Bestenu

Goedkoop Verbouwen: Alle Tips op een Rij

Verbouwen hoeft niet duur te zijn!

Geschreven door:
Geredigeerd door: Julian Koops
Goedkoop Verbouwen: Alle Tips op een Rij

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Een verbouwing kan veel kosten met zich meebrengen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen op zoek zijn naar manieren om goedkoop te verbouwen. 

In dit artikel delen we tips en ideeën om geld te besparen tijdens een verbouwing, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindresultaat.

Goedkoop verbouwen

Hieronder vind je tips die je helpen om te besparen tijdens je verbouwing.

Maak een plan en budget 

Voordat je begint met de verbouwing, is het belangrijk om een plan en checklist te maken. Bepaal welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en maak een budget. 

Door een realistisch budget op te stellen, voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens de verbouwing. Een kleine badkamer verbouwen kost natuurlijk minder dan de kelder verbouwen.

Doe zelf klusjes 

Je kunt flink besparen op de kosten van een verbouwing door zelf kleine klusjes uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afplakken van de muren of het verwijderen van oude vloerbedekking. Door zelf je slaapkamer te renoveren, bespaar je ook geld. Dit geldt ook wanneer je zelf je badkamer gaat verbouwen.

Dit bespaart niet alleen kosten, maar geeft je ook een gevoel van voldoening. Maak je fouten? Geeft niks, daar leer je alleen maar van.

Vergelijk offertes 

Vraag bij verschillende aannemers offertes op en vergelijk deze met elkaar. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken voor een aannemer. Vergeet ook niet te checken of je een bouwvergunning nodig hebt.

Kies voor duurzame materialen 

Duurzaam verbouwen is mogelijk. Duurzame materialen zijn vaak iets duurder in aanschaf, maar op de lange termijn bespaar je hiermee kosten. Duurzame materialen gaan langer mee en hebben vaak een hogere isolatiewaarde, waardoor je bespaart op energiekosten. Denk hier ook aan wanneer je zelf je keuken gaat verbouwen.

Conclusie 

Besparen op de kosten van een verbouwing is mogelijk, maar vergt wel wat voorbereiding en inspanning. Door een realistisch plan en budget op te stellen, zelf kleine klusjes uit te voeren, offertes te vergelijken en te kiezen voor duurzame materialen, kun je flink besparen op de kosten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindresultaat.