Wat is de beste ph meter aquarium van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede ph meter aquarium is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste ph meter aquarium van 2023? Na het testen van 122 ph meter aquariums kwam de Ecoworks Digitale PH meter incl. geel als beste uit onze ph meter aquarium-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de ph meter aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 ph meter aquariums-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige ph meter aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste ph meter aquariums

1Score: 9.9
Ecoworks Digitale PH meter incl. geel
Ecoworks Digitale PH meter incl. geel
Ecoworks
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
PH meter digitaal PH waarde geel , zwart
PH meter digitaal PH waarde geel , zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
1 Pack PH Strip Test multicolor
1 Pack PH Strip Test multicolor
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Astilla Products PH meter Water geel
Beste Ph meter aquarium voor zoutwateraquaria
Astilla Products PH meter Water geel
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Digitale PH meter Zuur /
Digitale PH meter Zuur /
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
PuroTech Digitale PH Meter Professionele geel
PuroTech Digitale PH Meter Professionele geel
PuroTech
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Ecoworks pH kalibratiepoeders Twee complete wit
Ecoworks pH kalibratiepoeders Twee complete wit
Ecoworks
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
pH pro meter Litmus test groen met wit
pH pro meter Litmus test groen met wit
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Professionele PH Meter Water Kwaliteit grijs , blauw
Professionele PH Meter Water Kwaliteit grijs , blauw
New Age Devi
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
PH meter Thermometer Watertester grijs
PH meter Thermometer Watertester grijs
Malatec
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Aquarium PH-Meter Koopgids

Als je op zoek bent naar een gezonde en bloeiende omgeving voor je aquariumbewoners, dan is de aanschaf van een goede pH-meter voor het aquarium een must-have. Met de beste aquarium pH-meter meet je nauwkeurig de pH-waarde van het aquariumwater en zorg je voor de juiste balans van zuurgraad in het water.

Hoe werkt een aquarium pH-meter?

Een aquarium pH-meter werkt door de zuurtegraad van het aquariumwater te meten met behulp van een elektrode. 

De elektrode van de pH-meter reageert met de ionen in het water en genereert een elektrische spanning die de meter vervolgens leest en omzet in een pH-waarde

Het is een beetje als het meten van een batterij, maar dan voor water. Het leuke is dat de meeste pH-meters tegenwoordig digitaal zijn, wat betekent dat je niet hoeft te worstelen met kleurenkaarten en teststrips. 

Het enige wat je hoeft te doen is de elektrode van de pH-meter in het water steken, wachten tot de meting is voltooid en voilà, je hebt je pH-waarde! Het iszo simpel als dat!

Let hierop bij het aanschaffen van een pH-meter voor je aquarium

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een aquarium pH-meter. 

Allereerst is het belangrijk om een pH-meter te kiezen die geschikt is voor het type aquarium dat je hebt. Sommige pH-meters zijn bijvoorbeeld specifiek ontworpen voor zoetwateraquaria, terwijl andere beter geschikt zijn voor zoutwateraquaria.

Een ander belangrijk ding om te overwegen is de nauwkeurigheid van de pH-meter. Voor een goede waterkwaliteit in je aquarium is het van essentieel belang om de pH-waarde nauwkeurig te meten. 

Een nauwkeurige pH-meter helpt je om eventuele problemen in je aquarium op te sporen voordat ze uit de hand lopen.

Het is ook een goed idee om te investeren in een pH-meter die gemakkelijk te kalibreren en te onderhouden is. 

Een pH-meter die gemakkelijk te kalibreren is, zorgt ervoor dat je nauwkeurigere metingen krijgt, terwijl een pH-meter die gemakkelijk te onderhouden is, ervoor zorgt dat je pH-meter lang meegaat.

En tot slot, mijn laatste advies, vergeet niet om te letten op de beoordelingen en recensies van andere aquariumliefhebbers. Als meerdere mensen goede ervaringen hebben met een bepaalde pH-meter, is de kans groot dat je dat ook hebt!

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van een pH-meter varieert en is afhankelijk van het type en de kwaliteit van de meter. 

Over het algemeen zijn digitale pH-meters veel nauwkeuriger dan de traditionele teststrips of kleurenkaarten, die vaak minder nauwkeurig zijn vanwege de subjectieve interpretatie van de gebruiker.

Een hoogwaardige digitale pH-meter bereikt meestal een nauwkeurigheid van +/- 0,1 pH-eenheden, wat betekent dat het een zeer nauwkeurige meting levert.

Een hoge nauwkeurigheid is belangrijk omdat zelfs kleine veranderingen in de pH-waarde van het aquariumwater mogelijk een grote impact hebben op de gezondheid van de vissen en planten.

Het is belangrijk om te onthouden dat de nauwkeurigheid van een pH-meter kanafnemen na verloop van tijd. Om ervoor te zorgen dat je pH-meter nauwkeurige metingen blijft leveren, is het belangrijk om regelmatig te kalibreren en de elektrode schoon te maken.

Om het samen te vatten: als je op zoek bent naar nauwkeurige pH-metingen, dan is het de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige digitale pH-meter en deze regelmatig te onderhouden en kalibreren. Zo weet je zeker dat je altijd de meest nauwkeurige metingen krijgt en jeaquarium in topconditie blijft!

Levensduur

Hoe lang een pH-meter meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de meter, hoe vaak het je de meter gebruikt en hoe goed je hem onderhoudt.

Over het algemeen gaan digitale pH-meters een aantal jaren mee als je ze goed onderhoudt. Om de levensduur van je pH-meter te verlengen, is het belangrijk om het na elk gebruik schoon te maken en op te slaan volgens de instructies van de fabrikant.

Sommige pH-meters hebben ook vervangbare elektroden die je vervangt wanneer ze versleten zijn. Dit verlengt de levensduur van de pH-meter aanzienlijk, omdat je niet de hele meter hoeft te vervangen.

Als je de pH-meter vaak gebruikt, is het mogelijk nodi om het regelmatig te kalibreren om ervoor te zorgen dat de metingen nauwkeurig blijven. De meeste pH-meters worden geleverd met kalibratieoplossingen en instructies over hoe je de meter kalibreert.

Prijs

Deprijs van een pH-meter varieert en is afhankelijk van het type en de kwaliteit van de meter. Over het algemeen zijndigitale pH-meters duurder dan de traditionele teststrips of kleurenkaarten, maar leveren ze wel nauwkeuriger metingen op.

Een eenvoudige digitale pH-meter kost ongeveer €20 tot €50, terwijl meer geavanceerde modellen die meer functies bieden, zoals automatische kalibratie of draadloze connectiviteit, al snel meer dan €100 kosten.

Het is belangrijk om op te merken dat de aanschaf van een hoogwaardige pH-meter eenslimme investering kan zijn, omdat het de gezondheid en het welzijn van je vissen en planten gedeeltelijk waarborgt. 

Goedkopere pH-meters zijn meestal minder nauwkeurig zijn en hebben een kortere levensduur, wat uiteindelijk leidt tot problemen met de waterkwaliteit in het aquarium en extra kosten voor het vervangen van de meter.

Afhankelijk van je budget en behoeften, zijn er verschillende opties beschikbaar om uit te kiezen bij het kopen van een pH-meter voor je aquarium. 

Hoe kalibreer je een pH-meter?

Het kalibreren van je pH-meter is een essentieel onderdeel van het behouden van nauwkeurige metingen. Gelukkig is het kalibreren van een pH-meter vrij eenvoudig, zolang je de juiste stappen volgt. Hier is een eenvoudig stappenplan:

 1. Spoel de elektrode van de pH-meter af met gedestilleerd water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
 2. Bereid de kalibratieoplossingen voor. Dit is meestal een pH 7-oplossing en een pH 4- of pH 10-oplossing, afhankelijk van het type pH-meter dat je hebt.
 3. Plaats de elektrode in de pH 7-oplossing en wacht tot de meting stabiel is. Als je pH-meter automatisch kalibreert, zal het dit proces voor je uitvoeren en hoef je alleen de elektrode in de oplossing te plaatsen en op de knop te drukken.
 4. Als de meting stabiel is,noteer dan de pH-waarde die de meter weergeeft.
 5. Herhaal het proces met de pH 4- of pH 10-oplossing, afhankelijk van de kalibratieoplossingen die je hebt.
 6. Nadat je beide kalibratieoplossingen hebt gebruikt, controleer je of de pH-meter nog steeds nauwkeurige metingen geeft. Als dat niet het geval is, herhaal dan het kalibratieproces.
 7. Spoel de elektrode van de pH-meter af met gedestilleerd water en berg de pH-meter op volgens de instructies van de fabrikant.

En voilà, dat is hoe je een pH-meter kalibreert! Het is belangrijk om te onthouden dat je de pH-meter regelmatig behoort te kalibreren om ervoor te zorgen dat het nauwkeurige metingen blijft leveren. 

Defrequentie van kalibratie hangt af van het type pH-meter en de gebruiksfrequentie, maar ik raad je aan om het minstens eenmaal per maand te doen.

Wat moet de pH-waarde zijn van een aquarium?

De pH-waarde die nodig is voor een aquarium hangt af van de soorten vissen en planten die je in het aquarium hebt. 

In het algemeen hebben demeeste zoetwatervissen en -planten een pH tussen 6,0 en 8,0 nodig om gezond te blijven. Maar let op: sommige soorten vissen en planten geven de voorkeur aan een specifieke pH-waarde die afwijkt van dit bereik.

Als je van plan bent om een specifieke vis- of plantensoort te houden, is het belangrijk om te onderzoeken welke pH-waarde ze nodig hebben en ervoor te zorgen dat je aquarium deze pH-waarde onderhoudt. 

Dit betekent mogelijk dat je aanpassingen moet maken aan de pH-waarde van je aquariumwater om deze te verhogen of te verlagen.

Het is belangrijk om op te merken datgrote schommelingen in de pH-waarde van het aquariumwater leiden tot stress bij vissen en planten. 

Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van het aquariumwater regelmatig te controleren en eventuele veranderingen geleidelijk aan te brengen om plotselinge schommelingen te voorkomen.

Wat als je pH-waarde van een aquarium te hoog of te laag is?

Als de pH-waarde van je aquarium te hoog of te laag is, kan dat verschillende negatieveeffecten hebben op de gezondheid van je aquariumbewoners. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde te corrigeren als deze buiten het aanbevolen bereik valt.

Als de pH-waarde van het aquarium te hoog is, wijst dit erop dat er mogelijk te veel koolstofdioxide (CO2) in het water zit. 

Een manier om de pH-waarde te verlagen is door een luchtsteen of diffuser toe te voegen die helpt om CO2 uit het water te verwijderen. Een andere optie is om zuurbufferoplossingen toe te voegen om de pH-waarde te verlagen. 

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het toevoegen van zuurbufferoplossingen, omdat overmatig gebruik ervan al snel leidt tot schommelingen in de pH-waarde.

Als de pH-waarde van het aquariumte laag is, is dit een indicatie van dat er te veel zuur in het water zit.

Eenmanier om de pH-waarde te verhogen is door zuiveringszout of een pH-verhogende oplossing toe te voegen. Net als bij zuurbufferoplossingen, dien je voorzichtig te zijn bij het toevoegen van deze oplossingen om plotselinge schommelingen in de pH-waarde te voorkomen.

Het is belangrijk om op te merken dat het corrigeren van de pH-waarde van een aquarium niet altijd een snelle of eenvoudige oplossing is. Het vergt doorgaans tijd en geduld om de pH-waarde van het aquariumwater geleidelijk aan te corrigeren. 

Het is daarom belangrijk om regelmatig de pH-waarde te meten en de nodige stappen te ondernemen om de pH-waarde binnen het aanbevolen bereik te houden.

hero illustration

Hoe testen we ph meter aquariums?

Om de beste ph meter aquarium te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze ph meter aquarium-test hebben we 122 ph meter aquariums vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze ph meter aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze ph meter aquarium-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen ph meter aquarium-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van het meest geschikte ph meter aquarium in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 122 ph meter aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste ph meter aquariums in een oogopslag

1. Ecoworks Digitale PH meter incl. geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Benieuwd wat de pH-waarde is van je drink-, zwem- of zelfs aquariumwater zonder ingewikkelde strips of te dure apparaten? Dan is de Ecoworks pH-meter inclusief drie kalibratiepoeders, batterijen en gratis verzending de perfecte uitkomst! De pH meter is nu uitgerust met handige kalibratie knop waardoor dit niet meer met kleine pinnetjes gedaan hoeft te worden! Het ideale instrument dus voor het accuraat meten van drinkwater, aquarium, visserij-industrie, zwembad, grond, school, thuis laboratorium, brouwerijen, restaurants etc. PH-meter: Hoog nauwkeurig en zeer gebruiksvriendelijke pH meter perfect geschikt om de pH waarde te meten van uw zwembad, spa, aquarium of elke andere vloeistof of grond. De pH-meter meet een pH niveau tussen 0 en 14 en wordt geleverd inclusief de complete kalibratie set van in totaal drie poeders waarmee de pH-meter accuraat geijkt kan worden. Kalibreren Kalibratie is het vaststellen van een afwijking door meetwaarden met geldende standaarden te vergelijken. Dit is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat metingen accuraat zijn. De pH meter is uitgerust met een handige kalibratie knop waardoor er geen dunne pinnetjes of schroevendraaiers meer nodig zijn zoals het geval bij oudere modellen. Simpelweg in het kalibratiewater steken en op de knop drukken. Online gebruiksaanwijzing pH meters dienen altijd gekalibreerd te zijn met pH poeders met vastgestelde waarden. Zonder deze poeders is er geen mogelijkheid om te weten of de pH meter daadwerkelijk accuraat meet. Ecoworks heeft een set van pH 4.01, 6.86 en 9.18 bijgevoegd voor het kalibreren van de pH meter. Heb je niet zoveel verstand van het kalibreren van pH meters? Geen zorgen! Na aflevering krijg je automatisch een handige Nederlandstalige gebruiksaanwijzing via de mail gestuurd incl. filmpje met uitleg. Kijk ook altijd in je spam-postvak, soms belandt het daarin! Hoe gebruik ik een pH meter? Na het kalibreren van de Ph-meter verwijder je de beschermkap en beschermfolie over het LCD scherm. Spoel de PH-meter af met gedestilleerd water en droog het daarna af met keukenpapier. Zet de PH-meter aan door op de ON/OFF knop te drukken. Dompel de PH meter elektrode onder in de te testen substantie en roer voorzichtig rond voor enkele seconden tot de meting op het LCD scherm stabiliseert. De pH waarde is nu af te lezen op het LCD scherm. PH waarden De pH-waarde wordt uitgedrukt in een schaal die loopt van 1 tot 14. Een pH-waarde van 7 is neutraal. Een lagere pH-waarde betekent dat de grond of het water zuur is. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder de grond of het water. Een pH-waarde boven 7 betekent dat de grond of het water basisch is. Dat houdt in dat er veel kalk in de grond of het water zit. Hier geldt: hoe hoger de pH-waarde, hoe meer basisch de grond of het water. Waarom zou je een pH meter overwegen? Anders dan de teststrips geeft een pH meter direct een getal op het digitale display. Je kunt de meter zelfs even de tijd geven om de temperatuur van de vloeistof te meten zodat de meting nog nauwkeurig wordt. Het is dus veel makkelijker en goedkoper om een meting te doen dan met strips, en je hoeft geen rekening te houden met het opraken van je strips. Je kunt praktisch de hele dag tientallen keren meten zonder dat iets anders op raakt dan uiteindelijk je batterij. Hierdoor weet je ten alle tijden exact de zuurgraad en kan je deze op de ideale waarde houden. Specificaties: Beeldscherm: LCD Digital Nauwkeurigheid: 0,01 pH Resolutie: 0,01 pH Werkende temperatuur: 0 ~ 70 ℃ Meetbereik: 0,00 ~ 14,00 pH Probe Type: Precision Glazen Bol elektrode Kalibratie Methode: 2 punten Automatische kalibratie ✔ Gratis verzending Bestel uw pH meter vandaag en maak gebruik van 100% gratis verzending! Wij geloven heilig in de kwaliteit van onze producten en garanderen daarom ook een kosteloze 30 dagen retour garantie op al onze producten. Twijfel niet langer en neem zonder risico uw pH meter in huis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

2. PH meter digitaal PH waarde geel , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.5

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? Dan is de WildTech pH-meter de perfecte oplossing! Met deze digitale pH meter weet je onmiddellijk of het geteste water de juiste zuurtegraad bevat. De pH meter is klein en compact, en dus ook overal mee te nemen! Met de meegeleverde batterijen en kalibratiepoeders kun je meteen aan de slag! Water is een heel belangrijk onderdeel van de menselijke gezondheid. En daarom is het ook heel belangrijk om te weten of je wel gezonde water drinkt en gebruikt. Automatische kalibratie De pH-meter past zich automatisch aan de verschillende watertemperaturen en kwaliteiten. De resultaten worden meteen vrijgegeven. Daarnaast is de digitale pH meter van tevoren al gekalibreerd! Je kunt dus meteen gebruik maken van de pH meter wanneer je deze in bezit hebt! Ideaal voor drinkwater, zwembaden, aquariums en meer! De pH meter is ideaal en te gebruiken voor heel veel verschillende toepassingen. Van drinkwater tot aquariums, van zwembaden tot vijvers, van laboratoriums tot kraanwater. Water is heel belangrijk voor je gezondheid, en de pH meter helpt je hierbij! Belangrijkste voordelen van de WildTech ® pH-meter ✔ Eenvoudig in gebruik ✔ Accuraat en nauwkeurig (nauwkeurigheid tot wel 0.01 pH) ✔ Duidelijke LED-scherm ✔ Inclusief 2 1.5V LR44 batterijen ✔ Inclusief 3 kalibratiepoeders van 4.0 pH, 6.86 pH en 9.18 pH ✔ Heel compact, eenvoudig mee te nemen in een tas of broekzak Licht en compact De WildTech ® pH meter heeft een compact formaat waardoor hij overal mee kan genomen worden. Wil je de pH-waardes van een zwembad, vijver of bad meten? Het past gemakkelijk in een tas of broekzak. Ook is deze digitale pH meter geschikt voor het testen van drinkwater, sinaasappelsap of andere vloeistoffen. Een korte meting van slechts drie seconden is genoeg om de pH-waardes te verkrijgen. Specificaties: Inhoud verpakking: 1 x WildTech ® pH-meter Merk: WildTech Kleur: Geel Gewicht: 50 gram Lengte verpakking: 15 cm Breedte verpakking: 3 cm Diepte verpakking: 1.5 cm De WildTech ® digitale pH-meter heeft een 100% tevredenheidsgarantie en 30 dagen kosteloos retourneren. Waar wacht je nog op? Zeker weten of je aquarium de juiste pH-waarde heeft? Benieuwd of je wel water drinkt die de juiste pH-waardes heeft? Bestel dan snel de WildTech ® pH meter en weet morgen al of je gezond water drinkt!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. 1 Pack PH Strip Test multicolor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.3

Met deze pH Strips kan je gemakkelijk de PH waarde van bijvoorbeeld zwembadwater, tuingrond of laboratorium materiaal. Zo houd je je werkomgeving veilig en geordend. PH Strips In dit pakje zitten 80 pH strips met een indicatie PH-waarde van 1-14. Ze geven na vijftien seconden al een uitslag. Hoe te gebruiken Zet het papiertje in de vloeistof of druk het er tegenaan. Na vijftien seconden vergelijk je de kleur van het papiertje met de kleurenkaart. Zo kan je makkelijk de bijbehorende zuurgraad aflezen. Specificatie 1-14 range 1-3 geeft een zure substantie, 4-6 toont een zure stof, 7 geeft aan neutraal, 8-11 geeft alkaliteit, 12 - 14 duidt een zeer hoge alkaliteit Voordelige Kenmerken ✔ Uitgebreide set ✔ Veel te gebruiken strips ✔ Makkelijk te gebruiken ✔ Snelle uitslag ✔ Dit artikel past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven! Specificaties ✔ Wat je krijgt: 1 Pack PH strip 80 strips ✔ Kleur: Multicolor ✔ Afmeting: 45mm x 7mm ✔ Materiaal: Papier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

4. Beste Ph meter aquarium voor zoutwateraquaria: Astilla Products PH meter Water geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Voor een snelle en nauwkeurige meting van de PH-waarde van je aquariumwater is de Astilla Products PH meter Water geel het ideale apparaat. Deze meter is erg nauwkeurig en geeft zeer precieze waardes binnen een range van 0-14 pH. Het apparaat is erg makkelijk in gebruik en je kunt het automatisch laten kalibreren zonder veel moeite te hoeven doen. Hierdoor bespaar je tijd en geld, omdat je geen teststrips meer nodig hebt.

Wat deze Ph meter aquarium echt uniek maakt is de automatische kalibratie functie. Hierdoor is de meter nog nauwkeuriger dan voorgaande modellen en hoef je geen dunne pinnetjes of schroevendraaiers te gebruiken om hem af te stellen. Bovendien is het apparaat goedkoop omdat je geen nieuwe strips hoeft te kopen, wat je een hoop geld bespaart op de lange termijn.

Het compacte formaat van de Astilla Products PH meter Water geel maakt het apparaat erg handig in gebruik. Met een breedte van 4 cm, een lengte van 15 cm en een hoogte van 2 cm, past hij gemakkelijk in je hand en neemt hij weinig ruimte in beslag. Binnen enkele seconden staat de pH-waarde op het beeldscherm, waardoor je snel kunt handelen als dat nodig is.

Als Ph meter aquarium specialist kan ik deze Astilla Products PH meter Water geel zeker aanbevelen. Hij is ideaal voor het meten van de pH-waarde van drinkwater, aquarium, visserij-industrie, zwembad, grond, school, thuis laboratorium, brouwerijen en restaurants. De nauwkeurigheid en tijdsbesparing die deze meter biedt, zijn onbetaalbaar. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de verpakking niet heel stevig is, maar dat heeft verder geen invloed op de werking van het apparaat.

Al met al is de Astilla Products PH meter Water geel een geweldig apparaat dat je veel tijd, geld en moeite bespaart bij het meten van de pH-waarde van je aquarium of andere toepassingen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Digitale PH meter Zuur /

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
7.7

Ben je op zoek naar een betrouwbare digitale pH-meter voor je aquarium? Zoek niet verder! De Digitale PH meter Zuur is perfect voor jou. Met deze pH-meter kun je snel en eenvoudig de pH-waarde van je aquariumwater meten. Je kunt gemakkelijk bepalen of het water de juiste pH-waarde heeft om je vissen en planten gezond te houden.

Wat deze pH-meter zo bijzonder maakt, is het ATC-systeem (automatische temperatuurcompensatie). Hierdoor kun je nauwkeurige metingen krijgen, ongeacht de temperatuur van het water. Dit is vooral belangrijk als je in een omgeving met schommelende temperaturen werkt. De pH-meter is ook eenvoudig te gebruiken en biedt een breed scala aan toepassingen. Het is ideaal voor zowel beginners als professionals.

De Digitale PH meter Zuur wordt geleverd met een schroevendraaier en twee zakjes testvloeistof met pH 4.0 en pH 6.86. Hierdoor kun je de meter gemakkelijk kalibreren en nauwkeurige metingen krijgen. De pH-meter is ook zeer snel en geeft de pH-waarde binnen een seconde weer met een nauwkeurigheid van 0,1 pH.

Het enige nadeel van deze pH-meter is de verpakking. Het kan een beetje klein zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om het te gebruiken als je grote handen hebt. Maar als je eenmaal gewend bent aan de grootte, is de pH-meter erg handig en betrouwbaar.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en nauwkeurige pH-meter voor je aquarium, dan is de Digitale PH meter Zuur een uitstekende keuze. Het is gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en betrouwbaar, en het ATC-systeem maakt het een perfecte keuze voor aquaristen van elk niveau.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. PuroTech Digitale PH Meter Professionele geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.2

Was je altijd al benieuwd naar de kwaliteit van drinkwater? Wil je weten of het water in je aquarium de juiste zuurtegraad heeft? Dan is de pH-meter de perfecte oplossing! Met deze digitale pH meter weet je onmiddellijk of het geteste water de juiste zuurtegraad bevat. De pH meter is klein en compact, en dus ook overal mee te nemen! Voordelen PuroTech Digitale PH Meter: Eenvoudig in gebruik Accuraat en nauwkeurig (nauwkeurigheid tot wel 0.01 pH) Duidelijk LED-scherm Inclusief 2 kallibratiepoeders van 4.0 pH, 6.86 pH Dankzij compact formaat eenvoudig mee te nemen in tas of broekzak Geavenceerd ontwerp Met zijn geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijk ontwerp biedt onze digitale pH-meter precieze en directe pH-metingen met ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Het apparaat is voorzien van een hoogwaardig digitaal display dat de pH-waarde duidelijk weergeeft, zodat je de resultaten gemakkelijk kunt interpreteren. Het compacte en draagbare ontwerp zorgt ervoor dat je het overal mee naartoe kunt nemen, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. Veelzijdig te gebruiken Een van de opvallende kenmerken van onze digitale pH-meter is de veelzijdigheid. Het is geschikt voor het meten van pH-niveaus in vloeistoffen zoals water, dranken en zelfs bodemmonsters. Of je nu de pH van je zwembad, aquarium of tuinaarde test, deze pH-meter staat klaar voor de klus. Dankzij het brede meetbereik en de betrouwbare elektrode presteert het apparaat consistent in verschillende omgevingen. Eenvoudig in gebruik Na het kalibreren van de Ph-meter verwijder je de beschermkap en beschermfolie over het LCD scherm. Spoel de PH-meter af met gedestilleerd water en droog het daarna af met keukenpapier. Zet de PH-meter aan door op de ON/OFF knop te drukken. Dompel de PH meter elektrode onder in de te testen substantie en roer voorzichtig rond voor enkele seconden tot de meting op het LCD scherm stabiliseert. De pH waarde is nu af te lezen op het LCD scherm. Kwaliteitsgarantie & Ondersteuning Wij staan 100% achter de kwaliteit van onze producten. Loop je tegen problemen op of voldoet digitale PH meter niet geheel aan jouw verwachtingen? Neem contact op met onze klantenservice en wij zoeken voor jou een gepaste oplossing. Bestel de PuroTech Digitale PH meter vandaag nog en ontdek gelijk welke pH waarde jouw zwembad, aquarium of drinkwater heeft!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Ecoworks pH kalibratiepoeders Twee complete wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.1

Een pH meter gekocht zonder de benodigde kalibratiepoeders of gewoon simpelweg benieuwd of uw pH meter nog accuraat is? Dan heeft u natuurlijk kalibratiepoeders nodig! Gelukkig biedt Ecoworks twee sets van 3 poeders aan voor een betaalbare prijs en natuurlijk met gratis verzending binnen Nederland en België. Binnen 3 werkdagen in huis! Waarom kalibreren? De vloeistoffen in de elektrode van een pH meter verouderen naar mate de meter langer in gebruik is. Hierdoor ontstaat een meetfout in het instrument. Deze meetfout kan je vaststellen door de pH meter te kalibreren. Hierbij vergelijk je het resultaat van de meting met de (inter)nationaal vastgestelde standaardwaarde. Wanneer kaliberen? Hoe vaak je een pH meter moet kalibreren, is afhankelijk van het gebruik en van eventuele vervuiling. Hoe hoger deze getallen liggen, hoe vaker je de pH meter moet kalibreren. Houd hierbij een minimum van één keer per maand aan. Daarnaast is het ook aan te raden om te kalibreren in de volgende gevallen: Wanneer je een nieuwe elektrode gebruikt. Als de elektrode lang niet is gebruikt. Nadat de elektrode grondig is schoongemaakt. Nadat er een meting is gedaan in een sterke oplossing. Wanneer het belangrijk is om zeer nauwkeurig te meten. Zijn de kalibratiepoeders geschikt voor mijn pH meter? Kalibratiepoeders zijn universeel. Dit betekend dat het niet uitmaakt wat voor soort pH meter u heeft aangeschaft. De Ecoworks kalibratiepoeders zijn geschikt voor elk pH kalibratie apparaat. Gebruiksaanwijzing Nadat je een bestelling hebt geplaatst krijg je binnen 24 uur een e-mail met daarin een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing voor het perfect kalibreren van de kalibratiepoeder met de Ecoworks pH meter. Heeft u een andere pH meter gekocht? Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van desbetreffende pH meter. Specificaties: Inhoud: Kalibratieset pH poeders: 1 stuk: 2x 4.01pH + 6.86pH + 9.18pH (totaal 6 poeders) 2 stuks: 4x 4.01pH + 6.86pH + 9.18pH (totaal 12 poeders) 3 stuks 6x 4.01pH + 6.86pH + 9.18pH (totaal 18 poeders) 4 stuks 8x 4.01pH + 6.86pH + 9.18pH (totaal 24 poeders) ✔ Niet 100% tevreden? 30 dagen volledig kosteloos retourneren! Wij geloven heilig in de kwaliteit van onze producten en garanderen daarom een kosteloze 30 dagen retour garantie op al onze producten. Twijfel niet en bestel nu zonder risico!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. pH pro meter Litmus test groen met wit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen pH pro meter Litmus test groen met wit

 • list plusDeze ph meter aquarium is accuraat en betrouwbaar.
 • list plusHet scherm is helder en goed afleesbaar.
 • list plusHet is praktisch in gebruik.

Nadelen pH pro meter Litmus test groen met wit

 • list plusEen nadeel van deze ph meter aquarium is dat de prijs redelijk hoog is.
 • list plusHet is moeilijk om te installeren.
 • list plusHet is gevoelig voor stroomstoringen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar de perfecte Ph meter aquarium? Zoek niet verder! De SuperSalesNL pH pro meter litmus test groen met wit is de ideale oplossing om de zuurtegraad van je aquarium, drinkwater, zwembad of elke andere vloeistof te meten. Wat deze pH meter zo speciaal maakt, is de multifunctionaliteit. Hij is niet alleen geschikt voor aquariums, maar ook voor zwembaden, vijvers, laboratoriums en zelfs om de zuurtegraad van de bodem te meten.

Naast de multifunctionaliteit is de pH meter ook nog eens zeer nauwkeurig en gebruiksvriendelijk. Met slechts een korte meting van drie seconden weet je direct of de betreffende vloeistof de geschikte pH heeft of niet. De meter meet pH niveau tussen 0 en 16 en wordt geleverd inclusief de complete kalibratie set van in totaal drie kalibratiepoeders waarmee de pH meter accuraat geijkt kan worden.

De pH pro meter is compact en lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het LCD scherm verandert automatisch van kleur op basis van de pH waarde en heeft zelfs een nachtfunctie. Zo kun je ook in het donker gemakkelijk de waarde aflezen.

Als specialist in Ph meter aquarium kan ik je vertellen dat deze pH meter een echte aanwinst is. Het is niet alleen een pH meter, maar ook een litmus test. De pH pro meter is geschikt voor zowel drinkwater, eten, wijn, bier, sinaasappelsap of andere vloeistoffen. De pH meter is van hoge kwaliteit en gemakkelijk in gebruik.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het gewicht. Met 50 kg is het niet de lichtste pH meter die er is, maar dit wordt gecompenseerd door de nauwkeurigheid en de multifunctionaliteit van de meter.

Al met al ben ik zeer tevreden met de SuperSalesNL pH pro meter litmus test groen met wit. Ik kan hem aan iedereen aanraden die op zoek is naar een nauwkeurige, gebruiksvriendelijke en multifunctionele pH meter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9. Professionele PH Meter Water Kwaliteit grijs , blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

De Professionele PH Meter Water Kwaliteit is een uitstekend apparaat voor elke aquariumliefhebber. Het is nauwkeurig tot 0.02pH en heeft automatische kalibratie, wat zorgt voor consistente en betrouwbare metingen van het water in je aquarium. Met de afmetingen van 18 cm lengte, 4 cm breedte, en 4 cm hoogte, is het product handig en gemakkelijk te gebruiken. Het weegt slechts 36 g, wat het draagbaar maakt en perfect voor gebruik onderweg.

Wat dit product onderscheidt van andere ph-meters is de snelheid en nauwkeurigheid van de metingen. Het apparaat is in staat om de pH-waarde van het water in slechts enkele seconden te meten, en de automatische kalibratie zorgt ervoor dat je geen tijd hoeft te verspillen aan handmatige instellingen.

Het beste gebruik voor deze Ph meter aquarium is om de waterkwaliteit van je aquarium te controleren en te onderhouden. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te meten om ervoor te zorgen dat je vissen en planten in een gezonde omgeving leven. Het apparaat is ook perfect voor het meten van de pH-waarde van andere waterbronnen, zoals zwembaden en vijvers.

De voordelen van de Professionele PH Meter Water Kwaliteit zijn de nauwkeurigheid, snelheid en draagbaarheid. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan overal worden meegenomen. Een nadeel is dat het apparaat niet altijd even duurzaam is en daarom voorzichtig moet worden behandeld.

In mijn persoonlijke mening is dit een geweldig product voor elke aquariumliefhebber die regelmatig de waterkwaliteit van zijn aquarium controleert. Het is nauwkeurig, snel en draagbaar, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. Het enige nadeel is dat het apparaat voorzichtig moet worden behandeld om de duurzaamheid te waarborgen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10. PH meter Thermometer Watertester grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.7

De PH meter Thermometer Watertester grijs is een handig apparaatje dat zowel de PH-waarde als de temperatuur van je aquarium meet. De ATC-functie zorgt ervoor dat de metingen automatisch gecompenseerd worden op basis van de gemeten temperatuur van de vloeistof, waardoor je altijd betrouwbare metingen krijgt. Het verlichte LCD-scherm is gemakkelijk af te lezen en het instellen van het apparaat is intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Dankzij de waterdichte behuizing hoef je je geen zorgen te maken over schade aan de interne componenten als het apparaat nat wordt of in de vloeistof valt. Bovendien schakelt het apparaat zichzelf na 5 minuten automatisch uit, waardoor je batterijen bespaart en de levensduur van de batterijen verlengt.

Dit apparaat is niet alleen geschikt voor aquariums, maar ook voor het controleren van zwembadwater, kraanwater, vijvers, rivieren, plantenvoeding en laboratorium research. Het meetbereik van de pH-waarde is tussen de 0,00 en 14 pH, met een nauwkeurigheid van ± 0,01 pH. Het meetbereik van de temperatuur is tussen de 0,19 en 60,0 °C, met een nauwkeurigheid van ± 0,5 °C.

Wat deze PH meter Thermometer Watertester grijs onderscheidt van andere producten is de 2-in-1 functie waarmee je zowel de PH-waarde als de temperatuur kunt meten. Dit maakt het apparaat erg veelzijdig en handig in gebruik. Het enige nadeel is dat de meegeleverde kalibratiebuffers niet altijd even precies zijn en dat je soms zelf kalibratievloeistof moet aanschaffen.

Al met al is de PH meter Thermometer Watertester grijs een handig en gebruiksvriendelijk apparaatje dat je veel tijd en moeite bespaart bij het meten van de PH-waarde en temperatuur van je aquarium of andere vloeistoffen. Dankzij de waterdichte behuizing en automatische uitschakeling hoef je je geen zorgen te maken over schade aan het apparaat of lege batterijen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 augustus in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ph meter aquariums. Er zijn immers 122 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!