Bestenu

Beste laptops voor studenten - feb. 2023

Met meer dan 1222 laptops voor studenten op de markt raak je snel het overzicht kwijt.
Hieronder vind je de beste laptops voor studenten op een rij

De top 10 beste laptops voor studenten

01Score: 9.9
Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver
Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver
Acer
Ga naar laagste prijs
02Score: 9.9
Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs
Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs
Lenovo
Ga naar laagste prijs
03Score: 9.8
HP 15s-eq3770nd - Laptop zilver
HP 15s-eq3770nd - Laptop zilver
HP
Ga naar laagste prijs
04Score: 9.8
Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs
Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs
Lenovo
Ga naar laagste prijs
05Score: 9.8
ASUS VivoBook M3502QA-BQ088W - Laptop grijs
ASUS VivoBook M3502QA-BQ088W - Laptop grijs
ASUS
Ga naar laagste prijs
06Score: 9.7
Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A grijs
Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A grijs
Apple
Ga naar laagste prijs
07Score: 9.7
ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs
ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs
ASUS
Ga naar laagste prijs
08Score: 9.7
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
ASUS
Ga naar laagste prijs
09Score: 9.7
Acer Aspire 3 A315-58-58C5 zilver
Acer Aspire 3 A315-58-58C5 zilver
Acer
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.6
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver
Samsung
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Studenten Koopgids

avatar-contour
Daan van Dijk

Daan van Dijk

Gepubliceerd op: Sep 02, 2022

Geupdate op: Oct 02, 2022


Verslagen typen, online colleges volgen en werkgroepen bijwonen – in je studententijd is een laptop je steun en toeverlaat. Een laptop heeft nogal wat specificaties waar je op wilt letten voordat je hem aanschaft. Deze koopgids helpt je bij het kiezen van de beste laptop voor studenten.

Wat is de levensduur van een laptop?

Experts schatten de gemiddelde levensduur van een laptop in op zo'n 3 tot 5 jaar. Hoe ouder de laptop, hoe meer ongemakken je in het gebruik tegenkomt.

De levensduur van een laptop is een belangrijk aspect. Zo is een laptop van € 500 op de lange termijn wellicht veel voordeliger dan eentje van € 200 die na 2 jaar al stuk is.

Heb je te maken met een van de volgende punten? Dan ben je toe aan een nieuwe laptop.

 • Het downloaden van software-updates is niet meer mogelijk. Na een aantal jaren ondersteunt je laptop de nieuwste versie van Windows, macOS of Chrome OS niet meer. Vooral voor de veiligheid van je laptop is het missen van software-updates problematisch. 
 • De ventilatoren in je laptop draaien al bij de kleinste taak op volle toeren. Dit is een teken dat de hardware moeite heeft om (recentere) software te draaien.
 • Je laptop wordt traag. Ook dit is een teken dat de hardware de taken van je software slecht aankan. Opstarten, afsluiten en programma's laden duren hierdoor erg lang. 
 • De laptop heeft veel reparaties nodig. Met regelmatige onderhoudsbeurten is de levensduur van een laptop flink te verlengen. Wanneer de reparaties bij elkaar duurder worden dan de aanschaf van een nieuwe laptop, weet je dat het tijd is voor een nieuwe.

Wat is een geschikte laptop voor studenten?

Voor studenten is een laptop met een lange batterijduur en de best mogelijke draagbaarheid het belangrijkst. Zo neem je de laptop gemakkelijk mee naar de volgende les en hoef je hem niet om de haverklap op te laden.

Een student vraagt om andere specificaties in een laptop dan een gamer of een grafisch bewerker. Over het algemeen zijn laptops voor studenten weinig geavanceerd. Gelukkig is dit ook de bedoeling! Een betrouwbare, eenvoudige laptop die de klus klaart is wat je als student nodig hebt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de prijzen acceptabel blijven.

Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke situatie. Moet je als student veel programmeren of foto's en/of video's bewerken? Dan geldt het bovenstaande niet. Check dus altijd even bij je opleiding of je laptop aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Studeer je, maar is gamen een serieuze hobby van je? De beste gaming-laptop zorgt voor de optimale speelervaring! 

Met welke specificaties moet je rekening houden?

Besturingssysteem

Via je besturingssysteem regel je al je taken op je laptop. De bekendste zijn Windows, macOS en Chrome OS. Welke het beste werkt, ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld al jaren gewend aan een MacBook? Dan raad ik je niet aan ineens over te stappen op Windows.  

Goede Chromebooks die draaien op Chrome OS zijn ideaal voor studenten, maar bedenk wel dat deze veel softwareprogramma's niet ondersteunt. Moet je voor de studie met bepaalde computerprogramma's aan de slag? Dan is een Chrome OS niet de beste keuze. 

Scherm

Een lange schooldag staat bijna synoniem aan lang naar je scherm kijken. Bespaar hier dus niet op! In laptopschermen zitten nogal wat kwaliteitsverschillen. 

De schermgrootte van een laptop wordt gemeten in inches. De meest voorkomende onder laptops voor studenten is die met een diagonaal van 13 inch. Dit is lekker compact en past perfect in een rugtas. Schermen van 15 inch of meer zijn daarom af te raden. 

De resolutie geeft aan hoeveel pixels het scherm zowel horizontaal, als verticaal weergeeft. Ik raad je aan voor een resolutie van 1920 × 1080 pixels te kiezen. Een lagere resolutie is van slechtere kwaliteit en is vervelend om lang naar te kijken. Aan de andere kant bieden hogere resoluties geen meerwaarde voor een studentenlaptop.

Check ook of het scherm van de laptop een touchscreen heeft! Dit is ideaal voor het maken van aantekeningen en switchen tussen je vele openstaande tabbladen. Voor studenten is een laptop met touchscreen zeker een pre.

Processor 

De processor (CPU) is grotendeels verantwoordelijk voor de snelheid van je laptop. Zie het als het brein van je computer. Een processor bepaalt hoe snel je applicaties draaien. Voor de doorsnee studie heb je gelukkig geen geavanceerde processor nodig, die je bijvoorbeeld wel in een gaming-laptop vindt. Het beste is dan ook hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. 

Een belangrijk kwaliteitscriterium van een processor is de kloksnelheid. De kloksnelheid vertelt hoe snel de CPU taken uitvoert. 1 Hz aan kloksnelheid, betekent één bewerking per seconde. Tegenwoordig wordt de kloksnelheid aangeduid in GHz (1 miljard Hz) en variëren ze tussen ongeveer 1 en 4 GHz.

Het aantal processorkernen van in een CPU geeft aan hoeveel taken je laptop tegelijkertijd uitvoert. Een CPU bestaat uit minstens twee processorkernen (dual-core) en is voor browsen, tekstverwerking en college volgen voldoende. 

Voordelige, dual-core processors met kloksnelheden tussen 1,1 - 2,8 GHz zijn voor een reguliere student prima. Sommige studenten hebben echter betere hardware nodig. Doe je aan grafisch design, werk je aan databases of voer je voor je studie veel analyses uit? Neem dan een CPU met minstens vier kernen (quad-core) en eenkloksnelheid van minimaal 3,5 GHz.

RAM

Deelnemen aan (online) werkgroepen, aantekeningen maken, je mail verversen – en dat allemaal tegelijk. Het werkgeheugen (of RAM) is een tijdelijke opslag, waardoor je snel wisselt tussen verschillende taken op je laptop. 

Vergelijk RAM met je eigen kortetermijngeheugen. Weet je nog wat je vorige week dinsdag hebt gegeten? Waarschijnlijk niet! Weet je wel nog wat je zojuist hebt gelezen over wat RAM is en waarvoor het dient? RAM werkt net zo. Alleen data die de processor snel nodig heeft, slaat het werkgeheugen op. Je laptop wist deze data weer, zodra de processor het niet meer nodig heeft. 

8 GB aan werkgeheugen is voor een laptop voor je studie doorgaans voldoende. Bij Chromebooks kom je ook nog weg met 4 GB, omdat het zo'n licht besturingssysteem is met even lichte apps.

Batterijduur

Hoelang een laptop met een volle accu meegaat, ligt aan de kracht van de batterij en je computergebruik. Het is belangrijk dat je gedurende de schooldag zonder stopcontact uit de voeten kan. Ga op zijn minst voor een geschatte batterijduur van 12 uur, dan zit je veilig. 

Check voor de batterijduur altijd even de reviews. In de praktijk valt de batterijduur namelijk nog wel eens tegen.

Opslag

Waarschijnlijk zijn tekstbestanden de voornaamste data die je als student opslaat. Met 128 GB opslag moet je voldoende hebben. Dit ligt anders wanneer je hele fotocollecties, films of programma's wilt opslaan. Minimaal 512 GB aan opslag ligt in het laatste geval meer in je straatje.  

Voor de opslag heb je de keuze uit een traditionele harde schijf (HDD)en een SSD. De HDD gebruikt een draaiende schijf voor het schrijven en lezen van data. De bewegende onderdelen van de HDD maken hem relatief langzaam en kwetsbaar. De SSD bevat geen bewegende onderdelen, maar gebruikt een geheugenchip. Dit maakt de SSD sneller en stabieler dan de HDD. 

SSD is hier de winnaar, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan. 

hero illustration

Hoe komt deze fantastische laptop voor studenten opsomming tot stand..?

De wereld verandert... en dus de het winkelonderzoek naar de beste laptop voor studenten ook!
Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over laptops voor studenten, maar nu assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle laptops voor studenten die te bestellen zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke laptops voor studenten het best over de toonbank gaan
illustration
Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de nieuwste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van laptops voor studenten stelt hij deze reeks samen!
Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen op social media!
illustration
hero illustration

De beste laptops voor studenten in een makkelijke lijst

1 - Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver

 • list plusDe Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusDoor de compacte formaat past deze laptop gemakkelijk in een zestig liter rugtas.
 • list plusHet heeft heldere kleuren wat het aantrekkelijk maakt voor zakelijke gebruikers.

Nadelen Acer Aspire 3 A315-58-36U6 zilver

 • list plusSommige gebruikers kunnen worden beperkt door het ontbreken van een mini HDMI-poort.
 • list plusDe bezorging van deze laptop kan beter.
 • list plusEr staat niet op de doos dat het breekbaar is, wat een potentieel gevaar kan zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.8
Gebruiksgemak
9.8

Multitasken van dagelijkse taken met voldoende opslag en goede beeldkwaliteit: Deze Acer Aspire 3 A315-58-36U6 laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Onze specialist adviseert deze laptop voor - Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. - Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. - Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. - Bewerken van jouw vakantiefoto's: de processor biedt voldoende snelheid. Ben je van plan om in Photoshop te werken? Dan raden we je een laptop aan met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: - Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. - Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. - Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De 11e generatie Intel Core i3 processor zorgt ervoor dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Laptops met de Elfde generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 30 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home S. - De behuizing is gemaakt van Kunststof - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een qwerty toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2 - Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

 • list plusDeze laptop heeft een sterke processor, waardoor hij efficiënt is.
 • list plusHet beeldscherm heeft dunne zijranden, waardoor het een modern uiterlijk heeft.
 • list plusDe laptop heeft een lange batterijduur, waardoor hij geschikt is om langdurig mee te werken.

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

 • list plusHet gebruik van plastic voor de behuizing betekent dat de laptop minder stevig is dan andere materialen.
 • list plusEr is geen ethernet aansluiting, waardoor er geen verbinding kan worden gemaakt met een kabel.
 • list plusHet beeldscherm is low budget, waardoor de kleurweergave en de helderheid minder goed zijn.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.6

Snel multitasken van zwaardere taken met veel opslag en goede beeldkwaliteit: Deze Lenovo laptop adviseren wij voor het bekijken van je favoriete films en series. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Fotobewerking: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 5 processor zorgt ervoor dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 10 - De behuizing is gemaakt van Aluminium - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - HP 15s-eq3770nd - Laptop zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP 15s-eq3770nd - Laptop zilver

 • list plusEen voordeel van deze laptop voor studenten is dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusDeze laptop voor studenten heeft een lange batterijduur.
 • list plusDeze laptop voor studenten start snel op.

Nadelen HP 15s-eq3770nd - Laptop zilver

 • list plusDeze laptop voor studenten heeft een zwakke behuizing.
 • list plusDaarnaast heeft deze laptop voor studenten soms problemen met het starten.
 • list plusTot slot heeft deze laptop voor studenten een lage betrouwbaarheid.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.3

Deze HP 15s-eq3770nd laptop is geschikt voor het typen van verslagen en het maken van presentaties. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en 16GB RAM. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Fotobewerking: de processor is hiervoor snel genoeg. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 7 processor zorgt ervoor dat taken snel worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van kunststof. Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

 • list plusDeze laptop heeft een langer batterijduur, wat betekent dat je langer kunt werken zonder stroomvoorziening.
 • list plusDe prijs/kwaliteit verhouding is goed.
 • list plusHet is een sneller laptop en kan meerdere taken tegelijk aan.

Nadelen Lenovo V15 82NB003LMH - Laptop grijs

 • list plusDe behuizing is kwetsbaar, wat betekent dat het vatbaar is voor schade door stoten of vallen.
 • list plusDe laptop is niet zwaar of grof, wat betekent dat het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusEr zijn geen extra functies, wat betekent dat je geen toegang hebt tot extra opties zoals een touchpad of webcam.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.9

Multitasken van zwaardere taken met voldoende opslag en goede beeldkwaliteit: Deze Lenovo V15 laptop is geschikt voor studie: verslagen typen, presentaties maken en meerdere tabbladen naast elkaar hebben staan. De laptop is voorzien van Windows 10 Pro, voor optimale beveiliging en productiviteit. Dankzij het grote scherm heb je veel ruimte op je bureaublad. Onze specialist adviseert deze laptop voor: - Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. - Verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. - Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. - Licht bewerken van foto's: de processor biedt voldoende snelheid. Ben je van plan om in Photoshop te werken? Dan raden we je een laptop aan met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: - Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. - Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. - Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De snelle 10e generatie Intel Core i5 processor zorgt ervoor dat zware taken snel worden uitgevoerd. Laptops met de tiende generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 30 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 10 Pro voor optimale beveiliging. - De behuizing is gemaakt van kunststof - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - ASUS VivoBook M3502QA-BQ088W - Laptop grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.8

Deze ASUS VivoBook M3502QA-BQ088W laptop is geschikt voor het werken in Excel en het schrijven van verslagen. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Dankzij het verlichte toetsenbord is werken in donkere ruimtes geen enkel probleem. "Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Bewerken van jouw vakantiefoto's: de processor biedt voldoende snelheid. Ben je van plan om in Photoshop te werken? Dan raden we je een laptop aan met minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De AMD Ryzen 5 processor zorgt ervoor dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van aluminium. Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6 - Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A grijs

 • list plusDeze laptop is voorzien van een sterke M1 chip voor hoge prestaties.
 • list plusHet design is modern en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusZakelijke gebruikers kunnen profiteren van de langere batterijduur van deze laptop.

Nadelen Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A grijs

 • list plusMet slechts twee USB-C poorten biedt deze laptop beperkte aansluitmogelijkheden.
 • list plusDe lage resolutie van de webcam maakt deze laptop minder geschikt voor professionele video-conferenties.
 • list plusDe prijs van de laptop is relatief hoog in vergelijking met andere modellen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.3
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.7

Deze Macbook Air is geschikt voor alledaagse taken en is het dunste en lichtste notebook ooit gemaakt door Apple. Voorzien van een krachtige Apple M1 chip, True Tone Retina beeldscherm, Magic Keyboard, Touch ID vingerafdruksensor en een batterijduur tot wel 18 uur lang. Sneller en betere prestaties De Apple M1 processor is speciaal ontworpen voor de Macbook. De processor is energiezuiniger en veel krachtiger dan de Intel processoren die voorheen in de oude modellen zaten. Met deze nieuwe kracht draaien zware grafische programma's zoals Photoshop zeer soepel en kan je makkelijk meerdere taken tegelijkertijd aan. Met de toonaangevende efficiëntie van de M1-chip levert MacBook Air verbluffende prestaties zonder ventilator. Nu voert een aluminium warmteverspreider de warmte af die het systeem genereert, dus hoe intensief de taak ook is, deze MacBook Air werkt volledig geruisloos. Mac OS Big Sur De Macbook Air 2020 is voorzien van het nieuwe besturingssystem Mac OS Big Sur. Het is ontwikkeld om het uiterste potentieel van de M1 processor te benutten. Ze werken samen om het hele systeem vlotter te maken. MacBook Air ontwaakt onmiddellijk uit de slaapstand. Dagelijkse taken, van bladeren door foto's tot bladeren door Safari gaat sneller. En jouw hardst werkende apps hebben allemaal toegang tot de stroom die ze nodig hebben. Samen met een prachtig nieuw ontwerp en de toonaangevende privacyfuncties bezit het over de beste beveiliging in zijn klasse. Ingebouwde beveiliging en privacy Een aanraking is voldoende om MacBook Air te vergrendelen of te ontgrendelen. Gebruik je vingerafdruk om een film te huren, een app te kopen of toegang te krijgen tot zaken als beveiligde documenten of systeeminstellingen zonder dat je jouw wachtwoord opnieuw hoeft in te voeren. En wanneer je online winkelt met Apple Pay, vult Touch ID jouw verzend- en factuurgegevens in zonder je kaartgegevens te delen. Verpakkingsinhoud: MacBook Air USB‑C‑lichtnetadapter van 30 W USB‑C-oplaadkabel (2 m) ℹ Goed om te weten - Thunderbolt aansluiting die DisplayPort functie ondersteunt. - Macbook Air komt met het Mac OS Big Sur besturingssyteem. - Dit model is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs

 • list plusDe ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs heeft een sterke processor en grafische kaart voor intensieve taken.
 • list plusDe laptop heeft een langere batterijduur voor productiviteit onderweg.
 • list plusNog een voordeel van de laptop is dat hij een hogere resolutie scherm heeft voor duidelijkheid en details.

Nadelen ASUS X515JA 15.6" FHD IPS grijs

 • list plusEen nadeel van de laptop is dat hij geen optische drive heeft voor compatibiliteit met oudere software.
 • list plusDe laptop heeft geen touchscreen voor flexibiliteit in de bediening.
 • list plusDe laptop heeft geen verwisselbare batterij voor mobiele gebruikers.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.6
Gebruiksgemak
8.3

Asus X515JA Gamkkelijk draagbaar. Moeiteloze productiviteit. één van werelds kleinste all-round 15" laptop. Of het nu gaat om werk of ontspanning, de ASUS X515JA is een laptop die krachtige prestaties en meeslepende beelden levert. Het NanoEdge-Beeldscherm heeft een brede kijkhoek van 178 graden en een matte anti-relfectie coating voor een echt aansprekende ervaring. Intern wordt hij aangedreven door een Intel Core i7-processor met 16GB RAM en beschikt hij over een Intel Iris Xe Graphics. De laptop is voorzien van 512GB opslag om al je favoriete foto's te kunnen opslaan. Met een totaal gewicht van slechts 1,8 kg is de uiterst draagbare ASUS X515JA de lichtgewicht laptop die gelijke tred houdt met uw snelle levensstijl. Hij ziet er ook nog eens goed uit, met zijn afwerking in Slate Grey. Het full-size verlichte toetsenbord op de ASUS X515Ja is perfect voor het werken in schemerige omgevingen. De ergonomisch ontworpen, robuuste constructie uit één stuk en de 1,4mm toetsindrukafstand zorgen voor een comfortabele typervaring. De ASUS X515 is uitgerust met de omkeerbare USB-C™ 3.2-poort, die met zijn ‘in elke stand’' ontwerp het aansluiten van apparaten zo gemakkelijk mogelijk maakt. Het levert bovendien gegevensoverdrachtssnelheden die tot 10x sneller zijn dan oudere USB 2.0-verbindingen! Ook zijn er USB 3.2 Type-A en USB 2.0 poorten, een HDMI-uitgang voor het moeiteloos en zonder problemen aansluiten van al uw huidige randapparaten, beeldschermen en projectors.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusEen voordeel van deze laptop voor studenten is dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.
 • list plusEen ander voordeel is dat het formaat handig is voor studenten die vaak onderweg zijn.
 • list plusDe laptop heeft een Intel Core i3 processor, wat betekent dat hij prima geschikt is voor het uitvoeren van taken.

Nadelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusDe laptop heeft een matige kwaliteit voor een relatief lage prijs.
 • list plusEen ander nadeel is dat de laptop geen extra functies heeft zoals een touchscreen of een hoge resolutie scherm.
 • list plusDe laptop heeft geen optische drive, wat betekent dat er geen cd's of dvd's afgespeeld kunnen worden.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.2

Deze ASUS X415EA-EB532W laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Dit formaat is perfect om veel mee te nemen, maar groot genoeg om comfortabel op te kunnen werken. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Fotobewerking: de processor is hiervoor niet snel genoeg. Wij adviseren minimaal een i7 processor of een aparte videokaart. Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De 11e generatie Intel Core i3 processor zorgt ervoor dat jouw dagelijkse taken vlot worden uitgevoerd. Laptops met de Tiende generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 30 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 14 inch biedt voldoende werkruimte en is klein genoeg om mee te nemen. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home S. Het is mogelijk kosteloos over te stappen naar Windows 11 Home. De behuizing is gemaakt van kunststof. Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler. Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - Acer Aspire 3 A315-58-58C5 zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Aspire 3 A315-58-58C5 zilver

 • list plusDeze laptop voor studenten heeft een duidelijke beeldschermresolutie van 1920 x 1080 pixels.
 • list plusEen ander voordeel is dat het een licht model is met een gewicht van slechts 1,8 kg.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het een zakelijk uiterlijk heeft en past in een zestig liter rugtas.

Nadelen Acer Aspire 3 A315-58-58C5 zilver

 • list plusEen nadeel van deze laptop voor studenten is dat er geen mini HDMI-aansluiting beschikbaar is.
 • list plusEen ander nadeel is dat de bezorging goed is maar kan beter.
 • list plusEen laatste nadeel is dat er geen optie is voor een touchscreen.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.8
Functionaliteit
7.8
Gebruiksgemak
8

Snel multitasken van zwaardere taken met veel opslag en goede beeldkwaliteit: Deze Acer Aspire 3 A315-58-58C5 laptop is geschikt voor het bekijken van je favoriete films en series. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. Dankzij het IPS scherm heb je een bredere kijkhoek en een realistische kleurweergave. Onze specialist adviseert deze laptop voor: Dagelijks gebruik: deze laptop is geschikt voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Studie: verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint.* Films en series kijken in Full HD: het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series. Fotobewerking in systemen zoals Photoshop: Dankzij de Intel Iris Xe Graphics is deze laptop goed genoeg om in photoshop te werken. Deze laptop wordt niet aanbevolen voor: Videobewerking: deze laptop beschikt niet over een aparte videokaart. Gaming: heeft niet de eigenschappen voor het spelen van de meest recente games. De snelle 11e generatie Intel Core i5 processor zorgt ervoor dat zware taken snel worden uitgevoerd. Laptops met de Elfde generatie Intel Core processoren leren en kunnen zich aanpassen aan je computergedrag. Hierdoor werkt de computer nog sneller en vloeiender. De Intel Iris Xe Graphics is de ideale onboard videokaart voor lichte grafische taken, zoals foto's bewerken in Photoshop. Dankzij 16 GB werkgeheugen ben je toekomstbestendig en is het mogelijk meerdere zware taken gelijktijdig uitvoeren. De 512 SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. Goed om te weten - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home - De behuizing is gemaakt van Kunststof - Deze laptop is niet voorzien van een DVD/CD speler - Deze laptop is voorzien van een qwerty toetsenbord

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

Loading..
Ga naar laagste prijs

Voordelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusDeze laptop voor studenten heeft een snelle Intel Core i7 processor.
 • list plusHet scherm heeft een hoge resolutie van 3200x1800 pixels.
 • list plusHij is licht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Nadelen Samsung Galaxy Book2 15 NP750XED-KC1NL zilver

 • list plusDe batterijduur is matig.
 • list plusHet geluid is redelijk.
 • list plusEr is geen optie om een CD of DVD in te voeren.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.3
Functionaliteit
7.2
Gebruiksgemak
7.8

De Samsung Galaxy Book 15 NP750XED-KC1NL is een 15 inch laptop die geschikt is voor fotobewerking. Door de combinatie van de toekomstbestendige 12e generatie Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto's en multitask je tussen lichte programma's, zoals Office. Daarnaast is de laptop uitgerust met Dolby Atmos speakers, die een helder geluid geven van hogere kwaliteit dan reguliere laptop luidsprekers. Op een zonnige dag ga je gerust met je laptop in de tuin zitten. Je hebt namelijk geen last van lichtinval met het anti-reflecterende scherm. Ook kan de laptop tegen een stootje door de aluminium behuizing.Advies van onze laptop specialistInternetten, mailen & tekstverwerken: geschiktFilms & series kijken: geschiktVideobellen: mogelijk, maar niet in full hdFoto's bewerken: geschiktVideo's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processorGamen: ongeschikt, minimaal een GTX 1050 videokaart Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 1 februari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor studenten. Er zijn namelijk 1222 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste