht en de balans niet goed, dan ontstaat er een hogere kans op ziektes. Als je eenmaal een ziekte in je vijver hebt, is het lastig deze te behandelen. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Omdat je vijverpomp altijd aan staat is het een goed idee om naar het energieverbruik te kijken. Hoe zuinig je pomp is, hoe lager je energierekening is per maand. Controleer ook regelmatig het sponsje in de pomp: als deze vol zit met vuil, moet de pomp ook harder werken, wat leidt tot een hogere energierekening.

Is een vijverpomp hetzelfde als een vijverfilter?

Nee, een vijverpomp is geen vijverfilter. Soms zie je wel eens sponsachtig materiaal op de pomp, maar dit is alleen om het grotere vuil uit de pomp te houden zodat deze niet verstopt raakt. Een vijverpomp laat het water circuleren en zorgt ervoor dat het water naar het filter stroomt.

Zonder een pomp staat het water stil waardoor er een zuurstoftekort ontstaat. Zowel planten als vissen hebben zuurstof nodig om te overleven. Daarnaast zijn er bepaalde vissen die de voorkeur geven aan een sterke stroom in het water. Ook hier zorgt een pomp voor.

hero illustration

Hoe testen we Vijverpompen?

Om de beste Vijverpomp te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Vijverpomp-test hebben we 1630 Vijverpompen vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze Vijverpomp-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Vijverpomp-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Vijverpomp-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Vijverpomp in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1630 Vijverpompen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Vijverpompen op een rijtje

1. Beste vijverpomp: Ubbink Xtra 900

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 900

 • list plusGebruiksvriendelijkheid
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusKrachtige werking

Nadelen Ubbink Xtra 900

 • list plusKorte stijgbuis voor diepere vijvers
 • list plusBeperkte accessoires meegeleverd

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.82
Gebruiksgemak
9.88
Ik ben de Ubbink - Xtra - 900 - fonteinpomp - vijverpomp, een klassieke fonteinpomp die speciaal ontworpen is voor waterornamenten en fonteinen. Met een capaciteit van 900 liter per uur en een maximale opvoerhoogte van 1,80 meter, ben ik perfect geschikt voor vijvers van verschillende formaten. De Xtra-fonteinpompen van Ubbink hebben bewezen technologie die al jarenlang succesvol is.

Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is mijn synchrone werking. Mijn magneetrotor draait zowel met de klok mee als tegen de klok in, afhankelijk van de stroomtoevoer. Dit zorgt voor efficiëntie en een langere levensduur. Bovendien voorkomt mijn filterspons snelle vervuiling van de rotor, waardoor ik weinig onderhoud nodig heb.

Een van mijn voordelen is mijn gebruiksvriendelijkheid. Gebruikers zijn blij met hoe gemakkelijk ik te installeren en te bedienen ben. Daarnaast wordt mijn goede prijs-kwaliteitverhouding vaak genoemd als een positief aspect. Gebruikers ervaren veel kracht en zijn tevreden met mijn prestaties.

Een mogelijke beperking van mij is dat mijn stijgbuis kort is. Dit betekent dat de diepte van de vijver niet meer dan 30 cm mag zijn. Dit kan een probleem zijn voor gebruikers met diepere vijvers. Daarnaast wordt opgemerkt dat de accessoires minder zijn dan verwacht, aangezien alleen een fonteinkop wordt meegeleverd.

Al met al bied ik een goede prestatie voor mijn prijs. Met mijn krachtige werking en eenvoudige installatie ben ik een betrouwbare keuze voor het creëren van waterornamenten en fonteinen in de tuin. Hoewel je rekening moet houden met beperkingen zoals de stijgbuislengte en de beperkte accessoires, wegen mijn voordelen zwaarder voor de meeste gebruikers. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • list plusEnergiebesparend
 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusEerlijke prijs

Nadelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • list plusMogelijk niet krachtig genoeg voor watervallen van grotere hoogtes

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
9.41
Ik ben de Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500, een energiebesparende filter- en beeklooppomp die uitblinkt in zijn prestaties. Met mijn nominaal vermogen van 25 watt en een filterpomp capaciteit van 1500 liter per uur, kan ik effectief en efficiënt water verplaatsen in jouw vijver.

Wat mij onderscheidt van mijn voorgangers is mijn energiezuinigheid. Gebruikers merken op dat ik aanzienlijk minder stroom verbruik dan hun vorige pompen. Dat is zeker een pluspunt, want zo help ik jou om energiekosten te verlagen en tegelijkertijd het milieu te sparen. 🌿

Met mijn opvoerhoogte van 1,90 meter ben ik krachtig genoeg om kleine watervallen en beeklopen aan te drijven. Maar let op! Sommige gebruikers vinden mij niet krachtig genoeg voor een waterval van 1 meter hoog. Dus het is verstandig om rekening te houden met de vereiste opvoerhoogte van jouw specifieke waterval voordat je mij aanschaft.

Ik kom met een 10 meter lange stroomkabel en een verloopslangtule van 20, 25, 32 en 38 mm. Zo is mijn installatie en gebruik eenvoudig en gemakkelijk.

Wat betreft mijn gebruikerservaring, zijn de meeste beoordelingen positief. Gebruikers vinden dat ik doe wat ik moet doen en dat ik gemakkelijk in gebruik ben. Bovendien waarderen ze mijn eerlijke prijs, vooral in vergelijking met andere pompen op de markt.

Mijn belangrijkste voordeel is mijn energiebesparende eigenschappen, waardoor ik een kosteneffectieve keuze ben voor vijverbezitters. Ik ben betrouwbaar en geschikt voor kleine watervallen en beeklopen.

Een potentieel nadeel is dat ik mogelijk niet krachtig genoeg ben voor watervallen van grotere hoogtes. Dus controleer de vereiste opvoerhoogte van jouw waterval voordat je mij aanschaft.

Al met al ben ik een betrouwbare keuze voor vijverbezitters die op zoek zijn naar een energiezuinige en effectieve pomp voor hun vijver. Met mijn prestaties, gebruiksgemak en eerlijke prijs, ben ik zeker een overweging waard.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

3. Pontec Vijverpomp Eco 8000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.19
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9
De Pontec Vijverpomp Eco 8000, dat ben ik! Ik ben een energiebesparende filter- en beeklooppomp die zijn voorgangers en concurrenten overtreft. Met mijn krachtige 70 watt kan ik maar liefst 8000 liter per uur leveren, met een opvoerhoogte van maximaal 2,80 meter. Ik kom met een handige 10 meter lange stroomkabel en verschillende aansluitingen, waardoor ik moeiteloos in elke vijveropstelling kan worden geïnstalleerd.

Wat mij echt onderscheidt, is mijn energiezuinigheid. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat ik veel minder stroom verbruik dan hun vorige pompen. Dat is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Ik draag bij aan een duurzame en milieuvriendelijke vijveropstelling.

Ik ben perfect voor kleine watervallen en beeklopen. Gebruikers hebben opgemerkt dat ik een hoog debiet heb, maar geen hoge druk. Daarom ben ik ideaal voor het creëren van een prachtige waterstroom, maar niet geschikt voor watervallen van meer dan 1 meter hoog. Houd hier rekening mee bij het plannen van je vijveropstelling, zodat je de juiste pompkracht kiest voor jouw specifieke behoeften.

Naast mijn prestaties, ben ik ook heel gemakkelijk te gebruiken. Gebruikers hebben opgemerkt dat ik eenvoudig te installeren en te gebruiken ben. Met mijn meegeleverde aansluitingen en duidelijke specificaties is het aansluiten van mij een fluitje van een cent. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook nog een thermische beveiliging, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.

Hoewel ik over het algemeen positieve beoordelingen heb ontvangen, zijn er enkele potentiële beperkingen om rekening mee te houden. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat ik niet krachtig genoeg ben voor watervallen van 1 meter of hoger. Vergelijk daarom de specificaties van je waterval met mijn pompkracht om er zeker van te zijn dat ik geschikt ben voor jouw behoeften. Daarnaast kan het transporteren van grove vuildeeltjes tot 8 mm een beperking zijn, afhankelijk van de specifieke vereisten van jouw vijver.

Al met al ben ik een uitstekende keuze voor vijverliefhebbers die op zoek zijn naar een energiebesparende pomp met een hoog debiet. Met mijn eenvoudige installatie, gebruiksgemak en betrouwbare prestaties ben ik een waardevolle toevoeging aan elke vijveropstelling. Maar let op, denk goed na over de specifieke behoeften van jouw vijver, vooral wat betreft de hoogte van de waterval en de aanwezigheid van grove vuildeeltjes, om er zeker van te zijn dat ik de juiste keuze ben voor jouw situatie. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

4. pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp pondomax

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp pondomax

 • list plusKrachtige prestaties
 • list plusEnergiezuinig
 • list plusThermische beveiliging voor extra veiligheid

Nadelen pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp pondomax

 • list plusNiet krachtig genoeg voor een waterval van 1 meter hoog
 • list plusTe weinig liters water pompen

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.38
Gebruiksgemak
8.48
De Pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp PondoMax 2500 is mijn keuze om mijn vijver in topconditie te houden. Met een capaciteit van 2500 liter per uur en een opvoerhoogte van 2,2 meter, kan deze pomp stofdeeltjes tot wel 4 mm transporteren.

Wat deze vijverpomp echt speciaal maakt, is de thermische beveiliging die ervoor zorgt dat hij niet doorbrandt als de vijver droog komt te staan. Dit geeft mij extra gemoedsrust en vertrouwen in de betrouwbaarheid van de pomp. En het beste van alles is dat de PondoMax Eco 2500 energiezuinig is, wat betekent dat mijn portemonnee en het milieu er baat bij hebben.

Ik ben ook erg blij dat de PondoMax Eco 2500 gebaseerd is op de Oase Aquamax, een bekend en betrouwbaar merk in de vijverwereld. Deze verbeterde versie heeft nog betere prestaties en duurzaamheid, wat betekent dat ik er nog langer van kan genieten.

Ik heb ook de gebruikersrecensies gelezen en ze zijn over het algemeen positief. Mensen prijzen de pomp vanwege zijn krachtige prestaties en energiezuinigheid. Een gebruiker merkt zelfs op dat deze pomp veel minder stroom verbruikt dan zijn vorige pomp.

Een andere gebruiker noemt de pomp eenvoudig in gebruik en prijst de eerlijke prijs. Ze merken op dat de pomp een hoog debiet heeft, maar geen hoge druk. Dit kan een voordeel zijn, afhankelijk van mijn specifieke behoeften.

Hoewel ik moet opmerken dat een gebruiker aangeeft dat de pomp niet krachtig genoeg is voor een waterval van 1 meter hoog. Ze merken op dat de pomp te weinig liters water pompt. Dus als ik een krachtige pomp nodig heb voor een waterval, moet ik daar rekening mee houden.

Al met al is de Pontec filter/beekloop pomp Vijverpomp PondoMax 2500 een goede keuze voor het onderhouden van mijn vijver. Het heeft een goede capaciteit, is energiezuinig en heeft een thermische beveiliging voor extra gemoedsrust. Maar ik moet wel rekening houden met de specifieke behoeften van mijn vijver, vooral als ik een krachtige pomp nodig heb voor een waterval.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w

 • list plusKrachtige pomp met een vermogen van 300 W en een maximale capaciteit van 11000 liter per uur.
 • list plusMaximale opvoerhoogte van 7 meter, waardoor water gemakkelijk naar hoger gelegen punten kan worden gepompt.
 • list plusVlotterschakelaar met continu-aan-functie maakt het mogelijk om water tot een diepte van 2 mm weg te pompen, handig bij overstromingen.

Nadelen Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w

 • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar om de prestaties van de pomp te beoordelen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
8.62
Gebruiksgemak
8.25
Ik presenteer je de Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w Rvs Zilver/zwart! Deze krachtige en efficiënte dompelpomp is perfect voor allerlei klussen. Of je nu een ondergelopen kelder wilt leegpompen of water uit de tuin wilt verwijderen, deze pomp staat altijd voor je klaar.

Met een vermogen van 300 W en een capaciteit van maar liefst 11000 liter per uur kan deze pomp grote hoeveelheden water aan. Dankzij de maximale opvoerhoogte van 7 meter kan het water moeiteloos naar hoger gelegen punten worden gepompt.

Een handige functie van deze dompelpomp is de vlotterschakelaar met continu-aan-functie. Hiermee kun je zelfs water tot een diepte van 2 mm wegpompen. Ideaal bij overstromingen, want zo kun je bijna al het water uit een overstroomde ruimte verwijderen.

Deze dompelpomp is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en kunststof, waardoor hij lang meegaat en bestand is tegen corrosie. De motor is uitgerust met een keramisch assysteem met drievoudige afdichting, wat ervoor zorgt dat er geen water kan lekken. Deze pomp is dus super robuust!

En dan de veelzijdigheid van deze pomp. Hij kan worden aangesloten op slangen met een diameter van 25 mm, 32 mm of 38 mm en kan worden gebruikt in combinatie met een G 1" schroefdraad. Hierdoor kun je hem gebruiken voor allerlei klussen, zoals het leegpompen van wasruimtes, regentonnen, zwembaden of het afvoeren van grondwater.

Deze Gardena dompelpomp onderscheidt zich door zijn prestaties, efficiëntie en veelzijdigheid. Het is een betrouwbare en krachtige pomp die zowel geschikt is voor particulier als professioneel gebruik.

Helaas zijn er geen gebruikersrecensies beschikbaar om de prestaties van deze pomp te beoordelen, maar de specificaties beloven veel goeds. Met een maximale capaciteit van 11000 liter per uur en een maximale opvoerhoogte van 7 meter lijkt deze pomp in staat om snel en efficiënt grote hoeveelheden water te verwerken.

Kortom, de Gardena Dompelpomp 11000 L/h 300w Rvs Zilver/zwart is dé keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige dompelpomp. Met zijn veelzijdigheid, efficiëntie en duurzaamheid is deze pomp een waardevolle toevoeging aan elk huishouden of professionele omgeving. 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

6. Tiptop24 vijverpomp super eco 3800

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.63
Functionaliteit
8.35
Gebruiksgemak
7.86
De Tiptop24 vijverpomp super eco 3800 is echt een energiezuinige topper! Met zijn geoptimaliseerde synchrone motor bespaart deze vijverpomp maar liefst tot wel 50% energie in vergelijking met andere pompen. Hoe fantastisch is dat?!

Wat deze vijverpomp echt onderscheidt, is de mogelijkheid om de snelheid traploos aan te passen met een handige draaiknop aan de voorkant. Zo kan ik de pomp precies afstemmen op de behoeften van mijn vijver en zorg ik voor een super efficiënt energieverbruik. Gewoon een kwestie van draaien en klaar!

De Tiptop24 vijverpomp super eco 3800 werkt perfect samen met een filtersysteem of om een mooie waterval te creëren, zolang er maar voldoende waterdoorstroming is. En het mooiste is: hij kan zonder problemen vuil water met deeltjes tot 3 mm verwerken. Geen gedoe meer met verstoppingen!

Het onderhoud is ook super makkelijk dankzij de verwijderbare loopunit. En de robuuste kunststof behuizing? Die kan ik gewoon intrekken, zodat ik de pomp perfect kan gebruiken voor zowel filtering als waterloop. Echt handig!

Bij aankoop van de Tiptop24 vijverpomp super eco 3800 krijg ik een 2,5 meter lange PVC-kabel met 220v-stekker. Met een netspanning van 230V en een maximale leveringssnelheid van 3600 l/h, kan ik echt op deze pomp vertrouwen. En met een stroomverbruik van slechts 20 watt, hoef ik me geen zorgen te maken over hoge energierekeningen.

Deze vijverpomp heeft al veel positieve beoordelingen gekregen. Gebruikers zijn enthousiast en hebben geen klachten. Nou, bijna geen klachten dan. Soms laat de levering een dag langer op zich wachten dan verwacht, ook al is er extra betaald voor snelle levering. Een klein minpuntje, maar wel goed om te weten.

Alles bij elkaar genomen, biedt de Tiptop24 vijverpomp super eco 3800 een efficiënte en energiebesparende oplossing voor mijn vijver. Met zijn traploos instelbare snelheid en stevige constructie kan ik deze pomp voor allerlei toepassingen gebruiken en mag ik rekenen op betrouwbare prestaties.

Het enige kleine minpuntje is de leveringsservice die soms niet helemaal op tijd is. Dus daar moet ik wel rekening mee houden als ik deze pomp bestel.

Maar al met al is de Tiptop24 vijverpomp super eco 3800 gewoon een geweldige keuze voor vijverliefhebbers zoals ik. Energiezuinig, betrouwbaar en super handig in gebruik. Wat wil je nog meer?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

7. Ubbink Xtra 400

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 400

 • list plusGemak van gebruik
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusKrachtig en betrouwbaar

Nadelen Ubbink Xtra 400

 • list plusKorte stijgbuis
 • list plusBeperkte accessoires

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.75
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8.53
Ik ben de Ubbink - Xtra - 400 - fonteinpomp - vijverpomp. Een klassieke fonteinpomp met bewezen techniek, speciaal ontworpen voor waterornamenten en fonteinen. Met een capaciteit van 380 liter per uur en een maximale opvoerhoogte van 0,7 meter ben ik perfect voor kleinere vijvers.

Een van mijn beste eigenschappen is mijn synchrone werking. Mijn magneetrotor draait zowel met de klok mee als tegen de klok in, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hierdoor ben ik duurzaam en gaat mijn leven lang mee. Mijn filterspons voorkomt ook dat mijn rotor snel vuil wordt, zodat ik efficiënt blijf werken.

Ik kom met een sproeikop en slangaansluitingen, zodat je verschillende waterornamenten en fonteinen kunt creëren. Mijn installatie is eenvoudig en mijn onderhoud is een fluitje van een cent. En maak je geen zorgen, ik kom met een garantie van 2 jaar.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen positief over mij. Ze vinden me gemakkelijk in gebruik en waarderen mijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik word beschreven als krachtig en betrouwbaar, en mijn installatie is snel en eenvoudig.

Een klein minpuntje is mijn stijgbuis, die niet erg lang is. Dus als je vijver niet dieper is dan 30 cm, ben ik perfect voor jou. Ook zijn mijn accessoires iets minder uitgebreid dan verwacht, met alleen een fonteinkop inbegrepen.

Al met al ben ik een degelijke pomp met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben geschikt voor kleinere vijvers en bied verschillende mogelijkheden voor waterornamenten en fonteinen. Hoewel mijn stijgbuis kort is, overtreft mijn betrouwbaarheid en kracht deze beperkingen. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare fonteinpomp, ben ik zeker het overwegen waard. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. AquaForte DM-10000 vijverpomp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AquaForte DM-10000 vijverpomp

 • list plusCompacte en krachtige pomp
 • list plusStil en duurzaam met lange levensduur
 • list plusAutomatische uitschakeling bij gebrek aan water om oververhitting en motorschade te voorkomen

Nadelen AquaForte DM-10000 vijverpomp

 • list plusGeen regelbare functie

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.04
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
7.39
De AquaForte DM-10000 vijverpomp is mijn beste maatje als het gaat om het onderhouden van mijn vijver. Met slechts 85 watt vermogen en een maximale opvoerhoogte van 5 meter, kan deze pomp maar liefst 10.000 liter water per uur verwerken. Daar word ik echt blij van!

Wat deze pomp echt onderscheidt, is de synchrone motor en slijtvaste keramische as. Hierdoor werkt hij niet alleen stil, maar gaat hij ook nog eens ontzettend lang mee. En het beste van alles? Als er geen water in de rotor zit, schakelt de pomp automatisch uit om oververhitting en motorschade te voorkomen. Dat is toch geweldig?

Maar er is nog meer! Deze pomp heeft een speciale "lock" positie voor het geval de waaier blokkeert. Hierdoor verbruikt de pomp geen stroom totdat het probleem is opgelost, waardoor het risico op motorschade wordt geëlimineerd. Echt een geruststellend idee, vind je niet?

En weet je wat nog fantastischer is? De AquaForte DM-10000 vijverpomp kan zelfs droog worden opgesteld, waarbij de inlaat onder de waterspiegel moet worden geïnstalleerd. Met een kabellengte van 10 meter en verschillende aansluitingen is deze pomp super makkelijk te installeren en te gebruiken. Het kost me geen enkele moeite!

Maar geloof me niet alleen op mijn woord, luister ook naar de gebruikersreviews. Mensen zijn dol enthousiast over de AquaForte DM-10000 vijverpomp. Ze prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het compacte formaat en het gemak van installatie. En laten we niet vergeten hoe krachtig en gebruiksvriendelijk deze pomp is. Het is gewoon een topper!

Natuurlijk zijn er altijd wat wensen. Sommige gebruikers zouden graag een regelfunctie hebben. Maar eerlijk gezegd, met al de geweldige eigenschappen van deze pomp, kan ik daar wel mee leven.

Dus, als je net zo van je vijver houdt als ik, dan is de AquaForte DM-10000 vijverpomp de beste keuze voor jou. Met zijn geweldige prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak zal deze pomp ervoor zorgen dat je vissen altijd gelukkig zijn. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Aarzel niet langer en ga voor de AquaForte DM-10000 vijverpomp. Je zult er geen spijt van krijgen! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Superfish Pond Flow Eco 2000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Pond Flow Eco 2000

 • list plusEnergiezuinig ontwerp met laag stroomverbruik
 • list plusWordt geleverd met twee verschillende sproeikoppen voor verschillende waterpatronen
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding en betrouwbaarheid

Nadelen Superfish Pond Flow Eco 2000

 • list plusMogelijke kortsluiting in de stroomvoorziening op de lange termijn

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.72
Functionaliteit
7.14
Gebruiksgemak
7.13
De Superfish Pond Flow Eco 2000 is dé energiezuinige en veelzijdige vijverpomp die perfect is voor jouw vijver. Met zijn lage stroomverbruik is deze pomp niet alleen zuinig, maar ook goed voor het milieu. Hij wordt geleverd met twee verschillende sproeikoppen - een fontein en een waterbel - die je kunt verstellen om verschillende waterpatronen te creëren.

Met een maximale capaciteit van 2000 liter per uur en een maximale opvoerhoogte van 1,9 meter is deze pomp geschikt voor middelgrote tot grote vijvers. Hij kan een grote hoeveelheid water verwerken en maakt vuil vijverwater weer schoon. Gebruikers hebben ook opgemerkt dat ondanks zijn kleine formaat, de pomp ontzettend krachtig is en gemakkelijk te gebruiken.

Wat deze pomp echt bijzonder maakt, is het energiezuinige ontwerp. Met slechts 25 watt vermogen kan de Pond Flow Eco 2000 efficiënt werken zonder veel energie te verbruiken. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vergeleken met andere vijverpompen op de markt, biedt de Superfish Pond Flow Eco 2000 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij presteert goed qua capaciteit en opvoerhoogte, waardoor hij geschikt is voor verschillende vijverformaten. Gebruikers hebben ook de betrouwbaarheid van deze pomp geprezen, met één gebruiker die meldde dat de pomp vijf jaar lang probleemloos werkte voordat er een stroomstoring optrad.

Een mogelijke beperking van deze pomp is dat sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de stroomvoorziening na verloop van tijd kortsluiting kan veroorzaken. Dit kan een punt van zorg zijn voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige oplossing voor hun vijverpomp.

Al met al is de Superfish Pond Flow Eco 2000 een betrouwbare en energiezuinige vijverpomp die zijn werk goed doet. Hij biedt verschillende waterpatronen, heeft een goede capaciteit en opvoerhoogte, en is gemakkelijk te gebruiken. Hoewel er mogelijk enkele beperkingen zijn met betrekking tot de stroomvoorziening op de lange termijn, is dit over het algemeen een solide keuze voor vijverliefhebbers die op zoek zijn naar een kwaliteitspomp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

10. Ubbink Xtra 600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 600

 • list plusHandig en gebruiksvriendelijk
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusGemakkelijk te installeren en onderhouden

Nadelen Ubbink Xtra 600

 • list plusBeperkte stijgbuis, geschikt voor vijvers met een maximale diepte van 30 cm

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.57
Functionaliteit
6.71
Gebruiksgemak
7.52
De Ubbink - Xtra - 600 - fonteinpomp - vijverpomp is een klassieke fonteinpomp die bewezen techniek combineert met een stijlvol ontwerp. Deze pomp is speciaal ontworpen voor waterornamenten en fonteinen en is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, zodat er altijd een passende pomp is voor jouw vijver. Of je nu een kleine vijver hebt of een groter exemplaar, de Xtra-vijverpomp zorgt voor een optimale watercirculatie.

Wat deze pomp echt uniek maakt, is het synchrone werkingsmechanisme. De magneetrotor kan zowel met de klok mee als tegen de klok in draaien, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hierdoor wordt vervuiling van de rotor voorkomen en kan de pomp een lange levensduur garanderen. Daarnaast wordt de pomp geleverd met een sproeikop en slangaansluitingen, zodat je hem eenvoudig kunt installeren en direct kunt genieten van je waterornamenten en fonteinen.

Ik ben blij om te horen dat gebruikers tevreden zijn met de Ubbink - Xtra - 600 - fonteinpomp - vijverpomp. Deze pomp is niet alleen handig en gebruiksvriendelijk, maar ook betrouwbaar en krachtig. Hij doet precies wat hij moet doen, zonder gedoe. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend, omdat je een degelijke pomp krijgt voor een scherpe prijs. Het onderhoud van de pomp is ook een fluitje van een cent, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde schoonmaakprocedures.

Een gebruiker heeft opgemerkt dat de stijgbuis van de pomp kort is en dat de diepte van de vijver niet meer dan 30 cm mag zijn. Dit kan inderdaad een beperking zijn voor sommige gebruikers, afhankelijk van de specificaties van hun vijver. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste pomp voor jouw situatie.

Al met al is de Ubbink - Xtra - 600 - fonteinpomp - vijverpomp een betrouwbare keuze voor het creëren van prachtige waterornamenten en fonteinen in jouw vijver. Met zijn krachtige prestaties, eenvoudige installatie en onderhoudsgemak voldoet deze pomp aan alle verwachtingen. Hoewel de stijgbuis beperkt is, kan dit voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Desondanks blijft deze pomp een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare fonteinpomp voor hun vijver. 💦

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vijverpompen. Er zijn namelijk 1630 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!