Bestenu

Wat is de beste vijverpomp van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het aanschaffen van een goede vijverpomp is een lastige uitdaging. Wat is de beste vijverpomp van 2023? Na het onderzoeken van 512 vijverpompen kwam de Ubbink Xtra 400 als beste uit onze vijverpomp-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de vijverpompen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 vijverpompen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige vijverpomp-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste vijverpompen

1Score: 9.9
Ubbink Xtra 400
Ubbink Xtra 400
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Pond Flow Eco 3000
Beste Vijverpomp voor filtersystemen
Pond Flow Eco 3000
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Ubbink Xtra 600
Beste Vijverpomp voor kleine vijvers
Ubbink Xtra 600
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Ubbink Xtra 900
Ubbink Xtra 900
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Waldbeck Nemesis vijverpomp dompelpomp voor
Waldbeck Nemesis vijverpomp dompelpomp voor
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Aquaking BT-200B pomp
Aquaking BT-200B pomp
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500
Beste Vijverpomp voor grote vijvers
Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Esotec Solar vijverpomp 2W 175
Esotec Solar vijverpomp 2W 175
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
BluGarda - BluFlow Vijverpomp voor in Vijver - 5.200
BluGarda - BluFlow Vijverpomp voor in Vijver - 5.200
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Zeoliet Zak 10 Liter
Zeoliet Zak 10 Liter
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Vijverpomp Koopgids

Als je een vijver hebt, heb je niet alleen een vijverfilter nodig, maar ook een vijverpomp. Deze zorgt ervoor dat het water continue in beweging blijft van en naar de filter, wat de biologische balans bewaart. Waar je op let bij aankoop van een vijverpomp, lees je in de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten vijverpompen zijn er?

Er zijn verschillende vijverpompen te koop. Het grootste verschil zie je voornamelijk in de capaciteit van de pomp. Heb je een vijver met een inhoud van 5000 liter, dan heb je niets aan een pomp met een capaciteit van 1000 liter. Deze brengt je water amper in beweging en heb je een fonteintje, dan werkt deze niet goed. Je leest op de verpakking of op de productpagina wat de capaciteit van de pomp is.

Bovendien werkt het filter niet naar behoren als de vijverpomp het water niet snel genoeg rond kan pompen. Je kijkt daarnaast ook naar de opvoerhoogte. De opvoerhoogte is de hoogte waarmee het water naar boven wordt gepompt.

Door de opvoerhoogte verlies je capaciteit. Als je vijver 2 meter diep is en je hebt een fontein van 1 meter hoog, moet hij genoeg vermogen hebben om het water ook verticaal rond te pompen. Deze informatie vind je wederom op de verpakking en/of de productpagina van de vijverpomp.

Heb ik een vijverpomp nodig?

In het kort: ja, als je een vijver hebt, heb je een vijverpomp nodig. Een vijverpomp zorgt ervoor dat het water in je vijver in beweging blijft en naar het filter gaat om daar gefilterd te worden. Als het water in een vijver stilstaat, ontstaat er een tekort aan zuurstof waardoor ziektes en schadelijke algen hun gang kunnen gaan.

Koop daarom naast een goede vijverpomp ook altijd een goede vijverfilter. Welke je nodig hebt en welke de beste keuze voor jou is, hangt volledig af van hoe groot jouw vijver is en hoeveel vissen en planten je hebt.

Wanneer zet ik de vijverpomp uit?

Een vijverpomp zet je nooit uit. Het is belangrijk dat het water continue in beweging is zodat er altijd toevoer van zuurstof is. Daarnaast duwt de pomp als het ware het water richting het filter waar het wordt gefilterd. Het filter zorgt ervoor dat het water de juiste bacteriële balans heeft. Deze balans is nodig om het water 'gezond' te houden.

Is de kwaliteit van het water slecht en de balans niet goed, dan ontstaat er een hogere kans op ziektes. Als je eenmaal een ziekte in je vijver hebt, is het lastig deze te behandelen. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

Omdat je vijverpomp altijd aan staat is het een goed idee om naar het energieverbruik te kijken. Hoe zuinig je pomp is, hoe lager je energierekening is per maand. Controleer ook regelmatig het sponsje in de pomp: als deze vol zit met vuil, moet de pomp ook harder werken, wat leidt tot een hogere energierekening.

Is een vijverpomp hetzelfde als een vijverfilter?

Nee, een vijverpomp is geen vijverfilter. Soms zie je wel eens sponsachtig materiaal op de pomp, maar dit is alleen om het grotere vuil uit de pomp te houden zodat deze niet verstopt raakt. Een vijverpomp laat het water circuleren en zorgt ervoor dat het water naar het filter stroomt.

Zonder een pomp staat het water stil waardoor er een zuurstoftekort ontstaat. Zowel planten als vissen hebben zuurstof nodig om te overleven. Daarnaast zijn er bepaalde vissen die de voorkeur geven aan een sterke stroom in het water. Ook hier zorgt een pomp voor.

hero illustration

Hoe testen we vijverpompen?

Om de beste vijverpomp te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze vijverpomp-test hebben we 512 vijverpompen vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze vijverpomp-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze vijverpomp-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen vijverpomp-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste vijverpomp in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 512 vijverpompen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste vijverpompen op een rijtje

1. Ubbink Xtra 400

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 400

 • list plusDeze pomp is licht van gewicht, maar kan goed worden bevestigd met de zuignappen.
 • list plusDeze pomp is krachtig en doet wat hij moet doen.
 • list plusDeze pomp is gemakkelijk in gebruik en kan snel worden geïnstalleerd.

Nadelen Ubbink Xtra 400

 • list plusDeze pomp is erg licht, waardoor de voet moet worden verzwaard.
 • list plusEr zijn geen extra accessoires inbegrepen bij deze pomp.
 • list plusEr zijn geen andere functies dan het pompen van water, zoals een fontein.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een betrouwbare fonteinpomp voor je vijver? Dan is de Ubbink Xtra 400 zeker het overwegen waard! Deze klassieke fonteinpomp heeft een bewezen techniek die jarenlang meegaat en is geschikt voor waterornamenten en fonteinen. Het vermogen van slechts 5W maakt deze pomp ook nog eens energiezuinig. Met een capaciteit van 380 liter per uur en een max. opvoerhoogte van 0,7 meter is deze pomp perfect voor kleine vijvers.

Een groot voordeel van de Xtra-fonteinpompen is de synchrone techniek. De magneetrotor draait namelijk zowel met de klok mee als tegen de klok in, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hierdoor kan de pomp efficiënter werken en gaat deze langer mee. Bovendien wordt er bij iedere pomp een sproeikop en slangaansluitingen meegeleverd, waardoor je direct aan de slag kunt met het creëren van een mooie fontein of waterornament.

Het enige nadeel van deze fonteinpomp is dat de doorstroomcapaciteit van 0,4 m3 per uur niet voldoende is voor grote vijvers. Gelukkig biedt Ubbink met de Xtra-serie ook pompen met hogere capaciteiten, zoals de Xtra 900 of Xtra 1400.

Al met al is de Ubbink Xtra 400 een uitstekende keuze voor kleine vijvers en waterornamenten. De bewezen techniek, energiezuinigheid en meegeleverde accessoires maken deze fonteinpomp tot een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Vijverpomp voor filtersystemen: Pond Flow Eco 3000

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pond Flow Eco 3000

 • list plusDeze pomp is zeer krachtig en kan grote hoeveelheden water verplaatsen.
 • list plusZelfs voor beginners is deze pomp gemakkelijk te installeren en te gebruiken.
 • list plusDeze pomp is energiezuinig en bespaart op de energierekening.

Nadelen Pond Flow Eco 3000

 • list plusDeze pomp kan luidruchtig zijn en storend zijn voor de omgeving.
 • list plusDeze pomp kan verstopt raken als er te veel vuil in het water zit.
 • list plusVoor kleine vijvers kan deze pomp overkill zijn en niet geschikt zijn.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.5

Wil jij een energiezuinige vijverpomp die daarnaast ook nog eens multifunctioneel is? Dan is de Pond-Flow ECO van Superfish echt iets voor jou! Deze pomp heeft een laag stroomgebruik, waardoor je geld bespaart op je energiekosten. Bovendien wordt de Pond-Flow ECO geleverd met 2 verschillende sproeikoppen, een fonteinsproeier en een waterbel, die je gemakkelijk in hoogte kunt verstellen. Zo zorg je voor een mooie fontein of bel in je vijver.

De Pond-Flow ECO is verkrijgbaar in 4 verschillende varianten, met een maximale pompcapaciteit van 650 tot 2900 liter per uur. Hierdoor kun je de pomp precies afstemmen op de grootte van jouw vijver en watervolume. Met een maximaal opvoerhoogte van 2.3 meter is deze pomp geschikt voor vijvers van verschillende dieptes.

De Pond-Flow ECO is niet alleen energiezuinig en multifunctioneel, maar ook nog eens duurzaam en betrouwbaar. Met een fabrieksgarantie van 2 jaar kun je erop vertrouwen dat deze pomp lang meegaat.

Wat deze vijverpomp echt uniek maakt, is de combinatie van energiezuinigheid en multifunctionaliteit. De meeste vijverpompen zijn ofwel alleen geschikt als filterpomp, ofwel alleen als fonteinpomp. De Pond-Flow ECO kan echter beide functies vervullen, waardoor je maar één pomp nodig hebt in plaats van twee. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook ruimte in je vijver.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, energiezuinige en multifunctionele vijverpomp, dan is de Pond-Flow ECO van Superfish een goede keuze. Of je nu een kleine of grote vijver hebt, deze pomp is geschikt voor verschillende formaten en dieptes.

Mijn persoonlijke mening is dat de Pond-Flow ECO een geweldige investering is voor iedereen die een vijver heeft. Ik ben vooral enthousiast over het feit dat deze pomp zowel als filterpomp als fonteinpomp kan dienen, waardoor je maar één pomp nodig hebt. Het enige nadeel is dat de maximale pompcapaciteit van 2900 liter per uur misschien niet genoeg is voor hele grote vijvers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

3. Beste Vijverpomp voor kleine vijvers: Ubbink Xtra 600

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 600

 • list plusDeze fonteinpomp is zeer krachtig en kan grote hoeveelheden water verplaatsen.
 • list plusDeze fonteinpomp is duurzaam en gaat lang mee dankzij de hoogwaardige materialen.
 • list plusHet installeren en onderhouden van deze fonteinpomp is zeer eenvoudig.

Nadelen Ubbink Xtra 600

 • list plusDeze fonteinpomp kan soms lawaai maken tijdens het gebruik.
 • list plusDeze fonteinpomp is niet geschikt voor kleine vijvers vanwege de krachtige motor.
 • list plusDeze fonteinpomp is niet de meest voordelige optie op de markt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Ben jij op zoek naar een krachtige en betrouwbare fonteinpomp voor jouw vijver? Dan is de Ubbink Xtra 600 een uitstekende keuze! Deze fonteinpomp is ontworpen voor waterornamenten en fonteinen en heeft een capaciteit van maar liefst 600 liter per uur. Met een maximale opvoerhoogte van 1,1 meter is deze pomp geschikt voor kleinere vijvers en fonteinen.

Wat deze fonteinpomp zo bijzonder maakt, is de jarenlange bewezen techniek die erachter zit. De synchrone pomptechnologie zorgt ervoor dat de magneetrotor zowel met de klok mee als tegen de klok in kan draaien, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hierdoor is de Ubbink Xtra 600 niet alleen krachtig, maar ook nog eens duurzaam en betrouwbaar.

Een ander pluspunt van deze fonteinpomp is dat er een filterspons bij wordt geleverd, waardoor de rotor minder snel vervuilt en de levensduur van de pomp wordt verlengd. Bovendien wordt er een sproeikop en slangaansluiting meegeleverd, zodat je de pomp meteen kunt installeren en gebruiken.

Een nadeel van deze fonteinpomp is dat hij minder geschikt is voor grotere vijvers en fonteinen, omdat de capaciteit en opvoerhoogte beperkt zijn. Ook is het vermogen van 16 watt niet de meest energiezuinige optie op de markt.

Al met al is de Ubbink Xtra 600 een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en krachtige fonteinpomp voor een kleinere vijver of fontein. Met de jarenlange bewezen techniek, filterspons en meegeleverde accessoires biedt deze pomp veel waar voor zijn geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 15 mei in huis

Bekijk prijs

4. Ubbink Xtra 900

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ubbink Xtra 900

 • list plusMet zijn hoge capaciteit kan deze pomp grote hoeveelheden water verplaatsen.
 • list plusDe geruisloze werking van deze pomp zal de rust in uw vijver niet verstoren.
 • list plusDe duurzaamheid van deze pomp zorgt voor een goede investering op de lange termijn.

Nadelen Ubbink Xtra 900

 • list plusDe pomp is relatief groot en kan daardoor lastig te plaatsen zijn in kleinere vijvers.
 • list plusDe prijs van de pomp is hoger dan sommige andere modellen op de markt.
 • list plusDe pomp heeft geen ingebouwde filter, wat extra onderhoud vereist voor de vijver.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.9

Ben je op zoek naar een betrouwbare fonteinpomp voor je vijver? Dan is de Ubbink Xtra 900 zeker het overwegen waard! Deze klassieke pomp heeft een bewezen techniek die al jarenlang meegaat en speciaal ontworpen is voor waterornamenten en fonteinen. Met een doorstroomcapaciteit van 0,9 m3 per uur en een maximale opvoerhoogte van 1,8 meter is deze pomp geschikt voor vijvers van verschillende formaten. Bovendien wordt er bij de pomp een sproeikop en slang aansluitingen meegeleverd, zodat je direct aan de slag kan.

Wat deze pomp zo bijzonder maakt, is de synchrone techniek waarover hij beschikt. De magneetrotor draait namelijk zowel met de klok mee als tegen de klok in, afhankelijk van de stroomtoevoer. Hierdoor is de pomp zeer krachtig en efficiënt. Bovendien voorkomt de filterspons een snelle vervuiling van de rotor, waardoor je pomp langer meegaat.

De Ubbink Xtra 900 heeft een vermogen van 18 W en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar. Dit geeft je de zekerheid dat je een betrouwbaar product in huis haalt.

Het enige nadeel van deze pomp is dat hij niet geschikt is voor grote vijvers met een hoge opvoerhoogte, daarvoor zijn er krachtiger modellen op de markt. Echter, als je een kleine tot middelgrote vijver hebt en op zoek bent naar een betrouwbare pomp met een bewezen techniek, dan is de Ubbink Xtra 900 zeker een aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. Waldbeck Nemesis vijverpomp dompelpomp voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

De Waldbeck Nemesis T45 vijverpomp is een krachtige waterpomp die uiterst flexibel in te zetten is.Dankzij zijn spaarzame verbruik is het de ideale hulp bij duurzaam noodzakelijke waterstromingen in aquariums en visvijvers. Met een pompvermogen van max. 2.700 liter per uur brengt ze grote hoeveelheden water in beweging hetgeen een noodzakelijke zuurstoftoevoer garandeert. Voor een eenvoudige aansluiting levert de dompelpomp een adapterset inclusief dichting mee dat de aansluiting aan 3/4''- en 1''-slangen mogelijk maakt. Voor een eenvoudige reiniging van het pompsysteem beschikt de Waldbeck Nemesis T45 over een snel ontregelingssysteem dat haar met slechts enkele handgrepen uit elkaar haalt. Voor een stabiele positie zorgen 4 rubberen standvoeten en de veiligheid is met de beschermende klasse IPX8 op elk moment gewaarborgd.Geef het water wat het verdient: De Nemesis T45 van Waldbeck.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

6. Aquaking BT-200B pomp

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aquaking BT-200B pomp

 • list plusMet een krachtige motor kan deze pomp voldoende water verplaatsen.
 • list plusDeze pomp is voorzien van een handige draagbeugel, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is.
 • list plusDeze pomp is geschikt voor zowel zoet als zout water, waardoor hij breed inzetbaar is.

Nadelen Aquaking BT-200B pomp

 • list plusHet geluidsniveau van deze pomp is relatief hoog, wat storend kan zijn in een rustige omgeving.
 • list plusDeze pomp is niet geschikt voor hele grote vijvers, waardoor hij beperkt inzetbaar is.
 • list plusDeze pomp is niet energiezuinig, waardoor hij hogere energiekosten met zich meebrengt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een betaalbare circulatiepomp voor je vijver? De Aquaking BT-200B is een energiezuinige en betaalbare optie die niet onderdoet voor duurdere pompen. Met een doorstroomcapaciteit van 0,2 m3 per uur en een vermogen van 3W is deze pomp prima geschikt voor kleine tot middelgrote vijvers. Het is ook handig dat deze pomp kan worden gebruikt om water weg te pompen en je vijver te voorzien van zuurstof.

Een ander pluspunt van de Aquaking BT-200B is de opvoerhoogte van 0,65 m, wat betekent dat het water vrij hoog kan worden opgepompt. Bovendien wordt deze pomp geleverd met een fabrieksgarantie van 2 jaar, dus je kunt erop vertrouwen dat je een kwaliteitsproduct krijgt.

Wat deze pomp onderscheidt van andere pompen is de betaalbaarheid zonder in te leveren op prestaties. Het is ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken, zelfs voor beginners. Een nadeel is dat het alleen geschikt is voor kleine tot middelgrote vijvers, dus als je een grote vijver hebt, moet je mogelijk een andere pomp overwegen.

Over het algemeen zou ik deze pomp aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en energiezuinige optie voor hun kleine tot middelgrote vijver. Het doet zijn werk goed en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Vijverpomp voor grote vijvers: Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • list plusDeze vijverpomp is zeer krachtig en kan grote hoeveelheden water verplaatsen.
 • list plusDeze vijverpomp is energiezuinig en milieuvriendelijk.
 • list plusDeze vijverpomp is voorzien van een handige filterfunctie, waardoor het water schoon blijft.

Nadelen Pontec Vijverpomp pondomax eco 1500

 • list plusDeze vijverpomp is vrij groot en kan daardoor opvallen in de vijver.
 • list plusDeze vijverpomp is niet geschikt voor zeer grote vijvers.
 • list plusDeze vijverpomp kan soms wat lawaai maken tijdens het gebruik.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een energiebesparende filter- en beeklooppomp voor je vijver? Dan is de Pontec PondoMax Eco 1500 zeker het overwegen waard. Met een vermogen van slechts 25 watt en een doorstroomcapaciteit van 17 m3 per uur, is deze pomp niet alleen zeer efficiënt, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Met een max. opvoerhoogte van 1.9 meter is deze pomp geschikt voor de meeste vijvers. Bovendien heeft de pomp een thermische beveiliging, waardoor hij niet oververhit kan raken. De garantie van 3 jaar geeft je ook nog eens extra gemoedsrust.

Wat deze pomp echt uniek maakt, is de mogelijkheid om grove vuildeeltjes tot maximaal 4 mm te transporteren. Dit is vooral handig als je vijver veel bladeren of takken bevat. De bijgeleverde verloopslangtule in verschillende maten maakt de installatie van de pomp gemakkelijk.

Het enige nadeel van deze pomp is dat hij niet geschikt is voor zeer grote vijvers. Maar voor de gemiddelde vijver is de Pontec PondoMax Eco 1500 een uitstekende keuze.

Vanuit mij als vijverliefhebber kan ik zeggen dat deze pomp echt doet wat hij belooft. Hij is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en ik ben vooral blij met de mogelijkheid om grove vuildeeltjes te transporteren. Al met al raad ik de Pontec PondoMax Eco 1500 aan aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte vijverpomp.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 12 mei in huis

Bekijk prijs

8. Esotec Solar vijverpomp 2W 175

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esotec Solar vijverpomp 2W 175

 • list plusDeze vijverpomp is energiezuinig en werkt op zonne-energie, waardoor het milieuvriendelijk is.
 • list plusEen ander voordeel van deze vijverpomp is dat het compact is en gemakkelijk te installeren, waardoor het perfect is voor kleine vijvers.
 • list plusDeze vijverpomp is betaalbaar en biedt waar voor je geld.

Nadelen Esotec Solar vijverpomp 2W 175

 • list plusEen nadeel van deze vijverpomp is dat het een laag vermogen heeft en niet geschikt is voor grote vijvers.
 • list plusEen ander nadeel van deze vijverpomp is dat het vol zonlicht nodig heeft om optimaal te werken, wat beperkend kan zijn voor de plaatsing.
 • list plusTot slot heeft deze vijverpomp beperkte functies en is het niet geschikt voor complexe vijverinstallaties.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.3

Op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vijverpomp? Dan is de Esotec Solar vijverpomp zeker iets voor jou! Met een vermogen van 2 Wp en een maximale opvoerhoogte van 0,7 m, kan deze pomp tot 175 liter water per uur verplaatsen. Het bijzondere aan deze pomp is dat deze werkt op zonne-energie, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook nog eens bespaart op energiekosten.

De pomp is gemakkelijk te installeren, binnen enkele minuten kun je hem al in gebruik nemen. Door het kogelgewricht en de grondspies kun je het zonnepaneel gemakkelijk richten op de zon, zodat de pomp optimaal werkt. Er worden ook nog eens vier verschillende sproeikoppen meegeleverd, waarmee je een mooie fontein kunt creëren in je vijver.

Een ander voordeel van deze Esotec Solar vijverpomp is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. De electronische motor heeft minimale slijtage en de pomp is voorzien van een intern filter. Daarnaast is de pomp IP68 gecertificeerd, wat betekent dat hij volledig waterdicht is en beschermd tegen stof en vuil.

Het enige nadeel van deze pomp is dat hij niet geschikt is voor grote vijvers, met een doorstroomcapaciteit van 1 m3 per uur. Maar voor kleinere vijvers is deze pomp perfect. En niet te vergeten: doordat hij op zonne-energie werkt, hoef je je ook geen zorgen te maken over de kosten van het gebruik.

Kortom, de Esotec Solar vijverpomp is een duurzame, onderhoudsvriendelijke en milieuvriendelijke keuze voor kleine vijvers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

9. BluGarda - BluFlow Vijverpomp voor in Vijver - 5.200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8

Bespaar in energiekosten met een energiezuinige vijverpomp De vijverpompen van BluGarda behoren tot de nieuwste generatie vijverpompen welke ontwikkeld zijn om efficiënt en daarmee energiezuinig te zijn. De output van de BluFlow blijft hoog maar verbruikt daarbij minder energie dan vergelijkbare oudere modellen. De BluFlow 5.200 heeft een stroomverbruik van slechts 40 watt. Een vijverpomp staat vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week aan. Hiermee kun je dus op de lange termijn veel energiekosten besparen! Gemakkelijk te openen en onderhouden zonder open te schroeven Vijverpompen staan vaak dag en nacht aan en moeten soms onderhouden worden. Dankzij de grote vuilkorf rondom de BluFlow vijverpomp zullen de grootste vuilwaterdelen tegengehouden worden en hoef je zo de vijverpomp minder vaak schoon te maken. Wanneer je de vijverpomp toch moet onderhouden, is deze heel makkelijk te openen dankzij een robuust kliksysteem. Je hebt geen schroevendraaiers of andere tools nodig om de pomp te openen en te onderhouden. Zo is het reinigen en onderhouden van de pomp een fluitje van een cent. Krachtige pomp voor alle toepassingen De BluFlow vijverpompen zijn geschikt voor alle toepassingen rondom je vijver. Zo kun je de vijverpomp gebruiken als pomp naar je filter, beekloop of waterval. Dankzij het efficiënte ontwerp van de vijverpomp heeft de BluFlow 5.200 vijverpomp een opvoerhoogte van 4,8 meter. Dit betekent dat je water kunt verplaatsen tot 4,8 meter boven de waterspiegel. Let wel op dat de capaciteit van de pomp afneemt zodra de opvoerhoogte omhoog gaat. Kies bij twijfel een krachtigere pomp of neem contact met ons op voor een advies. Ontworpen om een skimmer op aan te sluiten Dankzij een extra aansluitmogelijkheid is het mogelijk om een skimmer aan te sluiten op de BluFlow vijverpomp. Met een skimmer is het mogelijk het oppervlaktewater van je vijver te reinigen zonder dat je pomp verstopt komt te zitten. Een aankoop waar je jarenlang op kunt vertrouwen De BluFlow vijverpompen zijn robuust ontworpen en blijven langdurig hun werk doen. Daarom geven wij 3 jaar garantie* op de BluFlow vijverpompen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren met de vijverpomp? Kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. *M.u.v. de rotor Makkelijke installatie en geschikt voor meerdere slangformaten Dankzij een handvat aan de vijverpomp is deze makkelijk te verplaatsen en te installeren op de juiste positie. Met de meegeleverde handleiding wordt uitgebreid uitgelegd hoe je de vijverpomp kunt installeren en onderhouden. De BluFlow vijverpomp heeft een handige slangtule waardoor je slangen van zowel 25, 32 als 38 mm erop kunt aansluiten. De BluFlow vijverpomp in het kort Energiezuinig met stroomverbruik van slechts 40 watt Krachtige en efficiënte pomp met een capaciteit van 5.200 liter per uur Pompt water tot een opvoerhoogte van 4,8 meter Geschikt voor meerdere slangformaten dankzij aansluittule voor 25/32/38 mm Betrouwbaar en lange levensduur met garantie van 3 jaar (m.u.v. rotor)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Zeoliet Zak 10 Liter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8

Zeoliet absorbeert schadelijke stoffen en geuren en ammoniak (NH3) uit het water. Voorkomt hiermee algengroei en vergiftiging.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van vijverpompen. Er zijn namelijk 512 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!