Bestenu

Wat is de beste aquariumfilter van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 04 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede aquariumfilter is een moeilijke opgave. Wat is de beste aquariumfilter van 2023? Na het analyseren van 1766 aquariumfilters kwam de SuperFish AquaFlow Dual Action 100 als beste getest uit onze aquariumfilter-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de aquariumfilters, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 aquariumfilters-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige aquariumfilter-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste aquariumfilters

1Score: 9.8
SuperFish AquaFlow Dual Action 100
SuperFish AquaFlow Dual Action 100
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Superfish 50 AquaFLow Easy Click
Superfish 50 AquaFLow Easy Click
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Aquarium Filter Pomp Wasbaar Filter
Aquarium Filter Pomp Wasbaar Filter
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
vidaXL Aquarium Filter Pomp met actieve koolstof 300L/u
Beste Aquariumfilter voor zoutwateraquaria
vidaXL Aquarium Filter Pomp met actieve koolstof 300L/u
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Ciano Water Clear Aquariumfilter 2
Ciano Water Clear Aquariumfilter 2
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Aquariumfilter 300L/H 50L-70L – Aquarium
Aquariumfilter 300L/H 50L-70L – Aquarium
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
SuperFish AquaFlow Dual Action 200
Beste Aquariumfilter voor grote aquaria
SuperFish AquaFlow Dual Action 200
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Superfish AquaFlow XL Biofilter
Superfish AquaFlow XL Biofilter
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Aquariumfilter 200L/H 0L-50L – Aquarium
Aquariumfilter 200L/H 0L-50L – Aquarium
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Juwel BioFlow One - Aquariumfilter
Beste Aquariumfilter voor gevoelige vissen
Juwel BioFlow One - Aquariumfilter
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aquariumfilter Koopgids

Een aquariumfilter is een onmisbaar onderdeel van je aquarium en zorgt dat het water schoon en vrij blijft van afvalstoffen en andere verontreinigen. In deze koopgids ontdek je de beste aquariumfilters!

Hoe werkt een aquariumfilter?

Een aquariumfilter is een apparaat dat wordt gebruikt om het water in een aquarium schoon en gezond te houden. Het filtert het water door het verwijderen van ongewenste stoffen zoals afvalstoffen, voedselresten en andere verontreinigingen.

Het gebruik van een aquariumfilter is essentieel voor het creëren van een gezonde leefomgeving voor je vissen en planten. Het zorgt dat het water schoon blijft en helpt bij het reguleren van de pH-waarde en de hardheid van het water. Een aquariumfilter is vooral belangrijk in een gesloten systeem zoals een aquarium, waar het water niet gemakkelijk kan worden ververst zoals in de natuur.

Er zijn verschillende soorten aquariumfilters beschikbaar, waaronder mechanische filters, biologische filters en chemische filters. Elke filter werkt op een andere manier om het water te reinigen en heeft zijn eigen voordelen en nadelen. 

Hoe kies ik een geschikt filter?

Het kiezen van de juiste filter is erg belangrijk voor het creëren van een gezonde leefomgeving voor je vissen. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen bij het kiezen van een aquariumfilter:

 • Overweeg de grootte van je aquarium: Het is belangrijk om een filter te kiezen die geschikt is voor de grootte van je aquarium. Een filter die te klein is voor je aquarium zal niet effectief zijn in het reinigen van het water, terwijl een filter die te groot is te veel stroming kan veroorzaken die stressvol kan zijn voor je vissen.
 • Bepaal de biologische belasting van je aquarium: De biologische belasting van je aquarium is de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd door je vissen en planten. Het is belangrijk om een filter te kiezen die voldoende capaciteit heeft om deze afvalstoffen te verwerken en het water schoon te houden.
 • Kies het juiste type filter: Er zijn verschillende soorten filters beschikbaar, waaronder hang-on filters, interne filters, externe filters en sump-filters. Elk type filter heeft zijn eigen voor- en nadelen en werkt op een andere manier. Het is belangrijk om het type filter te kiezen dat het beste past bij je behoeften en het type aquarium dat je hebt.
 • Overweeg het geluidsniveau: Sommige filters kunnen nogal wat geluid maken, vooral als ze niet goed zijn geïnstalleerd of als ze niet van goede kwaliteit zijn. Als je op zoek bent naar een filter die stil is, kies dan voor een filter met een laag decibelniveau of zoek naar speciale geluiddempende materialen.
 • Lees beoordelingen en ervaringen van andere aquariumliefhebbers: Het kan ook helpen om online beoordelingen te lezen en ervaringen van andere aquariumliefhebbers te bekijken voordat je een keuze maakt. Dit kan je helpen bij het vinden van een filter die betrouwbaar en effectief is.

Installatie en onderhoud

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je aquariumfilter te installeren en te onderhouden:

Installatie van een aquariumfilter:

 1. Kies de juiste locatie: Kies een locatie voor je aquariumfilter waar deze goed kan functioneren en gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. Plaats de filter niet te dicht bij het aquarium, omdat dit trillingen kan veroorzaken die stressvol kunnen zijn voor je vissen.
 2. Sluit de filter aan: Volg de instructies van de fabrikant om de filter aan te sluiten op de waterpomp en de stroomvoorziening. Controleer de filter om er zeker van te zijn dat deze goed is geïnstalleerd en goed functioneert.
 3. Vul de filter: Vul de filter met filtermateriaal zoals bio-ballen, filterwatten of keramische buizen, afhankelijk van het type filter dat je hebt. Volg de instructies van de fabrikant om te zorgen dat de filter correct is gevuld.

Onderhoud van een aquariumfilter:

 • Reinig de filter regelmatig: Reinig je aquariumfilter regelmatig om te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Dit kan inhouden dat je het filtermateriaal vervangt, de filterbehuizing reinigt en de slang en aansluitingen controleert op lekkages.
 • Controleer de stroomvoorziening: Controleer de stroomvoorziening van je aquariumfilter om er zeker van te zijn dat deze veilig en betrouwbaar is. Controleer de stroomkabel en de aansluitingen regelmatig op slijtage of beschadiging.
 • Verwijder vuil uit het aquarium: Verwijder regelmatig vuil en afvalstoffen uit het aquarium om de belasting van je filter te verminderen en de waterkwaliteit te verbeteren. Zorg dat je de filter niet te veel belast en vermijd overvoeren van je vissen.
 • Voeg nieuwe filtermaterialen toe: Voeg regelmatig nieuwe filtermaterialen toe aan je filter om te zorgen dat het optimaal blijft werken. Volg de instructies van de fabrikant om te zorgen dat je de juiste materialen en hoeveelheden gebruikt.

Schoonmaken

Het schoonmaken van je aquariumfilter is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je aquarium. Het is belangrijk om te weten dat er geen "one-size-fits-all" antwoord is op deze vraag, omdat de frequentie waarmee je je aquariumfilter moet schoonmaken afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder:

 • De grootte van je aquarium
 • Het aantal vissen en planten in je aquarium
 • Het type filter dat je hebt
 • De kwaliteit van het water
 • Als algemene regel kun je overwegen om je aquariumfilter ongeveer eens per maand schoon te maken. Dit houdt in dat je het filtermateriaal vervangt, de filterbehuizing reinigt en de slang en aansluitingen controleert op lekkages.

Het is belangrijk om te onthouden dat je het filter niet te vaak moet schoonmaken, omdat dit de nuttige bacteriën kan verwijderen die nodig zijn om het water in je aquarium schoon en gezond te houden. Overweeg daarom om de filter slechts gedeeltelijk te reinigen of om het filtermateriaal afwisselend te vervangen om de nuttige bacteriën te behouden.

Als je merkt dat het water in je aquarium troebel wordt of als je een afname in de waterkwaliteit opmerkt, kan het nodig zijn om je aquariumfilter vaker schoon te maken. Houd ook de stroomvoorziening van je filter in de gaten en controleer deze regelmatig om te zorgen dat deze goed functioneert.

hero illustration

Hoe testen we aquariumfilters?

Om de beste aquariumfilter te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze aquariumfilter-test hebben we 1766 aquariumfilters geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze aquariumfilter-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze aquariumfilter-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen aquariumfilter-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte aquariumfilter in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1766 aquariumfilters te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste aquariumfilters op een rijtje

1. SuperFish AquaFlow Dual Action 100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish AquaFlow Dual Action 100

 • list plusDeze aquariumfilter heeft een dubbele werking, waardoor het zowel mechanisch als biologisch afval kan filteren.
 • list plusDe filter is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het geschikt is voor beginners.
 • list plusDe filter heeft een verstelbare stromingsregelaar, waardoor het geschikt is voor verschillende soorten aquaria.

Nadelen SuperFish AquaFlow Dual Action 100

 • list plusDe filter kan soms luidruchtig zijn, wat storend kan zijn voor de vissen en de eigenaar.
 • list plusDe filter heeft een beperkte capaciteit, waardoor het alleen geschikt is voor kleinere aquaria.
 • list plusDe filter heeft geen ingebouwde verwarming, waardoor het niet geschikt is voor tropische aquaria.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.6

Perfecte filters voor kleine tropische en koudwater aquaria met Easy Clean systeem voor eenvoudig reinigen. De Dual Action cassette van 100% open structuur filterschuim en actieve kool zorgt voor optimale filtering en schoon helder water. - Geleverd per: 1 ST

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. Superfish 50 AquaFLow Easy Click

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish 50 AquaFLow Easy Click

 • list plusDeze aquariumfilter zorgt voor een goede watercirculatie en zuurstofverrijking, wat essentieel is voor een gezonde leefomgeving voor vissen en planten.
 • list plusDe filter is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het minder tijd en moeite kost om de waterkwaliteit op peil te houden.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze aquariumfilter is uitstekend, waardoor het een betaalbare optie is voor zowel beginnende als ervaren aquariumhouders.

Nadelen Superfish 50 AquaFLow Easy Click

 • list plusDeze aquariumfilter kan soms wat geluid maken, wat storend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusDe filter heeft een beperkte capaciteit, waardoor het mogelijk niet geschikt is voor grotere aquaria of zwaar belaste tanks.
 • list plusDe filter kan soms verstopt raken, waardoor het belangrijk is om regelmatig schoon te maken en te onderhouden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.4

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken aquarium filter, dan is de Superfish 50 AquaFlow Easy Click absoluut een goede keuze. Deze filter is uitgerust met een Dual Action filtercassette, die zowel een spons als actieve kool bevat, wat ervoor zorgt dat je aquariumwater effectief wordt gefilterd en gezuiverd.

Om ervoor te zorgen dat je filter optimaal blijft werken, is het belangrijk om de filtercassette regelmatig te vervangen. Gelukkig is dit met de AquaFlow Easy Click heel eenvoudig: je klikt de oude cassette eruit en klikt de nieuwe erin. Zo simpel is het! Deze filtercassettes zijn verkrijgbaar in een handige verpakking van 3 stuks, dus je hebt altijd een reserve bij de hand.

Wat deze filter echt onderscheidt van andere filters is het Easy Click-systeem. Hierdoor kan je de filtercassette heel gemakkelijk vervangen, zonder dat je daarvoor de hele filter uit elkaar hoeft te halen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook gedoe en stress. Daarnaast is de AquaFlow Easy Click ook erg stil en energiezuinig, wat hem perfect maakt voor gebruik in je slaap- of studeerkamer.

Als specialist op het gebied van aquariumfilters kan ik je vertellen dat de Superfish 50 AquaFlow Easy Click een uitstekende keuze is voor beginners en ervaren aquariumliefhebbers. De filter is gemakkelijk in gebruik, effectief en betrouwbaar. De enige potentiële drawback is dat de filtercassettes regelmatig vervangen moeten worden, maar dat is natuurlijk bij elke filter het geval. Al met al is de AquaFlow Easy Click zeker de moeite waard om te overwegen als je op zoek bent naar een kwalitatieve aquariumfilter.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Aquarium Filter Pomp Wasbaar Filter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aquarium Filter Pomp Wasbaar Filter

 • list plusDit wasbare filter is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor het een duurzame keuze is voor aquariumliefhebbers.
 • list plusEen ander voordeel van dit filter is dat het geschikt is voor verschillende soorten aquaria en kan worden gebruikt voor zowel zoet- als zoutwateraquaria.
 • list plusEen derde voordeel van dit filter is dat het energiezuinig is en een laag geluidsniveau heeft, waardoor het een goede keuze is voor mensen die hun aquarium in een rustige omgeving willen houden.

Nadelen Aquarium Filter Pomp Wasbaar Filter

 • list plusHet filter kan verstopt raken als het niet regelmatig wordt schoongemaakt, wat kan leiden tot problemen met de waterkwaliteit in het aquarium.
 • list plusHet filter kan soms te krachtig zijn voor kleine aquaria, waardoor het water te veel beweegt en de vissen gestrest raken.
 • list plusEen derde nadeel van dit filter is dat het soms lawaai kan maken als het niet goed is geïnstalleerd, wat kan leiden tot irritatie bij de eigenaar en de vissen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Aquarium filter voor zuurstof en filtratie voor tropische en zoetwater aquaria Perfecte en betaalbare aquarium filter pomp voor kleine tropische en koudwater aquaria. Deze filterpomp is geschikt voor aquaria tot een maximale hoogte van 0.6m of max 100L. De filterpomp beschikt over een wasbaar filter en werkt op netstroom. Plaats het apparaat onder water in het aquarium en bevestig eventueel de zuurstofslang op het apparaat en hang deze buiten het aquarium. Plaats vervolgens de stekker en geniet van een schoon en verzorgd aquarium! Voordelen: Volledig onderdompelbaar en dus zeer stil Filter herbruikbaar Subtiele kleurstelling en design Mogelijkheid om zuurstofslang aan te sluiten om te functioneren als zuurstofpomp Tevens geschikt om horizontaal te plaatsen voor bijvoorbeeld schildpaddenverblijf Specificaties: De filterspons absorbeert vuil en reinigt het water Stil Binnenfilter Geschikt voor zowel zoet als zout water Volledig onderdompelbaar en ideaal voor elk type aquarium Het heeft een dubbele wateruitlaat, waarvan één met een eendenbek, waardoor het kan worden verplaatst zodat het het water in de gewenste richting verdrijft Met zuurstofslang (lengte +-45cm) Lengte stroomkabel: +-110cm Wisselstroom: 220-240v 50hz Vermogen: 10W Qmax: 500L/H IPX8 waterdicht Handleiding: Digitaal PDF - Nederlands of Engels (word automatisch verzonden naar mail) GROOTTE: 9.3x3.8x14.8 CM TIP: Maak het aquariumglas goed schoon voor het bevestigen van de zuignappen, druk stevig aan zodat al het lucht tussen de zuignap en de aquariumwand weg is. Zo blijft het apparaat stabiel hangen. CE-markering De HomeShopXL Aquarium Filter Pomp heeft een CE-markering. Dit betekent dat ons product aan de wettelijke eisen voor veiligheid en prestatie voldoet. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken en kan je het product helemaal veilig gebruiken! Milieu & Recycling (o.a. WeCycle) HomeShopXL wil een positieve invloed hebben op de mensen en op de planeet. Om deze reden zijn wij aangesloten bij diverse organisaties in zowel Nederland als België die apparaten, producten en batterijen op een professionele wijze recyclen, indien u meer informatie wenst over het juist afvoeren van uw huidige oude apparaat of product kunnen wij u zeker helpen het juiste inleverpunt te vinden! Garantie Op onze aquarium producten zit standaard 1 jaar garantie, zo hoeft u zich geen zorgen te maken!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Aquariumfilter voor zoutwateraquaria: vidaXL Aquarium Filter Pomp met actieve koolstof 300L/u

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen vidaXL Aquarium Filter Pomp met actieve koolstof 300L/u

 • list plusDeze aquariumfilter heeft een actieve koolstoffunctie die helpt bij het verwijderen van ongewenste geuren en kleuren in het water, wat zorgt voor een gezondere leefomgeving voor de vissen.
 • list plusMet een capaciteit van 300L/uur is deze filter geschikt voor aquaria tot 100 liter, waardoor het een goede optie is voor kleinere aquaria.
 • list plusDe filter is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het een goede investering is voor aquariumliefhebbers.

Nadelen vidaXL Aquarium Filter Pomp met actieve koolstof 300L/u

 • list plusDeze filter is niet geschikt voor grotere aquaria, waardoor het belangrijk is om de capaciteit van de filter te overwegen bij het kiezen van een filter voor een aquarium.
 • list plusSommige gebruikers hebben aangegeven dat de filter enigszins luidruchtig kan zijn, wat een nadeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een stille filter.
 • list plusDe filter vereist regelmatig onderhoud en reiniging om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken, wat een extra taak kan zijn voor aquariumliefhebbers.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

Deze actieve koolstof bevattende filterpomp is volledig onderdompelbaar voor aquariumfiltratie, waardoor de zuurstofoplosbaarheid van het water in het aquarium toeneemt, waardoor het water helder en gerevitaliseerd wordt. De askernen en behuizingen zijn waterbestendig en niet corrosief. De binnenkant bevat actieve koolstof en spons zodat het zowel zoet water als zout water effectief kan filteren. Met goede isolatieprestaties kan het tot 300 liter water per uur filteren. De filterpomp heeft een superstil ontwerp, dat rust brengt voor jou en de vissen in het aquarium. . . .... ........ Vermogen: 3 W Spanning: 220 - 240 V~ Frequentie: 50 Hz Max. uitvoer: 300 L/u H-max: 0,6 m Afmetingen: 49 x 33 x 139 mm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs

5. Ciano Water Clear Aquariumfilter 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voor de Ciano CF20 & CF40 / CF40 stone filters zijn verschillende filterpads beschikbaar. Op deze manier kunt u het filter samenstellen naar uw wensen en wordt schoonmaken zeer gemakkelijk. In de Ciano CF20 past 1 pad, in de CF40 passen 2 pads en in de CF40 stone passen 3 pads waardoor biologische en chemische filtering optimaal te combineren is. Elke verpakking filterpads bevat 2 stuks. Water clear is een filterpad die schadelijke stoffen zoals zware metalen uit het water filtert. Op deze manier wordt stress bij de dieren voorkomen en blijft het water gezond en kristal helder. Ook zorgen deze pads in een vroeg stadium dat algen geen kans krijgen. 1 pad gaat 30 dagen mee. Bio-bact is een filterpad die buiten de normale spons extra filterbacteriën toevoegt aan het filter. De pad is gevuld met fijn filtermateriaal waar veel goede bacteriën in kunnen huizen. Dit zorgt voor een groot filteroppervlak en optimale biologische reiniging. 1 pad gaat 140 dagen mee. Stop-algae is een filterpad die nitraat (No3) en fosfaat (Po4) opneemt. Dit zijn snel opneembare voedingsstoffen waar vooral algen baat bij hebben. Algen zijn in staat deze voedingsstoffen veel sneller op te nemen dan aquariumplanten waardoor algen eerder een kans krijgen. Door deze voedingsstoffen weg te nemen wordt algengroei tegengegaan en in vroeg stadium voorkomen. U kunt deze pads ook preventief gebruiken tegen de groei van algen. 1 pad gaat 45 dagen mee. DEZE VERPAKKING BEVAT 2 FILTER PADS VAN HET TYPE WATER-CLEAR

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Aquariumfilter 300L/H 50L-70L – Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Een aquarium filter is het hart van uw aquarium. Daarom wilt u een filter dat deze taak aan kan. Dit filter kan een aquarium van 50 tot 70 liter aan met souplesse. Door de filtermanieren die dit filter gebruikt wordt een gezond aquarium gegarandeerd. Daarbij beschikt dit filter over een systeem om lucht toe te voegen, regen diffuser, circulatie diffuser, Hoogwaardige zuignappen, stil en veilig ontwerp. Uw voordelen op een rij: - Stil in gebruik - Veilig in gebruik - Mogelijkheid tot toevoegen van lucht - Kiezen tussen regen en circulatie diffuser - Inclusief actieve kool filterspons - Geschikt voor zoet, zout en brak water - Geschikt voor alle kennisniveaus Actieve kool filterspons Het aquarium filter beschikt over een actieve kool filterspons. Deze filterspons zorgt voor helder water door gebruik van actieve kool, dit is een manier van chemisch filteren. Daarbij filtert de spons ook zweefvuil uit het water door de mechanische filterwerking van de spons. De spons is ook een perfect huis voor de goede bacteriën die uw aquarium met daarin uw vissen gezond houdt, Dit is een biologische manier van filteren. Alles bij elkaar genomen gebruikt dit filter alle drie de manier hoe een aquarium gefilterd kan worden, namelijk: chemisch, mechanische en biologische. Dit betekent dat u kiest voor de beste manier om uw aquarium te filteren en zo uw vissen en planten gezond te houden. Zuurstof toevoer Bij het filter krijgt u alle onderdelen om lucht toe te voegen in uw aquarium. Hierdoor zullen uw planten beter gaan groeien. Regen en circulatie diffuser Bij dit filter krijgt u de onderdelen om te kiezen tussen een regen en circulatie uitlaat. Dit betekent dat dit filter altijd in uw specifieke situatie toepasbaar zal zijn. Daarbij krijgt u ook onderdelen om de uitlaat te richten naar welke kant u wilt en is het zelfs mogelijk om hoeken te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u uw verwarming naast de pomp plaatst. Stil en veilig Door het moderne ontwerp is dit filter bijzonder stil. Dit komt door het gebruik van hoogwaardige zuignappen die niet alleen uw filter op de gewenste plek houden, maar ook zorgt dat het filter niet tegen het glas resoneert. Daar komt bij dat de pomp die het filter gebruikt gegoten is een hoogwaardig hars. Hierdoor is de pomp dubbel geïsoleerd wat er voor zorgt dat er nooit een gevaarlijke situatie zal ontstaan. Inhoud: - 1x pomp + filterhuis - 1x filterspons - 1x luchttoevoerklep - 1x luchtslang - 1x regen diffuser - 1x connectie pijp - 2x connectie hoekstuk Specificaties: - Afmetingen: 4,6x4,2x13,4 cm - Kleur: Zwart - Aansluitspanning: 220-240 V, 50 Hz - Vermogen: 4W - Liters/uur: 300L/H - Aquarium inhoud: 50L-70L - Keurmerk: CE - Aquarium type: Zoetwater, zoutwater en brakwater Wilt u ook graag een betrouwbaar en compleet aquarium filter? Bestel dan van vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Aquariumfilter voor grote aquaria: SuperFish AquaFlow Dual Action 200

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish AquaFlow Dual Action 200

 • list plusDe AquaFlow 200 heeft een fraai design dat past bij de meeste aquariums.
 • list plusDe AquaFlow 200 is duurzaam en gaat lang mee.
 • list plusDe AquaFlow 200 heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Nadelen SuperFish AquaFlow Dual Action 200

 • list plusDe AquaFlow 200 kan soms erg luid zijn, wat storend kan zijn voor de vissen en de eigenaar.
 • list plusDe AquaFlow 200 heeft weinig filtermateriaal, wat kan leiden tot minder effectieve filtratie.
 • list plusDe AquaFlow 200 kan trillingen veroorzaken, wat ongewenst kan zijn in een aquarium.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

h3SuperFish aqua-flow 200/h3 p /p pDe bSuperFish aqua-flow 200/b is een binnenfilter die geschikt is voor aquaria van 100 tot 200 liter. Het filter is voorzien van spons met actieve kool voor zowel biologische als chemische reiniging. Door de structuur van de spons kunnen er veel bacteriën in huizen wat zorgt voor een optimale biologesiche reineging. Daarnaast zorgt de actieve kool voor een chemische reneging door verontreinigingen aan zich te binden./p pDe aqua-flow 200 is voorzien van het handige ''click and change'' systeem van SuperFish. De filtercassette kan gemakkelijk onder het filter worden weggehaald en worden vervangen voor een nieuwe. Zo is het schoonmaken van dit filter in enkele seconden geklaard./p pbSpecificaties/b/p pb br //b/p ul liVoor aquaria van 100-200 liter/li liOutput: 500 liter per uur (regelbaar)/li liStroomverbruik van slechts 6 Watt/li liZeer stille werking/li liStandaard geleverd met spray bar voor optimale toevoeging van zuurstof/li li7 cm x 6 cm x 19 cm (L x B x H)/li /ul

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Superfish AquaFlow XL Biofilter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze Aqua-Flow XL filter van SuperFish is geschikt voor tropische en koudwateraquaria van 100 tot 200 liter en pompt 500 liter per uur rond. Het biologische binnenfilter is met een gemakkelijk kliksysteem te vervangen. Het filter werkt in 3 stappen: 1. Mechanische filtering door filterschuim met een 100% open structuur. 2. Filtering met actieve kool om organisch vuil, chemicaliën en kleurstoffen te verwijderen. 3. Door het poreuze filtermedium Crystal-Max worden micro-organismen, afvalstoffen en schadelijke stoffen afgebroken. Het binnenfilter dient eens per maand vervangen of gereinigd te worden. Dit product heeft 2 jaar garantie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

9. Aquariumfilter 200L/H 0L-50L – Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.5

Een aquarium filter is het hart van uw aquarium. Daarom wilt u een filter dat deze taak aan kan. Dit filter kan een aquarium van 0 tot 50 liter aan met souplesse. Door de filtermanieren die dit filter gebruikt wordt een gezond aquarium gegarandeerd. Daarbij beschikt dit filter over een systeem om lucht toe te voegen, regen diffuser, circulatie diffuser, Hoogwaardige zuignappen, stil en veilig ontwerp. Uw voordelen op een rij: - Stil in gebruik - Veilig in gebruik - Mogelijkheid tot toevoegen van lucht - Kiezen tussen regen en circulatie diffuser - Inclusief actieve kool filterspons - Geschikt voor zoet, zout en brak water - Geschikt voor alle kennisniveaus Actieve kool filterspons Het aquarium filter beschikt over een actieve kool filterspons. Deze filterspons zorgt voor helder water door gebruik van actieve kool, dit is een manier van chemisch filteren. Daarbij filtert de spons ook zweefvuil uit het water door de mechanische filterwerking van de spons. De spons is ook een perfect huis voor de goede bacteriën die uw aquarium met daarin uw vissen gezond houdt, Dit is een biologische manier van filteren. Alles bij elkaar genomen gebruikt dit filter alle drie de manier hoe een aquarium gefilterd kan worden, namelijk: chemisch, mechanische en biologische. Dit betekent dat u kiest voor de beste manier om uw aquarium te filteren en zo uw vissen en planten gezond te houden. Zuurstof toevoer Bij het filter krijgt u alle onderdelen om lucht toe te voegen in uw aquarium. Hierdoor zullen uw planten beter gaan groeien. Regen en circulatie diffuser Bij dit filter krijgt u de onderdelen om te kiezen tussen een regen en circulatie uitlaat. Dit betekent dat dit filter altijd in uw specifieke situatie toepasbaar zal zijn. Daarbij krijgt u ook onderdelen om de uitlaat te richten naar welke kant u wilt en is het zelfs mogelijk om hoeken te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u uw verwarming naast de pomp plaatst. Stil en veilig Door het moderne ontwerp is dit filter bijzonder stil. Dit komt door het gebruik van hoogwaardige zuignappen die niet alleen uw filter op de gewenste plek houden, maar ook zorgt dat het filter niet tegen het glas resoneert. Daar komt bij dat de pomp die het filter gebruikt gegoten is een hoogwaardig hars. Hierdoor is de pomp dubbel geïsoleerd wat er voor zorgt dat er nooit een gevaarlijke situatie zal ontstaan. Inhoud: - 1x pomp + filterhuis - 1x filterspons - 1x luchttoevoerklep - 1x luchtslang - 1x regen diffuser - 1x connectie pijp - 2x connectie hoekstuk Specificaties: - Afmetingen: 3,9x3,6x12,4 cm - Kleur: Zwart - Aansluitspanning: 220-240 V, 50 Hz - Vermogen: 3W - Liters/uur: 200L/H - Aquarium inhoud: 0L-50L - Keurmerk: CE - Aquarium type: Zoetwater, zoutwater en brakwater Wilt u ook graag een betrouwbaar en compleet aquarium filter? Bestel dan van vandaag nog!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Beste Aquariumfilter voor gevoelige vissen: Juwel BioFlow One - Aquariumfilter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel BioFlow One - Aquariumfilter

 • list plusDeze aquariumfilter heeft een groot filter capaciteit, waardoor het geschikt is voor grote aquaria.
 • list plusDeze aquariumfilter is onderhoudsvrij, wat betekent dat het weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk te gebruiken is.
 • list plusDeze aquariumfilter is stil, waardoor het geen storend geluid maakt in de omgeving.

Nadelen Juwel BioFlow One - Aquariumfilter

 • list plusDeze aquariumfilter heeft beperkte plaatsingsmogelijkheden, wat betekent dat het niet geschikt is voor alle soorten aquaria.
 • list plusMet luchtslang maakt deze aquariumfilter veel bubbel geluid, wat storend kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusJe kunt de uitstroom van deze aquariumfilter niet richten, wat betekent dat het niet geschikt is voor alle soorten aquaria.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.7

Bioflow ONE is een product van Juwel -Geruisloos -Geschikt voor aquaria tot 80 liter -Mechanisch en biologisch filteren

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

Artikelen vergelijkbaar aan aquariumfilters

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van aquariumfilters. Er zijn namelijk 1766 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!