Wat is de beste Voederautomaat aquarium van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Voederautomaat aquarium is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Voederautomaat aquarium van 2024? Na het testen van 353 Voederautomaat aquariums kwam de Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml als beste uit onze Voederautomaat aquarium-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Voederautomaat aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Voederautomaat aquariums-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Voederautomaat aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Voederautomaat aquariums

1Score: 9.7
Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml
Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml
Nobleza
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Juwel Automatische Voederautomaat - 60
Beste voeder aquarium
Juwel Automatische Voederautomaat - 60
Juwel
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat
Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat
Juwel
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria
iLonda
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Eheim
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.4
Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD
Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Petcube Voerautomaat voor Hond &
Petcube Voerautomaat voor Hond &
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium
Juwel
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Automatische visvoerautomaat Auto Feeder Visvoer
Automatische visvoerautomaat Auto Feeder Visvoer
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs
Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Voederautomaat Aquarium Koopgids

Het voeren van je aquariumbewoners is een essentieel onderdeel van hun welzijn, maar wat als je een druk schema hebt en niet altijd thuis bent om op regelmatige tijden je vissen te voeren? Een voederautomaat aquarium is de oplossing!

Hoe werkt een voederautomaat voor je aquarium?

Een voederautomaat voor je aquarium is een handig apparaat dat automatisch visvoer in je aquarium strooit op de door jou ingestelde tijden

Het apparaat werkt meestal op batterijen en heeft een timerfunctie waarmee je instelt hoe vaak en hoeveel voer er wordt gedoseerd.

Om de voederautomaat te gebruiken, vul je simpelweg het voederbakje met het gewenste voer en stel je de timer in op de gewenste tijden. Zodra de timer afgaat, strooit het apparaat het voer automatisch in het aquarium.

Het is belangrijk om op te merken dat je wel moet letten op het type voer dat je gebruikt in de automaat. Sommige soorten voer bederven snel en leiden tot waterproblemen in het aquarium. Daarom is het aan te raden om alleen voer te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor gebruik in een voederautomaat.

Hoe lang mag je vissen met een voederautomaat laten?

Het is belangrijk om een voederautomaat verstandig te gebruiken en niet te veel voer in je aquarium te strooien. Overvoeding leidt namelijk tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen.

Als algemene richtlijn kunnen vissen maximaal 1 tot 2 dagen overleven zonder voer. Daarom is het aan te raden om de voederautomaat niet langer dan 2 dagen achter elkaar te gebruiken zonder toezicht. 

Als je bijvoorbeeld een weekend weggaat, stel je de voederautomaat in om voer te doseren voor de dagen dat je weg bent.

Het is ook belangrijk om regelmatig de instellingen van de voederautomaat te controleren om er zeker van te zijn dat je niet te veel voer doseert en dat het apparaat naar behoren functioneert. Zo blijven je vissen gezond en blijft het water in je aquarium schoon.

Stoppen vissen met eten als ze vol zijn?

In tegenstelling tot mensen hebben vissen geen verzadigingsgevoel, wat betekent dat ze niet automatisch stoppen met eten als ze vol zijn. 

In het wild eten vissen wanneer er voedsel beschikbaar is en ze kunnen grote hoeveelheden voedsel consumeren om zich voor te bereiden op tijden van schaarste.

Als gevolg daarvan is overvoeding een groot probleem in een aquarium en kan het leiden tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij vissen. Het is daarom belangrijk om je vissen niet te veel te voeren en alleen kleine porties te geven die ze binnen enkele minuten kunnen opeten.

Het is ook belangrijk om een regelmatig voedingsschema aan te houden en niet te vaak te voeren. Dit kan helpen om de spijsvertering van je vissen te reguleren en hun gezondheid te behouden. 

Als je merkt dat je vissen te veel voer krijgen en te zwaar worden, kun je de hoeveelheid voer die je geeft verminderen of minder vaak voeren.

Hoe vaak moet je aquarium vissen eten geven?

Hoe vaak je je aquariumvissen moet voeren hangt af van verschillende factoren, zoals het type vis, de grootte van de vis en de temperatuur van het water. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om je vissen één tot twee keer per dag kleine hoeveelheden voer te geven die ze binnen enkele minuten opeten.

Het is belangrijk om niet te veel te voeren, omdat overvoeding leidt tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen. Het is beter om kleine porties te geven en alleen te voeren wat je vissen binnen enkele minuten kunnen opeten.

Als je merkt dat je vissen niet geïnteresseerd zijn in het voer of als er na enkele minuten nog steeds voer in het aquarium ligt, is dit een teken dat je misschien te veel voert. Verminder dan de hoeveelheid voer die je geeft.

Houd er ook rekening mee dat sommige vissoorten graag meerdere kleine porties per dag eten in plaats van één grote maaltijd. Dit geldt bijvoorbeeld voor veel tropische vissen. 

Het is belangrijk om consistent te zijn in je voedingsroutine, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt.

Welk tijdstip vissen voeren aquarium?

Het beste tijdstip om je aquariumvissen te voeren hangt af van verschillende factoren, zoals hettype vis, het voedingsschema en je persoonlijke schema

Over het algemeen is het echter aan te raden om je vissen te voeren op een vast tijdstip, zodat ze weten wanneer ze kunnen verwachten gevoerd te worden.

Veel mensen kiezen ervoor om hun vissen 's ochtends of 's avonds te voeren, omdat dit vaak de tijden zijn dat ze thuis zijn. 

Als je merkt dat je vissen altijd erg actief zijn tijdens een bepaald tijdstip van de dag, is dit een goed moment om te voeren, omdat ze dan waarschijnlijk honger hebben. 

Je kunt ook proberen je voedingsschema aan te passen aan het natuurlijke ritme van je vissen. Bijvoorbeeld, als je vissen in het wild 's ochtends en' s avonds voeden, voer je ze op die momenten.

Het belangrijkste is om consistent te zijn in je voedingsschema, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt. 

Welk kleur licht tegen algen?

Er is geen specifieke kleur licht dat algen voorkomt of elimineert. Hoewel sommige algensoorten mogelijk minder groeien onder bepaalde kleuren licht, is het geen garantie dat het probleem volledig oplost. 

Het beheersen van de groei van algen in je aquarium vereist een combinatie van factoren, zoals de juiste waterparameters, het regelmatig schoonmaken van het aquarium en het beperken van de hoeveelheid licht en voedingsstoffen die de algen nodig hebben om te groeien. 

Dus, helaas, een magisch licht dat algen doet verdwijnen bestaat niet. Maar wees niet ontmoedigd, met de juiste aanpak en wat geduld krijg je de algen in je aquarium onder controle!

hero illustration

Hoe testen we Voederautomaat aquariums?

Om de beste Voederautomaat aquarium te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Voederautomaat aquarium-test hebben we 353 Voederautomaat aquariums geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Voederautomaat aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Voederautomaat aquarium-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Voederautomaat aquarium-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste Voederautomaat aquarium in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 353 Voederautomaat aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Voederautomaat aquariums in een oogopslag

1. Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

 • list plusGrote capaciteit van 200 ml, geschikt voor verschillende soorten visvoer.
 • list plusFlexibele installatiemogelijkheden, kan met basis of dubbelzijdige sticker worden bevestigd.
 • list plusGemakkelijk in gebruik, biedt gemak en gemoedsrust voor huisdiereigenaren.

Nadelen Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat 200ml

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer grote aquariums of situaties waarin nauwkeurige dosering vereist is.
 • list plusRegelmatig bijvullen van voer nodig om ervoor te zorgen dat huisdieren voldoende te eten hebben.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.51
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
9.96
De Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat is echt een handige tool voor het voeren van mijn vissen, schildpadden en kikkers. Ik kan deze voederautomaat instellen om precies op 4 verschillende momenten per dag voer te geven, wat echt handig is. Maar weet je wat? Ik kan ook gewoon handmatig voeren als ik wat extra interactie met mijn huisdieren wil hebben. 🐠

Wat ik echt geweldig vind aan deze voederautomaat is dat hij een grote capaciteit van 200 ml heeft. Dit betekent dat ik verschillende soorten visvoer kan gebruiken, zoals vlokken, granulaten, poeders en strips. En weet je wat nog beter is? Het ontwerp is vochtbestendig, dus het visvoer blijft altijd droog en raakt niet verstopt. Geen gedoe meer met verstopte voederautomaten!

Maar hier komt het beste deel: ik kan deze voederautomaat op twee manieren installeren. Ik kan ervoor kiezen om hem met de basis te installeren of ik kan een dubbelzijdige sticker gebruiken om hem op het deksel van mijn tank te plakken. Hoe handig is dat? Het maakt niet uit wat voor soort aquarium ik heb, deze voederautomaat past erbij.

Oh, en ik moet het hebben over de 360° rotatie van de basis. Dat betekent dat ik de voederautomaat in elke gewenste positie kan draaien nadat ik hem heb geïnstalleerd. Geen gedoe meer met het verspreiden van voer, het gaat allemaal soepel en gemakkelijk.

Nu, ik heb wat onderzoek gedaan en de gebruikersreviews zijn echt positief. Mensen zeggen dat de kwaliteit van deze voederautomaat geweldig is. Ja, het kan wat tijd kosten om in te stellen, maar eenmaal ingesteld werkt het perfect. Een gebruiker noemde het zelfs een supermakkelijk apparaat, vooral handig wanneer ze een paar dagen weg zijn. Het beste is dat de voederautomaat de juiste hoeveelheid voer automatisch aan de vissen geeft. En wist je dat je hem niet alleen kunt vastklemmen, maar ook op het deksel van het aquarium kunt plakken? Hoe handig is dat?

Nu moet ik wel eerlijk zijn, er zijn geen specifieke nadelen genoemd in de reviews. Maar ik moet wel zeggen dat deze voederautomaat mogelijk niet geschikt is voor hele grote aquariums of situaties waarin je heel precies moet doseren. Oh, en vergeet niet om regelmatig het voer bij te vullen, zodat je huisdieren altijd genoeg te eten hebben.️

Al met al vind ik de Nobleza BT9 Automatische Voederautomaat echt een handige en betrouwbare oplossing voor het voeren van mijn vissen, schildpadden en kikkers. Met zijn grote capaciteit, flexibele installatiemogelijkheden en eenvoudige bediening, biedt het gemak en gemoedsrust voor huisdiereigenaren zoals ik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Beste voeder aquarium: Juwel Automatische Voederautomaat - 60

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60

 • list plusHandig voor mensen die regelmatig weg zijn en hun vissen niet willen verhongeren.
 • list plusKan geprogrammeerd worden voor twee voedingscycli per dag, waardoor je de vissen op vaste tijden kunt voeren.
 • list plusEenvoudig te bevestigen aan Juwel aquaria met een High-Lite lichtkap, maar ook geschikt voor andere aquaria.

Nadelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60

 • list plusLastig om de voerdosering in te stellen, vooral voor kleine hoeveelheden voer.
 • list plusVoeding kan vochtig worden, waardoor er geen voedsel aan de vissen wordt gegeven.
 • list plusDosering en consistentie van voerlevering kunnen verbeterd worden.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.95
Gebruiksgemak
9.89
De Juwel Automatische Voederautomaat is echt iets voor mij, een aquariumliefhebber die zijn vissen graag regelmatig voedt, zelfs als ik niet thuis ben. Deze voederautomaat past perfect in mijn Juwel aquarium met High-Lite lichtkap, maar werkt ook prima in andere aquaria. Ik kan dit handige apparaat programmeren voor twee voedingscycli per dag en het heeft zelfs een capaciteit van maximaal 60 voersessies.

Een van de beste kenmerken van de Juwel Automatische Voederautomaat is de mogelijkheid om de voerdosering in te stellen. Oké, ik moet eerlijk zijn, sommige gebruikers hebben gezegd dat dit een beetje lastig kan zijn, vooral als je kleine hoeveelheden voer nodig hebt. Het kan wat moeite kosten om de juiste hoeveelheid in te stellen, waardoor de automaat soms te veel of helemaal geen voer afgeeft. Dit kan een nadeel zijn als je maar een paar vissen hebt.

Een ander punt waar gebruikers op hebben gewezen, is dat het voer niet altijd constant wordt afgegeven. Sommige gebruikers hebben gemeld dat het voer vochtig wordt, waardoor er helemaal geen voedsel meer aan de vissen wordt gegeven. Dat is natuurlijk super vervelend, vooral als je niet altijd thuis bent om het probleem op te merken en op te lossen.

Maar laten we eerlijk zijn, ondanks deze kleine ongemakken heeft de Juwel Automatische Voederautomaat nog steeds voordelen voor aquariumliefhebbers zoals ik. Het is gewoon super handig voor mensen zoals ik die regelmatig weg zijn en hun vissen niet willen laten verhongeren. Ik kan dit apparaat programmeren voor twee voedingscycli per dag, zodat mijn vissen op vaste tijden worden gevoerd. Zo kan ik ervoor zorgen dat ze een gezond voedingspatroon hebben en niet worden overvoerd.

Wat ik ook heel fijn vind, is dat deze voederautomaat super gemakkelijk te gebruiken is. Ik kan hem gewoon bevestigen aan mijn Juwel aquarium met High-Lite lichtkap, maar hij werkt ook prima in andere aquaria. Dat maakt het echt een veelzijdig apparaat dat geschikt is voor allerlei soorten aquaria.

Als we kijken naar de concurrentie, dan valt de Juwel Automatische Voederautomaat echt op door zijn compatibiliteit met Juwel aquaria en de mogelijkheid om geprogrammeerd te worden voor twee voedingscycli per dag. Het biedt gewoon een handige oplossing voor aquariumliefhebbers zoals ik die hun vissen regelmatig willen voeden, zelfs als ze niet thuis zijn.

Kortom, de Juwel Automatische Voederautomaat heeft zeker zijn sterke punten zoals gebruiksgemak en programmeerbaarheid. Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn nog wel wat verbeterpunten op het gebied van dosering en consistente voerlevering. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare voederautomaat, is het misschien de moeite waard om ook naar andere opties te kijken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

 • list plusNauwkeurige instellingen voor hoeveelheid voer
 • list plusModern ontwerp dat goed past bij de meeste aquariums

Nadelen Juwel Smartfeed 2.0 Voerautomaat

 • list plusKlepje kan soms een klein stukje open blijven staan na een voerbeurt, waardoor het voer vochtig kan worden
 • list plusNiet geschikt voor zowel nat als droog voer
 • list plusPorties kunnen soms te groot zijn

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.64
Gebruiksgemak
8.81
De Juwel SmartFeed 2.0 Premium-voerautomaat is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je vissen te voeren. Dit handige apparaat is speciaal ontworpen voor gebruik in een aquarium en zit boordevol handige functies.

Een van de beste dingen aan de Juwel SmartFeed 2.0 is dat je de hoeveelheid voer precies kunt instellen. Dit is vooral handig als je verschillende soorten visvoer wilt gebruiken of speciale dieetwensen hebt voor je vissen. Met deze automaat kun je tot wel 3 keer per dag voeren, zodat je je vissen op vaste tijden kunt verwennen.

Wat ook fijn is aan de Juwel SmartFeed 2.0 is het moderne design. Het apparaat heeft een strakke zwarte kleur en past perfect bij de meeste aquariums. En het beste van alles is dat de voerautomaat op batterijen werkt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over snoeren en stopcontacten.

Wat betreft de prestaties van de Juwel SmartFeed 2.0 zijn de meningen verdeeld. Sommige gebruikers vinden het apparaat geweldig en zijn erg tevreden over de kwaliteit. Ze zeggen zelfs dat het beter werkt dan eerdere modellen, zoals de EasyFeed. Anderen zijn iets minder enthousiast en wijzen op een paar kleine minpuntjes. Soms blijft het klepje een beetje openstaan na het voeren, waardoor het voer vochtig kan worden. Ook is de voerautomaat niet geschikt voor zowel nat als droog voer en kunnen de porties soms iets te groot zijn.

Al met al is de Juwel SmartFeed 2.0 Premium-voerautomaat een handig apparaat voor aquariumliefhebbers zoals ik. Het heeft nauwkeurige instellingen en een modern design. Hoewel er een paar kleine minpuntjes zijn, zoals het risico op vochtig voer en de beperkte mogelijkheden met verschillende soorten voer, lijkt het over het algemeen een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare voerautomaat voor hun vissen. 😊

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

4. iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusVeelzijdige montage-opties
 • list plusEenvoudig in te stellen
 • list plusSamenwerking met Aquakonings visvoer

Nadelen iLonda Automatische voederautomaat voor aquaria

 • list plusMontagebeugels kunnen losraken
 • list plusKan af en toe vastlopen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.54
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
9.36
Deze Automatische voederautomaat voor aquaria is echt een geweldige oplossing voor aquarianen zoals ik die soms wel eens vergeten om hun vissen te voeren. Met deze voerautomaat hoef ik me geen zorgen meer te maken, mijn vissen worden altijd op tijd gevoerd, zonder dat ik er constant aan hoef te denken.

Een van de beste eigenschappen van deze voederautomaat is de flexibele montage-opties. Ik kan de automatische voerbak op verschillende manieren monteren, bijvoorbeeld op de deksel, aan de zijkant van de aquariumruit of aan de dekruit. Dit betekent dat dit voerstation perfect in elke opstelling past.

Het instellen van de voedermachine is super eenvoudig. Ik kan twee voermomenten per dag instellen, zodat mijn vissen altijd op vaste tijden gevoerd worden. En het beste is dat de voerautomaat ook een ontvochtiger heeft, hierdoor blijft het voer droog en gaat het niet schimmelen. Zo krijgen mijn vissen altijd vers voer.

Een ander voordeel van deze voederautomaat is dat ik de hoeveelheid voer per keer kan instellen. Met de schuif op de voertrommel kan ik gemakkelijk bepalen hoeveel voer er wordt gegeven, zodat mijn vissen altijd de juiste hoeveelheid krijgen.

Wat deze voederautomaat echt onderscheidt van andere merken is de samenwerking met Aquakonings visvoer. Het voer is speciaal ontworpen om perfect te passen in deze automatische voerbak, waardoor er geen geknoei of verspilling is. Ik kan erop vertrouwen dat mijn vissen op het juiste moment de juiste hoeveelheid voer krijgen, wat cruciaal is voor hun gezondheid en welzijn.

De Automatische voederautomaat voor aquaria wordt geleverd met alles wat ik nodig heb: de voederautomaat zelf, een ontvochtiger, een montagebeugel voor de deksel en een montagestrip voor de deksel. En als kers op de taart worden er ook nog twee AA-batterijen meegeleverd, zodat ik meteen aan de slag kan.

Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met deze voederautomaat, zijn er enkele mogelijke beperkingen. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de montagebeugels niet altijd even stevig zijn en soms los kunnen raken. Ook kan het voorkomen dat de voerautomaat af en toe vastloopt, waardoor het voeren wordt onderbroken.

Ondanks deze mogelijke nadelen biedt de Automatische voederautomaat voor aquaria echt dé totaaloplossing voor aquarianen zoals ik die hun vissen regelmatig willen voeren, zonder er constant aan te hoeven denken. Met zijn flexibele montage-opties, eenvoudige instellingen en samenwerking met Aquakonings visvoer, is deze voerautomaat een betrouwbare keuze voor elke aquariumliefhebber. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusBetrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaat
 • list plusGrote voedercontainer kan tot 4 weken voedsel bevatten
 • list plusVoer blijft altijd droog

Nadelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusVoederhoeveelheid moet opnieuw worden ingesteld na bijvullen

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
8.03
De Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen is echt een geweldig apparaat voor vissenliefhebbers zoals ik. Het is super betrouwbaar en heel gemakkelijk te gebruiken, vooral wanneer ik op vakantie ben of even niet thuis ben. Met de eenvoudige instellingen kan ik bepalen wanneer mijn vissen moeten eten, en ik kan zelfs twee keer per dag voeren!

Wat deze voederautomaat echt uniek maakt, is de grote voedercontainer. Hij heeft een inhoud van ongeveer 100 ml, wat genoeg is om tot wel 4 weken voedsel op te slaan. Zelfs mijn sluierstaartvis van 10 cm kan hiermee worden gevoed. Dat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over het voeren van mijn vissen als ik een tijdje weg ben.

Maar wat ik vooral geweldig vind aan de Eheim Voederautomaat is de betrouwbaarheid. Volgens andere gebruikers werkt dit apparaat elke dag precies zoals ik het instel, zonder enige problemen tot nu toe. Het voer blijft ook altijd droog, waardoor het niet vochtig wordt of gaat klonteren. Dat gebeurt helaas wel bij sommige andere automatische voeders.

Het instellen en gebruiken van dit apparaat is echt een eitje. De voederprogramma's zijn super gemakkelijk in te stellen en het apparaat is tijdens het voeren ook nog eens heel stil. Het enige kleine nadeel is dat ik de hoeveelheid voer opnieuw moet instellen nadat ik de container heb bijgevuld. Maar dat is echt maar een kleinigheidje en heel makkelijk op te lossen.

Al met al kan ik zeggen dat de Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen een topaankoop is voor iedereen die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke voederautomaat zoekt. Het is perfect voor als je op vakantie gaat en kan tot wel 4 weken voedsel bevatten. Met zijn droge voer en eenvoudige instellingen biedt het echt gemoedsrust en gemak. Het enige kleine nadeel is het opnieuw instellen van de voederhoeveelheid na het bijvullen. Maar al met al kan ik de Eheim Voederautomaat zeker aanraden! 💪

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD

 • list plusKristalheldere 1080p Full HD beeldkwaliteit
 • list plusAutomatische nachtzichtfunctie
 • list plusTweeweg-audiofunctionaliteit

Nadelen Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD

 • list plusMogelijke hoge prijs

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.56
Als huisdierouder kan ik met de Petcube Huisdiercamera 1080p Full HD met Nachtvisie altijd en overal dicht bij mijn harige vrienden zijn. Met zijn kristalheldere 1080p Full HD beeldkwaliteit en automatische nachtzichtfunctie, biedt deze slimme camera een scherpe live-verbinding, zelfs in het donker. Met tweeweg-audio kan ik niet alleen luisteren naar, maar ook praten met mijn huisdieren, waar ik ook ben. Of het nu gaat om begroeten, kalmeren of het voorkomen van ongewenst gedrag, ik kan het allemaal met één druk op de knop in de intuïtieve app.

Een geweldige eigenschap is de geluidsherkenning, die direct mobiele meldingen stuurt bij potentieel gevaarlijke situaties, zoals blaffen, miauwen of ongewenste activiteiten. Zo kan ik snel ingrijpen, zelfs als ik niet thuis ben. En met 24/7 toegang tot een dierenarts via de app, kan ik vragen stellen over de gezondheid van mijn huisdieren en zelfs foto's of videoclips delen voor deskundig advies.

De installatie is moeiteloos dankzij de handige magnetische voet, 3M-tape en duidelijke instructies. Het duurzame ontwerp, gemaakt van robuust plastic, is bestand tegen de nieuwsgierigheid van huisdieren. Bovendien is de camera compatibel met zowel iOS als Android, waardoor het voor een breed scala aan gebruikers toegankelijk is. Met zijn compacte en stijlvolle kubusvormige ontwerp, past de camera perfect in elk interieur.

De Petcube Huisdiercamera onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak, geavanceerde functionaliteiten en hoogwaardige beeldkwaliteit. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt dit product ideaal voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare manier om in contact te blijven met hun huisdieren, zelfs wanneer ze niet thuis zijn.

De prijs kan een mogelijke beperking zijn, aangezien geavanceerde functies en kwaliteit vaak gepaard gaan met een hoger prijskaartje. Desalniettemin zijn de voordelen van gemoedsrust en verbondenheid met huisdieren op afstand van onschatbare waarde. De Petcube Huisdiercamera lijkt daarom een uitstekende investering voor huisdiereigenaren die streven naar een nauwere band met hun huisdieren, ongeacht hun locatie. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Petcube Voerautomaat voor Hond &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Petcube Voerautomaat voor Hond &

 • list plusHoogwaardige 1080p live streaming video

Nadelen Petcube Voerautomaat voor Hond &

 • list plusVereist 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk
 • list plusBeperking tot droge traktaties

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.17
Functionaliteit
7.92
Gebruiksgemak
7.94
Ik ben dol op mijn huisdieren en wil altijd weten hoe het met ze gaat, zelfs als ik niet thuis ben. De Petcube Voerautomaat voor Hond & Kat is de perfecte oplossing om mijn huisdieren in de gaten te houden en met ze te communiceren, waar ik ook ben. Met zijn full HD 1080p live streaming video, 160° groothoekweergave, helder nachtzicht tot 30 voet en 8x digitale zoom, kan ik mijn huisdieren altijd duidelijk zien, zelfs in het donker.

Het allerleukste is de ingebouwde traktatie dispenser met een container van 1,5 lbs, waarmee ik mijn huisdieren op afstand kan belonen met hun favoriete traktaties. En als ik me zorgen maak over hun gezondheid of gedrag, kan ik zelfs professioneel advies inwinnen door een chat te starten vanuit de Petcube app, dankzij de ingebouwde 24/7 online dierenartschat. Met de Petcube app ontvang ik ook direct een pushmelding als de camera geluid of beweging in mijn huis detecteert.

Hoewel de Petcube Voerautomaat een 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk vereist en alleen droge traktaties ondersteunt, is het nog steeds een geweldige keuze voor huisdiereigenaren die graag in contact willen blijven met hun huisdieren, zelfs als ze niet thuis zijn. Met zijn geavanceerde functies en hoogwaardige videokwaliteit is dit echt een must-have voor elke huisdiereigenaar die het beste voor zijn huisdieren wil.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

 • list plusUitgebreide functies
 • list plusLange batterijduur
 • list plusMakkelijk schoon te maken

Nadelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium

 • list plusNiet geheel geruisloos
 • list plusGeeft soms te veel voer

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.26
Functionaliteit
7.49
Gebruiksgemak
8.24
De Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium - 450 L is een voerautomaat van topklasse met allerlei handige functies. Met deze automaat kan ik korrel- en vlokkenvoer doseren, tot wel drie keer per dag. En het beste is dat ik de hoeveelheid voer kan instellen in maar liefst acht verschillende standen. Zo kan ik precies bepalen hoeveel mijn vissen nodig hebben.

Een gebruiker vertelt mij dat deze voederautomaat perfect werkt en dat de batterijen superlang meegaan. En het onderhoud? Een fluitje van een cent! De automaat kan namelijk makkelijk uit elkaar gehaald worden en schoongemaakt worden met een kwastje. Het enige kleine minpuntje is dat de automaat niet helemaal geruisloos is tijdens het voeren. Maar dat neem ik graag voor lief, want mijn vissen worden er wel goed door gevoed. En het mooie is dat de instellingen bewaard blijven als ik de batterijen vervang.

Een andere gebruiker is over het algemeen tevreden met deze voederautomaat, maar vindt alleen dat hij soms nog iets te veel voer geeft, zelfs in de minimale stand. Dat kan wel een beetje vervelend zijn, vooral als ik mijn vissen heel precies wil voeren.

Maar een derde gebruiker vindt deze voederautomaat juist ideaal voor als ik op vakantie ben. Er past namelijk een grote voorraad voer in de automaat. En ik kan ook nog eens meerdere tijdstippen en hoeveelheden instellen. En het beste is dat het voer niet vochtig wordt en er dus geen schimmels ontstaan. Dat is wel zo hygiënisch!

Hoewel de productbeschrijvingen van de online winkels niet heel uitgebreid zijn, geven de gebruikersreviews mij een goed beeld van de voordelen en mogelijke nadelen van de Juwel SmartFeed - Voederautomaat. Deze voederautomaat wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, goede kwaliteit en lange batterijduur. En het onderhoud? Dat is dus zo gepiept. Alleen moet ik er wel rekening mee houden dat hij niet helemaal geruisloos is tijdens het voeren.

Deze voederautomaat is perfect voor als ik vaak van huis ben of op vakantie ga en mijn vissen toch op gezette tijden wil voeren. Dankzij de mogelijkheid om meerdere tijdstippen en hoeveelheden in te stellen, is het een superflexibel apparaat. En het feit dat het voer niet vochtig wordt, is ook echt een pluspunt.

Het grootste nadeel lijkt te zijn dat de voederautomaat soms iets te veel voer geeft, zelfs in de minimale stand. Dat kan wel vervelend zijn als ik mijn vissen heel precies wil voeren.

Maar al met al is de Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium - 450 L een hoogwaardige voederautomaat met handige functies en goede kwaliteit. Ondanks enkele mogelijke nadelen, lijkt het over het algemeen een betrouwbare keuze te zijn voor vissenliefhebbers die op zoek zijn naar een automatische voederautomaat voor hun aquarium. 🐠

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9. Automatische visvoerautomaat Auto Feeder Visvoer

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Automatische visvoerautomaat Auto Feeder Visvoer

 • list plusHandig voor aquariumliefhebbers tijdens drukke periodes of vakanties.
 • list plusIntelligente chip met meerdere voermodi voor flexibiliteit in voedingsvoorkeuren.
 • list plusVeelzijdig in het verwerken van verschillende soorten visvoer.

Nadelen Automatische visvoerautomaat Auto Feeder Visvoer

 • list plusVoor sommige gebruikers kan de voeropslag te klein zijn voor langere periodes van afwezigheid.
 • list plusPeriodieke batterijvervanging kan een nadeel zijn, hoewel de draadloze werking dit compenseert.

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.02
Gebruiksgemak
7.93
Als ik een aquariumliefhebber was, zou ik dolblij zijn met de automatische visvoerautomaat. Het is een handig apparaat dat ervoor zorgt dat mijn vissen op tijd worden gevoerd, zelfs als ik druk ben of op vakantie ga. Met vooraf ingestelde voertijden hoef ik me geen zorgen te maken over het voeren van mijn vissen.

Wat deze voederautomaat echt onderscheidt, is de slimme chip die meerdere voermodi biedt. Hiermee kan ik de voeding aanpassen aan de specifieke behoeften van mijn vissen. Ook handig is het duidelijke display dat mij laat zien welke modus actief is en hoe het zit met de batterijstatus. Zo kan ik altijd in de gaten houden hoe de voederautomaat werkt.

Een ander pluspunt is dat deze voederautomaat verschillende soorten visvoer aankan, van korrels tot vlokken. Hierdoor heb ik de vrijheid om het voer te kiezen dat het beste bij mijn vissen past. De 360° draaifunctie maakt het ook gemakkelijk om de voederautomaat te positioneren en aan te passen aan mijn aquarium. En het beste is nog wel dat het apparaat draadloos werkt op 2x AA-batterijen, dus geen gedoe met kabels.

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine nadelen. Sommige gebruikers zouden misschien graag een grotere voeropslag willen, vooral voor langere afwezigheid. En het is waar dat de batterijen af en toe vervangen moeten worden, maar dat wordt gecompenseerd door de draadloze werking.

Al met al is deze automatische visvoerautomaat een waardevolle toevoeging aan mijn aquarium. Met zijn veelzijdigheid, slimme functies en draadloze werking onderscheidt deze voederautomaat zich van de rest. Ik zou het zeker aanraden aan andere vissenliefhebbers! 🐠

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs

 • list plusMeerdere voertijden per dag in te stellen
 • list plusGeschikt voor zowel korrels als vlokken
 • list plusGemakkelijk te plaatsen zonder gedoe met kabels

Nadelen Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs

 • list plusWerkt op batterijen, wat regelmatig vervangen vereist

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.9
Functionaliteit
6.78
Gebruiksgemak
7.75
Ik ben dol op mijn Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs! Het is echt een handige toevoeging aan mijn aquarium. Met dit voerautomaat hoef ik me geen zorgen te maken over het voeren van mijn vissen, zelfs als ik er niet ben. Ik kan één tot vier voertijden per dag instellen, wat perfect is om een regelmatig voedingsschema voor mijn vissen te behouden. En het beste is dat het zowel korrels als vlokken kan gebruiken, dus het is geschikt voor al mijn vissen.

Het beste van dit voerautomaat is dat het op batterijen werkt, wat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over kabels of stopcontacten. Het is echt gemakkelijk te plaatsen en te gebruiken, zelfs voor beginners zoals ik. Het eenvoudige ontwerp maakt het super handig en betrouwbaar.

Dit voerautomaat is perfect voor aquariumliefhebbers zoals ik die regelmatig voeding voor hun vissen willen garanderen, zelfs als ze druk zijn of op vakantie gaan. Het is echt een geweldige aanwinst voor mijn aquarium. En met de mogelijkheid om meerdere voertijden per dag in te stellen en geschikt te zijn voor verschillende voedingstypes, is het echt de beste keuze voor het welzijn van mijn vissen.

Het enige nadeel is dat het op batterijen werkt, dus ik moet ervoor zorgen dat ik regelmatig de batterijen vervang. Maar al met al ben ik echt blij met mijn Superfish Visvoerautomaat Aqua Feeder Wit/grijs. Het is echt een eenvoudige en effectieve oplossing voor het voeren van mijn vissen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Voederautomaat aquariums. Er zijn immers 353 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!