De Bestenu Elektrische Koelbox Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/18/2020


Heb je in huis of juist tijdens een uitje graag lekker gekoelde drankjes en hapjes bij je? Dan is een elektrische koelbox de uitkomst. Alles wat je moet weten over elektrische koelboxen lees je in deze koopgids!

Hoe werkt een elektrische koelbox?

hide product content

Een elektrische koelbox zet een stroomtoevoer om in koude lucht om zo de temperatuur in de box laag te houden. De wanden in de koelbox zijn isolerend, zodat de koele lucht zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Een elektrische koelbox koelt op een van drie manieren: met een compressor, de thermo-elektrische methode of door middel van absorptie.

De thermo-elektrische koelbox gebruikt een stroomtoevoer van 12 of 24 volt. In deze koelboxen zit een peltierelement dat voor verkoeling zorgt. Peltierelementen verkoelen niet alleen, maar verwarmen ook, waardoor thermo-elektrische koelboxen soms ook zijn uitgerust met een verwarmingsfunctie. Heb je gekookt op het kampvuur en wil je het eten nog even warm houden? Dan is dit de uitkomst.

De compressor maakt ook gebruik van een stroomtoevoer, maar komt ook voor in een hoger voltage dan de thermo-elektrische koelbox; sommige modellen werken op een energiebron van 230 volt. De compressor is een onderdeel dat ook in bepaalde ijsmachines verwerkt zit en koelt dus erg snel.

Ten slotte is er de absorptiemethode. Deze koelbox werkt op stroom, maar ook op gas. Het absorptiesysteem gebruikt koelvloeistoffen om de temperatuur in de box te verlagen.

Wat is het verschil tussen een normale en elektrische koelbox?

hide product content

Een gewone koelbox koel je eerst af tot een bepaalde temperatuur. Meestal gebruik je hier koelelementen voor die vooraf in de diepvries hebben gelegen. De koelelementen koelen de inhoud van de koelbox en de geïsoleerde wanden houden die lage temperatuur vervolgens zo lang mogelijk vast.

Een elektrische koelbox gebruikt stroom om de inhoud van de koelbox koud te maken. Zo lang de elektrische koelbox stroom heeft, wordt de koelbox actief koud gehouden. Bij normale koelboxen stijgt de temperatuur weer langzaam, maar bij de elektrische koelbox is dat niet het geval. Die blijft koelen tot de energietoevoer stopt.

Het koelende systeem van een elektrische koelbox heeft natuurlijk ook wat ruimte nodig. Daarom zijn elektrische koelboxen gemiddeld groter en zwaarder dan gewone koelboxen. Om ze toch draagbaar te maken, zijn ze soms voorzien van wieltjes.

Welke soorten elektrische koelboxen zijn er?

hide product content

De verschillende koeltechnieken waar je eerder in deze koopgids over las, zorgen voor verschillende soorten elektrische koelboxen.

De elektrische koelbox met een compressor werkt met een stroomtoevoer en is sterk genoeg om naast koelen ook te vriezen. Een nadeel van dit type elektrische koelbox is het geluid: je hoort af en toe een zoemend geluid wanneer het apparaat aanslaat.

Het zoemende geluid van de thermo-elektrische koelbox is iets zachter, maar wel constant. Deze modellen gebruiken gemiddeld een lager voltage en zijn daardoor geschikt voor in de auto of een ander motorvoertuig. Houd wel rekening met de omgevingstemperatuur: een te groot verschil maakt het voor dit type koelbox moeilijker om goed te koelen.

Uniek in zijn soort is de absorptiekoelbox, omdat je deze soort ook aan kunt sluiten op gas. Je hebt dus niet altijd een energiebron of stroomtoevoer nodig. Deze elektrische koelboxen werken daardoor ook bijna geluidloos. Onderweg is dat handig, maar er is ook een nadeel: de omgevingstemperatuur moet niet te hoog zijn. De koelbox koelt dan moeizaam.

Alle soorten elektrische koelbox hebben hoe dan ook een energiebron nodig, die uit een stroomtoevoer of gas kan bestaan. Wil je een koelbox je makkelijk meeneemt en geen stroom of gas nodig heeft? Een normale koelbox werkt met koelelementen die je 8-12 uur van tevoren in de diepvries legt.

Hoe kies je de beste elektrische koelbox?

hide product content

Waar je de elektrische koelbox gebruikt is een belangrijke vraag bij het maken van de juiste keuze. Wil je de koelbox in de auto gebruiken, dan heb je een elektrische koelbox nodig die 12 Volt verbruikt. In de vrachtwagen is dat 24 Volt, en stopcontacten in huis leveren 230 Volt.

Als je de elektrische koelbox buitenshuis wilt gebruiken en op de locatie geen stroomtoevoer tot je beschikking hebt, dan past een koelbox die op gas werkt het beste bij jouw wensen. Een gewone koelbox met koelelementen is ook een optie, maar de elementen warmen langzaam weer op, terwijl de elektrische koelbox op gas actief blijft koelen.

Bedenk ook of je wilt dat de elektrische koelbox alleen koelt of ook vriest. Een elektrische koelbox die vriest kan erg van pas komen, maar beperkt ook de mogelijkheden, want alleen koelboxen met een compressor hebben een vriesfunctie.

Ten slotte speelt het formaat natuurlijk ook een rol. Een grote elektrische koelbox heeft meer inhoud, maar kost ook meer energie om te koelen en is zwaarder om mee te nemen. Kies een koelbox waarvan de inhoud groot genoeg is, maar niet een box die onhandig groot of te zwaar is.

Hoe komt deze handige Elektrische Koelbox reeks tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de zoektocht naar de beste Elektrische Koelbox ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Elektrische Koelboxs, maar nu assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Elektrische Koelboxs die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Elektrische Koelboxs het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Elektrische Koelboxs stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Elektrische Koelboxs

De beste Elektrische Koelboxs in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Met de Tristar KB-7526 koelbox heb je altijd een koud drankje bij de hand, maar je kunt deze koelbox ook gebruiken om te verwarmen waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig warme maaltijden mee neemt. Daarnaast kun je hem zowel elektrisch op 230V aansluiten als in de auto op 12V. Ideaal voor gebruik onderweg Het lichte gewicht van 3.8 kilo en het geïntegreerde handvat van de Tristar koelbox zorgen ervoor dat je hem eenvoudig met je mee neemt, bijvoorbeeld naar het strand of naar de camping. Het ruime volume van 20 liter biedt ruimte voor allerlei eten en drinken. Een groot voordeel van de KB-7526 koelbox is dat je niet alleen kunt koelen, maar ook kunt verwarmen. Daardoor kun je deze koelbox ook gebruiken voor het meenemen van bijvoorbeeld warme maaltijden. Thermo-elektrisch systeem Het thermo-elektrische systeem zorgt ervoor dat je kunt koelen tot 18° C onder de omgevingstemperatuur, maar daarnaast ook tot maximaal 65° C kunt verwarmen. Bovendien is de koelbox zowel in de auto op 12V te gebruiken, als op elektriciteit op 230V. Je hoeft je niet eens zorgen te maken over de energierekening, want de koelbox verbruikt weinig stroom en heeft dan ook energielabel A++. Slim ontwerp Deze Tristar koelbox is dankzij het handige ontwerp ook nog eens heel praktisch in gebruik. Het deksel is voorzien van een vergrendeling, maar is ook helemaal afneembaar. Dankzij het snoeropbergsysteem heb je geen last van het snoer als deze niet is aangesloten. Daarnaast is de koelbox eenvoudig schoon te maken. Wat vind je in de doos: Koelbox, 12V DV plug, 230V plug, handleiding Redenen om voor de Tristar KB-7526 Koelbox te kiezen: Altijd gekoelde hapjes en drankjes bij de hand dankzij de ruime koelbox met 20 liter inhoud Koelt tot 18⁰ C onder de omgevingstemperatuur en verwarmt tot 65⁰ C Zeer geschikt om mee te nemen dankzij het lichte gewicht van 3.8 kg en geïntegreerde handvat Thermo-elektrisch koelsysteem dat werkt op een 12V of 230 V aansluiting Praktisch ontwerp met dekselvergrendeling en snoeropbergsysteem

1. Tristar KB-7526 Thermo-elektrische Koelbox - 12V / 230V - 20L - Zwart / Grijs


Product informatiePlus or Show more

De Tristar KB-7424 Koelbox is de ideale lichtgewicht koelbox waarmee je altijd heerlijk koude drankjes en etenswaren mee kunt nemen. De koelbox werkt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem en koelt daarmee tot 16 ⁰C onder de omgevingstemperatuur. Verkoeling gegarandeerd! Ideaal voor gebruik onderweg De Tristar koelbox is heel eenvoudig met je mee te nemen dankzij een zeer licht gewicht van 2.8 kilo en het geïntegreerde handvat. Met een ruime inhoud van 22 liter biedt de koelbox ruimte voor allerlei hapjes en drankjes en zelfs 2 literflessen passen in de koelbox. Dankzij het snoeropbergsysteem heb je geen last van het snoer als je deze niet gebruikt. Thermo-elektrisch koelsysteem De Tristar koelbox werkt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem. Hiermee koelt de box tot 16⁰ C onder de omgevingstemperatuur. De bijgeleverde 12V stekker is geschikt om de koelbox aan te sluiten in de auto, maar bijvoorbeeld ook op de boot. Als je de koelbox ook graag op elektriciteit wilt gebruiken kun je de omvormer KB-7985 kopen, waarmee je de koelbox met 12V aansluiting ook op 230V kunt gebruiken. Let op: De omvormer KB-7985 wordt niet meegeleverd. Wilt u gebruik maken van een 230V stopcontact? dan zult u deze los moeten bestellen. Wat vind je in de doos: Koelbox, 12V Autoplug, handleiding Redenen om voor de Tristar KB-7424 Koelbox te kiezen: Altijd gekoelde hapjes en drankjes bij de hand dankzij de ruime koelbox met 22 liter inhoud Koelt tot 16⁰ C onder de omgevingstemperatuur Zeer geschikt om mee te nemen dankzij het zeer lichte gewicht van 2.8 kg en geïntegreerde handvat Thermo-elektrisch koelsysteem dat werkt op een 12V aansluiting Praktisch ontwerp met ruimte voor 2 literflessen, een snoeropbergsysteem en afneembaar deksel

2. Tristar KB-7424 Koelbox 22 L - Thermo-elektrisch - 12V Autoplug


Product informatiePlus or Show more

De Travellife TL45 is de ideale koelbox voor thuis, onderweg en dagjes uit. Door de wieltjes en het uitklapbare handvat neem je de box gemakkelijk mee. Ook in de auto sluit je hem makkelijk aan met de bijgeleverde carplug. Geniet je onderweg liever van een koud blikje frisdrank of een warme koffie? Met deze box kan het allebei! Profiteer van deze multifunctionele koelbox Met de Travellife TL45 houd je niet alleen je drankjes lekker koel, maar kan je ook juist hapjes warm houden. Kies met de gemakkelijke switch of je gebruikmaakt van de koelprestaties tot 20 °C onder de omgevingstemperatuur, of van de verwarmingsmogelijkheid tot een temperatuur van 65 °C. Door de wieltjes neem je de TL45 gemakkelijk mee aan het uitklapbare handvat. Ook kan je hem optillen aan de twee draaghandgrepen aan de zijkant. Door de ruime inhoud van 40 liter en dankzij een handige indeling kunnen drie 1,5 liter flessen rechtop in de koelbox staan. Dit maakt hem perfect voor op de camping of op je boot, maar ook als extra koelkastcapaciteit bij een feestje of een barbecue in de tuin! Belangrijkste voordelen Koelt tot 18 °C onder omgevingstemperatuur, verwarmt tot 65 °C Inhoud: 40 L Aan te sluiten op 12V en 230V Duurzame aansluiting voor auto en netstroom De TL45 is zowel op 230V als op 12V aan te sluiten. Ook onderweg geniet je dus van koele drankjes. Dit koelapparaat is muisstil, zodat je er in de auto en in je tent of caravan geen last van hebt. Ook is de Travellife koelbox voorzien van een ECO-stand, wat een stroombesparing van 1,5A oplevert. Hij beschikt dan ook over energielabel A++. Je maakt met deze koelbox dus een duurzame keuze! De lengte van zowel het 12V aansluitsnoer als het 230V aansluitsnoer is 175 cm. De snoeren berg je gemakkelijk op in het opbergvak in de deksel. Met de TL45 koelbox geniet je waar je maar wilt van heerlijke hapjes en drankjes. Door het compacte formaat en de bijgeleverde carplug is hij ideaal voor onderweg of om mee op stap te nemen. Pak jij een koud biertje bij de barbecue of ga je eropuit voor een gezellige picknick?

3. Travellife TL45 Thermo-Elektrische Koelbox - 40L - AC/DC - 12V/230V - Blauw


Product informatiePlus or Show more

Lichtgewicht en zeer compacte koelbox met een 12 volt aansluiting. Deze koelbox heeft een compact formaat. Hierdoor is deze koelbox ideaal voor in de auto en past perfect achter de autostoel. Daarnaast is deze koelbox ook zeer handig voor in de fietstas, mee naar het strand of naar het park. Met het handvat wordt de deksel geblokkeerd om de koelbox af te sluiten.

4. Bo-Camp Elektrische Autokoelbox Arctic - 12 volt - 12 Liter - Zwart/Grijs


Product informatiePlus or Show more

Verfrissende drankjes en een vers tussendoortje is altijd dichtbij met de MTEC-25 koelbox van Mestic. De koelbox met een inhoud van 25 liter houdt eet- en drinkwaren koel door eenvoudig deze aan te sluiten op een stopcontact of in de auto op 12 volt. De koelbox heeft een full foam isolatie waardoor de dikte van de isolatie overal gelijk is, ook in de hoeken en op de bodem. Hierdoor houdt hij het eten en drinken goed koud met een koeltemperatuur tot 20 °C onder de omgevingstemperatuur. Denk er wel aan om de producten al gekoeld in de koelbox te stoppen, zodat de koelprestaties het best tot hun recht komen. Hoewel de koelbox van klein formaat is, is hij is groot genoeg voor 1,5 liter flessen. Met zijn lage gewicht van 4 kg ideaal om mee te nemen bij dagjes uit! Een handig extraatje: in de deksel zit een opbergvak dat speciaal ontworpen is om de snoeren in op te bergen. Zo heeft u geen last van het snoer als u de koelbox draagt en raakt u hem niet snel kwijt. Kortom, de koelbox is ideaal voor op de camping, dagjes uit en onderweg. Geniet van heerlijk verfrissende drankjes onder de zon!

5. Mestic MTEC-25 Koelbox Thermo-elektrisch - AC/DC - 25L


Product informatiePlus or Show more

De Clatronic KB 3714 koelbox is ideaal voor kamperen, reizen en winkelen. Capaciteit (bruto volume): maximaal 30 liter. Voor alle commerciële flessen van 0,75 / 1,0 / 1,5 / 2,0 liter. Consistente koeling door geïntegreerde ventilator. Koelt tot 18 ° C onder de omgevingstemperatuur. Sterk, onderhoudsvrij Peltier-koelsysteem. Energiebesparende functie (ECO-Save). Deze koelbox kan ook verwarmen. Dubbelwandige kunststof behuizing met hoogwaardige isolatie. Speciaal afdichtingsrubber in het deksel vermindert condensvorming. Opklapbare handgreep. Afneembaar deksel. Kabel opbergvak.

6. Clatronic KB 3714 elektrische koelbox 12/220V 30 liter


Product informatiePlus or Show more

Deze grote mobiele koelbox neem je toch handig mee dankzij zijn wielen en stevig handvat. Hiermee heb je zeker genoeg ruimte voor een dagje weg met vrienden. 2 liter flessen passen er zonder probleem in, of vele lekkere hapjes. De koelbox werkt standaard op zowel 12 volt als 220 volt, dus een omvormer is niet nodig.

7. Mobicool MT48W koelbox - 48 L - 12 / 230 V - wielen


Product informatiePlus or Show more

Royale, draagbare elektrische koelbox 45 liter Camry CR 8061. Ideaal, zowel voor 12V (auto, boot) als 230V geschikt! Extra large afmeting met een capaciteit van 45 liter en daardoor geschikt voor alle maten flessen en heel veel levensmiddelen! Ook in de winter te gebruiken, want deze box kan ook verwarmen en warm houden! Zeer royale, degelijke en stille koelbox. Uiteraard ontwikkeld voor tent/caravan/auto. Ook zeer geschikt als extra koelkastje voor tuinfeestjes en barbecues. De draagbare koelbox heeft een capaciteit van 45L. Het wordt afgesloten met handige sluitingen en een stevige deksel vergrendeling. Dankzij de speciale thermische isolatie van de behuizing is een temp mogelijk van 20 graden lager dan de omgevingstemperatuur! Er is een ergonomische, inklapbare handgreep geïnstalleerd die verborgen zit in het deksel. Specificaties: Capaciteit 45L COOL - WARM -schakelaar vermogenskeuzeschakelaar DC 12V -OFF - AC 230V Inclusief een set van stroomkabels die bestemd zijn voor DC 12V -aansluiting en AC 230V netvoeding Voeding AC 230V ~ 50Hz verwarming Verbruikt 50W Cooling 58W V

8. Camry Elektrische Koelbox CR 8061 - Koelbox 45 liter


Product informatiePlus or Show more

Een krachtige Mobicool koelbox die kan koelen en vriezen met een temperatuur tussen +10 °C en -10 °C. Op het digitale display kun je de temperatuur zien en instellen. Voor deze compacte koelbox is altijd wel plaats. De koelbox werkt standaard op zowel 12 volt als 220 volt.

9. Mobicool MCF32 koelbox - 31 L - 12 / 24 / 230 V


Product informatiePlus or Show more

Matriaal: Kunststof Kleur zwart Nettogewicht: 2kg lengte: 38cm breedte:14.5cm hoogte: 29cm Houdt inhoud 15° kouder dan omgeving bijna geluidloos geschikt voor gebruik in auto passen 1,5L flessen in

10. Cosy&Trendy Koelbox 12 liter - grijs


Producten overeenkomstig aan Elektrische Koelboxs


Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Elektrische Koelboxs. Er zijn namelijk 92 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en ga je straks de beste Elektrische Koelbox kopen.