Wat is de beste fietskar van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 27 september, 2023

Het aanschaffen van een goede fietskar is een ingewikkelde opdracht. Wat is de beste fietskar van 2023? Na het testen van 1223 fietskarren kwam de Hosel Fietskar / aanhangwagen zwart als beste uit onze fietskar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de fietskarren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 fietskarren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige fietskar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste fietskarren

1Score: 9.8
Hosel Fietskar / aanhangwagen zwart
Hosel Fietskar / aanhangwagen zwart
Hosel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger zwart
DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger zwart
Duramax
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.6
Monzana Fietskar Aanhanger - met zwart
Monzana Fietskar Aanhanger - met zwart
Monzana
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Viking Choice Fietskar voor kinderen blauw
Viking Choice Fietskar voor kinderen blauw
Viking Choice
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.5
vidaXL Fietskar 130x73x48,5 cm staal zwart
vidaXL Fietskar 130x73x48,5 cm staal zwart
vidaXL
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.5
Fiets aanhangwagen fietskar 130x65x50 cm
Fiets aanhangwagen fietskar 130x65x50 cm
pro.tec
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.5
Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw
Beste Fietskar voor fietsvakanties
Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw
Duramax
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.4
Fietskar voor kinderen met buggyfunctie rood
Fietskar voor kinderen met buggyfunctie rood
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
X-tract Kinderfietskar - grijs/blauw grijs / blauw
X-tract Kinderfietskar - grijs/blauw grijs / blauw
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime
Beste Fietskar voor gezinnen
Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietskar Koopgids

Er zijn meerdere manieren om je baby te vervoeren. Een fietskar koppel je eenvoudig aan je fiets en vaak bevestig je hieraan ook nog eens probleemloos een autostoeltje, Maxi-Cosi of een babyschaal, waardoor je de veiligheid van je kindje waarborgt.

Wat voor soorten fietskarren zijn er allemaal?

Er zijn verschillende fietskarren verkrijgbaar. Zo zijn er fietskarren met twee zitplaatsen of met één zitplaats. Daarnaast zijn er fietskarren met speciale gleuven waarin je je autostoeltje, Maxi-Cosi of babyschaal bevestigt. Gebruik je een babyschaal of autostoeltje, dan kun je je baby al meenemen als deze ongeveer vier maanden oud is.

Maak je gebruik van een goede Maxi-Cosi, dan kun je in principe je baby al meenemen vanaf de geboorte. Dit wordt echter niet aangeraden omdat een pasgeboren baby nog erg kwetsbaar is, en je deze niet in de gaten kunt houden als deze in een fietskar ligt. Neem daarom je baby pas mee als deze ongeveer twee maanden oud is.

Er zijn ook fietskarren te krijgen die je inklapt waardoor je ze makkelijk opbergt. Let daarnaast ook op de veiligheid van de fietskar. Hoe meer reflectoren een fietskar heeft, hoe veiliger. Goede, verstelbare gordels zijn bovendien ook onmisbaar, dus let hier goed op.

Als laatste zijn er ook fietskarren te koop die je in een paar handelingen ombouwt tot wandelwagen. Erg handig als je ergens heen fietst en je wilt daarna gaan wandelen. Het formaat van fietskarren varieert ook onderlin, maar ze mogen niet langer dan 2,5 meter en niet breder dan 1 meter zijn.

Vanaf welke leeftijd kan een baby in een fietskar?

Als je een Maxi-Cosi of een babyschaal in een fietskar bevestigt, dan kan je baby in principe al vanaf de geboorte mee. Dit wordt echter niet aangeraden. Als je baby in de fietskar ligt, is het lastig om een oogje in het zeil te houden, en dat terwijl jonge baby's erg kwetsbaar zijn. Daarom wacht je liever tot je baby minstenstwee maanden oud is.

Hoe bevestig je een fietskar aan een fiets?

Een fietskar bevestig je aan de zadelpen, de bagagedragerof ter hoogte van de achteras van de fiets. Hoe je je fietskar bevestigt, hangt af van de fietskar en de fiets die je hebt. Naast de normale bevestiging, moet er ook een extra bevestiging zijn die je aan je fiets koppelt.

Als je een goede mountainbike hebt, dan bevestig je de fietskar vrijwel altijd via de koppeling bij de achteras. Let hier goed op als je een fietskar gaat kopen. Het bevestigen is niet moeilijk, maar bij elke fietskar anders. Lees hiervoor de instructies van de desbetreffende fietskar.

Kun je aan elke fiets een fietskar bevestigen?

Nee, niet elke fietskar is geschikt voor elke fiets. Een mountainbike bevestig je vrijwel altijd ter hoogte van de achteras terwijl een elektrische fiets een andere koppeling nodig heeft voor je fietskar.

Koop je een fietskar, kijk dan goed naar de koppeling die deze gebruikt en wat voor fiets je hebt. Er zijn in de meeste gevallen overigens wel adapters en andere mogelijkheden om je fietskar te bevestigen beschikbaar, maar meteen de juiste fietskar kopen is minder omslachtig en eenvoudiger.

Welke ring- en steeksleutel heb je nodig voor een fietskar?

Het is lastig te zeggen welke ring- en steeksleutel je nodig hebt voor een fietskar: dit hangt af van de bevestiging van de fietskar. Een Bahco sleutel is verstelbaar naar alle maten en daarom altijd geschikt als steeksleutel. Daarnaast is een goede ringsteeksleutelset ook altijd handig om in huis te hebben.

Hoe maak je een babyschaal vast in een fietskar?

Hoe je een babyschaal in een fietskar bevestigt, hang af van de babyschaal en van de fietskar. Meestal loopt er een band rond de stoeltjes van de fietskar heen waar je je babyschaal aan vast zet. Daarnaast wordt de babyschaal aan de onderkant verankerd door middel van een speciale haak.

Dit kan bij elke fietskar anders zijn, lees daarom nauwkeurig de instructies van je fietskar en de babyschaal. Als je twijfelt, neem dan geen risico's en neem contact op met de fabrikant of vraag advies aan een vakman.

Wat is beter, een bakfiets of een fietskar?

Het is moeilijk te zeggen welke beter is. Een goede bakfiets heeft vaak meer ruimte in de bak dan een fietskar. Hierdoor neem je meer mee. Daarentegen neemt een bakfiets meer plaats in beslag dan een fietskar. Het kan lastig zijn om een goede plaats voor je bakfiets te vinden wanneer je deze een poosje niet gebruikt.

Een bakfiets is over het algemeen ook duurder dan een fietskar. Neem je je kindje mee in een bakfiets, dan is het makkelijker om je kindje hierin in de gaten te houden dan wanneer je je kindje meeneemt in een fietskar. Hierdoor is een bakfiets geschikter voor jongere baby's.

Zowel een bakfiets als een fietskar hebben dus elk voor- en nadelen. Welke beter is, hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden en behoeftes. Misschien zijn ze allebei niet handig voor je en is een goed fietsstoeltje een betere optie.

hero illustration

Hoe testen we fietskarren?

Om de beste fietskar te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze fietskar-test hebben we 1223 fietskarren vergeleken.

illustration

De eerste variabel in onze fietskar-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op uitkiezen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze fietskar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen fietskar-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij het kopen van de beste fietskar in 2023. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1223 fietskarren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste fietskarren op een rij

1. Hosel Fietskar / aanhangwagen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.9
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Bent u op zoek naar een manier om zware lasten comfortabel met de fiets te vervoeren? Dan is deze fietskar met zeil precies wat je zoekt! De bakwagen is snel aan de fiets gekoppeld en is geschikt voor 26 of 28 inch fietsen. Met zijn kuip van 90 liter biedt de flexibele transportaanhanger veel opbergruimte voor het vervoeren van aankopen, gereedschap, tuingereedschap, visgerei of kampeeraccessoires. Dankzij de handgrepen is de aanhanger ook als handwagen te gebruiken. Je kunt dus zonder fiets je boodschappen mee naar huis nemen. Technische specificaties: Materiaal frame: stalen buis, gepoedercoat Materiaal kuip: kunststof Materiaal wielen: rubber Materiaal rand: kunststof Materiaal zeildoek: 900D Oxford-stof De kleur zwart Maximaal draagvermogen (als fietskar): 40 kg Maximale belasting (als steekwagen): 80 kg Inhoud: 90 liter Afmetingen (ongeveer): Totale afmetingen aanhanger (BxDxH, inclusief dissel): 162 x 64 x 93 cm Afmetingen kuip (BxDxH): 78 x 50 x 30 cm Afmetingen dekzeil (BxDxH): 79 x 50 x 10 cm Leveringsomvang: 1 x fietsaanhanger 1 x koppeling 1 x Bak 1 x beschermend dekzeil 1 x bevestigingsmateriaal 1 x Instructie Deze fietskar wordt bevestigd aan de "ouderwetse" zadelpenklem (nr 1 op de foto) welke reeds op uw fiets aanwezig is. Hiermee zet u het zadel hoger en lager. Voordat u besteld, graag even kijken of deze op uw fiets aanwezig is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs

2. DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

Het is afgelopen met slepen. Met de Duramaxx Big-Black-Mike rijwielaanhanger zijn alle spullen voor het volgende rijwieluitstapje snel en zeker opgeborgen. Of het nu gaat over een picknickdeken en de koeltas voor een zonnige dagtrip of over reservekleding en toilettas voor een langere rijwieltour - alles heeft zijn plaats in de ruime 70 liter transportbox en wordt door het zwarte, weerbestendige afdekzeil soeverein tegen nattigheid beschermd. Met een draagkracht van maximaal 40 kg is hij ook bestand tegen grotere belastingen en waarborgt gelijk een optimale stabiliteit en veiligheid bij het rijden en vooral bij het remmen. Ook bij het winkelen is de Big-Black-Mike goederenaanhanger een grote steun. Hij kan het aan dat er twee kratten op de robuuste metalen behuizing geladen en naar huis getransporteerd worden zonder op te geven. Naar keuze kan hij ook moeiteloos van het rijwiel losgemaakt worden en als handwagen gebruikt worden - een hoge dissel met kogelkoppeling zorgt daarbij voor een bliksemsnelle montage. De handgrepen hebben een aangename hoogte voor het gebruik als handwagen en via de te monteren voet laat de Duramaxx aanhanger zich veilig afstellen op kasseien, grind en gazon. De Big-Black-Mike rijdt op 16 Inch wielen met luchtbanden, die er door middel van drukhendelvergrendeling in seconden op- en af te leggen zijn. Via de praktische autoventielen kunnen de luchtbanden probleemloos bij tankstations of rijwielzaken bijgevuld worden - het oppompen met normaal verkrijgbare fietspompen is bovendien ook mogelijk. Het grove profiel van de banden zorgt voor zijdelingse steun en koersvastheid op elke ondergrond. Beschikbare kleuren: zwart, blauw. Top Features: Rijwielaanhanger met verwijderbare 70 liter kuip van stootvast recyclebare kunststof Stabiel, gepoedercoat stalen buizenframe Probleemloos transport van tot 2 drankkratten Handgreep voor gebruik als handwagen Luchtbanden met autoventiel - eenvoudig bij het tankstation of rijwielhandel oppompen Omvang Levering: 1 x Transportbox 1 x Frame 2 x 16'' Wiel 1 x Dissel (2-delig) 1 x Disselverbinding 1 x Disselhouder 1 x Voet 1 x Veiligheidsbouten 1 x Kogelkoppeling 1 x Zadelverbinding 1 x Draaikrans (2-teilig) 2 x Rode Reflector 2 x Witte Reflector 2 x gele Reflector 6 x Reflectorenbevestiging 2 x M6*50 mm-Schroef 1 x M6*47 mm-Schroef 1 x M6*35 mm-Schroef 1 x Zwarte afdekking Gebruikershandleiding (Duits, Engels) Afmetingen: Totaal: 63 x 85 x 130 cm (BxHxD) Metalen frame: 44 x 16 x 62,5 cm (BxHxD) Transportbox: 39 x 29,5 x 58 cm (BxHxD) Laadvolume ca. 70 Liter Leeggewicht: ca. 9,6 kg Artikelnummer: 10021741

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 2 oktober in huis

Bekijk prijs

3. Monzana Fietskar Aanhanger - met zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9

Veelzijdige fietskar met grote kunststof kuip voor het vervoeren van ladingen! De Monzana fietskar heeft een afneembare kunststof kuip en heeft een grote inhoud van 90 liter. Het stalen buizenframe is gepoedercoat en matzwart gespoten. Aan de wagen zijn 4 zijreflectoren en 2 achterreflectoren bevestigd. De aanhanger is voorzien van een veiligheidszwenkkoppeling. De bakwagen is voorzien van 16' luchtbanden met kunststof velgen. Het toegestane totale gewicht van de aanhanger is 80 kg. LET OP: maximale bandenspanning 1,5 bar. Productvoordelen: Frame van stalen buis met poedercoating, matzwart gelakt. 16" luchtbanden en kunststof velgen voor langere levensduur Trekstang met handgrepen Afneembare kunststof kuip met 90 liter inhoud 4 zijreflectoren en 2 achterreflectoren Verzinkte veiligheidskoppeling is gemonteerd op de zadelpen StVZO-goedkeuring van de aanhangwagen: Bij montage/terugplaatsing van een goedgekeurd achterlicht. Technische gegevens: Afmetingen aanhangwagen: (lxbxh) 78x61x50cm, totale lengte met stang 153 cm. Afmetingen transportbox: (lxbxh) binnenkant 71x50x31cm, inhoud 90 liter Toelaatbaar totaalgewicht van max. 80 kg OPMERKING: max. bandenspanning 1,5 bar Leveringsomvang: 1x aanhanger, koppeling, bak Montage materiaal Montagehandleiding

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Viking Choice Fietskar voor kinderen blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
8.9

Een multifunctionele 2-zits fietskar in een mooie frisse blauwe kleur, de fietstrailer kan worden gebruikt als buggy - kinderwagen en als fietsaanhanger. De fietskar heeft aan de achterkant een functionele opbergruimte voor kleine spullen en kan gemakkelijk worden opgevouwen. De fietstrailer is voorzien van schokdempers bij de wielen, wat hem zeer comfortabel maakt en kan door het handige pinnen systeem makkelijk zonder gereedschap worden inkgeklapt. Een veilige fietskar voor je kind! In onze fietsaanhanger zit je kind comfortabel en veilig. Je kind is beschut tegen zon, regen en wind en kan ook nog eens zijn favoriete speelgoed meenemen. Verder is de fietskar goed zichtbaar op de weg door de vele reflectoren aan de voorkant, achterkant en wielen (6 stuks). De set bevat ook 2 lampen die op het frame van de fietstrailer kunnen worden gemonteerd. (batterijen niet inbegrepen). Met de bijgevoegde veiligheidsvlag kunnen mensen op afstand de fietskar al zien. De fietsaanhanger is uitgerust met veiligheidsgordels, een zitkussen en een lager gelegen beenruimte wat ervoor zorgt dat je kind comfortabel zit, maar wat er ook voor zorgt dat het vuil van de schoenen niet naar het zitgedeelte verplaatst. Belangrijkste kenmerken van de fietstrailer: Geschikt voor kinderen van 18 maanden tot 7 jaar (met handhaving van de toegestane belasting) Solide, metalen frame Schokbrekers bij de wielen 5-punts veiligheidsgordels Versterkte vloer Luchtbanden 50 cm diameter, buggy diameter 30 cm Mogelijkheid om één of twee kinderen te vervoeren 2 zijvakken voor al uw kindersnuisterijen, vastgemaakt met klittenband Insectenbeschermingsnet Regenbeschermingsfolie Reflectoren op de wielen en op de voor- en achterkant van de aanhanger Een vlag die de zichtbaarheid van de aanhanger tijdens het rijden vergroot GRATIS LED-achterlicht GRATIS LED-koplamp Dankzij de flexibele verbinding is de aanhanger ook bij kantelen van de fiets beveiligd tegen kantelen Verstelbare handgreep (9 standen) Specificaties: Kleur: blauw Afmeting fietskar: 80 x 89 x 91 cm Totale lengte: 170 cm Hoogte met handvat: 97 cm Hoogte met vlag: 155 cm Hoogte van de stoel tot het dak: 56 cm Zitbreedte: 55 cm Lengte zitting: 24 cm Lengte van de voetenruimte: 23 cm Breedte van de voetenruimte: 55 cm Klembord breedte: 59 cm Klembord lengte: 22 cm Wiel diameter: 50 cm en 25 cm Lengte buggy: 40 cm Maximale belasting: 40 kg Maximale snelheid: tot 16 km/u

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 september in huis

Bekijk prijs

5. vidaXL Fietskar 130x73x48,5 cm staal zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.8

Deze fietskar met twee wielen, met maximaal draagvermogen van 50 kg, is perfect voor het trekken van zware goederen zoals bagage, planten, gereedschappen of boodschappen. Deze fietskar heeft een snelsluit scharnier voor een makkelijke bevestiging aan de fiets. De scharniersluiting aan voor en achterkant maken in- en uitladen van grote of vreemd gevormde objecten makkelijk. Deze fietskar is zeer stevig en duurzaam dankzij de robuuste stalen frameconstructie. De inklapbare trekstang en inklapbare zijkanten zorgen ervoor dat de kar zeer weinig ruimte in beslag neemt bij opslag en transport. Deze fietstrailer is eenvoudig te monteren. Kleur: zwart Hoofdmateriaal: staal Totale afmetingen met dissel: 130 x 73 x 48,5 cm (L x B x H) Totale afmetingen zonder dissel: 67 x 73 x 48,5 cm (L x B x H) Afmetingen transportbak: 67 x 44,5 x 28,5 cm (B x D x H) Draagvermogen: 50 kg Inklapbare trekstang Scharniersluiting aan voor- en achterkant 39 cm pneumatische wielen met gele reflectors Kan gemakkelijk plat worden opgevouwen voor opslag en transport Let op, dit product is niet geschikt om kinderen in te vervoeren.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 28 september in huis

Bekijk prijs

6. Fiets aanhangwagen fietskar 130x65x50 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
8.6

Fiets aanhangwagen fietskar De praktische fietskar is ideaal voor het vervoeren van voorwerpen. De afneembare en praktische hoes beschermt de goederen tegen regen en natheid. Productbeschrijving: - Fietskar wordt met een draaikoppeling aan de fiets bevestigd - Veiligheid dankzij stabiele stalen frames en luchtbanden - Compleet met reflectoren, een vlaggetje - Max. Draagvermogen: 40 kg - Weerbestendige kap is eenvoudig te bevestigen met klittenband - Inclusief trekhaak Afmetingen: - Totaal (LxBxH): 130 x 65 x 50 cm - Vervoersbak (LxBxH): 68 x 44 x 26 cm - Vlaggetje: 61 cm - Wiel doorsneede: 39cm Materiaal: - Hoes: 100% Polyester - Frame: Staal Kleur: Geel / Zwart Verpakkingsinhoud: 1 x Fietskar Merk: [pro.tec]

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 5 september in huis

Bekijk prijs

7. Beste Fietskar voor fietsvakanties: Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.5

Ben je op zoek naar een betrouwbare en stevige fietskar om grote ladingen te vervoeren? Dan is de Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw van DURAMAXX precies wat je nodig hebt! Deze fietskar heeft een laadruimte van maar liefst 130 liter en een stabiel stalen buizenframe, waardoor je heel wat bagage veilig en gemakkelijk kunt meenemen. En het beste van alles is dat je de stress van het zoeken naar een parkeerplaats en het vermijden van verkeersopstoppingen kunt vermijden door simpelweg op je fiets te springen!

De nylonhoes die over het frame gespannen kan worden, zorgt er bovendien voor dat je lading beschermd is tegen regen en ander slecht weer. En dankzij de meegeleverde koppeling en aanhanger-stok kun je de fietskar snel en gemakkelijk op het achterwiel van je fiets bevestigen, zonder dat er kans is op onbedoeld loskoppelen. Ook de veiligheid is goed geregeld, met een rood-oranje waarschuwingswimpel en twee lichtgevende spaakreflectoren in de 16-inch wielen.

De Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw van DURAMAXX is verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood en kan binnen 10 minuten gemonteerd worden. Houd er wel rekening mee dat je voor gebruik op de weg achterlichten moet aanbrengen.

Wat deze fietskar echt onderscheidt van andere producten op de markt, is zijn grote laadruimte en stabiele stalen buizenframe. Dit maakt het ideaal voor het vervoeren van grote ladingen over korte tot middellange afstanden. De fietskar is ook gemakkelijk te bevestigen en los te maken, waardoor je snel op weg kunt gaan. Een nadeel is wel dat je extra verlichting moet aanbrengen voor gebruik op de weg.

Als ervaren fietser en fietskar-liefhebber kan ik deze Mountee rijwielaanhanger trekker 130l 60kg blauw van DURAMAXX zeker aanbevelen! Zijn grote laadruimte en stabiele frame maken het een geweldige keuze voor het vervoeren van zware ladingen, en het gemakkelijke bevestigingssysteem en de veiligheidsvoorzieningen maken het een ideale aanvulling op je fietsuitrusting.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 juli in huis

Bekijk prijs

8. Fietskar voor kinderen met buggyfunctie rood

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietskar voor kinderen met buggyfunctie rood

 • list plusHet voordeel van deze fietskar is dat hij ruimtebesparend en lichtgewicht is, waardoor het gemakkelijk te vervoeren is.
 • list plusEen ander voordeel is dat deze fietskar een sterke constructie heeft, waardoor hij bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
 • list plusDe fietskar heeft ook een makkelijk opvouwsysteem, waardoor hij eenvoudig opgeborgen kan worden.

Nadelen Fietskar voor kinderen met buggyfunctie rood

 • list plusDe fietskar heeft geen regenhoes om het kind te beschermen tegen regen.
 • list plusEen ander nadeel is dat de fietskar geen vering heeft om het kind een comfortabeler rit te geven.
 • list plusDe fietskar heeft geen veiligheidsgordels om het kind te beschermen tegen schokken tijdens het rijden.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.8

Een multifunctionele 2-zits fietskar in een mooie rode kleur, de fietsaanhanger kan worden gebruikt als buggy - kinderwagen en als fietstrailer. De fietskar heeft aan de achterkant een functionele opbergruimte voor kleine items en kan gemakkelijk worden opgevouwen. De fietsaanhanger is voorzien van schokdempers bij de wielen, wat hem zeer comfortabel maakt en kan door het handige pinnen systeem zonder gereedschap worden inkgeklapt. Een veilige fietskar voor je kind! In onze fietskar zit je kind comfortabel en veilig. Je kind is beschut tegen zon, regen en wind en kan ook nog eens zijn favoriete speelgoed meenemen. Verder is de fietskar goed zichtbaar op de weg door de reflectoren aan de voorkant, achterkant en wielen. De set bevat ook 2 lampen die op het frame van de fietsaanhanger kunnen worden gemonteerd. (batterijen niet inbegrepen). Met de bijgevoegde vlag kunnen mensen op afstand de fietskar al zien. De fietskar is uitgerust met veiligheidsgordels, een zitkussen en een lager gelegen beenruimte wat ervoor zorgt dat je kind comfortabel zit, maar wat er ook voor zorgt dat het vuil van de schoenen niet naar het zitgedeelte verplaatst. Belangrijkste kenmerken van de fietskar: Geschikt voor kinderen van 18 maanden tot 7 jaar (met handhaving van de toegestane belasting) Solide, metalen frame Versterkte vloer Luchtbanden 50 cm diameter, buggy diameter 30 cm Schokbrekers bij de wielen 5-punts veiligheidsgordels Mogelijkheid om één of twee kinderen te vervoeren 2 zijvakken voor al uw kindersnuisterijen, vastgemaakt met klittenband Insectenbeschermingsnet Regenbeschermingsfolie Reflectoren op de wielen en op de voor- en achterkant van de aanhanger Een vlag die de zichtbaarheid van de aanhanger tijdens het rijden vergroot GRATIS LED-achterlicht GRATIS LED-koplamp Dankzij de flexibele verbinding is de aanhanger ook bij kantelen van de fiets beveiligd tegen kantelen Verstelbare handgreep (9 standen) Specificaties: Kleur: rood Afmeting fietskar: 80 x 89 x 91 cm Totale lengte: 170 cm Hoogte met handvat: 97 cm Hoogte met vlag: 155 cm Hoogte van de stoel tot het dak: 56 cm Zitbreedte: 55 cm Lengte zitting: 24 cm Lengte van de voetenruimte: 23 cm Breedte van de voetenruimte: 55 cm Klembord breedte: 59 cm Klembord lengte: 22 cm Wiel diameter: 50 cm en 25 cm Lengte buggy: 40 cm Maximale belasting: 40 kg Maximale snelheid: tot 16 km/u

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

9. X-tract Kinderfietskar - grijs/blauw grijs / blauw

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.5
Gebruiksgemak
8.1

De X-tract Kinderfietskar is een geweldige optie voor ouders die graag met hun kinderen willen fietsen, zonder zich zorgen te maken over hun veiligheid. De kar heeft binnenmaten van 61cm breed en 57cm vanaf het zitvlak tot aan de bovenkant van de kar, wat betekent dat kinderen genoeg ruimte hebben om comfortabel te zitten en te ontspannen tijdens het rijden. De kar is geschikt voor (elektrische) stadsfietsen, trekkingfietsen en transportfietsen, wat betekent dat je de kar kunt gebruiken voor allerlei soorten fietstochten.

Wat deze kar onderscheidt van andere kinderfietskarren is het maximale belastbare gewicht van 60 kg, wat betekent dat je niet alleen één kind, maar zelfs twee kinderen kunt vervoeren. Dit is vooral handig voor ouders met twee kleine kinderen die graag samen willen fietsen. De kar kan ook worden omgebouwd tot een buggy, met een totale lengte van 120cm zonder trekstang, wat betekent dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen op wandelingen of boodschappen kunt doen.

Een ander voordeel van deze kinderfietskar is de brede totale breedte van 89cm, wat zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het fietsen. Het enige nadeel van deze kar is dat hij niet geschikt is voor off-road terrein, wat betekent dat je hem alleen kunt gebruiken op verharde wegen en paden.

Persoonlijk vind ik dat de X-tract Kinderfietskar een geweldige keuze is voor ouders die graag willen fietsen met hun kinderen. Het biedt niet alleen een veilige en comfortabele rit voor de kinderen, maar ook extra gemak en flexibiliteit voor de ouders. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor off-road terrein, maar dat is iets wat je in gedachten moet houden bij het plannen van je fietstochten.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 31 maart in huis

Bekijk prijs

10. Beste Fietskar voor gezinnen: Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime

 • list plusDe schokbreker zorgt voor een comfortabele rit voor de kinderen.
 • list plusDe fietskar heeft genoeg ruimte voor twee kinderen en hun spullen.
 • list plusHet is eenvoudig om de fietskar aan de fiets te bevestigen en weer los te maken.

Nadelen Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime

 • list plusDe fietskar is vrij zwaar en kan lastig zijn om te manoeuvreren.
 • list plusDe fietskar is vrij prijzig in vergelijking met andere modellen.
 • list plusDe fietskar kan lastig op te bergen zijn vanwege zijn omvang.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.1

De Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime is een fantastische optie voor ouders die op zoek zijn naar een multifunctionele fietskar. De fietskar kan worden gebruikt als buggy - kinderwagen en als fietsaanhanger, wat hem heel veelzijdig maakt. Het heeft schokdempers bij de wielen, wat zorgt voor een comfortabele rit voor je kinderen, en het solide metalen frame en de versterkte vloer zorgen voor stabiliteit en veiligheid.

Met een maximaal belastbaar gewicht van 40 kg en de mogelijkheid om één of twee kinderen te vervoeren, is deze fietskar geschikt voor kinderen van 18 maanden tot 7 jaar. En met 2 zijvakken voor al je kindersnuisterijen, insectenbeschermingsnet, regenbeschermingsfolie en reflectoren op de wielen en op de voor- en achterkant van de aanhanger, is dit een zeer complete set.

Maar wat deze fietskar echt speciaal maakt, is de gratis LED-achterlicht en LED-koplamp die worden meegeleverd. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen, vooral in het donker. En dankzij de flexibele verbinding is de aanhanger ook bij kantelen van de fiets beveiligd tegen kantelen.

De Fietkar 2 kinderen met schokbreker lime biedt de perfecte balans tussen comfort, veiligheid en veelzijdigheid. Het is een geweldige optie voor ouders die graag actief willen zijn met hun kinderen en een makkelijke manier zoeken om hun kinderen te vervoeren.

Mijn persoonlijke mening over deze fietskar is dat het een geweldige investering is voor gezinnen die veel tijd buiten doorbrengen en op zoek zijn naar een multifunctionele en veilige manier om hun kinderen te vervoeren. Het enige nadeel is dat het een vrij grote en zware fietskar is, waardoor het niet zo makkelijk te manoeuvreren is als sommige andere fietskarren op de markt. Maar over het geheel genomen is dit een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een veilige en veelzijdige fietskar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 5 mei in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van fietskarren. Er zijn immers 1223 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!