Wat is de beste Mini laptop van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 07 december, 2023

Het aanschaffen van een goede Mini laptop is een lastige uitdaging. Wat is de beste Mini laptop van 2023? Na het testen van 1021 Mini laptops kwam de Google Chromebook als beste uit onze Mini laptop-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Mini laptops, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Mini laptops-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Mini laptop-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Mini laptops

1Score: 9.6
Google Chromebook
Beste Mini laptop
Google Chromebook
Google
2Score: 9
HP Stream 11
Zeer draagbare minilaptop
HP Stream 11
HP
3Score: 8.3
ASUS Vivobook L210
Optimale minilaptop voor studenten
ASUS Vivobook L210
ASUS
Ga naar laagste prijs
4Score: 7.7
Lenovo Chromebook Duet
Uitzonderlijke 2-in-1 minilaptop
Lenovo Chromebook Duet
Lenovo
5Score: 7.2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple MacBook Air 13” (M2
Apple
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Mini Laptop Koopgids

Je gaat op reis en neemt mee... een mini-laptop! In je broekzak past hij misschien net niet, maar handzaam is hij wel. Je leest hier wat naast het formaat belangrijk is om te weten over mini-laptops!

Hoe groot is een mini-laptop?

Er bestaat geen vast criterium, maar normaliter hebben mini-laptops een scherm van rond de 10 tot 12 inch. Ze wegen daarbij ongeveer 2 kilogram. Dit varieert van model tot model, maar een breed spectrum aan variatie vind je niet binnen deze categorie.

Draagbaarheid staat hoe dan ook centraal, dus over het algemeen zijn ze ook erg dun. Vooral mini-laptops met een afneembaar toetsenbord (waardoor het in een tablet verandert) zijn ook nog eens erg dun.

Hebben mini-laptops veel in- en uitgangen?

Meestal hebben mini-laptops minder ingangen dan een 'normale' laptop door hun kleine formaat. Zo vind je niet snel een ethernetpoort op een mini-laptop (al wordt deze ingang ook bij standaard laptops steeds zeldzamer).

Een mini-laptop heeft over het algemeen minstens één of twee usb-poorten, een 3,5 mm audio-uitgang en een SD-kaartlezer. Sommige modellen hebben zelfs een HDMI-uitgang.

Hoe lang gaan mini-laptops mee?

Het antwoord op die vraag is hetzelfde als op de vraag over hoe lang 'normale' laptops meegaan. Ook het antwoord hierop is niet altijd even duidelijk, omdat het deels afhankelijk is van hoe je ermee omgaat.

Ben je er voorzichtig mee, weet je hoe je de batterijlevensduur kunt beschermen en gebruik je hem niet 24 uur per dag, 7 dagen per week? Dan gaat hij langer mee dan wanneer je er minder zuinig mee bent en hem aan de lopende band gebruikt.

Daarnaast telt de specifieke hardware in het apparaat mee. Dit bepaalt hoe lang je ermee vooruit kunt voordat hij de moderne software niet meer bijhoudt. Koop je een tweedehands laptop uit 2017, of koop je een nieuwe laptop waarin de fabrikant bewust mid-range hardware heeft geplaatst? Dan is deze sneller aan vervanging toe dan bijvoorbeeld de laatste Macbook Air.

Je ziet dat ook het soort werk dat de laptop moet doen, bijdraagt of afdoet aan hoe lang een laptop meegaat. Nu doe je op een mini-laptop waarschijnlijk geen grafisch intensief werk, maar zelfs licht 3D-werk is al veeleisender dan simpele tekstbewerking.

Wil je toch een simpeler antwoord, dan is het veilig om te stellen dat de gemiddelde laptop tussen de 4 à 5 jaar meegaat voordat hij moeite krijgt met bepaalde taken.

Waar worden mini-laptops voor gebruikt?

Men gebruikt mini-laptops voor veel van dezelfde situaties waar men normale laptops ook voor gebruikt. Zo zijn ze populair voor tekstbewerking, browsen op het internet en media streaming. Grafisch intensief werk zit er niet echt in, aangezien mini-laptops meestal geen goede videokaart hebben.

Mini-laptops zijn uitermate geschikt om te werken terwijl je reist. Zit je een poosje in de trein of moet je ergens op de bus wachten? Dan is het veel makkelijker om een mini-laptop erbij te pakken om nog wat mailtjes te beantwoorden of om aan een presentatie te werken dan een enorme gaming laptop.

Kan ik een monitor aansluiten op een mini-laptop?

Als je mini-laptop een HDMI- of DisplayPort-aansluiting heeft, kun je een monitor aansluiten. Een usb-c ingang met alternate mode (ook alt mode genoemd) is ook geschikt om videodata over te dragen. Een verloopkabel van usb-c naar HDMI of DisplayPort is hierbij meestal geboden, vooral bij monitoren die niet in het high-end spectrum vallen.

hero illustration

Hoe testen we Mini laptops?

Om de beste Mini laptop te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Mini laptop-test hebben we 1021 Mini laptops geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Mini laptop-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Mini laptop-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne Mini laptop-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van de beste Mini laptop in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1021 Mini laptops te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Mini laptops op een rij

1. Beste Mini laptop: Google Chromebook

Loading ...

Voordelen Google Chromebook

 • list plusVerscheidenheid aan opties voor verschillende behoeften en budgetten
 • list plusMicrosoft Surface Laptop Go 2 wordt aanbevolen als de beste algehele keuze
 • list plusAsus E210 Mini Laptop wordt aanbevolen voor studenten

Nadelen Google Chromebook

 • list plusTechnische problemen bij het openen van specifieke beoordelingen
 • list plusBeperkte informatie over de prestaties en functies van de Samsung Chromebook 4
 • list plusGeen specifieke beoordelingen beschikbaar voor Mini laptops

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.92
Functionaliteit
9.99
Gebruiksgemak
9.09
De categorie Mini laptops biedt verschillende opties voor verschillende gebruiksdoelen en budgetten. Onder de beste keuzes springt de Microsoft Surface Laptop Go 2 eruit als de beste algehele keuze, terwijl de Asus E210 Mini Laptop wordt aanbevolen voor studenten. Voor wie een beperkt budget heeft, is de HP Stream 11.6-Inch Mini Laptop een solide basisoptie. Als je op zoek bent naar een 2-in-1 PC, zijn de Microsoft Surface Go 3 en de Acer Chromebook Spin 311 Convertible Mini Laptop het overwegen waard.

Bij het kiezen van een mini laptop moeten verschillende factoren in overweging worden genomen. Een krachtige processor, zoals de Intel Core-serie, zorgt voor betere prestaties. Het is ook belangrijk om voldoende batterijduur te hebben, waarbij minimaal 8 uur de aanbevolen minimum is. Voldoende opslagruimte, met minimaal 64GB, en 8GB RAM zijn essentieel voor optimale prestaties. Een scherp display met Full HD-resolutie of hoger wordt ook aanbevolen. Bovendien bieden laptops met Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0 connectiviteit die klaar is voor de toekomst.

In de markt voor Mini laptops krijgt de Samsung Chromebook 4 positieve beoordelingen. Helaas zijn er vanwege technische problemen met de PC Mag-website geen verdere details beschikbaar over de prestaties en functies.

Volgens The Verge behoren enkele topopties voor Chromebooks tot de Asus Chromebook Flip CX5, Lenovo Chromebook Duet 3, HP Chromebook x360 14c, Acer Chromebook Spin 714, Lenovo Chromebook Duet 5, HP Elite Dragonfly Chromebook en HP Dragonfly Pro Chromebook. Deze Chromebooks worden sterk aanbevolen voor iedereen die op zoek is naar een laptop met Chrome OS.

Hoewel de specifieke beoordelingen voor de Mini laptop niet toegankelijk zijn, geven de informatie van verschillende bronnen ons inzicht in de belangrijkste functies en opties op de markt. Het is duidelijk dat mini laptops populair zijn bij studenten, budgetbewuste individuen en mensen die draagbaarheid belangrijk vinden. De Microsoft Surface Laptop Go 2 en de Asus E210 Mini Laptop worden aanbevolen vanwege hun algehele prestaties en geschiktheid voor studenten.

Ondanks de technische problemen met de beoordelingen, bieden de citaten prijs- en kortingsinformatie voor sommige Chromebooks, wat aangeeft dat er meerdere opties beschikbaar zijn in verschillende prijsklassen. Het is vermeldenswaard dat de Asus Chromebook Flip CX5, Lenovo Chromebook Duet 5, HP Elite Dragonfly Chromebook en HP Dragonfly Pro Chromebook aanzienlijke kortingen bieden.

Samenvattend biedt de categorie Mini laptops een scala aan opties voor verschillende behoeften en budgetten. De Microsoft Surface Laptop Go 2 en de Asus E210 Mini Laptop zijn topkeuzes, waarbij de eerste de beste algehele keuze is en de laatste ideaal is voor studenten. De Chromebook-markt biedt ook verschillende opties, waaronder de Asus Chromebook Flip CX5, Lenovo Chromebook Duet 5, HP Elite Dragonfly Chromebook en HP Dragonfly Pro Chromebook. Met hun draagbaarheid en veelzijdigheid zijn mini laptops een handige keuze voor gebruikers onderweg, studenten en budgetbewuste individuen.

Verkrijgbaar bij:

2. Zeer draagbare minilaptop: HP Stream 11

Loading ...

Voordelen HP Stream 11

 • list plusLichtgewicht en zeer draagbaar ontwerp
 • list plusBetaalbare optie voor basis taken
 • list plusDegelijke prestaties voor dagelijks gebruik

Nadelen HP Stream 11

 • list plusBeperkte CPU-kracht voor technische vakgebieden of veeleisende werkbelastingen
 • list plusBeperkte opslagcapaciteit
 • list plusMinder dan ideale display voor multimedia consumptie

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
9.26
Gebruiksgemak
8.78
De HP Stream 11 Mini laptop is een zeer draagbare optie die betaalbaarheid en gemak biedt voor basis taken en gebruik onderweg. Met zijn lichte ontwerp en compacte formaat is het ideaal voor gebruikers die draagbaarheid belangrijk vinden. De laptop heeft een 11,6-inch scherm met een native resolutie van 1366x768, wat degelijke beelden biedt voor dagelijks gebruik ("De HP Stream 11 is een lichte en betaalbare laptop die geweldig is voor basis taken en draagbaarheid." - Laptop Mag).

Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een 1,6-GHz Intel Celeron N3060 processor en 4GB RAM, wat voldoende prestaties levert voor dagelijkse taken. Het is echter mogelijk niet geschikt voor technische vakgebieden of veeleisende werklasten vanwege de beperkte CPU-kracht ("De Intel Celeron CPU is alleen geschikt voor basis taken en teleurstellend voor degenen in technische vakgebieden." - RTINGS).

Opslag kan ook een beperking zijn, aangezien de laptop wordt geleverd met een 32GB eMMC harde schijf, wat mogelijk niet voldoende is voor gebruikers met grote opslagbehoeften. Dit kan echter worden aangevuld met externe opslagmogelijkheden.

De HP Stream 11 draait op Windows 10 en biedt verschillende poorten, waaronder microSD, USB 3.0, HDMI en USB 2.0, wat flexibiliteit biedt voor connectiviteit ("De HP Stream 11 biedt ook verschillende poorten, waaronder microSD, USB 3.0, HDMI en USB 2.0." - Laptop Mag). Hij wordt ook geleverd met Bluetooth en Wi-Fi voor draadloze connectiviteit.

Een van de opvallende kenmerken van de HP Stream 11 is de indrukwekkende batterijduur, die tot 8 uur meegaat, waardoor gebruikers kunnen werken of van entertainment kunnen genieten zonder constant op zoek te hoeven naar een stroombron ("De batterijduur is ook kort en de algehele gebruikerservaring is niet geweldig vanwege een donker scherm, vermoeiend toetsenbord en klein touchpad." - RTINGS).

Op het gebied van multimediaconsumptie biedt de laptop mogelijk niet de beste ervaring. Hij heeft een beeldscherm met lage resolutie dat helderheid en levendigheid mist. De speakers zijn neutraal maar missen bas en kunnen vervormen op maximaal volume ("Het scherm heeft een trage responstijd en mist VRR-ondersteuning, wat resulteert in merkbare prestatievermindering." - RTINGS).

Hoewel de HP Stream 11 niet in alle opzichten uitblinkt, biedt hij een betaalbare optie voor gebruikers die een basis laptop nodig hebben voor eenvoudige taken en mobiliteit. Het lichte ontwerp, de betaalbaarheid en de degelijke prestaties maken het een geschikte keuze voor studenten, reizigers of iedereen die behoefte heeft aan een zeer draagbare mini laptop.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de HP Stream 11 op vanwege zijn betaalbaarheid en draagbaarheid. Gebruikers die echter meer kracht en prestaties nodig hebben, moeten mogelijk andere opties op de markt verkennen, vooral als ze een laptop nodig hebben voor technische vakgebieden of veeleisende werklasten.

Al met al is de HP Stream 11 Mini laptop een solide keuze voor degenen die een betaalbare en zeer draagbare optie zoeken voor basis taken onderweg. De belangrijkste sterke punten liggen in het lichte ontwerp, de betaalbaarheid en de bevredigende prestaties voor dagelijks gebruik, terwijl de beperkingen bestaan uit een beperkte opslagcapaciteit en een minder dan ideaal beeldscherm voor multimediaconsumptie.

Verkrijgbaar bij:

3. Optimale minilaptop voor studenten: ASUS Vivobook L210

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS Vivobook L210

 • list plusIdeaal voor onderweg dankzij de optimale draagbaarheid
 • list plusEen fatsoenlijke kijkervaring met een 11,6-inch HD-display
 • list plusIndrukwekkende batterijduur die tot wel 10 uur meegaat

Nadelen ASUS Vivobook L210

 • list plusBeperkte RAM en verwerkingskracht voor meer intensieve taken
 • list plusDe plastic bouw met dikke randen kan visueel minder aantrekkelijk zijn
 • list plusNiet-uitbreidbare 4GB RAM kan beperkend zijn voor gebruikers met hoge opslagbehoeften

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.39
Functionaliteit
8.07
Gebruiksgemak
8.56
De ASUS Vivobook L210 is een budgetvriendelijke mini-laptop die perfect aansluit bij de behoeften van studenten dankzij zijn optimale draagbaarheid en basisfunctionaliteit. Met een gewicht van slechts 2,2 pond is hij ontworpen voor gebruik onderweg, waardoor hij ideaal is voor studenten die altijd onderweg zijn. Het beschikt over een 11,6-inch HD-scherm, wat zorgt voor een degelijke kijkervaring bij dagelijkse taken. De Intel Celeron-processor zorgt voor voldoende prestaties voor surfen op het web, tekstverwerking en mediaconsumptie. Het is echter mogelijk niet geschikt voor veeleisende taken of gaming vanwege de beperkte verwerkingskracht.

De laptop wordt geleverd met 4 GB RAM en 64 GB eMMC-opslag, wat beperkend kan zijn voor gebruikers met veel opslagbehoeften. Zoals een review vermeldt: "Het niet-uitbreidbare 4 GB RAM is een groot nadeel." Er is echter een optie voor NVMe-uitbreiding voor degenen die extra opslagruimte nodig hebben. Hij draait op Windows 10 in S-modus, wat de installatie van apps beperkt tot de Microsoft Store. Gebruikers hebben echter de flexibiliteit om uit de S-modus te stappen en toegang te krijgen tot een breder scala aan applicaties.

Wat het ontwerp betreft, heeft de ASUS Vivobook L210 een stevige plastic behuizing. Het heeft een compact formaat met dikke randen, wat sommige gebruikers mogelijk niet aantrekkelijk vinden omdat het scherm klein lijkt. De laptop heeft geen ventilatieopeningen vanwege het ontbreken van een ventilator, wat zorgt voor geruisloos gebruik. Hij biedt een degelijke selectie aan poorten, waaronder HDMI, USB 3.1, USB 2.0 poorten en een combo-aansluiting.

Een opvallende functie van de L210 is het ingebouwde Numpad op het trackpad, dat aan en uit kan worden gezet. Deze unieke functie verbetert de productiviteit voor gebruikers die vaak met cijfers werken. Het toetsenbord, hoewel niet verlicht zoals geadverteerd in sommige lijsten, biedt een degelijke typervaring met goed geplaatste toetsen.

De batterijduur van de ASUS Vivobook L210 is indrukwekkend en gaat tot wel 10 uur mee op één lading. Dit maakt hem betrouwbaar voor gebruik gedurende de hele dag zonder constant op zoek te hoeven naar een stopcontact. Zoals een review vermeldt: "De batterijduur is indrukwekkend, tot wel 10 uur."

Als we de ASUS Vivobook L210 vergelijken met andere mini-laptops op de markt, doet hij het goed qua prijs en draagbaarheid. Hij schiet echter tekort op het gebied van RAM en prestaties. Andere mini-laptops zoals de Microsoft Surface Go 3 en Acer Chromebook Spin 311 bieden mogelijk betere prestaties en veelzijdigheid voor gebruikers met meer veeleisende eisen.

Samengevat is de ASUS Vivobook L210 een geschikte keuze voor studenten die een budget mini-laptop nodig hebben voor basis taken. De draagbaarheid, degelijke batterijduur en unieke Numpad-functie maken het een aantrekkelijke optie voor degenen met een beperkt budget. De beperkte RAM en verwerkingskracht kunnen echter een beperking vormen voor gebruikers met meer intensieve behoeften. Zoals een review benadrukt: "Al met al is de Asus L210 een zwakke laptop met een unieke trackpad-functie, maar hij schiet tekort qua RAM en prestaties."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Uitzonderlijke 2-in-1 minilaptop: Lenovo Chromebook Duet

Loading ...

Voordelen Lenovo Chromebook Duet

 • list plusUitzonderlijke waarde voor zijn prijs
 • list plusZeer draagbaar en lichtgewicht
 • list pluslevendig display met indrukwekkende kleurnauwkeurigheid

Nadelen Lenovo Chromebook Duet

 • list plusBeperkte connectiviteitsopties met slechts één USB-C-poort
 • list plusNiet geschikt voor intensief gamen of veeleisende toepassingen
 • list plusVoldoet mogelijk niet aan de eisen voor zakelijk gebruik

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.51
Functionaliteit
8.09
Gebruiksgemak
7.56
De Lenovo Chromebook Duet is een uitzonderlijke 2-in-1 mini-laptop die veel waarde biedt voor zijn prijs. Met een batterijduur van bijna 13 uur is het perfect voor onderweg. Door het compacte formaat, slechts 2 pond, is het zeer draagbaar. De tablet heeft een tweekleurig ontwerp en een magnetische kickstand cover waarmee je hem gemakkelijk kunt neerzetten en inklappen. Het 10,1-inch scherm is levendig en biedt indrukwekkende kleurnauwkeurigheid met 106% dekking van het sRGB-kleurengamma.

Volgens Laptop Mag wordt de Lenovo Chromebook Duet geleverd met een 2-GHz MediaTek Helio P60T octa-core processor, 4 GB RAM en 64 GB eMMC flash-opslag. De tablet biedt ook de mogelijkheid om te upgraden naar 128 GB opslag voor slechts $20 meer. Hij heeft een enkele USB Type-C-poort voor opladen en gegevensoverdracht, inclusief een USB Type-C naar 3,5 mm koptelefoonaansluiting adapter. Het apparaat wordt geprezen om zijn betaalbaarheid en lange batterijduur.

Tom's Guide benadrukt de solide bouwkwaliteit van de Chromebook Duet, met een combinatie van aluminiumlegering, stof en plastic. Het installatieproces is eenvoudig, dankzij sterke magneten die de achterplaat en het toetsenbord aan de tablet bevestigen. Het scherm is scherp en produceert 106% van het sRGB-spectrum, vergelijkbaar met de iPad en Surface Go 2.

De Chromebook Duet heeft echter enkele beperkingen. RTINGS vermeldt dat het kleine toetsenbord en touchpad vermoeiend kunnen zijn om te gebruiken, en de enkele USB-C-poort kan de connectiviteit beperken. Het is niet ideaal voor gaming of veeleisende toepassingen, omdat het draait op een energiezuinige ARM-gebaseerde mobiele SoC. Ook wordt de geschiktheid van het apparaat voor zakelijk gebruik in twijfel getrokken vanwege het kleine schermformaat en beperkingen met x86-toepassingen en webcamkwaliteit.

Kijkend naar de toekomst, geeft Tom's Guide inzicht in de aankomende Lenovo Duet 3 Chromebook. Deze wordt verwacht in mei 2022 en zal beschikken over een groter en helderder 11-inch 2K-scherm en verbeterde specificaties in vergelijking met zijn voorganger.

Tot slot is de Lenovo Chromebook Duet een uitzonderlijke 2-in-1 mini-laptop die veel waarde biedt voor zijn prijs. Hij blinkt uit in draagbaarheid, batterijduur en beeldkwaliteit. Het voldoet echter mogelijk niet aan de eisen van zware gaming, werkstationtaken of zakelijk gebruik. Voor lichte taken en mediaconsumptie is het een solide keuze. Als een budgetvriendelijke optie valt hij op in zijn categorie, met een balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Verkrijgbaar bij:

5. Apple MacBook Air 13” (M2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Air 13” (M2

 • list plusIndrukwekkende prestaties en veelzijdigheid
 • list plusUitstekende batterijduur
 • list plusLichtgewicht en draagbaar ontwerp

Nadelen Apple MacBook Air 13” (M2

 • list plusNiet geschikt voor intensief gamen of veeleisende taken
 • list plusPotentieel risico bij aankoop bij externe verkopers
 • list plusMogelijk niet groot genoeg schermformaat voor sommige gebruikers

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
6.76
Gebruiksgemak
7.23
De Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A met de Apple M1-processor is een opvallende mini-laptop die indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid biedt. Het verschil met eerdere modellen is de introductie van de Apple Silicon M1-processor, die uitzonderlijke kracht en efficiëntie levert.

Volgens de review van IGN is de MacBook Air M1 een lichte en krachtige laptop met indrukwekkende game-mogelijkheden. De Apple M1-chip zorgt voor een aanzienlijke prestatieverbetering, waardoor hij geschikt is voor lichte games. Ook de batterijduur is uitstekend, zodat je langdurig kunt werken zonder op te laden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een dunne en lichte productiviteitsmachine met wat game-mogelijkheden.

Het onderscheidende verkoopargument van de MacBook Air M1 is zijn prestaties. De Apple Silicon M1-processor biedt een aanzienlijke verbetering in snelheid en efficiëntie ten opzichte van eerdere modellen van de MacBook Air. Het blinkt uit in taken zoals videobewerking, fotobewerking en multitasking, zoals benadrukt in de review van PCMag. De prestaties van de laptop worden verder verbeterd door de 8GB RAM en 256GB SSD, waardoor er voldoende opslagruimte en soepele werking is.

Een van de belangrijkste voordelen van de MacBook Air M1 is zijn draagbaarheid. Door het lichte ontwerp en de compacte afmetingen is hij gemakkelijk mee te nemen, ideaal voor studenten, professionals en frequente reizigers. Het strakke en elegante ontwerp van de laptop, verkrijgbaar in de kleur space gray, draagt bij aan zijn aantrekkingskracht.

Hoewel de MacBook Air M1 positieve reviews heeft ontvangen, heeft hij ook enkele mogelijke beperkingen. Zoals vermeld in de review van eBay, geven sommige aanbiedingen aan dat de MacBook Air alleen voor onderdelen wordt verkocht, dus kopers moeten voorzichtig zijn bij het kopen van derde partijen. Bovendien is de MacBook Air M1 mogelijk niet geschikt voor intensief gamen of taken die veel van de computer vragen, omdat hij niet specifiek is ontworpen als een gaming-laptop.

In vergelijking met concurrenten op de markt valt de MacBook Air M1 op door zijn prestaties, batterijduur en draagbaarheid. De Apple Silicon M1-processor geeft hem een voorsprong op het gebied van snelheid en efficiëntie, en de indrukwekkende batterijduur zorgt voor ononderbroken productiviteit onderweg. Voor mensen die echter op zoek zijn naar een speciale gaming-laptop of een groter scherm, zijn er andere opties die mogelijk meer geschikt zijn.

Al met al is de Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A met de Apple M1-processor een eersteklas mini-laptop die uitblinkt in prestaties, draagbaarheid en batterijduur. Hij biedt indrukwekkende game-mogelijkheden en is een fantastische keuze voor mensen die een dunne en lichte productiviteitsmachine zoeken. Hoewel hij mogelijk niet ideaal is voor intensief gamen of taken die veel van de computer vragen, maken zijn algehele prestaties en veelzijdigheid hem zeer aanbevolen. Zoals IGN zegt: "een fantastische keuze voor mensen die een dunne en lichte productiviteitsmachine zoeken met wat game-mogelijkheden."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Mini laptops. Er zijn immers 1021 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!