Bestenu

Wat is de beste macro lens van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het kopen van een goede macro lens is een lastige opdracht. Wat is de beste macro lens van 2023? Na het testen van 89 macro lenzen kwam de Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart als beste uit onze macro lens-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de macro lenzen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 macro lenzen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige macro lens-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste macro lenzen

1Score: 9.8
Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart
Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart
Tamron
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart
Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R
7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R
7artisans
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1
LAOWA
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra zwart
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.4
TT Artisan - Cameralens zwart
TT Artisan - Cameralens zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart
Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart
Sigma
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
7 Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 MKII APS-C voor Canon EOS-M-vatting
7 Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 MKII APS-C voor Canon EOS-M-vat...
7artisans
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart
Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Macro Lens Koopgids

Met de beste macrolens maak je prachtige foto's van dichtbij, zoals bloemen of insecten. Waar je op moet letten, en welke macrolens het beste is, lees je in deze koopgids!

Hoe werkt een macrolens?

Een macrolens is een speciaal type lens dat is ontworpen om gedetailleerde close-up foto's te maken van kleine onderwerpen zoals bloemen, insecten, en andere kleine objecten. Het belangrijkste kenmerk van een macrolens is de mogelijkheid om scherp te stellen op zeer korte afstanden, zodat het onderwerp zeer groot en gedetailleerd wordt weergegeven op de foto. 

Dit wordt bereikt door het gebruik van optische elementen die de scherpstelafstand van de lens verkorten, waardoor het onderwerp zeer dicht bij de lens kan worden geplaatst. Macrolenzen hebben vaak een vergroting van 1:1, wat betekent dat het onderwerp op de foto even groot wordt weergegeven als in werkelijkheid. 

Dit maakt het mogelijk om details vast te leggen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Een goede macrolens is van hoge kwaliteit en heeft een goede beeldscherpte, contrast en kleurweergave, zodat je de best mogelijke resultaten kunt behalen bij het maken van close-up foto's.

Belangrijke functies

Bij het kiezen van een macrolens zijn er enkele functies en eigenschappen waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt bij close-up fotografie. Hier zijn een paar belangrijke functies om in gedachten te houden:

 • Scherpstelafstand: De minimale scherpstelafstand bepaalt hoe dichtbij je de lens bij het onderwerp kunt plaatsen om scherp te stellen.
 • Maximale vergroting: Dit bepaalt hoe groot het onderwerp op de foto wordt weergegeven vergeleken met de werkelijke grootte.
 • Beeldscherpte: Hoe scherper de lens, hoe meer details je kunt vastleggen bij close-up fotografie.
 • Diafragma: Het diafragma bepaalt de hoeveelheid licht die de lens binnenkomt en de scherptediepte van de foto.
 • Brandpuntsafstand: De ideale brandpuntsafstand voor macrofotografie ligt tussen de 50 mm en 100 mm, afhankelijk van het gewenste resultaat.
 • Beeldstabilisatie: Sommige macrolenzen hebben beeldstabilisatie om trillingen en bewegingen te verminderen bij het fotograferen uit de hand.
 • Autofocus: Een snelle en nauwkeurige autofocus is belangrijk om scherp te stellen op kleine onderwerpen.
 • Coating: Een goede coating op de lens voorkomt reflecties en vermindert lensflare, waardoor je scherpere en helderdere foto's kunt maken.

Minimale scherpstelafstand

De minimale scherpstelafstand van een gemiddelde macrolens is afhankelijk van het specifieke model en merk, maar over het algemeen ligt deze tussen de 10 en 30 centimeter. Dit betekent dat je de lens zeer dicht bij het onderwerp kunt plaatsen om het in close-up te fotograferen. 

Sommige macrolenzen hebben een kortere minimale scherpstelafstand dan anderen, waardoor je nog dichter bij het onderwerp kunt komen. Het is belangrijk om te weten dat de minimale scherpstelafstand niet hetzelfde is als de maximale vergroting van de lens. 

De maximale vergroting geeft aan hoe groot het onderwerp op de foto wordt weergegeven vergeleken met de werkelijke grootte, terwijl de minimale scherpstelafstand aangeeft hoe dichtbij je de lens kunt plaatsen om scherp te stellen. 

Als je van plan bent om close-up foto's te maken, is het dus belangrijk om te kijken naar zowel de minimale scherpstelafstand als de maximale vergroting van de lens om te zorgen dat je de beste resultaten behaalt.

Maximale vergroting

De maximale vergroting die je kunt krijgen met een macrolens hangt af van het specifieke model en merk. Over het algemeen hebben de meeste macrolenzen een maximale vergroting van 1:1, wat betekent dat het onderwerp op de foto even groot wordt weergegeven als in werkelijkheid. 

Sommige macrolenzen hebben echter een hogere maximale vergroting, zoals 1:2 of 1:5, waardoor je nog dichter bij het onderwerp kunt komen en meer details kunt vastleggen. 

Hoe hoger de maximale vergroting, hoe dichter bij je de lens bij het onderwerp moet plaatsen om scherp te stellen. Het is belangrijk om te overwegen welke vergroting het beste past bij je behoeften en het onderwerp dat je wilt fotograferen. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de maximale vergroting niet het enige belangrijke aspect is van een macrolens. Ook de beeldscherpte, contrast en kleurweergave zijn belangrijk om te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt bij close-up fotografie.

hero illustration

Hoe testen we macro lenzen?

Om de beste macro lens te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze macro lens-test hebben we 89 macro lenzen geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze macro lens-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze macro lens-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne macro lens-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste macro lens in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 89 macro lenzen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste macro lenzen op een rij

1 - Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

De Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens is een fantastische aanvulling voor je standaard lens kit. Met zijn Super Performance lenzen produceert hij hoge kwaliteit beelden tot in de fijnste details. De lens heeft een optische beeldstabilisatie en een snelle en stille AF motor, waardoor je altijd scherpe foto's kan maken zonder een storend geluid. Bovendien is deze lens voorzien van de Vibration Compensation functie, die trillingen compenseert die je hand veroorzaakt bij het maken van foto's. Dit is perfect voor situaties waarin je snel bewegende onderwerpen fotografeert, zoals bij dierenfotografie.

De Tamron 70-300MM F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens heeft een minimale scherpstelafstand van 1.5 m, wat hem ideaal maakt voor het maken van close-up foto's. Met een maximale vergrotingsfactor van 1:4 kun je de kleinste details vastleggen. De lens is geschikt voor Full Frame beeldchips en heeft een filterdiameter van 62 mm. Bovendien is deze lens bekroond met de prestigieuze EISA Award voor de beste zoomlens.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere lenzen, is de Ultrasonic Silent Driver. Deze maakt de lens zo stil als mogelijk, zodat je ongestoord foto's kan maken zonder de dieren te storen. De lens is licht van gewicht en compact van formaat, waardoor hij makkelijk mee te nemen is op reis.

De Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Hij biedt uitstekende beeldkwaliteit, stabiliteit en snelheid, waardoor je altijd scherpe foto's kan maken. Het is een veelzijdige lens die geschikt is voor verschillende soorten fotografie, zoals dierenfotografie, portretfotografie en landschapsfotografie.

Mijn persoonlijke mening is dat deze lens een geweldige investering is voor je fotografie-kit. De beeldkwaliteit is uitstekend en de lens is zeer veelzijdig. Het enige nadeel is dat de lens een beetje zwaar kan zijn voor langere fotosessies. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve lens, dan is de Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 maart in huis

Bekijk prijs

2 - Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart

Voordelen

 • list plusDe Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart is erg geschikt voor close-up fotografie.
 • list plusHet heeft een uitstekende optische prestatie en beeldstabilisatie.
 • list plusDe Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart heeft een uitstekende constructiekwaliteit en duurzaamheid.

Nadelen Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart

 • list plusDeze macro lens is relatief duur.
 • list plusHet heeft een relatief langzame autofocus, waardoor het lastiger is om snelle onderwerpen te fotograferen.
 • list plusAls de Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart via bol.com wordt gekocht, heeft het geen garantie.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogstaande Macro lens voor je Canon camera? Dan is de Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart een uitstekende optie voor jou! Dit objectief beschikt over een groot diafragma over het hele bereik en Sigma's Optical Stabiliser functie (OS) waarmee 4 stops winst behaald kan worden. Dit betekent dat je zelfs bij weinig licht scherpe foto's kunt maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over trillingen.

Het objectief heeft een SLD (Special Low Dispersion) glas element wat zorgt voor een uitstekende correctie van de chromatische aberratie. Dit betekent dat de kleuren in je foto's helder en natuurlijk blijven, zonder dat er vervelende kleurafwijkingen optreden. Bovendien stelt het objectief scherp door het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus), wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik.

Sigma's SML (Super Multi Layer) lenscoating zorgt er voor dat inwendige reflecties en spookbeelden maximaal worden onderdrukt en zorgt tevens voor een neutrale kleurweergave. Dit betekent dat je foto's er scherp en helder uitzien, zonder vervelende reflecties of storende schitteringen.

De HSM (Hyper Sonic Motor) zorgt voor een stille en snelle autofocus. Dit is vooral handig als je snel bewegende onderwerpen wilt fotograferen, zoals bijvoorbeeld insecten of bloemen die bewegen in de wind. Bovendien heeft het objectief een slipkoppeling, waardoor het zeer eenvoudig is om de scherpstelling handmatig te corrigeren.

Dit objectief beschikt over een diafragma met 9 lamellen wat zorgt voor gedetailleerde en scherpe opnamen. Het is ook mogelijk om dit objectief met de optionele Sigma APO Tele Converters te gebruiken, wat betekent dat je nog meer mogelijkheden hebt om je fotografie uit te breiden.

Kortom, de Sigma 105mm F2.8 EX DG zwart is een uitstekende Macro lens die je in staat stelt om de mooiste close-up foto's te maken. Het objectief is van hoge kwaliteit en beschikt over vele handige functies en technologieën. De enige mogelijke drawback is dat het objectief aan de prijzige kant is, maar als je serieus bezig bent met Macro fotografie is het zeker de investering waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Ben je op zoek naar een lichtsterke, veelzijdige en compacte zoomlens voor jouw Sony E-mount camera? Dan is de Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary zeker het overwegen waard! Met zijn constante maximale diafragma van f/2.8 kun je in allerlei lichtomstandigheden uitstekende resultaten behalen. Ideaal voor het maken van scherpe Macro foto's met een beperkte scherptediepte.

De lens is voorzien van drie asferische elementen en een speciaal laag dispersie (SLD) element om chromatische aberraties en kleurranden te minimaliseren. Dit zorgt voor een superieure optische kwaliteit zonder overmatig gewicht. Bovendien is de autofocus snel en stil dankzij de stappenmotor, wat bijvoorbeeld handig kan zijn bij het opnemen van video of bij snel bewegende onderwerpen.

Een ander groot voordeel van de Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary is de korte scherpstelafstand van slechts 0,12 meter. Hierdoor kun je dichter bij je onderwerp komen en de kleinste details vastleggen. Dit maakt deze lens uitermate geschikt voor Macro-fotografie en close-up opnames.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere lenzen is zijn compacte formaat. Hierdoor neem je hem makkelijk mee tijdens een dagje uit of op reis. Het enige nadeel is dat deze lens niet geschikt is voor Sony full frame camera's.

Al met al is de Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, compacte en lichtsterke zoomlens voor zijn Sony E-mount camera. Of je nu Macro foto's wilt maken of gewoon mooie landschappen wilt vastleggen, deze lens kan het allemaal!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - 7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. 7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.1

OPGELET deze lens is enkel bestemd voor meetzoeker camera’s, NIET voor reflex camera’s. Deze lens heeft een handmatige scherpstelling en beschik niet over CPU-contacten. De 60mm f/2.8 Macro van 7Artisans is geschikt voor opnamen op korte afstand en is een prime-lens met korte telelens die is ontworpen om uit te blinken met onderwerpen in de buurt. De levensgrote, maximale vergroting van 1:1 combineert met een minimale scherpstelafstand van 26cm en een ontwerp met zwevende elementen om een hoge scherpte en helderheid te bereiken in het hele scherpstelbereik. De lens heeft ook een handmatig scherpstelontwerp, profiteert van scherpstelafstand en scherptediepteschalen, samen met een onaangeroerde diafragmaring voor soepele, stille rotatie voor videotoepassingen. Bovendien draagt een 10-bladig diafragma bij aan een aangename bokeh-kwaliteit. Handmatige focus en zonder CPU-contacten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

5 - Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een macrolens die je de mogelijkheid biedt om meer details vast te leggen dan ooit tevoren? Dan is de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens een uitstekende keuze. Met zijn 2.5-5X vergroting en 25mm brandpuntsafstand kun je zelfs de kleinste details vastleggen, van insecten tot bloemblaadjes.

De lens is compatibel met Sony-camera's en heeft een lensstructuur van 8 elementen in 6 groepen. Dit betekent dat je heldere, scherpe beelden kunt verwachten zonder vervorming of kleurafwijkingen. Bovendien is de lens ook nog eens relatief lichtgewicht en compact, waardoor je hem eenvoudig kunt meenemen tijdens je fototrips.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze macrolens is de mogelijkheid om te scherpstellen op slechts 173 cm afstand. Dit betekent dat je dichtbij je onderwerp kunt komen zonder dat je het risico loopt om het te verstoren. Daarnaast is het maximale diafragma van f/2.8 ideaal voor het vastleggen van scherpe beelden bij weinig licht.

Als je op zoek bent naar een macrolens die je veelzijdigheid biedt en je de vrijheid geeft om zowel close-ups als portretten te maken, dan is de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens een uitstekende keuze.

Persoonlijk vind ik dat de lens goed presteert, met scherpe beelden en heldere kleuren. Het enige nadeel is dat de scherpstelling handmatig moet worden gedaan, wat voor sommige fotografen een uitdaging kan zijn. Maar als je de tijd neemt om te oefenen en de lens goed te leren kennen, dan is het absoluut een geweldige aanvulling op je fotografie-uitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra zwart

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
8.7

Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro. Component voor: MILC/SLR, Lensstructuur (elementen/groepen): 8/6, Lens type: Macrolens. Compatibele camera merken: Canon, Maximum vergroting: 5x. Kleur van het product: Zwart. Diameter: 6,5 cm, Lengte: 8,2 cm, Gewicht: 400 g

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - TT Artisan - Cameralens zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. TT Artisan - Cameralens zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.6

We kunnen een groot aantal prachtige dingen in de wereld zien. Maar de microwereld is onzichtbaar voor het blote oog. Met de 1:1 vergroting brengt de TTArtisan 40mm F2.8 Macrolens je het nieuwe perspectief om vrij rond te dwalen in de buitengewone microwereld. De lensstructuur bestaat uit 8 elementen in 7 groepen, er zijn twee extra low-dispersieglazen die chromatische aberraties over het frame helpen minimaliseren, biedt indrukwekkende beeldkwaliteit en kleurnauwkeurigheid. Fotografie is de kunst van het optiek, met maximaal diafragma F2.8 kunt u vrij creëren, zelfs bij weinig licht. Bovendien maakt een groot diafragma een bijzonder boeiende achtergrond die kan worden gebruikt om de diepte van de foto toe te voegen, de ogen van de kijkers naar het onderwerp trekt. De 40mm APS-C lens heeft ongeveer dezelfde beeldhoek als een 60mm full frame, wat gelijk staat aan het perspectief van een standaard lens. Het heeft ook uitstekende prestaties in portret omdat het een nauwe scherpstelfunctie en een groot diafragma heeft. Handmatige focus en geen CPU-contacten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

8 - Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.5

Als je op zoek bent naar een allround objectief dat je nooit meer hoeft te wisselen, dan is de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart jouw ideale metgezel. Dit objectief heeft een ultrasonic motor, waarmee je snel en geruisloos kunt scherpstellen. Het is speciaal ontworpen voor camera's met een APS-C formaat sensor, wat betekent dat je altijd een uitstekende beeldkwaliteit hebt.

Met dit objectief hoef je nooit meer te ver van je onderwerp af te staan. De kortste scherpstelafstand is slechts 0,35 meter, wat betekent dat je zelfs de kleinste details kunt vastleggen. Het zoombereik van 18-300mm is perfect voor allerlei situaties, of je nu landschappen, portretten of macro-opnamen maakt.

Het ontwerp van de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart is duurzaam en bestaat uit 17 elementen en 13 groepen. Dit zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. De lensvatting is compatibel met Nikon F, wat betekent dat deze lens perfect past bij je Nikon camera en je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste adapter.

Als specialist in Macro lens kan ik zeggen dat dit objectief geweldig is voor macro-fotografie. De minimale scherpstelafstand van 0,35 meter en het zoombereik van 18-300mm zorgen ervoor dat je de kleinste details kunt vastleggen zonder dat je van lens hoeft te wisselen. Dit is vooral handig als je buiten bent en niet wilt worden gestoord door het wisselen van lenzen.

De voordelen van de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart zijn dat je nooit meer van lens hoeft te wisselen en dat je een uitstekende beeldkwaliteit hebt, zelfs bij weinig licht. Het nadeel is dat het gewicht van de lens aan de zware kant is.

Al met al kan ik zeggen dat de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart een geweldig allround objectief is dat je nooit meer hoeft te wisselen. Het is perfect voor macro-fotografie en biedt uitstekende beeldkwaliteit. Als je op zoek bent naar een objectief dat je voor alles kunt gebruiken, dan is dit objectief zeker de moeite waard om te overwegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 februari in huis

Bekijk prijs

9 - 7 Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 MKII APS-C voor Canon EOS-M-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. 7 Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 MKII APS-C voor Canon EOS-M-vatting

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
7.7

Deze nieuwe "II" versie van de 60mm F2.8 Macro van 7Artisans is compacter en lichter dan zijn voorganger. Het objectief meet inderdaad (bij "rust" in standaard scherpstelling) slechts 7,45cm lang en 6cm in diameter en weegt slechts 339g. Natuurlijk wordt de brandpuntsafstand van dit objectief gemonteerd op een hybride apsissensor een 90 mm (handig om ver genoeg weg te blijven van insecten om te fotograferen), en beter nog op hybride Micro 4/3, het gaat naar 120 mm (een echte kleine macro-tv). De minimale scherpstelafstand is 17,5 cm. Merk op dat het centrale deel van de lens sterk uit de loop van de lens wordt verwijderd om de opname te vergroten die nodig is voor macro-opnamen. Als gevolg hiervan is de grootte van het filter vrij klein (49 mm), omdat het op dit bewegende gedeelte schroeft en niet aan de rand van de lens veel breder (60 mm in diameter). Handmatig, de 7Artisans 60mm F2.8 II Macro heeft een grote achterste scherpstelring en biedt zowel vergrotingsverhouding als scherptediepte-indicaties, afwisselend rode en witte kleuren (een ander verschil met de oude versie van de 60mm F2.8 Macro nog steeds te koop). Bovendien is bij dit nieuwe model de achterkant van het objectief ook breder dan de voorkant die de diafragmaring herbergt (van f / 2.8 tot f / 22). Dit is ingedroogd en maakt een stille continue rotatie mogelijk (een activum in video). De 7Artisans 60mm F2.8 II Macro heeft een 9-blads diafragma om zijn bokeh te behandelen. De optische formule is gebaseerd op 11 lenzen verdeeld over 8 groepen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

10 - Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
8.2

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en hoogwaardige prime lens voor je Canon EOS R-systeem, dan is de Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart een uitstekende keuze. Met deze lens kun je portret-, reis-, landschap- en macrofoto's maken, en dankzij het grote maximale diafragma krijg je een natuurlijke bokeh die je onderwerp losmaakt van de achtergrond. De beeldstabilisatie helpt bij het verminderen van bewegingsonscherpte, zodat je uit de hand kunt fotograferen met langere sluitertijden. De lens heeft een vergroting van 1:2, waardoor je kleine details helder in beeld kunt brengen.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere lenzen is de Dual Sensing IS-technologie, die ervoor zorgt dat je zonder vervaging door camerabewegingen kunt fotograferen dankzij de 5-stops beeldstabilisatie. Dit is vooral handig bij macrofotografie, waarbij kleine bewegingen al snel kunnen leiden tot onscherpe foto's. Maar ook voor straat- en reisfotografie is dit een geweldige functie, omdat je hierdoor zonder statief kunt werken en toch scherpe foto's kunt maken.

Een ander voordeel van deze lens is het compacte ontwerp, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen op pad. Het enige nadeel is dat de kortste scherpstelafstand van 17cm iets minder is dan bij sommige andere macrolenzen. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn, maar voor de meeste toepassingen zal het voldoende zijn.

Samengevat is de Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige prime lens voor het maken van portret-, reis-, landschap- en macrofoto's. De lens biedt uitstekende beeldstabilisatie en een groot diafragma, terwijl het compacte ontwerp ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen op pad. Als je op zoek bent naar een lens die je veel flexibiliteit biedt en toch uitstekende prestaties levert, dan is dit zeker een aanrader.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van macro lenzen. Er zijn namelijk 89 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!