Wat is de beste Netwerkkaart van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 21 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Netwerkkaart is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Netwerkkaart van 2024? Na het testen van 145 Netwerkkaarten kwam de TPLink TP-Link UE306 - Ethernet als beste getest uit onze Netwerkkaart-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Netwerkkaarten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Netwerkkaarten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Netwerkkaart-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Netwerkkaarten

1Score: 9.6
TPLink TP-Link UE306 - Ethernet
Beste netwerkkaart
TPLink TP-Link UE306 - Ethernet
TPLink
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
ThunderGold Ethernet Adapter USB C
ThunderGold Ethernet Adapter USB C
ThunderGold
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Brightside Online Brightside USB 3.0
Brightside Online Brightside USB 3.0
Brightside Online
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet
Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet
Kensington
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter
Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter
Sounix
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester
Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester
Rheme
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN
NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UT...
NiceGoodz
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter 1
AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter 1
AdroitGoods
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Homey Pro Ethernet adapter
Homey Pro Ethernet adapter
Homey
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.3
AdroitGoods USB-C / USB-A Naar
AdroitGoods USB-C / USB-A Naar
AdroitGoods
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Netwerkkaart Koopgids

Netwerkkaarten zijn tegenwoordig in de meeste moederborden ingebouwd, maar misschien is dit bij jouw pc niet het geval, of wil je je netwerkopties uitbreiden of vervangen. In dat geval is een netwerkkaart of -dongle een geweldige optie!

Wat voor netwerkkaarten zijn er?

Om te beginnen heb je interne en externe netwerkkaarten. Interne netwerkkaarten zitten vaak op het moederbord gelast. Dit is echter niet altijd het geval: soms zitten zijn ze ingebouwd in een (mini) PCI-E-sleuf. Deze netwerkkaarten schuif je in het desbetreffende sleufje op het moederbord, waarna je de antennes aansluit indien het om een WiFi- en/of Bluetooth-adapter gaat.

Externe netwerkkaarten sluit je via een usb-verbinding aan op je desktop pc of laptop. Je plugt aan het andere uiteinde een ethernetkabel in en voilá, je bent verbonden aan het internet! Daarnaast zijn er ook WiFi-adapters, oftewel WiFi-dongles. Ook deze plug je in via een usb-verbinding, waarna je meteen draadloos internet ontvangt.

Welke netwerkkaart kan in mijn laptop?

Tegenwoordig zijn de netwerkkaarten in de meeste laptops op het moederbord gelast. Sommige laptops gebruiken wellicht een netwerkkaart die via mini PCI-E is aangesloten. Deze laatste kun je vrij makkelijk zelf vervangen. Hierover meer onder het kopje: "Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?"

Natuurlijk zijn externe netwerkkaarten ook te gebruiken met laptops, en komen erg goed van pas als je een laptop hebt zonder ethernetpoort. Een externe netwerkkaart sluit je aan op een usb-poort. Is de netwerkkaart in je laptop verouderd, dan krik je hiermee meteen de internetprestaties van je laptop op.

Hoe test je een netwerkkaart?

Je begint softwarematig. Open op Windows 7/8/10 je Configuratiescherm > Apparaatbeheer > Netwerkadapters. Kies vervolgens de Device Manager-link onder het Devices and Printers-kopje. Je kunt ook via de zoekbalk linksonder naar "Apparaatbeheer" zoeken. Eenmaal open, vouw je vervolgens het Netwerkadapters-menu uit om al je netwerkadapters te zien. Je hebt er waarschijnlijk maar één.

Daarna dubbelklik je op de netwerkadapter die verschijnt om de eigenschappen ervan te zien. Onder het Algemeen-tabblad zie je de status van de netwerkkaart. Hier vind je problemen terug die Windows misschien heeft gevonden. Anders staat er: "Dit apparaat werkt correct."

Ga naar het Bronnen-tabblad en bekijk welke apparaten elkaar tegenwerken. Idealiter zie je hier niets staan. Als je wel een probleem vindt bij dit tabblad, moet je deze oplossen. Over het algemeen ben je hiervoor genoodzaakt om het apparaat dat met je netwerkkaart interfereert te verwijderen. Klik hierna op OK en sluit je de desbetreffende vensters.

Zijn er nog problemen? Dan volg je ten eerste de suggesties die je in het eigenschappenvenster zag staan. Als je het hier niet mee redt, stap je over naar hardware-oplossingen en is het tijd om je netwerkkaart te vervangen. Dit gaat het makkelijkst als je een (mini) PCI-E-netwerkadapter hebt.

Is je netwerkadapter op het moederbord gelast, is de meest voor de hand liggende keuze alsnog een nieuw (mini) PCI-E-netwerkkaartje te kopen en deze in een vrij (mini) PCI-E-sleuf te doen. Een nieuw moederbord (die compatibel is met je andere computeronderdelen, zoals je processor) is ook een optie. Zie je beide opties niet zitten, dan kun je ook nog een externe netwerkadapter aanschaffen.

Zijn er snelheidsverschillen tussen netwerkkaarten?

Ja, maar tegenwoordig hebben de meeste apparaten een gigabit-netwerkkaart die 1000 Mbps aan snelheid haalt. Vroeger waren fast ethernet-netwerkkaarten ook gebruikelijk, waarmee je 100 Mbps haalde als je geluk had.

Zelfs op een gigabit-ethernetkaart is 1000 Mbps echter niet te halen met WiFi. Hiervoor heb je een bekabelde verbinding met minimaal een CAT5E-ethernetkabel voor nodig.

Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?

Een netwerkkaart die op je moederbord is gelast, kun je waarschijnlijk niet vervangen tenzij je héél handig bent en echt verstand van zaken hebt. Een (mini) PCI-E-netwerkkaart vervangen – of deze inpluggen naast je gelaste netwerkkaart – is veel haalbaarder.

Een laptop heeft of een gelaste netwerkkaart, of een mini PCI-E-netwerkkaart. Om deze laatste te vervangen of toe te voegen, zet je je laptop helemaal uit en koppel je de oplader los. Haal de onderplaat van de laptop eraf en zoek naar de mini PCI-E-express slot (waar al dan niet al een kaartje in zit). De locatie hiervan is afhankelijk van je specifieke laptop, dus raadpleeg je handleiding.

Zit er al een netwerkkaartje in? Maak deze dan eerst los door de één of twee schroeven waarmee hij vastzit, los te maken. Vervolgens haal je de antennes los en verwijder je het netwerkkaartje. De nieuwe kaart schuif je op zijn plek door het proces in de tegengestelde richting te volgen. De uitsparing in het contactoppervlak van het kaartje moet aansluiten op het opstaande richeltje in de sleuf.

Een desktop pc heeft tevens meestal een moederbord met een hierop gelaste netwerkkaart, maar ook hier kun je een netwerkkaart via een PCI-E-sleuf aansluiten. Raadpleeg de handleiding van je moederbord om erachter te komen welke sleuf het beste geschikt is voor de netwerkkaart. Meestal is dit een kleinere PCI-E-sleuf boven de grotere PCI-E x16-sleuf of -sleuven.

Die grotere PCI-E x16-sleuven worden meestal voor videokaarten gebruikt. Heb je er echter nog een over, dan kun je een netwerkkaart zonder problemen daarin schuiven, zelfs als het de hele breedte van de PCI-E x16-sleuf niet gebruikt.

hero illustration

Hoe testen we Netwerkkaarten?

Om de beste Netwerkkaart te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Netwerkkaart-test hebben we 145 Netwerkkaarten geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Netwerkkaart-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Netwerkkaart-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Netwerkkaart-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Netwerkkaart in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 145 Netwerkkaarten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste Netwerkkaarten op een rij

2. ThunderGold Ethernet Adapter USB C

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ThunderGold Ethernet Adapter USB C

 • list plusHandige oplossing voor het toevoegen van een bekabelde internetverbinding aan apparaten met een USB-C-poort
 • list plusMaakt gebruik van de nieuwste USB-C-technologie voor een snelle en stabiele netwerkverbinding
 • list plusCompatibel met verschillende besturingssystemen en ondersteunt Gigabit Ethernet

Nadelen ThunderGold Ethernet Adapter USB C

 • list plusAfhankelijk van de beschikbaarheid van een Ethernet-aansluiting
 • list plusMoet compatibel zijn met een apparaat dat een USB-C-poort heeft

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.52
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
8.93
Met de Ethernet Adapter USB C kabel voeg ik eenvoudig een bekabelde internetverbinding toe aan mijn USB-C-apparaten. Geen gedoe meer met het ontbreken van Ethernet-poorten in mijn slanke en lichte apparaten. Ik steek gewoon de adapter in de USB-C-poort van mijn apparaat en sluit de Ethernet-kabel aan op de adapter.

Deze adapter maakt gebruik van de nieuwste USB-C-technologie, waardoor ik kan genieten van een snelle en stabiele netwerkverbinding. Geen gedoe meer met zwakke draadloze signalen of interferentie. Ik kan nu razendsnel downloaden, soepel streamen en betrouwbaar online gamen. Perfect voor thuis, op kantoor en onderweg.

Wat deze USB-C naar Ethernet-adapter echt geweldig maakt, is dat hij compatibel is met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, Mac, Linux en Android. Het ondersteunt ook Gigabit Ethernet, wat betekent dat ik kan profiteren van de hoogste snelheden die mijn internetprovider biedt. Of ik nu aan het werk ben, aan het surfen ben op het web of online entertainment stream, deze adapter zorgt voor een betrouwbare en snelle netwerkverbinding.

Het compacte en draagbare ontwerp maakt het ook super handig om overal mee naartoe te nemen. Ik stop hem gewoon in mijn tas of zak en ik heb altijd een Ethernet-poort binnen handbereik. En het beste is, er is geen gedoe met het installeren van stuurprogramma's. Gewoon aansluiten en klaar om te gaan.

Gebruikersreviews bevestigen dat dit product snel en correct wordt geleverd. Gebruikers zijn tevreden en zeggen dat de adapter perfect werkt en doet wat hij moet doen. Ze beschrijven het als degelijk, zonder gedoe en plug en play. Eén gebruiker beveelt het zelfs aan en benadrukt dat de levering supersnel was.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat de adapter afhankelijk is van de beschikbaarheid van een Ethernet-aansluiting. Dus zorg ervoor dat je apparaat compatibel is en een USB-C-poort heeft.

Al met al is de Ethernet Adapter USB C kabel een handig en betrouwbaar product om een bekabelde internetverbinding toe te voegen aan mijn USB-C-apparaten. Met zijn snelle en stabiele netwerkverbinding, compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en eenvoudige plug-and-play installatie, is het de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare Ethernet-adapter. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Brightside Online Brightside USB 3.0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Brightside Online Brightside USB 3.0

 • list plusSnellere dataoverdracht en upload
 • list plusGeschikt voor zowel Windows, Mac OS en Linux
 • list plusStijlvol design met nylon gevlochten kabel

Nadelen Brightside Online Brightside USB 3.0

 • list plusMogelijk niet compatibel met oudere besturingssystemen
 • list plusOptimale prestaties alleen met USB 3.0-poort

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.26
Functionaliteit
8.83
Gebruiksgemak
9.39
Ik heb de oplossing voor iedereen die het maximale uit hun internetverbinding wil halen: de Brightside USB 3.0 naar Ethernet adapter. Met deze adapter haal je snelheden tot wel 1Gbps, waardoor je razendsnel kunt surfen en bestanden kunt uploaden. Hij is perfect voor pc's, laptops en MacBooks met een USB-aansluiting.

Wat deze adapter echt onderscheidt, is de USB 3.0 aansluiting. Hiermee krijg je een supersnelle internetverbinding met een gegevensoverdrachtssnelheid tot wel 5 Gbps. Hij werkt met 10/100/1000 Mbps ethernet-netwerken, zodat je nooit meer hoeft te wachten op een trage verbinding. En dankzij de handige LED-indicatoren zie je altijd in één oogopslag wat de status van je verbinding is.

Maar er is nog meer dat deze adapter zo geweldig maakt. Wat dacht je van het nylon gevlochten materiaal van de kabel? Niet alleen ziet het er stijlvol uit, het zorgt ook voor extra duurzaamheid en flexibiliteit. En het beste van alles is dat hij compatibel is met zowel Windows, Mac OS als Linux. Of je hem nu thuis of op kantoor gebruikt, hij is altijd de juiste keuze.

Gebruikers zijn erg enthousiast over deze adapter. Eén gebruiker was blij dat hij eindelijk weer een bekabelde verbinding kon hebben, nadat hij ontdekte dat zijn nieuwe laptop geen LAN-aansluiting had. Een andere gebruiker was vooral onder de indruk van het design en de kleur van de adapter, die perfect bij zijn laptop pasten. En hij bevestigde ook nog eens dat de snelheid van de adapter echt 1000 Mbps was.

Hoewel er geen negatieve beoordelingen zijn, is het goed om te weten dat deze adapter mogelijk niet werkt met oudere besturingssystemen. Ook is het belangrijk om hem aan te sluiten op een USB 3.0-poort voor de beste prestaties.

Kortom, de Brightside USB 3.0 naar Ethernet adapter is dé keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle en stabiele internetverbinding. Met zijn USB 3.0 aansluiting, handige LED-indicatoren en nylon gevlochten kabel onderscheidt hij zich van de rest. Of je nu geen LAN-aansluiting op je laptop hebt of gewoon sneller wilt surfen, deze adapter is de oplossing. ✨

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet

 • list plusBetrouwbare en snelle bekabelde internetverbinding

Nadelen Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet

 • list plusAfhankelijkheid van een vrije USB-poort
 • list plusMogelijke beperkingen van de prestaties op oudere USB 2.0-poorten
 • list plusBeperkingen inherent aan dit type apparaat en niet specifiek voor dit model

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.35
Functionaliteit
8.73
Gebruiksgemak
8.68
Ik heb de oplossing voor jouw probleem met de Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet-adapter in het zwart. Geen ingebouwde Ethernetpoort meer op je laptop? Geen probleem! Deze adapter biedt een naadloze overgang naar bekabelde connectiviteit, met ondersteuning voor 10/100/1000 BASE-T-prestaties voor indrukwekkend snelle overdrachtssnelheden. 🚀

Wat deze adapter echt onderscheidt, is zijn compatibiliteit met verschillende besturingssystemen, zoals Windows 8.1/8/7/Vista/XP en Mac OS X 10.6 en later. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor een breed scala aan gebruikers, ongeacht het besturingssysteem van hun apparaat.

Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbare en snelle bekabelde connectiviteit, dan is de Kensington UA0000E USB 3.0 Ethernet-adapter de perfecte keuze voor jou. Met zijn indrukwekkende prestaties, brede compatibiliteit en eenvoudige plug-and-play installatie, biedt het een waardevolle oplossing voor zowel zakelijke als persoonlijke gebruikers die afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare internetverbindingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs

5. Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter

 • list plusUltrasnelle netwerksnelheden met een 10/100/1000Mbps RJ45 poort
 • list plusSnelle gegevensoverdrachtsnelheid tot 5.0 Gbps
 • list plusCompatibel met verschillende apparaten en besturingssystemen

Nadelen Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter

 • list plusNiet compatibel met Nintendo Switch en Peloton bike+
 • list plusAlleen compatibel met USB-C 3.0 poorten
 • list plusNiet compatibel met USB-C 2.0 of USB-A/Micro-USB poorten

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.47
Functionaliteit
8.42
Gebruiksgemak
8.91
Ik ben enthousiast om je voor te stellen aan de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter - een absolute must-have accessoire voor iedereen die extra poorten en razendsnelle netwerkverbindingen nodig heeft. Deze kleine krachtpatser breidt jouw enkele USB-C poort uit naar een ethernet adapter met een RJ45 poort en maar liefst 3 USB 3.0 poorten.

Wat deze adapter echt bijzonder maakt, is de snelheid. Met een 10/100/1000Mbps RJ45 poort geniet je van een ultra-snelle netwerkverbinding, waardoor je kunt genieten van snelle en stabiele prestaties. Maar dat is nog niet alles - deze adapter ondersteunt ook een gegevensoverdrachtssnelheid tot 5.0 Gbps, wat maar liefst 10 keer sneller is dan de originele USB 2.0 poort. Dit betekent dat je moeiteloos grote bestanden kunt overzetten of HD-films in slechts enkele seconden kunt streamen.

Dankzij het compacte ontwerp van de adapter kun je hem gemakkelijk meenemen en gebruiken, waar je ook bent - op kantoor, thuis of onderweg. En de hoogwaardige aluminium behuizing zorgt niet alleen voor duurzaamheid, maar maakt het ook een stoere accessoire die lang meegaat. Het beste van alles? Deze adapter is plug-and-play, wat betekent dat je geen gedoe hebt met het installeren van stuurprogramma's.

Wat ook geweldig is aan deze adapter, is de compatibiliteit. Hij is geschikt voor apparaten met USB-C poorten, zoals de MacBook, MacBook Pro, Dell XPS 13 en Samsung Galaxy. En hij ondersteunt ook verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10/8.1/8, Mac OS en Chrome OS.

Maar geloof me niet alleen op mijn woord - gebruikers hebben de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter geprezen voor zijn stevigheid en stijlvolle uiterlijk. Hij werkt snel en probleemloos, zowel via USB-C als via USB 3.0. En gebruikers zijn vooral blij met de mogelijkheid om meerdere USB-apparaten aan te sluiten en te genieten van een snelle netwerkverbinding.

Nu, laten we eerlijk zijn - geen product is perfect. Deze adapter is helaas niet compatibel met de Nintendo Switch en de Peloton bike+. Daarnaast moet jouw USB-C poort USB-C 3.0 zijn en niet USB-C 2.0 of USB-A/Micro-USB. Maar ondanks deze kleine beperkingen, is de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter nog steeds een uitstekende keuze voor iedereen die extra poorten en snelle netwerkverbindingen nodig heeft.

Dus waar wacht je nog op? Met zijn veelzijdigheid, snelheid en compatibiliteit biedt de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter een handige oplossing voor al jouw behoeften. Het is een betrouwbaar en duurzaam product dat jou nooit in de steek zal laten. Dus sluit je aan bij de tevreden gebruikers en geniet van de voordelen die deze adapter te bieden heeft. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester

 • list plusBevat een complete set met alle benodigde gereedschappen
 • list plusWordt geleverd met een handige etui om het gereedschap georganiseerd te houden
 • list plusInclusief betrouwbare kabeltester met verschillende tests en LED-indicatoren

Nadelen Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester

 • list plusWordt soms beschouwd als 'goedkoop spul'

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.01
Functionaliteit
8.12
Gebruiksgemak
8.8
De Netwerk Tester Set van Rheme is een complete set gereedschappen die ideaal is voor installateurs van netwerken, IT-studenten en thuisgebruikers. Met deze set kan ik al het benodigde gereedschap handig opbergen in de bijgeleverde etui, waardoor ik georganiseerd blijf en nooit meer een belangrijk onderdeel kwijtraak.

Een van de belangrijkste onderdelen van deze set is de kabeltester. Met deze tester kan ik kabels zoals UTP, FTP, STP en telefoonkabels RJ45, RJ11 testen. Met 9 indicatoren (LED's) kan ik de juistheid van de aansluiting beoordelen, waardoor ik verkeerde aansluitingen, kortsluitingen en eventuele kabelbreuken kan opsporen. De tester voert verschillende tests uit, zoals kabeldiscontinuïteit (breuk), kortsluiting, omgekeerde paren en gekruiste paren. Het testresultaat wordt weergegeven door de LED's op de tester en het heeft zelfs een aan-uitschakelaar om de levensduur van de batterij te verlengen.

Daarnaast bevat de set ook een krimptang, speciaal ontworpen voor modulaire stekkers van de types 8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11. De tang is gemaakt van gehard staal en heeft 2 messen voor het snijden en strippen van kabels. De messen zijn verwisselbaar, waardoor ik de tang vele jaren kan gebruiken.

Verder zit er ook een stripper in de set waarmee ik isolatie van draden kan verwijderen. Dankzij het flexibele ontwerp kan ik isolatie van verschillende diktes verwijderen. Daarnaast is er ook een LSA tang waarmee ik telecommunicatie- en tele-informatiekabels op LSA-type connectoren kan strippen.

De set wordt geleverd met 20 RJ45 stekkers en 20 hoesjes voor RJ45. Deze acht-pins standaardconnectoren worden het meest gebruikt om twisted pair-kabels af te sluiten in Ethernet-netwerken. De hoesjes voorkomen dat de clip breekt en dat vocht en stof binnendringen.

De reviews van gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze vinden de set compleet en handig in gebruik. De kabeltester wordt als betrouwbaar beschouwd en de set wordt geleverd in een handige etui. Een mogelijke beperking is dat de set als "goedkoop spul" wordt beschouwd, maar desondanks werkt het naar behoren.

Al met al is de Netwerk Tester Set van Rheme een handige en complete set gereedschappen voor installateurs van netwerken. Met de kabeltester, krimptang, stripper en LSA tang heb ik alle benodigde gereedschappen bij de hand om eventuele fouten te detecteren en te repareren. De set is ook geschikt voor thuisgebruikers die hun eigen netwerkkabels willen maken. Hoewel het als "goedkoop spul" wordt beschouwd, presteert het naar behoren en biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN

 • list plusGoede tang die stevig en robuust is
 • list plusHandige tool om te controleren of de kabels naar behoren werken

Nadelen NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN

 • list plusBijgeleverde RJ45 connectoren van slechte kwaliteit
 • list plusKrimptang kan niet goed overweg met connectoren met een ijzeren buitenkant
 • list plusKabeltester werkt niet goed over langere afstanden

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.43
Functionaliteit
8.28
Gebruiksgemak
7.53
De Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN - Kabeltester met Krimptang & LSA tang is echt iets voor mij! Met deze complete set kan ik mijn netwerk- en telefoonkabels testen en ervoor zorgen dat alles perfect werkt. Geen gedoe meer met verbindingen die niet goed zijn of kortsluitingen en onderbrekingen in de bedrading. Deze set bestaat uit een hoofdtester en een remote tester die ik aan beide uiteinden van de kabel kan monteren die ik wil testen.

Wat deze tester echt onderscheidt, is de geweldige 2-traps autoscanfunctie. Hiermee test ik de kabel op twee verschillende snelheden, zodat ik eventuele problemen in de bekabeling nauwkeurig kan opsporen. En als kers op de taart heeft de tester ook nog eens een handige aan/uit-knop, zodat de batterij langer meegaat.

Deze kabeltester wordt geleverd met een LSA montagetang/punch down tool, een krimptang, een draadstripper, kabelbinders, schroevendraaiers en connectors. Met al deze tools kan ik alle fouten in mijn bekabeling elimineren. Echt een must-have voor elke netwerkinstallateur!

Een van de dingen waar ik echt blij mee ben, is de geweldige tang die bij deze set zit. Hij is stevig, robuust en super makkelijk in gebruik. En de accessoires die worden meegeleverd, zijn allemaal van topkwaliteit. Daarnaast is de tester gewoon super handig om te checken of mijn kabels goed werken.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook een paar nadelen genoemd in de reviews. Zo zijn de bijgeleverde RJ45 connectoren niet van geweldige kwaliteit en kan de krimptang niet goed overweg met connectoren met een ijzeren buitenkant. Ook werkt de kabeltester niet zo goed over langere afstanden en is de pinchdown tool soms een beetje te krachtig. En ja, de prijs-kwaliteitverhouding wordt ook wel eens als negatief ervaren.

Al met al is de Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN - Kabeltester met Krimptang & LSA tang echt een handige tool voor het testen van netwerk- en telefoonkabels. Hij heeft zeker wat positieve kanten, zoals die geweldige tang en de super handige tester. Maar er zijn ook wel wat minpuntjes, zoals de kwaliteit van de bijgeleverde connectoren en de prestaties over langere afstanden. Het is belangrijk om dit allemaal mee te nemen in je beslissing om deze set te kopen. 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter 1

 • list plusDubbele connectiviteit voor uitbreiding van netwerkpoorten
 • list plusRazendsnelle gegevensoverdracht tot 1000 Mbps
 • list plusEenvoudige installatie en brede compatibiliteit met Cat 5, Cat 6 en Cat 7 Ethernet-kabels

Nadelen AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter 1

 • list plusOptimale werking vereist stroomaansluiting via meegeleverde USB-voedingskabel

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.38
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.05
Ik ben verheugd om de AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter aan te kondigen! Deze innovatieve splitter maakt het mogelijk om gelijktijdig twee Ethernet-netwerken te verbinden met behoud van hoge snelheden, en ik kan niet wachten om je er alles over te vertellen.

Met een maximale overdrachtssnelheid van 1000 Mbps biedt deze splitter razendsnelle prestaties en veelzijdige connectiviteit, geschikt voor situaties met grote hoeveelheden data. De RJ45 Splitter 1 naar 2 is ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne dataoverdracht, waardoor het eenvoudig is om netwerkpoorten uit te breiden zonder dure netwerkhardware aan te schaffen.

Het apparaat werkt naadloos met Cat 5, Cat 6 en Cat 7 Ethernet-kabels en ondersteunt verschillende apparaten, waaronder routers, switches en meer. De installatie is een fluitje van een cent dankzij het plug-and-play-ontwerp en de meegeleverde USB-voedingskabel. Bovendien is de splitter compact en draagbaar, wat handig is voor gebruik op verschillende locaties.

Het is belangrijk om te weten dat de splitter optimaal werkt wanneer deze van stroom wordt voorzien via de meegeleverde USB-voedingskabel. Zonder stroomaansluiting kan de splitter niet aan de verwachtingen voldoen. Gelukkig biedt AdroitGoods een garantie van 2 jaar om de betrouwbaarheid van het product te onderstrepen.

De AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter is een betaalbare oplossing voor het uitbreiden van netwerkpoorten, waarbij het zowel kwaliteit als betaalbaarheid in perfecte harmonie biedt. Als een slimme netwerkaccessoire biedt deze splitter een naadloze en efficiënte connectiviteit, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor thuisnetwerken en kantooromgevingen.

Kortom, de AdroitGoods Ethernet Gigabit Netwerksplitter onderscheidt zich door zijn dubbele connectiviteit, razendsnelle gegevensoverdracht, eenvoudige installatie en brede compatibiliteit. Het is een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor het uitbreiden van netwerkpoorten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar verbeterde netwerkprestaties. 🚀

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Homey Pro Ethernet adapter

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Homey Pro Ethernet adapter

 • list plusStabiele en snelle bekabelde netwerkverbinding

Nadelen Homey Pro Ethernet adapter

 • list plusMogelijk niet nodig voor gebruikers met een bevredigende draadloze netwerkprestatie

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.18
Functionaliteit
7.18
Gebruiksgemak
8
Ik ben blij om de Homey Pro Ethernet-adapter aan te kondigen, dé toevoeging voor je Homey Pro (Early 2023) om een bedrade verbinding met je netwerk te creëren. Met mijn ondersteuning voor USB-C naar Ethernet tot 1 Gbps, bied ik een maximale Ethernet-snelheid van 480 Mbit/s, zodat je altijd verbonden bent.

Mijn onderscheidende kenmerk ligt in mijn naadloze integratie met de Homey Pro (Early 2023). Ik kan discreet worden aangesloten op de voedingsadapter, waardoor je opstelling netjes en opgeruimd blijft. Mijn bedrade verbinding zorgt voor stabiele en snelle netwerkprestaties, wat vooral gunstig is voor smart home-toepassingen die afhankelijk zijn van een constante connectiviteit.

Of je nu aan het streamen bent, online gaming speelt of je smart home-apparaten beheert, mijn stabiele en snelle verbinding biedt een solide basis voor al je activiteiten in het smart home-ecosysteem. Hoewel sommige gebruikers misschien geen behoefte zien aan een bedrade verbinding, blijf ik een krachtige optie voor diegenen die streven naar de hoogste netwerkprestaties en betrouwbaarheid in hun smart home-opstelling.

Kortom, ik ben dé robuuste oplossing voor gebruikers die streven naar een stabiele en snelle netwerkverbinding voor hun Homey Pro (Early 2023). Met mijn naadloze integratie, maximale Ethernet-snelheid en betrouwbare prestaties, ben ik een waardevolle toevoeging aan het smart home-ecosysteem. 🌐

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. AdroitGoods USB-C / USB-A Naar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AdroitGoods USB-C / USB-A Naar

 • list plusSnelle verbinding met ondersteuning voor 10/100 Mbps Ethernet
 • list plusCompatibel met zowel USB-C als USB-A apparaten
 • list plusPlug-and-play ontwerp zonder ingewikkelde installatie of configuratie

Nadelen AdroitGoods USB-C / USB-A Naar

 • list plusOndersteunt alleen 10/100 Mbps Ethernet, mogelijk niet geschikt voor gebruikers die hogere snelheden vereisen
 • list plusEnkele gebruikers hebben geklaagd over de kwantiteit en kwaliteit van het product

Beoordeling

7.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.72
Gebruiksgemak
6.9
Ik heb de AdroitGoods USB-C / USB-A Naar Lan Netwerk Ethernet Adapter geprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Het is echt een handige en veelzijdige oplossing voor het aansluiten van mijn USB-C of USB-A apparaat op een Ethernet-netwerk. Of ik nu mijn oude laptop, desktopcomputer, tablet of mijn gloednieuwe MacBook gebruik, deze adapter past perfect bij mijn behoeften.

Een van de beste dingen aan deze adapter is de snelle verbinding die het biedt. Met ondersteuning voor 10/100 Mbps Ethernet kan ik genieten van hoge snelheidsoverdracht van gegevens, waardoor ik nooit meer hoef te wachten op trage downloads of uploads. Dit maakt het ideaal voor taken zoals het streamen van video's, online gamen of het downloaden van grote bestanden. 🚀

Wat ik ook geweldig vind aan deze adapter is dat hij compatibel is met zowel USB-C als USB-A apparaten. Dat betekent dat ik hem op vrijwel elk apparaat kan gebruiken zonder extra adapters of kabels te hoeven kopen. Dat is echt handig en bespaart me een hoop gedoe. Bovendien is het compacte en lichte ontwerp perfect om de adapter overal mee naartoe te nemen, zodat ik altijd en overal een betrouwbare internetverbinding heb.

Een ander voordeel van de AdroitGoods Ethernet Adapter is de betrouwbaarheid die hij biedt. Met een stabiele en betrouwbare verbinding hoef ik me nooit meer zorgen te maken over onderbrekingen of storingen tijdens het surfen op het web of het uitvoeren van online taken. Dat is echt een geruststelling, vooral als ik afhankelijk ben van een betrouwbare internetverbinding om productief te blijven.

Wat me opviel aan deze adapter is het plug-and-play ontwerp. Geen gedoe met moeilijke software-installaties of ingewikkelde configuratie-instellingen. Gewoon aansluiten en direct aan de slag! Dat maakt het zo gebruiksvriendelijk en ideaal voor zowel technisch onderlegde gebruikers als beginners.

De AdroitGoods USB-C / USB-A Naar Lan Netwerk Ethernet Adapter is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een perfecte afwerking, waardoor hij duurzaamheid en betrouwbaarheid biedt. Ik maak me geen zorgen over internetproblemen, want ik weet dat deze adapter jarenlang meegaat.

Hoewel de meeste gebruikers positieve ervaringen hebben gehad met deze adapter, zijn er enkele beperkingen die vermeld moeten worden. Ten eerste ondersteunt de adapter alleen 10/100 Mbps Ethernet, wat betekent dat hij mogelijk niet geschikt is voor gebruikers die hogere snelheden vereisen, zoals bijvoorbeeld bij het werken met grote bestanden of het streamen van 4K-video's. Ook zijn er enkele gebruikers die hebben geklaagd over de kwantiteit en kwaliteit van het product, maar dat lijkt een zeldzaamheid te zijn.

Al met al vind ik de AdroitGoods USB-C / USB-A Naar Lan Netwerk Ethernet Adapter een betrouwbare en handige oplossing voor het aansluiten van mijn USB-C of USB-A apparaat op een Ethernet-netwerk. Met snelle verbindingen, compatibiliteit met verschillende apparaten en een eenvoudig plug-and-play ontwerp, biedt hij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik zou deze adapter zeker aanraden aan gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken Ethernet-adapter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Netwerkkaarten. Er zijn immers 145 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!