Bestenu

Beste Parasol - Jan. 2022

Met meer dan 3195 parasols op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
hier vind je de beste parasols in een handige lijst
hero illustration

De Bestenu Parasol Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021


Een parasol houdt niet alleen de zon tegen, maar ook wind en regen waardoor het in de tuin zitten een stuk aangenamer wordt. Waar je op let bij de aankoop van een parasol, lees je ik de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten parasols zijn er?

Er zijn verschillende soorten parasols verkrijgbaar. Het meeste verschil zit in de grootte van de doeken. Dan zit er ook nog verschil in het opvouwmechanisme. Sommige parasols vouwen zichzelf op met één druk op de knop, andere moet je handmatig inklappen. Sommige parasols vouwen op in meerdere delen.

Er zijn ook parasols die je draait en kantelt: hierdoor zit je nooit in de zon, want je beweegt de parasol gewoon met de zon mee.

Een alternatief voor een parasol is een goed zonnescherm: deze zijn aan je raam gemonteerd en houden niet alleen de zon uit je tuin, maar vaak ook uit je huis.

Hoe zet ik een parasol vast?

Een parasol zet je vast met een voet, of je verankert deze in de grond. Hangparasols hebben een veel zwaardere voet nodig dan andere parasols. Je vermenigvuldigt hiervoor de diameter van de parasol met tien, en het getal wat hieruit komt, is het gewicht van de voet. Een parasol met een diameter van vier meter heeft dus een voet van 40 kilo nodig.

Welke kleur parasol is het beste?

Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe minder zonlicht er wordt doorgelaten. Je wilt daarentegen niet in het donker zitten, dus een middenweg kiezen is een goede optie. Kies voor een gematigde kleur en je kunt niet fout gaan. Kies daarnaast ook een parasol met een doek dat uit twee delen bestaat: dit leidt tot betere luchtcirculatie.

Hoe maak je je parasol het beste schoon?

Het is een goed idee om je parasoldoek regelmatig schoon te maken. Hierdoor blijft hij langer mooi en gaat hij langer mee. Borstel het doek eerst schoon met een zachte borstel. Maak daarna een sopje van warm water en wat milde groene zeep. Schrob de parasol vervolgens voorzichtig en laat het sopje intrekken. Daarna spoel je het hele doek schoon.

Het schoonspoelen is het eenvoudigste als je dit met een goede tuinslang doet. Laat je parasol uitgeklapt en laat hem op deze manier ook drogen. Als je hem vochtig inklapt, loop je het risico op schimmel en andere narigheid.

Hoe hoog is een gemiddelde parasol?

Een goede parasol is minimaal 2 meter hoog. Is deze kleiner, dan loop je het risico je hoofd te stoten als je op staat. Het midden van de parasol is namelijk altijd hoger dan de uiteinden van de parasol.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige parasol reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste parasol ook!
Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over parasols, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle parasols die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke parasols het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van parasols stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

Artikelen overeenkomstig aan parasols

De beste parasols op een rijtje

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van parasols. Er zijn immers 3195 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste parasol kopen.