Bestenu

Wat is de beste fisheye lens van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede fisheye lens is een lastige opdracht. Wat is de beste fisheye lens van 2023? Na het testen van 49 fisheye lenzen kwam de Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart als beste uit onze fisheye lens-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de fisheye lenzen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fisheye lenzen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fisheye lens-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste fisheye lenzen

1Score: 9.9
Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart
Beste Fisheye lens voor landschapsfotografie
Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
7artisans - Cameralens - 4mm
Beste Fisheye lens voor creatieve fotografie
7artisans - Cameralens - 4mm
7artisans
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting
Beste Fisheye lens voor actiefotografie
TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting
TT Artisan
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.7
7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 voor M43-vatting (Panasonic/Olympus), zwart
7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 voor M43-vatting (Panasonic/Olymp...
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Fuji FX-vatting
7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Fuji FX-vatting
7artisans
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olympus M43-vatting
7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olym...
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 APS-C voor Fuji Fx-vatting
7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 APS-C voor Fuji Fx-vatting
7artisans
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
TT Artisan - Cameralens - 7,5mm F2.0 APS-C voor Sony E-vatting -
TT Artisan - Cameralens - 7,5mm F2.0 APS-C voor Sony E-vatting -
TT Artisan
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
Samyang 8mm T3.1 Cine UMC
Samyang 8mm T3.1 Cine UMC
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
7artisans - Cameralens - 4mm zwart
7artisans - Cameralens - 4mm zwart
7artisans
Ga naar laagste prijs
hero illustration

Hoe testen we fisheye lenzen?

Om de beste fisheye lens te vinden, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fisheye lens-test hebben we 49 fisheye lenzen vergeleken.
illustration
De eerste variabel in onze fisheye lens-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fisheye lens-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne fisheye lens-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het aanschaffen van de beste fisheye lens in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 49 fisheye lenzen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

Gerelateerde producten

De beste fisheye lenzen op een rijtje

1 - Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Fisheye lens voor landschapsfotografie: Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart

Voordelen

  • list plusDeze lens heeft een kleur die overeenkomt met de afbeelding, wat een voordeel is voor fotografen die op zoek zijn naar een specifieke look.
  • list plusDeze lens is een betaalbare optie voor fotografen die een fisheye lens willen gebruiken, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • list plusDeze lens is gebruiksvriendelijk, waardoor het eenvoudig te bedienen is en een goede optie is voor beginners.

Nadelen Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart

  • list plusDeze lens is kwetsbaar, wat betekent dat het extra voorzichtig moet worden behandeld om schade te voorkomen.
  • list plusHet heeft een 3/4 sensor, wat betekent dat het niet geschikt is voor groothoekfotografie.
  • list plusHet is een relatief kleine lens, wat betekent dat het niet geschikt is voor professionele fotografen die veel details willen vastleggen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.8

Op zoek naar een compacte, stofdichte en veelzijdige Fisheye lens? Dan is de Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart een geweldige keuze voor jouw MicroFT camera! Met een kortste scherpstelafstand van 0,20 m en een maximaal diafragma van f/8-8, kun je deze lens gebruiken voor groothoekopnamen en fascinerende close-ups. De lens heeft een diameter van M.Zuiko 9mm en een lengte van slechts 56 mm, waardoor je deze altijd op je camera kunt laten zitten als beschermende bodydop.

Met vijf elementen in vier groepen is deze lens gebouwd om scherpe, heldere beelden te leveren. Het enige nadeel is dat er slechts één diafragmablad is, wat betekent dat de bokeh wat minder zacht kan zijn dan bij lenzen met meerdere bladen. De lens heeft ook geen filterdiameter, wat betekent dat je geen filters kunt gebruiken. Maar als je op zoek bent naar een compacte en veelzijdige Fisheye lens die je altijd bij je kunt dragen, dan is dit een geweldige keuze.

De Olympus 9mm f/8.0 Body Cap zwart is perfect voor fotografen die op zoek zijn naar een Fisheye lens die zowel compact als veelzijdig is. Het is geweldig voor groothoekopnamen, close-ups en creatieve fotografie. Als je op zoek bent naar een lens die je altijd bij je kunt dragen en die geweldige beelden produceert, dan is dit een geweldige keuze voor jou!

In mijn persoonlijke mening is dit een geweldige Fisheye lens voor de prijs. Het is compact, veelzijdig en produceert scherpe beelden. Het enige nadeel is dat er slechts één diafragmablad is en geen filterdiameter. Maar als je op zoek bent naar een Fisheye lens die je altijd bij je kunt dragen en die geweldige beelden produceert, dan is dit een geweldige keuze voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - 7artisans - Cameralens - 4mm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Fisheye lens voor creatieve fotografie: 7artisans - Cameralens - 4mm

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een lens die een compleet nieuw perspectief op je foto's kan bieden? Dan is de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens zeker iets voor jou! Met zijn unieke gezichtsveld van maar liefst 225° kan deze lens een cirkelvormig fisheye-perspectief creëren op je M43- of APS-C-camera. Het resultaat? Een schokkend en aanstekelijk effect dat je foto's naar een hoger niveau tilt.

Wat deze lens zo bijzonder maakt, is dat je met slechts 2-3 opnames een 360° volledig panoramabeeld kunt maken. Bovendien is de lens extreem draagbaar met zijn gewicht van slechts 201g, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. En als je op zoek bent naar nog meer creativiteit, kan je de lens zelfs monteren op DJI Inspire X5-camera's voor een nog unieker perspectief.

Een ander voordeel van de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens is zijn grote diafragma van F2.8. Hierdoor kan je meer lichtinlaat krijgen en nog creatiever worden in je fotografie. De korte scherpstelafstand van slechts 0,085 m zorgt ervoor dat je dicht bij je onderwerp kunt komen en het contrast tussen dichtbij en veraf benadrukt.

Natuurlijk heeft deze lens ook enkele nadelen. Doordat het perspectief zo sterk is, kan het soms wat overweldigend zijn en is het niet geschikt voor alle situaties. Maar als je op zoek bent naar een lens waarmee je creatief kunt zijn en een compleet nieuwe dimensie aan je foto's kunt geven, dan is de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens zeker een goede keuze.

Als ik deze lens zou moeten beoordelen vanuit het perspectief van een gebruiker, zou ik zeggen dat het een geweldige aanvulling is op je fotografie-uitrusting. Het is niet de meest veelzijdige lens, maar als je hem op de juiste manier gebruikt, kan hij echt een verschil maken. Ik raad deze lens dan ook zeker aan aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging in de fotografie!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

3 - TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Fisheye lens voor actiefotografie: TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.9

Ben jij op zoek naar een kwalitatief goede Fisheye lens voor jouw Fujifilm camera? Dan is de TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting zeker een aanrader! Deze lens is speciaal ontworpen voor APS-C camera's en heeft een maximaal diafragma van f/2, waardoor je ook in situaties met weinig licht nog mooie foto's kunt maken.

Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0.125 m en een brandpuntsafstand van 7.5 mm is deze lens perfect voor het maken van landschapsfoto's, avondfotografie en het creëren van speciale effecten. Deze lens heeft 7 diafragmabladen wat zorgt voor een mooie bokeh en scherptediepte.

Wat deze lens echt bijzonder maakt, is de combinatie van een wisselbare APS-C 'Fisheye'-lens en de Fujifilm X-vatting. Hierdoor kun je genieten van de voordelen van een fisheye-lens met de kwaliteit van een Fujifilm camera. De lens is makkelijk te monteren en demonteren, waardoor je snel van lens kunt wisselen.

Een Fisheye lens kan een geweldige toevoeging zijn aan jouw fotografiecollectie. Het maakt het mogelijk om bijvoorbeeld architectuur of landschappen op een unieke manier vast te leggen. Houd er wel rekening mee dat de vervorming van de lens niet voor elke situatie geschikt is en dat het soms wat tijd kan kosten om de juiste compositie te vinden.

Al met al is de TT Artisan - Cameralens - 7,5 mm F2.0 APS-C voor Fuji FX-vatting een uitstekende keuze voor fotografen die graag experimenteren met Fisheye lenzen. De combinatie met de Fujifilm X-vatting maakt deze lens uniek en de kwaliteit is zeker de prijs waard.

Persoonlijk vind ik het een geweldige lens om mee te werken en ik ben vooral fan van de korte scherpstelafstand en het diafragma van f/2. Het enige nadeel dat ik kan noemen is dat het soms even kan duren voordat je de juiste compositie hebt gevonden, maar dat is inherent aan het gebruik van een Fisheye lens.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

4 - 7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 voor M43-vatting (Panasonic/Olympus), zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. 7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 voor M43-vatting (Panasonic/Olympus), zwart

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
8.6

7 Artisans 4MM F2.8 Met een uniek gezichtsveld van 225° kan de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens een cirkelvormig fisheye-perspectief creëren op Micro Four Thirds (M43) en APS-C-camera's. Fotografen kunnen een 360° volledig panoramabeeld maken met minimaal 2-3 opnames. De lens weegt slechts 201g, waardoor het extreem draagbaar is en fotografen overal en altijd creatieve foto's kunnen maken. De lens kan ook worden gemonteerd op DJI Inspire X5-camera's voor het creëren van een uniek perspectief dat je nog nooit eerder hebt gezien. 7 Artisans 4mm F2.8 De 4mm F2.8 is een fisheye lens met een 225° ultragroothoekcirkel. De F2.8 groot diafragma, de dichtstbijzijnde scherpstelafstand is 0,085 m (objectafstand) en de compacte complete body weegt slechts 210 g. Kan een verscheidenheid aan creatieve leuke foto's en video's maken, een breed scala aan toepassingen. Omtrekzicht Het beeldhoekbereik van 225° creëert een sterk perspectiefeffect wanneer u dicht bij het onderwerp fotografeert, waarbij het contrast tussen het onderwerp dichtbij en groot en veraf wordt benadrukt, waardoor het resulterende beeld een schokkend en aanstekelijk effect krijgt. 360° panoramisch uitzicht met slechts twee opnames. F2.8 Groot diafragma Maximaal diafragma F2.8, grotere lichtinlaat, meer ruimte voor creativiteit. Met ultragroothoek, sterrenhemel en nachtopnamen kunnen ook een betere ervaring hebben. De dichtstbijzijnde fotografieafstand is slechts 0,085 m, de maximale vergroting van 0,11 kan een overdreven vastgoedeffect krijgen, leuker, beter speelbaar. Metalen behuizing, compact en lichtgewicht Prachtige volledig metalen behuizing, duurzaam, lichtgewicht uiterlijk en 210g lichaamsgewicht, kan zelfs in de zak worden gedragen op een "trip to go". Nieuwe gameplay neemt je mee om Gods perspectief te ervaren M43-vatting ontwerp, 210g lens body, perfect aangepast aan DJI Goku serie drones, vattting DJI x5 serie gimbal camera gebruik. Of het nu op de grond of in de lucht is, het geeft je een nieuwe visuele ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

5 - 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Fuji FX-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Fuji FX-vatting

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een Fisheye lens voor je Fujifilm X-camera, dan is de 7 Artisans 7.5mm F2.8 MKII APS-C zeker het overwegen waard. Deze lens is speciaal ontworpen voor meetzoeker camera's en is niet geschikt voor reflex camera's. De lens heeft een handmatige scherpstelling en beschikt niet over CPU-contacten, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je gewend bent om handmatig te fotograferen.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere Fisheye lenzen is de optische structuur. De tweede generatie van deze lens is geoptimaliseerd met enkel glas met een hogere brekingsindex, wat de chromatische aberratie effectief verbetert. Dit zorgt voor een uitstekende beeldkwaliteit en een veel beter gezichtsveld dan de vorige generatie. Bovendien is het polijsten van het glas veel nauwkeuriger en ingewikkelder dan voorheen, waardoor de algehele prestaties van de lens verbeterd zijn.

Met een maximaal diafragma van f/2.8 en een kortste scherpstelafstand van 0.12 m, is deze lens perfect voor creatieve fotografie en het vastleggen van groothoekbeelden. Het is ook een geweldige lens voor landschapsfotografie, architectuurfotografie en zelfs voor het vastleggen van skateboarders en andere actiesporten.

Een nadeel van deze lens is dat het handmatig scherpstellen soms een uitdaging kan zijn, vooral als je niet gewend bent aan handmatig scherpstellen. Bovendien kan de lens soms last hebben van vervorming aan de randen van het beeld, wat kan leiden tot enig verlies van details.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de 7 Artisans 7.5mm F2.8 MKII APS-C en zou ik het ten zeerste aanbevelen aan elke Fujifilm X-camera gebruiker die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatieve Fisheye lens.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 februari in huis

Bekijk prijs

6 - 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olympus M43-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olympus M43-vatting

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.9

Op zoek naar een Fisheye lens voor je meetzoeker camera? Dan is de 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olympus M43-vatting zeker het overwegen waard. Deze lens is geoptimaliseerd in de optische structuur en de beeldkwaliteit is dienovereenkomstig verbeterd. Dankzij het gebruik van enkel glas met een hogere brekingsindex en HOYA ED-glas wordt chromatische aberratie effectief verbeterd. Bovendien is de optische lengte ingekort, waardoor de lens compacter is dan de vorige generatie. Het volledig metalen spiegellichaam zorgt voor een stevige en duurzame constructie, terwijl de gegalvaniseerde wolfraamstaalkleur de lensbevestiging nog mooier maakt.

Met een maximaal diafragma van f/2,8 en een kortste scherpstelafstand van 0.12 m, is deze lens perfect voor het vastleggen van unieke en creatieve perspectieven. De 11 diafragmabladen zorgen voor een mooie bokeh en de maximale brandpuntsafstand van 7.5mm biedt een indrukwekkend breed gezichtsveld. De lensvatting is MicroFT, wat betekent dat deze lens compatibel is met Panasonic/Olympus M43 camera's.

Hoewel deze lens geweldige voordelen biedt, moet je wel rekening houden met de eigenschappen van een Fisheye lens. Het vervormde effect kan soms te veel zijn voor sommige foto's. Ook moet je voorzichtig zijn met het gebruik van een Fisheye lens voor portretten, omdat gezichten kunnen worden vervormd.

Over het algemeen is de 7 Artisans - Cameralens - 7.5mm F2.8 MKII APS-C voor Panasonic/Olympus M43-vatting zeker de moeite waard om te overwegen als je op zoek bent naar een Fisheye lens. Het biedt geweldige optische prestaties en is geschikt voor verschillende fotografische situaties. Als je van experimenteren houdt en unieke perspectieven wilt vastleggen, is dit de lens voor jou.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

7 - 7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 APS-C voor Fuji Fx-vatting

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. 7artisans - Cameralens - 4mm F2.8 APS-C voor Fuji Fx-vatting

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.3

7 Artisans 4MM F2.8 Met een uniek gezichtsveld van 225° kan de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens een cirkelvormig fisheye-perspectief creëren op Micro Four Thirds (M43) en APS-C-camera's. Fotografen kunnen een 360° volledig panoramabeeld maken met minimaal 2-3 opnames. De lens weegt slechts 201g, waardoor het extreem draagbaar is en fotografen overal en altijd creatieve foto's kunnen maken. De lens kan ook worden gemonteerd op DJI Inspire X5-camera's voor het creëren van een uniek perspectief dat je nog nooit eerder hebt gezien. 7 Artisans 4mm F2.8 De 4mm F2.8 is een fisheye lens met een 225° ultragroothoekcirkel. De F2.8 groot diafragma, de dichtstbijzijnde scherpstelafstand is 0,085 m (objectafstand) en de compacte complete body weegt slechts 210 g. Kan een verscheidenheid aan creatieve leuke foto's en video's maken, een breed scala aan toepassingen. Omtrekzicht Het beeldhoekbereik van 225° creëert een sterk perspectiefeffect wanneer u dicht bij het onderwerp fotografeert, waarbij het contrast tussen het onderwerp dichtbij en groot en veraf wordt benadrukt, waardoor het resulterende beeld een schokkend en aanstekelijk effect krijgt. 360° panoramisch uitzicht met slechts twee opnames. F2.8 Groot diafragma Maximaal diafragma F2.8, grotere lichtinlaat, meer ruimte voor creativiteit. Met ultragroothoek, sterrenhemel en nachtopnamen kunnen ook een betere ervaring hebben. De dichtstbijzijnde fotografieafstand is slechts 0,085 m, de maximale vergroting van 0,11 kan een overdreven vastgoedeffect krijgen, leuker, beter speelbaar. Metalen behuizing, compact en lichtgewicht Prachtige volledig metalen behuizing, duurzaam, lichtgewicht uiterlijk en 210g lichaamsgewicht, kan zelfs in de zak worden gedragen op een "trip to go". Nieuwe gameplay neemt je mee om Gods perspectief te ervaren M43-vatting ontwerp, 210g lens body, perfect aangepast aan DJI Goku serie drones, vattting DJI x5 serie gimbal camera gebruik. Of het nu op de grond of in de lucht is, het geeft je een nieuwe visuele ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 februari in huis

Bekijk prijs

8 - TT Artisan - Cameralens - 7,5mm F2.0 APS-C voor Sony E-vatting -

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. TT Artisan - Cameralens - 7,5mm F2.0 APS-C voor Sony E-vatting -

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.4

Als je op zoek bent naar een Fisheye-lens voor je Sony camera, dan is de TT Artisan 7,5mm F2.0 APS-C lens zeker het overwegen waard. Deze lens is speciaal ontworpen voor APS-C camera's met een Sony E-vatting en biedt een maximaal diafragma van f/2.0. Dit maakt hem lichtsterk genoeg voor landschapsfotografie, avondfotografie en speciale effecten.

Met een brandpuntsafstand van 7,5mm is deze lens perfect voor het maken van unieke foto's met een fish-eye perspectief. Het aantal diafragmabladen van 7 zorgt voor een mooie bokeh. Bovendien heeft deze lens een minimale scherpstelafstand van slechts 0,125m, waardoor je dicht bij je onderwerp kunt komen.

Wat deze lens echt onderscheidt van andere Fisheye-lenzen, is de kwaliteit van de lensconstructie. TT Artisan staat bekend om hun hoogwaardige lenzen en deze lens is daarop geen uitzondering. De lens is gemaakt van duurzame materialen en is zeer betrouwbaar in gebruik.

Hoewel de fish-eye lens in sommige situaties een nadeel kan zijn, zoals bij het maken van portretten, biedt het wel een unieke en creatieve manier om de wereld te zien. De TT Artisan 7,5mm F2.0 APS-C lens is de perfecte keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een hoogwaardige fish-eye lens voor hun Sony camera.

Mijn persoonlijke mening is dat deze lens een geweldige aanvulling is op elke fotografie-uitrusting. De kwaliteit van de constructie is indrukwekkend en de fish-eye lens biedt een unieke manier om de wereld vast te leggen. Echter, het is belangrijk om het gebruik van de lens te beperken tot situaties waarin de fish-eye look goed tot zijn recht komt. Al met al kan ik de TT Artisan 7,5mm F2.0 APS-C lens zeker aanbevelen aan elke fotograaf die zijn of haar creativiteit naar een hoger niveau wil tillen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 3 maart in huis

Bekijk prijs

9 - Samyang 8mm T3.1 Cine UMC

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. Samyang 8mm T3.1 Cine UMC

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.2

"Een van de meest compacte en lichtste APS-C Fisheye�s ter wereld.De Samyang 8mm T3.1 UMC Fisheye CS II is een hoge kwaliteit ultra groothoekobjectief met een enorm gezichtsveld van 180 graden. De bijzondere optische constructie met twee a-sferische en 3 ED lenselementen zorgt voor optimale optische prestaties. De Samyang 8mm Fisheye is voorzien van de nieuwste generatie Samyang anti-reflectie ultra multi-coating (UMC) om flare en ghosting minimaliseren. De ge�ntegreerde zonnekap helpt ook nog eens om flare te verminderen.Door de zeer grote scherptediepte van zo'n kleine brandpuntsafstand, kan de juiste scherpstelafstand gemakkelijk worden bereikt door eenvoudig de geschatte afstand in te stellen op de afstandsschaal van het objectief. Zoals bij alle handmatig scherp te stellen objectieven, is het aan te raden om in kritische omstandigheden de Live View stand van de camera te gebruiken om zo de scherpstelling te kunnen fine-tunen. De Samyang 8mm T3.1 Fisheye is ook geschikt voor het maken van panorama's en 360 graden virtuele rondleidingen.Samyang �s unieke Cine mogelijkheden De Samyang Cine serie objectieven staat meer precies videowerk toe door T markeringen. Doordat het objectief voorzien is van een gekartelde scherpstelring is het standaard te gebruiken met een follow focus systeem. U kunt het diafragma stil en soepel veranderen met de ontkoppelde traploze diafragmaring. Ook staan de afstandsschaal en T-nummers op beide zijden van het objectief voor extra gemak bij het filmen. Tot slot zijn alle Samyang Cine objectieven van gelijke lengte en gelijke kleurtemperatuur, zodat ze zonder problemen verwisselt kunnen worden tijdens het filmen.Dit objectief is verkrijgbaar met een zwarte of zilverkleurige afwerking en leverbaar voor de volgende vattingen: Sony E, Fujifilm X, Canon M en Samsung NX. Merk: Samyang Inhoud doos: Objectief, Lensdoppen, Buidel, Handleiding Kleur: Zwart Lensvatting: Sony E Mount: Sony E-Mount Brandpunt: 8 mm T-stop: 3.1 Close focus: 30 cm Geschikt voor full-frame: Nee Autofocus: Nee Beeldstabilisatie: Nee Beeldhoek: 180 � Grootste lensopening: 3.1 T/ Kleinste lensopening: 22 T/ Lengte: 64.5 mm Diameter: 73.6 mm Gewicht: 270 gram Garantietermijn: 60 maanden "

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

10 - 7artisans - Cameralens - 4mm zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. 7artisans - Cameralens - 4mm zwart

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.6

7 Artisans 4MM F2.8 Met een uniek gezichtsveld van 225° kan de 7artisans 4mm f/2.8 fisheye lens een cirkelvormig fisheye-perspectief creëren op Micro Four Thirds (M43) en APS-C-camera's. Fotografen kunnen een 360° volledig panoramabeeld maken met minimaal 2-3 opnames. De lens weegt slechts 201g, waardoor het extreem draagbaar is en fotografen overal en altijd creatieve foto's kunnen maken. De lens kan ook worden gemonteerd op DJI Inspire X5-camera's voor het creëren van een uniek perspectief dat je nog nooit eerder hebt gezien. 7 Artisans 4mm F2.8 De 4mm F2.8 is een fisheye lens met een 225° ultragroothoekcirkel. De F2.8 groot diafragma, de dichtstbijzijnde scherpstelafstand is 0,085 m (objectafstand) en de compacte complete body weegt slechts 210 g. Kan een verscheidenheid aan creatieve leuke foto's en video's maken, een breed scala aan toepassingen. Omtrekzicht Het beeldhoekbereik van 225° creëert een sterk perspectiefeffect wanneer u dicht bij het onderwerp fotografeert, waarbij het contrast tussen het onderwerp dichtbij en groot en veraf wordt benadrukt, waardoor het resulterende beeld een schokkend en aanstekelijk effect krijgt. 360° panoramisch uitzicht met slechts twee opnames. F2.8 Groot diafragma Maximaal diafragma F2.8, grotere lichtinlaat, meer ruimte voor creativiteit. Met ultragroothoek, sterrenhemel en nachtopnamen kunnen ook een betere ervaring hebben. De dichtstbijzijnde fotografieafstand is slechts 0,085 m, de maximale vergroting van 0,11 kan een overdreven vastgoedeffect krijgen, leuker, beter speelbaar. Metalen behuizing, compact en lichtgewicht Prachtige volledig metalen behuizing, duurzaam, lichtgewicht uiterlijk en 210g lichaamsgewicht, kan zelfs in de zak worden gedragen op een "trip to go". Nieuwe gameplay neemt je mee om Gods perspectief te ervaren M43-vatting ontwerp, 210g lens body, perfect aangepast aan DJI Goku serie drones, vattting DJI x5 serie gimbal camera gebruik. Of het nu op de grond of in de lucht is, het geeft je een nieuwe visuele ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fisheye lenzen. Er zijn immers 49 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!