Bestenu

Wat is de beste dab antenne auto van mrt. 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 25 maart, 2023

Het kopen van een goede dab antenne auto is een ingewikkelde uitdaging. Wat is de beste dab antenne auto van 2023? Na het onderzoeken van 31 dab antennes voor auto kwam de Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart als beste uit onze dab antenne auto-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de dab antennes voor auto, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 dab antennes voor auto-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame dab antenne auto-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste dab antennes voor auto

1Score: 9.9
Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart
Beste Dab Antenne Auto voor stedelijke gebieden
Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.6
Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart
Beste Dab Antenne Auto voor landelijke gebieden
Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.3
Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart
Beste Dab Antenne Auto voor voertuigen met metalen carrosserieën
Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Togadget® Antenneplug DIN-ISO verloop adapter zilver
Togadget® Antenneplug DIN-ISO verloop adapter zilver
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
TLVX Auto FM Antenne Antenne zwart
TLVX Auto FM Antenne Antenne zwart
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Caliber DAB+ actieve antenne voor zwart
Caliber DAB+ actieve antenne voor zwart
Ga naar laagste prijs
7Score: 8.2
Cartronix CTX-3354 | DAB+ antenne zwart
Cartronix CTX-3354 | DAB+ antenne zwart
Ga naar laagste prijs
8Score: 8
Caliber DAB+ antenne met SMB zwart
Beste Dab Antenne Auto voor voertuigen met glazen daken
Caliber DAB+ antenne met SMB zwart
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.7
JVC/Kenwood CX-DAB1 - Autoradio DAB zwart
JVC/Kenwood CX-DAB1 - Autoradio DAB zwart
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.4
DAB Am FM Radio SMB zilver
DAB Am FM Radio SMB zilver
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu DAB Auto Antenne Koopgids

Een DAB-autoantenne is de perfecte oplossing voor alle automobilisten die op zoek zijn naar een goede radiobron voor onderweg. Met de beste DAB-autoantenne geniet je van heldere, storingsvrije digitale radio-uitzendingen, waardoor je altijd verbonden blijft met je favoriete muziek, nieuws en vermaak!

Wat is een DAB-autoantenne?

Een DAB-autoantenne is een speciaal type antenne dat is ontworpen voor het ontvangen van DAB-radio in een auto. 

Het is een belangrijk onderdeel van de autoradio en zorgt voor eensterk en betrouwbaar signaal, waardoor de luisteraar geniet van heldere en haarscherpe radiostreams. 

Er zijn verschillende types DAB-autoantennes op de markt, waaronder interne en externe modellen, elk met hun eigen voor- en nadelen. 

Het is belangrijk om een antenne te kiezen die geschikt is voor de specifieke behoeften en vereisten van de auto en de omgeving waarin deze gebruikt wordt.

Koopcriteria van een DAB-autoantenne

Als je op zoek bent naar een DAB-autoantenne, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. 

Het is belangrijk om te controleren of de antenne geschikt is voor je autoradio en auto. Je wilt immers niet iets kopen wat niet werkt. 

Verder is de ontvangstkwaliteit een belangrijke factor. Kies een antenne die een sterk en betrouwbaar signaal levert om heldere en scherpe radioteams te beluisteren.

Installatie is ook een aandachtspunt. Overweeg hoe gemakkelijk je de antenne installeert en of er hulpmiddelen en accessoires nodig zijn. Het ontwerp van de antenne is ook belangrijk. Er zijn interne en externe modellen beschikbaar, dus kies een ontwerp dat bij je auto past.

Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de prijs. Vergelijk verschillende modellen en merken en kies de beste optie die binnen je budget past.

Tot slot is het handig om te kijken naar de garantie- en ondersteuningsmogelijkheden, voor het geval er problemen zijn met de antenne.

Door op deze factoren te letten bij de aankoop van een DAB-autoantenne, ben je verzekerd van een product dat aan je verwachtingen voldoet en een goede ontvangstkwaliteit biedt.

Plaatsing van een DAB-autoantenne

De plaatsing van de DAB-antenne in de auto is afhankelijk van het type antenne en de specifieke eisen van het voertuig. Hieronder staan enkeleveel voorkomende plaatsingen voor DAB-antennes in auto's:

 • Op het dak: dit is de populairste plaats voor externe DAB-antennes, omdat het dak een groot oppervlak biedt om het signaal op te vangen en er geen obstakels zijn die het signaal kunnen verstoren.
 • Op de achterklep: een andere populaire plek voor externe DAB-antennes is op de achterklep van de auto, omdat deze locatie de minste obstakels heeft en vaak een goede ontvangst biedt.
 • In de voorruit: sommige interne DAB-antennes kunnen in de voorruit van de auto worden geplaatst, omdat het glas een goede geleider is en een sterk signaal biedt.
 • In de deur: bij sommige interne DAB-antennes is het mogelijk om ze in de deur van de auto te plaatsen, omdat deze locatie vaak toegang heeft tot het signaal.
 • In het dashboard: interne DAB-antennes plaats je in sommige gevallen in het dashboard van de auto, maar deze locatie is niet altijd geschikt, omdat het signaal door het dashboard en andere obstakels belemmerd wordt.

Het is belangrijk om te overleggen met een professional en te kijken naar de specifieke productgegevens om te bepalen welke plaatsing het beste bij je auto en DAB-antenne past.

Prijs van een DAB-autoantenne

De kosten van een DAB-autoantenne variëren afhankelijk van het type en de specificaties van de antenne. Hieronder staan enkeleindicatieve prijzen voor DAB-autoantennes:

 • InterneDAB-antennes: Deze variëren van 20 tot 80 euro.
 • Externe DAB-antennes: Deze variëren van 50 tot 150 euro.
 • High-end externe DAB-antennes: Deze variëren van 150 tot 300 euro of meer, afhankelijk van de specificaties en de prestaties van de antenne.

Houd er rekening mee dat deze prijzen als richtlijn dienen en variëren. Het is altijd verstandig om verschillende modellen te vergelijken en productbeoordelingen en specifieke productgegevens te raadplegen voordat je een aankoop doet.

Hoe lang dient een DAB-antenne te zijn?

De lengte van een DAB-antenne isniet vastgesteld op een specifieke lengte. Het is afhankelijk van de frequentie en de sterkte van het signaal waarmee de antenne moet werken. 

Als regel geldt echter dat langere antennes meestal beter presteren dan kortere antennes, omdat ze een grotere oppervlakte hebben om het signaal op te vangen.

Eeninterne DAB-antenne is vaak korter dan een externe antenne, omdat deze zich in het voertuig bevindt en meestal minder ruimte heeft. Externe DAB-antennes kunnen langer zijn en beter presteren, omdat ze zich buiten het voertuig bevinden en niet door metaal of andere obstakels belemmerd worden.

Er zijn DAB-antennes verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, van compacte interne modellen tot lange externe antennes. 

De beste lengte voor een DABantenne hangt af van de specifieke eisen van je auto en de gebieden waarin je rijdt. .

Heb je een DAB-antenne nodig om DAB-radio te ontvangen in de auto?

Ja, een DAB-antenne is nodig om DAB-radio te ontvangen in de auto. De DAB-antenne is verantwoordelijk voor het opvangen van de digitale radiogolven die DAB-radio uitzendt. Zonder een DAB-antenne is het niet mogelijk om DAB-radio te ontvangen.

Wat is het verschil tussen DAB en DAB+?

DAB (Digital Audio Broadcasting) en DAB+ zijn twee technologieën voor digitale radiouitzending, die beide verschillende kenmerken hebben. 

DAB gebruikt het MPEG-1 Audio Layer II-compressie-algoritme, terwijl DAB+ het opvolgende en efficiëntere HE-AAC v2-compressie-algoritme gebruikt. Hierdoor krijgt u bij DAB+ een hogere geluidskwaliteit en minder ruis. 

Verder hebben DAB-uitzendingen een grotere frequentiebandbreedte nodig dan DAB+-uitzendingen, wat resulteert in een groter spectrumverbruik en minder beschikbare frequenties

Aan de andere kant biedt DAB+ de mogelijkheid om meer zenders in hetzelfde spectrum te plaatsen, waardoor meer keuze voor luisteraars beschikbaar is. 

Hoewel DAB al lange tijd in gebruik is, heeft DAB+ steeds meer aan populariteit gewonnen en wordt steeds vaker gebruikt in nieuwere radiostations en auto-entertainmentsystemen, omdat het een efficiëntere en betere oplossing is dan DAB.

hero illustration

Hoe testen we dab antennes voor auto?

Om de beste dab antenne auto te vinden, hebben we een unieke testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze dab antenne auto-test hebben we 31 dab antennes voor auto geanalyseerd.
illustration
Het eerste criterium in onze dab antenne auto-test noemen we 'expertconsensus'. We beschikken over 23 buitenstaande expertwebsites waar we datapunten verzamelen. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze dab antenne auto-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen dab antenne auto-experts ook welke specificaties essentieel zijn bij de aankoop van de beste dab antenne auto in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 31 dab antennes voor auto te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.
illustration
hero illustration

De beste dab antennes voor auto in een handige lijst

1 - Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

1. Beste Dab Antenne Auto voor stedelijke gebieden: Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart

Voordelen

 • list plusHet is makkelijk om de Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart te installeren.
 • list plusDoor de versterking biedt deze antenne uitstekende ontvangst.
 • list plusDeze antenne heeft een redelijke prijs/kwaliteitsverhouding.

Nadelen Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart

 • list plusHet zwarte blokje kan loskomen bij warmte.
 • list plusDeze antenne is niet duurzaam.
 • list plusDeze antenne is slechts één keer te gebruiken.

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.5
Functionaliteit
9.9
Gebruiksgemak
9.9

Ben je het zat om onderweg naar je favoriete muziek te luisteren en constant last te hebben van slechte radio-ontvangst? Dan is de Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart de oplossing voor jou! Deze DAB-antenne is speciaal ontworpen om de radio-ontvangst in je auto te verbeteren en zorgt ervoor dat je weer ongestoord kunt genieten van je favoriete muziek.

Deze DAB-antenne kan worden gemonteerd aan de binnenkant van je autoruit en is geschikt voor de AVIC-F950DAB van Pioneer met DAB, en ook voor alle Pioneer DAB-autoradio's. Een belangrijk kenmerk van deze antenne is dat er een kabeltje wordt bijgeleverd waarmee je massa of aarde kunt maken voor een betere ontvangst. Mocht het niet mogelijk zijn om massa of aarde te maken, dan kan je kiezen voor een andere antenne zoals de ANT600 antenne.

Wat deze antenne uniek maakt, is dat hij zeer krachtig is en achter het kunststof in de auto kan worden weggewerkt. Dit zorgt voor een onopvallende installatie en een betere ontvangst. De verpakking is compact en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is.

Het enige nadeel van deze antenne is dat het alleen geschikt is voor Pioneer DAB-autoradio's en navigatiesystemen. Als je een ander merk autoradio hebt, dan zul je een andere antenne moeten zoeken. Maar als je een Pioneer DAB-autoradio hebt, dan is de Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart een geweldige keuze.

Al met al is de Pioneer CA-AN-DAB.001 Autoradioantenne DAB+ actieve zwart een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betere radio-ontvangst in de auto. Het is gemakkelijk te installeren, compact en lichtgewicht. Als je een Pioneer DAB-autoradio hebt, dan is dit de perfecte antenne voor jou!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

2 - Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

2. Beste Dab Antenne Auto voor landelijke gebieden: Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart

Voordelen

 • list plusDeze dab antenne auto heeft een goede ontvangst, waardoor u altijd en overal kunt genieten van digitale muziek.
 • list plusU heeft geen technische kennis nodig om deze dab antenne auto te monteren, omdat het eenvoudig is.
 • list plusU hoeft geen speciale antenne te kopen voor uw auto, omdat deze dab antenne auto geschikt is met veel verschillende merken.

Nadelen Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart

 • list plusHet is niet altijd betaalbaar om deze dab antenne auto aan te schaffen, omdat het redelijk duur is.
 • list plusEr wordt geen handleiding meegeleverd, waardoor het moeilijk kan zijn om de antenne te monteren.
 • list plusU moet extra zoeken om de antenne te laten werken, omdat deze dab antenne auto niet altijd passend is voor alle opgegeven merken.

Beoordeling

9.6 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Als je op zoek bent naar een sterke en massavrije Dab+ antenne voor je autoradio, dan is de Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart een uitstekende keuze. Met een kabellengte van 250CM, is deze antenne geschikt voor verschillende merken, waaronder Pioneer, Zenec, Kenwood, Alpine en JVC.

Wat deze antenne zo speciaal maakt, is dat hij geen massa nodig heeft om te werken. Dit betekent dat je geen extra aansluitingen nodig hebt en dat het installatieproces veel eenvoudiger is. Bovendien is de ontvangst van DAB+ radio zeer goed en betrouwbaar, waardoor je altijd kunt genieten van je favoriete radiostation zonder enige storing.

De Sterke Massavrije Dab+ Antenne is verpakt in een compacte doos van 112 mm breed, 15 mm hoog en 178 mm lang en weegt slechts 82 g. Dit maakt het gemakkelijk om de antenne op te bergen en mee te nemen.

Als specialist in Dab Antenna Car kan ik je vertellen dat deze antenne een geweldige aanwinst is voor elke autoradio. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra aansluitingen en de ontvangst is uitstekend. Het enige nadeel is dat de antenne alleen geschikt is voor DAB+ radio, dus als je nog steeds FM-radio gebruikt, moet je op zoek naar een andere oplossing.

In mijn persoonlijke mening is de Sterke Massavrije Dab+ Antenne zwart een geweldige keuze voor autorijders die graag naar DAB+ radio luisteren. Het is gemakkelijk te installeren, betrouwbaar en stelt je in staat om zonder storingen te genieten van je favoriete radiostation.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

3 - Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

3. Beste Dab Antenne Auto voor voertuigen met metalen carrosserieën: Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart

Voordelen

 • list plusDeze antenne heeft een redelijke prijs/kwaliteit verhouding.
 • list plusHet is makkelijk te plaatsen.
 • list plusDe verpakking van deze antenne is netjes.

Nadelen Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart

 • list plusHet is verkeerd aangeprezen.
 • list plusHet heeft beperkte frequenties voor NL zenders.
 • list plusDe ontvangst van deze antenne is slecht.

Beoordeling

9.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.2
Gebruiksgemak
9.5

Met de Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart heb je altijd goed ontvangst van DAB+ radiozenders in jouw auto. De antenne is snel en gemakkelijk te installeren dankzij de zelfklevende bevestiging en 3 meter lange kabel. De SMA male plug zorgt ervoor dat deze antenne geschikt is voor diverse DAB+ autoradio's.

Wat deze antenne onderscheidt van andere producten is de goede ontvangst en de mogelijkheid om alle DAB+ zenders nog beter te ontvangen. De antenne is specifiek ontworpen voor DAB+ autoradio's en werkt alleen met deze radio's. Het is belangrijk om te controleren of jouw radio een SMA male plug heeft voordat je deze antenne aanschaft.

Het beste gebruik voor deze antenne is in auto's waarbij de DAB+ ontvangst niet optimaal is. De antenne kan dan zorgen voor een helder geluid en betere ontvangst van radiozenders.

De voordelen van deze antenne zijn onder andere de gemakkelijke installatie en de goede ontvangst van DAB+ radiozenders. Een nadeel kan zijn dat de antenne alleen werkt met DAB+ autoradio's en niet met andere radio's.

Al met al is de Caliber Antenne voor Autoradio SMA zwart een goede keuze voor mensen die graag naar DAB+ radiozenders luisteren in de auto. Het is een gemakkelijk te installeren en betaalbare optie om de ontvangst te verbeteren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4 - Togadget® Antenneplug DIN-ISO verloop adapter zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

4. Togadget® Antenneplug DIN-ISO verloop adapter zilver

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.8
Functionaliteit
9.1
Gebruiksgemak
9.2

Ben jij op zoek naar een oplossing voor het probleem dat jouw autoradio niet werkt? Dan is de Togadget® Antenneplug DIN-ISO verloop adapter zilver misschien wel het product dat je zoekt! Deze adapter zorgt ervoor dat de FM/AM radio van jouw auto alsnog passend wordt gemaakt. Door de DIN antennestekker van een auto past meestal niet op een nieuwe ISO radio. Dat is waar deze adapter van pas komt!

Deze adapter is geschikt voor gebruik bij autoradio's en heeft een ISO connector aan de ene kant en een DIN connector aan de andere kant. De adapter is gemaakt van metaal en heeft een zilveren kleur. Het gewicht van de adapter is slechts 10 gram, dus deze is gemakkelijk mee te nemen en te installeren.

Wat deze adapter onderscheidt van andere adapters is dat deze geschikt is voor ontvangst van AM radio, DAB+ radio en FM radio. Dus je hoeft geen aparte adapters te kopen voor elke soort radio. Bovendien is deze adapter universeel en past hij op elke auto die een DIN antennestekker heeft.

De verpakking van deze adapter heeft een breedte van 85mm, een hoogte van 27mm en een lengte van 110mm. Dit maakt het gemakkelijk om de adapter op te bergen als je hem niet gebruikt.

Als specialist in Dab Antenna Car kan ik bevestigen dat deze adapter een must-have is voor iedereen die problemen heeft met de radio van hun auto. Het enige nadeel is dat als je geen problemen hebt met je radio, je deze adapter niet nodig hebt. Maar als je dat wel hebt, dan is deze adapter de perfecte oplossing!

Mijn persoonlijke mening is dat deze adapter een goede investering is voor iedereen die graag naar muziek luistert tijdens het rijden. Het is een betaalbare oplossing voor een veelvoorkomend probleem en het is gemakkelijk te installeren. Bovendien is het een universele adapter die op meerdere auto's past. Ik kan deze adapter daarom van harte aanbevelen!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 28 maart in huis

Bekijk prijs

5 - TLVX Auto FM Antenne Antenne zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

5. TLVX Auto FM Antenne Antenne zwart

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.6
Functionaliteit
8.9
Gebruiksgemak
8.9

Hoge kwaliteit Auto radio FM/AM antenne Deze antenne heeft een kleine en compacte formaat, de antenne is maar liefst 3,5 cm groot.. De antenne beschikt over een FM & AM ontvangst, ook is die geschikt voor alle type auto's. De antenne is erg eenvoudig te installeren dankzij de bijgeleverde tapes en schroeven. De antenne is gemaakt van hoogwaardig carbonvezel en aluminium. Kenmerken: Aluminium en carbonvezel 3,5cm Eenvoudig te installeren LET OP: Niet compatibel met een gps systeem!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

6 - Caliber DAB+ actieve antenne voor zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

6. Caliber DAB+ actieve antenne voor zwart

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
8.3

Ben jij het zat om onderweg naar je favoriete muziek te luisteren met ruis en storingen? Dan is de Caliber DAB+ actieve antenne de perfecte oplossing voor jou! Deze antenne zorgt voor kraakhelder radiogeluid in de auto en heeft een kabel van maar liefst 3 meter, zodat je altijd genoeg ruimte hebt om de antenne op een gunstige plek te plaatsen. Het is makkelijk te bevestigen aan de autoradio en werkt op 5V.

Wat deze antenne zo bijzonder maakt, is dat het universeel in gebruik is. Je kunt het namelijk gebruiken met iedere DAB autoradio die een female poort nodig heeft. Daarnaast is de antenne ook geschikt voor de caravan, camper of boot om overal perfecte ontvangst te hebben.

De Caliber DAB+ actieve antenne heeft een ontvangstfrequentie van 174~237 MHz tot 470~958 MHz, waardoor je al je favoriete radiozenders zonder storingen of ruis kunt ontvangen. Het is belangrijk om op te merken dat de antenne alleen werkt met een DAB+ autoradio.

Een ander groot voordeel is dat het zelfklevend is en op glas kan worden gemonteerd. Het is ook lichtgewicht en heeft een verpakking breedte van 80 mm, verpakking hoogte van 35 mm en een verpakking lengte van 210 mm.

Het enige nadeel dat we kunnen bedenken is dat het alleen werkt met een DAB+ autoradio en dat het niet geschikt is voor radio's met een male poort.

Al met al is de Caliber DAB+ actieve antenne een geweldige investering als je een DAB autoradio hebt en wilt genieten van kraakhelder radiogeluid zonder storingen of ruis. Het is ook universeel in gebruik en kan eenvoudig worden bevestigd. We raden het zeker aan!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

7 - Cartronix CTX-3354 | DAB+ antenne zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

7. Cartronix CTX-3354 | DAB+ antenne zwart

Voordelen

 • list plusDeze antenne is geschikt met veel verschillende auto's.
 • list plusHet ontvangstbereik is goed.
 • list plusEen laatste voordeel is dat het makkelijk te installeren is.

Nadelen Cartronix CTX-3354 | DAB+ antenne zwart

 • list plusHet gps-signaal is slecht.
 • list plusEen ander nadeel is dat de 16 mb kaart niet is voor optimale prestaties.
 • list plusEen laatste nadeel is dat het lastig is om op blank metaal te plakken.

Beoordeling

8.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
8.7

Ben je op zoek naar een DAB+ antenne voor je Android-autoradio? Dan is de Cartronix CTX-3354 de perfecte oplossing voor jou! Met deze antenne kun je genieten van een uitgebreid aanbod aan radiostations zonder gekraak of ruis. Dankzij de DAB+ technologie kun je veel meer radiostations ontvangen dan met FM, en het vinden van een zender is super eenvoudig. Bovendien is de installatie een fluitje van een cent met de meegeleverde raamantenne en voedings- en antennekabel.

Wat deze DAB+ antenne van Cartronix echt onderscheidt van andere producten is de kanaalscheiding van 55 dB en het kanaalverschil van +/- 3dB. Dit zorgt voor een kristalhelder geluid en een uitstekende ontvangst. De voedingskabel van 1 meter en de antennekabel van 3 meter bieden voldoende lengte om de antenne op de gewenste plaats te monteren.

Een ander voordeel van de CTX-3354 is dat het in combinatie met de reeds geïnstalleerde DAB+-applicatie werkt en kan worden aangesloten op een USB-poort van de autoradio. Als je de antenne op een autoradio van een ander merk wilt aansluiten, is dit ook mogelijk door eenvoudig een DAB+-applicatie uit de Google Play Store te installeren.

Wat betreft de nadelen, is het gewicht van 150 g misschien iets zwaarder dan sommige andere antennes op de markt. Daarnaast kan het installeren van de raamantenne voor sommige mensen wat lastig zijn.

Al met al, de Cartronix CTX-3354 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een DAB+ antenne voor je Android-autoradio. Het biedt een helder geluid, uitstekende ontvangst en gemakkelijke installatie. Dus waar wacht je nog op? Probeer het vandaag nog uit en geniet van je favoriete radiostations zonder ruis!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

1 - 2 weken

Bekijk prijs

8 - Caliber DAB+ antenne met SMB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

8. Beste Dab Antenne Auto voor voertuigen met glazen daken: Caliber DAB+ antenne met SMB zwart

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.1
Functionaliteit
8.4
Gebruiksgemak
8.1

Ben je op zoek naar een DAB+ antenne voor je auto? Dan is de Caliber DAB+ antenne met SMB zwart iets voor jou! Met een gewicht van slechts 80 gram en een zelfklevende (glas)montage is deze antenne zeer eenvoudig te installeren. De 300 cm lange draad en de 90 graden hoekige vrouwelijke SMB plug bieden veel flexibiliteit bij het plaatsen van de antenne.

Deze antenne is speciaal ontworpen voor DAB+ autoradio's en biedt een frequentiebereik van 174-237 MHz / 470-958 MHz DAB BIII / UHF 13-68CH. Het bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +85 graden Celsius zorgt ervoor dat deze antenne in alle weersomstandigheden betrouwbaar blijft werken.

Wat deze antenne echt onderscheidt van andere antennes op de markt, is zijn zelfklevende (glas)montage en de SMB plug. Dit maakt het installatieproces veel eenvoudiger en biedt meer flexibiliteit bij het plaatsen van de antenne.

Als specialist in DAB antennes kan ik je vertellen dat deze antenne perfect is voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te installeren en betrouwbare antenne voor hun DAB+ autoradio. Met een verpakking breedte van 68 mm, hoogte van 20 mm en lengte van 197 mm is deze antenne zeer compact en gemakkelijk op te bergen wanneer je hem niet gebruikt.

Het grootste voordeel van deze antenne is dat hij zeer eenvoudig te installeren is en betrouwbaar werkt. Het grootste nadeel is dat deze antenne alleen werkt met DAB+ autoradio's.

Als ik deze antenne een cijfer zou moeten geven, zou ik het een 8/10 geven. Het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gemakkelijk te installeren DAB+ antenne voor hun auto.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs

9 - JVC/Kenwood CX-DAB1 - Autoradio DAB zwart

Loading ...
Ga naar laagste prijs

9. JVC/Kenwood CX-DAB1 - Autoradio DAB zwart

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.9
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8

Als je op zoek bent naar een geweldige DAB-ontvangst voor je Kenwood of JVC autoradio, dan is de Originele JVC/Kenwood DAB+ antenne een solide keuze. Deze antenne is speciaal ontworpen voor Kenwood receivers en heeft een actieve antenne met 2-bands ontvangst en een low noise geïntegreerde versterker voor een superieure ontvangst. Bovendien is het blok zelfklevend en makkelijk te monteren op het raam.

Wat deze DAB-antenne zo bijzonder maakt, is het massa-gebonden contact, dat zorgt voor een nog betere ontvangst. De verpakking bevat ook een raam ontvetter, waardoor je de antenne makkelijk en snel kunt installeren. Met de afmetingen van 103 mm in breedte, 17 mm in hoogte en 200 mm in lengte en een gewicht van 57 g is deze antenne compact en licht, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.

De JVC/Kenwood CX-DAB1 - Autoradio DAB zwart is de perfecte match voor deze DAB-antenne en biedt een uitstekende geluidskwaliteit en gebruiksgemak. De antenne kan ook gebruikt worden met andere DAB-ontvangers als je een betere ontvangst wilt.

Het beste gebruik van deze DAB-antenne is voor mensen die graag naar digitale radio luisteren tijdens het rijden. Het biedt een helderder en storingsvrij signaal dan de traditionele FM-radio en is perfect voor lange autoritten.

Het enige nadeel van deze antenne is dat het iets duurder is dan andere antennes op de markt. Maar als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en prestaties, dan is deze antenne zeker de investering waard.

Al met al is de Originele JVC/Kenwood DAB+ antenne een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betere DAB-ontvangst tijdens het rijden. Het biedt superieure prestaties en een eenvoudige installatie, waardoor je makkelijk en snel kunt genieten van digitale radio in je auto.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

10 - DAB Am FM Radio SMB zilver

Loading ...
Ga naar laagste prijs

10. DAB Am FM Radio SMB zilver

Beoordeling

7.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.4
Functionaliteit
7.9
Gebruiksgemak
7.4

Als je op zoek bent naar een DAB-antenne voor je auto, dan is de DAB-SPLITTER DIN vrouwelijk naar DIN mannelijk Middel SMA connector Meervoudige installatie DAB zeker het overwegen waard. Met deze antenne kun je niet alleen genieten van DAB+ radio, maar ook van FM radio, waardoor je een grotere keuze aan zenders hebt om naar te luisteren.

Een ander groot voordeel van deze antenne is de meervoudige installatiemogelijkheden. Je kunt hem combineren met de bestaande antenne in je auto, zodat je geen extra antenne hoeft te installeren. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar zorgt er ook voor dat je auto er netjes uitziet zonder dat er allerlei antennes op het dak geplaatst hoeven te worden.

De DAB-SPLITTER DIN vrouwelijk naar DIN mannelijk Middel SMA connector Meervoudige installatie DAB heeft ook een forstærker, wat betekent dat het signaal versterkt wordt en je een betere ontvangst hebt. Dit is vooral handig als je in een gebied woont waar de signaalsterkte van DAB-radio laag is.

Een ander voordeel van deze antenne is dat hij gemakkelijk te installeren is en je geen technische kennis nodig hebt om hem te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is hem aansluiten op je autoradio en je kunt meteen genieten van je favoriete zenders.

Hoewel deze antenne vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. De kabel van de antenne is vrij kort, dus als je een grote auto hebt, kan het zijn dat je een verlengkabel moet kopen om de antenne goed te kunnen plaatsen.

Al met al is de DAB-SPLITTER DIN vrouwelijk naar DIN mannelijk Middel SMA connector Meervoudige installatie DAB een geweldige keuze voor iedereen die wil genieten van DAB+ radio in hun auto. Het heeft vele voordelen, zoals de meervoudige installatiemogelijkheden en de versterker, en is gemakkelijk te installeren. Het enige nadeel is de korte kabel, maar dat is eenvoudig op te lossen met een verlengkabel.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 29 maart in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Succes en hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Gefeliciteerd! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van dab antennes voor auto. Er zijn namelijk 31 verschillende te koop ...

Bedankt voor het lezen!