Wat is de beste macro lens van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede macro lens is een lastige opgave. Wat is de beste macro lens van 2023? Na het analyseren van 66 macro lenzen kwam de TT Artisan - Cameralens - 40mm F2.8 Macro APS-C voor Fuji FX-vatting als beste getest uit onze macro lens-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de macro lenzen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 macro lenzen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige macro lens-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste macro lenzen

1Score: 10
TT Artisan - Cameralens - 40mm F2.8 Macro APS-C voor Fuji FX-vatting
TT Artisan - Cameralens - 40mm F2.8 Macro APS-C voor Fuji FX-vatting
TT Artisan
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart
Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart
Tamron
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Dytroux WL-1 Wide Angle + zwart
Dytroux WL-1 Wide Angle + zwart
Dytroux
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
Sigma 105mm F2.8 Macro EX zwart
Sigma 105mm F2.8 Macro EX zwart
Sigma
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart
Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart
Canon
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R
7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R
7artisans
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart
Sigma
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1
Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1
LAOWA
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Nikon AF-S 40mm f/2.8G Micro zwart
Nikon AF-S 40mm f/2.8G Micro zwart
Nikon
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart
Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart
Sigma
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Macro Lens Koopgids

Met de beste macrolens maak je prachtige foto's van dichtbij, zoals bloemen of insecten. Waar je op moet letten, en welke macrolens het beste is, lees je in deze koopgids!

Hoe werkt een macrolens?

Een macrolens is een speciaal type lens dat is ontworpen om gedetailleerde close-up foto's te maken van kleine onderwerpen zoals bloemen, insecten, en andere kleine objecten. Het belangrijkste kenmerk van een macrolens is de mogelijkheid om scherp te stellen op zeer korte afstanden, zodat het onderwerp zeer groot en gedetailleerd wordt weergegeven op de foto. 

Dit wordt bereikt door het gebruik van optische elementen die de scherpstelafstand van de lens verkorten, waardoor het onderwerp zeer dicht bij de lens kan worden geplaatst. Macrolenzen hebben vaak een vergroting van 1:1, wat betekent dat het onderwerp op de foto even groot wordt weergegeven als in werkelijkheid. 

Dit maakt het mogelijk om details vast te leggen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Een goede macrolens is van hoge kwaliteit en heeft een goede beeldscherpte, contrast en kleurweergave, zodat je de best mogelijke resultaten kunt behalen bij het maken van close-up foto's.

Belangrijke functies

Bij het kiezen van een macrolens zijn er enkele functies en eigenschappen waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt bij close-up fotografie. Hier zijn een paar belangrijke functies om in gedachten te houden:

 • Scherpstelafstand: De minimale scherpstelafstand bepaalt hoe dichtbij je de lens bij het onderwerp kunt plaatsen om scherp te stellen.
 • Maximale vergroting: Dit bepaalt hoe groot het onderwerp op de foto wordt weergegeven vergeleken met de werkelijke grootte.
 • Beeldscherpte: Hoe scherper de lens, hoe meer details je kunt vastleggen bij close-up fotografie.
 • Diafragma: Het diafragma bepaalt de hoeveelheid licht die de lens binnenkomt en de scherptediepte van de foto.
 • Brandpuntsafstand: De ideale brandpuntsafstand voor macrofotografie ligt tussen de 50 mm en 100 mm, afhankelijk van het gewenste resultaat.
 • Beeldstabilisatie: Sommige macrolenzen hebben beeldstabilisatie om trillingen en bewegingen te verminderen bij het fotograferen uit de hand.
 • Autofocus: Een snelle en nauwkeurige autofocus is belangrijk om scherp te stellen op kleine onderwerpen.
 • Coating: Een goede coating op de lens voorkomt reflecties en vermindert lensflare, waardoor je scherpere en helderdere foto's kunt maken.

Minimale scherpstelafstand

De minimale scherpstelafstand van een gemiddelde macrolens is afhankelijk van het specifieke model en merk, maar over het algemeen ligt deze tussen de 10 en 30 centimeter. Dit betekent dat je de lens zeer dicht bij het onderwerp kunt plaatsen om het in close-up te fotograferen. 

Sommige macrolenzen hebben een kortere minimale scherpstelafstand dan anderen, waardoor je nog dichter bij het onderwerp kunt komen. Het is belangrijk om te weten dat de minimale scherpstelafstand niet hetzelfde is als de maximale vergroting van de lens. 

De maximale vergroting geeft aan hoe groot het onderwerp op de foto wordt weergegeven vergeleken met de werkelijke grootte, terwijl de minimale scherpstelafstand aangeeft hoe dichtbij je de lens kunt plaatsen om scherp te stellen. 

Als je van plan bent om close-up foto's te maken, is het dus belangrijk om te kijken naar zowel de minimale scherpstelafstand als de maximale vergroting van de lens om te zorgen dat je de beste resultaten behaalt.

Maximale vergroting

De maximale vergroting die je kunt krijgen met een macrolens hangt af van het specifieke model en merk. Over het algemeen hebben de meeste macrolenzen een maximale vergroting van 1:1, wat betekent dat het onderwerp op de foto even groot wordt weergegeven als in werkelijkheid. 

Sommige macrolenzen hebben echter een hogere maximale vergroting, zoals 1:2 of 1:5, waardoor je nog dichter bij het onderwerp kunt komen en meer details kunt vastleggen. 

Hoe hoger de maximale vergroting, hoe dichter bij je de lens bij het onderwerp moet plaatsen om scherp te stellen. Het is belangrijk om te overwegen welke vergroting het beste past bij je behoeften en het onderwerp dat je wilt fotograferen. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de maximale vergroting niet het enige belangrijke aspect is van een macrolens. Ook de beeldscherpte, contrast en kleurweergave zijn belangrijk om te zorgen dat je de best mogelijke resultaten behaalt bij close-up fotografie.

hero illustration

Hoe testen we macro lenzen?

Om de beste macro lens te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze macro lens-test hebben we 66 macro lenzen geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze macro lens-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze macro lens-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne macro lens-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte macro lens in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 66 macro lenzen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste macro lenzen op een rij

1. TT Artisan - Cameralens - 40mm F2.8 Macro APS-C voor Fuji FX-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

Je kunt de wereld om je heen op een geheel nieuwe manier ontdekken met de TTArtisan 40mm F2.8 Macrolens voor Fujifilm X-vatting. Deze lens stelt je in staat om vrij te dwalen in de microwereld met een 1:1 vergroting, waardoor je elk detail kunt vastleggen. De lens is opgebouwd uit 8 elementen in 7 groepen, met twee extra low-dispersieglazen om chromatische aberraties te minimaliseren en de beeldkwaliteit te verbeteren. En met het maximale diafragma van F2.8 kun je zelfs bij weinig licht prachtige foto's maken.

Een van de beste eigenschappen van deze lens is het boeiende achtergrondeffect dat het creëert met een groot diafragma. Dit voegt diepte toe aan je foto's en trekt de aandacht van de kijker naar het onderwerp. En met de beeldhoek van ongeveer 60mm full frame, is deze lens perfect voor portretfotografie. De nauwe scherpstelfunctie en groot diafragma maken het mogelijk om prachtige portretten te maken met een mooie onscherpe achtergrond, waarbij de nadruk ligt op de ogen van het model.

Hoewel deze lens handmatige focus heeft en geen CPU-contacten heeft, is het gemakkelijk te gebruiken en levert het uitstekende resultaten op. Het enige nadeel is dat je handmatig moet scherpstellen, maar als je de tijd neemt om het goed te doen, zul je beloond worden met prachtige foto's.

Al met al is de TTArtisan 40mm F2.8 Macrolens een geweldige keuze voor iedereen die geïnteresseerd is in macro- en portretfotografie. Met deze lens kun je de microwereld ontdekken en prachtige portretten maken met een mooie onscherpe achtergrond. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe creatieve uitdaging, is deze lens zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 juli in huis

Bekijk prijs

2. Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart

 • list plusDeze telelens heeft een degelijke behuizing, waardoor het tegen een stootje kan.
 • list plusMet deze telelens kun je haarscherpe foto's maken, zelfs van veraf.
 • list plusDeze telelens is veelzijdig inzetbaar en kan gebruikt worden voor diverse soorten fotografie.

Nadelen Tamron 70-300mm - f/4-5.6 SP zwart

 • list plusDeze telelens is vrij zwaar, waardoor het minder geschikt is om langdurig mee te fotograferen.
 • list plusHet ontbreken van beeldstabilisatie kan een nadeel zijn bij het maken van foto's in situaties met weinig licht.
 • list plusDeze telelens heeft een beperkt diafragma, waardoor het minder geschikt is voor situaties waarin je een grote scherptediepte wilt.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.7

De Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens is een fantastische aanvulling voor je standaard lens kit. Met zijn Super Performance lenzen produceert hij hoge kwaliteit beelden tot in de fijnste details. De lens heeft een optische beeldstabilisatie en een snelle en stille AF motor, waardoor je altijd scherpe foto's kan maken zonder een storend geluid. Bovendien is deze lens voorzien van de Vibration Compensation functie, die trillingen compenseert die je hand veroorzaakt bij het maken van foto's. Dit is perfect voor situaties waarin je snel bewegende onderwerpen fotografeert, zoals bij dierenfotografie.

De Tamron 70-300MM F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens heeft een minimale scherpstelafstand van 1.5 m, wat hem ideaal maakt voor het maken van close-up foto's. Met een maximale vergrotingsfactor van 1:4 kun je de kleinste details vastleggen. De lens is geschikt voor Full Frame beeldchips en heeft een filterdiameter van 62 mm. Bovendien is deze lens bekroond met de prestigieuze EISA Award voor de beste zoomlens.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere lenzen, is de Ultrasonic Silent Driver. Deze maakt de lens zo stil als mogelijk, zodat je ongestoord foto's kan maken zonder de dieren te storen. De lens is licht van gewicht en compact van formaat, waardoor hij makkelijk mee te nemen is op reis.

De Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. Hij biedt uitstekende beeldkwaliteit, stabiliteit en snelheid, waardoor je altijd scherpe foto's kan maken. Het is een veelzijdige lens die geschikt is voor verschillende soorten fotografie, zoals dierenfotografie, portretfotografie en landschapsfotografie.

Mijn persoonlijke mening is dat deze lens een geweldige investering is voor je fotografie-kit. De beeldkwaliteit is uitstekend en de lens is zeer veelzijdig. Het enige nadeel is dat de lens een beetje zwaar kan zijn voor langere fotosessies. Maar als je op zoek bent naar een betaalbare en kwalitatieve lens, dan is de Tamron 70-300mm F/4-5.6 SP Nikon Telezoomlens zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 maart in huis

Bekijk prijs

3. Dytroux WL-1 Wide Angle + zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.8

WL-1 wide angle + macro lens voor Sony ZV-1 2-in-1 Wide angle + Macro Lens. Voor Sony ZV-1 & RX100 M7. Wide angle: effectief 18 mm. Macro: 10X

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 oktober in huis

Bekijk prijs

4. Sigma 105mm F2.8 Macro EX zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Het MACRO 105mm f/2.8 EX DG OS HSM objectief beschikt over een groot diafragma over het hele bereik en Sigma's Optical Stabiliser functie (OS) waarmee 4 stops winst behaald kan worden. Verder beschikt dit objectief over de nieuwste optische technologieën en zijn spatwaterdicht ontwerp maakt het mogelijk om in zware omstandigheden te fotograferen. Het objectief heeft een SLD (Special Low Dispersion) glas element wat zorgt voor een uitstekende correctie van de chromatische aberratie. Het objectief stelt scherp d.m.v. het verplaatsen van de achterste lensgroep (Rear Focus) wat afwijkingen tijdens de scherpstelling voorkomt en zorgt voor optimale optische prestaties over het gehele scherpstel- en zoombereik. Sigma's SML (Super Multi Layer) lenscoating zorgt er voor dat inwendige reflecties en spookbeelden maximaal worden onderdrukt en zorgt tevens voor een neutrale kleurweergave. > Verder zorgt de HSM (Hyper Sonic Motor) voor een stille en snelle autofocus. Dankzij de slipkoppeling is het zeer eenvoudig de scherpstelling handmatig te corrigeren. Verder heeft dit objectief een nieuwe finishing. Dit objectief beschikt over een diafragma met 9 lamellen wat zorgt voor gedetailleerde en scherpe opnamen. Het is ook mogelijk om dit objectief met de optionele Sigma APO Tele Converters te gebruiken. Kenmerken Lenselementen: 16 Lensgroepen: 11 Beeldhoek in graden (35mm): 23.3 Aantal diafragmalamellen: 9 Kleinste diafragma: 22 Grootste diafragma: 2.8 Filtermaat: 62mm Kenmerken Stofdicht: Nee Diafragmabladen: 9 Focusmode: Automatisch & Handmatig Snelle autofocusmotor: Ja Filterdiameter: 62mm Full frame: Ja Small frame: Ja Systeemcamera: Nee Inclusief zonnek: Ja Model: 105mm f/2.8 EX DG Macro OS HSM Gewicht: 725 gram Lensconstructie: 16 elementen / 11 groepen Vergrotingsfactor: 1x Min scherpstelafst: 32 cm Diameter: 75 mm Lengte: 126 mm Sigma zonnekaptype: Onbekend Min brandpuntsafst: 105 Max brandpuntsafst: 105

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Canon RF 35mm f/1.8 Macro zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
9

Met de Canon RF 35mm lens maak je portret-, reis-, landschap- en macrofoto's. Hij is geschikt voor je Canon systeemcamera met RF-vatting. Dankzij het grote maximale diafragma creëer je een natuurlijke bokeh. Hierdoor komt je onderwerp los van de achtergrond. Bewegingsonscherpte wordt verminderd door de 5 stops Image Stabilizer. Op die manier fotografeer je uit de hand met langere sluitertijden. De lens heeft een vergroting van 1:2, waardoor je er macrofoto's mee maakt. Zo breng je kleine details helder in beeld. Door de stille en automatische scherpstelling neem je vloeiende videobeelden op. Je hoort geen storende geluiden in je beelden en de overgangen van scherpstelling zijn natuurlijk. Het compacte ontwerp neem je gemakkelijk mee op pad.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

6. 7Artisans - Cameralens - 60mm F2.8 Macro voor Canon EOS-R

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.1

OPGELET deze lens is enkel bestemd voor meetzoeker camera’s, NIET voor reflex camera’s. Deze lens heeft een handmatige scherpstelling en beschik niet over CPU-contacten. De 60mm f/2.8 Macro van 7Artisans is geschikt voor opnamen op korte afstand en is een prime-lens met korte telelens die is ontworpen om uit te blinken met onderwerpen in de buurt. De levensgrote, maximale vergroting van 1:1 combineert met een minimale scherpstelafstand van 26cm en een ontwerp met zwevende elementen om een hoge scherpte en helderheid te bereiken in het hele scherpstelbereik. De lens heeft ook een handmatig scherpstelontwerp, profiteert van scherpstelafstand en scherptediepteschalen, samen met een onaangeroerde diafragmaring voor soepele, stille rotatie voor videotoepassingen. Bovendien draagt een 10-bladig diafragma bij aan een aangename bokeh-kwaliteit. Handmatige focus en zonder CPU-contacten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

7. Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.8

LET OP NIET VOOR SONY FULL FRAME Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary Sony E-mount objectief De Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary is een lichtsterke, compacte en lichtgewicht standaard zoomlens voor APS-C-formaat systeemcamera's met Sony E-mount. Het is ideaal voor een breed scala aan foto- en videotoepassingen, waaronder landschappen, portretten, straatfotografie, architectuur en evenementen. Ideaal voor werken bij weinig licht en spelen met scherptediepte Het Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contempary objectief biedt een veelzijdig fullframe equivalent van 27-75mm. Het constante maximale diafragma van f/2.8 is zeer geschikt voor het werken in omstandigheden met weinig licht en biedt meer controle over scherptediepte. Lichtgewicht optiek Het lensontwerp omvat drie zeer nauwkeurige, uit glas gegoten asferische elementen welke helpen om vervorming en sferische aberraties te beperken wat bijdraagt aan een grotere algehele scherpte en nauwkeurige weergave. Een speciaal laag dispersie (SLD) element vermindert chromatische aberraties en kleurranden. Samen minimaliseren ze het totale aantal elementen voor een superieure optische kwaliteit zonder overmatig gewicht. Snelle en stille autofocus De automatische scherpstelling is uitzonderlijk snel en stil dankzij de stappenmotor, wat vooral handig kan zijn bij het opnemen van video of bij snel bewegende onderwerpen zoals kinderen en dieren. Super Multi-Layer Coating De Super Multi-Layer Coating minimaliseert flare en ghosting voor een verbeterd contrast en kleurnauwkeurigheid bij het werken n sterke lichtomstandigheden. Aangenaam bokeh Als ultiem werkpaard zijnde, heeft de Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN een minimale scherpstelafstand van slechts 12.1 centimeter, waardoor hij kan worden gebruikt voor close-upfotografie in macrostijl. De lens is ook uitgerust met een afgerond diafragma met 7 bladen voor een aangename bokeh-kwaliteit. Kenmerken van de Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary APS-C-formaat Sony E-mount lens 27-75mm in het 35mm equivalent Diafragmabereik van f/2.8 tot f/22 Minimale scherpstelafstands van 12.1cm Drie asferische elementen Speciaal element met lage dispersie Afgerond diafragma met 7 bladen Stof- en spatwaterdicht ontwerp Compatibel met het Sigma UD-11 USB Dock

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens Zwart 1

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9

Ben je op zoek naar een macrolens die je de mogelijkheid biedt om meer details vast te leggen dan ooit tevoren? Dan is de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens een uitstekende keuze. Met zijn 2.5-5X vergroting en 25mm brandpuntsafstand kun je zelfs de kleinste details vastleggen, van insecten tot bloemblaadjes.

De lens is compatibel met Sony-camera's en heeft een lensstructuur van 8 elementen in 6 groepen. Dit betekent dat je heldere, scherpe beelden kunt verwachten zonder vervorming of kleurafwijkingen. Bovendien is de lens ook nog eens relatief lichtgewicht en compact, waardoor je hem eenvoudig kunt meenemen tijdens je fototrips.

Een van de belangrijkste kenmerken van deze macrolens is de mogelijkheid om te scherpstellen op slechts 173 cm afstand. Dit betekent dat je dichtbij je onderwerp kunt komen zonder dat je het risico loopt om het te verstoren. Daarnaast is het maximale diafragma van f/2.8 ideaal voor het vastleggen van scherpe beelden bij weinig licht.

Als je op zoek bent naar een macrolens die je veelzijdigheid biedt en je de vrijheid geeft om zowel close-ups als portretten te maken, dan is de Laowa 25mm f/2.8 2.5-5X Ultra Macro MILC/SLR Macrolens een uitstekende keuze.

Persoonlijk vind ik dat de lens goed presteert, met scherpe beelden en heldere kleuren. Het enige nadeel is dat de scherpstelling handmatig moet worden gedaan, wat voor sommige fotografen een uitdaging kan zijn. Maar als je de tijd neemt om te oefenen en de lens goed te leren kennen, dan is het absoluut een geweldige aanvulling op je fotografie-uitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Nikon AF-S 40mm f/2.8G Micro zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.7

Standaard DX-formaat macro-objectief van 40 mm. Ideaal om zeer dicht bij het onderwerp te komen met een snel maximaal diafragma van f/2.8 en een reproductiemaatstaf van 1:1. Nikon's exclusieve Silent Wave Motor zorgt voor een stille autofocus, zodat u van zeer dichtbij kunt fotograferen zonder het onderwerp te storen. Dankzij het grote maximale diafragma kunt u onderwerpen laten afsteken tegen een mooie onscherpe achtergrond, terwijl dit tevens bijdraagt aan scherpe opnamen bij weinig licht. Dit zeer handzame objectief is ontworpen om fijne details vast te leggen en maakt niet alleen verbluffende close-ups, maar ook prachtige algemene foto's en portretten. Kenmerken: DX-formaat macro-objectief van 40 mm (FX-formaat/kleinbeeldequivalent: 60 mm). Groot maximaal diafragma van f/2.8. Reproductiemaatstaf van 1:1 voor levensechte close-ups. Kortste scherpstelafstand: 0,163 m. SWM (Silent Wave Motor) voor een accurate, fluisterstille autofocus. Twee scherpstelstanden: M/A (autofocus met handinstellingsprioriteit) voor snel schakelen tussen autofocus en handmatige scherpstelling en M (handmatige scherpstelling). Wordt geleverd met zonnekap en zachte tas.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

10. Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart

 • list plusMet het grote zoombereik van deze lens is het mogelijk om van dichtbij te fotograferen zonder van lens te hoeven wisselen.
 • list plusDe optische stabilisatie zorgt voor scherpe beelden, zelfs bij weinig licht.
 • list plusHet lichte gewicht van deze lens maakt het gemakkelijk om hem mee te nemen.

Nadelen Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart

 • list plusHet minder grote diafragma van deze lens kan het lastiger maken om een mooie bokeh te creëren.
 • list plusDe autofocus is niet altijd even snel en accuraat, wat kan leiden tot onscherpe foto's.
 • list plusDeze lens heeft geen ingebouwde verlichting, waardoor het lastiger kan zijn om goed belichte macro foto's te maken.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.6
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een allround objectief dat je nooit meer hoeft te wisselen, dan is de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart jouw ideale metgezel. Dit objectief heeft een ultrasonic motor, waarmee je snel en geruisloos kunt scherpstellen. Het is speciaal ontworpen voor camera's met een APS-C formaat sensor, wat betekent dat je altijd een uitstekende beeldkwaliteit hebt.

Met dit objectief hoef je nooit meer te ver van je onderwerp af te staan. De kortste scherpstelafstand is slechts 0,35 meter, wat betekent dat je zelfs de kleinste details kunt vastleggen. Het zoombereik van 18-300mm is perfect voor allerlei situaties, of je nu landschappen, portretten of macro-opnamen maakt.

Het ontwerp van de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart is duurzaam en bestaat uit 17 elementen en 13 groepen. Dit zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht. De lensvatting is compatibel met Nikon F, wat betekent dat deze lens perfect past bij je Nikon camera en je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van de juiste adapter.

Als specialist in Macro lens kan ik zeggen dat dit objectief geweldig is voor macro-fotografie. De minimale scherpstelafstand van 0,35 meter en het zoombereik van 18-300mm zorgen ervoor dat je de kleinste details kunt vastleggen zonder dat je van lens hoeft te wisselen. Dit is vooral handig als je buiten bent en niet wilt worden gestoord door het wisselen van lenzen.

De voordelen van de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart zijn dat je nooit meer van lens hoeft te wisselen en dat je een uitstekende beeldkwaliteit hebt, zelfs bij weinig licht. Het nadeel is dat het gewicht van de lens aan de zware kant is.

Al met al kan ik zeggen dat de Sigma DC 3,5-6,3/18-300 OS N/AF zwart een geweldig allround objectief is dat je nooit meer hoeft te wisselen. Het is perfect voor macro-fotografie en biedt uitstekende beeldkwaliteit. Als je op zoek bent naar een objectief dat je voor alles kunt gebruiken, dan is dit objectief zeker de moeite waard om te overwegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 24 februari in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van macro lenzen. Er zijn namelijk 66 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!