De Bestenu Fietstrainer Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 11/11/2020


Je werkt aan je conditie en houdt van fietsen. Helaas is het Nederlandse weer te wisselvallig om het hele jaar fietstochten te maken. Een fietstrainer biedt dan de ideale oplossing. Met een fietstrainer kun je zelfs in de sneeuw fietsen, en wel vanuit je huiskamer!

Wat voor soorten fietstrainers zijn er?

hide product content

Er zijn drie verschillende fietstrainers: een rollerbank, een wheel-on fietstrainer en een direct drive fietstrainers. Een rollerbank is vooral geschikt als je je balans en stuurtechniek wilt verbeteren. Bij een wheel-on fietstrainer plaats je je achterwiel in de trainer.

In een direct drive fietstrainer plaats je je fiets zonder achterwiel. Ze zijn daarnaast erg precies en simuleren een hoog stijgingspercentage. Sommige fietstrainers werken op stroom om bepaalde statistieken zoals snelheid te meten, anderen werken zonder stroom. Bijna alle direct drive fietstrainers koppel je echter aan een app en werken zodoende op stroom.

Daarnaast kies je uit een basis fietstrainer of een interactieve fietstrainer. Een interactieve fietstrainer heeft een bijbehorende app die je via je smartphone bedient. Hier stel je verschillende routes in en vaak heb je de mogelijkheid om interactief te trainen. Hierdoor wordt het indoor fietsen veel leuker en bovendien realistischer.

Hoe werkt een fietstrainer?

hide product content

Een wheel-on fietstrainer bestaat uit een frame, een klem om de fiets stevig vast te houden, een rol die tegen het achterwiel drukt en een mechanisme dat weerstand biedt bij het draaien van de pedalen. De mogelijkheden van een rollerbank zijn beperkter dan die van een wheel-on fietstrainer.

Voor een wheel-on trainer wordt het achterwiel van je fiets opgesteld tegen een rol die aan een vliegwiel en enkele andere onderdelen is bevestigd. Terwijl je trapt, drukt het wiel tegen de rol, wat tot weerstand leidt. Bandenslijtage en temperatuur kunnen de nauwkeurigheid van de metingen op een wheel-on trainer daarom ook beïnvloeden.

Een direct drive fietstrainer is het meest nauwkeurig. Je gebruikt deze zonder de achterband van je fiets, waardoor je geen speciale trainersband nodig hebt. Je koppelt deze fietstrainer met een app, waardoor je inzicht hebt in zaken zoals afgelegde afstand, snelheid, enzovoorts. Ook kun je bijvoorbeeld bepaalde routes fietsen en deze volgen via je tv of tablet.

Past elke fiets op een fietstrainer?

hide product content

In principe past elke racefiets op elke fietstrainer. Soms heb je adapters nodig. Dit komt vooral voor bij fietsen met met steekassen. De meeste mountainbikes passen ook op elke fietstrainer. Passen ze niet, dan zijn ook hier adapters voor verkrijgbaar.

Om volledige zekerheid te hebben, kijk je voor de aankoop op de verpakking of op de website van de fabrikant van de fietstrainer. Hier vind je meer informatie over passende modellen en bijbehorende adapters.

Wat kan een interactieve fietstrainer?

hide product content

Met een interactieve fietstrainer word je indoor-fietservaring niet alleen leuker, maar ook veel realistischer. Er is veel onderling verschil in wat interactieve fietstrainers bieden. De duurdere modellen hebben een groot scherm waar je precies ziet waar je aan het fietsen bent. Je ziet de vaak realistische omgeving en voelt afdalingen en heuvels alsof je er werkelijk vanaf suist.

Ook kun je precies je training instellen zoals jij dit wilt, of je kunt samen met andere gebruikers fietsen of zelfs racen. Het heeft iets weg van een computergame, maar dan wel eentje waar je fit van wordt. Aan zo'n uitgebreide interactieve fietstrainer hangt uiteraard wel een stevig prijskaartje, maar dan heb je ook wat.

Hoe komt deze super Fietstrainer lijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Fietstrainer ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Fietstrainers, maar tegenwoordig assisteert een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Fietstrainers die aangeboden worden in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Fietstrainers het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de nieuwste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Fietstrainers stelt hij deze opsomming samen!

Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten die soortgelijk zijn aan Fietstrainers

De beste Fietstrainers in een handige lijst

Product informatiePlus or Show more

Deze rolbank/rollerbank met wielverhoger uit kunststof is prijs/kwaliteit een echte topper. Trainen vanuit je woonkamer is de manier waarbij je conditie opbouwt zonder in de herfst of winter naar buiten te hoeven. Deze fietstrainer biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een spinningfiets of ergotrainer. Je gebruikt je eigen fiets voor de training, vervelende zadel- en pedaalaanpassingen zijn daarom niet meer nodig. Deze fietstrainer is ook opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen. Trainen op een rollerbank is nog steeds een prima alternatief als de weersomstandigheden fietsen in de buitenlucht niet echt toelaten. Ontwikkelaars van rollerbanken hebben dat ook steeds beter doorgekregen en daardoor heeft de rollerbank in de afgelopen jaren een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Met deze rolbank is het mogelijk om de intensiteit van de training zelf in te stellen. Je kan kiezen uit meerdere standen om de weerstand in te stellen. * Inclusief wielverhoger Eigenschappen: Aluminium rol voor minder slijtage en lawaai Stalen frame Geruisloos Instelbare weerstand

1. Rolbank Impec met gratis wielverhoger


Product informatiePlus or Show more

Deze aluminium rolbank van TranzX is een echte prijsvechter. Prijs/kwaliteit is dit een echte topper in zijn klasse! Deze fietstrainer of rolbank biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een spinningfiets of ergotrainer. Je gebruikt je eigen fiets voor de training. Vervelende zadel en pedaalaanpassingen zijn daarom niet meer nodig. Deze fietstrainer is ook opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen. Deze fietstrainer zal je helpen om het slechte weer te overbruggen. Professionele rolbank zonder snelkoppeling. Geschikt voor 26-28" wielen.

2. Rolbank TranzX JD-113 geel


Product informatiePlus or Show more

De Deuter fietstrainer staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en hoogstaande kwaliteit. Deze mooie zwarte rolbank is geschikt voor vrijwel elke fiets (26"- 28"). Niet alleen tijdens de koude wintermaanden is het lekker om uw meters te maken in huis, ook tijdens de thuis-isolatie is dit product een geliefd product bij de beginnende maar ook zeker de gevorderde wielrenner en fietsliefhebber. Het design van de Deuter fietstrainer is zo ontworpen dat u geen uren bezig bent met het installeren van uw fiets. De fietstrainer, ook wel bekend als tacx, is eenvoudig en snel te monteren. Daarnaast is de fietstrainer multifunctioneel door 6 verschillende standen en stabiel in gebruik. Specificaties: - Gewicht: 10,5 kg - 26-28 inch en 700C wiel - Stalen frame - Afmeting 62x56x22 cm

3. Deuter Fietstrainer - Rolbank - Indoor home training - Zwart


Product informatiePlus or Show more

✅ Fietstrainer - Rollenbank voor fiets wielen van 26tm 28 inch of 700C wielen ✅ Deze fietstrainer biedt je belangrijke voordelen ten opzichte van een normale spinningfiets of ergotrainer. Je gebruikt namelijk je eigen fiets voor jouw training. Zadel en pedaalaanpassingen zijn daarom niet meer nodig. De fietstrainer is opvouwbaar. Na de training kun je hem dus gemakkelijk weer opbergen zodat hij niet veel ruimte in beslag neemt. Vooral in de herfst en winter is buiten wielrennen of fietsen niet altijd aangenaam. Deze fietstrainer zal je dus helpen om het slechte weerseizoen te overbruggen. De fietstrainer is geschikt voor fietsen van 26 tot 28 of 700C wielen. Het achterwiel is in een mum van tijd gefixeerd. De mate van magneetweerstand past zich automatisch aan de trapsnelheid aan. De voordelen van deze fietstrainer op een rijtje: ✅ Fiets Magnetische Turbo fietstrainer. ✅ Geschikt voor fietsen van 26 tot 28 of 700C wielen, ✅ Geschikt voor Mountainbike of racefiets, MTB. ✅ Belastbaar tot 135 Kilo ✅ De mate van weerstand verandert afhankelijk van de rotatiesnelheid. ✅ Opvouwbaar en inklapbaar. ✅ Kleur: Blauw. ✅ Makkelijk in gebruik ✅ Eenvoudig in te klappen en op te bergen ✅ Goede kwaliteit: gaat lang mee Indoor fietstrainer Indoor fiets trainer je kunt nu altijd binnen fietsen, ongeacht het weer buiten dus. Voor Racefiets of Mountainbike De fietstrainer past voor elke fiets, inclusief race- en mountainbikes met een 26 - 28 of 700C wiel. Opvouwbaar De fietstrainer kan worden opgevouwen, dus hij neemt niet veel ruimte in beslag. En dankzij het aluminium stalen materiaal is deze fietstrainer geschikt voor personen tot 135 kg. Afgebeelde decoraties zijn bij de levering niet inbegrepen. Decopatent® is een beschermd handelsmerk. Wij van Decopatent® bieden een 100% tevredenheidsgarantie. Wij bieden professionele klantenservice Voor en Na uw aankoop. Wacht niet langer en bestel vandaag nog.

4. Decopatent® Fietstrainer - Rollenbank fiets 26-28 Inch of 700C wielen - Hometrainer - Racefiets - Mountainbike - Aluminium - Blauw


Product informatiePlus or Show more

De ThinkRider Power valt qua functionaliteit in het middensegment van Direct Drive trainers is daarmee vergelijkbaar met zijn duurdere broers van Tacx, Wahoo en Elite. De trainers in het middensegment hebben de afgelopen jaren steeds meer van de techniek van de topmodellen overgenomen. De maximale vermogens en hellingshoeken die deze trainers halen zijn zeer behoorlijk te noemen. Wij jij dus lekker betaalbaar doorfietsen in de winter, online wedstrijdjes rijden met je Strava-vrienden en maakt het je niet uit dat het stijgingspercentage van de Keutenberg niet 100% waarheidsgetrouw aanvoelt? Dan is deze trainer uit het middensegment een uitstekende keus. De ThinkRider Power is gebaseerd op het vlaggenschip van de X7-technologie en introduceert een instapmodel van de slimme powertrainer met een directe aandrijving. Dit model is eenvoudig op te stellen, draagbaar en gemakkelijk op te bergen en heeft een lage geluidsproductie van slechts 59 decibel. Maximum vermogen 1500W Maximale hellingshoek 5% Nauwkeurigheid 3% Geluidsniveau 59 dB Achterwiel maat 24" RD / 24" MTB / 650c RD / 26" MTB / 700c RD / 650b MTB / 29" MTB Software Te gebruiken i.c.m. PowerFun, Onelap, Zwift, TrainerRoad, PerfPRO, BKOOL en meer. Systeem Biedt ondersteuning voor MAC OS i.c.m. ANT+ ontvanger Windows 7 of hoger i.c.m. ANT+-ontvanger Android 4.3 en hoger incl. bluethooth Biedt ondersteuning voor OS 8 en hoger incl. bluetooth

5. ThinkRider Power - Fietstrainer - Direct Drive - Interactive - 1500 Watt - Indoor - Portable


Product informatiePlus or Show more

Deze aluminium rolbank van TranzX is een echte prijsvechter. Prijs/kwaliteit is dit een echte topper in zijn klasse! Deze fietstrainer of rolbank biedt belangrijke voordelen ten opzichte van een spinningfiets of ergotrainer. Je gebruikt je eigen fiets voor de training. Vervelende zadel en pedaalaanpassingen zijn daarom niet meer nodig. Deze fietstrainer is ook opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen. Professionele rolbank zonder snelkoppeling. Geschikt voor 26-28" wielen. Deze fietstrainer zal je helpen om het slechte weer te overbruggen.

6. Fietstrainer - Rollenbank TranzX JD-113 geel - Trainingsstandaard voor Indoor Fietsen - Thuis Fiets Trainer - Home Trainer - Fietstraining


Product informatiePlus or Show more

De Tacx Antares is een hometrainer waarop je vrij kan fietsen en daarmee je coordinatie en techniek verfijnen. De Antares is makkelijk inschuifbaar en daardoor makkelijk te vervoeren.

7. Tacx T1000 Antares Rollenbank


Product informatiePlus or Show more

Om ervoor te zorgen dat je bij slecht weer en tijdens de wintermaanden het fietsen niet hoeft te missen, zorgt deze thuistrainer ervoor dat je thuis kunt fietsen. De fietstrainer is gemaakt van massief staal en staat ook dankzij de voorwielhouder zeer veilig. Dankzij de rubberen kappen wordt de ondergrond beschermd. Je kan tussen 6 versnellingen kiezen om zo je eigen trainingsprogramma te maken. Wanneer nodig is de fietstrainer snel opgeklapt en ruimtebesparend opgeborgen. Lees voor montage en gebruikt de handleiding welke meegeleverd is. Volg de veiligheidsinstructies en gebruiksinstructies. Bewaar de handleiding goed. Eenvoudige opbouw • Montage niet nodig • Achterwiel met snelspanner vastzetten • Voorwiel op de ondersteuning plaatsen • Versnelling aan het stuur monteren, versnelling kiezen & starten Details van de fietstrainer • H x B x D opgebouwd: ca. 38 x 55 x 48 cm, opgeklapt ca. 46 x 54 x 20 cm • Geschikt voor groottes van 660 – 720 mm oftewel 26 – 28 inch • Maximaal belastbaar met fiets: ca. 120 kg • Van massieve stalen buizen • Hoogte verstelbare loopband • Lage geluidsontwikkeling bij glad wiel Leveromvang • Fietstrainer met dwarsbalk & snelspanner • Voorwiel-standaard, versnelling met 6 versnellingen • Decoratie is bij de levering niet inbegrepen

8. relaxdays Fietstrainer - Wheel on - 7 standen


Product informatiePlus or Show more

De ThinkRider X7 Pro valt qua functionaliteit in het topsgement van Direct Drive trainers. Daarmee is hij vergelijkbaar met zijn duurdere broers Tacx Neo 2T en Wahoo Kickr. Door de hoge vermogens die deze fietstrainers aankunnen zijn ze uitermate geschikt voor de serieuze wielrenners die ook in de winter goed en gericht door wil kunnen blijven trainen. Ook als je iets minder gericht traint, maar wel het maximale uit de de software van bijvoorbeel Bkool of Zwift wilt halen dan zijn deze trainers de beste keus. De interactie met de software is razendsnel en de hoge stijgingspercentages die realistisch gesimuleerd kunnen worden door deze trainers zijn een echte meerwaarde. Wij jij dus effectief en betaalbaar doorfietsen in de winter, online wedstrijdjes rijden met je Strava-vrienden? Dan is deze trainer uit het topsegement de beste keuze. De ThinkRider X7-technologie zorgt voor een krachtige en betrouwbare slimme powertrainer met een directe aandrijving. Dit model is eenvoudig op te stellen, draagbaar en gemakkelijk op te bergen. Maximum vermogen 2500W Maximale hellingshoek 8% Nauwkeurigheid 2% Achterwiel maat 24" RD / 24" MTB / 650c RD / 26" MTB / 700c RD / 650b MTB / 29" MTB Software Te gebruiken i.c.m. PowerFun, Onelap, Zwift, TrainerRoad, PerfPRO, BKOOL en meer. Systeem Biedt ondersteuning voor MAC OS i.c.m. ANT+ ontvanger Windows 7 of hoger i.c.m. ANT+-ontvanger Android 4.3 en hoger incl. bluethooth Biedt ondersteuning voor OS 8 en hoger incl. bluetooth

9. ThinkRider X7 Pro - Fietstrainer - Direct Drive - 2500 Watt - Indoor - Interactive - Portable


Product informatiePlus or Show more

Geniet, ook binnenshuis, van een intensieve fietstraining Plus- en minpunten Gemakkelijk in gebruik Geschikt voor meerdere modellen Opklapbaar Stil ontwerp Productbeschrijving WIl jij jouw fietsprestaties naar een hoger niveau brengen? Met deze rollenbank kun jij vanuit het comfort van jouw eigen huis, genieten van een intensieve of recreatieve workout. De trainer is geschikt voor elk soort fiets, van racefiets tot mountainbike - met deze roller kun jij blijven trainen op een fiets naar keuze. Ideaal om jouw conditie te verbeteren en te trainen voor het buitenseizoen. Met deze trainer ben jij niet meer afhankelijk van het weer. Is het koud buiten? Regent het? Dat hoeft geen excuus te zijn! Met deze trainer kun jij blijven trainen binnenshuis. Hoe bar de weersomstandigheden ook zijn, jouw fietsprestaties hoeven hier niet onder te leiden. Jouw voordelen op een rij Rollers werken in stilte Trainen in huis Anti-slip design Geschikt voor verschillende modellen Eenvoudig te installeren Eenvoudig in gebruik Leuk om te doen Verbeter jou conditie Gemakkelijk te dragen Weten waarom deze roller de bestseller is? ✔ Zonder geluidsoverlast - De rollers werken in stilte. Hierdoor kun jij in rust van je training genieten. ✔ Anti-slip - De roller heeft een anti-slip ontwerp. Hierdoor blijft de roller stevig op zijn plek staan, ook bij een intensieve work-out. ✔ Geschikt voor meerdere modellen - De voorwiel beugel is eenvoudig te verstellen. Hierdoor is hij geschikt voor verschillende modellen. Of jij nu een mountainbike, race- of stadsfiets hebt, met deze roller ben jij in één keer voorzien. ✔ Verminder bandenslijtage - De symmetrische conische lager voorkomt en vermindert bandenslijtage en geeft jou een rijgevoel. Hierdoor geniet jij van een realistische fietservaring. ✔ Gemakkelijk te dragen - Het telescopische ontwerp maakt de roller gemakkelijk in te klappen. Hierdoor berg je hem eenvoudig op of neem je hem gemakkelijk mee op pad. In mijn fiets geschikt voor deze rollerbank? Elk soort fiets, tussen de 24 en 29 inch, is geschikt voor de rollerbank. Ruime ervaring in trainingsapparatuur! Wij werken al geruime tijd in de fietsbranche en hebben daarom een zeer uitgebreide kennis van de eisen waaraan een kwalitatief goed trainingsapparaat moet voldoen. Kwaliteit staat dan ook hoog bij ons in het vaandel en wij vinden het belangrijk dat u optimaal kunt genieten van de nieuwste technologie. Productspecificaties Materiaal: Aluminium + ABS, PP rollers Afmetingen: 145 x 51.5 x 10.5 cm Opgevouwen afmetingen: 61.5 x 51.5 cm Gewicht: 10.2 kilo Geschikt voor 24 tot 29 inch fietsen

10. Dexters® Fietstrainer - Fiets Roller - Rollerbank - Trainer Stand - Indoor Fietsen - Training Racefiets Mountainbike - Platform voor 24 - 29 Inch Fietsen - Workout


Producten die soortgelijk zijn aan Fietstrainers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Wow! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietstrainers. Er zijn namelijk 55 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste Fietstrainer kopen.