Wat is de beste Sneeuwketting van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Sneeuwketting is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Sneeuwketting van 2023? Na het onderzoeken van 2309 Sneeuwkettingen kwam de JS IR J.S & I.R. als beste uit onze Sneeuwketting-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Sneeuwkettingen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Sneeuwkettingen-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Sneeuwketting-koopgids? Lees dan verder!

Onze Sneeuwketting selectie

De top 10 beste Sneeuwkettingen

1Score: 9.7
JS IR J.S & I.R.
Beste sneeuwketting
JS IR J.S & I.R.
JS IR
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.3
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede
ProPlus
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.2
Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen Butzi
Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen Butzi
Husky Butzi
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect
PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect
PFA snowchains KN
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV
PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV
PFKB
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
ProPlus sneeuwkettingen set - PAT
ProPlus sneeuwkettingen set - PAT
ProPlus
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm
Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm
Carpoint
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Sneeuwketting Koopgids

Een nachtmerrie voor elke chauffeur: vast komen te zitten in de sneeuw of modder, zonder ook maar enige hulp dichtbij. Een sneeuwketting zorgt voor meer grip en helpt je slippende banden weer tractie te geven. Een goede sneeuwketting is een must voor wie rijdt over lastige begaanbare paden, zoals sneeuw en ijs. In deze koopgids lees je hoe je de beste vindt!

Hoe hard mag je rijden met een sneeuwketting?

Wanneer je sneeuwkettingen om je banden hebt gelegd, moet je je aan een snelheid van 30 tot maximaal 50 km/u houden. De wettelijke maximumsnelheid is echter afhankelijk van het land waarin je je bevindt, dus check dit altijd voordat je naar het buitenland vertrekt.

Het is niet alleen onverstandig om harder dan de maximumsnelheid te rijden op een glad wegdek, maar je zult ook merken dat de auto moeite heeft om veel harder te rijden. 

Bovendien zorgt te snel rijden met sneeuwkettingen voor gevaarlijke situaties. Bij hard remmen of plots sturen verlies je sneller de controle over de auto en kunnen sneeuwkettingen je banden beschadigen. 

Gebruik dus je verstand, want het belangrijkste is dat je met sneeuwkettingen veilig over het gladde wegdek kunt manoeuvreren. 

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het is afhankelijk per land of sneeuwkettingen verplicht zijn of niet. In de meeste wintersportlanden is het gebruik van sneeuwkettingen bij sneeuwval verplicht. Soms is dit enkel verplicht voor auto's met zomerbanden, maar moet je ze wel voor de zekerheid in je auto hebben liggen.

Wat de regels zijn wordt meestal met een duidelijk verkeersbord aangegeven. Dit verkeersbord is in de meeste landen blauw, met een witte band en ketting in het midden. 

Zorg dus altijd dat je in ieder geval een setje bij je hebt voor het geval dat! Dit kan je een fikse boete voorkomen – of belangrijker nog: het zorgt dat je zo veilig mogelijk onderweg bent. 

Vergeet daarnaast niet andere tools aan je uitrusting toe te voegen! Een goede jumpstarter helpt je uit de brand bij een lege accu en een ijskrabber is cruciaal voor goed zicht.

 

Heb je 2 of 4 sneeuwkettingen nodig?

Het beste is om op alle vier de banden een sneeuwketting aan te leggen. Op deze manier hebben al je banden grip en zijn ze beter in balans. 

Wanneer je enkel je achterbanden voorziet van sneeuwkettingen, kun je stuurproblemen krijgen, vanwege het gebrek aan grip op de voorbanden. Sneeuwkettingen op enkel de voorbanden kunnen dan weer voor slippen zorgen tijdens het versnellen en remmen.

Gebruik echter nooit een oneven aantal sneeuwkettingen! Dit maakt je auto bijna onmogelijk te besturen. 

Moeten sneeuwkettingen voor of achter?

Heb je maar twee sneeuwkettingen? Dan moet je deze leggen aan de banden die de auto aandrijven. Dus: bij voorwielaandrijving leg je de twee kettingen aan de voorbanden en bij achterwielaandrijving aan de achterbanden

Heb je vierwielaandrijving? Check dan in de handleiding van de auto om te bepalen welke as (voor- of achter) de fabrikant aanraadt. 

 

Welke soorten sneeuwkettingen zijn er?

Soms vraagt je auto om een ander type sneeuwketting dan de standaard. Gelukkig zijn er verschillende soorten sneeuwkettingen, zodat ook op de breedste autobanden een sneeuwketting past.

Reguliere sneeuwketting

Een reguliere sneeuwketting wordt zowel aan de voor- als achterkant van het wiel bevestigd. De dikte van de schakels van dit type sneeuwketting loopt van 9 t/m 16 millimeter, maar past niet in elke wielkast! Check dus altijd goed bij de fabrikant van je auto hoe groot de schakels van je sneeuwketting maximaal mogen zijn. 

Dunne sneeuwketting

Past een reguliere sneeuwketting niet in het wielkast van de autoband? Dan is een dunnere sneeuwketting nodig. Kijk ook hierbij altijd goed naar de schakeldikte van de kettingen. Voor auto's met een kleinere wielkast mag dit soms slechts 7 millimeter zijn. 

Loopvlak sneeuwketting

Zoals de naam al aangeeft, wordt een loopvlak sneeuwketting enkel op het loopvlak van de band bevestigd. Dit is bedoeld voor auto's waarbij een sneeuwketting snel schade zou kunnen veroorzaken. Over het algemeen zijn dit auto's waarbij het wielkast nauwelijks ruimte overlaat. 

Hoe moet ik een sneeuwketting omleggen?

Het omleggen van een sneeuwketting is gemakkelijker dan je denkt! Zorg allereerst dat de ketting uit de knoop is. Je zult dan zien dat de ketting de vorm van een halve maan heeft. Leg deze achter het wiel, zodat de halve maan onder de auto ligt. 

De twee uiteinden van de halve maan breng je achter het wiel omhoog enhaak je in elkaar. Deze mag je aan de achterkant van de band laten vallen, terwijl je de rest van de ketting vasthoudt. De ketting valt zo om de autoband heen. 

Breng de ketting vervolgens naar voren toe. Als het goed is zitten er vier schakels aan de ketting. Haak eerst de twee bovenste schakels aan elkaar. Vervolgens doe je hetzelfde met de twee onderste schakels. 

Is alles bevestigd? Dan kun je de ketting gaan aanspannen, zodat hij goed om de autoband valt. Dit doe je door de spanketting te bevestigen aan de onderste haak en hier flink aan te trekken. 

Sommige sneeuwkettingen spannen zichzelf volledig aan wanneer je de spanketting hebt aangetrokken. Dit geldt helaas niet voor alle kettingen. Om zeker te zijn dat de ketting goed ligt, is het verstandig even een paar meter te rijden. Let op: doe dit wel pas nadat je op alle banden de sneeuwketting hebt aangelegd! Stap uit en span de kettingen weer even aan. 

Je sneeuwkettingen zitten nu helemaal goed en je kunt veilig de weg op!

hero illustration

Hoe testen we Sneeuwkettingen?

Om de beste Sneeuwketting te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Sneeuwketting-test hebben we 2309 Sneeuwkettingen geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Sneeuwketting-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Sneeuwketting-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Sneeuwketting-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Sneeuwketting in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 2309 Sneeuwkettingen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Sneeuwkettingen op een rij

1. Beste sneeuwketting: JS IR J.S & I.R.

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen JS IR J.S & I.R.

 • list plusEenvoudige en snelle installatieproces
 • list plusVeelzijdig in gebruik, geschikt voor verschillende voertuigen

Nadelen JS IR J.S & I.R.

 • list plusMogelijke duurzaamheidsproblemen volgens sommige gebruikers

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.49
Gebruiksgemak
9.9
Ik ben helemaal weg van mijn nieuwe J.S & I.R. Auto sneeuwgrips 10-delige set. Ze geven me geweldige grip op gladde wegen en in winterse omstandigheden. Het beste is dat ik me geen zorgen hoef te maken, zelfs als ik al winterbanden heb.

Wat ik zo geweldig vind aan deze sneeuwgrips is hoe makkelijk en snel ze te installeren zijn. Binnen no-time ben ik weer veilig onderweg. Elke set bevat 10 antislipbanden voor optimale grip in de winter. Met slechts één set kan ik één band voorzien van extra grip.

De J.S & I.R. Auto sneeuwgrips zijn echt anders dan andere alternatieven, zoals winterbanden en sneeuwkettingen. Ze zijn super makkelijk te bevestigen en kunnen snel weer verwijderd worden als je ze niet meer nodig hebt. Ideaal voor mensen zoals ik die niet het hele winterseizoen met winterbanden willen rijden, maar wel die extra grip willen hebben op de momenten dat het nodig is.

Hoewel de beschrijving van de J.S & I.R. Auto sneeuwgrips niet veel technische details geeft, moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat sommige gebruikers in hun reviews hebben geklaagd over de duurzaamheid van deze sneeuwgrips. Een gebruiker merkte op dat ze direct afknapten, wat natuurlijk een serieus probleem is. Dit roept vragen op over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het product.

Maar ondanks deze mogelijke duurzaamheidskwesties, biedt de 10-delige set sneeuwgrips wel voordelen voor mensen die een alternatief zoeken voor winterbanden en sneeuwkettingen. Ze zijn makkelijk te installeren en te verwijderen, wat handig is als je niet het hele winterseizoen met winterbanden wilt rijden. En het beste is dat ze geschikt zijn voor verschillende voertuigen, dus je kunt ze op meerdere auto's gebruiken.

Al met al heeft mijn J.S & I.R. Auto sneeuwgrips 10-delige set veel sterke punten, zoals het gebruiksgemak en de veelzijdigheid. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijke duurzaamheidsproblemen die sommige gebruikers hebben ervaren. Het is verstandig om grondig onderzoek te doen voordat je deze sneeuwgrips aanschaft en eventuele alternatieven te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

 • list plusEenvoudige montage, zelfs bij weinig ruimte
 • list plusUitstekende grip op winterse wegen
 • list plusWordt geleverd met handige accessoires en opbergtas

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm

 • list plusMogelijkheid van roestvorming na gebruik

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.82
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
9.56
De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm zijn perfect voor als je sneeuwkettingen nodig hebt. Ze zijn gemaakt van geharde kettingschakels van 9 mm en geschikt voor (lichte) personenauto's. Wat deze kettingen echt bijzonder maakt, is het speciale kruisspoor. Hierdoor heb je uitstekende grip op winterse wegen. 🌨️️

Het beste van de Carpoint sneeuwkettingen is hoe makkelijk ze te monteren zijn. Zelfs als er weinig ruimte is tussen je banden en wielkast, kun je deze kettingen zonder gedoe bevestigen. Het spansysteem zorgt ervoor dat ze goed op hun plek blijven zitten. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook een duidelijke handleiding bij om je te helpen met monteren en demonteren.

De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 worden geleverd in een set van twee stuks. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook noodreparatieschakels, plastic handschoenen en een handige opbergtas bij. Die tas heeft zelfs aparte vakken voor beide kettingen, zodat je ze netjes kunt opbergen. Zo heb je altijd je sneeuwkettingen bij de hand wanneer je ze nodig hebt.

Hoewel er geen negatieve opmerkingen zijn in de gebruikersbeoordelingen, is het belangrijk om te vermelden dat een gebruiker meldde dat de kettingen na slechts één gebruik helemaal waren verroest. Dit kan een teken zijn dat de kwaliteit van het product niet helemaal top is. Het is dus iets om in gedachten te houden als je overweegt om te investeren in duurdere sneeuwkettingen die misschien langer meegaan.

Al met al zijn de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-100 9mm een goede keuze voor automobilisten die betrouwbare en makkelijk te monteren sneeuwkettingen zoeken. Met hun geharde kettingschakels en kruisspoor heb je uitstekende grip op winterse wegen. En je krijgt er ook nog handige accessoires en een handige opbergtas bij. Het enige mogelijke nadeel is de kans op roestvorming na gebruik, wat kan duiden op beperkte duurzaamheid. Desondanks bieden deze sneeuwkettingen een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn ze een handige toevoeging aan je auto-uitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusEenvoudige montage zonder de auto te verplaatsen
 • list plusGeschikt voor voertuigen met en zonder ABS
 • list plusGemaakt van gehard staal met goede grip op sneeuw en ijs

Nadelen ProPlus Sneeuwkettingen 9 mm brede

 • list plusMaximumsnelheid van 50 km per uur bij gebruik
 • list plusKettingen moeten na 100 meter rijden gecontroleerd en eventueel bijgespannen worden

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.48
Gebruiksgemak
8.67
De ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN130 - Önorm Keurmerk zijn mijn absolute aanrader voor iedereen die zorgeloos en veilig wil rijden in de winter. Met een breedte van slechts 9 mm, ontvang je een set van twee sneeuwkettingen, inclusief kettingreparatieschakels, plastic handschoenen, een duidelijke montagehandleiding én een handige koffer.

Een van de grootste voordelen van deze sneeuwkettingen is het gemak van de montage. Geen gedoe met het verplaatsen van je auto, wat vooral handig is als je weinig ruimte hebt tussen je banden en de wielkast. En het beste? Deze sneeuwkettingen zijn geschikt voor zowel auto's met als zonder ABS.

De ProPlus sneeuwkettingen zijn gemaakt van gehard staal en hebben een schakellengte van 17 mm. Hierdoor heb je een uitstekende grip op sneeuw en ijs, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Met de handmatige spanner kun je de kettingen eenvoudig op de juiste spanning brengen.

Daarnaast zijn deze sneeuwkettingen voorzien van het Önorm Keurmerk. Dit keurmerk garandeert de hoogste kwaliteit en veiligheidsnormen. Zo kun je met een gerust hart de weg op, zelfs in winterse omstandigheden.

Sneeuwkettingen zijn essentieel om grip en controle te behouden op besneeuwde en gladde wegen. Deze ProPlus sneeuwkettingen zijn geschikt voor verschillende bandenmaten, variërend van 15 tot 20 inch. Controleer echter altijd goed je bandenmaat voordat je bestelt, om er zeker van te zijn dat de sneeuwkettingen perfect passen.

Let wel op, er zijn enkele punten om rekening mee te houden bij het gebruik van sneeuwkettingen. De maximumsnelheid met sneeuwkettingen is 50 km per uur, dus houd daar rekening mee. Daarnaast is het verstandig om na 100 meter te controleren of de kettingen nog goed vastzitten en ze indien nodig bij te spannen.

Kortom, de ProPlus sneeuwkettingen - 9mm - KNN130 - Önorm Keurmerk zijn de betrouwbare keuze voor iedereen die veilig wil rijden in de winter. Met hun eenvoudige montage, uitstekende grip en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, kun je met deze sneeuwkettingen met vertrouwen de weg op gaan tijdens de koude wintermaanden. ❄️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 november in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

4. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm

 • list plusBiedt goede grip op het wegdek tijdens winterse omstandigheden
 • list plusEenvoudig te monteren zonder de auto te verrijden
 • list plusWordt geleverd met handige extra's zoals nood-reparatieschakels, handschoenen en een opbergtas

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm

 • list plusMogelijke beperking van de kwaliteit, aangezien een gebruiker meldt dat de kettingen na slechts één gebruik volledig zijn verroest
 • list plusTwijfel over de duurzaamheid, aangezien een gebruiker suggereert dat hij de volgende keer zal investeren in duurdere kettingen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.61
Gebruiksgemak
9.23
De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm zijn mijn ideale oplossing voor het rijden met sneeuwkettingen in landen waar dit verplicht is. Deze kettingen zijn gemaakt van 9mm geharde kettingschakels en zijn perfect voor (lichte) personenauto's. Een bijzonder kenmerk van deze sneeuwkettingen is het speciale kruisspoor, waardoor je altijd grip hebt op het wegdek, zelfs tijdens winterse omstandigheden.

Als je de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 koopt, krijg je een set van twee stuks. Je kunt ze heel gemakkelijk monteren zonder je auto te verplaatsen, zelfs als er weinig ruimte is tussen je band en de wielkast. Het spansysteem zorgt ervoor dat de ketting altijd op de juiste plek zit. Na ongeveer 100 meter is het slim om de ketting even te controleren en indien nodig bij te spannen.

Wat betreft de bandenmaten, passen de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 op verschillende maten, van 15" tot 19". Het is belangrijk om de applicatielijst te raadplegen om te controleren of deze ketting geschikt is voor jouw auto. Je kunt dit controleren op basis van merk, type, uitvoering, bouwjaar en bandenmaat.

Deze sneeuwkettingen worden geleverd met nood-reparatieschakels, plastic handschoenen en een duidelijke handleiding voor montage en demontage. Alles zit handig opgeborgen in een tas met ritssluiting. Gebruikers zijn erg tevreden over de duidelijke instructies voor het plaatsen van de kettingen om het wiel en over de stevige en mooie tas waarin ze verpakt zijn. Bovendien heeft elke ketting een apart opbergvak.

Hoewel de meeste gebruikers positief zijn, is er één recensent die meldt dat de kettingen na slechts één keer gebruiken helemaal verroest zijn. Dit kan wijzen op een mogelijke beperking in de kwaliteit van deze kettingen. Een andere gebruiker geeft aan dat hij de volgende keer zal investeren in duurdere kettingen, wat suggereert dat deze kettingen misschien niet de meest duurzame optie zijn.

Al met al zorgen de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-130 9mm voor een uitstekende grip op het wegdek tijdens winterse omstandigheden. Ze zijn gemakkelijk te monteren en worden geleverd met handige extra's zoals nood-reparatieschakels, handschoenen en een opbergtas. Hoewel er enige twijfel bestaat over de duurzaamheid van deze kettingen, zijn ze nog steeds een betaalbare en praktische keuze voor automobilisten die sneeuwkettingen nodig hebben. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

5. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm

 • list plusEenvoudige montage zonder de auto te verplaatsen, zelfs bij weinig ruimte tussen band en wielkast
 • list plusWorden geleverd met een duidelijke montage- en demontagehandleiding
 • list plusHandige opbergtas met aparte vakken voor elke ketting, inclusief accessoires en nood-reparatieschakels

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm

 • list plusMogelijke beperking in de kwaliteit, aangezien er melding wordt gemaakt van roest na eenmalig gebruik

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
8.49
Gebruiksgemak
8.96
De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm zijn perfect voor mij als automobilist wanneer ik me in landen bevind waar het verplicht is om sneeuwkettingen te gebruiken. Deze sneeuwkettingen zijn speciaal ontworpen voor lichte personenauto's en bieden uitstekende grip op het wegdek dankzij het speciale kruisspoor van de kettingen.

Een van de grote voordelen van de Carpoint KNS-80 sneeuwkettingen is dat ze super makkelijk te monteren zijn. Zelfs als er weinig ruimte is tussen mijn banden en de wielkast, kan ik ze zonder problemen bevestigen zonder mijn auto te hoeven verplaatsen. Het spansysteem zorgt ervoor dat de kettingen stevig op hun plek blijven zitten. En als ik niet zeker weet hoe ik ze moet monteren, hoef ik me geen zorgen te maken. Er wordt namelijk een duidelijke handleiding meegeleverd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe ik ze correct kan monteren en demonteren.

En alsof dat nog niet genoeg is, worden de Carpoint KNS-80 sneeuwkettingen geleverd in een handige opbergtas met ritssluiting. Hierin zitten aparte vakken voor elke ketting, zodat ze georganiseerd en gemakkelijk op te bergen zijn. Bovendien krijg ik er ook nog nood-reparatieschakels en plastic handschoenen bij, zodat ik volledig uitgerust ben voor het geval ik ze nodig heb.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, wil ik wel graag vermelden dat er in een van de recensies sprake was van roestvorming na één keer gebruik. Dit zou kunnen duiden op een mogelijke beperking in de kwaliteit van de kettingen. Het is dus mogelijk dat de Carpoint KNS-80 sneeuwkettingen niet de meest duurzame optie op de markt zijn.

Al met al zijn de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-80 9mm een betrouwbare keuze voor automobilisten zoals ik, die op zoek zijn naar betaalbare en makkelijk te monteren sneeuwkettingen. Ze bieden uitstekende grip op winterse wegen en worden geleverd met handige accessoires en een handige opbergtas. Hoewel er enige twijfel kan zijn over de duurzaamheid van de kettingen, zijn ze nog steeds een goede optie voor incidenteel gebruik. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen Butzi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.79
Functionaliteit
7.99
Gebruiksgemak
8.69
Ik ben echt onder de indruk van de Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen. Deze sneeuwkettingen geven me een veilig gevoel op besneeuwde en gladde wegen, omdat ze optimale grip bieden tijdens winterse omstandigheden. Het installeren van de kettingen is super makkelijk en ze kunnen snel worden bevestigd en losgemaakt. Wat ik echt handig vind, is dat de sneeuwkettingen zichzelf automatisch aanspannen, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het handmatig vastzetten ervan.

De Husky Butzi sneeuwkettingen zijn gemaakt van duurzaam staal en hebben een lengte van 17 mm, een breedte van 9 mm en een dikte van 3 mm. Deze specificaties zorgen ervoor dat ik een stevige en betrouwbare grip op de weg heb. Bovendien hebben de sneeuwkettingen het TÜV-, GS- en Önorm-keurmerk, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Wat ik echt waardeer aan deze sneeuwkettingen is de handige kunststof koffer waarin ze worden geleverd. Hierdoor kan ik de kettingen eenvoudig opbergen en meenemen wanneer ik ze nodig heb. De koffer beschermt de kettingen ook tegen beschadiging en houdt ze georganiseerd.

De Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen passen op verschillende bandenmaten, maar ik raad aan om de tabel op afbeelding 2 en 3 te raadplegen voor de exacte geschikte maten. Het is belangrijk om de juiste maat sneeuwkettingen te kiezen om optimale grip te garanderen.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, ben ik ervan overtuigd dat de Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen van hoge kwaliteit zijn. De specificaties en kenmerken van het product wijzen op een betrouwbare en effectieve prestatie in winterse omstandigheden. Het feit dat ze zichzelf automatisch aanspannen en zijn voorzien van het TÜV-, GS- en Önorm-keurmerk geeft me vertrouwen in hun veiligheid en betrouwbaarheid.

Al met al zou ik de Husky Butzi Husky Sneeuwkettingen aanraden aan iedereen die op zoek is naar betrouwbare sneeuwkettingen voor optimale grip op besneeuwde en gladde wegen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en gemaakt van duurzaam staal. Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, geven de specificaties en kenmerken van het product me vertrouwen in de kwaliteit ervan.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.82
Functionaliteit
8.28
Gebruiksgemak
8.17
De PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect zijn perfect voor mij als automobilist die extra grip en veiligheid wil tijdens winterse omstandigheden. Deze sneeuwkettingen zijn speciaal ontworpen voor mijn auto en passen perfect op bandenmaat 225/65R16. Ze zorgen voor optimale grip op sneeuw en ijs en verhogen mijn veiligheid op de weg.

Wat deze sneeuwkettingen echt speciaal maakt, is hun schakeldikte van 9 mm. Hierdoor zijn ze perfect voor mijn auto waar de ruimte in de wielkast beperkt is. Ik hoef mijn auto niet te verplaatsen tijdens de montage, wat het hele proces snel en eenvoudig maakt.

Deze sneeuwkettingen worden geleverd in een handige kunststof koffer, waardoor ik ze gemakkelijk kan opbergen en meenemen. Ze zijn ook voorzien van een montagehandleiding, zodat ik ze snel en correct kan installeren.

Ik kan erop vertrouwen dat de PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect van Perfect Fit Automotive komen, een bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Dat geeft me vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze sneeuwkettingen.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, kan ik concluderen dat de PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect een betrouwbare keuze zijn voor mij als automobilist die extra grip en veiligheid wil tijdens winterse omstandigheden. De perfecte pasvorm, de eenvoudige montage en de compacte opbergkoffer zijn allemaal sterke punten van deze sneeuwkettingen.

Het enige mogelijke nadeel dat ik kan identificeren, is dat er geen informatie wordt verstrekt over de gebruikshandleiding van mijn auto om te controleren of deze sneeuwkettingen zijn toegestaan op mijn voertuig. Het is belangrijk dat ik altijd de handleiding van mijn auto raadpleeg om er zeker van te zijn dat ik de juiste sneeuwkettingen gebruik.

Al met al bieden de PFA snowchains KN Sneeuwkettingen Perfect een uitstekende grip en veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Ze zijn gemakkelijk te monteren, hebben een handige opbergkoffer en zijn ontworpen voor een perfecte pasvorm op specifieke bandenmaten. Deze sneeuwkettingen zijn een betrouwbare keuze voor mij als automobilist die de veiligheid op de weg wil vergroten tijdens de wintermaanden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

8. PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
7.93
Gebruiksgemak
7.16
De PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV zijn dé perfecte keuze voor bestelbussen, campers en zwaardere SUV's met genoeg ruimte tussen het wiel en de wielkast. Deze sneeuwkettingen zijn specifiek ontworpen voor een bepaalde bandenmaat en passen dus perfect bij jouw maat. Met een schakeldikte van 16 mm bieden ze een grovere ketting die ideaal is voor voertuigen vanaf 2000 kg.

Een van de grote voordelen van de PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV is dat ze super makkelijk te installeren zijn. Je hoeft je auto niet te verplaatsen tijdens de montage, wat vooral handig is in winterse omstandigheden. Deze kettingen worden geleverd in een handige nylon opbergtas, zodat je ze makkelijk kunt meenemen en opbergen. Bovendien krijg je bij de set een montagehandleiding, reserveschakels en zelfs wegwerphandschoenen.

Deze sneeuwkettingen verhogen de veiligheid tijdens winterse omstandigheden doordat ze je voertuig grip geven op sneeuw en ijs. Je moet ze handmatig aanspannen, wat betekent dat je de ketting na een paar meter even moet bijstellen. Dit kan misschien een klein minpuntje zijn, maar het is een kleine prijs om te betalen voor de veiligheid en betrouwbaarheid die deze kettingen bieden.

De PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV zijn geschikt voor gebruik in alle EU-landen en voldoen aan de Ö-Norm EN16662-1 en TUV-normen. Ze hebben een maximale snelheid van 50 km/u en worden geleverd met een garantie van 2 jaar. Het is wel belangrijk om altijd de gebruikshandleiding of het instructieboekje van je auto te raadplegen om te controleren welke sneeuwkettingen toegestaan zijn voor jouw voertuig.

Al met al zijn de PFKB Sneeuwkettingen Perfect Fit SUV een betrouwbare keuze voor bestelbussen, campers en zwaardere SUV's die veilig willen rijden in winterse omstandigheden. Met hun perfecte pasvorm, makkelijke installatie en uitstekende grip op sneeuw en ijs, bieden deze kettingen gemoedsrust op gladde wegen. Ondanks dat je ze handmatig moet aanspannen, zijn ze nog steeds een uitstekende keuze voor iedereen die betrouwbare sneeuwkettingen zoekt. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

9. ProPlus sneeuwkettingen set - PAT

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProPlus sneeuwkettingen set - PAT

 • list plusGemakkelijk te bevestigen
 • list plusGeschikt voor verschillende bandenmaten
 • list plusVeelzijdig in gebruik op verschillende ondergronden

Nadelen ProPlus sneeuwkettingen set - PAT

 • list plusMogelijke maatvoeringsproblemen
 • list plusMoeizaam naspannen van de kettingen
 • list plusKan schade veroorzaken als de kettingen te groot zijn voor de wielen

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.19
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
7.96
Met de ProPlus sneeuwkettingen set - PAT auto - 12 mm KN90 blijf ik veilig op de weg, zelfs tijdens slecht weer. Deze sneeuwkettingen zijn super makkelijk te bevestigen en passen op passagierauto's met velgen van 12" tot 18". Ze zijn geschikt voor verschillende bandenmaten, zoals 165-16, 175-16, 185-15, 195-14 en nog veel meer.

Wat deze sneeuwkettingen echt geweldig maakt, is hun veelzijdigheid. Niet alleen zijn ze perfect voor besneeuwde wegen, maar ook voor gras of modder. Dit betekent dat ik ze kan gebruiken voor avontuurlijke off-road ritten of zelfs racen op verschillende ondergronden.

Met een dikte van 12 mm en een KN90 classificatie, voldoen deze sneeuwkettingen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ik kan erop vertrouwen dat ze me veilig houden, zelfs op gladde oppervlakken.

Ik heb wel gelezen dat sommige gebruikers problemen hadden met de maatvoering. Soms waren de kettingen iets te ruim en moesten ze worden aangespannen voor een goede pasvorm. Het aanspannen kan een beetje lastig zijn, dus dat is wel iets om in gedachten te houden.

Een andere gebruiker had zelfs schade aan hun auto omdat de kettingen te groot waren, ondanks dat ze de juiste bandenmaat hadden. Dus let op bij het kiezen van de juiste maat sneeuwkettingen.

Over het algemeen zijn de gebruikers erg tevreden met deze sneeuwkettingen. Ze spreken lof over de klantenservice, die hen hielp bij het vinden van de juiste maat en zelfs de kettingen omruilde indien nodig. Ook de snelle levering en goede prijs-kwaliteitverhouding worden genoemd als positieve punten.

Als je op zoek bent naar betrouwbare sneeuwkettingen die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden en terreinen, dan zijn de ProPlus sneeuwkettingen set - PAT auto - 12 mm KN90 een geweldige keuze. Maar onthoud wel dat er mogelijk maatvoeringsproblemen kunnen zijn en dat je de kettingen misschien moet aanspannen. ❄️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm

 • list plusEenvoudig te monteren zonder de auto te verrijden
 • list plusGoede grip op het wegdek dankzij het speciale kruisspoor
 • list plusWordt geleverd in een handige opbergtas met ritssluiting, inclusief nood-reparatieschakels, plastic handschoenen, en een duidelijke montage- en demontagehandleiding

Nadelen Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm

 • list plusKettingen kunnen snel verroesten

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.46
Functionaliteit
7.06
Gebruiksgemak
6.78
De Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 9mm zijn echt handig voor mensen zoals ik die in landen wonen waar sneeuwkettingen soms verplicht zijn. Deze sneeuwkettingen zijn speciaal ontworpen voor (lichte) personenauto's en hebben geharde kettingschakels van 9 mm. Ze bieden geweldige grip op de weg dankzij het speciale kruisspoor.

Een geweldige eigenschap van de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 is dat ze super eenvoudig te monteren zijn zonder dat ik mijn auto hoef te verplaatsen, zelfs als er maar weinig ruimte is tussen mijn banden en de wielkast. Het spansysteem zorgt ervoor dat de ketting op zijn plek blijft zitten. En alsof dat nog niet genoeg is, worden ze geleverd in een handige opbergtas met ritssluiting. In de tas zitten ook nood-reparatieschakels, plastic handschoenen en een duidelijke handleiding voor het monteren en demonteren.

De reviews van andere gebruikers van de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 zijn over het algemeen positief. Eén gebruiker zegt dat de kettingen snel zijn verzonden en netjes en stevig zijn verpakt. De bijgeleverde tas is handig met aparte vakken voor elke ketting. De beschrijving in de geplastificeerde folie is duidelijk en de handschoenen zijn van goede kwaliteit. Hoewel deze persoon de kettingen nog niet heeft gebruikt, is het altijd handig om ze in huis te hebben.

Er is ook een gebruiker die minder tevreden is en de kettingen "goedkoop - duurkoop" noemt. Deze persoon heeft de kettingen maar één keer gebruikt en merkte op dat ze al helemaal verroest waren. Ze geven aan dat ze de volgende keer zullen investeren in duurdere kettingen.

Gelukkig is er ook een positieve gebruiker die de kettingen "prima" en "makkelijk te monteren" noemt. Ze zijn echt tevreden met het gebruiksgemak.

In het algemeen lijken de Carpoint Sneeuwkettingen KNS-90 een goede keuze te zijn voor automobilisten die op zoek zijn naar betaalbare en gemakkelijk te monteren sneeuwkettingen. Het feit dat ze worden geleverd in een handige opbergtas, samen met de nood-reparatieschakels en de handleiding, is een groot pluspunt. Maar let wel op de negatieve review over de kwaliteit van de kettingen. Het is belangrijk om te overwegen of de prijs-kwaliteitverhouding van deze kettingen voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en verwachtingen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Sneeuwkettingen. Er zijn namelijk 2309 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!