Bestenu

Wat is de beste slaapmat van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 28 mei, 2023

Het kopen van een goede slaapmat is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste slaapmat van 2023? Na het testen van 545 slaapmatten kwam de Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet als beste uit onze slaapmat-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de slaapmatten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 slaapmatten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige slaapmat-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste slaapmatten

1Score: 9.8
Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet
Beste Slaapmat voor backpackers
Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet
springos
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart
Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Kanyon Slaapmat Zelfopblazend 1-persoon
Kanyon Slaapmat Zelfopblazend 1-persoon
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Campfest Slaapmat Slaapmatje
Campfest Slaapmat Slaapmatje
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray
AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray
AirFeel
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
NOMAD® Allround 5.0 Slaapmat 198x
NOMAD® Allround 5.0 Slaapmat 198x
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
High Peak Tulsa Slaapmat donkergrijs
High Peak Tulsa Slaapmat donkergrijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Luchtbed model 2023 lichtgewicht &
Luchtbed model 2023 lichtgewicht &
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
Springos Slaapmat Zelfopblazend 180 cm lichtblauw
Springos Slaapmat Zelfopblazend 180 cm lichtblauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw
Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slaapmat Koopgids

Je gaat backpacken of kamperen en bent op zoek naar een slaapmat. Waar je op let bij het kiezen van een goede slaapmat, leg ik je in onderstaande koopgids uit.

Wat is beter: een slaapmat of een luchtbed?

Welke beter is, hangt af van de omstandigheden waarin je ze gebruikt. Een goed luchtbed wordt over het algemeen als de meest comfortabele optie gezien waardoor deze vooral geschikt is als je bijvoorbeeld voor langere tijd gaat kamperen. Je gebruikt een luchtbed daarom ook als logeerbed. Er zijn verschillende maten en dikten te krijgen en je bepaalt zelf hoe hard je je bed wilt hebben.

Ga je backpacken, dan is een slaapmat een betere keuze: deze neemt niet alleen minder ruimte in beslag, maar is minder zwaar dan een luchtbed en gemakkelijker mee te nemen. Je hebt er bovendien geen pomp voor nodig. Verder is een slaapmat in de meeste gevallen beter geïsoleerd waardoor je, zeker in koudere gebieden, het minder snel koud hebt.

Slaapmatten zijn er in allerlei soorten en maten en vaak geld dat hoe beter de slaapmat geïsoleerd is, hoe zwaarder en dikker deze is. Let hier dus op bij aankoop. Als je midden in de zomer door Italië gaat hiken, dan heb je geen goed geïsoleerde slaapmat nodig: het is buiten warm genoeg en het koelt in de nacht niet veel af.

Hoe werkt een zelfopblaasbare slaapmat?

Een zelfopblaasbare slaapmat werkt erg eenvoudig: je draait het ventiel open en de mat blaast zichzelf als het ware op. Je vergelijkt een zelfopblaasbare slaapmat met een spons. Deze kun je ook heel erg klein maken, maar zodra je de spons de ruimte geeft, word de spons groter.

Om hem weer leeg te laten lopen, rol je hem simpelweg met het ventiel open, weer op. De kern van de slaapmat wordt weer samengeperst en is hierdoor weer klein (net als die spons die je fijnknijpt!)

Hoe bewaar ik een zelfopblaasbare slaapmat?

Veel mensen bewaren de slaapmat opgerold, zo leeg mogelijk, ergens op zolder. Dit is niet de juiste manier. Denk maar eens aan die spons. Als je een spons te lang in dezelfde, in elkaar gedrukte, positie laat liggen, dan neemt je spons deze vorm uiteindelijk aan.

Dit werkt bij een slaapmat net zo. Als je aan het reizen bent zorg je er natuurlijk voor dat deze zo leeg mogelijk is waardoor je hem klein op kunt rollen. Gebruik je daarentegen de slaapmat voor een langere tijd niet, laat hem dan vollopen met lucht en rol hem op, terwijl er lucht in zit. Zo behoudt de kern van de slaapmat zijn vorm.

Bewaar de mat daarnaast op een warme, droge plaats. Als er vocht in je slaapmat komt, loop je het risico op schimmel met alle gevolgen van dien.

Wat is de R-waarde bij een slaapmat?

De R-waarde bij een slaapmat staat voor de isolatiewaarde. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een slaapmat, let hier dus goed op. Hoe hoger de isolatiewaarde van een slaapmat, hoe beter deze isoleert. Dit is vooral belangrijk als je gaat kamperen in koudere gebieden. Als je op een koude ondergrond slaapt, verliest je snel lichaamswarmte.

Naast het hebben van een goede slaapzak, is een goed isolerende slaapmat dus ook erg belangrijk. Als je van plan bent in een warm land te gaan kamperen waar het in de nacht niet zoveel afkoelt, dan maakt de R-waarde niet zoveel uit. Daarnaast zijn slaapmatten met een hogere R-waarde vaak zwaarder dan minder goed geïsoleerde slaapmatjes. Houd hier ook rekening mee.

Welke dikte slaapmat heb ik nodig?

De dikte van de slaapmat hangt meestal af van de R-waarde: deze staat voor hoe goed de slaapmat is geïsoleerd. Heb je een goed geïsoleerde slaapmat met een R-waarde van negen, dan is je mat dikker dan een minder geïsoleerde mat met een R-waarde van twee.

Als je ergens gaat kamperen waar het minder warm is, heb je een beter geïsoleerde slaapmat nodig dan wanneer je gaat kamperen in de tropen waar het 's nachts bijna niet afkoelt. Natuurlijk is de dikte van je slaapmat ook een persoonlijke keuze. Een dikkere slaapmat is vaak comfortabeler dan een minder dikke. Een dikkere ruimte neemt natuurlijk wel meer ruimte in beslag.

Wat zijn de voordelen van een slaapmat?

Het grootste voordeel van een slaapmat is dat deze vaak weinig ruimte in beslag nemen en erg licht van gewicht zijn. Hierdoor neem je ze gemakkelijk mee als je bijvoorbeeld gaat backpacken. Daarnaast ervaren de meeste mensen een slaapmat als een comfortabele manier om te slapen.

Bovendien zijn er slaapmatten verkrijgbaar die goed geïsoleerd zijn, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor koudere gebieden. Hou er wel rekening mee dat de beter geïsoleerde slaapmatten vaak meer plaats in beslag nemen en ook wat zwaarder zijn.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga kamperen?

Als je gaat kamperen let je bij aankoop van een slaapmat op andere dingen dan wanneer je gaat trekken of backpacken. Als je gaat kamperen, blijf je vaak voor een langere tijd op een plaats waardoor het het pakvolume minder belangrijk is.

Daarentegen is comfort wel belangrijk. Juist omdat je voor langere tijd op dezelfde plaats blijft, wil je lekker slapen om de volgende dag goed uitgerust wakker te worden. Kijk ook naar de R-waarde. Staat je tent ergens in een gebied waar de temperatuur in de nacht flink daalt, koop dan een slaapmat met een hoger isolerend vermogen.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga backpacken?

Als je gaat backpacken wil je niet teveel meenemen. Daarom is het pakvolume van een slaapmat erg belangrijk. Kies een slaapmat die niet te zwaar is en bovendien niet te dik. Je hebt weinig ruimte en deze ruimte wil je niet in beslag laten nemen door een slaapmat.

Behalve een goede slaapzak, neem je vaak ook een lichtgewicht tent mee als je gaat backpacken. Zorg ervoor dat je je backpack op een goede ergonomische manier indeelt. Vaak hang je je slaapmat aan je backpack: dit scheelt je weer ruimte aan de binnenkant. Hetzelfde geldt voor je tent.

Daarnaast is het belangrijk dat de slaapmat zichzelf opblaast. De meest slaapmatten zijn zelfopblazend, maar niet allemaal. Je wilt geen pomp meenemen in je rugzak. Omdat het pakvolume belangrijk is wanneer je gaat backpacken, lijdt het comfort er een beetje onder. Hoe dunner de slaapmat, hoe minder comfort deze biedt.

Het is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze hoeveel plaats je je slaapmat in wilt laten nemen. Wil je liever een dikke slaapmat meenemen, dan is dit natuurlijk prima.

hero illustration

Hoe testen we slaapmatten?

Om de beste slaapmat te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze slaapmat-test hebben we 545 slaapmatten vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze slaapmat-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze slaapmat-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen slaapmat-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het kopen van de beste slaapmat in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 545 slaapmatten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste slaapmatten in een handige lijst

1. Beste Slaapmat voor backpackers: Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet

 • list plusDeze slaapmat is zelfopblazend, waardoor je geen extra pomp nodig hebt en tijd bespaart tijdens het opzetten van je slaapplek.
 • list plusEen voordeel van deze slaapmat is dat het lichtgewicht en compact is, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is tijdens het backpacken.
 • list plusEen voordeel van deze slaapmat is dat de antislip onderkant ervoor zorgt dat de slaapmat op zijn plaats blijft liggen en voorkomt dat je 's nachts wegglijdt.

Nadelen Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet

 • list plusEen nadeel van deze slaapmat is dat het niet geschikt is voor extreme weersomstandigheden en minder isolatie kan bieden dan andere slaapmatten.
 • list plusEen nadeel van deze slaapmat is dat het niet zo dik is als sommige andere slaapmatten, waardoor het minder comfortabel kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor harde ondergronden.
 • list plusDe slaapmat kan na verloop van tijd leeglopen en moet mogelijk worden bijgevuld om het gewenste comfortniveau te behouden.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.4

Op zoek naar de perfecte slaapmat voor je volgende kampeer- of backpackavontuur? Zoek niet verder dan de Springos Zelfopblazende Slaapmat! Met zijn lichte gewicht van slechts 1 kg en de mogelijkheid om tot 110 kg te dragen, is deze slaapmat de ideale aanvulling op je kampeer- en backpackuitrusting.

De zelfopblazende functie maakt het gemakkelijk om snel op te zetten, en het flexibele polyurethaanschuim zorgt voor extra comfort. Bovendien biedt deze slaapmat isolatie tegen een koude ondergrond en is hij eenvoudig op te rollen en mee te nemen.

Met een breedte van 53 cm en een dikte van 2,5 cm biedt deze slaapmat genoeg ruimte voor een goede nachtrust. De R-waarde van 2,5 zorgt ervoor dat je warm blijft tijdens koude nachten.

Het beste van alles is dat de Springos Zelfopblazende Slaapmat gemakkelijk schoon te maken is met een microvezeldoek. En als je klaar bent om te vertrekken, kun je het ventiel losmaken en de slaapmat gemakkelijk oprollen voor opslag.

Over het algemeen is de Springos Slaapmat Zelfopblazend een geweldige keuze voor kampeerders en backpackers die op zoek zijn naar een lichtgewicht maar toch comfortabele slaapmat. Het enige nadeel is dat de breedte van 53 cm misschien te smal kan zijn voor sommige mensen.

Maar dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een betrouwbare, zelfopblazende slaapmat die gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is, dan is de Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet zeker de moeite waard om te overwegen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.7

Ben je op zoek naar een slaapmat die compact en lichtgewicht is, maar toch comfortabel genoeg om een goede nachtrust te krijgen tijdens het kamperen? Dan is de Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart wellicht iets voor jou! Deze mat is zelfopblazend, wat betekent dat je hem niet handmatig hoeft op te pompen. Dit bespaart tijd en energie, zodat je snel kunt genieten van je welverdiende rust.

Met een hoogte van 3 cm biedt deze mat voldoende isolatie om je warm te houden tijdens koude nachten. De dikte van 3 cm zorgt ervoor dat je comfortabel kunt liggen, zonder dat de mat te zwaar wordt om mee te nemen. Met een gewicht van slechts 1057 gram is deze slaapmat gemakkelijk te dragen in de bijgeleverde draagtas.

Wat deze slaapmat onderscheidt van andere producten is de duurzame en betrouwbare prestaties. De Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart is gemaakt van hoogwaardige materialen en kan lang meegaan. Bovendien is deze mat gemakkelijk op te bergen en neemt hij weinig ruimte in beslag. Dit maakt hem ideaal voor rondreizende kampeerders die op zoek zijn naar comfort en gemak.

Hoewel deze slaapmat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan het zijn dat de 3 cm dikte niet voldoende is voor mensen die liever op een dikkere mat slapen. Ook kan de mat wat smal zijn voor mensen die de voorkeur geven aan meer ruimte tijdens het slapen.

Al met al is de Outwell-Sleepin Single 3.0 cm-Slaapmat zwart een uitstekende keuze voor kampeerders die op zoek zijn naar een compacte, lichtgewicht en comfortabele slaapmat. Of je nu een weekendje weggaat of een lange reis maakt, deze mat zal je zeker niet teleurstellen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. Kanyon Slaapmat Zelfopblazend 1-persoon

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Of je nu een doorgewinterde outdoor kampeerder bent of eens in de zoveel tijd de tent uitgooit op een camping of festival; met de Kanyon Slaapmat geniet je optimaal van het buitenleven! Dit zelfopblazend 1-persoons slaapmatje mét ingebouwd kussen biedt het perfecte compromis tussen zacht ligcomfort en draagbaarheid. Zo is hij licht in gewicht, heeft hij een dikte van 10cm en biedt hij dankzij de 'balkdraagconstructie' voldoende demping en stevigheid om ’s nachts comfortabel te slapen. Alle voordelen op een rijtje: Extra dik en inclusief kussen: met zijn 10cm dikte biedt de Kanyon Slaapmat extra slaapcomfort. Daarnaast heeft de slaapmat een ingebouwde kussen met een dikte van 17 cm dikte en een R-waarde van 1,7 om je ook tijdens koudere nachten warm te houden. Hoge kwaliteit voor zacht ligcomfort: de zelfopblaasbaar slaapmat is gemaakt van hoogwaardig en waterdicht 40D nylon met luchtdichte TPU-coating voor extra stevigheid. De 'balkdraagconstructie' zorgt ervoor dat je de grond niet raakt als je erop ligt, zelfs tot 300 kg. Twee manieren om op te pompen: het oppompen en leeg laten lopen is met de Kanyon Slaapmat géén tijdrovende klus. Zo is de slaapmat gemakkelijk en snel op te pompen met de ingebouwde voetpomp, ook kun je indien gewenst een luchtpomp aansluiten. Daarnaast heeft de slaapmat een snelle automatische deflatie. Makkelijk on-the-go: dit slaapmatje is met 1,2 kg licht van gewicht en daardoor makkelijk om mee te nemen tijdens het kamperen, backpacken, hiken of picknicken. Inclusief opbergtas: de slaapmat wordt geleverd inclusief lichte opbergzak zodat deze compact en makkelijk op te bergen of mee te nemen is. Wat je krijgt: Merk: Kanyon Inhoud verpakking: 1-persoons slaapmat zelfopblazend (192x60x10) Materiaal: hoogwaardig en waterdicht 40D nylon met luchtdichte TPU-coating Geschikt voor: outdoorvakanties, backpacken, kamperen of gebruik in huis Gun jezelf het comfort van de Kanyon Slaapmat: thuis, tijdens een (outdoor)vakantie, het backpacken of kamperen. Tip: geef de Kanyon Slaapzak cadeau! Hij is praktisch, origineel én van hoogwaardige kwaliteit. Ideaal voor een verjaardag, goodbye-party, afstudeerfeestje, housewarming of de feestdagen. Wie maak jij hier blij mee? Bij Kanyon krijg je 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Want we stellen klanttevredenheid voorop!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

4. Campfest Slaapmat Slaapmatje

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Campfest zelfopblazende slaapmat 60 x 192 cm blauw Ga jij binnenkort kamperen op een festivalcamping? Dan kan deze zelfopblazende slaapmat niet ontbreken tussen jouw kampeerspullen! De buitenkant van de slaapmat is gemaakt van polyester en de binnenkant van heerlijk zacht foam, wat zorgt voor optimaal comfort. Wanneer je het slaapmatje uitrolt zal deze zichzelf volzuigen met lucht en zijn vorm en dikte aannemen. Je kunt altijd nog zelf de slaapmat bijblazen om de hardheid aan te passen naar je eigen wensen. Dankzij het groot ventiel met de 'one-way' functie blaas je de mat op en laat je hem na gebruik ook weer leeglopen. Het slaapmatje heeft een lengte van 192 cm en een breedte van 60 cm en de maximale lichaamslengte bedraagt dus ook ca. 190 cm. Aan de zijkant van de slaapmat zitten drukkers. Door 2 dezelfde slaapmatjes met de drukkers aan elkaar te maken kun je er gemakkelijk een tweepersoons slaapmat van maken. Je kunt de slaapmat na gebruik gemakkelijk en snel leeg laten lopen door het grote ventiel en opbergen in het meegeleverde opbergzakje. De lichtgewicht slaapmat is niet alleen geschikt voor de festivalcamping, maar ook voor auto- of andere kampeervakanties. Met deze praktische zelfopblazende slaapmat ben jij helemaal klaar voor je volgende kampeertrip op de festivalcamping en geniet jij van je welverdiende nachtrust! Specificaties: Binnenkant gemaakt van foam Buitenkant gemaakt van polyester Afmetingen: 60 x 192 cm Dikte: 3 cm Maximale lichaamslengte: ca. 190 cm Inclusief opbergzakje Zelfopblazend Eenpersoons Tweepersoons van te maken door 2 matjes met de drukkers aan elkaar te maken

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

5. AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

 • list plusHet voordeel van dit slaapmatje is dat het compact en licht is.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een ingebouwde pomp heeft waardoor het snel opgeblazen kan worden.
 • list plusHet heeft een integraal kussen voor extra comfort.

Nadelen AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

 • list plusHet is minder geschikt voor op je zij slapen.
 • list plusHet hoofdkussen is vrij hard.
 • list plusHet is minder geschikt voor alledaags campinggebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Opzoek naar een comfortabele nachtrust tijdens jouw avontuur? De AirFeel slaapmat is een speciaal ontwikkeld lichtgewicht slaapmatje met een unieke structuur voor de beste nachtrust. Vind je opblazen met de mond ook zo vervelend? De AirFeel slaapmat heeft naast het ventiel ook een ingebouwde voetpomp, waarmee je het slaapmatje in minder dan 2 minuten volledig hebt opgepompt. Voordelen Een ingebouwd voetpomp en een blaasventiel Honinggraat structuur voor extra comfort Extra sterk HP nylon Opgevouwen 11x25cm en 850 gram Opblaastijd met de ingebouwde voetpomp < 2 minuten Comfortabel kussen Altijd een hoofdkussen bij de hand! De slaapmat heeft een ingebouwd kussen, waardoor je extra ruimte bespaard en je nek en ruggenwervel beter tot rust komen. Specificaties Afmetingen: 196 x 60 x 6 cm Opgevouwen: 23 x 11 cm Gewicht: ~850 gram Opblaastijd met voetpomp: 2min Opblaastijd via de mond: 1min Kleur: Gray

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. NOMAD® Allround 5.0 Slaapmat 198x

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De ALLROUND 5.0 is een een goede, stevige slaapmat van schuim voor kampeerders die het makkelijk willen houden. Deze slaapmat is schimmelwerend en heeft een zacht aanvoelende polyester afwerking. Je kunt er dus vele nachten op rekenen. Zacht geborstelde stof bovenkant Uitstekende isolatie Duurzame polyester buitenkant

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs

7. High Peak Tulsa Slaapmat donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

De trekking mat Tulsa is een lichtgewicht luchtbed met een zeer kleine pakmaat wat hem uiterst geschikt maakt om mee te nemen als je op reis gaat. Het luchtbed is compact opvouwbaar en mee te nemen in de meegeleverde foedraal. Zeer eenvoudig en snel op te pompen doordat elk van de zes kamers een eigen ventiel heeft. Dit bed heeft een isolerende werking.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

8. Luchtbed model 2023 lichtgewicht &

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Een nieuwe verbeterde generatie luchtmatrassen model 2023. ingebouwde pomp waardoor het vullen zeer eenvoudig is en je geen extra pomp mee hoeft te nemen. Klein op te rollen en handig mee te nemen in de bijgeleverde draag- en opbergtas. De lengte van 200 cm en de breedte van 70 cm is comfortabel ruim De luchtmatras in gemaakt van TPU lichtgewicht, dun materiaal en daardoor gevoelig voor beschadigingen, zorg voor een niet-scherpe ondergrond.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9. Springos Slaapmat Zelfopblazend 180 cm lichtblauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
8.3
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een slaapmat die gemakkelijk mee te nemen is tijdens je kampeer- of backpackavonturen? Dan is de Springos Zelfopblazende Slaapmat de perfecte accessoire voor jou! Het opzetten van de mat is super eenvoudig en kost slechts enkele minuten. Open het ventiel en het speciale polyurethaanschuim vult zich automatisch met lucht. Bovendien biedt de mat goede isolatie tegen een koude ondergrond, waardoor je lekker warm blijft tijdens het slapen.

Deze slaapmat is niet alleen licht in gewicht, maar ook nog eens belastbaar tot 110 kg. Dit maakt het een uitstekend alternatief voor een luchtbed. De gladde oppervlakte van de mat zorgt er bovendien voor dat je je gemakkelijk kunt omdraaien tijdens het slapen.

Het grootste voordeel van de Springos slaapmat is dat deze zelfopblazend is. Dit betekent dat je geen pomp nodig hebt en de mat zichzelf opblaast. Voor extra comfort kun je altijd nog wat extra lucht toevoegen door met je mond tegen het losgeschroefde ventiel aan te blazen.

Ben je klaar om te vertrekken? Dan kun je de Springos slaapmat gemakkelijk oprollen en opbergen in de bijgeleverde opbergzak. Het schoonmaken van de mat is ook super eenvoudig. Gebruik een micovezeldoek en maak de mat goed schoon voordat je hem oprolt. Zo blijft de mat nog langer in goede staat.

Mijn persoonlijke mening is dat de Springos Zelfopblazende Slaapmat een fantastische aankoop is voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken en comfortabele slaapmat. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat het de eerste keer wat langer kan duren voordat de mat is opgeblazen. Maar al met al is dit een geweldige slaapmat en ik zou het iedereen aanraden!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

 • list plusHet voordeel is dat de kleur van de slaapmat overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusEen ander voordeel is dat het comfortabel ligt.
 • list plusDe kwaliteit is goed.

Nadelen Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

 • list plusEr zijn geen nadelen.
 • list plusEr zijn geen nadelen.
 • list plusGeen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9

De Redwood Hammond 5 Slaapmat is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar comfort tijdens het kamperen. De slaapmat is niet alleen zelfopblazend, maar ook dun en licht van gewicht. Dit maakt het ideaal voor backpackers die op zoek zijn naar een comfortabele nachtrust zonder extra gewicht toe te voegen aan hun rugzak.

Met een dikte van 5 cm is deze slaapmat de perfecte balans tussen comfort en draagbaarheid. Het messing ventiel maakt het super eenvoudig om op te blazen, zonder dat je een pomp nodig hebt. Dit bespaart tijd en moeite, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van je vakantie.

De Redwood Hammond 5 Slaapmat is 63 cm breed, wat zorgt voor voldoende ruimte om te draaien en te woelen zonder dat je van de mat afrolt. Het donkerblauwe ontwerp ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Een van de beste dingen aan deze slaapmat is dat het zelfopblazend is. Dit betekent dat je hem alleen maar hoeft uit te rollen en het ventiel open hoeft te draaien. Dit maakt het super makkelijk om op te zetten en af te breken.

Als je op zoek bent naar een comfortabele slaapmat voor je volgende kampeertrip, dan is de Redwood Hammond 5 Slaapmat zeker het overwegen waard. Het is licht, makkelijk op te blazen en biedt voldoende comfort voor een goede nachtrust.

Mijn persoonlijke mening is dat dit een geweldige slaapmat is voor backpackers en kampeerders die op zoek zijn naar een balans tussen comfort en draagbaarheid. Het is misschien niet de meest luxe slaapmat op de markt, maar het biedt zeker voldoende comfort voor een goede nachtrust. Het enige nadeel is dat het een beetje duurder is dan sommige andere slaapmatten op de markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slaapmatten. Er zijn namelijk 545 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!