Bestenu

Wat is de beste laptop voor studenten van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het kopen van een goede laptop voor studenten is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste laptop voor studenten van 2023? Na het analyseren van 956 laptops voor studenten kwam de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch als beste uit onze laptop voor studenten-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de laptops voor studenten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 laptops voor studenten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige laptop voor studenten-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste laptops voor studenten

1Score: 10
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Beste Laptop voor studenten voor 1. Algemeen gebruik
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
Medion Akoya E15415 MD62478 grijs
Medion Akoya E15415 MD62478 grijs
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Acer Spin 514 CP514-1H-R0PF zilver
Acer Spin 514 CP514-1H-R0PF zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W
Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
ASUS X515EA-EJ3288W i5-1135G7 Notebook 39,6 zilver
ASUS X515EA-EJ3288W i5-1135G7 Notebook 39,6 zilver
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs
Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
Asus Vivobook 14 M1402IA-EB090W
Asus Vivobook 14 M1402IA-EB090W
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Studenten Koopgids

Verslagen typen, online colleges volgen en werkgroepen bijwonen – in je studententijd is een laptop je steun en toeverlaat. Een laptop heeft nogal wat specificaties waar je op wilt letten voordat je hem aanschaft. Deze koopgids helpt je bij het kiezen van de beste laptop voor studenten.

Wat is de levensduur van een laptop?

Experts schatten de gemiddelde levensduur van een laptop in op zo'n 3 tot 5 jaar. Hoe ouder de laptop, hoe meer ongemakken je in het gebruik tegenkomt.

De levensduur van een laptop is een belangrijk aspect. Zo is een laptop van € 500 op de lange termijn wellicht veel voordeliger dan eentje van € 200 die na 2 jaar al stuk is.

Heb je te maken met een van de volgende punten? Dan ben je toe aan een nieuwe laptop.

 • Het downloaden van software-updates is niet meer mogelijk. Na een aantal jaren ondersteunt je laptop de nieuwste versie van Windows, macOS of Chrome OS niet meer. Vooral voor de veiligheid van je laptop is het missen van software-updates problematisch. 
 • De ventilatoren in je laptop draaien al bij de kleinste taak op volle toeren. Dit is een teken dat de hardware moeite heeft om (recentere) software te draaien.
 • Je laptop wordt traag. Ook dit is een teken dat de hardware de taken van je software slecht aankan. Opstarten, afsluiten en programma's laden duren hierdoor erg lang. 
 • De laptop heeft veel reparaties nodig. Met regelmatige onderhoudsbeurten is de levensduur van een laptop flink te verlengen. Wanneer de reparaties bij elkaar duurder worden dan de aanschaf van een nieuwe laptop, weet je dat het tijd is voor een nieuwe.

Wat is een geschikte laptop voor studenten?

Voor studenten is een laptop met een lange batterijduur en de best mogelijke draagbaarheid het belangrijkst. Zo neem je de laptop gemakkelijk mee naar de volgende les en hoef je hem niet om de haverklap op te laden.

Een student vraagt om andere specificaties in een laptop dan een gamer of een grafisch bewerker. Over het algemeen zijn laptops voor studenten weinig geavanceerd. Gelukkig is dit ook de bedoeling! Een betrouwbare, eenvoudige laptop die de klus klaart is wat je als student nodig hebt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de prijzen acceptabel blijven.

Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke situatie. Moet je als student veel programmeren of foto's en/of video's bewerken? Dan geldt het bovenstaande niet. Check dus altijd even bij je opleiding of je laptop aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Studeer je, maar is gamen een serieuze hobby van je? De beste gaming-laptop zorgt voor de optimale speelervaring! 

Met welke specificaties moet je rekening houden?

Besturingssysteem

Via je besturingssysteem regel je al je taken op je laptop. De bekendste zijn Windows, macOS en Chrome OS. Welke het beste werkt, ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld al jaren gewend aan een MacBook? Dan raad ik je niet aan ineens over te stappen op Windows.  

Goede Chromebooks die draaien op Chrome OS zijn ideaal voor studenten, maar bedenk wel dat deze veel softwareprogramma's niet ondersteunt. Moet je voor de studie met bepaalde computerprogramma's aan de slag? Dan is een Chrome OS niet de beste keuze. 

Scherm

Een lange schooldag staat bijna synoniem aan lang naar je scherm kijken. Bespaar hier dus niet op! In laptopschermen zitten nogal wat kwaliteitsverschillen. 

De schermgrootte van een laptop wordt gemeten in inches. De meest voorkomende onder laptops voor studenten is die met een diagonaal van 13 inch. Dit is lekker compact en past perfect in een rugtas. Schermen van 15 inch of meer zijn daarom af te raden. 

De resolutie geeft aan hoeveel pixels het scherm zowel horizontaal, als verticaal weergeeft. Ik raad je aan voor een resolutie van 1920 × 1080 pixels te kiezen. Een lagere resolutie is van slechtere kwaliteit en is vervelend om lang naar te kijken. Aan de andere kant bieden hogere resoluties geen meerwaarde voor een studentenlaptop.

Check ook of het scherm van de laptop een touchscreen heeft! Dit is ideaal voor het maken van aantekeningen en switchen tussen je vele openstaande tabbladen. Voor studenten is een laptop met touchscreen zeker een pre.

Processor 

De processor (CPU) is grotendeels verantwoordelijk voor de snelheid van je laptop. Zie het als het brein van je computer. Een processor bepaalt hoe snel je applicaties draaien. Voor de doorsnee studie heb je gelukkig geen geavanceerde processor nodig, die je bijvoorbeeld wel in een gaming-laptop vindt. Het beste is dan ook hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. 

Een belangrijk kwaliteitscriterium van een processor is de kloksnelheid. De kloksnelheid vertelt hoe snel de CPU taken uitvoert. 1 Hz aan kloksnelheid, betekent één bewerking per seconde. Tegenwoordig wordt de kloksnelheid aangeduid in GHz (1 miljard Hz) en variëren ze tussen ongeveer 1 en 4 GHz.

Het aantal processorkernen van in een CPU geeft aan hoeveel taken je laptop tegelijkertijd uitvoert. Een CPU bestaat uit minstens twee processorkernen (dual-core) en is voor browsen, tekstverwerking en college volgen voldoende. 

Voordelige, dual-core processors met kloksnelheden tussen 1,1 - 2,8 GHz zijn voor een reguliere student prima. Sommige studenten hebben echter betere hardware nodig. Doe je aan grafisch design, werk je aan databases of voer je voor je studie veel analyses uit? Neem dan een CPU met minstens vier kernen (quad-core) en eenkloksnelheid van minimaal 3,5 GHz.

RAM

Deelnemen aan (online) werkgroepen, aantekeningen maken, je mail verversen – en dat allemaal tegelijk. Het werkgeheugen (of RAM) is een tijdelijke opslag, waardoor je snel wisselt tussen verschillende taken op je laptop. 

Vergelijk RAM met je eigen kortetermijngeheugen. Weet je nog wat je vorige week dinsdag hebt gegeten? Waarschijnlijk niet! Weet je wel nog wat je zojuist hebt gelezen over wat RAM is en waarvoor het dient? RAM werkt net zo. Alleen data die de processor snel nodig heeft, slaat het werkgeheugen op. Je laptop wist deze data weer, zodra de processor het niet meer nodig heeft. 

8 GB aan werkgeheugen is voor een laptop voor je studie doorgaans voldoende. Bij Chromebooks kom je ook nog weg met 4 GB, omdat het zo'n licht besturingssysteem is met even lichte apps.

Batterijduur

Hoelang een laptop met een volle accu meegaat, ligt aan de kracht van de batterij en je computergebruik. Het is belangrijk dat je gedurende de schooldag zonder stopcontact uit de voeten kan. Ga op zijn minst voor een geschatte batterijduur van 12 uur, dan zit je veilig. 

Check voor de batterijduur altijd even de reviews. In de praktijk valt de batterijduur namelijk nog wel eens tegen.

Opslag

Waarschijnlijk zijn tekstbestanden de voornaamste data die je als student opslaat. Met 128 GB opslag moet je voldoende hebben. Dit ligt anders wanneer je hele fotocollecties, films of programma's wilt opslaan. Minimaal 512 GB aan opslag ligt in het laatste geval meer in je straatje.  

Voor de opslag heb je de keuze uit een traditionele harde schijf (HDD)en een SSD. De HDD gebruikt een draaiende schijf voor het schrijven en lezen van data. De bewegende onderdelen van de HDD maken hem relatief langzaam en kwetsbaar. De SSD bevat geen bewegende onderdelen, maar gebruikt een geheugenchip. Dit maakt de SSD sneller en stabieler dan de HDD. 

SSD is hier de winnaar, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan. 

hero illustration

Hoe testen we laptops voor studenten?

Om de beste laptop voor studenten te ontdekken, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze laptop voor studenten-test hebben we 956 laptops voor studenten geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze laptop voor studenten-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze laptop voor studenten-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen laptop voor studenten-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste laptop voor studenten in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 956 laptops voor studenten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste laptops voor studenten in een oogopslag

1. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch

 • list plusDeze Chromebook heeft een lange batterijduur, waardoor je de hele dag kunt werken zonder op te laden.
 • list plusHet scherm is van hoge kwaliteit en heeft een goede resolutie, waardoor het prettig is om op te werken.
 • list plusDe snelle processor maakt deze Chromebook geschikt voor multitasking.

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH - 14 inch

 • list plusHet toetsenbord heeft een zachte aanslag, waardoor het typen minder prettig kan zijn.
 • list plusHet geluid van deze Chromebook kan beter.
 • list plusDe beperkte opslagcapaciteit kan externe opslag noodzakelijk maken.

Deze Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 82KN002JMH Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het anti-reflecterende beeldscherm.Daarnaast beschikt de Chromebook over een lange batterijduur. Een Chromebook met Basis Snelheid is geschikt voor de basis taken zoals even googelen, recepten opslaan en emailen. Kenmerken van deze Chromebook Wel in de Chromebook: Een Full HD beeldscherm voor films & series. Een displayfunctie voor aansluiting op een 2de beeldscherm. Een plastic behuizing. Een QWERTY toetsenbordindeling. Een ChromeOS besturingssysteem dat werkt zoals een smartphone, zo werk je met verschillende apps. Het dus anders dan een Windows Laptop. Niet in de Chromebook: Geen Touchscreen beeldscherm. Geen 2-in-1 functies. Geen verlicht toetsenbord. Belangrijk om te weten Software: Software en apps kun je alleen downloaden uit de Google Play store of Chrome Web Store. Microsoft Office zoals: Word, PowerPoint, Outlook en Excel zijn helaas alleen als online webversie beschikbaar. Een betaald Office 365 pakket is dus geen vereiste. Netwerk: Chromebooks zijn niet altijd geschikt voor op het netwerk van Hogescholen, Universiteiten of andere bedrijven. Neem hiervoor contact op met jouw organisatie. Opslagruimte: Chromebooks hebben vaak zelf niet veel opslagruimte. Cloud: Je werkt voornamelijk via een WiFi-verbinding vanuit de Google One Cloud. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot al je bestanden vanuit al je devices.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Beste Laptop voor studenten voor 1. Algemeen gebruik: ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusDeze laptop heeft een snelle processor en is geschikt voor dagelijks gebruik.
 • list plusDe laptop heeft een lange batterijduur, waardoor je langer kunt werken zonder op te laden.
 • list plusDe laptop heeft een scherp en helder beeldscherm, wat zorgt voor een prettige kijkervaring.

Nadelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusBeperkte opslagruimte kan betekenen dat je externe opslag nodig hebt.
 • list plusHet ontbreken van een aparte videokaart maakt de laptop minder geschikt voor zware grafische taken.
 • list plusDe laptop heeft een plastic behuizing, wat minder stevig aanvoelt dan een metalen behuizing.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.4

De ASUS X415EA-EB532W laptop is een fantastische keuze voor studenten die op zoek zijn naar een compacte en krachtige laptop. Het IPS-scherm zorgt voor een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave, waardoor films en series kijken in Full HD een genot is. Met een 11e generatie Intel Core i3 processor en 8 GB werkgeheugen kan deze laptop moeiteloos dagelijkse taken aan, zoals internetten, e-mailen en tekstverwerking. Dankzij de 256 GB SSD start de laptop binnen 30 seconden op, en werkt hij volledig stil en betrouwbaar.

Deze laptop is niet geschikt voor fotobewerking, videobewerking of gaming, maar dat is ook niet waarvoor hij bedoeld is. Het compacte formaat maakt hem perfect om mee te nemen naar college of de bibliotheek, terwijl het toetsenbord met QWERTY-indeling prettig typt. De batterijcapaciteit van 37 Wh is voldoende voor een hele dag gebruik zonder op te laden.

Wat deze laptop onderscheidt van andere laptops is de combinatie van krachtige prestaties, compact formaat en een scherpe prijs. Voor studenten die op zoek zijn naar een laptop die hun dagelijkse taken aankan en gemakkelijk mee te nemen is, is de ASUS X415EA-EB532W een uitstekende keuze.

Mijn persoonlijke mening is dat deze laptop een geweldige optie is voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige en draagbare laptop. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de prestaties zijn indrukwekkend voor zo'n compacte machine. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor zwaardere taken zoals fotobewerking of gaming, maar dat is ook niet waarvoor hij bedoeld is. Al met al, een topkeuze voor studenten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3. Medion Akoya E15415 MD62478 grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.4

Met de 15 inch Medion Akoya E15415 MD62478 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

4. Acer Spin 514 CP514-1H-R0PF zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Spin 514 CP514-1H-R0PF zilver

 • list plusMet een lange batterijduur kun je de hele dag doorwerken zonder op te laden.
 • list plusDeze chromebook is snel en efficiënt, waardoor je productiever kunt zijn.
 • list plusDeze chromebook heeft een mooi design en is goed afgewerkt, wat zorgt voor een professionele uitstraling.

Nadelen Acer Spin 514 CP514-1H-R0PF zilver

 • list plusEen beperkte opslagruimte kan betekenen dat je externe opslag nodig hebt.
 • list plusDeze chromebook heeft geen touchscreen, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn.
 • list plusHet ontbreken van een ingebouwde dvd-speler kan voor sommige gebruikers een nadeel zijn.

Deze Acer Spin 514 Chromebook is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het touchscreen beeldscherm. Daarnaast beschikt de Chromebook over een lange batterijduur. Een Chromebook met Gemiddelde Snelheid is geschikt voor de iets meer eisende programma’s. Zo kun je gemakkelijk focussen op één studieverslag, je presentatie voor morgen of het bewerken van vakantiefoto’s vanuit de cloud. Kenmerken van deze Chromebook Wel in de Chromebook: Een Touchscreen beeldscherm. Een Full HD beeldscherm voor films & series. Een plastic behuizing. Een QWERTY toetsenbordindeling. Een ChromeOS besturingssysteem dat werkt zoals een smartphone, zo werk je met verschillende apps. Het dus anders dan een Windows Laptop. Niet in de Chromebook: Geen 2-in-1 functies. Geen aansluiting voor een 2de beeldscherm. Geen verlicht toetsenbord. Belangrijk om te weten Software: Software en apps kun je alleen downloaden uit de Google Play store of Chrome Web Store. Microsoft Office zoals: Word, PowerPoint, Outlook en Excel zijn helaas alleen als online webversie beschikbaar. Een betaald Office 365 pakket is dus geen vereiste. Netwerk: Chromebooks zijn niet altijd geschikt voor op het netwerk van Hogescholen, Universiteiten of andere bedrijven. Neem hiervoor contact op met jouw organisatie. Opslagruimte: Chromebooks hebben vaak zelf niet veel opslagruimte. Cloud: Je werkt voornamelijk via een WiFi-verbinding vanuit de Google One Cloud. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot al je bestanden vanuit al je devices.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W

 • list plusDeze laptop heeft een krachtige processor die snel werkt en zware programma's gemakkelijk aankan.
 • list plusHet scherm heeft een hoge resolutie en kleurnauwkeurigheid, wat belangrijk is voor fotobewerking.
 • list plusMet voldoende opslagruimte is er genoeg ruimte voor grote bestanden en programma's.

Nadelen Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W

 • list plusDe ventilator kan luidruchtig zijn bij intensief gebruik, wat afleidend kan zijn tijdens het bewerken van foto's.
 • list plusDe batterijduur is niet erg lang, wat vervelend kan zijn als je onderweg bent.
 • list plusDe grootte en het gewicht van de laptop maken het minder draagbaar.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Speel je favoriete games op de 15 inch Asus TUF Gaming F15 FX506HC-HN004W. Met de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart, de 11e generatie Intel Core i5 processor en het 16 gigabyte DDR4 werkgeheugen speel je middelzware games op 60 fps. Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat goed van pas komt bij snelle shooters en racespellen. Heb je na een tijdje meer opslagruimte nodig voor al je games, of wil je sneller multitasken? Upgrade dan de opslag tot 1 terabyte met een extra M.2 SSD of het DDR4 werkgeheugen tot 32 gigabyte. Met het RGB verlichte toetsenbord stel je jouw favoriete kleur in, zodat je in stijl verder gamet als het donker is. Verder sluit je gemakkelijk een internetkabel aan via de ethernetpoort, zodat je online games speelt met stabiel internet.

Let op: sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.

Advies van onze gaming laptop specialist: Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor Virtual reality: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor en een RTX/RX videokaart Streamen in full hd: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen Streamen in 4K: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en 32 gigabyte werkgeheugen 3D ontwerpen maken en renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart

Ben je benieuwd of de GeForce RTX 3050 videokaart in deze laptop je favoriete game draait op hoge instellingen (60 fps)? Kijk dan in onderstaande lijst of deze laptop voldoet aan de aanbevolen systeemeisen: League of Legends: geschikt Fortnite: geschikt FIFA 23: geschikt Call of Duty: Warzone ongeschikt, minimaal RTX 4060/3060 of RX 6600/5600 videokaart Hogwarts Legacy: ongeschikt, minimaal RTX 4070/3070 of RX 6700 videokaart Elden Ring: ongeschikt, minimaal RTX 4080/3080 of RX 6800 videokaart Microsoft Flight Simulator: ongeschikt, minimaal RTX 4090 of RX 6900 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

6. ASUS X515EA-EJ3288W i5-1135G7 Notebook 39,6 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.4

De Asus X515EA-EJ3288W is een 15,6 inch laptop die krachtig genoeg is voor fotobewerking. Dit komt door de Intel Core i5 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen. Door de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je foto's soepeler dan met andere shared videokaarten. Zoveel foto¿s opgeslagen dat de totale 512 gigabyte M.2 SSD vol is? Dan breid je de opslag gemakkelijk uit met een extra HDD. Door het anti-reflecterende beeldscherm heb je minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken, dus werk je ook in het zonnetje verder.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: mogelijk, maar niet in full hd Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

7. Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Het grote 14-inch scherm van de Acer Chromebook 314 is ontworpen voor productiviteit. Daarnaast heeft het scherm een smalle rand van 7,3 mm en is hij ideaal voor werk bij fel licht. Naast een lange batterijduur biedt de Chromebook een snelle Intel® CPU en WiFi 5-verbinding (802.11ac), zodat je in no time online bent. Toekomstbestendige processor Laag stroomverbruik en responsieve software zijn mogelijk dankzij de nieuwste Intel® processor. De hogere prestaties komen goed van pas bij grafische klassikale projecten, die soepeler verlopen zodat taken sneller worden uitgevoerd. Moeiteloze mobiliteit Deze Chromebook™ is kleiner dan een vel A4-papier en weegt maar ongeveer 1 kg. Je neemt hem dus moeiteloos overal mee naartoe. Je bent meteen klaar om de deur uit te gaan, want hij past gewoon in een kleine tas of rugzak. De hele dag batterij Met een batterijduur van tien uur [1] kun je lekker lang doorwerken. Na een keer opladen ben je de hele werkdag onder de pannen en kun je daarna zelfs nog even door. En doordat de krachtige batterij lang meegaat, hoef je ook geen adapter mee te nemen. De kracht van draadloos Intel® Gigabit WiFi en de strategisch geplaatste draadloze WiFi 5-antenne (802.11ac) met 2x2 MU-MIMO-technologie zorgen voor een krachtig, constant draadloos signaal. De MU-MIMO-standaard (Multi-User Multiple-Input en Multiple-Output) zorgt niet alleen voor sneller draadloos internet, maar maakt ook verbinding met meerdere draadloze apparaten tegelijk mogelijk. Flexibele connectiviteit Twee USB Type-C-poorten garanderen een supersnelle gegevensoverdracht. Daarnaast kun je moeiteloos video's streamen en is de batterij in een mum van tijd opgeladen. De omkeerbare USB 3.1 Type-C™-connector is aan beide kanten hetzelfde en dus gemakkelijk aan te sluiten. USB 3.1 is tien keer sneller dan USB 2.0. Naast de twee USB 3.1 Type-C-poorten zijn er ook twee USB 3.0 Type A-poorten en een microSD-sleuf voor extra opslagruimte. Blijf productief De korte opstarttijd, het gebruiksgemak, de sterke beveiliging en de lange batterijduur zijn enkele van de voordelen van Chrome OS. Opstarten duurt slechts acht seconden, zodat je sneller aan het werk kunt. De vereenvoudigde interface heb je snel onder de knie en de ingebouwde beveiliging tegen malware beschermt je tegen virussen. Dankzij het efficiënte stroomgebruik kun je bovendien de hele dag zonder adapter werken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

8. Asus Vivobook 14 M1402IA-EB090W

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.2
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
7.8

De Asus Vivobook 14 M1402IA-EB090W is een 14 inch laptop, geschikt voor fotobewerking en voor onderweg. Je voert gemakkelijk cijfers en berekeningen in met de Asus NumberPad op je touchpad, dat het numerieke toetsenbord vervangt en ook een rekenmachine is. Met de AMD Ryzen 5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, bewerk je foto's en werk je in lichte programma's als Office. Je neemt deze Asus bovendien gemakkelijk met je mee in je rug- of laptoptas, door het lage gewicht van 1,5 kilogram. Per ongeluk over je toetsenbord gemorst? Geen zorgen, deze laptop is militair getest en kan tegen een stootje. Verder maak jij je met deze Asus geen zorgen over je privacy. Je schermt de camera na het videobellen namelijk gerust af met het webcam schuifje.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en grote videobestanden snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

9. MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Met de 15 inch Medion E15415 MD62479 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusEen voordeel van deze laptop voor studenten is dat hij een krachtige Intel Core i7 processor heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het scherm een uitstekende resolutie van 3200x1800 pixels heeft.
 • list plusHij is ook licht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Nadelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusDe batterijduur is matig.
 • list plusHet geluid is ook redelijk.
 • list plusEen ander nadeel is dat er geen optie is om een CD of DVD in te voeren.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9

De Samsung Galaxy Book 15 NP750XED-KC1NL is een 15 inch laptop die geschikt is voor fotobewerking. Door de combinatie van de toekomstbestendige 12e generatie Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto's en multitask je tussen lichte programma's, zoals Office. Daarnaast is de laptop uitgerust met Dolby Atmos speakers, die een helder geluid geven van hogere kwaliteit dan reguliere laptop luidsprekers. Op een zonnige dag ga je gerust met je laptop in de tuin zitten. Je hebt namelijk geen last van lichtinval met het anti-reflecterende scherm. Ook kan de laptop tegen een stootje door de aluminium behuizing.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Videobellen: mogelijk, maar niet in full hd Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor Gamen: ongeschikt, minimaal een GTX 1050 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 juni in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor studenten. Er zijn namelijk 956 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!