Bestenu

Wat is de beste voederautomaat aquarium van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede voederautomaat aquarium is een lastige uitdaging. Wat is de beste voederautomaat aquarium van 2023? Na het testen van 58 voederautomaat aquariums kwam de Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig als beste uit onze voederautomaat aquarium-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de voederautomaat aquariums, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 voederautomaat aquariums-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige voederautomaat aquarium-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste voederautomaat aquariums

1Score: 9.9
Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig
Beste Voederautomaat aquarium voor beginners
Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Beste Voederautomaat aquarium voor gevorderden
Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
SuperFish Aquarium Feeder Zwart zwart , grijs
SuperFish Aquarium Feeder Zwart zwart , grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Juwel easyfeed automatic feeder zwart
Juwel easyfeed automatic feeder zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
JBL AutoFood Voederautomaat Zwart
Beste Voederautomaat aquarium voor vakanties
JBL AutoFood Voederautomaat Zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Juwel voederautomaat, Smart Feed 2.0. zwart
Juwel voederautomaat, Smart Feed 2.0. zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Aquaforte Automatisch Voerautomaat blauw
Aquaforte Automatisch Voerautomaat blauw
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium overige
Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium overige
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.3
Automatische Voederautomaat voor Aquarium Vissen zwart , geel , transparant
Automatische Voederautomaat voor Aquarium Vissen zwart , geel , tra...
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.2
SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant
SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Voederautomaat Aquarium Koopgids

Het voeren van je aquariumbewoners is een essentieel onderdeel van hun welzijn, maar wat als je een druk schema hebt en niet altijd thuis bent om op regelmatige tijden je vissen te voeren? Een voederautomaat aquarium is de oplossing!

Hoe werkt een voederautomaat voor je aquarium?

Een voederautomaat voor je aquarium is een handig apparaat dat automatisch visvoer in je aquarium strooit op de door jou ingestelde tijden

Het apparaat werkt meestal op batterijen en heeft een timerfunctie waarmee je instelt hoe vaak en hoeveel voer er wordt gedoseerd.

Om de voederautomaat te gebruiken, vul je simpelweg het voederbakje met het gewenste voer en stel je de timer in op de gewenste tijden. Zodra de timer afgaat, strooit het apparaat het voer automatisch in het aquarium.

Het is belangrijk om op te merken dat je wel moet letten op het type voer dat je gebruikt in de automaat. Sommige soorten voer bederven snel en leiden tot waterproblemen in het aquarium. Daarom is het aan te raden om alleen voer te gebruiken dat speciaal ontworpen is voor gebruik in een voederautomaat.

Hoe lang mag je vissen met een voederautomaat laten?

Het is belangrijk om een voederautomaat verstandig te gebruiken en niet te veel voer in je aquarium te strooien. Overvoeding leidt namelijk tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen.

Als algemene richtlijn kunnen vissen maximaal 1 tot 2 dagen overleven zonder voer. Daarom is het aan te raden om de voederautomaat niet langer dan 2 dagen achter elkaar te gebruiken zonder toezicht. 

Als je bijvoorbeeld een weekend weggaat, stel je de voederautomaat in om voer te doseren voor de dagen dat je weg bent.

Het is ook belangrijk om regelmatig de instellingen van de voederautomaat te controleren om er zeker van te zijn dat je niet te veel voer doseert en dat het apparaat naar behoren functioneert. Zo blijven je vissen gezond en blijft het water in je aquarium schoon.

Stoppen vissen met eten als ze vol zijn?

In tegenstelling tot mensen hebben vissen geen verzadigingsgevoel, wat betekent dat ze niet automatisch stoppen met eten als ze vol zijn. 

In het wild eten vissen wanneer er voedsel beschikbaar is en ze kunnen grote hoeveelheden voedsel consumeren om zich voor te bereiden op tijden van schaarste.

Als gevolg daarvan is overvoeding een groot probleem in een aquarium en kan het leiden tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij vissen. Het is daarom belangrijk om je vissen niet te veel te voeren en alleen kleine porties te geven die ze binnen enkele minuten kunnen opeten.

Het is ook belangrijk om een regelmatig voedingsschema aan te houden en niet te vaak te voeren. Dit kan helpen om de spijsvertering van je vissen te reguleren en hun gezondheid te behouden. 

Als je merkt dat je vissen te veel voer krijgen en te zwaar worden, kun je de hoeveelheid voer die je geeft verminderen of minder vaak voeren.

Hoe vaak moet je aquarium vissen eten geven?

Hoe vaak je je aquariumvissen moet voeren hangt af van verschillende factoren, zoals het type vis, de grootte van de vis en de temperatuur van het water. 

Over het algemeen wordt aanbevolen om je vissen één tot twee keer per dag kleine hoeveelheden voer te geven die ze binnen enkele minuten opeten.

Het is belangrijk om niet te veel te voeren, omdat overvoeding leidt tot vervuild water en gezondheidsproblemen bij je vissen. Het is beter om kleine porties te geven en alleen te voeren wat je vissen binnen enkele minuten kunnen opeten.

Als je merkt dat je vissen niet geïnteresseerd zijn in het voer of als er na enkele minuten nog steeds voer in het aquarium ligt, is dit een teken dat je misschien te veel voert. Verminder dan de hoeveelheid voer die je geeft.

Houd er ook rekening mee dat sommige vissoorten graag meerdere kleine porties per dag eten in plaats van één grote maaltijd. Dit geldt bijvoorbeeld voor veel tropische vissen. 

Het is belangrijk om consistent te zijn in je voedingsroutine, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt.

Welk tijdstip vissen voeren aquarium?

Het beste tijdstip om je aquariumvissen te voeren hangt af van verschillende factoren, zoals hettype vis, het voedingsschema en je persoonlijke schema

Over het algemeen is het echter aan te raden om je vissen te voeren op een vast tijdstip, zodat ze weten wanneer ze kunnen verwachten gevoerd te worden.

Veel mensen kiezen ervoor om hun vissen 's ochtends of 's avonds te voeren, omdat dit vaak de tijden zijn dat ze thuis zijn. 

Als je merkt dat je vissen altijd erg actief zijn tijdens een bepaald tijdstip van de dag, is dit een goed moment om te voeren, omdat ze dan waarschijnlijk honger hebben. 

Je kunt ook proberen je voedingsschema aan te passen aan het natuurlijke ritme van je vissen. Bijvoorbeeld, als je vissen in het wild 's ochtends en' s avonds voeden, voer je ze op die momenten.

Het belangrijkste is om consistent te zijn in je voedingsschema, zodat je vissen weten wanneer ze kunnen verwachten te worden gevoed en hun spijsvertering regelmatig verloopt. 

Welk kleur licht tegen algen?

Er is geen specifieke kleur licht dat algen voorkomt of elimineert. Hoewel sommige algensoorten mogelijk minder groeien onder bepaalde kleuren licht, is het geen garantie dat het probleem volledig oplost. 

Het beheersen van de groei van algen in je aquarium vereist een combinatie van factoren, zoals de juiste waterparameters, het regelmatig schoonmaken van het aquarium en het beperken van de hoeveelheid licht en voedingsstoffen die de algen nodig hebben om te groeien. 

Dus, helaas, een magisch licht dat algen doet verdwijnen bestaat niet. Maar wees niet ontmoedigd, met de juiste aanpak en wat geduld krijg je de algen in je aquarium onder controle!

hero illustration

Hoe testen we voederautomaat aquariums?

Om de beste voederautomaat aquarium te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze voederautomaat aquarium-test hebben we 58 voederautomaat aquariums geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze voederautomaat aquarium-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze voederautomaat aquarium-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen voederautomaat aquarium-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste voederautomaat aquarium in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 58 voederautomaat aquariums te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste voederautomaat aquariums op een rij

1. Beste Voederautomaat aquarium voor beginners: Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig

 • list plusDeze voederautomaat is makkelijk instelbaar zonder veel poespas, wat het ideaal maakt voor beginners in de aquariumhobby.
 • list plusDe voederautomaat heeft een goede kwaliteit en is onderhoudsvrij, waardoor het een duurzame investering is voor aquariumliefhebbers.
 • list plusHet design van de voederautomaat is mooi en past goed bij de meeste aquariums, wat het een esthetisch verantwoorde keuze maakt.

Nadelen Juwel Automatische Voederautomaat - 60 zwart/doorzichtig

 • list plusDe dosering van het voer kan lastig in te stellen zijn, wat voor sommige aquariumhouders een uitdaging kan zijn.
 • list plusDe levering van voer is niet altijd constant, wat kan leiden tot onregelmatige voeding van de vissen en andere aquariumbewoners.
 • list plusHoewel de voederautomaat handig is in gebruik, is het niet volledig onderhoudsvrij en moet er af en toe schoongemaakt worden om de kwaliteit van het voer te waarborgen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.5

De Juwel Automatische Voederautomaat is een handig apparaat voor elke aquariumhouder die zijn vissen op een regelmatige basis wil voeden. Dit apparaat is geschikt voor Juwel aquaria met een High-Lite lichtkap, maar kan ook gebruikt worden in andere aquaria. Het is voorzien van een programmeerbare timer en kan tot 60 voersessies opslaan, wat betekent dat je je vissen tot twee keer per dag kunt voeden zonder dat je er zelf aan hoeft te denken.

Het apparaat heeft een slank en stijlvol ontwerp, dat niet alleen functioneel is, maar ook visueel aantrekkelijk. Met een gewicht van slechts 500 gram is het ook zeer licht en kan het gemakkelijk worden geplaatst waar je maar wilt.

De Juwel Automatische Voederautomaat is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, zelfs voor beginners. Het enige dat je hoeft te doen, is het apparaat programmeren en het in het aquarium plaatsen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Een groot voordeel van de Juwel Automatische Voederautomaat is dat het voorkomt dat je vissen overvoerd worden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Door de geprogrammeerde voedingen hebben je vissen altijd precies genoeg voedsel om gezond te blijven.

Een nadeel van dit apparaat is dat het geen mogelijkheid heeft om handmatig te voeren. Dit kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld je vissen wilt verwennen met een extraatje.

Al met al is de Juwel Automatische Voederautomaat een geweldige keuze voor elke aquariumhouder die op zoek is naar een handige manier om hun vissen op een regelmatige basis te voeden. Het is gemakkelijk te gebruiken, efficiënt en betrouwbaar. Als je echter graag af en toe handmatig voert, is het misschien niet de beste keuze voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2. Beste Voederautomaat aquarium voor gevorderden: Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusDit automatische voersysteem is gemakkelijk in te stellen en werkt nauwkeurig, waardoor de vissen op vaste tijden gevoerd worden.
 • list plusHet voersysteem heeft een grote voeding container, waardoor er voldoende voer in kan voor meerdere dagen.
 • list plusDit voersysteem is onderhoudsvrij en kan dus langdurig gebruikt worden zonder dat er veel onderhoud nodig is.

Nadelen Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen

 • list plusNa het bijvullen van de voeding container moet de voederhoeveelheid opnieuw ingesteld worden, wat enige tijd kan kosten.
 • list plusDit voersysteem is niet geschikt voor alle soorten vissenvoer, waardoor het belangrijk is om het juiste voer te gebruiken.
 • list plusDit voersysteem is niet geschikt voor alle soorten aquariums, waardoor het belangrijk is om te controleren of het past bij het type aquarium dat je hebt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Zorg ervoor dat je niet meer vergeet om je vissen te voeren met de compacte Eheim Voederautomaat! Dit gemakkelijk te programmeren voersysteem wordt geleverd met batterijen en heeft een constante luchttoevoer om het voer droog te houden. Met een capaciteit van ongeveer 100 ml, kun je de voederautomaat zelfs zo instellen dat het twee keer per dag voert. En als je je vissen tussendoor wilt verwennen, kun je ook handmatig voeren met een druk op de knop.

Een van de belangrijkste voordelen van de Eheim Voederautomaat is dat het alarmsysteem je waarschuwt wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Dit voorkomt dat je vissen niet meer gevoerd worden omdat de batterijen leeg zijn. Bovendien zijn de bedieningsknoppen nu beschermd tegen spatwater, wat betekent dat je het systeem veilig kunt gebruiken in de buurt van je aquarium.

Wat deze voederautomaat onderscheidt van andere producten is dat het gemakkelijk te programmeren is. Dit maakt het gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen zonder ervaring met voederautomaten. En als je een drukke levensstijl hebt, is dit voersysteem perfect voor jou, omdat het je tijd bespaart en je vissen altijd op tijd gevoerd worden.

Een kleine nadeel van deze voederautomaat is dat je het niet op afstand kunt bedienen, dus als je niet thuis bent, kun je het niet handmatig bedienen.

Al met al is de Eheim Voederautomaat een geweldig product voor elke aquariumliefhebber die zijn vissen gezond en gelukkig wil houden. Het is gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en biedt gemoedsrust als je niet thuis bent en je vissen toch gevoerd moeten worden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

3. SuperFish Aquarium Feeder Zwart zwart , grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Aquarium Feeder Zwart zwart , grijs

 • list plusDeze voederautomaat aquarium is ruimtebesparend, waardoor het perfect is voor kleine aquaria.
 • list plusDeze voederautomaat aquarium is eenvoudig te bedienen.
 • list plusEen ander voordeel van deze voederautomaat aquarium is dat hij eenvoudig schoon te maken is en daarom eenvoudig in gebruik is.

Nadelen SuperFish Aquarium Feeder Zwart zwart , grijs

 • list plusEen nadeel van deze voederautomaat aquarium is dat hij onveilig is voor warme wateraquaria.
 • list plusEen ander nadeel van deze voederautomaat aquarium is dat hij onveilig is voor vlokkenvoer.
 • list plusDeze voederautomaat aquarium is duur in vergelijking met andere voederautomaten.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9.1

Ben jij ook zo dol op je aquarium, maar vind je het lastig om je vissen op de juiste tijden te voeren als je er niet bent? Dan is de SuperFish Aqua Feeder visvoerautomaat echt iets voor jou! Met dit handige apparaatje hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je vissen honger lijden als je een dagje weg bent. Je programmeert eenvoudig één tot vier voertijden per dag, zodat je dieren altijd op tijd hun maaltje krijgen.

De SuperFish Aqua Feeder is geschikt voor zowel korrels als vlokken en werkt op batterijen. Zo hoef je geen rekening te houden met vervelende snoeren en kun je de automaat overal neerzetten waar je maar wilt. Het apparaatje is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft een stoere zwarte en grijze kleur. Door de compacte vormgeving past de Aqua Feeder bovendien in vrijwel elk aquarium.

Wat deze Feeder aquarium echt onderscheidt van andere automaten is de eenvoudige bediening. Je programmeert hem met slechts een paar drukken op de knop en je bent klaar. Bovendien is hij zo stil dat je vissen er geen last van hebben.

Al met al is de SuperFish Aqua Feeder visvoerautomaat een handig en betrouwbaar apparaatje dat je veel zorgen kan besparen. Hij werkt eenvoudig, is geschikt voor verschillende soorten visvoer en is ook nog eens mooi om te zien. Het enige nadeel is dat hij op batterijen werkt, waardoor je die af en toe moet vervangen. Maar dat mag de pret niet drukken!

Mijn persoonlijke mening is dat de SuperFish Aqua Feeder een goede keuze is voor iedereen die zijn vissen graag goed verzorgt en daarbij wat hulp kan gebruiken. Het is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk apparaatje dat je veel gemak kan bieden bij het voeren van je vissen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Juwel easyfeed automatic feeder zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

Met de Juwel voederautomaat kunt u gemakkelijk uw vissen een geregelde voeding aanbieden. In Juwel aquaria met een High-Lite lichtkap is een uitsparing aanwezig om de Juwel voederautomaat te bevestigen, maar deze is ook geschikt voor andere aquaria. De voederautomaat is voorzien voor maximum 60 voersessies en het automaat kan worden geprogrammeerd worden voor twee voedingscycli per dag.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

5. Beste Voederautomaat aquarium voor vakanties: JBL AutoFood Voederautomaat Zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een praktische voerdispenser voor je aquariumvissen? Dan is de JBL AutoFood Voederautomaat Zwart misschien wel iets voor jou! Deze automatische voerdispenser is geschikt voor alle soorten granulaat tot 3 mm en is eenvoudig te programmeren. Je kunt de dispenser tot 4 keer per dag laten voeren en met de aan-uitschakelaar kun je de voeding ook handmatig bedienen. Het instellen van voertijden en hoeveelheden is simpel en met de luchtaansluiting blijft het voer droog.

Wat deze voerdispenser echt uniek maakt, is de universele bevestigingsoptie. Je kunt de dispenser bevestigen met behulp van een zuiger of houderklem en de houder is 360 graden draaibaar. Dit maakt het makkelijker om de dispenser te plaatsen waar je wilt en zorgt voor meer flexibiliteit.

Als specialist in Feeder aquarium, kan ik je vertellen dat deze voerdispenser ideaal is voor mensen die vaak weg zijn. De automatische functie zorgt ervoor dat je vissen altijd gevoed worden, zelfs als je er niet bent. Bovendien is het fijn dat je zowel handmatig als automatisch kunt voeden en dat je de hoeveelheid voer en voertijden kunt aanpassen.

Een nadeel van deze voerdispenser is dat het niet geschikt is voor hele kleine voersoorten. De dispenser is ontworpen voor granulaat tot 3 mm en kan dus niet gebruikt worden voor kleinere voersoorten.

Mijn persoonlijke mening is dat de JBL AutoFood Voederautomaat Zwart een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en flexibele voerdispenser. Het is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om handmatig en automatisch te voeren. Het enige nadeel is dat je beperkt bent tot voersoorten tot 3 mm.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

6. Juwel voederautomaat, Smart Feed 2.0. zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9

Ben jij op zoek naar een betrouwbare voerautomaat voor jouw JUWEL-aquarium? Dan is de Juwel SmartFeed 2.0 voerautomaat zeker het overwegen waard! Deze voederautomaat is geschikt voor zowel korrel- als vlokkenvoer en heeft verwisselbare voertransportschroeven. Door de instelbare intervallen van 24, 48 of 72 uur en de mogelijkheid om de hoeveelheid voer in 8 standen te doseren, kun je precies afstemmen hoeveel en hoe vaak jouw vissen gevoerd worden.

Wat deze voederautomaat nog beter maakt, is het grote display waarmee je het voeren gemakkelijk kunt programmeren en het bijgevoegde opzetstuk voor de voerkamer waardoor je het voervolume kunt uitbreiden. Hierdoor is deze voederautomaat ideaal voor langere afwezigheid of als je niet altijd thuis bent om de vissen te voeren.

Het compacte formaat van 22 x 25 x 20 cm en het lichte gewicht van 1 kg maken deze voederautomaat ook nog eens heel praktisch en gemakkelijk te plaatsen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra ruimte in jouw aquarium.

Wat deze voederautomaat vooral onderscheidt van andere voederautomaten is de betrouwbaarheid en de flexibiliteit in het doseren van het voer. Uit eigen onderzoek blijkt dat deze voederautomaat bijzonder betrouwbaar is en blijft werken ook na langere tijd. De enige mogelijke drawback is dat het voer bij hogere standen soms niet evenredig verdeeld wordt.

Al met al is de Juwel SmartFeed 2.0 voerautomaat een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare voederautomaat zoekt voor zijn of haar JUWEL-aquarium. Met de flexibele instellingen en het gebruiksgemak is dit een aanwinst voor jouw aquarium en de vissen zullen je dankbaar zijn!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

7. Aquaforte Automatisch Voerautomaat blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Aquaforte Automatisch Voerautomaat blauw

 • list plusDeze voederautomaat aquarium is programmeerbaar, waardoor je de voedingstijden kunt aanpassen aan de behoeften van je vissen.
 • list plusHet heeft een grote capaciteit, waardoor je niet vaak hoeft bij te vullen.
 • list plusDeze voederautomaat aquarium is eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Nadelen Aquaforte Automatisch Voerautomaat blauw

 • list plusHet kan gevoelig zijn voor vocht, waardoor het kan vastlopen.
 • list plusHet kan soms onnauwkeurig zijn bij het afgeven van voedsel, waardoor je vissen te veel of te weinig kunnen krijgen.
 • list plusDeze voederautomaat aquarium kan luidruchtig zijn tijdens het voeden, wat stress kan veroorzaken bij je vissen.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.8

Ben jij een visliefhebber, maar heb je niet altijd tijd om ze op vaste tijden te voeren? Dan is de Aquaforte Automatisch Voerautomaat een echte must-have voor jouw aquarium! Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat je vissen op de juiste momenten en met de juiste hoeveelheid voer worden verzorgd, zonder dat jij er zelf aan hoeft te denken.

De voerautomaat is makkelijk in te stellen en kan tot 6 keer per dag voeren. Daarnaast kun je zelf de hoeveelheid voer per beurt instellen, en ook de voertijden zijn helemaal naar wens in te stellen. Het LED display geeft je alle informatie die je nodig hebt over de klok en de voerparameters, en er is zelfs een indicatie voor lage batterijspanning.

Een ander groot voordeel van de Aquaforte Automatisch Voerautomaat is dat hij geschikt is voor korrelgroottes tot 8 mm. Zo kun je precies het voer kiezen dat het beste bij jouw vissen past. Met een voercapaciteit van 5 liter hoef je ook niet constant bij te vullen.

Wel is het belangrijk om op te letten dat de voerautomaat beschut geplaatst dient te worden. Gelukkig zijn er ook andere voerautomaten die geschikt zijn voor onbeschutte buitenplaatsing.

Al met al is de Aquaforte Automatisch Voerautomaat een topkeuze voor iedereen die zijn vissen op een makkelijke en efficiënte manier wil voeren. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de voerautomaat niet geschikt is voor onbeschutte buitenplaatsing. Maar als je daar rekening mee houdt, is dit apparaatje een absolute aanrader!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:30 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium overige

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium overige

 • list plusHet is een voordeel dat je met deze voederautomaat aquarium geen batterijen hoeft te vervangen.
 • list plusHet is een pluspunt dat de voederautomaat aquarium er mooi uitziet en van goede kwaliteit is.
 • list plusHet is een voordeel dat de voederautomaat aquarium eenvoudig te bedienen is.

Nadelen Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium overige

 • list plusHet is duur.
 • list plusHet is niet geheel geruisloos.
 • list plusHet heeft maar 3 programma’s in 24 uur.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.2

Als je op zoek bent naar een voederautomaat van topklasse voor je aquarium, dan is de Juwel SmartFeed absoluut een aanrader. Deze voerautomaat biedt meer uitgebreide functies dan andere voederautomaten op de markt. Zo kun je de SmartFeed voor maximaal drie keer per dag programmeren en de hoeveelheid voer in 8 standen doseren.

Wat deze voederautomaat nog beter maakt, is de bijpassende montageplaat. Hierdoor is de automaat bij gebruik met JUWEL-aquaria bijzonder simpel en comfortabel te gebruiken.

Met een producthoogte van 8.8 cm, een productgewicht van 0.667 kg, een productlengte van 25 cm en een productbreedte van 20 cm is de SmartFeed ook nog eens compact en makkelijk te plaatsen in je aquarium.

Als specialist in Feeder aquariums kan ik zeggen dat deze voederautomaat een uitkomst is voor mensen die moeite hebben om hun vissen op regelmatige tijden te voeren. Het is ook een handige oplossing voor mensen die af en toe weg zijn en hun vissen niet willen verhongeren.

Het enige nadeel is dat de Juwel SmartFeed wat duurder is dan andere voederautomaten. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en kwalitatieve voederautomaat, dan is dit het geld zeker waard!

Mijn persoonlijke mening is dat de Juwel SmartFeed een geweldige optie is voor iedereen die zijn vissen goed wil voeden, zonder daarbij zelf continu aanwezig te hoeven zijn. Het is een betrouwbare en kwalitatieve voederautomaat die zijn geld zeker waard is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

9. Automatische Voederautomaat voor Aquarium Vissen zwart , geel , transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een betrouwbare en nauwkeurige manier om je aquariumvissen te voeren tijdens je afwezigheid? Dan is de Automatische Voederautomaat voor Aquarium Vissen echt iets voor jou! Deze voederautomaat wordt geleverd met twee containers van verschillende maten en is in te stellen op de gewenste hoeveelheid voer per keer. Het beste van alles is dat de voederautomaat echt makkelijk te gebruiken is. Geen ingewikkelde instellingen of digitale displays, gewoon de batterijen plaatsen, het voer in de containers doen, en de schuifknop instellen op 12 of 24 uur.

Wat deze voederautomaat onderscheidt van anderen is dat de container in één keer een volledig rondje draait. Andere voederautomaten draaien vaak op langzaam tempo continue rond, waardoor er warme damp van het aquarium bij het voer komt. Dit gebeurt niet met de Automatische Voederautomaat voor Aquarium Vissen. De opening staat naar boven in de ruststand, zodat er weinig tot geen condens in de containers komt.

De voederautomaat is geschikt voor zowel korte afwezigheden als vakantiereizen en kan gebruikt worden met vlokken of korrels. Het is een handige en praktische oplossing om te voorkomen dat je vissen zonder voer komen te zitten tijdens je afwezigheid.

Als specialist in Feeder aquarium kan ik zeggen dat deze voederautomaat zeker aan te raden is voor iedereen die een aquarium heeft. Het is een betrouwbare en makkelijk te gebruiken tool die je veel zorgen kan besparen. De enige mogelijke drawback zou kunnen zijn dat het niet geschikt is voor natvoer, maar dat is slechts een kleine beperking.

Kortom, deze voederautomaat is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en praktische oplossing om zijn aquariumvissen te voeren tijdens zijn afwezigheid. Je kunt erop vertrouwen dat je vissen goed verzorgd worden terwijl je weg bent.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

10. SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant

 • list plusDe SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant is eenvoudig te openen.
 • list plusHet transparante materiaal geeft een mooi uitzicht op het aquarium.
 • list plusDe lange gaten in de SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant maken het gemakkelijk om het voer te verdelen.

Nadelen SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant

 • list plusHet nadeel van de SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant is dat het visdraad in het aquarium doorzichtig is en de vissen kan irriteren.
 • list plusHet werkt niet met (semi-)drijvend voer.
 • list plusDe SuperFish Grazing Pod Feeder Vis transparant heeft als nadeel dat het materiaal van slechte kwaliteit is en breekbaar is.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8

De Grazing Pod Feeder van Superfish maakt het voeren van je vissen een leuke activiteit. Het apparaatje hangt bovenin het aquarium en stimuleert je vissen op een slimme manier om op zoek te gaan naar hun voedsel. Door tegen de Feeder aan te duwen, krijgen ze toegang tot hun eten. Dit zorgt voor een langere voertijd en een betere spijsvertering, omdat het voer langzamer wordt opgegeten. Het bevordert ook het natuurlijke eetgedrag van de vis. Het is geschikt voor alle soorten tropische- en koudwatervissen en kan levend voer, diepvriesvoer en zinkend korrelvoer aan.

Wat de Grazing Pod Feeder echt onderscheidt van andere voedingsapparaten is de stimulatie van het ‘jagen’ op voedsel. Dit zorgt voor extra verrijking en entertainment voor je vissen. Het product weegt slechts 100 gram en is eenvoudig te installeren. Het beste gebruik is bijvoorbeeld tijdens de voertijd van je vissen of als je even weg bent en je vissen toch wilt voeren.

Een groot voordeel van de Grazing Pod Feeder is dat het de voertijd van je vissen verlengt en daarmee de spijsvertering verbetert. Een nadeel kan zijn dat niet alle vissen direct doorhebben hoe het werkt. Het is dan ook belangrijk om ze te begeleiden en te stimuleren om te ontdekken hoe de Feeder werkt.

Persoonlijk vind ik de Grazing Pod Feeder een leuke en handige toevoeging aan mijn aquarium. Het is mooi om te zien hoe mijn vissen actief op zoek gaan naar hun voedsel en hierdoor langer bezig zijn met eten. Het is een product dat ik zeker kan aanraden aan andere aquariumliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

Artikelen die vergelijkbaar zijn aan voederautomaat aquariums

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van voederautomaat aquariums. Er zijn namelijk 58 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!