Wat is de beste Mini laptop van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 juli, 2024

Het aanschaffen van een goede Mini laptop is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste Mini laptop van 2024? Na het analyseren van 1021 Mini laptops kwam de Apple MacBook Air 13” (M2 als beste uit onze Mini laptop-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mini laptops, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mini laptops-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Mini laptop-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Mini laptops

1Score: 9.9
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Google Chromebook
Beste Mini laptop
Google Chromebook
Google
3Score: 9.2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
Uitzonderlijke waarde voor een compacte laptop
Acer Chromebook Spin 514 (2022)
Acer
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.4
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
6Score: 7.7
HP Stream 11
Geoptimaliseerd voor draagbaarheid
HP Stream 11
HP
Ga naar laagste prijs
7Score: 7
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)
Lenovo
Ga naar laagste prijs
8Score: 6.2
ASUS Vivobook L210
Ideaal voor studenten
ASUS Vivobook L210
ASUS
Ga naar laagste prijs
9Score: 0
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple
hero illustration

De Bestenu Mini Laptop Koopgids

Je gaat op reis en neemt mee... een mini-laptop! In je broekzak past hij misschien net niet, maar handzaam is hij wel. Je leest hier wat naast het formaat belangrijk is om te weten over mini-laptops!

Hoe groot is een mini-laptop?

Er bestaat geen vast criterium, maar normaliter hebben mini-laptops een scherm van rond de 10 tot 12 inch. Ze wegen daarbij ongeveer 2 kilogram. Dit varieert van model tot model, maar een breed spectrum aan variatie vind je niet binnen deze categorie.

Draagbaarheid staat hoe dan ook centraal, dus over het algemeen zijn ze ook erg dun. Vooral mini-laptops met een afneembaar toetsenbord (waardoor het in een tablet verandert) zijn ook nog eens erg dun.

Hebben mini-laptops veel in- en uitgangen?

Meestal hebben mini-laptops minder ingangen dan een 'normale' laptop door hun kleine formaat. Zo vind je niet snel een ethernetpoort op een mini-laptop (al wordt deze ingang ook bij standaard laptops steeds zeldzamer).

Een mini-laptop heeft over het algemeen minstens één of twee usb-poorten, een 3,5 mm audio-uitgang en een SD-kaartlezer. Sommige modellen hebben zelfs een HDMI-uitgang.

Hoe lang gaan mini-laptops mee?

Het antwoord op die vraag is hetzelfde als op de vraag over hoe lang 'normale' laptops meegaan. Ook het antwoord hierop is niet altijd even duidelijk, omdat het deels afhankelijk is van hoe je ermee omgaat.

Ben je er voorzichtig mee, weet je hoe je de batterijlevensduur kunt beschermen en gebruik je hem niet 24 uur per dag, 7 dagen per week? Dan gaat hij langer mee dan wanneer je er minder zuinig mee bent en hem aan de lopende band gebruikt.

Daarnaast telt de specifieke hardware in het apparaat mee. Dit bepaalt hoe lang je ermee vooruit kunt voordat hij de moderne software niet meer bijhoudt. Koop je een tweedehands laptop uit 2017, of koop je een nieuwe laptop waarin de fabrikant bewust mid-range hardware heeft geplaatst? Dan is deze sneller aan vervanging toe dan bijvoorbeeld de laatste Macbook Air.

Je ziet dat ook het soort werk dat de laptop moet doen, bijdraagt of afdoet aan hoe lang een laptop meegaat. Nu doe je op een mini-laptop waarschijnlijk geen grafisch intensief werk, maar zelfs licht 3D-werk is al veeleisender dan simpele tekstbewerking.

Wil je toch een simpeler antwoord, dan is het veilig om te stellen dat de gemiddelde laptop tussen de 4 à 5 jaar meegaat voordat hij moeite krijgt met bepaalde taken.

Waar worden mini-laptops voor gebruikt?

Men gebruikt mini-laptops voor veel van dezelfde situaties waar men normale laptops ook voor gebruikt. Zo zijn ze populair voor tekstbewerking, browsen op het internet en media streaming. Grafisch intensief werk zit er niet echt in, aangezien mini-laptops meestal geen goede videokaart hebben.

Mini-laptops zijn uitermate geschikt om te werken terwijl je reist. Zit je een poosje in de trein of moet je ergens op de bus wachten? Dan is het veel makkelijker om een mini-laptop erbij te pakken om nog wat mailtjes te beantwoorden of om aan een presentatie te werken dan een enorme gaming laptop.

Kan ik een monitor aansluiten op een mini-laptop?

Als je mini-laptop een HDMI- of DisplayPort-aansluiting heeft, kun je een monitor aansluiten. Een usb-c ingang met alternate mode (ook alt mode genoemd) is ook geschikt om videodata over te dragen. Een verloopkabel van usb-c naar HDMI of DisplayPort is hierbij meestal geboden, vooral bij monitoren die niet in het high-end spectrum vallen.

hero illustration

Hoe testen we Mini laptops?

Om de beste Mini laptop te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mini laptop-test hebben we 1021 Mini laptops vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Mini laptop-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Mini laptop-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Mini laptop-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Mini laptop in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1021 Mini laptops te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Mini laptops op een rijtje

1. Apple MacBook Air 13” (M2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Beste Mini laptop: Google Chromebook

Loading ...

Voordelen Google Chromebook

 • list plusBudget-vriendelijk

Nadelen Google Chromebook

 • list plusHet display kan visuele aantrekkingskracht missen
Hey daar! Ik ben de Google Chromebook, een veelzijdige mini-laptop die uitblinkt in het aansturen van alledaagse taken en toegang biedt tot een breed scala aan apps en games via Google Play en het web. Het opzetten van mij is eenvoudig en vereist slechts drie stappen: een Google-account aanmaken, gegevens back-uppen en inloggen op het apparaat. Ik bied naadloze toegang tot populaire streaming, productiviteits- en creatieve apps zoals Netflix, Disney+, Zoom, Evernote en Adobe Lightroom, waardoor ik een handige keuze ben voor verschillende gebruikersscenario's.

Volgens PCMag is "The Samsung Chromebook 4 een zeer goede budgetlaptop met een lange batterijduur, maar het scherm springt er niet uit." Mijn lange batterijduur zorgt voor langdurig gebruik, waardoor ik een ideale metgezel ben voor mensen onderweg of degenen die een betrouwbaar apparaat nodig hebben voor langdurige werk- of entertainmentperiodes. Het scherm biedt misschien niet de levendigheid en visuele aantrekkingskracht die sommige gebruikers zoeken, maar dat is iets om te overwegen, vooral voor degenen die een meeslepende visuele ervaring prioriteren.

In de laptop- en Chromebook-koopgids van Consumer Reports worden factoren zoals schermgrootte, specificaties zoals processoren en geheugen, en batterijduur benadrukt. De Google Chromebook valt op met zijn efficiënte prestaties voor alledaagse taken en naadloze integratie met Google Play en verschillende populaire apps. Dit maakt mij een overtuigende optie voor gebruikers die productiviteit en entertainment onderweg prioriteren, gebruikmakend van het uitgebreide app-ecosysteem dat beschikbaar is via Google Play.

In vergelijking met andere Chromebooks merkt PCMag op dat "The Samsung Chromebook 4 een zeer goede budgetlaptop is met een lange batterijduur." Dit benadrukt mijn positie als een sterke concurrent in de budgetcategorie, vooral voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbaar maar betrouwbaar apparaat met een lange batterijduur. Mijn vermogen om te voldoen aan essentiële aspecten zoals batterijduur terwijl ik een betaalbaar prijspunt behoud, versterkt mijn aantrekkingskracht als een budgetvriendelijke optie voor verschillende gebruikersbehoeften.

Kortom, de Google Chromebook biedt een overtuigend pakket voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke mini-laptop voor alledaagse taken, productiviteit en entertainment. Mijn naadloze integratie met Google Play en populaire apps, gecombineerd met een lange batterijduur, maken mij tot een veelzijdige keuze voor gebruikers die functionaliteit en betaalbaarheid prioriteren.

Hoewel ik uitblink in het bieden van een budgetvriendelijke oplossing met een lange batterijduur en toegang tot een breed scala aan apps, biedt mijn scherm misschien niet de visuele kracht die sommige gebruikers wensen. Echter, voor mensen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve, betrouwbare en efficiënte mini-laptop, is de Google Chromebook een opmerkelijke keuze.

Verkrijgbaar bij:

3. Apple MacBook Air 13” (M2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Air 13” (M2

 • list plus15%-20% prestatieverbetering in vergelijking met zijn voorganger, het M1-model
 • list plusVerbeterde grafische kracht, verbeterd display en verbeterde batterijduur

Nadelen Apple MacBook Air 13” (M2

 • list plusBeperkte poortselectie
 • list plusHogere prijsklasse
 • list plusPrestatieverschil met het M1-model is niet drastisch verschillend
Ik ben super enthousiast over de nieuwe Apple MacBook Air 13" met de M2 chip! Het is echt een enorme sprong voorwaarts in prestaties en functies. Met een 15%-20% prestatieverbetering ten opzichte van de vorige M1 versie, zal deze laptop zeker indruk maken.

Het Liquid Retina display biedt een helder en kleurrijk 13,6-inch scherm, perfect voor allerlei taken. Daarnaast biedt de M2 chip verbeterde grafische kracht, een verbeterde batterijduur en een verbluffende weergavekwaliteit, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en stijlvolle laptop.

Met zijn slanke ontwerp en compacte formaat is de MacBook Air M2 ideaal voor onderweg. Met minimale poorten, waaronder twee Thunderbolt 4/USB 4 poorten en een MagSafe-adapter, biedt het gemak terwijl het een minimalistische esthetiek behoudt. Hoewel sommige reviewers de inkeping bovenaan het scherm enigszins afleidend vonden, is het zeker iets om in gedachten te houden.

Ondanks zijn indrukwekkende prestaties en ontwerp, heeft de MacBook Air M2 ook zijn beperkingen. De beperkte poortselectie en de hogere prijs zijn potentiële nadelen. Bovendien is het verschil met de M1 versie misschien niet zo groot als gehoopt, wat vragen kan oproepen voor diegenen die op zoek zijn naar een aanzienlijke prestatieverbetering.

In de categorie mini-laptops is de MacBook Air M2 een van de beste keuzes, met een uitgebalanceerde mix van prestaties, ontwerp en batterijduur. Met een startprijs van $1,099 biedt het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een premium ultradraagbare laptop. Zijn vermogen om verschillende taken aan te kunnen, van contentcreatie tot dagelijks computergebruik, maakt het een veelzijdig en capabel apparaat.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de MacBook Air M2 uit als een premium ultradraagbare laptop, ideaal voor gebruikers die een krachtig en stijlvol apparaat zoeken voor dagelijks gebruik. Zijn prestaties, ontwerp en weergavekwaliteit maken het een overtuigende keuze voor degenen die deze eigenschappen prioriteren. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een uitgebreidere poortselectie of een grotere prestatiesprong, zijn alternatieven het overwegen waard.

Al met al biedt de Apple MacBook Air 13" met de M2 chip een combinatie van prestaties, ontwerp en waarde, waardoor het een opmerkelijke optie is in de categorie mini-laptops. Zijn verbeterde mogelijkheden, stijlvolle ontwerp en visuele kracht maken het tot een topkeuze voor gebruikers die een premium ultradraagbare laptop zoeken, ondanks enkele beperkingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Uitzonderlijke waarde voor een compacte laptop: Acer Chromebook Spin 514 (2022)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)

 • list plusSterke prestaties

Nadelen Acer Chromebook Spin 514 (2022)

 • list plusMatig display
 • list plusOudere 802.11ac draadloze netwerken
 • list plusPrijzen kunnen invloed hebben op de aantrekkingskracht
Ik ben verheugd om de Acer Chromebook Spin 514 (2022) aan te prijzen als een aantrekkelijke optie in de mid-range Chromebook markt. Met sterke prestaties en een solide bouw tegen een relatief betaalbare prijs, is deze 2-in-1 laptop ideaal voor professionals, casual gebruikers en studenten. Het indrukwekkende 14-inch 1080p Corning Gorilla Glass display en de AMD Ryzen 5 5625C processor, 8GB RAM en 128GB opslag dragen bij aan zijn aantrekkingskracht, waardoor het een waardebeoordeling van 4.5/5 verdient.

De prestaties van de Chromebook zijn lovenswaardig, met een AMD Ryzen 3500C processor, 8GB DDR4-geheugen en Radeon Vega 8 graphics, waardoor het geschikt is voor hybride werksituaties. Het enige nadeel is het als dim ervaren display en de oudere 802.11ac draadloze netwerktechnologie. De aankomende Intel-versie zal naar verwachting deze zorgen aanpakken met snellere Wi-Fi 6 en een verlicht toetsenbord, zij het tegen een hogere startprijs. Ondanks deze beperkingen wordt de Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) aanbevolen voor degenen die op zoek zijn naar een premium twee-in-een Chromebook voor werk of school, met het advies om te wachten op een mogelijke verkoop als u overweegt om een aankoop te doen.

Het ontwerp van de Chromebook wordt omschreven als solide en praktisch, met een degelijk IPS-scherm dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Het 14-inch 1080p Corning Gorilla Glass display en de 1080p webcam versterken zijn aantrekkingskracht, waardoor het een wenselijke optie is voor verschillende soorten gebruikers. De 11e generatie Core-chip, 8GB RAM en 128GB SSD-opslag zorgen voor efficiënte taakafhandeling op ChromeOS, zoals benadrukt in de review van TechRadar.

Hoewel de Acer Chromebook Spin 514 (2022) misschien niet uitblinkt boven duurdere modellen in prestaties, biedt het een overtuigend voorstel voor gebruikers die betaalbaarheid prioriteren zonder in te leveren op essentiële functies en prestaties. Zoals TechRadar opmerkt, concurreert het met minder capabele Windows-laptops, maar biedt het een betere waarde, waardoor het een sterke concurrent is in de mid-range Chromebook markt. CNET adviseert echter om te wachten op een mogelijke verkoop, wat aangeeft dat de prijs van het product van invloed kan zijn op zijn algehele aantrekkingskracht.

In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Acer Chromebook Spin 514 (2022) een balans tussen prestaties, functies en betaalbaarheid, waardoor het een topkeuze is voor verschillende soorten gebruikers. Hoewel het misschien niet uitblinkt als de allerbeste Chromebook, wordt het gezien als een geschikte, functionele en redelijk geprijsde optie voor dagelijks gebruik, volgens TechRadar. De evolutie van eerdere modellen benadrukt de focus op het leveren van essentiële functies, solide prestaties en een duurzame bouw tegen een concurrerende prijs.

Al met al blinkt de Acer Chromebook Spin 514 (2022) uit als een mid-range Chromebook, met sterke prestaties, essentiële functies en een solide bouw tegen een relatief betaalbare prijs. Zijn waardepropositie, 2-in-1 functionaliteit en geschiktheid voor verschillende soorten gebruikers maken het een overtuigende optie op de markt. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen in de kwaliteit van het display en de draadloze netwerktechnologie, evenals de prijsbewaking voor mogelijke verkopen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

5. Microsoft Surface Go 3 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusScherp en kleurrijk display
 • list plusComfortabel toetsenbord
 • list plusDegelijke batterijduur

Nadelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

 • list plusKlein scherm niet ideaal voor uitgebreid multitasken
 • list plusLage CPU-kracht en geïntegreerde graphics niet geschikt voor veeleisende taken
 • list plusBeperkte poortselectie en connectiviteit
De Microsoft Surface Go 3 (2021) is een compacte en lichte mini-laptop die is ontworpen voor lichte productiviteit en het consumeren van media. Het heeft een scherp en kleurrijk display, een comfortabel toetsenbord en een redelijke batterijduur, waardoor het bijzonder geschikt is voor schoolgebruik. Volgens rtings.com biedt het uitstekende webcam videokwaliteit en voelt het goed gebouwd aan. De kleine schermgrootte is echter mogelijk niet ideaal voor uitgebreid multitasken, en de lage kracht CPU en geïntegreerde graphics zijn niet geschikt voor veeleisende taken. Het apparaat heeft ook slechts één USB-poort en een kleine touchpad, wat de connectiviteit en bruikbaarheid beperkt. Zoals aangegeven door rtings.com, wordt het vanwege de lage kracht CPU, geïntegreerde graphics en het ontbreken van VRR-ondersteuning niet aanbevolen voor gaming. De beperkingen blijven ook gelden in professionele omgevingen, waarbij rtings.com aangeeft dat het moeite heeft met veeleisende taken en een beperkte poortselectie heeft, waardoor het middelmatig is voor zakelijk gebruik. Ondanks deze nadelen maken de compacte vormfactor en mediamogelijkheden het geschikt voor lichte productiviteit en eenvoudige taken, zoals benadrukt in de review van rtings.com.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de Microsoft Surface Go 3 zich door zijn uitzonderlijke webcam videokwaliteit en goed gebouwd ontwerp, zoals opgemerkt door rtings.com. Het schiet echter tekort op het gebied van multitasking en veeleisende werklasten vanwege de lage kracht CPU en geïntegreerde graphics. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een mini-laptop voornamelijk voor het consumeren van media, lichte productiviteit en schoolgebruik, biedt de Microsoft Surface Go 3 een overtuigende optie. Het comfortabele toetsenbord, scherpe display en redelijke batterijduur maken het een handig apparaat voor deze doeleinden.

Ondanks de beperkingen op het gebied van multitasking en veeleisende taken, onderscheidt de Microsoft Surface Go 3 zich als een betrouwbare keuze voor mensen die draagbaarheid en mediagebruik boven prestatiegerichte activiteiten stellen. De uitstekende webcam videokwaliteit en compacte vormgeving maken het een aantrekkelijke optie voor studenten en professionals die zich bezighouden met lichte productiviteitstaken. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen in het omgaan met veeleisende werklasten en uitgebreid multitasken.

Kortom, de Microsoft Surface Go 3 (2021) blinkt uit als een mini-laptop voor lichte productiviteit, mediagebruik en eenvoudige taken, en is goed geschikt voor schoolgebruik. Zijn uitstekende webcam videokwaliteit en goed gebouwd ontwerp zijn overtuigende eigenschappen. Desalniettemin moeten de beperkingen op het gebied van multitasking en veeleisende werklasten worden overwogen door degenen met zwaardere gebruikseisen. Zoals door rtings.com samengevat, is het misschien niet ideaal voor uitgebreid multitasken of veeleisende werklasten, maar het biedt een scherp en kleurrijk display, comfortabel toetsenbord en redelijke batterijduur, waardoor het een geschikte optie is voor lichte productiviteit en mediagebruik.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 29 februari in huis

Bekijk prijs

6. Geoptimaliseerd voor draagbaarheid: HP Stream 11

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP Stream 11

 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp voor draagbaarheid
 • list plusBetaalbare prijs voor budgetbewuste gebruikers
 • list plusGeschikt voor basis taken zoals tekstverwerking en webbrowsen

Nadelen HP Stream 11

 • list plusMatige batterijduur voor langdurig gebruik
 • list plusBeperkte verwerkingskracht voor veeleisende toepassingen
 • list plusBescheiden beeldkwaliteit
De HP Stream 11 is een compacte, budgetvriendelijke mini-laptop die indruk maakt in zijn categorie. Met een 11,6-inch scherm met een native resolutie van 1366 x 768, een 1,6-GHz Intel Celeron N3060-processor, 4 GB RAM en een 32 GB eMMC-harde schijf, levert hij een bewonderenswaardige prestatie voor dagelijkse taken. Met een gewicht van slechts 2,5 pond en afmetingen van 11,8 x 8,1 x 0,7 inch is hij zeer draagbaar en draait hij op Windows 10, wat veelzijdigheid biedt voor gebruik onderweg. "De HP Stream 11 is een solide keuze voor degenen die een budgetvriendelijk, draagbaar apparaat nodig hebben voor basis taken zoals tekstverwerking en internetten", volgens beoordelingen.

In de wereld van mini-laptops springt de HP Stream 11 eruit als de "Beste Draagbare Mini Laptop" volgens Good Housekeeping. Zijn compacte formaat en lichte ontwerp maken het een ideale metgezel voor studenten, frequente reizigers of iedereen die een handige, on-the-go computeroplossing zoekt. Het is echter belangrijk om op te merken dat zijn beperkte verwerkingskracht en bescheiden opslag misschien niet voldoende zijn voor resource-intensieve toepassingen of uitgebreid multitasken. Zoals benadrukt door beoordelingen, is het het meest geschikt voor "basis taken zoals tekstverwerking en internetten" in plaats van veeleisende activiteiten zoals gaming of multimedia consumptie.

In vergelijking met andere mini-laptops onderscheidt de HP Stream 11 zich door zijn betaalbaarheid en draagbaarheid. Hoewel de Microsoft Surface Go 3 en de Apple MacBook Air 13” (M2 Chip) misschien meer robuuste prestaties en premium functies bieden, maken de concurrerende prijs en het compacte formaat van de HP Stream 11 het een overtuigende keuze voor gebruikers die budget en draagbaarheid vooropstellen. Zijn opname in de "6 Beste Mini Laptops van 2024" getuigt van zijn aantrekkingskracht bij tech-experts en zijn vermogen om zijn mannetje te staan in een drukke marktsegment.

Ondanks zijn sterke punten heeft de HP Stream 11 wel zijn beperkingen. Beoordelingen wijzen op zijn ondermaatse batterijduur, prestatiebeperkingen en bescheiden beeldkwaliteit, wat zijn geschiktheid voor uitgebreide gebruiksscenario's kan belemmeren. Hoewel hij uitblinkt als een handige, goedkope metgezel voor lichte computertaken, is hij misschien niet de ideale keuze voor individuen die meer robuuste prestaties of langere batterijduur nodig hebben.

In wezen is de HP Stream 11 een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, ultradraagbare mini-laptop op maat gemaakt voor essentiële computertaken. Zijn compacte formaat, lichte bouw en vriendelijke prijskaartje maken hem tot een overtuigende optie voor studenten, reizigers en personen die betaalbaarheid en draagbaarheid vooropstellen. Zijn beperkingen in batterijduur en prestaties benadrukken echter het belang van het afstemmen van het gebruik op zijn bedoelde mogelijkheden, zodat hij uitblinkt in scenario's die aansluiten bij zijn sterke punten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Lenovo Chromebook Duet 5 (2021)

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Morgen bezorgd.

Bekijk prijs

8. Ideaal voor studenten: ASUS Vivobook L210

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS Vivobook L210

 • list plusCompact en draagbaar ontwerp
 • list plusVerscheidenheid aan poorten, waaronder HDMI, USB type A en C, en een hoofdtelefoonaansluiting
 • list plusLange levensduur van de 38Wh-batterij

Nadelen ASUS Vivobook L210

 • list plusBeperkte 4GB RAM en zwakke Celeron-processor voor multitasking
 • list plusNeerwaarts gerichte luidsprekers leveren mogelijk geen optimale audiobeleving
 • list plusProblemen met zwaardere taken vanwege beperkte RAM en processor
Ik ben enthousiast om de ASUS Vivobook L210 aan te bevelen, een budgetvriendelijke mini-laptop die vooral aantrekkelijk is voor studenten vanwege het compacte ontwerp en handige functies. Met een ventilatorloos ontwerp en verschillende poorten, waaronder HDMI, USB Type A en C, en een hoofdtelefoonaansluiting, biedt het een praktische en veelzijdige setup. Het toetsenbord zonder achtergrondverlichting met goed geplaatste toetsen en een opvallende gele Enter-knop voegt een vleugje karakter toe aan het apparaat, hoewel de naar beneden gerichte luidsprekers mogelijk geen optimale audiobeleving bieden, vooral op zachte oppervlakken.

Volgens TechDropp wordt de laptop geleverd met een duurzame 38Wh-batterij, waardoor het een ideale metgezel is voor onderweg. Het wordt echter opgemerkt dat de laptop moeite heeft met multitasking vanwege de beperkte 4GB RAM en een zwakke Celeron-processor. Deze beperking kan van invloed zijn op de prestaties bij zwaardere taken, maar past goed bij het gebruik voor lichte taken. Zoals TechDropp benadrukt, "is de laptop geschikt voor lichte taken, maar worstelt met multitasking vanwege het beperkte RAM-geheugen."

De ASUS Vivobook L210 is uitgerust met een 11,6-inch HD-scherm, Intel Celeron N4020-processor, 4GB RAM en 64GB eMMC flash-opslag, waardoor een balans wordt geboden tussen compactheid en functionaliteit. De toevoeging van Windows 11 in S-modus en een jaar Office 365 Personal verhoogt de aantrekkingskracht, vooral voor studenten en personen die een draagbaar en efficiënt apparaat zoeken. De slanke en lichte constructie van de laptop, met een gewicht van slechts 2,31 lbs, in combinatie met USB 3.2 Gen 1 Type-C, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI en 802.11ac Wi-Fi-connectiviteit, maakt het zeer geschikt voor verschillende onderwegscenario's. Bovendien biedt de optie om gratis uit de Windows 11 S-modus te schakelen flexibiliteit voor gebruikers om hun ervaring aan te passen.

In vergelijking met andere mini-laptops biedt de ASUS Vivobook L210 een concurrerend prijspunt, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die een budgetvriendelijk en functioneel apparaat zoeken. Volgens Amazon hebben klanten zijn schermkwaliteit en waarde voor hun geld geprezen, met een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren. Deze positieve ontvangst onderstreept zijn aantrekkingskracht als een kosteneffectieve oplossing in de categorie mini-laptops, vooral voor studenten en personen met lichte computereisen.

Hoewel de ASUS Vivobook L210 uitblinkt in draagbaarheid, budgetvriendelijke prijzen en studentvriendelijke functies, kunnen de beperkingen in multitasking als gevolg van beperkt RAM en een zwakkere processor van invloed zijn op de prestaties bij het uitvoeren van veeleisendere taken. Voor licht gebruik en handige draagbaarheid is het echter een overtuigende optie, vooral voor studenten en personen die draagbaarheid en betaalbaarheid vooropstellen. Als zodanig snijdt de ASUS Vivobook L210 een niche als de "beste voor studenten" mini-laptop, en biedt het een praktische en budgetvriendelijke oplossing voor alledaagse computereisen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

9. Apple MacBook Air 13” (M2

Loading ...

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mini laptops. Er zijn namelijk 1021 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!