Bestenu

Heerlijk Douchen: Maak je Eigen Inloopdouche!

Geniet van een heerlijke douche onder je zelfgemaakte inloopdouche

Geschreven door:
Geredigeerd door: Luca Nowak
Heerlijk Douchen: Maak je Eigen Inloopdouche!

Laatste update:

Wij verrichten onafhankelijk onderzoek, testen, beoordelen en bevelen de beste producten aan. Professionals bekijken onze artikelen voor de nauwkeurigheid. Meer informatie over ons proces is beschikbaar. Als je iets koopt via onze links, verdienen we mogelijk een commissie.

Ah, de inloopdouche - een oase van comfort, stijl en efficiëntie. Wie wil dat nou niet in zijn badkamer? Maar waarom zou je een fortuin uitgeven aan een professional als je zelf je handen vuil kunt maken? Maak je Eigen Inloopdouche!

Pak je gereedschap, schenk een kopje koffie in en laten we beginnen met het creëren van die droomdouche. Wanneer je meer wilt dan alleen die inloopdouche, dan is het een goed idee om je hele badkamer te verbouwen.

Benodigdheden

Hieronder heb ik voor je op een rijtje gezet wat je nodig hebt.

  1. Waterdichte douchebak
  2. Douchemengkraan
  3. Douchewand of -scherm
  4. Tegels en voegmiddel
  5. Waterdicht membraan
  6. Kit en afdichtingsmiddel
  7. Gereedschap: boor, tegelsnijder, waterpas, troffel, voegspaan, kitpistool

Stappenplan

Lees hier hoe je stap voor stap een eigen inloopdouche maakt. 

Stap 1: Bepaal de locatie en afmetingen 

De eerste stap is altijd het lastigst, maar onthoud: meten is weten, en een goed begin is het halve werk. Bepaal waar je je inloopdouche wilt hebben en meet de afmetingen op. Dit is vooral belangrijk wanneer je een kleine badkamer gaat verbouwen.

Stap 2: Installeer de douchebak 

Plaats de waterdichte douchebak op de gewenste locatie en zorg ervoor dat hij waterpas staat. Het zou zonde zijn als je tijdens het douchen naar één kant wegglijdt, toch?

Stap 3: Monteer de douchemengkraan 

Tijd om je innerlijke loodgieter naar boven te halen! Installeer de douchemengkraan volgens de instructies van de fabrikant. Vergeet niet om na afloop je overwinning te vieren met een goedbedoeld "Eureka!".

Let op: vergeet je douchekop of regendouche niet regelmatig te ontkalken!

Stap 4: Plaats de douchewand of -scherm 

Nu je de basis hebt gelegd, is het tijd om die inloopdouche een beetje privacy te geven. Installeer de douchewand of het -scherm volgens de aanwijzingen. Maak je geen zorgen, we kijken niet mee.

Stap 5: Tegel de wanden en vloer 

Pak je tegelsnijder en laat je creativiteit de vrije loop! Tegel de wanden en vloer van de inloopdouche en voeg ze vervolgens. Een tip voor de doe-het-zelver die van een grapje houdt: overweeg tegels met een leuke print of patroon!

Stap 6: Breng het waterdichte membraan aan 

Bescherm je inloopdouche tegen lekkages door een waterdicht membraan aan te brengen op de wanden en vloer. Denk eraan: een droge badkamer is een blije badkamer!

Stap 7: Kit en dicht af 

Maak je meesterwerk af door alle naden en randen te kitten en af te dichten. Neem de tijd om dit zorgvuldig te doen - je wilt immers niet dat je inloopdouche lekt als een zeef, toch? Als je klaar bent, is het tijd om jezelf op de schouder te kloppen voor het voltooien van dit indrukwekkende project.

Conclusie 

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je eigen inloopdouche gemaakt! We hopen dat deze gids je heeft geholpen om niet alleen je doe-het-zelfvaardigheden te verbeteren, maar ook om te genieten van het proces. Succes met het inrichten van je badkamer en bedankt voor het lezen!