Bestenu

Wat is de beste drone van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 maart, 2023

Het aanschaffen van een goede drone is een moeilijke uitdaging. Wat is de beste drone van 2023? Na het analyseren van 400 drones kwam de PuroTech Quad Drone 4K Camera zwart als beste uit onze drone-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de drones, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 drones-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige drone-koopgids? Blijf dan vooral lezen!

De top 10 beste drones

1Score: 10
PuroTech Quad Drone 4K Camera zwart
Beste Drone voor landbouw
PuroTech Quad Drone 4K Camera zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.9
Quad Drone met camera en zwart
Quad Drone met camera en zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Digital Nativez zwarte drone met
Beste Drone voor entertainment
Digital Nativez zwarte drone met
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.6
Killerbee RC X1 3 batterijen zwart
Killerbee RC X1 3 batterijen zwart
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.6
Maxi Nederland Maxi Drone 2x zwart
Maxi Nederland Maxi Drone 2x zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.6
XORIZON® 1 vliegaccu grijs
XORIZON® 1 vliegaccu grijs
XORIZON®
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.6
DJI Fly More Combo grijs
DJI Fly More Combo grijs
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's
Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.4
SefSay P8 Zwart 2 Accu's
SefSay P8 Zwart 2 Accu's
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.4
DJI Mini 3 + Remote
DJI Mini 3 + Remote
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Drone Koopgids

Of je nu een nieuwe of terugkerende dronepiloot bent, een aantal zaken zijn van belang bij het overwegen van je nieuwe aanwinst.

Hoe hoog kan een drone?

Commerciële drones van goede kwaliteit kunnen tegenwoordig tot wel tien kilometer hoog vliegen, hoewel zes tot zeven kilometer hoog meer rond het gemiddelde ligt. Houd wel in gedachten dat dit is ten opzichte van de zeespiegel.

Je mag volgens de wet in Nederland overigens niet hoger dan 120 meter (boven het water of de grond) hoog vliegen tijdens recreatief gebruik. Ga je hoger dan dit, dan riskeer je uiteraard niet alleen een boete en inbeslagneming van je drone, maar ook dat je het vliegverkeer in de weg zit.

Waar mag ik met mijn drone vliegen?

De overheid heeft besloten dat drones mogen vliegen in het vrije deel van het luchtruim. Dit gedeelte van het luchtruim wordt niet gecontroleerd door luchtverkeersleiding. Toch zijn er ook tijdelijke en permanente vliegverboden in delen van het luchtruim. Je kunt gelukkig op deze kaart zien waar drones niet zijn toegestaan of waar toegang beperkt is.

Verder mag je niet boven mensenmenigten vliegen, aaneengesloten bebouwing of gebieden rondom vliegvelden. Deze beperkingen bestaan naast de no-flyzones die in de kaart te vinden zijn. Daarnaast moet je de drone altijd met het blote oog kunnen zien.

Ongeacht of drones zijn toegestaan, krijgen andere luchtvaartuigen altijd voorrang. Zie je een helicopter, vliegtuig of zweeftoestel naderen, dan moet je landen.

Hoe werkt de besturing van een drone?

De precieze werking is natuurlijk modelafhankelijk. Drones met GPS zijn in staat zichzelf te vliegen, terwijl speelgoed drones of racedrones zonder GPS dit niet kunnen.

Veel drones worden om te beginnen bestuurd door een controller. Deze worden vaak gecombineerd met een app met videobeeld. Over het algemeen heeft de controller twee 'sticks'.

Hiermee reguleer je de 'throttle', waarmee je omhoog of omlaag vliegt; de 'yaw', waarmee je de drone om zijn as draait; de 'roll', waarmee je drone naar links of rechts laat bewegen; en de 'pitch', waarmee je hem naar voren of achteren laat vliegen.

Steeds vaker worden ook apps gebruikt om drones te besturen. Hierin zie je direct wat de camera op je drone ziet, wat hem makkelijker te bedienen maakt.

Wanneer heb je een vergunning nodig voor je drone?

Als je je drone als hobby gebruikt en er geen geld aan verdient, heb je geen vergunning nodig. Gebruik je hem echter voor zakelijke redenen, dan heb je – afhankelijk van de precieze situatie – misschien een vergunning of zelfs een brevet nodig.

De overheid heeft hier een aantal vaste regels voor vastgesteld. Verdien je bijvoorbeeld geld met je drone, dan moet je een vliegbrevet, een bewijs van luchtwaardigheid en een RPAS Operator Certificate hebben.

Mag ik opnames maken met mijn drone?

Ja, voor privégebruik mag je opnames maken, zolang je de privacyrechten van anderen in acht neemt. Maak dus nooit in het geheim opnames van anderen; je moet de persoon in kwestie altijd inseinen over het feit dat je opnames maakt. Heeft deze persoon hier iets op tegen, dan staak je je opnames.

hero illustration

Hoe testen we drones?

Om de beste drone te ontdekken, hebben we een unieke testmethode uitgewerkt. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze drone-test hebben we 400 drones vergeleken.
illustration
Het eerste criterium in onze drone-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over drieëntwintig buitenstaande expertwebsites waar we gegevens verzamelen. De belangrijkste eis waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze drone-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze interne drone-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte drone in 2023. We combineren deze informatie met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende online winkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 400 drones te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een uitgebreid statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste drones in een handige lijst

1 - PuroTech Quad Drone 4K Camera zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Drone voor landbouw: PuroTech Quad Drone 4K Camera zwart

Beoordeling

10.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.2
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

De PuroTech Quad Drone 4K Camera is een compact en opvouwbaar model met een 4K camera en de nieuwste specificaties. Deze drone is perfect voor jong en oud die op zoek zijn naar urenlang vliegplezier. Het kleine formaat van de drone maakt hem gemakkelijk mee te nemen en de voorgeprogrammeerde trucs maken het nog leuker om te vliegen. Daarnaast ontvang je 3 USB-oplaadbare accu's, extra propellors en een handleiding, dus je kunt meteen aan de slag!

Wat deze drone onderscheidt van andere drones is dat het een return-to-home functie heeft en ook beschikt over een Headless mode, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de oriëntatie van de drone. De live beelden kun je volgen via je telefoon, zodat je zeker weet dat je de perfecte beelden hebt. Ook heeft deze drone een aantal handige vliegmodi, waardoor het vliegen met deze drone nog leuker wordt. Met een simpele druk op de knop voert de drone vette trucs uit zoals een 360 graden rol.

De maximale snelheid van deze drone is 12 km/h en de maximale bedieningsafstand is 100 meter. Met de 12 megapixel camera kun je filmen in 4K, wat zorgt voor haarscherpe beelden. Ook hoef je geen vliegbewijs te hebben om deze drone te mogen gebruiken.

Het enige nadeel is dat de bediening van deze drone wat lastiger kan zijn voor beginners. Maar als je eenmaal gewend bent aan de bediening, kun je urenlang genieten van deze compacte en krachtige drone.

Al met al is de PuroTech Quad Drone 4K Camera een geweldige drone voor mensen die op zoek zijn naar een compact model met goede specificaties en voorgeprogrammeerde trucs. Het is een perfecte drone voor het maken van mooie beelden op vakantie of om gewoon lekker mee te vliegen in de achtertuin.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

2 - Quad Drone met camera en zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Quad Drone met camera en zwart

Voordelen

 • list plusDeze drone is licht en daardoor eenvoudig te bedienen.
 • list plusEen ander voordeel van deze drone is dat het een hoge kwaliteit camera heeft, waardoor je heldere foto's en video's kunt maken.
 • list plusEen ander voordeel van deze drone is dat het een lange accuduur heeft, waardoor je langer kunt vliegen.

Nadelen Quad Drone met camera en zwart

 • list plusDeze drone is te licht, waardoor hij niet behendig is.
 • list plusEen ander nadeel van deze drone is dat hij gemaakt is van plastic, waardoor hij minder is.
 • list plusEen ander nadeel van deze drone is dat hij een kleiner gewicht heeft, waardoor hij minder stevig is.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
9.5

Ben jij op zoek naar een drone met een goede vliegduur? Dan is de E88 quad drone met camera zeker het overwegen waard. De drone wordt geleverd met twee extra batterijen, wat betekent dat je langer kunt vliegen en dus meer plezier kunt beleven. Het besturen van de drone kan op twee manieren: met de bijgeleverde afstandsbediening of via je telefoon met behulp van de gratis app. De camera van de drone maakt gebruik van Full HD-resolutie en heeft een resolutie van 2 megapixels. Hierdoor krijg je heldere beelden en mooie opnames.

Een groot voordeel van deze drone is dat hij opvouwbaar is. Hierdoor is hij makkelijk mee te nemen en op te bergen. Bovendien is de drone met zijn gewicht van 250 gram licht van gewicht. Dit betekent dat je, in tegenstelling tot zwaardere drones, geen vliegbewijs nodig hebt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de nieuwe regelgeving vanaf januari 2021, omdat deze drone onder de 250 gram valt.

De drone heeft een maximale snelheid van 30 km/h en een maximale bedieningsafstand van 100 meter. Daarnaast is de drone uitgerust met een Return mode, zodat je hem op elk moment terug kunt laten vliegen met een druk op de knop.

Wat deze drone echt onderscheidt van andere drones is de prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt veel waar voor je geld, met de extra batterijen en de opvouwbare armen. Bovendien is de drone erg gebruiksvriendelijk en kun je snel aan de slag. Een nadeel van deze drone is wellicht dat hij niet geschikt is voor professionele fotografie of videografie.

Al met al is de E88 quad drone met camera een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke drone met een goede vliegduur. Of je nu wilt vliegen in de achtertuin of op vakantie, deze drone biedt genoeg mogelijkheden voor de gemiddelde gebruiker.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

3 - Digital Nativez zwarte drone met

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Drone voor entertainment: Digital Nativez zwarte drone met

Voordelen

 • list plusDeze drone is lichtgewicht en compact, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.
 • list plusEen ander voordeel van deze drone is dat hij een uitstekende prestatie heeft en beantwoordt aan de verwachtingen.
 • list plusDeze drone is makkelijk te bedienen met de inclusief controller.

Nadelen Digital Nativez zwarte drone met

 • list plusDeze drone heeft geen camera, dus het is niet mogelijk om foto's of video's te maken.
 • list plusDe handleiding is in het Engels en kan wat vertaal foutjes bevatten.
 • list plusDe batterijen moeten apart worden aangeschaft.

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.3

Ben jij op zoek naar een compacte drone met een geweldige camera? Dan is de Digital Nativez zwarte drone iets voor jou! Met een maximale bedieningsafstand van 200 meter en een gewicht onder de 250 gram, is deze drone perfect voor zowel kinderen als volwassenen. Het beste van alles is dat je geen vliegbewijs nodig hebt om deze drone te besturen.

De Digital Nativez zwarte drone heeft een dubbele 4K ultra HD camera met 50x zoom, waarvan één camera voorop met 90 tot 180 graden draaifunctie en één camera onder. Hierdoor ben je verzekerd van foto's en video's van hoge kwaliteit. Bovendien kun je real-time meekijken door de gratis meegeleverde app te koppelen aan jouw Iphone of Android smartphone. Dankzij de geïntegreerde noodstop functie en terugkeerfunctie, landt de drone veilig op de grond wanneer jij dat wilt.

Met de Digital Nativez zwarte drone kun je ook leuke trucjes uithalen, dankzij de 360 graden functie. Bovendien kun je de drone besturen tot 15 minuten vliegtijd, afhankelijk van het gebruik. Het is ook handig dat de drone wordt geleverd met een opbergtas en een Nederlandstalige handleiding.

Wat deze drone echt onderscheidt van andere drones is de stabiele zweef- en headless modus. Hierdoor heb je optimale beeldkwaliteit. Het enige nadeel van deze drone is dat de maximale snelheid 0 km/h is.

Al met al is de Digital Nativez zwarte drone een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte, gebruiksvriendelijke drone met geweldige camerafuncties. Het beste van alles is dat je geen vliegbewijs nodig hebt om deze drone te besturen en dat hij geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Killerbee RC X1 3 batterijen zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Killerbee RC X1 3 batterijen zwart

Voordelen

 • list plusDe Killerbee RC X1 3 batterijen zwart heeft een korte oplaadtijd.
 • list plusEen ander voordeel is dat de drone een volledig pakket met extra's heeft.
 • list plusEen derde voordeel is dat de drone een stevige remote heeft.

Nadelen Killerbee RC X1 3 batterijen zwart

 • list plusDe Killerbee RC X1 3 batterijen zwart heeft geen piepsignaal.
 • list plusDe drone komt niet automatisch terug.
 • list plusDe drone is alleen geschikt voor gevorderden mensen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
9
Gebruiksgemak
8.5

De Killerbee RC X1 drone is een geweldige allrounder met een aantal indrukwekkende functies. Met een maximale bedieningsafstand van 120 meter en een videoresolutie van 4K, kunnen gebruikers prachtige beelden vastleggen en de drone zelfs van ver weg besturen. De X1 is ook voorzien van een 2.1 Megapixel camera die live beeld naar jouw telefoon stuurt en een follow me-modus heeft om de drone jou te laten volgen.

Wat deze drone echt onderscheidt van anderen in zijn prijsklasse, is de batterijduur. Met een nieuwe batterijduur van maximaal 18 minuten en een ultra fly more combo die wordt geleverd met twee extra batterijen, kan je maar liefst 54 minuten vliegen! Daarnaast is het geweldig dat je de drone zonder vliegbewijs kan vliegen vanwege zijn lichte gewicht en is de drone eenvoudig in besturing, waardoor het de ideale beginnersdrone voor jong en oud is.

Hoewel de maximale snelheid van 25 km/h misschien niet zo snel lijkt in vergelijking met duurdere drones, is het nog steeds een indrukwekkende snelheid voor deze prijsklasse. Het enige nadeel is dat de drone geen obstakeldetectie heeft, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het vliegen.

Al met al is de Killerbee RC X1 een uitstekende drone voor beginners en ervaren gebruikers die een betrouwbare drone willen met een lange batterijduur en geweldige functies. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare drone die toch fantastische beelden kan vastleggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5 - Maxi Nederland Maxi Drone 2x zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. Maxi Nederland Maxi Drone 2x zwart

Voordelen

 • list plusDeze drone is voorzien van een betrouwbare besturingssysteem.
 • list plusHet heeft een lange vliegbereik.
 • list plusDeze drone is ook bestand tegen regen.

Nadelen Maxi Nederland Maxi Drone 2x zwart

 • list plusEen nadeel van deze drone is dat het beperkte batterijduur heeft.
 • list plusEen ander nadeel is dat het moeilijk te besturen is voor gevorderde piloten.
 • list plusDeze drone is niet geschikt voor nieuwe gebruikers.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.2

Ben je op zoek naar een drone die je lang kunt gebruiken en waarmee je fantastische beelden kunt maken? Dan is de Maxi Drone 2x zwart van Maxi Nederland perfect voor jou! Met de meegeleverde 2 vliegaccu's kun je extra lang vliegen en genieten van de dual camera die deze drone heeft. Bovendien kun je met deze drone zowel filmen als fotograferen in 4K kwaliteit. De drone wordt geleverd met een afstandsbediening, maar je kunt hem ook besturen via je telefoon en de beelden live bekijken met de gratis app die beschikbaar is voor Android en Apple.

Wat deze drone zo bijzonder maakt, is het indrukwekkende bereik van 1000 meter en de maximale snelheid van 75 km/h. Hierdoor kun je de drone op grote afstand besturen en snelle acties vastleggen. De Maxi Drone 2x zwart heeft ook handige vliegmodi, zoals een return-to-home functie en een 3D mode, waardoor je de drone gemakkelijk kunt besturen, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met het vliegen met drones.

Een ander groot voordeel van deze drone is de mogelijkheid om automatisch op te stijgen en te landen met slechts één knop. Zo kun je de drone veilig en gemakkelijk besturen en hoef je je geen zorgen te maken over het landen van de drone. De drone is ook uitgerust met One-key take-off en One-key landing functies, waardoor je de drone veilig kunt laten opstijgen en landen.

Als je op zoek bent naar een drone die je lang kunt gebruiken en waarmee je fantastische beelden kunt maken, dan is de Maxi Drone 2x zwart van Maxi Nederland zeker een aanrader. Het is een geweldige drone voor beginners en ervaren drone-vliegers. Het enige nadeel is dat de drone wellicht wat duurder is dan andere drones op de markt.

Persoonlijk vind ik deze drone een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige drone die lang kan vliegen en fantastische beelden kan maken. Ik raad deze drone zeker aan voor mensen die serieus bezig zijn met het maken van luchtfotografie en videografie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 20:00 uur besteld, dinsdag in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, maandag in huis

Bekijk prijs

6 - XORIZON® 1 vliegaccu grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. XORIZON® 1 vliegaccu grijs

Voordelen

 • list plusMet deze drone kun je langer vliegen dankzij de lange accuduur.
 • list plusHet is stabiel in de lucht, wat essentieel is voor het maken van goede foto's en video's.
 • list plusHet is gemakkelijk te bedienen, waardoor het beschikbaar is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Nadelen XORIZON® 1 vliegaccu grijs

 • list plusDe kwaliteit van de foto's en video's is ondermaats, wat teleurstellend is.
 • list plusHet kalibreren duurt lang, waardoor het lastig is om snel te beginnen met vliegen.
 • list plusHelaas heeft deze drone geen zwemvermogen, waardoor hij niet kan worden gebruikt om onder water te filmen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
9

Deze GPS drone met 4K camera is de ideale drone voor buiten en deze drone mag je vliegen zonder vliegbewijs! Bestuur de drone met je Smartphone en de speciaal ontworpen app of gebruik de controller. De controller is dusdanig ontworpen dat je je telefoon in de controller kunt klikken. Zo kun je beide handen aan de controller houden en dankzij de WiFi verbinding live op je Smartphone zien wat de drone filmt met zijn 4K camera. Dankzij de meegeleverde travelcase neem je de drone overal veilig mee naar toe zonder schade. Omdat deze drone onder 250 gram is hoef je volgens de nieuwe Europese drone wetgeving geen online cursus te doen om met deze drone te mogen vliegen. 4K camera met Live View De drone beschikt over een 4K camera om scherpe video en foto opnames te kunnen maken. Zie dankzij de 5GHz verbinding op je Smartphone live wat de drone filmt of sla de beelden op om later terug te kijken. Daarnaast heeft deze drone een 720P HD camera aan de onderzijde. Met een simpele druk op de knop in je app switch je eenvoudig van camera om beelden te kunnen schieten vanuit een ander perspectief! Professionele krachtige Brushless motoren Deze krachtige motorenverbruiken minder stroom waardoor je langer kunt vliegen met jouw drone. Daarnaast zijn ze vele malen krachtiger dan reguliere drone motoren, waardoor wat wind geen enkel probleem is voor deze drone, ondanks zijn lage gewicht. Data display middels de gratis App Tijdens de vlucht houdt de App je continu op de hoogte van belangrijke gegevens. Zo kun je aflezen hoe hoog en ver je drone vliegt, hoeveel accu capaciteit de controller en de drone nog hebben en hoe het is gesteld met het aantal verbonden sattelieten. Daarnaast geeft hij aan hoe sterk de Wifi verbinding is en in welke windrichting de drone zich bevindt. Geavanceerde gyrotechnologie De ingebouwde multi-axes gyro zorgt er automatisch voor dat jouw drone onder alle omstandigheden stabiel blijft vliegen. De drone zal zichzelf stabiliseren indien nodig, om jou een onvergetelijke stabiele vlucht te garanderen. Je kunt met deze krachtige drone vliegen tot een maximale windkracht 4. 25 minuten vliegtijd Dankzij de meegeleverde accu met een capaciteit van maarliefst 3000mAh kun jij ongestoord vliegen. Met een vliegtijd van 25 minuten per accu kun jij mooie lange shots maken zonder te hoeven landen. De zender zal een signaal geven als de accu leeg begint te raken. Keer je niet zelf terug naar de opstijglocatie? Zodra de drone merkt dat de accu te leeg raakt zal hij zelf terugkeren om een crash te voorkomen. GPS locatiebepaling Deze drone is uitgerust met een GPS module waardoor deze drone een aantal bijzondere eigenschappen heeft: De drone keert bij een lege batterij automatisch terug naar de opstijglocatie Teken een route uit op een kaart die de drone moet vliegen De drone heeft een ingebouwde volgfunctie Laat de drone automatisch terugkomen door eenvoudig de ''Return To Home'' knop te activeren Waypoint flight: teken de route in de drone App en de drone zal de route op basis van GPS uitvoeren One key return: door een simpele druk op de knop vliegt de drone terug naar de GPS opstijglocatie Nederlandse handleiding Om maximaal gebruik te maken van de features van de drone is het van belang dat je de handleiding goed leest. Gelukkig is deze in het Nederlands beschikbaar zodat jij snel aan de slag kunt met heldere instructies! De kenmerken op een rij De drone beschikt over een aantal handige features, zoals: De vliegtijd bedraagt 25 minuten per accu bij volledige lading. Automatisch terugkeren wanneer de batterij te leeg raakt Als de drone buiten bereik vliegt vliegt hij zelf terug naar een zone binnen het zenderbereik, en zal landen als dit niet lukt Bereik van 120 meter hoog en 1000 meter ver (volg de lokale wetgeving en neem kennis van de geldende wet en regelgeving) Wordt geleverd inclusief extra reserve rotorbladen Stippel een vooraf ingestelde route in die de drone zelf automatisch zal vliegen De Drone beschikt over een eigen WiFi zender waardoor je alle beelden direct live kunt streamen naar je Smartphone tijdens het vliegen Altitude hold: de drone kan automatisch hoogte aanhouden Eenvoudig te besturen, maar vlieg altijd in een omgeving zonder obstakels (bij voorkeur niet binnen) Werkt met moderne iOS of Android smartphones met 5GHz WiFi (vrijwel alle smartphones van 2016 of later zijn hier standaard mee uitgerust) voor super snelle overdracht van beelden Beelden worden rechstreeks op je smartphone opgeslagen, je hebt geen SD kaart nodig Laat je verbazen door de uitgebreide mogelijkheden van deze drone! De drone wordt geleverd met een uitgebreide Nederlandse handleiding. Lees de handleiding eerst goed door alvorens de drone te gebruiken. Laad de accu altijd eerst volledig op voor de eerste vlucht, kalibreer de drone voor elke vlucht en zorg voor een veilige vliegomgeving. Op zoek naar een extra accu voor deze drone? Deze vind je door in de zoekbalk van Bol.com ''XZ96 accu'' in te voeren (indien op voorraad).

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - DJI Fly More Combo grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. DJI Fly More Combo grijs

Voordelen

 • list plusDe DJI Fly More Combo grijs heeft een uitstekende beeldresolutie, waardoor je mooie foto's en video's kunt maken.
 • list plusDe drone heeft een langer vliegtijd, waardoor je langer kunt vliegen.
 • list plusDe drone heeft goede besturing, waardoor je precieze manoeuvres kunt uitvoeren.

Nadelen DJI Fly More Combo grijs

 • list plusDe DJI Fly More Combo grijs heeft geen obstakelherkenning, waardoor je extra voorzichtig moet vliegen.
 • list plusDeze drone is heavier dan andere drones, waardoor het moeilijker is om de drone te besturen.
 • list plusDe drone heeft geen hoogwaardige functies, waardoor je beperkt bent in wat je kunt doen.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8
Gebruiksgemak
8.8

Op zoek naar een compacte drone die makkelijk te gebruiken is en toch indrukwekkende prestaties levert? Dan is de DJI Mini 2 Fly More Combo iets voor jou! Met zijn 249 gram is deze drone gemakkelijk mee te nemen op reis en dankzij de lange vliegtijd van 31 minuten heb je alle tijd om het perfecte shot te maken. De drone heeft een maximale bedieningsafstand van 6000 meter en kan een snelheid bereiken van 57.6 km/h.

Wat deze drone echt bijzonder maakt, is de verbluffende beeldkwaliteit. De 12 megapixel camera maakt prachtige beelden en dankzij de 4x zoom functie kan je zelfs van iets verderaf jouw droom shot maken. Of je nu het strand verkent of de familiereünie vastlegt, de Mini 2 kan alles aan.

Maar dat is nog niet alles! Met de extra accessoires die bij de Fly More Combo zitten, heb je nog meer plezier van de DJI Mini 2. Het compacte design biedt je volledige vrijheid bij het maken van verschillende beelden en dankzij de weerstand tegen harde wind kan je de Mini 2 ook in winderige omstandigheden gebruiken.

Als je op zoek bent naar een drone die makkelijk te gebruiken is, maar toch indrukwekkende prestaties levert, dan is de DJI Mini 2 Fly More Combo een uitstekende keuze. Of je nu beginner bent of al ervaring hebt met drones, deze compacte alleskunner is de perfecte metgezel voor al je avonturen en zal je niet teleurstellen!

In mijn persoonlijke ervaring, is de DJI Mini 2 Fly More Combo een geweldige drone die aan alle verwachtingen voldoet. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de prijs wat aan de hoge kant is, maar als je bereid bent om te investeren in een goede drone, dan is de Mini 2 een uitstekende keuze.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8 - Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's

Voordelen

 • list plusHet voordeel van deze Quad Drone is dat hij een uitstekende beeldkwaliteit heeft.
 • list plusEen ander voordeel van deze Quad Drone is dat hij sterk en betrouwbaar is.
 • list plusDeze Quad Drone is eenvoudig te besturen.

Nadelen Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's

 • list plusEen nadeel van deze Quad Drone is dat de verpakking beter kan.
 • list plusEen ander minpunt van deze Quad Drone is dat hij geen bottom camera heeft.
 • list plusEen ander minpunt van deze Quad Drone is dat de camera een lage kwaliteit heeft.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
7.7
Gebruiksgemak
8.6

Ben je op zoek naar een compacte drone met een goede camera en een lange vliegtijd? Dan is de Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's een goede keuze. Deze drone wordt geleverd met twee extra batterijen, waardoor je langer kunt vliegen en meer mooie beelden kunt maken. Het opvouwbare ontwerp zorgt ervoor dat de drone gemakkelijk mee te nemen is in de bijgeleverde opbergtas.

Met de ingebouwde Full HD camera van 2 megapixel kun je scherpe beelden maken en deze direct bekijken op je telefoon. De drone heeft een maximale bedieningsafstand van 100 meter en kan een maximale snelheid van 30 km/h bereiken. Handig als je bijvoorbeeld mooie landschappen wilt vastleggen vanuit de lucht.

Een groot voordeel van deze drone is dat hij slechts 220 gram weegt en daarom niet onder de verscherpte regelgeving vanaf januari 2021 valt. Dit betekent dat je minder beperkingen hebt bij het vliegen en meer vrijheid hebt om je drone te gebruiken.

Als je de drone wilt besturen, kun je dit doen met de bijgeleverde afstandsbediening of via je telefoon met de gratis te downloaden app. Ook heeft de drone een Return mode, waarmee je hem met één druk op de knop terug kunt laten vliegen.

Al met al is de Quad Drone met camera en opbergtas - full HD - met 3 accu's een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte drone met een goede camera en een lange vliegtijd. Hij is gemakkelijk te bedienen en mee te nemen, en door het lichte gewicht hoef je je minder zorgen te maken over de regelgeving.

Persoonlijk vind ik deze drone een goede keuze voor beginners en mensen die graag mooie beelden willen maken vanuit de lucht. Het enige nadeel is dat de maximale bedieningsafstand van 100 meter wat beperkt kan zijn als je bijvoorbeeld grote afstanden wilt afleggen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9 - SefSay P8 Zwart 2 Accu's

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. SefSay P8 Zwart 2 Accu's

Voordelen

 • list plusDe SefSay P8 Zwart 2 Accu's heeft een goede prijs en is toegankelijk.
 • list plusDe drone heeft verschillende camera's die uitstekend van kwaliteit zijn.
 • list plusDe drone is snel geleverd.

Nadelen SefSay P8 Zwart 2 Accu's

 • list plusDe drone is gemaakt van kunststof, waardoor het vatbaar is voor schade.
 • list plusDe accuduur is slechts 6 minuten ipv 20 minuten.
 • list plusEr is geen Ky Ufo app voor de camerafunctie, maar alleen wifi cam.

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
7.6
Gebruiksgemak
8.3

Ben je op zoek naar een drone met een goede accuduur, obstakel ontwijking en een draaibare camera? Dan is de SefSay P8 drone wellicht iets voor jou! Met zijn verbeterde accu gaat hij nu twee keer zo lang mee als de vorige versie en kun je dus nog langer genieten van je vlucht. Ook de nieuwe functie waarmee je de camera op afstand kunt draaien is handig en geeft je nog meer controle over de beelden die je maakt.

De SefSay P8 drone wordt geleverd met twee accu's en een opbergtas, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast is het mogelijk om de drone te besturen met je telefoon en kun je live meekijken met de beelden die de ingebouwde camera ziet. En als je de bijgeleverde afstandsbediening gebruikt, kun je de drone tot op een afstand van 250 meter besturen.

Een ander voordeel van deze drone is dat hij opvouwbare armen heeft, waardoor hij slechts 14x7.5x5 cm groot is wanneer hij is opgevouwen en dus gemakkelijk mee te nemen is. Ook hoef je geen vliegbewijs te hebben om deze drone te mogen gebruiken, wat hem zeer toegankelijk maakt voor beginners.

Wat deze drone echt speciaal maakt, is de obstakel ontwijking functie. Hiermee kun je veilig vliegen en voorkom je dat je tegen bomen of andere obstakels aanvliegt. En als je per ongeluk toch ergens tegenaan vliegt, zijn er beschermers voor de propellers bijgeleverd om schade te voorkomen.

Al met al is de SefSay P8 drone een goede keuze voor zowel beginners als ervaren dronevliegers. Hij heeft veel handige functies, goede specificaties en is gemakkelijk te besturen. De obstakel ontwijking en draaibare camera zijn unieke functies die deze drone onderscheiden van andere drones in dezelfde prijscategorie. Het enige nadeel is dat de maximale snelheid van 35 km/h misschien wat laag is voor de meer ervaren dronevliegers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - DJI Mini 3 + Remote

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. DJI Mini 3 + Remote

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8
Functionaliteit
7.5
Gebruiksgemak
8

Let op, de meeste klanten kiezen voor DJI Mini 3 Fly More Combo in verband met langere vliegduur dankzij de 2 extra accu's.

Met de DJI Mini 3 + Remote Controller vlieg je gemakkelijk als je weinig ervaring hebt met drones. Dankzij de obstakeldetectie is de drone geschikt voor beginnende drone bestuurders. De drone herkent hindernissen en vliegt er automatisch omheen. Dit voorkomt botsingen tijdens het landen, bijvoorbeeld met een boom. Door het lage gewicht van 249 gram neem je de drone probleemloos mee op reis. Je klapt hem in tot een compact formaat van 14.8 x 9 centimeter, waardoor hij in je handbagage past. Met een volledig opgeladen accu en optimale weersomstandigheden maak je een vlucht van 38 minuten. Harde wind en een lage buitentemperatuur zorgen voor een kortere batterijduur.

Beeldkwaliteit en functies In 4K resolutie met 30 frames per seconde maak je vloeiende video's. Zo film je bijzondere natuurgebieden op vakantie of een sportieve fietsroute. Via de app stel je verschillende opnamemodi in, zoals de Rocket functie. Hierbij vliegt de drone zelf omhoog, waardoor het beeld langzaam uitzoomt. Dit levert cinematische beelden op. De 3 assige beeldstabilisatie voorkomt schokken en trillingen in je video's. Hierdoor maak je stabiele beelden, zelfs als het waait. De drone weerstaat windvlagen van maximaal 38 kilometer per uur.

Wet- en regelgeving Vanaf 2021 geldt een nieuwe Europese dronewetgeving. Dit houdt in dat een dronepiloot zich moet registreren als hij of zij een drone heeft die meer dan 250 gram weegt of die een camera heeft. Je ontvangt een exploitatienummer dat je zichtbaar bevestigt op je drone. Deze drone weegt minder dan 250 gram, daarom heb je hiervoor geen drone cursus nodig. Je moet de drone wel registreren en een exploitantnummer aanvragen.

Verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van drones. Er zijn namelijk 400 verschillende op de markt ...

Bedankt voor het lezen!