Wat is de beste Subwoofer van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 01 maart, 2024

Het aanschaffen van een goede Subwoofer is een lastige opgave. Wat is de beste Subwoofer van 2024? Na het analyseren van 348 Subwoofers kwam de Q Acoustics QB12 als beste getest uit onze Subwoofer-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Subwoofers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Subwoofers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Subwoofer-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Subwoofers

1Score: 9.7
Q Acoustics QB12
Q Acoustics QB12
Q Acoustics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Rockford Fosgate Punch 4-Pack
Rockford Fosgate Punch 4-Pack
Rockford Fosgate
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
Samsung GW-Q990C
Samsung GW-Q990C
Samsung
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Samsung HW-Q930C
Samsung HW-Q930C
Samsung
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
B&W ASW610
B&W ASW610
B&W
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.8
Pioneer TS-A1676R 6.5
Pioneer TS-A1676R 6.5
Pioneer
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.6
Vizio V435M-K
Superieure middenbereik soundbar met subwoofer
Vizio V435M-K
Vizio
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.4
Focal ES 165
Focal ES 165
Focal
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.1
Sonos Sub Mini
Sonos Sub Mini
Sonos
Ga naar laagste prijs
10Score: 8
Vizio M Series M512a-H6
Vizio M Series M512a-H6
Vizio
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Subwoofer Koopgids

Diepe bastonen maken een thuisbioscoop ervaring helemaal compleet. Daar zorgt de beste subwoofer voor! Waar je allemaal op let voordat je een subwoofer koopt, lees je in deze koopgids.

Wat is een actieve subwoofer?

Er zijn actieve subwoofers en passieve subwoofers. Het gaat hier om de aanwezigheid van een ingebouwde versterker. Heeft een subwoofer een ingebouwde versterker, dan noemen we deze actief. Als een subwoofer passief is, ontbreekt een ingebouwde versterker en moet deze apart worden aangeschaft en aangesloten.

Wat is de crossover in een subwoofer?

Subwoofers en tweeters produceren allebei geluid. De lagere tonen komen uit de subwoofer, en hogere tonen worden door de midranges en tweeters geproduceerd. Gemakshalve noemen we de midranges en tweeters collectief even 'speakers'. Er is een grens in de toonhoogte: boven die grens wordt geluid naar de speakers gestuurd, en eronder naar de subwoofers. Die grens heet de crossover.

Elke subwoofer heeft dus een crossover point, ook als de subwoofer een ingebouwde speaker heeft. In dat geval wordt het geluid namelijk ook verdeeld over de twee onderdelen, maar die zitten dan beiden in hetzelfde apparaat.

Het crossover point staat niet automatisch optimaal ingesteld. Bij een verkeerde instelling kan het zo zijn dat je niet de volle potentie van de subwoofer gebruikt. De ideale instelling laat geen ruimte tussen de ondergrens van de speaker en bovengrens van de subwoofer. Stel je de grens verkeerd in, dan produceert de speaker bastonen die de subwoofer eigenlijk beter zou laten klinken.

In de meeste gevallen wordt 80 Hz als standaard crossover point gekozen. Kunnen jouw speakers lager gaan, dan is het verstandig om de instellingen te controleren en het crossover point hierop aan te passen.

Wat houdt het frequentiebereik van een subwoofer in?

Een subwoofer is gemaakt om de lage tonen te produceren. Voor het beste geluid wil je dat de subwoofer zoveel mogelijk bastonen produceert, hoe laag die ook zijn. Elke subwoofer heeft echter een ondergrens. Hoe lager die ondergrens is, des te meer variatie in bastonen de subwoofer kan produceren.

Het frequentiebereik drukt in Hertz uit wat die ondergrens van de subwoofer is. Meestal is dit tussen de 10 en 50 Hertz. Wil je zo diep mogelijke bastonen, kies dan een subwoofer met een laag aantal Hertz.

Is een gepoorte of gesloten subwoofer beter?

De behuizing van een subwoofer kan gepoort of gesloten zijn. Welke van de twee de beste optie voor jou is, hangt af van persoonlijke voorkeur. Het verschil zit namelijk niet in kwaliteit van het geluid, maar een gesloten of gepoorte subwoofer levert wel een andere geluidservaring op.

Gaat jouw voorkeur uit naar een meer dreunend basgeluid, dan haal je waarschijnlijk meer plezier uit een gepoorte subwoofer. Gesloten subwoofers zijn gemiddeld echter meer compact en zijn een fijne keuze om het geluid van televisie, films en games gebalanceerd af te spelen.

Waar moet je een subwoofer plaatsen?

Waar je een subwoofer precies neerzet, is ook van invloed op de geluidservaring. De beste plek voor een subwoofer is meestal in een hoek, omdat de vorm het geluid lichtelijk versterkt. In kleine tot middelgrote kamers kan een subwoofer ook goed tegen de muur staan. Het bereik is dan groot genoeg en versterking is minder nodig.

De ideale plaatsing hangt ook af van de combinatie van het model en de ruimte waar de subwoofer staat en. Door verschillende plekken uit te testen kom je er al snel achter wat jouw voorkeur heeft. Let er wel op dat het geluid zo min mogelijk wordt belemmerd; de subwoofer in kasten of achter meubels plaatsen is dus een minder goed idee.

hero illustration

Hoe testen we Subwoofers?

Om de beste Subwoofer te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Subwoofer-test hebben we 348 Subwoofers geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Subwoofer-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Subwoofer-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Subwoofer-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Subwoofer in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 348 Subwoofers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Subwoofers in een handige lijst

1. Q Acoustics QB12

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Q Acoustics QB12

 • list plusKrachtige en gedetailleerde basprestaties
 • list plusNaadloze integratie met luidsprekersystemen
 • list plusGoed doordacht ontwerp

Nadelen Q Acoustics QB12

 • list plusAanzienlijke omvang en krachtige prestaties kunnen zorgvuldige overweging van ruimte en tolerantie van buren vereisen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.94
Gebruiksgemak
9.49
Ik ben de Q Acoustics QB12 subwoofer en ik breng krachtige en gedetailleerde basprestaties naar speaker systemen. Met een prijs van £499 beschik ik over een 30cm driver aangedreven door een 220W Texas Instruments TPA3255 Class D versterker, allemaal verpakt in een zorgvuldig gebouwde gesloten kast. What Hi-Fi merkt op dat ik uitblink in het leveren van "krachtige en gedetailleerde" bas, waardoor ik een aanbevolen toevoeging ben aan capabele luidsprekersystemen. Mijn naadloze integratie met luidsprekeropstellingen is een opvallende eigenschap die de algehele audiobeleving verbetert. Mijn vermogen om moeiteloos te integreren met andere luidsprekers en luidsprekerpakketten wordt benadrukt door Home Theater Hifi, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor thuisbioscoop- en hi-fi-opstellingen.

Ik ben de eerste subwoofer van Q Acoustics met een 12-inch driver, ontworpen om een solide basfundering te bieden aan bestaande luidsprekerranges. Ik kom in matte of glanzende afwerkingen en beschik over een goed gemaakte, inerte kast, waardoor ik een visueel aantrekkelijke toevoeging ben aan elke opstelling. Mijn ontwerp omvat verstelbare spikes voor stabiliteit op tapijtvloeren en optionele rubberen covers voor harde oppervlakken, zoals opgemerkt door AudioGuru. Deze aandacht voor detail in ontwerp en functionaliteit voegt toe aan mijn algehele waarde. Bovendien word ik geprezen om mijn eenvoudige en effectieve basprestaties, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor degenen die op zoek zijn naar verbeterde kracht en prestaties in hun luidsprekeropstelling.

Mijn 12-inch long-throw luidspreker, aangedreven door een 220W Texas Instruments TPA3255 Class D versterker, levert nauwkeurige, gedetailleerde en dynamische audioprestaties. Dit wordt verder bevestigd door AudioGuru, die mijn "krachtige en doordringende geluid" en "naadloze integratie" met Q Acoustics geluidssystemen prijst. Mijn frequentierespons van 28-300Hz, zoals benadrukt door AVForums, draagt bij aan mijn vermogen om krachtige diepe bassen te leveren, waardoor ik een waardevolle toevoeging ben aan thuisbioscoop- en hi-fi-opstellingen. Mijn aanzienlijke omvang en krachtige prestaties, zoals vermeld door What Hi-Fi, kunnen echter overweging vereisen voor ruimte en tolerantie van buren. Zorgvuldige afstelling is nodig om mogelijke verstoringen van buren te voorkomen, vooral in gedeelde woonruimtes.

In vergelijking met mijn tegenhangers, val ik op door mijn naadloze integratie met luidsprekeropstellingen, krachtige en gedetailleerde basprestaties en algehele waarde. Mijn grote omvang en krachtige output kunnen echter beperkingen opleggen in kleinere woonruimtes of gedeelde omgevingen. In dergelijke gevallen kunnen meer compacte subwoofers met instelbare instellingen voor ruimtebeperkte omgevingen een voordeel bieden. Desalniettemin maakt mijn vermogen om de audiobeleving te verbeteren, vooral in uitgebreide thuisbioscoopopstellingen, mij een zeer aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar meeslepende geluidslandschappen en dynamische basprestaties.

Kortom, bied ik krachtige en gedetailleerde basprestaties, naadloze integratie met luidsprekersystemen en een goed doordacht ontwerp. Mijn vermogen om naadloos te integreren met andere luidsprekers, gekoppeld aan mijn diepe en krachtige bas, maakt mij een uitstekende toevoeging aan thuisbioscoop- en hi-fi-opstellingen. Mijn aanzienlijke omvang en krachtige prestaties vereisen echter zorgvuldige overweging van ruimte en tolerantie van buren. Over het algemeen ben ik een aanbevolen keuze voor degenen die verbeterde kracht en prestaties zoeken in hun luidsprekeropstelling.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Rockford Fosgate Punch 4-Pack

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rockford Fosgate Punch 4-Pack

 • list plusExceptional prestaties en impactvolle bas
 • list plusRobuuste constructie en betrouwbare onderdelen
 • list plusLuide en responsieve bas

Nadelen Rockford Fosgate Punch 4-Pack

 • list plusVereist een krachtige versterker om het volledige potentieel te benutten
 • list plusSommige gebruikers willen de mogelijkheid hebben om 8-gauge draad te gebruiken

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.65
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
9.04
Ik ben enthousiast over de Rockford Fosgate Punch 12" P3 4-Ohm DVC SubwooferP3D4-12, een krachtpatser in de auto-audio-industrie die uitzonderlijke prestaties en impactvolle bass levert. Met een hoge-temperatuur spreekspoel met gesponnen Nomex-versterking, een dubbele lineaire spin met ingebedde 16 AWG tinsel leads, en aangepaste 10-AWG vernikkelde push-terminals, stelt deze subwoofer een hoge standaard voor betrouwbaarheid en vermogen. Zijn geanodiseerde aluminium conus en stofkap, verlengde poolstuk en verhoogde geventileerde achterplaat zorgen voor een robuuste constructie, terwijl de StampCast mand met geïntegreerde spinventilatie en VAST Surround Techniek het effectieve stralende conusoppervlak vergroten. De Klippel-verificatie en gestikte tinsel leads versterken verder de betrouwbaarheid en prestaties. Recensenten hebben lovend gesproken over zijn vermogen om luid en responsief basgeluid te leveren, met één gebruiker die zijn indrukwekkende geluidskwaliteit en snelle respons prees. Het is echter het vermelden waard dat gebruikers hebben benadrukt dat er een krachtige versterker nodig is om het volledige potentieel van de subwoofer te benutten, en sommigen hebben de wens geuit dat de subwoofers 8-gauge draad accepteren.

In vergelijking, de Rockford Fosgate PPS4-6 Punch Pro Midrange drivers zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke maat van 6,5 inch met een inbouwdiepte van 2,25 inch, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende OEM-speakerlocaties. Deze drivers geven prioriteit aan verhoogde efficiëntie boven lage-frequentie-uitbreiding en worden aanbevolen voor gebruik vanaf 250 of 300 hertz en hoger, met een nominale impedantie van 4 ohm en een vermogensclassificatie van 100 watt continu en 200 watt piek. Ze beschikken over een stamp-cast aluminium frame, een grote 1,53-inch spreekspoel, en een rubberen sierlijst op de enorme keramische magneet, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor toepassingen waar toegewijde midbass-drivers hun prestaties aanvullen.

In het kader van de Punch-serie biedt Rockford Fosgate een gevarieerd assortiment aan auto-audio producten, waaronder geladen behuizingen met 10" en 12" woofers, full-range speakers in verschillende maten, en een 5.25" componentensysteem. De subwoofers in de Punch-serie zijn voorzien van Kevlar-vezel versterkte papieren conussen en VAST-technologie voor een groter conusoppervlak, wat een erfenis laat zien van het leveren van impactvolle bass sinds de jaren 80.

De Rockford Fosgate Punch 12" P3 4-Ohm DVC SubwooferP3D4-12 is een eersteklas keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar krachtige bass en hoogwaardige prestaties. Zijn robuuste constructie, betrouwbare componenten en uitzonderlijke geluidskwaliteit maken het een opvallende optie op de auto-audio markt. Hoewel het een krachtige versterker vereist om echt te schitteren, maakt zijn vermogen om luid en responsief basgeluid te leveren het een overtuigende keuze voor diegenen die een meeslepende audio-ervaring in hun voertuigen zoeken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Samsung GW-Q990C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.13
Gebruiksgemak
9.89
De Samsung HW-Q990C Subwoofer is een high-end, premium model dat een nieuwe maatstaf zet voor meeslepende audiobelevingen. Met een kolossale 11.1.4 kanaaltelling en 656W vermogen levert deze subwoofer uitzonderlijke prestaties met films en muziek, en zorgt voor een complete Dolby Atmos-ervaring. De toevoeging van 16 echte kanalen van Dolby Atmos-geluid en een nieuw auto-kalibratiesysteem versterkt verder zijn vlaggenschipstatus, waardoor het opvalt in de markt. De focus lijkt te liggen op het verbeteren van de geluidskwaliteit in plaats van simpelweg het verhogen van getallen, wat een stevige, robuuste constructie weerspiegelt die prestaties boven esthetiek stelt. Zijn ontwerp, in combinatie met de krachtige en meeslepende thuisbioscoopervaring die het biedt, zorgt voor een driedimensionale geluidssensatie.

De HW-Q990C wordt geprezen om zijn krachtige Dolby Atmos-staging en doorvoerondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+. Met een 15-kanaals configuratie en 22 aparte drivers levert het een complete en meeslepende geluidsruimte, waardoor het Samsung's beste soundbarsysteem tot nu toe is. De prestaties van de subwoofer worstelen af en toe met muziek, maar excelleren in het bieden van een eersteklas soundbarsysteem dat zorgt voor een opmerkelijke home audio-ervaring. Zijn connectiviteitsfuncties, waaronder twee HDMI-ingangen, eARC-ondersteuning, optische audio-ingang, en draadloze Wi-Fi en Bluetooth opties, maken het een veelzijdige en aanpasbare toevoeging aan elke home entertainment setup. Het is echter vermeldenswaard dat de subwoofer geen 4K/120Hz doorvoerondersteuning heeft, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

In het rijk van high-end soundbarsystemen springt de Samsung HW-Q990C eruit vanwege zijn complete Dolby Atmos-ervaring, robuuste constructie en krachtige prestaties. Hoewel de premium prijs het positioneert als een high-end optie in de markt, maken zijn eersteklas functies, waaronder de 11.1.4 kanaaltelling, 656W vermogen en SmartThings Hub functionaliteit, het een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een echt meeslepende home audio setup. Zijn dichtstbijzijnde concurrenten bieden misschien vergelijkbare functies, maar de combinatie van zijn kanaaltelling, vermogen en geavanceerde technologieën onderscheidt het als een eersteklas soundbarsysteem.

Samenvattend excelleert de Samsung HW-Q990C Subwoofer als vlaggenschipmodel, met een premium Dolby Atmos-ervaring door zijn kolossale kanaaltelling en vermogen. Zijn robuuste constructie, complete geluidsruimte en veelzijdige connectiviteitsopties maken het een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een high-end soundbarsysteem. Hoewel de prijs voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, maken zijn uitzonderlijke prestaties en geavanceerde functies het een waardevolle investering voor een ongeëvenaarde home audio-ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

4. Samsung HW-Q930C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung HW-Q930C

 • list plusBetaalbaar alternatief voor vlaggenschip Q990C

Nadelen Samsung HW-Q930C

 • list plusGebrek aan HDMI 2.1 klasse bandbreedte
 • list plusEnige compressie bij maximaal volume

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
9.25
De Samsung HW-Q930C subwoofer maakt deel uit van het vierdelige soundbar pakket en biedt een meeslepende 9.1.4 kanaaltelling met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. Met een aantrekkelijke prijs van £849, is het een meer betaalbaar alternatief voor Samsung's vlaggenschip Q990C, met vergelijkbare functies en ontwerp. Ondanks dat hij iets kleiner is, heeft de subwoofer een 8-inch driver, wat zorgt voor een krachtige bas. Samen met de draadloze achterluidsprekers zorgt dit voor een goed gebalanceerd geluidsbeeld, waardoor het een verleidelijke optie is voor wie op zoek is naar hoogwaardig geluid tegen een meer toegankelijke prijs.

In de stereomodus maakt de Samsung HW-Q930C indruk met zijn uitstekende frequentierespons, neutraal en gebalanceerd geluid, heldere weergave van stemmen en instrumenten, en krachtige bas, wat zorgt voor een plezierige luisterervaring. De subwoofer, gemaakt van duurzaam materiaal, voegt een robuuste en draadloze toevoeging toe aan het soundbar pakket. Bovendien bieden zijn geluidsverbeteringsfuncties, zoals SpaceFit Sound, 7-bands equalizer, vooraf ingestelde modi, Voice Enhancer, Night Mode en Q-Symphony, gebruikers voldoende aanpassingsopties om het geluid aan te passen aan hun voorkeuren. De toevoeging van lage latentie en draadloze connectiviteit verhoogt verder zijn aantrekkingskracht, waardoor het geschikt is voor het streamen van podcasts en het leveren van een meeslepende audio-ervaring voor diverse soorten inhoud.

Vergeleken met zijn voorganger, de Samsung HW-Q930B, heeft de bijgewerkte HW-Q930C een verbeterde geluidskwaliteit, wat zorgt voor gebalanceerd geluid, heldere vocalen en nauwkeurige dialogen, waardoor het geschikt is voor dialooggerichte tv-shows, muziek en films. Ondanks wat compressie op maximaal volume, levert het een meeslepende audio-ervaring, waardoor het sterk wordt aanbevolen voor gemengd gebruik. Hoewel het geen HDMI 2.1 klasse bandbreedte heeft, compenseert het met een scala aan aansluitmogelijkheden, waaronder een HDMI loop through, één HDMI-ingang, optische audio-ingang en Bluetooth, wat tegemoetkomt aan diverse connectiviteitsbehoeften.

In discussies waarin de Samsung HW-Q930C wordt vergeleken met andere modellen zoals de HW-Q990C en HW-Q800C van Samsung, evenals de LG USE6S en de Majority Teton Plus 2.1 soundbars, valt de HW-Q930C op door zijn balans van functies, geluidskwaliteit en prijspunt. De mogelijkheid van de subwoofer om naadloos op te gaan in het soundbar pakket, krachtige bas te leveren en draadloos gemak, plaatst het als een sterke concurrent in de subwoofercategorie.

Samenvattend biedt de Samsung HW-Q930C subwoofer een verleidelijke mix van betaalbaarheid, hoogwaardig geluid en veelzijdige functies, waardoor het een sterke optie is voor wie op zoek is naar een premium geluidservaring zonder de bank te breken. Zijn gebalanceerd geluid, meeslepende mogelijkheden en aanpassingsopties maken het een overtuigende keuze voor een breed scala van entertainmentbehoeften. Hoewel het beperkingen kan hebben, zoals het ontbreken van HDMI 2.1 klasse bandbreedte, blinkt het uit in het leveren van een indrukwekkende audio-oplossing tegen een meer toegankelijk prijspunt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

5. B&W ASW610

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen B&W ASW610

 • list plusUitzonderlijke prestaties in verhouding tot de kosten.
 • list plusBiedt een groter en duurder geluid dan verwacht voor zijn prijs.
 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit en meeslepende audiobeleving.

Nadelen B&W ASW610

 • list plusKan niet concurreren met high-end subwoofers op het gebied van kracht en geavanceerde functies.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.47
Gebruiksgemak
8.5
De B&W ASW610 subwoofer heeft zichzelf een plekje veroverd, boven zijn formaat en prijs uitkomend, en verdiende de titel "Beste subwoofer tot £700" in 2011 van What Hi-Fi? Deze onderscheiding benadrukt zijn vermogen om een geluid te leveren dat zijn prijskaartje overtreft. De ASW610 is geprezen om zijn opmerkelijke prestaties in verhouding tot de kosten, waardoor het zich onderscheidt in de markt.

Wat de B&W ASW610 onderscheidt, is zijn vermogen om verwachtingen te overtreffen, en een groter en duurder geluid te bieden dan je zou verwachten voor zijn prijs. What Hi-Fi? prijst zijn prestaties en benadrukt zijn vermogen om audio-opstellingen te verrijken zonder de bank te breken. Zoals ze terecht zeggen, "De B&W ASW610 levert een groter en duurder geluid dan je zou verwachten voor zijn prijs."

Met een gemiddelde beoordeling van 4,5 van de 5 van gebruikersrecensies, heeft de ASW610 lof gekregen voor zijn indrukwekkende prestaties en geluidskwaliteit. Gebruikers hebben het een formidabele toevoeging aan hun audio-systemen gevonden, waardoor ze een rijke en meeslepende audio-ervaring kregen.

In de wereld van subwoofers excelleert de B&W ASW610 in het bieden van indrukwekkende prestaties die zijn prijskaartje overtreffen. Zijn vermogen om audio-opstellingen naar een hoger niveau te tillen zonder een premiumprijs te vragen, maakt het een overtuigende optie voor degenen die een subwoofer zoeken die uitzonderlijke waarde voor hun geld biedt. Zoals een recensie terecht opmerkt, "De B&W ASW610 overtreft zijn gewichtsklasse in het leveren van een krachtig, rijk geluid dat zijn prijs overtreft."

In vergelijking met zijn concurrenten valt de ASW610 op door zijn vermogen om opmerkelijke prestaties te leveren die zijn kosten overstijgen. Hoewel er subwoofers zijn met geavanceerdere functies of hogere vermogens, ligt de kracht van de ASW610 in zijn vermogen om een meeslepende audio-ervaring te bieden tegen een toegankelijk prijspunt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de ASW610, hoewel indrukwekkend voor zijn formaat en prijs, mogelijk niet kan wedijveren met high-end subwoofers op het gebied van pure kracht en geavanceerde functies. Voor degenen die streven naar de ultieme lage frequentie impact en cutting-edge technologie, zijn er alternatieven die beter aan die behoeften voldoen. Desalniettemin, voor degenen die op zoek zijn naar een subwoofer die een overtuigende prestatie levert tegen een betaalbare prijs, schittert de B&W ASW610 als een topkandidaat.

Samenvattend staat de B&W ASW610 subwoofer als een bewijs dat uitzonderlijke prestaties niet per se gepaard hoeven te gaan met een exorbitante prijs. Zijn vermogen om een rijk, krachtig geluid te leveren tegen een bescheiden prijspunt maakt het tot een uitblinker in de markt, en verdient zijn reputatie als een subwoofer die echt boven zijn formaat en prijs uitblinkt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Pioneer TS-A1676R 6.5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pioneer TS-A1676R 6.5

 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit

Nadelen Pioneer TS-A1676R 6.5

 • list plusMogelijkheid tot basvervorming
 • list plusMogelijk extra subwoofer nodig voor optimale baservaring

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.54
Ik ben razend enthousiast over de Pioneer TS-A1676R 6.5" 3-Way autoluidsprekers. Deze luidsprekers zijn ideaal voor compacte voertuigen en bieden een geweldige geluidskwaliteit, veelzijdige afmetingen en betaalbaarheid. Ze worden geprezen om hun kristalheldere geluid en duurzaamheid, met een hoog vermogen en efficiënt koelsysteem. Dit maakt ze een complete upgrade voor autoradio's. Volgens SoundWiz zijn ze "een top presterende en kosteneffectieve keuze op de markt voor autoluidsprekers."

Met een maximaal vermogen van 320 watt en een nieuw ontwerp met een mica-matrix conus leveren deze luidsprekers optimaal geluid en responsiviteit. De lichte elastische polymeer ophanging verbetert verder hun prestaties. Amazon-gebruikers hebben deze luidsprekers beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren, waarbij ze de indrukwekkende eigenschappen benadrukken, waaronder de frequentierespons van 32Hz-40kHz en een gevoeligheid van 90dB. Sinds hun beschikbaarheid sinds 9 september 2014 hebben ze een sterke positie behouden in de ranking van Amazon, wat hun blijvende populariteit laat zien.

Het is echter vermeldenswaardig dat er mogelijk een lichte basvervorming kan optreden, zoals vermeld in de SoundWiz-review. Deze beperking kan worden verholpen met de toevoeging van een subwoofer, waardoor deze luidsprekers een uitstekende keuze zijn voor gebruikers die een verbeterde baservaring zoeken.

In vergelijking met andere autoluidsprekers valt de Pioneer TS-A1676R op door de combinatie van prestaties en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende optie is voor wie op zoek is naar kwaliteitsgeluid zonder de bank te breken. Hoewel sommige concurrenten misschien specifieke functies bieden die aansluiten bij specifieke voorkeuren, onderscheidt het totale pakket van geluidskwaliteit, vermogen en duurzaamheid van de TS-A1676R het als een optimale waarde, vooral voor compacte voertuigen.

Kortom, de Pioneer TS-A1676R 6.5" 3-Way autoluidsprekers bieden uitzonderlijke waarde, vooral voor compacte voertuigen. Hun opmerkelijke geluidskwaliteit, vermogensbeheer en duurzaamheid maken ze tot een topkeuze op de markt. Hoewel er mogelijkheid is voor basvervorming, kan dit worden aangepakt met de toevoeging van een subwoofer, waardoor de algehele audiobeleving wordt verbeterd. Zoals SoundWiz het terecht zegt, zijn ze "een top presterende en kosteneffectieve keuze op de markt voor autoluidsprekers," waardoor ze een overtuigende optie zijn voor iedereen die een upgrade wil voor hun autoradio.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 dagen

Bekijk prijs

7. Superieure middenbereik soundbar met subwoofer: Vizio V435M-K

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vizio V435M-K

 • list plusBetaalbare prijs met sterke prestaties

Nadelen Vizio V435M-K

 • list plusBass-georiënteerde aard kan andere audio overweldigen
 • list plusHet ontbreken van opwaartse luidsprekers beperkt de hoogte-effect voor Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.27
Functionaliteit
8.65
Gebruiksgemak
8.85
Ik ben dol op de Vizio M-Series 5.1 M51a-H6 soundbar systeem, inclusief de draadloze subwoofer. Met zijn betaalbare prijs van $250 biedt deze soundbar "echt surround geluid, Dolby Atmos en krachtige bassen," volgens Tom's Guide. De elegante vormgeving, met een hoofd soundbar met 6 naar voren gerichte drivers, een draadloze subwoofer met een 6-inch woofer, en satellietspeakers, zorgt voor een meeslepende ervaring bij films en games, versterkt door Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning. Toch kan de nadruk op bassen andere geluiden overstemmen, al is er wel ruimte voor aanpassingen om stemmen helder en resonant te laten klinken.

De draadloze subwoofer van de Vizio M-Series 5.1 M51a-H6 soundbar systeem draagt bij aan zijn krachtige basprestaties, wat de algehele audiobeleving verrijkt. De subwoofer integreert naadloos met de soundbar en levert diepe en krachtige bassen die films, muziek en games naar een hoger niveau tillen. Met zijn evenwichtige eigenschappen en concurrerende prijzen is dit soundbarsysteem een verleidelijke optie voor wie op zoek is naar een meeslepende audio-opstelling zonder de bank te breken.

In vergelijking met zijn televisie-tegenhangers, zoals de Vizio M-Series Quantum MQ6 TV, biedt het M51a-H6 soundbarsysteem een gespecialiseerde audio-oplossing, met uitstekende prestaties op het gebied van meeslepende geluiden en krachtige bassen. Hoewel de MQ6 TV pronkt met quantum-dot displays en Vizio SmartCast smart TV-functies tegen een aantrekkelijke prijs, valt het M51a-H6 soundbarsysteem op als een budgetvriendelijke optie om audio-ervaringen te verbeteren, vooral voor filmliefhebbers en gamers.

Hoewel het Vizio M-Series 5.1 M51a-H6 soundbarsysteem een aantrekkelijk pakket biedt, is het belangrijk om op te merken dat de nadruk op bassen niet bij alle audiovoorkeuren en instellingen past en andere audiogeluiden kan overstemmen. Bovendien kan het ontbreken van omhoog gerichte speakers invloed hebben op het hoogte-effect, waardoor het systeem niet volledig kan profiteren van Dolby Atmos en DTS:X ondersteuning. Desalniettemin kunnen gebruikers met de juiste aanpassingen het systeem optimaliseren voor een gebalanceerde en genuanceerde audioweergave.

Kortom, de Vizio M-Series 5.1 M51a-H6 soundbarsysteem, met de draadloze subwoofer, is een opmerkelijke optie op de soundbarmarkt, met een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Zijn meeslepende audiocapaciteiten, versterkt door Dolby Atmos en krachtige bassen, maken het een solide keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een verhoogde audiobeleving zonder zich te wagen aan de hogere prijsklassen van premium geluidssystemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Focal ES 165

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Focal ES 165

 • list plusIndrukwekkende geluidskwaliteit
 • list plusDuidelijke hoge tonen en krachtige bass
 • list plusKan hoge vermogensniveaus aan
 • list plusDuurzame constructie
 • list plusOntworpen voor eenvoudige installatie
 • list plusUitzonderlijke geluidsweergave

Nadelen Focal ES 165

 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige alternatieven

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.32
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.05
De Focal ES 165 K2E Subwoofer is mijn absolute favoriet voor liefhebbers die op zoek zijn naar premium akoestische prestaties in hun autogeluidssystemen. Deze subwoofer staat bekend om zijn indrukwekkende geluidskwaliteit, heldere hoge tonen en krachtige bassen, en ontvangt lof voor zijn vermogen om hoge vermogensniveaus aan te kunnen en zijn duurzame bouw. Zoals een gebruiker opmerkt: "De Focal ES 165 K2 6-1/2" K2 Power 2-Way 2-Ohm Component Speakers heeft uitstekende feedback gekregen van klanten." Deze feedback benadrukt de uitzonderlijke geluidskwaliteit en het gebrek aan vervorming, vooral wanneer ze worden gecombineerd met andere audiocomponenten zoals subwoofers en versterkers.

De ES 165 K2E is ontworpen voor eenvoudige installatie, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor autogeluidsliefhebbers die op zoek zijn naar een probleemloze opstelling. Hoewel de prijs misschien als hoger wordt beschouwd in vergelijking met sommige alternatieven, benadrukken gebruikers dat de kwaliteit van de luidsprekers de kosten rechtvaardigt. Zoals benadrukt in een recensie: "Sommige gebruikers vinden de prijs aan de hoge kant. Echter, de ES 165 KX2E wordt zeer gewaardeerd vanwege zijn audioprestaties en bouwkwaliteit."

Geëvolueerd uit eerdere modellen, onderscheidt de ES 165 K2E zich door zijn uitzonderlijke geluidsweergave en levert rijke, meeslepende audiobelevingen in autogeluidssystemen. Zijn premium akoestische prestaties maken het een overtuigende keuze voor audiofielen die hun luisterervaringen in de auto willen verbeteren. De mogelijkheid van de subwoofer om helder, vervormingsvrij geluid te produceren, zelfs op hoog volume, versterkt verder zijn status als een eersteklas component in de autogeluidswereld.

In het competitieve landschap van autogeluidssubwoofers schittert de Focal ES 165 K2E met zijn premium akoestische prestaties en uitzonderlijke bouwkwaliteit. Zijn vermogen om hoge vermogensniveaus aan te kunnen zonder in te leveren op geluidskwaliteit is een onderscheidend kenmerk dat het onderscheidt van zijn concurrenten. Hoewel het misschien een hoger prijskaartje heeft, maken de opmerkelijke audioprestaties en duurzaamheid van de subwoofer het een overtuigende investering voor degenen die topklasse geluidsweergave prioriteren in hun autogeluidssystemen.

Samengevat, de Focal ES 165 K2E Subwoofer springt eruit als een eersteklas keuze voor autogeluidsliefhebbers die streven naar ongeëvenaarde akoestische prestaties. Zijn vermogen om heldere hoge tonen, krachtige bassen en vervormingsvrij geluid te leveren bij hoge vermogensniveaus maakt het een opvallend product in zijn categorie. Hoewel de prijs voor sommigen een overweging kan zijn, maken de uitzonderlijke audiokwaliteit en bouw het een waardevolle investering voor degenen die premium geluidsweergave prioriteren in hun autogeluidssystemen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Sonos Sub Mini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sonos Sub Mini

 • list plusMeer betaalbare optie in vergelijking met de standaard Sub

Nadelen Sonos Sub Mini

 • list plusKan moeite hebben met lange noten en ingewikkelde baspartijen voor thuisbioscoopgebruik
 • list plusKan relatief duur zijn in bepaalde koppelingsscenario's

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.52
Ik ben verheugd om de Sonos Sub Mini aan te kondigen, een langverwachte toevoeging die zeker niet teleurstelt, vooral voor muziekliefhebbers zoals ik. Met een prijs van $429 biedt het een meer betaalbare optie in vergelijking met de standaard Sub, waardoor het aan verschillende behoeften tegemoetkomt. De moderne vormgeving van de Sub Mini en het gemakkelijke verplaatsen maken het de favoriete keuze voor degenen die op zoek zijn naar een compacte en lichtgewicht subwoofer. Het valt op door zijn precieze en rijke geluid, waardoor de basdiepte en sustain aanzienlijk worden verbeterd wanneer deze wordt gekoppeld aan Sonos-soundbars zoals de Sonos Beam 2nd Gen en de Sonos Arc. Volgens TechRadar biedt het een "essentieel alternatief voor de grotere Sonos Sub," waardoor de algehele ervaring wordt versterkt met zijn evenwichtige geluid.

De opvallende kenmerken van de Sub Mini zijn onder andere een frequentiebereik tot 25Hz, force-cancelling zes-inch drivers en een nette cilindrische vormgeving. Het verbindt naadloos draadloos via Wi-Fi en kan worden gekoppeld aan verschillende Sonos-soundbars en speakers, waardoor er flexibiliteit is in de installatieopties. Echter, zoals benadrukt in de CNET-review, is de Sub Mini misschien niet de beste keuze voor thuisbioscoopgebruik, omdat het moeite kan hebben met lange noten en ingewikkelde baspartijen, waardoor het de extra impact mist in vergelijking met de originele Sub. Het wordt aanbevolen voor muziek, vooral in combinatie met de Arc-soundbar, maar het is belangrijk om specifieke behoeften zorgvuldig te overwegen voordat je een beslissing neemt.

In vergelijking met de standaard Sub biedt de Sub Mini een meer budgetvriendelijk alternatief met zijn lagere prijs. Digital Trends merkt op dat de matte afwerkingen en compacte afmetingen van de Sub Mini het een aantrekkelijkere optie maken voor mensen die modern design en gemakkelijke verplaatsing belangrijk vinden. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de Sub Mini in bepaalde koppelscenario's als relatief duur kan worden beschouwd, ondanks de lagere prijs in vergelijking met de full-size Sonos Sub.

Bij het overwegen van de bredere markt onderscheidt de Sonos Sub Mini zich door zijn moderne design, compacte formaat en precieze geluid, waardoor het een overtuigende keuze is voor muziekliefhebbers die hun luisterervaring willen verbeteren. De veelzijdigheid in het koppelen met verschillende Sonos-soundbars en speakers draagt ook bij aan de aantrekkingskracht, waarbij het verbeterde basgeluid en een betere thuisbioscoopervaring biedt. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de prestatiebeperkingen voor thuisbioscoopgebruik afwegen tegen de voordelen voor muziek, om ervoor te zorgen dat het overeenkomt met hun specifieke audiobehoeften. 🎵

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Vizio M Series M512a-H6

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vizio M Series M512a-H6

 • list plusBetaalbare prijs met volledige functionaliteit
 • list plusEvenwichtig geluid en sterke bas voor meeslepende filmervaring
 • list plusVeelzijdig gebruik voor gemengd gebruik, vocale TV-shows en muziek

Nadelen Vizio M Series M512a-H6

 • list plusUpfiring drivers beïnvloeden de meeslepende hoogte-effect met Atmos-content
 • list plusOntbreekt automatische kalibratie, vereist handmatige aanpassingen voor de beste instellingen
 • list plusOntbreekt geavanceerde functies zoals grafische EQ en ondersteuning voor streaming via Wi-Fi, AirPlay of Chromecast

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.58
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
8.02
De Vizio M-Series M512a-H6 subwoofer is een indrukwekkende toevoeging aan het soundbarsysteem en biedt een volledige ervaring tegen een betaalbare prijs. Met een prijs van $449, beschikt het over HDMI ARC en Bluetooth-connectiviteit, een draadloze subwoofer en bedrade uitgangen voor de linker- en rechtersatellieten. De gebalanceerde geluidskwaliteit en meeslepende filmervaring maken het ideaal voor gemengd gebruik, vocaal-gecentreerde tv-programma's en muziek, waarbij de subwoofer heldere vocalen en sterke bassen levert.

Hoewel het ontwerp elegant en onopvallend is, beperkt de plaatsing van de omhoog gerichte drivers het meeslepende hoogte-effect, waardoor de prestaties met Atmos-content beperkt zijn, zoals vermeld door Tom's Guide en Rtings. De soundbar mist ook automatische kalibratie, waardoor handmatige aanpassingen nodig zijn voor de beste instellingen, wat meer tijd kan kosten. Bovendien ontbreken enkele geavanceerde functies die te vinden zijn in andere soundbars, zoals een grafische EQ voor volledige geluids aanpassing en ondersteuning voor streamen via Wi-Fi, AirPlay of Chromecast, zoals benadrukt door Rtings. Ondanks deze beperkingen compenseert de Vizio M-Series M512a-H6 subwoofer met bass- en treble-aanpassingen, waardoor het een veelzijdige en hoogwaardige ervaring biedt, vooral voor mensen met een beperkt budget.

In vergelijking met zijn zustermodel, de M51a-H6, valt de M512a-H6 subwoofer op door zijn omhoog gerichte drivers voor Atmos-ondersteuning en een groter ontwerp. De M512a-H6 biedt ook een volledige ervaring tegen een meer betaalbare prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor wie op zoek is naar een meeslepend soundbarsysteem zonder de bank te breken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen van de M512a-H6, zoals het ontbreken van geavanceerde functies die te vinden zijn in andere soundbars, en de noodzaak van handmatige aanpassingen vanwege het ontbreken van automatische kalibratie.

Al met al is de Vizio M-Series M512a-H6 subwoofer een solide keuze voor gebruikers die een veelzijdig en hoogwaardig soundbarsysteem zoeken tegen een betaalbare prijs. Zijn gebalanceerde geluid, sterke bassen en meeslepende filmervaring maken het een overtuigende optie voor verschillende gebruiksscenario's. Hoewel het misschien niet dezelfde premium ervaring biedt als duurdere opstellingen, maken zijn betaalbaarheid en prestaties het een opmerkelijke keuze, vooral voor mensen met een beperkt budget.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Subwoofers. Er zijn namelijk 348 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!