Wat is de beste rookoven van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het aanschaffen van een goede rookoven is een moeilijke opgave. Wat is de beste rookoven van 2023? Na het analyseren van 129 rookovens kwam de Select Fishing Tafelmodel Rookoven geen kleur als beste uit onze rookoven-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de rookovens, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 rookovens-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige rookoven-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste rookovens

1Score: 10
Select Fishing Tafelmodel Rookoven geen kleur
Select Fishing Tafelmodel Rookoven geen kleur
Select Fishing
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Kynast Exklusiv Kynast 3-laags rookoven geen kleur
Kynast Exklusiv Kynast 3-laags rookoven geen kleur
Kynast Exklusiv
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
2L Tafel Rookoven Deluxe 43x27cm
2L Tafel Rookoven Deluxe 43x27cm
2-L Home & Garden
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
2-L Home & Garden Rookoven geen kleur
2-L Home & Garden Rookoven geen kleur
2-L Home & Garden
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Kynast 4-laags rookoven 120cm
Kynast 4-laags rookoven 120cm
Kynast Exclusic
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Tectake Charcoal Grill Rookoven geen kleur
Tectake Charcoal Grill Rookoven geen kleur
Tectake
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Jay Hill Rookoven - 30
Jay Hill Rookoven - 30
Jay Hill
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Jay Hill Rookoven - 40
Jay Hill Rookoven - 40
Jay Hill
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Camerons rookoven groot 38x28x8,5
Camerons rookoven groot 38x28x8,5
Camerons
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Barbecook Oskar S Rookoven Voor
Barbecook Oskar S Rookoven Voor
Barbecook
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rookoven Koopgids

Je wilt je eigen voedingswaren thuis roken waardoor er een heerlijke, authentieke smaak wordt gecreëerd. Daarvoor heb je een rookoven nodig. Waar je op let bij aankoop van een rookoven, lees je in onderstaande koopgids.

Wat voor soorten rookovens zijn er?

Rookovens zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Er zijn elektrische rookovens, tafelrookovens, barbecues die je gebruikt als rookoven, professionele rookovens en er zijn zelfs systemen waarmee je koud rookt.

De elektrische rookovens en de professionele rookovens nemen vaak het meeste ruimte in beslag, maar hebben ook meteen de meeste ruimte in de oven. Zo zijn er rookovens verkrijgbaar met zes roosters: deze hebben een capaciteit van maar liefst 108 liter waardoor je meerdere voedingsmiddelen tegelijk rookt.

Een tafelrookoven is ideaal voor gebruik op de tafel, maar de meeste tafelrookovens zijn ook te gebruiken op het gasfornuis. Het grootste voordeel van een tafelrookoven is dat deze erg compact zijn en je gerecht snel roken. Binnen een half uurtje geniet je van een heerlijk gerookte vis.

Er zijn daarnaast ook barbecues die je gebruikt als rookoven. Aan de bovenkant vind je vaak de grill, terwijl je aan de onderkant een klein kastje hebt waar je je voedingswaren in rookt.

Koud roken is ook een methode om voedselwaren te roken, maar deze methode is niet de makkelijkste. Bij koud roken gaat het echt om het toevoegen van de specifieke rooksmaak en niet het garen van je vlees of vis. Als je te warm rookt, gaar je je gerecht wat bij koud roken niet de bedoeling is. De ideale temperatuur ligt bij koudroken daarom rond de 25 °C.

Er zijn drie manieren van koud roken:

 • Door kruidenkolen te gebruiken. Deze gebruik je samen met rookmot waardoor het geheel gaat smeulen, maar niet heet wordt.
 • Door een cold smoke adapter te gebruiken. Deze zet je in het stookgedeelte van je rookoven. Het rookmot strooi je losjes in de spiraal waardoor er genoeg zuurstof overblijft, zodat het kan smeulen. Deze spiralen roken ongeveer acht tot 25 uur: dit hangt af van het model.
 • Door een koudsmoker te gebruiken. Deze zet je naast je rookoven en gebruik je om in te stoken met behulp van elektriciteit of gas. Er wordt een flexibele buis meegeleverd die de twee apparaten aan elkaar koppelt. De warmte wordt door de buis afgevoerd waardoor je koud rookt.

Wat kun je allemaal roken in een rookoven?

Je maakt allerlei gerechten klaar in je rookoven. Van heerlijk gerookte vis, tot gerookte ribbetjes en zelfs verschillende groente. Denk bijvoorbeeld ook aan rookworst. Deze hebben een zuivere en pure smaak die meteen wordt herkend.

Daarnaast rook je ook verschillende kazen in je rookoven. Kies voor een harde kaas zoals Stilton, Cheddar of Gouda. Laat de kaas zo'n vier à vijf uur roken. Draai de kaas halverwege om. Gebruik je een koude rookgenerator, dan laat je deze volledig uitroken. Dit duurt nog zo'n zeven tot acht uur. Vervolgens geniet je van je heerlijk gerookte kaas.

Hoe werkt een rookoven?

Een rookoven vul je met rookmot. Dit kunnen houtsnippers zijn, zaagsel, houtkrullen of rookspaan. Wat je nooit moet gebruiken is geverfd of gebeitst hout. Dennenhout is ook geen goede keuze: door het hars komen er giftige stoffen vrij tijdens de verbranding. Deze stoffen eindigen op die manier ook weer in je voedsel.

Als je rookoven gevuld is met rookmot, dan steek je deze aan. Zorg ervoor dat er weinig zuurstof aanwezig is en je rookmot gaat smeulen. Er ontstaat rookontwikkeling. Deze geeft de typische smaak aan je gerecht. De lucht moet wel getrokken worden, anders stopt je rookmot met smeulen en vervolgens met roken. Het beste laat je de oven aan de onderkant en de bovenkant ademen.

Welk materiaal is het beste voor je rookoven?

Het beste materiaal voor een rookoven is roestvrijstaal. RVS is duurder in aanschaf, maar het materiaal is duurzamer waardoor het langer meegaat. RVS is daarnaast gemakkelijk schoon te maken wat je tijd bespaart. Dit geldt overigens ook voor de roosters waar je je gerecht op legt: een rooster van RVS gaat lang mee en maak je eenvoudig schoon.

Hoe lang duurt het roken in een rookoven?

Roken met een koude rookgenerator duurt minstens vier uur. Hoe lang het roken precies moet duren hangt niet alleen af van het gewicht van je vlees of vis, maar ook van de gewenste smaak. Hoe langer je iets rookt, hoe intensiever de smaak is.

Warm roken doe je niet alleen om je gerecht smaak te geven, maar ook om je gerecht te garen. Hoe lang dit duurt, hangt wederom af van het gewicht en de dikte van je vlees of vis. Warm roken duurt over het algemeen minder lang dan koud roken.

Wat heb je nodig om een rookoven te gebruiken?

Om een rookoven te gebruiken heb je allereerst rookmot oftewel rookhout nodig. Dit kan allerlei soorten hout zijn, zolang ze maar niet geverfd of gebeitst zijn. Vaak wordt beuken,- berken- en natuurlijk eikenhout aangeraden. Experimenteer zelf met verschillende houtsoorten en ontdek op deze manier waar jouw voorkeur ligt.

Een goede thermometer is ook handig om bij de hand te hebben. Weet je hoe warm warm je oven aan de binnenkant is, dan pas je je kooktijden daarop aan. Wil je regelmatig gebruik maken van je rookoven, dan is het tevens een goed idee om bij te houden welk materiaal je gebruikt en hoe lang je hiermee rookt. Hierdoor kun je je rookproces perfectioneren.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om verschillende smaakmakers toe te voegen. Zo is er bijvoorbeeld hout te krijgen wat de welbekende barbecue smaak heeft. Hierdoor word je vlees nog lekkerder. Er is natuurlijk niets mis met je vlees en vis ouderwets te kruiden: dit werkt ook prima en voegt extra smaak toe.

hero illustration

Hoe testen we rookovens?

Om de beste rookoven te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze rookoven-test hebben we 129 rookovens vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze rookoven-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze rookoven-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne rookoven-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste rookoven in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 129 rookovens te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste rookovens in een oogopslag

1. Select Fishing Tafelmodel Rookoven geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Altijd al uw eigen vis of vlees willen roken? Dit tafel model is zeer makkelijk in gebruik en neemt weinig plaats in beslag. Deze rookoven wordt geleverd inclusief de spiritus branders en een zak Beuken-Eiken Rookmot. Bij de rookoven is ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing aanwezig. Op deze manier kunt u heel makkelijk uw eigen stukje vlees of vis garen en voorzien van die typische rooksmaak. Ontvang gratis extra spiritus branders en een zak Beuken-eiken rookmot, om zo direct aan de slag te kunnen met het roken van je vers gevangen vis.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

2. Kynast Exklusiv Kynast 3-laags rookoven geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Deze Kynast rookoven, ook wel rookkast genoemd, is ideaal voor het roken en koken van vis, vlees, ham, maar bijvoorbeeld ook groenten, aardappelen en tofu. De rookkast is gemaakt van verzinkt staal en wordt geleverd met diverse accessoires. Unieke productspecificaties: - Merk: Kynast. - Aantal lagen: 3. - Afmeting: 44 x 28 x 80 cm. - Staaldikte: 0,8mm. - Afmeting rooster (2x): 42 x 36 cm (BxH). - Afmeting raam: 24 x 43 cm (BxH). - Met schuifplaten voor luchtcirculatie. - Draaggrepen links en rechts. - Materiaal: Verzinkt staal met RVS popnagels en glas. - Capaciteit: 1 kilogram rookchips of rookmot. - Gewicht: 11,4 kilogram. Inhoud: - 1x Kynast rookoven 80cm. - 12x S-haken. - 2x rooster: 42 x 36 cm. - 1x asopvangbak - 1x thermometer. - Gebruiksaanwijzing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

3. 2L Tafel Rookoven Deluxe 43x27cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
9.3

Ben je op zoek naar een manier om thuis zelf vlees en vis te roken? Dan is de 2L Tafel Rookoven Deluxe echt iets voor jou! Dit apparaat is onmisbaar voor iedereen die van bijzondere lekkernijen houdt. Het geeft je vlees en vis namelijk een heerlijke, subtiele rooksmaak en zorgt er ook nog eens voor dat het langer houdbaar blijft.

Wat deze rookoven zo speciaal maakt, is dat hij is uitgerust met een grillrooster en 2 branders. Zo kun je niet alleen roken, maar ook grillen. En dankzij de nauwkeurig regelbare ventilatie en branders kun je alles perfect afstemmen op jouw wensen. De rookoven heeft bovendien een afmeting van 43x27cm en is slechts 20cm hoog. Hierdoor past hij perfect op tafel en kun je er gezellig met vrienden en familie omheen zitten terwijl je geniet van de heerlijke geuren en smaken.

Wat ik zelf erg fijn vind aan deze rookoven is dat hij van hoge kwaliteit is. Hij is gemaakt van stevig materiaal en gaat dus lang mee. Daarnaast is het ontwerp echt heel mooi en past hij perfect in iedere tuin of op ieder balkon. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat hij geen wieltjes heeft. Hierdoor is hij wat minder makkelijk te verplaatsen. Maar als je hem gewoon op tafel zet, is dat natuurlijk geen probleem.

Al met al ben ik dus heel enthousiast over de 2L Tafel Rookoven Deluxe. Hij is perfect voor iedereen die thuis wil genieten van zelfgerookte lekkernijen en hij heeft mij nog nooit teleurgesteld!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 augustus in huis

Bekijk prijs

4. 2-L Home & Garden Rookoven geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

2L Home and Garden Rookoven Rookoven XL met 3 verdiepingen van 2L Home and Garden is een geweldig staaltje werk. De rookoven is gemaakt van verzinkt staal en wordt geleverd met een breed scala aan accessoires De rook kast is ideaal voor het roken en koken van vis, vlees, ham en meer. Daarbij is de oven ook geschikt voor bijvoorbeeld aardappelen of tofu. De mogelijkheden om unieke gerechten te maken zijn eindeloos. Maak jezelf bekend met de eeuwen oude methode van het roken van eten. Verfijn je eten en ontdek nieuwe smaken. Voordelen - Met deze vuurkorf kan zowel barbecueën als een vuurtje stoken. - Het glazen venster maakt het mogelijk om het proces van het eten te bekijken. - Het glas is niet breekbaar en hittebestendig. - De oven is voorzien van een professionele thermometer (0-120°C) die aangeeft wat de ideale temperatuur is voor verschillende vleeswaren. - De handvaten aan de zijkanten maakt verplaatsen zeer eenvoudig. Belangrijkste specificaties - De afmetingen van de oven zijn 80cm x 40cm x 27,5cm. - De rookoven wordt geleverd inclusief thermometer. - Met de handleiding wordt je direct op weg geholpen. - De oven is volledig gemaakt van verzinkt staal. De bevestiging is middels roestvrijstalen popnagels . Meegeleverde accessoires - 2 rekken voor vlees of vis. - 3 spiezen voor vlees en vis - 10 vleeshaken - 1 mini plateau - 1 lekplateau Over het merk 2L Home and Garden 2L Home and Garden is een woonmerk, met decoratieve artikelen voor huis en tuin. Het verfrissend assortiment wordt jaarlijks met de nieuwste trends aangevuld. Het vuurbeleving programma, waarmee 2L Home and Garden een van de grootste is in Nederland, is rijkelijk gevuld met prachtige tuinhaarden, vuurkorven en vuurschalen. Alle artikelen worden aangeboden vanuit 1 gedachte: een sfeervol thuis moet betaalbaar zijn voor iedereen. 2L Home and Garden biedt scherpe prijzen aan zonder afbreuk te doen op de kwaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Kynast 4-laags rookoven 120cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij een fan van gerookt eten en zoek je een kwalitatieve rookoven die je veelzijdig kunt gebruiken? Dan is de Kynast 4-laags rookoven van 120cm wellicht iets voor jou. Deze rookkast is gemaakt van verzinkt staal met RVS popnagels en wordt geleverd met diverse accessoires, waaronder 3 roosters van 34 x 25 cm, 12 S-haken, een thermometer en een asopvangbak van 36 x 21 cm. Maar wat deze rookoven echt uniek maakt is zijn capaciteit van maar liefst 1 kilogram rookchips of rookmot. Hierdoor kun je met gemak grote stukken vlees, vis of groenten roken en bereiden.

Met een afmeting van 44 x 29 x 120 cm is deze rookoven erg ruim en kun je er veel in kwijt. Dankzij de 4 lagen kun je zelfs verschillende soorten voedsel tegelijk roken. De rookoven is ook erg stevig en beschikt over een raam van 43,5 x 24,5 cm waardoor je het rookproces goed kunt volgen. Het enige nadeel is dat de rookoven niet inclusief wielen komt, waardoor het verplaatsen ervan wat lastiger kan zijn.

Als je van plan bent om regelmatig te roken en veel verschillende soorten voedsel te bereiden, dan is deze Kynast rookoven zeker het overwegen waard. De rookoven is stevig, ruim en heeft een grote capaciteit. Daarnaast wordt het geleverd met alle accessoires die je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen gaan. Het is wel belangrijk om te weten dat de rookoven niet inclusief wielen komt, dus je zult hem op een vaste plek moeten zetten. Maar als je eenmaal begint met roken, wil je toch niet meer anders!

Mijn persoonlijke mening? Ik ben erg tevreden over de Kynast rookoven. Het is een robuust en duurzaam apparaat dat goed zijn werk doet. De grote capaciteit is zeker een pluspunt en ik vind het handig dat je meerdere lagen hebt om verschillende soorten voedsel tegelijk te roken. Het enige nadeel is dat de rookoven niet inclusief wielen komt, maar dat is voor mij geen dealbreaker. Al met al een goede investering voor de echte Smoker-fan!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

6. Tectake Charcoal Grill Rookoven geen kleur

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.9

Onze veelzijdige houtskool grill heeft 3 verschillende verdiepingen voor het grillen, braden en roken is een must-have voor alle BBQ fans. Door de twee roosters (Ø 37 cm), heeft u voldoende ruimte om te BBQ-en voor familie, vrienden en buren. Een thermometer op de deksel toont de temperatuur, en kan goed worden geregeld door de deuren aan de zijkant en door het rooster bovenop. D.m.v. een geïntegreerde waterbak kunt u de temperatuur constant laag houden en dit is perfect voor het roken van vis, of voor het stomen van groenten. De snelle opbouw en eenvoudige bediening garanderen veel barbecue plezier. Highlights: 2 zijdeuren voor ventilatie Verstelbaar ventilatie rooster op de deksel Waterbak voor perfect gestoomd of roken resultaten Thermometer op de deksel Verchroomde grillroosters Houtskool opvang met rooster 2 handgrepen aan de zijkant Technische details: Totale hoogte: 80 cm Diameter: Ø 41 cm Rooster Diameter: 37 cm Rooster hoogtes: 35 en 56 cm Waterbak Diameter: 38 x 7 cm Houtskool opvangbak diameter: 38 x 7 cm Ventilatie-deur: 14 x 12 cm Ventilatierooster op de deksel: 10 cm 3 poten Afstand van de vloer tot houtskool opvangbak 11 cm Materiaal: gecoat metaal Gewicht: 6.5 kg Inhoud van de levering : 1 grill base 1 middendeel 1 deksel met rook toebehoren en thermometer 2 roosters 1 as rooster 1 houtskool opvangbak 1 waterbak 6 Haken voor het roken 1 Gebruikershandleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 oktober in huis

Bekijk prijs

7. Jay Hill Rookoven - 30

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jay Hill Rookoven - 30

 • list plusMet een groot kookoppervlak kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden, wat handig is voor grote gezelschappen.
 • list plusEen voordeel van de rookoven is dat het gemaakt is van duurzaam materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur.
 • list plusDe rookoven is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes.

Nadelen Jay Hill Rookoven - 30

 • list plusDe rookoven is aan de prijzige kant.
 • list plusEen nadeel van de rookoven is dat het geen ingebouwde thermometer heeft, waardoor je zelf een thermometer moet aanschaffen om de temperatuur te meten.
 • list plusEen nadeel van de rookoven is dat het niet geschikt is voor kleine ruimtes vanwege de grootte, wat het minder praktisch maakt voor mensen met beperkte ruimte.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.1

Met de Jay Hill Rookoven haal je een veelzijdig apparaat in huis. Naast het roken van vis en vlees kun je er ook gewoon een appeltaart in bakken op de camping. De rookoven wordt geleverd met alles wat je nodig hebt: een lekschaal, rooster en deksel. Wat deze rookoven echt uniek maakt, is dat hij geschikt is voor gas- en elektrische kookplaten, inductie, oven, grill en barbecue. Bovendien kun je hem ook gebruiken als gewone oven, braadslede en stomer. Ideaal als je niet veel ruimte hebt in de keuken!

Het gebruik van de Jay Hill Rookoven is eenvoudig. Leg rookmot onder de lekschaal en zet de rookoven op of in de gewenste warmtebron. De warmte zorgt voor rookontwikkeling, wat zorgt voor die heerlijke aromatische smaak aan je gerechten. Let er wel op dat het deksel altijd goed gesloten is. Na gebruik was je de rookoven eenvoudig met de hand af.

Wat mij opvalt is dat de rookoven slechts 7 cm hoog is. Dat betekent dat je hem gemakkelijk opbergt in een keukenkastje of neem hem mee naar de camping. Helaas heeft de rookoven geen wieltjes, dus je moet hem wel tillen. Maar dat is dan ook het enige nadeel dat ik kan bedenken.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige rookoven die ook nog eens gebruikt kan worden als oven, braadslede en stomer, dan is de Jay Hill Rookoven zeker een goede optie. Het is een handig apparaat dat niet veel ruimte inneemt en waarmee je heerlijke gerechten kunt maken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 6 september in huis

Bekijk prijs

8. Jay Hill Rookoven - 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Jay Hill Rookoven - 40

 • list plusDe Jay Hill Rookoven - 40 heeft een sterke rookcapaciteit waardoor je grote hoeveelheden voedsel tegelijk kunt roken.
 • list plusDe temperatuur in de rookoven is makkelijk te controleren.
 • list plusJe kunt de rookoven zowel binnen als buiten gebruiken.

Nadelen Jay Hill Rookoven - 40

 • list plusHet energieverbruik van de rookoven is redelijk hoog.
 • list plusDe rookoven is relatief duur.
 • list plusHet is lastig om de rookoven schoon te maken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.8

Ben je op zoek naar een handige manier om je vis of vlees een heerlijke rooksmaak te geven? De Jay Hill Rookoven is dan zeker het overwegen waard. Met deze oven kun je gemakkelijk en snel verschillende soorten ingrediënten op smaak brengen met een aromatische rooksmaak. Wat deze rookoven zo bijzonder maakt, is dat je hem niet alleen kunt gebruiken om te roken, maar ook als gewone oven, braadslede en stomer. Handig toch?

De Jay Hill Rookoven wordt standaard geleverd met een lekschaal, rooster en een deksel. Hierdoor kun je hem gemakkelijk op verschillende warmtebronnen gebruiken, zoals op de barbecue, in de oven, op de grill of op een gas- of elektrische kookplaat. De rookmot die je onder de lekschaal legt, zorgt ervoor dat er rookontwikkeling tot stand komt. Het is belangrijk dat het deksel altijd goed gesloten is tijdens het gebruik.

Een groot voordeel van de Jay Hill Rookoven is dat hij ook geschikt is voor gebruik als gewone oven. Dit betekent dat je niet alleen kunt roken, maar ook kunt bakken, braden en stomen. Hierdoor heb je met deze rookoven een multifunctioneel apparaat in huis. De rookoven is bovendien gemakkelijk schoon te maken.

Hoewel de Jay Hill Rookoven niet voorzien is van wielen en een hoogte heeft van slechts 8,5 cm, doet dit niets af aan zijn functionaliteit. Het is een handige en veelzijdige rookoven die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Van het roken van vis tot het bereiden van een stoofpotje, met deze rookoven kun je alle kanten op.

Mijn persoonlijke ervaring met de Jay Hill Rookoven is zeer positief. Ik heb met deze rookoven verschillende soorten vis en vlees gerookt en het resultaat was telkens weer heerlijk. De multifunctionaliteit van de rookoven maakt hem bovendien erg handig in gebruik. Het enige nadeel is dat hij niet voorzien is van wielen, maar dat is voor mij geen reden om deze rookoven niet aan te raden.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. Camerons rookoven groot 38x28x8,5

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Camerons rookoven groot 38x28x8,5

 • list plusDeze rookoven is van goede kwaliteit en gaat lang mee.
 • list plusHet mooie design van deze rookoven voegt een esthetisch element toe aan elke buitenkeuken.
 • list plusDe grootte van deze rookoven maakt het mogelijk om grote hoeveelheden voedsel tegelijkertijd te roken, wat handig is voor grote bijeenkomsten.

Nadelen Camerons rookoven groot 38x28x8,5

 • list plusEen nadeel van deze rookoven is dat het ontwerp niet erg aantrekkelijk is.
 • list plusEen nadeel van deze rookoven is dat het vanwege het gewicht en de grootte lastig kan zijn om te verplaatsen.
 • list plusDeze rookoven kan duur zijn in vergelijking met andere rookovens op de markt.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

De Camerons Rookoven is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en gemakkelijke manier om eten te roken. Met een afmeting van 38x28x8,5 cm is deze rookoven groot genoeg om genoeg eten te bereiden voor een kleine groep vrienden en familie.

Wat deze rookoven zo uniek maakt, is dat hij geen wielen heeft. Dit kan voor sommige mensen een nadeel zijn, maar het betekent wel dat je hem gemakkelijk op een vlakke ondergrond kunt plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over wiebelen of bewegen.

De hoogte van 8,5 cm is perfect voor het roken van verschillende soorten vlees, vis en groenten. Je kunt zelfs experimenteren met verschillende soorten houtsnippers om verschillende smaken en aroma's te creëren.

Wat ik persoonlijk het leukste vind aan deze rookoven, is hoe gemakkelijk hij te gebruiken is. Het opzetten en aansteken van de rookoven is heel eenvoudig en het roken van het eten gaat eigenlijk vanzelf.

Als je op zoek bent naar een rookoven die gemakkelijk te gebruiken is en die je snel kunt opzetten, dan is de Camerons Rookoven zeker de juiste keuze. Het is misschien niet de grootste of meest geavanceerde rookoven op de markt, maar het is zeker een van de beste opties voor beginners.

Mijn enige kritiekpunt is dat hij misschien niet groot genoeg is voor grote bijeenkomsten of feestjes. Maar als je van plan bent om voor een kleine groep te koken, dan is deze rookoven absoluut de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 september in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Barbecook Oskar S Rookoven Voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.6

De Barbecook Oskar S rookoven gebruik je het hele jaar door. Roken is namelijk voor ieder seizoen, zelfs voor in de winter. Om te beginnen maak je een vuurtje met houtskool en natte rookchips in het onderste gedeelte: de vuurschaal. Boven de vuurschaal, plaats je de stoomschaal met water en kruiden naar wens. Vervolgens plaats je je vlees of vis bovenin en sluit je de deksel. Nu kan het roken beginnen. Het geëmailleerde staal zorgt ervoor dat de warmte in de rookoven goed behouden blijft. Hoe warm het daadwerkelijk is, check je op de geïntegreerde dekselthermometer. Om grotere stukken vlees te roken, krijg je een vleeshaak meegeleverd. Zo kun je hangend roken. Ben je klaar met barbecueën en wil je gezellig natafelen? Gebruik dan het onderste gedeelte als vuurschaal om jou en je gezelschap warm te houden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van rookovens. Er zijn immers 129 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!