Wat is de beste laptop voor studenten van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 september, 2023

Het kopen van een goede laptop voor studenten is een moeilijke opdracht. Wat is de beste laptop voor studenten van 2023? Na het analyseren van 761 laptops voor studenten kwam de ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs als beste getest uit onze laptop voor studenten-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de laptops voor studenten, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 laptops voor studenten-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige laptop voor studenten-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste laptops voor studenten

1Score: 9.9
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Beste Laptop voor studenten voor 1. Algemeen gebruik
ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836
Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836
Lenovo
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.9
ASUS TUF F15 FX506HC-HN004W Gaming zwart
ASUS TUF F15 FX506HC-HN004W Gaming zwart
ASUS
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.9
Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs
Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs
Acer
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.9
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.9
HP Chromebook 14a-na0750nd - 14 zilver
HP Chromebook 14a-na0750nd - 14 zilver
HP
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.9
Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart
Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.9
HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart
HP
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.9
Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs
Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.9
Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs
Beste Laptop voor studenten voor 3. Technische studies
Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs
Lenovo
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Laptop voor Studenten Koopgids

Verslagen typen, online colleges volgen en werkgroepen bijwonen – in je studententijd is een laptop je steun en toeverlaat. Een laptop heeft nogal wat specificaties waar je op wilt letten voordat je hem aanschaft. Deze koopgids helpt je bij het kiezen van de beste laptop voor studenten.

Wat is de levensduur van een laptop?

Experts schatten de gemiddelde levensduur van een laptop in op zo'n 3 tot 5 jaar. Hoe ouder de laptop, hoe meer ongemakken je in het gebruik tegenkomt.

De levensduur van een laptop is een belangrijk aspect. Zo is een laptop van € 500 op de lange termijn wellicht veel voordeliger dan eentje van € 200 die na 2 jaar al stuk is.

Heb je te maken met een van de volgende punten? Dan ben je toe aan een nieuwe laptop.

 • Het downloaden van software-updates is niet meer mogelijk. Na een aantal jaren ondersteunt je laptop de nieuwste versie van Windows, macOS of Chrome OS niet meer. Vooral voor de veiligheid van je laptop is het missen van software-updates problematisch. 
 • De ventilatoren in je laptop draaien al bij de kleinste taak op volle toeren. Dit is een teken dat de hardware moeite heeft om (recentere) software te draaien.
 • Je laptop wordt traag. Ook dit is een teken dat de hardware de taken van je software slecht aankan. Opstarten, afsluiten en programma's laden duren hierdoor erg lang. 
 • De laptop heeft veel reparaties nodig. Met regelmatige onderhoudsbeurten is de levensduur van een laptop flink te verlengen. Wanneer de reparaties bij elkaar duurder worden dan de aanschaf van een nieuwe laptop, weet je dat het tijd is voor een nieuwe.

Wat is een geschikte laptop voor studenten?

Voor studenten is een laptop met een lange batterijduur en de best mogelijke draagbaarheid het belangrijkst. Zo neem je de laptop gemakkelijk mee naar de volgende les en hoef je hem niet om de haverklap op te laden.

Een student vraagt om andere specificaties in een laptop dan een gamer of een grafisch bewerker. Over het algemeen zijn laptops voor studenten weinig geavanceerd. Gelukkig is dit ook de bedoeling! Een betrouwbare, eenvoudige laptop die de klus klaart is wat je als student nodig hebt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de prijzen acceptabel blijven.

Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke situatie. Moet je als student veel programmeren of foto's en/of video's bewerken? Dan geldt het bovenstaande niet. Check dus altijd even bij je opleiding of je laptop aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Studeer je, maar is gamen een serieuze hobby van je? De beste gaming-laptop zorgt voor de optimale speelervaring! 

Met welke specificaties moet je rekening houden?

Besturingssysteem

Via je besturingssysteem regel je al je taken op je laptop. De bekendste zijn Windows, macOS en Chrome OS. Welke het beste werkt, ligt aan je persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld al jaren gewend aan een MacBook? Dan raad ik je niet aan ineens over te stappen op Windows.  

Goede Chromebooks die draaien op Chrome OS zijn ideaal voor studenten, maar bedenk wel dat deze veel softwareprogramma's niet ondersteunt. Moet je voor de studie met bepaalde computerprogramma's aan de slag? Dan is een Chrome OS niet de beste keuze. 

Scherm

Een lange schooldag staat bijna synoniem aan lang naar je scherm kijken. Bespaar hier dus niet op! In laptopschermen zitten nogal wat kwaliteitsverschillen. 

De schermgrootte van een laptop wordt gemeten in inches. De meest voorkomende onder laptops voor studenten is die met een diagonaal van 13 inch. Dit is lekker compact en past perfect in een rugtas. Schermen van 15 inch of meer zijn daarom af te raden. 

De resolutie geeft aan hoeveel pixels het scherm zowel horizontaal, als verticaal weergeeft. Ik raad je aan voor een resolutie van 1920 × 1080 pixels te kiezen. Een lagere resolutie is van slechtere kwaliteit en is vervelend om lang naar te kijken. Aan de andere kant bieden hogere resoluties geen meerwaarde voor een studentenlaptop.

Check ook of het scherm van de laptop een touchscreen heeft! Dit is ideaal voor het maken van aantekeningen en switchen tussen je vele openstaande tabbladen. Voor studenten is een laptop met touchscreen zeker een pre.

Processor 

De processor (CPU) is grotendeels verantwoordelijk voor de snelheid van je laptop. Zie het als het brein van je computer. Een processor bepaalt hoe snel je applicaties draaien. Voor de doorsnee studie heb je gelukkig geen geavanceerde processor nodig, die je bijvoorbeeld wel in een gaming-laptop vindt. Het beste is dan ook hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. 

Een belangrijk kwaliteitscriterium van een processor is de kloksnelheid. De kloksnelheid vertelt hoe snel de CPU taken uitvoert. 1 Hz aan kloksnelheid, betekent één bewerking per seconde. Tegenwoordig wordt de kloksnelheid aangeduid in GHz (1 miljard Hz) en variëren ze tussen ongeveer 1 en 4 GHz.

Het aantal processorkernen van in een CPU geeft aan hoeveel taken je laptop tegelijkertijd uitvoert. Een CPU bestaat uit minstens twee processorkernen (dual-core) en is voor browsen, tekstverwerking en college volgen voldoende. 

Voordelige, dual-core processors met kloksnelheden tussen 1,1 - 2,8 GHz zijn voor een reguliere student prima. Sommige studenten hebben echter betere hardware nodig. Doe je aan grafisch design, werk je aan databases of voer je voor je studie veel analyses uit? Neem dan een CPU met minstens vier kernen (quad-core) en eenkloksnelheid van minimaal 3,5 GHz.

RAM

Deelnemen aan (online) werkgroepen, aantekeningen maken, je mail verversen – en dat allemaal tegelijk. Het werkgeheugen (of RAM) is een tijdelijke opslag, waardoor je snel wisselt tussen verschillende taken op je laptop. 

Vergelijk RAM met je eigen kortetermijngeheugen. Weet je nog wat je vorige week dinsdag hebt gegeten? Waarschijnlijk niet! Weet je wel nog wat je zojuist hebt gelezen over wat RAM is en waarvoor het dient? RAM werkt net zo. Alleen data die de processor snel nodig heeft, slaat het werkgeheugen op. Je laptop wist deze data weer, zodra de processor het niet meer nodig heeft. 

8 GB aan werkgeheugen is voor een laptop voor je studie doorgaans voldoende. Bij Chromebooks kom je ook nog weg met 4 GB, omdat het zo'n licht besturingssysteem is met even lichte apps.

Batterijduur

Hoelang een laptop met een volle accu meegaat, ligt aan de kracht van de batterij en je computergebruik. Het is belangrijk dat je gedurende de schooldag zonder stopcontact uit de voeten kan. Ga op zijn minst voor een geschatte batterijduur van 12 uur, dan zit je veilig. 

Check voor de batterijduur altijd even de reviews. In de praktijk valt de batterijduur namelijk nog wel eens tegen.

Opslag

Waarschijnlijk zijn tekstbestanden de voornaamste data die je als student opslaat. Met 128 GB opslag moet je voldoende hebben. Dit ligt anders wanneer je hele fotocollecties, films of programma's wilt opslaan. Minimaal 512 GB aan opslag ligt in het laatste geval meer in je straatje.  

Voor de opslag heb je de keuze uit een traditionele harde schijf (HDD)en een SSD. De HDD gebruikt een draaiende schijf voor het schrijven en lezen van data. De bewegende onderdelen van de HDD maken hem relatief langzaam en kwetsbaar. De SSD bevat geen bewegende onderdelen, maar gebruikt een geheugenchip. Dit maakt de SSD sneller en stabieler dan de HDD. 

SSD is hier de winnaar, maar daar hangt wel een iets hoger prijskaartje aan. 

hero illustration

Hoe testen we laptops voor studenten?

Om de beste laptop voor studenten te ontdekken, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze laptop voor studenten-test hebben we 761 laptops voor studenten vergeleken.

illustration

Het eerste criterium in onze laptop voor studenten-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 externe expertwebsites waar we gegevens vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze laptop voor studenten-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen laptop voor studenten-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van de beste laptop voor studenten in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 761 laptops voor studenten te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste laptops voor studenten in een makkelijke lijst

1. Beste Laptop voor studenten voor 1. Algemeen gebruik: ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusDeze laptop heeft een snelle processor en is geschikt voor dagelijks gebruik.
 • list plusMet een lange batterijduur kun je langer werken zonder op te laden.
 • list plusDe laptop heeft een scherp en helder beeldscherm, wat zorgt voor een prettige kijkervaring.

Nadelen ASUS X415EA-EB532W - Laptop grijs

 • list plusBeperkte opslagruimte kan betekenen dat je externe opslag nodig hebt.
 • list plusDe laptop heeft geen aparte videokaart, waardoor het minder geschikt is voor zware grafische taken.
 • list plusDe laptop heeft een plastic behuizing, wat minder stevig aanvoelt dan een metalen behuizing.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
7.6

De ASUS X415EA-EB532W laptop is een fantastische keuze voor studenten die op zoek zijn naar een compacte en krachtige laptop. Het IPS-scherm zorgt voor een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave, waardoor films en series kijken in Full HD een genot is. Met een 11e generatie Intel Core i3 processor en 8 GB werkgeheugen kan deze laptop moeiteloos dagelijkse taken aan, zoals internetten, e-mailen en tekstverwerking. Dankzij de 256 GB SSD start de laptop binnen 30 seconden op, en werkt hij volledig stil en betrouwbaar.

Deze laptop is niet geschikt voor fotobewerking, videobewerking of gaming, maar dat is ook niet waarvoor hij bedoeld is. Het compacte formaat maakt hem perfect om mee te nemen naar college of de bibliotheek, terwijl het toetsenbord met QWERTY-indeling prettig typt. De batterijcapaciteit van 37 Wh is voldoende voor een hele dag gebruik zonder op te laden.

Wat deze laptop onderscheidt van andere laptops is de combinatie van krachtige prestaties, compact formaat en een scherpe prijs. Voor studenten die op zoek zijn naar een laptop die hun dagelijkse taken aankan en gemakkelijk mee te nemen is, is de ASUS X415EA-EB532W een uitstekende keuze.

Mijn persoonlijke mening is dat deze laptop een geweldige optie is voor studenten die op zoek zijn naar een krachtige en draagbare laptop. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de prestaties zijn indrukwekkend voor zo'n compacte machine. Het enige nadeel is dat hij niet geschikt is voor zwaardere taken zoals fotobewerking of gaming, maar dat is ook niet waarvoor hij bedoeld is. Al met al, een topkeuze voor studenten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

2. Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

 • list plusMet een lange batterijduur is deze Chromebook ideaal voor studenten die veel onderweg zijn.
 • list plusHet scherm is van hoge kwaliteit en heeft een goede resolutie, wat belangrijk is voor studenten die veel lezen en schrijven.
 • list plusEen lichtgewicht en draagbare Chromebook is ideaal voor studenten die veel moeten reizen.

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836

 • list plusHet toetsenbord is niet erg comfortabel om op te typen, wat vervelend kan zijn voor studenten die veel moeten typen.
 • list plusDe opslagruimte is beperkt, wat een probleem kan zijn voor studenten die veel bestanden moeten opslaan.
 • list plusDeze Chromebook heeft geen touchscreen, wat een nadeel kan zijn voor studenten die graag met een touchscreen werken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.8

Ben jij op zoek naar een Chromebook die geschikt is voor jouw basis taken zoals recepten opslaan en emailen? Dan is de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 perfect voor jou! Het unieke Full HD beeldscherm maakt deze Chromebook ideaal voor het kijken van films en series. Daarnaast beschikt deze Chromebook over een lange batterijduur en een anti-reflecterend beeldscherm.

Met een intern geheugen van 4GB en een opslagcapaciteit van 128GB heb je voldoende ruimte om al je bestanden op te slaan. Let wel op dat deze Chromebook vooral werkt via een WiFi-verbinding vanuit de Google One Cloud en dat je software en apps alleen kunt downloaden uit de Google Play store of Chrome Web Store.

Een groot voordeel van de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 is dat het een ChromeOS besturingssysteem heeft dat werkt zoals een smartphone, waardoor je met verschillende apps kunt werken. Dit maakt het gebruik van deze Chromebook anders dan bijvoorbeeld een Windows Laptop. Helaas beschikt deze Chromebook niet over een Touchscreen beeldscherm, 2-in-1 functies en een verlicht toetsenbord.

De Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 is ideaal voor studenten die op zoek zijn naar een betaalbare Chromebook die geschikt is voor basis taken. De lange batterijduur zorgt ervoor dat je de hele dag door kunt werken zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. Het enige nadeel is dat deze Chromebook niet altijd geschikt is voor op het netwerk van hogescholen, universiteiten of andere bedrijven.

Al met al is de Lenovo IdeaPad 3 Chromebook 14M836 een goede keuze voor studenten die op zoek zijn naar een betaalbare Chromebook met een Full HD beeldscherm en een lange batterijduur. Het besturingssysteem werkt intuïtief en je kunt er gemakkelijk verschillende apps op gebruiken. Houd er wel rekening mee dat deze Chromebook niet geschikt is voor alle netwerken en dat je vooral werkt via de Google One Cloud.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs

3. ASUS TUF F15 FX506HC-HN004W Gaming zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.9

Deze ASUS TUF F15 FX506HC-HN004W gaming laptop is perfect voor de instap gamer. Je speelt zo nu en dan wel eens Minecraft of FIFA 2021, maar alles op de allerhoogste grafische instellingen spelen, vind je niet zo belangrijk. Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Dankzij het verlichte toetsenbord is gamen in donkere ruimtes geen enkel probleem. Verder is het werkgeheugen van deze laptop uitbreidbaar. Hiermee kan je in de toekomst besluiten om je werkgeheugen te vergroten zodat je laptop nog meer taken tegelijkertijd aan kan. Je kunt de volgende games spelen op: High tot ultra-high grafische instellingen Sport spellen; zoals Fifa 2023 of NBA 2k23. Indie spellen; zoals Valheim, Hades en Slay the Spire. Middelmatige grafische instellingen RTS spellen; zoals Starcraft 2 en de Total War series. Avontuur spellen; zoals Cyberpunk 2077, de Fallout series of de Assassins Creed games. Simulatie/strategie spellen; zoals Crusader Kings 3, Cities: Skylines en Sims 4. MOBA spellen; zoals League of Legends en DOTA. MMO spellen; zoals World of Warcraft en Elder Scrolls online. Racing spellen; zoals de Forza series en F1 2022. Lage grafische instellingen First person shooter spellen; zoals Destiny 2, Warzone, Fortnite en PUBG. De betrouwbare Intel Core i5 processor van deze laptop zorgt ervoor dat jij redelijk tot goede prestaties kunt verwachten tijdens gaming. Verder komt deze 11e generatie processor met verbeterde kunstmatige-intelligentie prestaties in vergelijking tot de voorgaande generatie. Dit betekent dus een langere accuduur en betere prestaties voor jouw laptop. Met de NVIDIA GeForce RTX 3050 beschik jij over 4 GB aan snel GDDR6 videogeheugen, ruim 3800 vernieuwde CUDA cores en de mogelijkheid om gebruik te maken van de 2e generatie Ray Tracing en DLSS functionaliteit. Game op de hoogste instellingen in een resoluties van tot wel 1440p (QHD) en geniet van de zorgeloze prestaties van je videokaart. Hierdoor zijn jouw game werelden meeslepend. Dankzij 16 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld zware games spelen en deze gelijktijdig opnemen of streamen naar je vrienden. De 512 GB opslagcapaciteit biedt ruimte voor gemiddeld 10 games van 50 GB of 55 uur aan Full HD videomateriaal. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Deze laptop beschikt ook over een super vlot 144Hz display wat bijzonder prettig is bij het spelen van spellen waar snelheid en reflex van belang zijn zoals bij shooters en racing games. Een 15.6 inch scherm geeft jou een standaard ervaring. Niet te groot, niet te klein. Het Full HD-scherm biedt een prettige beeldkwaliteit voor het spelen van je games. Goed om te weten: - Deze laptop is voorzien van Windows 11 Home. - De behuizing is gemaakt van kunststof en aluminium. - Het werkgeheugen van deze laptop is uitbreidbaar. - Microsoft Office is niet inbegrepen bij de laptop. - Deze laptop heeft een kortere accuduur bij het spelen van games. - Deze laptop kan warm worden tijdens intensief gebruik. Gebruik een laptopstandaard om dit te verminderen. - De videokaart van deze laptop is geen Max-Q variant. - Deze laptop is voorzien van een QWERTY toetsenbord.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Acer Chromebook 314 14" Full-HD grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Het grote 14-inch scherm van de Acer Chromebook 314 is ontworpen voor productiviteit. Daarnaast heeft het scherm een smalle rand van 7,3 mm en is hij ideaal voor werk bij fel licht. Naast een lange batterijduur biedt de Chromebook een snelle Intel® CPU en WiFi 5-verbinding (802.11ac), zodat je in no time online bent. Toekomstbestendige processor Laag stroomverbruik en responsieve software zijn mogelijk dankzij de nieuwste Intel® processor. De hogere prestaties komen goed van pas bij grafische klassikale projecten, die soepeler verlopen zodat taken sneller worden uitgevoerd. Moeiteloze mobiliteit Deze Chromebook™ is kleiner dan een vel A4-papier en weegt maar ongeveer 1 kg. Je neemt hem dus moeiteloos overal mee naartoe. Je bent meteen klaar om de deur uit te gaan, want hij past gewoon in een kleine tas of rugzak. De hele dag batterij Met een batterijduur van tien uur [1] kun je lekker lang doorwerken. Na een keer opladen ben je de hele werkdag onder de pannen en kun je daarna zelfs nog even door. En doordat de krachtige batterij lang meegaat, hoef je ook geen adapter mee te nemen. De kracht van draadloos Intel® Gigabit WiFi en de strategisch geplaatste draadloze WiFi 5-antenne (802.11ac) met 2x2 MU-MIMO-technologie zorgen voor een krachtig, constant draadloos signaal. De MU-MIMO-standaard (Multi-User Multiple-Input en Multiple-Output) zorgt niet alleen voor sneller draadloos internet, maar maakt ook verbinding met meerdere draadloze apparaten tegelijk mogelijk. Flexibele connectiviteit Twee USB Type-C-poorten garanderen een supersnelle gegevensoverdracht. Daarnaast kun je moeiteloos video's streamen en is de batterij in een mum van tijd opgeladen. De omkeerbare USB 3.1 Type-C™-connector is aan beide kanten hetzelfde en dus gemakkelijk aan te sluiten. USB 3.1 is tien keer sneller dan USB 2.0. Naast de twee USB 3.1 Type-C-poorten zijn er ook twee USB 3.0 Type A-poorten en een microSD-sleuf voor extra opslagruimte. Blijf productief De korte opstarttijd, het gebruiksgemak, de sterke beveiliging en de lange batterijduur zijn enkele van de voordelen van Chrome OS. Opstarten duurt slechts acht seconden, zodat je sneller aan het werk kunt. De vereenvoudigde interface heb je snel onder de knie en de ingebouwde beveiliging tegen malware beschermt je tegen virussen. Dankzij het efficiënte stroomgebruik kun je bovendien de hele dag zonder adapter werken.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 10 juli in huis

Bekijk prijs

5. MEDION AKOYA E15415 Intel Core blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.3
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

Met de 15 inch Medion E15415 MD62479 voer je al jouw basistaken uit en bewerk je foto's. Door de combinatie van de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen, is de laptop hier krachtig genoeg voor. Ook werk je gerust in programma's als Word en Excel. Cijfers en formules voer je sneller in op het numerieke toetsenbord. Neem je jouw laptop graag mee naar buiten op een zonnige dag? Geen probleem. Met het anti-reflecterende scherm heb je minder last van lichtinval of vingerafdrukken op het scherm. De laptop is verder uitgerust met Windows 11, waardoor je het nieuwste besturingssysteem van Windows hebt.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: ongeschikt, minimaal een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. HP Chromebook 14a-na0750nd - 14 zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Deze HP Chromebook 14a-na0750nd is uniek vanwege het Full HD beeldscherm dat ideaal is voor films/series en het lichtgewicht en compacte formaat. Daarnaast beschikt de Chromebook over een een anti-reflecterend beeldscherm. Een Chromebook met Gemiddelde Snelheid is geschikt voor de iets meer eisende programma’s. Zo kun je gemakkelijk focussen op één studieverslag, je presentatie voor morgen of het bewerken van vakantiefoto’s vanuit de cloud. Kenmerken van deze Chromebook Wel in de Chromebook: Een Full HD beeldscherm voor films & series. Een plastic behuizing. Een QWERTY toetsenbordindeling. Een ChromeOS besturingssysteem dat werkt zoals een smartphone, zo werk je met verschillende apps. Het dus anders dan een Windows Laptop. Niet in de Chromebook: Geen Touchscreen beeldscherm. Geen 2-in-1 functies. Geen aansluiting voor een 2de beeldscherm. Geen verlicht toetsenbord. Belangrijk om te weten Software: Software en apps kun je alleen downloaden uit de Google Play store of Chrome Web Store. Microsoft Office zoals: Word, PowerPoint, Outlook en Excel zijn helaas alleen als online webversie beschikbaar. Een betaald Office 365 pakket is dus geen vereiste. Netwerk: Chromebooks zijn niet altijd geschikt voor op het netwerk van Hogescholen, Universiteiten of andere bedrijven. Neem hiervoor contact op met jouw organisatie. Opslagruimte: Chromebooks hebben vaak zelf niet veel opslagruimte. Cloud: Je werkt voornamelijk via een WiFi-verbinding vanuit de Google One Cloud. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot al je bestanden vanuit al je devices.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

 • list plusDeze laptop heeft een snelle processor, waardoor taken snel worden uitgevoerd.
 • list plusHet scherm heeft een hoge resolutie, waardoor beelden scherp worden weergegeven.
 • list plusDe laptop heeft een lange batterijduur, waardoor je langdurig kunt werken zonder op te laden.

Nadelen Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) zwart

 • list plusDe laptop kan soms veel lawaai maken, wat storend kan zijn tijdens het werken.
 • list plusDoor het gewicht is de laptop minder makkelijk mee te nemen.
 • list plusVoor zware grafische taken is deze laptop minder geschikt door het ontbreken van een aparte grafische kaart.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
9.2

De Acer Aspire 5 (A515-56-55LT) is een 15,6 inch laptop die geschikt is voor fotobewerking en lichte multitasking. Met de 12e generatie Intel Core i5 processor behaalt de laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties. Je bewerkt foto's en multitaskt tussen lichte programma's. Stream bijvoorbeeld muziek via Spotify terwijl je in Photoshop of Office bezig bent. Door de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen bovendien je foto's sneller. Gebruik je jouw laptop ook in de avond? Geen probleem. Met het verlichte toetsenbord vind je de juiste toetsen ook in het donker.

Advies van onze laptop specialist Internetten, mailen & tekstverwerken: geschikt Films & series kijken: geschikt Foto's bewerken: geschikt Video's bewerken: mogelijk, maar sneller met een i7/Ryzen 7 processor 3D ontwerpen maken en video's snel renderen: ongeschikt, minimaal een i9/Ryzen 9 processor en een RTX/RX/Quadro videokaart Gamen: ongeschikt, minimaal GTX 1650 of RX 6500/5500 videokaart

Ontvang een dag na aankoop een e-mail met een persoonlijke vouchercode voor 1 jaar gratis Norton 360 Deluxe antivirus.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 januari in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

8. HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

 • list plusEen groot voordeel van deze laptop voor studenten is de snelheid en kracht, waardoor het mogelijk is om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren.
 • list plusDeze laptop voor studenten heeft een stevige behuizing die bestand is tegen dagelijks gebruik en transport.
 • list plusEen derde voordeel van deze laptop voor studenten is het redelijk scherm dat heldere en levendige kleuren weergeeft.

Nadelen HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver , zwart

 • list plusEen nadeel van deze laptop voor studenten is dat het geen USB-C adapter heeft, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.
 • list plusEen tweede nadeel van deze laptop voor studenten is dat het moeilijk kan zijn om te registreren bij de fabrikant.
 • list plusEen laatste nadeel van deze laptop voor studenten is het ontbreken van verlichting op het toetsenbord, wat het moeilijker kan maken om te typen in donkere omgevingen.

Ben jij als student op zoek naar een laptop die je kan gebruiken voor internetten, studeren, foto- en videobewerking en het kijken van films en series? Dan is de HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver, zwart wellicht iets voor jou!

Met zijn 15.6" FullHD beeldscherm heb je genoeg ruimte op je bureaublad en dankzij het anti-glare scherm is het werken in lichte omgevingen een stuk comfortabeler. Daarnaast is de laptop uiterst snel door de combinatie van 256GB SSD, 8GB werkgeheugen en een Core i3 processor van de 11e generatie.

Wat deze laptop voor studenten extra aantrekkelijk maakt, is dat hij perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, studie, foto- en videobewerking én het kijken van films en series. Ook is de laptop voorzien van een voorgeïnstalleerde Windows 10 Pro.

Een klein minpuntje is dat er geen extra beeldscherm aangesloten kan worden op de USB-C poort, deze is alleen geschikt voor data. Wil je wel een extra beeldscherm aansluiten? Dan kan dat wel via de HDMI poort.

In vergelijking met andere laptops in dezelfde prijsklasse, biedt de HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver, zwart een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De laptop is snel en geschikt voor een breed scala aan taken.

Al met al is de HP 250 G8 Laptop 15.6 zilver, zwart een uitstekende keuze voor studenten die op zoek zijn naar een laptop die snel is en geschikt is voor dagelijks gebruik, studie en entertainment.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.7
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.9

Let op: niet alle Windows programma's werken op een Chromebook. Wil je gebruikmaken van Microsoft Office? Koop dan een Office 365 abonnement om de browserversies van Word, Excel en PowerPoint te gebruiken.

De Acer Chromebook Vero 514 CBV514-1H-52PP is een 14 inch laptop, geschikt voor dagelijks gebruik. Het kwikvrije beeldscherm en het gebruik van gerecycled plastic en duurzaam verpakkingsmateriaal, maakt deze Vero een bewuste keuze. Ook maak je je met deze Chromebook geen zorgen over je privacy. Inloggen doe je namelijk veilig en snel via de vingerafdrukscanner en je camera scherm je na je meeting gerust af met het webcam schuifje. Bovendien is een Chromebook minder vatbaar voor virussen door de ingebouwde beveiliging. Met het geïnstalleerde Chrome OS download je apps uit de Google Play Store en sla je al jouw bestanden op in Google Drive. Daarnaast is Chrome OS een energiezuinig besturingssysteem, waardoor je met gemak de hele dag draadloos op je Chromebook werkt. Je multitaskt op deze Acer zonder haperingen tussen meerdere Chrome tabbladen en verschillende applicaties door de Intel Core i5 processor en het 8 gigabyte werkgeheugen. Verder weegt hij maar 1,4 kilogram, waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt. Gebruik je jouw laptop ook in de avond? Geen zorgen, op het verlichte toetsenbord vind je de juiste toetsen ook in het donker.

Advies van onze specialist Je kiest voor een Chromebook wanneer: Je veel onderweg bent en een lange batterijduur nodig hebt. Je weinig fysieke opslagruimte nodig hebt en voornamelijk in de cloud werkt. Je voornamelijk aantekeningen maakt voor werk of studie. Je zo nu en dan een foto bewerkt via een app uit de Play Store. Je eenvoudige games zoals Clash of Clans speelt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

10. Beste Laptop voor studenten voor 3. Technische studies: Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

 • list plusDeze laptop heeft een snelle processor met 8 cores.
 • list plusHet scherm heeft een smalle bezel, wat zorgt voor een meer schermruimte.
 • list plusDe laptop is licht en snel, wat handig is voor studenten die veel onderweg zijn.

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs

 • list plusDeze laptop is niet geschikt voor zware games, wat voor sommige studenten een nadeel kan zijn.
 • list plusDe reviews van dit product zijn verwarrend en niet altijd accuraat, wat het lastig kan maken om een goede keuze te maken.
 • list plusDeze laptop heeft geen backlit keyboard, wat in sommige situaties onhandig kan zijn voor studenten die veel in het donker werken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.1

Op zoek naar een razendsnelle laptop met veel opslagruimte en goede beeldkwaliteit? Dan is de Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs misschien wel de laptop voor jou! Deze laptop is perfect voor dagelijks gebruik zoals internetten, e-mailen en tekstverwerking. Met 16 GB werkgeheugen en een AMD Ryzen 5 processor voer je moeiteloos meerdere zware taken tegelijkertijd uit. Bovendien start deze laptop binnen 15 seconden op dankzij de SSD.

Voor studenten is deze laptop ook zeer geschikt. Je kunt verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in Powerpoint. Het Full HD scherm zorgt voor een scherpe weergave van jouw foto's en video's. En dankzij de batterijcapaciteit van 38 Wh kun je tot wel 8 uur lang werken zonder op te laden.

De Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs is niet geschikt voor fotobewerking, videobewerking en gaming. De processor is hiervoor niet snel genoeg en de laptop beschikt niet over een aparte videokaart.

Wat deze laptop uniek maakt is de combinatie van een snelle processor, veel werkgeheugen en een grote SSD-opslagcapaciteit. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen kunt multitasken en veel bestanden kunt opslaan.

Als je op zoek bent naar een laptop voor dagelijks gebruik en studie, dan is de Lenovo IdeaPad 3 82KU00CJMH grijs een goede keuze. De laptop is snel, heeft veel opslagruimte en een goede beeldkwaliteit. Bovendien is de batterijduur lang genoeg om de hele dag te werken zonder op te laden.

Mijn persoonlijke mening over deze laptop is dat het een goede keuze is voor studenten en mensen die dagelijks gebruik maken van een laptop. Het enige nadeel is dat de laptop niet geschikt is voor fotobewerking, videobewerking en gaming. Maar als je daar geen behoefte aan hebt, dan is dit een uitstekende keuze!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van laptops voor studenten. Er zijn immers 761 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!