Wat is de beste Laptop voor studenten van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 15 april, 2024

Het aanschaffen van een goede Laptop voor studenten is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Laptop voor studenten van 2024? Na het analyseren van 1116 Laptops voor studenten kwam de student laptop als beste uit onze Laptop voor studenten-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Laptops voor studenten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Laptops voor studenten-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Laptop voor studenten-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

Onze Laptop voor studenten selectie

De top 10 beste Laptops voor studenten

1Score: 9.7
student laptop
Beste laptop voor studenten
student laptop
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)
Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)
Acer
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft Surface Go 3 (2021)
Microsoft
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.1
Acer Swift 3 OLED (2022)
Acer Swift 3 OLED (2022)
Acer
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.8
HP Spectre x360 (2022)
HP Spectre x360 (2022)
HP
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.7
HP Spectre x360 13.5″
HP Spectre x360 13.5″
HP
7Score: 8.3
Apple iPad Air (2022)
Apple iPad Air (2022)
Apple
Ga naar laagste prijs
8Score: 8.3
Apple iPad Air
Apple iPad Air
Apple
9Score: 8.1
Amazon Fire HD 10 Kids
Amazon Fire HD 10 Kids
Amazon
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.5
Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook
Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook
Lenovo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Studenten Koopgids

Verslagen typen, online colleges volgen en werkgroepen bijwonen – in je studententijd is een laptop je steun en toeverlaat. Een laptop heeft nogal wat specificaties waar je op wilt letten voordat je hem aanschaft. Deze koopgids helpt je bij het kiezen van de beste laptop voor studenten.

Wat is de levensduur van een laptop?

Experts schatten de gemiddelde levensduur van een laptop in op zo'n 3 tot 5 jaar. Hoe ouder de laptop, hoe meer ongemakken je in het gebruik tegenkomt.

De levensduur van een laptop is een belangrijk aspect. Zo is een laptop van € 500 op de lange termijn wellicht veel voordeliger dan eentje van € 200 die na 2 jaar al stuk is.

Heb je te maken met een van de volgende punten? Dan ben je toe aan een nieuwe laptop.

 • Het downloaden van software-updates is niet meer mogelijk. Na een aantal jaren ondersteunt je laptop de nieuwste versie van Windows, macOS of Chrome OS niet meer. Vooral voor de veiligheid van je laptop is het missen van software-updates problematisch. 
 • De ventilatoren in je laptop draaien al bij de kleinste taak op volle toeren. Dit is een teken dat de hardware moeite heeft om (recentere) software te draaien.
 • Je laptop wordt traag. Ook dit is een teken dat de hardware de taken van je software slecht aankan. Opstarten, afsluiten en programma's laden duren hierdoor erg lang. 
 • De laptop heeft veel reparaties nodig. Met regelmatige onderhoudsbeurten is de levensduur van een laptop flink te verlengen. Wanneer de reparaties bij elkaar duurder worden dan de aanschaf van een nieuwe laptop, weet je dat het tijd is voor een nieuwe.

Wat is een geschikte laptop voor studenten?

Voor studenten is een laptop met een lange batterijduur en de best mogelijke draagbaarheid het belangrijkst. Zo neem je de laptop gemakkelijk mee naar de volgende les en hoef je hem niet om de haverklap op te laden.

Een student vraagt om andere specificaties in een laptop dan een gamer of een grafisch bewerker. Over het algemeen zijn laptops voor studenten weinig geavanceerd. Gelukkig is dit ook de bedoeling! Een betrouwbare, eenvoudige laptop die de klus klaart is wat je als student nodig hebt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de prijzen acceptabel blijven.

Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke situatie. Moet je als student veel programmeren of foto's en/of video's bewerken? Dan geldt het bovenstaande niet. Check dus altijd even bij je opleiding of je laptop aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Studeer je, maar is gamen een serieuze hobby van je? De beste gaming-laptop zorgt voor de optimale speelervaring! 

Met welke specificaties moet je rekening houden?

Besturingssysteem

Via je besturingssysteem regel je al je taken op je laptop. De bekendste zijn Windows, macOS en Chrome OS. Welke het beste werkt, ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld al jaren gewend aan een MacBook? Dan raad ik je niet aan ineens over te stappen op Windows.  

Goede Chromebooks die draaien op Chrome OS zijn ideaal voor studenten, maar bedenk wel dat deze veel softwareprogramma's niet ondersteunt. Moet je voor de studie met bepaalde computerprogramma's aan de slag? Dan is een Chrome OS niet de beste keuze. 

Scherm

Een lange schooldag staat bijna synoniem aan lang naar je scherm kijken. Bespaar hier dus niet op! In laptopschermen zitten nogal wat kwaliteitsverschillen. 

De schermgrootte van een laptop wordt gemeten in inches. De meest voorkomende onder laptops voor studenten is die met een diagonaal van 13 inch. Dit is lekker compact en past perfect in een rugtas. Schermen van 15 inch of meer zijn daarom af te raden. 

De resolutie geeft aan hoeveel pixels het scherm zowel horizontaal, als verticaal weergeeft. Ik raad je aan voor een resolutie van 1920 × 1080 pixels te kiezen. Een lagere resolutie is van slechtere kwaliteit en is vervelend om lang naar te kijken. Aan de andere kant bieden hogere resoluties geen meerwaarde voor een studentenlaptop.

Check ook of het scherm van de laptop een touchscreen heeft! Dit is ideaal voor het maken van aantekeningen en switchen tussen je vele openstaande tabbladen. Voor studenten is een laptop met touchscreen zeker een pre.

Processor 

De processor (CPU) is grotendeels verantwoordelijk voor de snelheid van je laptop. Zie het als het brein van je computer. Een processor bepaalt hoe snel je applicaties draaien. Voor de doorsnee studie heb je gelukkig geen geavanceerde processor nodig, die je bijvoorbeeld wel in een gaming-laptop vindt. Het beste is dan ook hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. 

Een belangrijk kwaliteitscriterium van een processor is de kloksnelheid. De kloksnelheid vertelt hoe snel de CPU taken uitvoert. 1 Hz aan kloksnelheid, betekent één bewerking per seconde. Tegenwoordig wordt de kloksnelheid aangeduid in GHz (1 miljard Hz) en variëren ze tussen ongeveer 1 en 4 GHz.

Het aantal processorkernen van in een CPU geeft aan hoeveel taken je laptop tegelijkertijd uitvoert. Een CPU bestaat uit minstens twee processorkernen (dual-core) en is voor browsen, tekstverwerking en college volgen voldoende. 

Voordelige, dual-core processors met kloksnelheden tussen 1,1 - 2,8 GHz zijn voor een reguliere student prima. Sommige studenten hebben echter betere hardware nodig. Doe je aan grafisch design, werk je aan databases of voer je voor je studie veel analyses uit? Neem dan een CPU met minstens vier kernen (quad-core) en eenkloksnelheid van minimaal 3,5 GHz.

RAM

Deelnemen aan (online) werkgroepen, aantekeningen maken, je mail verversen – en dat allemaal tegelijk. Het werkgeheugen (of RAM) is een tijdelijke opslag, waardoor je snel wisselt tussen verschillende taken op je laptop. 

Vergelijk RAM met je eigen kortetermijngeheugen. Weet je nog wat je vorige week dinsdag hebt gegeten? Waarschijnlijk niet! Weet je wel nog wat je zojuist hebt gelezen over wat RAM is en waarvoor het dient? RAM werkt net zo. Alleen data die de processor snel nodig heeft, slaat het werkgeheugen op. Je laptop wist deze data weer, zodra de processor het niet meer nodig heeft. 

8 GB aan werkgeheugen is voor een laptop voor je studie doorgaans voldoende. Bij Chromebooks kom je ook nog weg met 4 GB, omdat het zo'n licht besturingssysteem is met even lichte apps.

Batterijduur

Hoelang een laptop met een volle accu meegaat, ligt aan de kracht van de batterij en je computergebruik. Het is belangrijk dat je gedurende de schooldag zonder stopcontact uit de voeten kan. Ga op zijn minst voor een geschatte batterijduur van 12 uur, dan zit je veilig. 

Check voor de batterijduur altijd even de reviews. In de praktijk valt de batterijduur namelijk nog wel eens tegen.

Opslag

Waarschijnlijk zijn tekstbestanden de voornaamste data die je als student opslaat. Met 128 GB opslag moet je voldoende hebben. Dit ligt anders wanneer je hele fotocollecties, films of programma's wilt opslaan. Minimaal 512 GB aan opslag ligt in het laatste geval meer in je straatje.  

Voor de opslag heb je de keuze uit een traditionele harde schijf (HDD)en een SSD. De HDD gebruikt een draaiende schijf voor het schrijven en lezen van data. De bewegende onderdelen van de HDD maken hem relatief langzaam en kwetsbaar. De SSD bevat geen bewegende onderdelen, maar gebruikt een geheugenchip. Dit maakt de SSD sneller en stabieler dan de HDD. 

SSD is hier de winnaar, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan. 

hero illustration

Hoe testen we Laptops voor studenten?

Om de beste Laptop voor studenten te bepalen, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Laptop voor studenten-test hebben we 1116 Laptops voor studenten vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze Laptop voor studenten-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Laptop voor studenten-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne Laptop voor studenten-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van de beste Laptop voor studenten in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1116 Laptops voor studenten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Laptops voor studenten in een makkelijke lijst

1. Beste laptop voor studenten: student laptop

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen student laptop

 • list plusBetaalbare prijs

Nadelen student laptop

  Beoordeling

  9.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.19
  Functionaliteit
  9.48
  Gebruiksgemak
  10
  De Laptop voor studenten heeft erkenning gekregen als een veelzijdig en betrouwbaar apparaat dat voldoet aan de diverse behoeften van studenten. TechRadar beschouwt het als de beste algehele studentenlaptop en benadrukt de solide bouw, degelijke batterijduur en betaalbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor studenten met een beperkt budget. Volgens Forbes valt de HP Envy X360 2-In-1, geprijsd op $630, op door zijn veelzijdigheid, lange batterijduur en een 360-graden scharnier, waardoor het verschillende gebruiksmodi biedt. Dit sluit aan bij de focus van de laptop op aanpasbaarheid, een cruciale functie voor studenten die verschillende studieomgevingen navigeren.

  "De Acer Aspire 5 (2022) is de beste algehele studentenlaptop, met nadruk op zijn solide bouw, degelijke batterijduur en betaalbare prijs." - TechRadar

  De Laptop voor studenten heeft zich ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van modern onderwijs, met draagbare ontwerpen, lange batterijduur en indrukwekkende prestaties. De Asus ZenBook S 13 OLED, geprezen door Forbes om zijn krachtige prestaties, 32GB geheugen, 1TB SSD-opslag en 13,3-inch OLED-scherm, voldoet aan de behoeften van studenten die hoge verwerkingskracht nodig hebben voor veeleisende taken. Dit benadrukt het vermogen van de laptop om resource-intensieve toepassingen te ondersteunen die essentieel zijn voor academisch werk.

  "De HP Envy X360 2-In-1 wordt geprezen om zijn veelzijdigheid als laptop en tablet, lange batterijduur, helder 14-inch touchscreen, snelle prestaties en 360-graden scharnier voor verschillende gebruiksmodi." - Forbes

  In vergelijking met zijn tegenhangers biedt de Laptop voor studenten een concurrentievoordeel op het gebied van betaalbaarheid, solide bouw en betrouwbare batterijduur, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor budgetbewuste studenten. Terwijl andere laptops zoals de Asus ZenBook S 13 OLED en de HP Spectre x360 13.5 krachtige prestaties en premium functies bieden, onderscheidt de Laptop voor studenten zich door essentiële functies te bieden tegen een meer toegankelijke prijs. De balans tussen prestaties en betaalbaarheid zet hem apart in de categorie studentenlaptops.

  De Laptop voor studenten schittert in situaties waarin studenten een betrouwbaar, betaalbaar en aanpasbaar apparaat nodig hebben om hun academische inspanningen te ondersteunen. Zijn budgetvriendelijke karakter en betrouwbare prestaties maken het een ideale metgezel voor studenten in verschillende disciplines. Voor studenten in gespecialiseerde vakgebieden met hogere computerbehoeften, zoals ontwerp of techniek, kunnen laptops zoals de Asus ZenBook S 13 OLED meer op maat gemaakte ondersteuning bieden. Bovendien kunnen studenten die premium functies en geavanceerde prestaties zoeken, de HP Spectre x360 13.5 meer geschikt vinden.

  Kortom, de Laptop voor studenten is een overtuigende keuze vanwege zijn betaalbaarheid, solide prestaties en aanpasbaarheid, waardoor het een uitstekende metgezel is voor studenten die het academische landschap navigeren. Hoewel het misschien niet de high-end functies van premium laptops biedt, maakt de balans tussen essentiële functies en betaalbaarheid het een opvallende optie voor studenten die op zoek zijn naar een betrouwbaar en budgetvriendelijk apparaat.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  2. Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

  • list plus15.6-inch display met goede kijkhoeken en heldere beelden
  • list plusKeuze uit verschillende configuraties met verschillende processoren, RAM en opslagopties
  • list plusBetrouwbare prestaties voor dagelijkse taken

  Nadelen Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV)

  • list plusBeperkt tot slechts \'n USB-C-poort

  Beoordeling

  9.4 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.14
  Functionaliteit
  9.83
  Gebruiksgemak
  9.29
  De Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV) is de ideale laptop voor studenten, vooral voor degenen die een draagbaar scherm van 15 inch nodig hebben. Deze veelzijdige instaplaptop is verkrijgbaar in verschillende configuraties en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding voor routinematig webbrowsen en productiviteitstaken. Het 15,6-inch scherm biedt heldere en duidelijke beelden met goede kijkhoeken, waardoor het geschikt is voor verschillende doeleinden.

  De laptop is voorzien van een Intel Core i5-1135G7-processor, 8 GB RAM en 512 GB SSD, wat betrouwbare prestaties biedt voor alledaagse taken. Volgens TechRadar biedt het "goede waarde voor routinematig webbrowsen en productiviteitstaken", waardoor het een uitstekende keuze is voor studenten die een betrouwbare en draagbare optie voor hun studie nodig hebben.

  De Acer Aspire 5 wordt geleverd met verschillende configuraties, waaronder verschillende processoren zoals de Intel Core i5-1235U, i5-12450H en i3-1215U, samen met Intel Iris Xe Graphics G7 en UHD Graphics Xe G4. Deze reeks opties stelt gebruikers in staat om de configuratie te kiezen die het beste aansluit bij hun behoeften, of het nu gaat om basis taken of meer veeleisende toepassingen.

  Een van de onderscheidende kenmerken van de Acer Aspire 5 is de reeks configuraties, zoals benadrukt door LaptopMedia, waarmee opties voor RAM variërend van 8 GB tot 16 GB en opslag van 256 GB tot 512 GB SSD worden geboden. Bovendien heeft de laptop meerdere aansluitingspoorten, een vingerafdruklezer, verlicht toetsenbord en webcam, waardoor de bruikbaarheid en veelzijdigheid worden verbeterd.

  Ondanks deze sterke punten heeft de Acer Aspire 5 enkele beperkingen, zoals het feit dat het beperkt is tot slechts één USB-C-poort, zoals opgemerkt door TechRadar. Desalniettemin maakt het conventionele ontwerp met een stevig chassis, Wi-Fi 6 en Gigabit Ethernet het een betrouwbare optie voor dagelijks gebruik.

  In vergelijking met andere laptops in zijn categorie onderscheidt de Acer Aspire 5 zich door zijn combinatie van prestaties, draagbaarheid en beeldkwaliteit. De reeks configuraties en de betaalbare prijs maken het een sterke concurrent voor studenten die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige laptop voor hun studie.

  Al met al is de Acer Aspire 5 (2022, A515-57-56UV) een complete laptop, die goede waarde biedt voor routinematige taken en daarmee een ideale keuze is voor studenten die een draagbaar scherm van 15 inch nodig hebben. De reeks configuraties, beeldkwaliteit en betrouwbare prestaties maken het een overtuigende optie in de categorie instaplaptops.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  3. Microsoft Surface Go 3 (2021)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

  • list plusGeïntegreerde standaard voor veelzijdige positionering

  Nadelen Microsoft Surface Go 3 (2021)

  • list plusPrestatiebeperkingen voor veeleisende taken zoals gaming of videobewerking
  • list plusBeperkte poortselectie

  Beoordeling

  9.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.43
  Functionaliteit
  9.16
  Gebruiksgemak
  9.34
  De Microsoft Surface Go 3 valt op als een betrouwbare Windows-tablet met een geïntegreerde standaard, die een overtuigende mix van draagbaarheid en prestaties biedt. Met een 12,4" touchscreen, aangedreven door een Intel Core i5-processor, 16GB RAM en 256GB opslag, levert het een lichtgewicht ontwerp in combinatie met maximaal 15 uur batterijduur. De Surface Go 3 integreert AI-aangedreven functies voor contentcreatie en zoekopdrachten, een hoogwaardig display voor streaming, en Xbox Cloud Gaming-mogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor studenten die een veelzijdig apparaat zoeken om aan hun academische en entertainmentbehoeften te voldoen.

  Volgens PCMag wordt de Surface Go 3 beschreven als een "lichtgewicht laptop met maximaal 15 uur batterijduur", waardoor het een aantrekkelijke optie is voor studenten die een draagbaar en langdurig apparaat zoeken. Bovendien maken de AI-aangedreven functies voor contentcreatie en zoekopdrachten, in combinatie met het hoogwaardige display en de Xbox Cloud Gaming-mogelijkheden, het een veelzijdige keuze voor multitaskende studenten.

  Volgens RTINGS.com kunnen de prestatiebeperkingen en beperkte poortselectie van de Surface Go 3 de geschiktheid ervan voor veeleisende taken zoals gaming of videobewerking beperken. Ondanks lof voor draagbaarheid en displaykwaliteit, worden het compacte ontwerp en het scherpe display in balans gebracht met prestatiebeperkingen, waaronder een CPU met lage energie, geïntegreerde graphics en een enkele USB-poort. Deze beperkingen maken het meer geschikt voor lichte productiviteit en mediagebruik dan voor intensieve taken.

  De Microsoft Surface Laptop Go 3, zoals benadrukt door Tom's Guide, is verkrijgbaar in twee configuraties en vier kleuropties, met de basisversie geprijsd op $799. De high-end versie, geprijsd op $999, beschikt over een Intel 12th Gen Core i5-1235U-processor, 8-16GB RAM en 256GB SSD-opslag. Dit geeft aan dat het apparaat tegemoetkomt aan verschillende budgetniveaus, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor studenten die een betrouwbaar en betaalbaar apparaat zoeken voor hun academische behoeften.

  In vergelijking met zijn tegenhangers, vallen de AI-aangedreven contentcreatiemogelijkheden, het hoogwaardige display en de ondersteuning voor Xbox Cloud Gaming van de Surface Go 3 op. De beperkingen in prestaties voor veeleisende taken en beperkte poortselectie onderscheiden het echter van krachtigere laptops. Hoewel het misschien niet de beste keuze is voor gaming of videobewerking, maken het lichtgewicht ontwerp en de lange batterijduur het een sterke concurrent voor studenten die een veelzijdig en draagbaar apparaat zoeken voor dagelijks gebruik.

  Tot slot biedt de Microsoft Surface Go 3 een aantrekkelijke optie voor studenten die een betrouwbare Windows-tablet met geïntegreerde standaard nodig hebben. De draagbaarheid, displaykwaliteit en AI-aangedreven functies maken het een uitstekende keuze voor lichte productiviteit en multimediaconsumptie. De beperkingen in prestaties en poortselectie kunnen echter uitdagingen vormen voor gebruikers met meer veeleisende eisen. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk, veelzijdig apparaat voor dagelijks gebruik, kan de Surface Go 3 de ideale keuze zijn.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 5 tot 7 dagen

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Uiterlijk 29 februari in huis

  Bekijk prijs

  4. Acer Swift 3 OLED (2022)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Acer Swift 3 OLED (2022)

  • list plusIndrukwekkend OLED-scherm met HDR-ondersteuning voor een meeslepende kijkervaring
  • list plusKrachtige prestaties voor dagelijkse taken en lichte foto-/videobewerking
  • list plusConcurrerende prijsstelling, waardoor het een budgetvriendelijke optie is

  Nadelen Acer Swift 3 OLED (2022)

  • list plusBeschikbaarheidsproblemen met frequente uitverkoop in de VS en beperkte beschikbaarheid in andere regio's
  • list plusOntbreekt een SD-kaartlezer, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers

  Beoordeling

  9.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  9.07
  Functionaliteit
  8.66
  Gebruiksgemak
  9.42
  Ik ben dol op de Acer Swift 3 OLED (2022)! Met zijn betaalbare prijs van $1,300 biedt deze ultrabook een geweldige mix van prestaties, draagbaarheid en een geweldige display. Het zilveren design ziet er strak uit en met aansluitingen zoals Thunderbolt 4, HDMI 2.1 en USB 3.2 Gen 1 ben ik altijd verbonden. Maar het meest indrukwekkende is het adembenemende OLED-scherm met HDR-ondersteuning, waardoor mijn werk en ontspanning een meeslepende ervaring worden, inclusief gaming in het lagere tot middelste bereik.

  Met een Intel Core i7 CPU en Intel Iris Xe Graphics biedt de Swift 3 OLED geweldige prestaties voor dagelijkse taken en lichte foto-/videobewerking, waardoor hij perfect is voor studenten zoals ik. Het is licht en draagbaar, en met de snellaad batterij kan ik hem in slechts 30 minuten opladen voor 4 uur gebruik. Geweldig voor studenten die altijd onderweg zijn!

  Het enige nadeel is dat de laptop soms lastig verkrijgbaar is in de VS en andere regio's. Maar de waarde die je krijgt voor de prijs is echt geweldig, vooral met het prachtige OLED-scherm en de CPU-prestaties. Het is een geweldige keuze voor werk en ontspanning, inclusief gaming in het lagere tot middelste bereik.

  Vergeleken met zijn voorgangers en concurrenten valt de Swift 3 OLED op met zijn betaalbare prijs, geweldige OLED-scherm en sterke prestaties. Het aluminium design, tweede SSD-slot en Thunderbolt 4 ondersteuning maken hem extra aantrekkelijk. Maar het ontbreken van een SD-kaartlezer kan een beperking zijn voor sommige gebruikers.

  Al met al is de Acer Swift 3 OLED (2022) een geweldige keuze voor studenten die op zoek zijn naar een veelzijdige en betaalbare laptop. Met zijn geweldige display, sterke prestaties en goede prijs maakt hij echt indruk. Ondanks beschikbaarheidsproblemen is de Swift 3 OLED een overtuigende optie voor studenten die een betrouwbare en draagbare laptop zoeken voor verschillende academische en ontspannende activiteiten.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs

  5. HP Spectre x360 (2022)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  8.8 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.84
  Functionaliteit
  8.6
  Gebruiksgemak
  9.05
  Ik ben zeer enthousiast over de HP Spectre x360 (2022), een uitstekende keuze voor studenten vanwege de indrukwekkende combinatie van kracht, draagbaarheid en veelzijdigheid. Met zijn strakke ontwerp, hoogwaardige display en diverse configuratieopties voldoet deze laptop aan verschillende behoeften. Het 13,5-inch OLED-touchdisplay met een resolutie van 3.000 x 2.000 biedt levendig contrast en diepe zwartniveaus, waardoor het ideaal is voor creatieve taken. Volgens Tom's Guide heeft het apparaat een premium en veelzijdig gevoel, met een unieke poortindeling en een relatief slanke en draagbare behuizing, waardoor het geschikt is voor professionals en studenten die onderweg zijn.

  De prestaties van de laptop zijn indrukwekkend, met solide ventilatie en een batterijlevensduur tot acht uur, zodat het kan voldoen aan de eisen van de dagelijkse routine van een student. Volgens TechRadar presteert het goed voor games met lage en middelmatige specificaties, waardoor het voldoet aan de entertainmentbehoeften van studenten. Het is echter belangrijk op te merken dat het touchpad gevoeligheidsproblemen kan hebben, zoals benadrukt door TechRadar, wat een potentiële beperking kan zijn voor gebruikers die hier sterk op vertrouwen.

  Ondanks de hoge startprijs biedt de HP Spectre x360 (2022) diverse configuratieopties, zodat gebruikers de specificaties naar hun wensen kunnen aanpassen. Zoals Laptop Mag vermeldt, begint het basismodel bij $1.649, maar een huidige korting van $500 maakt het meer betaalbaar, waardoor het een eersteklas optie is voor studenten die een hoogwaardige en krachtige laptop zoeken. Het 360-graden scharnierontwerp verhoogt verder de aantrekkingskracht, doordat het flexibiliteit biedt voor verschillende gebruiksscenario's, van aantekeningen maken in de les tot het presenteren van projecten in tabletmodus.

  In vergelijking met zijn voorgangers heeft de HP Spectre x360 (2022) een prachtig OLED-scherm met ultradunne randen, zoals benadrukt door TechRadar, waardoor de visuele ervaring voor gebruikers wordt verbeterd. Deze evolutie onderscheidt het van eerdere modellen en benadrukt de toewijding om topkwaliteit display te leveren.

  In vergelijking met andere laptops in zijn categorie onderscheidt de HP Spectre x360 (2022) zich door zijn combinatie van premium ontwerp, krachtige prestaties en een veelzijdige 2-in-1 vormfactor. Ondanks de hogere startprijs maken de kortingsaanbiedingen het een overtuigende optie voor studenten die op zoek zijn naar een hoogwaardige, allround laptop.

  Kortom, de HP Spectre x360 (2022) blinkt uit als een eersteklas laptop voor studenten, met een premium ontwerp, indrukwekkend display en solide prestaties. De potentiële beperkingen, zoals gevoeligheidsproblemen van het touchpad, worden overschaduwd door zijn algehele sterke punten, waardoor het een waardevolle investering is voor studenten die op zoek zijn naar een laptop die naadloos kan overschakelen van productiviteitstaken naar entertainment en creatieve bezigheden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  6. HP Spectre x360 13.5″

  Loading ...

  Voordelen HP Spectre x360 13.5″

  • list plusElegant design

  Nadelen HP Spectre x360 13.5″

  • list plusBeperkte poortopties
  • list plusIets zwaardere bouw

  Beoordeling

  8.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.77
  Functionaliteit
  8.74
  Gebruiksgemak
  8.71
  Met de HP Spectre x360 13.5" laptop ben ik als student helemaal klaar voor een veelzijdige en krachtige computerervaring. Het apparaat heeft een gerecycled aluminium behuizing en een 13.5-inch 3:2 OLED touchscreen met dunne randen, wat zorgt voor een levendig en meeslepend display. Met zijn 360-graden scharnieren, stylus en zachte hoes is het de perfecte metgezel voor mijn studie. Laptop Mag merkt op: "Het ontwerp, de prestaties en het scala aan functies maken het een overtuigende keuze in de categorie 2-in-1 laptops."

  Dankzij de Intel Core i7-1255U processor, 16GB RAM en 1TB PCIe NVMe SSD biedt de HP Spectre x360 13.5" krachtige prestaties die geschikt zijn voor multitasking, content creatie en academische doeleinden. Volgens Tom's Hardware heeft het een "ruim touchpad" en een verlicht toetsenbord, aangevuld met verschillende poorten, waaronder Thunderbolt 4 en USB Type-A, die tegemoetkomen aan diverse connectiviteitsbehoeften. Bovendien verbeteren beveiligingsfuncties zoals een vingerafdruklezer, webcam sluiter en geavanceerde beveiligingssoftware de algehele gebruikerservaring.

  In vergelijking met zijn voorganger, de HP Spectre x360 13 (2021), verbetert het 2022 model de prestaties en de kwaliteit van het display, met een meer meeslepend en levendig OLED touchscreen. Ondanks dat het iets zwaarder en dikker is dan sommige concurrenten, maken het ontwerp, de prestaties en de beveiligingsfuncties het een opvallende keuze. Zoals benadrukt door Laptop Mag, biedt het mogelijk niet de meest uitgebreide poortopties.

  De HP Spectre x360 13.5" valt op in de markt door zijn verfijnde ontwerp, krachtige prestaties en beveiligingsfuncties. Het concurreert gunstig in de categorie 2-in-1 laptops en biedt een premium gebruikerservaring die geschikt is voor zowel studenten als professionals.

  Hoewel de HP Spectre x360 13.5" uitblinkt in ontwerp, prestaties en beveiliging, kunnen de beperkte poortopties en iets zwaardere bouw enkele gebruikers misschien beperken. Toch maken zijn elegante esthetiek, krachtige interne hardware en veelzijdige gebruiksmogelijkheden het tot een topkeuze voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige laptop met een premium ontwerp en robuuste beveiligingsfuncties.

  Verkrijgbaar bij:

  7. Apple iPad Air (2022)

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.3
  Functionaliteit
  7.9
  Gebruiksgemak
  8.76
  De Apple iPad Air (2022) is een krachtige optie voor studenten met zijn M1-kracht en strakke design. Met een prijs van $599 voor de 64GB configuratie met Wi-Fi, beschikt het over een 10.9-inch Liquid Retina display dat levendige kleuren en details levert. De tablet heeft een USB-C poort voor opladen en randapparatuur, maar mist een koptelefoonaansluiting. Recensenten prijzen het design en de displaykwaliteit, met Tom's Guide die opmerkt: "Het design blijft slank en elegant," en CNET die zijn "uitstekende grootte" prijst. De M1-chip, de zoomende Center Stage front camera en optionele 5G-connectiviteit zijn benadrukt als belangrijke verkooppunten, waardoor de iPad Air 2022 op gelijke hoogte staat met de iPad Pro. Echter, CNET wijst op de beperkingen van iPadOS in vergelijking met een Mac of PC, met name voor taken zoals foto bewerking en multitasking, en suggereert dat de prestaties van de M1-processor mogelijk niet zo'n dramatische sprong zijn als bij Macs.

  Hoewel de iPad Air 2022 uitblinkt op verschillende gebieden, heeft het beperkingen als het gaat om het vervangen van een laptop, met name voor taken die uitgebreide functionaliteit vereisen. Het Magic Keyboard wordt geprezen om zijn solide prestaties, maar Tom's Guide benadrukt zijn kleine formaat, wat aangeeft dat het mogelijk niet geschikt is voor langdurig gebruik. Bovendien wordt de efficiëntie van het platform bij taken zoals foto bewerking en multitasking belemmerd door beperkingen in schermformaat en softwarefuncties. Zoals Tony Polanco aangeeft in Tom's Guide, "iPadOS ondersteunt essentiële toepassingen, [maar] het staat voor uitdagingen op het gebied van werk-efficiëntie," waarbij het uiteindelijk niet in staat is om een laptop volledig te vervangen.

  In vergelijking met zijn voorganger, het 2020 model, behoudt de iPad Air (2022) zijn startprijs en biedt het opties voor meer opslag en 5G-connectiviteit. Echter, er zijn klachten over de bouwkwaliteit opgemerkt. Daarnaast is de afwezigheid van Mini LED en een snellere verversingssnelheid in de display benadrukt, wat wijst op ruimte voor verbetering. Ook is het potentieel voor een bijgewerkte iPad Pro en de toevoeging van 5G in de iPad Air besproken, met de kanttekening dat het mogelijk geen significante snelheidsverbeteringen biedt op veel gebieden, zoals vermeld in de CNET review.

  In de wereld van studentenlaptops, valt de Apple iPad Air (2022) op door zijn draagbaarheid, krachtige M1-chip en indrukwekkende displaykwaliteit. Echter, zijn beperkingen bij het vervangen van een traditionele laptop voor bepaalde taken, gecombineerd met de behoefte aan verdere verbeteringen in displaytechnologie en iPadOS, positioneren het als een aanvullend apparaat in plaats van een volledige laptopvervanger. Voor studenten die een veelzijdig apparaat zoeken voor notities, onderzoek en multimediaconsumptie, biedt de iPad Air (2022) een overtuigende optie, maar degenen die uitgebreide productiviteit en multitaskingmogelijkheden nodig hebben, zullen mogelijk teleurgesteld zijn.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Bol.com

  Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs

  8. Apple iPad Air

  Loading ...

  Voordelen Apple iPad Air

  • list plusIndrukwekkende prestaties met de M1-chip
  • list plusHoogwaardige frontcamera met Center Stage
  • list plusDraagbare vormfactor voor productiviteit onderweg

  Nadelen Apple iPad Air

  • list plusOntbreekt enkele functies die te vinden zijn in de nieuwste iPhone en iPad Pro
  • list plusBeperkingen van iPadOS voor dagelijkse activiteiten
  • list plusNiet zo'n significante prestatieverschil van de A14-chip als verwacht

  Beoordeling

  8.3 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.62
  Functionaliteit
  8.35
  Gebruiksgemak
  7.81
  De Apple iPad Air 2022 is een overtuigende optie voor studenten, met indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid. Met de M1-chip is deze iPad een sterke concurrent, die de iPad Pro evenaart. De snelle processor en de Center Stage frontcamera maken het een uitstekende keuze. Het scherm wordt zeer geprezen, ondanks het ontbreken van enkele functies die te vinden zijn in de nieuwste iPhone en iPad Pro. Toch zijn er enkele beperkingen, zoals de plaatsing van de camera en de vermeende beperkingen van iPadOS. Volgens een recensie van CNET biedt de iPad Air een laptopachtige ervaring, maar met enkele beperkingen. De prestaties van de M1-processor worden zeer geprezen, hoewel het verschil met de A14-chip niet zo significant is als verwacht.

  In vergelijking met zijn voorganger, de iPad Air 2021, biedt de nieuwe M1-chip van het model vrijwel identieke prestaties als de iPad Pro, zoals benadrukt in een recensie van MacRumors. De optionele 5G-ondersteuning en de geüpgradede 12-megapixel frontcamera met Center Stage vergroten verder zijn aantrekkingskracht. De recensie benadrukt echter dat de beperkingen van iPadOS gebruikers kunnen belemmeren om zijn mogelijkheden volledig te benutten voor alledaagse activiteiten.

  De primaire gebruiksscenario's van de iPad Air 2022 sluiten aan bij de behoeften van studenten, met een krachtige processor voor multitasking, een hoogwaardige frontcamera voor videogesprekken en een draagbaar formaat voor productiviteit onderweg. Zoals opgemerkt door CNET, lijkt het op een laptop en is het geschikt voor een breed scala aan taken, van notities maken tot mediaconsumptie.

  Wat betreft concurrentie heeft de iPad Pro een voorsprong met aanvullende functies zoals dubbele achtercamera's en lidar, evenals potentiële toekomstige updates. Mensen die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies zouden de iPad Pro geschikter kunnen vinden, zoals gesuggereerd in de recensie van CNET. Voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige, veelzijdige en relatief budgetvriendelijke optie, springt de iPad Air 2022 eruit als een uitstekende keuze.

  Al met al excelleert de Apple iPad Air 2022 in het bieden van indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid, waardoor het een topkeuze is voor studenten. Zijn M1-chip, hoogwaardige frontcamera en laptopachtige ervaring maken het een uitstekende keuze. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen van iPadOS en deze afwegen tegen de sterke punten van het apparaat. Zoals vermeld door MacRumors, is de iPad Air 2022 goed geschikt voor veeleisende taken, maar wordt mogelijk niet volledig benut voor alledaagse activiteiten. Over het algemeen is het een overtuigende optie, vooral voor studenten die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties en draagbaarheid tegen een redelijke prijs.

  Verkrijgbaar bij:

  9. Amazon Fire HD 10 Kids

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Amazon Fire HD 10 Kids

  • list plusBetaalbare prijs

  Nadelen Amazon Fire HD 10 Kids

  • list plusMisschien niet de snelste presteerder

  Beoordeling

  8.1 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  8.46
  Functionaliteit
  8.48
  Gebruiksgemak
  7.57
  Ik ben enthousiast over de Amazon Fire HD 10 Kids (13e Gen, 2023), een betaalbare en veelzijdige tablet die perfect is voor studenten. Met een opslagcapaciteit van 32GB en een prijs van $140, biedt deze tablet veel waar voor je geld. De stevige plastic behuizing ligt comfortabel in de hand en het 10,1-inch scherm zorgt voor een geweldige kijkervaring. Hoewel het niet de snelste is in zijn categorie, is het zeker een aantrekkelijke keuze voor prijsbewuste consumenten.

  Volgens Tom's Guide is de tablet slank en licht, met een stevige plastic behuizing die comfortabel is om vast te houden en te gebruiken. Dit benadrukt het praktische en ergonomische ontwerp dat de bruikbaarheid verbetert, wat cruciaal is voor studenten die de tablet langdurig gebruiken. Met een microSD-sleuf voor uitbreidbare opslag is het ook handig voor het opslaan van educatief materiaal.

  De Amazon Fire HD 10 Kids (13e Gen, 2023) onderscheidt zich door zijn kindvriendelijke interface, ouderlijk toezicht en een duurzame case, waardoor het een ideaal hulpmiddel is voor studenten in hun leerproces. Met toegang tot een breed scala aan educatieve apps, boeken en video's biedt het een veelzijdig platform voor zowel entertainment als leren. Tegen een kleine meerprijs kunnen de lockscreen-advertenties worden verwijderd, wat de gebruikerservaring verder verbetert en aansluit bij de kosteneffectieve aard van het product.

  Vergeleken met andere tablets in dezelfde prijsklasse, valt de Amazon Fire HD 10 Kids (13e Gen, 2023) op door zijn betaalbaarheid en uitgebreide ouderlijke controle. Wat betreft pure snelheid is het misschien niet de beste keuze, maar voor studenten die prestaties boven kindvriendelijke functies stellen, zijn er andere tablets die meer geschikt zijn.

  Al met al is de Amazon Fire HD 10 Kids (13e Gen, 2023) een solide keuze voor studenten die op zoek zijn naar een betaalbare en veelzijdige tablet. Zijn robuuste behuizing, kindvriendelijke kenmerken en toegang tot een schat aan educatieve inhoud maken het een waardevol hulpmiddel voor leren en entertainment. Hoewel het misschien niet de snelste optie is, zet zijn aantrekkelijke prijs en ouderlijke controle het neer als een sterke concurrent in de categorie van budgetvriendelijke tablets.

  Verkrijgbaar bij:

  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs

  10. Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.09
  Functionaliteit
  7.36
  Gebruiksgemak
  8
  De Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) is een geschikte keuze voor studenten die op zoek zijn naar een draagbare, duurzame en visueel scherpe laptop voor schooltaken. Met zijn scherpe display, uitstekende webcam en indrukwekkende batterijduur is het ideaal voor schoolgebruik. Volgens RTINGS biedt het "draagbaarheid, een lange batterijduur, een scherp display en een uitstekende webcam," waarmee het essentiële vakjes afvinkt voor studenten. De CPU- en GPU-beperkingen kunnen echter de prestaties belemmeren bij veeleisende taken of gespecialiseerde software, waardoor het minder geschikt is voor dergelijke vereisten. De laptop wordt niet aanbevolen voor gaming vanwege de low-power CPU, geïntegreerde graphics en trage display-responstijd.

  Op het gebied van multimediaconsumptie staat de IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 bekend om zijn draagbaarheid, lange batterijduur en scherp display, wat een goede ervaring biedt voor mediaconsumptie. De speakers kunnen echter een gebrek aan bas hebben en een schel geluid produceren, wat de algehele multimedia-ervaring beïnvloedt. Als werkstation kan het moeite hebben met veeleisende taken en is het beperkt qua geheugen en opslag, terwijl het voor zakelijk gebruik als redelijk wordt beschouwd, met een scherp display en een goede batterijduur.

  Het ontwerp van de laptop richt zich op slankheid en lichtheid, met een plastic behuizing en een aluminium deksel, een compact ontwerp met een kleine touchpad en een verlicht toetsenbord. De connectiviteit omvat een enkele USB Type-C poort, twee USB Type-A poorten, HDMI 1.4 uitgang, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.1. Het display biedt een maximale helderheid van 329cd/m2 en 61% sRGB-dekking, geschikt voor algemeen gebruik. De audiokwaliteit is redelijk en de webcam levert goed belichte beelden met een ingebouwd privacyluik, wat de bruikbaarheid ervan voor online lessen en groepsprojecten verbetert.

  In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) zich door zijn indrukwekkende batterijduur, scherp display en draagbaarheid, waardoor het een sterke concurrent is voor studenten die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, veelzijdige laptop. De prestatiebeperkingen kunnen echter uitdagingen vormen voor degenen die veeleisende taken of gespecialiseerde software moeten uitvoeren, waardoor het essentieel is dat gebruikers hun specifieke behoeften overwegen voordat ze tot aankoop overgaan.

  In conclusie is de Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook 14 (2023) een overtuigende optie voor studenten die een budgetvriendelijke laptop zoeken met indrukwekkende draagbaarheid, beeldkwaliteit en batterijduur. Hoewel het misschien niet uitblinkt in het uitvoeren van veeleisende taken of gaming, maken de sterke punten op essentiële gebieden het tot een opmerkelijke overweging voor studenten die deze functies prioriteren.

  Wil je andere laptops verkennen die mogelijk verschillende sterke punten of mogelijkheden bieden?

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Bekijk bij bol.com

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Op voorraad

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

  Bestenu

  Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Laptops voor studenten. Er zijn immers 1116 verschillende aan te schaffen ...

  Bedankt voor het lezen!