De Bestenu Vijverpomp Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 10/28/2020


Als je een vijver hebt, heb je niet alleen een vijverfilter nodig, maar ook een vijverpomp. Deze zorgt ervoor dat het water continue in beweging blijft van en naar de filter, wat de biologische balans bewaart. Waar je op let bij aankoop van een vijverpomp, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vijverpompen zijn er?

Er zijn verschillende vijverpompen te koop. Het grootste verschil zie je voornamelijk in de capaciteit van de pomp. Heb je een vijver met een inhoud van 5000 liter, dan heb je niets aan een pomp met een capaciteit van 1000 liter. Deze brengt je water amper in beweging en heb je een fonteintje, dan werkt deze niet goed. Je leest op de verpakking of op de productpagina wat de capaciteit van de pomp is.

Bovendien werkt het filter niet naar behoren als de vijverpomp het water niet snel genoeg rond kan pompen. Je kijkt daarnaast ook naar de opvoerhoogte. De opvoerhoogte is de hoogte waarmee het water naar boven wordt gepompt.

Door de opvoerhoogte verlies je capaciteit. Als je vijver 2 meter diep is en je hebt een fontein van 1 meter hoog, moet hij genoeg vermogen hebben om het water ook verticaal rond te pompen. Deze informatie vind je wederom op de verpakking en/of de productpagina van de vijverpomp.

Heb ik een vijverpomp nodig?

In het kort: ja, als je een vijver hebt, heb je een vijverpomp nodig. Een vijverpomp zorgt ervoor dat het water in je vijver in beweging blijft en naar het filter gaat om daar gefilterd te worden. Als het water in een vijver stilstaat, ontstaat er een tekort aan zuurstof waardoor ziektes en schadelijke algen hun gang kunnen gaan.

Koop daarom naast een goede vijverpomp ook altijd een goede vijverfilter. Welke je nodig hebt en welke de beste keuze voor jou is, hangt volledig af van hoe groot jouw vijver is en hoeveel vissen en planten je hebt.

Wanneer zet ik de vijverpomp uit?

Een vijverpomp zet je nooit uit. Het is belangrijk dat het water continue in beweging is zodat er altijd toevoer van zuurstof is. Daarnaast duwt de pomp als het ware het water richting het filter waar het wordt gefilterd. Het filter zorgt ervoor dat het water de juiste bacteriële balans heeft. Deze balans is nodig om het water 'gezond' te houden.

Is de kwaliteit van het water slecht en de balans niet goed, dan ontstaat er een hogere kans op ziektes. Als je eenmaal een ziekte in je vijver hebt, is het lastig deze te behandelen. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Omdat je vijverpomp altijd aan staat is het een goed idee om naar het energieverbruik te kijken. Hoe zuinig je pomp is, hoe lager je energierekening is per maand. Controleer ook regelmatig het sponsje in de pomp: als deze vol zit met vuil, moet de pomp ook harder werken, wat leidt tot een hogere energierekening.

Is een vijverpomp hetzelfde als een vijverfilter?

Nee, een vijverpomp is geen vijverfilter. Soms zie je wel eens sponsachtig materiaal op de pomp, maar dit is alleen om het grotere vuil uit de pomp te houden zodat deze niet verstopt raakt. Een vijverpomp laat het water circuleren en zorgt ervoor dat het water naar het filter stroomt.

Zonder een pomp staat het water stil waardoor er een zuurstoftekort ontstaat. Zowel planten als vissen hebben zuurstof nodig om te overleven. Daarnaast zijn er bepaalde vissen die de voorkeur geven aan een sterke stroom in het water. Ook hier zorgt een pomp voor.

Hoe komt deze leuke Vijverpomp opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Vijverpomp ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Vijverpomps, maar vandaag helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Vijverpomps die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Vijverpomps het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Vijverpomps stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!

Beste getest

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Vijverpomps

De beste Vijverpomps in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Deze betrouwbare pomp met slang en slangklemmen van Ubbink is voornamelijk ontworpen voor Ubbink spuitfiguren. Deze tuinpomp is uitgerust met een erg economische en betrouwbare 18 W motor die maximaal 900 liter water per uur circuleert. Dankzij de universele slangverbinding kunt u de pomp makkelijk verbinden aan een Ubbink waterornament. De pompset voor waterornamenten bestaat uit 1 pomp, 1 3-meter lange slang (met een diameter van 13 mm) en slangklemmen. Kleur: zwart Materiaal: polyresin (een soort kunsthars) Maximale doorstroming: 900 L/u Vermogen: 18 W Voeding: 230 V~, 50 Hz Ontworpen voor gebruik met Ubbink waterornamenten Met slangklemmen Levering bevat: 1 x pomp, 1 x 3-meter lange slang (diameter 13 mm) en slangklemmen

1. Ubbink Vijverpomp voor waterornamenten 900 L/u 18 W 1386291


Product informatiePlus or Show more

De Sicce Easy Line Micra Circulatiepomp is perfect voor de kleine ruimtes. De circulatiepomp kunt u in zijn geheel onder dompelen en is geschikt voor elk aquarium, schildpadden terrarium, binnen of buiten fontein, of andere toepassingen waar een cirulatiepomp nodig is. Verder is de Sicce Easy Line volgens de strengste veiligheidsnormen gebouwd en door de compacte afmetingen is deze pomp eenvoudig te onderhouden. De circulatiepomp is voorzien van een stromingsregelaar en van slangaansluitingen 13 en 20mm. Voordelen ✓ Zeer geschikt voor kleine ruimtes ✓ Eenvoudig te onderhouden Eigenschappen • Capaciteit: 400 L/u ● Afmeting: 57x43x52 mm ● Maximale opvoerhoogte: 0,6m ● Uitgang: 13/20mm ● 230 V ● Verbruik: 6 Watt ● Opstelling: nat en droog ● Snoer lengte: 1,5 meter Wat zit er in de verpakking? 1x Sicce Easy Line Micra Garantie De garantieperiode van het product is 2 jaar.

2. Sicce Aquarium of Fonteinpomp - type Micra - 400 l/u


Product informatiePlus or Show more

Energiezuinige multifunctionele vijverpomp, geschikt als fonteinpomp of als filterpomp. De Pond Flow Eco wordt geleverd met een 25 mm slangaansluiting en 2 verschil lende sproeikoppen, een fonteinsproeier en een waterbel, welke eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. Door het lage stroomgebruik is de pomp voordelig in gebruik. De Pond Flow Eco is compleet met 10 meter kabel, een gebruiksaanwijzing en 2 jaar garantie.

3. Superfish Pond Flow Eco 1000


Product informatiePlus or Show more

De PondoMax Eco 1500 is een pomp die je prima in kunt zetten voor vijverfilters en beeklopen. De vijverpomp heeft een thermische beveiliging. kenmerken PondoMax Eco 1500 * capaciteit: 1.500 liter per uur * geschikt voor het transporteren van grove vuildeeltjes tot 4 mm * inclusief thermische beveiliging * inclusief slangtule (trapsgewijs) * energiezuinig * garantie: 3 jaar * lengte stroomkabel: 10 meter * opvoerhoogte: 19 meter * spanning: 220 - 240 V/ 50/60 Hz/ 25 Watt

4. PondoMax Eco 1500 Pontec vijverpomp


Product informatiePlus or Show more

Duurzaam en weinig onderhoud! Het zonne-energie pompsysteem voor uw plantenschaal of uw vijver tot 1 m³ water. 2 Wp (Wattpiek) kristallijn zonnepaneel, uit synthetische kristallen opgebouwd Pompvermogen max. 175 l/uur Opvoerhoogte: maximaal 0,7 m. Duurzame electronische pomp met minimale slijtage Inclusief stijgbuizen en sproeikoppenset voor de fontein Zo gauw er zonlicht op het zonnepaneel valt, slaat de pomp aan en zuigt water naar binnen. Het zonnepaneel met een kunstof omlijsting en samengesteld uit polykristallijne zonnecellen kan door middel van een grondspies in de grond worden gestoken. Het uitrichten op de zon kunt u doen met behulp van het kogelgewricht. De vijverpomp heeft een electronische motor, 4 stijgbuizen en 4 verschillende sproeikoppen. Een slang voor het aansluiten van kleine waterspuwers kan eveneens aangesloten worden. Binnen enkele minuten opgebouwd en dan kun je de stekker inpluggen! Zonnepaneel Vermogen: 2 Wp (Wattpiek); Nominale stroomsterkte: 340 mA; Nominale spanning: 6 V; International protection: IP 65, klasse III; Afmetingen van de kunststof omlijsting: L 190 mm x B 135 mm x H 20 mm; Gewicht: 415 gr.; Uitvoering met kunststof omlijsting en grondspies. Waterpomp Waterpomp opvoerhoogte: maximaal 70 cm; Pompvermogen: maximaal 175 l/uur; International protection: IP 68, klasse III; Kabellengte: 5 m.; Montage: m.b.v. 4 zuignappen, 4 stijgbuizen van 6 cm lengte, watersproeikoppen: 4 stuks.

5. Esotec Solar vijverpomp 2W 175 l/h


Product informatiePlus or Show more

Met de Pontec PondoMax Eco 2500 heeft u een krachtige en energiezuinige filter- en beeklomppomp die uw vijver er weer piekfijn laat uitzien. De PondoMax wordt aangedreven door een motor die is gebaseerd op de Oase Aquamax. De vijverpomp is in staat om stofdeeltjes tot wel 4 mm te transporteren en is voorzien van een thermische beveiliging waardoor doorbranding bij drooglopen wordt voorkomen. Voordelen ✓ Energiezuinig ✓ Inclusief thermische beveiliging Eigenschappen • Capaciteit: 2500 l/u ● Opvoerhoogte: 2,2 meter ● Verbuik: 40 Watt ● Stroomkabel: 10 meter ● Soort opstelling: Nat en droog Wat zit er in de verpakking? 1x Gebruiksaanwijzing 1x Pontec PondoMax 2500 1 x Getrape slangtules in de maten 20 mm – 38 mm Garantie De garantieperiode van het product is 3 jaar.

6. PondoMax Eco 2500 Pontec vijverpomp


Product informatiePlus or Show more

Energiezuinige multifunctionele vijverpomp, geschikt als fonteinpomp of als filterpomp. De Pond Flow Eco wordt geleverd met een 25 mm slangaansluiting en 2 verschil lende sproeikoppen, een fonteinsproeier en een waterbel, welke eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. Door het lage stroomgebruik is de pomp voordelig in gebruik. De Pond Flow Eco is compleet met 10 meter kabel, een gebruiksaanwijzing en 2 jaar garantie.

7. Superfish Pond Flow Eco 2000


Product informatiePlus or Show more

Het ontwerp van het voedersysteem voorkomt dat er vocht bij het eten kan komen. Het apparaat heeft een afneembare doseerschroef voor het doseren van pellet of korrels van 3 tot 6 mm. Het voedersysteem heeft een capaciteit van 2,5 L en is ideaal voor tijdens de vakanties of om het voederen gemakkelijker te maken. De Fish Feeder Basic heeft een digitaal beeldscherm. Het LCD-beeldscherm is spatbestendig. De instellingen voor de voedertijden en doseringen worden bewaard, ook na uitschakeling van de stroom. Het elektronisch bedieningssysteem maakt het mogelijk om het voerprogramma in te stellen tot 10 voedertijden per dag. Het automatische voersysteem geeft niet direct de volledige hoeveelheid maar verdeelt de hoeveelheid in 3 porties die met intervallen van 1 minuut worden gegeven. Maximum voederopties per dag: 10 Inhoud van het voedersysteem: 2,5 L Spatbestendig beeldscherm LCD-scherm Afmetingen: 40 x 55 cm (B x H)

8. Velda Fish Feeder Basic


Product informatiePlus or Show more

De één stekker oplossing voor de kleine vijver. 4-in-1 onderwaterfilter met pomp, UVC, filtermedia en fontein sproeikop. Eenvoudig en snel in gebruik te nemen, geen ingewikkelde installatie met slangen, kabels en allerlei aansluitingen. Plaats de Combi Clear op de bodem van de vijver, steek de stekker in het stopcontact en het filter werkt! - Regelbare waterflow en opvoerhoogte, met extra aansluiting voor een waterval. - Fontein In hoogte verstelbaar en kantelbaar. - Energiezuinig, dus voordelig in gebruik - Filterkamer met actieve kool, CrystalMax en spons voor optimale filtratie en eenvoudig onderhoud. - De stabiele basis en het grote handvat, maakt plaatsing in de vijver eenvoudig. -- Ingebouwde UVC, zorgt ervoor dat uw vijver binnen14 dagen glashelder is. - De Combi Clearwordt geleverd met filtermedia.

9. Superfish Combi Clear 2000-Uvc5w-Pomp1000l Grijs - - 0


Product informatiePlus or Show more

Energiezuinige multifunctionele vijverpomp, geschikt als fonteinpomp of als filterpomp. De Pond Flow Eco wordt geleverd met een 25 mm slangaansluiting en 2 verschil lende sproeikoppen, een fonteinsproeier en een waterbel, welke eenvoudig in hoogte verstelbaar zijn. Door het lage stroomgebruik is de pomp voordelig in gebruik. De Pond Flow Eco is compleet met 10 meter kabel, een gebruiksaanwijzing en 2 jaar garantie.

10. Superfish Pond Flow Eco 3000


Artikelen die vergelijkbaar zijn aan Vijverpomps


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Vijverpomps. Er zijn namelijk 591 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Vijverpomp kopen.