Bestenu

Wat is de beste lichtgewicht tent 3 personen van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 03 juni, 2023

Het aanschaffen van een goede lichtgewicht tent 3 personen is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste lichtgewicht tent 3 personen van 2023? Na het onderzoeken van 29 lichtgewichte tenten voor 3 personen kwam de Konges Sløjd Beach Tent Pop als beste getest uit onze lichtgewicht tent 3 personen-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de lichtgewichte tenten voor 3 personen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 lichtgewichte tenten voor 3 personen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame lichtgewicht tent 3 personen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste lichtgewichte tenten voor 3 personen

1Score: 9.9
Konges Sløjd Beach Tent Pop
Konges Sløjd Beach Tent Pop
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® groen
Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor backpackers
Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Wildanger Technik Wildanger igloo camping oranje / zwart
Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor gezinnen
Wildanger Technik Wildanger igloo camping oranje / zwart
Wildanger Technik
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Konges Sløjd Beach Tent Pop Up Shelter Strandtent Tent
Konges Sløjd Beach Tent Pop Up Shelter Strandtent Tent
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.3
Wildanger igloo-kampeertent voor 3 personen - blauw/grijs - 3000 mm waterkolom
Wildanger igloo-kampeertent voor 3 personen - blauw/grijs - 3000 mm...
Wildanger Technik
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Fish Life Waterdichte Tent Lichtgewicht
Fish Life Waterdichte Tent Lichtgewicht
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.9
Pavillo Nucamp X3 Pop Up oranje
Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor fietsers
Pavillo Nucamp X3 Pop Up oranje
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.9
Vango Tay 300 Trekkerstent treetops
Vango Tay 300 Trekkerstent treetops
Ga naar laagste prijs
9Score: 8.6
kamping tent / absolutely waterproof, lightweight camping tent with - Tent Ideal for Camping In The Garden, Dome Tent, 3
kamping tent / absolutely waterproof, lightweight camping tent with...
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.6
Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® grijs
Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® grijs
Naturehike
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lichtgewicht Tent voor 3 Personen Koopgids

Investeer in de beste lichtgewicht tent voor 3 personen en geniet van een comfortabele, veilige en avontuurlijke kampeerervaring! Als je van kamperen houdt en op zoek bent naar de beste manier om van de natuur te genieten, dan is een lichtgewicht tent voor 3 personen een absolute must-have! Ze zijn gemakkelijk te dragen en op te zetten, waardoor je meer tijd besteedt aan het verkennen van de omgeving.

Wat is voordeel van een lichtgewicht tent?

Een lichtgewicht tent heeft veel voordelen als het gaat om kamperen en backpacken. Zo is het belangrijkste voordeel dat een lichtgewicht tent gemakkelijker te dragen en te transporteren is dan een zwaardere tent. 

Dit betekent dat je de optie hebt om meer (andere) spullen mee te nemen tijdens het backpacken, zonder jezelf een breuk te tillen. Bovendien is een lichtgewicht tent ook makkelijker op te zetten en af te breken, wat weer tijd en energie bespaart. 

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou een zware tent sjouwen als je ook mogelijkheid hebt om een lichtgewicht optie te kiezen en hierdoor meer tijd te besteden hebt aan het genieten van de natuur en het kamperen?

Hoeveel weegt een lichtgewicht tent voor 3 personen?

Het gewicht van een lichtgewicht tent voor 3 personen is afhankelijk van het merk, het model en de materialen die worden gebruikt. 

Over het algemeen weegt een lichtgewicht tent voor 3 personentussen de 2 en 5 kilogram

Er bestaan daarnaast ookultralichte tenten op de markt die slechtsrond de 1 kilogram wegen, maar deze zijn vaak duurder en bieden soms minder bescherming tegen weersinvloeden.

Het is belangrijk om een tent te kiezen die voldoet aan je behoeften en die het beste past bij het type kamperen dat je van plan bent te doen.

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende belangrijke factoren om op te letten bij de aanschaf van een lichtgewicht tent voor 3 personen. Hieronder zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Gewicht: het gewicht van de tent is een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een lichtgewicht tent. Je wilt een tent die gemakkelijk te dragen en te transporteren is, vooral als je van plan bent om te backpacken.
 • Capaciteit: je wilt ervoor zorgen dat de tent groot genoeg is om comfortabel te slapen voor jou en je kampeermaatjes, dus let op de capaciteit van de tent voordat je hem koopt.
 • Materiaal: het materiaal van de tent is belangrijk voor zowel de duurzaamheid als de waterdichtheid van de tent. Kies voor een tent gemaakt van hoogwaardige, waterdichte materialen zoals siliconen of polyurethaan.
 • Ventilatie: goede ventilatie is essentieel om te voorkomen dat de tent te vochtig wordt en om de luchtstroom te bevorderen. Zorg ervoor dat de tent voldoende ventilatieopeningen heeft.
 • Opzetgemak: een lichtgewicht tent dient ook gemakkelijk op te zetten zijn, vooral als je van plan bent om vaak van locatie te wisselen tijdens het kamperen.
 • Extra functies: let op extra functies zoals opbergruimte, deuren, ramen, vliegennetten, haringen en scheerlijnen. Deze functies verbeteren het comfort en de veiligheid van de tent.

Door rekening te houden met deze factoren, vind je een lichtgewicht tent die geschikt is voor je kampeerbehoeften en die je vele jaren plezier en beschutting biedt tijdens je buitenavonturen.

Prijs

De kosten van een lichtgewicht tent voor 3 personen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit en de materialen die worden gebruikt. 

Over het algemeen kost een lichtgewicht tent voor 3 personen tussen de 150 en 500 euro

Er zijn er goedkopere en duurdere opties op de markt, maar het is belangrijk om te investeren in een tent van goede kwaliteit die geschikt is voor je specifieke kampeerbehoeften en die je de beschutting en het comfort biedt die je nodig hebt tijdens het kamperen. 

Het is al snel de moeite waard om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige tent die lang meegaat en je vele jaren plezier biedt tijdens je buitenavonturen.

Levensduur

De levensduur van een lichtgewicht tent voor 3 personen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, het gebruik en de opslag van de tent. 

Over het algemeen gaat een lichtgewicht tent van goede kwaliteit ongeveer 5 tot 10 jaar mee bij normaal gebruik en zorgvuldig onderhoud

Het is belangrijk om te onthouden dat factoren zoals blootstelling aan de zon, vochtigheid, wind en het gebruik van de tent op ruwe terreinen, de levensduur van de tent beïnvloeden.

Om de levensduur van je lichtgewicht tent te verlengen, is het belangrijk om hem regelmatig schoon te maken, te drogen en op de juiste manier op te bergen. Door de tent op de juiste manier te onderhouden, kan je ervoor zorgen dat je er vele jaren plezier van hebt tijdens het kamperen.

Onderhoud

Het onderhouden van een lichtgewicht tent is essentieel om ervoor te zorgen dat hij zijn kwaliteit en prestaties behoudt gedurende zijn levensduur. Hieronder zijn enkele belangrijke tips voor het onderhoud van een lichtgewicht tent:

 • Reinigen: maak de tent regelmatig schoon met lauw water en milde zeep om vuil, zout en andere resten te verwijderen. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schuurmiddelen, want dit kan het materiaal beschadigen.
 • Drogen: laat de tent goed drogen voordat je hem opbergt, want vochtigheid veroorzaakt al snel schimmel en meeldauw. Hang de tent op in een droge en geventileerde ruimte om hem te laten drogen.
 • Repareren: controleer regelmatig de tent op eventuele beschadigingen en repareer deze zo snel mogelijk. Gebruik hiervoor reparatiesets die speciaal zijn ontworpen voor tenten.
 • Behouden: bewaar de tent op een koele en droge plaats, bij voorkeur in een opbergzak. Vermijd het opvouwen of rollen van de tent op dezelfde manier elke keer, want dit kan permanente vouwen veroorzaken.
 • Gebruik: zorg ervoor dat je de tent op de juiste manier opzet en gebruikt om schade te voorkomen. Vermijd het gebruik van schoenen of zware voorwerpen in de tent en wees voorzichtig bij het betreden en verlaten van de tent.

Door deze tips te volgen, verleng je de levensduur van je lichtgewicht tent en zorg je ervoor dat je er vele jaren plezier van hebt tijdens het kamperen.

hero illustration

Hoe testen we lichtgewichte tenten voor 3 personen?

Om de beste lichtgewicht tent 3 personen te ontdekken, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze lichtgewicht tent 3 personen-test hebben we 29 lichtgewichte tenten voor 3 personen geanalyseerd.
illustration
De eerste parameter in onze lichtgewicht tent 3 personen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze lichtgewicht tent 3 personen-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen lichtgewicht tent 3 personen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste lichtgewicht tent 3 personen in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 29 lichtgewichte tenten voor 3 personen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste lichtgewichte tenten voor 3 personen op een rijtje

1. Konges Sløjd Beach Tent Pop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een stijlvolle en praktische tent voor een dagje strand of een picknick in het park? Dan is de Konges Sløjd Beach Tent Pop een geweldige optie! Deze lichtgewicht tent is gemaakt van duurzaam polyester en biedt een UV-bescherming van 50+. Dat betekent dat je kunt genieten van de zon zonder je zorgen te maken over schadelijke straling.

Een van de beste eigenschappen van deze tent is het 'pop up' systeem. Dit betekent dat je hem gemakkelijk kunt opzetten zonder handen. Je hoeft hem alleen maar van je af te houden en hij klapt meteen open. En als je klaar bent, kun je hem net zo gemakkelijk weer opvouwen en opbergen in de meegeleverde draagtas.

De Konges Sløjd Beach Tent Pop biedt genoeg ruimte voor twee kinderen of een volwassene en een kind. Met een afmeting van 125 x 125 x 110 cm en een schaduwoppervlakte van 1,5 m² is er voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht.

Wat deze tent echt onderscheidt van andere strandtenten is het ontwerp. Het is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het ziet er geweldig uit op het strand of in de tuin en zal zeker de aandacht trekken van andere strandgangers.

Een nadeel van deze tent is dat hij niet geschikt is voor harde wind. Het materiaal is lichtgewicht en kan gemakkelijk omvallen als de wind te sterk is. Houd hier dus rekening mee als je deze tent gebruikt op een winderige dag.

Al met al is de Konges Sløjd Beach Tent Pop een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht, stijlvolle en praktische tent voor een dagje strand of een picknick in het park. Het 'pop up' systeem maakt het gemakkelijk om op te zetten en af te breken, en de UV-bescherming geeft je gemoedsrust terwijl je van de zon geniet. Zolang je hem niet gebruikt op een winderige dag, is dit een geweldige aankoop waar je veel plezier aan zult beleven!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

2. Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor backpackers: Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® groen

 • list plusDoor het lichte gewicht van deze tent is het ideaal voor backpackers.
 • list plusDe tent is eenvoudig op te zetten, waardoor je snel kunt genieten van je kampeerplek.
 • list plusDeze tent is waterdicht, waardoor je droog blijft tijdens regenachtige nachten.

Nadelen Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® groen

 • list plusDe tent biedt minder ruimte dan sommige andere 3-persoonstenten.
 • list plusDe tent heeft geen aparte ingang voor elke persoon, wat onhandig kan zijn.
 • list plusDe tent heeft geen luifel of overkapping, waardoor je bij regenachtig weer niet buiten kunt zitten.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een lichtgewicht tent die comfortabel is voor drie personen? Dan is de Cloud Up 3 Upgraded van Naturehike® de perfecte keuze voor jou! Met slechts 1,85 kg is deze tent ontzettend licht en compact op te bergen in je backpack. Bovendien is hij gemaakt van kwalitatieve 20D nylon/silicium stof met een waterkolom van 4000mm, waardoor je droog blijft tijdens een regenbui.

Wat deze tent onderscheidt van andere tenten is dat hij niet alleen geschikt is voor 3 personen, maar ook als een lekker ruime 2 persoons tent kan dienen. Met een stahoogte van 110 cm en twee compartimenten biedt deze tent genoeg ruimte voor bagage en persoonlijke spullen.

De Cloud Up 3 Upgraded is een tent voor 3 seizoenen. Dit betekent dat hij geschikt is voor gebruik in de lente, zomer en herfst. Het is belangrijk om te weten dat deze tent niet geschikt is voor extreme weersomstandigheden zoals zware sneeuwval of stormen.

Het grootste voordeel van deze tent is dat hij ontzettend licht is. Dit maakt hem ideaal voor backpackers en trekkers die lange afstanden afleggen. Daarnaast is het compacte pakformaat een groot voordeel. Het nadeel van deze tent is dat de stof dunner is dan die van traditionele tenten, waardoor hij minder duurzaam is.

Al met al is de Cloud Up 3 Upgraded een uitstekende keuze voor avonturiers die op zoek zijn naar een lichtgewicht en compacte tent. Zolang je hem niet gebruikt tijdens extreme weersomstandigheden, is dit een perfecte tent voor meerdaagse outdoor activiteiten!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

3. Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor gezinnen: Wildanger Technik Wildanger igloo camping oranje / zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
8.6

Als je op zoek bent naar een ruime, lichtgewicht tent voor maximaal 3 personen, dan is de Wildanger Technik Wildanger igloo camping tent in het oranje/zwart de perfecte keuze. Met een afmeting van 330 x 210 x 130 cm biedt deze tent voldoende ruimte voor jou en je vrienden of familie. Het praktische ontwerp van de tent zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt om je spullen op te bergen, terwijl de dubbele ingang met geïntegreerde klamboe zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregeling.

De tent is gemaakt van hoogwaardig 190T polyester met PU-coating en versterkte stiksels, wat zorgt voor een betrouwbare bescherming tegen UV-stralen en regen. De combinatie van glasvezel tentstokken met een dikte van 8,5 mm, stevige grondharingen en spantouwen geeft de tent een hoge mate van stabiliteit, waardoor hij bestand is tegen sterke wind.

Een ander voordeel van deze tent is het lage gewicht van slechts 1 kg en de praktische draagtas, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is en snel kan worden gemonteerd. Het ademende polyester materiaal van de binnentent zorgt ervoor dat de tent niet benauwd wordt, zelfs niet bij meerdere personen binnen.

Het enige nadeel van deze tent is dat hij niet geschikt is voor extreme weersomstandigheden, zoals zware regenval of stormen. Maar voor een normaal kampeeravontuur is deze tent de perfecte keuze.

Al met al is de Wildanger Technik Wildanger igloo camping tent een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een ruime, lichtgewicht tent voor maximaal 3 personen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 13 februari in huis

Bekijk prijs

4. Konges Sløjd Beach Tent Pop Up Shelter Strandtent Tent

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.5

Onze stijlvolle UV-strandtent kan een geweldige verlichting van de zon en comfort bieden voor die lange stranddagen als de zomer warmer wordt en de UV-stralen sterker worden. Hij kan ook worden gebruikt tijdens een picknick in het park of als extra bron van schaduw in uw tuin of tuinhuisje. Ons favoriete deel: Het is superleuk om op te zetten! Verpakt als een ronde schijf, hoef je hem alleen maar van je af te houden, er een beetje mee te gooien, en boem, hij klapt meteen open en is klaar voor gebruik! materiaal: lichtgewicht polyester 190T canvas met een UV 50+ beschermlaag. - lichtgewicht en compact. - gemakkelijk 'pop up' systeem zonder handen - wordt geleverd met eigen draagtas en grondpennen - er passen gemakkelijk 2 kinderen/baby en mama in - 1,5 m² schaduw. afmetingen: 125 X 125 X 110cm diameter wanneer verpakt: 70cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 6 juni in huis

Bekijk prijs

5. Wildanger igloo-kampeertent voor 3 personen - blauw/grijs - 3000 mm waterkolom

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.3

Wil jij comfortabel kamperen zonder te veel gewicht te hoeven dragen? Dan is de Wildanger iglo-kampeertent perfect voor jou! Deze blauw/grijze tent biedt ruimte aan maximaal 3 personen en heeft een praktische veranda voor al je kampeerbenodigdheden. Het lage gewicht van slechts 1 kg en de handige draagtas maken het vervoeren van deze tent een fluitje van een cent.

De tent is uitgerust met glasvezel tentstokken, stevige grondharingen en spantouwen waardoor de tent stabiel blijft staan, zelfs bij sterke wind. De binnentent van 100% polyester zorgt voor een goede luchtcirculatie en temperatuurregeling, zodat het binnen nooit benauwd wordt. De dubbele ingang maakt het gemakkelijk om binnen en buiten te komen en de klamboe biedt bescherming tegen insecten.

Maar wat maakt deze tent nou zo bijzonder? De Wildanger iglo-kampeertent heeft een waterkolom van 3000 mm, wat betekent dat de tent zeer waterdicht is en je zelfs droog blijft tijdens hevige regenbuien. Dit is een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van een tent, omdat je natuurlijk niet wilt dat je spullen en kleding nat worden.

Deze tent is perfect voor een familie-uitje, festivalbezoek of een weekendje weg met vrienden. Het is een lichtgewicht optie die gemakkelijk te vervoeren is en snel op te zetten. Het enige nadeel is dat de tent niet heel groot is, dus als je behoefte hebt aan meer ruimte, is een grotere tent misschien een betere optie.

Al met al is de Wildanger iglo-kampeertent een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht, waterdichte tent voor maximaal 3 personen. Het is een betaalbare optie die gemakkelijk mee te nemen is en je een comfortabele plek biedt om te overnachten tijdens je avonturen in de buitenlucht.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 januari in huis

Bekijk prijs

6. Fish Life Waterdichte Tent Lichtgewicht

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.2

Voor degenen die van kamperen houden en niet willen worstelen met het opzetten van een tent, is de Fish Life Waterdichte Tent Lichtgewicht de perfecte keuze. Met een automatisch hydraulisch systeem is het opzetten van deze tent binnen een minuut gepiept. Dit betekent dat je meer tijd hebt om te genieten van je kampeertrip, zonder gedoe met palen en stof.

De tent is gebouwd om alle weersomstandigheden te weerstaan. Het winddichte ontwerp van de glasvezelstokken en het waterdichte en afneembare buitententdoek zorgen ervoor dat jij en je spullen droog blijven tijdens een regenachtige nacht. De tent is groot genoeg voor drie volwassenen of vier kinderen, waardoor je genoeg ruimte hebt om comfortabel te slapen.

Wat deze tent echt onderscheidt, is de veelzijdigheid. De afneembare binnen- en buitentent maken het mogelijk om de tent op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de buitentent gebruiken als zonnescherm, paviljoen, luifel en meer. Dit maakt de tent perfect voor kampeerders die van plan zijn om meerdere activiteiten te doen en flexibiliteit nodig hebben.

Het unieke ventilatiesysteem met dubbele deuren zorgt voor een meer geventileerde en comfortabele leefomgeving. De premium SBS dubbele ritsen en scheurbestendige stoffen materialen zorgen ervoor dat de tent bestand is tegen avonturen in de buitenlucht.

Met een gewicht van slechts 2 kg en een waterkolom van 3000 mm is deze tent superlicht en gemakkelijk mee te nemen. De stahoogte van 150 cm maakt het mogelijk om rechtop te staan en comfortabel te bewegen in de tent.

Al met al is de Fish Life Waterdichte Tent Lichtgewicht een perfecte tent voor outdoorliefhebbers die op zoek zijn naar een gemakkelijk opzetbare, duurzame en veelzijdige tent. Het biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele kampeerervaring, zonder toegevingen te doen aan kwaliteit. Mijn enige nadeel is dat het niet geschikt is voor grote groepen, maar voor kleine groepen is het perfect!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

7. Beste Lichtgewicht Tent 3 personen voor fietsers: Pavillo Nucamp X3 Pop Up oranje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pavillo Nucamp X3 Pop Up oranje

 • list plusDeze tent is zeer eenvoudig op te zetten, zelfs voor beginners.
 • list plusDe tent droogt snel, wat handig is bij onverwachte regenbuien.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze tent is uitstekend, waardoor het een betaalbare optie is voor kampeerders.

Nadelen Pavillo Nucamp X3 Pop Up oranje

 • list plusDeze tent is niet geschikt voor extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of zware regenval.
 • list plusDe tent biedt niet veel ruimte voor drie personen en hun bagage, waardoor het meer geschikt is voor kortere kampeertrips.
 • list plusDe tent is niet erg duurzaam en kan na enkele keren gebruik al slijtage vertonen.

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.1

De Pavillo Nucamp X3 Pop Up tent is een perfecte keuze voor een kampeertrip met maximaal drie personen. Deze tent is ontworpen met het oog op gemak en snelheid. Je kunt de tent in slechts enkele minuten opzetten en afbreken. Het gecoate polyester materiaal is duurzaam en bestand tegen regen en wind. Het grondzeil beschermt je tegen vochtige ondergronden en het vliegennet houdt alle insecten buiten. Het binnenvak is handig om je persoonlijke spullen op te bergen en zorgt voor meer ruimte in de tent.

De tent is licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren. De afmetingen van 235 x 190 cm bieden genoeg ruimte voor drie personen om comfortabel te slapen. De stahoogte van 100 cm maakt het gemakkelijk om je om te kleden en rond te bewegen in de tent. De waterkolom van 2000 mm zorgt ervoor dat je droog blijft tijdens een regenbui.

Een groot voordeel van deze tent is dat het een pop-up tent is. Dit betekent dat het snel en gemakkelijk op te zetten is, waardoor je meer tijd hebt om van je kampeerervaring te genieten. Een nadeel kan zijn dat de tent maar één compartiment heeft, waardoor er minder privacy is.

In mijn persoonlijke mening is de Pavillo Nucamp X3 Pop Up tent een uitstekende keuze voor een kampeertrip met maximaal drie personen. Het is snel en gemakkelijk op te zetten en biedt bescherming tegen de elementen. Het enige nadeel is dat er maar één compartiment is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 10 mei in huis

Bekijk prijs

8. Vango Tay 300 Trekkerstent treetops

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
7.6

De Vango Tay 300 is een koepeltent voor 3 personen. De binnenruimte van de tent is ruim. De tent staat erg stabiel door de framebogen. De slaapcabine is verduisterd voor een goede nachtrust. De stevigheid van de tent en de waterkolom van 300 mm maakt het een goede trekkerstent. Maar het is ook een goede tent om mee te nemen naar een festival of als beginnend kampeerder. Er zijn meerdere opbergvlakken voor kleine accessoires zoals je telefoon. De tent heeft een goede ventilatie door de permanente ventilatievlakken zonder dat het naar binnen regent. De Vango Tay 300 is dus een goede lichtgewicht tent om mee te nemen op elke trip.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. kamping tent / absolutely waterproof, lightweight camping tent with - Tent Ideal for Camping In The Garden, Dome Tent, 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

This octagonal pyramid tent has excellent wind resistance and stability. The front and rear doors are designed for easy access, low weight and a large floor area. It can be used as a shelter for boiling water, cooking, rest, shelter from wind and rain and keeping warm. If you need an indoor mosquito net, you can also buy our mosquito net specially designed for this tent. This tent is made of Anti-tear 210T pattern polyester with waterproof zippers and waterproof treated seams. The performance of Anti-tear is better than nylon. Equipped with special sticks of high strength aluminum alloy. It can also be hung directly in a suitable place without support posts, which significantly reduces the load. The storage volume is also much smaller than the conventional model, which is convenient to carry. In addition to the front and rear doors and crossbars for ventilation, the tent also has a square smoke stand. This smoke stand can be opened and closed and has the main function of ventilating and watching. It can be opened to avoid overheating, excessive moisture or carbon monoxide. It can also be opened to observe the outdoor conditions, suitable for lovers of bird watching and photography. The smoke stand is equipped with a fire-resistant cloth. If this tent is going to be used with a chimney wood stove, the chimney must be used with a fireproof cloth to prevent the tent from burning. Friendly reminder: If you want to use the stove in the tent, pay attention to fire prevention and ventilation to avoid fire and excessive carbon monoxide. Quick set-up: Comes without tent base, only a full set of kits for quick and easy installation in the cold. Suitable for camping, hiking, climbing, self-driving trips, fishing and other outdoor activities. Package includes: tent, ground nail, wind rope, outer bag, nail bag, pole, pole bag, smoke stand fireproof cloth (NOT INCLUDED CHANGE). Tents and mosquito nets are separate and must be purchased separately.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 9 juni in huis

Bekijk prijs

10. Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® grijs

 • list plusDeze lichtgewicht tent 3 personen is zeer ruim en biedt voldoende plaats voor drie personen en hun bagage.
 • list plusDe tent is van goede kwaliteit en waterdicht, wat belangrijk is voor een veilige en comfortabele kampeerervaring.
 • list plusHet opzetten van de tent is eenvoudig en snel, wat handig is voor kampeerders die vaak van locatie veranderen.

Nadelen Cloud Up 3 Upgraded Naturehike® grijs

 • list plusDe tent is relatief duur in vergelijking met andere lichtgewicht tenten op de markt.
 • list plusHet pakket is vrij groot en kan daardoor lastig mee te nemen zijn tijdens het backpacken.
 • list plusDe tent is niet vrijstaand, wat betekent dat hij moet worden vastgezet met haringen en scheerlijnen, wat extra tijd en moeite kost bij het opzetten.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

Op zoek naar een lichtgewicht tent voor je volgende outdoor avontuur? Dan is de Cloud Up 3 Upgraded van Naturehike® een uitstekende keuze! Met een gewicht van slechts 1,85 kilogram is deze tent super gemakkelijk mee te nemen in je backpack. Maar laat je niet misleiden door het lage gewicht, want deze tent is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals 20D nylon/silicium stof met een waterkolom van 4000mm. Dit betekent dat je gegarandeerd droog blijft tijdens een hevige regenbui.

De Cloud Up 3 Upgraded biedt ruimte aan maar liefst 3 personen en heeft een stahoogte van 110 cm. Hierdoor kun je comfortabel rechtop staan in de tent. Daarnaast is de tent voorzien van 2 compartimenten, waardoor je je spullen goed kunt organiseren.

Een ander groot voordeel van de Cloud Up 3 Upgraded is het compacte pakformaat. De tent is eenvoudig op te bergen en neemt weinig ruimte in beslag in je backpack. Hierdoor kun je hem gemakkelijk meenemen op lange wandeltochten of kampeertrips.

Al met al is de Cloud Up 3 Upgraded van Naturehike® een kwalitatief hoogwaardige tent met veel voordelen. Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat de tent misschien minder geschikt is voor extreme weersomstandigheden. Maar voor de meeste outdoor activiteiten is deze tent absoluut een aanrader!

NLP entities: Cloud Up 3 Upgraded, Naturehike, nylon, silicium, waterkolom, backpack, wandeltochten, kampeertrips, outdoor activiteiten.

Word count: 156.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van lichtgewichte tenten voor 3 personen. Er zijn namelijk 29 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!