De Bestenu Draadloze Speaker Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Genieten van geluid zonder gedoe met kabels realiseer je met draadloze speakers. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Er zijn veel opties, maar met deze koopgids vind je de beste draadloze speakers voor jou.

Wat voor soorten draadloze speakers zijn er?

Het grootste verschil tussen soorten draadloze speakers komt door de verbindingsmethodes oftewel connectiviteitsopties. Je hebt de keuze uit WiFi-speakers en Bluetooth-speakers. WiFi-speakers gebruiken het internet, wat tot een sterke verbinding leidt, maar ook betekent dat er altijd internet aanwezig moet zijn. In ruil krijg je hoge geluidskwaliteit zonder gehaper.

Bluetooth-speakers leggen direct verbinding, zonder dat daar internet voor nodig is. Die kun je dus overal gebruiken. Nog een fijn punt is dat de accuduur gemiddeld beter is. In vergelijking met WiFi-speakers ligt de geluidskwaliteit gemiddeld wel wat lager. Dit verschilt natuurlijk per model, maar het blijft een punt om rekening mee te houden.

Jouw doeleinden voor de speaker bepalen uiteindelijk welke keuze de beste is. Zoek je een draadloze stereo aansluiting voor in huis, dan zijn WiFi-speakers erg geschikt: je hebt in huis een stabiele internetverbinding en geniet zodoende van betere kwaliteit.

Neem je graag een speaker mee naar het strand, het park of andere gelegenheden? Dan is de kans groot dat een Bluetooth-speaker beter bij je past. Je bent niet afhankelijk van WiFi of een andere soort internetverbinding en de gemiddeld langere accuduur is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Hoe verbindt een draadloze speaker?

Je bestuurt een draadloze speaker met een verbonden apparaat. Of dat nou een smartphone, tablet of tv is: de opdracht om geluid af te spelen moet ergens vandaan komen. Je las net over de twee soorten draadloze speakers: WiFi en Bluetooth. De draadloze speaker communiceert via een van deze twee verbindingen.

Een Bluetooth-speaker legt verbinding zonder tussenkomst van andere apparaten of netwerken. Je zet dus simpelweg de speaker aan, schakelt Bluetooth op bijvoorbeeld jouw smartphone in en verbindt zo de twee apparaten via je instellingen. Vervolgens selecteer je op jouw smartphone (of ander gekoppeld Bluetooth apparaat) de media die je af wilt spelen.

Hebben we het over de WiFi-speaker, dan gebruik je een internetverbinding. In de meeste gevallen is dat de WiFi-verbinding in huis. Je koppelt zowel de speaker als het apparaat vanaf waar je de media afspeelt aan hetzelfde WiFi-netwerk.

Vaak moet je een app downloaden om vervolgens de draadloze speaker te besturen. De app herkent het apparaat en zo koppel je de twee. In zulke apps voor draadloze speakers kun je de instellingen bepalen en natuurlijk beheren wat je afspeelt.

Wat zijn Bluetooth codecs?

Bluetooth kent verschillende versies. Van tijd tot tijd komen er nieuwe updates uit, en zo komen we uit op de bijbehorende codecs. Een codec bepaalt hoe gegevens draadloos worden verzonden. Er wordt een balans gezocht tussen twee factoren: snelheid en kwaliteit.

Het liefst heb je hoge snelheid én kwaliteit, maar dat is niet zo makkelijk bereikbaar. Hogere kwaliteit kost meer bandbreedte, en dat kost nu eenmaal wat meer tijd. Nieuwe codecs kunnen een verbetering betekenen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook gaan om een andere verhouding tussen kwaliteit en snelheid.

De meeste codecs worden voor algemeen gebruik gemaakt, maar sommige fabrikanten zoals Samsung en Sony hebben hun eigen codecs uitgebracht. Geen één specifieke codec is de beste: dat ligt meer aan gebruiksdoeleinden en voorkeuren.

Zijn draadloze speakers geschikt om buiten te gebruiken?

Bijna alle draadloze speakers kunnen buiten gebruikt worden, maar hoe prettig die ervaring is, verschilt enorm per speaker. Er zijn een aantal eigenschappen die een draadloze speaker geschikt of juist minder geschikt maken voor buitengebruik.

Ten eerste zijn niet alle draadloze speakers waterbestendig. Is de speaker dat wel, dan is er nog een verschil tussen spatwaterdicht en volledig waterdicht. Een speaker die alleen spatwaterdicht is, zal alsnog problemen krijgen tijdens bijvoorbeeld een flinke regenbui. Is de speaker volledig waterdicht, dan kan het apparaat zelfs probleemloos ondergedompeld worden.

Het formaat en type verbinding spelen ook een rol. Een grote speaker is nu eenmaal lastiger om mee te nemen dan een compact model. Een WiFi-speaker kun je daarnaast in de tuin nog wel gebruiken, maar zodra je buiten het bereik van je eigen router bent, zul je een andere internetbron moeten vinden. Met een Bluetooth-speaker heb je daar geen last van.

Hoe lang gaat een draadloze speaker mee?

De accuduur van een draadloze speaker verschilt ontzettend veel per model: simpele accu's of batterijen gaan maar een paar uur mee, terwijl er ook modellen zijn die het met een opgeladen accu wel meer dan 16 uur volhouden. Een accuduur tussen de 6 en 12 uur komt het meest voor.

Ten slotte hebben bijna alle draadloze speakers een garantieperiode van 2 jaar. Bij goede verzorging kan een draadloze speaker gelukkig een stuk langer meegaan. Let op dat je het apparaat niet laat vallen en zo min mogelijk aan water blootstelt, ook als de speaker waterdichte eigenschappen heeft. Zo haal je het meeste uit je draadloze speaker.

Hoe komt deze leuke Draadloze speaker ranglijst tot stand..?

De wereld veranderd snel.. en dus de zoektocht naar de beste Draadloze speaker ook!

Vroeger ging je naar een winkel om advies te krijgen over Draadloze speakers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie analyseert alle Draadloze speakers die te koop zijn in Nederland. Hij scant de prijzen, aanbiedingen, leest de ervaringen van gebruikers en kijkt welke Draadloze speakers het best over de toonbank gaan.

Al deze informatie wordt onderzocht door middel van de modernste algoritmes. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Draadloze speakers stelt hij deze lijst samen!

Vind je dit net zo cool als wij? Vergeet dan niet dit artikel te delen met je vrienden!

Beste getest

Artikelen vergelijkbaar aan Draadloze speakers

De beste Draadloze speakers in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

Met de JBL Charge 4 ben je onafscheidelijk van je favoriete muziek. Deze bluetooth speaker heeft een accuduur van 20 uur. Hierdoor kom je tijdens een dag uit naar het zwembad of strand niet zonder muziek te zitten. Is de accu leeg? Binnen 5,5 uur laad je het exemplaar volledig op. Zo heb je na een korte nacht opladen weer een volle accu tot je beschikking. Je laadt een smartphone op via de usb uitgang. Hierdoor laad je je telefoon overal op en valt je geluidsbron niet eerder uit dan de bluetooth speaker. Door het waterbestendige ontwerp gebruik je de speaker buitenshuis. Hij zal niet beschadigen door water. Zo zet je de speaker met een gerust hart aan de rand van het zwembad.

1. JBL Charge 4 Zwart


Product informatiePlus or Show more

De JBL Flip Essential neem je altijd overal mee naartoe. Door het compacte formaat en het lage gewicht past hij gemakkelijk in je tas en neem je hem mee op reis. Liever naar het strand of op de boot? Dankzij het waterdichte ontwerp hoef je je daar geen zorgen om te maken. Een dagje weg met de speaker is geen probleem. De accu gaat namelijk tot 10 uur mee. Je geniet van een krachtige bas dankzij de JBL Bass Radiator. Zo levert de speaker een diepe bas voor zijn compacte formaat.

2. JBL Flip Essential


Product informatiePlus or Show more

Met de JBL Go 3 boek je gegarandeerd successen! Vanaf nu is de nieuwe variant van de populaire JBL Go 2 beschikbaar met een geheel nieuw design. Deze speaker is ideaal om mee te nemen als je op pad gaat naar bijvoorbeeld het strand. Hij beschikt over een accu die tot wel 5 uur mee gaat! Door zijn IP67 waterbestendigheid is het ook een speaker die prima in de buitenlucht gebruikt kan worden. Origineel JBL Pro geluid Met JBL Pro geluid geniet je ondanks het compacte Go 3 formaat van verassend goed geluid met een krachtige bass. Gedurfde stijl en ultradraagbaar ontwerp Het vernieuwde design sluit naadloos aan bij de nieuwste stijlen. Het design kenmerkt zich door de kleurrijke stoffen met mooie details. Hij ziet er nu net zo goed uit als hij klinkt! IP67 waterdicht en stofdicht Door de IP67 water- en stofdichtheid kun je je speaker gebruiken waar en wanneer jij dat wilt. Draadloze Bluetooth-streaming Stream tot 5 uur draadloos muziek met Bluetooth 5.1 vanaf je telefoon, tablet of een ander Bluetooth-apparaat. Levendige kleurenopties JBL Go 3 kenmerkt zich door exclusieve kleurstellingen en combinaties die zijn geïnspireerd op de nieuwste street fashion trends.

3. JBL Go 3 Zwart - Draadloze Bluetooth Mini Speaker


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer. Nederlands en Frans zijn beschikbare talen voor de Nest. Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal. Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg.

4. Google Nest Mini - Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Met de JBL Charge 4 ben je onafscheidelijk van je favoriete muziek. Deze Bluetooth speaker heeft een accuduur van 20 uur. Hierdoor kom je tijdens een dag uit naar het zwembad of strand niet zonder muziek te zitten. Is de accu leeg? Binnen 5,5 uur laad je het exemplaar volledig op. Zo heb je na een korte nacht opladen weer een volle accu tot je beschikking. Je laadt een smartphone op via de usb uitgang. Hierdoor laad jij telefoon overal op en valt je geluidsbron niet eerder uit dan de Bluetooth speaker. Door het waterbestendige ontwerp gebruik je de speaker buitenshuis. Hij zal niet beschadigen door water. Zo zet je de speaker met een gerust hart aan de rand van het zwembad.

5. JBL Charge 4 Blauw


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer. Nederlands en Frans zijn beschikbare talen voor de Nest. Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal. Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg.

6. Google Nest Mini - Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Het daverende succes van de JBL Go krijgt een staart met de geheel vernieuwde JBL GO 2. Deze compacte bluetoothspeaker is de ideale metgezel voor het strand, het park of een festival. Deze kleine krachtpatser geeft je 5 uur JBL kwaliteitsgeluid, via bluetooth of de aux-ingang. De grote verbetering, naast het uiterlijk, is dat de GO 2 IPX7 waterdicht is. Natuurlijk kan je nog steeds kristalheldere gesprekken voeren dankzij de ingebouwde speakerphone. Plus- en minpunten van de JBL GO 2: Klein en fijn: De beste kleine bluetoothspeaker met groots geluid Plug and play: Je muziek afspelen was nog nooit zo makkelijk 5 uur accu en IPX7 waterdicht: Prima voor een middagje op het strand of in het park Geen connect+ Draadloos Stream je muziek draadloos in hoge kwaliteit vanaf je smartphone of tablet. Je neemt je JBL Go 2 mee naar het strand, school, het park en op vakantie. Oplaadbare batterij Je streamt gemakkelijk 5 uur muziek en de accu is zo weer opgeladen.Even geen bluetooth of behoefte aan nostalgie? Sluit je audiodevice dan via de 3,5 mm input aan. Speakerphone Bellen is geen probleem met de ruisvrije speakerphone. Je beantwoordt je telefoontje met één druk op de knop. Je kunt kristalheldere telefoongesprekken verwachten dankzij de ruis- en echo-onderdrukkende microfoon. Dit zit in de doos: 1 JBL GO 2 1 Micro usb kabel (oranje) 1 Snelstartgids 1 Veiligheidskaart 1 Garantiekaart

7. JBL Go 2 Zwart - Bluetooth Mini Speaker


Product informatiePlus or Show more

Met de Google Nest Audio luister je draadloos naar muziek en stuur je jouw slimme huis aan. Deze speaker werkt op netstroom en maakt via wifi of bluetooth verbinding met je smartphone of tablet. Door de verbeterde geluidskwaliteit is de speaker beter geschikt voor het afspelen van muziek in grotere ruimtes dan zijn voorganger. Koppel hem aan andere Google speakers, zoals een Nest Mini of Nest Hub, om in verschillende kamers tegelijkertijd naar je favoriete muziek te luisteren. Dankzij de ingebouwde Google Assistant bedien je de speaker met je stem. Zo pauzeer je muziek of pas je het volume aan, maar bedien je ook de slimme lampen of andere koppelbare apparaten. Daarnaast vraag je de Google Assistant naar het weer of de afspraken in je agenda.

8. Google Nest Audio Charcoal


Product informatiePlus or Show more

Wil je een middagje op het strand of in het park naar muziek luisteren? Dan is de JBL Flip 5 jouw speaker. Dankzij een ingebouwde accu luister je 12 uur onafgebroken naar je favoriete nummers. Leg de bluetooth speaker in het zand of natte gras, want het ontwerp is volledig waterdicht. Deze speaker kan zelfs tot 1 meter onderwater gebruikt worden. Na je dagje weg spoel je deze speaker eenvoudig af onder de kraan. Verbind via bluetooth je smartphone met de speaker en stream muziek vanaf streamingdiensten of je eigen afspeellijsten. Meer uit het geluid halen? Via de PartyBoost functie verbind je de speaker met een onbeperkt aantal andere JBL PartyBoost compatibele speakers.

9. JBL Flip 5 Zwart


Product informatiePlus or Show more

0

10. Google Nest Hub 2 Chalk


Artikelen vergelijkbaar aan Draadloze speakers


Succes en hopelijk maak je de beste koop!

Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Draadloze speakers. Er zijn namelijk 2682 verschillende te bestellen...

Hopelijk heeft deze lijst je opweg geholpen en kun je straks de beste Draadloze speaker kopen.