Bestenu

Beste slaapmatten - feb. 2023

Met meer dan 400 slaapmatten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste slaapmatten in een handige lijst

De top 10 beste slaapmatten

01Score: 9.8
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons blauw
TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons blauw
TRVLMORE
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.8
Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw
Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw
Redwood
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.7
NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart
NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart
NOMAD®
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.7
AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray
AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray
AirFeel
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.3
Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat grijs
Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat grijs
Bo-Camp
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.2
Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet
Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet
springos
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.2
Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat antraciet
Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat antraciet
Redwood
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.2
NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs
NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs
NOMAD®
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.1
NOMAD® Bora 5.0 Slaapmat 198x groen
NOMAD® Bora 5.0 Slaapmat 198x groen
NOMAD®
Ga naar laagste prijs
10Score: 9
Bo-Camp SI-mat Bibrik Zelfvullend meerkleurig
Bo-Camp SI-mat Bibrik Zelfvullend meerkleurig
Bo-Camp
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Slaapmat Koopgids

avatar-contour
Emma van der Vink

Emma van der Vink

Gepubliceerd op: Nov 26, 2021

Geupdate op: Oct 02, 2022


Je gaat backpacken of kamperen en bent op zoek naar een slaapmat. Waar je op let bij het kiezen van een goede slaapmat, leg ik je in onderstaande koopgids uit.

Wat is beter: een slaapmat of een luchtbed?

Welke beter is, hangt af van de omstandigheden waarin je ze gebruikt. Een goed luchtbed wordt over het algemeen als de meest comfortabele optie gezien waardoor deze vooral geschikt is als je bijvoorbeeld voor langere tijd gaat kamperen. Je gebruikt een luchtbed daarom ook als logeerbed. Er zijn verschillende maten en dikten te krijgen en je bepaalt zelf hoe hard je je bed wilt hebben.

Ga je backpacken, dan is een slaapmat een betere keuze: deze neemt niet alleen minder ruimte in beslag, maar is minder zwaar dan een luchtbed en gemakkelijker mee te nemen. Je hebt er bovendien geen pomp voor nodig. Verder is een slaapmat in de meeste gevallen beter geïsoleerd waardoor je, zeker in koudere gebieden, het minder snel koud hebt.

Slaapmatten zijn er in allerlei soorten en maten en vaak geld dat hoe beter de slaapmat geïsoleerd is, hoe zwaarder en dikker deze is. Let hier dus op bij aankoop. Als je midden in de zomer door Italië gaat hiken, dan heb je geen goed geïsoleerde slaapmat nodig: het is buiten warm genoeg en het koelt in de nacht niet veel af.

Hoe werkt een zelfopblaasbare slaapmat?

Een zelfopblaasbare slaapmat werkt erg eenvoudig: je draait het ventiel open en de mat blaast zichzelf als het ware op. Je vergelijkt een zelfopblaasbare slaapmat met een spons. Deze kun je ook heel erg klein maken, maar zodra je de spons de ruimte geeft, word de spons groter.

Om hem weer leeg te laten lopen, rol je hem simpelweg met het ventiel open, weer op. De kern van de slaapmat wordt weer samengeperst en is hierdoor weer klein (net als die spons die je fijnknijpt!)

Hoe bewaar ik een zelfopblaasbare slaapmat?

Veel mensen bewaren de slaapmat opgerold, zo leeg mogelijk, ergens op zolder. Dit is niet de juiste manier. Denk maar eens aan die spons. Als je een spons te lang in dezelfde, in elkaar gedrukte, positie laat liggen, dan neemt je spons deze vorm uiteindelijk aan.

Dit werkt bij een slaapmat net zo. Als je aan het reizen bent zorg je er natuurlijk voor dat deze zo leeg mogelijk is waardoor je hem klein op kunt rollen. Gebruik je daarentegen de slaapmat voor een langere tijd niet, laat hem dan vollopen met lucht en rol hem op, terwijl er lucht in zit. Zo behoudt de kern van de slaapmat zijn vorm.

Bewaar de mat daarnaast op een warme, droge plaats. Als er vocht in je slaapmat komt, loop je het risico op schimmel met alle gevolgen van dien.

Wat is de R-waarde bij een slaapmat?

De R-waarde bij een slaapmat staat voor de isolatiewaarde. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een slaapmat, let hier dus goed op. Hoe hoger de isolatiewaarde van een slaapmat, hoe beter deze isoleert. Dit is vooral belangrijk als je gaat kamperen in koudere gebieden. Als je op een koude ondergrond slaapt, verliest je snel lichaamswarmte.

Naast het hebben van een goede slaapzak, is een goed isolerende slaapmat dus ook erg belangrijk. Als je van plan bent in een warm land te gaan kamperen waar het in de nacht niet zoveel afkoelt, dan maakt de R-waarde niet zoveel uit. Daarnaast zijn slaapmatten met een hogere R-waarde vaak zwaarder dan minder goed geïsoleerde slaapmatjes. Houd hier ook rekening mee.

Welke dikte slaapmat heb ik nodig?

De dikte van de slaapmat hangt meestal af van de R-waarde: deze staat voor hoe goed de slaapmat is geïsoleerd. Heb je een goed geïsoleerde slaapmat met een R-waarde van negen, dan is je mat dikker dan een minder geïsoleerde mat met een R-waarde van twee.

Als je ergens gaat kamperen waar het minder warm is, heb je een beter geïsoleerde slaapmat nodig dan wanneer je gaat kamperen in de tropen waar het 's nachts bijna niet afkoelt. Natuurlijk is de dikte van je slaapmat ook een persoonlijke keuze. Een dikkere slaapmat is vaak comfortabeler dan een minder dikke. Een dikkere ruimte neemt natuurlijk wel meer ruimte in beslag.

Wat zijn de voordelen van een slaapmat?

Het grootste voordeel van een slaapmat is dat deze vaak weinig ruimte in beslag nemen en erg licht van gewicht zijn. Hierdoor neem je ze gemakkelijk mee als je bijvoorbeeld gaat backpacken. Daarnaast ervaren de meeste mensen een slaapmat als een comfortabele manier om te slapen.

Bovendien zijn er slaapmatten verkrijgbaar die goed geïsoleerd zijn, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor koudere gebieden. Hou er wel rekening mee dat de beter geïsoleerde slaapmatten vaak meer plaats in beslag nemen en ook wat zwaarder zijn.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga kamperen?

Als je gaat kamperen let je bij aankoop van een slaapmat op andere dingen dan wanneer je gaat trekken of backpacken. Als je gaat kamperen, blijf je vaak voor een langere tijd op een plaats waardoor het het pakvolume minder belangrijk is.

Daarentegen is comfort wel belangrijk. Juist omdat je voor langere tijd op dezelfde plaats blijft, wil je lekker slapen om de volgende dag goed uitgerust wakker te worden. Kijk ook naar de R-waarde. Staat je tent ergens in een gebied waar de temperatuur in de nacht flink daalt, koop dan een slaapmat met een hoger isolerend vermogen.

Waar let ik op bij een slaapmat als ik ga backpacken?

Als je gaat backpacken wil je niet teveel meenemen. Daarom is het pakvolume van een slaapmat erg belangrijk. Kies een slaapmat die niet te zwaar is en bovendien niet te dik. Je hebt weinig ruimte en deze ruimte wil je niet in beslag laten nemen door een slaapmat.

Behalve een goede slaapzak, neem je vaak ook een lichtgewicht tent mee als je gaat backpacken. Zorg ervoor dat je je backpack op een goede ergonomische manier indeelt. Vaak hang je je slaapmat aan je backpack: dit scheelt je weer ruimte aan de binnenkant. Hetzelfde geldt voor je tent.

Daarnaast is het belangrijk dat de slaapmat zichzelf opblaast. De meest slaapmatten zijn zelfopblazend, maar niet allemaal. Je wilt geen pomp meenemen in je rugzak. Omdat het pakvolume belangrijk is wanneer je gaat backpacken, lijdt het comfort er een beetje onder. Hoe dunner de slaapmat, hoe minder comfort deze biedt.

Het is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze hoeveel plaats je je slaapmat in wilt laten nemen. Wil je liever een dikke slaapmat meenemen, dan is dit natuurlijk prima.

hero illustration

Hoe komt deze handige slaapmat reeks tot stand..?

De wereld verandert... en dus de speurtocht naar de beste slaapmat ook!
In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over slaapmatten, maar nu helpt een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle slaapmatten die die je kunt kopen in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke slaapmatten het best verkopen
illustration
Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van slaapmatten stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

Producten die vergelijkbaar zijn aan slaapmatten

De beste slaapmatten in een oogopslag

1 - TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons blauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons blauw

 • list plusHet voordeel van deze slaapmat is dat de kleur overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusHet voordeel van deze slaapmat is dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is.
 • list plusHet voordeel van deze slaapmat is dat het licht en compact is.

Nadelen TRVLMORE Slaapmat Zelfopblazend 1 Persoons blauw

 • list plusGeen negatieve punten bekend.
 • list plusGeen nadelen bekend.
 • list plusEr zijn geen minpunten bekend over deze slaapmat.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.7

Een comfortabel en compact slaapmatje die makkelijk in je rugzak past? Blaas de TRVLMORE slaapmat in 2 minuten op met de geïntegreerde voetpomp en kruip in bed! Heerlijk comfortabel en gemaakt van zacht en stevig 40D nylon. De slaapmat is 6 cm dik en is afgewerkt met een vochtbestendige TPU coating. Het hoofdkussen heeft een ideale hoogte voor je nek. Het honingraat ontwerp houdt je lichaamswarmte goed vast. Zo kun je er de volgende dag weer helemaal tegenaan! Geen pomp nodig Dankzij de geïntegreerde voet/handpomp hoef je nooit meer je longen uit je lijf te blazen. Binnen 2 min heb jij je bedje klaarliggen! Je kunt ook het opblaasventiel gebruiken. Dankzij het dubbel ventielsysteem laat je de mat ook supersnel leeg lopen. Zo kun je de slaapmat direct oprollen en weer op pad! Lichtgewicht (610 gram) Ooit op een wandelvakantie geweest? Dan weet je ongetwijfeld dat het meezeulen van een te zware tas geen pretje is! De TRVLMORE slaapmat weegt slechts 610 gram! Opgerold in de draagtas is de mat daarnaast niet veel groter dan een flesje water. Je merkt amper dat ie er is! Honingraat design Het honingraat ontwerp ligt niet alleen ontzettend comfortabel, het zorgt ook dat je lichaamswarmte niet de koude grond in ontsnapt. Het honingraat ontwerp creëert luchtcellen die met elkaar in verbinding staan. Het werkt hetzelfde als een pocket matras en zorgt dat de druk veel beter verdeeld wordt. Reparatieset Ondanks dat de TRVLMORE slaapmat gemaakt is van dik en duurzaam 40D nylon, krijg je er een gratis reparatieset bij. Mocht je per ongeluk in iets scherps liggen, dan plak je het gaatje eenvoudig af. TRVLMORE Slaapmat Geïntegreerde voet/handpomp Vochtbestendig TPU coating Binnen 2 min opgepompt Hoogwaardig 40D Nylon Ontzettend lichtgewicht Inclusief draagtas Natte of droge ondergrond Met deze vochtbestendige slaapmat gemaakt van sterk 40D nylon slaap je gerust op een natte ondergrond. Zelf blijf je helemaal droog! Wel raden wij aan om de slaapmat de volgende dag uit te hangen. Dit voorkomt schimmel en zorgt dat de mat langer mee gaat. Comfortabel hoofdkussen Na intensieve vakantiedagen heeft je lichaam rust nodig. Maar wie heeft er ruimte in z’n tas om een slaapkussen van thuis mee te nemen? Gelukkig heeft de TRVLMORE slaapmat een geïntegreerd hoofdkussen. Deze is de ideale hoogte en ondersteunt je schouders en nek tijdens het slapen. Zo kun je er de volgende dag weer helemaal tegenaan! Specificaties: Inhoud Verpakking: 1 x slaapmat, 1 x handleiding, 1 x reparatieset Merk: TRVLMORE Materiaal: 40D Nylon Kleur: Blauw Gewicht: 610 gram Afmetingen (opgeblazen): 191 x 56 x 6 cm Afmetingen (opgerold): 28 x 15 cm Certificaten: RoHS Inclusief draagtas: Ja Geintegreerde pomp: Ja Geïntegreerd hoofdkussen: Ja Geschikt voor zwembad/water: Nee Geschikt voor natte ondergrond: Ja Reparatieset: Plakstickers Let op: Comfortabel voor mensen met een lengte van tot maximaal ~1.95m

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

 • list plusHet voordeel is dat de kleur van de slaapmat overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusHet ligt comfortabel.
 • list plusDe kwaliteit is goed.

Nadelen Redwood Hammond 5 Slaapmat zelfopblazend donkerblauw

 • list plusGeen.
 • list plusEr zijn geen nadelen.
 • list plusEr zijn geen nadelen.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.5

De Hammond 5 van Redwood is een dunne maar comfortabele slaapmat in een handige opberghoes. De mat is zelfopblazend, waardoor jij niet veel meer hoeft te doen dan het messing ventiel te openen. Je hebt dus geen pomp nodig. Meer tijd om te ontspannen dus!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3 - NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart

 • list plusHet is goed geprijsd voor de hoge kwaliteit die de NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart biedt.
 • list plusDe kleur van de slaapmat komt overeen met de afbeelding.
 • list plusDe slaapmat is isolerend en goed schoon te maken.

Nadelen NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart

 • list plusDe NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart is minder dik als omschreven.
 • list plusHet is lastig om de NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart terug te rollen.
 • list plusDe NOMAD® NOMAD Perth 10.0 Slaapmat zwart is niet al te breed.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.3

De NOMAD® Perth 10.0 is een dikke, stevige slaapmat die zichzelf opblaast. Het 10 centimeter dikke schuim en het geborstelde polyester waarvan de bovenkant gemaakt is, zorgt voor een zacht en comfortabel ligcomfort. Daarnaast biedt de Perth 10.0 een uitstekende isolatie. Met deze mat ben je verzekerd van een goede nachtrust in je tent. De voordelen van de Perth 10.0: Bovenkant van duurzaam, zacht geborsteld polyester voor extra ligcomfort Onderkant van stevig polyester Schuim met een hoge dichtheid en anti-schimmel en odeur behandeling Uitstekende isolatie met een R-waarde van 11 Twee ventielen voor gemakkelijk opblazen en leeg laten lopen Op een natuurvriendelijke manier waterafstotend gemaakt met een PFC-vrije behandeling Gemaakt met sterk materiaal wat zacht aanvoelt Doordat de bovenkant van de Perth 10.0 gemaakt is van een zacht ‘geborsteld’ polyester en de binnenkant van 10 centimeter dik schuim, lig je altijd zacht en comfortabel. De mat heeft twee draaiventielen waarmee je de mat vol kunt laten lopen en even gemakkelijk ook weer leeg kunt laten lopen. Is de mat nog niet vol genoeg? Je kunt altijd even bijblazen totdat je de gewenste dikte te pakken hebt. Comfortabel schuim met hoge dichtheid Het schuim in de mat heeft een hoge dichtheid, wat zorgt voor extra comfort en isolatie. De Perth 10.0 heeft een R-waarde van 11 en houdt eventuele koude lucht dat omhoog komt van de grond tegen. Op het schuim is een antibacteriële behandeling toegepast, waardoor het ontstaan van geurtjes en schimmels kan worden voorkomen. Gemakkelijk mee te dragen en zelf te repareren De mat is gemakkelijk op te rollen en mee te nemen door het gebruik van de bijgeleverde compressiestraps en -hoes. Bij NOMAD weten we dat als producten goed gebruikt worden, ze soms schade oplopen. Om de levensduur van de Perth 10.0 te verlengen, wordt de mat standaard geleverd met een reparatiesetje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

 • list plusHet voordeel van dit slaapmatje is dat het klein en licht is.
 • list plusHet heeft een ingebouwde pomp waardoor het snel opgeblazen kan worden.
 • list plusHet heeft een hoofdkussen voor extra comfort.

Nadelen AirFeel opblaasbaar slaapmatje Ingebouwde pomp gray

 • list plusHet is minder geschikt voor op je zij slapen.
 • list plusHet hoofdkussen is ook relatief hard.
 • list plusHet is minder geschikt voor alledaags campinggebruik.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Opzoek naar een comfortabele nachtrust tijdens jouw avontuur? De AirFeel slaapmat is een speciaal ontwikkeld lichtgewicht slaapmatje met een unieke structuur voor de beste nachtrust. Vind je opblazen met de mond ook zo vervelend? De AirFeel slaapmat heeft naast het ventiel ook een ingebouwde voetpomp, waarmee je het slaapmatje in minder dan 2 minuten volledig hebt opgepompt. Voordelen Een ingebouwd voetpomp en een blaasventiel Honinggraat structuur voor extra comfort Extra sterk HP nylon Opgevouwen 11x25cm en 850 gram Opblaastijd met de ingebouwde voetpomp < 2 minuten Comfortabel kussen Altijd een hoofdkussen bij de hand! De slaapmat heeft een ingebouwd kussen, waardoor je extra ruimte bespaard en je nek en ruggenwervel beter tot rust komen. Specificaties Afmetingen: 196 x 60 x 6 cm Opgevouwen: 23 x 11 cm Gewicht: ~850 gram Opblaastijd met voetpomp: 2min Opblaastijd via de mond: 1min Kleur: Gray

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat grijs

 • list plusDe kleur van de mat komt overeen met de afbeelding, waardoor je precies weet wat je koopt.
 • list plusDe mat ligt comfortabel, waardoor je 's nachts goed zal slapen.
 • list plusHet is gebruiksvriendelijk, waardoor het gemakkelijk is om de mat te gebruiken.

Nadelen Bo-Camp Noppenmatras Slaapmat grijs

 • list plusHet is gemaakt van schuimrubber, waardoor het niet zo duurzaam is als andere materialen.
 • list plusEr is veel verpakkingsmateriaal nodig, waardoor er meer afval wordt geproduceerd.
 • list plusHet papier dat wordt gebruikt voor verpakking is niet van hoge kwaliteit, waardoor het mogelijk niet zo duurzaam is als andere materialen.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.8

Bo-Camp isolatiemat van noppenschuim Een lichtgewicht schuimrubber noppenmatras. Dit comfortabele matras zorgt voor optimale isolatie en is hierdoor ook goed te combineren met luchtbedden of slaapmatjes. Na gebruik is dit schuimmatras compact op te rollen en mee te nemen. Ingepakt (Øxh): 17x61 centimeter. Waarom kiezen voor dit Bo-Camp noppenmatras: Lichtgewicht schuimrubber noppenmatras. Wordt ook wel gecombineerd met luchtbedden of matrasjes voor extra isolatie. Zorgt voor een optimale isolatie waardoor deze ook bruikbaar is tijdens koudere omstandigheden. Door zijn compactheid gemakkelijk mee te nemen voor onderweg of tijdens het backpacken. Afmeting in cm LxBxH: 190x60x6.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Springos Slaapmat Zelfopblazend 186 cm antraciet

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.6

Binnen enkele minuten klaar voor gebruik! Ben je op zoek naar de ideale kampeer- en backpack accessoire? Springos heeft een prachtige uitvinding voor jou in petto, de zelfopblazende slaapmat! Open het ventiel en binnen enkele minuten is het product klaar voor gebruik! De ideale aanvulling op je kampeer- en backpackuitrusting! De slaapmat van Springos is licht in gewicht, eenvoudig mee te nemen en handig in gebruik. Ideaal als u gaat kamperen, backpacken of een dagje naar het strand gaat. De slaapmat weegt slechts 1 kg en is belastbaar tot een gewicht van 110 kg. De ideale aanvulling op je kampeer- en backpackuitrusting! Eenvoudig in gebruik! De slaapmat is zelfopblazend en bevat een speciaal, flexibel polyurethaanschuim dat automatisch lucht aanzuigt na het openen van het ventiel. Voor extra comfort kun je altijd zelf nog iets lucht zachtjes met de mond tegen het losgeschroefde ventiel blazen. Verder is het een uitstekend alternatief voor een luchtbed, biedt het isolatie tegen een koude ongegrond en is het eenvoudig te vervoeren. Zit het tripje of uitje er op en ben je klaar om te vertrekken, dan kun je de klep losmaken en de slaapmat eenvoudig oprollen. We raden je aan de mat goed schoon te maken met een micovezeldoek en de mat goed af te drogen voor het oprollen zodat u lang van het product kunt blijven genieten. Alle voordelen op een rijtje: Eenvoudig in gebruik Gemakkelijk te vervoeren en schoon te houden Licht in gewicht, weegt slechts 1 kg Zelfopblazend en binnen enkele minuten klaar voor gebruik Biedt goede isolatie tegen een koude ondergrond Eenvoudig op te bergen door de opbergzak Comfortabel en prima alternatief voor een luchtbed Inclusief hoofdkussen Goed om te weten: De eerste keer dat je de mat opblaast duurt langer dan de keren daarna. Voor extra comfort kun je de mat aanvullen door met je mond extra lucht tegen het losgeschroefde ventiel te blazen. Specificaties: Merk: Springos Kleur: Antraciet Materiaal buitenkant: polyester Vulmateriaal: polyurethaanschuim Lengte slaapmat: 186 cm Breedte slaapmat: 53 cm Matdikte: 2,5 cm Lengte kussen: 30 cm Breedte kussen: 55,5 cm Hoogte kussen: 15 cm Belastbaar tot: 110 kg Oppervlakte slaapmat: glad Gewicht: 1 kg Afmetingen opgevouwen: hoogte 65 cm / diameter: 15 cm Diameter ventiel: 2,5 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat antraciet

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat antraciet

 • list plusHet voordeel van deze slaapmat is dat de kleur overeenkomt met de afbeelding.
 • list plusDeze slaapmat is aangenaam om op te liggen.
 • list plusEen voordeel van deze slaapmat is dat het van hoge kwaliteit is.

Nadelen Redwood Stretch Limousine 10 Slaapmat antraciet

 • list plusDeze slaapmat is redelijk compact gezien de dikte van 10 cm.
 • list plusEen nadeel van deze slaapmat is dat het geschikt is voor gebruik binnenshuis.
 • list plusEen nadeel van deze slaapmat is dat het geschikt is voor dagelijks gebruik.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Geniet van het comfort van deze luxe slaapmat van Redwood. De Stretch Limousine 10 II is heel makkelijk in gebruik. Het is namelijk een zelfopblazende slaapmat, waardoor jij niet veel meer hoeft te doen dan het ventiel openen. Je hebt dus geen pomp nodig. Nieuw bij de tweede versie van deze Redwood topper is het flipventiel, die je gebruikt wanneer je de mat oprolt. Dankzij deze handige functie loopt de mat niet vanzelf vol met lucht zodra je even stopt met oprollen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs

 • list plusDe NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs is comfortabel om op te slapen.
 • list plusDe slaapmat is lichtgewicht, waardoor het eenvoudig mee te nemen is.
 • list plusDe slaapmat heeft een waterafstotend ontwerp, waardoor hij beschermd is tegen vocht.

Nadelen NOMAD® NOMAD Darwin XW 10.0 donkergrijs

 • list plusDe slaapmat is beperkt in grootte, waardoor hij niet geschikt is voor iedereen.
 • list plusDe slaapmat is gemaakt van kunststof materiaal, wat sommige mensen als minder comfortabel kunnen ervaren.
 • list plusEen nadeel van de slaapmat is dat hij relatief duur is in vergelijking met andere opties.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.7
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

Op reis slapen zoals je dat thuis in bed doet? Met de NOMAD® Darwin XW 10.0 kan het. Deze 10 centimeter dikke mat is de juiste keuze voor jou als je op zoek bent naar ultiem comfort tijdens kampeer- of campervakanties of tijdens logeerpartijen in huis. Met deze Extra Wide variant krijg je er 12 centimeter in de breedte bij. De Darwin XW 10.0 is een slaapmat met een boxmodel, wat betekent dat de zijwanden volledig recht zijn. Hierdoor kan het slaapoppervlak van 198 x 78 centimeter optimaal benut worden én kan een tweede slaapmat er gemakkelijk naast gelegd worden voor een ‘edge to edge’ slaapervaring. De mat is zowel aan de boven- als onderkant gemaakt van stevig polyester, waarbij de bovenkant zacht ‘geborsteld’ is voor een extra comfortabele slaapervaring. De mat is op een natuurvriendelijke manier waterafstotend gemaakt (PFC-vrij). Wat de Darwin XW 10.0 nog meer zo comfortabel maakt, is het zachte, 10 centimeter dikke schuim aan de binnenkant van de mat. Het schuim heeft een hoge dichtheid, wat voor een goede isolatie zorgt. Dat is fijn in koudere nachten waar kou ook vanuit de grond omhoog komt. Het schuim is niet massief, maar is horizontaal geperforeerd. Dat betekent dat het schuim zogenaamde horizontale luchttunnels bevat waardoor er enorm wordt bespaard op gewicht en pakvolume. Hiernaast is het schuim voorzien van een anti-bacteriële behandeling wat eventuele schimmelvorming voorkomt. Deze mat heeft een handig groot ventiel waarmee je de mat zowel opblaast als leeg laat lopen. Het ventiel heeft 3 standen: dicht, halfopen of open. De éénwegsfunctie van het ventiel zorgt ervoor dat de lucht bij het opblazen binnen blijft en bij het leeg laten lopen buiten blijft. Je draait ‘m gemakkelijk met je vinger naar de gewenste stand. Nadat je de mat hebt opgerold, berg je hem compact op door middel van de bijgeleverde compressiebanden en draag je hem gemakkelijk met je mee in de bijbehorende stuffsack. Bij NOMAD weten we dat als producten goed gebruikt worden, ze soms schade oplopen. Om de levensduur van de Darwin XW 10.0 te verlengen, wordt de mat standaard geleverd met een reparatiesetje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - NOMAD® Bora 5.0 Slaapmat 198x groen

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.7

De NOMAD® Bora 5.0 is een een goede, stevige slaapmat van schuim voor de autokampeerders. Deze slaapmat is schimmelwerend en heeft een zacht aanvoelende polyester afwerking. Je kunt er dus vele nachten op rekenen. Zacht geborstelde stof bovenkant Uitstekende isolatie Duurzame polyester buitenkant PFC-vrij

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 januari in huis

Bekijk prijs

10 - Bo-Camp SI-mat Bibrik Zelfvullend meerkleurig

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.3

Kamperen met uitzonderlijk goede kwaliteit. Deze hoogwaardige zelfvullende mat is gemaakt van 50D Stretch TPU. De mat is extra comfortabel door unieke 5 zones ergonomische drukverdeling. Daarnaast is deze SI mat voorzien van een prettig aanvoelende elastische bovenlaag wat het slaapcomfort bevorderd. De boven- en onderzijde zijn bovendien verschillend in comfort. De hardheid van de mat is regelbaar door bijblazen of lucht laten ontsnappen. Met dubbelventiel voor het snel oppompen en weer leeglopen. Mat wordt geleverd inclusief draagtas. Tot slot is deze mat uitermate geschikt voor het camperen in een wat koelere periode. De kou vanuit de grond wordt tegengehouden door het schuim in de mat. Pluspunten van de bronze zelfvullende mat: + Zelfvullend: de mat vult zichzelf met schuim en hoeft dus niet opgepompt te worden. + De mat beschikt over 5 unieke zones die zorgen voor een ergonomische drukverdeling. + Voorzien van elastische bovenlaag voor extra slaapcomfort. + Te gebruiken op een koude ondergrond. + Hardheid van de mat is zelf regelbaar. + 2 verschillende kanten van de mat zorgen voor verschillend comfort (hard/zacht). + Dubbelventiel voor het snel oppompen en leeglaten lopen van de mat. + Inclusief draagtas.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van slaapmatten. Er zijn immers 400 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en ga je straks de beste