Wat is de beste Fietskar van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 23 juni, 2024

Het aanschaffen van een goede Fietskar is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste Fietskar van 2024? Na het testen van 1381 Fietskarren kwam de Hosel Fietskar / aanhangwagen als beste getest uit onze Fietskar-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Fietskarren, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Fietskarren-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Fietskar-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Fietskarren

1Score: 9.7
Hosel Fietskar / aanhangwagen
Beste fietskar
Hosel Fietskar / aanhangwagen
Hosel
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger
DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger
Duramax
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Klarfit Cargo Bull aanhangwagen bagagefietskar
Klarfit Cargo Bull aanhangwagen bagagefietskar
klarfit
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.9
Thule - Fietskar Coaster 2
Thule - Fietskar Coaster 2
Thule
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.6
Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen
Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar
TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar
TrevoPet
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.1
Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40
Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40
Bicycle Gear
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.8
Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar
Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar
Trixie
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.4
Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen
Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen
Bobike
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.1
Tioga Union LED achterlicht batterij
Tioga Union LED achterlicht batterij
Tioga
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Fietskar Koopgids

Er zijn meerdere manieren om je baby te vervoeren. Een fietskar koppel je eenvoudig aan je fiets en vaak bevestig je hieraan ook nog eens probleemloos een autostoeltje, Maxi-Cosi of een babyschaal, waardoor je de veiligheid van je kindje waarborgt.

Wat voor soorten fietskarren zijn er allemaal?

Er zijn verschillende fietskarren verkrijgbaar. Zo zijn er fietskarren met twee zitplaatsen of met één zitplaats. Daarnaast zijn er fietskarren met speciale gleuven waarin je je autostoeltje, Maxi-Cosi of babyschaal bevestigt. Gebruik je een babyschaal of autostoeltje, dan kun je je baby al meenemen als deze ongeveer vier maanden oud is.

Maak je gebruik van een goede Maxi-Cosi, dan kun je in principe je baby al meenemen vanaf de geboorte. Dit wordt echter niet aangeraden omdat een pasgeboren baby nog erg kwetsbaar is, en je deze niet in de gaten kunt houden als deze in een fietskar ligt. Neem daarom je baby pas mee als deze ongeveer twee maanden oud is.

Er zijn ook fietskarren te krijgen die je inklapt waardoor je ze makkelijk opbergt. Let daarnaast ook op de veiligheid van de fietskar. Hoe meer reflectoren een fietskar heeft, hoe veiliger. Goede, verstelbare gordels zijn bovendien ook onmisbaar, dus let hier goed op.

Als laatste zijn er ook fietskarren te koop die je in een paar handelingen ombouwt tot wandelwagen. Erg handig als je ergens heen fietst en je wilt daarna gaan wandelen. Het formaat van fietskarren varieert ook onderlin, maar ze mogen niet langer dan 2,5 meter en niet breder dan 1 meter zijn.

Vanaf welke leeftijd kan een baby in een fietskar?

Als je een Maxi-Cosi of een babyschaal in een fietskar bevestigt, dan kan je baby in principe al vanaf de geboorte mee. Dit wordt echter niet aangeraden. Als je baby in de fietskar ligt, is het lastig om een oogje in het zeil te houden, en dat terwijl jonge baby's erg kwetsbaar zijn. Daarom wacht je liever tot je baby minstenstwee maanden oud is.

Hoe bevestig je een fietskar aan een fiets?

Een fietskar bevestig je aan de zadelpen, de bagagedragerof ter hoogte van de achteras van de fiets. Hoe je je fietskar bevestigt, hangt af van de fietskar en de fiets die je hebt. Naast de normale bevestiging, moet er ook een extra bevestiging zijn die je aan je fiets koppelt.

Als je een goede mountainbike hebt, dan bevestig je de fietskar vrijwel altijd via de koppeling bij de achteras. Let hier goed op als je een fietskar gaat kopen. Het bevestigen is niet moeilijk, maar bij elke fietskar anders. Lees hiervoor de instructies van de desbetreffende fietskar.

Kun je aan elke fiets een fietskar bevestigen?

Nee, niet elke fietskar is geschikt voor elke fiets. Een mountainbike bevestig je vrijwel altijd ter hoogte van de achteras terwijl een elektrische fiets een andere koppeling nodig heeft voor je fietskar.

Koop je een fietskar, kijk dan goed naar de koppeling die deze gebruikt en wat voor fiets je hebt. Er zijn in de meeste gevallen overigens wel adapters en andere mogelijkheden om je fietskar te bevestigen beschikbaar, maar meteen de juiste fietskar kopen is minder omslachtig en eenvoudiger.

Welke ring- en steeksleutel heb je nodig voor een fietskar?

Het is lastig te zeggen welke ring- en steeksleutel je nodig hebt voor een fietskar: dit hangt af van de bevestiging van de fietskar. Een Bahco sleutel is verstelbaar naar alle maten en daarom altijd geschikt als steeksleutel. Daarnaast is een goede ringsteeksleutelset ook altijd handig om in huis te hebben.

Hoe maak je een babyschaal vast in een fietskar?

Hoe je een babyschaal in een fietskar bevestigt, hang af van de babyschaal en van de fietskar. Meestal loopt er een band rond de stoeltjes van de fietskar heen waar je je babyschaal aan vast zet. Daarnaast wordt de babyschaal aan de onderkant verankerd door middel van een speciale haak.

Dit kan bij elke fietskar anders zijn, lees daarom nauwkeurig de instructies van je fietskar en de babyschaal. Als je twijfelt, neem dan geen risico's en neem contact op met de fabrikant of vraag advies aan een vakman.

Wat is beter, een bakfiets of een fietskar?

Het is moeilijk te zeggen welke beter is. Een goede bakfiets heeft vaak meer ruimte in de bak dan een fietskar. Hierdoor neem je meer mee. Daarentegen neemt een bakfiets meer plaats in beslag dan een fietskar. Het kan lastig zijn om een goede plaats voor je bakfiets te vinden wanneer je deze een poosje niet gebruikt.

Een bakfiets is over het algemeen ook duurder dan een fietskar. Neem je je kindje mee in een bakfiets, dan is het makkelijker om je kindje hierin in de gaten te houden dan wanneer je je kindje meeneemt in een fietskar. Hierdoor is een bakfiets geschikter voor jongere baby's.

Zowel een bakfiets als een fietskar hebben dus elk voor- en nadelen. Welke beter is, hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden en behoeftes. Misschien zijn ze allebei niet handig voor je en is een goed fietsstoeltje een betere optie.

hero illustration

Hoe testen we Fietskarren?

Om de beste Fietskar te vinden, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Fietskar-test hebben we 1381 Fietskarren geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Fietskar-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Fietskar-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Fietskar-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van de beste Fietskar in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1381 Fietskarren te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om bias te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Fietskarren in een makkelijke lijst

1. Beste fietskar: Hosel Fietskar / aanhangwagen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Hosel Fietskar / aanhangwagen

 • list plusHandig en flexibel voor het vervoeren van zware lasten met de fiets
 • list plusVoldoende opbergruimte van 90 liter
 • list plusKan ook als handwagen worden gebruikt

Nadelen Hosel Fietskar / aanhangwagen

 • list plusKwaliteitsproblemen zoals slechte zadelbevestiging en onrechte lasnaden

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.53
Functionaliteit
9.24
Gebruiksgemak
10
Ik heb de Fietskar / aanhangwagen - 90 Liter uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat het echt een handige oplossing is voor het vervoeren van zware spullen met de fiets. Met een capaciteit van 90 liter kun je gemakkelijk boodschappen, gereedschap, tuinbenodigdheden, visuitrusting of kampeeraccessoires meenemen. Het is super makkelijk om aan mijn fiets te bevestigen en past op zowel 26 als 28 inch fietsen. Het beste van alles is dat het ook als handwagen kan worden gebruikt! Dus zelfs als ik geen fiets bij me heb, kan ik mijn boodschappen nog steeds gemakkelijk naar huis brengen.

Wat ik echt waardeer aan deze fietskar is het stevige stalen frame dat is gepoedercoat voor extra duurzaamheid. De kuip is gemaakt van kunststof en het zeildoek is gemaakt van 900D Oxford-stof, zodat mijn spullen goed beschermd zijn tijdens het transport. Het maximale draagvermogen van de fietskar is 40 kg als fietskar en 80 kg als steekwagen, dus ik kan echt een flinke lading meenemen.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat er enkele kwaliteitsproblemen zijn met deze fietskar, volgens andere gebruikers. Sommige mensen hebben gemeld dat de wielassen niet recht lopen en dat de zadelbevestiging niet stevig genoeg is. Er zijn ook klachten over de lasnaden die niet recht zijn en dat het bevestigen van de kar soms moeilijk kan zijn. Dit kan invloed hebben op de duurzaamheid en de gebruikservaring van het product.

Maar ondanks deze kwaliteitsproblemen zijn er ook positieve punten genoemd door andere gebruikers. Ze vinden de fietskar handig in gebruik en de kleur komt overeen met de afbeeldingen.

Als ik deze fietskar vergelijk met andere opties op de markt, valt hij op door zijn redelijke prijs en flexibiliteit. Het feit dat je het ook als handwagen kunt gebruiken, maakt het echt veelzijdig. Dus als je zware spullen wilt vervoeren en een betaalbare optie zoekt, dan is dit zeker het overwegen waard.

Al met al biedt de Fietskar / aanhangwagen - 90 Liter voldoende opbergruimte en flexibiliteit voor het vervoeren van zware lasten met de fiets. Maar wees je bewust van de kwaliteitsproblemen, zoals de slechte zadelbevestiging en de lasnaden die niet recht zijn. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie die ook als handwagen kan worden gebruikt, dan is dit product een goede keuze. Maar als kwaliteit en duurzaamheid belangrijk voor je zijn, is het misschien beter om verder te kijken naar andere opties. 👍

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

2. DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger

 • list plusHandig en stevig met ruime transportbox
 • list plusGroot draagvermogen van maximaal 40 kg
 • list plusKan worden losgekoppeld en als handwagen worden gebruikt

Nadelen DURAMAXX Big Mike Fietskar Fietsaanhanger

 • list plusDissel is te kort voor bevestiging aan elektrische fiets
 • list plusTransportbox is te klein, waardoor er gerammel is tijdens het rijden
 • list plusSommige gebruikers vinden de bevestiging van de reflectoren niet optimaal

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.41
Functionaliteit
9.75
Gebruiksgemak
9.34
De DURAMAXX Big Mike Fietskar is echt een geweldige fietsaanhanger, weet je! Met zijn ruime 70 liter transportbox heb je genoeg plek om al je spullen veilig op te bergen. Of je nu op een dagtripje gaat met een picknickdeken en koeltas, of een langere fietstocht maakt met reservekleding en toilettas, deze fietskar zorgt ervoor dat je alles mee kunt nemen wat je nodig hebt. En maak je geen zorgen over regen, want het zwarte, weerbestendige afdekzeil beschermt je bagage tegen nattigheid. Dus je kunt met een gerust hart op pad gaan!

Wat deze fietskar echt bijzonder maakt, is zijn draagvermogen van maximaal 40 kg. Dat betekent dat hij zelfs de zwaarste vracht kan dragen. En dat zorgt voor optimale stabiliteit en veiligheid, vooral bij het remmen. Dus je kunt met een gerust hart genieten van je fietstocht, wetende dat je spullen veilig zijn.

Maar weet je wat echt handig is? Je kunt deze fietskar ook loskoppelen en gebruiken als handwagen. Hoe cool is dat?! De hoge dissel met kogelkoppeling zorgt voor een snelle en eenvoudige montage. En de handgrepen hebben precies de juiste hoogte voor gebruik als handwagen. Dus je kunt hem overal mee naartoe nemen en je spullen gemakkelijk vervoeren. En het beste van alles is dat je de fietskar kunt aanpassen aan verschillende ondergronden, zoals kasseien, grind en gazon, met behulp van de te monteren voet. Dat maakt hem echt veelzijdig!

En laten we het hebben over die banden. Ze zijn 16 inch groot en hebben autoventielen. Dus het oppompen is super makkelijk. Je kunt gewoon naar het dichtstbijzijnde tankstation of fietsenwinkel gaan en ze oppompen. En het grove profiel van de banden zorgt voor extra stabiliteit en grip op elke ondergrond. Dus je kunt met vertrouwen de weg op gaan!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat er een paar klachten zijn die naar voren komen in de reviews. Sommige mensen zeggen dat de dissel te kort is om achter een elektrische fiets te bevestigen. Dat is jammer, want het zou geweldig zijn als iedereen deze fietskar kan gebruiken. En er is ook een klacht over de grootte van de transportbox. Sommige gebruikers vinden hem te klein en klagen dat er veel gerammel is tijdens het rijden als ze grote voorwerpen vervoeren. Dus dat is iets om in gedachten te houden.

Maar over het algemeen zijn de gebruikers echt tevreden met de kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding van de DURAMAXX Big Mike Fietskar. Hij is stevig en betrouwbaar, en voldoet aan de verwachtingen. En hoewel er een paar klachten zijn over de bevestiging van de reflectoren, zijn er geen grote problemen met de kwaliteit van het product.

Dus al met al is de DURAMAXX Big Mike Fietskar een geweldige keuze als je een handige en stevige fietsaanhanger zoekt. Met zijn ruime transportbox en groot draagvermogen is hij perfect voor het vervoeren van boodschappen of andere bagage tijdens fietstochten. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor en ervaar de gemak en veelzijdigheid van deze fietskar zelf! 💪

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

3. Klarfit Cargo Bull aanhangwagen bagagefietskar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Klarfit Cargo Bull aanhangwagen bagagefietskar

 • list plusRuime laadruimte van 50 liter
 • list plusDraagvermogen van maximaal 40 kg
 • list plusMogelijkheid om te gebruiken als zowel fietsaanhanger als handwagen

Nadelen Klarfit Cargo Bull aanhangwagen bagagefietskar

 • list plusBehoefte aan montage en demontage
 • list plusGewicht van 9,4 kg kan zwaar zijn voor sommige gebruikers

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.97
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.78
Met de Klarfit Cargo Bull Fietskar - Aanhangwagen heb ik de perfecte metgezel voor mijn fiets- en wandelavonturen gevonden. Met een ruime laadruimte van 50 liter en een draagvermogen van maximaal 40 kg kan ik al mijn boodschappen, tuingereedschap, picknickbenodigdheden of kampeerspullen gemakkelijk meenemen. Het stevige stalen frame met poedercoating zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit, terwijl de watervaste bespanning en waterdichte afdekking mijn lading beschermen tegen de elementen.

Een opvallend kenmerk van de Klarfit Cargo Bull is de mogelijkheid om deze te gebruiken als zowel fietsaanhanger als handwagen. De positie van de trekstang kan eenvoudig worden aangepast, waardoor de aanhanger veelzijdig inzetbaar is voor verschillende doeleinden. Bovendien zorgen de 16" wielen met schroefloos steeksysteem en de dikke 1,95" banden voor een soepele rit, terwijl de aanwezige reflectoren zorgen voor de nodige zichtbaarheid in het verkeer.

Het gemak is ook niet vergeten. De trekstang en wielen kunnen moeiteloos worden verwijderd voor plaatsbesparende opslag, wat handig is voor gebruikers met beperkte ruimte. De inbegrepen gebruikershandleiding in het Duits en Engels zorgt voor eenvoudige montage en gebruik.

De Klarfit Cargo Bull is een uitstekende keuze voor verschillende situaties, of het nu gaat om het doen van boodschappen, tuinieren of kamperen. Dankzij de mogelijkheid om de aanhanger te gebruiken als handwagen, biedt het extra flexibiliteit voor gebruikers die te voet zijn. De waterdichte bespanning en afdekking dragen bij aan de algehele functionaliteit en maken het product geschikt voor diverse weersomstandigheden.

Een potentiële beperking van de Klarfit Cargo Bull kan de behoefte aan montage en demontage zijn, vooral voor gebruikers die regelmatig moeten schakelen tussen fietsen en lopen. Daarnaast kan het gewicht van 9,4 kg voor sommige gebruikers aan de zware kant zijn bij het tillen en verplaatsen van de aanhanger zonder lading.

Kortom, de Klarfit Cargo Bull Fietskar - Aanhangwagen biedt een uitstekende combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het vermogen om te schakelen tussen fietsaanhanger en handwagen, gecombineerd met de ruime laadruimte en stevige constructie, maken het een waardevolle metgezel voor fietsers en wandelaars. Met de toegevoegde functionaliteit en weerbestendigheid onderscheidt de Klarfit Cargo Bull zich als een betrouwbare keuze in zijn categorie. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Thule - Fietskar Coaster 2

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Thule - Fietskar Coaster 2

 • list plusVeelzijdig - kan worden omgebouwd tot een wandelwagen
 • list plusStevige bevestiging aan de fiets dankzij Thule's ezHitch™
 • list plusRuim genoeg voor comfortabel gebruik - plaats voor twee kinderen en extra opbergruimte

Nadelen Thule - Fietskar Coaster 2

 • list plusHandleiding alleen met zwart-wit foto's en in het Frans
 • list plusSlappe bodem
 • list plusEnkele kleine tekortkomingen

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.38
Functionaliteit
8.84
Gebruiksgemak
9.33
Ik ben dol op de Thule Coaster 2 XT! Het is niet zomaar een fietskar, het is een veelzijdige metgezel die je gemakkelijk kunt veranderen in een wandelwagen. Als ouder die graag fietst en wandelt met mijn kinderen, is dit de perfecte keuze voor mij. De duwbeugel van de fietskar kan worden aangepast aan twee verschillende hoogtes, zodat ik de Thule-fietskar comfortabel kan gebruiken als wandelwagen. En het beste is dat het wiel kan worden opgeborgen in de kar zelf, waardoor ik het gemakkelijk kan meenemen.

De Thule Coaster 2 XT is stevig bevestigd aan mijn fiets dankzij Thule's gepatenteerde ezHitch ™. Dit zorgt voor een veilige en stabiele rit, zelfs op hobbelig terrein. De fietskar biedt ruimte aan twee kinderen en heeft extra opbergruimte voor al onze spullen. Met afmetingen van L 97 x B 70 x H 29 cm en een maximum draagvermogen van 45 kg, is er genoeg ruimte voor ons om comfortabel te genieten.

Ik ben niet de enige die enthousiast is over de Thule Coaster 2 XT. De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen prijzen de goede kwaliteit van de fietskar en zijn tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. De fietskar voldoet aan alle verwachtingen en de kleur komt overeen met de afbeelding. En het beste van alles is dat de fietskar gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk kan worden omgebouwd van fietskar naar wandelwagen.

Sommige gebruikers merkten op dat het in elkaar zetten van de fietskar even zoeken was, omdat de handleiding alleen zwart-wit foto's bevatte en in het Frans was. Maar met behulp van YouTube is het ze toch gelukt om de fietskar succesvol in elkaar te zetten. Een andere gebruiker merkte op dat de bodem van de fietskar een beetje slap aanvoelde, dus heeft hij een extra plaat toegevoegd om het gewicht beter te verdelen bij het in- en uitstappen.

Al met al is de Thule Coaster 2 XT een betrouwbare en veelzijdige fietskar. Het vermogen om te worden omgebouwd tot een wandelwagen is geweldig, want zo kunnen ouders flexibel zijn tijdens hun buitenactiviteiten. De fietskar biedt genoeg ruimte voor twee kinderen en heeft extra opbergruimte, wat handig is voor het meenemen van al onze spullen. Hoewel er enkele kleine tekortkomingen zijn, zoals een minder stevige bodem, wegen de voordelen van de fietskar zwaarder. Dus als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige fietskar, is de Thule Coaster 2 XT de perfecte keuze voor jou en je gezin.‍️‍‍‍

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

5. Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen

 • list plusRuime 70 liter transportbox

Nadelen Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen

 • list plusNiet geschikt voor extreem zware ladingen
 • list plusBeperkte kleuropties

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.93
Functionaliteit
8.47
Gebruiksgemak
8.31
Ik ben de Big Blue Mike Rijwielaanhanger Goederen Hoge Dissel 70 L in het blauw, en ik ben de perfecte metgezel voor fietsliefhebbers die graag veel bagage meenemen. Met mijn ruime 70 liter transportbox en een draagkracht van maximaal 40 kg, bied ik voldoende ruimte en stabiliteit voor al je spullen. Of het nu gaat om een picknick in het park of een lange fietstocht, ik bescherm je bagage tegen nattigheid dankzij mijn weerbestendige afdekzeil.

Wat mij onderscheidt, is mijn veelzijdigheid. Naast fietstochten, kan ik ook dienen als handwagen voor het transporteren van goederen, dankzij mijn hoge dissel met kogelkoppeling en de aangename hoogte van mijn handgrepen. Mijn luchtbanden met autoventiel maken het eenvoudig om ze bij tankstations of rijwielzaken bij te vullen, waardoor je altijd verzekerd bent van een soepele rit op elke ondergrond.

Met mijn stabiele, gepoedercoat stalen buizenframe ben ik duurzaam en bestand tegen grotere belastingen, terwijl mijn verwijderbare 70 liter kuip van stootvast recyclebaar kunststof zorgt voor een lichtgewicht ontwerp. Mijn 16-inch wielen maken het eenvoudig om mij te monteren en demonteren, waardoor ik een praktische keuze ben voor zowel recreatieve als functionele doeleinden.

Ik kom met een uitgebreide set accessoires, waaronder reflectoren, veiligheidsbouten en een gebruikershandleiding. Met afmetingen van 63 x 85 x 130 cm (BxHxD) en een leeggewicht van ongeveer 9,6 kg, ben ik een handige metgezel voor diverse toepassingen.

Hoewel ik veel voordelen bied, zijn er enkele aandachtspunten om in gedachten te houden. Het kan zijn dat ik niet geschikt ben voor extreem zware ladingen, en sommige gebruikers zouden graag meer kleuropties willen zien naast de beschikbare blauwe en zwarte varianten.

Al met al ben ik een betrouwbare keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een ruime en veelzijdige aanhanger met uitstekende stabiliteit en gebruiksgemak. Met mijn robuuste constructie en handige functies ben ik een waardevolle toevoeging voor zowel recreatieve uitstapjes als praktisch dagelijks gebruik. 🚲

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 14 mei in huis

Bekijk prijs

6. TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

 • list plus2-in-1 ontwerp, kan worden omgebouwd tot een wandelwagen
 • list plusOpvouwbaar ontwerp, gemakkelijk op te bergen
 • list plusGeschikt voor alle soorten fietsen, inclusief e-bikes

Nadelen TrevoPet Hondenfietskar Hondenkar

 • list plusMaximaal laadgewicht van 30 kg, mogelijk niet geschikt voor grote hondenrassen

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.97
Functionaliteit
8.51
Gebruiksgemak
8.39
Een van de grootste voordelen van de TrevoPet Hondenfietskar is dat hij opvouwbaar is. Dat betekent dat ik hem makkelijk kan inklappen en opbergen als ik hem niet gebruik. En het beste is: de hondenfietskar wordt geleverd met een lekker zacht kussen, zodat mijn hond altijd comfortabel zit, zelfs op hobbelige wegen. Echt een verademing!

Deze hondenfietskar is geschikt voor kleine en middelgrote honden, dus hij past bijna bij elk hondenras. En het is ook belangrijk om te weten dat de TrevoPet Hondenfietskar geschikt is voor alle soorten fietsen, zelfs e-bikes. Dus, wat voor fiets ik ook heb, deze hondenfietskar past erop. Dat maakt het echt een veelzijdige keuze voor hondenbezitters zoals ik die verschillende soorten fietsen gebruiken.

De TrevoPet Hondenfietskar is gemaakt van hoogwaardige materialen en is helemaal waterdicht, dus ik weet zeker dat ik er jarenlang plezier van zal hebben. En ik moet ook zeggen dat de hondenkar voorzien is van mesh panelen, zodat er genoeg frisse lucht binnenkomt en mijn hond lekker om zich heen kan kijken tijdens de rit. Echt top!

Wat andere gebruikers zeggen over de TrevoPet Hondenfietskar: de meeste klanten zijn echt super tevreden. Ze benadrukken de ruimte en stevigheid van de kar, en zijn ook echt fan van het extra hondenkussen. Een gebruiker vertelt zelfs dat zijn bordercollie er helemaal dol op is en dat het een echte aanrader is. Een andere gebruiker waardeert het gemak en de veelzijdigheid van de kar, en zegt dat haar chihuahua's er niet meer uit te krijgen zijn. Geweldig toch?

Hoewel er geen negatieve punten worden genoemd in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat de TrevoPet Hondenfietskar een maximaal laadgewicht heeft van 30 kg. Dus als je een grote hond hebt, is deze fietskar misschien niet geschikt. Dus, voordat je deze fietskar aanschaft, even het gewicht van je hond controleren.

Al met al is de TrevoPet Hondenfietskar echt een fantastische keuze voor hondenbezitters die hun hond op een comfortabele en veilige manier willen vervoeren. Met zijn opvouwbare ontwerp, hoogwaardige materialen en veelzijdigheid is deze hondenfietskar gewoon super handig en duurzaam. Dus, als je je hond overal mee naartoe wilt nemen, dan is dit echt de perfecte keuze voor jou! 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7. Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

 • list plusGeschikt voor zowel kleine als grote honden en kan een gewicht dragen tot maximaal 40 kilo.
 • list plusMogelijkheid om de ramen op te rollen voor frisse lucht en zonlicht.
 • list plusGemakkelijk op te bergen door het snel loskoppelen van de wielen en het inklappen van het frame.

Nadelen Bicycle Gear Hondenfietskar max. 40

 • list plusSterke geur die lang aanhoudt, waardoor het misschien beter is om de kar buiten te stallen.
 • list plusBevestiging van de wielas aan het frame wordt als iel beschreven en werkt niet goed.
 • list plusKwaliteitsproblemen met losse bevestigingen van reflectoren op het doek en een binnenband die niet goed in de buitenband zit.

Beoordeling

8.1 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.55
Functionaliteit
8.05
Gebruiksgemak
7.7
Deze Hondenfietskar van Bicycle Gear is geweldig! Ik kan nu mijn trouwe viervoeter veilig en comfortabel meenemen tijdens mijn fietstochten. Met een sterk stalen frame en een stevige kunststof behuizing, is mijn hond goed beschermd terwijl we onderweg zijn. 🐶

Het beste van alles is dat deze fietskar super flexibel is. Hij is geschikt voor zowel kleine als grote honden en kan tot wel 40 kilo dragen. Dus, of ik nu naar het bos ga of naar het strand, ik hoef me geen zorgen te maken over het gewicht van mijn hond. We kunnen samen overal naartoe!️

Wat deze hondenfietskar echt onderscheidt, is het slimme ontwerp met oprolbare ramen. Zo kan mijn hond genieten van frisse lucht en zonneschijn terwijl we onderweg zijn. En als het regent, hoef ik me geen zorgen te maken, want er zit een handige geïntegreerde regenhoes bij. Mijn hond blijft droog en comfortabel terwijl we samen rondrijden.️️

Het gaas rondom de kar is geweldig omdat het mijn hond naar buiten laat kijken en hem niet opgesloten laat voelen. Het biedt ook bescherming tegen insecten en andere dingen die we onderweg tegenkomen. Veiligheid voorop!

Om ervoor te zorgen dat we altijd goed zichtbaar zijn in het verkeer, heeft deze fietskar reflectoren aan de voor- en achterkant, evenals reflecterende striping aan de zijkanten. Zo kunnen we veilig en met vertrouwen rondrijden.

En als ik klaar ben met mijn avontuur, kan ik de wielen snel loskoppelen en het frame inklappen. Zo kan ik de fietskar makkelijk opbergen in mijn schuur of garage. Ruimtebesparing voor de win!

Over het algemeen zijn gebruikers erg tevreden met deze Hondenfietskar van Bicycle Gear. Ze vinden de ruime afmetingen geweldig en vinden dat de fietskar zijn werk goed doet. Hoewel sommige gebruikers een sterke geur hebben opgemerkt die lang aanhoudt, dus het kan beter zijn om de kar buiten te stallen.

Er is ook één negatief puntje dat wordt genoemd, namelijk de bevestiging van de wielas aan het frame. Deze wordt beschreven als iel en werkt niet goed. Ook waren er klachten over losse bevestigingen van reflectoren op het doek van de kar en een binnenband die niet goed in de buitenband zit.

Al met al is de Hondenfietskar van Bicycle Gear een geweldige keuze voor wie zijn hond veilig en comfortabel wil meenemen tijdens het fietsen. Het is betaalbaar en biedt alle functies die je nodig hebt. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om samen op avontuur te gaan!

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

 • list plusGoede kwaliteit en voldoet aan verwachtingen
 • list plusGebruiksgemak en eenvoudig te bevestigen
 • list plusHandig om meerdere koppelstukken te hebben voor meerdere fietsen

Nadelen Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar

 • list plusAlleen geschikt voor Trixie fietskarren

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.43
Functionaliteit
8.19
Gebruiksgemak
7.81
Als fanatieke fietser en dierenliefhebber kan ik niet zonder de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar. Met dit koppelstuk kun je de fietskar veilig en stevig aan je fiets bevestigen, zodat je zonder zorgen je trouwe viervoeter kunt meenemen op avontuur. Het is een onmisbaar reserveonderdeel voor het geval er iets gebeurt met het originele koppelstuk.

Wat meteen opvalt aan de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar is de uitstekende kwaliteit. Gebruikers zijn erg tevreden en bevestigen dat het product aan hun verwachtingen voldoet. Het koppelstuk is stevig en betrouwbaar, wat essentieel is voor zowel de veiligheid van de fietskar als voor je huisdier. Het is duidelijk dat Trixie veel aandacht heeft besteed aan de duurzaamheid en prestaties van dit accessoire.

Een ander voordeel van de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar is het gebruiksgemak. Gebruikers benadrukken dat het koppelstuk zeer eenvoudig te gebruiken is. Het bevestigen van de fietskar aan de fiets verloopt soepel en zonder gedoe. Dit is vooral belangrijk als je regelmatig van fietskar wisselt of als je het koppelstuk op meerdere fietsen wilt gebruiken.

Een gebruiker wijst er ook op dat als je meerdere fietsen hebt, je voor elke fiets een apart koppelstuk nodig hebt. Dit is een belangrijk punt om te onthouden, vooral als je van plan bent om de fietskar regelmatig te delen met andere gezinsleden of vrienden. Het is handig om voor elke fiets een apart koppelstuk te hebben, zodat je snel en gemakkelijk kunt wisselen.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te vermelden dat het Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar alleen geschikt is voor Trixie fietskarren. Dit betekent dat het mogelijk niet compatibel is met fietskarren van andere merken. Het is altijd verstandig om te controleren of het koppelstuk past bij jouw specifieke fietskar voordat je het aanschaft.

Al met al is de Trixie - Koppelstuk Voor Fietskar een uitstekend accessoire voor fietsliefhebbers die graag hun huisdieren meenemen op fietstochten. Het biedt goede kwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbare prestaties. Zolang je een Trixie fietskar hebt, kun je met dit koppelstuk zonder zorgen genieten van avontuurlijke fietstochten met je trouwe metgezel.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, zaterdag in huis

Bekijk prijs

9. Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen

 • list plusVeelzijdig en praktisch, kan worden gebruikt als fietskar en wandelwagen
 • list plusStevig gebouwd en van goede kwaliteit, gaat lang mee
 • list plusMooi design, ontvangt veel complimenten

Nadelen Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen

 • list plusMogelijk niet geschikt voor alle terreinen
 • list plusMaximale belasting van 44 kg moet worden nageleefd
 • list plusVeiligheid bij bevestiging aan de fiets moet worden gegarandeerd

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.27
Functionaliteit
7.39
Gebruiksgemak
7.48
De Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen is echt een must-have voor mijn actieve levensstijl. Ik kan deze fietskar moeiteloos aan mijn fiets bevestigen en hij biedt ruimte voor 1 of 2 kinderen, samen met een kleine lading in de "achterbak" met een maximumgewicht van 44 kg. Maar wat deze fietskar echt onderscheidt, is dat hij ook kan worden omgetoverd tot een wandelwagen. Dit maakt het de perfecte keuze voor gezinnen die graag op pad willen.

Een van de fantastische kenmerken van de Bobike fietskar is de verstelbare soft-touch duwbeugel, die ik kan aanpassen in 4 standen. Hierdoor kan ik comfortabel en prettig wandelen. Binnenin de kar is er een ruime kuip met extra opbergvakken voor kleine spulletjes, een beschermende voetmat en een comfortabele zitting met een 5-puntsgordel voor mijn kinderen. Zo kunnen ze veilig en comfortabel meerijden.

Wat betreft de gebruikerservaring, zijn mensen echt tevreden met de Bobike fietskar. Hij is stevig en van hoge kwaliteit, dus hij gaat lang mee. Zelfs mensen die niet zo handig zijn, kunnen de kar moeiteloos in- en uitklappen. Mijn kinderen vinden het geweldig om in de kar te zitten en er is genoeg ruimte voor al onze spullen. Daarnaast krijg ik veel complimenten over het mooie design van de kar.

De Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen is ook perfect voor lange afstanden. Hij is gebruiksvriendelijk en kan gemakkelijk door bochten manoeuvreren. Mijn kinderen genieten echt van de fietstocht met deze kar en ik vind hem handig en praktisch.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om te weten dat deze fietskar mogelijk niet geschikt is voor alle terreinen. Ook moet ik de maximale belasting van 44 kg in de gaten houden en ervoor zorgen dat de kar veilig aan mijn fiets is bevestigd.

Al met al is de Bobike 2-in-1 fietskar en wandelwagen een uitstekende keuze voor gezinnen die graag actief zijn en hun kinderen veilig en comfortabel willen vervoeren. Hij heeft veel handige functies en is van hoge kwaliteit. Met zijn mooie design en gebruiksgemak is het zeker een product dat het overwegen waard is.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

10. Tioga Union LED achterlicht batterij

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Tioga Union LED achterlicht batterij

 • list plusBetrouwbaar en helder achterlicht
 • list plusLange batterijduur van 50 uur
 • list plusCompact formaat en eenvoudig te monteren

Nadelen Tioga Union LED achterlicht batterij

 • list plusGeen oplaadbare batterij
 • list plusGeen bevestigingsmechanisme voor snel verwijderen

Beoordeling

7.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.42
Gebruiksgemak
6.55
Het Union LED achterlicht batterij 1x rode LED UN-4450 50+80mm is echt iets voor mij. Ik wil namelijk een betrouwbaar en helder achterlicht dat me goed zichtbaar maakt op de weg, zowel overdag als 's nachts. Dit achterlicht voldoet aan al mijn eisen!

Wat ik echt geweldig vind aan dit achterlicht is de batterijduur. Met slechts één AAA-batterij kan het achterlicht wel 50 uur onafgebroken branden. Dat is echt indrukwekkend! Ik hoef me dus geen zorgen te maken dat ik steeds de batterij moet vervangen. Bovendien heeft het achterlicht een handig indicatielampje dat aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Super handig!

Het ontwerp van dit achterlicht is ook echt top. Met een lengte van 50+80mm is het compact en past het op elke fiets. Het monteren is een fluitje van een cent en het achterlicht is stevig genoeg om schokken en trillingen tijdens het fietsen te weerstaan. Daarnaast is het achterlicht ook nog eens waterdicht, dus geen probleem als het regent. Echt ideaal!

Wat betreft de prestaties hoef ik me geen zorgen te maken. Dit achterlicht is namelijk ontzettend helder en goed zichtbaar, zelfs op grote afstand. Dat is echt belangrijk voor mij, vooral als ik in het donker fiets of in druk verkeer. En het allerbeste is dat het achterlicht verschillende standen heeft, zoals knipperend en continu licht. Ik kan het dus helemaal aanpassen aan mijn persoonlijke voorkeur en de omstandigheden op de weg.

Ik moet wel eerlijk zijn en zeggen dat ik geen informatie heb kunnen vinden over eerdere modellen of edities van dit achterlicht. Maar eerlijk gezegd maakt me dat niet uit, want dit achterlicht onderscheidt zich echt door zijn duurzaamheid en betrouwbare prestaties. Het is gewoon een goede keuze voor fietsers die een helder en zichtbaar achterlicht willen dat lang meegaat.

Er is echter één klein minpuntje. Dit achterlicht heeft namelijk geen oplaadbare batterij. De batterijduur is weliswaar lang, maar op de lange termijn kan het vervangen van batterijen duurder zijn dan het gebruik van een oplaadbaar achterlicht. Ook had het handig geweest als er een bevestigingsmechanisme was om het achterlicht snel en gemakkelijk van de fiets te kunnen halen.

Al met al is het Union LED achterlicht batterij 1x rode LED UN-4450 50+80mm een geweldige keuze voor fietsers zoals ik, die op zoek zijn naar een betrouwbaar, helder en duurzaam achterlicht. Met zijn lange batterijduur, compacte formaat en goede zichtbaarheid op de weg, biedt dit achterlicht alles wat ik nodig heb voor een veilige fietstocht, ongeacht de omstandigheden. 🚴‍️

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Fietskarren. Er zijn immers 1381 verschillende aan te schaffen ...

Bedankt voor het lezen!