Wat is de beste Drone van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 22 mei, 2024

Het kopen van een goede Drone is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Drone van 2024? Na het onderzoeken van 511 Drones kwam de DJI Air 3 als beste getest uit onze Drone-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Drones, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Drones-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige Drone-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste Drones

1Score: 9.9
DJI Air 3
Beste drone
DJI Air 3
DJI
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.7
DJI Avata Fly Smart Combo
Eersteklas FPV drone voor meeslepende vliegervaringen
DJI Avata Fly Smart Combo
DJI
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.7
DJI Mini 3 Pro
Beste drone
DJI Mini 3 Pro
DJI
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.5
DJI Mavic 3 Pro
Uitzonderlijke waarde voor cameraliefhebbers
DJI Mavic 3 Pro
DJI
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.4
Ryze Tello
Ryze Tello
Ryze
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.3
Autel Robotics Evo Lite+
Autel Robotics Evo Lite+
Autel Robotics
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.2
PowerVision PowerEgg X Wizard Version
PowerVision PowerEgg X Wizard Version
PowerVision
8Score: 9.2
Potensic Atom SE Drone
Potensic Atom SE Drone
Potensic
Ga naar laagste prijs
9Score: 9
DJI Air 2S
DJI Air 2S
DJI
Ga naar laagste prijs
10Score: 8.9
Potensic T25
Potensic T25
Potensic
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Drone Koopgids

Of je nu een nieuwe of terugkerende dronepiloot bent, een aantal zaken zijn van belang bij het overwegen van je nieuwe aanwinst.

Hoe hoog kan een drone?

Commerciële drones van goede kwaliteit kunnen tegenwoordig tot wel tien kilometer hoog vliegen, hoewel zes tot zeven kilometer hoog meer rond het gemiddelde ligt. Houd wel in gedachten dat dit is ten opzichte van de zeespiegel.

Je mag volgens de wet in Nederland overigens niet hoger dan 120 meter (boven het water of de grond) hoog vliegen tijdens recreatief gebruik. Ga je hoger dan dit, dan riskeer je uiteraard niet alleen een boete en inbeslagneming van je drone, maar ook dat je het vliegverkeer in de weg zit.

Waar mag ik met mijn drone vliegen?

De overheid heeft besloten dat drones mogen vliegen in het vrije deel van het luchtruim. Dit gedeelte van het luchtruim wordt niet gecontroleerd door luchtverkeersleiding. Toch zijn er ook tijdelijke en permanente vliegverboden in delen van het luchtruim. Je kunt gelukkig op deze kaart zien waar drones niet zijn toegestaan of waar toegang beperkt is.

Verder mag je niet boven mensenmenigten vliegen, aaneengesloten bebouwing of gebieden rondom vliegvelden. Deze beperkingen bestaan naast de no-flyzones die in de kaart te vinden zijn. Daarnaast moet je de drone altijd met het blote oog kunnen zien.

Ongeacht of drones zijn toegestaan, krijgen andere luchtvaartuigen altijd voorrang. Zie je een helicopter, vliegtuig of zweeftoestel naderen, dan moet je landen.

Hoe werkt de besturing van een drone?

De precieze werking is natuurlijk modelafhankelijk. Drones met GPS zijn in staat zichzelf te vliegen, terwijl speelgoed drones of racedrones zonder GPS dit niet kunnen.

Veel drones worden om te beginnen bestuurd door een controller. Deze worden vaak gecombineerd met een app met videobeeld. Over het algemeen heeft de controller twee 'sticks'.

Hiermee reguleer je de 'throttle', waarmee je omhoog of omlaag vliegt; de 'yaw', waarmee je de drone om zijn as draait; de 'roll', waarmee je drone naar links of rechts laat bewegen; en de 'pitch', waarmee je hem naar voren of achteren laat vliegen.

Steeds vaker worden ook apps gebruikt om drones te besturen. Hierin zie je direct wat de camera op je drone ziet, wat hem makkelijker te bedienen maakt.

Wanneer heb je een vergunning nodig voor je drone?

Als je je drone als hobby gebruikt en er geen geld aan verdient, heb je geen vergunning nodig. Gebruik je hem echter voor zakelijke redenen, dan heb je – afhankelijk van de precieze situatie – misschien een vergunning of zelfs een brevet nodig.

De overheid heeft hier een aantal vaste regels voor vastgesteld. Verdien je bijvoorbeeld geld met je drone, dan moet je een vliegbrevet, een bewijs van luchtwaardigheid en een RPAS Operator Certificate hebben.

Mag ik opnames maken met mijn drone?

Ja, voor privégebruik mag je opnames maken, zolang je de privacyrechten van anderen in acht neemt. Maak dus nooit in het geheim opnames van anderen; je moet de persoon in kwestie altijd inseinen over het feit dat je opnames maakt. Heeft deze persoon hier iets op tegen, dan staak je je opnames.

hero illustration

Hoe testen we Drones?

Om de beste Drone te bepalen, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Drone-test hebben we 511 Drones geanalyseerd.

illustration

De eerste variabel in onze Drone-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op uitkiezen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de bevindingen van deze Drone-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Drone-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het kopen van het meest geschikte Drone in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 511 Drones te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om bias tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Drones in een handige lijst

1. Beste drone: DJI Air 3

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI Air 3

 • list plusVeelzijdige mogelijkheden voor een breed scala aan drone-liefhebbers
 • list plusGeavanceerde functies zoals 3x zoom, 12MP/48MP fotomogelijkheden en geavanceerde videofuncties

Nadelen DJI Air 3

 • list plusVoldoet mogelijk niet volledig aan de eisen van professionele gebruikers

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.74
Functionaliteit
9.87
Gebruiksgemak
10
Als ik kijk naar de DJI Air 3 drone, valt het me op dat dit echt een veelzijdige drone is die aantrekkelijk is voor een breed scala aan drone-liefhebbers. Met een 3x zoom, 12MP/48MP foto mogelijkheden en geavanceerde video functies zoals 4K bij 100fps en 2.7K bij 60fps in verticale modus, opent deze drone nieuwe creatieve mogelijkheden. Daarnaast heeft het ook veiligheidsvoorzieningen zoals Omnidirectional Obstacle Sensing en Advanced Return to Home, wat de gebruikerservaring verhoogt. Volgens TechRadar, bevindt het zich tussen de Mini 3 Pro en Mavic 3 Pro, waardoor het zowel beginners als professionele piloten aanspreekt.

Het ontwerp van de drone, met dubbele camera's en een gewicht van 720g met een Europese C1 rating, sluit aan bij de steeds veranderende behoeften van drone-liefhebbers. De review van PCMAG benadrukt: "De DJI Air 3 maakt indruk met zijn 3x zoom en geavanceerde video functies, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diverse gebruikers." Dit benadrukt het brede publiek dat de drone aanspreekt, en laat zien dat het in staat is om aan verschillende behoeften te voldoen.

Echter, ondanks zijn indrukwekkende functies, suggereert de review van Pilot Institute dat de DJI Air 3 mogelijk niet volledig voldoet aan de eisen van professionele gebruikers, wat een potentiële beperking voor dit specifieke gebruikerssegment aangeeft. De review merkt op: "Het biedt indrukwekkende functies en functionaliteit, maar het kan bepaalde geavanceerde mogelijkheden missen die vereist zijn door professionele piloten." Dit benadrukt de positionering van het product als geschikt voor liefhebbers in plaats van professionals.

In de markt concurreert de DJI Air 3 met drones die gericht zijn op specifieke gebruikerssegmenten, zoals beginners, liefhebbers en professionals. In vergelijking met budgetvriendelijke opties valt de DJI Air 3 op met zijn geavanceerde functies, zoals benadrukt door de vermelding van TechRadar van zijn 3x zoom en 12MP/48MP foto mogelijkheden. Dit maakt het tot een premium keuze in de categorie drones, aantrekkelijk voor gebruikers die verbeterde functionaliteit en creatief potentieel zoeken.

Ondanks zijn kracht, is de DJI Air 3 misschien niet de beste keuze voor professionele gebruikers die zeer geavanceerde mogelijkheden zoeken. Zijn kracht ligt in zijn aantrekkingskracht op een breed publiek, met functies die zowel beginners als liefhebbers aanspreken. Zoals opgemerkt door PCMAG: "De DJI Air 3 maakt indruk met zijn 3x zoom en geavanceerde video functies, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diverse gebruikers." Dit benadrukt zijn veelzijdigheid en brede aantrekkingskracht, waardoor het een opmerkelijke optie is voor een breed scala aan drone-liefhebbers.

In de wereld van drones schittert de DJI Air 3 als een veelzijdige en functierijke optie, geschikt voor een divers gebruikerspubliek. Zijn geavanceerde mogelijkheden maken het een verleidelijke keuze voor degenen die verbeterde functionaliteit en creatief potentieel zoeken, hoewel het mogelijk niet volledig voldoet aan de eisen van professionele gebruikers met zeer geavanceerde eisen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 23 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

2. Eersteklas FPV drone voor meeslepende vliegervaringen: DJI Avata Fly Smart Combo

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI Avata Fly Smart Combo

 • list plusCombinatie van veiligheidsfuncties en geavanceerde cameramogelijkheden

Nadelen DJI Avata Fly Smart Combo

 • list plusVoldoet mogelijk niet volledig aan de traditionele cameradrone- of specifieke FPV-hardwaredoelstellingen
 • list plusHoge prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.85
Functionaliteit
9.43
Gebruiksgemak
9.91
De DJI Avata Fly Smart Combo Drone is een eersteklas FPV-drone ontworpen voor een meeslepende vliegervaring, met een mix van veiligheidsfuncties, geavanceerde cameramogelijkheden en intuïtieve pilootgereedschappen. Met propellerbeschermers, obstakelsensoren en een lichtgewicht, duurzaam en draagbaar ontwerp zorgt de Avata voor verbeterde vluchtveiligheid en behendigheid. Met 4K ultrabrede opname, soepele opnametechnologieën en geavanceerde kleurgradatie-opties biedt de drone uitzonderlijke cameramogelijkheden. De DJI Goggles 2 en Motion Controller zorgen voor een comfortabele en intuïtieve vliegervaring, terwijl de DJI O3+ videotransmissie zorgt voor stabiele en responsieve vluchten. Daarnaast ondersteunt de drone meerdere afstandsbedieningsapparaten en biedt het een vluchtsimulator voor vaardigheidsverbetering.

Volgens TechRadar is "The DJI Avata is een geüpdatete versie van de DJI FPV-drone, ontworpen om een betere en toegankelijkere FPV-vliegervaring te bieden." Dit duidt op een evolutie naar verbeterde toegankelijkheid en gebruikerservaring in vergelijking met zijn voorganger, waardoor het een significante investering is voor degenen die geïnteresseerd zijn in FPV. TechRadar merkt echter ook op dat de Avata zich in een ruimte tussen cameradrones en FPV-hardware bevindt, wat suggereert dat het mogelijk geen van beide doelstellingen volledig vervult en mogelijk de aantrekkingskracht op een breder publiek beperkt.

Tom's Guide benadrukt het unieke ontwerp van de Avata, met vaste propellerbeschermers en een rasterachtig donkergrijs frame. Dit onderscheidende ontwerp, samen met de beschikbaarheid van de drone in drie configuraties met verschillende prijspunten, toont de toewijding van DJI om diverse opties aan te bieden om aan verschillende gebruikersvoorkeuren en budgetten te voldoen.

De DJI Avata is gepositioneerd als een meeslepende vliegervaring, met de nadruk op FPV-mogelijkheden en geavanceerde pilootgereedschappen. Het concurreert in een ruimte waar traditionele cameradrones en FPV-hardware elkaar overlappen en biedt een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen beide. De compatibiliteit met de nieuwste DJI Goggles 2 en Motion Controller, samen met de geavanceerde cameramogelijkheden en veiligheidsfuncties, positioneert het als een eersteklas keuze voor liefhebbers die op zoek zijn naar een opwindende FPV-ervaring.

Hoewel de DJI Avata uitblinkt in het bieden van een meeslepende en veilige FPV-vliegervaring, voldoet het mogelijk niet volledig aan de specifieke doelstellingen van traditionele cameradrones of toegewijde FPV-hardware, waardoor de aantrekkingskracht op degenen die op zoek zijn naar een meer gespecialiseerde ervaring mogelijk beperkt is. Het hoge prijspunt, zoals opgemerkt door TechRadar, kan ook een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële gebruikers. Desalniettemin, voor degenen die op zoek zijn naar een eersteklas FPV-drone die een balans biedt tussen geavanceerde cameramogelijkheden en meeslepende vliegervaringen, is de DJI Avata Fly Smart Combo Drone een overtuigende keuze. 🚁

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

3. Beste drone: DJI Mini 3 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI Mini 3 Pro

 • list plus47 minuten vliegtijd
 • list plusTri-directionele obstakel detectie
 • list plus4K HDR video mogelijkheden
 • list plus1/1,3-inch CMOS-sensor voor 48MP beeldkwaliteit en 4K-video met 60 fps
 • list plusCompatibiliteit met de nieuwe DJI RC-afstandsbediening voor nauwkeurige controle en responsiviteit
 • list plusOvertreft voorgangers in camerasensorformaat, beeldkwaliteit, videoreesolutie, obstakelvermijding en vliegtijd

Nadelen DJI Mini 3 Pro

 • list plusZorgen over de praktische toepasbaarheid van verticaal fotograferen
 • list plusUitdagingen tijdens hard voorwaarts vliegen, met name in Sportmodus
 • list plusReserveringen over de kunststof bedekking van de gimbal voor transport

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.46
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.89
De DJI Mini 3 Pro + SC Controller is een opvallende drone in de categorie lichte drones, met geavanceerde functies en uitzonderlijke prestaties. Met een vluchttijd van 47 minuten, drievoudige obstakeldetectie en 4K HDR-video-mogelijkheden, stelt het een nieuwe standaard voor compacte drones. Het obstakelvermijdingssysteem van de Mini 3 Pro, afwezig in het basismodel, maakt het een topkeuze voor zowel beginners als ervaren piloten. Volgens DroneBlog: "De auteur beveelt de Mini 3 Pro aan vanwege zijn obstakelvermijdingssysteem, maar erkent de Mini 3 als een prima keuze voor meer ervaren piloten."

De 1/1.3-inch CMOS-sensor van de drone levert indrukwekkende beeldkwaliteit van 48MP en 4K-video met 60fps, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers en concurrenten. De compatibiliteit met de nieuwe DJI RC-afstandsbediening verbetert verder de gebruikerservaring, met nauwkeurige controle en responsiviteit. Digital Camera World merkt op: "De bediening van de drone is gebruiksvriendelijk, met Cine, Normal en Sport modi, en een APAS 4.0 botsingsvermijdingssysteem."

Een van de meest opvallende kenmerken van de Mini 3 Pro is zijn mogelijkheid om verticaal te filmen, die mogelijk wordt gemaakt door de langere romp en een 1/1.3-inch CMOS-sensor. Echter, er zijn zorgen geuit over de praktische uitvoerbaarheid van verticaal filmen. Daarnaast, terwijl de vluchtdynamiek van de drone over het algemeen prijzenswaardig is, zijn er uitdagingen opgemerkt tijdens harde voorwaartse vlucht, met name in de Sport modus. Digital Camera World benadrukt: "De vluchtdynamiek is over het algemeen goed, maar klimmen tijdens harde voorwaartse vlucht is uitdagend. Het opvallende kenmerk van de camera is de mogelijkheid om verticaal te filmen, met een 1/1.3-inch CMOS-sensor die 4K bij 60fps en 48MP RAW-foto's ondersteunt. Echter, de praktische uitvoerbaarheid van verticaal filmen wordt in twijfel getrokken."

In vergelijking met zijn voorgangers overtreft de Mini 3 Pro op verschillende vlakken, waaronder de grootte van de camerasensor, beeldkwaliteit, videobesluit, obstakelvermijding en vluchttijd. Dit maakt het een overtuigende keuze voor drone-liefhebbers die de nieuwste ontwikkelingen in drone-technologie zoeken. Volgens DPReview: "In vergelijking met de Mini 2 en Mavic Air 2 overtreft de Mini 3 Pro op verschillende vlakken, waaronder de grootte van de camerasensor, beeldkwaliteit, videobesluit, obstakelvermijding en vluchttijd."

Hoewel de Mini 3 Pro uitblinkt op veel gebieden, zijn er enkele bedenkingen over de praktische uitvoerbaarheid van bepaalde functies, zoals verticaal filmen, en zorgen over de vluchtdynamiek in de Sport modus. Daarnaast is de plastic bedekking van de gimbal voor transport bekritiseerd. Ondanks deze kleine nadelen, positioneren de indrukwekkende functies van de Mini 3 Pro, waaronder de verlengde vluchttijd en het obstakelvermijdingssysteem, het als een uitzonderlijke keuze in de categorie lichte drones.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

4. Uitzonderlijke waarde voor cameraliefhebbers: DJI Mavic 3 Pro

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.56
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.88
Let op, de meeste klanten kiezen voor DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo in verband met langere vliegduur dankzij de 2 extra accu's.

Maak professionele drone beelden met de DJI Mavic 3 Pro + Smart Controller. De meegeleverde afstandsbediening heeft een ingebouwd scherm. Je bedient de drone gemakkelijk en hebt geen telefoon nodig om ermee te vliegen. Dankzij de 3 camera's is de drone veelzijdig in gebruik. Met de Hasselblad camera leg je weidse landschappen vast. De brandpuntsafstand is gelijk aan 24mm op een full frame camera. Dit zorgt voor een grote beeldhoek. Dankzij de grote 4/3 inch beeldsensor maak je scherpe video's in 4K resolutie met veel detail. De 2 andere camera's hebben een medium telelens en een gewone telelens. Ze hebben brandpuntsafstanden van 70mm en 166mm. Je legt hiermee zowel onderwerpen van ver weg als kleine details vast zonder dichtbij het onderwerp te komen. Tik op het beeldscherm en wissel gemakkelijk van camera.

Beeldkwaliteit
Dankzij het grote maximale diafragma van f/2.8 is de Hasselblad camera lichtsterk. Bij weinig licht maak je heldere opnames, bijvoorbeeld als je in de schemering vliegt. Met de medium telecamera maak je haarscherpe foto's met 48 megapixels. Als je ze bijsnijdt, verlies je weinig details. Dankzij de 7x optische zoom van de derde camera leg je onderwerpen vast vanaf een grote afstand. Je filmt bijvoorbeeld wilde dieren zonder dichtbij te komen. Op die manier stoor je ze niet in hun natuurlijke omgeving. Je filmt in het 10 bit D-Log bestandsformaat, waardoor je realistische kleuren opneemt. Je bewerkt je beelden hierdoor heel nauwkeurig.

Vliegduur
Met een volledig opgeladen accu maak je een vlucht van 43 minuten. Dankzij de obstakeldetectie sensoren vlieg je met een veilig gevoel. De sensoren herkennen voorwerpen aan alle kanten en vliegen hier automatisch omheen. Dit vermindert de kans op een botsing. Als je de Cruise Control functie gebruikt, vliegt de drone zelf vooruit. Jij geeft alleen de richting aan. Je maakt op deze manier vloeiende opnames, omdat de drone minder beweegt.

Wet- en regelgeving
Vanaf 2021 geldt een nieuwe Europese drone wetgeving. Dit houdt in dat een drone piloot zich moet registreren als hij of zij een drone heeft die meer dan 250 gram weegt of die een camera heeft. Je ontvangt een exploitatienummer dat je zichtbaar bevestigt op je drone. Deze drone heeft een C2 label en vliegt in de open categorie A2, daarom heb je hiervoor een drone cursus basis nodig. Je vliegt op minimaal 30 meter afstand van mensen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs

5. Ryze Tello

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ryze Tello

 • list plusStabiele en boeiende vliegervaring voor beginners en indoor vliegliefhebbers
 • list plusCompact en lichtgewicht ontwerp, geschikt voor reizen en kleine ruimtes
 • list plusGebruiksvriendelijke bediening en responsieve vliegmogelijkheden

Nadelen Ryze Tello

 • list plusBeperkte videokwaliteit en bescheiden fotografische mogelijkheden (720p)
 • list plusBeperkte hoogte en bereik, ongeschikt voor hoogtevliegen
 • list plusBeperkte en slecht gedocumenteerde Scratch-programmeermogelijkheden

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
9.91
Ik ben de Ryze Tello drone, een compacte en lichtgewicht quadcopter die speciaal is ontworpen voor beginners en binnen vliegen. Met stabiliteitssensoren en rotorbeschermers is het een ideale keuze voor beginnende piloten om de basiscontroles te leren. Volgens TechRadar wordt het "aanbevolen voor beginners die de basiscontroles van een quadcopter willen leren." Mijn kleine formaat en lichtgewicht ontwerp maken mij geschikt voor op reis, waarbij ik een plezierige vliegervaring bied met responsieve controles en de mogelijkheid om flips en acrobatische bewegingen uit te voeren in een beperkte ruimte. TechRadar suggereert ook dat ik "geschikt ben voor op reis vanwege mijn kleine formaat en lichtgewicht ontwerp." Ik maak indruk met mijn 5-megapixel camera, LED-statusindicator en gebruiksvriendelijk ontwerp, zoals opgemerkt door Digital Camera World. Het is echter belangrijk om op te merken dat mijn videokwaliteit beperkt is tot 720p en mijn fotomogelijkheden bescheiden zijn. Tom's Guide benadrukt dat hoewel ik kan worden bestuurd via een app, een afstandsbediening of een Scratch-programmeerinterface, de laatste "complex en slecht gedocumenteerd" is.

Mijn beperkingen omvatten mijn beperkte hoogte en bereik, waardoor ik niet geschikt ben voor vliegen op grote hoogte, en mijn gevoeligheid voor winderige omstandigheden. Ondanks deze nadelen, als deze beperkingen geen zorg zijn, kan de Ryze Tello volgens TechRadar een goede keuze zijn voor leren en binnenshuis gebruik. De Tello wordt gepositioneerd als een budgetvriendelijke optie voor beginners, zoals beschreven als de "beste goedkope drone voor beginners" op de lijst van beste drones voor het maken van luchtfoto's van TechRadar. Echter, mijn Scratch-programmeermogelijkheden zijn beperkt en niet goed gedocumenteerd, wat gebruikers die geavanceerde programmeerfuncties zoeken, zou kunnen afschrikken, zoals benadrukt door Tom's Guide.

In de wereld van compacte drones wordt de DJI Mini 3 gepositioneerd als de beste budgetoptie, wat potentieel concurrerend kan zijn voor de Ryze Tello. De DJI Mini 3 kan de voorkeur hebben voor gebruikers die een verbeterde videokwaliteit en een robuustere camera zoeken. Aan de andere kant maakt mijn focus op stabiliteit en gebruiksvriendelijke controles mij een aantrekkelijke optie voor beginners en binnen vliegende enthousiasten. Mijn onderscheidende kenmerken, zoals mijn stabiliteitssensoren, rotorbeschermers en compacte ontwerp, onderscheiden mij binnen de categorie budgetvriendelijke drones.

Kortom, de Ryze Tello drone biedt een aantrekkelijk startpunt voor beginners en binnen vliegende enthousiasten, met een stabiele en boeiende vliegervaring. Hoewel ik misschien niet uitblink in videokwaliteit of geavanceerde programmeermogelijkheden, maken mijn compacte en stevige bouw, responsieve controles en gebruiksvriendelijk ontwerp mij een lovenswaardige keuze voor degenen die de wereld van drones betreden. Zoals TechRadar samenvat, "Als deze beperkingen geen zorg zijn, kan de Ryze Tello een goede keuze zijn voor leren en binnen gebruik."

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Autel Robotics Evo Lite+

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.94
Functionaliteit
9.25
Gebruiksgemak
9.71

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Uiterlijk 21 februari in huis

Bekijk prijs

7. PowerVision PowerEgg X Wizard Version

Loading ...

Voordelen PowerVision PowerEgg X Wizard Version

 • list plusUniek ontwerp en scala aan functies
 • list plusModulair en waterdicht, met innovatieve transportconfiguratie voor draagbaarheid
 • list plusTransformeert in een handheld camera en wordt geleverd met een drijfsysteem voor waterdichte mogelijkheden

Nadelen PowerVision PowerEgg X Wizard Version

 • list plusVerzachtingsproblemen aan de randen van het frame tijdens opname, vooral merkbaar bij het vastleggen van follage van grote hoogten
 • list plusCamera prestaties kunnen niet overeenkomen met die van sommige concurrenten, zoals DJI
 • list plusGrotere omvang beïnvloedt vliegprestaties, vooral met waterdichte behuizing en pontons

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.49
Functionaliteit
8.87
Gebruiksgemak
9.36
De PowerVision PowerEgg X Wizard Version is een veelzijdige consumentendrone, geroemd om zijn unieke ontwerp en scala aan functies. Deze modulaire en waterdichte drone heeft een innovatieve transportconfiguratie die lijkt op een glanzend struisvogelei, waardoor hij draagbaar is. Het opvallende kenmerk is zijn vermogen om te transformeren in een gestabiliseerde handheld camera, waardoor hij geschikt is voor grondopnames. Het wordt ook geleverd met een drijfsysteem, waardoor het waterdicht is en kan landen en opstijgen van rustig water. Zoals opgemerkt door T3: "De drone kan eenvoudig worden getransformeerd in een gestabiliseerde handheld camera voor grondopnames en wordt geleverd met een drijfsysteem om over water te vliegen, waardoor hij waterdicht is en kan landen en opstijgen van rustig water." Bovendien draagt zijn vermogen om audio op te nemen vanaf grondniveau tijdens de vlucht bij aan zijn veelzijdigheid.

De PowerEgg X maakt 12-megapixel fixed focus-opnames met een 1/2.8-inch CMOS-sensor, levert 4K-video met maximaal 60 frames per seconde, 1080p met maximaal 120fps en 720 met maximaal 240fps. Er zijn echter wat zachtheid problemen aan de randen van het frame, vooral merkbaar bij het opnemen van bladeren vanaf grote hoogte. Ondanks dit hebben zijn unieke kenmerken en veelzijdigheid hem veel lof opgeleverd. TechRadar merkt op: "De PowerEgg X is een modulaire en waterdichte drone die opvalt door zijn vermogen om te werken in slecht weer en te landen op water." Het is echter essentieel om op te merken dat zijn cameraprestaties mogelijk niet overeenkomen met die van sommige concurrenten, zoals DJI.

Het vermogen van de drone om te werken in verschillende omstandigheden en zijn naadloze transformatie in een handheld gimbal-camera en een autonome AI-camera maken hem opvallend op de markt. Ondanks het extra gewicht en de weerstand van de waterdichte behuizing en drijvers, ligt hij goed in de hand en biedt hij creatieve mogelijkheden voor fotografen en videografen. Het modulaire ontwerp, afneembare propellerarmen en een lichtgewicht, eenvoudig te gebruiken controller met een mate van waterdichtheid voor gebruik in de regen dragen bij aan zijn aantrekkingskracht. Bovendien is de PowerEgg X verkrijgbaar in verschillende pakketten, waarbij de Wizard-kit waterdichte accessoires bevat, waardoor gebruikers flexibiliteit hebben bij het kiezen van de gewenste functies.

De PowerEgg X is groter dan sommige consumentendrones, wat invloed heeft op zijn vliegprestaties, vooral wanneer hij is uitgerust met de waterdichte behuizing en drijvers. Hoewel hij individuen en objecten kan volgen, kan hij moeite hebben om de tracking te behouden als het onderwerp even uit het zicht verdwijnt. Bovendien biedt de beschikbaarheid van verschillende pakketten, variërend van de Explorer tot de Wizard, voorziet in verschillende gebruikersbehoeften en budgetten. De First Quadcopter benadrukt zijn bereik van maximaal 3,7 mijl, obstakelvermijdingssensoren en het vermogen om tussen bedrijfsmodi te transformeren in minder dan 5 minuten, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor droneliefhebbers.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de PowerEgg X zich door zijn amfibische mogelijkheden, waardoor operaties op water, land en in de lucht mogelijk zijn. Zijn scala aan pakketopties, waaronder de Explorer, All-Weather en Wizard, stelt gebruikers in staat om de functies te kiezen die het beste aansluiten bij hun behoeften. Hoewel hij mogelijk niet overeenkomt met sommige concurrenten wat betreft cameraprestaties, maken zijn veelzijdigheid, modulaire ontwerp en waterdichte mogelijkheden hem een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een zeer aanpasbare drone.

Samengevat excelleert de PowerVision PowerEgg X Wizard Version in zijn veelzijdigheid, innovatieve ontwerp en naadloze transformatie in een handheld camera en een autonome AI-camera. Zijn unieke kenmerken onderscheiden hem van concurrenten, waardoor hij een ideale keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een multifunctionele en aanpasbare drone. Zijn cameraprestaties en vliegbehendigheid kunnen echter mogelijk niet overeenkomen met die van sommige concurrenten, en de zachtheid problemen aan de randen van het frame moeten in overweging worden genomen.

Verkrijgbaar bij:

8. Potensic Atom SE Drone

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Potensic Atom SE Drone

 • list plusIndrukwekkende prestaties voor een betaalbare prijs

Nadelen Potensic Atom SE Drone

 • list plusGebrek aan botsingsvermijding

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.06
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
9.65
De Potensic Atom SE Drone is een uitstekende keuze voor beginners, met indrukwekkende prestaties voor een betaalbare prijs. Het lijkt qua ontwerp op de DJI Mavic Mini 2 en wordt geleverd met een Fly More Combo, waardoor je extra accessoires krijgt voor een redelijke prijs. De drone heeft geen botsingsvermijding, maar compenseert dit met GPS-positionering en verschillende vliegmodi, waardoor hij ideaal is voor beginners. Volgens TechRadar concurreert hij met de DJI Mini 3 en beschikt hij over een 12 MP camera met 4K video mogelijkheid en 3-assige mechanische gimbals voor soepele videocaptatie. Het kleine en lichtgewicht opvouwbare ontwerp van de drone biedt tot 32 minuten vliegtijd en windbestendigheid van niveau 5, waardoor hij een sterke concurrent is in de categorie beginner drones.

De Potensic Atom SE wordt geprezen om zijn stevige bouw, opvouwbare poten en USB-C oplaadpoorten op de batterijen, waardoor hij zeer draagbaar en handig is. Zijn vliegprestaties zijn indrukwekkend, hij kan goed omgaan met wind en videotransmissie, zoals opgemerkt door Digital Camera World. Bovendien lijken de software en intelligente modi van de drone op die van toonaangevende merken, en bieden ze een naadloze en vertrouwde ervaring voor gebruikers. Het ontwerp van de controller is comfortabel en geschikt, biedt een groot bereik en betrouwbare prestaties. De camera heeft echter een beperkt gezichtsveld van 78 graden, een punt dat benadrukt wordt door Digital Camera World.

Een van de opmerkelijke kenmerken van de drone zijn de slimme vliegmodi, zoals Circle me en Follow me, die door Drone Blog als gunstig worden beschouwd voor beginnende en gevorderde piloten. De elektronische stabilisatie van de camera mist echter mechanische stabilisatie, wat leidt tot enige scherpteafname naar de randen en beperkte controle over camerainstellingen, volgens TechRadar. Ondanks deze beperkingen blijft de Potensic Atom SE een geschikte optie voor beginners tegen een betaalbare prijs, met goede beeldkwaliteit in het midden en indrukwekkende vliegprestaties, zoals opgemerkt in de recensies.

In vergelijking met andere beginnende drones valt de Potensic Atom SE op door zijn waarde en prestaties. De beperkte functionaliteit van de camera en het gezichtsveld kunnen echter een nadeel zijn voor gebruikers die meer geavanceerde fotografie- of videofuncties zoeken. Hoewel hij concurreert met de DJI Mini 3, kunnen het ontbreken van botsingsvermijding en enkele camerabeperkingen gebruikers naar het DJI-model leiden als deze functies essentieel zijn. Uiteindelijk maakt de balans tussen betaalbaarheid en prestaties van de Potensic Atom SE Drone hem tot een aantrekkelijke keuze voor beginners, vooral voor degenen die prioriteit geven aan budget zonder al te veel in te leveren op kwaliteit en functies.

Samenvattend is de Potensic Atom SE Drone een sterke concurrent in de categorie beginner drones, met goede prestaties, slimme vliegmodi en een concurrerende prijs. De beperkingen van de camerafunctionaliteit en het gezichtsveld kunnen echter gebruikers afschrikken die op zoek zijn naar meer geavanceerde fotografiefuncties. Ondanks dit maken zijn algehele waarde en prestaties hem tot een overtuigende optie voor beginners, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke entree in de wereld van drones.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 19:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

9. DJI Air 2S

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen DJI Air 2S

 • list plusSuperior beeld- en videokwaliteit met 20MP 1-inch sensor en 5.4K videomogelijkheden
 • list plusVerbeterd obstakelvermijdingssysteem en OcuSync 3.0 beeldtransmissie voor verbeterde vluchtveiligheid en gemak
 • list plusNieuwe functionaliteiten zoals MasterShots, FocusTrack en SmartPhoto die gebruikerservaring en creativiteit verbeteren

Nadelen DJI Air 2S

 • list plusBeperkingen van MasterShots, werkt alleen met stilstaande objecten en zorgt voor onzekerheid over de vluchtroute van de drone
 • list plusHogere prijs in vergelijking met sommige concurrenten, mogelijk niet budgetvriendelijk voor alle consumenten

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.44
Functionaliteit
9.22
Gebruiksgemak
8.45
Ik ben dolenthousiast over de DJI Air 2S drone! Met een prijs van $999 voor de standaard set en $1299 voor de Fly More combo, biedt deze drone flinke upgrades ten opzichte van zijn voorganger, de Mavic Air 2. Het hoogtepunt van de Air 2S is de 20MP 1-inch sensor, waardoor je verbluffende beeldkwaliteit en verbluffende 5.4K video's kunt maken, die door gebruikers breed worden geprezen. Wired noemt het "indrukwekkende luchtbeelden" en roemt de "uitstekende beeld- en videokwaliteit." Met verbeterde obstakelvermijding, OcuSync 3.0 beeldtransmissie en een vluchttijd van 31 minuten is het een overtuigende keuze, met verbeterde vluchtveiligheid en gemak, zoals opgemerkt door DPReview, die de "compacte formaat en obstakelvermijdingssensoren" benadrukken.

DJI heeft ook nieuwe functies geïntroduceerd zoals MasterShots, FocusTrack en SmartPhoto, waardoor de gebruikerservaring en creativiteit worden verbeterd. Er zijn echter zorgen over de beperkingen van MasterShots, zoals opgemerkt door Tom's Guide, die aangeeft dat het alleen werkt met stilstaande objecten en twijfels oproept over de vliegroute van de drone. Ondanks dit hebben de beeldkwaliteit, geavanceerde functies en verbeterde batterijduur van de Air 2S het gepositioneerd als een topkeuze voor liefhebbers van luchtfotografie en -videografie.

In vergelijking met zijn tegenhangers concurreert de Air 2S met modellen zoals de DJI Mini 2 en de Mavic Air 2. Met zijn grotere sensor, 5.4K video-mogelijkheden en verbeterde obstakelvermijding overtreft het de Mini 2 op het gebied van beeldkwaliteit en geavanceerde functies. Echter, in vergelijking met de Mavic Air 2 maken de verbeterde camera en videomogelijkheden van de Air 2S het een meer overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar superieure beeldmogelijkheden. De Mavic Air 2, geprijsd $200 lager, is misschien een betere keuze voor prijsbewuste consumenten, maar voor degenen die geavanceerde beeldmogelijkheden prioriteren, is de Air 2S zeker de extra investering waard.

Kortom, de DJI Air 2S heeft de lat hoger gelegd voor consumentendrones in het middensegment, met ongeëvenaarde beeld- en videokwaliteit, geavanceerde obstakelvermijding en indrukwekkende batterijduur. Hoewel de prijs en beperkingen van bepaalde functies voor sommige gebruikers zorgen kunnen opleveren, maken de prestaties en functies ervan het een uitzonderlijke keuze voor liefhebbers van luchtfotografie en -videografie. Als je op zoek bent naar een drone die uitstekende beeldmogelijkheden en geavanceerde functies biedt, is de DJI Air 2S een topkandidaat in zijn categorie.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10. Potensic T25

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Potensic T25

 • list plusVeelzijdige optie met een balans tussen betaalbaarheid en high-end functies
 • list plusStrak en modern ontwerp met duurzame constructie
 • list plusErgonomisch ontwerp van de controller maakt nauwkeurig manoeuvreren mogelijk

Nadelen Potensic T25

 • list plusBeperkingen in fotografie en videostabilisatie
 • list plusNiet ontworpen voor hoge snelheid racen

Beoordeling

8.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.33
Functionaliteit
9.3
Gebruiksgemak
8.4
De Potensic T25 drone is een veelzijdige optie die een goede balans biedt tussen betaalbaarheid en geavanceerde functies, waardoor het een opvallende keuze is in de drone markt. Met zijn strakke en moderne ontwerp, duurzame constructie en indrukwekkende vliegcapaciteiten, biedt deze drone een indrukwekkende vliegervaring. De ergonomische vormgeving van de controller maakt nauwkeurige manoeuvres mogelijk, wat bijdraagt aan een naadloze vluchtervaring. Zoals opgemerkt door Droneller, "de GPS-ondersteunde functies, waaronder de Follow Me Mode en de Return to Home-functie, tonen nauwkeurigheid en betrouwbaarheid."

Een opmerkelijke eigenschap van de Potensic T25 is de 2K-camera, waarmee je zowel raw als JPEG-foto's kunt maken, evenals 4K-video's met 30fps. In combinatie met een vluchttijd van 32 minuten en de 3-assige mechanische gimbal, maakt dit het een aantrekkelijke optie voor zowel beginners als enthousiastelingen. TechRadar benadrukt de Potensic Atom als "een van de beste drones voor beginners, met indrukwekkende prestaties tegen een lage kostprijs," en concurreert met bekende DJI-modellen.

Hoewel de drone niet is ontworpen voor hoge snelheidsraces, biedt het matige snelheid en behendigheid om dynamische beelden vast te leggen zonder in te leveren op stabiliteit. Daarnaast draagt de veerkracht van de drone bij aan het vertrouwen van beginners in het vliegen, zoals vermeld door DroneDJ, en het vermogen om te stoppen en te zweven wanneer de handen van de bedieningselementen zijn, verhoogt de aantrekkingskracht voor beginners. Ondanks de beperkingen op het gebied van fotografie, wordt de Potensic T25 aanbevolen voor degenen die van vliegen houden en hun vliegvaardigheden willen ontwikkelen.

In vergelijking met toonaangevende merken imponeert de Potensic T25 met zijn bouwkwaliteit en lichtgewicht maar duurzame materialen, vergelijkbaar met die van DJI-drones. Het presteert goed, zelfs onder winderige omstandigheden, en biedt stabiele videotransmissie, zoals benadrukt door Digital Camera World. Het ontwerp van de controller, de stabiele prestaties en de intelligente modi dragen verder bij aan de aantrekkelijkheid.

In het competitieve landschap van drones valt de Potensic T25 op als een betaalbare maar functierijke optie, geschikt voor beginners en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een betrouwbare en capabele drone. Hoewel het enkele beperkingen heeft op het gebied van fotografie en videostabilisatie, maken de algehele prestaties en veelzijdigheid het een opmerkelijke keuze op de markt.

Samengevat biedt de Potensic T25 drone een overtuigende combinatie van functies, duurzaamheid en prestaties, waardoor het een sterke concurrent is in zijn prijsklasse. Het vermogen om zowel beginners als enthousiastelingen te bedienen, samen met zijn indrukwekkende vliegcapaciteiten, bevestigt zijn positie als een topkeuze in de drone markt.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van dit artikel gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Drones. Er zijn immers 511 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!