Wat is de beste Sneeuwketting van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 20 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Sneeuwketting is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Sneeuwketting van 2024? Na het analyseren van 2309 Sneeuwkettingen kwam de ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede als beste uit onze Sneeuwketting-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Sneeuwkettingen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Sneeuwkettingen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Sneeuwketting-koopgids? Lees dan verder!

Onze Sneeuwketting selectie

De top 10 beste Sneeuwkettingen

1Score: 9.8
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN110
ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN110
ProPlus
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
JS IR J.S & I.R.
Beste sneeuwketting
JS IR J.S & I.R.
JS IR
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.9
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 (235/70-15
Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 (235/70-15
Husky
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN80
ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN80
ProPlus
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
ProPlus Pro Plus Sneeuwkettingen Ø
ProPlus Pro Plus Sneeuwkettingen Ø
ProPlus
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sneeuwketting Koopgids

Een nachtmerrie voor elke chauffeur: vast komen te zitten in de sneeuw of modder, zonder ook maar enige hulp dichtbij. Een sneeuwketting zorgt voor meer grip en helpt je slippende banden weer tractie te geven. Een goede sneeuwketting is een must voor wie rijdt over lastige begaanbare paden, zoals sneeuw en ijs. In deze koopgids lees je hoe je de beste vindt!

Hoe hard mag je rijden met een sneeuwketting?

Wanneer je sneeuwkettingen om je banden hebt gelegd, moet je je aan een snelheid van 30 tot maximaal 50 km/u houden. De wettelijke maximumsnelheid is echter afhankelijk van het land waarin je je bevindt, dus check dit altijd voordat je naar het buitenland vertrekt.

Het is niet alleen onverstandig om harder dan de maximumsnelheid te rijden op een glad wegdek, maar je zult ook merken dat de auto moeite heeft om veel harder te rijden. 

Bovendien zorgt te snel rijden met sneeuwkettingen voor gevaarlijke situaties. Bij hard remmen of plots sturen verlies je sneller de controle over de auto en kunnen sneeuwkettingen je banden beschadigen. 

Gebruik dus je verstand, want het belangrijkste is dat je met sneeuwkettingen veilig over het gladde wegdek kunt manoeuvreren. 

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het is afhankelijk per land of sneeuwkettingen verplicht zijn of niet. In de meeste wintersportlanden is het gebruik van sneeuwkettingen bij sneeuwval verplicht. Soms is dit enkel verplicht voor auto's met zomerbanden, maar moet je ze wel voor de zekerheid in je auto hebben liggen.

Wat de regels zijn wordt meestal met een duidelijk verkeersbord aangegeven. Dit verkeersbord is in de meeste landen blauw, met een witte band en ketting in het midden. 

Zorg dus altijd dat je in ieder geval een setje bij je hebt voor het geval dat! Dit kan je een fikse boete voorkomen – of belangrijker nog: het zorgt dat je zo veilig mogelijk onderweg bent. 

Vergeet daarnaast niet andere tools aan je uitrusting toe te voegen! Een goede jumpstarter helpt je uit de brand bij een lege accu en een ijskrabber is cruciaal voor goed zicht.

 

Heb je 2 of 4 sneeuwkettingen nodig?

Het beste is om op alle vier de banden een sneeuwketting aan te leggen. Op deze manier hebben al je banden grip en zijn ze beter in balans. 

Wanneer je enkel je achterbanden voorziet van sneeuwkettingen, kun je stuurproblemen krijgen, vanwege het gebrek aan grip op de voorbanden. Sneeuwkettingen op enkel de voorbanden kunnen dan weer voor slippen zorgen tijdens het versnellen en remmen.

Gebruik echter nooit een oneven aantal sneeuwkettingen! Dit maakt je auto bijna onmogelijk te besturen. 

Moeten sneeuwkettingen voor of achter?

Heb je maar twee sneeuwkettingen? Dan moet je deze leggen aan de banden die de auto aandrijven. Dus: bij voorwielaandrijving leg je de twee kettingen aan de voorbanden en bij achterwielaandrijving aan de achterbanden

Heb je vierwielaandrijving? Check dan in de handleiding van de auto om te bepalen welke as (voor- of achter) de fabrikant aanraadt. 

 

Welke soorten sneeuwkettingen zijn er?

Soms vraagt je auto om een ander type sneeuwketting dan de standaard. Gelukkig zijn er verschillende soorten sneeuwkettingen, zodat ook op de breedste autobanden een sneeuwketting past.

Reguliere sneeuwketting

Een reguliere sneeuwketting wordt zowel aan de voor- als achterkant van het wiel bevestigd. De dikte van de schakels van dit type sneeuwketting loopt van 9 t/m 16 millimeter, maar past niet in elke wielkast! Check dus altijd goed bij de fabrikant van je auto hoe groot de schakels van je sneeuwketting maximaal mogen zijn. 

Dunne sneeuwketting

Past een reguliere sneeuwketting niet in het wielkast van de autoband? Dan is een dunnere sneeuwketting nodig. Kijk ook hierbij altijd goed naar de schakeldikte van de kettingen. Voor auto's met een kleinere wielkast mag dit soms slechts 7 millimeter zijn. 

Loopvlak sneeuwketting

Zoals de naam al aangeeft, wordt een loopvlak sneeuwketting enkel op het loopvlak van de band bevestigd. Dit is bedoeld voor auto's waarbij een sneeuwketting snel schade zou kunnen veroorzaken. Over het algemeen zijn dit auto's waarbij het wielkast nauwelijks ruimte overlaat. 

Hoe moet ik een sneeuwketting omleggen?

Het omleggen van een sneeuwketting is gemakkelijker dan je denkt! Zorg allereerst dat de ketting uit de knoop is. Je zult dan zien dat de ketting de vorm van een halve maan heeft. Leg deze achter het wiel, zodat de halve maan onder de auto ligt. 

De twee uiteinden van de halve maan breng je achter het wiel omhoog enhaak je in elkaar. Deze mag je aan de achterkant van de band laten vallen, terwijl je de rest van de ketting vasthoudt. De ketting valt zo om de autoband heen. 

Breng de ketting vervolgens naar voren toe. Als het goed is zitten er vier schakels aan de ketting. Haak eerst de twee bovenste schakels aan elkaar. Vervolgens doe je hetzelfde met de twee onderste schakels. 

Is alles bevestigd? Dan kun je de ketting gaan aanspannen, zodat hij goed om de autoband valt. Dit doe je door de spanketting te bevestigen aan de onderste haak en hier flink aan te trekken. 

Sommige sneeuwkettingen spannen zichzelf volledig aan wanneer je de spanketting hebt aangetrokken. Dit geldt helaas niet voor alle kettingen. Om zeker te zijn dat de ketting goed ligt, is het verstandig even een paar meter te rijden. Let op: doe dit wel pas nadat je op alle banden de sneeuwketting hebt aangelegd! Stap uit en span de kettingen weer even aan. 

Je sneeuwkettingen zitten nu helemaal goed en je kunt veilig de weg op!

hero illustration

Hoe testen we Sneeuwkettingen?

Om de beste Sneeuwketting te vinden, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Sneeuwketting-test hebben we 2309 Sneeuwkettingen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Sneeuwketting-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Sneeuwketting-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Sneeuwketting-experts ook welke specificaties van belang zijn bij de aankoop van de beste Sneeuwketting in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2309 Sneeuwkettingen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Sneeuwkettingen op een rij

1. ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusEenvoudige installatie zonder voertuigverplaatsing
 • list plusGehard stalen constructie voor duurzaamheid en betrouwbaarheid
 • list plusÖnorm Keurmerk voor hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen

Nadelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusMaximumsnelheid van 50 km per uur bij gebruik
 • list plusRegelmatige controles en onderhoud vereist
 • list plusNauwkeurig opvolgen van montage- en gebruiksaanbevelingen vereist

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.61
Functionaliteit
9.53
Gebruiksgemak
10
Ik ben dol op de ProPlus Sneeuwkettingen, want ze zijn een absolute must-have voor iedereen die de winterse wegen wil trotseren. Deze set van twee hoogwaardige sneeuwkettingen houdt je veilig en in controle op besneeuwde en ijzige wegen. Met het pakket krijg je niet alleen de sneeuwkettingen, maar ook vier kettingreparatieschakels, twee plastic handschoenen, een duidelijke installatiegids en een handige opbergkoffer. Zo ben je volledig voorbereid op onverwachte situaties onderweg.

Het installeren van de ProPlus sneeuwkettingen is snel en eenvoudig, zonder dat je jouw voertuig hoeft te verplaatsen. Zelfs als er weinig ruimte is tussen jouw banden en wielkuipen, zul je merken dat deze kettingen gemakkelijk te monteren zijn. Bovendien zijn ze geschikt voor een breed scala aan bandenmaten, dus je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteit. De sneeuwkettingen zijn vervaardigd uit gehard staal, met een schakelbreedte van 9 mm, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn in de meest veeleisende omstandigheden.

Een opvallend kenmerk van de ProPlus Sneeuwkettingen is het Önorm Keurmerk, wat aangeeft dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Deze certificering benadrukt de betrouwbaarheid en prestaties van de sneeuwkettingen, waardoor je met vertrouwen de weg op kunt. Bovendien is de set uitgerust met kettingreparatieschakels, waardoor je zelfs in noodsituaties snel en gemakkelijk reparaties kunt uitvoeren.

Hoewel de ProPlus Sneeuwkettingen veel voordelen bieden, zijn er enkele aandachtspunten om in gedachten te houden. Bij het gebruik van sneeuwkettingen geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur, en regelmatige controles en onderhoud zijn essentieel om optimale prestaties te garanderen. Het is ook belangrijk om de aanbevelingen voor montage en gebruik zorgvuldig op te volgen om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen.

Al met al zijn de ProPlus Sneeuwkettingen een indrukwekkende toevoeging aan je winteruitrusting. Met hun eenvoudige installatie, duurzame materialen en handige accessoires, bieden ze gemoedsrust en veiligheid tijdens winterse ritten. Hun prestaties, gecertificeerde kwaliteit en veelzijdigheid in bandenmaten maken ze een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare sneeuwkettingen om winterse uitdagingen aan te gaan. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN110

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN110

 • list plusEenvoudige montage zonder de auto te verplaatsen
 • list plusGeschikt voor voertuigen met en zonder ABS
 • list plusDuurzaamheid en bestand tegen zware winterse omstandigheden

Nadelen ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN110

 • list plusMaximale snelheid van 50 km per uur

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.03
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.6
De ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN110 - Önorm Keurmerk zijn dé perfecte keuze voor winterse ritten. Met deze set, bestaande uit twee sneeuwkettingen, kettingreparatieschakels, plastic handschoenen, een duidelijke montagehandleiding én een handige koffer, ben je helemaal ready to go!

Wat deze sneeuwkettingen zo bijzonder maakt, is hun eenvoudige montage. Je legt ze moeiteloos aan zonder dat je de auto hoeft te verplaatsen. Ideaal wanneer er weinig ruimte is tussen de band en de wielkast. Bovendien zijn deze kettingen geschikt voor zowel auto's met als zonder ABS, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten wagens.

Met een breedte van 9 mm en een lengte van 17 mm zijn de ProPlus sneeuwkettingen gemaakt van gehard staal met een dikte van 3 mm. Ze zijn super stevig en kunnen wel tegen een stootje tijdens de meest barre winterse omstandigheden. Met de handmatige spanner zorg je bovendien eenvoudig voor een veilige en stevige pasvorm.

Deze sneeuwkettingen hebben het Önorm Keurmerk, wat betekent dat ze voldoen aan de allerhoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Dat geeft je een gerust gevoel wanneer je de weg op gaat met deze kettingen tijdens winterse ritten.

Sneeuwkettingen zijn essentieel voor veilig rijden op besneeuwde en gladde wegen. Met de ProPlus sneeuwkettingen kun je met volle vertrouwen de weg op, wetende dat je de nodige grip en tractie hebt om stabiel te blijven. Ze zijn geschikt voor bandenmaten variërend van 14 inch tot 19 inch.

Hoewel er geen specifieke gebruikersrecensies beschikbaar zijn voor dit product, kunnen we op basis van de beschikbare informatie concluderen dat de ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN110 - Önorm Keurmerk uitstekende prestaties en kwaliteit bieden. De eenvoudige montage, duurzaamheid en het Önorm Keurmerk maken ze een betrouwbare keuze voor winterse omstandigheden.

Het enige mogelijke nadeel is de maximale snelheid van 50 km per uur bij het rijden met deze sneeuwkettingen. Dit kan voor sommige bestuurders beperkend zijn, vooral op wegen waar hogere snelheden zijn toegestaan. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je reis.

Al met al zijn de ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN110 - Önorm Keurmerk een geweldige keuze voor bestuurders die betrouwbare en hoogwaardige sneeuwkettingen zoeken. Ze bieden eenvoudige montage, duurzaamheid en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Met deze sneeuwkettingen ben je helemaal klaar voor winterse rijomstandigheden. 🌨️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

3. ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusSnelle en eenvoudige installatie zonder voertuigverplaatsing
 • list plusGeschikt voor een breed scala aan bandenmaten
 • list plusCompleet geleverd met handschoenen, montagehandleiding en opbergkoffer

Nadelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusMoeten gemonteerd worden op aangedreven wielen
 • list plusMaximumsnelheid van 50 km per uur bij gebruik

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.69
Functionaliteit
9.65
Gebruiksgemak
8.73
Ik ben enthousiast om de ProPlus Sneeuwkettingen te introduceren, de perfecte metgezel voor winterse avonturen. Deze set van twee sneeuwkettingen van topkwaliteit is ontworpen om je veilig en in controle te houden op besneeuwde en ijzige wegen. Gemaakt van gehard staal met een breedte van 9 mm, een lengte van 17 mm en een staaldikte van 3 mm, zijn deze kettingen duurzaam en betrouwbaar, met het Önorm keurmerk als bewijs van kwaliteit.

Een van de kenmerken die deze sneeuwkettingen zo speciaal maakt, is de snelle en eenvoudige installatie. Je kunt ze op je banden monteren zonder dat je jouw voertuig hoeft te verplaatsen, wat tijd en moeite bespaart. Zelfs als je weinig ruimte hebt tussen jouw banden en wielkuipen, zul je merken dat deze kettingen gemakkelijk te installeren zijn. En met de meegeleverde plastic handschoenen en stap-voor-stap installatiegids, is het een koud kunstje, zelfs bij vriestemperaturen.

Het is duidelijk dat ProPlus aandacht heeft besteed aan details, met accessoires zoals de plastic handschoenen en handige opbergkoffer. Deze set is geschikt voor een breed scala aan bandenmaten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over compatibiliteit. En met de toegevoegde kettingreparatieschakels kun je met een gerust hart op weg gaan, wetende dat je goed voorbereid bent op winterse rijomstandigheden.

Al met al zijn de ProPlus Sneeuwkettingen een betrouwbare keuze voor automobilisten die zich voorbereiden op winterse omstandigheden. Met hun duurzame constructie, eenvoudige installatie en handige accessoires bieden ze gemoedsrust en betrouwbaarheid tijdens winterse ritten. Dus waar wacht je nog op? Bereid je voor op de winter en geniet van veilige en zorgeloze ritten met de ProPlus Sneeuwkettingen! ❄️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

4. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

 • list plusEenvoudige montage, zelfs bij weinig ruimte
 • list plusUitstekende grip op winterse wegen
 • list plusWordt geleverd met handige accessoires en opbergtas

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

 • list plusMogelijkheid van roestvorming na gebruik

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.24
Functionaliteit
8.44
Gebruiksgemak
8.78
De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm zijn perfect voor als je sneeuwkettingen nodig hebt. Ze zijn gemaakt van geharde kettingschakels van 9 mm en geschikt voor (lichte) personenauto's. Wat deze kettingen echt bijzonder maakt, is het speciale kruisspoor. Hierdoor heb je uitstekende grip op winterse wegen. 🌨️️

Het beste van de Carpoint sneeuwkettingen is hoe makkelijk ze te monteren zijn. Zelfs als er weinig ruimte is tussen je banden en wielkast, kun je deze kettingen zonder gedoe bevestigen. Het spansysteem zorgt ervoor dat ze goed op hun plek blijven zitten. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook een duidelijke handleiding bij om je te helpen met monteren en demonteren.

De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 worden geleverd in een set van twee stuks. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook noodreparatieschakels, plastic handschoenen en een handige opbergtas bij. Die tas heeft zelfs aparte vakken voor beide kettingen, zodat je ze netjes kunt opbergen. Zo heb je altijd je sneeuwkettingen bij de hand wanneer je ze nodig hebt.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn in de gebruikersbeoordelingen, is het belangrijk om te vermelden dat een gebruiker meldde dat de kettingen na slechts één gebruik helemaal waren verroest. Dit kan een teken zijn dat de kwaliteit van het product niet helemaal top is. Het is dus iets om in gedachten te houden als je overweegt om te investeren in duurdere sneeuwkettingen die misschien langer meegaan.

Al met al zijn de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm een goede keuze voor automobilisten die betrouwbare en makkelijk te monteren sneeuwkettingen zoeken. Met hun geharde kettingschakels en kruisspoor heb je uitstekende grip op winterse wegen. En je krijgt er ook nog handige accessoires en een handige opbergtas bij. Het enige mogelijke nadeel is de kans op roestvorming na gebruik, wat kan duiden op beperkte duurzaamheid. Desondanks bieden deze sneeuwkettingen een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn ze een handige toevoeging aan je auto-uitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Beste sneeuwketting: JS IR J.S & I.R.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JS IR J.S & I.R.

 • list plusEenvoudige en snelle installatieproces
 • list plusVeelzijdig in gebruik, geschikt voor verschillende voertuigen

Nadelen JS IR J.S & I.R.

 • list plusMogelijke duurzaamheidsproblemen volgens sommige gebruikers

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.01
Functionaliteit
8.68
Gebruiksgemak
8.03
Ik ben helemaal weg van mijn nieuwe J.S & I.R. Auto sneeuwgrips 10-delige set. Ze geven me geweldige grip op gladde wegen en in winterse omstandigheden. Het beste is dat ik me geen zorgen hoef te maken, zelfs als ik al winterbanden heb.

Wat ik zo geweldig vind aan deze sneeuwgrips is hoe makkelijk en snel ze te installeren zijn. Binnen no-time ben ik weer veilig onderweg. Elke set bevat 10 antislipbanden voor optimale grip in de winter. Met slechts één set kan ik één band voorzien van extra grip.

De J.S & I.R. Auto sneeuwgrips zijn echt anders dan andere alternatieven, zoals winterbanden en sneeuwkettingen. Ze zijn super makkelijk te bevestigen en kunnen snel weer verwijderd worden als je ze niet meer nodig hebt. Ideaal voor mensen zoals ik die niet het hele winterseizoen met winterbanden willen rijden, maar wel die extra grip willen hebben op de momenten dat het nodig is.

Hoewel de beschrijving van de J.S & I.R. Auto sneeuwgrips niet veel technische details geeft, moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat sommige gebruikers in hun reviews hebben geklaagd over de duurzaamheid van deze sneeuwgrips. Een gebruiker merkte op dat ze direct afknapten, wat natuurlijk een serieus probleem is. Dit roept vragen op over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product.

Maar ondanks deze mogelijke duurzaamheidskwesties, biedt de 10-delige set sneeuwgrips wel voordelen voor mensen die een alternatief zoeken voor winterbanden en sneeuwkettingen. Ze zijn makkelijk te installeren en te verwijderen, wat handig is als je niet het hele winterseizoen met winterbanden wilt rijden. En het beste is dat ze geschikt zijn voor verschillende voertuigen, dus je kunt ze op meerdere auto's gebruiken.

Al met al heeft mijn J.S & I.R. Auto sneeuwgrips 10-delige set veel sterke punten, zoals het gebruiksgemak en de veelzijdigheid. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijke duurzaamheidsproblemen die sommige gebruikers hebben ervaren. Het is verstandig om grondig onderzoek te doen voordat je deze sneeuwgrips aanschaft en eventuele alternatieven te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

6. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm

 • list plusEenvoudige montage zonder de auto te verrijden
 • list plusGoede grip op het wegdek dankzij het speciale kruisspoor
 • list plusWordt geleverd met een handige opbergtas met ritssluiting

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm

 • list plusKettingen roesten snel na gebruik

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
7.88
Ik ben dol op de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-70 9mm! Ze zijn perfect voor als ik in landen ben waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Deze kettingen hebben geharde schakels van 9mm en zijn ideaal voor mijn (lichte) personenauto. Dankzij het speciale kruisspoor bieden ze geweldige grip op het wegdek.

Wat deze Carpoint KNS-70 sneeuwkettingen echt uniek maakt, is hoe makkelijk ze te monteren zijn. Zelfs als ik weinig ruimte heb tussen mijn banden en de wielkast, kan ik ze zonder problemen installeren zonder mijn auto te verplaatsen. Het spansysteem zorgt ervoor dat de kettingen op hun plek blijven zitten. En als kers op de taart worden de kettingen geleverd met een duidelijke handleiding voor montage en demontage, waardoor het hele proces nog makkelijker wordt.

Ik ben ook dol op de handige opbergtas met ritssluiting waarin de Carpoint KNS-70 sneeuwkettingen worden geleverd. Niet alleen is de tas praktisch, maar hij ziet er ook nog eens mooi en netjes uit. En het beste is dat elke ketting zijn eigen aparte opbergvak heeft, zodat ze georganiseerd blijven en niet in de knoop raken.

Een tevreden gebruiker merkte op dat de kettingen snel werden verzonden en stevig verpakt waren. Ze waren zelfs inclusief handschoenen en een duidelijke handleiding. Volgens de stapsgewijze instructies waren ze super makkelijk te monteren. Hoewel deze gebruiker ze nog niet op de weg heeft kunnen testen, zijn ze blij dat ze ze bij de hand hebben voor wanneer ze ze nodig hebben.

Helaas had een andere gebruiker een minder positieve ervaring. Ze merkten op dat de kettingen na slechts één keer gebruik helemaal waren verroest. Ze concludeerden dat goedkoop in dit geval duurkoop was en dat ze de volgende keer zouden investeren in duurdere kettingen.

Over het algemeen zijn de Carpoint KNS-70 sneeuwkettingen een geweldige keuze voor automobilisten die betrouwbare en makkelijk te monteren sneeuwkettingen zoeken. Ze bieden geweldige grip op het wegdek en worden geleverd met handige extra's zoals handschoenen en een opbergtas. Het is echter belangrijk om op te merken dat er een gebruiker was die meldde dat de kettingen van slechte kwaliteit waren en snel roestten. Houd dit in gedachten bij het maken van je beslissing. ❄️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm

 • list plusGoede grip op besneeuwde en gladde wegen
 • list plusVeelzijdigheid voor verschillende bandenmaten
 • list plusHandige accessoires zoals nood-reparatieschakels en handschoenen

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm

 • list plusBelang van het raadplegen van de applicatielijst en het volgen van de instructies

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.42
Functionaliteit
7.38
Gebruiksgemak
8.38
Hey daar, ik ben de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-120 9mm! Ik ben jouw betrouwbare oplossing voor winterse wegomstandigheden waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Mijn 9mm geharde kettingschakels zorgen voor goede grip op besneeuwde en gladde wegen, terwijl mijn kruisspoorontwerp de tractie op het wegdek verbetert. Veiligheid is mijn prioriteit, vooral in de winter!

Mijn set van twee sneeuwkettingen is speciaal ontworpen voor (lichte) personenauto's en wordt geleverd met nood-reparatieschakels, plastic handschoenen, een duidelijke montage- en demontagehandleiding en een handige opbergtas met ritssluiting. Dit maakt mijn installatie gemakkelijk en snel, zelfs in krappe ruimtes tussen de band en de wielkast. Mijn spansysteem zorgt voor een eenvoudige en nauwkeurige plaatsing van de ketting, terwijl regelmatige controle en eventuele spanning tijdens het rijden zorgen voor een veilige bevestiging.

Ik ben geschikt voor verschillende bandenmaten, waardoor ik een veelzijdige keuze ben voor automobilisten met verschillende voertuigen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat ik auto specifiek ben, dus het is cruciaal om de applicatielijst te raadplegen om te bevestigen of ik geschikt ben voor jouw specifieke auto.

Ik ben ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne automobilisten die veiligheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel hebben staan. Mijn toevoeging van nood-reparatieschakels en handschoenen benadrukt mijn streven naar een complete en zorgeloze ervaring voor jou als gebruiker.

Hoewel ik indruk maak met mijn veelzijdigheid en handige accessoires, is het raadplegen van de applicatielijst en het volgen van de instructies in het instructieboekje van de auto essentieel om ervoor te zorgen dat ik correct en veilig wordt geïnstalleerd.

Kortom, ik bied een uitgebalanceerde combinatie van grip, gebruiksgemak en accessoires, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor automobilisten die zich voorbereiden op rijden in winterse omstandigheden. Met mijn focus op kwaliteit en functionaliteit, ben ik een solide optie voor een breed scala aan auto's en winterse omstandigheden. 🚗️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 (235/70-15

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 (235/70-15

 • list plusZelfspannend ontwerp voor eenvoudige installatie

Nadelen Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 (235/70-15

 • list plusMogelijk missen van snelsluiting voor installatie

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.98
Functionaliteit
8.08
Gebruiksgemak
7.17
Ik ben dol op de Husky Sneeuwkettingen Butzi 130! Deze sneeuwkettingen bieden geweldige grip tijdens winterse omstandigheden, wat ze perfect maakt voor reizigers die door sneeuw of gladde wegen moeten rijden. Ze zijn super eenvoudig te bevestigen en te verwijderen, en ze spannen zichzelf aan. Met een lengte van 17 mm, een breedte van 9 mm en een staaldikte van 3 mm zijn ze super duurzaam en betrouwbaar. En met keurmerken van TÜV, GS en Önorm hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit en veiligheid. En ze komen ook nog eens in een handige kunststof koffer!

Deze sneeuwkettingen passen op een breed scala aan bandenmaten, van 15 tot 19 inch, waaronder populaire maten zoals 235/70-15 tot 255/35-19. Dit maakt ze geschikt voor allerlei soorten voertuigen. De 9 mm schakelbreedte maakt ze perfect voor zowel stedelijke als off-road omgevingen.

Wat ik echt geweldig vind aan de Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 is dat ze zichzelf aanspannen, wat de installatie super makkelijk maakt. Geen gedoe met handmatig aanspannen! Ook de handige koffer om ze in op te bergen is echt een pluspunt.

Deze sneeuwkettingen zijn perfect voor bestuurders die betrouwbare grip willen in winterse omstandigheden. Ze zijn super duurzaam, makkelijk in gebruik en passen op allerlei soorten banden en voertuigen. Het enige wat sommige gebruikers zouden missen is een snelsluiting voor nog makkelijkere installatie.

Kortom, de Husky Sneeuwkettingen Butzi 130 zijn een geweldige keuze voor bestuurders die betrouwbare grip willen in winterse omstandigheden. Hun verbeterde duurzaamheid, zelfspannende ontwerp en veelzijdigheid maken ze tot een solide investering voor wie zich op gladde wegen waagt. 🚗

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN80

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN80

 • list plusEenvoudige installatie zonder de auto te verplaatsen
 • list plusGeschikt voor voertuigen met en zonder ABS
 • list plusBreed toepasbaar op verschillende bandenmaten

Nadelen ProPlus sneeuwkettingen 9mm KNN80

 • list plusMaximumsnelheid van 50 km per uur bij gebruik
 • list plusRegelmatige controles en opspannen na 100 meter rijden vereist
 • list plusAanbevolen om de kettingen voor vertrek te monteren

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
6.97
Gebruiksgemak
7.73
Als ik me voorbereid op winterse rijomstandigheden, is de keuze voor de ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN80 - TÜV Keurmerk een no-brainer. Deze sneeuwkettingen, met een breedte van 9 mm, worden geleverd in een set van twee stuks, inclusief kettingreparatieschakels, plastic handschoenen, een duidelijke montagehandleiding en een handige koffer. Het installatiegemak is opmerkelijk, omdat ze eenvoudig kunnen worden aangebracht zonder de auto te verplaatsen. Zelfs in beperkte ruimtes tussen de band en de wielkast zijn ze moeiteloos te monteren.

Gemaakt van gehard staal met een schakellengte van 17 mm en een dikte van 3 mm, bieden deze sneeuwkettingen duurzaamheid en betrouwbaarheid. Een handmatige spanner is inbegrepen voor een stevige bevestiging. Het TÜV-keurmerk getuigt van hun kwaliteit en prestaties, terwijl de Önorm-certificering hun conformiteit met Europese veiligheidsnormen bevestigt.

Deze sneeuwkettingen zijn veelzijdig en geschikt voor voertuigen met en zonder ABS. Ze passen op een breed scala aan bandenmaten, variërend van 13 tot 17 inch, en zelfs enkele specifieke afmetingen daarbuiten. Dit maakt ze geschikt voor verschillende voertuigtypen.

Bij het gebruik van sneeuwkettingen is het belangrijk om de maximumsnelheid van 50 km per uur te respecteren. Regelmatige controles en opspannen na 100 meter rijden zijn noodzakelijk om een veilige rit te waarborgen. Het wordt ook aangeraden om de kettingen voor vertrek te monteren om compatibiliteit te verzekeren.

Met hun hoogwaardige constructie, eenvoudige installatie, brede toepasbaarheid en gerenommeerde keurmerken onderscheiden de ProPlus sneeuwkettingen zich van andere modellen op de markt. Deze sneeuwkettingen bieden een indrukwekkende balans tussen prestaties en gemak, waardoor ze een betrouwbare metgezel zijn voor winterse rijomstandigheden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. ProPlus Pro Plus Sneeuwkettingen Ø

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus Pro Plus Sneeuwkettingen Ø

 • list plusOptimale grip op besneeuwde en gladde wegen
 • list plusEenvoudig te bevestigen en los te maken
 • list plusCompatibel met een breed scala aan bandmaten

Nadelen ProPlus Pro Plus Sneeuwkettingen Ø

 • list plusBeperkt gebruik op de openbare weg in Nederland

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.48
Functionaliteit
7.01
Gebruiksgemak
6.69
Als autoliefhebber wil ik altijd klaar zijn voor winterse omstandigheden, daarom zijn de ProPlus sneeuwkettingen een onmisbare toevoeging voor mijn auto. Met deze sneeuwkettingen heb ik optimale grip, zodat ik met vertrouwen de uitdagingen van sneeuw en ijs op de weg tegemoet kan treden. Ze zijn eenvoudig te bevestigen en los te maken, waardoor ik snel klaar ben om de weg op te gaan. Bovendien zijn ze ideaal voor voertuigen met beperkte ruimte tussen de wielen en de wielkast.

Deze sneeuwkettingen zijn vervaardigd van hoogwaardig staal, met een lengte van 24 mm, een breedte van 12 mm en een dikte van 3.5 mm. Met handmatige spanners en TÜV, GS en Önorm keurmerken, voldoen ze aan strenge kwaliteitsnormen. De KN70 aanduiding bevestigt hun geschiktheid voor diverse bandenmaten, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid.

Ik hoef me geen zorgen te maken over welke maat ik nodig heb, want de ProPlus sneeuwkettingen zijn geschikt voor een uitgebreid scala aan bandmaten. Deze twee stuks set wordt geleverd in een handige opbergkoffer, waardoor ze gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zijn, zodat ik altijd voorbereid ben wanneer de winter toeslaat.

Hoewel het gebruik van sneeuwkettingen in Nederland op de openbare weg beperkt is, zijn ze een essentiële uitrusting voor reizen naar gebieden waar ze verplicht zijn of waar winterse omstandigheden veel voorkomen. Ook voor vierwielaangedreven auto's zijn sneeuwkettingen verplicht wanneer aangegeven.

De combinatie van kwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid maakt de ProPlus sneeuwkettingen een aantrekkelijke keuze voor autobezitters die zich willen voorbereiden op winterse rijomstandigheden. Met hun handmatige spanners zijn ze gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor ze een praktische en betrouwbare oplossing zijn voor het toevoegen van grip op besneeuwde en gladde wegen. 🚗️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sneeuwkettingen. Er zijn immers 2309 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!