De Bestenu Koelbox Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geupdate: 08/11/2020


Een koelbox is ideaal voor een dagje weg, maar dat niet alleen. Je gebruikt een koelbox ook tijdens het camperen of onderweg in de auto. In deze koopgids leg ik je uit waar je op let tijdens de aankoop van een koelbox.

Wat voor soort koelboxen zijn er?

show product content

Er zijn verschillende koelboxen te krijgen: elektrische koelboxen, passieve koelboxen en koelboxen speciaal voor in de auto. Deze zijn weer onder te verdelen en er zijn er ook nog verschillen in de inhoudsmaten en koelvermogens.

Een elektrische koelbox werkt op stroom: 12v, 24v of 230v. Afhankelijk van het type koelbox kunnen elektrische koelboxen de inhoud koel houden of verkoelen. Een goede elektrische koelbox is ideaal voor op vakantie. Je sluit deze aan op de 12v aansluiting in je auto en je hebt tijdens de rit altijd koele drankjes en een frisse lunch.

Een thermo-elektrische koelbox gebruik je onderweg, in de auto of in de vrachtwagen. Hij koelt 20c graden lager vergeleken met de temperatuur buiten, dus echt ijskoud worden je drankjes niet bij tropische temperaturen.

Een compressor koelbox is ook voor gebruik in de auto, vrachtwagen of voor op de camping. Hij werkt op 12, 24 of 230 volt en werkt net als een gewone koelkast. Hij heeft een constante temperatuur en de buitentemperatuur heeft hierop geen invloed. Deze koelboxen kunnen bovendien ook vaak vriezen.

Een absorptie koelbox werkt met een accu, of op gas. De achterkant moet altijd vrij worden gehouden, zodat de warmte kan ontsnappen. Hij koelt tot 25 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur.

Sta je op de camping en heb je een aansluiting op de elektriciteit, dan is een elektrische koelbox ideaal. Je hebt ze bovendien in alle soorten en maten waardoor er voor iedereen wel een geschikte koelbox te vinden is.

Een passieve koelbox maakt geen gebruik van elektriciteit: hiervoor gebruik je koelelementen. Deze koelboxen zijn ideaal voor als je een dagje weg gaat. Hou er wel rekening mee dat de koelelementen ruimte in je koelbox innemen. Je kunt dus minder kwijt in een passieve koelbox.

Hoe lang blijft een koelbox koud?

show product content

Hoe lang een koelbox koud blijft, hangt af van het type koelbox. Een koelbox die op stroom werkt, blijft koud zolang hij stroom krijgt. Een passieve koelbox die koelelementen heeft, blijft minder lang koud. Dit hangt af van de te koelen inhoud, de hoeveelheid koelelementen, maar ook hoe vaak de koelbox wordt opengemaakt.

Gemiddeld blijft een passieve koelbox zo'n acht uur koud, maar hij wordt steeds minder koud naar gelang je het deksel eraf haalt.

Wat is er beter: een koeltas of een koelbox?

show product content

Een koelbox is beter geïsoleerd dan een koeltas, waardoor de koelbox langer koud blijft. Een koeltas is daarentegen kleiner dan een koelbox waardoor deze gemakkelijker mee te nemen is. Aan zowel de koeltas als de koelbox, zitten voordelen en nadelen. Het hangt af waarvoor je deze gebruikt.

Welke koelbox is het beste om op de camping te gebruiken?

show product content

Op de camping gebruik je het beste een goede elektrische koelbox of een camping koelkast. Hiervoor heb je natuurlijk wel een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk nodig. Een compressor-koelbox is een goede optie: deze heeft vaak een klein vriesvakje wat erg goed van pas komt om verse etenswaren in te bewaren.

Bovendien trekt een compressor-koelbox zich niets aan van de buitentemperatuur waardoor je in het warme Italië altijd geniet van een koud biertje. Hou er wel rekening mee dat dit type koelbox vaak vrij luidruchtig is. Het is daarnaast ook niet de meest voordelige keuze.

Kun je met een koelbox ook vriezen?

show product content

Sommige elektrische koelboxen hebben een klein vriesgedeelte. Dit zijn vaak de compressor koelboxen. Deze koelboxen zijn ideaal voor op de camping. Let wel op: deze vriesvakjes zijn vaak niet geschikt voor het invriezen van vlees en dergelijke: daarvoor is de temperatuur niet laag genoeg. Ze zijn wel prima te gebruiken om je ijsjes in te bewaren.

Wat kan ik in een koelbox stoppen?

show product content

Hoeveel en wat je kwijt kunt in een koelbox, hangt af van de inhoud van de koelbox. Er is meestal genoeg ruimte voor verschillende blikjes frisdrank en grotere flessen drinken. De grotere koelboxen met een inhoud van meer dan 40 liter hebben zelfs ruimte voor twee liter flessen.

Behalve drinken kun je natuurlijk nog veel meer kwijt in je koelbox. Denk aan broodbeleg, snacks en fruit. Gebruik je de koelbox tijdens het camperen, dan is deze ideaal om je melk en andere zuivel in te bewaren, maar ook groente en andere etenswaren die zonder koeling zouden bederven.

Hoe komt deze super Koelbox opsomming tot stand..?

De wereld veranderd snel.. En dus de het winkelonderzoek naar de beste Koelbox ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Koelboxs, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Koelboxs die te koop zijn in Nederland, hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van consumenten en kijkt welke Koelboxs het best worden verkocht.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Koelboxs stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Soortgelijke producten aan Koelboxs

De beste Koelboxs op een rijtje

Product informatiePlus or Show more

Deze Curver koelbox heeft dubbele wanden voorzien van een isolerende laag. Deze koelbox is geschikt voor het meenemen van o.a. 1,5l flessen. Door het hengsel omlaag te doen wordt de deksel vastgezet. Een ware toevoeging aan uw camping uitrusting. - Koelboxen met opvallende koelprestatie - Lucht krijgt geen schijn van kans door bijzondere isolatie - In 18 uur loopt de temperatuur slechts op met circa tien graden - Geschikt voor het meenemen van 1,5 liter flessen

1. Curver Koelbox - 20L - Grijs - isolatiekoelbox


Product informatiePlus or Show more

Deze antraciete Koelbox van Curver heeft een inhoud van 10 Liter, heeft dubbele wanden en is voorzien van een isolerende laag. Door het hengsel omlaag te doen wordt de deksel afgesloten. Deze koelbox is gemaakt is van kunststof.

2. Curver Koelbox - 10L - grijs


Product informatiePlus or Show more

Deze Curver koelbox heeft dubbele wanden voorzien van een isolerende laag. Deze koelbox is geschikt voor het meenemen van o.a. 1,5l flessen. Door het hengsel omlaag te doen wordt de deksel vastgezet. Een ware toevoeging aan uw camping uitrusting.

3. Curver Koelbox - Grijs - 20 Liter


Product informatiePlus or Show more

De Tristar KB-7424 Koelbox is de ideale lichtgewicht koelbox waarmee je altijd heerlijk koude drankjes en etenswaren mee kunt nemen. De koelbox werkt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem en koelt daarmee tot 16 ⁰C onder de omgevingstemperatuur. Verkoeling gegarandeerd! Ideaal voor gebruik onderweg De Tristar koelbox is heel eenvoudig met je mee te nemen dankzij een zeer licht gewicht van 2.8 kilo en het geïntegreerde handvat. Met een ruime inhoud van 22 liter biedt de koelbox ruimte voor allerlei hapjes en drankjes en zelfs 2 literflessen passen in de koelbox. Dankzij het snoeropbergsysteem heb je geen last van het snoer als je deze niet gebruikt. Thermo-elektrisch koelsysteem De Tristar koelbox werkt door middel van een thermo-elektrisch koelsysteem. Hiermee koelt de box tot 16⁰ C onder de omgevingstemperatuur. De bijgeleverde 12V stekker is geschikt om de koelbox aan te sluiten in de auto, maar bijvoorbeeld ook op de boot. Als je de koelbox ook graag op elektriciteit wilt gebruiken kun je de omvormer KB-7985 kopen, waarmee je de koelbox met 12V aansluiting ook op 230V kunt gebruiken. Wat vind je in de doos: Koelbox, 12V Autoplug, handleiding Redenen om voor de Tristar KB-7424 Koelbox te kiezen: Altijd gekoelde hapjes en drankjes bij de hand dankzij de ruime koelbox met 22 liter inhoud Koelt tot 16⁰ C onder de omgevingstemperatuur Zeer geschikt om mee te nemen dankzij het zeer lichte gewicht van 2.8 kg en geïntegreerde handvat Thermo-elektrisch koelsysteem dat werkt op een 12V aansluiting Praktisch ontwerp met ruimte voor 2 literflessen, een snoeropbergsysteem en afneembaar deksel

4. Tristar KB-7424 Koelbox 22 L - Thermo-elektrisch - 12V Autoplug


Product informatiePlus or Show more

Een koelbox met dubbele wanden en voorzien van een isolerende laag. Door het hengsel omlaag te doen wordt de deksel vastgezet. De koelbox is gemaakt is van hoogwaardig kunststof.

5. Curver Koelbox - 39L (6L in Deksel) - Cloudy Grey


Product informatiePlus or Show more

Een lichtgewicht en zeer compacte Bo-Camp koelbox. Deze koelbox heeft een compact formaat. Hierdoor is deze koelbox ideaal achter de autostoel, in de fietstas, mee naar het strand of naar het park. Met het handvat wordt het deksel geblokkeerd om de koelbox af te sluiten. - Lichtgewicht en compacte koelbox - Ideaal om mee te nemen naar het park of strand - Handvat zorgt tevens voor afsluiting van de koelbox - Inhoud: 12 liter

6. Bo-Camp Autokoelbox - Arctic - 12 Liter - Blauw


Product informatiePlus or Show more

De Travellife TL45 is de ideale koelbox voor thuis, onderweg en dagjes uit. Door de wieltjes en het uitklapbare handvat neem je de box gemakkelijk mee. Ook in de auto sluit je hem makkelijk aan met de bijgeleverde carplug. Geniet je onderweg liever van een koud blikje frisdrank of een warme koffie? Met deze box kan het allebei! Profiteer van deze multifunctionele koelbox Met de Travellife TL45 houd je niet alleen je drankjes lekker koel, maar kan je ook juist hapjes warm houden. Kies met de gemakkelijke switch of je gebruikmaakt van de koelprestaties tot 20 °C onder de omgevingstemperatuur, of van de verwarmingsmogelijkheid tot een temperatuur van 65 °C. Door de wieltjes neem je de TL45 gemakkelijk mee aan het uitklapbare handvat. Ook kan je hem optillen aan de twee draaghandgrepen aan de zijkant. Door de ruime inhoud van 40 liter en dankzij een handige indeling kunnen drie 1,5 liter flessen rechtop in de koelbox staan. Dit maakt hem perfect voor op de camping of op je boot, maar ook als extra koelkastcapaciteit bij een feestje of een barbecue in de tuin! Belangrijkste voordelen Koelt tot 18 °C onder omgevingstemperatuur, verwarmt tot 65 °C Inhoud: 40 L Aan te sluiten op 12V en 230V Duurzame aansluiting voor auto en netstroom De TL45 is zowel op 230V als op 12V aan te sluiten. Ook onderweg geniet je dus van koele drankjes. Dit koelapparaat is muisstil, zodat je er in de auto en in je tent of caravan geen last van hebt. Ook is de Travellife koelbox voorzien van een ECO-stand, wat een stroombesparing van 1,5A oplevert. Hij beschikt dan ook over energielabel A++. Je maakt met deze koelbox dus een duurzame keuze! De lengte van zowel het 12V aansluitsnoer als het 230V aansluitsnoer is 175 cm. De snoeren berg je gemakkelijk op in het opbergvak in de deksel. Met de TL45 koelbox geniet je waar je maar wilt van heerlijke hapjes en drankjes. Door het compacte formaat en de bijgeleverde carplug is hij ideaal voor onderweg of om mee op stap te nemen. Pak jij een koud biertje bij de barbecue of ga je eropuit voor een gezellige picknick?

7. Travellife TL45 Thermo-Elektrische Koelbox - 40L - AC/DC - 12V/230V - Blauw


Product informatiePlus or Show more

Tristar KB-7532 koelbox 26L De Tristar KB-7532 is een multifunctionele koelbox en erg handig voor op de camping, het strand of in het park. Deze lichtgewichte koelbox kan niet alleen koelen maar ook verwarmen. In de Tristar KB-7532 blijven uw drankjes en etenswaren lekker koel. U kunt hiernaast deze koelbox ook gebruiken om uw maaltijden warm te houden. Deze thermo-elektrische koelbox koelt tot 18°Celcius onder de omgevingstemperatuur en verwarmt tot maximaal 65° Celsius. Deze koelbox heeft een volume van 26 liter. Te gebruiken op zowel 12V en 230V en voorzien van een A++ energielabel. Eigenschappen: Inhoud: ca. 26 L Koelt onder omgevingstemperatuur tot: 18° C Verwarmt tot maximaal: 65° C Thermo-elektrisch Energieklasse: A++ Voltage: 12/220-240 volt Afneembaar deksel Deksel met vergrendeling Snoeropbergsysteem Ook geschikt voor de camping Afmeting: 32.1 x 44.1 x 44.5 cm Gewicht: 4.6 kg Verpakking: L x B x H (cm) 32.7 x 44.7 x 45.8 Gewicht 5.655

8. Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox - 12V / 230V - 26 l - Zwart / Grijs


Product informatiePlus or Show more

De Travellife TL26 is de ideale koelbox voor op de camping, dagjes uit of lekker in de eigen tuin. Met de bijgeleverde carplug en het kleine formaat is hij ook nog eens perfect te gebruiken als autokoelbox. Drink je liever een koud blikje frisdrank of een warme koffie om fris te blijven tijdens uw reis? Met deze koelbox kan het allebei! Profiteer van deze multifunctionele koelbox Met de Travellife TL26 koelbox houd je niet alleen uw drankjes lekker koel, maar kan je ook juist hapjes warm houden. Kies met de gemakkelijke switch of je gebruikmaakt van de koelprestaties tot 20 °C onder de omgevingstemperatuur, of van de verwarmingsmogelijkheid tot een temperatuur van 65 °C. Je draagt de lichtgewicht TL26 gemakkelijk mee aan de handige draagbeugel, waarmee je ook het deksel kan vastzetten. Door de inhoud van 25 liter en dankzij een ruime indeling kunnen drie 1,5-literflessen rechtop in de koelbox staan. Dit maakt hem perfect voor op de camping of op je boot, maar ook als extra koelkastcapaciteit bij een feestje of een barbecue in de tuin! Belangrijkste voordelen Koelt tot 20 °C onder omgevingstemperatuur, verwarmt tot 65 °C Inhoud: 25L Aan te sluiten op 12V en 230V Garantie: 2 jaar Energiezuinig met aansluiting voor auto en netstroom De TL26 is zowel op 230V als op 12V aan te sluiten. Ook onderweg geniet je dus van koele drankjes. Dit koelapparaat is muisstil, zodat je er in de auto en in je tent of caravan geen last van hebt. De Travellife koelbox is voorzien van een ECO-stand, wat een stroombesparing van 1,5A oplevert. Hij beschikt dan ook over energielabel A++. Je maakt met deze koelbox dus een duurzame keuze! De lengte van zowel het 12V aansluitsnoer als het 230V aansluitsnoer is 175 cm. Je bergt ze gemakkelijk op in het opbergvak in de deksel. Met de TL26 koelbox geniet je waar je maar wilt van heerlijke hapjes en drankjes. Door het compacte formaat en de bijgeleverde carplug is hij ideaal voor onderweg of om mee op stap te nemen. Pak je een koud biertje bij de barbecue of gaat je eropuit voor een gezellige picknick?

9. Travellife TL26 Thermo-Elektrische Koelbox - 25L - AC/DC - 12V/230V - Blauw


Product informatiePlus or Show more

De Curver Koelbox Cloudy Grey 10 Liter is een koelbox met dubbele wanden en is voorzien van een isolerende laag. Door het hengsel omlaag te doen wordt de deksel afgesloten. Deze koelbox is gemaakt is van kunststof. Let op: koelelementen worden niet meegeleverd.

10. Curver Koelbox - 10L - cloudy grey


Soortgelijke producten aan Koelboxs


Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Koelboxs er zijn immers 407 verschillende te koop..

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund , en kun je straks de beste Koelbox kopen.