Wat is de beste familietent van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het kopen van een goede familietent is een lastige opgave. Wat is de beste familietent van 2023? Na het testen van 357 familietenten kwam de High Peak Tauris 4 Tunneltent donkergrijs als beste uit onze familietent-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de familietenten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 familietenten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame familietent-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste familietenten

1Score: 9.7
High Peak Tauris 4 Tunneltent donkergrijs
High Peak Tauris 4 Tunneltent donkergrijs
High Peak
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
Outsunny Tent voor 5-6 personen
Outsunny Tent voor 5-6 personen
Outsunny
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
High Peak Paros 5 Tunneltent donkergrijs
High Peak Paros 5 Tunneltent donkergrijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
High Peak tunneltent Garda 5.0, grijs
Beste Familietent voor lange kampeertrips
High Peak tunneltent Garda 5.0, grijs
High Peak
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Redwood Zephyr 280 PO Tent grijs
Redwood Zephyr 280 PO Tent grijs
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
Skandika Kambo 4 Tent Tunneltenten
Skandika Kambo 4 Tent Tunneltenten
Skandika
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
Skandika Tonsberg Tent Tenten 5 grijs
Skandika Tonsberg Tent Tenten 5 grijs
Skandika
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.6
Skandika Helsinki Tent – Tenten grijs
Beste Familietent voor kamperen in koude klimaten
Skandika Helsinki Tent – Tenten grijs
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.6
High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs
High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Skandika Daytona 6 Tent Koepeltenten
Skandika Daytona 6 Tent Koepeltenten
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Familietent Koopgids

Een familietent is de perfecte manier om de banden met je geliefden aan te halen terwijl je geniet van de schoonheid van de natuur. De beste familietent biedt voldoende ruimte voor het hele gezin, met extra functies om de kampeerervaring zo comfortabel mogelijk te maken. Of je nu een ervaren kampeerder bent of nieuw bent in deze hobby, de beste familietent maakt je reis onvergetelijk!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een familietent?

Bij het aanschaffen van een familietent zijn er verschillende factoren om in gedachten te houden. 

Zo is het belangrijk om te letten op de grootte van de tent en of deze groot genoeg is voor het aantal personen dat erin zal slapen, en ook voor bagage en eventuele huisdieren. 

Daarnaast is het van belang om te letten op het materiaal van de tent, zodat deze duurzaam is en geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. 

Het opzetgemak van de tent is ook een belangrijke overweging, omdat een eenvoudig opzetsysteem tijd en frustratie kan besparen. Het gewicht van de tent is belangrijk, vooral als je van plan bent om te wandelen of te backpacken met de tent. 

De vorm en het ontwerp van de tent zijn ook belangrijke factoren om te overwegen, bijvoorbeeld of je een tent met meerdere kamers nodig hebt, of een tent met een voortent of luifel. 

Houd ten slotte de seizoenen in gedachten waarvoor de tent geschikt is en zorg ervoor dat de tent voldoende ventilatie heeft. Door deze factoren in overweging te nemen, vind je de perfecte familietent voor jullie kampeerbehoeften!

Materiaal

Er zijn verschillende materialen waarvan tenten gemaakt worden, en het beste materiaal voor een tent is afhankelijk van het beoogde gebruik en de weersomstandigheden. 

Allereerst zijn er katoenen tenten. Deze zijn duurzaam en ademend, wat betekent dat ze vocht opnemen en doorlaten. Ze zijn ideaal voor gebruik in warme en droge omstandigheden, omdat het materiaal beter bestand is tegen UV-straling en hoge temperaturen dan synthetische materialen. 

Katoenen tenten zijn over het algemeen zwaarder dan tenten van andere materialen en vereisen meer onderhoud.

Daarnaast bestaan er tenten van polyester. Polyester is een lichtgewicht en duurzaam synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt in tenten. Het is relatief goedkoop en kan worden behandeld met een waterafstotende coating om water af te weren.

Polyester tenten zijn minder ademend dan katoenen tenten, waardoor ze minder geschikt zijn voor gebruik in warme omstandigheden.

Net als polyester is nylon een veel gebruikt materiaal voor tenten. Nylon is een synthetisch materiaal dat lichtgewicht en duurzaam is. Nylon tenten zijn over het algemeen lichter dan polyester tenten en kunnen worden behandeld met een waterafstotende coating om water af te weren. 

Nylon tenten zijn ook minder ademend dan katoenen tenten en zijn daarom minder geschikt voor gebruik in warme omstandigheden.

Verder zijn er nog polycotton tenten. Polycotton is een combinatie van katoen en polyester en heeft de eigenschappen van beide materialen. Polycotton tenten zijn ademend en duurzaam, maar ook lichtgewicht en waterdicht.

Polycotton tenten zijn een goede keuze voor gebruik in verschillende weersomstandigheden en bieden een goede balans tussen ademend vermogen en weerbestendigheid.

Het beste materiaal voor een tent is afhankelijk van de specifieke behoeften en gebruik. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat geschikt is voor de weersomstandigheden waarin je de tent gebruikt, en ook rekening te houden met factoren zoals gewicht, onderhoud en duurzaamheid.

Levensduur

De levensduur van een familietent varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de opslag en de kwaliteit van de tent. Hoogwaardige tenten gaan over het algemeen zo'n 5 tot 10 jaar mee, afhankelijk van het onderhoud en het gebruik.

Het gebruik van de tent heeft grote invloed op de levensduur. Als je een tent vaak gebruikt en vaak blootstelt aan zware weersomstandigheden, zoals regen en wind, gaat die tent waarschijnlijk minder lang mee dan tenten die af en toe worden gebruikt in ideale omstandigheden.

Ook de opslag van de tent is belangrijk voor het behoud van de levensduur. Bewaar de tent altijd op een droge, schone plaats, uit de buurt van vocht, zonlicht en extreme temperaturen. Als je de tent langdurig opgebergt in een vochtige of natte omgeving, leidt dit mogelijk tot schimmelgroei en schade aan de tent.

Ten slotte is de kwaliteit van de tent van groot belang voor de levensduur. Tenten van hoge kwaliteit, die zijn gemaakt van duurzame materialen en zorgvuldig zijn geconstrueerd, gaan doorgaans langer mee dan goedkopere tenten van mindere kwaliteit.

Kortom, investeren in een kwaliteitstent, deze goed onderhouden en op de juiste manier opbergen, verlengt de levensduur van de tent.

Prijs

De prijzen van familietenten variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte, materiaal, kwaliteit, ontwerp en extra functies. Over het algemeen variëren de kosten van ongeveer €100 tot €1000 of meer, afhankelijk van de specifieke kenmerken en merken.

Eenvoudige en kleinere familietenten zijn doorgaams goedkoper, terwijl grotere tenten met meer kamers en extra functies, zoals voortenten en luifels, vaak duurder zijn. Tenten van hogere kwaliteit, gemaakt van duurzamere materialen en met betere constructie, kunnen ook meer kosten.

Het is belangrijk om bij de aankoop van een familietent hetbeschikbare budget en de specifieke behoeften in gedachten te houden. Een hogere prijs betekent niet altijd een tent van hogere kwaliteit. 

Het vergelijken van verschillende merken en modellen is altijd verstandig om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Het is soms verstandig zijn om te investeren in een kwaliteitstent, aangezien deze langer meegaat en beter bestand is tegen zware weersomstandigheden.

Hoe waterdicht moet een familietent zijn?

De mate van waterdichtheid die nodig is voor een familietent is afhankelijk van het klimaat en de weersomstandigheden waarin de tent zal worden gebruikt.

Een tent die bedoeld is voor gebruik in eenregenachtig klimaat of tijdens hevige regenbuien, behoort over het algemeen zeer waterdicht zijn om te voorkomen dat water binnendringt en kampeerspullen nat worden.

De waterdichtheid van een tent wordt gemeten aan de hand van de hydrostatische kolom, die de druk meet waaronder water door het tentdoek kan dringen. Hoe hoger de hydrostatische kolom, hoe waterdichter de tent is. Over het algemeen wordt een hydrostatische kolom van 1000 mm of hoger beschouwd als waterdicht.

Als je van plan bent om te kamperen in een regenachtig klimaat, is het raadzaam om een tent te kiezen met een hydrostatische kolom van ten minste 1500 mm om te zorgen dat de tent droog blijft. 

Het is ook belangrijk om de naden van de tent te controleren en te zorgen voor extra bescherming, zoals een afneembare luifel of voortent.

Houd er rekening mee dat zelfs een waterdichte tent kan lekken als er sprake is van harde regen of als de tent niet goed is opgezet. Het is belangrijk om de instructies voor het opzetten van de tent zorgvuldig te volgen en te zorgen dat de tent goed is afgedicht om te voorkomen dat water binnendringt.

Hoe hou je een tent warm?

Als je gaat kamperen in koude of natte omstandigheden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je tent warm en comfortabel blijft. Hier zijn enkele tips om je tent warm te houden:

 • Kies de juiste locatie: kies een beschutte locatie om je tent op te zetten, uit de wind en op een hoger gelegen gebied als er kans is op regen. Op deze manier voorkom je dat koude lucht of regenwater de tent binnenkomt.
 • Gebruik een geschikte tent: kies een tent die geschikt is voor de weersomstandigheden waarin je gaat kamperen. Een tent met een hoge hydrostatische kolom en stevige constructie biedt betere bescherming tegen regen en wind. 
 • Kies voor een tent met goede ventilatie: in koud weer is het belangrijk om een tent te kiezen met voldoende ventilatie om condensatie te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat de warmte ontsnapt.
 • Gebruik een isolatiemat: gebruik een isolatiemat of luchtbed om de tentvloer te isoleren van de koude grond. Dit helpt om de koude lucht te blokkeren en de warmte vast te houden.
 • Gebruik geschikte slaapzakken: kies slaapzakken die geschikt zijn voor de weersomstandigheden. Een slaapzak met een lage temperatuur rating zorgt ervoor dat je warm blijft tijdens koude nachten.
 • Gebruik extra isolatiemateriaal: gebruik extra isolatiemateriaal zoals dekens, dikke kleding of een slaapzakvoering om extra warmte te bieden. Zorg er wel voor dat de isolatie niet te strak tegen het lichaam aan ligt, zodat de lichaamswarmte kan circuleren.
 • Gebruik warme dranken: geniet van warme dranken zoals thee, koffie of warme chocolademelk om warm te blijven van binnenuit.

Door rekening te houden met deze tips, creëer je een comfortabel en warm verblijf in je tent, zelfs tijdens koude of natte weersomstandigheden.

hero illustration

Hoe testen we familietenten?

Om de beste familietent te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze familietent-test hebben we 357 familietenten geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze familietent-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze familietent-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze interne familietent-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste familietent in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 357 familietenten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste familietenten in een makkelijke lijst

1. High Peak Tauris 4 Tunneltent donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.6

De Tauris 4 is een windstabiele vis-à-vis tunneltent met een waterkolom van 4000 mm en biedt plaats aan 4 personen. De 2 tegenover elkaar liggende slaapcompartimenten zijn ideaal voor een vakantie met kinderen of met vrienden. Je kan ook slechts één slaapcabine ophangen zodat de leefruimte vergroot wordt. De buitentent wordt eerst opgebouwd en dan wordt de binnentent erin gehangen, met als grote voordeel dat bij regen de binnententen droog blijven! De muggengaasdeuren bieden een optimale ventilatie en een goede bescherming tegen insecten. De 8 organizers, 4 opbergvakken in de binnententen en lampenhouder verhogen het comfort. De leefruimte beschikt voorts over een folievenster, muggengaasvenster en wegneembaar, eenvoudig te reinigen grondzeil. De deur van de ingang kan gebruikt worden als zonneluifel (luifelstokken meegeleverd), ideaal bij warme dagen. De 2 tegenover elkaar liggende vario ventilaties zorgen ook bij regenweer voor een goede luchtcirculatie en een rustgevende slaap. Hou de ventilaties daarom ook altijd open. De tent beschikt over sterke ritssluitingen en reflecterende scheerlijnen voor meer zichtbaarheid. De zeer stabiele 5 mm staal-grondpennen gaan niet buigen bij een harde ondergrond. Voor het afspannen van de tent en het vastzetten van de scheerlijnen zorgen speciale 5mm staal-grondpennen met haken voor een betere grip in de grond. De afdekflap van de ritssluitingen heeft een regengoot die het indringen van water verhindert. De binnentent is uitgerust met de High Peak Vario Vent Control: de muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit variabel bediend worden a.h.v. een afdekflap. Deze berg je makkelijk op in het daarvoor voorziene vak. De 2 hoge ventilaties verluchten de binnentent ook bij gesloten Vario Vent Control. De Tauris 4 is een perfecte tent voor familiecamping of vakantie met vrienden. Compleet met haringen, scheerlijnen, compressiehoes, opzetstructies en onderhoudstips.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Outsunny Tent voor 5-6 personen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.4

Deze 5-6 persoons tent is ideaal voor kampeertrips, overnachtingen of wandelingen. De ruime tent biedt voldoende ruimte voor stellen of gezinnen en het weerbestendige tentdoek beschermt je tijdens je reis tegen weersinvloeden en gevaarlijke uv-straling. De hoogwaardige materialen zijn roestbestendig en duurzaam. De levering is inclusief haringen en een draagtas voor eenvoudig transport. Opmerking: De tent is niet bedoeld voor extreme weersomstandigheden - Niet gebruiken bij extreme wind, regen of sneeuw. Eigenschappen: · Tentdoek is waterdicht en uv-bestendig · Gaasontwerp beschermt tegen de elementen · Incl. draagtas voor gemakkelijk transport · Haak voor campinglamp · Afneembare buitenhoes om dakramen te openen · Ruim genoeg voor 5-6 personen · Hoogwaardig materiaal gaat jaren mee · Incl. haringen · Frame van staal en glasvezel is stevig en roestbestendig · Extra vakken met opbergruimte voor kleine spullen · 3-seizoenstent: Ideaal voor lente, zomer en herfst · Niet geschikt voor extreem weer · Niet geschikt voor extreem lage temperaturen Let op: zonder afstandhouders Technische gegevens: · Materiaal: oolyester, oxford, glasvezel, staal · Totale afmetingen: 455 l x 230 b x 180 h cm · Afmetingen (deur): 136 b x 130 h cm. · Lengte (grote ruimte): 2,15 m · Lengte (kleine ruimte): 1,2 m · Nettogewicht: 6,4 kg · Kleur: donkergrijs + lichtgrijs · Omvang van de levering: 1 x kampeertent · Verzendbriefje: Geen verzending naar Nederlandse eilanden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 9 augustus in huis

Bekijk prijs

3. High Peak Paros 5 Tunneltent donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

De Paros 5 van High Peak is een familie tunneltent met stahoogte. De grote voortent heeft naast de hoofdingang ook een zij-ingang wat voor veel bewegingsvrijheid zorgt en ook voor ruimte zorgt om rustig te zitten of om je spullen op te bergen. De muggengaas-zijdeur en het muggengaasvenster bieden extra ventilatie. De slikranden rond de voorbouw beschermen de tent tegen regen en modder. Het aan de binnentent vastgenaaide grondzeil kan niet verschuiven. De folievensters zorgen voor voldoende licht in de tent en zijn ook afdekbaar. 3 permanente ventilaties zorgen voor goede luchtcirculatie en een rustgevende slaap. Hou de ventilaties daarom ook altijd open. De tent beschikt over sterke ritssluitingen en reflecterende scheerlijnen voor meer zichtbaarheid. De zeer stabiele 5 mm staal-grondpennen gaan niet buigen bij een harde ondergrond. Voor het afspannen van de tent en het vastzetten van de scheerlijnen zorgen speciale 5mm staal-grondpennen met haken voor een betere grip in de grond. De afdekflap van de ritssluitingen heeft een regengoot die het indringen van water verhindert. De buitentent wordt eerst opgebouwd en dan wordt de binnentent erin gehangen, met als grote voordeel dat bij regen de binnententen droog blijven! De binnentent is uitgerust met de High Peak Vario Vent Control: de muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit variabel bediend worden a.h.v. een afdekflap. Deze berg je makkelijk op in het daarvoor voorziene vak. De 2 hoge ventilaties verluchten de binnentent ook bij gesloten Vario Vent Control. De slaapruimte met geritste scheidingswand kan als één grote slaapkamer gebruikt worden of in 2 slaapruimtes gescheiden worden. De organiser, de extra opbergzakken aan de binnenkant en de lamphouder zorgen voor extra comfort. De naden zijn getapet en de tent is dus waterdicht. De Paros 5 biedt onderdak aan 5 personen en is perfect voor familiecamping. Compleet met haringen, scheerlijnen, compressiehoes, opzetstructies en onderhoudstips.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Beste Familietent voor lange kampeertrips: High Peak tunneltent Garda 5.0, grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.9

De High Peak tunneltent Garda 5.0 is een geweldige familietent voor kampeerders die op zoek zijn naar comfort en gemak. Deze tent heeft een vaste ingenaaide bodem die voorkomt dat vocht, vuiligheid en ongedierte binnendringen, wat vooral handig is als je met kinderen kampeert. Daarnaast biedt de grote voorbouw met heldere PVC-vensters bescherming tegen weer en wind en creëert het extra schaduw. De veranda voorwand met groot panoramisch venster kan volledig geopend worden, waardoor je extra ruimte krijgt om te ontspannen.

De tent heeft een stahoogte van 2,1 meter, wat je de vrijheid geeft om rechtop te staan en te bewegen. De weerbestendige ingang heeft een groot muggengaasraam dat van binnenuit bediend kan worden en wordt gebruikt als permanente ventilatie. De zij-ingang met muggengaasdeur zorgt voor extra ventilatie in het woongedeelte. Dankzij de ritssluitingen aan de ingang kan de rechtstaande bodem neergeklapt worden, zodat de ingang ook toegankelijk wordt voor rolstoelgebruikers.

De High Peak 3-traps 'Dual Flow' ventilatie in het slaapgedeelte past zich perfect aan elke weersituatie aan. Dit betekent dat je de tent kunt aanpassen aan de omgeving en het weer, waardoor je altijd comfortabel slaapt. De tent beschikt over uiterst belastbare, soepel lopende merkrits en zeer stabiele stalen haringen van 5 mm die niet buigen, zelfs niet op harde grond. De waterdicht getapete naden zorgen voor een betere naadscheurweerstand.

De High Peak tunneltent Garda 5.0 is een geweldige keuze voor families die op zoek zijn naar een comfortabele tent voor hun kampeervakantie. Het biedt een uitstekende balans tussen comfort en gebruiksgemak en is ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar een tent die gemakkelijk op te zetten en af te breken is. Het enige nadeel is het gewicht van 16.75 kg, wat het moeilijk maakt om mee te nemen tijdens lange wandelingen. Overall, een geweldige tent voor een aangename kampeervakantie met familie en vrienden.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 6 dagen.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Redwood Zephyr 280 PO Tent grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.2

De Redwood Zephyr 280 PO is een geweldige keuze voor kampeerders die houden van kortere trips of een rondreis. De tent is gemaakt van polyester en weegt slechts 18 kg, wat hem makkelijk te vervoeren maakt. Het opzetten van deze sta-tent is een fluitje van een cent en je hebt snel een comfortabele slaapplek voor vier personen. Het is zelfs mogelijk om hem te gebruiken als royale 3-persoonstent, ideaal voor een gezin met een jong kind.

Met een stahoogte van 190 cm kun je in deze tent rechtop staan, wat vooral handig is bij het omkleden. De tent is niet opblaasbaar, maar dat is geen probleem dankzij de makkelijke opzet. Het materiaal is duurzaam en kan tegen een stootje.

Wat deze tent echt onderscheidt van andere tenten is de lichtheid en het formaat in combinatie met de mogelijkheid om hem snel op te zetten. Dit is vooral handig voor kampeerders die van plek naar plek reizen en niet veel tijd willen besteden aan het opzetten van hun tent. Bovendien is het een ideale tent voor gezinnen met kinderen.

Als je op zoek bent naar een comfortabele en makkelijk op te zetten tent voor een kortere trip of een rondreis, dan is de Redwood Zephyr 280 PO een uitstekende keuze. Het enige nadeel is dat de tent niet opblaasbaar is, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het gemak van de opzet en het lichte gewicht. Kortom, een topkeuze voor wie van eenvoud en comfort houdt tijdens het kamperen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Skandika Kambo 4 Tent Tunneltenten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.1

Het merk Skandika staat voor een actieve en bewuste levensstijl. Al meer dan 15 jaar ontwikkelen wij met passie producten voor een actieve levensstijl. Wij hechten veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid. Al onze tenten worden gekenmerkt door hun goede waterkolom, ademende stof en goede afwerking, zodat je lang plezier zult hebben van de tent. Getest door professionals en optimaal uitgerust met vele extra's en praktische details, staat niets je volgende kampeeravontuur nog in de weg. Skandika Kambo 4 Tent in beige Ongecompliceerde gezinstent voor 4 personen! 3.000 mm waterkolom en afgedichte naden! 3 ingangen en aparte ingang naar de slaapcabine! Gezellige slaapcabine met muggengaas op slaapcabine en ramen! Het dorp Kambo is ideaal gelegen aan de oever van de Oslofjord. De bossen en weiden zijn hier groen, het water blauw en de houten huizen rood - wij hebben deze typisch Scandinavische kleuren overgenomen voor de drie versies van onze vierpersoonstent. Dankzij de slimme tunnelconstructie is de Kambo snel op te zetten, wat het een perfecte keuze maakt voor gezinnen die van ongecompliceerde dingen houden! Vier personen kunnen comfortabel slapen in de slaapcabine en dromen van hun vakantieavonturen. In de tussenruimte is er genoeg ruimte om samen te zitten en plannen te maken voor de volgende dag. Drie ingangen en een raam laten licht en lucht binnen, en mocht je zich aan de Oslofjord bevinden - misschien zelfs een zeebriesje. Een van de twee ingangen en de slaapcabine kan worden veranderd in een zonneluifel voor extra ruimte. Maar deze tent ziet er niet alleen goed uit op het fjord; de Kambo is ook een ongecompliceerde metgezel op de camping of op het muziekfestival. Ideaal voor je gezinsvakantie Thuis op vakantie! Je flat om te gaan: Ruim - Snel op te zetten - Comfortabel. Muggengaas en privacyscherm Houd insecten en nieuwsgierige blikken buiten: de slaapcabine en de ramen van de tent zijn voorzien van muggengaas en privacyschermen. Slaaphutten De slaapcabine biedt voldoende ruimte voor maximaal vier personen. Het materiaal van de binnentent is ademend - geoptimaliseerd voor toevoer van frisse lucht. En dat betekent: ideaal tentklimaat bij elk weertype! Ruim woongedeelte De tent is zo hoog dat bukken of kruipen er niet in zit. Er valt veel licht in de woonkamer door de vele deuren en ramen. Veel liefdevolle details Veel liefdevolle details, zoals de tijdschriftenhouders en de lampophanging, getuigen van de uitstekende functionaliteit. Drie ingangen Aparte ingang naar de slaapcabine. Genoeg ruimte voor maximaal vier personen Deel je liefde voor kamperen met familie en vrienden! Afneembare kap Je kunt de grote luifel voor de hoofdingang naar believen ophangen of afbreken. Let op! Geen Nederlandse handleiding inbegrepen (wel in het Duits, Engels en Frans) Kenmerken: Capaciteit: 4 personen Waterkolom: 3.000 mm Waterdicht gesealde naden Tentvloer ondervloer Ingenaaide tentvloer in slaapcabine Materiaal (buitentent): 100% polyester 190T, PU gecoat Materiaal (binnentent): 100% polyester 170T, ademend Materiaal (vloer): 100% PE 120g/m² Materiaal (draagtas): 100% polyester 150 D Oxford PA gecoat Muggengaas op slaapcabine en raam Aparte ingang naar slaapcabine Verduistering voor de ramen Haken voor hanglampen Stokken: glasvezel 9,5 mm, staal 16mm Gewicht: 8 kg Zonnescherm Afmetingen (totaal): 420 x 275 cm Afmetingen (cabine): 255 x 210 cm Hoogte (totaal): 165 cm Hoogte (cabine): 155 cm Afmetingen verpakking (LxBxH): 64 x 21 x 21 cm Kleur: blauw/zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 17 juli in huis

Bekijk prijs

7. Skandika Tonsberg Tent Tenten 5 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.1

Skandika Tonsberg Tent in grijs VEEL RUIMTE: Genoeg ruimte voor 5 personen met 3 ingangen. De centrale vooringang kan worden opgezet om een zonnescherm te vormen. VENTILATIE: Uitstekende ventilatie met uitneembare buitentent. Bevat ook praktische accessoires zoals haken om lampen aan op te hangen en opbergvakken. WATERKOLOM: 4.000 mm waterkolom en getapete naden ter bescherming tegen wind en water. STAHOOGTE: De stahoogte binnen varieert van 170 cm tot een enorme 220 cm. MUGGENGAAS: Muggengaas voor alle ingangen en ramen, geen insecten in de tent. Genoeg ruimte voor 5 personen! Uitstekende ventilatie dankzij afneembare buitentent! 4.000 mm waterkolom en afgedichte naden! Insectenvrij door ingenaaide tentvloer! Muggengaas bij alle ingangen en ramen! Een tent als de Tønsberg, genoemd naar de oudste stad van Noorwegen, zie je echt niet elke dag. Ongebruikelijk: de buitentent is niet aan de hoofdtent vastgenaaid en kan dus worden verwijderd. Dit kenmerk maakt de Tønsberg tot een ideale tent voor de lente en de zomer, want hij garandeert een uitstekende ventilatie! Op droge, zwoele zomernachten en warme dagen is het mogelijk om de buitentent gewoon weglaten. Bovendien laten verschillende ingangen in het loungegedeelte en een groot raam in de slaapcabine, die door een losse scheidingswand in twee gedeelten kan worden verdeeld, licht en lucht binnen. Ingangen en ramen kunnen gemakkelijk worden dichtgeritst. Vooral de centrale vooringang, die kan worden geopend in een zonnescherm voor nog meer ruimte. Over ruimte gesproken, er is hier genoeg voor vijf personen. En niemand zal zijn hoofd stoten, want de hoofdruimte binnenin varieert van een royale 170 tot een enorme 220 cm! In typische skandika stijl, zijn er leuke extra's zoals een haak om lampen aan te hangen en muskietennetten voor alle ramen en deuren. De vast ingenaaide tentbodem, de buitentent met zijn waterkolom van 4000 mm en de waterdicht afgedichte naden beschermen tegen vocht. De Tønsberg - een uitzonderlijke 2-seizoenentent voor het hele gezin! Ideaal voor je gezinsvakantie Thuis op vakantie! Je flat om te gaan: Ruim - Snel op te zetten - Comfortabel. Muggengaas en privacyscherm Houd insecten en nieuwsgierige blikken buiten: alle openingen van de tent zijn voorzien van muggengaas en privacyschermen. Slaaphutten De slaapcabine biedt voldoende ruimte voor maximaal vijf personen. Het is verdeeld door een scheidingsmuur. Het materiaal van de binnentent is ademend - geoptimaliseerd voor toevoer van frisse lucht. En dat betekent: ideaal tentklimaat in weer en wind! Ruim woongedeelte De tent is zo hoog dat bukken of kruipen er niet in zit. Er valt veel licht in de woonkamer door de vele deuren en ramen. Veel liefdevolle details Veel liefdevolle details, zoals de tijdschriftenhouders en de lampophanging, getuigen van de uitstekende functionaliteit. Organiser zakken In de slaapcabine zijn verschillende opbergvakken waarin alle spullen die je snel bij de hand wilt hebben, kunt opbergen: Tijdschriften, softbal spel, zonnebrandcrème, enz. Genoeg ruimte voor maximaal vijf personen Deel je liefde voor kamperen met familie en vrienden! Afneembare kap Het is mogelijk om de grote luifel voor de hoofdingang naar believen ophangen of afbreken. Let op! Geen Nederlandse handleiding inbegrepen (wel in het Duits, Engels en Frans) Kenmerken: Capaciteit: 5 personen Waterkolom (buitentent): 4.000 mm Waterkolom (hoofdtent): 2.000 mm Waterdicht gesealde naden Vast ingenaaide tentvloer Materiaal (hoofdtent): 100% polyester 190T Materiaal (buitentent): 100% polyester 190T, PU gecoat Materiaal (cabine): 100% polyester 170T, ademend Materiaal (vloer): 100% PE 120gr/sqm Materiaal (draagtas): 100% polyester 150 oxford PA gecoat Muggengaas bij alle ingangen en ramen Haken voor hanglampen Organiser zakken Zonnescherm Los tussenschot in slaapcabine Stokken: glasvezel 11mm; staal 13/16/19mm Gewicht: 15kg Afmetingen (totaal): 420 x 300 cm Afmetingen (cabine): 210 x 300 cm Hoogte (totaal): 220 cm Hoogte (cabine): 200 cm Afmetingen verpakking (LxBxH): 66 x 36 x 31 cm Kleur: donkergrijs/lichtgrijs

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 september in huis

Bekijk prijs

8. Beste Familietent voor kamperen in koude klimaten: Skandika Helsinki Tent – Tenten grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.1

De Skandika Helsinki Tent is een geweldige keuze voor gezinnen die van kamperen houden. De tent biedt voldoende ruimte voor bagage en kampeermeubels in de grote leefruimte. En met een hoogte van 2,15 m kun je er zelfs bij slecht weer in blijven. De verstelbare voorwand maakt de tent flexibel en je kunt kiezen voor een grote leefruimte of een kleinere ruimte met een luifel. De slaapcabine is groot genoeg voor 6 personen en heeft een ingenaaid vloer en muskietennetten op de deuren. De gesealde naden en waterkolom van 5000 mm maken de tent waterdicht.

Wat deze tent echt onderscheidt van andere tenten is de flexibiliteit en de vele extra's zoals muggengaas voor de ramen, haken voor campinglampen en een organizerzak. Bovendien is de tent gemakkelijk op te zetten dankzij de kleurgecodeerde palen en staat hij zeer stabiel dankzij de onbreekbare fiberglas palen en talrijke scheerlijnen.

De Skandika Helsinki Tent is perfect voor gezinnen die van kamperen houden en biedt voldoende ruimte voor iedereen. De tent is robuust en waterdicht en heeft veel extra's die het kamperen nog leuker maken. Het enige nadeel is dat de tent vrij zwaar is met een gewicht van 18 kg, maar gezien de vele voordelen is dit de moeite waard. Kortom, de Skandika Helsinki Tent is een geweldige keuze voor een kampeervakantie met het gezin!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 mei in huis

Bekijk prijs

9. High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs

 • list plusDeze tunneltent biedt voldoende ruimte voor een gezin van zes personen.
 • list plusDe tent is voorzien van reflecterende strips, waardoor deze goed zichtbaar is in het donker.
 • list plusDe tent is eenvoudig op te zetten, wat tijd bespaart voor het hele gezin.

Nadelen High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs

 • list plusDe tent heeft geen verduistering van de binnentent, wat kan leiden tot een minder goede nachtrust.
 • list plusDe tent is niet geschikt voor extreme weersomstandigheden, zoals zware regenval of harde wind.
 • list plusDe tent is relatief zwaar en groot, waardoor deze minder geschikt is voor backpackers of kampeerders die veel moeten lopen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.3
Gebruiksgemak
7.4

De High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs is een geweldige keuze voor gezinnen of vrienden die op zoek zijn naar een comfortabele en ruime tent. Met een waterkolom van 4000 mm en muggengaasdeuren biedt deze tent optimale bescherming tegen insecten en regen. Wat deze tent echt bijzonder maakt, is het feit dat de binnentent droog blijft bij regen, dankzij de opbouw van de buitentent eerst. De leefruimte is voorzien van een folievenster en muggengaasvenster voor extra ventilatie en een lampenhouder voor extra gemak. De Tauris 6 biedt plaats aan 4 personen in 2 tegenover elkaar liggende slaapcompartimenten, die ideaal zijn voor een vakantie met kinderen of vrienden. Maar je kan ook slechts één slaapcabine ophangen zodat de leefruimte wordt vergroot.

De tent beschikt over sterke ritssluitingen en reflecterende scheerlijnen voor meer zichtbaarheid. De zeer stabiele 5 mm staal-grondpennen gaan niet buigen bij een harde ondergrond. Voor het afspannen van de tent en het vastzetten van de scheerlijnen zorgen speciale 5mm staal-grondpennen met haken voor een betere grip in de grond. De afdekflap van de ritssluitingen heeft een regengoot die het indringen van water verhindert. De binnentent is uitgerust met de High Peak Vario Vent Control: de muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit variabel bediend worden a.h.v. een afdekflap.

De Tauris 6 is een perfecte tent voor een familiecamping of vakantie met vrienden. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en ruime tent met veel extra functies. Het enige nadeel van deze tent is het gewicht van 14200 g, wat het minder geschikt maakt voor backpacken. Al met al, als je op zoek bent naar een betrouwbare en comfortabele tent voor jouw volgende kampeeravontuur, dan is de High Peak Tauris 6 Tunneltent donkergrijs zeker de moeite waard om te overwegen.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Skandika Daytona 6 Tent Koepeltenten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

De Daytona 6 is een van de meest populaire Skandika tenten en doet, net als zijn grote broer Daytona XXL, zijn naam eer aan. De vormgeving is gebaseerd op de Tri-Oval van het Daytona-racecircuit. Op deze manier vinden drie aparte slaapcabines hun plaats in de Skandika Daytona en zorgen voor voldoende privacy. Skandika Daytona 6 Tent in grijs RUIM: De grote 6-persoons kampeertent is de perfecte metgezel voor een kampeervakantie met het gezin of een festival met vrienden. De leefruimte biedt voldoende ruimte voor bagage of kampeermeubelen. 3 SLAAPKAMERS: De familietent heeft 3 slaapcabines voor 2 personen met elk hun eigen ingenaaide vloer en muskietennet voor een insectenvrije en verzorgde slaapruimte. FUNCTIONELE EXTRAS: Goed ontworpen koepeltent met veel functionele extra's zoals lampophanging, ventilatieopeningen en een ingang die als zonneluifel kan worden gebruikt. STABIEL: De gesealde naden en de waterkolom van 3000 mm maken de tent waterdicht. Hij is ook gemakkelijk op te zetten dankzij de kleurgecodeerde palen en staat zeer stabiel dankzij de onbreekbare fiberglas palen en talrijke scheerlijnen. EXTRAS: De volledige tent meet 530 x 370 cm met een comfortabele stahoogte van 195 cm. Complete accessoires inclusief tentvloer, draagtas, grondpennen, montagehandleiding en reparatieset zijn inbegrepen. De 3-kamer flat uit de zak krijgt een broertje! Onze Daytona XXL is altijd al een van onze populairste tenten geweest en krijgt nu ondersteuning in de vorm van de Daytona 6. De basisafmetingen zijn kleiner en daarmee overtuigt de slijtvaste tent door zijn compacte pakmaat. De beproefde eigenschappen zoals de hoge waterkolom, de onbreekbare glasfiberstokken en het innovatieve polyester met PU-coating blijven natuurlijk onderdeel van de nieuwste Daytona-tent. Niets staat buitenpret met het hele gezin met de Daytona 6 dus nog in de weg. Voor families en vrienden De Daytona is veelzijdig. Perfect voor gezinnen met kinderen en voor groepen vrienden die hun vakantie samen willen doorbrengen, maar met enige privacy. Grote ruimte De Daytona heeft drie slaapcabines van 200 x 150 cm, die elk plaats bieden aan twee volwassenen of drie kinderen voor een comfortabele en rustgevende nachtrust. Ruime woonkamer Het ruime woongedeelte met een comfortabele stahoogte van 195 cm biedt voldoende ruimte voor gasten, bagage en kampeermeubilair zoals tafel en stoelen. Eenvoudige montage Het opzetten van de koepeltent van 530 x 370 cm gaat snel en eenvoudig dankzij de kleurgecodeerde stokken. De tent heeft een compacte pakmaat van 72 x 25 x 27 cm en weegt 12,5 kg. Weerbestendig De stevige bodem van de Daytona, de zorgvuldig getapete naden, het insteekbare grondzeil en de waterkolom van 3.000 mm zorgen ervoor dat hij goed bestand is tegen weer en wind. Aangenaam binnententklimaat De buitentent heeft veel tegen het weer beschermde ventilatieopeningen, ook in het koepeldak, die bijdragen tot een goed binnenklimaat, zelfs als de deur gesloten is. Beschermde slaapcabines Om je nachtrust comfortabel en insectenvrij te houden, heeft elke slaapcabine een eigen vastgenaaide vloer en zijn de ingangen van de cabines voorzien van muskietengaas. Schaduwrijke ingang De toegangsdeur kan worden geopend en met de stalen palen als zonnezeil worden opgesteld om extra schaduw te bieden bij de ingang. Accessoires en details Stokken met kleurcodering vergemakkelijken het opzetten en er is een plafondhaak voor een campinglamp in het woongedeelte. Een bijpassende tentvloer, haringen, scheerlijnen en montagehandleiding zijn inbegrepen. Let op! Geen Nederlandse handleiding inbegrepen. Kenmerken: Capaciteit: 6 personen Zonnescherm Inpandige tentvloer Muggengaas in slaapcabine Raam met muskietennet in slaapcabine Afmetingen (totaal): 570 x 390 cm Afmetingen (cabine): 205 x 175 cm (3 x) Haak voor tentlamp Waterkolom (buitentent): 3.000 mm Waterkolom (vloer): 100% waterdicht Materiaal (gulp): 100% polyester 185T, PU gecoat Materiaal (binnentent): 100% polyester 180T, ademend Materiaal (vloer): 100% PE 120 g/m² Palen: glasvezel Reparatieset inbegrepen Afmetingen verpakking: 72 x 24 x 24 cm Gewicht: 12,3 kg

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 26 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van familietenten. Er zijn immers 357 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!