De Bestenu Torenventilator Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 07/17/2020


Het is zomer, het is warm en niet te harden in je huis. Een torenventilator biedt je de ideale oplossing. Deze zorgt voor een koel briesje in je huis en neemt bovendien niet veel ruimte in beslag. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een goede torenventilator.

Kan een torenventilator de omgevingstemperatuur verlagen?

hide product content

Nee, een torenventilator verplaatst de bestaande lucht door deze door de kamer heen te blazen. Hierdoor krijg je een frisse wind waardoor de gevoelstemperatuur daalt, niet de omgevingstemperatuur.

Kan een torenventilator de lucht reinigen?

hide product content

Nee, een torenventilator verplaatst de lucht, maar reinigt deze niet. Er zijn wel luchtreinigers verkrijgbaar die ook een ventilatorfunctie hebben.

Het vermogen van een torenventilator

hide product content

Hoe hoger het vermogen van een torenventilator is, hoe krachtiger deze is. Voor een grotere ruimte is een torenventilator met een hoger vermogen efficiënter dan eentje met een laag vermogen. Een torenventilator met een hoger vermogen verbruikt wel meer energie waardoor je jaarlijkse energiekosten omhoog kunnen gaan, hou hier rekening mee.

Startuitstel en timerfunctie

hide product content

Sommige torenventilators maken gebruik van een timer waardoor de ventilator zich uitschakelt wanneer jij dit wilt. Daarnaast hebben deze ventilators vaak een startuitstelfunctie waarmee jij bepaalt wanneer de torenventilator zichzelf inschakelt. Dankzij deze functies maak je je geen zorgen over het aan- en uitzetten van je torenventilator.

Waar plaats ik een torenventilator?

hide product content

Doordat een torenventilator hoog en smal is, zet je deze gemakkelijk tussen meubels in waardoor je ruimte bespaard. Door deze strategisch te plaatsen, is je torenventilator ook geen focuspunt in je huiskamer. Probeer hem daarentegen wel zo centraal mogelijk te plaatsen, zodat de luchtstroom de hele ruimte bereikt.

Hoe vaak maak ik mijn torenventilator schoon?

hide product content

Door je torenventilator regelmatig schoon te maken en schoon te houden verbruikt hij minder energie: de motor werkt minder hard als het filter schoon is. Het filter bevindt zich meestal in de voet van de torenventilator. Deze haal je er uit en veeg je schoon, gebruik eventueel de stofzuiger hiervoor.

Verder is het een goed idee om af en toe de roostertjes met de stofzuiger uit te zuigen: gebruik hiervoor het kleine ronde borsteltje. Vergeet niet het apparaat uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen voordat je aan de slag gaat met de stofzuiger.

Hoe vaak je dit doet, hangt af van hoe vaak je de torenventilator gebruikt. Staat hij bijna de hele week aan, controleer dan elke week het filter.

Het geluidsniveau van een torenventilator

hide product content

Vooral als je een torenventilator in je slaapkamer wilt gebruiken, is het geluidsniveau belangrijk. Het geluidsniveau van de meeste torenventilators ligt rond de 50 dB. Als je op zoek bent naar een torenventilator voor op je slaapkamer, zorg er dan voor dat het geluidsniveau onder de 60 dB blijft.

Hoe lang gaat een torenventilator mee?

hide product content

Hoe lang een torenventilator mee gaat, hangt af van hoe vaak je deze gebruikt. Normaal gesproken gaat een torenventilator vijf tot tien jaar mee, mits deze goed wordt onderhouden.

Hoeveel stroom verbruikt een torenventilator?

hide product content

Een ventilator is een zuinig apparaat en verbruikt ongeveer 15 kWh aan stroom per jaar. Dit is iets meer dan €3 op jaarbasis. Dit hangt natuurlijk enorm af van hoe vaak je hem gebruikt.

Hoe komt deze handige Torenventilator reeks tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Torenventilator ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Torenventilators, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Torenventilators die die je kunt kopen in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke Torenventilators het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Torenventilators stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan Torenventilators

De beste Torenventilators in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Torenventilator 45W, 80 cm, 3 snelheden Krachtige ventilator die met zijn slanke ontwerp weinig ruimte inneemt Met handige draaiknop op de bovenkant om een van de 3 luchtstroomsnelheden te kiezen Hoogte 80 cm Vermogen 45W Snoerlengte 140cm

1. Torenventilator - Wit


Product informatiePlus or Show more

Met de Dyson Pure Hot+Cool Wit/Zilver - 2018 haal je een luchtreiniger met ventilatie- en verwarmingsfunctie in huis. Handig, zo gebruik je 'm ook als kacheltje in de winter. De reiniger meet de luchtkwaliteit met verschillende sensoren en past zijn werking hierop aan. Met het HEPA filter en het koolstoffilter zuivert de reiniger stofdeeltjes, allergenen, virussen en vieze geurtjes uit de lucht. Je krijgt een seintje als je de filters moet vervangen. Met de oscillatiefunctie draait de reiniger tot 350 graden om zijn eigen as, zodat 'ie de luchtstroom door de gehele kamer verspreidt. Met de meegeleverde afstandsbediening of de Dyson Link app bedien je de luchtreiniger vanaf je luie stoel. Let op: staat de luchtreiniger 24 uur per dag aan, dan dien je de filters na 6 maanden te vervangen. Elektrische kachel Naast reinigen en ventileren, verwarmt deze luchtreiniger de lucht in huis. In de winter heb je dus direct een elektrische kachel in huis. De luchtreiniger verwarmt ruimtes gelijkmatig tot 37 °C. HEPA en koolstoffilter Dankzij de filters zorgt de luchtreiniger voor frisse lucht in huis, die vrij is van stof, vieze geuren en pollen. Het koolstoffilter neutraliseert nare geurtjes en gassen. Het HEPA filter rekent vervolgens af met allergenen en andere schadelijke stofdeeltjes in de lucht. Luchtkwaliteitssensor Zodra de luchtreiniger vervuiling in de lucht detecteert, past het apparaat dankzij de luchtkwaliteitssensor zijn werking aan. De huidige luchtkwaliteit geeft de reiniger ook weer op het display, zodat je altijd op de hoogte blijft.

2. Dyson Pure Hot+Cool Wit/Zilver - 2018


Product informatiePlus or Show more

Met 3 ingebouwde sensoren meet de Dyson Pure Cool Tower Wit - 2018 de temperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en gassen in huis. Via het led display lees je deze gegevens eenvoudig af. Met het HEPA filter zuivert de luchtreiniger tot 99,95% van de allergenen, stoffen en virussen uit de lucht. Het actieve koolstoffilter zuivert gassen en vieze geuren uit de lucht. De luchtreiniger draait 350 graden om zijn as, zodat hij de hele kamer voorziet van schone lucht. Je bedient de luchtreiniger via de meegeleverde afstandsbediening en stelt hem helemaal naar eigen wens in. Let op: staat de luchtreiniger 24 uur per dag aan, dan dien je de filters na 6 maanden te vervangen. HEPA en koolstoffilter Dankzij het HEPA en koolstoffilter maakt de luchtreiniger de lucht in huis fris en schoon. Het HEPA filter rekent af met 99,95% van de allergenen, virussen en stofjes. Het koolstoffilter verwijdert vervolgens vieze geurtjes en gassen uit de lucht. Luchtkwaliteitssensor De luchtreiniger meet de kwaliteit van de lucht in huis. De huidige luchtkwaliteit lees je af op het display. Dankzij de luchtkwaliteitssensor past de reiniger zijn werking ook automatisch aan zodra deze vervuiling detecteert. Dyson Link App Je blijft op de hoogte van de luchtkwaliteit in huis met de Dyson Link App. Op deze smartphone applicatie zie je actuele rapportages van de luchtkwaliteit en de resterende levensduur van de filters. Ook bedien je met de app de luchtreiniger op afstand.

3. Dyson Pure Cool Tower Wit - 2018


Product informatiePlus or Show more

Last van de hitte? Geen enkel probleem, met deze stille torenventilator koel jij jouw favoriete kamers in een mum van tijd. Krachtig maar stil Dankzij de nieuwste ForceSilence technologie geeft deze torenventilator onmiddelijk een diep gevoel van frisse lucht met maximale stilte. Handig wanneer je de ventilator bijvoorbeeld in de slaapkamer wil gebruiken. De alleskunner Deze torenventilator is voorzien van 3 rotatiesnelheden, laag-Nacht, gemiddeld-Eco en hoog-Turbo, om de intensiteit van de luchtstroom in te stellen zoals jij dat wilt. Dit gebeurt doormiddel van een exclusieve motor van 100% koper met een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Stel eenvoudig een timer in, zodat de torenventilator zichzelf uitschakelt wanneer dit gewenst is. De ventilator oscilleert voor een betere luchtverspreiding en een groter gekoeld gebied. Eenvoudig te verplaatsen en op te bergen dankzij het transporthandvat. Pluspunten van de ventilator + 3 standen: stil, eco en turbo. + Bescherming tegen oververhitting Overprotect System en AutoOff systeem dat de ventilator automatisch uitschakelt in het geval van oververhitting om schade aan de ventilator en de omgeving te voorkomen. + EasyGo systeem voor een makkelijk transport. De ventilator heeft een licht gewicht van 2kg en een ergonomisch handvat dat ervoor zorgt dat hij makkelijk verplaatsbaar is naargelang je benodigdheden. Wat zit er in de doos? Torenventilator. Instructiehandleiding.

4. Cecotec Stille torenventilator - Toren ventilator staand - Timer - Wit


Product informatiePlus or Show more

Productbeschrijving Deze ventilator heeft 3 standen (laag/medium/hoog) en heeft een zwenkfunctie met een draaicirkel van 90° Met traploos instelbare 120-minuten timer zodat de ventilator na een periode vanzelf uitgaat De ventilator is licht van gewicht en hierdoor gemakkelijk te verplaatsen Technische specificaties Vermogen: 50 W Aansluiting(en) Netstroom Afmetingen Ø24 x 76 cm (hoogte inclusief voet) Kabellengte: 180 cm Gewicht 2,46 kg

5. SILVERCREST® Torenventilator - ventilator - verplaatsbaar


Product informatiePlus or Show more

Met zijn slanke design en veelzijdige mogelijkheden is de Solis Easy Breezy perfect voor zowel kleine als grote ruimtes, thuis en op kantoor. Deze design-torenventilator met temperatuuraanduiding en afstandsbediening zorgt voor een aangenaam klimaat met een verfrissende bries. Voordelen Easy Breezy + Stijlvol design + Temperatuuraanduiding + Timerfunctie + 3 ventilatorstanden Goed om te weten - Geen wandmontage mogelijk Ervaar maximaal gebruiksgemak De Solis Easy Breezy is een veelzijdige ventilator welke dankzij de verschillende standen geheel naar eigen voorkeur ingesteld kan worden. Zo kun je de snelheid regelen: van laag (LOW) tot gemiddeld (MID) en hoog (HOOG). Ook beschikt deze ventilator over drie voorgeprogrammeerde functioneringsmodi (normaal, natuurlijk en slaapmodus) waarbij er voor iedere situatie een bijpassend ventilatieniveau wordt aangehouden. Zo blaast de ventilator in slaapmodus bijvoorbeeld zachter dan bij de andere twee programma’s. Optimale frisse luchtverspreiding dankzij oscillatiefunctie De oscillatiefunctie van de Easy Breezy zorgt ervoor dat het ventilatorblad van links naar rechts beweegt, in een hoek van circa 70 graden. Dit heeft twee belangrijke voordelen: de ventilator blaast niet continu in jouw richting én de lucht wordt sneller en gelijkmatiger door de ruimte verspreid. Tot slot beschikt deze veelzijdige ventilator over een timerfunctie, waarmee je vooraf bepaalt wanneer het apparaat zich moet uitschakelen. Hiermee wordt de toch al zuinige Easy Breezy nóg energiezuiniger. Ook het algemene geluidsniveau van gemiddeld 44,8 dB(A) draagt eraan bij dat deze ventilator onmisbaar is in iedere leef- en werkruimte. Bedien de torenventilator zoals jij dat wil Alle bovenstaande functies kan je eenvoudig instellen op de torenventilator zelf. Het verlichte bedieningspaneel cq display aan de voorzijde geeft de actuele kamertemperatuur weer en is voorzien van gebruiksvriendelijke tiptoetsen, waarmee je in een mum van tijd al jouw voorkeuren programmeert. Wil je de Easy Breezy op afstand bedienen, bijvoorbeeld vanuit bed of vanaf de bank, dan is de ultradunne infrarood afstandsbediening een uitkomst (CR2032 batterij meegeleverd). Deze design-torenventilator biedt verfrissing op ieder moment, in iedere omgeving. Verpakkingsinhoud ✔ Solis Easy Breezy ✔ Afstandsbediening

6. Solis Easy Breezy 757 Torenventilator Wit - Ventilator


Product informatiePlus or Show more

Deze Honeywell HO5500RE ventilator is practisch en elegant design. Maximale luchtcirculatie door een uniek intern oscillatiesysteem. Simpele bediening met aanduiding van de gekozen functies op een LED display. Groot bereik dank zij het unieke interne oscillatiesysteem. De infra rood afstandsbediening kan in het toestel kan worden opgeborgen.

7. Honeywell HO 5500RE - Torenventilator - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Bestron AFT760Z biedt verkoeling op warme dagen. Deze torenventilator van 75 cm hoog is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen. Zet hem bijvoorbeeld overdag in je woon- of eetkamer en laat hem 's avonds je slaapkamer voorzien van een frisse bries. De Bestron AFT760Z is voorzien van een timer, waarmee je instelt na hoeveel minuten de ventilator uit moet schakelen. Activeer de zwenkfunctie om de AFT760Z in een boog van 60 graden van links naar rechts te laten zwenken. De koele lucht wordt op deze manier optimaal door de ruimte verspreid. De antislipvoetjes houden de ventilator stevig op zijn plaats.

8. Bestron AFT760Z


Product informatiePlus or Show more

Met zijn slanke design en veelzijdige mogelijkheden is de Solis Easy Breezy perfect voor zowel kleine als grote ruimtes, thuis en op kantoor. Deze design-torenventilator met temperatuuraanduiding en afstandsbediening zorgt voor een aangenaam klimaat met een verfrissende bries. Voordelen Easy Breezy + Stijlvol design + Temperatuuraanduiding + Timerfunctie + 3 ventilatorstanden Goed om te weten - Geen wandmontage mogelijk Ervaar maximaal gebruiksgemak De Solis Easy Breezy is een veelzijdige ventilator welke dankzij de verschillende standen geheel naar eigen voorkeur ingesteld kan worden. Zo kun je de snelheid regelen: van laag (LOW) tot gemiddeld (MID) en hoog (HOOG). Ook beschikt deze ventilator over drie voorgeprogrammeerde functioneringsmodi (normaal, natuurlijk en slaapmodus) waarbij er voor iedere situatie een bijpassend ventilatieniveau wordt aangehouden. Zo blaast de ventilator in slaapmodus bijvoorbeeld zachter dan bij de andere twee programma’s. Optimale frisse luchtverspreiding dankzij oscillatiefunctie De oscillatiefunctie van de Easy Breezy zorgt ervoor dat het ventilatorblad van links naar rechts beweegt, in een hoek van circa 70 graden. Dit heeft twee belangrijke voordelen: de ventilator blaast niet continu in jouw richting én de lucht wordt sneller en gelijkmatiger door de ruimte verspreid. Tot slot beschikt deze veelzijdige ventilator over een timerfunctie, waarmee je vooraf bepaalt wanneer het apparaat zich moet uitschakelen. Hiermee wordt de toch al zuinige Easy Breezy nóg energiezuiniger. Ook het algemene geluidsniveau van gemiddeld 44,8 dB(A) draagt eraan bij dat deze ventilator onmisbaar is in iedere leef- en werkruimte. Bedien de torenventilator zoals jij dat wil Alle bovenstaande functies kan je eenvoudig instellen op de torenventilator zelf. Het verlichte bedieningspaneel cq display aan de voorzijde geeft de actuele kamertemperatuur weer en is voorzien van gebruiksvriendelijke tiptoetsen, waarmee je in een mum van tijd al jouw voorkeuren programmeert. Wil je de Easy Breezy op afstand bedienen, bijvoorbeeld vanuit bed of vanaf de bank, dan is de ultradunne infrarood afstandsbediening een uitkomst (CR2032 batterij meegeleverd). Deze design-torenventilator biedt verfrissing op ieder moment, in iedere omgeving. Verpakkingsinhoud ✔ Solis Easy Breezy ✔ Afstandsbediening

9. Solis Easy Breezy 757 Torenventilator Wood Effect - Ventilator


Product informatiePlus or Show more

Last van de warmte en nu op zoek naar een mobiele ventilator? Deze Buxibo mobiele statiefventilator is het ideale hulpmiddel om de warme dagen door te komen. De Buxibo ventilators zijn duurzaam geproduceerd en van hoogwaardige kwaliteit. De combinatie van hoge comfort en een vrij laag energieverbruik maakt deze statiefventilator een absolute aanrader. De mobiliteit van de ventilator maakt het makkelijk om de ventilator te verplaatsen. Hij kan dan ook in meerdere ruimtes gebruikt worden. Voordelen ✔ Eenvoudige installatie ✔ Makkelijk te verplaatsen ✔ Geschikt voor alle ruimtes thuis ✔ Verkoelend ✔ Scherp geprijsd ➤ Voeding: AC ➤ Spanning: 220 ➤ Garantie: 1 Jaar ➤ Type: Mobiele ➤ Certificaten: CE ➤ Voedingsbron: Elektrisch ➤ Afstandsbediening: Nee ➤ Geschikte Ruimte: 1-25 M2 ➤ Functie: Verkoeling ➤ Afmetingen: 100 CM ➤ Bediening: Full screen LED Display ➤ Nettogewicht: 2KG Eenvoudig te verplaatsen Een van de grootste voordelen van deze statiefventilator is dat de ventilator makkelijk te verplaatsen is. Hierdoor hoef je niet voor iedere aparte ruimte een aparte ventilator aan te schaffen. Deze mobiele ventilator kan je gemakkelijk verplaatsen naar de gewenste ruimte. Geen Installatie Met de mobiele statiefventilator geniet je zonder te veel moeite al snel van de heerlijke verkoeling. Sluit de airco simpelweg aan de stroomnetwerk en set hem daarna direct aan. Scherpe Prijs De mobiele ventilators van Buxibo zijn uiterst scherp geprijsd. Je betaalt voor een installatie airco al gauw 3 keer meer. Daarbij kan je de installatiekosten bij een mobiele ventilators achterwegen laten. Zo kan je als klant genieten van alle voordelen van de Buxibo ventilators voor een scherpe deal. Inhoud verpakking 1 x Statiefventilator 1 x Gebruiksaanwijzing Gebruikswijze Sluit de torenventilator aan netstroom. Vervolgens kan je ventilator aan.

10. Buxibo Torenventilator - Ventilator met Draaifunctie - Meerdere Snelheden - Ventilator 1B


Artikelen die overeenkomstig zijn aan Torenventilators


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Torenventilators. Er zijn namelijk 126 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste Torenventilator kopen.