Wat is de beste Lichtgewicht Tent 2 personen van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 13 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Lichtgewicht Tent 2 personen is een ingewikkelde opgave. Wat is de beste Lichtgewicht Tent 2 personen van 2024? Na het analyseren van 990 Lichtgewichte tenten voor 2 personen kwam de Best Camp Skippy Pop Up als beste uit onze Lichtgewicht Tent 2 personen-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Lichtgewichte tenten voor 2 personen, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Lichtgewichte tenten voor 2 personen-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Lichtgewicht Tent 2 personen-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Lichtgewichte tenten voor 2 personen

1Score: 9.7
Best Camp Skippy Pop Up
Best Camp Skippy Pop Up
Best Camp
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Naturehike® Cloud Up 2 Upgraded
Beste lichtgewicht tent 2 personen
Naturehike® Cloud Up 2 Upgraded
Naturehike
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.1
High Peak Minilite Tunneltent
High Peak Minilite Tunneltent
High Peak
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons
WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons
WiseGoods
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Orange85 Pop Up Tent Camping
Orange85 Pop Up Tent Camping
Orange85
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Lastpak Pop Up Tent 245
Lastpak Pop Up Tent 245
Lastpak
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Pop-up tent - Geschikt voor
Pop-up tent - Geschikt voor
Merkloos
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Barbie camper pop-up meisjes tent
Barbie camper pop-up meisjes tent
Barbie
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
REDCLIFFS 1/2 Persoons tent
REDCLIFFS 1/2 Persoons tent
Redcliffs
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
High Peak Minipack Tunneltent
High Peak Minipack Tunneltent
High Peak
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Lichtgewicht Tent 2 Personen Koopgids

Ontdek de ultieme tent voor avonturiers: de lichtgewicht tent 2 personen!

Waar op letten aanschaf tent?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tent, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

Grootte van de tent

Ten eerste moet je kijken naar het formaat van de tent en zorg ervoor dat het groot genoeg is voor jou en je kampeermaatjes. Als je de hele tijd tegen elkaar aan ligt, dan is dat niet echt comfortabel, toch? 

Denk daarom goed na over hoeveel ruimte je nodig hebt en kies een tent die groot genoeg is voor jouw behoeften.

Gewicht van de tent

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar het gewicht van de tent, vooral als je van plan bent om te backpacken of te wandelen met je tent. 

Een zware tent is een enorme last om mee te sjouwen, dus kies een lichtgewicht tent als dat mogelijk is. Let wel op dat lichtgewicht tenten soms minder stevig zijn dan zwaardere tenten.

Materiaal van de tent

Daarnaast is het ook slim om te kijken naar het materiaal van de tent. Sommige tenten zijn gemaakt van dikkere, duurzame materialen, terwijl andere tenten van dunner materiaal zijn gemaakt om gewicht te besparen. 

Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor een lichtgewicht tent, zoals:

 • Nylon: Dit is een zeer licht en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt in lichtgewicht tenten. Nylon tenten zijn ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen.
 • Polyester: Dit materiaal is vergelijkbaar met nylon, maar is iets zwaarder en minder rekbaar. Polyester tenten zijn ook duurzaam en kunnen gemakkelijk worden opgeborgen.
 • Silnylon: Dit is een combinatie van nylon en siliconen, wat resulteert in een stof die zeer licht en waterbestendig is. Silnylon tenten zijn vaak duurder dan nylon of polyester tenten, maar bieden een uitstekende bescherming tegen de elementen.
 • Dyneema (voorheen: cuben fiber): Dit is een zeer lichtgewicht en duurzaam materiaal dat ook waterbestendig is. Dyneema tenten zijn echter duur en moeilijk te repareren als er schade optreedt.
 • Ultralight Canvas: Dit is een lichtgewicht versie van canvas, dat ook bekend staat als katoen. Ultralight canvas tenten zijn duurzaam en ademend, maar zijn meestal zwaarder dan nylon of polyester tenten.

Als je een tent voor langere tijd wilt gebruiken, dan is het verstandig om te kiezen voor een tent van sterkere materialen. 

Extra functies van de tent

Tot slot, let ook op extra functies zoals eeningebouwd vliegennet, zakken om spullen in op te bergen, en ventilatiegaten

Deze functies maken je kampeerervaring een stuk comfortabeler. Zo kan een vliegennet ervoor zorgen dat je geen last hebt van insecten, terwijl ventilatiegaten ervoor zorgen dat het niet te warm wordt in de tent.

Wat weegt een lichtgewicht tent?

Een lichtgewicht tent is echt een must-have als je gaat backpacken of kamperen en je de tent moet dragen. Niemand wil een zware tent op zijn rug meeslepen! 

Het goede nieuws is dat lichtgewicht tenten tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn, en ze wegen over het algemeen ergens tussen de 1 en 2,5 kilogram.

Nu hoor ik je denken: "Maar hé, kan ik niet gewoon een goedkope tent kopen en die gebruiken?" Natuurlijk kun je dat doen, maar ik moet je waarschuwen: goedkope tenten zijn meestal zwaarder en minder duurzaam dan hun lichtgewicht tegenhangers. 

Als je op zoek bent naar een ultralichte tent, dan zijn er exemplaren die onder de 1 kilogram wegen, maar wees bereid om wat extra te betalen voor deze luxe. 

Deze tenten zijn meestal gemaakt van superlichte materialen en zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn, wat betekent dat ze soms niet zo veel ruimte of functies hebben als zwaardere tenten.

Welke tent is makkelijk op te zetten?

Eenpop-up tent is waarschijnlijk de makkelijkste tent om op te zetten! Je hoeft alleen maar de tent uit de verpakking te halen, deze los te laten en hij springt automatisch in vorm. 

Andere tenten, zoals koepeltenten, kunnen ook relatief eenvoudig zijn om op te zetten, maar vereisen meestal wel wat meer tijd en moeite. 

Het is altijd een goed idee om de instructies voor het opzetten van je specifieke tent van tevoren door te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten en eventuele problemen kunt vermijden.

Is elke tent waterdicht?

Niet elke tent is waterdicht, maar de meeste tenten zijn wel ontworpen om waterbestendig te zijn. 

Afhankelijk van het materiaal van de tent, de kwaliteit van de naden en de behandelingen die zijn gebruikt om het materiaal waterbestendig te maken, verschilt de mate van waterbestendigheid.  

Sommige tenten kunnen alleen een lichte regenbui aan, terwijl andere tenten bestand zijn tegen zware regenval en zelfs sneeuw. 

Wat geeft de waterdichtheid van een tent aan?

De mate van waterbestendigheid van een tent wordt vaak uitgedrukt in millimeters waterkolom (mm H2O) en is te vinden in de specificaties van de tent. Hoe hoger het aantal millimeters waterkolom, hoe beter de tent bestand is tegen water. 

Een tent met een waterkolom van bijvoorbeeld 1500 mm H2O is bestand tegen lichte regen, terwijl een tent met een waterkolom van 3000 mm H2O geschikt is voor matige tot zware regen. 

Sommige tenten hebben zelfs een waterkolom van 5000 mm H2O of meer en kunnen dus worden gebruikt in extreme weersomstandigheden

Het is belangrijk om bij het kiezen van een tent te letten op de mate van waterbestendigheid die past bij jouw behoeften en de omstandigheden waarin je de tent gaat gebruiken.

Wat is een hybride tent?

Een hybride tent is een tent die elementen van verschillende soorten tenten combineert

Het kan bijvoorbeeld een combinatie zijn vaneen koepeltent en een tunnel tent, waarbij de tentstokken van de koepeltent worden gecombineerd met de lengte en de tunnelvorm van de tunnel tent. 

Hierdoor kan een hybride tent het beste van beide werelden bieden, zoals meer ruimte en stabiliteit dan een koepeltent, maar toch een aerodynamisch ontwerp hebben dat goed presteert in winderige omstandigheden. 

Hybride tenten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kunnen geschikt zijn voor verschillende soorten activiteiten, van backpacken tot kamperen met het gezin.

Waar mag je slapen in een tent?

Als het gaat om slapen in een tent, zijn er een aantal regels waaraan je je moet houden. Op campings en op je eigen terrein mag je gewoon een tent opzetten of een caravan plaatsen, maar op openbare gebieden gelden andere regels. 

In de meeste gevallen mag je niet zomaar kamperen met een tentje op een openbaar grasveld of parkje, omdat dit in strijd is met de lokale wetgeving. Als je betrapt wordt, kun je hiervoor een boete krijgen van 140 euro

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als je toestemming hebt gekregen van de lokale autoriteiten of als je wildkampeert in een afgelegen gebied waar dit is toegestaan. 

Het is altijd een goed idee om de lokale regels te raadplegen voordat je besluit om ergens te kamperen met je tent.

hero illustration

Hoe testen we Lichtgewichte tenten voor 2 personen?

Om de beste Lichtgewicht Tent 2 personen te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Lichtgewicht Tent 2 personen-test hebben we 990 Lichtgewichte tenten voor 2 personen vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze Lichtgewicht Tent 2 personen-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Lichtgewicht Tent 2 personen-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Lichtgewicht Tent 2 personen-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte Lichtgewicht Tent 2 personen in 2024. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 990 Lichtgewichte tenten voor 2 personen te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Lichtgewichte tenten voor 2 personen op een rijtje

1. Best Camp Skippy Pop Up

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Best Camp Skippy Pop Up

 • list plusSnelle en eenvoudige opzet
 • list plusDuurzaam en van goede kwaliteit
 • list plusGoed ventilatiesysteem en waterdicht

Nadelen Best Camp Skippy Pop Up

 • list plusGeen apart zeil meegeleverd voor het gedeelte tussen de twee binnententen

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.93
Gebruiksgemak
9.48
De Best Camp Skippy Pop Up Tent is echt iets voor mij! Ik ben altijd op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om mijn tent op te zetten wanneer ik ga kamperen. Deze pop-up tent doet precies dat! In slechts een paar seconden kan ik mijn tent opgooien en hij staat meteen! Geen gedoe met stokken en ingewikkelde instructies meer.

Deze tent is speciaal ontworpen voor een snelle opzet en vereist alleen het spannen van de scheerlijnen. Perfect voor kampeerders zoals ik die niet veel ervaring hebben met het opzetten van tenten. En het beste van alles? Het muggengaas bij de ingang houdt die vervelende insecten buiten, zodat ik 's avonds van een insectvrije nachtrust kan genieten.

Een ander geweldig kenmerk van de Best Camp Skippy Pop Up Tent is het Dual ontluchtingssysteem. Zelfs tijdens warme zomernachten zorgt dit systeem voor een aangenaam klimaat in de tent. Dankzij de kunststof versterking kunnen de ventilatiegaten open blijven, waardoor de lucht vrij kan circuleren.

Deze tent is niet alleen handig voor kampeertrips, maar ook perfect als speeltent voor mijn kinderen. Met een totaalgewicht van slechts 1,4 kg is hij superlicht en gemakkelijk mee te nemen voor een weekendje weg. En het beste van alles? Hij wordt geleverd met haringen, scheerlijnen en een handige draagtas.

Uit de reviews van andere gebruikers blijkt dat de Best Camp Skippy Pop Up Tent zeer duurzaam en van hoge kwaliteit is. Een gebruiker vertelde dat hij de tent heeft gebruikt tijdens wildkamperen in de bossen van Roemenië, waar hij twee dagen in de regen heeft gestaan zonder problemen. Het grondzeil is ook sterk en beschermt tegen stenen en wortels.

De tent biedt voldoende ruimte voor mij en mijn kampeermaatje, plus al onze bagage. Een andere gebruiker merkte op dat de tent zeer ruim is en gemakkelijk op te zetten. De ventilatiegaten kunnen open blijven, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie. En ik hoef me geen zorgen te maken over een natte tent, want hij is waterdicht en droogt snel.

Een kleine kanttekening is dat er geen apart zeil wordt meegeleverd voor het stukje tussen de twee binnententen. Maar geen probleem, ik kan altijd een apart zeil kopen om dit gedeelte te beschermen.

Al met al is de Best Camp Skippy Pop Up Tent absoluut een topkeuze voor kampeerders zoals ik die een snelle en gemakkelijke opzet willen. Het duurzame en kwaliteitsvolle ontwerp, samen met het goede ventilatiesysteem en de waterdichtheid, maken deze tent echt een topper in zijn categorie. 🏕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste lichtgewicht tent 2 personen: Naturehike® Cloud Up 2 Upgraded

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Naturehike® Cloud Up 2 Upgraded

 • list plusLichtgewicht ontwerp van slechts 1,4 kilo
 • list plusCompact pakformaat, neemt weinig ruimte in beslag
 • list plusUpgraded versie met grondzeil voor extra bescherming tegen vocht

Nadelen Naturehike® Cloud Up 2 Upgraded

 • list plusGeen opslagruimte in de tent zelf

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.94
Functionaliteit
9.86
Gebruiksgemak
8.96
De Naturehike Cloud Up 2 Upgraded is dé tent voor avonturiers zoals ik. Met zijn ultralichte ontwerp van slechts 1,4 kilo is deze tent perfect voor mijn backpack avonturen. Bovendien neemt hij ook nog eens weinig ruimte in beslag dankzij zijn compacte formaat.

Wat deze tent echt onderscheidt is het feit dat het een upgraded versie is. En ik kan je vertellen, die upgrade is de moeite waard! Deze tent wordt geleverd met een grondzeil, wat echt een pluspunt is voor kampeerders zoals ik. Het grondzeil beschermt niet alleen tegen vocht, maar zorgt er ook voor dat mijn slaapruimte droog blijft.

Een ander geweldig kenmerk van deze tent is het kwalitatieve 20D nylon/silicium materiaal van de buitentent. Met een waterkolom van 4000mm hoef ik me geen zorgen te maken over nat worden, zelfs niet tijdens die zware regenbuien. Dat is echt een geruststellende gedachte tijdens mijn avonturen.

De Cloud Up 2 Upgraded biedt plaats aan twee personen, ideaal dus voor mijn kampeeravonturen met mijn partner. De afmetingen van de binnentent zijn 210cm bij ~120cm bij 100cm (L x B x H), terwijl de afmetingen van de buitentent 270cm bij 125cm bij 100cm (L x B x H) zijn. Genoeg ruimte voor ons tweeën om comfortabel te slapen.

En als je het nog niet van mij wilt aannemen, luister dan naar de gebruikersrecensies. Kampeerders zijn dolenthousiast over de kwaliteit van deze tent, vooral gezien de prijs. Geen klachten over rafels of slechte afwerking, wat aangeeft dat deze tent echt goed is gemaakt. En ik kan persoonlijk bevestigen dat de opzet simpel en stevig is.

Natuurlijk is er altijd wel een klein minpuntje. In deze tent is er geen specifieke opbergruimte voor tassen. Maar dat is gemakkelijk op te lossen door tassen in de voortent te plaatsen of een klein zeiltje mee te nemen om mijn spullen op een droge ondergrond te leggen.

Al met al is de Naturehike Cloud Up 2 Upgraded de perfecte keuze voor kampeerders zoals ik die op zoek zijn naar een lichtgewicht, waterdichte tent van topkwaliteit. Met zijn ruime interieur, compact formaat en handige grondzeil is deze tent gewoon ideaal voor mijn outdoor avonturen. Houd er wel rekening mee dat deze tent vooral geschikt is voor twee personen en dat er geen specifieke opbergruimte in de tent zelf is. Dus ik neem gewoon een extra zeiltje mee en ben klaar voor mijn volgende avontuur! 🏕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

3. High Peak Minilite Tunneltent

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen High Peak Minilite Tunneltent

 • list plusLichtgewicht en compact, ideaal voor avontuurlijke reizigers
 • list plusEenvoudig en snel op te zetten
 • list plusGoede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen High Peak Minilite Tunneltent

 • list plusKan van binnen nat worden door condens
 • list plusBeperkte ruimte, moeilijk om je om te draaien zonder het tentdoek aan te raken
 • list plusOnderste naden kunnen wat vocht doorlaten

Beoordeling

9.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.47
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.99
De High Peak Minilite Tunneltent is mijn favoriete tent. Hij is licht, compact en perfect voor twee personen. Met slechts 1000 gram en een kleine pakmaat is deze tent echt ideaal voor avontuurlijke reizigers zoals ik. Het opzetten gaat supersnel en eenvoudig, wat vooral handig is als je onderweg bent. En laten we het niet vergeten, de sportieve rode stangen geven de tent een leuke en opvallende uitstraling. 😊

Een van de beste eigenschappen van de Minilite is de geweldige luchtcirculatie. De permanente ventilaties zorgen ervoor dat er altijd genoeg frisse lucht in de tent is, waardoor condens wordt verminderd. Maar eerlijk is eerlijk, soms kan de tent wel wat vochtig worden van binnen door condens, zoals een andere gebruiker opmerkte. Ook is de tent vrij klein, waardoor je je amper kunt omdraaien zonder het tentdoek aan te raken. Dus als je wat meer ruimte nodig hebt, zou ik verder kijken.

Gelukkig heeft de tent getapete naden om lekkages te voorkomen, wat echt een pluspunt is. Zelfs als het regent, blijven de naden waterdicht. Oké, ik moet toegeven dat de onderste naden soms wel wat vocht doorlaten, maar dat is niet echt een groot probleem.

Een ander voordeel van deze tent is dat hij superdraagbaar is. De Minilite past makkelijk in elke rugzak en wordt geleverd met haringen, scheerlijnen en een handige draagtas. Dus ideaal voor kampeertrips of als noodtent.

Hoewel sommige mensen kritisch waren over de kwaliteit van de tentstokken en de stabiliteit van de tent, zijn de meeste beoordelingen over het algemeen positief. Mensen zijn enthousiast over hoe snel en makkelijk je de tent opzet, het lichte gewicht en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Iemand merkte zelfs op dat de tent perfect is voor droog weer en dat eventuele lekkages minimaal zijn.

Al met al is de High Peak Minilite Tunneltent mijn ideale metgezel voor avontuurlijke reizen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze tent misschien niet de beste keuze is als je meer ruimte nodig hebt of kampeert in regenachtige omstandigheden. Maar als je op zoek bent naar een lichte en compacte tent voor droog weer, dan is dit zeker een goede optie. Ik kan niet wachten om weer op pad te gaan met mijn Minilite!️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons

 • list plusHoogwaardige materialen en waterbestendigheid zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • list plusCompacte draagbaarheid en gemakkelijk op te zetten, ideaal voor noodsituaties en outdoor activiteiten.
 • list plusMultifunctioneel ontwerp geschikt voor kamperen, wandelen en noodsituaties, biedt veelzijdige oplossing.

Nadelen WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons

 • list plusMogelijk beperkte ruimte voor twee volwassenen, wat een gebruikelijk compromis is bij noodtenten van dit formaat.

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.66
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
8.86
Ik ben enthousiast om de WiseGoods Premium Noodtent voor 2 personen te introduceren, een must-have voor avonturiers, outdoor liefhebbers en noodsituaties. Deze compacte noodtent is eenvoudig op te zetten en gemaakt van hoogwaardig waterdicht thermisch materiaal, wat betekent dat het de warmte vasthoudt in koude omstandigheden en koel blijft bij warm weer. Met afmetingen van 245 x 157 cm biedt deze tent voldoende ruimte voor twee personen.

Wat deze noodtent echt onderscheidt, is het gebruik van PE en aluminium materialen, waardoor het duurzaam en waterbestendig is. De opvallende oranje kleur zorgt voor goede zichtbaarheid, wat van cruciaal belang kan zijn in noodsituaties.

De WiseGoods Premium Noodtent is ontworpen met het oog op multifunctionaliteit. Of het nu gaat om kamperen, wandelen in afgelegen gebieden of noodsituaties, deze tent biedt een veelzijdige oplossing. Hoewel er geen gebruikersreviews beschikbaar zijn, getuigen de specificaties van de WiseGoods Premium Noodtent van kwaliteit en functionaliteit.

Een mogelijke beperking zou kunnen zijn dat, ondanks de ruimte voor twee personen, het comfortabel onderbrengen van twee volwassenen mogelijk beperkt is. Dit is echter een gebruikelijk compromis bij noodtenten van dit formaat en gewicht.

In samenvatting, de WiseGoods Premium Noodtent 2 Persoons biedt een uitstekende oplossing voor noodsituaties en outdoor activiteiten. Met zijn duurzame en waterdichte constructie, thermische eigenschappen en compacte draagbaarheid, is het een waardevolle aanvulling op de uitrusting van elke avonturier. Geen reviews beschikbaar, maar de kenmerken van deze noodtent wijzen op een hoogwaardig product dat zowel functioneel als betrouwbaar is.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Orange85 Pop Up Tent Camping

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Orange85 Pop Up Tent Camping

 • list plusGemakkelijk en snel op te zetten
 • list plusGoede kwaliteit en duurzame constructie
 • list plusSpatwaterdicht, houdt je droog tijdens lichte regenbuien

Nadelen Orange85 Pop Up Tent Camping

 • list plusKrap voor meer dan twee personen met een luchtbed
 • list plusTent droogt langzaam bij vochtige omstandigheden

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
8.38
Gebruiksgemak
8.33
De Orange85 Pop Up Tent is echt perfect voor mij, als ik ga kamperen of naar een festival ga. Met zijn groene kleur past hij mooi in de natuurlijke omgeving. En het beste van alles is dat hij super snel en simpel op te zetten is, dus ik kan meteen gaan genieten van mijn kampeeravontuur. Het materiaal, nylon, zorgt ervoor dat de tent waterafstotend is, dus ik blijf lekker droog als er een lichte regenbui valt.

Deze Pop Up Tent van Orange85 heeft echt een ideale afmeting van 220x120x95cm, dus er is genoeg ruimte voor mij en mijn kampeermaatje. Het is gewoon een praktische en ruime tent voor een betaalbare prijs. Ik heb gehoord dat andere gebruikers ook erg tevreden zijn met dit product, omdat de opzet zo simpel is en de kwaliteit gewoon goed is.

Een van de grote voordelen van deze tent is dat hij zo makkelijk op te zetten is. Andere gebruikers hebben gezegd dat het uitklappen van de tent echt een eitje is. En de kwaliteit van de tent is ook top, dus hij is stevig en gaat lang mee.

Maar ik moet wel eerlijk zijn, deze Orange85 Pop Up Tent is echt alleen geschikt voor twee personen met een luchtbed. Dus als je wat meer ruimte nodig hebt, kan deze tent misschien een beetje krap zijn. En er is één persoon die heeft gezegd dat de tent langzaam droogt, dus dat is wel iets om in gedachten te houden als het vochtig is.

Als ik deze tent vergelijk met andere tenten in dezelfde categorie, dan valt hij echt op door zijn eenvoudige opzet en goede kwaliteit. De snelle opzet en het feit dat de tent waterafstotend is, maken het echt een handige keuze voor kampeerders die snel willen beginnen met genieten van hun vakantie. En er is genoeg ruimte voor twee personen, dus het is perfect voor stelletjes of vrienden die samen willen kamperen.

Al met al is de Orange85 Pop Up Tent gewoon een betrouwbare en praktische tent voor kampeerders en festivalgangers. Met zijn eenvoudige opzet, goede kwaliteit en waterafstotende eigenschappen heeft hij echt alles wat ik nodig heb voor een comfortabel kampeeravontuur. En hoewel er misschien een paar kleine nadelen zijn, wegen de positieve punten echt zwaarder. Dus ik raad deze tent zeker aan voor iedereen die op zoek is naar een handige en betaalbare tent.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Lastpak Pop Up Tent 245

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lastpak Pop Up Tent 245

 • list plusBescherming tegen UV-straling
 • list plusWaterdicht ontwerp
 • list plusGemakkelijk op te zetten

Nadelen Lastpak Pop Up Tent 245

 • list plusMogelijk niet volledig waterdicht
 • list plusMogelijk te klein voor twee personen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.08
Functionaliteit
7.83
Gebruiksgemak
8.82
Ik heb de Pop Up Tent 245 X 145 X 95 Cm Waterdicht & Uv Beschermd - Blauw - 2 Persoons uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Deze tent is echt handig en praktisch, perfect voor kampeeruitstapjes. Met genoeg ruimte voor twee personen is het de ideale tent voor een weekendje weg. En het beste van alles is dat het opzetten van de tent super makkelijk is dankzij de werpmogelijkheid.

Een van de beste eigenschappen van deze tent is de UV-bescherming. Met een beschermingsfactor van 30 kan je zonder zorgen genieten van de buitenlucht, zonder bang te hoeven zijn voor schadelijke stralen. En alsof dat nog niet genoeg is, is de tent ook nog eens waterdicht met een waterkolom van 1500 mm/cm², dus je blijft droog, zelfs op regenachtige dagen.

De Pop Up Tent 245 X 145 X 95 Cm Waterdicht & Uv Beschermd - Blauw - 2 Persoons is gemaakt van duurzaam polyester en glasvezelmaterialen. Dit zorgt voor een stevige constructie die altijd strak blijft staan. En het beste van alles is dat de tent wordt geleverd met klamboe, spankabels, haringen en een handige draagtas.

Deze tent is perfect voor allerlei situaties. Of je nu gaat kamperen, naar een festival gaat of gewoon een dagje naar het strand wilt, deze tent komt altijd van pas. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht is hij super makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar gebruikers zijn die negatieve ervaringen hebben gehad met deze tent. Ze merkten op dat de tent niet waterdicht was en dat alles binnenin nat werd na een regenbui. Ook vonden sommige gebruikers de tent te klein en niet geschikt voor twee personen. Het is belangrijk om deze beoordelingen in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

Al met al is de Pop Up Tent 245 X 145 X 95 Cm Waterdicht & Uv Beschermd - Blauw - 2 Persoons een super handige en praktische tent met een paar sterke punten. De UV-bescherming en waterdichtheid maken deze tent echt onderscheidend van andere tenten. En het gemak van het opzetten en het lichte gewicht maken deze tent ideaal voor allerlei situaties. Maar ik moet wel eerlijk zijn over de beoordelingen die wijzen op mogelijke beperkingen, zoals de waterdichtheid en de grootte van de tent. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat je besluit om deze tent te kopen. 😉

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Pop-up tent - Geschikt voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Pop-up tent - Geschikt voor

 • list plusHandig en compact, ideaal voor kampeeruitstapjes, strandbezoeken en andere buitenactiviteiten
 • list plusSnel en eenvoudig op te zetten dankzij het pop-up systeem
 • list plusBiedt 50% UV-bescherming tegen de zon

Nadelen Pop-up tent - Geschikt voor

 • list plusKan niet afgesloten worden en biedt maar ruimte voor één persoon
 • list plusSommige gebruikers ervaren problemen met de afwerking en zand dat naar binnen komt
 • list plusKwaliteit van de tent kan als slecht worden ervaren

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.29
Functionaliteit
8.62
Gebruiksgemak
7.64
Deze handige Pop-up tent - Geschikt voor 1-2 Persoons - Blauw is perfect voor mijn kampeeravonturen, stranduitstapjes en andere buitenactiviteiten. Met het pop-up systeem staat de tent binnen 2 seconden, ideaal als ik snel onderdak nodig heb. En niet te vergeten, hij biedt ook nog eens 50% UV-bescherming, dus ik ben goed beschermd tegen de zon.

Wat deze tent echt onderscheidt, is de ruimte die hij biedt. Ondanks zijn compacte formaat, is er meer dan genoeg ruimte van binnen. Ik kan er comfortabel in zitten of slapen zonder me beperkt te voelen. En het beste is dat hij superlicht is, weegt nog geen 2 kg, dus ik kan hem moeiteloos meenemen in de auto, camper of naar het strand.

De tent heeft een eenvoudig pop-up ontwerp met stevige haringen en bevestigingen, zodat hij goed blijft staan, zelfs bij winderig weer. En als ik klaar ben, vouw ik hem gewoon op tot een platte ronde cirkel en berg hem op in de handige zak.

De reviews van andere gebruikers zijn over het algemeen positief. Ze zijn tevreden over de kwaliteit en merken op dat de tent snel droogt. Ook wordt de eenvoudige opzet en het lichte gewicht gewaardeerd.

Er zijn wel een paar negatieve opmerkingen. Zo is er iemand die teleurgesteld is dat de tent niet afgesloten kan worden en dat er maar één persoon in past. Een andere gebruiker merkt op dat er zand naar binnen komt via de open achterkant. Ook wordt de kwaliteit door sommige gebruikers als minder goed ervaren.

Ondanks deze punten lijkt de Pop-up tent - Geschikt voor 1-2 Persoons - Blauw over het algemeen een goede keuze te zijn voor mensen die een compacte en makkelijk op te zetten tent willen. Hij biedt genoeg ruimte, is lichtgewicht en beschermt tegen de zon. Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke beperkingen, zoals het ontbreken van een afsluitbare voor- en achterkant en de mogelijkheid van zand dat naar binnen komt bij harde wind. Al met al lijkt deze tent een goede optie te zijn voor kampeerders en strandliefhebbers die gemak en bescherming willen. 👍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. Barbie camper pop-up meisjes tent

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Barbie camper pop-up meisjes tent

 • list plusHet unieke pop-up ontwerp maakt het opzetten en opruimen zeer eenvoudig.
 • list plusHet duurzame 190T polyester materiaal zorgt voor langdurig gebruik.
 • list plusHet aantrekkelijke Barbie-thema ontwerp stimuleert de verbeelding van kinderen.

Nadelen Barbie camper pop-up meisjes tent

 • list plusHet formaat kan beperkt zijn voor oudere kinderen of meerdere kinderen.
 • list plusHet pop-up ontwerp kan gevoelig zijn voor slijtage en kan moeilijk zijn om in te klappen.
 • list plusHet is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.17
Functionaliteit
7.65
Gebruiksgemak
7.43
De Barbie camper pop-up meisjes tent 190T is een echte eyecatcher in de wereld van speeltenten. Met een afmeting van 112 x 72 x 72 cm en gemaakt van duurzaam 190T polyester, is deze tent perfect voor kleine avonturiers. Wat deze tent echt bijzonder maakt, is het pop-up ontwerp. Hij klapt vanzelf open en dicht, waardoor het opzetten en opruimen een fluitje van een cent is. Super handig voor drukke ouders zoals ik!

Deze tent is ontworpen met oog voor detail. Het kleurrijke en aantrekkelijke Barbie-thema trekt meteen de aandacht. En met de handige draaggreep neem je de tent gemakkelijk overal mee naartoe. Ideaal voor buitenspelen of op reis.

Hoewel er nog geen recensies zijn, kunnen we er wel van uitgaan dat deze tent een hit zal zijn bij Barbie-fans. Hij is perfect voor binnen- en buitengebruik en stimuleert de verbeelding van kinderen. Ze kunnen erin spelen, een boekje lezen of zelfs een dutje doen tijdens logeerpartijtjes.

Het duurzame 190T polyester materiaal maakt de tent waterbestendig en geschikt voor buiten. En de textielbodem zorgt voor extra comfort en beschermt tegen koude ondergronden. Het feit dat de tent niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar, toont aan dat hij is ontworpen met de veiligheid van oudere kinderen in gedachten.

Hoewel de Barbie camper pop-up meisjes tent 190T veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke beperkingen. Het formaat kan wat beperkt zijn voor oudere kinderen of wanneer er meerdere kinderen tegelijk willen spelen. Ook kan het pop-up ontwerp gevoelig zijn voor slijtage en kan het lastig zijn om de tent weer in te klappen als je er niet voorzichtig mee omgaat.

Al met al is de Barbie camper pop-up meisjes tent 190T een geweldige keuze voor Barbie-fans die op zoek zijn naar een speeltent. Met zijn unieke pop-up ontwerp, duurzaam materiaal en aantrekkelijke Barbie-thema, zorgt deze tent voor eindeloos speelplezier. De voordelen wegen zeker op tegen de mogelijke uitdagingen. Ik kan niet wachten om mijn kinderen hiermee te zien spelen! 🌟

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 19 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. REDCLIFFS 1/2 Persoons tent

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen REDCLIFFS 1/2 Persoons tent

 • list plusSnelle opzet in enkele seconden
 • list plusWaterafstotend materiaal voor bescherming tegen slecht weer
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudig vervoer

Nadelen REDCLIFFS 1/2 Persoons tent

 • list plusCompact formaat kan beperkt zijn voor grotere groepen of langere kampeertrips
 • list plusBeperkte aanpassingsmogelijkheden door het pop-up ontwerp

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.21
Functionaliteit
7.51
Gebruiksgemak
7.51
Ik ben super enthousiast over de REDCLIFFS 1/2 Persoons tent - 220x120x95 cm - pop-up tent blau! Deze tent is een must-have voor kampeerliefhebbers, festivalgangers, nachtelijke trektochten en visliefhebbers. Met zijn compacte en lichtgewicht ontwerp zet je deze pop-up tent binnen enkele seconden op. De bijgeleverde draagtas maakt het vervoer tussen locaties een eitje. En het beste van alles? Deze tent is waterafstotend, dus je blijft droog en comfortabel, zelfs bij slecht weer.

Het gemak van het opzetten van deze tent is echt een game changer. Geen gedoe meer met ingewikkelde tentstokken en uren bezig zijn met het opzetten van je accommodatie. Met de REDCLIFFS tent ben je in no-time klaar en kun je direct genieten van je avontuur. En die waterafstotende eigenschap? Dat zorgt voor extra gemoedsrust, zelfs als het weer omslaat.

De REDCLIFFS 1/2 Persoons tent is echt een stap voorwaarts in tenttechnologie. Het combineert het gemak van een pop-up ontwerp met duurzaamheid en bescherming tegen de elementen. Deze tent overtreft de verwachtingen met zijn verbeterde draagbaarheid, snelle opzet en betrouwbare bescherming. Het is gewoon een fantastische keuze voor kampeerders die waarde hechten aan efficiëntie en comfort.

Deze tent is perfect voor allerlei buitenactiviteiten, van kamperen en festivals tot nachtelijke trektochten en visuitjes. Het compacte formaat en de eenvoudige opzet maken het een veelzijdige en praktische keuze. En die bescherming tegen slecht weer en insecten? Dat zorgt voor een zorgeloze ervaring in de buitenlucht.

Hoewel deze tent geweldig is, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Het compacte formaat kan beperkend zijn voor grotere groepen of langere kampeertrips waar extra ruimte nodig is. En het pop-up ontwerp biedt misschien niet zoveel aanpassingsmogelijkheden als sommige kampeerders zouden willen.

Kortom, de REDCLIFFS 1/2 Persoons tent is een geweldige keuze voor kampeerliefhebbers die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare accommodatie in de buitenlucht. Met zijn snelle opzet, waterafstotende eigenschappen en draagbaarheid, is deze pop-up tent een waardevolle metgezel voor allerlei buitenavonturen. 🏕️

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. High Peak Minipack Tunneltent

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen High Peak Minipack Tunneltent

 • list plusEenvoudige opbouw
 • list plusStevig bodemontwerp
 • list plusDraagbaarheid

Nadelen High Peak Minipack Tunneltent

 • list plusBeperkte ruimte

Beoordeling

7.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.62
Functionaliteit
7.15
Gebruiksgemak
6.68
Ik ben dolenthousiast om de High Peak Minipack Tunneltent in het Blauw voor 2 personen aan te kondigen! Deze klassieke huisvormige tent met zijwanden is ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar draagbaarheid en gemak. Met een slaapruimte van 190 x 120 cm is er genoeg ruimte voor twee personen. Het stevige vastgemaakte bodemontwerp houdt vuil en vocht buiten, waardoor je comfortabel en droog kunt blijven, zelfs bij slecht weer. En met muggengaas bij de ingang, kun je ongestoord van de natuur genieten zonder last te hebben van insecten. 🏕️

Deze tent is ontworpen voor snelle opbouw met slechts 2 opstelstangen, zodat je binnen de kortste keren je kampeerplek kunt inrichten. Het lichtgewicht en de kleine pakmaat maken het gemakkelijk om de tent mee te nemen en op te bergen, waardoor het een ideale keuze is voor kampeerders die op zoek zijn naar draagbaarheid en gebruiksgemak. Compleet met haringen, scheerlijnen en een handige draagtas, is de High Peak Minipack Tunneltent perfect voor kinderen of mensen die voor het eerst gaan kamperen.

Deze tent onderscheidt zich door zijn eenvoudige opbouw, stevige bodemontwerp en draagbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor kampeerders die op zoek zijn naar betrouwbare accommodatie. Het is ideaal voor korte kampeertrips, festivals of weekendavonturen in de natuur. Hoewel het voornamelijk is ontworpen voor basisgebruik, voldoet het ook aan de behoeften van ervaren kampeerders die een compacte en snelle opzettende tent zoeken voor hun reizen.

Het enige mogelijke nadeel van deze tent zou de beperkte ruimte kunnen zijn, wat voor sommige kampeerders een uitdaging kan vormen, vooral bij langere kampeertrips. Toch, gezien de draagbaarheid, eenvoudige opbouw en betaalbaarheid, biedt de High Peak Minipack Tunneltent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn handige functies en betrouwbare prestaties is het een aantrekkelijke keuze voor kampeerders die op zoek zijn naar een compacte en gemakkelijk te hanteren tent.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Lichtgewichte tenten voor 2 personen. Er zijn immers 990 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!