Wat is de beste Voederautomaat aquarium van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het kopen van een goede Voederautomaat aquarium is een lastige opdracht. Wat is de beste Voederautomaat aquarium van 2023? Na het onderzoeken van 353 Voederautomaat aquariums kwam de Juwel Automatische Voederautomaat - 60 als beste uit onze Voederautomaat aquarium-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Voederautomaat aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Voederautomaat aquariums-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Voederautomaat aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Voederautomaat aquariums

1Score: 9.8
Juwel Automatische Voederautomaat - 60
Beste voeder aquarium
Juwel Automatische Voederautomaat - 60
Juwel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml
Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml
Nobleza
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Eheim
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
PETBANK Automatische Voederautomaat voor Aquarium-
PETBANK Automatische Voederautomaat voor Aquarium-
PETBANK
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat
Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat
Juwel
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
HomeShopXL Automatische Voederautomaat voor Aquarium
HomeShopXL Automatische Voederautomaat voor Aquarium
HomeShopXL
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium
Juwel
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Voederautomaat Aquarium Koopgids

Het voeren van je aquariumbewoners is een essentieel onderdeel van hun welzijn, maar wat als je een druk schema hebt en niet altijd thuis bent om op regelmatige tijden je vissen te voeren? Een voederautomaat aquarium is de oplossing!

Hoe werkt een voederautomaat voor je aquarium?

Een voederautomaat voor je aquarium is een handig apparaat dat automatisch visvoer in je aquarium strooit op de door jou ingestelde tijden

Het apparaat werkt meestal op batterijen en heeft een timerfunctie waarmee je instelt hoe vaak en hoeveel voer er wordt gedoseerd.

Om de voederautomaat te gebruiken, vul je simpelweg het voederbakje met het gewenste voer en stel je de timer in op de gewenste tijden. Zodra de timer afgaat, strooit het apparaat het voer automatisch in het aquarium.

Het is belangrijk om op te merken dat je wel moet letten op het type voer dat je gebruikt in de automaat. Sommige soorten voer bederven snel en leiden tot waterproblemen in het aquarium. Daarom is het aan te raden om alleen voer te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor gebruik in een voederautomaat.

Hoe lang mag je vissen met een voederautomaat laten?

Het is belangrijk om een voederautomaat verstandig te gebruiken en niet te veel voer in je aquarium te strooien. Overvoeding leidt namelijk tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen.

Als algemene richtlijn kunnen vissen maximaal 1 tot 2 dagen overleven zonder voer. Daarom is het aan te raden om de voederautomaat niet langer dan 2 dagen achter elkaar te gebruiken zonder toezicht. 

Als je bijvoorbeeld een weekend weggaat, stel je de voederautomaat in om voer te doseren voor de dagen dat je weg bent.

Het is ook belangrijk om regelmatig de instellingen van de voederautomaat te controleren om er zeker van te zijn dat je niet te veel voer doseert en dat het apparaat naar behoren functioneert. Zo blijven je vissen gezond en blijft het water in je aquarium schoon.

Stoppen vissen met eten als ze vol zijn?

In tegenstelling tot mensen hebben vissen geen verzadigingsgevoel, wat betekent dat ze niet automatisch stoppen met eten als ze vol zijn. 

In het wild eten vissen wanneer er voedsel beschikbaar is en ze kunnen grote hoeveelheden voedsel consumeren om zich voor te bereiden op tijden van schaarste.

Als gevolg daarvan is overvoeding een groot probleem in een aquarium en kan het leiden tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij vissen. Het is daarom belangrijk om je vissen niet te veel te voeren en alleen kleine porties te geven die ze binnen enkele minuten kunnen opeten.

Het is ook belangrijk om een regelmatig voedingsschema aan te houden en niet te vaak te voeren. Dit kan helpen om de spijsvertering van je vissen te reguleren en hun gezondheid te behouden. 

Als je merkt dat je vissen te veel voer krijgen en te zwaar worden, kun je de hoeveelheid voer die je geeft verminderen of minder vaak voeren.

Hoe vaak moet je aquarium vissen eten geven?

Hoe vaak je je aquariumvissen moet voeren hangt af van verschillende factoren, zoals het type vis, de grootte van de vis en de temperatuur van het water. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om je vissen één tot twee keer per dag kleine hoeveelheden voer te geven die ze binnen enkele minuten opeten.

Het is belangrijk om niet te veel te voeren, omdat overvoeding leidt tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen. Het is beter om kleine porties te geven en alleen te voeren wat je vissen binnen enkele minuten kunnen opeten.

Als je merkt dat je vissen niet geïnteresseerd zijn in het voer of als er na enkele minuten nog steeds voer in het aquarium ligt, is dit een teken dat je misschien te veel voert. Verminder dan de hoeveelheid voer die je geeft.

Houd er ook rekening mee dat sommige vissoorten graag meerdere kleine porties per dag eten in plaats van één grote maaltijd. Dit geldt bijvoorbeeld voor veel tropische vissen. 

Het is belangrijk om consistent te zijn in je voedingsroutine, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt.

Welk tijdstip vissen voeren aquarium?

Het beste tijdstip om je aquariumvissen te voeren hangt af van verschillende factoren, zoals hettype vis, het voedingsschema en je persoonlijke schema

Over het algemeen is het echter aan te raden om je vissen te voeren op een vast tijdstip, zodat ze weten wanneer ze kunnen verwachten gevoerd te worden.

Veel mensen kiezen ervoor om hun vissen 's ochtends of 's avonds te voeren, omdat dit vaak de tijden zijn dat ze thuis zijn. 

Als je merkt dat je vissen altijd erg actief zijn tijdens een bepaald tijdstip van de dag, is dit een goed moment om te voeren, omdat ze dan waarschijnlijk honger hebben. 

Je kunt ook proberen je voedingsschema aan te passen aan het natuurlijke ritme van je vissen. Bijvoorbeeld, als je vissen in het wild 's ochtends en' s avonds voeden, voer je ze op die momenten.

Het belangrijkste is om consistent te zijn in je voedingsschema, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt. 

Welk kleur licht tegen algen?

Er is geen specifieke kleur licht dat algen voorkomt of elimineert. Hoewel sommige algensoorten mogelijk minder groeien onder bepaalde kleuren licht, is het geen garantie dat het probleem volledig oplost. 

Het beheersen van de groei van algen in je aquarium vereist een combinatie van factoren, zoals de juiste waterparameters, het regelmatig schoonmaken van het aquarium en het beperken van de hoeveelheid licht en voedingsstoffen die de algen nodig hebben om te groeien. 

Dus, helaas, een magisch licht dat algen doet verdwijnen bestaat niet. Maar wees niet ontmoedigd, met de juiste aanpak en wat geduld krijg je de algen in je aquarium onder controle!

hero illustration

Hoe testen we Voederautomaat aquariums?

Om de beste Voederautomaat aquarium te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Voederautomaat aquarium-test hebben we 353 Voederautomaat aquariums vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Voederautomaat aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Voederautomaat aquarium-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Voederautomaat aquarium-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste Voederautomaat aquarium in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 353 Voederautomaat aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Voederautomaat aquariums in een oogopslag

1. Beste voeder aquarium: Juwel Automatische Voederautomaat - 60

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60

 • list plusHandig voor mensen die regelmatig weg zijn en hun vissen niet willen verhongeren.
 • list plusKan geprogrammeerd worden voor twee voedingscycli per dag, waardoor je de vissen op vaste tijden kunt voeren.
 • list plusEenvoudig te bevestigen aan Juwel aquaria met een High-Lite lichtkap, maar ook geschikt voor andere aquaria.

Nadelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60

 • list plusLastig om de voerdosering in te stellen, vooral voor kleine hoeveelheden voer.
 • list plusVoeding kan vochtig worden, waardoor er geen voedsel aan de vissen wordt gegeven.
 • list plusDosering en consistentie van voerlevering kunnen verbeterd worden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.89
Functionaliteit
9.61
Gebruiksgemak
9.87
De Juwel Automatische Voederautomaat is echt iets voor mij, een aquariumliefhebber die zijn vissen graag regelmatig voedt, zelfs als ik niet thuis ben. Deze voederautomaat past perfect in mijn Juwel aquarium met High-Lite lichtkap, maar werkt ook prima in andere aquaria. Ik kan dit handige apparaat programmeren voor twee voedingscycli per dag en het heeft zelfs een capaciteit van maximaal 60 voersessies.

Een van de beste kenmerken van de Juwel Automatische Voederautomaat is de mogelijkheid om de voerdosering in te stellen. Oké, ik moet eerlijk zijn, sommige gebruikers hebben gezegd dat dit een beetje lastig kan zijn, vooral als je kleine hoeveelheden voer nodig hebt. Het kan wat moeite kosten om de juiste hoeveelheid in te stellen, waardoor de automaat soms te veel of helemaal geen voer afgeeft. Dit kan een nadeel zijn als je maar een paar vissen hebt.

Een ander punt waar gebruikers op hebben gewezen, is dat het voer niet altijd constant wordt afgegeven. Sommige gebruikers hebben gemeld dat het voer vochtig wordt, waardoor er helemaal geen voedsel meer aan de vissen wordt gegeven. Dat is natuurlijk super vervelend, vooral als je niet altijd thuis bent om het probleem op te merken en op te lossen.

Maar laten we eerlijk zijn, ondanks deze kleine ongemakken heeft de Juwel Automatische Voederautomaat nog steeds voordelen voor aquariumliefhebbers zoals ik. Het is gewoon super handig voor mensen zoals ik die regelmatig weg zijn en hun vissen niet willen laten verhongeren. Ik kan dit apparaat programmeren voor twee voedingscycli per dag, zodat mijn vissen op vaste tijden worden gevoerd. Zo kan ik ervoor zorgen dat ze een gezond voedingspatroon hebben en niet worden overvoerd.

Wat ik ook heel fijn vind, is dat deze voederautomaat super gemakkelijk te gebruiken is. Ik kan hem gewoon bevestigen aan mijn Juwel aquarium met High-Lite lichtkap, maar hij werkt ook prima in andere aquaria. Dat maakt het echt een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor allerlei soorten aquaria.

Als we kijken naar de concurrentie, dan valt de Juwel Automatische Voederautomaat echt op door zijn compatibiliteit met Juwel aquaria en de mogelijkheid om geprogrammeerd te worden voor twee voedingscycli per dag. Het biedt gewoon een handige oplossing voor aquariumliefhebbers zoals ik die hun vissen regelmatig willen voeden, zelfs als ze niet thuis zijn.

Kortom, de Juwel Automatische Voederautomaat heeft zeker zijn sterke punten zoals gebruiksgemak en programmeerbaarheid. Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn nog wel wat verbeterpunten op het gebied van dosering en consistente voerlevering. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare voederautomaat, is het misschien de moeite waard om ook naar andere opties te kijken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

 • list plusGrote capaciteit van 200 ml, geschikt voor verschillende soorten visvoer.
 • list plusFlexibele installatiemogelijkheden, kan met basis of dubbelzijdige sticker worden bevestigd.
 • list plusGemakkelijk in gebruik, biedt gemak en gemoedsrust voor huisdiereigenaren.

Nadelen Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote aquariums of situaties waarin nauwkeurige dosering vereist is.
 • list plusRegelmatig bijvullen van voer nodig om ervoor te zorgen dat huisdieren voldoende te eten hebben.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.4
De Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat is echt een handige tool voor het voeren van mijn vissen, schildpadden en kikkers. Ik kan deze voederautomaat instellen om precies op 4 verschillende momenten per dag voer te geven, wat echt handig is. Maar weet je wat? Ik kan ook gewoon handmatig voeren als ik wat extra interactie met mijn huisdieren wil hebben. 🐠

Wat ik echt geweldig vind aan deze voederautomaat is dat hij een grote capaciteit van 200 ml heeft. Dit betekent dat ik verschillende soorten visvoer kan gebruiken, zoals vlokken, granulaten, poeders en strips. En weet je wat nog beter is? Het ontwerp is vochtbestendig, dus het visvoer blijft altijd droog en raakt niet verstopt. Geen gedoe meer met verstopte voederautomaten!

Maar hier komt het beste deel: ik kan deze voederautomaat op twee manieren installeren. Ik kan ervoor kiezen om hem met de basis te installeren of ik kan een dubbelzijdige sticker gebruiken om hem op het deksel van mijn tank te plakken. Hoe handig is dat? Het maakt niet uit wat voor soort aquarium ik heb, deze voederautomaat past erbij.

Oh, en ik moet het hebben over de 360° rotatie van de basis. Dat betekent dat ik de voederautomaat in elke gewenste positie kan draaien nadat ik hem heb geïnstalleerd. Geen gedoe meer met het verspreiden van voer, het gaat allemaal soepel en gemakkelijk.

Nu, ik heb wat onderzoek gedaan en de gebruikersreviews zijn echt positief. Mensen zeggen dat de kwaliteit van deze voederautomaat geweldig is. Ja, het kan wat tijd kosten om in te stellen, maar eenmaal ingesteld werkt het perfect. Een gebruiker noemde het zelfs een supermakkelijk apparaat, vooral handig wanneer ze een paar dagen weg zijn. Het beste is dat de voederautomaat de juiste hoeveelheid voer automatisch aan de vissen geeft. En wist je dat je hem niet alleen kunt vastklemmen, maar ook op het deksel van het aquarium kunt plakken? Hoe handig is dat?

Nu moet ik wel eerlijk zijn, er zijn geen specifieke nadelen genoemd in de reviews. Maar ik moet wel zeggen dat deze voederautomaat mogelijk niet geschikt is voor hele grote aquariums of situaties waarin je heel precies moet doseren. Oh, en vergeet niet om regelmatig het voer bij te vullen, zodat je huisdieren altijd genoeg te eten hebben.️

Al met al vind ik de Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat echt een handige en betrouwbare oplossing voor het voeren van mijn vissen, schildpadden en kikkers. Met zijn grote capaciteit, flexibele installatiemogelijkheden en eenvoudige bediening, biedt het gemak en gemoedsrust voor huisdiereigenaren zoals ik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusBetrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat
 • list plusGrote voedercontainer kan tot 4 weken voedsel bevatten
 • list plusVoer blijft altijd droog

Nadelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusVoederhoeveelheid moet opnieuw worden ingesteld na bijvullen

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.38
De Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen is echt een geweldig apparaat voor vissenliefhebbers zoals ik. Het is super betrouwbaar en heel gemakkelijk te gebruiken, vooral wanneer ik op vakantie ben of even niet thuis ben. Met de eenvoudige instellingen kan ik bepalen wanneer mijn vissen moeten eten, en ik kan zelfs twee keer per dag voeren!

Wat deze voederautomaat echt uniek maakt, is de grote voedercontainer. Hij heeft een inhoud van ongeveer 100 ml, wat genoeg is om tot wel 4 weken voedsel op te slaan. Zelfs mijn sluierstaartvis van 10 cm kan hiermee worden gevoed. Dat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over het voeren van mijn vissen als ik een tijdje weg ben.

Maar wat ik vooral geweldig vind aan de Eheim Voederautomaat is de betrouwbaarheid. Volgens andere gebruikers werkt dit apparaat elke dag precies zoals ik het instel, zonder enige problemen tot nu toe. Het voer blijft ook altijd droog, waardoor het niet vochtig wordt of gaat klonteren. Dat gebeurt helaas wel bij sommige andere automatische voeders.

Het instellen en gebruiken van dit apparaat is echt een eitje. De voederprogramma's zijn super gemakkelijk in te stellen en het apparaat is tijdens het voeren ook nog eens heel stil. Het enige kleine nadeel is dat ik de hoeveelheid voer opnieuw moet instellen nadat ik de container heb bijgevuld. Maar dat is echt maar een kleinigheidje en heel makkelijk op te lossen.

Al met al kan ik zeggen dat de Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen een topaankoop is voor iedereen die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke voederautomaat zoekt. Het is perfect voor als je op vakantie gaat en kan tot wel 4 weken voedsel bevatten. Met zijn droge voer en eenvoudige instellingen biedt het echt gemoedsrust en gemak. Het enige kleine nadeel is het opnieuw instellen van de voederhoeveelheid na het bijvullen. Maar al met al kan ik de Eheim Voederautomaat zeker aanraden! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusVeelzijdige montage-opties
 • list plusEenvoudig in te stellen
 • list plusSamenwerking met Aquakonings visvoer

Nadelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusMontagebeugels kunnen losraken
 • list plusKan af en toe vastlopen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.23
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
8.88
Deze Automatische voederautomaat voor aquaria is echt een geweldige oplossing voor aquarianen zoals ik die soms wel eens vergeten om hun vissen te voeren. Met deze voerautomaat hoef ik me geen zorgen meer te maken, mijn vissen worden altijd op tijd gevoerd, zonder dat ik er constant aan hoef te denken.

Een van de beste eigenschappen van deze voederautomaat is de flexibele montage-opties. Ik kan de automatische voerbak op verschillende manieren monteren, bijvoorbeeld op de deksel, aan de zijkant van de aquariumruit of aan de dekruit. Dit betekent dat dit voerstation perfect in elke opstelling past.

Het instellen van de voedermachine is super eenvoudig. Ik kan twee voermomenten per dag instellen, zodat mijn vissen altijd op vaste tijden gevoerd worden. En het beste is dat de voerautomaat ook een ontvochtiger heeft, hierdoor blijft het voer droog en gaat het niet schimmelen. Zo krijgen mijn vissen altijd vers voer.

Een ander voordeel van deze voederautomaat is dat ik de hoeveelheid voer per keer kan instellen. Met de schuif op de voertrommel kan ik gemakkelijk bepalen hoeveel voer er wordt gegeven, zodat mijn vissen altijd de juiste hoeveelheid krijgen.

Wat deze voederautomaat echt onderscheidt van andere merken is de samenwerking met Aquakonings visvoer. Het voer is speciaal ontworpen om perfect te passen in deze automatische voerbak, waardoor er geen geknoei of verspilling is. Ik kan erop vertrouwen dat mijn vissen op het juiste moment de juiste hoeveelheid voer krijgen, wat cruciaal is voor hun gezondheid en welzijn.

De Automatische voederautomaat voor aquaria wordt geleverd met alles wat ik nodig heb: de voederautomaat zelf, een ontvochtiger, een montagebeugel voor de deksel en een montagestrip voor de deksel. En als kers op de taart worden er ook nog twee AA-batterijen meegeleverd, zodat ik meteen aan de slag kan.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met deze voederautomaat, zijn er enkele mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de montagebeugels niet altijd even stevig zijn en soms los kunnen raken. Ook kan het voorkomen dat de voerautomaat af en toe vastloopt, waardoor het voeren wordt onderbroken.

Ondanks deze mogelijke nadelen biedt de Automatische voederautomaat voor aquaria echt dé totaaloplossing voor aquarianen zoals ik die hun vissen regelmatig willen voeren, zonder er constant aan te hoeven denken. Met zijn flexibele montage-opties, eenvoudige instellingen en samenwerking met Aquakonings visvoer, is deze voerautomaat een betrouwbare keuze voor elke aquariumliefhebber. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. PETBANK Automatische Voederautomaat voor Aquarium-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PETBANK Automatische Voederautomaat voor Aquarium-

 • list plusGeavanceerde functies en nauwkeurige dosering
 • list plusGrote capaciteit en veelzijdige installatiemethoden
 • list plusVochtbestendig ontwerp en programmeerbare timer
 • list plusUSB-oplaadbaar en lange batterijduur

Nadelen PETBANK Automatische Voederautomaat voor Aquarium-

 • list plusNiet geschikt voor garnalen en vlokken

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
8.62
Gebruiksgemak
8.31
De Automatische Voederautomaat voor Aquarium, dat is wat ik nodig heb! Met zijn geavanceerde functies onderscheidt deze voederautomaat zich van andere modellen. Wat ik echt geweldig vind, is de nauwkeurige hoeveelheid voedsel die het kan doseren. Geen gewone visvoeders met slechts één compartiment, maar maar liefst 16 roosters! Dat betekent dat ik mijn vissen 15 individuele maaltijden kan geven. En elk rooster kan tot wel 2 gram voedsel bevatten, dus ik kan een grote variëteit aan voedsel opslaan.

Wat ik ook fijn vind, is dat deze voederautomaat twee verschillende installatiemethoden biedt. Ik kan hem vastklemmen aan de tank of met zuignappen op de tankafdekking bevestigen. Eenvoudig en handig! Zo past hij altijd bij mijn aquarium.

En weet je wat echt geweldig is? Hij is vochtbestendig! Geen gedoe meer met nat voedsel of verstoppingen. Na elke voeding sluit de opening automatisch, zodat het visvoer droog blijft. Dat is goed voor de kwaliteit van het voer én voorkomt verstoppingen.

Het programmeren van deze voederautomaat is supermakkelijk dankzij het intelligente LCD-display en de timerfunctie. Ik kan wel 3 voedingen per dag instellen, met maximaal 3 roosters per voeding. En de voedertijd kan ik naar wens aanpassen. Zo heb ik volledige controle over de voedingsschema's. En als ik een keer wil genieten van het handmatig voeren, kan dat ook met deze voederautomaat.

En weet je wat nog meer? Deze voederautomaat is USB-oplaadbaar! Geen gedoe meer met batterijen kopen. Ik laad hem gewoon op met de ingebouwde batterij van 700 mAh. In slechts 3 uur is hij volledig opgeladen en gaat hij 1 tot 2 maanden mee. Dat bespaart energie én kosten.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt de Automatische Voederautomaat voor Aquarium een betrouwbare en veelzijdige keuze te zijn. Met zijn nauwkeurige dosering, vochtbestendig ontwerp, programmeerbare timer en USB-oplaadbaarheid biedt deze voederautomaat een hoog niveau van gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het enige mogelijke nadeel is dat hij niet geschikt is voor garnalen en vlokken, maar voor de meeste andere soorten voedsel is het een uitstekende keuze. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

6. Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

 • list plusNauwkeurige instellingen voor hoeveelheid voer
 • list plusModern ontwerp dat goed past bij de meeste aquariums

Nadelen Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

 • list plusKlepje kan soms een klein stukje open blijven staan na een voerbeurt, waardoor het voer vochtig kan worden
 • list plusNiet geschikt voor zowel nat als droog voer
 • list plusPorties kunnen soms te groot zijn

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
8.44
De Juwel SmartFeed 2.0 Premium-voerautomaat is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je vissen te voeren. Dit handige apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in een aquarium en zit boordevol handige functies.

Een van de beste dingen aan de Juwel SmartFeed 2.0 is dat je de hoeveelheid voer precies kunt instellen. Dit is vooral handig als je verschillende soorten visvoer wilt gebruiken of speciale dieetwensen hebt voor je vissen. Met deze automaat kun je tot wel 3 keer per dag voeren, zodat je je vissen op vaste tijden kunt verwennen.

Wat ook fijn is aan de Juwel SmartFeed 2.0 is het moderne design. Het apparaat heeft een strakke zwarte kleur en past perfect bij de meeste aquariums. En het beste van alles is dat de voerautomaat op batterijen werkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over snoeren en stopcontacten.

Wat betreft de prestaties van de Juwel SmartFeed 2.0 zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers vinden het apparaat geweldig en zijn erg tevreden over de kwaliteit. Ze zeggen zelfs dat het beter werkt dan eerdere modellen, zoals de EasyFeed. Anderen zijn iets minder enthousiast en wijzen op een paar kleine minpuntjes. Soms blijft het klepje een beetje openstaan na het voeren, waardoor het voer vochtig kan worden. Ook is de voerautomaat niet geschikt voor zowel nat als droog voer en kunnen de porties soms iets te groot zijn.

Al met al is de Juwel SmartFeed 2.0 Premium-voerautomaat een handig apparaat voor aquariumliefhebbers zoals ik. Het heeft nauwkeurige instellingen en een modern design. Hoewel er een paar kleine minpuntjes zijn, zoals het risico op vochtig voer en de beperkte mogelijkheden met verschillende soorten voer, lijkt het over het algemeen een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare voerautomaat voor hun vissen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. HomeShopXL Automatische Voederautomaat voor Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HomeShopXL Automatische Voederautomaat voor Aquarium

 • list plusEenvoudig ontwerp en gebruiksgemak.
 • list plusContainer draait in één keer een volledig rondje, waardoor het voer vers blijft.
 • list plusGeleverd met twee verwisselbare containers en instelbare hoeveelheid voer.

Nadelen HomeShopXL Automatische Voederautomaat voor Aquarium

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote aquariums of specifieke vissen met speciale voedingsschema's.
 • list plusAanbevolen om de voederautomaat eerst te testen voordat je langdurig afwezig bent.

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
7.55
Gebruiksgemak
7.94
De Automatische Voederautomaat voor Aquarium - Vissen Visvoer Automaat is echt een geweldige oplossing om je vissen te voeden als je er niet bent. Met deze voederautomaat hoef je je geen zorgen meer te maken, want hij doet alles automatisch en je kunt zelfs met één druk op de knop een extra voerbeurt geven.

Wat ik echt fijn vind aan deze voederautomaat is het simpele ontwerp en het gebruiksgemak. Geen ingewikkelde instellingen of digitale displays, gewoon batterijen en voer erin doen, de schuifknop instellen op 12 of 24 uur en klaar! Ideaal voor iedereen dus.

En weet je wat echt handig is? De container draait helemaal rond als het tijd is om te voeren. Andere voederautomaten draaien vaak langzaam en constant, waardoor er warme damp van het aquarium bij het voer komt. Maar dat gebeurt niet met deze voederautomaat! Geen condensvorming in de containers en het voer blijft lekker vers.

De Automatische Voederautomaat wordt geleverd met twee verwisselbare containers van 50 en 100 gram, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel voer je geeft. Je kunt ook de hoeveelheid voer per keer instellen met een schuifje. En je kunt kiezen tussen een 12-uurs en 24-uurs modus, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Het installeren van de voederautomaat is echt makkelijk. Je kunt hem vastzetten met speciale klemschroeven of met montagetape. En met de houder blijft hij stevig op het aquarium zitten. Geschikt voor glasplaten van 4 tot 18 mm dik.

De Automatische Voederautomaat werkt op twee 3V AA-batterijen, die al inbegrepen zijn als je hem koopt. En hij heeft een CE-markering, dus je weet dat hij voldoet aan de veiligheids- en prestatie-eisen.

Mensen zijn echt tevreden over deze voederautomaat. Ze vinden hem makkelijk in gebruik en van goede kwaliteit. Ideaal om je vissen te voeren tijdens vakanties.

Een klein puntje om op te letten is dat de Automatische Voederautomaat misschien niet geschikt is voor hele grote aquariums of specifieke vissen met speciale voedingsschema's. Het is dus slim om hem eerst even te testen voordat je voor lange tijd weg bent.

Al met al is de Automatische Voederautomaat voor Aquarium - Vissen Visvoer Automaat een simpele maar effectieve oplossing voor het voeden van je vissen als je er niet bent. Het simpele ontwerp, gebruiksgemak en betrouwbaarheid maken het een goede keuze voor aquariumliefhebbers zoals ik. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

 • list plusUitgebreide functies
 • list plusLange batterijduur
 • list plusMakkelijk schoon te maken

Nadelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

 • list plusNiet geheel geruisloos
 • list plusGeeft soms te veel voer

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.41
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
7.5
De Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium - 450 L is een voerautomaat van topklasse met allerlei handige functies. Met deze automaat kan ik korrel- en vlokkenvoer doseren, tot wel drie keer per dag. En het beste is dat ik de hoeveelheid voer kan instellen in maar liefst acht verschillende standen. Zo kan ik precies bepalen hoeveel mijn vissen nodig hebben.

Een gebruiker vertelt mij dat deze voederautomaat perfect werkt en dat de batterijen superlang meegaan. En het onderhoud? Een fluitje van een cent! De automaat kan namelijk makkelijk uit elkaar gehaald worden en schoongemaakt worden met een kwastje. Het enige kleine minpuntje is dat de automaat niet helemaal geruisloos is tijdens het voeren. Maar dat neem ik graag voor lief, want mijn vissen worden er wel goed door gevoed. En het mooie is dat de instellingen bewaard blijven als ik de batterijen vervang.

Een andere gebruiker is over het algemeen tevreden met deze voederautomaat, maar vindt alleen dat hij soms nog iets te veel voer geeft, zelfs in de minimale stand. Dat kan wel een beetje vervelend zijn, vooral als ik mijn vissen heel precies wil voeren.

Maar een derde gebruiker vindt deze voederautomaat juist ideaal voor als ik op vakantie ben. Er past namelijk een grote voorraad voer in de automaat. En ik kan ook nog eens meerdere tijdstippen en hoeveelheden instellen. En het beste is dat het voer niet vochtig wordt en er dus geen schimmels ontstaan. Dat is wel zo hygiënisch!

Hoewel de productbeschrijvingen van de online winkels niet heel uitgebreid zijn, geven de gebruikersreviews mij een goed beeld van de voordelen en mogelijke nadelen van de Juwel SmartFeed - Voederautomaat. Deze voederautomaat wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, goede kwaliteit en lange batterijduur. En het onderhoud? Dat is dus zo gepiept. Alleen moet ik er wel rekening mee houden dat hij niet helemaal geruisloos is tijdens het voeren.

Deze voederautomaat is perfect voor als ik vaak van huis ben of op vakantie ga en mijn vissen toch op gezette tijden wil voeren. Dankzij de mogelijkheid om meerdere tijdstippen en hoeveelheden in te stellen, is het een superflexibel apparaat. En het feit dat het voer niet vochtig wordt, is ook echt een pluspunt.

Het grootste nadeel lijkt te zijn dat de voederautomaat soms iets te veel voer geeft, zelfs in de minimale stand. Dat kan wel vervelend zijn als ik mijn vissen heel precies wil voeren.

Maar al met al is de Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium - 450 L een hoogwaardige voederautomaat met handige functies en goede kwaliteit. Ondanks enkele mogelijke nadelen, lijkt het over het algemeen een betrouwbare keuze te zijn voor vissenliefhebbers die op zoek zijn naar een automatische voederautomaat voor hun aquarium. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusAutomatisch voeren van vissen zonder dat je er zelf aan hoeft te denken
 • list plusEenvoudig instellen van onbeperkt aantal voermomenten per dag
 • list plusSamenwerking met AquaKonings visvoer zorgt voor de juiste hoeveelheid voer voor de vissen

Nadelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusAlleen geschikt voor aquaria en niet voor andere soorten vissenkommen of tanks
 • list plusMogelijk niet geschikt voor vissen met speciale voedingsbehoeften, zoals medicinaal voer of levend voer

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.76
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7
De Automatische voederautomaat voor aquaria is echt een geweldig ding voor mensen zoals ik die altijd vergeetachtig zijn als het gaat om het voeren van hun vissen. Met deze voederautomaat hoef ik me nooit meer zorgen te maken dat mijn vissen honger hebben, omdat ze altijd op tijd gevoerd worden, zonder dat ik er zelf aan hoef te denken. En het beste is dat het super eenvoudig is om aan te passen aan mijn aquariumopstelling, dankzij de verschillende montagemogelijkheden.

Het instellen van dit voerautomaat is echt een eitje. Ik kan zoveel voermomenten per dag instellen als ik maar wil, zodat mijn vissen altijd op vaste tijden gevoerd worden. En wat ik echt geweldig vind, is dat het voer altijd droog blijft en niet gaat beschimmelen, dankzij de ingebouwde ontvochtiger. Zo krijgen mijn vissen altijd vers voer van de perfecte hoeveelheid.

En weet je wat? Deze voederautomaat werkt zelfs samen met het visvoer van AquaKonings. Dat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over geknoei of verspilling van het voer. AquaKonings visvoer is speciaal ontworpen om perfect in deze voederautomaat te passen, zodat mijn vissen altijd de juiste hoeveelheid voer krijgen die ze nodig hebben voor hun gezondheid en welzijn. Geweldig toch?

En het wordt nog beter. De Automatische voederautomaat wordt geleverd inclusief batterijen, dus ik kan meteen aan de slag. En er zijn verschillende montageopties beschikbaar, zoals op de deksel, aan de zijkant van de aquariumruit of aan de dekruit. Zo past deze voederautomaat perfect in mijn aquariumopstelling.

Hoewel de technische details niet specifiek vermeld worden in de productbeschrijving of gebruikersrecensies, kan ik er wel van uitgaan dat deze voederautomaat betrouwbaar en nauwkeurig is in het voeren van mijn vissen op de ingestelde tijden. En dat is natuurlijk super belangrijk, want zo weet ik zeker dat mijn vissen regelmatig en precies genoeg gevoerd worden.

Een klein minpuntje is wel dat deze voederautomaat alleen geschikt is voor aquariums en niet voor andere soorten vissenkommen of tanks. Dus als je een ander type vissenverblijf hebt, is dit product misschien niet geschikt voor jou. Daarnaast kan het ook zijn dat deze voederautomaat niet geschikt is voor vissen die speciale voedingsbehoeften hebben, zoals medicijnen of levend voer.

Maar ondanks deze kleine beperkingen heeft de Automatische voederautomaat voor aquaria zoveel voordelen. Het gemak van het automatisch voeren van mijn vissen, de eenvoudige installatie en de samenwerking met AquaKonings visvoer maken dit product echt een topkeuze voor aquariumliefhebbers zoals ik. Ik ben er helemaal weg van! 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.33
Functionaliteit
6.52
Gebruiksgemak
7.15
De iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria is echt een uitkomst voor mensen zoals ik, die af en toe wel eens vergeten hun vissen te voeren. Met zijn verschillende montagemogelijkheden en supermakkelijke instellingen zorgt deze voederautomaat ervoor dat mijn vissen altijd op tijd hun buikje vol hebben.

Een van de beste dingen aan deze voederautomaat is dat ik maar liefst vier voermomenten per dag kan instellen. Zo weet ik zeker dat mijn vissen op vaste tijden gevoerd worden, wat natuurlijk superbelangrijk is voor hun gezondheid en welzijn. En het mooiste is nog dat ik ook de hoeveelheid voer per keer kan instellen, zodat mijn vissen altijd de juiste portie krijgen.

Wat deze voederautomaat echt onderscheidt van de rest, is de meegeleverde ontvochtiger. Hierdoor blijft het voer altijd lekker droog en schimmelvrij. Zo hoef ik me geen zorgen te maken dat mijn vissen bedorven voer krijgen, en kan ik erop vertrouwen dat ze altijd vers voedsel krijgen.

Wat ik ook echt top vind aan deze voederautomaat is dat ik 'm op verschillende manieren kan monteren. Ik kan 'm op de deksel, aan de zijkant van de aquariumruit of aan de dekruit bevestigen. Zo past het voerstation altijd perfect bij mijn aquariumopstelling.

En weet je wat het mooie is? De voederautomaat wordt gewoon geleverd met batterijen, dus ik kan meteen aan de slag. Geen gedoe en geen zorgen over het vergeten van voerbeurten. Dat is echt superhandig!

Hoewel ik geen gebruikersrecensies kon vinden, kan ik wel concluderen dat de iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria een betrouwbare en handige keuze is voor mensen die hun vissen regelmatig willen voeren. Met zijn eenvoudige instellingen, verschillende montagemogelijkheden en meegeleverde ontvochtiger is dit echt een topproduct voor aquariumliefhebbers zoals ik.

Het enige kleine minpuntje is dat deze voederautomaat alleen geschikt is voor aquaria en niet voor andere soorten vissenkommen of tanks. Ook is het belangrijk om te checken of het voer dat je gebruikt wel compatibel is met de automaat, want AquaKonings visvoer is speciaal ontworpen voor deze voederautomaat.

Maar al met al is de iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria gewoon een kwalitatief hoogstaand product met handige functies. Het is een betrouwbare oplossing voor mensen zoals ik, die hun vissen regelmatig willen voeren en zich geen zorgen willen maken over vergeten voerbeurten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Voederautomaat aquariums. Er zijn immers 353 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!