Wat is de beste Luchtkoeler van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede Luchtkoeler is een lastige uitdaging. Wat is de beste Luchtkoeler van 2023? Na het testen van 2499 Luchtkoelers kwam de Honeywell Portable Evaporative Air Cooler als beste getest uit onze Luchtkoeler-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Luchtkoelers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Luchtkoelers-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Luchtkoeler-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Luchtkoelers

1Score: 9.6
Honeywell Portable Evaporative Air Cooler
Beste luchtkoeler
Honeywell Portable Evaporative Air Cooler
Honeywell
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.2
HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler
Optimaal voor het koelen van grote ruimtes
HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler
HESSAIRE
3Score: 9.1
Skonyon 3-in-1 Evaporative Air Cooler
Opvallend licht en kosteneffectief
Skonyon 3-in-1 Evaporative Air Cooler
Skonyon
4Score: 8.6
SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler
SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler
SKYICE
5Score: 8.3
Sharper Image Freestanding Portable Evaporative
Sharper Image Freestanding Portable Evaporative
Sharper Image
6Score: 7.9
Evapolar Personal Evaporative Air Cooler
Evapolar Personal Evaporative Air Cooler
Evapolar
Ga naar laagste prijs
7Score: 7.6
Arctic Air Pure Chill 2.0
Arctic Air Pure Chill 2.0
Arctic Air
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.2
Portacool Cyclone 120 Portable Evaporative
Ideaal voor het koelen van de garage of werkplaats
Portacool Cyclone 120 Portable Evaporative
Portacool
hero illustration

De Bestenu Luchtkoeler Koopgids

De beste luchtkoeler houdt je kamer tijdens de zomerdagen heerlijk koel, en kost minder dan een airconditioner. Welke modellen er zijn, en waar je op moet letten, ontdek je hier!

Wat is een luchtkoeler en hoe werkt het?

Een luchtkoeler is een apparaat dat wordt gebruikt om de lucht in een kamer te koelen. Het werkt door water te gebruiken om de lucht te koelen, in plaats van de koude lucht te genereren zoals bij een airconditioner.

Een typische luchtkoeler bevat een watertank en een ventilator. Het water wordt uit de tank gepompt en naar een koelkussen gebracht dat aan de voorkant van de ventilator is bevestigd. De lucht wordt door het kussen geduwd en wordt vervolgens de kamer in geblazen.

Het water in het koelkussen verdampt en helpt warmte uit de lucht te onttrekken, waardoor de temperatuur in de kamer wordt verlaagd. Sommige luchtkoelers hebben ook een ingebouwde luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in de kamer te verhogen, wat vooral handig kan zijn tijdens droge zomers.

Het beste van alles is dat luchtkoelers energiezuiniger zijn dan airconditioners, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn. Ze zijn ook stiller dan airconditioners en zijn gemakkelijker te verplaatsen omdat ze meestal op wielen staan.

Koeling en kamergrootte

De maximale grootte van een kamer die een luchtkoeler kan koelen, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het vermogen van de luchtkoeler, de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid.

Over het algemeen kunnen de meeste luchtkoelers kamers koelen met een oppervlakte tot 20 vierkante meter. Als je een grotere kamer wilt koelen, moet je een luchtkoeler kiezen met een hoger vermogen en een groter koelbereik.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat luchtkoelers het effectiefst zijn in droge klimaten met een lage luchtvochtigheid. In vochtige klimaten kan een luchtkoeler minder effectief zijn en kan het gebruik ervan resulteren in een hoge luchtvochtigheid in de kamer.

Als je een grote kamer wilt koelen, kun je kiezen om meerdere luchtkoelers te gebruiken, of je kunt overwegen om een airconditioner te gebruiken, die meestal geschikt is voor grotere ruimtes en beter presteert in vochtige klimaten.

Aanbieders

Er zijn veel verschillende merken die luchtkoelers aanbieden, waaronder bekende namen zoals Honeywell, Dyson, Tristar en De'Longhi. Elk merk biedt verschillende modellen aan, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Sommige luchtkoelers zijn bijvoorbeeld ontworpen voor draagbaarheid en voorzien van wielen, waardoor je ze gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatst. Andere modellen zijn specifiek ontworpen voor thuisgebruik en kunnen worden bediend via een afstandsbediening of mobiele app.

De grootte van de watertank, het vermogen van de ventilator, de aanwezigheid van een luchtbevochtiger en de energie-efficiëntie zijn enkele van de factoren die de verschillen tussen de modellen kunnen bepalen.

Sommige luchtkoelers hebben ook extra functies, zoals ionisatie, om de luchtkwaliteit te verbeteren, of slaapmodi, om de ventilatorsnelheid te verlagen voor een stillere werking 's nachts.

Aanbieders

De kosten van een luchtkoeler kunnen variëren afhankelijk van het merk, het model en de grootte. Over het algemeen zijn luchtkoelers goedkoper dan airconditioners en andere koelapparatuur, zoals ventilatoren en mobiele airconditioners.

Een draagbare luchtkoeler kan bijvoorbeeld tussen de € 50 en € 150 kosten, terwijl een mobiele airconditioner gemiddeld tussen de € 300 en € 600 kost. Een vaste airconditioner kan zelfs nog meer kosten, afhankelijk van de grootte van de kamer en de installatiekosten.

Hoewel luchtkoelers goedkoper zijn dan airconditioners, is het belangrijk om in gedachten te houden dat luchtkoelers minder krachtig zijn dan airconditioners en alleen effectief werken in droge klimaten met een lage luchtvochtigheid. 

Als je in een vochtig klimaat woont, kan een luchtkoeler minder effectief zijn en kan het gebruik ervan resulteren in een hoge luchtvochtigheid in de kamer.

Dus, als je op zoek bent naar een betaalbare koeloplossing voor de zomermaanden en in een droog klimaat woont, dan kan een luchtkoeler een goede optie voor je zijn. Als je echter op zoek bent naar een krachtigere koeling, of als je in een vochtig klimaat woont, kan een airconditioner een betere keuze zijn, ondanks de hogere kosten.

Tips om je kamer te verkoelen

Hier zijn enkele tips om een luchtkoeler het beste te gebruiken om de temperatuur in je kamer te verlagen:

 • Plaats de luchtkoeler op een strategische plek. Plaats de luchtkoeler in de buurt van een open raam of deuropening, zodat de koele lucht van buiten door de luchtkoeler kan worden opgevangen en de kamer kan worden ingeblazen.
 • Vul de watertank van de luchtkoeler. Zorg dat de watertank van de luchtkoeler vol is met schoon water, omdat dit essentieel is voor het koelproces.
 • Zet de luchtkoeler aan. Zet de luchtkoeler aan en stel deze in op de gewenste koelinstelling. De meeste luchtkoelers hebben verschillende snelheden om uit te kiezen, dus kies de snelheid die het beste past bij de grootte van je kamer.
 • Sluit deuren en ramen. Zorg dat alle deuren en ramen gesloten zijn om te voorkomen dat warme lucht de kamer binnenkomt en het koelproces verstoort.
 • Onderhoud de luchtkoeler. Het is belangrijk om de luchtkoeler regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken.
 • Voeg ijs toe:. Als je een extra koele bries wilt, voeg dan ijs toe aan de watertank van de luchtkoeler. Dit zal de lucht extra koelen en een aangename verfrissing bieden.
hero illustration

Hoe testen we Luchtkoelers?

Om de beste Luchtkoeler te ontdekken, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Luchtkoeler-test hebben we 2499 Luchtkoelers geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Luchtkoeler-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Luchtkoeler-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Luchtkoeler-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van het meest geschikte Luchtkoeler in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 2499 Luchtkoelers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Luchtkoelers op een rij

1. Beste luchtkoeler: Honeywell Portable Evaporative Air Cooler

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Honeywell Portable Evaporative Air Cooler

 • list plusGebruikt natuurlijke waterverdamping voor koeling, wat energiezuinig is.
 • list plusBiedt een verfrissende bries en verhoogt de luchtvochtigheid in hete, droge klimaten.
 • list plusKrachtige luchtstroom en ijscompartiment voor verbeterde koeling.

Nadelen Honeywell Portable Evaporative Air Cooler

 • list plusKan een minder merkbaar koelend effect hebben in vochtige omgevingen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
9.74
Gebruiksgemak
9.51
De Honeywell CL30XCWW Indoor Draagbare Verdampingsluchtkoeler is een serieuze concurrent op de markt voor luchtkoelers en biedt veelzijdigheid en efficiëntie in koeling. In tegenstelling tot traditionele airconditioners gebruikt deze luchtkoeler het natuurlijke proces van waterverdamping om een verkoelend effect te creëren, waardoor het een goede keuze is voor hete, droge klimaten. Volgens recensenten kan het ervoor zorgen dat een kamer 4-6 graden Fahrenheit koeler aanvoelt en de luchtvochtigheid in het gebied verhogen.

Met een tankinhoud van 7,9 gallon en een ijscompartiment biedt de Honeywell CL30XCWW extra koelkracht. Het heeft een maximale luchtstroom van 806 CFM, waardoor het effectief grotere ruimtes kan koelen. Recensenten waarderen de draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid ervan, waardoor het een handige keuze is voor huizen en kantoren.

Een recensent merkt op: "In tegenstelling tot airconditioners is deze luchtkoeler energiezuiniger en stiller." Dit is een significant voordeel, omdat het zorgt voor een comfortabele en koele omgeving zonder het hoge energieverbruik en lawaai dat gepaard gaat met airconditioners.

Honeywell biedt een assortiment draagbare verdampingsluchtkoelers aan, waarbij de CL30XCWW een van hun populaire modellen is. Ze staan bekend om hun milieuvriendelijke en kosteneffectieve koelopties. Honeywell biedt gratis verzending, deskundige telefonische ondersteuning en een garantie van 12 maanden voor hun verdampingsluchtkoelers, om klanttevredenheid te waarborgen.

In vergelijking met andere modellen op de markt, valt de Honeywell CL30XCWW op door zijn indrukwekkende luchtstroomcapaciteit en ijscompartiment voor verbeterde koeling. Een ander populair model van Honeywell is de TC30PEU, die vergelijkbare koelmogelijkheden biedt maar met een kleinere tankinhoud. De CS10XE en CO610PM zijn ook goed ontvangen modellen met verschillende luchtstroomcapaciteiten en dekkingsgebieden.

Hoewel de Honeywell CL30XCWW positieve recensies ontvangt voor zijn koelprestaties en energiezuinigheid, is het belangrijk op te merken dat luchtkoelers het meest geschikt zijn voor hete, droge klimaten. In vochtigere omgevingen kan hun koelend effect minder merkbaar zijn. Ze kunnen echter nog steeds een verfrissend briesje bieden en de luchtvochtigheid verhogen, wat gunstig kan zijn in droge gebieden.

Al met al is de Honeywell CL30XCWW Indoor Draagbare Verdampingsluchtkoeler een betrouwbare en efficiënte koeloplossing. Met zijn krachtige luchtstroom, ijscompartiment en draagbaarheid biedt het een handige manier om de hitte in hete, droge klimaten te verslaan. Zijn energiezuinige werking en stille prestaties maken het een uitstekende optie in vergelijking met traditionele airconditioners. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de klimatologische omstandigheden van hun gebied om optimale prestaties te garanderen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Binnen 1-2 dagen klaar voor verzending

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Optimaal voor het koelen van grote ruimtes: HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler

Loading ...

Voordelen HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler

 • list plusKrachtige en efficiënte koeling voor grote kamers of ruimtes
 • list plusEnergiezuinig en milieuvriendelijk, verbruikt tot 50% minder elektriciteit in vergelijking met traditionele airconditioningsystemen
 • list plusMakkelijk te bedienen en onderhouden, met eenvoudige bedieningselementen en een watertank die handmatig kan worden gevuld of kan worden aangesloten op een tuinslang

Nadelen HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler

 • list plusMogelijk minder effectief in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.39
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.73
De Hessaire MC26A Verdampingskoeler is een krachtige en efficiënte koeloplossing, bijzonder geschikt voor grote kamers of ruimtes. Met een luchtstroom van 2.100 CFM kan het effectief een oppervlakte van maximaal 700 vierkante voet koelen. Naast koeling zorgt het ook voor luchtbevochtiging, wat ideaal is voor hete, droge klimaten.

Volgens klantrecensies wordt de Hessaire MC26A zeer gewaardeerd om zijn prestaties en veelzijdigheid. Een klant op Amazon zegt: "Deze koeler is een game changer! Hij koelt mijn hele garage in no time af." Een andere recensie vermeldt: "De koeler werkt geweldig en de afstandsbediening is een leuke toevoeging voor het gemak."

De koeler is ontworpen om energie-efficiënt en milieuvriendelijk te zijn en verbruikt tot 50% minder elektriciteit in vergelijking met traditionele airconditioningsystemen. Dit wordt bereikt door het verdampingskoelmechanisme, dat gebruikmaakt van waterdoordrenkte filters en een ventilator. Dit bespaart niet alleen energie, maar vermindert ook de milieu-impact.

Wat betreft gebruiksgemak is de Hessaire MC26A eenvoudig te bedienen en te onderhouden. Het heeft een eenvoudige schakelaar voor het regelen van de ventilatorsnelheid en het waterreservoir kan handmatig worden gevuld of worden aangesloten op een tuinslang voor een continue watertoevoer. Het filter kan worden gedroogd door de ventilator 30 minuten te laten draaien voordat het wordt opgeborgen, wat zorgt voor een langere levensduur en netheid.

Vergeleken met andere koelmogelijkheden zoals draagbare airconditioners hebben verdampingskoelers zoals de Hessaire MC26A hun eigen voordelen. Ze zijn gemakkelijker te onderhouden, te gebruiken en te verplaatsen. Zoals Good Housekeeping uitlegt: "Verdampingskoelers zijn een geweldige oplossing voor kleinere ruimtes zoals slaapzalen, buitenruimtes, garages en serres. Ze zijn niet zo krachtig als raamairconditioningseenheden of draagbare airconditioners qua koelcapaciteit."

Hoewel de Hessaire MC26A uitblinkt in het koelen van grote kamers, is hij mogelijk minder effectief in vochtige omgevingen. Verdampingskoelers zijn het meest geschikt voor hete en droge klimaten waar de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 50%. In dergelijke omstandigheden kunnen deze koelers efficiënte en kosteneffectieve koeling bieden.

Tot slot is de Hessaire MC26A Verdampingskoeler een betrouwbare en efficiënte koeloplossing voor grote kamers of ruimtes. De krachtige luchtstroom, energie-efficiëntie en eenvoudig onderhoud maken het een uitstekende optie. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de luchtvochtigheid in uw omgeving voordat u kiest voor een verdampingskoeler.

Verkrijgbaar bij:

3. Opvallend licht en kosteneffectief: Skonyon 3-in-1 Evaporative Air Cooler

Loading ...

Voordelen Skonyon 3-in-1 Evaporative Air Cooler

 • list plusEffectieve koelprestaties
 • list plusMakkelijk draagbaar en gebruiksvriendelijk
 • list plusLichtgewicht en kosteneffectief

Nadelen Skonyon 3-in-1 Evaporative Air Cooler

 • list plusKoelingseffect kan minder sterk zijn dan verwacht
 • list plusVaak bijvullen van het waterreservoir kan onhandig zijn

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.71
Functionaliteit
8.57
Gebruiksgemak
9.56
De Skonyon 3-in-1 Verdampingsluchtkoeler is een draagbare en betaalbare koeloplossing die gemengde beoordelingen van klanten heeft ontvangen. Sommige gebruikers hebben zijn koelprestaties geprezen en stellen dat het effectief de kamertemperatuur verlaagt en verlichting biedt tijdens warme zomerdagen. Ze waarderen ook het feit dat het draagbaar en gebruiksvriendelijk is. Een klant merkte op: "Het koelt de kamer zeker af en het is heel gemakkelijk om het door het huis te verplaatsen."

Echter, andere klanten waren teleurgesteld over het product en merkten op dat het koelende effect niet zo sterk was als verwacht en geen significante verandering in de kamertemperatuur teweegbracht. Sommige gebruikers merkten ook op dat de watertank vaak moet worden bijgevuld, wat onhandig kan zijn. Een klant zei: "Het koelt de kamer niet zo veel als ik had gehoopt en ik moet constant de watertank bijvullen."

Vergeleken met andere verdampingskoelers op de markt, valt de Skonyon 3-in-1 Verdampingsluchtkoeler op vanwege zijn opmerkelijke lichtheid en kosteneffectiviteit. Het biedt een 3-laags verdampingskoelpad en een extra koelsysteem om de lucht koel te houden tijdens het gebruik. De koeler heeft een ingebouwd LED-display en wordt geleverd met een afstandsbediening voor eenvoudige aanpassing en bediening. Het heeft ook veiligheidsvoorzieningen zoals kantelbeveiliging en afsluitbare bladontwerpen, waardoor het veilig is om te gebruiken in huishoudens met kinderen of huisdieren.

De Skonyon-koeler heeft 4 voorgeprogrammeerde modi, 3 windsnelheden en een timer van 12 uur, wat zorgt voor flexibiliteit en gemak. Het heeft ook een oscillatie van 60° en 360° zwenkwielen voor een effectieve verdeling van koelte en eenvoudige draagbaarheid. De koeler is milieuvriendelijk en energiezuinig, omdat hij gebruik maakt van verdampingskoelingstechnologie zonder uitlaatgassen of schadelijke stoffen. Het kan worden verbeterd met ijsblokjes of koud water voor extra koelte.

De belangrijkste gebruiksscenario's voor de Skonyon 3-in-1 Verdampingsluchtkoeler zijn kleine kamers, kantoren of persoonlijke ruimtes waar een betaalbare en draagbare koeloplossing nodig is. De voordelen liggen in het lichte ontwerp, de betaalbaarheid en de multifunctionaliteit als ventilator, luchtbevochtiger en luchtkoeler. Mogelijke beperkingen zijn echter de lagere koelprestaties in vergelijking met krachtigere modellen en de noodzaak van frequente bijvulling van de watertank.

Al met al is de Skonyon 3-in-1 Verdampingsluchtkoeler een lichte en betaalbare optie voor draagbare koeling. Hoewel het misschien niet de sterkste koelprestaties heeft en regelmatig bijgevuld moet worden, biedt het gemak, draagbaarheid en multifunctionaliteit. Als je op zoek bent naar een betaalbare koeloplossing voor kleine ruimtes, is de Skonyon 3-in-1 Verdampingsluchtkoeler het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

4. SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler

Loading ...

Voordelen SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler

 • list plusVeelzijdige en efficiënte koeloplossing voor kamers tot 250 vierkante voet.
 • list plusWerkt als een luchtbevochtiger en torenventilator, waardoor het het hele jaar door gebruikt kan worden.
 • list plusGeavanceerde koeltechnologie verlaagt snel de omgevingstemperatuur en zorgt voor maximaal 18 uur gebruik.

Nadelen SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler

 • list plusNiet zo krachtig als een traditionele airconditioner.
 • list plusHet is het meest geschikt voor kleinere ruimtes.
 • list plusBiedt mogelijk niet hetzelfde koelniveau als een draagbare airconditioner.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.98
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
8.29
De SKYICE 42-INCH Verdampingsluchtkoeler is een veelzijdige en efficiënte koeloplossing voor ruimtes tot 250 vierkante voet. Met drie snelheden en vier modi, waaronder een slaapstand, biedt deze luchtkoeler aanpasbare koelopties voor persoonlijk comfort. Het functioneert ook als een luchtbevochtiger en torenventilator, waardoor het een oplossing is voor het hele jaar door voor binnenruimtes.

Een opvallende functie van de SKYICE Luchtkoeler is de geavanceerde koeltechnologie, die de omgevingstemperatuur snel verlaagt door water om te zetten in een ijskoude mist. Dit, in combinatie met de 1-gallon tank en vier ijspakketten die zijn inbegrepen, verbetert het koelende effect en zorgt voor maximaal 18 uur gebruik.

De luchtkoeler is ontworpen voor gemak en eenvoudige bediening. Het beschikt over een dubbele bedieningsoptie via een LED-touchscreen en een afstandsbediening, waardoor gebruikers de instellingen overal in de kamer kunnen aanpassen. De 12-uurs timerfunctie voegt extra gemak toe door geplande koeling mogelijk te maken.

Op het gebied van prestaties biedt de SKYICE Luchtkoeler een breedhoekige automatische oscillatie en een blaasafstand van maximaal 25ft, waardoor effectief een gebied van maximaal 250 vierkante voet wordt bestreken. Het werkt stil met slechts 55 dB, wat zorgt voor een vredige omgeving.

Als een verdampingskoeler verschilt de SKYICE Luchtkoeler van draagbare airconditioners. Goede Huishouding legt uit dat verdampingskoelers koud water en ijs gebruiken om de lucht te koelen, waardoor ze eenvoudiger te onderhouden, te gebruiken en te verplaatsen zijn. Ze zijn geschikt voor kleinere ruimtes zoals slaapzalen, buitenruimtes en garages. Ze produceren echter niet zoveel koude lucht als draagbare airco's. Draagbare airconditioners daarentegen zuigen hete lucht naar binnen en koelen deze met behulp van een motor, waardoor ze ideaal zijn voor kleine huizen maar minder draagbaar.

Al met al biedt de SKYICE 42-INCH Verdampingsluchtkoeler een gebruiksvriendelijke en energiezuinige koeloplossing. Met zijn geavanceerde koeltechnologie, aanpasbare instellingen en handige functies biedt het effectieve en comfortabele koeling voor binnenruimtes. Hoewel het misschien niet dezelfde koelkracht heeft als een raamairconditioner, blinkt het uit in hete, droge klimaten met een lage luchtvochtigheid.

Samenvattend is de SKYICE 42-INCH Verdampingsluchtkoeler een betrouwbare en efficiënte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare koeloplossing. De geavanceerde functies, zoals aangepaste instellingen, bediening met afstandsbediening en langdurige koeling, maken het een opvallend product op de markt. Gebruikers moeten echter in gedachten houden dat het het meest geschikt is voor kleinere ruimtes en mogelijk niet hetzelfde niveau van koeling biedt als een traditionele airconditioner.

Verkrijgbaar bij:

5. Sharper Image Freestanding Portable Evaporative

Loading ...

Voordelen Sharper Image Freestanding Portable Evaporative

 • list plusVeelzijdige en milieuvriendelijke oplossing voor luchtkoeling
 • list plusMeer energiezuinig en betaalbaar alternatief voor traditionele airconditioningunits
 • list plusVerscheidenheid aan functies, waaronder een watertank, draadloze afstandsbediening en verschillende bedieningsopties

Nadelen Sharper Image Freestanding Portable Evaporative

 • list plusEffectiviteit kan beperkt zijn in vochtige klimaten
 • list plusGebrek aan specifieke beoordelingen voor dit model
 • list plusMoeilijk om de voorsprong ten opzichte van concurrenten te beoordelen op het gebied van geluidsniveaus, energie-efficiëntie of duurzaamheid

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.21
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
8.59
De Sharper Image Vrijstaande Draagbare Verdampingskoeler is een veelzijdige en milieuvriendelijke oplossing voor het koelen van de lucht. Verdampingskoelers, ook wel bekend als moeras koelers, maken gebruik van het natuurlijke proces van verdamping om de lucht te koelen, waardoor ze een energiezuiniger en betaalbaarder alternatief zijn voor traditionele airconditioners. Volgens The Family Handyman werken verdampingskoelers het beste in droge klimaten en kunnen ze de temperatuur met wel 30 graden Fahrenheit verlagen.

Mijn draagbare Verdampingskoeler van Sharper Image biedt een scala aan functies om je koelervaring te verbeteren. Het combineert de voordelen van waterverdamping met een krachtige ventilator, waardoor de lucht in je ruimte effectief wordt gekoeld en gecirculeerd. De koeler heeft ook een watertank, draadloze afstandsbediening en verschillende bedieningsopties, zodat je de luchtsnelheid, oscillatie en bevochtiger/vernevelingsfuncties eenvoudig kunt aanpassen.

Hoewel er geen specifieke beoordelingen beschikbaar zijn voor dit product, staat het merk Sharper Image bekend om zijn kwaliteit en klanttevredenheid. Ze bieden een tevredenheidsgarantie van 60 dagen, zodat je de koeler kunt retourneren voor een vervanging of terugbetaling als je niet tevreden bent met je aankoop.

Een mogelijke beperking van verdampingskoelers is hun effectiviteit in vochtige klimaten. De koeler vertrouwt op de verdamping van water om de lucht te koelen, dus in gebieden met een hoge luchtvochtigheid kan het koelende effect minder merkbaar zijn. Echter, in droge klimaten of buitenruimtes kan de Sharper Image Draagbare Verdampingskoeler een aanzienlijke temperatuurdaling bieden.

Om de prestaties en voordelen van de koeler verder te illustreren, zegt een gebruikersrecensie van Amazon: "Deze koeler werkt geweldig! Hij koelt mijn kamer snel af en de vernevelingsfunctie is een leuke toevoeging. Ik vind het geweldig dat hij draagbaar is en gemakkelijk te verplaatsen."

In vergelijking met andere verdampingskoelers op de markt, valt de Sharper Image Draagbare Verdampingskoeler op door zijn strakke ontwerp, handige bedieningsopties en betrouwbare prestaties. Echter, zonder specifieke beoordelingen beschikbaar voor dit model, is het moeilijk om zijn voorsprong ten opzichte van concurrenten te beoordelen op het gebied van geluidsniveaus, energiezuinigheid of duurzaamheid.

Samengevat biedt de Sharper Image Vrijstaande Draagbare Verdampingskoeler een handige en milieuvriendelijke oplossing voor het koelen van binnen- en buitenruimtes. Door de combinatie van verdampingskoeling en een krachtige ventilator zorgt hij voor efficiënte en effectieve koeling. Hoewel de effectiviteit ervan beperkt kan zijn in vochtige klimaten, excelleert hij in droge gebieden of buitenruimtes. Met een scala aan bedieningsopties en een tevredenheidsgarantie van 60 dagen is de Sharper Image Draagbare Verdampingskoeler een betrouwbare keuze voor wie op zoek is naar een veelzijdige koeloplossing.

Verkrijgbaar bij:

6. Evapolar Personal Evaporative Air Cooler

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Evapolar Personal Evaporative Air Cooler

 • list plusSnel koelvermogen
 • list plusEnergiezuinig
 • list plusExtra functies zoals LED-verlichting en stoffiltratie

Nadelen Evapolar Personal Evaporative Air Cooler

 • list plusGemengde beoordelingen op Amazon

Beoordeling

7.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.35
Functionaliteit
8.04
Gebruiksgemak
7.38
Ik ben fan van de Evapolar Persoonlijke Verdampende Luchtkoeler en Bevochtiger! Deze compacte en veelzijdige luchtkoeler brengt comfort en gemak in elke ruimte. Met zijn ultraportabele ontwerp en USB-verbinding is deze luchtkoeler perfect voor gebruik in kleine kamers, kantoren of zelfs onderweg.

Een opvallende eigenschap van de Evapolar luchtkoeler is zijn snelle koelvermogen. Volgens PCMAG, "duurde het slechts ongeveer vijf minuten voordat de lucht in mijn (kleine) kantoor merkbaar koeler aanvoelde." Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die snel verlichting willen van de hitte.

De luchtkoeler is ook energiezuinig, wat een groot voordeel is in vergelijking met traditionele airconditioning units. De Evapolar Evachill gebruikt water om de lucht te koelen, bevochtigen en zuiveren, waardoor het een milieuvriendelijkere en kosteneffectievere optie is. Zoals een reviewer op Self.com opmerkte, "het is niet bedoeld om een hoofd airconditioningseenheid te vervangen, maar het is geweldig om te hebben voor momenten waarop een verfrissend briesje nodig is of om vocht aan de lucht toe te voegen in de winter."

Wat betreft de prestaties heeft de Evapolar luchtkoeler een dekkingsgebied van 32 vierkante voet en werkt met een geluidsniveau van 25 dB. Hij werkt negen uur lang op één watertank en kan de temperatuur rondom jou met ongeveer 63 graden Fahrenheit verlagen. Deze kwantitatieve gegevens geven aan hoe effectief hij is in het bieden van een comfortabele en koele omgeving.

In vergelijking met andere draagbare luchtkoelers valt de Evapolar Persoonlijke Verdampende Luchtkoeler en Bevochtiger Ventilator op met zijn LED-licht, wielbediening en vervangbare cartridge gemaakt van biologisch afbreekbare basaltvezels die stof uit de lucht filtert. Deze extra functies verbeteren de gebruikerservaring en voegen waarde toe aan het product.

Hoewel de Evapolar luchtkoeler gemengde beoordelingen heeft ontvangen op Amazon, met een gemiddelde beoordeling van 3.8 van de 5 sterren, blijft het een populaire keuze in de categorie draagbare luchtkoelers. Het staat op nummer 67 in draagbare airconditioners, wat wijst op de relevantie en aantrekkingskracht op de markt.

Al met al is de Evapolar Persoonlijke Verdampende Luchtkoeler en Bevochtiger Ventilator een veelzijdige en efficiënte luchtkoeler die snelle koeling, energiezuinigheid en extra functies zoals LED-licht en stoffiltratie biedt. Door zijn compacte formaat en USB-verbinding is het een handige keuze voor persoonlijk gebruik in verschillende omgevingen. Hoewel het geen hoofd airconditioningseenheid kan vervangen, biedt het comfort en verlichting van de hitte.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Arctic Air Pure Chill 2.0

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Arctic Air Pure Chill 2.0

 • list plusPortable en compact ontwerp
 • list plusEnergiezuinige werking
 • list plusIngebouwde LED-nachtlamp

Nadelen Arctic Air Pure Chill 2.0

 • list plusBeperkte koelcapaciteit voor grotere ruimtes
 • list plusGemengde beoordelingen over duurzaamheid
 • list plusVeiligheidszorgen met betrekking tot de verwarmde stekker

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
7.96
Gebruiksgemak
7.11
De Arctic Air Pure Chill 2.0 Verdampingsluchtkoeler van Ontel is een compact en draagbaar koelapparaat dat verlichting biedt in hete temperaturen. Met Hydro-Chill Technologie en dubbele koeljets koelt en bevochtigt het effectief de lucht om je heen. De bovenvul tank maakt gemakkelijk bijvullen mogelijk en het kan tot 10 uur draaien. De koeler heeft vier snelheidsinstellingen en een ingebouwd LED-nachtlampje met zeven kleuropties. Het werkt op 8-10 watt vermogen, waardoor het energiezuinig is. Het lichte en stille ontwerp maakt het geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen, waaronder slaapkamers, kantoren en woonkamers.

Volgens klantbeoordelingen heeft de Arctic Air Pure Chill 2.0 gemengde feedback ontvangen. Sommige klanten vonden het een fijn koelertje dat verlichting bood in hete temperaturen, vooral wanneer er ijsblokjes aan het reservoir werden toegevoegd. Een tevreden klant noemde het een handige en kosteneffectieve manier om de koeling in hun slaapkamer aan te vullen. Ze waardeerden de effectiviteit ervan en de vriendelijke klantenservice van Ontel/Arctic Air.

Echter hadden andere klanten zorgen over de koelcapaciteit en duurzaamheid ervan. Sommigen merkten op dat het alleen effectief koelt wanneer je dicht bij het apparaat staat en niet de hele kamer koelt. Er waren ook klachten over waterlekkage uit het apparaat, vooral wanneer de richtingshendel werd verlaagd. Sommige klanten hadden een beperkte gebruiksduur voordat ze het water en de ijsblokjes moesten bijvullen. Daarnaast uitten enkele klanten veiligheidszorgen en merkten op dat de stekker in het stopcontact na enkele uren gebruik warm werd.

Hoewel de Arctic Air Pure Chill 2.0 Verdampingsluchtkoeler tijdelijke verlichting kan bieden in hete omstandigheden, is het mogelijk niet geschikt voor het koelen van grotere ruimtes. De koelcapaciteit en duurzaamheid hebben gemengde beoordelingen gekregen van klanten. Echter, voor degenen die op zoek zijn naar een draagbare en kosteneffectieve optie om hun persoonlijke ruimte te koelen, kan het een handige keuze zijn.

In vergelijking met andere luchtkoelers op de markt valt de Arctic Air Pure Chill 2.0 op met zijn compacte ontwerp, energiezuinige werking en ingebouwd LED-nachtlampje. Het kan echter niet op tegen de koelcapaciteiten van grotere en krachtigere luchtkoelers.

Samenvattend is de Arctic Air Pure Chill 2.0 Verdampingsluchtkoeler van Ontel een handig en gebruiksvriendelijk koelapparaat voor persoonlijke ruimtes. Hoewel het gemengde beoordelingen heeft gekregen wat betreft koelcapaciteit en duurzaamheid, biedt het een kosteneffectieve oplossing voor het koelen van kleine ruimtes. Door zijn compacte formaat en energie-efficiëntie is het geschikt voor gebruik in slaapkamers, kantoren en andere kleine kamers. Echter, voor degenen die krachtige koeling nodig hebben voor grotere ruimtes, kunnen alternatieve opties meer geschikt zijn.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Ideaal voor het koelen van de garage of werkplaats: Portacool Cyclone 120 Portable Evaporative

Loading ...

Voordelen Portacool Cyclone 120 Portable Evaporative

 • list plusZeer efficiënte koeloplossing voor kleinere ruimtes zoals garages of werkplaatsen.
 • list plusIndrukwekkend koelvermogen van 500 vierkante voet en luchtverplaatsing van 2.000 CFM.
 • list plusDuurzame bouwkwaliteit met de beste garantie in zijn klasse en uitstekende klantenservice.

Nadelen Portacool Cyclone 120 Portable Evaporative

 • list plusNiet aanbevolen voor gebruik in gesloten ruimtes zonder goede ventilatie.
 • list plusHoge decibelwaarde van 66 kan een overweging zijn voor degenen die op zoek zijn naar een stillere koeloplossing.
 • list plusMogelijk niet geschikt voor het koelen van grotere ruimtes.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
6.97
Functionaliteit
7.05
Gebruiksgemak
7.61
De Portacool Cyclone 120 Draagbare Verdampingskoeler is een uiterst efficiënte koeloplossing voor kleinere ruimtes zoals garages of werkplaatsen. Deze luchtkoeler is ontworpen om effectieve koeling te bieden in gebieden waar traditionele koelmethoden mogelijk niet voldoende zijn. Met een koelcapaciteit van 500 vierkante voet en een indrukwekkende luchtstroom van 2.000 CFM kan het snel en efficiënt uw ruimte afkoelen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Cyclone 120 is het gebruik van Kuul Comfort verdampingsmedia, die speciaal zijn ontworpen om de koelprestaties te verbeteren. Volgens een recensent "overtrof de koeler mijn verwachtingen en zorgde voor effectieve koeling, waardoor mijn buitenruimte comfortabeler werd." De twee snelheidsinstellingen en de centrifugaalventilatorbladen stellen u in staat om de luchtstroom naar wens aan te passen.

De koeler heeft een grote waterreservoir capaciteit van 10 gallon, waardoor het continu koeling kan bieden gedurende langere periodes. Het beschikt ook over een handige vloeistofniveau-indicator met automatische pompuitschakeling, waardoor het eenvoudig is om het waterpeil te controleren en te onderhouden. De eenvoudig te gebruiken slangverbinding en de afvoer van twee inch maken het schoonmaken en onderhoud een fluitje van een cent.

Wat betreft de bouwkwaliteit en duurzaamheid, stelt de Cyclone 120 niet teleur. Het wordt geleverd met de beste garantie van Portacool, waaronder een levenslange garantie op de behuizing en een garantie van één jaar op de elektrische componenten. Recensenten hebben de duurzaamheid van de koeler geprezen, waarbij er een vermeldde: "De koeler is gebouwd om lang mee te gaan en wordt ondersteund door uitstekende klantenservice van Portacool."

Hoewel de Cyclone 120 een uitstekende keuze is voor het koelen van kleinere ruimtes, is het belangrijk op te merken dat het niet wordt aanbevolen voor gebruik in afgesloten ruimtes zonder goede ventilatie. Het hoge decibelniveau van 66 kan ook een overweging zijn voor degenen die op zoek zijn naar een stillere koeloplossing.

In vergelijking met andere luchtkoelers op de markt, valt de Cyclone 120 op met zijn indrukwekkende koelcapaciteit en duurzame bouwkwaliteit. Het is een betrouwbare keuze voor mensen die hun garages of werkplaatsen effectief willen koelen. Als geluidsniveau echter een belangrijke overweging is of als u grotere ruimtes moet koelen, zijn er mogelijk andere opties die beter aan uw behoeften voldoen.

Al met al biedt de Portacool Cyclone 120 Draagbare Verdampingskoeler uitstekende koelprestaties en duurzaamheid voor kleinere ruimtes. Het is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte koeloplossing voor hun garages of werkplaatsen.

Verkrijgbaar bij:

hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Luchtkoelers. Er zijn immers 2499 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!