Wat is de beste Caviahok van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 19 april, 2024

Het kopen van een goede Caviahok is een lastige opgave. Wat is de beste Caviahok van 2024? Na het analyseren van 1282 Caviahokken kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine als beste uit onze Caviahok-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Caviahokken, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Caviahokken-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Caviahok-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Caviahokken

1Score: 9.7
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Beste caviakooi
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Songmics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.4
ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi
ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi
ProSin
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Ga naar laagste prijs
4Score: 8.8
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti
Ferplast
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.5
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi
Ferplast
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.3
Duvo+ Konijnenkooi Libery 140
Duvo+ Konijnenkooi Libery 140
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik
Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik
Ferplast
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design
MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Konijnenhok voor Binnen Hok voor
Konijnenhok voor Binnen Hok voor
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Ferplast Cavie 80 Caviakooi Assorti
Ferplast Cavie 80 Caviakooi Assorti
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Caviahok Koopgids

Zorg dat je cavia zich comfortabel en gelukkig voelt in een geschikt caviahok. Er zijn meerdere aspecten om op te letten die hiervoor zorgen, die lees je in deze koopgids! Tevens ontdek je de beste modellen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Bij het kiezen van een caviahok zijn er verschillende kenmerken waar je op moet letten om te zorgen dat je cavia's veilig en comfortabel zijn. Het hebben van een uitneembare lade is bijvoorbeeld handig voor het schoonmaken van het hok en het voorkomen van ophoping van afval. 

Een hooiruif kan helpen om hooi schoon en georganiseerd te houden en kan het gemakkelijker maken om het voedsel van je cavia bij te houden. Andere kenmerken die belangrijk kunnen zijn, zijn de grootte van het hok, de ventilatie en de veiligheid van het hok.

Zorg dat het hok groot genoeg is voor je cavia's om te bewegen en te spelen en dat er voldoende ventilatie is om de luchtstroom te bevorderen. Ook moet het hok stevig zijn en goed sluiten om te voorkomen dat je cavia's ontsnappen en om ze veilig te houden.

Afmetingen bepalen

Het is belangrijk om te zorgen dat jouw cavia('s) voldoende ruimte hebben om zich te bewegen en te spelen. Over het algemeen wordt geadviseerd om een caviahok te kiezen dat minstens 120 cm lang, 60 cm breed en 45 cm hoog is voor één cavia. Voor elke extra cavia moet er ongeveer 30 cm in de lengte en 15 cm in de breedte worden toegevoegd. Het is dus belangrijk om de grootte van het caviahok aan te passen aan het aantal cavia's dat je hebt.

Buiten of binnen plaatsen?

Als je kiest om het caviahok buiten te plaatsen, zorg er dan voor dat het hok beschermd is tegen regen, wind en extreme temperaturen. Ook moet je er rekening mee houden dat cavia's gevoelig zijn voor warmte en kou, dus zorg dat ze altijd voldoende beschutting hebben en dat het hok geïsoleerd is. 

Het is ook belangrijk om het hok schoon te houden en regelmatig te controleren op eventuele roofdieren. Als je kiest om het caviahok binnen te plaatsen, zorg er dan voor dat het hok voldoende ruimte biedt voor je cavia's en dat het goed geventileerd is. Het is ook belangrijk om het hok regelmatig schoon te maken en te voorzien van vers hooi en voedsel.

Geschikte materialen

Het materiaal van het caviahok is een belangrijke factor bij het maken van een bewuste aankoop. Over het algemeen zijn hokken gemaakt van hout, plastic of metaal. Houten hokken zien er mooi uit en zijn gemakkelijk aan te passen, maar vereisen wel meer onderhoud dan plastic of metalen hokken. 

Plastic hokken zijn vaak lichtgewicht en gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen minder duurzaam zijn dan houten of metalen hokken. Metalen hokken zijn vaak de duurzaamste optie, maar kunnen soms wel roesten.

hero illustration

Hoe testen we Caviahokken?

Om de beste Caviahok te vinden, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Caviahok-test hebben we 1282 Caviahokken geanalyseerd.

illustration

Het eerste criterium in onze Caviahok-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 externe expertwebsites waar we data vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Caviahok-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen Caviahok-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij de aankoop van het meest geschikte Caviahok in 2024. We combineren deze kennis met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1282 Caviahokken te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen tegen te gaan.

illustration
hero illustration

De beste Caviahokken op een rijtje

1. Beste caviakooi: SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusModulair ontwerp met balkon, trap en terras biedt vrijheid en speelruimte voor kleine huisdieren.
 • list plusGemakkelijk in elkaar te zetten en aan te passen aan de beschikbare ruimte.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons.

Nadelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusMogelijke beperkingen in termen van duurzaamheid en kwaliteit.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.48
Functionaliteit
9.51
Gebruiksgemak
10
Review van de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine dieren, 2 verdiepingen, grijs LPC004G01

Als liefhebber van kleine huisdieren ben ik altijd op zoek naar de perfecte kooi om mijn harige vrienden een comfortabel en veilig onderkomen te bieden. De SONGMICS Huisdierenkooi lijkt veelbelovend met zijn modulaire ontwerp en handige functies.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze kooi is het modulaire ontwerp met balkon, trap en terras. Hiermee kunnen mijn kleine bontklompjes vrij rondrennen en spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ze ontsnappen of gewond raken. Het grijze kunststof materiaal van de kooi zorgt ervoor dat ik geen schattig moment van mijn huisdier mis. Of het nu gaat om het poetsen van mijn hamster of het betoverend knagen aan een babywortel, ik kan alles in één oogopslag zien.

Wat ik ook waardeer aan deze kooi is dat het een doe-het-zelf huisje is voor huisdieren. Het is heel eenvoudig om de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken te plaatsen en zo een stal te vormen die perfect in mijn ruimte past. Met de meegeleverde hamer kan ik de platen stevig vastzetten om kleine openingen te sluiten. Bovendien is de kooi gemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons, dankzij de veilige PP-platen.

Hoewel de SONGMICS Huisdierenkooi veelbelovend lijkt, zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers die aandacht verdienen. Er wordt gezegd dat de kooi bij het minste uit elkaar valt en dat de kwaliteit slecht is. Dit zijn zorgwekkende opmerkingen, omdat duurzaamheid en kwaliteit belangrijke aspecten zijn bij het kiezen van een huisdierenkooi. Het is belangrijk om deze opmerkingen in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Desondanks zijn er ook positieve beoordelingen van gebruikers die de kooi als ideaal voor hun ratjes beschrijven. Ze vinden het gemakkelijk in elkaar te zetten en ook handig om mee te nemen op vakantie. Deze positieve ervaringen laten zien dat de kooi in sommige gevallen goed kan presteren en aan de behoeften van huisdieren kan voldoen.

Al met al biedt de SONGMICS Huisdierenkooi met zijn modulaire ontwerp en handige functies een interessante optie voor huisdiereigenaren. Het is belangrijk om de mogelijke beperkingen in termen van duurzaamheid en kwaliteit in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing. Als deze aspecten geen doorslaggevende factor zijn, kan deze kooi zeker voldoen aan de behoeften van kleine huisdieren en hun eigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

 • list plusHoogwaardige kunststof kwaliteit van gerecycled materiaal
 • list plusRuime afmeting biedt voldoende ruimte voor het huisdier
 • list plusUniek plexiglas plaat zorgt voor duidelijk zicht op het knaagdier

Nadelen ProSin PetTastic® Hamsterkooi Cavia kooi

 • list plusKooi kan afwijken van de afbeelding en ontbreken van opening aan de zijkant
 • list plusBijpassend draaiwiel past mogelijk niet

Beoordeling

9.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.09
Gebruiksgemak
9.94
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig de PetTastic Hamsterkooi is voor het huisvesten van je huisdieren op een stijlvolle en luxe manier. Deze kooi is gemaakt van hoogwaardige kunststof kwaliteit, gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor het niet alleen duurzaam is, maar ook een milieuvriendelijke keuze. Met afmetingen van L60cmxB36cmH45cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor jouw huisdier om vrij rond te bewegen en zich comfortabel te voelen.

Wat deze kooi echt uniek maakt, is de plexiglas plaat, waardoor je een duidelijk en helder zicht hebt op jouw kleine knaagdier. Je kunt genieten van het gedrag en de activiteiten van je hamster, terwijl je er tegelijkertijd voor zorgt dat hij veilig en beschermd blijft. Het transparante draaiwiel en de glazen eetkom maken de basisbehoeften van je beestje compleet, terwijl het houten huisje een comfortabele slaapplaats biedt.

Wat deze hamsterkooi echt onderscheidt van andere modellen is het trendy en stijlvolle design. Met een strak zwart ontwerp past het perfect in elk interieur en voegt het een vleugje elegantie toe aan de omgeving. Bovendien is deze kooi van hoge kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur en een duurzame investering.

De gebruikersreviews bevestigen alleen maar de positieve eigenschappen van deze hamsterkooi. Gebruikers zijn dol op het mooie design, de duurzaamheid en de hoge kwaliteit van de kooi. Het raam aan één kant wordt als een groot pluspunt ervaren omdat je je hamster goed kunt zien. Dit zorgt voor een betere interactie en laat je nog meer genieten van je huisdier.

Hoewel er een paar negatieve opmerkingen zijn, zijn die echt klein in vergelijking met de vele voordelen van deze hamsterkooi. Een gebruiker merkte op dat de kooi niet exact hetzelfde is als op de foto, zonder opening aan de zijkant. Een andere gebruiker klaagde dat het bijpassende draaiwiel niet paste. Maar eerlijk gezegd, deze kleine tekortkomingen wegen niet op tegen de vele voordelen die deze hamsterkooi biedt.

Al met al is de PetTastic Hamsterkooi een uitstekende keuze voor het huisvesten van je hamster. Met zijn stijlvolle design, duurzame materialen en goede kwaliteit biedt het een comfortabele leefomgeving voor je huisdier. Het raam aan één kant zorgt voor een beter zicht op je hamster, terwijl de accessoires ervoor zorgen dat hij aan al zijn basisbehoeften voldoet. Hoewel er enkele kleine tekortkomingen zijn, kunnen deze niet opwegen tegen de vele voordelen van deze hamsterkooi.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

3. Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusVariabiliteit in ontwerp maakt aanpassing mogelijk op basis van persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 • list plusSnel en eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen voor handig vervoer.
 • list plusInclusief stijlvolle stoffen opbergdozen om huisdierspeelgoed, traktaties en voedsel georganiseerd te houden.

Nadelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusSommige gebruikers hebben variaties in het ontwerp van de meegeleverde hamer genoemd, wat een klein ongemak kan zijn maar de functionaliteit van de kooi niet beïnvloedt.

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.63
Functionaliteit
8.92
Gebruiksgemak
9.11
Recensie: Huisdierenkooi met Opbergdozen - Knaagdieren ren - Cavia kooi - Konijnen kooi - Konijnenren - Knaagdierenkooi voor binnen en buiten - Cavia ren - Modulaire kooi

Als ervaren knaagdierenfokker was ik op zoek naar een alternatief voor de standaard kooien die je in de dierenwinkel vindt. Ik zocht iets praktisch en van hoge kwaliteit, en dat vond ik in de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Deze modulaire kooi is perfect voor mijn cavia's en biedt veel ontwerpmogelijkheden.

Wat ik het meest waardeer aan deze kooi is de flexibiliteit. Ik kan de kooi aanpassen aan mijn eigen wensen en behoeften. Daarnaast is de kooi makkelijk en snel op te bouwen en kan hij ook eenvoudig gedemonteerd worden en meegenomen worden naar verschillende locaties.

Een ander geweldig kenmerk van deze kooi is de opbergruimte. De kooi wordt geleverd met drie stijlvolle opbergdozen gemaakt van stof. Deze opbergruimte is handig voor het bewaren van speelgoed, snacks of voedsel voor mijn huisdieren. Het helpt me om de ruimte van mijn huisdier netjes en georganiseerd te houden, en het bespaart ook ruimte in mijn huis.

De kwaliteit van de materialen is uitstekend. De kooi is gemaakt van stevige en hoogwaardige materialen, waardoor hij stabiel en duurzaam is. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat mijn huisdieren veilig zijn in hun kooi.

Wat betreft mijn huisdieren, ze zijn dol op deze kooi! Ze lijken zich comfortabel en veilig te voelen in de ruime omgeving die de kooi biedt. Het is duidelijk dat het ontwerp van de kooi rekening houdt met het comfort van de dieren.

Een ander pluspunt is dat de kooi zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Dit geeft me de flexibiliteit om mijn huisdieren naar buiten te brengen als het weer het toelaat, en ze toch een veilige en beschermde omgeving te bieden.

Hoewel ik zelf geen negatieve punten kan noemen over deze kooi, wil ik wel vermelden dat sommige gebruikers hebben gezegd dat het ontwerp van de hamer die bij de kooi wordt geleverd kan variëren. Dit kan voor sommige mensen een klein ongemak zijn, maar het heeft geen invloed op de functionaliteit van de kooi.

Al met al ben ik zeer tevreden met de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Het is een perfecte combinatie van praktisch nut, kwaliteit en stijl. Het biedt mijn huisdieren een veilige en comfortabele omgeving, terwijl het ook mijn huis georganiseerd en opgeruimd houdt. Ik kan deze kooi zeker aanbevelen aan andere knaagdierliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

4. Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusRuime afmetingen (118 x 58,5 x 51 cm) bieden voldoende bewegingsruimte voor konijnen
 • list plusEenvoudig te reinigen, waardoor het hygiënisch blijft voor de konijnen
 • list plusInklapbaar ontwerp maakt het gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen op reis

Nadelen Ferplast Konijnenkooi 120 - Assorti

 • list plusMatige kwaliteit waterflesje kan lekken

Beoordeling

8.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.17
Functionaliteit
8.53
Gebruiksgemak
8.7
Ik ben dol op de Ferplast Konijnenkooi 120! Met een afmeting van 118 x 58,5 x 51 cm is deze kooi ruim genoeg voor mijn konijnen om vrij rond te kunnen huppelen. Het beste van alles is de zijdeur waardoor mijn konijnen gemakkelijk in en uit kunnen stappen. En weet je wat? Het plastic materiaal waarvan de kooi is gemaakt, is helemaal veilig voor mijn harige vriendjes - geen zorgen daar!

Een groot voordeel van de Ferplast Konijnenkooi 120 is dat het super makkelijk schoon te maken is. Hygiëne is belangrijk, weet je wel! En het beste is dat het hele hok inklapbaar is, zodat ik het gemakkelijk kan verplaatsen. Stel je voor, mijn konijntjes kunnen zelfs ergens anders logeren als ik op vakantie ga. Het inklapbare ontwerp zorgt ervoor dat het hok weinig ruimte inneemt, dus ik kan het gemakkelijk de trap af dragen of in de auto laden.

Oh, en weet je wat andere gebruikers ook handig vinden? De ruime openingen van de kooi! Mijn konijntje kan gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant van het hok springen, zelfs als hij naar het toilet moet. En het is zo cool dat de hele voorkant van de kooi open kan! Mijn konijnen hebben volledige toegang tot hun hok en ze vinden het geweldig. Ze vinden het zelfs een beetje eng als ik van bovenaf over hun hok hang, dus ik doe dat niet meer.

Een slimme tip van een gebruiker is om een apart toilet aan te schaffen en alleen daar houtpallets in te doen. Zo kan mijn konijn zindelijk worden en bespaar ik geld op bodembedekking. En nog een tip: koop een betere waterfles, want het meegeleverde flesje is niet zo geweldig en lekt soms.

Over het algemeen zijn de gebruikersreviews echt positief. Ze zeggen dat de kooi duurzaam, praktisch en van hoge kwaliteit is. En het design is ook nog eens mooi! Een gebruiker zei zelfs dat de kooi perfect is voor twee of meer knaagdieren, zoals cavia's.

Oké, ik moet eerlijk zijn, er is één klein minpuntje. Sommige mensen vonden het waterflesje van matige kwaliteit. Maar weet je wat? Dat is zo makkelijk op te lossen. Gewoon een beter waterflesje kopen en klaar is kees!

Dus al met al is de Ferplast Konijnenkooi 120 echt een geweldige keuze voor konijnenbezitters zoals ik. Het biedt genoeg ruimte, is praktisch en van goede kwaliteit. En het inklapbare ontwerp maakt het ook nog eens super handig om mee te nemen op reis. Dus dat kleine waterflesje is geen groot probleem als je kijkt naar alle voordelen die deze kooi te bieden heeft.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusRuime en comfortabele kooi voor knaagdieren
 • list plusDemonteerbare structuur voor gemakkelijk transport
 • list plusInclusief accessoires zoals een plastic huis, scheidingswand, hooifeeder en drinkfles

Nadelen Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi

 • list plusMogelijk niet geschikt voor zeer actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om te rennen

Beoordeling

8.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.92
Functionaliteit
8.71
Gebruiksgemak
8.04
Op zoek naar een ruime en comfortabele kooi voor je knaagdieren? Dan is de Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi de perfecte keuze voor jou! Deze kooi is onderdeel van de Krolik-serie en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en demonteerbare structuur. 🐹

Met afmetingen van 120 x 60 x 50 cm biedt deze kooi voldoende ruimte voor knaagdieren om vrij te bewegen. Het slimme ontwerp van de basis zorgt ervoor dat de leefruimte optimaal benut wordt. En het beste van alles? Het gaas en de basis kunnen volledig gedemonteerd worden, waardoor je de kooi gemakkelijk kunt verplaatsen. Handig voor als je regelmatig van plek wilt wisselen!

De kooi heeft een grote deur aan de voorkant die over de hele breedte opent. Dit maakt het super makkelijk om je knaagdieren te aaien of voedsel te geven. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook accessoires meegeleverd! Denk aan een plastic huis met kom, een scheidingswand met trappen, een hooifeeder en een drinkfles. Zo hebben je knaagdieren alles wat ze nodig hebben voor een comfortabel verblijf.

De gebruikersrecensies zijn ontzettend positief! Gebruikers zijn vooral te spreken over de stevigheid en duurzaamheid van de kooi. Het schoonmaken is ook een eitje, dankzij de mogelijkheid om de kooi van de bak te halen. En de ruime leefruimte wordt erg gewaardeerd, omdat knaagdieren lekker kunnen rondrennen. De gebruiksvriendelijkheid van de kooi, zoals het gemakkelijk openen van de deur, wordt ook veel genoemd.

Deze kooi is een goede investering voor zowel konijnen als cavia's. Het mooie design en de goede kwaliteit vallen ook in de smaak. Sommige gebruikers hebben zelfs extra accessoires gekocht, zoals een houten huisje en een grotere drinkfles, om de kooi nog verder aan te vullen.

Hoewel er geen nadelen genoemd worden in de reviews, is het wel belangrijk om te weten dat deze kooi mogelijk niet geschikt is voor hele actieve knaagdieren die veel ruimte nodig hebben om te rennen. Voor die knaagdieren is een grotere kooi of een buitenren misschien meer geschikt.

Al met al is de Ferplast Krolik Extra Large Knaagdierkooi de perfecte keuze voor een ruim en comfortabel verblijf voor je knaagdieren. Met zijn demonteerbare structuur, ruime leefruimte en inbegrepen accessoires, heeft deze kooi alles wat je nodig hebt. Het mooie design en de goede kwaliteit maken het ook nog eens een aantrekkelijke keuze voor zowel konijnen als cavia's. Waar wacht je nog op?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

6. Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

 • list plusRuime afmetingen voor comfortabel bewegen van huisdieren
 • list plusVier toegangsdeuren voor eenvoudige toegang en reiniging
 • list plusHandige hooiruif voor gemakkelijk eten zonder veel ruimte in beslag te nemen

Nadelen Duvo+ Konijnenkooi Libery 140

 • list plusNeemt meer ruimte in beslag in vergelijking met kleinere kooien

Beoordeling

8.3 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.15
Functionaliteit
8.2
Gebruiksgemak
8.64
Ik ben dol op de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 in grijs! Met afmetingen van 140 x 69 x 47 cm is deze kooi ruim genoeg voor mijn konijnen en cavia's om lekker rond te kunnen huppelen. Dankzij de vier toegangsdeuren - twee aan de bovenkant en twee aan de voorkant - kan ik gemakkelijk bij mijn huisdieren en is het schoonmaken van de kooi een fluitje van een cent. En met de handige hooiruif aan de zijkant, hebben mijn beestjes altijd genoeg te knabbelen zonder dat het veel ruimte inneemt. De onderbak is ook super makkelijk te verwijderen, dus het schoonmaken van de kooi is zo gepiept.

De Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 heeft echt een upgrade gekregen ten opzichte van eerdere modellen. Het ruimere ontwerp en de verbeterde toegankelijkheid maken het een topkeuze voor zowel mijn huisdieren als voor mij. Ik ben vooral fan van de ruime afmetingen, de handige toegangsdeuren en de hooiruif die deze kooi onderscheiden van de rest. Het is gewoon een geweldige keuze voor huisdiereigenaren die hun konijnen en cavia's een comfortabel thuis willen bieden.

Met de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 geef ik mijn huisdieren echt een comfortabele leefomgeving. Ze hebben genoeg ruimte om te bewegen en ik kan makkelijk bij ze komen dankzij de toegangsdeuren en de hooiruif. En het schoonmaken van de kooi is echt een fluitje van een cent dankzij de eenvoudig te verwijderen onderbak. Het verzorgen van mijn huisdieren is echt een stuk makkelijker geworden dankzij deze kooi.

Een puntje om op te letten is dat vanwege de ruime afmetingen, de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140 wat meer ruimte in beslag neemt dan kleinere kooien. Dus het is belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte voordat je deze kooi aanschaft.

Over het algemeen ben ik erg tevreden met de Duvo+ Konijnenkooi Liberty 140. Het is gewoon de perfecte keuze voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een ruime en makkelijk toegankelijke kooi voor hun konijnen en cavia's. Met zijn handige functies en ruime ontwerp biedt deze kooi echt een comfortabel thuis voor mijn huisdieren, terwijl het voor mij zorgt voor makkelijk onderhoud en toegang tot mijn geliefde beestjes. 🐰

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Wordt gewoonlijk verzonden binnen 4 tot 5 dagen

Bekijk prijs

7. Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

 • list plusMooi en aantrekkelijk ontwerp met bordeauxrood en zwart
 • list plusRuim en kan zowel apart als samen als 1 grote kooi gebruikt worden
 • list plusWordt geleverd met alle nodige accessoires voor een complete leefomgeving

Nadelen Ferplast Cavia- / Konijnenkooi Krolik

 • list plusComplex om in elkaar te zetten en het poortje moet met twee clips geopend worden
 • list plusMogelijk fabrieksfout waardoor sommige onderdelen niet goed passen
 • list plusKan beschadigd aankomen tijdens transport

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.61
Functionaliteit
8.07
Gebruiksgemak
8.26
Ik presenteer je graag het Ferplast-Konijnenhok-Krolik-160-162x60x50-cm-57072670, een konijnenkooi met een prachtig bordeauxrood en zwart design. Dit hok is opgedeeld in 2 delen met stevige stalen tralies en een solide kunststof bodem. Je kunt de delen zowel apart als samen gebruiken, waardoor je de flexibiliteit hebt om de ideale leefomgeving voor je konijn te creëren. En het beste van alles is dat je de hele kooi uit elkaar kunt halen en alle onderdelen netjes in de bodem kunt opbergen. Dat bespaart niet alleen ruimte, maar maakt het ook superhandig voor opslag.

De Krolik 160 wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt, inclusief een hooirek, voerbak, twee drinkflessen en een huisje dat ook dienst doet als platform. Zo heeft je konijn alles wat hij nodig heeft voor een comfortabel en compleet verblijf.

Een tevreden gebruiker merkt op dat dit hok de minimale afmetingen heeft om een binnenhuiskonijn gelukkig te maken. Het oogt niet alleen mooi, maar is ook van goede kwaliteit. Een ander pluspunt is de ruimte die dit hok biedt. En laten we de bijgeleverde accessoires, zoals het huisje en de drinkflessen, niet vergeten. Die worden ook erg gewaardeerd.

Natuurlijk zijn er ook wat punten van kritiek. Sommige gebruikers vinden het hok lastig in elkaar te zetten en het poortje moet met twee clips geopend worden, wat soms onhandig kan zijn. Een andere gebruiker meldt zelfs een fabrieksfout in het hok, waardoor sommige onderdelen niet goed passen. Dat kan behoorlijk frustrerend zijn tijdens het montageproces.

Over het algemeen lijkt de Ferplast-Konijnenhok-Krolik-160-162x60x50-cm-57072670 een goede keuze te zijn voor konijnenbezitters. Het biedt voldoende ruimte en wordt geleverd met handige accessoires. Het design en de kleur worden ook gewaardeerd. Het enige waar je op moet letten, is de complexiteit van het in elkaar zetten en het gebruik van het poortje. En wees voorzichtig tijdens het transport, want sommige gebruikers hebben gemeld dat het hok beschadigd is aangekomen. Ondanks deze kleine beperkingen lijkt dit konijnenhok over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden en kan ik het zeker aanraden aan konijnenbezitters. 🐇

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs

8. MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

 • list plusMultifunctioneel ontwerp voor huisdierenverblijf en decoratief element in huis
 • list plusDuurzame materialen en stabiele constructie voor betrouwbare en veilige omgeving voor huisdieren
 • list plusIndustrieel ontwerp creëert een eigentijdse en stoere uitstraling

Nadelen MAZAZU Dierenkooi Industrieel Design

 • list plusMogelijke beperking van grootte voor grotere huisdieren

Beoordeling

7.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.5
Functionaliteit
7.67
Gebruiksgemak
8.02
De MAZAZU Dierenkooi is niet zomaar een gewone kooi - het is een unieke mix van stijlvol design en praktische functionaliteit. Met zijn afmetingen van 143x73x46 cm biedt deze kooi niet alleen een veilige en comfortabele plek voor jouw huisdieren, maar is ook multifunctioneel inzetbaar. Het stevige zwarte metalen frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, terwijl het industriële ontwerp een eigentijdse uitstraling geeft die perfect past bij een modern interieur.

Wat deze dierenkooi echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdige ontwerp. Je kunt 'm niet alleen gebruiken als huisdierenverblijf, maar ook als decoratief en functioneel element in huis. Er is genoeg ruimte en mogelijkheden voor extra accessoires, waardoor het een ideale keuze is voor elk huisdier.

De duurzame materialen en stabiele constructie zorgen voor een betrouwbare en veilige omgeving voor jouw huisdieren. Het zwarte metalen frame draagt bij aan de stabiliteit en stevigheid van de kooi, waardoor het een langdurige investering is.

Naast zijn functie als huisdierenverblijf is de MAZAZU Dierenkooi ook een opvallend decoratief element in huis. Het stoere industriële ontwerp creëert een eigentijdse sfeer en maakt het een echte eyecatcher in elke kamer. De combinatie van functionaliteit en stijl maakt het een unieke toevoeging aan elk interieur.

Het enige mogelijke nadeel van deze kooi is de grootte, afhankelijk van de behoeften van jouw huisdier. Voor grotere huisdieren is het belangrijk om de ruimte te beoordelen in relatie tot hun grootte en bewegingsbehoeften.

In vergelijking met andere dierenkooien onderscheidt de MAZAZU zich door zijn multifunctionaliteit, duurzaamheid en stijlvolle ontwerp. Het biedt niet alleen een veilige en comfortabele ruimte voor huisdieren, maar fungeert ook als een decoratief element in huis, waardoor het een unieke en veelzijdige keuze is.

Kortom, de MAZAZU Dierenkooi biedt een perfecte mix van stijl, functionaliteit en duurzaamheid, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor huisdierenliefhebbers die op zoek zijn naar een veelzijdige en aantrekkelijke huisvestingsoplossing. 🐾

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Nu besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

9. Konijnenhok voor Binnen Hok voor

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Konijnenhok voor Binnen Hok voor

 • list plusGeschikt voor verschillende soorten huisdieren
 • list plusStevige constructie en duurzaamheid
 • list plusHandige opbergmogelijkheden voor voedsel en water

Nadelen Konijnenhok voor Binnen Hok voor

  Beoordeling

  7.5 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.12
  Functionaliteit
  7.29
  Gebruiksgemak
  7.97
  Ik ben enthousiast over het Konijnenhok voor Binnen! Dit hok is perfect voor konijnen, cavia's en andere kleine knaagdieren. Dankzij het natuurlijke hout en het stabiele ontwerp is het hok duurzaam en stevig.

  Met hoge kunststof troggen en verhoogde voor- en zijkanten, blijft het strooisel netjes op zijn plek. De ingebouwde deuren en het scharnierende houten dak maken het gemakkelijk om overal bij te komen. En met een afmeting van ongeveer 102 x 55 x 104 cm hebben huisdieren genoeg ruimte om lekker te bewegen.

  Wat ik echt handig vind, zijn de uittrekbare bakjes voor voedsel en water. Ze zijn stevig en voorkomen dat de dieren eraan knagen. Daarnaast is het hok ook geschikt voor gebruik buiten op een overdekt terras in het warme seizoen, zolang het maar in de schaduw staat om oververhitting te voorkomen.

  De stevige constructie met wanddiktes van ongeveer 9 mm en framestrips van ongeveer 1,9 cm dik, maakt dit hok een betrouwbare keuze voor huisdierbezitters. Kortom, het Konijnenhok voor Binnen is duurzaam, goed doordacht en veelzijdig, en biedt echt waar voor zijn geld. 🐰

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 19 april in huis

  Bekijk prijs

  10. Ferplast Cavie 80 Caviakooi Assorti

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Ferplast Cavie 80 Caviakooi Assorti

  • list plusRuimte voor huisdier om comfortabel te bewegen
  • list plusToevoeging van extra plateau voor optimale benutting van leefruimte
  • list plusCompleet geleverd met handige accessoires

  Nadelen Ferplast Cavie 80 Caviakooi Assorti

  • list plusMogelijk te beperkt in ruimte voor grotere konijnenrassen
  • list plusNiet de meest luxe of geavanceerde kooi op de markt

  Beoordeling

  7.2 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  6.85
  Functionaliteit
  7.01
  Gebruiksgemak
  7.69
  Ik ben blij om de Ferplast Cavie 80 aan te bevelen, een eenvoudige en functionele kooi perfect voor cavia's of dwergkonijnen. Met afmetingen van 79 x 49 x 38,5 cm biedt deze kooi genoeg ruimte voor je huisdier om comfortabel te bewegen. Het ontwerp combineert metalen tralies aan de bovenkant met een stevige kunststof onderkant, zodat de bodembedekking netjes binnen de kooi blijft. En bonus: de bovenkant is afneembaar voor gemakkelijk schoonmaken.

  Wat deze kooi echt speciaal maakt, is het extra plateau, waardoor je huisdier de ruimte optimaal kan benutten en een veilige schuilplaats heeft om te rusten of te slapen. Plus, de Cavie 80 wordt geleverd met handige accessoires, zoals een voerbakje, waterflesje en hooiruif, waardoor het een complete oplossing is voor de huisvesting van je huisdier.

  De evolutie van deze kooi legt de nadruk op functionaliteit en comfort voor je huisdier, met het extra plateau en de meegeleverde accessoires die de gebruikservaring echt verbeteren. Vergeleken met andere kooien in dezelfde categorie biedt de Cavie 80 een mooie balans tussen ruimte, veiligheid en gemakkelijk schoon te maken functies.

  De Cavie 80 is ideaal voor actieve huisdieren die van ruimte houden, zoals cavia's en dwergkonijnen. Het toegevoegde plateau zorgt voor extra bewegingsruimte en een speels element voor de dieren. Maar let op: voor grotere konijnenrassen kan deze kooi wat te beperkt zijn.

  Al met al is de Ferplast Cavie 80 een solide keuze voor huisdierbezitters die op zoek zijn naar een ruime, functionele en gemakkelijk schoon te maken kooi. Hoewel het niet de meest luxe of geavanceerde kooi op de markt is, biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en voldoet het aan de essentiële behoeften van huisdieren. 🐹

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

  Bekijk prijs
  hero illustration
  Bestenu

  Succes en hopelijk ga je dankzij ons de beste koop maken!

  Bestenu

  Bravo! Je bent tot het eind van deze pagina gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Caviahokken. Er zijn immers 1282 verschillende te koop ...

  Bedankt voor het lezen!