Bestenu

Beste slaapzakken - jan. 2023

Met meer dan 985 slaapzakken op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste slaapzakken op een rij

De top 10 beste slaapzakken

01Score: 9.9
Basis Slaapzak Envelop Dekenmodel Zomer blauw
Basis Slaapzak Envelop Dekenmodel Zomer blauw
Basis
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.7
HikeMeister mummy slaapzak 1600 gram zwart
HikeMeister mummy slaapzak 1600 gram zwart
hikemeister
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.7
Naturehike Campingwise all season slaapzak bruin
Naturehike Campingwise all season slaapzak bruin
Naturehike
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.6
Dutch Mountains Slaapzak Pampus 190 groen/blauw
Dutch Mountains Slaapzak Pampus 190 groen/blauw
Dutch Mountains
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.5
Dutch Mountains Slaapzak Goeree XL lichtblauw
Dutch Mountains Slaapzak Goeree XL lichtblauw
Dutch Mountains
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.4
NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim
NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim
NOMAD®
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.3
Abbey Camp Slaapzak Amsterdam-07 Dekenmodel marine | zand
Abbey Camp Slaapzak Amsterdam-07 Dekenmodel marine | zand
Abbey Camp
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.2
Meisterhome HikeMeister ® mummy slaapzak zwart
Meisterhome HikeMeister ® mummy slaapzak zwart
Meisterhome
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.1
LOWLAND OUTDOOR® LAKENZAK SUPERLITE RECHT navy blauw
LOWLAND OUTDOOR® LAKENZAK SUPERLITE RECHT navy blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Cocoon TravelSheets 100% Egyptisch Katoen donker blauw
Cocoon TravelSheets 100% Egyptisch Katoen donker blauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slaapzak Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 30, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Tijdens het kamperen of een logeerpartij lig je er warmpjes bij met een heerlijke slaapzak. Hoe je voor alle slaapgelegenheden de beste slaapzak kiest, lees je in deze koopgids.

Wat voor soorten slaapzakken zijn er?

Tijdens een flinke bergtocht heb je andere behoeftes dan tijdens een nachtje kamperen in de zomer. Daarom zijn er verschillende soorten slaapzakken. Ten eerste verschilt de vorm: je hebt de klassieke, rechthoekige slaapzak die iedereen kent. Om knus ingepakt te slapen is er de mummie slaapzak, die meer compact is en dichter op het lichaam aansluit.

Voor de wisselende seizoenen zijn er ook verschillende slaapzakken: het winter- en het zomermodel. De zomerslaapzak is wat lichter en luchtiger, terwijl de winterslaapzak vaak technisch ingewikkelder is om warmte beter te isoleren. Het materiaal is er dan ook op geselecteerd om warmte vast te houden.

Voor extra comfort en gemak kunnen slaapzakken aanvullende eigenschappen hebben. Denk dan aan een nekkraag om comfortabeler te liggen, een extra vak om een kussen of andere spullen in te bewaren of extra lengte voor de wat langere mensen onder ons.

Kan een baby in een slaapzak?

De gemiddelde slaapzak is voor volwassenen gemaakt. Als er een baby in ligt, blijft er dus veel ruimte over. De baby kan in zijn of haar slaap gaan draaien, waardoor ongewenste situaties kunnen ontstaan. Het is daarom ook aan te raden om een speciale babyslaapzak aan te schaffen.

Babyslaapzakken hebben het juiste formaat voor een baby en zijn vaak ook voorzien van mouwen of armgaten, zodat de slaapzak goed op zijn plek blijft zitten. Dat is een stuk veiliger.

Waar staan de maten bij slaapzakken voor?

Hoe groot een slaapzak is, zie je meestal aan de afmetingen in de productomschrijving. Voor volwassenen hebben de meeste slaapzakken een lengte van 200 centimeter. Sommigen zijn wat langer. De breedte is afhankelijk van de vorm en het model.

Bij slaapzakken voor baby's wordt de maat aangegeven in de vorm van een getal. Dit getal staat voor de lengte van de slaapzak in centimeters. Omdat baby's snel groeien, zijn er veel verschillende maten beschikbaar. Kies een slaapzak die in de lengte net wat extra ruimte voor de beentjes over laat, maar niet zo groot dat de baby door de slaapzak heen kan rollen.

Welk materiaal is het beste voor een slaapzak?

Het materiaal waarmee slaapzakken zijn gevuld verschilt per type slaapzak. Per type slaapzak wordt er dus een vulling gebruikt die het beste voldoet aan de behoeftes van gebruik. Slaapzak vullingen kunnen gemaakt zijn van dons, synthetische kunstvezels of een hybride vorm hebben.

Vulmateriaal van dons is erg licht en houdt warme goed vast. Dat maakt slaapzakken met dons erg geschikt voor gebruik tijdens koudere seizoenen en op grotere tochten. De kunstvezels van synthetische slaapzakken zijn daarentegen wat zwaarder, maar maken de slaapzak wel compact. Ook is synthetisch materiaal goedkoper, waardoor ook de slaapzak waar dit in zit goedkoper is.

Nog een voordeel van een synthetische slaapzak: het materiaal is niet gevoelig voor water. Dons krimpt als het nat wordt, maar de kunstvezels verroeren zich in dit geval niet.

Hybride slaapzakken hebben ten slotte twee lagen: een van dons, de ander van kunstvezels. De laag dons houdt het lichaam warm, terwijl de synthetische kant vanwege de waterbestendige eigenschappen meer als een beschermlaag functioneert. Deze slaapzakken zijn helaas wel moeilijk te vinden, want er is maar weinig aanbod.

De beste slaapzak hangt dus af van jouw gebruikersdoeleinden. Heb je liever een lichte, warme slaapzak? Dan is dons de beste optie. In vochtige gebieden of als je de slaapzak heel compact mee wilt nemen, is de synthetische slaapzak een betere optie. Kortom: weeg jouw behoeftes af tegen de eigenschappen van de materialen.

Hoe onderhoud je een slaapzak?

Hoewel je misschien geneigd bent om een gebruikte slaapzak in de wasmachine te stoppen, is het niet aan te raden om de slaapzak zo te onderhouden. Zowel de wasmachine als de droger verschuiven de vulling, en het onnodig nat maken van de slaapzak is ook niet goed voor de vulling.

Als de slaapzak niet vuil is en je voornamelijk wilt dat het fris ruikt, hang je de slaapzak uit. Zo kan het goed doorluchten. Je kunt de slaapzak ook met geurbuiltjes in de kast bewaren om zo een aangename geur aan je slaapzak mee te geven.

Is er echt een vlek op de slaapzak gekomen, probeer die dan eerst met lauwwarm water uit te wassen. Om een hardnekkige vlek te verwijderen kun je eventueel een alkalivrije zeep gebruiken. Zowel voor donzen als synthetische slaapzakken zijn er speciale soorten zeep die geschikt zijn om de slaapzak mee schoon te maken én het vulmateriaal intact houden.

hero illustration

Hoe komt deze handige slaapzak opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de het winkelonderzoek naar de beste slaapzak ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over slaapzakken, maar vandaag ondersteunt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle slaapzakken die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke slaapzakken het best worden verkocht
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van slaapzakken stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!
illustration
hero illustration

De beste slaapzakken op een rij

1 - Basis Slaapzak Envelop Dekenmodel Zomer blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Basis Slaapzak Envelop Dekenmodel Zomer blauw

 • list plusHet voordeel van deze slaapzak is dat de kleur overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusHet voordeel van deze slaapzak is dat deze van goede kwaliteit is.
 • list plusEen voordeel van deze slaapzak is dat deze een goede pasvorm heeft.

Nadelen Basis Slaapzak Envelop Dekenmodel Zomer blauw

 • list plusEen nadeel van deze slaapzak is dat deze niet goed isoleert.
 • list plusEen nadeel van deze slaapzak is dat de afvoer slecht is.
 • list plusDe slaapzak voldoet niet aan de verwachtingen.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.8

Perfect voor zomerse kampeersessies of een logeerpartij: met de ‘Envelop’ haal je een bijzonder comfortabele slaapzak in huis voor een hele leuke prijs! Een zogenaamd dekenmodel bovendien, hetgeen betekent dat je hem helemaal open kunt ritsen en als grote deken kunt gebruiken. Was hem gerust op 30 graden en berg hem na gebruik weer veilig op in de meegeleverde hoes. Lekker zacht, licht en luchtig! De ‘Envelop’ is gemaakt van prima kwaliteit polyester en is gevuld met 150 gram/m2 polyester vulling. Dit maakt de slaapzak superlicht (hij weegt maar 825 gram!), lekker zacht als je hem aanraakt en heerlijk luchtig. Perfect voor iedere zomerse kampeersessie of een gezellige logeerpartij. Was je ‘Envelop’ gerust in de wasmachine! Je kunt de ‘Envelop’ probleemloos wassen op 30 graden Celsius met gebruik van een wasmiddel naar keuze. Wel zo hygiënisch! Compact: makkelijk mee nemen en op te bergen De ‘Envelop’ wordt geleverd met een prima hoes waar je de slaapzak makkelijk in kunt opbergen. Wist je dat deze slaapzak in de hoes maar 35 x 18 cm is? Je neemt hem makkelijk overal mee naar toe en hij neemt nauwelijks ruimte in beslag als je hem opbergt. Isolatiewaarde van 8 tot 21 graden Celsius Testen hebben vastgesteld dat de ‘Envelop’ een isolatiewaarde van 8 tot 21 graden heeft. Daarmee wordt in vaktermen bedoelt dat de slaapzak tussen deze temperaturen zijn isolerende functie behoudt. Daarmee is dit een ideale zomerslaapzak, die je welkome luchtigheid biedt bij hogere temperaturen en genoeg bescherming als het net een wat frisser zomers nachtje is. BELANGRIJK: Wij vermeldden Comfortzone. Dit is een Europese test EN-13357. Hiermee wordt aangegeven welke minimumtemperatuur een slaapzak geschikt is. Zo'n waarde is een indicatie, maar niet meer dan dat. Of je slaapzak behaaglijk voelt, hangt namelijk van meer factoren af: de isolatie van hetgeen waar je op ligt ( mat of matras ), de wind en luchtvochtigheid. De leeftijd van de persoon, de BMI, fysieke gesteldheid, of je onlangs actief bent geweest of niets gedaan hebt, maar ook vermoeidheid kan veroorzaken dat je in de slaapzak onder gelijke omstandigheden het warmer of kouder hebt. Voor warme streken (Zuid-Europa) volstaat vaak een dunne slaapzak met een comfortzone van 10 - 20 graden, tenzij je op hoogte gaat overnachten. In koudere streken (west-Europa) is een comfortzone van 5-15 graden aan te raden. In nog koudere regio's kun je uitbreiden met een liner of binnenslaapzak. Voordeel hiervan is dat je minder vaak hoeft te wassen. Rits hem helemaal open of koppel hem aan een tweede ‘Envelop’ De ‘Envelop’ is een dekenmodel slaapzak. Je kunt de slaapzak helemaal open ritsen. Zo kun je hem ook als deken gebruiken. Specificaties en eigenschappen ✓ Luchtig, heerlijk zacht en lekker licht. ✓ Perfect voor kamperen in de zomer of voor logeerpartijen. ✓ Weegt slechts 825 gram. ✓ Afmeting: 190 x 70 cm. ✓ Afmeting in meegeleverde hoes: 35 x 18 cm. ✓ Was hem gerust op 30 graden Celsius. ✓ Kleur: blauw/grijs. ✓ Dekenmodel: je kunt hem helemaal openritsen.. ✓ Garantie: 2 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - HikeMeister mummy slaapzak 1600 gram zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen HikeMeister mummy slaapzak 1600 gram zwart

 • list plusDeze slaapzak is vervaardigd van hoogwaardig materiaal en is duurzaam
 • list plusDoor de uitstekende isolatie van deze slaapzak blijf je warm.
 • list plusDeze slaapzak is licht en makkelijk mee te nemen.

Nadelen HikeMeister mummy slaapzak 1600 gram zwart

 • list plusHet beperkte formaat van deze slaapzak maakt hem niet geschikt voor iedereen.
 • list plusDeze slaapzak is minder flexibel dan andere slaapzakken, waardoor hij minder comfortabel kan zijn.
 • list plusDeze slaapzak is duurder dan andere slaapzakken, wat minder voordelig kan zijn..

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Deze HikeMeister mummy 1600 met Glow in the dark zippers en binnenzak en ophang lussen voor het luchten ..de Alleskunner in de HikeMeister Slaapzak Collectie is perfect geschikt voor kampeervakanties of Trekking en festivals De HikeMeister mummy 1600 slaapzak is luchtig maar isoleert goed, waardoor je na een lange dag prettig in je bed kunt kruipen en van een goede nachtrust kunt genieten. In de HikeMeister mummy 1600 kun je je helemaal uitrekken en de uiterst comfortabele voering voelt prettig aan. De stevige rits is voorzien van een 2 weg rits waardoor je tijdens het slapen de voeten kan open zetten , en een binnenval . Beschikbaar in de kleur zwart Voordelen: Cmummy slaapzak, slaapzak voor bijna het hele jaar deelbare polyamide heavy duty ritssluiting comfort rate ca. 8 graden Celsius afmeting slaapzak ca. 220 x 80 cm inclusief koord bij het hoofdeinde voor extra isolatie Kenmerken: waterafstotende buitenlaag vulling van 100% holle vezel polyester, 350 gr/m² voering van prettig aanvoelend polycotton tochtrand aan binnenzijde langs de ritssluiting afmeting pakmaat slaapzak ca. 41 x 24 x 22 cm geleverd in een handige polyester draagtas binnenzak met klitteband getest conform EN14362, EN13537 Ophanglussen om te luchten Specificaties: - Materiaal buitenkant: polycotton. - Materiaal binnenkant: Poly/ katoen. 85/15% - Materiaal vulling: 380 gr/m2 holle vezel polyester. - Afmeting: 2120 x 80 cm. - Gewicht: 1600 gram. - Comfortzone: 0-15 graden. - Glow in the dark zippers met zip-stop. - Handig opbergvakje met klittenbandsluiting. - Garantie: 2 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Naturehike Campingwise all season slaapzak bruin

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Naturehike Campingwise all season slaapzak bruin

 • list plusDeze slaapzak isoleert goed en is daarom ideaal voor elk seizoenen.
 • list plusDe kleur van de slaapzak is precies zoals afgebeeld, waardoor je precies weet wat je koopt.
 • list plusDe pasvorm van de slaapzak is goed, waardoor je comfortabel kunt slapen.

Nadelen Naturehike Campingwise all season slaapzak bruin

 • list plusDe kwaliteit van de slaapzak is slecht, waardoor het snel kapot kan gaan.
 • list plusDe slaapzak is niet warm genoeg in de zomer.
 • list plusDe service van deze slaapzak is slecht.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.5

Deze slaapzak is voorzien van verschillende isolatie eigenschappen waardoor de slaapzak geschikt is voor de vroege lente tot de late herfst. Een handige opbergzak wordt bijgeleverd. De rits is voorzien van ritsklep waardoor er geen warmte verloren gaat. De slaapzak kan volledig geopend worden. Verder is het mogelijk om de rits alleen aan het voeteneinde te openen waardoor het mogelijk is om de ventilatie zelf te regelen. De dekenvorm van de slaapzak zorgt voor meer beweegelijkheid en de capuchon zorgt dat de nek en schouders ook goed verwarmd blijven. Afmetingen & vulgewicht Lengte 220 cm, breedte 75 cm, vulgewicht 1700 gram One layer Een enkele laag van synthetisch materiaal (waterafstotend 190-T polyester) zorgt ervoor dat de slaapzak comfortabel warm blijft. Isofill De slaapzak is voorzien van een isolatiemateriaal van holle vezels. Door deze constructie houdt de slaapzak meer stilstaande warme lucht vast. Verder is de slaapzak verdeeld in kleinere vlakken waardoor het isolatiemateriaal optimaal tot zijn recht komt. Ziptogether De slaapzak heeft de mogelijkheid om gecombineerd te worden met een andere slaapzak zodat er slaapplaats is voor twee personen. Heavy duty zip De slaapzak is voorzien van een rits die speciaal is ontworpen voor gebruik op langer termijn. Zo blijft de rits makkelijk te openen, zelfs na een langere periode. 3-4 season Deze slaapzak is geschikt voor 3 tot 4 seizoenen. Dit houdt in dat de slaapzak niet helemaal geschikt is voor de winter maar ideaal voor elk ander seizoen. De comforttemperatuur voor deze slaapzak is nul graden celcius. Onze produkten worden altijd door ons getest om de kwaliteit ervan te kunnen garanderen. Kortom: een kwaliteitsprodukt in een hippe kleur !

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4 - Dutch Mountains Slaapzak Pampus 190 groen/blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dutch Mountains Slaapzak Pampus 190 groen/blauw

 • list plusDeze slaapzak isoleert goed en houdt je warm.
 • list plusDe kwaliteit is hoog, waardoor de slaapzak langer meegaat.
 • list plusDe kleur komt overeen met de afbeelding.

Nadelen Dutch Mountains Slaapzak Pampus 190 groen/blauw

 • list plusDe slaapzak is voor een dikker persoon al iets lastiger.
 • list plusHet kan soms moeilijk zijn om de slaapzak in de hoes te krijgen.
 • list plusDe stof kan wat ruw aanvoelen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

De Dutch Mountains Pampus is een allround lichtgewicht slaapzak van 190 x 75 cm met veel extra handigheidjes. Wat denk je van opbergvakjes voor je telefoon of documenten, een ‘glow in the dark’ ritssluiting en zip-stop zodat de slaapzak niet in je slaap open gaat? ‘Pampus’ is een complete allround slaapzak om mee te gaan kamperen of om je logees de comfortabele nachtrust te bezorgen die ze verdienen. Lekker warm – Comfortzone 8-12°C en zip-stop rits - BELANGRIJKE INFO Comfortzone Kijk, natuurlijk is dit geen slaapzak om in de winter een berg mee te gaan beklimmen. Tegelijk: met een comfortzone van 8-12°C staat hij zeker zijn mannetje tijdens een frisse kampeersessie in het voorjaar. Dankzij de zip-stop rits en de 150gr/m2 polyester vulling blijft alle warmte heerlijk in de slaapzak en is hij tegelijk goed ademend. BELANGRIJK: Wij vermeldden Comfortzone. Dit is een Europese test EN-13357. Hiermee wordt aangegeven welke minimumtemperatuur een slaapzak geschikt is. Zo'n waarde is een indicatie, maar niet meer dan dat. Of je slaapzak behaaglijk voelt, hangt namelijk van meer factoren af: de isolatie van hetgeen waar je op ligt ( mat of matras ), de wind en luchtvochtigheid. De leeftijd van de persoon, de BMI, fysieke gesteldheid, of je onlangs actief bent geweest of niets gedaan hebt, maar ook vermoeidheid kan veroorzaken dat je in de slaapzak onder gelijke omstandigheden het warmer of kouder hebt. Voor warme streken (Zuid-Europa) volstaat vaak een dunne slaapzak met een comfortzone van 10 - 20 graden, tenzij je op hoogte gaat overnachten. In koudere streken (west-Europa) is een comfortzone van 5-15 graden aan te raden. In nog koudere regio's kun je uitbreiden met een liner of binnenslaapzak. Voordeel hiervan is dat je minder vaak hoeft te wassen. Heerlijk zacht – ‘Peach Touch’ binnenkant De binnenkant van de slaapzaak is uitgerust met de speciale ‘Peach Touch’ stof van Dutch Mountains. Lekker zacht en dus uiterst comfortabel. Compact en licht – 190 x 75 cm en slechts 1060 gram De Pampus is met een gewicht van net iets meer dan een kilo een echte lichtgewicht te noemen en bovendien is hij zeer compact op te bergen in de meegeleverde opbergtas. Slim – Handige opbergvakjes en ‘glow in the dark’ sluiters De Pampus heeft twee met klittenband afsluitbare vakjes aan de binnenkant. Ideaal om kostbare documenten of bijvoorbeeld je mobiele telefoon veilig op te bergen. De ‘glow in the dark’ sluiters vind je moeiteloos in het donker. Handig! Uitbreidbaar – Rits meerdere slaapzakken aan elkaar Als je wilt dan kun je meerdere Pampussen aan elkaar ritsen om zo één grote slaapzak te creëren. Ideaal voor als je graag lekker breed ligt of een logee extra verwacht. TIP! – Bekijk ook eens de andere slaapzakken van Dutch Mountains U vindt op Bol.com het hele assortiment aan Dutch Mountains slaapzakken. Bekijkt u ook zeker eens de luxere Goeree, Tholen, Beveland of Marken serie. Technische specificaties: - Materiaal buitenkant: 170T polyester. - Materiaal binnenkant: ‘Peach Touch’ polyester. - Vulling: 150 gr/m2 polyester. - Comforzone: 8-12 graden. - Afmetingen: 190 x 75. - Gewicht: 1060 gram. Productspecificaties: - Comfortzone 8-12 graden. - ‘Peach Touch’ binnenvoering. - Rits twee slaapzakken aan elkaar. - Zip-stop rits. - Opbergtas inbegrepen. - Garantie: twee jaar. Kortom: een lekker lichte allrounder waarmee zich in de meeste situaties uiterst comfortabel redt of een logee heerlijk mee in de spreekwoordelijke watten kunt leggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Dutch Mountains Slaapzak Goeree XL lichtblauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Dutch Mountains Slaapzak Goeree XL lichtblauw

 • list plusHet isolerende vermogen van deze slaapzak zorgt ervoor dat je 's nachts warm blijft.
 • list plusDe kleur komt overeen met de afbeelding, wat betekent dat je precies weet wat je koopt.
 • list plusDe slaapzak heeft een goede kwaliteit, wat betekent dat hij duurzaam is.

Nadelen Dutch Mountains Slaapzak Goeree XL lichtblauw

 • list plusHet kan wat tijd kosten om de slaapzak in de hoes te krijgen, wat betekent dat het wat moeite kost om de slaapzak op te bergen.
 • list plusDe slaapzak kraakt heel erg, wat betekent dat het lastig is om erin te slapen.
 • list plusDe slaapzak is niet warm genoeg, wat betekent dat je 's nachts te koud kan worden.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

De Goeree is dé topslaapzak van het Nederlandse Dutch Mountains. Hij is gemaakt van prachtige materialen en biedt uitstekende lucht- en vochtregulerende eigenschappen. De handige opbergvakjes, ‘glow in the dark’ zippers, tochtstrip en de mogelijkheid om twee slaapzakken te ritsen maken de Goeree helemaal af. Rek je trouwens gerust even uit in deze grote allrounder na een zalige nacht slapen. Met een afmeting van 220 x 90 cm moet dat wel lukken! Heerlijk warm – Comfortzone 4-7 graden - Belangrijke extra info Met een comfortzone van 4-7°C staat deze warme allrounder zeker zijn mannetje tijdens een frisse kampeersessie in het voorjaar of overnachting op een koude zolder. De riante tochtstrip levert daar een positieve bijdrage aan. BELANGRIJK: Wij vermeldden Comfortzone. Dit is een Europese test EN-13357. Hiermee wordt aangegeven welke minimumtemperatuur een slaapzak geschikt is. Zo'n waarde is een indicatie, maar niet meer dan dat. Of je slaapzak behaaglijk voelt, hangt namelijk van meer factoren af: de isolatie van hetgeen waar je op ligt ( mat of matras ), de wind en luchtvochtigheid. De leeftijd van de persoon, de BMI, fysieke gesteldheid, of je onlangs actief bent geweest of niets gedaan hebt, maar ook vermoeidheid kan veroorzaken dat je in de slaapzak onder gelijke omstandigheden het warmer of kouder hebt. Voor warme streken (Zuid-Europa) volstaat vaak een dunne slaapzak met een comfortzone van 10 - 20 graden, tenzij je op hoogte gaat overnachten. In koudere streken (west-Europa) is een comfortzone van 5-15 graden aan te raden. In nog koudere regio's kun je uitbreiden met een liner of binnenslaapzak. Voordeel hiervan is dat je minder vaak hoeft te wassen. Lekker zacht – Katoenen voering en royaal gevuld De Goeree nodigt visueel uit om te komen slapen. Met een genereuze 300 gram vulling per vierkante meter lig je heerlijk comfortabel. Zeker omdat de binnenvoering is gemaakt van 100% katoen vormt de Goeree een wel erg uitnodigende slaapomgeving. Uitstekende lucht- en vochtregulatie Een ander groot voordeel van deze slaapzak is de perfecte lucht- en vochtregulatie. Dankzij de vulling die bestaat uit polyester holle vezels en de katoenen voering blijft transpiratie tot een minimum beperkt. Groot en toch compact – 220 x 90 cm, met compressiehoes Ondanks de vorstelijke maat is de Goeree toch verbazingwekkend compact (47 x 27cm) op te bergen in de meegeleverde compressiehoes. Dit gaat bovendien makkelijk door de gladde buitenkant van de slaapzak. In totaal weegt de Goeree desondanks slechts 1960 gram. Slim – Handige opbergvakjes en ‘glow in the dark’ zippers met zip-stop De Goeree heeft twee met klittenband afsluitbare vakjes aan de binnenkant. Ideaal om kostbare documenten of bijvoorbeeld je mobiele telefoon veilig op te bergen. Dankzij de glow-in-the-dark zippers zoek je nooit meer in het donker naar de rits. Zip-stop voorkomt dat de rits open gaat als u draait in uw slaap. Uitbreidbaar – Rits meerdere slaapzakken aan elkaar Als je wilt dan kun je meerdere Goeree’s aan elkaar ritsen om zo één grote slaapzak te creëren. Ideaal voor als je graag lekker breed ligt of een logee extra verwacht. Ook andere Dutch Mountains slaapzakken kun je aanritsen trouwens. Gezellig samen! TIP! – Bestel een Dutch Mountains lakenzak bij Een lakenzak is in essentie een dunne slaapzak in je slaapzak. Met een lakenzak hou je je slaapzak fris, hygiënisch en als nieuw omdat je hem zelden hoeft te wassen. Technische specificaties: - Materiaal buitenkant: 190T polyester. - Materiaal binnenkant: 100% katoen. - Vulling: 300 gr/m2 polyester. - Afmetingen: 220 x 90. - Gewicht: 2080 gram. Productspecificaties: - Comfortzone 4-7 graden. - Zachte katoenen binnenvoering. - Rits twee slaapzakken aan elkaar. - Zip-stop rits. - Glow in the dark zippers. - Compressietas inbegrepen om nog meer ruimte te besparen - Garantie: twee jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim

 • list plusDe NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim is vervaardigd van kwalitatief goede materialen en isoleert goed.
 • list plusEen ander voordeel van de NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim is dat het een stijlvolle uitstraling heeft en licht van gewicht is.
 • list plusDe NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim is ook ideaal voor mensen die lang zijn, omdat deze extra lengte heeft.

Nadelen NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim

 • list plusEen nadeel van de NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim is dat het redelijk duur is.
 • list plusEen ander nadeel van de NOMAD® Nomad Condor - deken dark-denim is dat het alleen kan worden gebruikt in natuurlijke omstandigheden.
 • list plusDe slaapzak is lastig te reinigen.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.6

Comfortabele slaapzak met 100% katoenen en goed ademende vulling. De Condor van Nomad is de perfecte keuze voor beginnende kampeerders en wanneer je op je budget let.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Abbey Camp Slaapzak Amsterdam-07 Dekenmodel marine | zand

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Abbey Camp Slaapzak Amsterdam-07 Dekenmodel marine | zand

 • list plusDe slaapzak isoleert goed, waardoor je 's nachts comfortabel blijft.
 • list plusHet design is fraai en de kleur komt overeen met de afbeelding.
 • list plusJe krijgt veel waar voor je geld met deze slaapzak.

Nadelen Abbey Camp Slaapzak Amsterdam-07 Dekenmodel marine | zand

 • list plusEr zit geen ingebouwd kussen in de slaapzak.
 • list plusHet is lastig om mee te nemen omdat het niet compact is.
 • list plusHet feit dat de rits bij de naad losliet van de slaapzak, duidt op slechte kwaliteit.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

De Abbey Camp Amsterdam-07 slaapzak is perfect geschikt voor kampeervakanties of voor het logeren bij vrienden of op een festival. De slaapzak is luchtig maar isoleert goed, waardoor je na een lange dag prettig in je bed kunt kruipen en van een goede nachtrust kunt genieten. Dankzij het dekenmodel van de Abbey Camp slaapzak kun je je helemaal uitrekken en de uiterst comfortabele voering voelt prettig aan. Door de extra ruime afmetingen kun je je heerlijk nog een keer omdraaien en is de slaapzak geschikt voor personen met een lengte tot wel 2 meter. De stevige rits is voorzien van een tochtstrip, waardoor je geen last hebt van ongewenste luchtstroming en de rits niet tegen je aan schuurt. De rits is ook deelbaar waardoor je de slaapzak in zijn geheel kan openen en je een deken creërt. De slaapzak is bovendien koppelbaar – heel handig wanneer je twee slaapzakken aan elkaar wilt ritsen tot een tweepersoonsslaapzak. Beschikbaar in een aantal kleuren. Voordelen: comfortabele dekenmodel slaapzak, aanritsbaar goed isolerende slaapzak voor bijna het hele jaar deelbare polyamide heavy duty ritssluiting voor extra ventilatiemogelijkheden comfort rate ca. 7 graden Celsius afmeting slaapzak ca. 210 x 85 cm inclusief koord bij het hoofdeinde voor extra isolatie Kenmerken: waterafstotende buitenlaag vulling van 100% fibre polyester, 350 gr/m² voering van prettig aanvoelend polycomfort terylene rayon tochtrand aan binnenzijde langs de ritssluiting afmeting pakmaat slaapzak ca. 41 x 24 x 22 cm geleverd in een handige polyester draagtas getest conform EN14362, EN13537

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Meisterhome HikeMeister ® mummy slaapzak zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Meisterhome HikeMeister ® mummy slaapzak zwart

 • list plusDeze slaapzak heeft een uitstekende warmte-isolatie om warm te blijven.
 • list plusDeze slaapzak heeft een duurzame rits die langdurig meegaat.
 • list plusDe kleur van deze slaapzak is precies zoals op de afbeelding en heeft een mooie uitstraling.

Nadelen Meisterhome HikeMeister ® mummy slaapzak zwart

 • list plusDeze slaapzak heeft een slechte kwaliteit.
 • list plusDe pasvorm van deze slaapzak is niet perfect.
 • list plusDe prijs-kwaliteitverhouding van deze slaapzak is laag.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.4
Gebruiksgemak
7.7

Meisterhome® Mummy slaapzak ca. 220 x 75 cm incl. draagtas - Is goed geschikt voor zomerse kampeervakanties, chillen bij vrienden of schoolkamp. Doordat het een dekenmodel is en door de lengte van de Meisterhome® slaapzak kun je je helemaal uitrekken en met de fijne voering voelt dit prettig aan. Beschikbaar in 3 kleuren! Kenmerken: Waterafstotend Dekenmodel Deelbare polyamide ritssluiting Tochtrand aan binnenzijde langs de ritssluiting Comfort temperatuur 5-16 graden Celsius EN 13537 Afmeting ca. 220 x 75 cm Afmeting draagtas slaapzak ca. 41 x 24 x 22 cm Polyester draagtas EN 13537 ‘’Haal een bijzonder comfortabele slaapzak in huis voor een hele leuke prijs!” Perfect voor zomerse kampeersessies, festival of een logeerpartij: Een zogenaamd dekenmodel, hetgeen betekent dat je hem helemaal open kunt ritsen en als grote deken kunt gebruiken. Was hem gerust op 30 graden Celsius en berg hem na gebruik weer veilig op in de meegeleverde draagtas. Comforttemperatuur 5-16 graden Celsius.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - LOWLAND OUTDOOR® LAKENZAK SUPERLITE RECHT navy blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.5

Een LOWLAND OUTDOOR® Superlite Liner is aanzienlijk dunner en lichter dan een conventionele slaapzak. Het wordt daarom ook wel een jeugdherberg slaapzak, hostel slaapzak of lakenzak genoemd en vervult vooral hygiënische taken. Bovendien is de lakenzak ook geschikt als binnenslaapzak, waardoor het thermische effect van de normale slaapzak wordt vergroot. Een toename van enkele graden Celsius wordt bereikt. De dunne en lichtgewicht reis-lakenzak combineert zomer- en binnenslaapzak in een. Deze lakenzak is ademend en reguleert de luchtvochtigheid. Zweten wordt vermeden, wat erg prettig en goed voor je gezondheid is. Het materiaal is gemakkelijk te hanteren en kan gemakkelijk worden gewassen. U gebruikt de wasmachine of wast de lakenzak van de met de hand. Dankzij het gewicht van slechts 325 gram en de kleine verpakkingsgrootte past het gemakkelijk, zelfs in kleinere daypacks. Dit maakt het een ideale metgezel voor alle wandelingen, outdoor-avonturen en backpacktochten. De hutslaapzak beschermt tegen vuil beddengoed en is heel gemakkelijk schoon te maken in de wasmachine op 30 graden. Deze reis-slaapzak wordt geleverd met een praktisch opberghoesje. Met de LOWLAND OUTDOOR® Superlite Liner kunt u zich ontspannen en slapen zonder zorgen, zonder te veel gewicht of ruimte te moeten dragen. Eigenschappen: Dekenmodel Ademend en huidvriendelijk Het materiaal (80% polyester - 20% katoen) is ademend / huidvriendelijk en zorgt daarom voor een hoog ligcomfort. Verpakt in een handige stuffsack Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen De lakenzak beschermt tegen vuil beddengoed en is heel gemakkelijk schoon te maken in de wasmachine op 30 graden. Snel drogend! Afmetingen: Gewicht: 330 gram Lengte: 220 cm Breedte: 80 cm Temperaturen ºC : Toegevoegde waarde bij gebruik als binnenvoering +2.9 ºC

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

10 - Cocoon TravelSheets 100% Egyptisch Katoen donker blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cocoon TravelSheets 100% Egyptisch Katoen donker blauw

 • list plusDeze slaapzak is gemaakt van 100% Egyptisch katoen, wat zorgt voor een comfortabel en ademend gevoel.
 • list plusHet is compact, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusDe stof is wasbaar.

Nadelen Cocoon TravelSheets 100% Egyptisch Katoen donker blauw

 • list plusDe afbeelding op de verpakking komt niet altijd overeen met de kleur van de slaapzak.
 • list plusDe slaapzak heeft een smalle strook kussen.
 • list plusDe slaapzak is minder geschikt voor extreme temperaturen, waardoor het misschien niet warm genoeg is in koudere omgevingen.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.3

Cocoon TravelSheet - Een deugdelijk laken en slaapzak De MummyLiners, slaapzakken en TravelSheets van Cocoon zijn het resultaat van levenslange reiservaring. Sinds 1989 werkt het bedrijf aan het continue verbeteren van hun productlijn. Er wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde, hoogwaardige... • Aanvullende gegevens: - Gelede knieën - Beenafsluiting breedteverstelbaar met klittenband - Reflecterende elementen Materiaal • Bekleding: katoen • Buitenbekleding benaming: 100 % katoen Afmeting • Pakgrootte (L x B): 16 x 9 cm • Slaapzak: 220 x 90 cm Seizoen • Seizoen: zomer Gewicht • Slaapzak: 260 g Slaapzak • Categorie: lakenzak • Merk: cocon • Vorm: deken-/rechthoekvorm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slaapzakken. Er zijn namelijk 985 verschillende op de markt...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste