Bestenu

Het Stappenplan: Kleine Badkamer Renoveren

Klein maar fijn! Lees hier hoe je effectief je kleine badkamer renoveert.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Het Stappenplan: Kleine Badkamer Renoveren

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Een kleine badkamer kan een uitdaging zijn om te renoveren. Maar met de juiste aanpak en gereedschappen kan je een kleine badkamer omtoveren tot een ruimte die niet alleen functioneel is, maar er ook geweldig uitziet. In dit artikel geef ik je tips en trucs om je kleine badkamer te renoveren als een pro!

Benodigdheden

Hieronder vind je een checklist met benodigdheden voor het renoveren van een kleine badkamer:

 1. Meetlint
 2. Potlood en papier voor het maken van een plattegrond
 3. Gereedschap zoals hamer, boormachine, schroevendraaier en waterpomptang
 4. Sanitairgereedschap zoals pijpsnijder en tang
 5. Tegels en tegellijm
 6. Nieuwe toilet en eventueel een nieuwe wastafel
 7. Douchewand of douchegordijn
 8. Verlichting zoals wandlampen en plafondlampen
 9. Verf en kwasten
 10. Opbergoplossingen zoals planken en ladekasten.
 11. Controleer of je eenbouwvergunning nodig hebt

Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken welke materialen en gereedschappen je nodig hebt, zodat je niets vergeet en efficiënt te werk kunt gaan tijdens het renoveren van je kleine badkamer.

Maak een plan 

Voordat je begint met het renoveren van je kleine badkamer, is het belangrijk om een plan te maken. Meet de ruimte op en maak een plattegrond. Bepaal welke elementen je wilt behouden en welke je wilt vervangen. Denk na over de stijl die je wilt bereiken en zoek inspiratie online of in tijdschriften.

Kies de juiste materialen 

Bij het (goedkoop of duurzaam) verbouwen van je badkamer of het renoveren van een kleine badkamer is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor lichte kleuren om de ruimte groter te laten lijken. 

Een schone badkamer oogt meteen mooier, vergeet daarom niet je badkamer schoon te maken en de voegen mee te nemen terwijl je schoonmaakt.

Gebruik materialen zoals glas en spiegels om het licht te reflecteren en de ruimte te vergroten. Kies voor praktische opbergoplossingen, zoals planken en ladekasten, om de ruimte georganiseerd te houden.

Ga voor een inloopdouche 

Een inloopdouche is perfect voor een kleine badkamer. Het neemt minder ruimte in beslag dan een bad en het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Zelf eeninloopdouche plaatsen is niet moeilijk. Gebruik een douchewand om de ruimte af te bakenen en te voorkomen dat water op de vloer spat.

Vervang het toilet 

Een toilet neemt veel ruimte in beslag in een kleine badkamer. Overweeg daarom om het toilet te vervangen door een compact model. Er zijn veel modellen verkrijgbaar die minder ruimte innemen, maar toch comfortabel zijn om te gebruiken. Een toilet plaatsen is eenvoudig.

Werk met licht 

Licht is essentieel voor een kleine badkamer. Gebruik plafondverlichting om de ruimte goed te verlichten en creëer sfeer met wandlampen.https://bestenu.nl/duurzaam-verbouwen/ Overweeg lichte kleuren verf wanneer je de badkamer verft. 

Overweeg ook om een raam te plaatsen als dit mogelijk is. Een raam zorgt niet alleen voor extra licht, maar ook voor frisse lucht.

Conclusie 

Met deze tips en trucs kan je je kleine badkamer renoveren als een pro! Dankzij bovenstaande stappen kan je een kleine badkamer omtoveren tot een ruimte waar je van kunt genieten en vervolgens inrichten zoals jij dat wilt. Wees niet bang om fouten te maken. Veel succes!