Wat is de beste IJsmachine van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het kopen van een goede IJsmachine is een lastige opdracht. Wat is de beste IJsmachine van 2024? Na het onderzoeken van 469 IJsmachines kwam de Ninja NC301 CREAMi Ice Cream als beste uit onze IJsmachine-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de IJsmachines, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 IJsmachines-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige IJsmachine-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste IJsmachines

1Score: 9.8
Ninja NC301 CREAMi Ice Cream
Beste ijsmachine
Ninja NC301 CREAMi Ice Cream
Ninja
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Cuisinart ICE-100
Geoptimaliseerd voor het maken van bevroren yoghurt
Cuisinart ICE-100
Cuisinart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright
Elegant zelfvriezend apparaat
Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright
Whynter
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.2
Sage by Heston Bumenthal The
Sage by Heston Bumenthal The
Sage by Heston Bumenthal
Ga naar laagste prijs
5Score: 9
Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice
Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice
Nostalgia
6Score: 8.7
KitchenAid KICA0WH Ice Cream Maker
Geoptimaliseerd voor KitchenAid-mengers
KitchenAid KICA0WH Ice Cream Maker
KitchenAid
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.4
Hamilton Beach 68330N 4-Quart
Hamilton Beach 68330N 4-Quart
Hamilton Beach
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.3
Hamilton Beach 68880
Hamilton Beach 68880
Hamilton Beach
Ga naar laagste prijs
9Score: 8
Nostalgia PICM4BG
Ideaal voor bulkproductie van ijs
Nostalgia PICM4BG
Nostalgia
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.6
Cuisinart ICE30BCU
Cuisinart ICE30BCU
Cuisinart
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Ijsmachine Koopgids

Er is niets heerlijker dan een lekker ijsje! Het smaakt zelfs nog beter wanneer je deze zelf hebt gemaakt: je krijgt er namelijk een dosis trots bij. Om zelf eenvoudig ijs te maken heb je een ijsmachine nodig. Hieronder leg ik je uit waar je op let bij aankoop van een ijsmachine.

Wat voor soorten ijs maak je met een ijsmachine?

Wat voor soort ijs je maakt met een ijsmachine, hangt van de ijsmachine af. De meeste ijsmachines maken roomijs, sorbetijs of softijs. Er zijn echter meer mogelijkheden: denk aan yoghurtijs, slush puppy's en zelfs milkshakes.

Hoe lang duurt het om ijs te maken met een ijsmachine?

Hoe lang het duurt om ijs te maken met een ijsmachine hangt wederom van het soort ijsmachine af. Sommige ijsmachines bevriezen het ijs binnen een uur, andere ijsmachines die gebruikmaken van een koelelement, zet je eerst 12 uur in de vriezer voordat je aan de slag gaat.

De ijsmachines die snel vriezen, liggen vaker in de hogere prijsklasse. Het voordeel van zo'n zelfvriezende ijsmachine is dat ze altijd klaar voor gebruik zijn. Je zet ze een paar minuten voor gebruik aan en ze maken gemiddeld een liter ijs per half uur. Je hoeft alleen de ingrediënten zelf te mengen; de machine doet de rest.

Welke room gebruik je in een ijsmachine?

Het lekkerste ijs maak je met een mengsel van ei en slagroom. Er zijn recepten te vinden die een alternatief hiervoor hebben gevonden, maar de beste resultaten bereik je echt met slagroom. Het geeft het ijs een volle, romige smaak die je gewend van van echt, klassiek roomijs.

Wat is het verschil tussen roomijs en sorbetijs?

Het verschil tussen roomijs en sorbetijs ligt in de bereidingswijze. Roomijs wordt bereid op basis van room en melk, terwijl sorbetijs vruchtensappen of vruchtenpuree als hoofdingrediënten heeft. Sorbetijs heeft vaak een meer fruitigere, intensieve smaak terwijl roomijs voller, en zachter van smaak is.

Hoe bevriest een ijsmachine het ijs?

Hoe een ijsmachine het ijs bevriest, hangt af van de soort ijsmachine af. Een zelfvriezende ijsmachine bevriest het ijs zelf en doet dit erg snel. Een ijsmachine met een koelelement zet je ongeveer twaalf uur in de vriezer. Het nadeel van een zelfvriezende ijsmachine is dat ze een stuk duurder zijn dan de ijsmachines met een koelelement.

Je hebt daarentegen wel veel sneller je ijsje.

Kan je softijs maken met een ijsmachine?

Of je softijs kunt maken met een ijsmachine, hangt af van het soort ijsmachine. Softijs is qua ingrediënten hetzelfde als roomijs, maar wordt op een andere manier bereidt. Roomijs wordt langer bevroren, zodat het harder is. Softijs wordt in de machine op ongeveer 5 °C gehouden. Net voordat het uit de machine komt, wordt het bevroren, waardoor het een zachte structuur heeft.

Een ijsmachine die ook softijs maakt, moet het ijs op 5 °C bewaren en vervolgens voor een korte tijd bevriezen om zo de juiste structuur te creëren. Niet alle ijsmachines hebben deze mogelijkheid.

Is zelfgemaakt ijs gezonder?

Of zelfgemaakt ijs gezonder is, hangt af van de ingrediënten. IJs wat je in de winkel of in de ijssalon koopt zit vaak boordevol suiker. Thuis kies je ervoor om bijvoorbeeld fruit te gebruiken waardoor je ijs ook lekker zoet wordt. Het meeste ijs is daarentegen calorierijk waardoor ijs niet de beste keuze als snack is.

Er zijn recepten te vinden voor gezonder ijs. Denk bijvoorbeeld aan yoghurtijs of zelfgemaakt waterijs. Het maken van een thee-slush puppy is een andere optie: zet thee op de normale manier en laat dit afkoelen. Crush wat ijsblokjes en giet de thee erover heen, klaar is Kees! Het is geen ijs, maar een slush puppy smaakt net zo verfrissend. Probeer eens een slush puppy met perzikthee – heerlijk!

hero illustration

Hoe testen we IJsmachines?

Om de beste IJsmachine te bepalen, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze IJsmachine-test hebben we 469 IJsmachines geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze IJsmachine-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze IJsmachine-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne IJsmachine-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste IJsmachine in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 469 IJsmachines te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste IJsmachines in een oogopslag

1. Beste ijsmachine: Ninja NC301 CREAMi Ice Cream

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ninja NC301 CREAMi Ice Cream

 • list plusVeelzijdig en handig voor het maken van kleinere batches ijs en verschillende soorten bevroren lekkernijen.
 • list plusProduceert romig en heerlijk ijs en gelato met verschillende texturen.
 • list plusMogelijkheid om verschillende stijlen van bevroren lekkernijen te maken zonder de kom te hoeven wassen en opnieuw te bevriezen.

Nadelen Ninja NC301 CREAMi Ice Cream

 • list plusGemelde duurzaamheidsproblemen, waaronder schudden en het afgeven van een brandende plastic geur tijdens gebruik.
 • list plusUitdagend schoonmaakproces.
 • list plusDikke messen kunnen de randen of bodem van de pintcontainers niet volledig bereiken, waardoor sommige ongemengde, bevroren basis overblijft.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.79
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
10
Als ik kijk naar de Ninja Creami-ijsmachine, valt het meteen op dat dit geen gewone ijsmachine is. Het heeft een unieke benadering van het maken van bevroren lekkernijen. In tegenstelling tot traditionele ijsmachines, moet je de ingrediënten 's nachts in de meegeleverde containers invriezen en vervolgens mengen wanneer je er klaar voor bent, vergelijkbaar met een hoogwaardig micro-pureerapparaat. Deze functie maakt het een veelzijdige en handige optie voor het maken van kleinere batches ijs en verschillende soorten bevroren lekkernijen. De mogelijkheid om gelato, sorbet, smoothie bowls en meer te maken, toont de veelzijdigheid ervan en spreekt mensen aan die diverse opties willen in één apparaat.

Wat betreft prestaties, wordt de Ninja Creami geprezen om zijn vermogen om romig en heerlijk ijs en gelato met verschillende texturen te produceren. Ondanks enkele uitdagingen bij het gelijkmatig mengen van ingrediënten, zijn de uiteindelijke resultaten altijd heerlijk, met een dichte, gladde textuur die de ijservaring naar een hoger niveau tilt. Er zijn echter zorgen geuit over de duurzaamheid van de machine, omdat er meldingen zijn geweest van schudden en het afgeven van een branderige plastic geur tijdens gebruik. Daarnaast wordt het schoonmaakproces als uitdagend ervaren, wat voor gebruikers een extra laag van ongemak toevoegt. De prijs van meer dan $200 heeft ook de aandacht getrokken, waarbij sommige recensenten de waarde en duurzaamheid ervan in twijfel trekken gezien deze nadelen.

"Bij de Ninja Creami-ijsmachine wordt succesvol smaakvol ijs geproduceerd met een dichte, gladde textuur, ondanks enkele consistentieproblemen." (The New York Times)

Bovendien heeft het ontwerp van de Ninja Creami, hoewel innovatief, enkele praktische uitdagingen met zich meegebracht. De dikke messen kunnen niet helemaal bij de randen of de bodem van de pintcontainers komen, waardoor sommige ongemengde, bevroren basis overblijft, wat de algehele kwaliteit van het ijs kan beïnvloeden. Deze beperking brengt een compromis met zich mee tussen de unieke benadering van het maken van bevroren lekkernijen en de noodzaak van grondig mengen en consistentie.

Bij het vergelijken van de Ninja Creami met zijn concurrenten, ligt het onderscheidende kenmerk in het vermogen om verschillende soorten bevroren lekkernijen te maken en het gemak van het produceren van kleinere batches zonder de noodzaak om de kom te wassen en opnieuw in te vriezen. Echter, de concurrenten kunnen een robuustere bouwkwaliteit en een meer naadloos mengproces bieden, waarbij de zorgen over duurzaamheid en consistentie worden aangepakt.

"De Ninja Creami-ijsmachine verschilt op verschillende manieren van gewone ijsmachines. Het produceert kleinere batches ijs in vergelijking met traditionele ijsmachines en wordt geleverd met meerdere containers om verschillende smaken te maken zonder de kom te hoeven wassen en opnieuw in te vriezen." (Good Housekeeping)

Al met al valt de Ninja Creami-ijsmachine op als een veelzijdige en handige optie voor degenen die een verscheidenheid aan bevroren lekkernijen in kleinere batches willen maken. Zijn unieke benadering en vermogen om romig en heerlijk ijs en gelato te produceren maken het een aantrekkelijke keuze voor mensen die diversiteit in hun bevroren lekkernijen belangrijk vinden. Potentiële kopers moeten echter de gerapporteerde duurzaamheidsproblemen en de uitdagingen bij het bereiken van consistent mengen overwegen voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Geoptimaliseerd voor het maken van bevroren yoghurt: Cuisinart ICE-100

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cuisinart ICE-100

 • list plusUitzonderlijk gladde en romige bevroren lekkernijen door nauwgezette aandacht voor ijskristalvorming en -grootte
 • list plusAparte peddels voor authentieke gelato en romig ijs, een afteltimer van 60 minuten en een Keep Cool-functie voor superieure textuur
 • list plusCapaciteit van 1,5 liter, touchpad-bediening, blauwe LCD-display en de mogelijkheid om mix-ins toe te voegen via het doorzichtige deksel voor aanpassing

Nadelen Cuisinart ICE-100

 • list plusHogere prijs in vergelijking met budgetvriendelijke alternatieven

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.96
Functionaliteit
9.95
Gebruiksgemak
9.01
Ik ben dol op mijn Cuisinart ICE-100 Compressor Ice Cream and Gelato Maker! Met zijn aandacht voor de vorming en grootte van ijskristallen kan deze machine buitengewoon gladde en romige bevroren lekkernijen produceren. De aparte roerstaven voor authentieke gelato en romig ijs, een 60-minuten countdown-timer en een Keep Cool-functie zorgen voor een superieure textuur. En het beste van alles, ik kan mix-ins toevoegen terwijl het ijs wordt gemaakt dankzij het doorzichtige deksel. Met een gemiddelde beoordeling van 4,7 van de 5 sterren van 687 reviews, heeft deze machine veel lof gekregen voor zijn prestaties en gebruiksvriendelijke functies.

Wat deze machine echt onderscheidt, is de aandacht voor de vorming en grootte van ijskristallen, waardoor het buitengewoon glad en romig ijs kan maken. Het is perfect voor iedereen die de textuur van hun bevroren lekkernijen hoog in het vaandel heeft staan. Natuurlijk is het belangrijk om te vermelden dat de prijs van de ICE-100 misschien wat aan de hoge kant is, vooral in vergelijking met betaalbaardere opties zoals de Cuisinart ICE-21 1.5-Quart Ice Cream Maker. Maar voor mij is de investering in de ICE-100 het absoluut waard vanwege de geweldige resultaten die het oplevert.

Kortom, de Cuisinart ICE-100 Compressor Ice Cream and Gelato Maker overtreft met gemak mijn verwachtingen. Dankzij de aandacht voor detail en geavanceerde functies is deze machine perfect voor iedereen die op zoek is naar topkwaliteit in hun zelfgemaakte ijs en gelato.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Elegant zelfvriezend apparaat: Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright

 • list plusIngebouwde compressor vriezer elimineert de noodzaak om de mengkom vooraf te bevriezen
 • list plusVerlengde koelfunctie voorkomt smelten en biedt een naadloze ervaring bij het maken van ijs
 • list plusVeelzijdig met drie modi: IJs, Alleen koelen, en Alleen mixen

Nadelen Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright

 • list plusGeprijsd op $340,00, waardoor het een investering is in de wereld van ijsmachines
 • list plusMogelijk niet het beste budgetproduct, potentiële kopers moeten de benodigde investering overwegen
 • list plusHet geluidsniveau van ≤60 dBA kan voor sommige gebruikers nog steeds merkbaar zijn

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.59
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
8.82
Ik ben dol op de Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright Ice Cream Maker! Met zijn ingebouwde compressor vriezer en 2.1 quart capaciteit is het een echte game-changer. Geen gedoe met vooraf invriezen van de mengkom, en de verlengde koelfunctie zorgt ervoor dat mijn ijs niet smelt tijdens het maken. De ruimtebesparende vormgeving en het zachte aanraakscherm maken het superhandig in elke keuken, en de roestvrijstalen behuizing voegt duurzaamheid en elegantie toe.

Wat dit apparaat echt onderscheidt, is het gebruiksgemak. Met drie modi: ijs, alleen koelen, en alleen mengen, kan ik allerlei bevroren lekkernijen maken. En het is verrassend stil, met een geluidsniveau van ≤60 dBA. De betrouwbare timer en BPA-vrije mengbladen zorgen voor een soepele en consistente prestatie, zodat ik moeiteloos heerlijk ijs kan maken.

De zelfstandige compressor van de Whynter ICM-201SB is echt uniek. Met een koelingstemperatuurbereik van -0,4°F tot -31°F heb ik precieze controle, wat resulteert in perfect gestructureerde bevroren lekkernijen. En het is makkelijk schoon te maken en op te bergen, met een roestvrijstalen verwijderbare mengkom en mengbladen. En met een garantie van een jaar, hoef ik me geen zorgen te maken.

Ja, het is een investering van $340.00, maar de geavanceerde functies, zoals de zelfrefrigererende compressor en de mogelijkheid om zonder vooraf invriezen te werken, maken het de moeite waard. Voor wie op zoek is naar een betrouwbare en efficiënte ijsmaker zonder gedoe, is de Whynter ICM-201SB zeker het overwegen waard.

Dus, als je gemak, prestatie en betrouwbaarheid belangrijk vindt bij het maken van bevroren lekkernijen, dan is de Whynter ICM-201SB 2.1 Quart Upright Ice Cream Maker een echte topper. Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar de geavanceerde functies, het gebruiksgemak en de precieze controle maken het een uitstekende keuze voor ijsliefhebbers en enthousiastelingen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

4. Sage by Heston Bumenthal The

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sage by Heston Bumenthal The

 • list plusUitzonderlijke prestaties en aanpasbare functies
 • list plusCompressor elimineert de noodzaak om de kom tussen gebruik te bevriezen
 • list plusGebruiksvriendelijk LED-scherm met 12 instellingen voor bevroren desserts

Nadelen Sage by Heston Bumenthal The

 • list plusAanzienlijk prijskaartje
 • list plusNeemt aanzienlijke hoeveelheid aanrechtruimte in beslag
 • list plusMatig lawaaierig en duurt minstens 45 minuten om het proces te voltooien

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.55
Gebruiksgemak
9.1
De Sage the Smart Scoop Ice Cream Maker is een toonaangevende keuze voor ijsliefhebbers. Met een prijs van meer dan €400 is deze hoogwaardige ijsmachine voorzien van een compressor-stijl en wordt geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties en aanpasbare functies. De machine heeft een strak design en een gebruiksvriendelijk LED-scherm dat 12 bevroren dessertinstellingen helder weergeeft, waardoor nauwkeurige controle en naadloze bediening mogelijk zijn. Volgens Forbes produceert dit model consequent "superieur ijs met een rijke en weelderige textuur," waardoor het een ideale keuze is voor serieuze ijskenners.

Een opvallende eigenschap van de Sage the Smart Scoop Ice Cream Maker is de compressor, die de noodzaak om de kom tussen gebruik te bevriezen elimineert, waardoor snel en efficiënt ijs maken mogelijk is. De Spruce Eats merkt op dat deze compressor "aanpassing van stevigheid" mogelijk maakt en stil werkt, waardoor een probleemloze en aangename gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Bovendien biedt de machine een scala aan handige functies, waaronder vooraf koelen en koel houden knoppen, waardoor een verscheidenheid aan bevroren lekkernijen eenvoudig kan worden bereid.

Echter, zoals benadrukt door Real Simple, heeft de Sage the Smart Scoop Ice Cream Maker een aanzienlijk prijskaartje en neemt het een aanzienlijke hoeveelheid aanrechtruimte in beslag. Bovendien is het matig lawaaierig en duurt het minstens 45 minuten om het proces te voltooien, zoals vermeld in de review van Tom's Guide. Ondanks deze beperkingen rechtvaardigen de capaciteiten en functies van de machine, zoals de stevige, BPA-vrije plastic onderdelen en een reinigingsborstel, de kosten, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die een premium ijsbereidingservaring zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Ninja Creami Deluxe XL Ice Cream Maker en de Nostalgie Wood Bucket Ice Cream Maker, onderscheidt de Sage the Smart Scoop Ice Cream Maker zich door zijn geavanceerde compressor-technologie en zeer aanpasbare instellingen. Terwijl de Ninja Creami Deluxe XL Ice Cream Maker 10 verschillende instellingen en consistente resultaten biedt, heeft het geen compressor en moet de kom vooraf worden ingevroren. Aan de andere kant werkt de Nostalgia Wood Bucket Ice Cream Maker, bekend om zijn capaciteit en betaalbare prijs, op een ander principe en gebruikt ijs en zout voor bevriezing.

Samengevat, de Sage the Smart Scoop Ice Cream Maker schittert als een topkeuze voor degenen die superieure prestaties, aanpassing en een gebruiksvriendelijke ervaring prioriteren. Zijn geavanceerde compressor-technologie, strakke design en een breed scala aan aanpasbare instellingen maken het een uitstekende investering voor serieuze ijsliefhebbers. Toch moeten potentiële kopers de premium prijs en ruimtevereisten van de machine overwegen voordat ze tot aankoop overgaan.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice

Loading ...

Voordelen Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice

 • list plusGeen noodzaak om de kan tevoren in te vriezen, wat handig is voor onverwachte trek in ijs.
 • list plusUniek ouderwets vatontwerp voegt een vleugje nostalgie toe aan de keuken.
 • list plusProduceert heerlijk ijs zonder de noodzaak om de kan van tevoren in te vriezen.

Nadelen Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice

 • list plusMaakt gebruik van ijs en zout voor koeling, wat meer handmatige interventie en monitoring vereist tijdens het ijsbereidingsproces.
 • list plusLuidruchtige werking in vergelijking met andere ijsmakers voor op het aanrecht.
 • list plusHalfdoorzichtige deksel bemoeilijkt het proces en maakt het toevoegen van mix-ins lastig.

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.99
Functionaliteit
9.39
Gebruiksgemak
8.53
Ik ben dol op de Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice Cream Maker. Met zijn unieke ontwerp in de vorm van een ouderwets vat, hoef je de trommel niet van tevoren in de vriezer te zetten. Hij is stevig gebouwd en klaar voor gebruik, zonder gedoe. Maar let op, hij neemt wat meer ruimte in beslag in de keuken. Deze machine werkt met ijs en zout om de room af te koelen, dus je moet deze om de cilinder heen leggen. Hij maakt heerlijk ijs, maar is wel luidruchtiger dan andere ijsmachines voor op het aanrecht. Ook is het lastig om mix-ins toe te voegen door het halfdoorzichtige deksel. En de hoeveelheid ijs en zout die je gebruikt, beïnvloedt de textuur van het ijs aanzienlijk. Helaas ontbreken nauwkeurige metingen in de instructies, wat kan leiden tot wisselende resultaten. Toch zei een Amazon-recensent: "Hij maakt wel wat lawaai, maar het ijs dat hij produceert maakt dat meer dan goed."

In vergelijking met traditionele ijsmachines hoef je met de Nostalgia ICMP400BLUE 4-Quart Electric Ice Cream Maker de cilinder niet van tevoren in de vriezer te zetten, wat handig is voor onverwachte trek in ijs. Het ouderwetse vatontwerp onderscheidt hem van veel moderne ijsmachines en voegt een vleugje nostalgie toe aan de keuken. Maar het gebruik van ijs en zout om af te koelen kan worden gezien als een nadeel in vergelijking met meer moderne modellen met compressor, omdat het meer handmatige interventie en controle tijdens het ijs maken vereist. Hoewel het misschien niet de stilste of meest gebruiksvriendelijke optie is, maken het unieke ontwerp en het vermogen om heerlijk ijs te produceren zonder de cilinder van tevoren in de vriezer te zetten het een levensvatbare keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eigenzinnige, direct te gebruiken ijsmachine.

Verkrijgbaar bij:

6. Geoptimaliseerd voor KitchenAid-mengers: KitchenAid KICA0WH Ice Cream Maker

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen KitchenAid KICA0WH Ice Cream Maker

 • list plusCompatibel met de meeste KitchenAid-keukenmixers
 • list plusRuime capaciteit van 2 liter en snelle churntijd
 • list plusProduceert softijs van hoge kwaliteit in 15 minuten of minder

Nadelen KitchenAid KICA0WH Ice Cream Maker

 • list plusVoorvrieskom vereist 15 tot 24 uur voorvriestijd
 • list plusSommige gebruikers ervaren langere vriestijden en problemen met het bevriezen van bepaalde mengsels
 • list plusVereist mogelijk langere setup- en mixtijden in vergelijking met op zichzelf staande ijsbereiders

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.76
Gebruiksgemak
8.78
Ik ben dol op zelfgemaakt ijs en de KitchenAid IJsroommaker Attachment maakt dit proces een fluitje van een cent. Met een royale capaciteit van 2 liter en snel roeren produceert deze accessoire zachte ijsroom van hoge kwaliteit in 15 minuten of minder. Ik heb gemerkt dat het snel en heerlijk resultaten oplevert met een geweldige textuur, waardoor het een waardevolle investering is voor ijsliefhebbers.

De attachment bestaat uit een vrieskom, roerder en aandrijfmechanisme, en is ontworpen voor eenvoudige reiniging. Hoewel er slechts één ijsroomrecept in de handleiding staat, zijn de resultaten heerlijk en de moeite waard. De mogelijkheid om tot 2 liter ijsroom, sorbet of gelato te produceren in minder dan 30 minuten is een groot voordeel, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke keuken.

Aan de andere kant hebben sommige gebruikers langere vriestijden ervaren, waarbij batches dichter bij 40 minuten duurden om volledig te bevriezen, ondanks de aanbevolen 20 minuten mengtijd. Dit resulteerde in problemen met bevriezing, vooral bij gewone vanille-ijsbatches. Eén review benadrukt: "Terwijl batches van bramen- en bananenijs romig en heerlijk bleken, bevroor een batch gewoon vanille-ijs niet goed, een veelvoorkomend probleem met deze attachment."

Vergeleken met zelfstandige ijsroommakers, kan de KitchenAid IJsroommaker Attachment mogelijk langere opsteltijden en mengtijden vereisen, maar het maakt dit goed met zijn compatibiliteit met KitchenAid mixers, gebruiksgemak en de mogelijkheid om grotere batches te maken. De compatibiliteit met specifieke KitchenAid mixermodellen voegt toe aan de aantrekkingskracht, maar de vereiste van een KitchenAid mixer en de langere vriestijd kunnen sommige potentiële kopers afschrikken.

In de wereld van ijsroommakers valt de KitchenAid IJsroommaker Attachment op door zijn naadloze integratie met KitchenAid mixers, grote capaciteit en snel roeren. Echter, de afhankelijkheid van voorinvriezen en incidentele problemen met het bevriezen van bepaalde soorten mengsels zijn factoren om rekening mee te houden. Als je een KitchenAid-gebruiker bent en een fan van zelfgemaakte bevroren desserts, zou deze attachment perfect bij je kunnen passen. 🍦

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 20 februari in huis

Bekijk prijs

7. Hamilton Beach 68330N 4-Quart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamilton Beach 68330N 4-Quart

 • list plusGrote capaciteit van 4 liter, ideaal voor het maken van grote hoeveelheden bevroren desserts
 • list plusBetaalbaar voor $49.99, biedt veelzijdigheid om verschillende bevroren lekkernijen te cre\u00ebren
 • list plusGebruiksvriendelijke bediening met drie eenvoudige stappen, waardoor handmatig roeren overbodig is

Nadelen Hamilton Beach 68330N 4-Quart

 • list plusLuide en tijdrovende werking, vooral bij kleinere recepthoeveelheden
 • list plusVereist ijs en rotszout, wat een lichte hinder vormt voor onmiddellijk gebruik
 • list plusMoeite met kleinere recepthoeveelheden, waardoor het langer duurt dan verwacht om het mengsel te roeren

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.03
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.74
Ik ben de Hamilton Beach 68330N 4-Quart IJsmachine, een krachtige machine die ideaal is voor het maken van grote hoeveelheden bevroren lekkernijen, ondanks enkele nadelen. Mijn "capaciteit maakt het een goede optie voor het maken van grote partijen ijs," en met een prijs van $49.99 ben ik een voordelige keuze die veelzijdigheid biedt. Hiermee kunnen gebruikers een verscheidenheid aan traktaties maken, zoals ijs, bevroren yoghurt, sorbet, gelato, sherbet en custard. Dit is een groot voordeel, omdat het tegemoetkomt aan een breed scala van voorkeuren binnen de categorie bevroren lekkernijen.

Een van mijn opvallende kenmerken is mijn 4-quart capaciteit, waardoor ik geschikt ben voor gezinnen of individuen die graag bijeenkomsten hosten. Bovendien maken mijn "drie eenvoudige stappen" het gemakkelijk te gebruiken, waardoor handmatig roeren overbodig is en het dessertbereidingsproces wordt gestroomlijnd. Er zijn echter enkele beperkingen die door meerdere gebruikers zijn benadrukt. Ik word beschreven als "luid en tijdrovend," met zorgen over mijn vermogen om kleinere recepthoeveelheden aan te kunnen. Ik had moeite met een recept van 1,25 kwart, nam langer dan verwacht om het mengsel te laten draaien, wat een afschrikmiddel kan zijn voor degenen die snelle resultaten of kleinere partijen zoeken.

In vergelijking met de Nostalgie 4-Quart Elektrische IJsmachine, val ik op door mijn 4-quart capaciteit en gebruiksvriendelijke bediening. Echter, het Nostalgie model wordt geprezen om zijn directe gebruik zonder voorafgaand invriezen van de trommel. In tegenstelling hiermee vereist mijn model het gebruik van rotszout en 8 pond ijs, wat enige ongemak kan veroorzaken. Desondanks word ik geprezen om mijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en budgetvriendelijke capaciteit.

In de bredere markt concurreer ik gunstig met andere modellen in mijn prijsklasse. Mijn vermogen om grotere hoeveelheden te verwerken en een verscheidenheid aan dessertopties te bieden, onderscheidt mij van sommige van mijn concurrenten. Echter, ik sta voor een stevige concurrentie op het gebied van directe gebruiksvriendelijkheid van modellen zoals de Nostalgie 4-Quart Elektrische IJsmachine. Het directe gebruik van het Nostalgie model biedt een duidelijk voordeel, vooral voor degenen die snel en moeiteloos desserts willen bereiden.

Samengevat, ik ben de Hamilton Beach 68330N 4-Quart IJsmachine, een solide keuze voor individuen of gezinnen die grote partijen bevroren lekkernijen willen maken. Mijn betaalbaarheid, gebruiksgemak en capaciteit maken mij een aantrekkelijke optie, vooral voor degenen die hun bevroren traktaties willen aanpassen. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met mijn operationele geluid, tijdrovende aard en de noodzaak van ijs en rotszout bij het nemen van hun aankoopbeslissing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. Hamilton Beach 68880

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hamilton Beach 68880

 • list plus1.5-quart capaciteit is ideaal voor kleine families of bijeenkomsten
 • list plusHandige ingrediëntenopening voor het toevoegen van mix-ins
 • list plusBudgetvriendelijke optie zonder in te boeten aan kwaliteit

Nadelen Hamilton Beach 68880

 • list plusBeperkte capaciteit voor grotere bijeenkomsten of evenementen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
8.46
Gebruiksgemak
8.41
De Hamilton Beach 68880 IJsmachine is een veelzijdige toevoeging aan elke keuken, en biedt de mogelijkheid om heerlijke bevroren lekkernijen thuis te maken. Met een capaciteit van 1,5 liter is deze ijsmachine een geweldige optie voor gezinnen of bijeenkomsten. Zoals een tevreden gebruiker opmerkt: "De grootte is perfect voor ons gezin van vier, en het ijs is net zo goed als elk merk uit de winkel." De machine is eenvoudig te bedienen, met een handige ingrediëntenopening voor het toevoegen van mix-ins, en het compacte ontwerp maakt opslag gemakkelijk.

Hamilton Beach heeft zijn ijsmachine-lijn uitgebreid met recepten als bevroren custard, aardbeiensorbet en chocoladebier float, waardoor gebruikers een gevarieerd scala aan opties hebben om mee te experimenteren. De gebruiksvriendelijkheid en de verscheidenheid aan recepten van dit product zijn opvallende kenmerken die lof hebben gekregen van gebruikers.

In vergelijking met andere ijsmachines onderscheidt de Hamilton Beach 68880 zich als een betaalbare optie zonder in te leveren op kwaliteit. De eenvoud en efficiëntie maken het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare ijsmachine die niet de bankrekening plundert. Hoewel sommige duurdere modellen mogelijk extra functies bieden, blinkt deze Hamilton Beach ijsmachine uit in zijn primaire functie om romig, heerlijk zelfgemaakt ijs te produceren.

Het is echter vermeldenswaardig dat de capaciteit van 1,5 liter beperkend kan zijn voor grotere bijeenkomsten of evenementen, zoals een gebruiker opmerkt: "Als je ijs maakt voor een groot feest, moet je het misschien in porties doen." Hoewel deze beperking iets is om rekening mee te houden voor wie van plan is om de machine voor grotere hoeveelheden te gebruiken, is de grootte ideaal voor dagelijks thuisgebruik.

Kortom, de Hamilton Beach 68880 IJsmachine is een betrouwbare en betaalbare optie voor iedereen die thuis zijn eigen bevroren lekkernijen wil maken. De eenvoudige bediening, de verscheidenheid aan recepten en de betaalbare prijs maken het een overtuigende keuze op de markt voor ijsmachines. Als je op zoek bent naar een betrouwbare ijsmachine voor regelmatig gezinsgebruik, is de Hamilton Beach 68880 zeker het overwegen waard. 🍦

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Ideaal voor bulkproductie van ijs: Nostalgia PICM4BG

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Nostalgia PICM4BG

 • list plusDirect bruikbaarheid zonder de noodzaak voor vooraf invriezen

Nadelen Nostalgia PICM4BG

 • list plusMogelijkheid voor inconsistente resultaten bij gebruik van ijs en zout
 • list plusLuide werking
 • list plusOpslaguitdagingen vanwege de omvang

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.58
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
7.96
Ik ben super enthousiast over de Nostalgia PICM4BG ijsmachine! Met een capaciteit van 4 liter en een elektrische motor die efficiënt roert, maakt deze machine het super makkelijk om snel ijs te maken, gewoon zoals in de goede oude tijd. Het ontwerp, geïnspireerd door het Amerika van begin 20e eeuw, heeft een stevige plastic emmer, een aluminium ijskamer en een doorzichtige deksel, waardoor het er vintage uitziet maar toch modern werkt. Geen gedoe met het vooraf invriezen van een trommel, gewoon ijs en zout toevoegen en je bent klaar om te gaan! 🍦

Maar, eerlijk is eerlijk, sommige gebruikers hebben opgemerkt dat het volgen van de instructies voor de hoeveelheid ijs en zout kan leiden tot wisselende resultaten. Ook kan het formaat van de machine voor sommige mensen opbergproblemen opleveren. En laten we het er maar op houden dat het behoorlijk luidruchtig is en je het ijs niet goed kunt zien terwijl het gemaakt wordt.

Maar, met een 4.5-sterrenbeoordeling van meer dan 4.000 klanten op Amazon, lijkt de Nostalgia elektrische ijsmachine toch indruk te maken. Het heeft een krachtige motor voor efficiënt roeren, een handig handvat voor draagbaarheid, en is compatibel met Nostalgia ijsmixen. Perfect voor de echte ijsliefhebber! Met afmetingen van 13 x 12.25 x 16.25 inch en een gewicht van 5.15 pond, is het ook nog eens relatief compact en makkelijk te hanteren.

Kortom, de Nostalgia PICM4BG ijsmachine is een geweldige keuze voor liefhebbers van zelfgemaakt ijs die op zoek zijn naar een betaalbare machine met een vintage uitstraling en een grote capaciteit. Met zijn unieke mix van esthetiek, capaciteit en directe bruikbaarheid is het zeker het overwegen waard!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen

Bekijk prijs

10. Cuisinart ICE30BCU

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Cuisinart ICE30BCU

 • list plusSnel karnen voor efficiënte ijsproductie
 • list plusMogelijkheid om dicht ijs te produceren met ongeveer 22% lucht, resulterend in een gladdere textuur
 • list plusBetaalbare en effectieve prestaties, biedt uitstekende waarde voor de kosten

Nadelen Cuisinart ICE30BCU

 • list plusDe schraperbladen kunnen leiden tot ijsophoping en verminderde warmteoverdracht, zoals vermeld in de review van icecreamscience.com

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.77
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.14
Ik ben dol op mijn Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker! Deze machine is een topper in de categorie ijsmakers. Het is effectief, makkelijk te gebruiken en betaalbaar. Ik heb gelezen dat het ijs snel churnt en een compact ontwerp heeft, waardoor het veel waar voor zijn geld biedt. Mijn ijs is heerlijk romig, omdat deze machine ijs produceert met ongeveer 22% lucht, wat resulteert in een geweldige textuur. En het kan zelfs gelato maken!

Wat ik vooral fijn vind, is dat de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker consequent goede prestaties levert en een vriendelijk ontwerp heeft. Veel reviews bevelen het aan als een geweldige optie, vergelijkbaar met andere topmodellen zoals de Ninja Creami Deluxe XL Ice Cream Maker en de Breville The Smart Scoop Ice Cream Maker. De Ninja Creami Deluxe XL wordt geprezen om zijn 10 verschillende instellingen en consistente resultaten, terwijl de Breville The Smart Scoop Ice Cream Maker wordt aanbevolen vanwege zijn functies en mogelijkheden. Maar de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker is ook een sterke keuze, dankzij zijn betaalbaarheid en effectieve ijsproductie.

Een van de unieke kenmerken van de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker is zijn vermogen om dicht ijs te produceren met ongeveer 22% lucht, wat resulteert in een gladdere textuur. Dit onderscheidt het van modellen die lichter ijs produceren, en is perfect voor degenen die houden van een rijkere en romigere consistentie in hun bevroren lekkernijen. Bovendien pakt het verbeterde ontwerp van de Cuisinart ICE-70P1 het probleem van ijsophoping en verminderde warmteoverdracht aan, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Ondanks zijn sterke punten, kan de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker beperkingen hebben met betrekking tot zijn schraperbladen en mogelijke ijsvorming, zoals benadrukt in de review van icecreamscience.com. Maar het verbeterde ontwerp in het model Cuisinart ICE-70P1 biedt een oplossing voor dit probleem, wat laat zien dat het merk zich inzet voor het verbeteren van zijn producten.

Concluderend biedt de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker een uitstekende verhouding tussen prijs en prestatie, snel churnen en het vermogen om dicht en glad ijs te produceren. Zijn betaalbaarheid en effectieve prestaties maken het een aantrekkelijke keuze in de markt voor ijsmakers, vooral voor degenen die textuur en consistentie hoog in het vaandel hebben staan. Met zijn opvallende kenmerken en concurrerende prijsstelling is de Cuisinart ICE30BCU Ice Cream Maker een sterke concurrent in zijn categorie. 🍦

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van IJsmachines. Er zijn immers 469 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!