De Bestenu Draadloze Speaker Koopgids

Geschreven door: Anna JansenLaatst geüpdatet: 09/01/2020


Genieten van geluid zonder gedoe met kabels realiseer je met draadloze speakers. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Er zijn veel opties, maar met deze koopgids vind je de beste draadloze speakers voor jou.

Wat voor soorten draadloze speakers zijn er?

hide product content

Het grootste verschil tussen soorten draadloze speakers komt door de verbindingsmethodes oftewel connectiviteitsopties. Je hebt de keuze uit WiFi-speakers en Bluetooth-speakers. WiFi-speakers gebruiken het internet, wat tot een sterke verbinding leidt, maar ook betekent dat er altijd internet aanwezig moet zijn. In ruil krijg je hoge geluidskwaliteit zonder gehaper.

Bluetooth-speakers leggen direct verbinding, zonder dat daar internet voor nodig is. Die kun je dus overal gebruiken. Nog een fijn punt is dat de accuduur gemiddeld beter is. In vergelijking met WiFi-speakers ligt de geluidskwaliteit gemiddeld wel wat lager. Dit verschilt natuurlijk per model, maar het blijft een punt om rekening mee te houden.

Jouw doeleinden voor de speaker bepalen uiteindelijk welke keuze de beste is. Zoek je een draadloze stereo aansluiting voor in huis, dan zijn WiFi-speakers erg geschikt: je hebt in huis een stabiele internetverbinding en geniet zodoende van betere kwaliteit.

Neem je graag een speaker mee naar het strand, het park of andere gelegenheden? Dan is de kans groot dat een Bluetooth-speaker beter bij je past. Je bent niet afhankelijk van WiFi of een andere soort internetverbinding en de gemiddeld langere accuduur is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Hoe verbindt een draadloze speaker?

hide product content

Je bestuurt een draadloze speaker met een verbonden apparaat. Of dat nou een smartphone, tablet of tv is: de opdracht om geluid af te spelen moet ergens vandaan komen. Je las net over de twee soorten draadloze speakers: WiFi en Bluetooth. De draadloze speaker communiceert via een van deze twee verbindingen.

Een Bluetooth-speaker legt verbinding zonder tussenkomst van andere apparaten of netwerken. Je zet dus simpelweg de speaker aan, schakelt Bluetooth op bijvoorbeeld jouw smartphone in en verbindt zo de twee apparaten via je instellingen. Vervolgens selecteer je op jouw smartphone (of ander gekoppeld Bluetooth apparaat) de media die je af wilt spelen.

Hebben we het over de WiFi-speaker, dan gebruik je een internetverbinding. In de meeste gevallen is dat de WiFi-verbinding in huis. Je koppelt zowel de speaker als het apparaat vanaf waar je de media afspeelt aan hetzelfde WiFi-netwerk.

Vaak moet je een app downloaden om vervolgens de draadloze speaker te besturen. De app herkent het apparaat en zo koppel je de twee. In zulke apps voor draadloze speakers kun je de instellingen bepalen en natuurlijk beheren wat je afspeelt.

Wat zijn Bluetooth codecs?

hide product content

Bluetooth kent verschillende versies. Van tijd tot tijd komen er nieuwe updates uit, en zo komen we uit op de bijbehorende codecs. Een codec bepaalt hoe gegevens draadloos worden verzonden. Er wordt een balans gezocht tussen twee factoren: snelheid en kwaliteit.

Het liefst heb je hoge snelheid én kwaliteit, maar dat is niet zo makkelijk bereikbaar. Hogere kwaliteit kost meer bandbreedte, en dat kost nu eenmaal wat meer tijd. Nieuwe codecs kunnen een verbetering betekenen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook gaan om een andere verhouding tussen kwaliteit en snelheid.

De meeste codecs worden voor algemeen gebruik gemaakt, maar sommige fabrikanten zoals Samsung en Sony hebben hun eigen codecs uitgebracht. Geen één specifieke codec is de beste: dat ligt meer aan gebruiksdoeleinden en voorkeuren.

Zijn draadloze speakers geschikt om buiten te gebruiken?

hide product content

Bijna alle draadloze speakers kunnen buiten gebruikt worden, maar hoe prettig die ervaring is, verschilt enorm per speaker. Er zijn een aantal eigenschappen die een draadloze speaker geschikt of juist minder geschikt maken voor buitengebruik.

Ten eerste zijn niet alle draadloze speakers waterbestendig. Is de speaker dat wel, dan is er nog een verschil tussen spatwaterdicht en volledig waterdicht. Een speaker die alleen spatwaterdicht is, zal alsnog problemen krijgen tijdens bijvoorbeeld een flinke regenbui. Is de speaker volledig waterdicht, dan kan het apparaat zelfs probleemloos ondergedompeld worden.

Het formaat en type verbinding spelen ook een rol. Een grote speaker is nu eenmaal lastiger om mee te nemen dan een compact model. Een WiFi-speaker kun je daarnaast in de tuin nog wel gebruiken, maar zodra je buiten het bereik van je eigen router bent, zul je een andere internetbron moeten vinden. Met een Bluetooth-speaker heb je daar geen last van.

Hoe lang gaat een draadloze speaker mee?

hide product content

De accuduur van een draadloze speaker verschilt ontzettend veel per model: simpele accu's of batterijen gaan maar een paar uur mee, terwijl er ook modellen zijn die het met een opgeladen accu wel meer dan 16 uur volhouden. Een accuduur tussen de 6 en 12 uur komt het meest voor.

Ten slotte hebben bijna alle draadloze speakers een garantieperiode van 2 jaar. Bij goede verzorging kan een draadloze speaker gelukkig een stuk langer meegaan. Let op dat je het apparaat niet laat vallen en zo min mogelijk aan water blootstelt, ook als de speaker waterdichte eigenschappen heeft. Zo haal je het meeste uit je draadloze speaker.

Hoe komt deze fantastische Draadloze speaker opsomming tot stand..?

De wereld verandert.. en dus de het winkelonderzoek naar de beste Draadloze speaker ook!

Vroeger ging je naar een winkel om aanbevelingen te krijgen over Draadloze speakers, maar tegenwoordig helpt een robot jou!

Vergelijken

Onze kunstmatige intelligentie scant alle Draadloze speakers die te koop zijn in Nederland. Hij analyseert de prijzen, aanbiedingen, leest de reviews van kopers en kijkt welke Draadloze speakers het best over de toonbank gaan.

Al deze kennis wordt onderzocht door middel van de modernste technologie. Wanneer onze robot even heeft nagedacht over de verzamelde data van Draadloze speakers stelt hij deze reeks samen!

Vind je dit net zo leuk als wij? Vergeet dan niet dit artikel te sharen!

Beste getest

Producten overeenkomstig aan Draadloze speakers

De beste Draadloze speakers in een oogopslag

Product informatiePlus or Show more

De JBL Flip Essential neem je altijd overal mee naartoe. Door het compacte formaat en het lage gewicht past hij gemakkelijk in je tas en neem je hem mee op reis. Liever naar het strand of op de boot? Dankzij het waterdichte ontwerp hoef je je daar geen zorgen om te maken. Een dagje weg met de speaker is geen probleem. De accu gaat namelijk tot 10 uur mee. Je geniet van een krachtige bas dankzij de JBL Bass Radiator. Zo levert de speaker een diepe bas voor zijn compacte formaat.

1. JBL Flip Essential


Product informatiePlus or Show more

Wil je de geluidskwaliteit van JBL speakers vergelijken? Klik dan hier. De JBL Go 2 neem je overal mee naartoe. Dankzij het compacte formaat, past de speaker eenvoudig in je tas of jaszak. De speaker is waterbestendig waardoor je hem ook bij het zwembad, op het strand of aan een meer gebruikt. Via Bluetooth verbind je een smartphone of tablet met de speaker. Gebruik je liever een audiokabel, dan sluit je die aan op de aux-ingang. Wanneer de speaker verbonden is met je telefoon, voer je er ook telefoongesprekken mee dankzij de ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking. De muziek stopt automatisch wanneer je gebeld wordt.

2. JBL Go 2 Zwart


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini 2. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal.1 Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg.

3. Google Nest Mini - Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

De nieuwe Nest Mini van Google, nu met beter en rijker geluid! De tweede generatie beschikt over meer vermogen en meer bass. De Google assistent staat 24/7 voor je klaar, je hoeft alleen maar 'Hey Google' te roepen. Speel al jouw favoriete hitjes af op Youtube music, spotify of gewoon via de radio. Beschik je ook over slimme lampen? Dan zijn deze eenvoudig aan/uit te zetten maar ook te dimmen! De Nest Mini werkt met honderden smartapparaten, zoals verlichting, thermostaten en slimme stekkers. Hiernaast past de Google Nest Mini in elk interieur op een koffietafel, een nachtkastje of aan de muur. Beter geluid 'Zet hem maar wat harder'. Je favoriete muziek klinkt grootser en rijker op de Nest Mini. Muziek streamen Stream muziek met je stem. Speel muziek af via Spotify, YouTube Music, TuneIn Radio en meer. Laat de Google Assistent gewoon weten welk nummer, album of genre, of welke artiest je wilt horen. Of stream naar de Nest Mini vanaf je telefoon. De Google Assistent De Google Assistent staat altijd voor je klaar. Stel je vraag en krijg het beste van Google, en informatie over het weer, nieuws en vrijwel alle andere onderwerpen. Stel timers en wekkers in, bel iemand met Google Duo, en meer Voice Match 'Hey Google, goedemorgen'. Met Voice Match kan de Google Assistent je gepersonaliseerde informatie over je dag geven, zoals je dagschema, de route naar je werk, herinneringen en meer. Smarthome Bedien je smarthome met je stem. Zeg de Google Assistent de verlichting te dimmen, de verwarming hoger te zetten of de tv te pauzeren. De Nest Mini werkt met honderden geschikte smartapparaten van je favoriete merken, zoals lampen, thermostaten of tv's Klaar om aan de muur te worden bevestigd Hang hem aan de muur. Je kunt de Nest Mini aan de muur hangen in je keuken, slaapkamer, woonkamer of hal.1 Hij is gemakkelijk te bevestigen en bereiken. En hij staat nooit in de weg

4. Google Nest Mini - Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Wil je een middagje op het strand of in het park naar muziek luisteren? Dan is de JBL Flip 5 jouw speaker. Dankzij een ingebouwde accu luister je 12 uur onafgebroken naar je favoriete nummers. Leg de bluetooth speaker in het zand of natte gras, want het ontwerp is volledig waterdicht. Deze speaker kan zelfs tot 1 meter onderwater gebruikt worden. Na je dagje weg spoel je deze speaker eenvoudig af onder de kraan. Verbind via bluetooth je smartphone met de speaker en stream muziek vanaf streamingdiensten of je eigen afspeellijsten. Meer uit het geluid halen? Via de PartyBoost functie verbind je de speaker met een onbeperkt aantal andere JBL PartyBoost compatibele speakers.

5. JBL Flip 5 Zwart


Product informatiePlus or Show more

Met de BigBen Party Speaker Lite bouw je overal een feestje. Deze bluetooth speaker heeft een accuduur van 4 uur en ingebouwde lichteffecten. Dankzij de meegeleverde microfoon zing je zelf of met vrienden mee met de muziek. Via bluetooth verbind je de speaker met je smartphone. Liever een mp3 speler verbinden? Gebruik dan de aux ingang op de speaker. Wanneer je telefoon leegraakt tijdens het feestje, sluit je deze eenvoudig aan op de speaker via de usb ingang en laad je hem op.

6. BigBen Party Speaker Lite


Product informatiePlus or Show more

Met de Sonos One luister je naar een superieur en helder geluid. Deze smartspeaker beschikt over stembediening, ook ondersteunt in het Nederlands, dus je bent voorbereid op de toekomst! Deze slimme speaker is vochtbestendig waardoor jij hem ook in de badkamer kan plaatsen. Verbind op een zeer eenvoudige wijze andere Sonos-speakers en geniet van muziek in elke kamer. De Sonos One beschikt over 'Twee D-klasse versterkers', 'één tweeter', 'één midwoofer', 'een instelbare bas en treble' en 'zes far-field microfoons', hierdoor kun je in elke kamer genieten van het beste geluid! Plus- en minpunten Te bedienen via Google Assistent Met touchbediening kun je gemakkelijk jouw muziek bedienen zonder telefoon. Vochtbestendig design. Muziek streamen via Spotify, ITunes en internetradio is mogelijk. Geen bluetooth Bewezen design Voortbouwend op het compacte maar complete ontwerp van de PLAY:1 wordt Sonos One ondersteund door twee D-klasse versterkers en op maat gemaakte drivers die nauwkeurig zijn afgestemd op de unieke akoestische architectuur van deze speaker. Muziek in elke kamer Sonos One kan draadloos verbonden worden met Sonos-speakers in andere kamers, dus je kunt je Home Sound System uitbreiden wanneer jij daar klaar voor bent. Superieur geluid Geniet van verrassend intens geluid dat de hele kamer vult via een smart speaker met stembediening, die klaar is voor de toekomst. Meer met twee Koppel twee Sonos One speakers in dezelfde kamer voor stereogeluid en voeg SUB toe voor een vol basgeluid. Of koppel hem met de PLAYBAR of PLAYBASE van je tv voor sensationeel home-cinema surround-sound. Bedien Sonos met je stem Met Sonos One kun je muziek starten en bedienen met je stem. Gebruik je stem en de Sonos-app om al je muziek af te spelen en op één plek te beheren: Spotify, Pandora, Apple Music, radio, podcasts en nog veel meer. Verbeterde functies Past praktisch overal Door het compacte formaat past hij ook perfect op een boekenplank of kast en in bijna elk klein hoekje. Vochtbestendig Sonos One is vochtbestendig. Zo kun je je favoriete nummers dus ook streamen naar plekken waar niet zo vaak muziek is te horen, zoals je badkamer of tuin. Het enige wat je nodig hebt is wifi en een stopcontact. Volledige privacy Een brandend ledlampje zorgt ervoor dat je altijd weet of de microfoon van je speaker actief is. Of uitgeschakeld is. Sonos One is veilig. De hardwarekoppeling tussen microfoon en ledlampje zorgt ervoor dat er niemand meeluistert als je privacy wilt. Creëer je eigen home-cinema Neem twee One's en voeg daar een PLAYBAR of PLAYBASE aan toe voor perfect surround-sound bij al je films, games en tv-programma's. En je kunt er ook muziek mee streamen.

7. Sonos One - Zwart


Product informatiePlus or Show more

Google Home Mini is een compacte slimme speaker die je bedient met je stem. De geïntegreerde Google Assistant beantwoordt je vragen en voert opdrachten voor je uit. Plaats de Google Home Mini in je keuken, woonkamer of slaapkamer en ervaar hoe de Google Assistant jou helpt met je dagelijkse taken. Vraag maar raak Om de speaker en dus de Google Assistant te activeren begin je je zin met ‘Ok Google’, of ‘Hey Google’, gevolgd door jouw vraag. Vraag bijvoorbeeld naar het weer, de laatste (sport)nieuwtjes en zo veel meer. • Hey Google, gaat het vandaag regenen? • Hey Google, hoe zeg je 'Dit smaakt heerlijk' in het Frans? Even geen inspiratie of op zoek naar wat je persoonlijke assistent nog kan? Vraag dan: • Hey Google, wat kun je nog meer doen? Praat met bol.com Google Home werkt ook samen met je favoriete webshop! Laat Google Home en bol.com je bijvoorbeeld helpen om het ideale cadeau te vinden! Zeg "Hey Google, praat met bol.com" en geef aan dat je een cadeau zoekt. Bol.com vraagt vervolgens de leeftijd van de gelukkige, en jouw budget. Daarna helpt je virtuele assistent je een leuk cadeau te vinden, dat bij de interesses van die persoon past! Daarnaast kan je ook dagelijks de dagdeal opvragen. Meer weten? Ontdek het hier. Hey Google, volgende nummer Google maakt het mogelijk om verschillende diensten en platformen te koppelen aan je Google Home speaker. Zo koppel je eenvoudig o.a. je Spotify- en Netflix account* aan de Google Home. Dit doe je eenmalig via de Google Home app op je Smartphone. Ben je dus aan het koken en heb je zin in wat achtergrondmuziek? Vraag je Google Assistent gewoon om jouw favoriete Spotify playlist af te spelen. • Hey Google, pauzeer • Hey Google, speel Discover Weekly af op Spotify • Hey Google, speel Happy Birthday af op de speakers in de eetkamer Ondersteunde Audioplatformen Spotify Google Play Music TuneIn YouTube Music Deezer Tip: Mocht de geluidskwaliteit en het volume van de Google Home Mini niet genoeg zijn om een feestje te starten, geen zorgen! Google maakt het mogelijk om je Google Home Mini te verbinden met jouw bluetooth speakers. Ondersteunde streaming platformen (films, series...) Netflix Youtube Premium HBO GO (Hiervoor heb je een Amerikaans account nodig) Je persoonlijke assistent Met Voice Match kan Google Home Mini jouw stem onderscheiden van andere, zodat iedereen zijn eigen planning, reistijden, afspeellijsten en meer te horen krijgt.** • Hey Google, wanneer is mijn eerste afspraak morgen? Broadcast Heb je meerdere Google Home of Google Home Mini speakers in huis? Vraag dan de Google Assistent om iedereen op de hoogte te brengen. • Hey Google, roep om ‘het is etenstijd’ Het hart van je Smart Home Google Home Mini werkt naadloos samen met geoptimaliseerde Smart Home apparaten.*** Daardoor kan je bijvoorbeeld de temperatuur en/of je verlichting in huis aanpassen bedienen met je stem. Enkele voorbeelden van Smart Home producten die je kan bedienen met je stem via Google Home Mini: Chromecast Philips Hue verlichting Nest Tp-Link Kasa (o.a. slimme verlichting, slimme stekkers) Google apps (Play Music, Calendar, Photos etc.) Samsung SmartThings HoneyWell -... Uiteraard is deze lijst slechts een klein deel van de vele mogelijkheden die de Google Home Mini jou kan bieden. De Google Home Mini werkt met meer dan 5000 slimme apparaten van meer dan 400 populaire merken. Bekijk hier alle Smart Home producten die werken met Google Home *Google Home is enkel geoptimaliseerd voor bepaalde Smart Home apparaten, muziek- en streamingsdiensten. Mogelijk zijn er abonnementen vereist. **Google Home Mini kan maximaal zes stemmen onderscheiden. Zelfs als je Voice Match gebruikt en Google Home Mini je stem herkent, is het mogelijk dat een stem die erg op jouw stem lijkt, of een opname van je stem, ervoor zorgt dat Google Home Mini iemand anders ten onrechte herkent als jouw persoon. ***Om verbinding te maken met smart home apparaten is een wifi-verbinding en een geschikt apparaat vereist

8. Google Home Mini - Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig


Product informatiePlus or Show more

Met de Sonos One SL stream je draadloos muziek via je wifi netwerk en AirPlay 2. Je kiest deze wifi speaker wanneer je een Sonos geluidssysteem wilt creëren of al over 1 of meerdere Sonos speakers beschikt. Via wifi en je smartphone stream je eenvoudig muziek via Spotify. Dankzij AirPlay 2 is de verbinding tussen de One SL en je Apple apparaat zo gemaakt. Hierdoor stream je eenvoudig muziek met je iPhone of gebruik je Siri voor het bedienen van de speaker. Deze speaker is niet alleen geschikt voor in je huis- of slaapkamer, maar ook voor in je badkamer. Door het vochtbestendige ontwerp luister je gerust naar muziek wanneer je doucht of in bad ligt. Let op: Sonos producten werken niet via het 5GHZ netwerk. Zorg er dus altijd voor dat je wifi op het 2.4GHZ netwerk is geïnstalleerd voordat je een Sonos product aanschaft.

9. Sonos One SL Zwart


Producten overeenkomstig aan Draadloze speakers


Bedankt voor het lezen, hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Draadloze speakers. Er zijn namelijk 2682 verschillende te koop...

Hopelijk heeft deze lijst je genoeg ondersteund en kun je straks de beste Draadloze speaker kopen.