Bestenu

Beste fietskarren - nov. 2022

Met meer dan 1638 fietskarren op de markt zie je al snel door de bomen het bos niet meer.
Op deze pagina vind je de beste fietskarren in een handige lijst
01Score: 9.9
Trixie Koppelstuk Voor Fietskar
Trixie Koppelstuk Voor Fietskar
Ga naar laagste prjis
02Score: 9.8
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Ga naar laagste prjis
03Score: 9.2
Fietskar / aanhangwagen
Fietskar / aanhangwagen
Ga naar laagste prjis
04Score: 8.8
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood
Ga naar laagste prjis
05Score: 8.7
Flamingo Doggy Liner Economy
Flamingo Doggy Liner Economy
Ga naar laagste prjis
06Score: 8.6
Trixie hondenfietskar L
Trixie hondenfietskar L
Ga naar laagste prjis
07Score: 8.2
Bicycle Gear Fietskar Hond
Bicycle Gear Fietskar Hond
Ga naar laagste prjis
08Score: 8
Doggyride
Doggyride
Ga naar laagste prjis
09Score: 7.1
Fietskar Large Jogger functie  Vering. Blauw
Fietskar Large Jogger functie Vering. Blauw
Ga naar laagste prjis
10Score: 6.8
Melia Peuterschaal Comfort
Melia Peuterschaal Comfort
Ga naar laagste prjis
hero illustration

De Bestenu Fietskar Koopgids

avatar-contour
Michael Kramer

Michael Kramer

Gepubliceerd op: Nov 25, 2021


Er zijn meerdere manieren om je baby te vervoeren. Een fietskar koppel je eenvoudig aan je fiets en vaak bevestig je hieraan ook nog eens probleemloos een autostoeltje, Maxi-Cosi of een babyschaal, waardoor je de veiligheid van je kindje waarborgt.

Wat voor soorten fietskarren zijn er allemaal?

Er zijn verschillende fietskarren verkrijgbaar. Zo zijn er fietskarren met twee zitplaatsen of met één zitplaats. Daarnaast zijn er fietskarren met speciale gleuven waarin je je autostoeltje, Maxi-Cosi of babyschaal bevestigt. Gebruik je een babyschaal of autostoeltje, dan kun je je baby al meenemen als deze ongeveer vier maanden oud is.

Maak je gebruik van een goede Maxi-Cosi, dan kun je in principe je baby al meenemen vanaf de geboorte. Dit wordt echter niet aangeraden omdat een pasgeboren baby nog erg kwetsbaar is, en je deze niet in de gaten kunt houden als deze in een fietskar ligt. Neem daarom je baby pas mee als deze ongeveer twee maanden oud is.

Er zijn ook fietskarren te krijgen die je inklapt waardoor je ze makkelijk opbergt. Let daarnaast ook op de veiligheid van de fietskar. Hoe meer reflectoren een fietskar heeft, hoe veiliger. Goede, verstelbare gordels zijn bovendien ook onmisbaar, dus let hier goed op.

Als laatste zijn er ook fietskarren te koop die je in een paar handelingen ombouwt tot wandelwagen. Erg handig als je ergens heen fietst en je wilt daarna gaan wandelen. Het formaat van fietskarren varieert ook onderlin, maar ze mogen niet langer dan 2,5 meter en niet breder dan 1 meter zijn.

Vanaf welke leeftijd kan een baby in een fietskar?

Als je een Maxi-Cosi of een babyschaal in een fietskar bevestigt, dan kan je baby in principe al vanaf de geboorte mee. Dit wordt echter niet aangeraden. Als je baby in de fietskar ligt, is het lastig om een oogje in het zeil te houden, en dat terwijl jonge baby's erg kwetsbaar zijn. Daarom wacht je liever tot je baby minstenstwee maanden oud is.

Hoe bevestig je een fietskar aan een fiets?

Een fietskar bevestig je aan de zadelpen, de bagagedragerof ter hoogte van de achteras van de fiets. Hoe je je fietskar bevestigt, hangt af van de fietskar en de fiets die je hebt. Naast de normale bevestiging, moet er ook een extra bevestiging zijn die je aan je fiets koppelt.

Als je een goede mountainbike hebt, dan bevestig je de fietskar vrijwel altijd via de koppeling bij de achteras. Let hier goed op als je een fietskar gaat kopen. Het bevestigen is niet moeilijk, maar bij elke fietskar anders. Lees hiervoor de instructies van de desbetreffende fietskar.

Kun je aan elke fiets een fietskar bevestigen?

Nee, niet elke fietskar is geschikt voor elke fiets. Een mountainbike bevestig je vrijwel altijd ter hoogte van de achteras terwijl een elektrische fiets een andere koppeling nodig heeft voor je fietskar.

Koop je een fietskar, kijk dan goed naar de koppeling die deze gebruikt en wat voor fiets je hebt. Er zijn in de meeste gevallen overigens wel adapters en andere mogelijkheden om je fietskar te bevestigen beschikbaar, maar meteen de juiste fietskar kopen is minder omslachtig en eenvoudiger.

Welke ring- en steeksleutel heb je nodig voor een fietskar?

Het is lastig te zeggen welke ring- en steeksleutel je nodig hebt voor een fietskar: dit hangt af van de bevestiging van de fietskar. Een Bahco sleutel is verstelbaar naar alle maten en daarom altijd geschikt als steeksleutel. Daarnaast is een goede ringsteeksleutelset ook altijd handig om in huis te hebben.

Hoe maak je een babyschaal vast in een fietskar?

Hoe je een babyschaal in een fietskar bevestigt, hang af van de babyschaal en van de fietskar. Meestal loopt er een band rond de stoeltjes van de fietskar heen waar je je babyschaal aan vast zet. Daarnaast wordt de babyschaal aan de onderkant verankerd door middel van een speciale haak.

Dit kan bij elke fietskar anders zijn, lees daarom nauwkeurig de instructies van je fietskar en de babyschaal. Als je twijfelt, neem dan geen risico's en neem contact op met de fabrikant of vraag advies aan een vakman.

Wat is beter, een bakfiets of een fietskar?

Het is moeilijk te zeggen welke beter is. Een goede bakfiets heeft vaak meer ruimte in de bak dan een fietskar. Hierdoor neem je meer mee. Daarentegen neemt een bakfiets meer plaats in beslag dan een fietskar. Het kan lastig zijn om een goede plaats voor je bakfiets te vinden wanneer je deze een poosje niet gebruikt.

Een bakfiets is over het algemeen ook duurder dan een fietskar. Neem je je kindje mee in een bakfiets, dan is het makkelijker om je kindje hierin in de gaten te houden dan wanneer je je kindje meeneemt in een fietskar. Hierdoor is een bakfiets geschikter voor jongere baby's.

Zowel een bakfiets als een fietskar hebben dus elk voor- en nadelen. Welke beter is, hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden en behoeftes. Misschien zijn ze allebei niet handig voor je en is een goed fietsstoeltje een betere optie.

hero illustration

Hoe komt deze fantastische fietskar opsomming tot stand..?

De wereld is aan het veranderen... en dus de zoektocht naar de beste fietskar ook!
Vroeger ging je naar een winkel om hulp te krijgen over fietskarren, maar vandaag assisteert een robot jou!
illustration
Onze kunstmatige intelligentie scant alle fietskarren die te koop zijn in Nederland. Hij checkt de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke fietskarren het best worden verkocht
illustration
Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van fietskarren stelt hij deze lijst samen!
Vind je dit net zo geweldig als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!
illustration
hero illustration

De beste fietskarren in een makkelijke lijst

1 - Trixie Koppelstuk Voor Fietskar

Loading..
Ga naar laagste prjis

TRIXIE KOPPELSTUK VOOR FIETSKAR

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

2 - Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze hondenfietskar van Trixie van 63 x 68 x 75 cm in zwart en rood neemt u uw hond mee op elke reis met de fiets! Met deze fietskar raakt uw hond niet meer oververhit of uitgeput als u op pad gaat op de fiets! Deze hondenkar voor onderweg is eenvoudig te koppelen aan uw fiets door middel van het meegeleverde koppelstuk. De maten van de hondenfietskar zijn 63 x 68 x 75 cm. De handige kar is gemaakt van duurzaam, makkelijk te onderhouden polyester om een stevig metalen frame. De fietskar is geschikt voor elk weertype; de gaas- inzetstukken zorgen voor een goede ventilatie en bij slecht weer kunt u de voordeur voorzien van extra bescherming tegen wind en regen. De wielen zijn bovendien uitgerust met een snelbevestigingssysteem, zodat u altijd gemakkelijk met uw lieveling op pad kunt. - Duurzame, stevige hondenfietskar van metaal en polyester - Makkelijk te onderhouden en te monteren - In- en uitstappen is mogelijk via de voor- en achterdeur - Geschikt voor elk weertype dankzij beschermende voordeur en goede ventilatie - Uitgevoerd in zwart en rood Afmetingen: Gewicht: 10 kg Max. belasting: 30 kg Binnenmaten: 43 × 45 × 73 cm Buitenmaten: 63 × 68 × 75 (137) cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

3 - Fietskar / aanhangwagen

Loading..
Ga naar laagste prjis

Product kenmerken: - Afneembare plastic bak - 16 "luchtbanden met stabiele stalen velg - Universele koppeling Technische gegevens: • Materiaalframe: buisvormig staal, gepoedercoat • Materiaallade: kunststof • Materiaalwielen: rubber • Kleur: zwart • Max. Capaciteit: 80 kg • Capaciteit: 90 liter Afmetingen (ongeveer in cm): • Afmetingen aanhangwagen zonder helmstok: 85 x 71 x 48 • Totale lengte met dissel: 153 • Afmetingen transportdoos: 80 x 50 x 33 • Afmetingen transportbak hierboven: 71 x 42 x 31 • afmetingen van de transportkist hieronder: 62 x 33 x 31 Levering: • 1 x fietskar • 1 x koppeling • 1 x tub • 1 x bevestigingsmateriaal • 1 x Duitstalige handleiding

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

4 - Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood

Loading..
Ga naar laagste prjis

Trixie Hondenfietskar Zwart / Rood 60 x 53 x 60 cm Met deze hondenfietskar van Trixie van 60 x 53 x 60 cm in zwart en rood neemt je jouw hond overal mee naartoe op reis met de fiets. Met deze fietskar raakt jouw hond niet meer oververhit of uitgeput als je op pad gaat op de fiets! Deze hondenkar voor onderweg is eenvoudig te koppelen aan de fiets door middel van het meegeleverde koppelstuk. De maten van de hondenfietskar zijn 60 x 53 x 60 cm. De handige kar is gemaakt van duurzaam, makkelijk te onderhouden polyester om een stevig metalen frame. De fietskar is geschikt voor elk weertype; de gaas- inzetstukken zorgen voor een goede ventilatie en bij slecht weer kunt je de voordeur voorzien van extra bescherming tegen wind en regen. De wielen zijn bovendien uitgerust met een snelbevestigingssysteem, zodat u altijd gemakkelijk met jouw lieveling op pad kunt. - Duurzame, stevige hondenfietskar - Makkelijk te onderhouden en te monteren - In- en uitstappen is mogelijk via de voor- en achterdeur - Geschikt voor elk weertype - Uitgevoerd in zwart en rood Afmetingen: Gewicht: 9,5 cm Max. belasting: 20 kg Binnenmaten: 36 × 34 × 57 cm Buitenmaten: 53 × 60 × 60 (117) cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

5 - Flamingo Doggy Liner Economy

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vervoer je hond gemakkelijk met deze fietskar. Je trouwe viervoeter zit volledig beschermt tegen regen en wind door de waterafstotende kap en ligt comfortabel. De kar beschikt over reflectoren, een wimpel en luchtroosters. Geschikt voor honden tot 40 kg. Afmetingen: 125x95x72 cm. Buitenmaat: 125 x 95 x 72 cm. Binnenmaat: 77 x 52 x 67 cm. Kleur: Grijs Materiaal: nylon

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

6 - Trixie hondenfietskar L

Loading..
Ga naar laagste prjis

Deze hondenfietskar van Trixie maakt het mogelijk om lange afstanden te fietsen met uw hond. De fietskar beschikt over diverse praktische eigenschappen, zoals een achterdeur, een bekleding van robuust, waterafstotend polyester en een in hoogte verstelbare duwstang. Deze handige hondenfietskar van Trixie is helemaal afgestemd op de behoeften van jou en jouw hond. De kar is voorzien van een in hoogte verstelbare duwstang, een achterdeur en een vastzetrem. Voor het comfort van jouw hond zijn er een uitneembare bodemplaat met slipvaste bekleding en een uitneembare ligmat met visco-elastisch schuim aan deze kar toegevoegd. De gaas-inzetstukjes zorgen voor voldoende licht en ventilatie en een geïntegreerde korthouder voorkomt dat jouw dier uit de kar kan springen. Ook kun je de bovenste gaasstukjes afdekken met een regenhoes en is de kar uitgerust met diverse vakken en een bekerhouder. Reflectoren en de veiligheidsvlag én de handige vastzetrem zorgen voor meer veiligheid. De fietskar is makkelijk in te klappen en compact op te bergen en komt met koppeling. En nog beter? Je kunt de fietskar heel gemakkelijk ombouwen tot een buggy met het los verkrijgbare voorwiel! Handige, multifunctionele fietskar van Trixie Met afdekbare gaas-inzetstukjes voor zicht en ventilatie Uitgerust met slipvaste bodemplaat en uitneembare ligmat Snel en gemakkelijk in te klappen Om te bouwen tot een buggy met een los verkrijgbaar voorwiel Afmetingen: 74 x 95 x 103/143 cm. Kleur: grijs met zwart

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

7 - Bicycle Gear Fietskar Hond

Loading..
Ga naar laagste prjis

Vervoer je aller liefste huisdiertje veilig en makkelijk met de Bicyclegear fietskar. Deze is makkelijk achter de fiets te plaatsen. Bind de fietsenkar voor honden vast aan je fiets. Plaats vervolgens je hond (of ander huisdier die je graag mee wilt nemen) in de fietskar. Sluit de fietskar en rijden maar! De fietskar kan makkelijk in elkaar gevouwen worden en opgeborgen worden. Zo kun je de fietskar bijvoorbeeld ook makkelijk meenemen in de auto (als je op vakantie gaat). De fietskar is voorzien van gaas, zo dat er genoeg frisse lucht binnen komt tijdens het rijden. Tegelijkertijd beschermt het gaas je huisdier van insecten en vliegen. Ook heeft de fietskar reflectoren voor veiligheid. Kenmerken: Lichtgewicht, stevig stalen frame met waterbestendig polyester, ondersteunt tot 40 kg Verwijderbare doorzichtige plastic hoes aan de voorkant om uw huisdier te beschermen tegen weersinvloeden Grote, luchtgevulde banden en volledig ophangsysteem zorgen voor maximale stabiliteit Inclusief verstelbare riemhaak aan de binnenkant van de trailer voor het veilig vastzetten van uw huisdier Mesh ritssluiting voor- en achterdeur voor snel en eenvoudig laden Veiligheidsvlag voor zichtbaarheid van de trailer van huisdieren in het verkeer Eenvoudig ontwerp kan worden neergeklapt voor eenvoudige opslag en transport. Geen gereedschap vereist voor instellen en afbreken Productspecificatie: Afmeting: 65x52x75 cm Kleur: Blauw Gewicht: 11,6 KG Max. belaastbaar: 40KG Stabiel Luchtdoorlatend Voor huisdieren Voor achter de fiets te plaatsen Reflectoren Voorzien van ritsen Handleiding downloaden doet u hier

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

8 - Doggyride

Loading..
Ga naar laagste prjis

Met deze riem zet u de hond vast in de fietskar of de buggy van Doggyride.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

9 - Fietskar Large Jogger functie Vering. Blauw

Loading..
Ga naar laagste prjis

Fietskar Large+Jogger functie Blauw. Maxmaal belastbaar gewicht 30kg Afmeting: 80*56*63cm Kleur: Blauw N.W: 15.68KG G.W: 18.08KG Deze fietskar heeft bovendien een joggerfunctie. Wordt meegeleverd met extra loopwiel en duwstang. De duwstang is bovendien te verstellen. .

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs

10 - Melia Peuterschaal Comfort

Loading..
Ga naar laagste prjis

De Peuterschaal comfort is gelijk aan de Peuterschaal Basis alleen met het verschil dat de teddyberen overtrek voorzien is van een vulling voor een optimaal comfort van uw peuter. De peuterschaal is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf een 8 maanden tot circa 18 maanden. Peuters kunnen vaak al vanaf een 10 / 11 maanden zelfstandig zitten. In een fietskar hebben ze vaak de neiging onderuit te zakken of scheef te hangen, ondanks de steun van de 5 punts gordels. In hun romp zijn ze vaak niet sterk genoeg zich zelfstandig rechtop te zetten. Hiervoor is speciaal de peuterschaal voor ontwikkeld. Kinderen kunnen toch goed vooruit kijken en hebben de juiste steun aan hoofd en rug in uw fietskar of bakfiets. De schaal wordt bevestigd door middel van de bestaande riempjes die in de fietskar zitten. Een setje bevestigings bandjes speciaal voor de Instep en Croozer fietskaren wordt meegeleverd. Tevens kan deze schaal ook gebruikt worden in een bakfiets, hiervoor heeft u dan alleen nog aparte adapterplaatjes nodig (artikelnummer WB900). Algemene informatie Materiaal : Polystyreen Dekje : Katoen teddy Gewicht : 550 gram Belasting : 18 kg Norm : EC 12790 Breed : 27,5 cm Lengte : 45 cm Hoogte : 50 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietskarren. Er zijn immers 1638 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste