Bestenu

Beste subwoofers - dec. 2022

Met meer dan 216 subwoofers op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste subwoofers op een rij
01Score: 9.9
Sonos Sub G3 Zwart
Sonos Sub G3 Zwart
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.2
Harman Kardon Citation Sub S Grijs
Harman Kardon Citation Sub S Grijs
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
Sonos Sub G3 Wit
Sonos Sub G3 Wit
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.9
Yamaha NS-SW050 50W Zwart subwoofer
Yamaha NS-SW050 50W Zwart subwoofer
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.3
Eltax SW800 subwoofer
Eltax SW800 subwoofer
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.1
Harman Kardon Citation Sub S Zwart
Harman Kardon Citation Sub S Zwart
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.6
Actieve subwoofer
Actieve subwoofer
Ga naar laagste prjis
08Score: 6.9
Klipsch R-100SW
Klipsch R-100SW
Ga naar laagste prjis
09Score: 6.8
Klipsch R-12SW
Klipsch R-12SW
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Subwoofer Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Diepe bastonen maken een thuisbioscoop ervaring helemaal compleet. Daar zorgt de beste subwoofer voor! Waar je allemaal op let voordat je een subwoofer koopt, lees je in deze koopgids.

Wat is een actieve subwoofer?

Er zijn actieve subwoofers en passieve subwoofers. Het gaat hier om de aanwezigheid van een ingebouwde versterker. Heeft een subwoofer een ingebouwde versterker, dan noemen we deze actief. Als een subwoofer passief is, ontbreekt een ingebouwde versterker en moet deze apart worden aangeschaft en aangesloten.

Wat is de crossover in een subwoofer?

Subwoofers en tweeters produceren allebei geluid. De lagere tonen komen uit de subwoofer, en hogere tonen worden door de midranges en tweeters geproduceerd. Gemakshalve noemen we de midranges en tweeters collectief even 'speakers'. Er is een grens in de toonhoogte: boven die grens wordt geluid naar de speakers gestuurd, en eronder naar de subwoofers. Die grens heet de crossover.

Elke subwoofer heeft dus een crossover point, ook als de subwoofer een ingebouwde speaker heeft. In dat geval wordt het geluid namelijk ook verdeeld over de twee onderdelen, maar die zitten dan beiden in hetzelfde apparaat.

Het crossover point staat niet automatisch optimaal ingesteld. Bij een verkeerde instelling kan het zo zijn dat je niet de volle potentie van de subwoofer gebruikt. De ideale instelling laat geen ruimte tussen de ondergrens van de speaker en bovengrens van de subwoofer. Stel je de grens verkeerd in, dan produceert de speaker bastonen die de subwoofer eigenlijk beter zou laten klinken.

In de meeste gevallen wordt 80 Hz als standaard crossover point gekozen. Kunnen jouw speakers lager gaan, dan is het verstandig om de instellingen te controleren en het crossover point hierop aan te passen.

Wat houdt het frequentiebereik van een subwoofer in?

Een subwoofer is gemaakt om de lage tonen te produceren. Voor het beste geluid wil je dat de subwoofer zoveel mogelijk bastonen produceert, hoe laag die ook zijn. Elke subwoofer heeft echter een ondergrens. Hoe lager die ondergrens is, des te meer variatie in bastonen de subwoofer kan produceren.

Het frequentiebereik drukt in Hertz uit wat die ondergrens van de subwoofer is. Meestal is dit tussen de 10 en 50 Hertz. Wil je zo diep mogelijke bastonen, kies dan een subwoofer met een laag aantal Hertz.

Is een gepoorte of gesloten subwoofer beter?

De behuizing van een subwoofer kan gepoort of gesloten zijn. Welke van de twee de beste optie voor jou is, hangt af van persoonlijke voorkeur. Het verschil zit namelijk niet in kwaliteit van het geluid, maar een gesloten of gepoorte subwoofer levert wel een andere geluidservaring op.

Gaat jouw voorkeur uit naar een meer dreunend basgeluid, dan haal je waarschijnlijk meer plezier uit een gepoorte subwoofer. Gesloten subwoofers zijn gemiddeld echter meer compact en zijn een fijne keuze om het geluid van televisie, films en games gebalanceerd af te spelen.

Waar moet je een subwoofer plaatsen?

Waar je een subwoofer precies neerzet, is ook van invloed op de geluidservaring. De beste plek voor een subwoofer is meestal in een hoek, omdat de vorm het geluid lichtelijk versterkt. In kleine tot middelgrote kamers kan een subwoofer ook goed tegen de muur staan. Het bereik is dan groot genoeg en versterking is minder nodig.

De ideale plaatsing hangt ook af van de combinatie van het model en de ruimte waar de subwoofer staat en. Door verschillende plekken uit te testen kom je er al snel achter wat jouw voorkeur heeft. Let er wel op dat het geluid zo min mogelijk wordt belemmerd; de subwoofer in kasten of achter meubels plaatsen is dus een minder goed idee.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige subwoofer opsomming tot stand..?

De wereld verandert snel... en dus de speurtocht naar de beste subwoofer ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over subwoofers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle subwoofers die te bestellen zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke subwoofers het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van subwoofers stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste subwoofers op een rij

1 - Sonos Sub G3 Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Sonos Sub G3 klinkt de bas van je Sonos systeem nog dieper en voller. De subwoofer beschikt over 2 tegenover elkaar geplaatste drivers die krachtige, lage tonen produceren. Zo klinken de dreunen van een dinosaurus die door het beeld stampt nog realistischer. Je sluit de subwoofer alleen aan op netstroom, waarna je hem draadloos via wifi met je andere Sonos luidsprekers verbindt. Wil je genieten van een surround opstelling? Combineer de Sub dan met een soundbar en 2 achterspeakers voor een echte thuisbioscoop. De opvolger van de Sonos Sub beschikt over NFC. Hiermee zet je snel een bluetooth verbinding op door je smartphone tegen de speaker te houden. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Harman Kardon Citation Sub S Grijs

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Harman Kardon Citation Sub S worden jouw favoriete films en series nog levendiger. De subwoofer voegt namelijk een krachtige bas toe aan het geluid. Wil je voor een echte bioscoopervaring gaan? Kies dan ook een Citation soundbar en achterspeakers. Zo komt het geluid van alle kanten en ervaar je het als levensecht. De subwoofer werkt naadloos samen met de Harman Kardon Citation MultiBeam 700 soundbar. Het apparaat heeft een compact ontwerp en is bekleed met de sterke, vuilafstotende Kvadrat stof. Ook zorgt deze stof ervoor dat het geluid zonder kwaliteitsverlies wordt doorgelaten.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Sonos Sub G3 Wit

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Sonos Sub G3 klinkt de bas van je Sonos systeem nog dieper en voller. De subwoofer beschikt over 2 tegenover elkaar geplaatste drivers die krachtige, lage tonen produceren. Zo klinken de dreunen van een dinosaurus die door het beeld stampt nog realistischer. Je sluit de subwoofer alleen aan op netstroom, waarna je hem draadloos via wifi met je andere Sonos luidsprekers verbindt. Dankzij het platte ontwerp schuif je hem zelfs onder de bank. Wil je genieten van een surround opstelling? Combineer de Sub dan met een soundbar en 2 achterspeakers voor een echte thuisbioscoop. De opvolger van de Sonos Sub beschikt over NFC. Hiermee zet je snel een bluetooth verbinding op door je smartphone tegen de speaker te houden. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Yamaha NS-SW050 50W Zwart subwoofer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Yamaha NS-SW050. Gemiddeld vermogen subwoofer: 50 W, Frequentiebereik subwoofer: 28 - 200 Hz, Subwoofer maximale vermogen: 100 W. Kleur van het product: Zwart. Breedte van de subwoofer: 29,1 cm, Diepte van de subwoofer: 34,1 cm, Hoogte van de subwoofer: 29,2 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Eltax SW800 subwoofer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Eltax SW800, een kleine box met een zeer goede prijs/prestatie verhouding! De Eltax SW800 subwoofer is een 60 Watt model met een 20 cm speaker geladen met basreflex. Deze subwoofer is een ideaal element om een hifi of home cinema installatie compleet te maken voor een zeer schappelijke prijs. Eltax SW800: een prachtig ontwerp voor hoogwaardige bas De basluidspreker met een diameter van 20 cm van de Eltax SW800-subwoofer wordt aangedreven door een hoogwaardige 60 Watt-versterker om een infra-bas met materiaal te reproduceren. Deze subwoofer is ideaal voor binnenruimtes van 25 m². De woofer van deze Eltax SW800-subwoofer is gemonteerd in basreflexbelasting met een ventilatieopening aan de zijkant van de subwoofer om bas met een goede amplitude te leveren. Een subwoofer die compatibel is met veel installaties De subwoofer Eltax SW800 werkt op een frequentiebereik van 40 Hz tot 150 Hz, de afsnijfrequentie kan op hetzelfde bereik worden ingesteld. Er is ook een fasekeuzeschakelaar (0 of 180 °) beschikbaar om een perfecte compatibiliteit te garanderen met elke luidspreker of met een tweede subwoofer die in dezelfde kamer is geplaatst. Ten slotte heeft de Eltax SW800-subwoofer een stereo RCA-ingang en een LFE-ingang, waardoor hij kan worden geassocieerd met veel hifi- of thuisbioscoopversterkers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Harman Kardon Citation Sub S Zwart

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Harman Kardon Citation Sub S worden jouw favoriete films en series nog levendiger. De subwoofer voegt namelijk een krachtige bas toe aan het geluid. Wil je voor een echte bioscoopervaring gaan? Kies dan ook een Citation soundbar en achterspeakers. Zo komt het geluid van alle kanten en ervaar je het als levensecht. De subwoofer werkt naadloos samen met de Harman Kardon Citation MultiBeam 700 soundbar. Het apparaat heeft een compact ontwerp en is bekleed met de sterke, vuilafstotende Kvadrat stof. Ook zorgt deze stof ervoor dat het geluid zonder kwaliteitsverlies wordt doorgelaten.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Actieve subwoofer

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geniet nóg meer van films, games en muziek met de Fenton SHFS08B subwoofer Om écht van muziek of van een film of game te kunnen genieten is het van belang dat je geluid goed voor elkaar is. Vaak ontbreekt het dan aan een goede weergave van de lage tonen en om dat gemis op te lossen is er de Fenton SHFS08B subwoofer. Deze actieve subwoofer sluit je eenvoudig aan op je bestaande systeem waarna je niet weet wat je hoort. Omdat de woofer aan de onderkant geplaatst is (downfiring) heeft de SHFS08B een extra goede basweergave. De lage tonen die uit de SHFS08B komen zullen er dan ook voor zorgen dat je optimaal geniet van jouw films, games of muziek. Actieve subwoofer De SHFS08B is een actieve subwoofer wat wil zeggen dat hij voorzien is van een ingebouwde versterker. Deze 200 watt versterker stuurt de 8'' woofer aan voor een perfecte en diepe basweergave. De versterker is voorzien van een volumeregelaar, 0/180° fase knop, lijn in- en uitgangen, low pass filter en high level inputs. High level inputs* Wanneer je in het bezit bent van een surround versterker dan heb je hoogstwaarschijnlijk een speciale subwooferuitgang op de versterker zitten waarmee je de subwoofer aan kunt sturen. Heeft jouw versterker niet zo'n uitgang? Geen probleem! Met behulp van de high level inputs kan je de subwoofer namelijk ook in de luidsprekerbekabeling van je beide speakers aansluiten. Hierbij ga je vanuit je audioversterker naar de high level input en vanuit de high level output ga je naar je speakers. Zo kan je alsnog van die heerlijke bassen genieten ondanks dat je versterker geen speciale subwooferuitgang heeft. Auto on Net als bij veel actieve subwoofers is ook de SHFS08B voorzien van een 'auto on' functie. Zodra de subwoofer een audiosignaal detecteert schakelt hij automatisch in. Indien er na verloop van tijd geen audiosignaal wordt gedetecteert schakelt hij automatisch weer uit. Je hoeft hem dus steeds aan of uit te zetten, dat doet hij zelf. Filter Voor een goed geluid is het van groot belang dat er balans is tussen de lage, midden en hoge tonen. De SHFS08B is voorzien van een low pass filter en een volumeknop zodat je hem perfect kunt laten samenvoegen met je bestaande systeem. * De high level in- en uitgangen zijn alleen bedoeld voor het aansluiten van de subwoofer wanneer je audioversterker geen speciale subwooferuitgang heeft. De interne versterker van de subwoofer is alleen voor de subwoofer, niet voor speakers. Voor je speakers heb je een aparte audioversterker nodig. Kenmerken 200 watt actieve subwoofer Downfiring subwoofer (woofer aan de onderkant) Subwoofer met een zwaar chassis (voor helder basgeluid) Fase-instelling Basreflex systeem voor extra lage basweergave Instelbare crossover-frequentie voor een optimale geluidskwaliteit High level inputs, aan te sluiten op vrijwel elk stereo of surround systeem Specificaties Vermogen: 200W (max) Woofer: 8'' Frequentiebereik: 20 - 200Hz Woofer inpedantie: 4 ohm Gevoeligheid lijningang: 775mV - 1.2V Kleur: zwart Aansluitspanning: 230Vac/50Hz Afmetingen en gewicht Afmetingen: 35 x 30 x 30cm Gewicht: 8kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Klipsch R-100SW

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de Klipsch R-100SW geniet je van een volle basweergave. De actieve 10 inch subwoofer heeft een frequentiebereik van 32 - 120 Hertz. Hierdoor komen de bassen uit je muziek, films en series tot leven en ontgaat je geen enkel detail. Wil je de geluidsweergave exact afstellen? Dankzij de low pass en gain knoppen stem je de basweergave af op de akoestiek van je kamer. Zo integreert de subwoofer feilloos met je home cinema set.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd.

Bekijk prijs
Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Klipsch R-12SW

Loading..
Ga naar laagste prjis

Klipsch R-12SW subwoofer Black De Reference R-12SW-subwoofer onthult wat je hebt gemist in je muziek, films en games: zuivere, bonzende bas. De hoogwaardige subwoofer biedt diepe bas en flexibele plaatsing dankzij de front-firing driver en volledig digitale versterker. Functies: Krachtige 12" koper-gesponnen front-firing woofer Volledig digitale versterker levert 400 watt dynamisch vermogen Even indrukwekkend met muziek en films Low-pass crossover en faseregeling Line/LFE-ingangen voor compatibiliteit met de meeste ontvangers Afmetingen: 16" H x 14" B x 18.5" D Kast van geborsteld zwart polymeerfineer

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van subwoofers. Er zijn immers 216 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste