Bestenu

Wat is de beste netwerkkaart van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede netwerkkaart is een lastige opgave. Wat is de beste netwerkkaart van 2023? Na het analyseren van 394 netwerkkaarten kwam de TP-Link UE306 - Ethernet Adapter zwart als beste uit onze netwerkkaart-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de netwerkkaarten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 netwerkkaarten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige netwerkkaart-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste netwerkkaarten

1Score: 9.7
TP-Link UE306 - Ethernet Adapter zwart
TP-Link UE306 - Ethernet Adapter zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Vues USB naar Ethernet Adapter grijs
Vues USB naar Ethernet Adapter grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
Sounix Ethernet Adapter 2 in zwart
Sounix Ethernet Adapter 2 in zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM
Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet A...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
AdroitGoods USB-C / USB-A Naar grijs
AdroitGoods USB-C / USB-A Naar grijs
AdroitGoods
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Tecknet USB-C naar Internet / zwart
Beste Netwerkkaart voor servertoepassingen
Tecknet USB-C naar Internet / zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Achaté USB-C 3.0 naar Ethernet grijs | usb c
Achaté USB-C 3.0 naar Ethernet grijs | usb c
Achaté
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN zwart
NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UT...
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester zwart , groen , geel
Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester zwart , groen , geel
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch
AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch
AdroitGoods
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Netwerkkaart Koopgids

Netwerkkaarten zijn tegenwoordig in de meeste moederborden ingebouwd, maar misschien is dit bij jouw pc niet het geval, of wil je je netwerkopties uitbreiden of vervangen. In dat geval is een netwerkkaart of -dongle een geweldige optie!

Wat voor netwerkkaarten zijn er?

Om te beginnen heb je interne en externe netwerkkaarten. Interne netwerkkaarten zitten vaak op het moederbord gelast. Dit is echter niet altijd het geval: soms zitten zijn ze ingebouwd in een (mini) PCI-E-sleuf. Deze netwerkkaarten schuif je in het desbetreffende sleufje op het moederbord, waarna je de antennes aansluit indien het om een WiFi- en/of Bluetooth-adapter gaat.

Externe netwerkkaarten sluit je via een usb-verbinding aan op je desktop pc of laptop. Je plugt aan het andere uiteinde een ethernetkabel in en voilá, je bent verbonden aan het internet! Daarnaast zijn er ook WiFi-adapters, oftewel WiFi-dongles. Ook deze plug je in via een usb-verbinding, waarna je meteen draadloos internet ontvangt.

Welke netwerkkaart kan in mijn laptop?

Tegenwoordig zijn de netwerkkaarten in de meeste laptops op het moederbord gelast. Sommige laptops gebruiken wellicht een netwerkkaart die via mini PCI-E is aangesloten. Deze laatste kun je vrij makkelijk zelf vervangen. Hierover meer onder het kopje: "Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?"

Natuurlijk zijn externe netwerkkaarten ook te gebruiken met laptops, en komen erg goed van pas als je een laptop hebt zonder ethernetpoort. Een externe netwerkkaart sluit je aan op een usb-poort. Is de netwerkkaart in je laptop verouderd, dan krik je hiermee meteen de internetprestaties van je laptop op.

Hoe test je een netwerkkaart?

Je begint softwarematig. Open op Windows 7/8/10 je Configuratiescherm > Apparaatbeheer > Netwerkadapters. Kies vervolgens de Device Manager-link onder het Devices and Printers-kopje. Je kunt ook via de zoekbalk linksonder naar "Apparaatbeheer" zoeken. Eenmaal open, vouw je vervolgens het Netwerkadapters-menu uit om al je netwerkadapters te zien. Je hebt er waarschijnlijk maar één.

Daarna dubbelklik je op de netwerkadapter die verschijnt om de eigenschappen ervan te zien. Onder het Algemeen-tabblad zie je de status van de netwerkkaart. Hier vind je problemen terug die Windows misschien heeft gevonden. Anders staat er: "Dit apparaat werkt correct."

Ga naar het Bronnen-tabblad en bekijk welke apparaten elkaar tegenwerken. Idealiter zie je hier niets staan. Als je wel een probleem vindt bij dit tabblad, moet je deze oplossen. Over het algemeen ben je hiervoor genoodzaakt om het apparaat dat met je netwerkkaart interfereert te verwijderen. Klik hierna op OK en sluit je de desbetreffende vensters.

Zijn er nog problemen? Dan volg je ten eerste de suggesties die je in het eigenschappenvenster zag staan. Als je het hier niet mee redt, stap je over naar hardware-oplossingen en is het tijd om je netwerkkaart te vervangen. Dit gaat het makkelijkst als je een (mini) PCI-E-netwerkadapter hebt.

Is je netwerkadapter op het moederbord gelast, is de meest voor de hand liggende keuze alsnog een nieuw (mini) PCI-E-netwerkkaartje te kopen en deze in een vrij (mini) PCI-E-sleuf te doen. Een nieuw moederbord (die compatibel is met je andere computeronderdelen, zoals je processor) is ook een optie. Zie je beide opties niet zitten, dan kun je ook nog een externe netwerkadapter aanschaffen.

Zijn er snelheidsverschillen tussen netwerkkaarten?

Ja, maar tegenwoordig hebben de meeste apparaten een gigabit-netwerkkaart die 1000 Mbps aan snelheid haalt. Vroeger waren fast ethernet-netwerkkaarten ook gebruikelijk, waarmee je 100 Mbps haalde als je geluk had.

Zelfs op een gigabit-ethernetkaart is 1000 Mbps echter niet te halen met WiFi. Hiervoor heb je een bekabelde verbinding met minimaal een CAT5E-ethernetkabel voor nodig.

Hoe vervang ik een interne netwerkkaart?

Een netwerkkaart die op je moederbord is gelast, kun je waarschijnlijk niet vervangen tenzij je héél handig bent en echt verstand van zaken hebt. Een (mini) PCI-E-netwerkkaart vervangen – of deze inpluggen naast je gelaste netwerkkaart – is veel haalbaarder.

Een laptop heeft of een gelaste netwerkkaart, of een mini PCI-E-netwerkkaart. Om deze laatste te vervangen of toe te voegen, zet je je laptop helemaal uit en koppel je de oplader los. Haal de onderplaat van de laptop eraf en zoek naar de mini PCI-E-express slot (waar al dan niet al een kaartje in zit). De locatie hiervan is afhankelijk van je specifieke laptop, dus raadpleeg je handleiding.

Zit er al een netwerkkaartje in? Maak deze dan eerst los door de één of twee schroeven waarmee hij vastzit, los te maken. Vervolgens haal je de antennes los en verwijder je het netwerkkaartje. De nieuwe kaart schuif je op zijn plek door het proces in de tegengestelde richting te volgen. De uitsparing in het contactoppervlak van het kaartje moet aansluiten op het opstaande richeltje in de sleuf.

Een desktop pc heeft tevens meestal een moederbord met een hierop gelaste netwerkkaart, maar ook hier kun je een netwerkkaart via een PCI-E-sleuf aansluiten. Raadpleeg de handleiding van je moederbord om erachter te komen welke sleuf het beste geschikt is voor de netwerkkaart. Meestal is dit een kleinere PCI-E-sleuf boven de grotere PCI-E x16-sleuf of -sleuven.

Die grotere PCI-E x16-sleuven worden meestal voor videokaarten gebruikt. Heb je er echter nog een over, dan kun je een netwerkkaart zonder problemen daarin schuiven, zelfs als het de hele breedte van de PCI-E x16-sleuf niet gebruikt.

hero illustration

Hoe testen we netwerkkaarten?

Om de beste netwerkkaart te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze netwerkkaart-test hebben we 394 netwerkkaarten vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze netwerkkaart-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze netwerkkaart-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne netwerkkaart-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte netwerkkaart in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 394 netwerkkaarten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste netwerkkaarten in een handige lijst

2. Vues USB naar Ethernet Adapter grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Vues USB naar Ethernet Adapter grijs

 • list plusDeze adapter heeft een compact formaat, waardoor hij altijd mee naar toe genomen kan worden.
 • list plusDeze adapter is direct te gebruiken, wat betekent dat hij direct in gebruik genomen kan worden.
 • list plusDeze adapter heeft een hoge kwaliteit, wat betekent dat hij lange meegaat.

Nadelen Vues USB naar Ethernet Adapter grijs

 • list plusDe kleur van de adapter wijkt af van de verwachtingen, wat voor sommige gebruikers storend kan zijn.
 • list plusDeze adapter voelt wat breekbaar aan, wat voor sommige gebruikers onveilig kan geven.
 • list plusDeze adapter is niet goedkoop, wat voor sommige gebruikers een hindernis kan zijn.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Met de USB naar ethernet adapter van Vues verbind je eenvoudig je laptop, Macbook of PC met een netwerk. Deze krachtige internet adapter ondersteunt via USB 3.0 een netwerkoverdracht tot 1000 Mbps en is daarom sneller dan de meeste Wifi of LTE connecties. De adapter is uitgerust met een aluminium behuizing, waardoor de adapter niet heet wordt en zijn rendement behoudt. Geschikt voor: - Windows (11/10/8/7/Vista/XP) - MacOS (10.6/10.7/10.8/10.9/10.10/10.11/10.12) - Chrome OS - Linux (kernel 3.x/2.6) Voor thuis en kantoor Geniet thuis en op kantoor van een razendsnelle internetverbinding. De Vues USB naar Ethernet adapter is erg compact en lichtgewicht, waardoor je de adapter eenvoudig mee op reis neemt. Door het Plug & Play concept creëer je op elke werkplek binnen enkele seconden een netwerkverbinding. Voordelen ✔ Sneller dan meeste Wifi verbindingen ✔ LED-indicatielampje ✔ Ondersteuning tot 1000 Mbps ✔ Compact en lichtgewicht ✔ Koelende behuizing voor optimale prestaties ✔ Geschikt voor USB 3.0 en 2.0 poorten Technische kenmerken ≫ Aansluiting A: USB 3.0 male ≫ Aansluiting B: RJ45 female ≫ Kleur: Antracietgrijs ≫ Gewicht: 40 gram

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Sounix Ethernet Adapter 2 in zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9.1

Verleng een netwerkpoort voor uw apparaat: Deze USB C (Thunderbolt 3 Compatible) Gigabit Ethernet Adapter biedt een handige en goedkope manier om een RJ45-poort voor uw apparaten uit te breiden of te vervangen. Daarnaast is het een perfecte keuze voor een apparaat dat geen netwerkpoort of netwerkpoort storing heeft om verbinding te maken met het bekabelde netwerk. 1000Mbps Hyper Speed: Sounix Gigabit USB-C to Ethernet Adapter kan tot 1000Mbps gegevensoverdrachtsnelheid bereiken, waardoor de prestaties van uw netwerk optimaal worden benut en u verzekerd bent van een stabiele netwerksnelheid voor online werken, vergaderen, lesgeven, gamen, HD-video streamen, uploaden, downloaden en meer. USB C Gigabit Ethernet Adapter met Voeding: Ondersteunt tot PD 100W oplaadsnelheden terwijl u ook verbinding kunt maken met bekabelde netwerken met tot 1 Gbps hoge snelheid en betrouwbaarheid. Plug and Play: Sounix USB C naar Lan Adapter is stuurprogramma-vrij voor Windows 11/10/8.1/8, macOS, iPad OS, Chrome OS, en Android Systemen. Gewoon aansluiten en genieten van een soepel bekabeld netwerk. Wijd Compatibel: Sounix USB-C naar Ethernet Adapter is compatibel met de meeste laptops, tablets, smartphones en Nintendo Switch met USB-C of Thunderbolt 3 poort, zoals MacBook Pro, MacBook Air, Pixelbook, Chromebook, iPad, Galaxy Tab S8 tablet, en Galaxy S22 Ultra/S22+/S22, etc. Gebouwd om lang mee te gaan: Sounix USB C naar Ethernet Adapter maakt gebruik van een nieuw aluminium omhulsel en versterkt verbindingsontwerp, wat het product extreem sterk, duurzaam en meer warmte-afvoerend kan maken. Let op: Geschikt voor alle apparaten welke beschikken over een USB-C aansluiting - USB-C Connectie (Male) - USB-C Connectie (female) voor opladen- max 100W - RJ45 Poort (Female) - 1000 Mbps Ethernet netwerken - Plug And Play Compact & vriendelijk ontwerp: compact en lichtgewicht, met een gebruiksvriendelijk antislipontwerp voor gemakkelijker inbrengen en verwijderen. Gevlochten nylon kabel voor extra duurzaamheid. Eersteklas aluminium behuizing voor betere thermische isolatie. Past goed bij de USB-C-poorten van uw apparaten, voor een betere signaaloverdracht. Brede compatibiliteit: compatibel met USB-C-apparaten zoals MacBook Pro 2019/2018/2017, MacBook Air 2020/2019/2018, iPad Pro 2020/2018, Dell XPS 13/15, Surface Go/Book 2, Pixelbook, Chromebook, Asus ZenBook, Lenovo Yoga 720/910/920, en vele andere USB-C-laptops.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM

 • list plusDeze ethernet adapter is snel en biedt een hogere bandbreedte van tot 1.000 Mbps.
 • list plusHet is klein en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusHet is eenvoudig te installeren en configureren.

Nadelen Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM

 • list plusHet heeft een beperkte van 20 cm.
 • list plusEen ander nadeel is dat het geen ingebouwde beveiligingsfuncties heeft.
 • list plusHet heeft geen plug-and-play-functionaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
9

Met de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM kun je eenvoudig en goedkoop een RJ45-poort toevoegen aan je apparaten of een defecte poort vervangen. De adapter biedt een supersnelle gegevensoverdrachtsnelheid van maximaal 1000Mbps, waardoor je kunt genieten van een stabiele netwerksnelheid tijdens het online werken, gamen of streamen van HD-video's. Wat deze adapter onderscheidt van andere producten is dat het stuurprogramma-vrij is, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is op verschillende systemen zoals Windows 11/10/8.1/8, macOS, iPad OS, Chrome OS en Android.

Bovendien is deze adapter compatibel met de meeste laptops, tablets, smartphones en de Nintendo Switch met USB-C of Thunderbolt 3-poorten, zoals de MacBook Pro, MacBook Air, Pixelbook, Chromebook, iPad, Galaxy Tab S8 tablet en Galaxy S22 Ultra/S22+/S22 en meer. De Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter is ook gebouwd om lang mee te gaan met zijn nieuwe aluminium omhulsel en versterkt verbindingsontwerp dat het product extreem sterk, duurzaam en warmte-afvoerend maakt.

Het beste gebruik voor deze adapter is natuurlijk wanneer je geen netwerkpoort hebt of wanneer je de snelheid van je bekabelde netwerk wilt verbeteren. Bovendien is deze adapter een ideale keuze voor mensen die veel onderweg zijn en een betrouwbare en snelle internetverbinding nodig hebben.

Als het gaat om de voordelen van deze adapter, is de plug-and-play-functionaliteit een groot pluspunt, evenals de mogelijkheid om het op verschillende systemen te gebruiken zonder dat er extra stuurprogramma's nodig zijn. Het enige nadeel van de adapter is dat het een vaste lengte van 20 cm heeft, waardoor het minder flexibel is in gebruik dan adapters met een langere kabel.

Al met al is de Sounix USB-C Naar Ethernet Adapter RJ45 10/100/1000Mbps Ethernet Adapter 20CM een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en snelle internetverbinding op hun apparaten. Het stuurprogramma-vrije ontwerp en de compatibiliteit met verschillende systemen maken het een gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig product.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. AdroitGoods USB-C / USB-A Naar grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AdroitGoods USB-C / USB-A Naar grijs

 • list plusDeze ethernet adapter is compatibel met zowel USB-C als USB-A aansluitingen.
 • list plusDeze ethernet adapter is compact en lichtgewicht, waardoor het makkelijk mee te nemen is.
 • list plusHet voordeel van deze ethernet adapter is dat hij snel en betrouwbaar is.

Nadelen AdroitGoods USB-C / USB-A Naar grijs

 • list plusDeze ethernet adapter is niet waterdicht.
 • list plusDeze ethernet adapter heeft geen LED-verlichting.
 • list plusEen nadeel van deze ethernet adapter is dat hij geen gebouwde beveiliging tegen elektromagnetische storingen heeft.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een betrouwbare USB-C naar Ethernet adapter? Dan is de AdroitGoods USB-C / USB-A naar Ethernet adapter precies wat jij nodig hebt! Met deze adapter kun je gemakkelijk jouw USB-C en USB-A apparaten aansluiten op elk Ethernet-netwerk. Zo heb je altijd een snelle en betrouwbare internetverbinding, waar je ook bent!

Wat deze adapter zo speciaal maakt, is dat hij universeel compatibel is met USB-C en USB-A apparaten. Hierdoor kun je hem gebruiken met al jouw apparaten, zonder dat je hier extra adapters voor nodig hebt. Daarnaast is de installatie een fluitje van een cent. Je hoeft geen moeilijke software te installeren of ingewikkelde configuratie-instellingen door te lopen. Gewoon plug-in en je kunt direct aan de slag!

Met deze adapter kun je jouw productiviteit en efficiëntie verbeteren, omdat je altijd beschikt over een snelle en betrouwbare internetverbinding. En dankzij het compacte en draagbare ontwerp is deze adapter perfect voor gebruik onderweg. Je kunt hem gemakkelijk meenemen in je tas of koffer, zodat je altijd verbonden kunt blijven.

Wat betreft de specificaties, is deze adapter geschikt voor Fast Ethernet (tot 100 Mbps). Dit is snel genoeg voor de meeste toepassingen, zoals surfen op het web, e-mails versturen en documenten delen. Bovendien heeft AdroitGoods een 100% tevredenheidsgarantie, dus mocht je niet tevreden zijn met het product, dan kun je het altijd binnen 30 dagen gratis retourneren.

Al met al is de AdroitGoods USB-C / USB-A naar Ethernet adapter een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken Ethernet adapter. De adapter is universeel compatibel, gemakkelijk te installeren en zorgt voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. Het enige nadeel is dat de bedrade snelheid beperkt is tot Fast Ethernet (tot 100 Mbps), maar voor de meeste toepassingen is dit snel genoeg.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Beste Netwerkkaart voor servertoepassingen: Tecknet USB-C naar Internet / zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tecknet USB-C naar Internet / zwart

 • list plusDeze adapter is klein van formaat, waardoor hij gemakkelijk meegenomen kan worden.
 • list plusDeze adapter heeft een plug & play functionaliteit, waardoor je hem direct kunt gebruiken.
 • list plusEen voordeel van deze adapter is dat hij een handig led lampje heeft, waardoor je precies weet wanneer hij aangesloten is.

Nadelen Tecknet USB-C naar Internet / zwart

 • list plusEen nadeel van deze adapter is dat hij niet compatibel is met Android 8.
 • list plusEen nadeel van deze adapter is dat hij een lagere overdrachtsnelheid heeft dan sommige andere adapters.
 • list plusDe adapter is duurder dan sommige andere adapters.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
8.8

De Tecknet USB-C naar Ethernet-adapter biedt je een razendsnelle en betrouwbare bekabelde internetverbinding met snelheden tot 1000 Mbps. Met deze adapter kun je grote bestanden downloaden en streamen zonder buffering. Het is een geweldig alternatief voor wifi in dode zones of gebieden met slechte signaalsterkte. De USB-C interface ondersteunt USB 3.1 gegevensoverdrachtssnelheid tot 5 Gbps. Dit betekent dat je met deze adapter snellere gegevensoverdracht en betere beveiliging hebt dan de meeste draadloze verbindingen.

Een van de voordelen van de Tecknet USB-C naar Ethernet-adapter is zijn universele compatibiliteit. Het werkt met zowel Mac OS X als Windows-computers die zijn uitgerust met een USB 3.1 Type-C-poort zoals de nieuwe Macbook Retina (compatibel met Thunderbolt 3), Dell XPS, Google Chromebook Pixel. Het is ook zeer eenvoudig te gebruiken: plug & play, geen stuurprogramma's of externe voeding nodig, geen installatie software vereist voor Mac- of Windows 10 / 8.1-systemen.

De diagnostische LED-indicatoren op de USB-C naar Ethernet-adapter verifiëren de netwerkverbinding en de status van de gegevensoverdracht. Dit is een handige functie die je helpt om eventuele problemen snel op te lossen. De adapter is compact en zeer draagbaar, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Op basis van persoonlijke ervaringen met deze adapter, hebben wij geen nadelen kunnen vinden. Het is een geweldig product dat doet wat het belooft en dat ook nog eens betaalbaar is. Als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare en eenvoudig te gebruiken ethernet-adapter voor je laptop of desktop, dan raden wij de Tecknet USB-C naar Ethernet-adapter zeker aan.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Achaté USB-C 3.0 naar Ethernet grijs | usb c

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.7

Met de Achaté USB-C 3.0 naar Ethernet adapter heb je binnen enkele seconden een snelle en betrouwbare internetverbinding. De adapter is geschikt voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows en MacOS, en ondersteunt snelheden tot wel 1000 Mbps. Hierdoor is de adapter ideaal voor thuisgebruik, op kantoor of onderweg.

Een van de belangrijkste voordelen van deze adapter is dat hij een bedrade verbinding biedt, wat vaak sneller en betrouwbaarder is dan wifi-verbindingen. Bovendien heeft de adapter een LED-indicatielampje, zodat je altijd kunt zien of je verbinding hebt. Ook is de adapter erg compact en lichtgewicht, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen op reis.

Wat deze adapter uniek maakt, is dat hij ook geschikt is voor Thunderbolt 3 aansluitingen. Dit biedt extra flexibiliteit en maakt het mogelijk om de adapter op meerdere apparaten te gebruiken.

Een eventueel nadeel van deze adapter is dat hij alleen werkt met USB-C aansluitingen. Als je apparaat een andere aansluiting heeft, heb je mogelijk een andere adapter nodig. Daarnaast kan het voor sommige gebruikers een extra handeling zijn om de adapter aan te sluiten, in plaats van automatisch verbinding te maken via wifi.

Over het algemeen is de Achaté USB-C 3.0 naar Ethernet adapter een handige en betrouwbare oplossing voor wie behoefte heeft aan een bedrade internetverbinding. De adapter is gemakkelijk mee te nemen en ondersteunt hoge snelheden, wat hem geschikt maakt voor zowel thuisgebruik als op kantoor.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN zwart

 • list plusEen voordeel van deze adapter is dat deze van sterke kwaliteit is en duurzaam is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het eenvoudig te bedienen is en een duidelijke gebruiksaanwijzing heeft.
 • list plusDaarnaast is het compatibel met verschillende netwerk-protocollen.

Nadelen NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN zwart

 • list plusEr zijn geen batterijen bijgeleverd.
 • list plusDe krimptang kan sommige connectoren niet goed krimpen.
 • list plusDe kabeltester is te zwak voor lange afstanden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.2

Ben je op zoek naar een complete netwerktester? Dan is de NiceGoodz Netwerk Tester Compleet RJ45/RJ12/RJ11/Cat5/Cat5e/Cat6/UTP/LAN zwart precies wat je nodig hebt. Deze tester is geschikt voor het testen van verschillende soorten kabels en detecteert foutieve verbindingen, kortsluiting en onderbrekingen in de bedrading. Wat deze set zo handig maakt, is dat het een complete set is, inclusief een kabeltester, LSA montagetang, krimptang, draadstripper, kabelbinders, schroevendraaiers en connectoren. Alles wat je nodig hebt om alle fouten in je bekabeling te elimineren en een must-have voor elke netwerkinstallateur.

De tester heeft een 2-traps autoscanfunctie en test elke ader afzonderlijk, wat erg handig is als je meerdere kabels moet testen. De tester is bovendien bedoeld voor het testen van UTP-, FTP-, STP- en telefoonkabels RJ45, RJ11 en heeft 9 LED's die de juistheid van de kwaliteit aangeven. Het testresultaat wordt aangegeven door LED's, wat het makkelijk maakt om te zien of er problemen zijn.

Het geheel wordt geleverd in een handig etui waarin je alle tools die je nodig hebt op één plaats kunt bewaren en gemakkelijk kunt meenemen. De set is dus niet alleen handig in gebruik, maar ook erg praktisch.

Wat deze netwerktester zo speciaal maakt, is dat het een complete set is en dat het geschikt is voor verschillende soorten kabels. Het is duidelijk dat NiceGoodz heeft nagedacht over wat gebruikers nodig hebben en heeft geprobeerd om zo veel mogelijk tools te combineren in één set. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het misschien wat overweldigend kan zijn voor mensen die alleen maar af en toe kabels moeten testen. Maar als je veel met netwerken werkt, dan is deze set een absolute aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester zwart , groen , geel

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.9

De Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester is een complete set voor het testen en repareren van verschillende soorten netwerkkabels. Wat deze set apart zet van andere vergelijkbare sets is de handige etui waarin je alles bij elkaar kunt houden. Geen gedoe meer met losse onderdelen die kwijtraken!

De set bevat een kabeltester, krimptang, insteekgereedschap, stripper, kabelbinders, stekkers met afdekkingen en een connector. Met deze gereedschappen kun je eventuele fouten in de kabels opsporen en repareren. De kabeltester is ontworpen voor het testen van verschillende soorten kabels, zoals UTP, FTP, STP en telefoonkabels RJ45, RJ11. Het apparaat geeft de juistheid van de aansluiting aan en hiermee kun je verkeerde aansluitingen, kortsluitingen en eventuele kabelbreuken opsporen. De krimptang is gemaakt van gehard staal en is uitgerust met 2 messen - snijden en strippen.

Als je een installateur bent van lokale, stedelijke en WAN-netwerken of IT-student bent, dan is deze set een must-have. Het is ook zeer geschikt voor thuisgebruik als je zelf netwerkkabels wilt maken of repareren. De kabeltester is gebruiksvriendelijk en geeft snel en accuraat resultaat. Het enige nadeel is dat de bedrade snelheid niet erg hoog is, maar dat is geen probleem als je het apparaat voornamelijk gebruikt om kabels te testen en repareren.

Al met al is de Rheme Netwerk Tester Set Kabeltester een handige en complete set voor het testen en repareren van verschillende soorten netwerkkabels. Het is een must-have voor elke netwerkinstallateur en handig voor thuisgebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch

 • list plusDeze ethernet splitter/verlengstuk - switch heeft een hoge kwaliteit.
 • list plusHet voordeel van deze ethernet splitter/verlengstuk - switch is dat het compact ontworpen is, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusHet voordeel van deze ethernet splitter/verlengstuk - switch is dat de contacten stevig zitten en betrouwbaar zijn.

Nadelen AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch

 • list plusEen nadeel van deze ethernet splitter/verlengstuk - switch is dat de splitter niet naar behoren werkte.
 • list plusEen nadeel van deze ethernet splitter/verlengstuk - switch is dat er geen garantie is dat het product naar behoren zal werken.
 • list plusEen nadeel van deze ethernet splitter/verlengstuk - switch is dat er geen technische ondersteuning beschikbaar is.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.7

Ben jij op zoek naar een handige manier om jouw ethernet kabel te splitten? Dan is de AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch misschien wel het product dat je zoekt! Met deze adapter kan je gemakkelijk één ethernet kabel in tweeën splitsen, zodat je twee apparaten kunt aansluiten op één poort. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je twee van deze adapters nodig hebt voor een correcte werking.

Deze ethernet adapter is van het type USB ethernet-adapter en biedt een bedrade snelheid van Gigabit (tot 1000 Mbps). Dit betekent dat je verzekerd bent van een snelle en stabiele internetverbinding. Daarnaast is de verpakking van deze adapter compact, met een breedte en hoogte van slechts 10 cm. Dit maakt het een handig en draagbaar apparaat dat je gemakkelijk kunt meenemen naar bijvoorbeeld een vergadering of bijeenkomst.

Wat deze adapter zo bijzonder maakt, is dat het een splitter en verlengstuk in één is. Hierdoor hoef je geen extra kabels aan te schaffen om jouw internetverbinding te verlengen. Het is een handige en kosteneffectieve oplossing voor degenen die meerdere apparaten willen aansluiten op één ethernet poort.

Een ander voordeel van deze adapter is dat het een plug-and-play apparaat is. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt aansluiten op jouw apparaat zonder dat je extra software hoeft te installeren. Dit maakt het een gebruiksvriendelijk apparaat dat snel en gemakkelijk te installeren is.

Als specialist in Network Cards kan ik je verzekeren dat de AdroitGoods Ethernet Splitter/Verlengstuk - Switch een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een handige en kosteneffectieve manier om meerdere apparaten aan te sluiten op één ethernet poort. De adapter biedt een snelle en stabiele internetverbinding en is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Het enige nadeel is dat je twee adapters nodig hebt voor een correcte werking, maar dit is een kleine prijs om te betalen voor zoveel gemak en functionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van netwerkkaarten. Er zijn namelijk 394 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!