Wat is de beste speakerkabel van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede speakerkabel is een lastige opdracht. Wat is de beste speakerkabel van 2024? Na het analyseren van 2352 Speakerkabels kwam de AudioQuest Rocket 11 als beste getest uit onze speakerkabel-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Speakerkabels, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Speakerkabels-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige speakerkabel-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Speakerkabels

1Score: 9.9
AudioQuest Rocket 11
Bekroonde, hoogwaardige luidsprekerkabel
AudioQuest Rocket 11
AudioQuest
Ga naar laagste prijs
2Score: 9
Chord Company RumourX (2022)
Verbeterde prestaties door verbeterde metallurgie
Chord Company RumourX (2022)
Chord Company
3Score: 7.9
QED Reference XT40i
Maakt systeemaudio betaalbaar schoon
QED Reference XT40i
QED
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.1
AudioQuest Rocket 22
Beste luidsprekerkabel
AudioQuest Rocket 22
AudioQuest
Ga naar laagste prijs
5Score: 6.1
Chord Company C-Screen
Chord Company C-Screen
Chord
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we Speakerkabels?

Om de beste speakerkabel te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze speakerkabel-test hebben we 2352 Speakerkabels vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze speakerkabel-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze speakerkabel-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne speakerkabel-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste speakerkabel in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2352 Speakerkabels te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Speakerkabels in een handige lijst

1. Bekroonde, hoogwaardige luidsprekerkabel: AudioQuest Rocket 11

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AudioQuest Rocket 11

 • list plusUitzonderlijke kwaliteit en prestaties

Nadelen AudioQuest Rocket 11

 • list plusHoge vraagprijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.45
Functionaliteit
9.66
Gebruiksgemak
10
Ik ben trots om de AudioQuest Rocket 11 speakerkabel aan te prijzen, die lof heeft ontvangen, waaronder de What Hi-Fi? Awards 2022, waarmee het zich positioneert als een topartiest in zijn categorie. Met hoogwaardige geleiders om interferentie te verminderen, biedt deze kabel flexibiliteit en gebruiksgemak. Hij heeft handig gelabelde kabels voor zowel enkelvoudige als bi-wired configuraties, waardoor de prestaties van audio systemen worden verbeterd. Volgens What Hi-Fi? levert hij "helder, gecontroleerd en gedetailleerd geluid met een pittig gevoel van dynamiek," en overtreft hij rivaliserende luidsprekerkabels, waardoor luisteraars eenvoudig van de muziek kunnen genieten. De veelzijdigheid, kwaliteitsconstructie en prestaties van de kabel maken het een overtuigende investering, vooral voor audiofielen die nauwgezette zorg voor hun hi-fi systemen prioriteren.

In tegenstelling tot de Monoprice Speaker Wire 2747, die lof ontvangt als de beste luidsprekerkabel in een uitgebreide review van de New York Times' Wirecutter, waarbij de waarde en prestaties worden benadrukt. Ondertussen benadrukken klantrecensies op Best Buy de uitzonderlijke kwaliteit en het gebruiksgemak van de AudioQuest Rocket 11, waarbij de meerderheid een 5-sterrenbeoordeling toekent en de waarde prijst. De AudioQuest Rocket 44 Speaker Cables, een duurder model, worden echter geprezen om hun massieve koperen kern en aantrekkelijke stoffen draadomhulsel door HomeTheaterHiFi. Ze leveren een heldere en gecontroleerde prestatie, met name in het basbereik, maar kunnen luidsprekers die tekortschieten in hoge tonen of dynamiek niet aanzienlijk verbeteren.

Het onderscheidende kenmerk van de AudioQuest Rocket 11 speakerkabel ligt in zijn vermogen om de prestaties van audio systemen aanzienlijk te verbeteren, zoals bevestigd door de beoordeling van What Hi-Fi?. Zijn flexibiliteit en optie voor enkelvoudige of bi-wired configuratie onderscheiden hem, waardoor gebruikers oplossingen op maat krijgen voor hun specifieke opstellingen. Bovendien dragen zijn kwaliteitsconstructie, handig gelabelde kabels en het vermogen om interferentie te verminderen bij aan zijn algehele aantrekkingskracht en effectiviteit.

Hoewel de AudioQuest Rocket 11 speakerkabel uitblinkt in het verbeteren van de prestaties van audio systemen, kan de prijs een overweging zijn voor sommige gebruikers. De investering in deze hoogwaardige kabel rechtvaardigt een nauwkeurige beoordeling van de compatibiliteit met het bestaande audiosysteem. Bovendien is het cruciaal om de kosten af te wegen tegen de mogelijke prestatieverbetering die het biedt. Het vermogen van de AudioQuest Rocket 11 om audioprestaties te verbeteren, ondersteund door een gerenommeerde prijs en hoge klantbeoordelingen, positioneert het als een overtuigende optie voor degenen die hun hi-fi systemen willen optimaliseren.

Tot slot, de AudioQuest Rocket 11 speakerkabel presenteert zich als een topartiest, met uitzonderlijke kwaliteit, flexibiliteit en prestaties. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig evalueren of deze compatibel is met hun bestaande systemen en de benodigde investering overwegen. Zijn vermogen om audioprestaties aanzienlijk te verbeteren, maakt hem tot een topkandidaat op de markt voor luidsprekerkabels, vooral voor degenen die superieure geluidskwaliteit en systeemoptimalisatie prioriteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 3 tot 4 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

2. Verbeterde prestaties door verbeterde metallurgie: Chord Company RumourX (2022)

Loading ...

Voordelen Chord Company RumourX (2022)

 • list plusVerbeterde prestaties met verbeterde transparantie en verfijnde hoge tonen

Nadelen Chord Company RumourX (2022)

 • list plusVerbeteringen vertegenwoordigen mogelijk geen monumentale sprong vanaf de voorganger

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.84
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
8.72
Ik ben trots om de Chord Company RumourX (2022) speakerkabel aan te kondigen, die kritische lof heeft ontvangen voor zijn verbeterde prestaties en innovatieve ontwerp. Als winnaar van de What Hi-Fi? Awards 2023, is deze kabel geëvolueerd met de introductie van ChorAlloy, een multi-metaalmateriaal dat het eerdere zilveren plateren vervangt. Deze verbetering heeft tot doel de kwaliteit van de verbinding en de bestendigheid tegen aantasting te verhogen, wat leidt tot een verfijnder en muzikaler geluid. Zoals opgemerkt in een recensie, "de kabel vertoonde een meer gebalanceerde en gecontroleerde basprestatie, verbeterde transparantie en verfijnd hoogtepunt, terwijl het zijn gedetailleerde en dynamisch expressieve karakter behield." Deze verbeteringen dragen bij aan een verrijkte luisterervaring, waardoor de kabel hoge scores haalt op het gebied van geluid, bouwkwaliteit en compatibiliteit.

De RumourX bouwt voort op een erfenis van uitmuntendheid, en blijft consistent in ontwerp sinds de oorspronkelijke release in 1996. Het beschikt over verzilverde koperen geleiders van hoge zuiverheid, een dunne diameter van 6 mm en Chord's verzilverde ChordOhmic 4 mm banaanstekkers. Deze speakerkabel levert een helder, schoon en dynamisch geluid, met een goed uitgebalanceerde en levendige toonkwaliteit. Hoewel het misschien niet zoveel sonische verfijning en body biedt als sommige concurrenten, compenseert het met kracht en ritmische drive. Een andere recensie prijst zijn consistente prestaties in verschillende systemen, waarbij de indrukwekkende muzikale samenhang en dynamische verschuivingen benadrukt worden, waarmee het zich vestigt als een toonaangevend product.

De ontwikkeling van de RumourX omvat metallurgische verbeteringen en de introductie van een nieuwe multi-metalen legering voor plating, wat resulteert in een dynamisch en muzikaal samenhangend geluid. De kabel is aanbevolen door audioproducenten, installateurs op maat en eindgebruikers, waarmee het zijn status als een populaire keuze voor high-spec geluids- / videosystemen bevestigt. Bovendien heeft het lof ontvangen voor zijn waarde, waardoor het een favoriete optie is geworden voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige technologie met discrete proporties. De verbeterde prestaties in bas, verfijning van het hoogtepunt en algehele transparantie ten opzichte van zijn voorganger hebben het gepositioneerd als een bekroonde en veelgevraagde speakerkabel.

In vergelijking met zijn tegenhangers, valt de Chord Company RumourX (2022) op door zijn gebalanceerde en gecontroleerde basprestatie, verbeterde transparantie en verfijnd hoogtepunt, terwijl het zijn gedetailleerde en dynamisch expressieve karakter behoudt. Het is echter vermeldenswaard dat de verschillen met zijn vorige versie misschien niet wereldschokkend zijn, zoals vermeld in een recensie, "de verschillen zijn misschien niet wereldschokkend, maar de bijgewerkte versie met ChorAlloy pluggen biedt een iets beter geluid." Hoewel sommige concurrenten misschien meer sonische verfijning en body bieden, blinkt de RumourX uit in het leveren van kracht en ritmische drive, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die deze eigenschappen prioriteren.

Tot slot is de Chord Company RumourX (2022) speakerkabel een eersteklas product dat een nieuwe standaard heeft gezet in zijn categorie. Met zijn verbeterde prestaties en innovatief ontwerp biedt het een overtuigende optie voor audiofielen die op zoek zijn naar een gebalanceerd, levendig en muzikaal samenhangend geluid. Hoewel de verbeteringen misschien geen monumentale sprong zijn van zijn voorganger, bevestigen de verfijnde kwaliteiten en verbeterde luisterervaring zijn positie als een krachtige en populaire keuze op de markt.

Verkrijgbaar bij:

3. Maakt systeemaudio betaalbaar schoon: QED Reference XT40i

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen QED Reference XT40i

 • list plusUitzonderlijke prestaties en waarde

Nadelen QED Reference XT40i

 • list plusIets duurder dan sommige concurrenten

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.78
Functionaliteit
8.25
Gebruiksgemak
7.76
Mijn naam is QED Reference XT40i, en ik ben dé keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare upgrade voor zijn audio systeem. Met mijn Air Gap dielectric en X-Tube formation technologie verminder ik dissipatie en capaciteit, wat resulteert in verbeterde timing, ritmische nauwkeurigheid en helderheid. What Hi-Fi? noemt mij "uitzonderlijk helder en precies" en geeft mij hoge scores voor geluid, compatibiliteit en bouwkwaliteit. Ik weet verschillende persoonlijkheden binnen het geluidsbeeld te behouden en bied een evenwichtige presentatie met open midden, weinig ruis en gedisciplineerde frequenties.

Mijn technologische upgrades, waaronder X-Tube technologie en een 4.0mm² doorsnede, dragen bij aan mijn prestaties. Ik ben de evolutie van mijn voorganger, de XT40, en breng een gevoel van vrijheid in alle frequenties, waarbij fijne details met precisie worden weergegeven. Ik kan verschillende muziekgenres aan, van vocale tracks tot rock, en word geprezen om mijn visuele aantrekkelijkheid en gebruiksgemak, zonder nadelen. En met mijn levenslange garantie ben ik ook nog eens betrouwbaar en van hoge kwaliteit.

Vergeleken met concurrenten zoals de Audioquest Rocket 11, ben ik een kosteneffectieve optie voor wie op zoek is naar een aanzienlijke verbetering in geluidskwaliteit. Mijn "luchtige en open presentatie" en mijn vermogen om de vorm van instrumenten en opnameruimte nauwkeurig weer te geven, maken mij uniek in de instap- en mid-range segmenten van de markt. Met mijn bananenpluggen en 3m lengte ben ik ook nog eens handig en veelzijdig, voor allerlei gebruikersbehoeften.

Ja, ik ben misschien iets duurder dan sommige concurrenten, maar mijn uitzonderlijke prestaties en geboden waarde maken mij een overtuigende keuze voor wie zijn audio-ervaring op betaalbare wijze wil verbeteren. Met mijn lof voor helderheid, precisie en mijn vermogen om diverse muziekgenres aan te kunnen, ben ik perfect voor wie zijn algehele audio kwaliteit wil verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

4. Beste luidsprekerkabel: AudioQuest Rocket 22

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AudioQuest Rocket 22

 • list plusUitzonderlijke bouwkwaliteit
 • list plusVerfijnd geluid
 • list plusVerbeterde interferentieafwijzing

Nadelen AudioQuest Rocket 22

 • list plusHogere prijs
 • list plusKan de hoge tonen of dynamisch bereik mogelijk niet aanzienlijk verbeteren
 • list plusKan niet nodig zijn voor systemen die al optimaal presteren

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.61
Functionaliteit
7.13
Gebruiksgemak
7.41
Als ik kijk naar de AudioQuest Rocket 22 speakerkabel, valt het meteen op dat dit een flexibele en verfijnd klinkende optie is. Met hoogwaardige koperen geleiders en een gepolijst oppervlak. De unieke vorm minimaliseert ongewenste interacties tussen de draden en verbetert de afwijzing van externe interferentie, waardoor een ruimtelijk en verfijnd geluid ontstaat met indrukwekkende details en een gebalanceerd en relaxt karakter dat geschikt is voor een breed scala aan systemen. Het geluid opent zich aanzienlijk na een paar dagen gebruik, wat wijst op een dynamische evolutie in geluidskwaliteit. Ondanks de hogere prijs biedt de Rocket 22 aanzienlijke prestatieverschillen in een goed presterende set-up, wat de investering rechtvaardigt.

Op het gebied van prestaties staat de Rocket 22 hoog aangeschreven vanwege zijn uitzonderlijke bouwkwaliteit, helder en gedetailleerd geluid, en uitstekende basrespons. Gebruikers hebben de duurzaamheid en het vermogen om signaalvervorming te minimaliseren opgemerkt, waardoor het een premium keuze is voor audiofielen die hun audio-setup willen verbeteren. De kabels hebben een massieve koperen kern en mooie banaanstekkers met veerbelaste bladen, geprezen om hun heldere basprestaties en neutrale midden- en hoge tonen. Ze verbeteren mogelijk niet aanzienlijk de hoge tonen of dynamisch bereik, maar excelleren in het maximaliseren van de bascapaciteiten van een luidspreker. De beslissing om ze te kopen is afhankelijk van individuele systeembehoeften en budget, aangezien ze mogelijk niet nodig zijn voor systemen die al optimaal presteren.

In een klantrecensie ontving de AudioQuest Rocket 11 30' Speaker Cable veel lof voor zijn kwaliteit, gebruiksgemak en waarde, wat de consistentie van het merk weerspiegelt bij het leveren van betrouwbare producten in verschillende prijsklassen. Echter, de onderscheidende kenmerken van de Rocket 22, zoals het verfijnde geluid en verbeterde interferentieafwijzing, geven het een voorsprong op zijn concurrenten. Hoewel er andere levensvatbare opties op de markt zijn, onderscheidt de Rocket 22 zich door zijn vermogen om een gebalanceerd, relaxt geluid met indrukwekkende details te leveren, waardoor het een sterke concurrent is voor audiofanaten die op zoek zijn naar een premium luidsprekerkabel.

Samenvattend biedt de AudioQuest Rocket 22 speakerkabel uitzonderlijke bouwkwaliteit, verfijnd geluid en verbeterde interferentieafwijzing, waardoor het een waardevolle investering is voor degenen die hun audio-ervaring willen verhogen. Het vermogen om een gebalanceerd, relaxt geluid met indrukwekkende details te leveren, maakt het tot een eersteklas optie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met hun individuele systeembehoeften en budget voordat ze een aankoop doen, vooral als hun huidige systeem al optimaal presteert.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Chord Company C-Screen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Chord Company C-Screen

 • list plusUitzonderlijke waarde voor de prijs
 • list plusFocus op muzikaliteit en warmte in muzikale weergave
 • list plusVeelzijdig en gemakkelijk te passen en te routeren

Nadelen Chord Company C-Screen

 • list plusBiedt mogelijk niet zoveel detail en ruimte als sommige concurrenten

Beoordeling

6.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
5.77
Functionaliteit
6.01
Gebruiksgemak
6.43
Ik ben enthousiast over de Chord Company C-Screen luidsprekerkabel vanwege zijn uitstekende prestaties en waarde. Met zijn vele strengen zuurstofvrije koperen geleiders en een gedraaide configuratie minimaliseert deze afgeschermde luidsprekerkabel interferentie en mechanisch geluid. Zijn focus op muzikaliteit in plaats van puur detail wordt geprezen, met consistente prestaties in verschillende systemen. Volgens What Hi-Fi? bood de C-Screen bij het testen met muziek van Manchester Orchestra warmte, stevigheid en emotionele diepte, waarbij de essentie van de muziek stevig wordt vastgelegd. Het biedt misschien niet zoveel ruimte en details als sommige concurrenten, maar zijn toewijding aan muzikale samenhang onderscheidt het. Het wordt geprezen als een toonaangevende kabel in zijn prijsklasse, met uitstekende prestaties voor zijn waarde.

De Chord C-ScreenX heeft zijn reputatie verder versterkt en is erkend als de Beste Luidsprekerkabel door Hi-Fi World. Deze onderscheiding onderstreept zijn uitzonderlijke prestaties en kwaliteit, waardoor het een opvallende keuze op de markt is. De evolutie van de kabel naar de C-ScreenX heeft verbeteringen gezien in zijn XLPE-isolatie en afscherming met hoogwaardige folie, waardoor zijn echte muzikale samenhang en betrokkenheid worden versterkt. Met een prijs van £7,50 per meter wordt het geprezen als een kosteneffectieve upgrade, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar hoge prestaties met een beperkt budget, zoals vermeld op de website van Chord Company.

De onderscheidende kenmerken van de C-ScreenX, waaronder zijn focus op muzikaliteit en waardegedreven prestaties, maken het een overtuigende optie voor audio- en thuisbioscoopsystemen. Zijn discrete, flexibele ontwerp en eenvoudige installatie en routing voldoen aan complexe kabelvereisten en verbeteren zijn veelzijdigheid. Zoals vermeld in de productbeschrijving van Chord Company, is het ideaal voor thuisbioscoopsystemen, waar zijn uitzonderlijke prestaties en betaalbare prijs het een opvallende keuze maken.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Chord Company C-ScreenX op vanwege zijn nadruk op muzikale samenhang en zijn uitzonderlijke waardepropositie. Hoewel het misschien niet hetzelfde niveau van detail biedt als sommige concurrenten, onderscheidt het zich door zijn toewijding om warmte, stevigheid en emotionele diepte in de muziekweergave te leveren. Voor degenen die muzikaliteit prioriteren en op zoek zijn naar een kosteneffectieve upgrade, biedt de C-ScreenX luidsprekerkabel een overtuigende keuze.

Samengevat, de Chord Company C-ScreenX luidsprekerkabel schittert als een uitstekende optie voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve systeemverbetering zonder in te leveren op prestaties. Zijn focus op muzikaliteit, uitzonderlijke waarde en veelzijdig ontwerp maken het een overtuigende keuze voor audio- en thuisbioscoopsystemen. Hoewel het misschien niet hetzelfde niveau van detail biedt als sommige concurrenten, maken zijn muzikale samenhang en warmte het een opvallende budgetvriendelijke optie, zoals weerspiegeld in de branche-onderscheidingen en positieve beoordelingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Speakerkabels. Er zijn immers 2352 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!