De Bestenu Fietstrainer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/11/2020


Je werkt aan je conditie en houdt van fietsen. Helaas is het Nederlandse weer te wisselvallig om het hele jaar fietstochten te maken. Een fietstrainer biedt dan de ideale oplossing. Met een fietstrainer kun je zelfs in de sneeuw fietsen, en wel vanuit je huiskamer!

Wat voor soorten fietstrainers zijn er?

Er zijn drie verschillende fietstrainers: een rollerbank, een wheel-on fietstrainer en een direct drive fietstrainers. Een rollerbank is vooral geschikt als je je balans en stuurtechniek wilt verbeteren. Bij een wheel-on fietstrainer plaats je je achterwiel in de trainer.

In een direct drive fietstrainer plaats je je fiets zonder achterwiel. Ze zijn daarnaast erg precies en simuleren een hoog stijgingspercentage. Sommige fietstrainers werken op stroom om bepaalde statistieken zoals snelheid te meten, anderen werken zonder stroom. Bijna alle direct drive fietstrainers koppel je echter aan een app en werken zodoende op stroom.

Daarnaast kies je uit een basis fietstrainer of een interactieve fietstrainer. Een interactieve fietstrainer heeft een bijbehorende app die je via je smartphone bedient. Hier stel je verschillende routes in en vaak heb je de mogelijkheid om interactief te trainen. Hierdoor wordt het indoor fietsen veel leuker en bovendien realistischer.

Hoe werkt een fietstrainer?

Een wheel-on fietstrainer bestaat uit een frame, een klem om de fiets stevig vast te houden, een rol die tegen het achterwiel drukt en een mechanisme dat weerstand biedt bij het draaien van de pedalen. De mogelijkheden van een rollerbank zijn beperkter dan die van een wheel-on fietstrainer.

Voor een wheel-on trainer wordt het achterwiel van je fiets opgesteld tegen een rol die aan een vliegwiel en enkele andere onderdelen is bevestigd. Terwijl je trapt, drukt het wiel tegen de rol, wat tot weerstand leidt. Bandenslijtage en temperatuur kunnen de nauwkeurigheid van de metingen op een wheel-on trainer daarom ook beïnvloeden.

Een direct drive fietstrainer is het meest nauwkeurig. Je gebruikt deze zonder de achterband van je fiets, waardoor je geen speciale trainersband nodig hebt. Je koppelt deze fietstrainer met een app, waardoor je inzicht hebt in zaken zoals afgelegde afstand, snelheid, enzovoorts. Ook kun je bijvoorbeeld bepaalde routes fietsen en deze volgen via je tv of tablet.

Past elke fiets op een fietstrainer?

In principe past elke racefiets op elke fietstrainer. Soms heb je adapters nodig. Dit komt vooral voor bij fietsen met met steekassen. De meeste mountainbikes passen ook op elke fietstrainer. Passen ze niet, dan zijn ook hier adapters voor verkrijgbaar.

Om volledige zekerheid te hebben, kijk je voor de aankoop op de verpakking of op de website van de fabrikant van de fietstrainer. Hier vind je meer informatie over passende modellen en bijbehorende adapters.

Wat kan een interactieve fietstrainer?

Met een interactieve fietstrainer word je indoor-fietservaring niet alleen leuker, maar ook veel realistischer. Er is veel onderling verschil in wat interactieve fietstrainers bieden. De duurdere modellen hebben een groot scherm waar je precies ziet waar je aan het fietsen bent. Je ziet de vaak realistische omgeving en voelt afdalingen en heuvels alsof je er werkelijk vanaf suist.

Ook kun je precies je training instellen zoals jij dit wilt, of je kunt samen met andere gebruikers fietsen of zelfs racen. Het heeft iets weg van een computergame, maar dan wel eentje waar je fit van wordt. Aan zo'n uitgebreide interactieve fietstrainer hangt uiteraard wel een stevig prijskaartje, maar dan heb je ook wat.

Hoe komt deze fantastische Fietstrainer ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Fietstrainer ook!

In het verleden ging je naar een winkel om advies te krijgen over Fietstrainers, maar vandaag assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Fietstrainers die op de markt zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Fietstrainers het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietstrainers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen gerelateerd aan Fietstrainers

De beste Fietstrainers op een rij

Product informatiePlus or Show more

De Flow Smart biedt alle essentiële opties voor een volledig interactieve indoor training. Hij koppelt met de populairste trainingsapps zoals Zwift, Tacx en TrainerRoad. De remunit is rondom gesloten om geluiden te absorberen. En dankzij het wheel-on design is die gemakkelijk op te zetten en op te bergen. Deze fietstrainer is de perfecte trainingstool voor de mindere dagen. Smart trainer De Flow Smart werkt perfect met je favoriete trainingssoftware en -apps en creëert de ultieme indoor-trainingsomgeving. Koppel gemakkelijk met fietsapps als Zwift, Tacx en TrainerRoad. Meten is weten Alle Tacx Smart trainers meten je snelheid, vermogen en cadans zeer nauwkeurig zonder dat hier extra sensoren voor nodig zijn. Echter een externe sensor kan eventueel gemakkelijk gekoppeld worden, mocht dit gewenst zijn. Deze trainer geeft je bijna dezelfde fietservaring als op de weg. Geschikt voor: Race, Tri & MTB , eventueel met steekas , 29" wiel met Tacx trainerband Breedte van achtervork: Race 130 mm, MTB 135 mm. Adapters voor andere breedtes beschikbaar

1. Tacx Flow T2240 Fietstrainer - Smart trainer


Product informatiePlus or Show more

Gebruik de Tacx Flux S Smart T2900S als je in de winterperiode realistisch wilt trainen op een goed tempo. Deze fietstrainer is een interactieve Direct Drive fietstrainer met een maximale weerstand van 1500 watt en een stijgingspercentage tot 10%. Dit biedt voldoende mogelijkheden voor een stevige binnentraining. Het apparaat is relatief stil door de elektromagneetrem en door het zware vliegwiel voelt het fietsen realistisch aan. De trainer is zowel met ANT+ als bluetooth aan andere apparaten te koppelen. Hierdoor train je interactief met de Tacx applicatie of software zoals Zwift. Trainen op wattage is dankzij het nauwkeurigheidspercentage van maximaal 3% zeer goed te doen. De Flux S Smart gebruik je met alle soorten fietsen.

2. Tacx Flux S Smart T2900S


Product informatiePlus or Show more

Zelfs als het regent, hard waait en sneeuwt kan je thuis effectief en comfortabel trainen met je eigen fiets. Deze roltrainer is geschikt voor fietsen met een wielmaat van 26 "" tot 28 "" of 700CC, inclusief racefietsen en mountainbikes. Het achterwiel van uw fiets wordt tussen het vasthoudapparaat geklemd zonder het wiel te verwisselen! Tijdens de trainingssessie is steeds moeilijker om te trappen omdat de magnetische weerstand zich aanpast aan je snelheid. Hoe sneller je trapt, hoe groter de weerstand!De voeten van de trainer zijn voorzien van rubberen doppen om de ondergrond tegen krassen te beschermen. Gebruik deze fietstrainer thuis en bereik maximaal succes in uw individuele training! Kenmerken: ✓ Praktische rollentrainer van sterk staal ✓ Geschikt voor wielmaten van 26 tot 28" of 700cc ✓ Magnetische sleeprem biedt weerstand met toenemende snelheid ✓ Comfortabel fietsen met lage geluidsniveaus ✓ Rubberen doppen beschermen uw vloer tegen krassen ✓ Voor fietsen met uw eigen fiets thuis ✓ Eenvoudige montage Specificaties: ✓ Materiaal: Staal ✓ Kleur: Zwart ✓ Totale afmetingen: L54.5 x B47.2 x H39.1cm ✓ Netto gewicht: ca.6,9 kg ✓ Max. Draagvermogen: 135kg

3. RollerMate Opvouwbare Fietstrainer - Antislip - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Train nu binnenshuis! Met de roltrainer Galibier van het merk Sportana® kunt u zelfs bij slecht weer verder trainen in uw eigen huis. U kunt kiezen tussen 6 belasting niveaus via de shift-unit en zo uw training individueel vormgeven. De pedaalweerstand wordt geregeld door een magneetrol. De 6-versnellingen worden eenvoudig op het stuur van uw fiets gemonteerd. De roltrainer is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met de praktische snelkoppelingen kunt u uw fiets eenvoudig aan de hometrainer bevestigen. De voorwielophanging zorgt voor extra stabiliteit. De rollentrainer is praktisch opvouwbaar en kan worden opgeborgen om ruimte te besparen als hij niet wordt gebruikt. Als u op reis gaat, past hij comfortabel in elke kofferbak van de auto. Productvoordelen: 6-staps versnellingsbak Magneet gestuurde rolweerstand Hoge trapstabiliteit door extra voorwielhouder Inklapbaar - ruimtebesparend Snelle ontgrendeling voor een eenvoudige en nauwkeurige montage Stevig staal Voor 26 - 28 fietsen Max. 150 kg draagvermogen Laag onderhoud Technische gegevens: Afmetingen (LxBxH): 54 x 46 x 42 cm Draagvermogen: max. 150 kg Geschikt voor fietsmaten: 26 - 28 Materiaal: staal Kleur: zwart + wit Leveringsomvang: 1 x voor Binnen - Magneet gestuurd - tot 150kg 1 x schakeleenheid 1 x voorwielhouder Montage-instructies Klik hier om de handleiding te bekijken!

4. Fietstrainer voor Binnen - Magneet gestuurd - tot 150kg


Product informatiePlus or Show more

De Tacx Flux 2 Smart T2980 is een interactieve Direct Drive fietstrainer, die geschikt is voor fietsers die graag tot het uiterste gaan of hun klimkunsten verbeteren. Het apparaat heeft met 2000 Watt meer vermogen dan zijn voorganger en biedt met een stijgingspercentage van 16% veel trainingsmogelijkheden. De gegevensoverdracht is zeer accuraat, zodat je verschillen in weerstand vrijwel direct voelt en met een nauwkeurigheidspercentage van maximaal 2,5% train je goed op wattage. Je koppelt de trainer met ANT+ of Bluetooth aan andere apparaten. Hierdoor train je interactief met de Tacx applicatie of software zoals Zwift. De Flux 2 Smart gebruik je met alle soorten fietsen.

5. Tacx Flux 2 Smart T2980


Product informatiePlus or Show more

De Deuter fietstrainer staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en hoogstaande kwaliteit. Deze mooie zwarte rolbank is geschikt voor vrijwel elke fiets (26"- 28"). Niet alleen tijdens de koude wintermaanden is het lekker om uw meters te maken in huis, ook tijdens de thuis-isolatie is dit product een geliefd product bij de beginnende maar ook zeker de gevorderde wielrenner en fietsliefhebber. Het design van de Deuter fietstrainer is zo ontworpen dat u geen uren bezig bent met het installeren van uw fiets. De fietstrainer, ook wel bekend als tacx, is eenvoudig en snel te monteren. Daarnaast is de fietstrainer multifunctioneel door 6 verschillende standen en stabiel in gebruik. Specificaties: Gewicht: 10,5 kg 26-28 inch en 700C wiel Stalen frame Afmeting 62x56x22 cm

6. Deuter Fietstrainer - Rolbank - Indoor home training - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Deuter fietstrainer staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en hoogstaande kwaliteit. Deze mooie zwarte rolbank is geschikt voor vrijwel elke fiets (26"- 28"). Niet alleen tijdens de koude wintermaanden is het lekker om uw meters te maken in huis, ook tijdens de thuis-isolatie is dit product een geliefd product bij de beginnende maar ook zeker de gevorderde wielrenner en fietsliefhebber. Het design van de Deuter fietstrainer is zo ontworpen dat u geen uren bezig bent met het installeren van uw fiets. De fietstrainer, ook wel bekend als tacx, is eenvoudig en snel te monteren. Daarnaast is de fietstrainer multifunctioneel door 6 verschillende standen en stabiel in gebruik. Specificaties: - Gewicht: 10,5 kg - 26-28 inch en 700C wiel - Stalen frame - Afmeting 62x56x22 cm

7. Fietstrainer met 6 niveaus - Opvouwbare Rollenbank - Hometrainer Fit Bike - Fietstraining - Zwart - Gratis voorwielsteun


Product informatiePlus or Show more

Wahoo KICKR (5e generatie, augustus 2020) De nieuwe KICKR Smart Trainer is nauwkeuriger and realistischer dan ooit. De nieuwe AXIS Action Feet zorgen voor een zijdelingse beweging waardoor de binnen nog meer als buiten voelt. Of je nu klimt, afdaalt of op een vlakke route rijdt. De KICKR voelt aan alsof je de rit in werkelijkheid meemaakt. Met een nauwkeurigheid van 1% is geen route te gek! De AXIS Action Feet zijn gemakkelijk te bevestigen pootjes en bepalen hoe stijf de KICKR aanvoelt. Hierdoor kan de trainer meeveren in hoeken tot 5%. Hierdoor haal je als wielrenner nog meer uit je sprint of demarrage. Automatische kalibratie Er is een automatische kalibratie toegevoegd aan de nieuwste KICKR. Hij doet automatisch een ‘spindown’ zodat je nooit meer hoeft na te denken over of je KICKR wel goed gekalibreerd is voor een race. Wanneer je tijdens je training of race het vliegwiel laat uitlopen herkent de KICKR dit en start vanzelf het kalibratieproces. Hiermee blijft de krachtmeting van de KICKR altijd zo nauwkeurig mogelijk en rond de 1%. Zijwaartse beweging Om de meest realistische indoor smart trainer te maken heeft Wahoo Fitness dit keer gekeken naar de zijwaartse beweging die een rijder maakt. Tijdens een sprint of beklimming kan een rijder tot wel 5º naar links en naar rechts bewegen en om dit gevoel ook indoor te krijgen hebben ze AXIS feet toegevoegd. Dit zijn drie verschillende soorten voetjes die onder de linker en rechter poot gemonteerd worden die meer of minder zijwaartse beweging mogelijk maken. Natuurlijk beschikt deze 5e generatie KICKR ook over de laatste software updates. Hierdoor kan de KICKR: 3 bluetooth apparaten tegelijk koppelen Je cadans meten vanuit het vliegwiel De Wahoo KICKR biedt vitale fiets statistieken, inclusief snelheid, afstand en kracht, terwijl de meegeleverde cadans sensor de cadans gegevens levert. Het stalen frame en hoogwaardige componenten bieden de beste precisie, stabiliteit en duurzaamheid. Ook heeft deze KICKR een voorgeïnstalleerde 11-speed cassette, een handig handvat en een snelle aanpassing van de wielhoogte. Future Proof De nieuwe Wahoo KICKR heeft een extra poort gekregen om nog nieuw te lanceren accessoires op aan te sluiten die zorgen voor een verbeterde netwerk verbinding. Haal het meeste uit jouw Wahoo KICKR trainer Rijd met de KICKR langs virtuele routes en gesynchroniseerde video’s om de perfecte route te rijden en de meest realistische fiets ervaringen te beleven. Download Zwift, Fulgaz, Rouvy of Kinomap op jouw computer, tablet of smartphone voor een optimale fietservaring! De Wahoo KICKR levert de nauwkeurigheid en respons die nodig zijn om de moeilijkste kracht sessies te bereiken. Trainerroad of The Sufferfest zijn apps die jou daarbij kunnen helpen! De Wahoo ELEMNT fietscomputer bestuurt de KICKR rechtstreeks in meerdere modi, waaronder re-riding van outdoor routes, het importeren van geplande workouts of het instellen van jouw doelstellingen in wattages! Installeer de Wahoo- en de ELEMNT companion app voor het beste resultaat. Eigenschappen: Maximaal vermogen: 2200 Watt Nauwkeurigheid: +/- 1% Maximale helling: 20% Inclusief cassette: SRAM/Shimano 11 Speed (11-26) Vereiste cassette: 8/9/10 SRAM/Shimano Achterwiel Maat: Road: 24’’, 650c, 700c. MTB: 24’’,26’’,650b,29’’ Connectie via Bluetooth, ANT+ en FE-C Compatibel met iOS, Android en Windows. Accessoires: KICKR climb De KICKR Climb simuleert een helling tot 20% en kan dalen tot 10%. KICKR headwind De ventilator kan handmatig gekoppeld worden aan ANT+ snelheids sensoren, hartritme monitoren en smart trainers om rijders met maximaal 48 km/u frisse lucht toe te blazen.

8. Wahoo KICKR Fietstrainer v5.0 - Direct Drive


Product informatiePlus or Show more

De Deuter fietstrainer staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en hoogstaande kwaliteit. Deze mooie zwarte rolbank is geschikt voor vrijwel elke fiets (26"- 28"). Niet alleen tijdens de koude wintermaanden is het lekker om uw meters te maken in huis, ook tijdens de thuis-isolatie is dit product een geliefd product bij de beginnende maar ook zeker de gevorderde wielrenner en fietsliefhebber. Het design van de Deuter fietstrainer is zo ontworpen dat u geen uren bezig bent met het installeren van uw fiets. De fietstrainer, ook wel bekend als tacx, is eenvoudig en snel te monteren. Daarnaast is de fietstrainer multifunctioneel door 6 verschillende standen en stabiel in gebruik. Specificaties: Gewicht: 10,5 kg 26-28 inch en 700C wiel Stalen frame Afmeting 62x56x22 cm

9. Deuter Fietstrainer - Rolbank - Indoor home training - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De NEO 2T Smart is zonder twijfel de meest stille, krachtige, realistische en nauwkeurige Smart Direct Drive-trainer tot nu toe. De motor is opnieuw ontworpen en levert een veel hoger koppel voor een betere indoor fietservaring en rijgevoel, vooral tijdens beklimmingen en sprints. Het heeft nog steeds de veelgeprezen functies zoals gevoel op de weg, dynamische traagheid en afdalingssimulatie. Het pedaalslag-analyse is verbeterd en kan nu worden bekeken met apps van derden, zodat u uw krachtverdeling en fietsprestaties kunt verbeteren met de software van uw keuze. Deze fietstrainer is ook gemakkelijker te gebruiken, omdat het compatibel is met bijna alle type achterassen. Revolutie Met de NEO 2T Smart heeft Tacx een revolutie teweeggebracht in de markt door iets te creëren dat onmogelijk werd geacht: een volledig stille fietstrainer. Door de interne componenten opnieuw te ontwerpen, kon Tacx de stilte en kracht van de NEO 2T aanzienlijk verbeteren. Het geluid uit interne luchtverplaatsingen worden nog meer gereduceerd en hetzelfde geldt voor de trillingen bij een lage cadans. De zeer krachtige weerstand unit is in staat om hellingshoeken tot 25% en sprints tot 10% te simuleren tot 2200 Watt. Bovendien kan het een zeer hoge weerstand leveren tijdens het fietsen bij lage snelheden, in kleine versnellingen en op zeer steile beklimmingen. Dit maakt zeer realistische heuvelklim- en sprintsimulaties mogelijk. Het kleine beetje flex wat wordt toegestaan door zijn frame verbetert het rijgevoel nog meer. Deze directe drivetrainer meet ook je kracht met ongelooflijke precisie, en zorgt ervoor dat je gegevens binnen 1% nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Unieke features Rustiger trainer door een herontwerp van de motoronderdelen Door de magneten opnieuw te ontwerpen hebben we de stilte van de NEO 2T aanzienlijk verbeterd Het geluid afkomstig van interne luchtverplaatsingen is verminderd en trillingen opgemerkt bij een lage cadans, die werden overgedragen naar de vloer. Met als resultaat een nog stillere slimme trainer dan ooit voor mogelijk gehouden. Verbeterd rijgevoel in beklimmingen en sprints

10. Tacx T2875 NEO 2T Smart Fietstrainer - Direct drive - 2200 watt


Artikelen gerelateerd aan Fietstrainers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietstrainers. Er zijn namelijk 55 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Fietstrainer kopen.