Wat is de beste Slaapmat van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Slaapmat is een lastige opdracht. Wat is de beste Slaapmat van 2024? Na het testen van 206 Slaapmatten kwam de Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling als beste getest uit onze Slaapmat-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Slaapmatten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Slaapmatten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Slaapmat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Slaapmatten

1Score: 9.6
Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling
Beste slaapmat
Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
NOMAD Perth 5.0 Slaapmat 198
NOMAD Perth 5.0 Slaapmat 198
NOMAD
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons
TRVLMORE
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
NOMAD Perth 10.0 Slaapmat
NOMAD Perth 10.0 Slaapmat
NOMAD
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Outwell Sleepin Single slaapmat
Outwell Sleepin Single slaapmat
Outwell
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat
Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat
Redwood
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons
TRVLMORE
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
BoCamp Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat
BoCamp Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat
BoCamp
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Kanyon Slaapmat Zelfopblazend met Pomp-
Kanyon Slaapmat Zelfopblazend met Pomp-
Kanyon
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Earthle Earthing Slaapmat Aardingsmat Aarden
Earthle Earthing Slaapmat Aardingsmat Aarden
Earthle
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slaapmat Koopgids

Je gaat backpacken of kamperen en bent op zoek naar een slaapmat. Waar je op let bij het kiezen van een goede slaapmat, leg ik je in onderstaande koopgids uit.

Wat is beter: een slaapmat of een luchtbed?

Welke beter is, hangt af van de omstandigheden waarin je ze gebruikt. Een goed luchtbed wordt over het algemeen als de meest comfortabele optie gezien waardoor deze vooral geschikt is als je bijvoorbeeld voor langere tijd gaat kamperen. Je gebruikt een luchtbed daarom ook als logeerbed. Er zijn verschillende maten en dikten te krijgen en je bepaalt zelf hoe hard je je bed wilt hebben.

Ga je backpacken, dan is een slaapmat een betere keuze: deze neemt niet alleen minder ruimte in beslag, maar is minder zwaar dan een luchtbed en gemakkelijker mee te nemen. Je hebt er bovendien geen pomp voor nodig. Verder is een slaapmat in de meeste gevallen beter geïsoleerd waardoor je, zeker in koudere gebieden, het minder snel koud hebt.

Slaapmatten zijn er in allerlei soorten en maten en vaak geld dat hoe beter de slaapmat geïsoleerd is, hoe zwaarder en dikker deze is. Let hier dus op bij aankoop. Als je midden in de zomer door Italië gaat hiken, dan heb je geen goed geïsoleerde slaapmat nodig: het is buiten warm genoeg en het koelt in de nacht niet veel af.

Hoe werkt een zelfopblaasbare slaapmat?

Een zelfopblaasbare slaapmat werkt erg eenvoudig: je draait het ventiel open en de mat blaast zichzelf als het ware op. Je vergelijkt een zelfopblaasbare slaapmat met een spons. Deze kun je ook heel erg klein maken, maar zodra je de spons de ruimte geeft, word de spons groter.

Om hem weer leeg te laten lopen, rol je hem simpelweg met het ventiel open, weer op. De kern van de slaapmat wordt weer samengeperst en is hierdoor weer klein (net als die spons die je fijnknijpt!)

Hoe bewaar ik een zelfopblaasbare slaapmat?

Veel mensen bewaren de slaapmat opgerold, zo leeg mogelijk, ergens op zolder. Dit is niet de juiste manier. Denk maar eens aan die spons. Als je een spons te lang in dezelfde, in elkaar gedrukte, positie laat liggen, dan neemt je spons deze vorm uiteindelijk aan.

Dit werkt bij een slaapmat net zo. Als je aan het reizen bent zorg je er natuurlijk voor dat deze zo leeg mogelijk is waardoor je hem klein op kunt rollen. Gebruik je daarentegen de slaapmat voor een langere tijd niet, laat hem dan vollopen met lucht en rol hem op, terwijl er lucht in zit. Zo behoudt de kern van de slaapmat zijn vorm.

Bewaar de mat daarnaast op een warme, droge plaats. Als er vocht in je slaapmat komt, loop je het risico op schimmel met alle gevolgen van dien.

Wat is de R-waarde bij een slaapmat?

De R-waarde bij een slaapmat staat voor de isolatiewaarde. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een slaapmat, let hier dus goed op. Hoe hoger de isolatiewaarde van een slaapmat, hoe beter deze isoleert. Dit is vooral belangrijk als je gaat kamperen in koudere gebieden. Als je op een koude ondergrond slaapt, verliest je snel lichaamswarmte.

Naast het hebben van een goede slaapzak, is een goed isolerende slaapmat dus ook erg belangrijk. Als je van plan bent in een warm land te gaan kamperen waar het in de nacht niet zoveel afkoelt, dan maakt de R-waarde niet zoveel uit. Daarnaast zijn slaapmatten met een hogere R-waarde vaak zwaarder dan minder goed geïsoleerde slaapmatjes. Houd hier ook rekening mee.

Welke dikte slaapmat heb ik nodig?

De dikte van de slaapmat hangt meestal af van de R-waarde: deze staat voor hoe goed de slaapmat is geïsoleerd. Heb je een goed geïsoleerde slaapmat met een R-waarde van negen, dan is je mat dikker dan een minder geïsoleerde mat met een R-waarde van twee.

Als je ergens gaat kamperen waar het minder warm is, heb je een beter geïsoleerde slaapmat nodig dan wanneer je gaat kamperen in de tropen waar het 's nachts bijna niet afkoelt. Natuurlijk is de dikte van je slaapmat ook een persoonlijke keuze. Een dikkere slaapmat is vaak comfortabeler dan een minder dikke. Een dikkere ruimte neemt natuurlijk wel meer ruimte in beslag.

Wat zijn de voordelen van een slaapmat?

Het grootste voordeel van een slaapmat is dat deze vaak weinig ruimte in beslag nemen en erg licht van gewicht zijn. Hierdoor neem je ze gemakkelijk mee als je bijvoorbeeld gaat backpacken. Daarnaast ervaren de meeste mensen een slaapmat als een comfortabele manier om te slapen.

Bovendien zijn er slaapmatten verkrijgbaar die goed geïsoleerd zijn, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor koudere gebieden. Hou er wel rekening mee dat de beter geïsoleerde slaapmatten vaak meer plaats in beslag nemen en ook wat zwaarder zijn.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga kamperen?

Als je gaat kamperen let je bij aankoop van een slaapmat op andere dingen dan wanneer je gaat trekken of backpacken. Als je gaat kamperen, blijf je vaak voor een langere tijd op een plaats waardoor het het pakvolume minder belangrijk is.

Daarentegen is comfort wel belangrijk. Juist omdat je voor langere tijd op dezelfde plaats blijft, wil je lekker slapen om de volgende dag goed uitgerust wakker te worden. Kijk ook naar de R-waarde. Staat je tent ergens in een gebied waar de temperatuur in de nacht flink daalt, koop dan een slaapmat met een hoger isolerend vermogen.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga backpacken?

Als je gaat backpacken wil je niet teveel meenemen. Daarom is het pakvolume van een slaapmat erg belangrijk. Kies een slaapmat die niet te zwaar is en bovendien niet te dik. Je hebt weinig ruimte en deze ruimte wil je niet in beslag laten nemen door een slaapmat.

Behalve een goede slaapzak, neem je vaak ook een lichtgewicht tent mee als je gaat backpacken. Zorg ervoor dat je je backpack op een goede ergonomische manier indeelt. Vaak hang je je slaapmat aan je backpack: dit scheelt je weer ruimte aan de binnenkant. Hetzelfde geldt voor je tent.

Daarnaast is het belangrijk dat de slaapmat zichzelf opblaast. De meest slaapmatten zijn zelfopblazend, maar niet allemaal. Je wilt geen pomp meenemen in je rugzak. Omdat het pakvolume belangrijk is wanneer je gaat backpacken, lijdt het comfort er een beetje onder. Hoe dunner de slaapmat, hoe minder comfort deze biedt.

Het is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze hoeveel plaats je je slaapmat in wilt laten nemen. Wil je liever een dikke slaapmat meenemen, dan is dit natuurlijk prima.

hero illustration

Hoe testen we Slaapmatten?

Om de beste Slaapmat te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Slaapmat-test hebben we 206 Slaapmatten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Slaapmat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Slaapmat-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Slaapmat-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste Slaapmat in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 206 Slaapmatten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Slaapmatten in een handige lijst

1. Beste slaapmat: Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling

 • list plusSnel en moeiteloos opzetten van de slaapmat dankzij het zelfopblazende ontwerp.
 • list plusUitstekende stabiliteit en gewichtsverdeling voor een comfortabele nachtrust.
 • list plusLichtgewicht en compact formaat, gemakkelijk mee te nemen tijdens het backpacken.

Nadelen Slaapmat Zelfopblazend Stabiliteit en Gewichtsverdeling

 • list plusMoet uit de buurt van open vuur of andere warmtebronnen worden gehouden om schade of smelten te voorkomen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.34
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
10
De Dezolo Slaapmat is dé perfecte slaapoplossing voor avontuurlijke kampeerders en backpackers zoals ik, die op zoek zijn naar comfort, stabiliteit en een lichtgewicht optie. Met zijn zelfopblazende ontwerp hoef ik me geen zorgen te maken over het handmatig opblazen van mijn matje. Binnen slechts 40 seconden is mijn slaapplek klaar en kan ik lekker gaan liggen. Wat een gemak!

Wat deze slaapmat echt onderscheidt, is de geweldige stabiliteit en gewichtsverdeling. Of ik nu op mijn zij, rug of buik slaap, ik kan erop vertrouwen dat ik de juiste ondersteuning krijg. Na een lange dag wandelen of ontdekken, is er niets beter dan een goede nachtrust op deze mat.

Met een gewicht van slechts 800 gram en een compact formaat van 12 x 29 cm, is de Dezolo Slaapmat super gemakkelijk mee te nemen op al mijn avonturen. En het duurzame materiaal zorgt ervoor dat ik er lang plezier van kan hebben zonder dat het snel verslijt. Het feit dat de mat ook nog eens waterbestendig is, betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over vochtige omstandigheden. Zelfs als het regent, blijf ik lekker droog.

De gebruikers zijn helemaal weg van de Dezolo Slaapmat. Ze zijn vooral enthousiast over het comfortabele ligoppervlak en de goede kwaliteit. En de kleur komt precies overeen met de afbeelding, wat altijd fijn is. Het gewicht van de mat wordt ook als positief ervaren, omdat het zo makkelijk mee te nemen is tijdens het backpacken.

Eén gebruiker deelt zelfs zijn geweldige ervaring tijdens een trektocht door Schotland, waar hij samen met zijn vriendin op de Dezolo Slaapmat sliep. Ze waren beiden onder de indruk van het comfort en de stevigheid van de mat. Het matje van een ander merk kon hier niet aan tippen. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Dezolo Slaapmat ook nog eens goedkoper en vergelijkbaar qua gewicht. Deze gebruiker is zo tevreden dat hij van plan is om er nog een te bestellen.

Een andere gebruiker benadrukt het gemak en comfort van de slaapmat. Hij merkt op dat je er zelfs op kunt zitten zonder de grond te raken. En het opblazen gaat ook super snel, dus ik kan direct gaan genieten van mijn slaapplek.

Kortom, de Dezolo Slaapmat biedt de ultieme slaapervaring voor avonturiers zoals ik. Het zelfopblazende ontwerp, de stabiliteit en gewichtsverdeling, het lichte gewicht en het comfortabele ligoppervlak maken het de perfecte keuze voor iedereen die van het buitenleven houdt. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te onthouden om de mat uit de buurt te houden van open vuur of andere warmtebronnen om schade te voorkomen.

Met de Dezolo Slaapmat ben ik verzekerd van een goede nachtrust, waar ik ook ben. Zzz 😴

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs

2. NOMAD Perth 5.0 Slaapmat 198

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOMAD Perth 5.0 Slaapmat 198

 • list plusHoge kwaliteit en comfortabele slaapmat
 • list plusUitstekende isolatie met een R-waarde van 6.6
 • list plusGemakkelijk op te blazen en leeg te laten lopen

Nadelen NOMAD Perth 5.0 Slaapmat 198

 • list plusMoeilijk op te rollen, vooral in vergelijking met andere matten
 • list plusRelatief groot formaat en niet erg handig om mee te nemen tijdens een trektocht

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.91
Gebruiksgemak
8.92
De NOMAD Perth 5.0 is dé slaapmat voor een heerlijke nachtrust tijdens het kamperen. Met een dikte van 5 centimeter en gemaakt van zacht geborsteld polyester, biedt deze mat het ultieme comfort. De onderkant van stevig polyester zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid.

Wat de Perth 5.0 echt onderscheidt, is de uitstekende isolatie. Met een R-waarde van 6.6 houdt deze mat de koude grond op afstand, zodat je zelfs op koelere nachten warm en comfortabel blijft. Het schuim met hoge dichtheid zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook voor isolatie. En het schuim is behandeld met een antibacteriële behandeling, waardoor geurtjes en schimmels geen kans krijgen.

Het opblazen en leeglaten van de Perth 5.0 is een eitje dankzij de handige ventielen. En als de mat nog niet vol genoeg is, blaas je gewoon wat extra lucht bij. Het opbergen en meenemen van de mat is ook supermakkelijk met de meegeleverde compressiestraps en -hoes.

Hoewel er enkele punten van kritiek zijn, zoals het moeilijk oprollen en het wat grote formaat, wegen de voordelen van de Perth 5.0 zwaarder. Deze comfortabele en duurzame slaapmat met uitstekende isolatie is perfect voor kampeeravonturen. Dus laat die kleine minpuntjes je niet weerhouden van een goede nachtrust. Kies voor de betrouwbare NOMAD Perth 5.0 en geniet van comfort en isolatie tijdens jouw avonturen in de natuur. 🏕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

 • list plusGeïntegreerde voetpomp voor snel en gemakkelijk opblazen
 • list plusDubbel ventielsysteem voor snel laten leeglopen en oprollen
 • list plusHoningraat ontwerp voor extra comfort en goede warmte-isolatie

Nadelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

 • list plusGeschikt voor mensen met een maximale lengte van ongeveer 1,95 meter

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.04
Functionaliteit
8.88
Gebruiksgemak
9.38
De TRVLMORE Slaapmat is echt een topding! Hij is super comfortabel en past perfect in mijn rugzak. Met de ingebouwde voetpomp blaas ik de mat in een mum van tijd op en kan ik heerlijk ontspannen gaan liggen. Gemaakt van zacht en stevig 40D nylon en met een dikte van 6 cm, biedt deze mat het perfecte slaapoppervlak. En het beste van alles? Hij heeft een vochtbestendige TPU-coating, dus zelfs als ik op een natte ondergrond slaap, hoef ik me geen zorgen te maken over nat worden.

Een van de grootste voordelen van deze slaapmat is de ingebouwde voetpomp. Geen gedoe meer met het uitblazen van mijn longen om de mat op te blazen. Binnen 2 minuten heb ik mijn bedje klaar! En als ik wil gaan, kan ik de mat ook snel laten leeglopen en oprollen dankzij het dubbele ventielsysteem.

Wat deze mat nog beter maakt, is het honingraatontwerp. Hierdoor is niet alleen het comfort verbeterd, maar wordt ook mijn lichaamswarmte goed vastgehouden. Het honingraatontwerp creëert luchtcellen die met elkaar verbonden zijn, vergelijkbaar met een pocketveringmatras. Hierdoor wordt de druk veel beter verdeeld.

En laten we het gewicht niet vergeten! Met slechts 610 gram merk ik bijna niet eens dat hij in mijn rugzak zit. En als ik klaar ben, kan ik hem gemakkelijk opbergen in de meegeleverde draagtas, die niet veel groter is dan een flesje water.

Wat deze slaapmat echt onderscheidt, is het ingebouwde kussen. Het heeft precies de juiste hoogte en ondersteunt mijn schouders en nek tijdens het slapen. Zo word ik de volgende dag volledig uitgerust wakker en klaar om op avontuur te gaan.

En maak je geen zorgen, de TRVLMORE Slaapmat wordt geleverd met een gratis reparatieset, hoewel hij gemaakt is van dik en duurzaam 40D nylon. Mocht er toch een gaatje ontstaan, dan kan ik dat gemakkelijk dichten.

Gebruikers zijn dolenthousiast over de TRVLMORE Slaapmat. Mensen met fybromyalgie ervaren geen pijnlijke spieren en vinden het comfort zelfs beter dan hun eigen bed. Ook wordt de mat geprezen om zijn lichte gewicht en compacte formaat, waardoor hij ideaal is voor kamperen en reizen.

Al met al is de TRVLMORE Slaapmat de perfecte keuze voor iedereen die een comfortabele en compacte slaapmat zoekt. Met zijn ingebouwde pomp, vochtbestendige coating en honingraatontwerp onderscheidt hij zich echt van de rest. Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om op te merken dat de mat het meest comfortabel is voor mensen met een maximale lengte van ongeveer 1,95 meter. Dus als je op zoek bent naar een goede nachtrust onderweg, dan is dit dé mat voor jou! 😊

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. NOMAD Perth 10.0 Slaapmat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOMAD Perth 10.0 Slaapmat

 • list plusZelfopblazende functie
 • list plusComfortabel ligcomfort
 • list plusUitstekende isolatie

Nadelen NOMAD Perth 10.0 Slaapmat

 • list plusMoeilijk op te rollen en groot om mee te nemen
 • list plusMat moet nog extra worden opgeblazen
 • list plusScherpe randjes van de draaiknop

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
9.26
Ik stel je graag voor aan de NOMAD Perth 10.0, een zelfopblazende slaapmat die jou de perfecte nachtrust biedt tijdens het kamperen. Met zijn indrukwekkende 10 centimeter dikte en een zacht geborstelde polyester bovenkant, zorgt deze mat voor een heerlijk comfortabele ligervaring. En dat is niet alles! Het hoogwaardige schuim met hoge dichtheid en de anti-schimmel en odeur behandeling zorgen ook nog eens voor extra isolatie en hygiëne. Met een R-waarde van 11, houdt de Perth 10.0 moeiteloos de koude lucht van de grond tegen.

Een van de grote voordelen van de Perth 10.0 is de zelfopblazende functie. Dankzij de handige ventielen is het een fluitje van een cent om de mat op te blazen en leeg te laten lopen. En als je nog wat extra lucht wilt toevoegen, kan dat altijd. Het schuim in de mat heeft een hoge dichtheid, wat zorgt voor nog meer comfort en isolatie. Bovendien is het schuim behandeld met een antibacteriële coating, waardoor nare geurtjes en schimmels geen kans krijgen.

De Perth 10.0 is ook nog eens super makkelijk mee te nemen en op te bergen. Met de handige compressiestraps en de bijgeleverde hoes kun je de mat eenvoudig oprollen en meenemen. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de mat ook standaard geleverd met een reparatiesetje. Zo kun je eventuele schade snel en gemakkelijk verhelpen.

Gebruikersreviews laten zien dat de NOMAD Perth 10.0 niet alleen comfortabel ligt, maar ook uitstekend isoleert. Kampeerders hebben geen last gehad van kou. Een klein nadeel dat genoemd wordt, is dat de mat wat lastig op te rollen is en vrij groot is om mee te nemen. Ook wordt er opgemerkt dat de mat zichzelf niet helemaal volledig opblaast en dat er nog wat extra lucht bijgeblazen moet worden. Sommige gebruikers noemen ook de scherpe randjes van de draaiknop als minpunt, omdat dit tijdens het bijblazen wondjes aan de mond kan veroorzaken.

Ondanks deze kleine nadelen, biedt de NOMAD Perth 10.0 over het algemeen een geweldige slaapervaring tijdens het kamperen. Met zijn comfortabele ligcomfort, uitstekende isolatie en duurzaamheid is het de perfecte keuze voor kampeerders die op zoek zijn naar een hoogwaardige slaapmat. De zelfopblazende functie en het handige ontwerp om de mat mee te nemen en op te bergen, maken de Perth 10.0 echt uniek in vergelijking met andere slaapmatten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Outwell Sleepin Single slaapmat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Outwell Sleepin Single slaapmat

 • list plusComfortabel en van goede kwaliteit.
 • list plusGunstige prijs/kwaliteitverhouding.
 • list plusCompact formaat en lichtgewicht.

Nadelen Outwell Sleepin Single slaapmat

 • list plusMoeilijk om volledig op te blazen.

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.1
De Outwell Sleepin Single slaapmat - 3 cm is perfect voor mij, de avontuurlijke kampeerder! Met een dikte van 3 cm biedt deze mat precies het comfort dat ik nodig heb voor een goede nachtrust. En het beste van alles is dat hij zichzelf opblaast, dus ik hoef geen moeite te doen om hem op te blazen. 🌬️

Deze slaapmat is echt gemaakt met mij in gedachten. Het heeft een compact formaat van slechts 27 x 15 cm als het is opgerold en wordt geleverd met een handige draagtas, dus ik kan het gemakkelijk meenemen waar ik ook ga.

Wat ik echt leuk vind aan deze slaapmat is de geweldige prijs/kwaliteitverhouding. Het is betaalbaar, maar toch van goede kwaliteit. Dus ik kan genieten van een goede nachtrust zonder mijn portemonnee te plunderen.

Ik ben niet de enige die dol is op deze slaapmat. Andere kampeerders zijn ook enthousiast en zeggen dat het comfortabel is en van goede kwaliteit. Ze waarderen ook dat de hardheid van de mat gemakkelijk kan worden aangepast aan hun voorkeur. En laten we niet vergeten dat de kleur van de mat precies overeenkomt met de afbeelding, wat voor sommige mensen belangrijk kan zijn.

Sommige mensen merken op dat het opblazen van de mat iets meer inspanning kan vergen. Maar eerlijk gezegd, ik ben bereid om een beetje extra moeite te doen voor een goede nachtrust. En het lijkt erop dat de meeste mensen het er mee eens zijn, want ze vinden het geen groot probleem.

Dus, als je op zoek bent naar een comfortabele slaapmat met een geweldige prijs/kwaliteitverhouding, dan is de Outwell Sleepin Single slaapmat - 3 cm echt iets voor jou. Het is gemakkelijk mee te nemen, lichtgewicht en biedt het comfort dat je nodig hebt voor een goede nachtrust tijdens het kamperen. Dus waar wacht je nog op? Pak je tas en ga kamperen!️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs

6. Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat

 • list plusZelfopblazend ontwerp voor moeiteloos opzetten
 • list plusUniek flipventiel voor gemakkelijk inpakken
 • list plusUitstekende isolatie voor optimale slaaptemperatuur

Nadelen Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat

 • list plusGeen specifieke technische details verstrekt
 • list plusMogelijk hogere prijs in vergelijking met concurrenten

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.39
Gebruiksgemak
8.07
Ik ben dol op mijn Redwood Stretch Limousine 10 II Slaapmat, want hij biedt een ongeëvenaarde slaapervaring tijdens mijn buitenavonturen. Met zijn zelfopblazende ontwerp en handige flipventiel is het opzetten een fluitje van een cent, zonder gedoe met aparte pompen. En het beste van alles is dat het flipventiel ervoor zorgt dat er geen ongewenste lucht in de mat blijft zitten bij het oprollen, waardoor het opbergen moeiteloos is.

De duurzame materialen en uitstekende isolatie zorgen voor een optimale slaaptemperatuur, ongeacht de omstandigheden, en maken deze slaapmat perfect voor avonturiers die waarde hechten aan een goede nachtrust, zelfs midden in de wildernis. De toevoeging van het flipventiel bij deze tweede versie maakt het oprollen van de mat nog makkelijker, waardoor ik snel en zonder gedoe kan inpakken.

Hoewel er geen specifieke technische details worden verstrekt, is het duidelijk dat de Redwood Stretch Limousine 10 II Slaapmat gericht is op comfort en gebruiksgemak. Het is ideaal voor individuele kampeerders die op zoek zijn naar een hoogwaardige slaapmat die gemakkelijk mee te nemen is en toch voldoende ondersteuning biedt voor een goede nachtrust.

In vergelijking met andere slaapmatten op de markt onderscheidt de Redwood Stretch Limousine 10 II zich door zijn zelfopblazende ontwerp en het handige flipventiel, waardoor ik kan genieten van een zorgeloze slaapervaring. Hoewel de prijs misschien hoger is dan die van sommige concurrenten, rechtvaardigt de ongeëvenaarde kwaliteit en het comfort van deze slaapmat zeker de investering.

Kortom, de Redwood Stretch Limousine 10 II Slaapmat is de perfecte keuze voor avonturiers die ultiem slaapcomfort willen ervaren in de buitenlucht. Met zijn zelfopblazende ontwerp, handige flipventiel en ongeëvenaarde isolatie biedt deze slaapmat een ongeëvenaarde slaapervaring, zelfs in de meest veeleisende omgevingen. Hoewel de prijs een overweging kan zijn, zijn de kwaliteit en het comfort van de Redwood Stretch Limousine 10 II zeker de investering waard. 🏕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

 • list plusGeïntegreerde voetpomp voor snel en gemakkelijk opblazen
 • list plusLichtgewicht en compact, perfect voor wandelvakanties
 • list plusGoede isolatie en comfortabel honingraat ontwerp

Nadelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons

 • list plusAanbevolen om de mat uit te hangen om schimmelvorming te voorkomen

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
7.92
De TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons is echt een geweldig matje voor kampeerders zoals ik. Het past perfect in mijn rugzak en ik kan het in slechts 2 minuten opblazen met de handige voetpomp. Het matje is gemaakt van zacht en stevig 40D nylon en heeft een dikte van 6 cm. En het beste van alles is dat het een vochtbestendige TPU coating heeft, dus zelfs op een natte ondergrond kan ik droog en comfortabel slapen. 🏕️

Wat deze slaapmat echt onderscheidt, is de geïntegreerde voetpomp. Ik hoef nooit meer mijn longen uit mijn lijf te blazen om mijn bedje klaar te maken. Binnen no-time is het matje opgeblazen en kan ik heerlijk gaan liggen. En als ik 's ochtends weer wil vertrekken, kan ik het matje dankzij het dubbele ventielsysteem snel laten leeglopen en weer compact oprollen.

Een ander fantastisch kenmerk van de TRVLMORE Slaapmat is het lichte gewicht. Met slechts 610 gram is het perfect voor mijn wandelvakanties. Ik hoef geen zware tas mee te sjouwen en als ik het matje in de draagtas oprol, is het niet veel groter dan een flesje water. Het is zo handig dat ik nauwelijks merk dat het er is.

Het honingraat ontwerp van de mat zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor uitstekende isolatie. De luchtcellen in het matje zijn met elkaar verbonden, net als bij een pocket matras, waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat ik zelfs op een harde ondergrond heerlijk kan slapen.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de TRVLMORE Slaapmat geleverd met een gratis reparatieset voor het geval er per ongeluk een gaatje in komt. En dankzij de vochtbestendige eigenschappen kan ik zelfs op een natte ondergrond slapen zonder zelf nat te worden. Ik hang het matje wel altijd even uit om schimmelvorming te voorkomen en de levensduur te verlengen.️

Het geïntegreerde hoofdkussen van de TRVLMORE Slaapmat is echt ideaal voor mij. Ik kan comfortabel slapen zonder een apart kussen mee te sjouwen. Het kussen ondersteunt mijn schouders en nek perfect tijdens het slapen.

De TRVLMORE Slaapmat is geschikt voor mensen tot ongeveer 1.95m lang. Het is zo eenvoudig op te blazen met de ingebouwde pomp en ligt ongelooflijk comfortabel. Volgens een van de gebruikers is het zelfs beter dan een eigen bed! En het matje is zo compact op te bergen en licht van gewicht, dus perfect voor kampeerders zoals ik die comfort willen zonder een luchtmatras mee te zeulen.‍️

Dus al met al, als je op zoek bent naar een comfortabel en compact slaapmatje, dan is de TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons de perfecte keuze. Met de geïntegreerde voetpomp, het lichte gewicht en de goede isolatie is dit matje absoluut een aanrader. Ik kan niet wachten om er weer op te gaan liggen en te genieten van een goede nachtrust tijdens mijn volgende avontuur!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. BoCamp Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen BoCamp Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat

 • list plusComfortabel en goed isolerend
 • list plusHandig voor demping op harde ondergronden
 • list plusCompact en gemakkelijk mee te nemen

Nadelen BoCamp Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat

 • list plusSommige gebruikers vinden het matras te dun om alleen op te slapen
 • list plusEnkele negatieve ervaringen met verpakking en kwaliteit

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.34
Functionaliteit
7.52
Gebruiksgemak
8.24
De Bo-Camp Noppenmatras, dat is mijn ding! Lichtgewicht en super isolerend, ideaal voor een goede nachtrust. Combineer het met je luchtbed of slaapmatje en je hebt het ultieme comfort, zelfs in koude omstandigheden. Met een afmeting van 190x60x6 cm biedt dit matras voldoende ruimte voor één persoon en de perfecte ondersteuning.

Ik heb de gebruikersreviews bekeken en de meeste mensen zijn enthousiast over de Bo-Camp Noppenmatras. Ze vinden het matras super comfortabel en het isoleert geweldig. Ook handig als je wat extra demping nodig hebt, bijvoorbeeld op een harde bank. Sommige gebruikers merken wel op dat het matras iets te dun is om alleen op te slapen, dus ze raden aan om er minstens twee te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Er was één negatieve review die benadrukte dat het matras in een verpakking zat die ervoor zorgde dat er een dikke bult in het midden ontstond. Dat is natuurlijk geen fijne ervaring en het beïnvloedde het comfort en de kwaliteit van het matras negatief. Maar laten we eerlijk zijn, dat lijkt een incident te zijn, want de meeste reviews zijn positief.

Wat betreft het design en de specificaties, is de Bo-Camp Noppenmatras super handig. Hij is compact op te rollen en makkelijk mee te nemen. Verpakt in een handige verpakking met een diameter van 17 cm en een hoogte van 61 cm. Perfect voor backpackers en reizigers. Het matras is gemaakt van schuimrubber met noppen, wat zorgt voor extra comfort en isolatie.

Ik kon geen informatie vinden over eerdere modellen of edities van de Bo-Camp Noppenmatras, maar wat ik wel kan zeggen, is dat dit matras lichtgewicht is, isoleert als een malle en super makkelijk mee te nemen is. Je kunt er comfortabel op slapen, zelfs op harde ondergronden, en het is ook nog eens makkelijk op te rollen en mee te nemen.

Dus, als je een kampeerder, backpacker of reiziger bent die op zoek is naar een comfortabele en isolerende slaapoplossing, dan is de Bo-Camp Noppenmatras zeker het overwegen waard. Het biedt voldoende ondersteuning en is een stukje gemak dat je niet wilt missen. Ja, er waren wat negatieve reviews over de verpakking en kwaliteit, maar dat lijken uitzonderingen te zijn. Dus, als je op zoek bent naar een betaalbaar en praktisch slaapmatras, dan is de Bo-Camp Noppenmatras jouw match.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Kanyon Slaapmat Zelfopblazend met Pomp-

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Kanyon Slaapmat Zelfopblazend met Pomp-

 • list plusZelfopblazend met ingebouwde pomp en kussen
 • list plusDikte van 10 cm voor extra slaapcomfort
 • list plusHoogwaardige materialen voor duurzaamheid en stevigheid

Nadelen Kanyon Slaapmat Zelfopblazend met Pomp-

 • list plusMoeite met oppompen met ingebouwde voetpomp

Beoordeling

7.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.59
Functionaliteit
7.79
Gebruiksgemak
7.09
De Kanyon Slaapmat is mijn ideale metgezel voor kampeeravonturen en outdoor activiteiten. Met zijn zelfopblazende functie en ingebouwd kussen is deze 1-persoons slaapmat de perfecte combinatie van comfort en draagbaarheid. Met een dikte van 10 cm zorgt de mat voor extra slaapcomfort en dankzij de 'balkdraagconstructie' hoef je je geen zorgen te maken over de grond raken tijdens het liggen, zelfs als je tot 300 kg weegt.

Wat deze slaapmat echt onderscheidt van andere modellen, is de hoogwaardige kwaliteit en het heerlijk zachte ligcomfort. Gemaakt van duurzaam en waterdicht 40D nylon met een luchtdichte TPU-coating, biedt de Kanyon Slaapmat stevigheid en betrouwbaarheid. Het oppompen gaat snel en gemakkelijk dankzij de ingebouwde voetpomp, maar je kunt ook een luchtpomp gebruiken als je dat liever hebt. En als je klaar bent, kun je de mat ook snel en eenvoudig laten leeglopen.

Deze slaapmat is ook superdraagbaar en lichtgewicht, met slechts 1,2 kg. Perfect voor kamperen, backpacken, hiken of picknicken. En hij wordt geleverd met een handige opbergtas, zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen of meenemen.

Maar de Kanyon Slaapmat is niet alleen geschikt voor avonturen in de buitenlucht, hij is ook perfect voor gebruik thuis. Gun jezelf het ultieme comfort van deze mat tijdens je volgende vakantie, backpacktrip of kampeeravontuur. En hij is ook een geweldig cadeau-idee voor verjaardagen, afstudeerfeestjes, housewarmings of de feestdagen.

Nu, ik heb gehoord dat sommige gebruikers wat moeite hadden met het oppompen van de mat met de ingebouwde voetpomp. Dat kan een beetje lastig zijn voor mensen die snel en makkelijk een mat willen opblazen. Maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers helemaal tevreden met de Kanyon Slaapmat. Ze zijn dol op het comfort, de uitstekende kwaliteit en het feit dat de kleur overeenkomt met de afbeelding.

Dus, al met al is de Kanyon Slaapmat een geweldige keuze voor kampeerders en outdoor liefhebbers die op zoek zijn naar comfort en draagbaarheid. Met zijn ingebouwde pomp en kussen, hoogwaardige materialen en handige opbergtas, biedt deze slaapmat alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust tijdens je avonturen in de natuur. Dus waar wacht je nog op? Ga eropuit en geniet van een heerlijke nacht slaap met de Kanyon Slaapmat! 💤

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

10. Earthle Earthing Slaapmat Aardingsmat Aarden

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Earthle Earthing Slaapmat Aardingsmat Aarden

 • list plusBiedt potentiële gezondheidsvoordelen zoals verbeterde slaap, verminderde ontstekingen en verlichting van spierspanning.
 • list plusGemakkelijke installatie en gebruiksgemak.
 • list plusGemaakt van 100% vegan kunstleer en biedt een ruim en comfortabel slaapoppervlak.

Nadelen Earthle Earthing Slaapmat Aardingsmat Aarden

 • list plusMogelijke beperking in termen van beschikbaarheid van geaarde stopcontacten in sommige huizen.
 • list plusSommige gebruikers moeten mogelijk controleren of hun stopcontacten geaard zijn voordat ze de mat kunnen gebruiken.
 • list plusHet stopcontact waaraan de mat wordt aangesloten, moet geaard zijn voor optimale functionaliteit.

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.1
Functionaliteit
6.99
Gebruiksgemak
7.45
Ik ben enthousiast om de Earthle Earthing Slaapmat te introduceren, een innovatieve manier om de helende energie van de aarde te ervaren terwijl je slaapt. Met afmetingen van 185 cm x 68 cm x 0,8 cm biedt deze aardingsmat een ruim en comfortabel slaapoppervlak. Gemaakt van 100% vegan kunstleer en voorzien van handige (elastische) spanbanden om ervoor te zorgen dat de mat op zijn plaats blijft.

Het concept van 'earthing' of 'aarden' is gebaseerd op het idee dat de aarde negatief geladen vrije elektronen bevat die essentieel zijn voor het in balans houden van de lichamelijke elektrische spanning. De Earthle Earthing Slaapmat biedt een moderne oplossing voor dit probleem door de straling van de aarde te geleiden wanneer deze is aangesloten op een geaard stopcontact.

De voordelen van earthing zijn uitgebreid en omvatten het verbeteren van de slaap, het verminderen van ontstekingen en chronische pijn, het verhogen van energie, het verminderen van stress, het normaliseren van biologische ritmes, het verlichten van spierspanning en hoofdpijn, het versnellen van het genezingsproces en zelfs het beschermen tegen elektromagnetische velden. Dit maakt de Earthle Earthing Slaapmat een veelzijdig product met aanzienlijke potentiële voordelen voor de gebruiker.

Het gebruik van de mat is eenvoudig, waarbij de aardingskabel wordt aangesloten op een geaard stopcontact, bij voorkeur met direct huidcontact voor het beste effect. Het product wordt geleverd met een Nederlandstalige handleiding voor gemakkelijke installatie en gebruik.

Een belangrijk aspect om op te merken is dat het stopcontact waaraan de mat wordt aangesloten, geaard moet zijn voor optimale functionaliteit. Als het huis geen geaarde stopcontacten heeft, biedt de optie van de Earthle Aardingspin een alternatieve manier om toch te kunnen aarden.

Een potentieel aandachtspunt is dat sommige gebruikers mogelijk moeten controleren of hun stopcontacten geaard zijn voordat ze de mat kunnen gebruiken, en er is ook een beperking in termen van de beschikbaarheid van geaarde stopcontacten in sommige huizen.

Kortom, biedt de Earthle Earthing Slaapmat een veelbelovende manier om te profiteren van de voordelen van earthing tijdens de slaap. Met zijn gemakkelijke installatie, gebruiksgemak en potentiële gezondheidsvoordelen, kan dit product een waardevolle aanvulling zijn op het streven naar een gezondere levensstijl. 🌿

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Slaapmatten. Er zijn immers 206 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!