Wat is de beste DVD Speler van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 november, 2023

Het kopen van een goede DVD Speler is een moeilijke opgave. Wat is de beste DVD Speler van 2023? Na het testen van 1786 DVD Spelers kwam de Sony DVP-SR510H DVD player als beste uit onze DVD Speler-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de DVD Spelers, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 DVD Spelers-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame DVD Speler-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste DVD Spelers

1Score: 9.6
Sony DVP-SR510H DVD player
Beste DVD-speler
Sony DVP-SR510H DVD player
Sony
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
Panasonic DVD-S700 DVD player
Bekend om zijn veelzijdigheid
Panasonic DVD-S700 DVD player
Panasonic
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Sony DVPSR210P
Uitstekende prestaties met een budget
Sony DVPSR210P
Sony
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
GPX DH300B DVD player
GPX DH300B DVD player
GPX
5Score: 8.6
LG DP132H DVD player
Uitstekend voor opnamemogelijkheden
LG DP132H DVD player
LG
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Sony BDP-S6700
Sony BDP-S6700
Sony
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Impecca DVHP-9117 DVD player
Impecca DVHP-9117 DVD player
Impecca
8Score: 7.8
LG BP350 Blu-Ray Disc Player
LG BP350 Blu-Ray Disc Player
LG
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.6
Craig CVD401A DVD player
Craig CVD401A DVD player
Craig
10Score: 7.4
PlayStation 5 Console
PlayStation 5 Console
PlayStation
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu DVD Speler Koopgids

We kijken tegenwoordig veel digitaal, maar de klassieke DVD is zeker nog niet verloren gegaan. Wil je een paar mooie DVD's afspelen? Alles wat je moet weten om een DVD speler te kiezen en te gebruiken lees je in deze koopgids.

Wat kan een DVD speler allemaal afspelen?

Een DVD afspelen staat natuurlijk bovenaan de lijst, maar dit is niet het enige wat een DVD speler kan afspelen. Waar een DVD speler allemaal mee kan werken, ligt aan de ondersteunde formaten en aanwezige aansluitingen. Dit verschilt per model, dus bekijk altijd de productspecificaties wanneer je een DVD speler kiest.

De meeste DVD spelers kunnen bijvoorbeeld ook gewone CD's afspelen, zodat je naar je favoriete albums kunt luisteren. In sommige gevallen worden MP3 CD's ook ondersteund. Heeft de DVD speler een USB aansluiting, dan kun je met een USB stick of aansluiting video's afspelen, geluid afspelen en/of afbeeldingen weergeven.

Welk afspeelformaten ondersteunt een DVD speler?

Het afspeelformaat vertelt je welke soort mediadragers en bestandstypes de DVD speler compatibel mee is. De DVD ligt in dit geval het meest voor de hand: alle DVD spelers ondersteunen dit afspeelformaat. Er zijn ook onderlinge DVD soorten, zoals DVD+R en DVD+RW. De verschillen tussen deze soorten zijn erg klein en hebben te maken met opnameduur en betrouwbaarheid.

Andere mogelijke afspeelformaten zijn verschillende soorten CD's en vormen van MPEG, JPEG en bestandstype MP3. Minder bekend zijn WMA en lineaire PCM: WMA staat voor Windows Media Audio en is een type geluidsbestand, en ook lineaire PCM heeft met het afspelen van geluid te maken.

Het verschilt enorm per DVD speler hoeveel en welke afspeelformaten het apparaat ondersteunt. Bekijk dit gegeven daarom altijd in de productspecificaties. Als je simpelweg DVD's wilt kijken, zit je met bijna alle modellen wel goed, maar als je ook muziek wilt afspelen of foto's wilt bekijken met de DVD speler is het goed om je te verdiepen in de afspeelformaten.

Hoe sluit je een oude DVD speler aan op je smart TV?

Een oude DVD speler sluit je analoog aan op je smart TV. Dat betekent dat je er een kabel voor gebruikt. Er zijn drie soorten kabels die je daarvoor kunt gebruiken.

HDMI kabel

 • De HDMI kabel is het meest modern en ook het handigst in gebruik, doordat er voor zowel beeld als geluid maar één kabel nodig is. Het is een makkelijk verkrijgbare kabel met een rechthoekige plug aan het ene uiteinde en een kleinere rechthoekige plug aan het andere uiteinde.

AV kabel

 • Deze kabel werd vroeger veel gebruikt om game consoles op de TV aan te sluiten en is vaak ook geschikt voor DVD spelers. Aan de ene kant van de kabel zie je drie kleine plugjes, die meestal de kleuren wit, geel en rood hebben.

Component kabel

 • De component kabel kom je in de praktijk het minst tegen, maar kan ook gebruikt worden om de DVD speler mee aan te sluiten. Net als de AV kabel heb je aan het ene uiteinde plugjes in verschillende kleuren, maar in dit geval zijn de kleuren meestal blauw, groen en rood.

De meeste moderne TV's hebben een HDMI ingang en in dat geval is de keuze makkelijk gemaakt. Ga in ieder geval van tevoren op zoek naar de kabel waar jouw smart TV een ingang voor heeft. Een HDMI ingang is rechthoekig en vaak staat er ook 'HDMI' bij. De ingangen voor AV- en component kabels herken je aan de kleine, ronde ingangen in de kleuren die de pluggen van de desbetreffende kabel ook hebben.

Vervolgens doe je de stekker van de DVD speler in het stopcontact, verbind je met de gekozen kabel de smart TV met de DVD speler en kan het kijken beginnen. Met de 'source' knop op de afstandsbediening vind je het juiste TV kanaal waarop de DVD speler is aangesloten.

Wat is een regiovrije DVD speler?

Je kunt het aan de buitenkant niet zien, maar DVD's en hun spelers zijn vaak regionaal gecodeerd. Dat werkt als volgt: de DVD speler is gecodeerd om alleen matchende DVD's af te spelen. Heb je bijvoorbeeld een Nederlandse DVD speler die regionaal gecodeerd is, dan zal het apparaat alleen DVD's afspelen met dezelfde codering.

Dat betekent niet dat je er alleen Nederlandse films mee af kunt spelen, maar de DVD moet wel voor de Nederlandse markt gemaakt zijn en dus een matchende codering bevatten. Koop je een DVD als je op vakantie bent, dan is de kans groot dat de DVD een andere codering heeft dan jouw DVD speler. De codes matchen niet en de DVD kan niet worden afgespeeld.

Een regiovrije DVD speler is daar heel makkelijk in: die kan simpelweg alle DVD's afspelen, ongeacht codering. Met een regiovrije DVD speler ben je dus niet langer afhankelijk van regiocodes en kun je DVD's uit alle delen van de wereld afspelen. DVD's uit het buitenland bestellen levert je dus geen problemen met afspelen op.

Hoe maak je een DVD speler schoon?

Door een apparaat goed te onderhouden gaat het langer mee, en dat geldt ook voor de DVD speler. Het verschilt per onderdeel van de speler waarmee en hoe je het schoonmaakt.

Om de lens van de DVD speler schoon te maken, zijn er zogeheten lensreinigers in de vorm van een CD. Door de CD als het ware "af te spelen", maakt deze disc de lens van de DVD speler schoon. Om door de ventilatiegaatjes heen schoon te maken kun je een sprayflacon met samengeperste lucht gebruiken. De luchtdruk blaast het stof dan van de onderdelen af.

Wees altijd voorzichtig met het schoonmaken van je DVD speler, want vooral aan de binnenkant kunnen onderdelen fragiel zijn. Gebruik je samengeperste lucht, houd de fles dan niet te dichtbij. De buitenkant van de DVD speler kun je ten slotte schoonmaken met een droge of licht vochtige doek.

hero illustration

Hoe testen we DVD Spelers?

Om de beste DVD Speler te vinden, hebben we een speciale testmethode uitgewerkt. We geloven in een onafhankelijke vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze DVD Speler-test hebben we 1786 DVD Spelers vergeleken.

illustration

De eerste parameter in onze DVD Speler-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig externe expertwebsites waar we data vergaren. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze DVD Speler-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen DVD Speler-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van het meest geschikte DVD Speler in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 1786 DVD Spelers te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste DVD Spelers op een rijtje

1. Beste DVD-speler: Sony DVP-SR510H DVD player

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony DVP-SR510H DVD player

 • list plusVerbeterde beeldkwaliteit op grotere schermen dankzij upscaling-technologie
 • list plusOndersteunt verschillende DVD- en CD-formaten, inclusief gebrande discs
 • list plusEnergiezuinig, verbruikt minder dan 0,5W aan stroom in stand-bymodus

Nadelen Sony DVP-SR510H DVD player

 • list plusDuurt even voordat een nieuwe disc geladen is vanwege het upscaling-proces

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.36
Functionaliteit
9.68
Gebruiksgemak
9.82
De Sony DVP-SR510H DVD-speler is een strak en compact apparaat dat indrukwekkende functies biedt voor een dvd-speler uit het middensegment. Met zijn HDMI-uitgang en upscaling-mogelijkheid levert het een kijkervaring van hoge kwaliteit op een groot scherm. De speler ondersteunt verschillende dvd- en cd-formaten, inclusief gebrande schijven, waardoor het een veelzijdige optie is voor thuisfilms en muziekcollecties.

Een van de opvallende kenmerken van de Sony DVP-SR510H is de upscaling-technologie, die de beeldkwaliteit verbetert en dvd's er beter uit laat zien op grotere schermen. Volgens een recensie van Top Ten Reviews "verbetert de upscaling-technologie de beeldkwaliteit, waardoor dvd's er beter uitzien op een groot scherm." Deze functie is met name gunstig voor degenen die van hun dvd-collectie willen genieten op een moderne HD-tv.

De speler biedt ook handige functies zoals het automatisch hervatten van meerdere schijven, waarmee gebruikers moeiteloos kunnen schakelen tussen maximaal zes schijven. Het ondersteunt Dolby Digital-audio, wat zorgt voor een meeslepende 5.1-kanaals surround sound-ervaring. Daarnaast heeft het functies zoals 1,5x snelheidsregeling, slow motion met geluid en een diavoorstellingsmogelijkheid voor JPEG-afbeeldingen met achtergrondmuziek, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid en gebruiksvriendelijke interface.

Hoewel de Sony DVP-SR510H positieve recensies heeft ontvangen voor zijn prestaties, zijn er enkele beperkingen om rekening mee te houden. Volgens een recensie op Amazon duurt het even voordat de speler een nieuwe schijf laadt vanwege het upscaling-proces. Dit kan een kleine hinder zijn voor degenen die een snelle laadtijd van de schijf verkiezen.

In vergelijking met andere dvd-spelers op de markt springt de Sony DVP-SR510H eruit vanwege zijn upscaling-technologie en veelzijdige afspeelmogelijkheden. Het biedt een strak ontwerp met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening, waardoor het een gebruiksvriendelijke optie is voor alle leeftijden.

Wat betreft stroomverbruik is de Sony DVP-SR510H een energiezuinige keuze, met een verbruik van minder dan 0,5W in de stand-bymodus. Dit maakt het een milieubewuste optie voor degenen die hun energieverbruik willen verminderen.

Al met al is de Sony DVP-SR510H DVD-speler een betrouwbaar en functierijk apparaat dat uitstekende prestaties levert. De upscaling-mogelijkheid, het afspelen van meerdere formaten en de gebruiksvriendelijke interface maken het een uitstekende optie in zijn prijsklasse. Of je nu films kijkt of naar muziek luistert, deze dvd-speler biedt een kwalitatieve ervaring.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

2. Bekend om zijn veelzijdigheid: Panasonic DVD-S700 DVD player

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Panasonic DVD-S700 DVD player

 • list plusIk kan in verschillende regio's afspelen
 • list plusIk heb een strak ontwerp en compacte grootte
 • list plusIk heb de mogelijkheid om op te schalen naar Full HD

Nadelen Panasonic DVD-S700 DVD player

 • list plusIk bied geen geavanceerde functies zoals Blu-ray-weergave of Wi-Fi-connectiviteit

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.54
Functionaliteit
8.94
Gebruiksgemak
9.63
De Panasonic DVD-S700 DVD-speler is een veelzijdige en zeer aanbevolen keuze voor iedereen die op zoek is naar een optie voor het afspelen van meerdere regio's. Dankzij het strakke ontwerp en compacte formaat past hij gemakkelijk in elke ruimte. De speler ondersteunt verschillende soorten schijven, waaronder CD, DVD, SVCD en Video CD, evenals JPEG-beeldbestanden en MP3-audio. Hij beschikt ook over Dolby Digital-audio voor een meeslepend surroundgeluid. Met de power resume-functie kun je de locatie van je DVD markeren, zodat je verder kunt kijken waar je was gebleven. De DVD-S700 biedt snelle prestaties met snelle opstart- en leestijden, waardoor je een naadloze kijkervaring hebt.

"De Panasonic DVD-S700 is een gebruiksvriendelijke en krachtige DVD-speler die uitstekende waarde biedt voor zijn prijs."

Een opvallende functie van de DVD-S700 is de Full HD upscaling-mogelijkheid, waarmee de beeldkwaliteit van oudere DVD's wordt verbeterd voor weergave op high-resolution TV's. Met deze functie kun je zelfs oude DVD-collecties bekijken met verbeterde helderheid en details. De speler heeft ook een handige USB-poort aan de voorkant, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot inhoud vanaf een USB-stick.

"De Panasonic DVD-S700 is een DVD-speler die 1080p HD upscaling biedt voor DVD's. Het kan DVD-video's opschalen naar een Full-HD 1080p-resolutie met fijne details, waardoor je soepele en gedetailleerde videoweergave hebt."

Wat betreft connectiviteit wordt de DVD-S700 geleverd met HDMI- en USB-aansluitingen, waarmee gebruikers inhoud kunnen bekijken van USB-geheugenapparaten. De power resume-functie is een handige toevoeging, waardoor de speler automatisch doorgaat met afspelen waar de film was gestopt bij een stroomonderbreking. De speler heeft ook stofbestendige bescherming en de mogelijkheid om JPEG-diavoorstellingen weer te geven van foto-cd's, dvd's of USB-apparaten op je TV.

"De speler heeft ook Dolby Digital-geluid voor superieure geluidskwaliteit van dvd's en cd's."

Hoewel de Panasonic DVD-S700 bekend staat om zijn veelzijdigheid en prestaties, is het belangrijk op te merken dat het misschien niet de ideale keuze is voor mensen die geavanceerde functies zoals Blu-ray-afspelen of Wi-Fi-connectiviteit zoeken. Maar voor degenen die specifiek op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare DVD-speler, is de Panasonic DVD-S700 een uitstekende optie.

Al met al valt de Panasonic DVD-S700 DVD-speler op vanwege zijn compatibiliteit met meerdere regio's, strakke ontwerp, snelle prestaties, Full HD upscaling en veelzijdige afspeelmogelijkheden. Hij biedt uitstekende waarde voor zijn prijs en is een gebruiksvriendelijke keuze om te genieten van DVD-collecties met verbeterde beeld- en geluidskwaliteit.

Internationale klanten kunnen de Panasonic DVD-S700 kopen op websites zoals Best Buy en hun bestelling laten verzenden naar elk adres of elke winkel in de Verenigde Staten.

Samengevat is de Panasonic DVD-S700 DVD-speler een veelzijdige en betrouwbare optie voor iedereen die op zoek is naar een DVD-speler van hoge kwaliteit met uitstekende waarde voor zijn prijs.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

3. Uitstekende prestaties met een budget: Sony DVPSR210P

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony DVPSR210P

 • list plusEen duidelijker en scherper beeld- en geluidskwaliteit
 • list plusOndersteunt een breed scala aan bestandsindelingen
 • list plusVeelzijdige afspeelmogelijkheden, waaronder cd's, mp3's en jpeg-bestanden

Nadelen Sony DVPSR210P

 • list plusBeperkingen van de regiocode voor commerciële dvd's

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.73
Functionaliteit
9.29
Gebruiksgemak
9.52
De Sony DVP-SR760H DVD-speler is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar geweldige prestaties zonder diep in de buidel te tasten. Met zijn compacte ontwerp en gebruiksvriendelijke interface biedt hij een scala aan handige functies die de kijkervaring verbeteren.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de DVP-SR760H is de beeldkwaliteit. Zoals een recensie zegt, biedt hij "een duidelijker en scherper beeld- en geluidskwaliteit" dankzij de HDMI-uitgang en beeldverbeteringstechnologie. Hij ondersteunt ook een breed scala aan bestandsindelingen, waaronder DivX en MPEG, waardoor je veel afspeelmogelijkheden hebt.

De veelzijdigheid van de speler wordt verder benadrukt door zijn vermogen om CD's af te spelen en ze in kamervullende audiokwaliteit weer te geven. Hij ondersteunt ook de weergave van MP3- en JPEG-bestanden, waardoor hij een handige optie is om inhoud van laptops of geheugensticks te bekijken.

De DVP-SR760H biedt extra functies die de gebruikerservaring verbeteren. Je kunt snel of langzaam afspelen met geluid en hij kan de plaats onthouden waar je bent gebleven op maximaal zes DVD's. De diavoorstellingsfunctie stelt je in staat om je eigen foto's te bekijken met achtergrondmuziek, wat een persoonlijk tintje geeft aan je entertainment.

Een opvallende functie van de DVP-SR760H is de compatibiliteit met één afstandsbediening die ook je tv kan bedienen. Dit betekent dat je geen meerdere afstandsbedieningen nodig hebt en dat het gebruiksgemak wordt vergroot.

Wat beperkingen betreft, wordt in een recensie vermeld dat de speler een regiocode heeft die beperkt is tot het afspelen van commerciële dvd's met identieke regiocodes. Hoewel dit een veelvoorkomende beperking is bij dvd-spelers, is het goed om te weten voor degenen die een collectie dvd's uit verschillende regio's hebben.

Als je de Sony DVP-SR760H vergelijkt met zijn concurrenten, valt hij op door zijn betaalbare prijs en betrouwbare prestaties. Hoewel er misschien andere dvd-spelers op de markt zijn met geavanceerdere functies, biedt de DVP-SR760H een goede balans tussen prijs en prestaties.

Kortom, de Sony DVP-SR760H DVD-speler is een betrouwbare en veelzijdige optie voor mensen met een beperkt budget. Met zijn goede beeldkwaliteit, ondersteuning voor verschillende bestandsindelingen en handige functies biedt hij een uitstekende kijkervaring. Hoewel hij enkele beperkingen heeft, zoals regiocodebeperkingen, biedt hij veel waar voor zijn geld.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Bekijk bij Amazon

Bekijk prijs

4. GPX DH300B DVD player

Loading ...

Voordelen GPX DH300B DVD player

 • list plusBetaalbaar en budgetvriendelijk
 • list plusGebruiksvriendelijk met minimale knoppen
 • list plus1080p upscaling voor verbeterde beeldkwaliteit

Nadelen GPX DH300B DVD player

 • list plusOntbreekt geavanceerde functies
 • list plusGeen USB-poort

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.86
Functionaliteit
8.43
Gebruiksgemak
9.14
De GPX DH300B DVD-speler is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk apparaat met 1080p upscaling voor HDMI. Het heeft een standaard ontwerp dat goed past bij de meeste thuisopstellingen. Hoewel het geen display heeft, maken de minimale knoppen op de speler het gemakkelijk te gebruiken, waarbij de meeste functies worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening. De speler biedt verschillende aansluitingen, waaronder HDMI, S-video, coaxiale digitale audio, composietvideo en RCA-stereo-audio, hoewel het geen USB-poort heeft.

Een van de opvallende kenmerken van de GPX DH300B is de upscaling-mogelijkheid, waarmee de resolutie van oudere dvd's wordt verbeterd tot 1080p, wat resulteert in een verbeterde beeldkwaliteit op grotere schermen. Volgens Top Ten Reviews: "De dvd-speler heeft upscaling, waarmee de resolutie van oudere dvd's wordt verbeterd tot 1080p voor een betere beeldkwaliteit op grotere schermen." Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een verzameling dvd's.

De GPX DH300B ondersteunt ook meerdere audiotracks en ondertitels, waardoor het geschikt is voor buitenlandse films. Het is compatibel met dvd+/-R/RW, cd, cd-R/RW en schijven met JPEG-afbeeldingen. De speler ondersteunt zowel NTSC- als PAL-formaten en kan inhoud weergeven in 16:9 en 4:3 beeldverhoudingen.

Wat betreft de prestaties biedt de GPX DH300B een snelle laadtijd en levert het heldere en soepele videoweergave. De afstandsbediening biedt gemakkelijke toegang tot verschillende opties, waaronder ondertitels en inzoomen op specifieke delen van een afbeelding.

Hoewel de speler mogelijk enkele geavanceerde functies mist die te vinden zijn in andere modellen, presteert hij goed voor de meeste dvd-afspeelbehoeften. Volgens de review van GPX: "Over het algemeen is de DH300B een betrouwbare en betaalbare dvd/cd-speler die uitstekende prestaties en functionaliteit biedt."

Wat betreft de prijsstelling is de GPX DH300B verkrijgbaar op Amazon voor $35,34 en heeft het een beoordeling van 4,0 van de 5 sterren gekregen van meer dan 3.000 klantrecensies. Dit duidt op een positieve ontvangst van gebruikers.

In vergelijking met andere dvd-spelers op de markt, valt de GPX DH300B op vanwege zijn betaalbaarheid en gebruiksgemak. Hoewel het niet alle geavanceerde functies heeft van duurdere modellen, biedt het betrouwbare prestaties en functionaliteit voor dagelijkse dvd-afspeelbehoeften.

Om samen te vatten, is de GPX DH300B DVD-speler een budgetvriendelijk en gebruiksvriendelijk apparaat dat 1080p upscaling biedt voor HDMI. Het levert heldere en soepele videoweergave, ondersteunt meerdere audiotracks en ondertitels, en is compatibel met verschillende formaten. Hoewel het geavanceerde functies mist, presteert het goed voor de meeste dvd-afspeelbehoeften. Als je op zoek bent naar een betaalbare en betrouwbare dvd-speler, is de GPX DH300B het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

5. Uitstekend voor opnamemogelijkheden: LG DP132H DVD player

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG DP132H DVD player

 • list plusUitstekende opname mogelijkheden
 • list plusGemakkelijk in gebruik
 • list plusUSB Direct Recording functie voor het overzetten van audiobestanden van cd's naar USB-apparaten

Nadelen LG DP132H DVD player

 • list plusBeperkte videokwaliteit
 • list plusUSB-poort ondersteunt alleen MP3-bestanden, geen videobestanden
 • list plusNiet geschikt voor gaming doeleinden

Beoordeling

8.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.69
Gebruiksgemak
8.31
De LG DP132H DVD-speler is een veelzijdig apparaat dat uitstekende opnamecapaciteiten biedt. Volgens beoordelingen wordt de DVD-speler geprezen om zijn gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Ik koos specifiek voor LG vanwege mijn positieve ervaring met het merk in het verleden.

Er zijn echter enkele beperkingen om rekening mee te houden. Verschillende beoordelingen vermelden dat de videokwaliteit niet optimaal is, wat een nadeel kan zijn voor degenen die een hoogwaardige kijkervaring willen. De USB-poort kan alleen MP3-bestanden afspelen en ondersteunt geen videobestanden, wat een nadeel kan zijn voor degenen die films of andere videocontent vanaf een USB-apparaat willen bekijken. Bovendien is de DVD-speler niet geschikt voor gamingdoeleinden.

Ondanks deze beperkingen blinkt de LG DP132H DVD-speler uit in zijn opnamecapaciteiten. Het beschikt over USB Direct Recording, waarmee gebruikers audiobestanden rechtstreeks van een CD op een USB-apparaat kunnen opnemen. Deze functie wordt zeer geprezen in beoordelingen en maakt de DVD-speler een uitstekende keuze voor degenen die hun favoriete muziek willen overzetten naar een draagbaar apparaat.

De LG DP132H is een evolutie van eerdere modellen en biedt verbeterde opnamecapaciteiten en een gebruiksvriendelijke interface. Het kan ook DVD-content opschalen naar bijna HD-kwaliteit, waardoor de kijkervaring wordt verbeterd voor mensen zonder een speciale Blu-ray-speler.

In vergelijking met andere DVD-spelers op de markt blinkt de LG DP132H uit in zijn opnamecapaciteiten en gebruiksgemak. Als videokwaliteit echter een topprioriteit is, zijn er mogelijk betere opties beschikbaar. Zoals een beoordeling zegt: "De videokwaliteit is niet geweldig, maar goed genoeg voor basis-DVD-weergave."

Kortom, de LG DP132H DVD-speler is een solide keuze voor degenen die opnamecapaciteiten en gebruiksgemak waarderen. De USB Direct Recording-functie onderscheidt het van concurrenten en stelt gebruikers in staat om eenvoudig audiobestanden van CD naar USB-apparaten over te zetten. Het apparaat kan echter tekortschieten op het gebied van videokwaliteit en gamingmogelijkheden. Over het algemeen is het een betrouwbare DVD-speler met een specifieke focus op opnamefunctionaliteit.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Sony BDP-S6700

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Sony BDP-S6700

 • list plusIndrukwekkende beeldkwaliteit
 • list plusVerschillende formaten en afspeelmogelijkheden
 • list plusHandige connectiviteitsopties

Nadelen Sony BDP-S6700

 • list plusGoedkope plastic constructie voelt goedkoop aan

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.85
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.83
De Sony BDP-S6700 Blu-ray speler is een budgetvriendelijke optie die indrukwekkende prestaties levert. Met zijn eenvoudige en lichte ontwerp biedt het handige connectiviteitsopties zoals HDMI, coaxiale uitgangen, USB-poort, Bluetooth, dual-band Wi-Fi en een ethernetpoort. Volgens What Hi-Fi? heeft de speler gebruiksvriendelijke menu's en levert het een scherp en levendig beeld met uitstekende details, kleurreproductie en schaduwdetails. Het ondersteunt reguliere Blu-rays, dvd's en 3D Blu-ray weergave en biedt toegang tot populaire apps zoals Amazon Video, Netflix, Spotify, YouTube en Britse catch-up services via YouView. Het ondersteunt ook het afspelen van muziek van hoge kwaliteit en kan worden geïntegreerd in een multi-room systeem met behulp van de SongPal smartphone-app van Sony.

Volgens de specificaties van Sony heeft de Sony BDP-S6700 dvd-speler een compact formaat en een lichte constructie. Het biedt verschillende afspeelmogelijkheden, waaronder langzame weergave, shuffle, afspelen/stoppen/pauzeren, achteruit/vooruit, vorige/volgende en stapsgewijze weergave. Het ondersteunt Super Scaler (Precision CinemaHD upscale) voor beeldverbetering, HDMI-uitgang, dvd 24p-uitgang en 2D naar 3D-conversie. De speler heeft ingebouwde Wi-Fi, meerdere functies zoals kinderslot en firmware-update, en een interface met HDMI-uitgang, coaxiale audio-uitgang, USB-ingang en Ethernet-aansluiting.

Volgens Top Ten Reviews biedt de Sony BDP-S6700 Blu-Ray speler indrukwekkende beeldkwaliteit en functies. Het zet 2D 4K-content effectief om naar 3D en schaalt Blu-ray- en dvd-schijven op naar bijna-4K-kwaliteit. De speler heeft een snelle opstarttijd en draait apps soepel. Het ondersteunt draadloze Bluetooth-connectiviteit met LDAC en heeft dual-band WiFi. De speler wordt geleverd met 16 voorgeïnstalleerde apps en ondersteunt 24p op VUDU, Amazon en Netflix. Het ondersteunt ook Dolby True HD en DTS HD Master Audio en is compatibel met DLNA.

Over het algemeen valt de Sony BDP-S6700 Blu-ray speler op in zijn prijsklasse vanwege zijn prestaties en functies. Het levert indrukwekkende beeldkwaliteit, ondersteunt verschillende formaten en afspeelmogelijkheden en biedt handige connectiviteitsopties. Hoewel de mogelijkheid om 4K op te schalen niet kan tippen aan echte 4K Blu-rays, biedt het een solide prestatie voor een budgetvriendelijke optie. Sommige recensenten merken echter op dat de plastic constructie een beetje goedkoop aanvoelt. Als je op zoek bent naar een Blu-ray speler met uitstekende beeldkwaliteit en handige functies, is de Sony BDP-S6700 het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

7. Impecca DVHP-9117 DVD player

Loading ...

Voordelen Impecca DVHP-9117 DVD player

 • list plusSnel laadtijd
 • list plusVeelzijdige compatibiliteit met verschillende formaten
 • list plusHandige functie om het afspelen te hervatten vanaf waar je gebleven was
 • list plusConnectiviteitsopties inclusief HDMI- en USB-poorten
 • list plusOndersteunt upscaling naar 1080p resolutie
 • list plusStrak en compact ontwerp met minimale knoppen
 • list plusUitgebreide gebruikershandleiding beschikbaar in meerdere talen

Nadelen Impecca DVHP-9117 DVD player

 • list plusOntbreekt ondersteuning voor Dolby Audio

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.71
Functionaliteit
8.52
Gebruiksgemak
8.31
De Impecca DVHP-9117 DVD-speler is een veelzijdig en functioneel apparaat dat zorgt voor een naadloze kijkervaring. Volgens recensies valt hij op door zijn snelle laadtijd en compatibiliteit met verschillende formaten, waaronder WMA, MP3, JPEG, DivX, DVD+R/RW, DVD-R/RW, DVD Video en CD-R/RW. Het heeft ook de handige functie om de weergave te hervatten vanaf waar je gebleven bent, zelfs bij het wisselen van schijven.

Een van de opvallende kenmerken van de Impecca DVHP-9117 is de connectiviteitsopties. Het is uitgerust met HDMI- en USB-poorten, waardoor gebruikers eenvoudig hun apparaten kunnen aansluiten en toegang hebben tot digitale inhoud. De DVD-speler ondersteunt ook upscaling naar een resolutie van 1080p, waardoor je kunt genieten van video van hoge kwaliteit.

De Impecca DVHP-9117 biedt snelle laadtijd en veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder HDMI en USB, aldus een recensie van Top Ten Reviews.

Het ontwerp van de Impecca DVHP-9117 is strak en compact, met minimale knoppen op het apparaat zelf. De afstandsbediening biedt extra functionaliteit met zachte knoppen, waardoor het gemakkelijk is om door menu's te navigeren en de weergave te regelen.

Wat betreft gebruiksgemak wordt de Impecca DVHP-9117 geleverd met een uitgebreide handleiding die beschikbaar is in meerdere talen, waaronder Engels, Spaans en Frans. De handleiding behandelt belangrijke veiligheidsinstructies, aansluitingsopties, basisbediening, probleemoplossing en technische specificaties, waardoor gebruikers alle nodige informatie hebben om de DVD-speler effectief te bedienen.

Hoewel de Impecca DVHP-9117 positieve feedback heeft ontvangen voor zijn prestaties en functies, heeft het wel een beperking. Volgens recensies ondersteunt het geen Dolby Audio, wat een nadeel kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar een meeslepende audiobeleving.

Al met al wordt de Impecca DVHP-9117 DVD-speler aanbevolen vanwege zijn snelheid, compatibiliteit met USB-media en kwaliteitsvideo-uitvoer. De veelzijdige connectiviteitsopties, strakke ontwerp en uitgebreide handleiding maken het een gebruiksvriendelijke keuze voor degenen die snel toegang willen hebben tot en genieten van hun favoriete inhoud op het grote scherm.

Verkrijgbaar bij:

8. LG BP350 Blu-Ray Disc Player

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen LG BP350 Blu-Ray Disc Player

 • list plusEenvoudige, snelle en krachtige mediaspeler
 • list plusIn staat om verschillende formaten af te spelen zonder extra codecs
 • list plusCompatibel met meerdere platforms

Nadelen LG BP350 Blu-Ray Disc Player

 • list plusEr zijn andere opties beschikbaar op de markt

Beoordeling

7.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.37
Functionaliteit
8.22
Gebruiksgemak
7.9
De DVD-speler is een veelzijdige mediaspeler die een eenvoudige, snelle en krachtige ervaring biedt. Hij kan verschillende formaten afspelen zonder de noodzaak van extra codecs, waardoor het een handige keuze is voor gebruikers. Hij is compatibel met meerdere platforms, waaronder Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS en Android, zodat gebruikers kunnen genieten van hun media op verschillende apparaten. Een recensie zegt: "VLC mediaspeler is een eenvoudige, snelle en krachtige mediaspeler die verschillende formaten kan afspelen zonder de noodzaak van extra codecs."

Als we hem vergelijken met andere Blu-ray spelers, valt de Panasonic DP-UB820 op als de beste algehele optie. Hij biedt geavanceerde beeldkwaliteit, audiomogelijkheden en betaalbaarheid. Hij ondersteunt Dolby Vision, Dolby Atmos en HDR10+, wat zorgt voor een fantastische kijkervaring. Bovendien heeft hij Panasonic's HCX chroma processor voor verbeterde kleurnauwkeurigheid. Volgens een recensie is "de Panasonic DP-UB820 de beste algehele Blu-ray speler, met een combinatie van geavanceerde beeldkwaliteit, audiomogelijkheden en betaalbaarheid."

Voor degenen die op zoek zijn naar een premium optie, wordt de Panasonic DP-UB9000 aanbevolen. Deze biedt beeldkwaliteit van referentieklasse, fluisterstille prestaties en een stevige bouwkwaliteit. Hij heeft vergelijkbare functies als de DP-UB820, maar beschikt ook over speciale XLR-uitgangen. Dit komt echter tegen een hogere prijs. Beide spelers kunnen lageresolutie-inhoud streamen en opschalen naar 4K, waardoor ze veelzijdige keuzes zijn voor het consumeren van media.

Hoewel de DVD-speler een scala aan functies biedt, is het belangrijk op te merken dat er andere opties op de markt zijn. De recensie van PopSci benadrukt de Panasonic DP-UB820 als de beste algehele Blu-ray speler, waarbij de balans tussen beeldkwaliteit, audiomogelijkheden en betaalbaarheid wordt benadrukt. Het is echter de moeite waard om andere modellen te verkennen, afhankelijk van specifieke behoeften en voorkeuren.

Al met al is de DVD-speler een betrouwbare en veelzijdige mediaspeler die een eenvoudige, snelle en krachtige ervaring biedt. Hij kan verschillende formaten afspelen, is compatibel met meerdere platforms en biedt een scala aan functies voor een plezierige mediaconsumptie-ervaring. Hoewel de Panasonic DP-UB820 opvalt als de beste algehele Blu-ray speler, zijn er andere opties beschikbaar, afhankelijk van specifieke eisen. Of het nu gaat om casual kijken of een premium ervaring, de DVD-speler biedt een solide keuze voor gebruikers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

9. Craig CVD401A DVD player

Loading ...

Voordelen Craig CVD401A DVD player

 • list plusCompacte en betaalbare optie
 • list plusStijlvolle zwarte afwerking en minimalistisch design
 • list plus1080p upscaling mogelijkheid voor verbeterde kijkervaring

Nadelen Craig CVD401A DVD player

 • list plusKorte garantieperiode van slechts 90 dagen
 • list plusPrestaties van audio kunnen beperkt worden door aangesloten TV of speakers
 • list plusNiet de snelste als het gaat om het laden van schijven

Beoordeling

7.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.14
Functionaliteit
7.89
Gebruiksgemak
7.65
De Craig CVD401A DVD-speler is een compacte en betaalbare optie voor iedereen die wil genieten van zijn favoriete films en muziek. Met zijn strakke zwarte afwerking en minimalistisch design past hij naadloos in elke home entertainment-setup. Volgens Top Ten Reviews biedt deze DVD-speler composiet-, component- en HDMI-poorten, waardoor hij gemakkelijk kan worden aangesloten op moderne tv's. Hij wordt zelfs geleverd met een AV-kabel voor extra gemak.

Een van de opvallende kenmerken van de CVD401A is zijn 1080p upscaling mogelijkheid. Dit betekent dat oudere DVD's er goed uitzien op grotere tv's en een heldere kijkervaring bieden. De speler ondersteunt verschillende formaten, waaronder DVD-R, DVD-RW, CD-R en CD-RW, evenals de mogelijkheid om muziek-cd's af te spelen en JPEG-bestanden weer te geven.

De CVD401A ondersteunt ook Dolby Audio, waardoor je kunt genieten van een meeslepende geluidservaring. Het is echter vermeldenswaardig dat de prestaties van het geluid kunnen worden beperkt door de tv of speakers waarmee hij is verbonden. Bovendien heeft deze DVD-speler een handige functie voor het kijken van buitenlandse films, waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen audio in hun eigen taal of de originele audio met ondertiteling.

Wat betreft de prestaties biedt de CVD401A consistente weergave en bevat functies zoals automatisch afspelen, progressieve scan en soepele bewegingsweergave. Hoewel het misschien niet de snelste is als het gaat om het laden van schijven, klaart hij de klus.

Een potentieel nadeel van de CVD401A is de korte garantieperiode van slechts 90 dagen, die korter is in vergelijking met andere opties. Er zijn echter enkele online klachten over de levensduur ervan, maar de CVD401A kan een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een compacte DVD-speler met HDMI-connectiviteit en extra functies tegen een betaalbare prijs.

Al met al is de Craig CVD401A DVD-speler een veelzijdige en betaalbare optie voor home entertainment. Zoals vermeld op Dont Waste Your Money, bieden DVD-spelers nog steeds voordelen voor mensen die DVD's verzamelen of oudere mediaformaten hebben, ondanks dat ze minder populair zijn geworden door streaming. Met zijn compatibiliteit met verschillende formaten, up-conversie naar 1080p en compacte ontwerp is de CVD401A een betrouwbare keuze om te genieten van je favoriete films en muziek. Het is een uitstekend budgetproduct voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare DVD-speler met extra functies tegen een betaalbare prijs.

Verkrijgbaar bij:

10. PlayStation 5 Console

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PlayStation 5 Console

 • list plusEen handige optie voor DVD-weergave voor degenen die al de Standaard Editie bezitten
 • list plusAanzienlijke verbeteringen in grafische en verwerkingsmogelijkheden in vergelijking met de PS4
 • list plusBackward compatibility maakt het mogelijk om de meeste PS4-spellen op de PS5 te spelen

Nadelen PlayStation 5 Console

 • list plusGeen ondersteuning voor Dolby Vision HDR
 • list plusComplexe audio weergave voor Dolby Atmos
 • list plusBeperkte connectiviteitsopties in vergelijking met dedicated spelers

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.38
Functionaliteit
7.68
Gebruiksgemak
7.02
De PlayStation 5 (PS5) is niet de beste keuze als je op zoek bent naar een DVD-speler, aangezien het enkele beperkingen heeft ten opzichte van speciale Blu-ray spelers. Volgens TechRadar ondersteunt de PS5 geen Dolby Vision HDR en heeft het gecompliceerde audio-afspeelmogelijkheden voor Dolby Atmos. De console kan Dolby Atmos afspelen vanaf een Blu-ray, maar het inschakelen ervan is niet intuïtief. Daarnaast ondersteunt de PS5 geen 3D Blu-rays en heeft het slechts één HDMI-uitgang, wat de connectiviteit beperkt in vergelijking met speciale spelers. Desondanks presteert de PS5 goed op het gebied van beeld- en geluidskwaliteit voor mid-range televisies en Dolby Atmos geluidssystemen, waarbij er geen significant verschil is in geluidskwaliteit ten opzichte van een speciale speler.

Aan de andere kant biedt de PS5 een handige optie voor DVD-afspelen voor degenen die al in het bezit zijn van de Standard Edition, die een Ultra HD Blu-ray disc drive bevat. Volgens KnowTechie hoef je alleen maar de console op internet aan te sluiten, de DVD in de disc drive te plaatsen en de DVD-optie in het menu te selecteren om DVD's af te spelen op de PS5. Het is belangrijk om te weten dat de PS5 alleen DVD's kan afspelen uit dezelfde regio als de console.

Vergeleken met zijn voorganger, de PS4, biedt de PS5 aanzienlijke verbeteringen op het gebied van graphics en verwerkingscapaciteit. Volgens Best Buy heeft de PS5 twee keer zoveel verwerkingscapaciteit en negen keer meer rekenkracht dan de PS4. Het ondersteunt ook video-uitvoer in 4K of 8K en heeft dubbel zoveel geheugen als de PS4. Beide consoles zijn achterwaarts compatibel, waardoor je de meeste PS4-games op de PS5 kunt spelen.

Kortom, terwijl de PlayStation 5 kan dienen als een DVD-speler, is het misschien niet de beste keuze in vergelijking met speciale Blu-ray spelers. De beperkingen op het gebied van audio-afspelen en connectiviteitsopties, evenals het gebrek aan ondersteuning voor Dolby Vision HDR en 3D Blu-rays, maken het minder veelzijdig op het gebied van DVD-afspelen. Desondanks biedt het voor degenen die al in het bezit zijn van de Standard Edition van de PS5 een handige optie voor DVD-afspelen. De kracht van de PS5 ligt in zijn verbeterde graphics en verwerkingscapaciteit ten opzichte van de PS4, waardoor het een topkeuze is voor gamers.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Tijdelijk niet op voorraad. Wij werken er hard aan om onze voorraden weer aan te vullen.

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van DVD Spelers. Er zijn namelijk 1786 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!