Wat is de beste Parasol van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 30 november, 2023

Het kopen van een goede Parasol is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Parasol van 2023? Na het testen van 2190 Parasols kwam de vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit als beste getest uit onze Parasol-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Parasols, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Parasols-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Parasol-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Parasols

1Score: 9.9
vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit
Beste parasol
vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit
vidaXL
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
casapro Tuin parasol stokparasol 300x230
casapro Tuin parasol stokparasol 300x230
casapro
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.4
LifeGoods Parasol 270x180cm 30° Kantelbaar
LifeGoods Parasol 270x180cm 30° Kantelbaar
LifeGoods
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
LifeGoods Parasol 200x125cm 30° Kantelbaar
LifeGoods Parasol 200x125cm 30° Kantelbaar
LifeGoods
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
SenSLine SenS-Line Menorca zweefparasol rond
SenSLine SenS-Line Menorca zweefparasol rond
SenSLine
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
COVER UP HOC CUHOC Gemini
COVER UP HOC CUHOC Gemini
COVER UP HOC
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
BoCamp Bo-Camp Parasol Beach 160
BoCamp Bo-Camp Parasol Beach 160
BoCamp
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
Kingsleeve Balkon parasol - Half
Kingsleeve Balkon parasol - Half
Kingsleeve
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
SensaHome Zweefparasol 300 cm Tot
SensaHome Zweefparasol 300 cm Tot
SensaHome
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Nor Tec Nor-Tec parasolverlichting 3
Nor Tec Nor-Tec parasolverlichting 3
Nor Tec
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Parasol Koopgids

Een parasol houdt niet alleen de zon tegen, maar ook wind en regen waardoor het in de tuin zitten een stuk aangenamer wordt. Waar je op let bij de aankoop van een parasol, lees je ik de onderstaande koopgids.

Wat voor soorten parasols zijn er?

Er zijn verschillende soorten parasols verkrijgbaar. Het meeste verschil zit in de grootte van de doeken. Dan zit er ook nog verschil in het opvouwmechanisme. Sommige parasols vouwen zichzelf op met één druk op de knop, andere moet je handmatig inklappen. Sommige parasols vouwen op in meerdere delen.

Er zijn ook parasols die je draait en kantelt: hierdoor zit je nooit in de zon, want je beweegt de parasol gewoon met de zon mee.

Een alternatief voor een parasol is een goed zonnescherm: deze zijn aan je raam gemonteerd en houden niet alleen de zon uit je tuin, maar vaak ook uit je huis.

Hoe zet ik een parasol vast?

Een parasol zet je vast met een voet, of je verankert deze in de grond. Hangparasols hebben een veel zwaardere voet nodig dan andere parasols. Je vermenigvuldigt hiervoor de diameter van de parasol met tien, en het getal wat hieruit komt, is het gewicht van de voet. Een parasol met een diameter van vier meter heeft dus een voet van 40 kilo nodig.

Welke kleur parasol is het beste?

Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe minder zonlicht er wordt doorgelaten. Je wilt daarentegen niet in het donker zitten, dus een middenweg kiezen is een goede optie. Kies voor een gematigde kleur en je kunt niet fout gaan. Kies daarnaast ook een parasol met een doek dat uit twee delen bestaat: dit leidt tot betere luchtcirculatie.

Hoe maak je je parasol het beste schoon?

Het is een goed idee om je parasoldoek regelmatig schoon te maken. Hierdoor blijft hij langer mooi en gaat hij langer mee. Borstel het doek eerst schoon met een zachte borstel. Maak daarna een sopje van warm water en wat milde groene zeep. Schrob de parasol vervolgens voorzichtig en laat het sopje intrekken. Daarna spoel je het hele doek schoon.

Het schoonspoelen is het eenvoudigste als je dit met een goede tuinslang doet. Laat je parasol uitgeklapt en laat hem op deze manier ook drogen. Als je hem vochtig inklapt, loop je het risico op schimmel en andere narigheid.

Hoe hoog is een gemiddelde parasol?

Een goede parasol is minimaal 2 meter hoog. Is deze kleiner, dan loop je het risico je hoofd te stoten als je op staat. Het midden van de parasol is namelijk altijd hoger dan de uiteinden van de parasol.

hero illustration

Hoe testen we Parasols?

Om de beste Parasol te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Parasol-test hebben we 2190 Parasols vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Parasol-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Parasol-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Parasol-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Parasol in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2190 Parasols te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Parasols op een rij

1. Beste parasol: vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit

 • list plusUV-beschermend en anti-vervagend polyester doek
 • list plusDubbel katrolsysteem voor eenvoudig openen en sluiten
 • list plusMogelijkheid om de parasol in een bestaande voet of tafel te plaatsen

Nadelen vidaXL-Parasol-met-houten-paal-350-cm-zandwit

 • list plusMogelijke beschadigingen aan het houten frame en de houten stok bij aankomst
 • list plusNiet waterdicht, vereist behandeling met waterdichtmakende spray
 • list plusLage kwaliteit, fragiel hout en slechte afwerking

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.97
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
10
Deze vidaXL Parasol met houten paal van 350 cm in zandwit is mijn go-to wanneer ik wat schaduw nodig heb en mezelf wil beschermen tegen die schadelijke UV-stralen. Het parasoldoek is gemaakt van UV-beschermend en anti-vervagend polyester, waardoor het je optimaal beschermt tegen de zon en super makkelijk schoon te maken is.

Wat deze parasol echt onderscheidt, zijn de sterke houten paal en de baleinen. Ze geven me de stabiliteit en duurzaamheid die ik nodig heb om te ontspannen zonder me zorgen te maken. Met een paaldiameter van 48 mm kan ik de parasol in een bestaande voet plaatsen of hem gewoon in het midden van mijn tafel bevestigen. Het dubbele katrolsysteem maakt het openen en sluiten van de parasol een fluitje van een cent.

Deze parasol is ook nog eens super makkelijk te monteren, hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het houten frame en de houten paal beschadigd kunnen zijn bij aankomst. Dat is wel een beetje een domper, want dan moet je extra tijd en geld investeren om de parasol terug te sturen.

Een ander nadeel dat genoemd werd, is dat de parasol niet waterdicht is. Als je hem dus blootstelt aan zware regenval, wordt het aanbevolen om het parasoldoek te behandelen met een waterdichtmakende spray. Dat kan een beetje teleurstellend zijn als je op zoek bent naar een parasol die ook tegen de regen beschermt.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews voor deze parasol niet zo positief. Veel mensen hebben de lage kwaliteit van het product benadrukt, met opmerkingen over het fragiele hout en de slechte afwerking. Sommige gebruikers hebben zelfs gemeld dat het bovenste deel van de parasol direct kapot ging bij het uitpakken. Serieus, dat is wel echt een minpuntje en kan je vertrouwen in de duurzaamheid van de parasol flink aantasten.

Maar goed, ondanks deze nadelen heeft de vidaXL Parasol met houten paal wel een paar sterke punten. Het UV-beschermende en anti-vervagende polyester doek, het dubbele katrolsysteem en de mogelijkheid om de parasol in een bestaande voet of tafel te plaatsen, zijn zeker pluspunten. Het is belangrijk om deze sterke punten in overweging te nemen en af te wegen tegen de genoemde nadelen om te bepalen of deze parasol aan jouw specifieke behoeften voldoet. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. casapro Tuin parasol stokparasol 300x230

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen casapro Tuin parasol stokparasol 300x230

 • list plusMooi design
 • list plusGemakkelijk te bedienen
 • list plusDuurzaam en stevig materiaal

Nadelen casapro Tuin parasol stokparasol 300x230

 • list plusOpdraaimechanisme kan beter

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.11
Functionaliteit
9.35
Gebruiksgemak
10
De Tuin parasol stokparasol 300x230 cm grijs is een geweldige toevoeging aan mijn tuin! Met zijn scherpe prijs en uitstekende bescherming tegen de zon is deze parasol de beste keuze voor mijn terras, balkon of tuin. Ik kan de parasol gemakkelijk aanpassen naar de gewenste hoek dankzij het eenvoudige kniksysteem. Het waterafstotende doek en de weerbestendige eigenschappen zorgen ervoor dat ik er lang van kan genieten.

De afmeting van de parasol is Ø300x230 cm en de paal heeft een diameter van Ø3,8 cm. Gemaakt van 100% polyester en staal, biedt dit materiaal duurzaamheid en stevigheid. En laten we de moderne grijze kleur niet vergeten, die perfect past in elke tuin.

Een tevreden gebruiker noemde de parasol mooi en makkelijk te bedienen, en was vooral onder de indruk van het duurzame en stevige materiaal. Het leuke design viel ook in de smaak. Een andere gebruiker vond de parasol ook mooi, maar merkte op dat het opdraaimechanisme niet super degelijk aanvoelde. Het is echter goed om te weten dat deze gebruiker de parasol pas twee weken in gebruik had, dus het is mogelijk dat dit nog kan verbeteren.

Een andere tevreden gebruiker was blij met de levering en vond de kwaliteit van de parasol prima. Hoewel er geen specifieke voordelen of nadelen werden genoemd, lijkt deze gebruiker over het algemeen tevreden te zijn.

De Tuin parasol stokparasol 300x230 cm grijs is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en functionele parasol. Dankzij het eenvoudige kniksysteem en de waterafstotende eigenschappen kan ik de parasol gemakkelijk aanpassen aan de stand van de zon. De duurzame materialen zorgen voor een stevige constructie, hoewel er mogelijk verbetering kan worden aangebracht in het opdraaimechanisme. Over het algemeen lijkt de parasol goed te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers, maar er zijn geen specifieke voordelen of nadelen genoemd die het onderscheiden van andere parasols op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. LifeGoods Parasol 270x180cm 30° Kantelbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Parasol 270x180cm 30° Kantelbaar

 • list plusGrote afmetingen en voldoende schaduw
 • list plusKantelbaarheid voor optimale schaduwhoek
 • list plusStevige constructie en materiaal

Nadelen LifeGoods Parasol 270x180cm 30° Kantelbaar

 • list plusGevoeligheid voor wind
 • list plusAanbevolen stevige parasolvoet nodig

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.28
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.34
De LifeGoods Parasol is mijn beste maatje op zonnige dagen. Met zijn rechthoekige vorm en afmetingen van 270 x 180 cm, geeft deze parasol mij voldoende schaduw voor mijn grote tuintafel of gezellige hoekje op het balkon. Het doek bedekt maar liefst 4,86 m² grond en heeft een UPF-waarde van 50+, wat betekent dat het 98% van mijn lichaam beschermt tegen schadelijke UV-straling.

Wat deze parasol echt speciaal maakt, is zijn kantelbaarheid. Met een simpele hendel kan ik de parasol moeiteloos 30° kantelen, zodat ik altijd de perfecte schaduwhoek kan creëren. Zo kan ik de parasol laten meedraaien met de zon en genieten van optimale bescherming gedurende de hele dag.

De LifeGoods Parasol is gemaakt van stevig materiaal en heeft een robuuste metalen stang van 38 mm dik. De knikkoppeling is gemaakt van aluminium, wat betekent dat het bestand is tegen corrosie en lang meegaat. Daarnaast zorgen de zes metalen ribben ervoor dat het doek altijd strak blijft, zelfs op winderige dagen. Het doek zelf is gemaakt van dik waterdicht polyester, zodat ik zelfs beschermd ben tegen een regenbui.

Wat betreft gebruiksgemak, wordt de LifeGoods Parasol geleverd met een handige draagtas, zodat ik hem veilig kan opbergen en gemakkelijk kan verplaatsen. Het openen en sluiten van de parasol gaat moeiteloos dankzij het handige mechaniek. En als kers op de taart krijg ik er ook nog een mooie hoes bij, die niet alleen mijn parasol beschermt op regenachtige dagen, maar ook tegen stof en vuil wanneer ik hem niet gebruik.

De reviews van andere gebruikers bevestigen de kwaliteit en functionaliteit van de LifeGoods Parasol. Ze zijn lovend over het stevige materiaal en het mooie design van de parasol. Ook het kantelmechanisme en het gemak van openen en sluiten worden als pluspunten genoemd. Een puntje van aandacht is dat de parasol wat gevoelig kan zijn voor wind, dus ik raad aan om een stevige parasolvoet te gebruiken.

Al met al is de LifeGoods Parasol de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en functionele parasol. Met zijn kantelbaarheid, UV-bescherming en stevige constructie biedt deze parasol alles wat ik nodig heb om comfortabel van de zon te genieten. Ondanks dat hij wat windgevoelig kan zijn, zijn de vele positieve punten en tevreden gebruikers een duidelijke indicatie van de kwaliteit en prestaties van deze parasol. 🌞

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 november in huis

Bekijk prijs

4. LifeGoods Parasol 200x125cm 30° Kantelbaar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LifeGoods Parasol 200x125cm 30° Kantelbaar

 • list plusHandig en praktisch, perfect voor gebruik op het balkon
 • list plusBiedt voldoende schaduw voor 2-4 personen
 • list plusUPF 50+ UV-bescherming beschermt 98% van het lichaam tegen schadelijke zonnestralen

Nadelen LifeGoods Parasol 200x125cm 30° Kantelbaar

 • list plusParasolvoet wordt niet meegeleverd, apart aan te schaffen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.08
Functionaliteit
9.32
Gebruiksgemak
8.39
De LifeGoods Parasol is echt iets voor jou! Deze handige en praktische parasol is perfect voor jouw balkon. Met zijn rechthoekige vorm en afmetingen van 200x125 cm biedt hij genoeg schaduw voor 2-4 personen. En weet je wat zo handig is? Je kunt de parasol eenvoudig kantelen tot 30° en in hoogte verstellen van 175 tot 235 cm. Zo kan je altijd de perfecte stand vinden.

Wat deze parasol echt bijzonder maakt, is de UPF 50+ UV-bescherming. Dit betekent dat slechts 1/50e van de UV-straling door het doek heen komt, waardoor maar liefst 98% van je lichaam beschermd is tegen schadelijke zonnestralen. Ideaal voor die hete zomermaanden!

De LifeGoods Parasol is gemaakt van stevig materiaal, met een stalen frame en een dik polyester doek dat waterdicht is. Hierdoor kan hij tegen een stootje en blijft hij zelfs bij sterke wind stabiel staan. De knikkoppeling is gemaakt van aluminium en is super robuust en corrosiebestendig. De vier metalen ribben houden het doek strak gespannen, wat bijdraagt aan de stabiliteit van de parasol.

Maar niet alleen de functionaliteit is top, deze parasol ziet er ook nog eens geweldig uit! De donkergrijze kleur geeft een moderne uitstraling en past perfect bij verschillende buitenruimtes, zoals terrasoverkappingen. En weet je wat ook handig is? Er wordt een waterdichte hoes meegeleverd, zodat je de parasol veilig kunt opbergen en makkelijk kunt verplaatsen.

De gebruikersrecensies zijn lovend over de LifeGoods Parasol. Mensen zijn erg tevreden over het stevige materiaal en de eenvoudige bediening. Ook de mogelijkheid om de parasol te kantelen en aan te passen aan de zonnestand wordt als super handig ervaren. En de bijgeleverde hoes? Die is gewoonweg ideaal voor opslag en transport.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de gebruikersrecensies, willen we wel even vermelden dat de parasolvoet niet wordt meegeleverd. Deze moet je apart aanschaffen en moet passen bij een parasolvoet met een diameter van 32 tot 42 mm.

Al met al is de LifeGoods Parasol de perfecte keuze voor jou als je op zoek bent naar een praktische, duurzame en stijlvolle parasol voor jouw balkon of buitenruimte. Met zijn verstelbare hoogte, kantelfunctie, UV-bescherming en stevige constructie biedt deze parasol alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en beschermde buitenervaring. Dus waar wacht je nog op? Haal die parasol in huis en geniet van de zomer! 😎

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. SenSLine SenS-Line Menorca zweefparasol rond

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SenSLine SenS-Line Menorca zweefparasol rond

 • list plusMet een extra groot doek van 300 cm biedt deze parasol voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de buitenruimte.
 • list plusHet zwevende ontwerp van de parasol zorgt voor een vrijere indeling van de buitenruimte, omdat er geen paal in het midden staat.
 • list plusDe parasol is eenvoudig op te zetten en kan worden gekanteld voor aanpassing van de schaduwhoek, zodat je altijd de gewenste hoeveelheid schaduw hebt.

Nadelen SenSLine SenS-Line Menorca zweefparasol rond

 • list plusEen parasolvoet is niet inbegrepen bij de aankoop, wat betekent dat je er apart een moet aanschaffen.

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.09
Functionaliteit
8.54
Gebruiksgemak
8.47
De SenS-Line Menorca zweefparasol is echt iets voor mij als ik op zoek ben naar een comfortabele en schaduwrijke plek in mijn achtertuin. Met een diameter van 300 cm is het doek van deze zweefparasol extra groot, waardoor ik genoeg ruimte heb om heerlijk te ontspannen. Het doek is gemaakt van spatwaterdicht polyester, zodat ik zelfs beschermd ben tegen een lichte regenbui.

Wat deze parasol echt uniek maakt, is het zwevende ontwerp. In tegenstelling tot traditionele parasols die in het midden staan, kan ik de SenS-Line Menorca zweefparasol naast mijn tuinset of loungeset plaatsen. Dit geeft me de vrijheid om mijn buitenruimte op een andere manier in te delen en zorgt voor meer flexibiliteit bij het creëren van een comfortabele zithoek.

Het opzetten van deze parasol is super eenvoudig en het sterke doek wordt ondersteund door 8 ribben, wat zorgt voor extra stabiliteit. Daarnaast kan ik de parasol kantelen door het handvat omhoog of omlaag te schuiven. Zo kan ik de schaduwhoek aanpassen aan mijn voorkeur en de stand van de zon.

Wanneer ik de parasol niet gebruik, kan ik hem gemakkelijk inklappen. Het doek hangt dan strak tegen het statief, waardoor de parasol zo min mogelijk ruimte inneemt. Om de levensduur van de parasol te verlengen, is het wel aan te raden om hem na gebruik en tijdens langdurige natte periodes droog op te bergen.

Een ander groot voordeel van de SenS-Line Menorca zweefparasol is het gebruik van hoogwaardige materialen. Het frame is gemaakt van aluminium, waardoor het lichtgewicht is en tegelijkertijd duurzaamheid biedt. Het doek is gemaakt van 180 g polyester, wat zorgt voor een goede bescherming tegen de zon.

Het enige nadeel is dat de parasolvoet niet is inbegrepen bij de aankoop. Ik heb 2 tot 4 tegels nodig om voldoende stevigheid te bieden. Dit kan wat extra kosten met zich meebrengen, maar dat is gebruikelijk bij zweefparasols.

Al met al vind ik de SenS-Line Menorca zweefparasol een geweldige keuze als ik op zoek ben naar een comfortabele en stijlvolle schaduwoplossing voor mijn achtertuin. Met zijn extra grote doek, kantelbaar ontwerp en hoogwaardige materialen heeft deze parasol alles wat ik nodig heb voor ontspanning en bescherming tegen de zon. 🌞

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. COVER UP HOC CUHOC Gemini

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen COVER UP HOC CUHOC Gemini

 • list plusDuurzame materialen
 • list plusHandig draaimolentje
 • list plusVerkrijgbaar in vier kleuren

Nadelen COVER UP HOC CUHOC Gemini

 • list plusGeen UV-werende coating
 • list plusWordt geleverd zonder parasolvoet en parasolhoes
 • list plusLaat nog steeds zonlicht door

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
8.24
De CUHOC Gemini Parasol is echt een geweldige toevoeging aan je tuin. Ik bedoel, kijk eens naar die duurzame materialen en dat handige draaimolentje, het is gewoon perfect! En het beste is dat deze stokparasol verkrijgbaar is in vier kleuren, dus je kunt zeker een match vinden met je tuininrichting.

Deze parasol heeft een mooie ronde vorm met zes stevige metalen baleinen en een volan. Het doek is gemaakt van sterk 180g/m² polyester in de kleur Taupe. Met een breedte van ongeveer 300 cm biedt deze parasol meer dan genoeg schaduw voor jou en je gasten. Geen gedoe meer met te weinig schaduwplekken!

Wat deze parasol echt onderscheidt van de rest is het handige draaimolentje. Serieus, je kunt de parasol gewoon met één draai openen en sluiten. Het is zo makkelijk, je zult je afvragen waarom je ooit een andere parasol hebt gehad. Geen gedoe meer met moeilijke mechanismen of gefrustreerd raken als je het niet open krijgt.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe goed een parasol je beschermt tegen de zon. Hoewel deze parasol geen UV-werende coating heeft, biedt het stevige polyester doek toch enige bescherming. Je moet echter wel weten dat de UPF-waarde niet bekend is, dus het is misschien verstandig om wat extra zonbescherming te gebruiken. Better safe than sorry, toch? 😉

Helaas wordt de parasol geleverd zonder parasolvoet en parasolhoes. Maar maak je geen zorgen, we hebben een "COMBI DEAL" beschikbaar waarbij je de parasol samen met een parasolvoet en parasolhoes kunt kopen. Zo weet je zeker dat de voet en hoes perfect passen bij de parasol. Geen gedoe meer met het zoeken naar de juiste accessoires!

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de parasol nog steeds wat zonlicht doorlaat, waardoor hij niet volledige bescherming biedt. Dat kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar maximale schaduw en bescherming. Maar aan de andere kant, het feit dat de parasol gemaakt is van stevig materiaal en dus duurzaam is, is zeker een pluspunt.

Dus al met al, de CUHOC Gemini Parasol is gewoon een geweldige parasol met handige functies zoals het draaimolentje. Denk er wel aan of je extra accessoires zoals een parasolvoet en parasolhoes wilt aanschaffen. Hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat er nog steeds wat zonlicht door de parasol komt, is het sterke materiaal en de duurzaamheid van de parasol zeker een pluspunt. Dus waar wacht je nog op? Haal die parasol en geniet van de zomer!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. BoCamp Bo-Camp Parasol Beach 160

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BoCamp Bo-Camp Parasol Beach 160

 • list plusPrima prijs-kwaliteitverhouding
 • list plusStevig materiaal en trendy uitstraling
 • list plusLichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren

Nadelen BoCamp Bo-Camp Parasol Beach 160

 • list plusNiet geschikt voor gebruik tijdens hevige regen of wind

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.89
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
7.86
De Bo-Camp - Parasol Beach - 160 cm - Rood is echt een elegante en handige keuze voor mij als ik een dagje naar het strand ga en wat schaduw en bescherming tegen die vervelende uv-stralen nodig heb. Deze parasol is gemaakt van sterk polyester met een coole zilverkleurige coating, waardoor ik extra bescherming tegen de zon krijg. Wat ik echt top vind, is dat de parasol een deelbare en robuuste stalen paal heeft, zodat hij stevig in het zand kan staan, in een parasolvoet of in een tafelopening. Bovendien kan ik de hoogte eenvoudig aanpassen, superhandig!

Een gebruiker vertelt me dat deze parasol echt de moeite waard is voor zijn prijs. Hij ziet er ook nog eens goed uit en wordt zelfs gebruikt in een konijnenren om de zon weg te houden. Ondanks het dagelijkse gebruik tijdens zonnige dagen, is er nog geen enkel mankement opgetreden. Dat zegt wel wat over de stevigheid van het materiaal en het feit dat de parasol helemaal trendy is!

Een andere gebruiker laat weten dat deze parasol echt een goede deal is voor zijn prijs. Hoewel het geen superdeluxe parasol is, is hij wel een beetje waterdicht en lekker stabiel. Dus als je op zoek bent naar een betaalbare optie die gewoon goed zijn werk doet, dan zit je hier goed.

Een derde gebruiker noemt deze parasol gewoon sterk en mooi voor op het balkon. Hoewel er geen specifieke positieve punten worden genoemd, betekent dit wel dat de parasol aan alle verwachtingen voldoet en perfect is voor gebruik op een balkon.

Met een gewicht van slechts 1,2 kg is deze parasol echt lichtgewicht, maar tegelijkertijd ook supersterk. Dat maakt hem zo makkelijk in gebruik en om mee te nemen. En die zilveren binnencoating zorgt voor extra uv-bescherming, wat echt essentieel is tijdens een dagje strand.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het wel goed om te weten dat deze parasol misschien niet de beste keuze is voor hevige regen of harde wind. Dus ik moet ervoor zorgen dat ik de parasol goed vastzet en hem indien mogelijk bescherm tegen slecht weer.

Al met al is de Bo-Camp - Parasol Beach - 160 cm - Rood echt een goede keuze voor mij als ik op zoek ben naar een betaalbare en handige parasol voor een dagje strand. Met zijn stevige materiaal, hippe uitstraling en lichtgewicht ontwerp, voldoet deze parasol aan al mijn basisbehoeften. Hoewel hij misschien niet geschikt is voor extreme weersomstandigheden, biedt hij wel voldoende bescherming tegen de zon en is hij supermakkelijk in gebruik en om mee te nemen. 🏖️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Kingsleeve Balkon parasol - Half

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kingsleeve Balkon parasol - Half

 • list plusStabiele stalen buisconstructie
 • list plusWaterafstotende eigenschappen
 • list plusEenvoudige bediening met handslinger

Nadelen Kingsleeve Balkon parasol - Half

 • list plusKleine fouten in de beschrijving
 • list plusKleur komt niet precies overeen met de foto

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.66
Functionaliteit
7.62
Gebruiksgemak
7.85
Deze Balkon Parasol - Half Rond Model - Antraciet is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een parasol voor je balkon of muur. Met zijn stevige stalen buisconstructie en waterafstotende eigenschappen, biedt deze parasol betrouwbare bescherming tegen de zon. Met de eenvoudige handslinger is het een fluitje van een cent om de parasol op te zetten en weer af te breken. En het beste van alles? De geïntegreerde UV-bescherming geeft je extra gemoedsrust.

De halfronde vorm van deze parasol is perfect voor jouw balkon of terras. Het maakt optimaal gebruik van de ruimte zonder dat het teveel plaats inneemt. Met een diameter van ongeveer 3 meter en een diepte van ongeveer 1,5 meter biedt deze parasol voldoende schaduw voor meerdere personen. En met een hoogte van ongeveer 2,30 meter kun je er comfortabel onder zitten.

Laten we het nu hebben over de technische specificaties. De buis is gemaakt van duurzaam staal en de stof is gemaakt van 100% polyester. De parasol heeft een buisdiameter van 38 mm en biedt een UV-bescherming van 40+. En laten we eerlijk zijn, de antracietkleur geeft je buitenruimte een stijlvol tintje.

Hoewel de beschrijving van de parasol een paar kleine foutjes bevatte, zoals de hoogte en afmetingen, waren de meeste gebruikers over het algemeen tevreden met hun aankoop. Een gebruiker merkte op dat de parasol perfect op zijn balkon paste en dat je een stevige voet nodig hebt bij winderige omstandigheden. Dus onthoud: kies zorgvuldig een geschikte parasolvoet voor stabiliteit.

Een ander opmerkelijk punt uit de beoordelingen was de kleur van de parasol. Hoewel de beschrijving de kleur als antraciet aangeeft, merkte een gebruiker op dat de werkelijke kleur meer neigt naar bordeauxrood. Dus als je specifiek op zoek bent naar een antracietkleurige parasol, is dit misschien iets om rekening mee te houden.

Al met al biedt deze Balkon Parasol - Half Rond Model - Antraciet veel voordelen, zoals duurzaamheid en stevigheid dankzij de materialen en constructie. Het is ideaal voor gebruik op balkons en terrassen vanwege de halfronde vorm en de eenvoudige montage en demontage. Hoewel er een paar kleine foutjes waren in de beschrijving en de kleur niet helemaal overeenkwam met de foto, blijft dit een betrouwbare en functionele parasol voor zonwering in buitenruimtes. 🌞

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. SensaHome Zweefparasol 300 cm Tot

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SensaHome Zweefparasol 300 cm Tot

 • list plusVoldoende schaduw voor maximaal 8 personen
 • list plusEenvoudige bediening met handige slinger
 • list plusStevige constructie en bestand tegen verschillende weersomstandigheden

Nadelen SensaHome Zweefparasol 300 cm Tot

 • list plusKleur van de parasol (beige) donkerder dan verwacht
 • list plusParasolvoet niet inbegrepen, apart te bestellen

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7
Functionaliteit
7.1
Gebruiksgemak
7.87
De SensaHome - Zweefparasol 300 cm is echt een indrukwekkende toevoeging aan elke tuin of terras. Met een diameter van 300 cm biedt deze parasol genoeg schaduw voor wel 8 personen. Geweldig voor gezellige familiebijeenkomsten of buiten diners. Het grote doek heeft een oppervlakte van 7 m², waardoor het echt een ruime bescherming biedt tegen de zon.

Wat deze zweefparasol echt onderscheidt van andere is de super eenvoudige bediening. Met een handige slinger is het openen en sluiten van deze parasol echt een fluitje van een cent. Super gebruiksvriendelijk en handig, vooral als je snel schaduw nodig hebt of de parasol wilt opbergen.

En laten we het hebben over de stevige constructie van deze parasol. Het frame, de kruisvoet en de slinger zijn allemaal gemaakt van duurzaam aluminium, waardoor deze parasol echt stabiel is en bestand tegen allerlei weersomstandigheden. De acht metalen ribben zorgen ervoor dat het polyester doek strak en stevig blijft, zelfs als het hard waait.

Een ander geweldig kenmerk van de SensaHome zweefparasol is de UV-bescherming. Met een UPF van 50+ biedt deze parasol de allerhoogste bescherming tegen schadelijke zonnestralen. Echt belangrijk voor mensen die gevoelig zijn voor de zon of die zich willen beschermen tegen de nadelige effecten van te lang in de zon zijn.

Het monteren van deze parasol is echt een eitje en alle benodigde bevestigingsmaterialen worden meegeleverd. Het enige wat je nodig hebt, zijn platen van minstens 60 kg om de kruisvoet stabiel te houden (niet inbegrepen). Het is ook goed om te weten dat de parasolvoet niet bij de parasol wordt geleverd, maar apart kan worden besteld.

Over het algemeen zijn de reviews van gebruikers echt positief. Deze parasol wordt geprezen om zijn stevige constructie, duurzaamheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Het enige minpuntje is dat de kleur van de parasol (beige) donkerder kan zijn dan verwacht. Maar dat kan natuurlijk subjectief zijn en hangt af van individuele voorkeuren.

Dus kortom, de SensaHome - Zweefparasol 300 cm is echt een betrouwbare en functionele keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke parasol. Met zijn ruime schaduwoppervlak, stevige constructie en UV-bescherming biedt deze parasol echt de perfecte beschutting tegen de zon tijdens die warme zomerdagen. En hoewel er een paar kleine minpuntjes zijn, wegen de voordelen van deze parasol zwaarder en maakt het echt een uitstekende keuze voor buitenactiviteiten. 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 22 november in huis

Bekijk prijs

10. Nor Tec Nor-Tec parasolverlichting 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nor Tec Nor-Tec parasolverlichting 3

 • list plusStevig materiaal dat de verlichting op zijn plaats houdt en schade voorkomt
 • list plusEenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke bediening
 • list plusBiedt voldoende licht en voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker
 • list plusModerne vormgeving die bij verschillende soorten parasols past
 • list plusSnelle en betrouwbare service

Nadelen Nor Tec Nor-Tec parasolverlichting 3

 • list plusBatterijen niet inbegrepen, vereist extra aankoop

Beoordeling

7.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.76
Functionaliteit
7.32
Gebruiksgemak
7.31
De Nor-Tec parasolverlichting met 3 functies LED is echt een must-have accessoire om je terras een gezellige sfeer te geven. Je kunt deze handige verlichting eenvoudig aan je parasol bevestigen, zolang de buismaat tussen de 25 en 48 mm is. Met deze energiezuinige ledverlichting kun je meteen aan de slag, je hebt alleen nog 4 AA batterijen nodig (niet inbegrepen).

Wat ik meteen opmerkte aan de Nor-Tec parasolverlichting, is het stevige materiaal waarvan het gemaakt is. Hierdoor blijft de verlichting goed op zijn plek zitten en zal het niet snel beschadigen. De installatie is super eenvoudig en het gebruiksgemak is hoog.

Een van de grote pluspunten van de Nor-Tec parasolverlichting is de hoeveelheid licht die het biedt. Gebruikers zijn erg tevreden over de helderheid van de verlichting en vinden dat het aan hun verwachtingen voldoet. Dit is natuurlijk essentieel bij het kiezen van parasolverlichting, omdat je wilt kunnen blijven genieten van je terras, zelfs als de zon ondergaat.

Daarnaast krijgt het design van de Nor-Tec parasolverlichting veel lof. Het heeft een moderne uitstraling en past perfect bij allerlei soorten parasols. Dit is zeker een factor om rekening mee te houden bij het kiezen van deze specifieke verlichting, omdat het ook een decoratieve functie kan hebben.

Een ander groot voordeel is de snelle service die je krijgt bij de aanschaf van de Nor-Tec parasolverlichting. Gebruikers zijn erg blij met de levering en vinden dat de verlichting perfect werkt. Dit is natuurlijk belangrijk, want een snelle en goede service draagt bij aan een positieve ervaring.

Een potentieel minpuntje van de Nor-Tec parasolverlichting is dat de batterijen niet inbegrepen zijn. Dat betekent dat je zelf nog batterijen moet aanschaffen om de verlichting te kunnen gebruiken. Voor sommige mensen kan dit een extra kostenpost zijn.

Al met al is de Nor-Tec parasolverlichting met 3 functies LED een uitstekende keuze als je op zoek bent naar verlichting voor je parasol. Het biedt voldoende licht, heeft een trendy design en is gemaakt van stevig materiaal. Hoewel er in de reviews geen nadelen worden genoemd, is het belangrijk om te weten dat je zelf batterijen moet aanschaffen. Dit kan een kleine domper zijn, maar het doet niets af aan de kwaliteit en functionaliteit van de verlichting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Parasols. Er zijn namelijk 2190 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!