Bestenu

Beste muggenlampen - nov. 2022

Met meer dan 701 muggenlampen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste muggenlampen op een rij
01Score: 9.8
Vliegenlamp Flystopper HV16
Vliegenlamp Flystopper HV16
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.1
Monzana Elektrische Insectenlamp UV LED Muggenlamp Vliegenvanger – 2 stuks
Monzana Elektrische Insectenlamp UV LED Muggenlamp Vliegenvanger – 2 stuks
Ga naar laagste prjis
03Score: 9
Muggenlamp
Muggenlamp
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.9
Luxe elektrische muggenlamp
Luxe elektrische muggenlamp
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.7
MaxxHome GH6N LED Insectendoder
MaxxHome GH6N LED Insectendoder
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.1
Vliegenlamp Flystopper HV30
Vliegenlamp Flystopper HV30
Ga naar laagste prjis
07Score: 7.9
Set van 2 stuks reservelamp voor electrische vliegenvanger
Set van 2 stuks reservelamp voor electrische vliegenvanger
Ga naar laagste prjis
08Score: 7.6
Innovagoods
Innovagoods
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.4
Vliegenlamp LED
Vliegenlamp LED
Ga naar laagste prjis
10Score: 7.3
Euromac insectenlamp Fly Away Metal
Euromac insectenlamp Fly Away Metal
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Muggenlamp Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Nov 30, 2021


De dagen worden langer, het weer warmer, en de muggen weten ons dan ook weer beter te vinden. Tijd om ze te verjagen, met een muggenlamp bijvoorbeeld! In deze koopgids lees je waar je allemaal op let als je een muggenlamp zoekt.

Wat voor soorten muggenlampen zijn er?

De klassieke muggenlamp is het meest bekend; deze werkt met blauw UV-licht. Tegenwoordig bestaat er ook een moderne variant die werkt door CO2 uit te stoten.

Daarnaast verschilt de stroomvoorziening ook per muggenlamp of insectenlamp. Er zijn varianten die met een stroomkabel werken, maar ook muggenlampen die op batterijen werken of in sommige gevallen zelfs met een USB-kabel worden aangesloten en/of opgeladen.

Waarom gaan muggen naar een muggenlamp?

In hoeverre muggen worden aangetrokken door de kleur en intensiteit van licht is men het nog niet helemaal over eens, maar dat muggen graag zo dicht mogelijk bij een lichtbron zitten is wel duidelijk. Verschillende onderlinge soorten muggen hebben elk een andere smaak, maar de overeenkomst tussen allen is dat ze aangetrokken worden door licht.

Zo vliegen de muggen naar de lamp en komen ze er niet meer uit. De muggenlamp die CO2 uitstoot werkt weer volgens een ander mechanisme. De CO2 uitstoot bootst het uitademen van mensen na. Muggen denken dus een menselijke prooi te hebben gesignaleerd, maar komen in het vangnet van de anti-muggenlamp terecht.

Moet je een muggenlamp schoonmaken?

Muggenlampen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, dus je hoeft niet erg vaak schoon te maken. Het wordt aangeraden om ongeveer eens per maand de opvangbak schoon te maken en de lamp met een doek af te nemen.

Hoe vaak je de muggenlamp precies schoonmaakt hangt ook af van je eigen voorkeur, en natuurlijk hoeveel muggen de lamp vangt. Vangt jouw insectenlamp ontzettend veel muggen, dan is de lamp sneller aan een schoonmaakbeurt toe. Valt het mee, dan kun je de lamp wat langer laten staan voordat je het apparaat weer schoonmaakt.

Om de muggenlamp schoon te maken heb je dus niet meer dan een vochtige doek nodig. Je leegt de opvangbak, neemt de lamp af en je bent klaar. Als je het voor de geur fijner vindt kun je een heel klein beetje allesreiniger gebruiken, maar om de lamp schoon te krijgen is het niet een van de vaste benodigdheden.

Waar moet ik een muggenlamp plaatsen?

Waar je de muggenlamp het beste neerzet, ligt aan de stroomtoevoer en waar je het meeste last hebt van de muggen. Plaatst de lamp niet te dichtbij. Heb je bijvoorbeeld in de tuin last van muggen, zet de lamp dan niet binnen een straal van 2 meter naast je: je krijgt dan alsnog last van de muggen die zich naar de lamp begeven.

Plaats de lamp ook niet te ver weg. In de handleiding van jouw insectenlamp vind je precies terug wat de straal van werking is en weet je dus beter hoe ver weg je de lamp ongeveer plaatst.

Werkt jouw muggenlamp met een stroomkabel? Dan plaats je het apparaat niet te ver van een stopcontact. Om een grotere afstand te overbruggen kun je een verlengsnoer gebruiken, maar een muggenlamp die op batterijen, een accu of zonne-energie werkt is in dit geval ook een optie.

Hoeveel stroom gebruikt een muggenlamp?

Muggenlampen verbruiken relatief weinig stroom. De meeste insectenlampen verbruiken 5-6 Watt en blijven qua verbruik eigenlijk altijd onder de 10 Watt zitten. Een apparaat van 5 Watt dat dagelijks 12 uur per dag aanstaat kost je per maand minder dan een euro aan stroom. Een muggenlamp gebruiken zal je dus niet de kosten in jagen.

Wat is het bereik van een muggenlamp?

Het bereik van een muggenlamp houdt in binnen welke afstand de lamp muggen aantrekt. Is het bereik van een lamp bijvoorbeeld 30 meter, dan trekt het apparaat muggen binnen een straal van 30 meter aan. Wat het exacte bereik van een muggenlamp is verschilt erg per model. Let hier dus op wanneer je een muggenlamp koopt en zoek het bereik op in de productspecificaties.

Ook helpt het bereik van de muggenlamp je om te bedenken waar je de lamp het beste kunt plaatsen. We nemen weer een muggenlamp met een bereik van 30 meter als voorbeeld.

Heb je last van muggen in de tuin, dan kun je deze lamp dus prima op 5 of 10 meter afstand plaatsen. De muggen vallen nog binnen het maximale bereik en worden dan aangetrokken door de lamp, maar de insectenlamp staat ook niet zo dichtbij dat de beestjes je alsnog te pakken krijgen.

hero illustration

Hoe komt deze handige muggenlamp lijst tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de speurtocht naar de beste muggenlamp ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over muggenlampen, maar tegenwoordig helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle muggenlampen die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke muggenlampen het best worden verkocht
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van muggenlampen stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste muggenlampen op een rijtje

1 - Vliegenlamp Flystopper HV16

Loading..
Ga naar laagste prjis

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare apparaten! De Flystopper HV16 en 30 wordt ook wel de "King Kong" van de vliegenlampen genoemd. En daar is een reden voor want waar de meeste vliegenlampen een hoogspanningsrooster hebben van 1500 tot 2500 Volt is deze krachtpatser voorzien van een 4000 Volt magnetische transformator. Daar kan zelfs de grootste bromvlieg niet tegenop! Werking Vliegen worden aangetrokken door 2 krachtige 8 watt UV-lampen en vervolgens geëlektrocuteerd door het hoogspanningsrooster. Dode vliegen vallen in het bakje wat simpel kan worden verwijderd en geleegd. Langere levensduur De Flystopper HV16 is voorzien van een magnetische transformator welke een beduidend langere levensduur heeft dan de reguliere elektrische transformators. Betere aantrekking De aantrekking van vliegende insecten is verbeterd. Door het unieke design kunnen vliegen van boven, achter en voorzijde het apparaat in. Makkelijk te plaatsen Het apparaat is los overal te plaatsen of kan worden opgehangen met de bijgevoegde ketting. Inhoud doos - elektrische vliegenlamp inclusief 2 stuks 8 watt lampen - ketting - gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Monzana Elektrische Insectenlamp UV LED Muggenlamp Vliegenvanger – 2 stuks

Loading..
Ga naar laagste prjis

Geen vervelende insecten meer! De elektronische insectenverdelger gebruikt een specifieke lichtspectrum golflengte die dag en nacht het meest effectieve aas is gebleken voor vliegende insecten. Daardoor is het een praktische, efficiënte en hygiënische insectenverdelger. Vliegende insecten in de directe omgeving worden aangetrokken door het blauwe licht, vliegen vervolgens in de richting van de elektrische geladen metalen roosters en worden geëlektrocuteerd. Ze vallen dan in de opvangbak, die eenvoudig te reinigen is. Veilig! Een beschermrooster aan de buitenkant beschermt tegen het per ongeluk aanraken van het met stroom geladen binnenrooster. Werkt ideaal tegen muggen, dazen, langpootmuggen, vliegen en andere vliegende insecten en het is daarbij milieuvriendelijk helemaal zonder chemicaliën. Productvoordelen: Effectief bereik tot 50 m² (per muggenlamp 25 m²) Kan staan of aan het plafond gemonteerd worden, incl. ophangketting Beschermrooster aan de buitenkant Aan- en uitschakelaar aan de zijkant (tuimelschakelaar) Eenvoudig te reinigen dankzij de uitneembare opvangbak UV LED-buis – grote aantrekkingskracht voor vliegen Geen chemicaliën, geen rook, geen geur, geen vuil Stabiele standaard en een robuuste ketting om op te hangen Breed scala aan toepassingen: geschikt voor appartementen, levensmiddelopslagruimten e.o. opslagruimten. Geschikt voor continu gebruik (dag en nacht). Technische gegevens per lamp: Spanning: Input: 230V/50Hz Vermogen TL-buizen: 2x6 Watt = 12 Watt Effectief bereik: tot 25m² Materiaal: aluminium / kunststof Afmetingen (lxbxh): 39 x 27 x 7 cm Kabellengte: 120 cm Lieferumfang: 2x Insectenverdelger Gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Muggenlamp

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze zuigende insectenlamp hebben deze vliegende insecten in uw huis, slaapkamer, caravan of tuin geen kans meer. De Muggenvanger beschikt over een blauw UV licht waardoor vliegende insecten zich aangetrokken voelen, daarnaast beschikt het ook een krachtige geruisloze ventilator die de Muggen naar binnen zuigt. Waardoor deze vervolgens in de opvangbak terecht komen. Uit deze opvangbak is het onmogelijk om te ontsnappen voor eender welk insect! De Muggen lamp/vanger is aan te sluiten door middel van een USB stekker. En is zeer laag in verbruik, Gebruikt slechts 5 Watt. Voordelen: ✔ Long Life LED verlichting ✔ Stil, zo goed als geluidsloos ✔ Actieradius van wel 50 m² ✔ Modern én functioneel design ✔ Geleverd met USB stekker ✔ Bestrijdt muggen en vele andere insecten ✔ Zeer geschikt voor kampeerders ✔ 30 Dagen bedenktijd Ongestoord slapen zonder muggen of de herrie van een muggenbestrijder? Dan is dit product een must-have! Voor nog extra product informatie kan u altijd de additionele foto's bekijken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Luxe elektrische muggenlamp

Loading..
Ga naar laagste prjis

✅ Vandaag besteld, (op werkdagen voor 15:00) morgen in huis… Met deze Muggenvanger Lamp maken de vliegen en muggen geen kans meer bij u thuis. De Muggenvanger Lamp beschikt over een blauw LED-lichtbron die muggen en vliegen aantrekken. Vervolgens heeft de Muggenvanger Lamp ook een geruisloze ventilator die de vliegende insecten naar binnen zuigt. De Muggenvanger Lamp vangt effectief de dode muggen op zonder rommel achter te laten. U kunt de opbergdoos aan de onderkant ontgrendelen door deze te draaien, om vervolgens de inhoud weg te gooien. De opbergdoos is verder makkelijk te reinigen: ontgrendel de opbergdoos en leeg de dode muggen - de opslagruimte kan gemakkelijk 2-4 weken of langer zonder opruimen voor het meeste huishoudelijke gebruik. Geen last meer van rommelige opruiming of verspreiding van gefrituurde insecten. U sluit de Muggenvanger Lamp gemakkelijk door middels van de meegeleverde USB-kabel. Met de meegeleverde USB-kabel kunt u uw muggenval voeden en gebruiken met een externe adapter, powerbank, computer o.i.d. waardoor de Muggenvanger Lamp perfect draagbaar is voor buiten dineren of kampeeravonturen. Lees de handleiding goed vóór gebruik. De Muggenvanger Lamp is verkrijgbaar in het zwart en wit. Specificaties: Behuizing materiaal: ABS Vermogen: 5W Voltage: 220V100 – 220V Gewicht: 400g Afmetingen product: 19 x 13 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - MaxxHome GH6N LED Insectendoder

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met de MaxxHome insectenlamp heb je niet langer last van vliegende insecten. Deze lamp is de ideale oplossing voor het eeuwige gezoem rondom je oren. Je kan de lamp zowel binnen als buiten gebruiken. Het apparaat is voorzien van een ophangoog, maar je kan hem net zo goed op een vlakke ondergrond plaatsen. Bestel hem nú en je kan weer genieten van die zalige zomeravonden op het terras zonder vervelende insecten. Werking De 6 watt UV-ledlamp in het apparaat trekt de vliegende insecten aan. Rond de lamp is een hoogspanningsspiraal geplaatst die de insecten elektrocuteert wanneer ze contact maken. De lamp is voorzien van een bakje aan de onderkant die de vliegen opvangt. Dit bakje is gemakkelijk te verwijderen en leeg te maken. Let op! Wanneer u de lamp buiten gebruikt, valt defect door weersinvloeden niet binnen de garantie. Hand de lamp op een droge plek zonder wind, bijvoorbeeld onder een overkapping of veranda om waterschade te voorkomen. Voordelen •Zeer krachtige insectenlamp •Geschikt voor binnen én buiten •Ophangen of los plaatsen •Mooi design Specificaties Verwijderbare verzamelbak 10 x 10 x 25 cm Bereik: 40 m² Geschikt voor binnen en buiten Ongediertebestrijding IP-classificatie: X4 Kabellengte: 1 m Kleur: zwart Materiaal: plastic Stekkertype: Euro / Type C (CEE 7/17) Type: antimug, antivlieg Type lamp: 2G11 6W PL/BL Type licht: UV-A LED Vermogen: 6W Levering Vliegenvanger Handleiding Ophangoog MaxxTools heeft 5 huismerken graag stellen we ze kort aan je voor: Onder MaxxHome vind je verschillende producten terug zoals; prullenbakken, insectendoders, elektrische verwarmingen, keuken accessoires en zo veel meer. MaxxGarden is het broertje van MaxxHome dat je verder helpt met alles wat je in de tuin nodig hebt. Van partytenten, verfraaiing tot luxueuze loungesets. MaxxPet is ons dieren speciaalmerk waar je onder meer kattenkrabpalen, hondenbenches maar ook bijvoorbeeld trimtafels kunt vinden. MaxxToys helpt je graag verder met speelgoed zoals knuffelberen maar ook bijvoorbeeld basketbalstandaards of pingpongtafels. En dan heb je nog ons oudste merk onder de huismerken, Maxx. Onder Maxx vind je alles terug van gereedschappen tot gereedschapwagens en zo ook onze eigen kettingzagen en andere gereedschappen. Kortom; de beste producten, voldoende aanbod en voor ieder wat wils met oog voor kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Vliegenlamp Flystopper HV30

Loading..
Ga naar laagste prjis

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare apparaten! De Flystopper HV30 wordt ook wel de "King Kong" van de vliegenlampen genoemd. En daar is een reden voor want waar de meeste vliegenlampen een hoogspanningsrooster hebben van 1500 tot 2500 Volt is deze krachtpatser voorzien van een 4000 Volt magnetische transformator. Daar kan zelfs de grootste bromvlieg niet tegenop! Werking Vliegen worden aangetrokken door 2 krachtige 15 watt UV-lampen en vervolgens geëlektrocuteerd door het hoogspanningsrooster. Dode vliegen vallen in het bakje wat simpel kan worden verwijderd en geleegd. Langere levensduur De Flystopper HV30 is voorzien van een magnetische transformator welke een beduidend langere levensduur heeft dan de reguliere elektrische transformators. Betere aantrekking De aantrekking van vliegende insecten is verbeterd. Door het unieke design kunnen vliegen van boven, achter en voorzijde het apparaat in. Makkelijk te plaatsen Het apparaat is los overal te plaatsen of kan worden opgehangen met de bijgevoegde ketting. Inhoud doos - elektrische vliegenlamp inclusief 2 stuks 15 watt lampen - ketting - gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Set van 2 stuks reservelamp voor electrische vliegenvanger

Loading..
Ga naar laagste prjis

Set met UVA lampen voor gebruik in een elektrische vliegenlamp. UVA TL kleur Blauw 368 nm T5 8 Watt 300 mm Geschikt voor de Flystopper HV16 en andere types elektrische vliegenvangers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Innovagoods

Loading..
Ga naar laagste prjis

2-in-1 Oplaadbare Anti-muggenlamp met LED Kl Bulb InnovaGoods Home Pest! Een originele en veelzijdige anti-muggenlamp met LED-licht, welke zeer bruikbaar is dankzij zijn dubbele functie: anti-muggen en LED-lamp. Elke eigenschap kan afzonderlijk of gelijktijdig worden gebruikt. Zeer effectief voor verlichten en eenvoudig afweren van vervelende insecten. Daarnaast, omdat deze draagbaar en draadloos is, en een batterij-ontwerp zonder installatie, is deze perfect voor buitenshuis (trips, camping, bergens, tuinen, terrassen, enz.), alhoewel het ook binnen kan worden gebruikt. Materiaal: ABS PP Innovatief en functioneel ontwerp Multifunctioneel: Anti-muggenfunctie LED Lamp Soort: Herlaadbaar Handig en gemakkelijk in gebruik Licht en handig Gemakkelijk mee te nemen en op te bergen Touch bediening: 2 touch toetsen LED x6: Wit Licht Insectendodende grill met UV-licht: 1000 V Draaghandvat Haak voor ophanging Waterbestendig: IPX4 Inclusief: klein schoonmaakborsteltje Kabel USB naar Micro-USB Geschikt voor: Binnenkant/Buitenkant Batterij: 1800 mAh DC 5 V / 1000 mA Vermogen: 5 W Afmetingen ong.: Ø 9 x 15 cm Verpakking en handleiding in 24 talen (Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees, Nederlands, Pools, Hongaars, Roemeens, Deens, Zweeds, Fins, Litouws, Noors, Sloveens, Grieks, Tsjechisch, Bulgaars, Kroatisch, Slowaaks, Estisch, Russisch, Lets)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Vliegenlamp LED

Loading..
Ga naar laagste prjis

Nieuwste model met LED lampen- Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare apparaten! Deze vliegenlampen van Flystopper worden ook wel de "King Kong" van de vliegenlampen genoemd. En daar is een reden voor want waar de meeste vliegenlampen een hoogspanningsrooster hebben van 1500 tot 2500 Volt is deze krachtpatser voorzien van een 4000 Volt magnetische transformator. Daar kan zelfs de grootste bromvlieg niet tegenop! Werking Vliegen worden aangetrokken door 2 krachtige 5 watt UVA LED-lampen (vergelijkbaar met 2x10 watt standaard tl lampen) en vervolgens geëlektrocuteerd door het hoogspanningsrooster. Dode vliegen vallen in het bakje wat simpel kan worden verwijderd en geleegd. Langere levensduur De Flystopper HV200 L is voorzien van een magnetische transformator welke een beduidend langere levensduur heeft dan de reguliere elektrische transformators. Betere aantrekking De aantrekking van vliegende insecten is verbeterd. Door het unieke design kunnen vliegen van boven, achter en voorzijde het apparaat in. Makkelijk te plaatsen Het apparaat is los overal te plaatsen of kan worden opgehangen met de bijgevoegde ketting. Inhoud doos - elektrische vliegenlamp inclusief 2 stuks 5 watt LED lampen. De lampen hebben een gemiddelde levensduur van 20.000 branduren en kunnen daarna weer vervangen worden. - ketting - gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Euromac insectenlamp Fly Away Metal

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze vliegenlamp is voorzien van 2x 8W TL buizen, een ophangketting en een lok-middel reservoir. Met deze insectenlamp bent je voor altijd af van vervelende vliegen, muggen of andere vliegende insecten in uw huis of op uw werk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van muggenlampen. Er zijn namelijk 701 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste