De Bestenu Dvd Speler Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 08/11/2020


We kijken tegenwoordig veel digitaal, maar de klassieke DVD is zeker nog niet verloren gegaan. Wil je een paar mooie DVD's afspelen? Alles wat je moet weten om een DVD speler te kiezen en te gebruiken lees je in deze koopgids.

Wat kan een DVD speler allemaal afspelen?

hide product content

Een DVD afspelen staat natuurlijk bovenaan de lijst, maar dit is niet het enige wat een DVD speler kan afspelen. Waar een DVD speler allemaal mee kan werken, ligt aan de ondersteunde formaten en aanwezige aansluitingen. Dit verschilt per model, dus bekijk altijd de productspecificaties wanneer je een DVD speler kiest.

De meeste DVD spelers kunnen bijvoorbeeld ook gewone CD's afspelen, zodat je naar je favoriete albums kunt luisteren. In sommige gevallen worden MP3 CD's ook ondersteund. Heeft de DVD speler een USB aansluiting, dan kun je met een USB stick of aansluiting video's afspelen, geluid afspelen en/of afbeeldingen weergeven.

Welk afspeelformaten ondersteunt een DVD speler?

hide product content

Het afspeelformaat vertelt je welke soort mediadragers en bestandstypes de DVD speler compatibel mee is. De DVD ligt in dit geval het meest voor de hand: alle DVD spelers ondersteunen dit afspeelformaat. Er zijn ook onderlinge DVD soorten, zoals DVD+R en DVD+RW. De verschillen tussen deze soorten zijn erg klein en hebben te maken met opnameduur en betrouwbaarheid.

Andere mogelijke afspeelformaten zijn verschillende soorten CD's en vormen van MPEG, JPEG en bestandstype MP3. Minder bekend zijn WMA en lineaire PCM: WMA staat voor Windows Media Audio en is een type geluidsbestand, en ook lineaire PCM heeft met het afspelen van geluid te maken.

Het verschilt enorm per DVD speler hoeveel en welke afspeelformaten het apparaat ondersteunt. Bekijk dit gegeven daarom altijd in de productspecificaties. Als je simpelweg DVD's wilt kijken, zit je met bijna alle modellen wel goed, maar als je ook muziek wilt afspelen of foto's wilt bekijken met de DVD speler is het goed om je te verdiepen in de afspeelformaten.

Hoe sluit je een oude DVD speler aan op je smart TV?

hide product content

Een oude DVD speler sluit je analoog aan op je smart TV. Dat betekent dat je er een kabel voor gebruikt. Er zijn drie soorten kabels die je daarvoor kunt gebruiken.

HDMI kabel - De HDMI kabel is het meest modern en ook het handigst in gebruik, doordat er voor zowel beeld als geluid maar één kabel nodig is. Het is een makkelijk verkrijgbare kabel met een rechthoekige plug aan het ene uiteinde en een kleinere rechthoekige plug aan het andere uiteinde.

AV kabel - Deze kabel werd vroeger veel gebruikt om game consoles op de TV aan te sluiten en is vaak ook geschikt voor DVD spelers. Aan de ene kant van de kabel zie je drie kleine plugjes, die meestal de kleuren wit, geel en rood hebben.

Component kabel - De component kabel kom je in de praktijk het minst tegen, maar kan ook gebruikt worden om de DVD speler mee aan te sluiten. Net als de AV kabel heb je aan het ene uiteinde plugjes in verschillende kleuren, maar in dit geval zijn de kleuren meestal blauw, groen en rood.

De meeste moderne TV's hebben een HDMI ingang en in dat geval is de keuze makkelijk gemaakt. Ga in ieder geval van tevoren op zoek naar de kabel waar jouw smart TV een ingang voor heeft. Een HDMI ingang is rechthoekig en vaak staat er ook 'HDMI' bij. De ingangen voor AV- en component kabels herken je aan de kleine, ronde ingangen in de kleuren die de pluggen van de desbetreffende kabel ook hebben.

Vervolgens doe je de stekker van de DVD speler in het stopcontact, verbind je met de gekozen kabel de smart TV met de DVD speler en kan het kijken beginnen. Met de 'source' knop op de afstandsbediening vind je het juiste TV kanaal waarop de DVD speler is aangesloten.

Wat is een regiovrije DVD speler?

hide product content

Je kunt het aan de buitenkant niet zien, maar DVD's en hun spelers zijn vaak regionaal gecodeerd. Dat werkt als volgt: de DVD speler is gecodeerd om alleen matchende DVD's af te spelen. Heb je bijvoorbeeld een Nederlandse DVD speler die regionaal gecodeerd is, dan zal het apparaat alleen DVD's afspelen met dezelfde codering.

Dat betekent niet dat je er alleen Nederlandse films mee af kunt spelen, maar de DVD moet wel voor de Nederlandse markt gemaakt zijn en dus een matchende codering bevatten. Koop je een DVD als je op vakantie bent, dan is de kans groot dat de DVD een andere codering heeft dan jouw DVD speler. De codes matchen niet en de DVD kan niet worden afgespeeld.

Een regiovrije DVD speler is daar heel makkelijk in: die kan simpelweg alle DVD's afspelen, ongeacht codering. Met een regiovrije DVD speler ben je dus niet langer afhankelijk van regiocodes en kun je DVD's uit alle delen van de wereld afspelen. DVD's uit het buitenland bestellen levert je dus geen problemen met afspelen op.

Hoe maak je een DVD speler schoon?

hide product content

Door een apparaat goed te onderhouden gaat het langer mee, en dat geldt ook voor de DVD speler. Het verschilt per onderdeel van de speler waarmee en hoe je het schoonmaakt.

Om de lens van de DVD speler schoon te maken, zijn er zogeheten lensreinigers in de vorm van een CD. Door de CD als het ware "af te spelen", maakt deze disc de lens van de DVD speler schoon. Om door de ventilatiegaatjes heen schoon te maken kun je een sprayflacon met samengeperste lucht gebruiken. De luchtdruk blaast het stof dan van de onderdelen af.

Wees altijd voorzichtig met het schoonmaken van je DVD speler, want vooral aan de binnenkant kunnen onderdelen fragiel zijn. Gebruik je samengeperste lucht, houd de fles dan niet te dichtbij. De buitenkant van de DVD speler kun je ten slotte schoonmaken met een droge of licht vochtige doek.

Hoe komt deze geweldige DVD Speler reeks tot stand..?

De wereld is aan het veranderen.. en dus de zoektocht naar de beste DVD Speler ook!

In het verleden ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over DVD Spelers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle DVD Spelers die op de markt zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van consumenten en kijkt welke DVD Spelers het best worden verkocht.

Al deze data wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van DVD Spelers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen!

Beste getest

Artikelen die overeenkomstig zijn aan DVD Spelers

De beste DVD Spelers op een rij

Product informatiePlus or Show more

Met de Philips TAEP200 geniet je van dvd's op de volledige grootte van je beeldscherm. Deze dvd speler past het beeld aan op het scherm, waardoor jouw hele tv wordt gevuld met beeld. Zo zie je niet meer de zwarte balken onder en boven. Naast dvd's speelt de speler ook cd's af. Hierdoor kijk je niet alleen je favoriete films, maar luister je ook naar je favoriete muziek.

1. Philips TAEP200


Product informatiePlus or Show more

Met de Sony DVP-SR760H blaas je jouw dvd collectie nieuw leven in. Deze dvd speler verbetert het beeld van films en series met de geïntegreerde upscaler. Je geniet van een scherper beeld met meer details. Via de usb ingang speelt de DVP-SR760H foto's, video's en muziek af vanaf een usb stick of harde schijf.

2. Sony DVP-SR760H


Product informatiePlus or Show more

De Philips TAEP200 met 2M HDMI kabel is een DVD speler voor een levendiger en natuurlijker beeld. Uw droom DVD-speler met een onberispelijke, levensechte beeldkwaliteit en de mogelijkheid om bijna elk soort disc af te spelen! Met deze Philips DVD-speler TAEP200 geniet u nog intenser van films en muziek. De speler is geschikt voor de woonkamer, de slaapkamer, de kinderkamer en iedere andere kamer in huis. Met de Philips TAEP200 dvd-speler komt je dvd-collectie uitstekend uit de verf! Scherpe en natuurlijke afbeeldingen 12-bits Video DAC is een superieure digitaal-naar-analoog converter die elk detail van de authentieke beeldkwaliteit behoudt. De converter geeft subtiele schaduwen en de meest vloeiende kleurgradaties weer, zodat het beeld levendiger en natuurlijker wordt. De beperkingen van de traditionele 10-bits DAC worden met name duidelijk wanneer grote schermen en projectors worden gebruikt. Geschikt voor vrijwel elk formaat DISC Geeftvrijwel elk gewenst discformaat weer: CD, (S)VCD, DVD, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW of DVD+R DL. Speel al uw discs af op één apparaat en ervaar ongeëvenaarde flexibiliteit en afspeel-gemak. Aanpassing aan het scherm voor keer op keer een optimale weergave Wat u ook kijkt en op welke TV dan ook, met de functie voor aanpassing aan het scherm wordt het hele scherm gevuld met het beeld. Geen vervelende zwarte balken meer boven en onder het beeld, zonder dat u dit zelf hoeft aan te passen. Druk op de knop voor aanpassing aan het scherm, kies het formaat en bekijk uw film op volledig scherm. USB Media Link voor weergave van media De Universal Serial Bus of USB is een protocolstandaard om PC's, randapparaten en consumentenelektronica-apparaten gemakkelijk te koppelen. Met USB Media Link hoeft u alleen uw USB-apparaat aan te sluiten en u bent klaar om de gewenste films, muziek of foto's weer te geven. DivX Ultra Certified voor verbeterde weergave van DivX-video's Dankzij de ondersteuning voor DivX® kunt u gewoon op de bank genieten van DivX-gecodeerde video's en films van internet, waaronder aangeschafte Hollywood-films. De DivX-media-indeling is een op MPEG-4 gebaseerde compressietechnologie voor video waarmee u grote bestanden, zoals films, trailers en muziekvideo's, op media als CD-R/RW en beschrijfbare DVD's kunt opslaan en kunt afspelen op uw DivX Ultra Certified® Philips Blu-ray- of DVD-speler. DivX Ultra combineert DivX-weergave met geweldige functies zoals geïntegreerde ondertiteling, meerdere audiotalen, meerdere tracks en menu's in één handige bestandsindeling. Met Smart Picture kunt u uw eigen beeldinstellingen invoeren Smart Picture biedt de optimale beeldinstellingen voor kleur, helderheid, verzadiging, contrast, scherpte enz. om zo uw algehele kijkervaring te verbeteren. Bestandsformaten Audio: MP3, wma Beeld: JPEG Video: avi, divx, mpeg Videoweergave Compressie indelingen: DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4 Afspeelsysteem voor videodiscs: NTSC, PAL Jouw voordelen scherpe en natuurlijke afbeeldingen voor alle toepassing vrijwel alle afspreelformaten verbeterde weergave van DivX-video plug and play USB optimale weergave beeld met volledig beeld Aansluitingen Nog meer opties? Ja zeker! Verbind externe apparaten via USB, de analoge audio-uitgang links/rechts, de composite video-uitgang (CVBS) en de HDMI uitgang en geniet hiermee van de talloze mogelijkheden. Verpakkingsinhoud Philips DVD Speler Valueline 3M HDMI Kabel Afstandsbediening 2 AAA-batterijen Audio-/videokabel Wereldwijde garantiekaart Product afmetingen 22.5 x 19.6 x 4.3 cm Gewicht: 820 gram Bestel jouw Philips DVD Speler vandaag nog en geniet van een waanzinnige bioscoopervaring!

3. Philips TAEP200 DVD speler met HDMI kabel 2M - DVD-speler (2000 series) met CD-ondersteuning (geschikt voor DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4) en HDMI - Zwart


Product informatiePlus or Show more

De Nikkei ND75H is een dvd-speler met SCART- HDMI aansluiting en usb-poort. Nikkei ND75H | Compact en makkelijk aan te sluiten De Nikkei ND75H dvd-speler kenmerkt zich door het compacte formaat. Met een breedte van 23 centimeter is hij vrijwel overal gemakkelijk te plaatsen. Ideaal voor de kinderkamer of voor gebruik in de caravan of camper. Sluit de speler aan op je televisie met HDMI, composiet of SCART en hij is klaar voor gebruik. Nikkei ND75H | Bekijk je foto's en video's is helder beeld De ND75H beschikt over een progressive Scan technologie zorgt voor haarscherp en helder beeld. Naast dvd's speelt de dvd-speler content vanaf een usb-stick die je aan de voorzijde insteekt, kijk bijvoorbeeld leuke vakantie foto's terug samen met het hele gezin, Kortom een zeer complete en compacte dvd speler! Voordelen: Door de progressive scan kijk je in haarscherp beeld Bekijk gemakkelijk je foto's/video's via de usb aansluiting Compact formaat Audio en video mogelijkheden RCA Audio-uitgang Coaxiale Digitale Audio-uitgang Composiet Video-uitgang HDMI CD/DVD player: Geschikt voor JPEG, MP3, MP4, DVD, CD, VCD, Foto CD, MPEG-4 bestanden USB: geschikt voor .AVI, MP3, MP4 en JPEG bestanden Inhoud van de verpakking: 1x Nikkei ND75H dvd-speler 1x Afstandsbediening 2x AAA-batterijen 1x Gebruikshandleiding Specificaties: Media afspeelformaten: cd, cd-r(w), dvd, dvd+R(W), dvd-r(w), JPEG Aantal scart-aansluitingen: 1 Aantal HDMI-aansluitingen: 1 Aantal usb-aansluitingen: 1 75 Ohm digitale audio uitgang : Ja Afmetingen van het product: 22,5 x 4,2 x 20 cm Gewicht product : 725 gram

4. Nikkei ND75H - DVD speler met Full HD-upscaling, HDMI en USB-poort (22,5 cm)


Product informatiePlus or Show more

Deze Denver DVH-7787 DVD-speler biedt verschillende aansluitmogelijkheden namelijk met HDMI en USB-poort. Daarnaast kunt je superhandig verschillende schermformaten selecteren, dit zodat je films kan kijken met een optimaal beeld. Met de afstandsbediening kun je snel gemakkelijk het contrast of de helderheid instellen, dit van een afstand. Met de on screen display zie je precies wat er gebeurt. Kenmerken: DVD-speler voor alle populaire formaten Met USB-ingang voor films, fotos etc. HDMI-resolutie tot 1080p Geïntegreerde Stereo Dolby Digital Surround Sound Decoder voor het digitale geluid Meerhoek functie Selecteerbaar schermformaat 4:3 / 16:9 Technische specificaties: Vermogen 230 V~ 50 Hz Aansluitingen HDMI, USB, Scart, Coaxiaal, USB, Scart, Coaxiaal DVD, AVI, CD, CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD-R/RW, DVD + R/RW, JPEG, VCD, afspelen van Picture CDs. Afmetingen: 22,5 x 23 x 23 x 4 cm Gewicht: 895 g. Levering inclusief: Dvd-speler Afstandsbediening incl. batterijen Gebruiksaanwijzing

5. Denver DVH-7787 - DVD speler met HDMI - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met deze Plug & Play externe CD/DVD speler kun je op bijna elk apparaat met een USB aansluiting CD’s en DVD’s afspelen en branden. Deze schijf is geschikt voor PC, notebooks, macbooks en computers. Ondersteuning in Windows 98/SE/ME/2000/XP/VISTA/Win 7/WIN8/Win10, en is ook compatibel met Mac OS en de nieuwste Macbooks door de USB-C aansluiting. Op kantoor of onderweg, deze draagbare plug & play drive vereist geen software, maar werkt gemakkelijk door alleen de USB/USB-C aan te sluiten. Voordelen en Specificatie: Gebruik: Deze drive kan lezen en schrijven op DVD-ROM en CD-RW Uiterlijk: Strakke Zilver kleurige externe dunne drive Gebruikswijze: Volledig Plug en Play, eenvoudig te installeren en te gebruiken USB Versie: USB/USB-C 3.0 Specificatie Leessnelheid: CD-ROM 24X; CD 24X; DVD 8X; DVD-ROM 8X schrijf/Record Snelheid: CD-R 24X; CD-+ RW 24X ondersteuning: Windows98/SE/ME/2000/XP/VISTA/Win 7/8/10, Mac OS Pakket inbegrepen: 1 x DVD/CD Drive 1 x USB 3.0 Datakabel 1x Beschermhoes

6. URGOODS® Externe CD/DVD Speler en Brander voor Laptop - USB 3.0 of USB C - Plug & Play - Windows, Linux & Mac + Beschermhoes


Product informatiePlus or Show more

Met de Caliber HDVD001 DVD speler speel je jouw dvd collectie af. Deze dvd speler is met een afmeting van 22,5 x 21,5 x 4,3 centimeter erg compact. Zo plaats je hem in bijna ieder kastje. Of je neemt hem mee op vakantie om een filmavondje te houden in je huisje of caravan. Aansluiten en afspelen Je sluit de dvd speler gemakkelijk op je tv aan via HDMI, scart of composiet en je geniet van hoge kwaliteit beeld. Dankzij de ingebouwde Dolby Digital decoder zorgt de dvd speler ook voor een goede geluidsoutput. De HDVD001 is ook voorzien van een usb poort. Zo bekijk je filmpjes of je foto's vanaf een extern apparaat of een usb stick. De dvd speler speelt de volgende formaten af: DVD SVCD CVD DVD+R DVD-R DVD+RW DVD-RW CD CD-R CD-RW AVI JPEG MPEG4 Certificeringen Caliber producten zijn altijd voorzien van de vereiste certificeringen en voldoen daarbij aan de door de EU gestelde eisen op elektrische producten. Het gebruik van niet gecertificeerde elektrische producten kan gevaar/letsel opleveren voor de gebruiker en/of zijn/haar omgeving. Gebruik van niet gecertificeerde producten kan leiden tot uitsluiting van de dekking en/of uitkering van uw verzekering. Let hierop bij de aankoop van een product.

7. Caliber HDVD001 - Compacte DVD/USB Speler - HDMI - SCART


Product informatiePlus or Show more

Een dvd speler, dat is de Sony DVP-SR170B. Niets meer, maar ook niets minder. Je sluit hem met de scart kabel aan op je televisie en bekijkt zo je favoriete films. Door de beperkte breedte geef je de speler gemakkelijk een plek in je tv meubel. Je kunt van maximaal 6 dvd's opslaan waar je gebleven bent met kijken. Handig als je meerdere series volgt.

8. Sony DVP-SR170


Product informatiePlus or Show more

Met de Nikkei ND220H bekijk je meer dan alleen je dvd collectie. Deze dvd speler heeft ingangen voor usb sticks of SD kaarten. Op deze manier kijk je gemakkelijk naar opgeslagen films of series. Door de Full HD ondersteuning worden beelden scherp weergegeven. Beschikt een video niet over de Full HD resolutie? Dan schaalt de speler de beelden automatisch op, zodat ze extra scherp worden. Je sluit de speler met een HDMI kabel aan op je televisie of receiver. Als je apparaat geen HDMI ingang heeft, is de SCART aansluiting een handige oplossing.

9. Nikkei ND220H


Product informatiePlus or Show more

De DVD180 is een kleine maar krachtige dvd speler die u overal gemakkelijk kan plaatsen. De speler maakt gebruik van een top load deck. De speler is ideaal om uw oude dvd collectie mee af te spelen. Verder beschikt de DVD180 over een HDMI poort en een USB poort. Met de usb poort speelt u de meest bekende video en foto bestanden af. De dvd speler ondersteunt onder andere: MPEG, AVI, MP4. De speler wordt geleverd met afstandsbediening en adapter.

10. Salora DVD180 - DVD speler - Compact - HDMI - USB


Artikelen die overeenkomstig zijn aan DVD Spelers


Bedankt voor het lezen, hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van DVD Spelers. Er zijn immers 35 verschillende aan te schaffen...

Hopelijk heeft deze lijst je geholpen en ga je straks de beste DVD Speler kopen.