De Bestenu Ruitenreiniger Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 09/22/2020


Ramen lappen is voor weinig mensen een leuke klus. Gelukkig maakt een elektrische ruitenreiniger dit een stuk makkelijker en sneller, waardoor je tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Hieronder lees je waar je op let bij de aankoop van een elektrische ruitenreiniger.

Wat voor soorten ruitenreinigers zijn er?

show product content

Er zijn verschillende soorten ruitenreinigers verkrijgbaar. Zo zijn er elektrische ruitenreinigers. Deze bieden veel gebruiksgemak. Je maakt zelf het raam nat met een spray: deze zit vaak ingebouwd in de ruitenreiniger. Als er geen ingebouwde spray is, gebruik je een emmer en een spons en maak je hiermee het raam nat.

Je maakt het raam vervolgens schoon met een spons of één van de meegeleverde accessoires. Als laatste ga je eroverheen met de elektrische ruitenreiniger: deze zuigt het water voor je op waardoor je geen strepen of druppels krijgt. De elektrische ruitenreiniger kun je een beetje vergelijken met een stofzuiger voor je ramen.

Naast de elektrische ruitenreinigers zijn er ook ruitenreinigers die met magneten werken. Deze bestaat uit twee delen. Je plaatst één deel aan de buitenkant van het raam en één deel aan de binnenkant. Je beweegt de reiniger nu heen en weer vanaf de binnenkant. Dankzij de magneet wordt de buitenkant ook schoongemaakt. Dit is vooral ideaal voor hogere verdiepingen of flatgebouwen.

Hoe maak je je ramen het beste schoon?

show product content

Het schoonmaken van je ramen is niet moeilijk. Je verwijdert eerst het vuil van je ramen met een spons en reinigingsmiddel. Als je een elektrische ruitenreiniger hebt, dan krijg je hier meestal een hulpstuk bij met een sprayfles die je gebruikt om je ramen mee schoon te maken. Zit er hardnekkig vuil op je ramen, laat het dan even weken.

Vervolgens haal je het water weg met een trekker: dit doe je handmatig, of met een elektrische ruitenreiniger die het water opzuigt. Houd ook een droge doek bij de hand. Hiermee kun je eventuele druppels opvangen en strepen voorkomen.

Welk schoonmaakprodukt gebruik ik om mijn ramen mee schoon te maken?

show product content

Je koopt tegenwoordig bijna overal speciale reiniger voor glas. Dit zit in een sprayfles en is speciaal voor glas en spiegels. Alhoewel dit prima werkt, is het niet de meest milieuvriendelijke manier, want je gooit de plastic fles na gebruik weg. Daarnaast zijn deze kant-en-klaar reinigers vaak duur.

Beter maak je zelf je eigen reinigingsmiddel. Je maakt je ramen schoon met verschillende middeltjes. Een populaire manier is door ammonia te mengen met water, of door een klein beetje afwasmiddel te mengen met warm water en hiermee je ramen af te soppen. Azijn met een scheutje afwasmiddel is ook een bekend alternatief.

Krijg je je ramen wel goed schoon met een elektrische ruitenreiniger?

show product content

Ja, je krijgt je ramen goed schoon met een elektrische ruitenreiniger. Het werkt anders dan de traditionele manier met een trekker. Daarom is het even wennen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je waarschijnlijk niet anders meer. Het voordeel van een elektrische ruitenreiniger is het gebruiksgemak.

Je hoeft niet meer met emmers met water te sjouwen: alles wat je nodig hebt vind je in de ruitenreiniger. Elektrische ruitenreinigers worden vaak geleverd met een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel. Deze reinigingsmiddelen zijn vaak niet erg voordelig.

Je hoeft deze reinigingsmiddelen natuurlijk niet per se te gebruiken: je maakt eenvoudig zelf een mix van goedkopere ingrediënten. Zo gebruik ik altijd azijn met een scheutje afwasmiddel. Dit werkt prima en is veel goedkoper.

Mijn ramen zijn te hoog, kan ik ze zelf schoonmaken?

show product content

Ja, met de juiste ruitenreiniger maak je elk raam in je huis schoon, zelfs die op de bovenste verdieping. Je gebruikt hiervoor een speciale ruitenreiniger met magneten. Deze bestaat uit twee delen: een deel gebruik je aan de buitenkant en een deel aan de binnenkant.

Het deel aan de binnenkant beweeg je over het raam waardoor het gedeelte aan de buitenkant ook meebeweegt en meteen de buitenkant schoonmaakt. Het maakt hier dus niet uit op welke verdieping je bent of hoe hoog het raam is. Je maakt de ramen via de binnenkant schoon waardoor je nooit een trap of ladder nodig hebt.

Wat heb ik nodig om mijn ramen te reinigen?

show product content

Om je ramen te reinigen heb je een aantal dingen nodig. Als eerste heb je iets nodig om het vuil mee van je ramen te poetsen. Dit kan een spons of een doek zijn, maar als je een elektrische ruitenreiniger hebt, dan krijg je er meestal een accessoire bij waarmee je kunt poetsen. Vaak is dit een sprayfles met daarbij een trekker met een microvezeldoek.

Je gebruikt speciale reinigingsvloeistof of je maakt zelf je reinigingsvloeistof. Dit doe je door bijvoorbeeld azijn in een fles te doen, een scheutje afwasmiddel toe te voegen en hiermee je ramen te sprayen.

Nadat je de ramen hebt gepoetst neem je deze af met een trekker, of als je deze hebt, met je elektrische ruitenreiniger. Het is daarnaast handig om een doek bij de hand te hebben om eventuele druppels mee op te vangen.

Hoe komt deze super ruitenreiniger reeks tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de speurtocht naar de beste ruitenreiniger ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over ruitenreinigers, maar vandaag ondersteunt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle ruitenreinigers die te koop zijn in Nederland, hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke ruitenreinigers het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van ruitenreinigers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

De beste ruitenreinigers op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De Karcher Window Vac WV2 Promo 10 is een speciale ruitenreiniger, ontwikkeld voor het 10-jarige bestaan van Karcher. Je herkent deze uitgave aan het nieuwe logo op de zuigmond en het jubileumlogo aan de zijkant. Met deze ruitenreiniger lap je 35 minuten lang de ramen. Dit is 40% langer dan met de andere Karcher ruitenreinigers, hiermee lap je in 1 keer de ramen beneden én boven schoon. Vul de sproeifles met het reinigingsmiddel en zeem de ramen met de microvezeldoek. Vervolgens kies je welke zuigmond je gebruikt. Voor kleine oppervlakken gebruik je de smalle zuigmond en grote ramen lap je sneller met de grotere zuigmond. Wil je ook jouw badkamertegels of glazen douchewand schoonmaken? Dat kan met de ruitenreiniger ook prima.

1. Karcher Window Vac WV2 Promo 10


Product informatiePlus or Show more

Als je de Karcher WV6 Plus 2 uur lang oplaadt, gebruik je 'm voor maar liefst 100 minuten achter elkaar. Dat is genoeg om vrijwel alle ramen van je huis schoon te maken en nog wat spiegels of de douchecabine. Je ontvangt een extra microvezeldoek die je halverwege de schoonmaakklus even omwisselt, zodat je in één ruk door kan met schoonmaken. De krachtige ruitenreiniger zuigt al het water en vuil op zodat jij weer door een schoon en streeploos raam naar buiten kijkt.

2. Karcher WV 6 Plus


Product informatiePlus or Show more

Het zemen van ramen en reinigen van andere gladde oppervlaktes zoals spiegels of tegels, is een stuk gemakkelijker met de Karcher WV 2 Versitality in huis. Bij deze ruitenreiniger ontvang je een extra microvezeldoek en een smalle zuigmond. Handig, wanneer je meerdere ruiten achter elkaar wilt reinigen en de oppervlaktes nogal verschillen van grootte. Met een volle accu gebruik je de ruitenreiniger 25 minuten lang. En door het lichte gewicht van 600 gram, houd je dit ook goed vol zonder lamme armen te krijgen.

3. Karcher WV 2 Versitality


Product informatiePlus or Show more

Zeem je ramen streeploos schoon met deze ruitenreiniger van Tomado. Het afneembare waterreservoir kan tot 150 ml water opnemen en kan snel en hygiënisch geleegd worden. De ruitenreiniger is geschikt voor ramen, tegels en andere gladde oppervlakken zoals een spiegel. Dankzij de sterke Li-ion accu heeft de ruitenreiniger een gebruiksduur van 30 minuten. De ruitenreiniger wordt standaard geleverd met een sprayflesje en 2 wasbare microvezeldoeken voor een optimaal resultaat. Zo wordt zelfs ramen zemen een leuk klusje!

4. Tomado TWC3701W - Ruitenreiniger


Product informatiePlus or Show more

arclit® Magnetische 2-in-1 Ramenwasser 4-24mm Ramenwassen is een erg tijdrovend klusje waar iedereen tegenop kijkt, dankzij de arclit 2-in-1 magnetische ramenwasser is dit verleden tijd. De raamreiniger reinigt en droogt uw ramen aan de binnen en buitenkant tegelijkertijd! De ramenwasser is magnetisch instelbaar van stand 1 tot 5 en is geschikt voor elk enkel en dubbelglas, zo kunt u de raamreiniger voor ieder raam gebruiken. De ramenwasser zorgt ervoor dat je sneller je ramen wast en droogt en dat zonder het risico van vallen, tevens fungeert het bijgeleverde veiligheidskoord als extra veiligheidselement. Dankzij het dubbele 2-in-1 reinigingsysteem kunt u eindelijk snel en gemakkelijk genieten van schone ramen! Specificaties: Merk: arclit Kleur: Blauw Werking: Reinigen/drogen binnen/buiten Magneet: Instelbaar 1-5 Geschikt voor: Enkel en dubbelglas (4-24mm) Gebruik (zie handleiding) In de verpakking: 1x arclit Magnetische 2-in-1 Ramenwasser 4-24mm 4x Rubberen trekker strips 30x bevestigings knop 30x katoenen reinigings pads

5. arclit® | Magnetische ramenwasser | Geschikt voor dubbelglas | Raamreiniger Wast en Droogt | Dubbelzijdige raamwisser | Verstelbare ruitenreiniger


Product informatiePlus or Show more

Maak je ramen in een recordtempo schoon met behulp van de Karcher Window Vac WV 2 Premium Plus! Deze ruitenreiniger is licht, ergonomisch en rekent ook direct af met irritante druppels en strepen. Naast het reinigen van ramen is de Karcher Window Vac WV2 ook zeer geschikt om andere gladde oppervlakten te reinigen, denk hierbij aan badkamertegels of douchecabines. Hoe werkt het? De werking van de Karcher Window Vac WV 2 Premium Plus is erg eenvoudig en is drie keer sneller dan traditionele methodes. 1. Sproei de oppervlakte die je wilt reinigen in met het schoonmaakmiddel door middel van de sproeifles. 2. Reinig de oppervlakte met de raamwisser die aan de sproeifles zit. 3. Zuig het reinigingsmiddel en vuil op met de Kärcher ruitenreiniger Kenmerken Kärcher Window Vac WV 2 Premium ✔ De ruitenreiniger is erg licht, dus je krijgt geen vermoeide armen ✔ Ramen wassen gaat 3x sneller dan op de traditionele manier ✔ Extra zuigmond voor kleine oppervlakten meegeleverd ✔ Naast ramen ook te gebruiken op andere gladde oppervlaktes ✔ Kärcher is de originele uitvinder van ruitenreinigers ✖ Opladen van de ruitenreiniger duurt ongeveer 180 minuten Toepasbaar op: Ramen Spiegels Tegels Glazen tafels Douchecabine Gladde oppervlaktes Garantie Er zit twee jaar garantie op alle Kärcher ruitenreinigers

6. Kärcher WV 2 Premium - Ruitenreiniger


Product informatiePlus or Show more

Vensterreiniging van hoog niveau geperfectioneerd. Met de WV 5 Premium Non-Stop Yellow Cleaning Kit van de uitvinder van de Window Vac met accu-aandrijving maakt u ramen moeiteloos schoon, zonder strepen of druppels. De WV 5 Premium Non-Stop Cleaning Kit bestaat uit een Window Vac met accu-aandrijving, een smalle zuigmond (voor smalle ramen en kleine panelen), een spuitfles met microvezel doek, reinigingsmiddel, een oplaadstation en vervangbare batterij (voor ononderbroken reinigen). De spuitfles en de microvezel doek zijn een perfect team waarmee u zeer effectief reinigt. De batterij heeft een significant langere gebruiksduur dan de vorige generatie. Met de afstandhouders op de zuigmond maakt u ramen beter schoon, helemaal tot aan de rand. Een ander kenmerk zijn de zachte onderdelen op de handgreep. Hierdoor ligt de WV 5 beter in de hand dan eerdere modellen. In het laadstation kunt u accuus opladen of de hele Window Vac met accu-aandrijving veilig opbergen. Kenmerken en voordelen Incl. extra accu en laadstation: Poetsen zonder pauze dankzij extra accu. Drie keer sneller: Ramen schoonmaken gaat met de Window Vac drie keer zo snel als op de traditionele manier. Volledig hygiënisch: Snel en eenvoudig, tank legen zonder contact met vuil water Verschillende toepassingen: De Window Vac kan gebruikt worden op all gladde oppervlakken zoals tegels, spiegels of douchekabines. Druppel- en streepvrije resultaten: Dankzij de elektrische afzuiging behoren vervelende strepen definitief tot het verleden. Voor schitterend schone ramen. Comfortabele reiniging van de hoeken van ramen: Dankzij de manueel instelbare afstandshouder behaalt u perfecte, streepvrije reinigingsresultaten helemaal tot in de hoekjes. Verwisselbare zuigmond: Kies een grote of kleine zuigmond, afhankelijk van de grootte van het te reinigen oppervlak. Comfortabele handgreep met indicatie van batterijniveau: Door de zachte handgreep ligt het apparaat aanzienlijk beter in de hand, ook geven drie leds de laadstatus van de batterij aan. Garantie Er zit twee jaar garantie op alle Kärcher ruitenreinigers

7. Kärcher WV 5 Premium Non Stop - Ruitenreiniger - Geel


Product informatiePlus or Show more

Met de WV 6 Premium White maak je snel en eenvoudig jouw ramen, spiegels en andere gladde oppervlaktes streeploos schoon. Op een volledig opgeladen accu werkt de ruitenreiniger maar liefst 100 minuten. Tijd zat dus om meerdere ramen, spiegels en de douchecabine onder handen te nemen. Op het scherm zie je hoeveel minuten je nog kan schoonmaken voordat je de reiniger opnieuw moet opladen. Zet de smalle zuigmond op de reiniger wanneer je kleinere oppervlaktes zoals een spiegel of kookplaat schoonmaakt. De meegeleverde vuilschraper pak je erbij wanneer je te maken hebt met écht vieze vlekken.

8. Kärcher WV 6 Premium White


Product informatiePlus or Show more

Erger jij je ook zo aan die vieze ramen waar je zelf niet bij kunt? En vind je het ook zo’n vervelende klus om alle ramen van het huis schoon te maken? Dan heb je nu de perfecte oplossing gevonden! De magnetische ramenwasser van EBBC gaat jouw huishoud-ervaring versnellen en leuker maken! Wassen én wissen in één simpele beweging! Deze magnetische Ramenwasser met ingebouwde Raamwisser zorgt voor schone ramen (van 3-8mm) in een handomdraai! Lekker makkelijk De magnetische ramenwasser pakt een groter oppervlak mee dan een normale schoonmaakdoek. Ook is hij heel erg compact en wendbaar in gebruik. Je kunt met minimale inspanning bij alle lastige hoekjes van ieder raam. Dus was je niet alleen 2 keer zo snel, maar ook 2 keer zo goed! EBBC Anti val touw Om aan de veiligheid van jou en het product te denken heeft de magnetische ramenwasser een anti-val touw. Het anti-val touw is ongeveer 2 meter en voorkomt dat je een stuk van de magnetische ramenwasser verliest. Niet tevreden? 100% geld terug garantie! Wij zijn er van overtuigd dat u positief verbaasd zult worden door de EBBC ramenwisser. Om diezelfde rede bieden wij u 100% geld terug garantie aan! Binnen 30 dagen (na aankoop) kunt u de ramenwisser kosteloos retourneren! Wij zijn er van overtuigd dat u volop zult genieten van uw aankoop dus, loop geen risico en bestel uw EBBC ramenwisser vandaag! Gratis verzending Bestel uw EBBC ramenwisser vandaag en maak gebruik van 100% gratis verzending! Twijfel niet langer en neem zonder risico uw ramenwisser in huis!

9. Magnetische Ramenwasser groen - Raamwisser - Ramen Wassen - Ramenwasser - Ramentrekker - Magneet - Ruitenwisser - Schoonmaak voor Ruiten - Ramenlap Magneet - Trekker - Ramenreiniger - Ramenzemer - 3-8mm -Incl. 2x Sponzen


Product informatiePlus or Show more

LET OP! DEZE MAGNETISCHE RUITENWISSER IS GESCHIKT VOOR DUBBELGLAS MET EEN DIKTE TUSSEN 15-24 mm. DIT PRODUCT BEVAT STERKE (NEODYMIUM) MAGNETEN. DIT IS NODIG VOOR DUBBELGLAS. LET DAAROM GOED OP UW VINGERS BIJ HET BEVESTIGEN/LOS KOPPELEN VAN DE MAGNETEN! Efficiënte ramenwisser Met deze magnetische raamwasser maakt u op eenvoudige en efficiënte wijze uw ramen schoon. De magneten in het product maken het mogelijk om zowel de binnenzijde als buitenzijde van het raam tegelijkertijd schoon te maken. U kunt makkelijk op slecht bereikbare plekken komen zonder enige moeite. De ramenwasser wordt geleverd inclusief 24 extra sponsjes, 4 extra wissers en 4 extra buttons, waardoor u niet constant prijzige extra’s bij hoeft te kopen. Bespaar kosten op een glazenwasser en maak in een handomdraai uw ramen schoon met de magnetische ramenwisser van Qualisce op het moment wanneer het u uitkomt! Compact driehoek design Het driehoekige design van deze glasreiniger maakt het mogelijk om in lastige hoekjes schoon te maken zonder enige moeite. De ruitenreiniger bestaat uit twee helften met daarin magneten bevestigd, ingebouwde sponsjes om uw raam te reinigen en rubberen wissers om uw raam droog te vegen. De sponsjes en wissers kunnen eenvoudig op het product worden bevestigd/van het product worden verwijderd om deze te vervangen voor nieuwe schone sponsjes/wissers. Met behulp van het anti-valtouw voorkomt u dat de ruitenwisser naar beneden valt. Extra’s: De magnetische ramenwisser wordt geleverd met 24 extra sponsjes, 4 extra wissers en 4 extra buttons, waardoor u niet constant dure extra’s bij hoeft te kopen, maar gewoon de ramenwasser kan gebruiken waarvoor hij bedoelt is: zonder veel moeite schone ramen krijgen. Gebruiksomschrijving 1. Scheid de twee magneten van elkaar door deze met roterende beweging in tegengestelde richting te bewegen 2. Zorg ervoor dat de magneten van beide helften niet met elkaar in contact komen zonder dat de plastic scheider zich tussen beide helften bevindt! 3. Bevestig op beide helften een sponsje (wanneer deze er nog niet op zit) 4. Bevestig het anti-valtouw om de pols 5. Doop beide helften in een bak met water zodat de sponsjes zich volzuigen met water 6. Breng een naar u gewenste schoonmaakmiddel aan op de sponsjes 7. Zorg ervoor dat het schoonmaakmiddel goed verdeeld en ingeweekt is in beide sponsjes 8. Bevestig beide helften aan zowel de binnenzijde als de buitenzijde van het raam 9. Het product is gereed voor gebruik (zie achterzijde van verpakking voor verschillende schoonmaak strategieën) 10. Wanneer u klaar bent roteert u beide helften in tegengestelde richting om de magneten op eenvoudige wijze van elkaar te koppelen. 11. ZORG BIJ OPBERGING VAN DE RAAMWISSER ALTIJD DAT DE TWEE HELFTEN WORDEN GESCHEIDEN DOOR DE PLASTIC SCHEIDER! Pluspunten: ✔Efficiënt schoonmaken ✔Compact driehoek ontwerp ✔Krachtige neodymium magneten (Let op uw vingers) ✔Bespaar tijd en kosten op de glazenwasser ✔Inclusief 24 extra sponsjes ✔Inclusief 4 extra wissers ✔Inclusief 4 extra buttons ✔Anti-valtouw ✔Geschikt voor dubbelglas (15-24 mm) Productspecificaties: Afmetingen: 13,5 CM x 16 CM x 5 CM Materiaal: Plastic/Rubber/Neodymium Gewicht: 600 gram Kleur: Rood/Wit

10. Magnetische ramenwasser – Ramenwisser - Raamwisser – Raamwisser Magnetische – Magnetische ramenwasser Dubbel Glas – Ramen Wassen – Glasreiniger – Ruitenwisser – Ruitenreinigers Ramen – Ruitenreiniger – Inclusief 24 Sponsjes + 4 Wissers + 4 Buttons


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van ruitenreinigers er zijn immers 86 verschillende aan te schaffen..

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen , en kun je straks de beste ruitenreiniger kopen.