Bestenu

Beste Insectenlamp - Jan. 2022

Met meer dan 648 insectenlampen op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
hier vind je de beste insectenlampen op een rij
01Score: 9.6
Muggenlamp van Zomer Outlet
Muggenlamp van Zomer Outlet
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.4
Eurom Insectenlamp
Eurom Insectenlamp
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.2
PESTOX  insectenvanger voor binnen
PESTOX insectenvanger voor binnen
Ga naar laagste prijs
04Score: 8.7
Euromac insectenlamp Fly Away Metal
Euromac insectenlamp Fly Away Metal
Ga naar laagste prijs
05Score: 8.6
Reisklamboe Wit In Draagtas
Reisklamboe Wit In Draagtas
Ga naar laagste prijs
06Score: 8.5
Vliegenlamp Flystopper HV30
Vliegenlamp Flystopper HV30
Ga naar laagste prijs
07Score: 7.9
MaxxHome GH6N LED Insectendoder
MaxxHome GH6N LED Insectendoder
Ga naar laagste prijs
08Score: 7.5
Luxe elektrische muggenlamp
Luxe elektrische muggenlamp
Ga naar laagste prijs
09Score: 7.1
UV-Lamp recht
UV-Lamp recht
Ga naar laagste prijs
10Score: 7
MaxxHome GH18N Insectendoder
MaxxHome GH18N Insectendoder
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Insectenlamp Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 23, 2021


Er zijn over de hele wereld zo'n 120.000 soorten muggen en vliegen. Deze wil je niet in je huis, maar zonder bestrijding vind je vooral in de zomer toch veel vliegen in je huis. Een insectenlamp biedt de juiste oplossing als je last van vliegen en muggen hebt. Lees hier waar je op let bij de aankoop van een insectenlamp.

Hoe werkt een insectenlamp?

Een insectenlamp heeft één of meerdere ultraviolet-lampen. Insecten voelen zich hiertoe aangetrokken. Vervolgens vliegen ze tegen de lamp aan en worden ze gedood door hoogspanning. Er zijn ook insectenlampen die werken met een kleefplaat. Dit is een plaat waar de vliegen aan vast plakken.

Welke insecten vang ik met een insectenlamp?

Doordat er in een insectenlamp UV-licht wordt gebruikt, trekt een insectenlamp alle vliegende insecten aan. Denk bijvoorbeeld aan vliegen, maar ook muggen en motjes vind je rondom de lamp.

Waar hang ik een insectenlamp?

Een insectenlamp hang je bij voorkeur op de plaats waar de vliegen binnenkomen, maar niet in een luchtstroom, want daar houden vliegen niet van. Hang een insectenlamp ook niet boven de plaats waar je je eten bereidt: je wilt geen vliegen in je gerechten vinden. Als je geen andere keuze hebt, gebruik dan een insectenlamp met een kleefplaat.

Je hangt de insectenlamp op een hoogte van ongeveer twee meter. Denk bij het plaatsen van de insectenlamp ook aan de toegankelijkheid. De UV-lampen moeten jaarlijks worden vervangen en de lamp moet nu en dan schoongemaakt worden. Je moet er daarom wel eenvoudig bij kunnen.

Hoe maak ik een insectenlamp schoon?

Een insectenlamp schoonmaken is niet de leukste klus, maar het moet gebeuren. Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat je schoonmaakt. Haal vervolgens je goede stofzuiger uit de kast en zuig alle dode insecten op. Dit doe je ook makkelijk met een stofveger en blik, maar met een stofzuiger gaat het sneller.

Vervolgens haal je een vochtige doek over het rooster en de buitenkant van het apparaat. Heeft de muggenlamp een kleefplaat, controleer dan meteen of het tijd is om deze te vervangen. Zorg er ten slotte altijd voor dat de insectenlamp goed droog is voordat je hem weer aanzet.

Is een insectenlamp gevaarlijk voor kinderen?

Nee, een insectenlamp is niet gevaarlijk voor kinderen. Gebruik wel je gezonde verstand: sommige insectenlampen gebruiken hoogspanning om de insecten te doden, dus in dit geval zorg je ervoor dat je kinderen onder geen enkele omstandigheid bij de lamp kunnen.

Wil je geen enkel risico nemen, kies dan voor een lamp die zonder hoogspanning werkt, maar met kleefplaten. Bij deze insectenlampen wordt geen hoogspanning gebruikt, maar platen waar een kleefstrip op zit. Bij deze insectenlampen blijven de insecten dus aan de strip plakken.

Het voordeel van deze insectenlampen is dat er geen geur vrijkomt als het insect wordt gedood, en dat je de insecten ook niet onder je lamp vindt. De kleefplaat moet wel regelmatig vervangen worden.

Hoe vaak vervang je de lamp in een insectenlamp?

De lamp(en) in een insectenlamp vervang je jaarlijks. Na ongeveer een jaar werkt de lamp minder goed, waardoor er minder insecten worden aangetrokken. De insectenlamp is hierdoor minder effectief.

Wat voor soort vliegen zijn er?

Er zijn over de gehele wereld zo'n 120.000 verschillende soorten vliegen en muggen te vinden. Ook in Nederland en België vind je veel van deze vliegen en muggen. De meeste bekende vlieg is de huisvlieg. Deze vliegen naar binnen op zoek naar eten.

Bromvliegen

zie je ook veel: deze zijn groter dan de huisvlieg en maken meer lawaai. Je herkent ze aan de groen/blauwe kleur. Ze eten voornamelijk dierlijke afvalresten en zijn daarom in grote getallen te vinden op boerderijen of andere omgevingen waar mest of uitwerpselen te vinden zijn. Ze voeden zich ook met kadavers.

Steekvliegen

zie je ook veel in ons land. Dazen zijn de meest bekende en je ziet deze vaak in de wei op paarden en ander vee. Ze voeden zich met het bloed van het dier. Bij ons veroorzaken dazen een jeukende bult.

Zweefvliegen

veroorzaken geen overlast en voeden zich aan bloemen en planten. Je herkent ze aan hun mooie kleuren en de manier van vliegen: ze vliegen sierlijk door de lucht. Fruitvliegjes worden vaak als de meest irritante vliegjes ervaren: ze vermenigvuldigen zich razendsnel en zijn lastig te bestrijden. Ze houden vooral van zoetigheid.

Hoe voorkom ik vliegen in huis?

Vliegen zijn altijd op zoek naar eten. Het is daarom belangrijk dat je je huis zo schoon mogelijk houdt: laat geen eten rondslingeren, ruim je keuken op en zorg dat de vuilnisbak in je keuken goed dicht zit. Gooi oud fruit in je fruitschaal meteen weg en stofzuig regelmatig. Een hordeur of een vliegengordijn is ook effectief.

hero illustration

Hoe komt deze geweldige insectenlamp ranglijst tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de speurtocht naar de beste insectenlamp ook!
In het verleden ging je naar een winkel om hulp te krijgen over insectenlampen, maar nu ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle insectenlampen die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van gebruikers en kijkt welke insectenlampen het best verkopen
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van insectenlampen stelt hij deze opsomming samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!
illustration
hero illustration

De beste insectenlampen in een handige lijst

1 - Muggenlamp van Zomer Outlet

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met deze zuigende insectenlamp hebben deze vliegende insecten in uw huis, slaapkamer, caravan of tuin geen kans meer. De Muggenvanger beschikt over een blauw UV licht waardoor vliegende insecten zich aangetrokken voelen, daarnaast beschikt het ook een krachtige geruisloze ventilator die de Muggen naar binnen zuigt. Waardoor deze vervolgens in de opvangbak terecht komen. Uit deze opvangbak is het onmogelijk om te ontsnappen voor eender welk insect! De Muggen lamp/vanger is aan te sluiten door middel van een USB stekker. En is zeer laag in verbruik, Gebruikt slechts 5 Watt. Voordelen: ✔ Long Life LED verlichting ✔ Stil, zo goed als geluidsloos ✔ Actieradius van wel 50 m² ✔ Modern én functioneel design ✔ Geleverd met USB stekker ✔ Bestrijdt muggen en vele andere insecten ✔ Zeer geschikt voor kampeerders ✔ 30 Dagen bedenktijd Ongestoord slapen zonder muggen of de herrie van een muggenbestrijder? Dan is dit product een must-have! Voor nog extra product informatie kan u altijd de additionele foto's bekijken!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Eurom Insectenlamp

Loading..
Ga naar laagste prijs

De kleine en compacte Eurom Fly Away 7-oval is de ideale oplossing tegen insecten. Met een bereik van 70m2 en een roosterspanning van 1000 Volt ben je zo van vervelende vliegen en andere insecten af. De lamp kan zowel staand als hangend gebruikt worden en dankzij zijn kleine formaat is hij gemakkelijk te verplaatsen. Het reinigen van de vliegenlamp kost geen moeite door het afneembare klepje aan de onderzijde. De inhoud van het bakje gooi je weg en de Fly Away 7-oval is weer klaar voor gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - PESTOX insectenvanger voor binnen

Loading..
Ga naar laagste prijs

De HERFST is begonnen en daarom onze najaarspecial 01-11-2021 - 30-11-2021 (BEPERKTE VOORRAAD) Deze Pestox-insectenvanger gemaakt van hoogwaardige milieuvriendelijke materialen, is veiliger en duurzamer dan alle vergelijke bare muggenlampen.Het product heeft geen chemische medicijnen is niet giftig geeft geen straling, geur, of geluid. Het product is laag in stroomverbruik en heeft een hoog rendement, waardoor energieverbruik wordt bespaar. Krachtige functie Meerdere ultraviolette stralen met een golflengte van 365-398 nanometer zullen het effect van het aantrekken van muggen met 90% vergroten. De 360 ° cirkelvormige blaaspijp en krachtige ingebouwde ventilator trekken de aangetrokken muggen de kamer in. De muggen moordenaar lamp heeft een 6/12 uur tijdschakelaar, wat uw gebruik handiger maakt Modieuze uitstraling Het heeft een goed anti-muggeneffect, maar heeft ook een stijlvolle uitstraling. Gemakkelijk mee te nemen en te plaatsen in woonkamer, keuken, slaapkamer, kelder, afgesloten garage, café, restaurant, winkel, kantoor. Kenmerken 360 graden, 20-delig UV LED-licht Slank, modern en functioneel ontwerp Verticale luchtkanalen met ontsnappingspreventietrechter Afneembare insectenbak Draagbaar met micro-USB-kabel 6/12-uurs schakelklok Stille werking van de ventilator Product specificaties Productmodel: Zap T3 Pro Vereist vermogen: 5 W. Stroombron: DC5V-1A (USB- port) Lichtbron: LED 365nm-395 Uv-licht met golflengte Nominale frequentie: 60 Hz Stroomkabel: 47,2 inch Handige Tips voor gebruik Als u de Pestox insectenval gebruikt, moet u andere lichten uitschakelen of dimmen om te voorkomen dat ze de werkingsprincipes van het apparaat verstoren (bijvoorbeeld: lamplicht, tv-licht, enz.) Vermijd sterke luchtstromen die worden gegenereerd door ventilatoren of airconditioners die rechtstreeks op het apparaat blazen. Het apparaat werkt het beste in afgesloten ruimtes zonder mensen erin. Terwijl het apparaat in werking is, mag u niet gedurende langere tijd rechtstreeks in de lichtbuizen kijken. Het apparaat moet zo worden geplaatst dat het niet wordt aangeraakt door kinderen. Steek geen vingers, metalen voorwerpen of andere dingen in het apparaat om ongelukken of schade te voorkomen. Als het netsnoer of de ventilator beschadigd is, laat het dan door een professional repareren of vervangen om gevaar te voorkomen Als u het apparaat lange tijd niet zult gebruiken, trek dan de stekker uit het stopcontact en bewaar het op een koele, droge plaats. De insectenval van Pestox is momenteel de veiligste en eenvoudigste muggenmoordenaar. Waar wacht je op? Voeg toe aan winkelwagen om uw huis insect/ mug vrij te houden. ★ GARANTIE Wij leveren producten van hoge kwaliteit met 12 maanden gratis. Onze klantenservice staat elke dag van het jaar klaar en we streven der naar om binnen 12 uur te reageren op alle vragen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Euromac insectenlamp Fly Away Metal

Loading..
Ga naar laagste prijs

Deze vliegenlamp is voorzien van 2x 8W TL buizen, een ophangketting en een lok-middel reservoir. Met deze insectenlamp bent je voor altijd af van vervelende vliegen, muggen of andere vliegende insecten in uw huis of op uw werk.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Reisklamboe Wit In Draagtas

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voorkom een slechte nachtrust door muggen en andere insecten die je slaap verstoren met deze klamboe.De klamboe is een fijnmazig net die je over je bed heen kan hangen. Op deze manier voorkom je dat muggen vliegen en andere insecten je lastig vallen in bed.Inhoud:- 1 Groot muggennet met ophanglusje- 1 OpbergtasjeProduct informatie:- Afmetingen: ± hoogte 130 x Breedte 220cm x lengte 170cm (Let op: deze REISKLAMBOE is geschikt voor in een tent dus niet voor een-persoons bed of twee persoons bed met een hoog plafond)- Materiaal: 100% polyester- Kleur: Wit

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Vliegenlamp Flystopper HV30

Loading..
Ga naar laagste prijs

Nieuwste model - Zeer krachtige effectieve vliegenlamp. Tot 50% krachtiger dan andere vergelijkbare apparaten! De Flystopper HV30 wordt ook wel de "King Kong" van de vliegenlampen genoemd. En daar is een reden voor want waar de meeste vliegenlampen een hoogspanningsrooster hebben van 1500 tot 2500 Volt is deze krachtpatser voorzien van een 4000 Volt magnetische transformator. Daar kan zelfs de grootste bromvlieg niet tegenop! Werking Vliegen worden aangetrokken door 2 krachtige 15 watt UV-lampen en vervolgens geëlektrocuteerd door het hoogspanningsrooster. Dode vliegen vallen in het bakje wat simpel kan worden verwijderd en geleegd. Langere levensduur De Flystopper HV30 is voorzien van een magnetische transformator welke een beduidend langere levensduur heeft dan de reguliere elektrische transformators. Betere aantrekking De aantrekking van vliegende insecten is verbeterd. Door het unieke design kunnen vliegen van boven, achter en voorzijde het apparaat in. Makkelijk te plaatsen Het apparaat is los overal te plaatsen of kan worden opgehangen met de bijgevoegde ketting. Inhoud doos - elektrische vliegenlamp inclusief 2 stuks 15 watt lampen - ketting - gebruiksaanwijzing

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - MaxxHome GH6N LED Insectendoder

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de MaxxHome insectenlamp heb je niet langer last van vliegende insecten. Deze lamp is de ideale oplossing voor het eeuwige gezoem rondom je oren. Je kan de lamp zowel binnen als buiten gebruiken. Het apparaat is voorzien van een ophangoog, maar je kan hem net zo goed op een vlakke ondergrond plaatsen. Bestel hem nú en je kan weer genieten van die zalige zomeravonden op het terras zonder vervelende insecten. Werking De 6 watt UV-ledlamp in het apparaat trekt de vliegende insecten aan. Rond de lamp is een hoogspanningsspiraal geplaatst die de insecten elektrocuteert wanneer ze contact maken. De lamp is voorzien van een bakje aan de onderkant die de vliegen opvangt. Dit bakje is gemakkelijk te verwijderen en leeg te maken. Let op! Wanneer u de lamp buiten gebruikt, valt defect door weersinvloeden niet binnen de garantie. Hand de lamp op een droge plek zonder wind, bijvoorbeeld onder een overkapping of veranda om waterschade te voorkomen. Voordelen •Zeer krachtige insectenlamp •Geschikt voor binnen én buiten •Ophangen of los plaatsen •Mooi design Specificaties Verwijderbare verzamelbak 10 x 10 x 25 cm Bereik: 40 m² Geschikt voor binnen en buiten Ongediertebestrijding IP-classificatie: X4 Kabellengte: 1 m Kleur: zwart Materiaal: plastic Stekkertype: Euro / Type C (CEE 7/17) Type: antimug, antivlieg Type lamp: 2G11 6W PL/BL Type licht: UV-A LED Vermogen: 6W Levering Vliegenvanger Handleiding Ophangoog MaxxTools heeft 5 huismerken graag stellen we ze kort aan je voor : Onder MaxxHome vind je verschillende producten terug zoals; prullenbakken, insectendoders, elektrische verwarmingen, keuken accessoires en zo veel meer. MaxxGarden is het broertje van MaxxHome dat je verder helpt met alles wat je in de tuin nodig hebt. Van partytenten, verfraaiing tot luxueuze loungesets. MaxxPet is ons dieren speciaalmerk waar je onder meer kattenkrabpalen, hondenbenches maar ook bijvoorbeeld trimtafels kunt vinden. MaxxToys helpt je graag verder met speelgoed zoals knuffelberen maar ook bijvoorbeeld basketbalstandaards of pingpongtafels. En dan heb je nog ons oudste merk onder de huismerken, Maxx. Onder Maxx vind je alles terug van gereedschappen tot gereedschapwagens en zo ook onze eigen kettingzagen en andere gereedschappen. Kortom; voor ieder wat wils tegen scherpe en betaalbare prijs met oog voor kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Luxe elektrische muggenlamp

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met deze Muggenvanger/lamp maken de vliegen en muggen geen kans meer bij u thuis. De Muggenvanger/lamp beschikt over een blauwe LED-lichtbron die muggen en vliegen aantrekT. Vervolgens heeft de Muggenvanger/lamp ook een geruisloze ventilator die de vliegende insecten naar binnen zuigt. De Muggenvanger/lamp vangt effectief de dode muggen op zonder rommel achter te laten. U kunt het compartiment aan de onderkant ontgrendelen door deze te draaien, om vervolgens de inhoud weg te gooien. U sluit de Muggenvanger/lamp gemakkelijk aan door middel van de meegeleverde USB-kabel. Met deze USB-kabel kunt u uw muggenval voeden en gebruiken met een externe adapter, powerbank, computer o.i.d. waardoor de Muggenvanger/lamp perfect draagbaar is. Ideaal dus voor buiten eten of kampeeravonturen. Lees de handleiding goed vóór gebruik. De Muggenvanger/lamp is verkrijgbaar in het zwart en wit. Specificaties: Behuizing materiaal: ABS Vermogen: 5W Voltage: 220V100 – 220V Gewicht: 400g Afmetingen product: 19 x 13 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - UV-Lamp recht

Loading..
Ga naar laagste prijs

Set met UVA lampen voor gebruik in een elektrische vliegenlamp. UVA TL kleur Blauw 368 nm T5 8 Watt 300 mm Geschikt voor de Flystopper HV16 en andere types elektrische vliegenvangers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - MaxxHome GH18N Insectendoder

Loading..
Ga naar laagste prijs

Met de MaxxHome insectenlamp heeft u geen last meer van vervelende insecten. Deze insectendoder elektrocuteert elke mug, vlieg of ander insect dat tegen de lamp aanvliegt. De MaxxGarden vliegenlamp is hangend of staand te plaatsen. Het toestel is makkelijk te reinigen door de opvangbak aan de onderkant. Let op! Wanneer u de lamp buiten gebruikt, valt defect door weersinvloeden niet binnen de garantie. Hand de lamp op een droge plek zonder wind, bijvoorbeeld onder een overkapping of veranda om waterschade te voorkomen. Specificaties Verwijderbare Verzamelbak Afmetingen: 170 x 340 x 170 mm Effectieve range: 150 m² Gebruik: Indoor en Outdoor, Ongediertebestrijding IP-classificatie: X4 Kabellengte: 1 m Kleur: Zwart Materiaal: Plastic Stekkertype: Euro / Type C (CEE 7/17) Type: Anti-mug Type lamp: 2G11 18W PL/BL Type licht: UV-A Vermogen: 18 W MaxxTools heeft 5 huismerken graag stellen we ze kort aan je voor : Onder MaxxHome vind je verschillende producten terug zoals; prullenbakken, insectendoders, elektrische verwarmingen, keuken accessoires en zo veel meer. MaxxGarden is het broertje van MaxxHome dat je verder helpt met alles wat je in de tuin nodig hebt. Van partytenten, verfraaiing tot luxueuze loungesets. MaxxPet is ons dieren speciaalmerk waar je onder meer kattenkrabpalen, hondenbenches maar ook bijvoorbeeld trimtafels kunt vinden. MaxxToys helpt je graag verder met speelgoed zoals knuffelberen maar ook bijvoorbeeld basketbalstandaards of pingpongtafels. En dan heb je nog ons oudste merk onder de huismerken, Maxx. Onder Maxx vind je alles terug van gereedschappen tot gereedschapwagens en zo ook onze eigen kettingzagen en andere gereedschappen. Kortom; voor ieder wat wils tegen scherpe en betaalbare prijs met oog voor kwaliteit!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van insectenlampen. Er zijn immers 648 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste insectenlamp kopen.