De Bestenu Netwerkkaart Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 10/16/2020


Netwerkkaarten zijn tegenwoordig in de meeste moederborden ingebouwd, maar misschien is dit bij jouw pc niet het geval, of wil je je netwerkopties uitbreiden of vervangen. In dat geval is een netwerkkaart of -dongle een geweldige optie!

Wat voor netwerkkaarten zijn er?

show product content

Om te beginnen heb je interne en externe netwerkkaarten. Interne netwerkkaarten zitten vaak op het moederbord gelast. Dit is echter niet altijd het geval: soms zitten zijn ze ingebouwd in een (mini) PCI-E-sleuf. Deze netwerkkaarten schuif je in het desbetreffende sleufje op het moederbord, waarna je de antennes aansluit indien het om een WiFi- en/of Bluetooth-adapter gaat.

Externe netwerkkaarten sluit je via een usb-verbinding aan op je desktop pc of laptop. Je plugt aan het andere uiteinde een ethernetkabel in en voilá, je bent verbonden aan het internet! Daarnaast zijn er ook WiFi-adapters, oftewel WiFi-dongles. Ook deze plug je in via een usb-verbinding, waarna je meteen draadloos internet ontvangt.

Welke netwerkkaart kan in mijn laptop?

show product content

Tegenwoordig zijn de netwerkkaarten in de meeste laptops op het moederbord gelast. Sommige laptops gebruiken wellicht een netwerkkaart die via mini PCI-E is aangesloten. Deze laatste kun je vrij makkelijk zelf vervangen. Hierover meer onder het kopje: "Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?"

Natuurlijk zijn externe netwerkkaarten ook te gebruiken met laptops, en komen erg goed van pas als je een laptop hebt zonder ethernetpoort. Een externe netwerkkaart sluit je aan op een usb-poort. Is de netwerkkaart in je laptop verouderd, dan krik je hiermee meteen de internetprestaties van je laptop op.

Hoe test je een netwerkkaart?

show product content

Je begint softwarematig. Open op Windows 7/8/10 je Configuratiescherm > Apparaatbeheer > Netwerkadapters. Kies vervolgens de Device Manager-link onder het Devices and Printers-kopje. Je kunt ook via de zoekbalk linksonder naar "Apparaatbeheer" zoeken. Eenmaal open, vouw je vervolgens het Netwerkadapters-menu uit om al je netwerkadapters te zien. Je hebt er waarschijnlijk maar één.

Daarna dubbelklik je op de netwerkadapter die verschijnt om de eigenschappen ervan te zien. Onder het Algemeen-tabblad zie je de status van de netwerkkaart. Hier vind je problemen terug die Windows misschien heeft gevonden. Anders staat er: "Dit apparaat werkt correct."

Ga naar het Bronnen-tabblad en bekijk welke apparaten elkaar tegenwerken. Idealiter zie je hier niets staan. Als je wel een probleem vindt bij dit tabblad, moet je deze oplossen. Over het algemeen ben je hiervoor genoodzaakt om het apparaat dat met je netwerkkaart interfereert te verwijderen. Klik hierna op OK en sluit je de desbetreffende vensters.

Zijn er nog problemen? Dan volg je ten eerste de suggesties die je in het eigenschappenvenster zag staan. Als je het hier niet mee redt, stap je over naar hardware-oplossingen en is het tijd om je netwerkkaart te vervangen. Dit gaat het makkelijkst als je een (mini) PCI-E-netwerkadapter hebt.

Is je netwerkadapter op het moederbord gelast, is de meest voor de hand liggende keuze alsnog een nieuw (mini) PCI-E-netwerkkaartje te kopen en deze in een vrij (mini) PCI-E-sleuf te doen. Een nieuw moederbord (die compatibel is met je andere computeronderdelen, zoals je processor) is ook een optie. Zie je beide opties niet zitten, dan kun je ook nog een externe netwerkadapter aanschaffen.

Zijn er snelheidsverschillen tussen netwerkkaarten?

show product content

Ja, maar tegenwoordig hebben de meeste apparaten een gigabit-netwerkkaart die 1000 Mbps aan snelheid haalt. Vroeger waren fast ethernet-netwerkkaarten ook gebruikelijk, waarmee je 100 Mbps haalde als je geluk had.

Zelfs op een gigabit-ethernetkaart is 1000 Mbps echter niet te halen met WiFi. Hiervoor heb je een bekabelde verbinding met minimaal een CAT5E-ethernetkabel voor nodig.

Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?

show product content

Een netwerkkaart die op je moederbord is gelast, kun je waarschijnlijk niet vervangen tenzij je héél handig bent en echt verstand van zaken hebt. Een (mini) PCI-E-netwerkkaart vervangen – of deze inpluggen naast je gelaste netwerkkaart – is veel haalbaarder.

Een laptop heeft of een gelaste netwerkkaart, of een mini PCI-E-netwerkkaart. Om deze laatste te vervangen of toe te voegen, zet je je laptop helemaal uit en koppel je de oplader los. Haal de onderplaat van de laptop eraf en zoek naar de mini PCI-E-express slot (waar al dan niet al een kaartje in zit). De locatie hiervan is afhankelijk van je specifieke laptop, dus raadpleeg je handleiding.

Zit er al een netwerkkaartje in? Maak deze dan eerst los door de één of twee schroeven waarmee hij vastzit, los te maken. Vervolgens haal je de antennes los en verwijder je het netwerkkaartje. De nieuwe kaart schuif je op zijn plek door het proces in de tegengestelde richting te volgen. De uitsparing in het contactoppervlak van het kaartje moet aansluiten op het opstaande richeltje in de sleuf.

Een desktop pc heeft tevens meestal een moederbord met een hierop gelaste netwerkkaart, maar ook hier kun je een netwerkkaart via een PCI-E-sleuf aansluiten. Raadpleeg de handleiding van je moederbord om erachter te komen welke sleuf het beste geschikt is voor de netwerkkaart. Meestal is dit een kleinere PCI-E-sleuf boven de grotere PCI-E x16-sleuf of -sleuven.

Die grotere PCI-E x16-sleuven worden meestal voor videokaarten gebruikt. Heb je er echter nog een over, dan kun je een netwerkkaart zonder problemen daarin schuiven, zelfs als het de hele breedte van de PCI-E x16-sleuf niet gebruikt.

Hoe komt deze fantastische Netwerkkaart lijst tot stand..?

De wereld verandert.. En dus de speurtocht naar de beste Netwerkkaart ook!

In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over Netwerkkaarts, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Netwerkkaarts die op de markt zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke Netwerkkaarts het best worden verkocht.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Netwerkkaarts stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Gerelateerde artikelen aan Netwerkkaarts

De beste Netwerkkaarts op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

De TP-Link UE300 is een USB 3.0 naar gigabit ethernet adapter en biedt een gigabit ethernetaansluiting voor je Ultrabook, MacBook Air, of desktop PC via een USB 3.0 aansluiting. De UE300 is achterwaarts compatibel met USB 2.0/1.1 standaarden, dus je kunt bestanden supersnel via een ethernet aansluiting overbrengen. Datatransmissie met hoge snelheid De UE300 is uitgerust met USB 3.0 en gigabit ethernet aansluitingen, dus wordt al je data met hoge snelheid overgebracht. Verbinden met gigabit ethernet netwerk Via de UE300 kunnen je apparaten op een gigabit ethernet netwerk worden aangesloten. Compact, portable ontwerp De UE300 is compact en heeft een intrekbare kabel, zodat hij ideaal voor onderweg is. Ideaal voor Ultrabooks, Macbooks en PC's De UE300 kan worden gebruikt om ULTRABOOKS, MACBOOKS en PC's op een gigabit ethernet netwerk aan te sluiten. Kenmerken Snelste USB 3.0 en gigabit oplossing verzekert hoogste transmissiesnelheid Plug and Play in Windows (XP/Vista/7/8/8.1), Mac OS X (10.9/10.10), Linux OS. NB: stuurprogramma nodig voor Mac OS X (10.5-10.8). Opklapbaar portable ontwerp past uitstekend bij uw Ultrabook

1. TP-Link UE300 - Ethernet Adapter - USB 3.0 naar Gigabit


Product informatiePlus or Show more

Deze USB 3.0 Gigabit Ethernet Netwerkadapter voegt een RJ45 Ethernet-poort toe aan een computersysteem via USB 3.0 voor verbinding met Gigabit-netwerken, anders dan via USB 2.0 met gebruik van de volle bandbreedte. Deze compacte USB 3.0-netwerkadapter is compatibel met oudere USB 2.0/1.x-computersystemen (snelheid beperkt door de USB-bus), wat het tot de ideale draagbare vervangende netwerkadapter of laptopaccessoire maakt. Deze adapter beschikt over 3 extra USB 3.0 Poorten Compatibel met : Windows 7/8/10 Mac OS X Geen stuurprogramma nodig

2. USB 3.0 Gigabit LAN Ethernet Adapter + 3 Poorts USB Hub


Product informatiePlus or Show more

USB-A naar RJ45 Fast Ethernet LAN adapter - USB2.0 - CAT5 Deze USB2.0 netwerk adapter kunt u gebruiken om uw notebook of PC via een USB aansluiting bekabeld op uw netwerk aan te sluiten. Ideaal wanneer de netwerkaansluiting niet aanwezig is, zoals op veel ultrabooks, netbooks en nieuwe notebooks, maar ook wanneer deze defect is. Problemen na aansluiten? Zorg dat u de juiste drivers installeert en dat u de stuurprogramma's bijwerkt. Op het tabblad 'informatie' vindt u een downloadlink naar de drivers en een handleiding hoe u de stuurprogramma's bijwerkt. CAT5 Deze adapter volgt de CAT5 specificatie, wat betekent dat deze gebruikt kan worden in netwerken tot 100 Mbit/s (Fast Ethernet netwerken). Wanneer u deze adapter gebruikt in een sneller netwerk zal de maximale data snelheid gelimiteerd worden op 100 Mbit/s. Aangezien veel providers in Nederland steeds hogere internetsnelheden aanbieden is het aan te bevelen een CAT6 Gigabit adapter te gebruiken. Ook bij intensief downloaden en streamen is het aan te bevelen een CAT6 Gigabit adapter te overwegen. CAT6 is 10 keer sneller dan CAT5. U/UTP Deze adapter is niet afgeschermd. U kunt deze adapter gebruiken voor netwerkkabels zonder afscherming (U/UTP), te herkennen aan de transparante connectoren. Heeft u F/UTP of S/FTP netwerkkabels, te herkennen aan de metalen connectoren? Houdt u er dan rekening mee dat u de afscherming verliest bij het aansluiten.

3. USB 2.0 Naar Ethernet Adapter (RJ45) - 10/100Mbps


Product informatiePlus or Show more

De TP-Link UE330 is een USB 3.0 naar gigabit ethernet adapter en biedt een gigabit ethernetaansluiting voor je Ultrabook, MacBook Air, of desktop PC via een USB 3.0 aansluiting. De UE300 is achterwaarts compatibel met USB 2.0/1.1 standaarden, dus je kunt bestanden supersnel via een ethernet aansluiting overbrengen. Geintegreerde 3-poorts USB 3.0 hub De UE330 is een veelzijdige netwerkoplossing. Dankzij de 3 USB 3.0 poorten is deze adapter namelijk gelijktijdig te gebruiken als zowel een ethernet adapter als een USB-hub. Datatransmissie met hoge snelheid De UE330 is uitgerust met USB 3.0 en gigabit ethernet aansluitingen, dus wordt al je data met hoge snelheid overgebracht. Verbinden met gigabit ethernet netwerk Via de UE330 kunnen je apparaten op een gigabit ethernet netwerk worden aangesloten. Ideaal voor Ultrabooks, Macbooks en PC's De UE330 kan worden gebruikt om ULTRABOOKS, MACBOOKS en PC's op een gigabit ethernet netwerk aan te sluiten.

4. TP-Link UE330 - Ethernet adapter - USB 3.0


Product informatiePlus or Show more

USB-C naar Ethernet adapter van XZ Technologies©. Veel laptops, desktops en smartphones beschikken over een USB-C aansluiting. Heel eenvoudig en direct te gebruiken. Heeft u geen direct Ethernet poort op uw apparaat, maar wilt u uw apparaat wel voorzien van internet dan is deze adapter uitermate geschikt voor u. Door het gebruik van deze USB-C naar Ethernet adapter wordt de USB-C poort veranderd in een Ethernet poort met 100 MBPS (Fast Ethernet) ondersteuning. Door het Plug & Play principe is aansluiten heel eenvoudig en kost slechts enkele seconden. Plug de Ethernet kabel in de USB-C adapter. De laptop/PC herkent de adapter direct. Erg gemakkelijk als je thuis aan het werken bent, aangezien je sterk internet nodig hebt voor Zoom/Skype/Microsoft Teams. Verbinden met ethernet netwerk Met de USB-C naar Ethernet adapter kan je apparaten op een ethernet netwerk aansluiten. Compact, portable ontwerp De USB-C naar Ethernet adapter is compact, zodat hij ideaal voor onderweg is. Geschrikt voor meerdere computers Geschikt voor alle computers met een USB-C poort, zoals bijvoorbeeld; Apple Macbook Pro / Air / iMac / Mac Mini / Google Chromebook / Windows Surface / HP / ASUS / Lenovo Specificaties: USB-C naar Ethernet Kleur adapter: Silver Gewicht: 28 gram Max 10/100/1000 MBPs Kleur adapter: Grijs Lengte: c.a. 0,20 CM Modern & tijdloos design Plug & Play Hoogwaardige kwaliteit van aluminium behuizing

5. USB-C naar Ethernet | Internet LAN Netwerk Adapter | Netwerk Kabel met RJ45 Poort | XZ Technologies© | Thuiswerken | Compatible met Apple Macbook Pro / Air / iMac / Mac Mini / Google Chromebook / Windows Surface / HP / ASUS / Lenovo


Product informatiePlus or Show more

Deze handige USB netwerk adapter van Ninzer is ontwikkeld voor een laptop of een desktopcomputer zonder Ethernet-aansluiting. Met deze netwerk USB 2.0 adapter kun jij nu eenvoudig via de USB jouw desktop computer of notebook op een vast en supersnel netwerk aansluiten. Deze adapter heeft een compact formaat en past dus gemakkelijk in je zak, handtas of laptoptas. Voordelen ✔ Plug & Play ✔ Werkt gemakkelijk zonder extra software te installeren ✔ Uitstekende prestaties ✔ Compatibel met Windows 10, 8.1,8, 7, Vista, XP, Mac OS X en Linux ✔ Wordt geleverd in de kleur zwart of wit ✔ Compact en draagbaar ontwerp ✔ Snelle en stabiele overdracht van data Multifunctionele aansluiting Deze adapter is compatibel met zowel USB 2.0 als 3.0. Deze adapter past op de USB 2.0-poort van jouw mobiele apparaat. Geschikt voor alle Mac- en Windows computers, die voorzien zijn van een USB-ingang! Werkt uiterst snel Verlies geen tijd meer met het wachten totdat jouw foto's worden geladen, websites worden weergegeven of video's worden gebufferd. Ga meteen aan de slag en geniet van het surfen op het web, non-stop videostreaming, online gaming, bestandsoverdracht en andere netwerkinterfaces. Goed om te weten Wat jouw volgende laptop of notebook ook wordt, waarschijnlijk zal deze dunner en lichter zijn dan die je nu gebruikt. Natuurlijk is dat reuze handig als je vaak onderweg bent, maar dit gaat ook vaak ten nadele van de aansluitingen. Daarom is het wel zo handig als jij deze USB naar Internet/Ethernet LAN Netwerk adapter altijd bij je hebt. Deze adapter is ook een goedkope alternatief als jou laptop of desktop computer een defecte onboard ethernet-aansluiting heeft.

6. Ninzer® USB naar Internet / Ethernet LAN Netwerk Adapter - Zwart


Product informatiePlus or Show more

✔ 1000 Mbps Ethernet-netwerken: Geniet van de supersnelle netwerksnelheden en de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding. Ondersteunt USB 3.1 gegevensoverdrachtssnelheid tot 5 Gbps voor 10/100/1000 Mbps ethernet-netwerken. ✔ USB-C & Thunderbolt 3: Deze omkeerbare USB Ethernet-adapter ondersteunt USB-C-computers die zijn uitgerust met Thunderbolt 3 en biedt een RJ-45-poort die 10/100 / 1000BASE-T-netwerken ondersteunt. ✔ Draadloos alternatief: Verbinding maken met internet in dode zones van wifi, grote videobestanden streamen of een software-upgrade downloaden via een bekabeld thuisnetwerk of LAN op kantoor; USB 3.1 naar Ethernet-adapter biedt snellere gegevensoverdracht en betere beveiliging dan de meeste draadloze verbindingen. ✔ Universele compatibiliteit: Deze usb c naar ethernet-netwerkadapter is compatibel met Mac OS X of Windows-computers die zijn uitgerust met een USB 3.1 Type-C-poort zoals de nieuwe Macbook Retina (compatibel met Thunderbolt 3), Dell XPS, Google Chromebook Pixel. ✔ Plug & Play: Geen stuurprogramma's of externe voeding nodig, geen installatie Software vereist voor Mac- of Windows 10 / 8.1-systemen, sluit een Ethernet-kabel aan op deze adapter en steek de USB-C-connector in de USB-C-poort van uw computer en klaar. ✔ Diagnostische LED-indicatoren: Diagnostische LED-indicatoren op de USB-C naar Ethernet-adapter verifiëren de netwerkverbinding en de status van de gegevensoverdracht. In de doos: - USB C Gigabit Ethernet-adapter - Handleiding

7. Tecknet USB-C naar Internet / Ethernet LAN Netwerk adapter - 10/100/1000Mbps - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met de USB 3.0 naar Ethernet Lan Netwerk adapter van Qost connecteert u eenvoudig een internet kabel met uw apparaat. Heeft u geen direct RJ45-Poort (Ethernet Poort) op uw apparaat, maar wilt u uw apparaat wel voorzien van internet dan is deze adapter uitermate geschikt voor u. Deze USB 3.0 adapter is geschikt voor elke laptop welke beschikt over een USB A aansluiting zoals: Surface, Dell, Lenovo, HP, Asus, Acer en vele andere laptops welke beschikken over een normale USB-poort Specificaties: - USB Type A Connectie (Male) - RJ45 Poort (Female) - 1000 Mbps Ethernet-netwerken - Plug And Play - Universeel (Geschikt voor alle apparaten welke beschikken over een USB aansluiting) Connectivity/Plug & Play Zeer eenvoudig kun je begruik maken van het netwerk d.m.v. de netwerkadapter te connecteren met uw laptop. Hiervoor hoeft u enkel de USB aansluiting in uw laptop te plaatsen en te worden gekoppeld met een netwerkkabel. 1000 Mpbs Ethernet-netwerken De adapter opndersteund netwerken met snelheden van 10 Mbit per seconde, 100 Mbit per seconde en 1000 Mbit per seconde. De adapter zal automatisch het type netwerk herkennen. Er is dan ook geen aparte installatie nodig voor gebruik. Er wordt met dit product gebruikgemaakt van USB type A Aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om bestanden te verwerken met een maximale snelheid van 5 Gbit per seconde. USB Type A Deze USB adapter met een ethernet kabel aansluiting is ondersteunt elke computer welke beschikt over een USB aansluiting & Thunderbolt 3. 100% Tevredenheidsgarantie Bestel jouw USB naar Ethernet adapter nu via bol.com en maak gebruik van de scherpste prijs, de snelste levertijd en de beste service. Druk voor 23.59 op ‘in winkelmandje’ en ontvang dit product morgen al in huis!

8. USB-A naar RJ45 Fast Ethernet LAN adapter - USB3.0 - USB A To Internet RJ45 Poort / LAN Netwerk - 10/100/1000 Mbps - Apple Macbook Pro - Dell XPS - Lenovo - Samsung - Chromebook - HP - Spacegrey


Product informatiePlus or Show more

Deze USB Type C Gigabit Ethernet Netwerkadapter voegt een RJ45 Ethernet-poort toe aan een computersysteem via USB Type C voor verbinding met Gigabit-netwerken. Deze adapter beschikt over 3 extra USB 3.0 Poorten Compatibel met : Windows 7/8/10 Mac OS X Geen stuurprogramma nodig

9. USB Type C Gigabit LAN Ethernet Adapter + 3 Poorts USB 3.0 Hub


Product informatiePlus or Show more

USB naar Ethernet adapter. Veel laptops, desktops en smartphones beschikken over een USB aansluiting. Heel eenvoudig en direct te gebruiken. Heeft u geen direct Ethernet poort op uw apparaat, maar wilt u uw apparaat wel voorzien van internet dan is deze adapter uitermate geschikt voor u. Door het gebruik van deze USB naar Ethernet adapter wordt de USB poort veranderd in een Ethernet poort met 100 MBPS (Fast Ethernet) ondersteuning. Door het Plug & Play principe is aansluiten heel eenvoudig en kost slechts enkele seconden. Plug de Ethernet kabel in de USB adapter. De laptop/PC herkent de adapter direct. Erg gemakkelijk als je thuis aan het werken bent, aangezien je sterk internet nodig hebt voor Zoom/Skype/Microsoft Teams. Verbinden met ethernet netwerk Met de USB naar Ethernet adapter kan je apparaten op een ethernet netwerk aansluiten. Compact, portable ontwerp De USB naar Ethernet adapter is compact, zodat hij ideaal voor onderweg is. Geschrikt voor meerdere computers Geschikt voor alle computers met een USB poort, zoals bijvoorbeeld; Apple Macbook Pro / Air / iMac / Mac Mini / Google Chromebook / Windows Surface / HP / ASUS / Lenovo Specificaties: USB naar Ethernet Kleur adapter: Silver Gewicht: 28 gram Max 10/100/1000 MBPs Kleur adapter: Grijs Lengte: c.a. 0,20 CM Modern & tijdloos design Plug & Play Hoogwaardige kwaliteit van aluminium behuizing

10. USB naar Ethernet | Internet LAN Netwerk Adapter | Netwerk Kabel met RJ45 Poort | XZ Technologies©| Thuiswerken | Compatible met Apple Macbook Pro / Air / iMac / Mac Mini / Google Chromebook / Windows Surface / HP / ASUS / Lenovo


Gerelateerde artikelen aan Netwerkkaarts


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Netwerkkaarts er zijn namelijk 210 verschillende op de markt..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en ga je straks de beste Netwerkkaart kopen.