Bestenu

Inspiratie: Zelf je Badkamer Verbouwen

Alles is mogelijk: ook zelf je badkamer verbouwen. Ik vertel je er hier meer over.

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Inspiratie: Zelf je Badkamer Verbouwen

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

De badkamer is vaak het toevluchtsoord waar we onszelf heerlijk kunnen verwennen. Het is tijd om deze ruimte de liefde te geven die ze verdient! Laten we samen lachen en leren terwijl we onze badkamer verbouwen in een paar simpele stappen. 

Benodigdheden:

  • Gereedschap (hamer, schroevendraaier, meetlint, etc.)
  • Tegels en voegmiddel
  • Sanitair (douche, wastafel, toilet, etc.)
  • Verf en kwasten
  • Waterbestendige kit
Info

Ontdek ons eenvoudige stappenplan voor een geslaagde badkamerrenovatie. Van het opstellen van een plan en budget tot de finishing touch, leer hoe je je badkamer vakkundig en met plezier verbouwt. Laat je inspireren en maak van je badkamer een toevluchtsoord om te ontspannen!

Stap voor stap je badkamer verbouwen

Volg de onderstaande stappen en eindig met een badkamer waar je echt van kunt genieten. Schrijf eenchecklist en volg onderstaande stappen. Heb je een kleinere badkamer? Geen nood, ook een kleine badkamer is te verbouwen!

Stap 1: Maak een plan en stel een budget op 

Eerst en vooral, meten is weten! Meet de ruimte op en maak een overzicht van de gewenste indeling. Vergeet niet om een budget op te stellen, zodat je niet eindigt met een gouden toiletpot en geen geld meer voor wc-papier.

Stap 2: Verwijder de oude tegels en sanitair 

Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Verwijder de oude tegels en sanitair met beleid (en een beetje brute kracht). Pas op voor vliegende tegelstukjes - die kunnen je humeur én je gezondheid schaden.

Stap 3: Leidingwerk aanpassen 

Nieuwe indeling, nieuwe leidingen. Leg de leidingen volgens je nieuwe ontwerp en zorg ervoor dat alles waterdicht is. Immers, niemand wil een onverwacht zwembad in de woonkamer.

Stap 4: Tegels plaatsen en voegen 

Nu is het tijd voor het echte puzzelwerk. Plaats de tegels op de vloer en muren volgens je ontwerp. Voeg ze daarna netjes af voor een strak en waterdicht resultaat. Een voegklus zonder schoonheidsfoutjes is zoals een mop zonder clou: onbevredigend. Van fouten maken leer je!

Je kunt ook kiezen voor duurzaam verbouwen en bijvoorbeeld tegels en andere spullen te hergebruiken. Goedkoper voor jou en beter voor het milieu.

Stap 5: Installeer het nieuwe sanitair 

Plaats de nieuwe (inloop)douche, wastafel en toilet op hun plek. Vergeet niet om alles goed vast te zetten. Als je ooit een losse wc-bril hebt ervaren, weet je hoe belangrijk stabiliteit is!

Stap 6: Schilderwerk en afwerking 

Jebadkamer verven doe je als laatste. Geef de muren en het plafond een frisse verflaag en werk de randen af met waterbestendigekit. Een vakkundige afwerking is als de perfecte punchline: het maakt het geheel compleet. Vergeet trouwens je voegen niet schoon te maken!

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist je badkamer succesvol gerenoveerd en nu kun je gaan schoonmaken en inrichten! Geniet van het resultaat en het welverdiende schouderklopje. Vergeet niet te checken of je een bouwvergunning nodig hebt. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen en heb je nu een mooie, nieuwe badkamer. Bedankt voor het lezen!