Bestenu

Wat is de beste knaagdierhuisje van 2023?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 29 mei, 2023

Het kopen van een goede knaagdierhuisje is een lastige opdracht. Wat is de beste knaagdierhuisje van 2023? Na het onderzoeken van 82 knaagdierhuisjes kwam de Hamsterhuis met 3 haken om bruin als beste getest uit onze knaagdierhuisje-test. We hebben gekeken naar de specificaties van de knaagdierhuisjes, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 knaagdierhuisjes-experts en meer. Nieuwsgierig naar alternatieven, voor- en nadelen en een handige knaagdierhuisje-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste knaagdierhuisjes

1Score: 9.9
Hamsterhuis met 3 haken om bruin
Beste Knaagdierhuisje voor kleine knaagdieren
Hamsterhuis met 3 haken om bruin
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.8
Grote Knaagdieren Hangmat Fleece [GROEN/BRUIN bruin , groen
Beste koop
Grote Knaagdieren Hangmat Fleece [GROEN/BRUIN bruin , groen
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.8
Knaagdierwatten eetbaar - Wit 30gr
Knaagdierwatten eetbaar - Wit 30gr
Ga naar laagste prijs
4Score: 9.8
Flamingo Hamsterspeelgoed Iglo Clavio Grijs
Flamingo Hamsterspeelgoed Iglo Clavio Grijs
Ga naar laagste prijs
5Score: 9.7
Casper Knuffelzak Aubergine small
Casper Knuffelzak Aubergine small
Ga naar laagste prijs
6Score: 9.7
Casper Knuffelzak groen medium
Casper Knuffelzak groen medium
Ga naar laagste prijs
7Score: 9.7
Trixie Knaagdiermand Grijs / Groen grijs , turquoise
Trixie Knaagdiermand Grijs / Groen grijs , turquoise
Ga naar laagste prijs
8Score: 9.5
Casper Knuffelzak blauw / wit medium ratten
Casper Knuffelzak blauw / wit medium ratten
Ga naar laagste prijs
9Score: 9.5
Trixie Hangmat 18 x 18 groen
Trixie Hangmat 18 x 18 groen
Ga naar laagste prijs
10Score: 9.5
Pawise Slaaphuisje S meerkleurig
Pawise Slaaphuisje S meerkleurig
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Knaagdierhuisje Koopgids

Het kiezen van het juiste knaagdierhuisje is zo eenvoudig nog niet. Elk knaagdier verdient een ander huisje. Welke past het beste bij jou dier? Ontdek het in de koopgids!

Welke soorten knaagdierhuisjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten knaagdierhuisjes beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende soorten knaagdieren. Het is belangrijk om te weten welk type knaagdier je hebt voordat je een knaagdierhuisje koopt, zodat je zeker weet dat het huisje geschikt is voor je huisdier.

Voor hamsters zijn bijvoorbeeld huisjes beschikbaar die gemaakt zijn van hout of plastic en die verschillende kamers hebben waarin jouw hamster kan spelen en zich kan verstoppen. Voor konijnen zijn er grotere huisjes beschikbaar die gemaakt zijn van hout of metaal en die voldoende ruimte bieden voor het konijn om zich vrij te bewegen. Voor cavia's zijn er huisjes beschikbaar die gemaakt zijn van hout of plastic en die open zijn aan de bovenkant, zodat het dier er gemakkelijk in en uit kan lopen.

Het is belangrijk om te zoeken naar een knaagdierhuisje dat groot genoeg is voor je huisdier en dat voldoende ruimte biedt voor beweging. Daarnaast moet het huisje ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Het is ook een goed idee om te kijken naar huisjes met speciale eigenschappen, zoals ingebouwde schuilplaatsen, ladders of platforms, die kunnen helpen om je knaagdier actief en vermaakt te houden. Zorg er ten slotte voor dat het materiaal veilig is voor je huisdier en vermijd huisjes met scherpe randen of onderdelen waar jouw knaagdier zich aan kan bezeren.

Kiezen van de juiste grootte

Het is belangrijk om te zorgen dat het knaagdierhuisje groot genoeg is voor je knaagdier, zodat het dier voldoende ruimte heeft om zich vrij te bewegen. Het is daarom aan te raden om te kijken naar de afmetingen van het huisje en deze te vergelijken met de grootte van jouw knaagdier.

Zorg er ook voor dat het knaagdierhuisje voldoende ruimte en comfort biedt, afhankelijk van de grootte van je knaagdier en de behoeften van het dier. Voor hamsters bijvoorbeeld, moet het huisje groot genoeg zijn voor een slaapplek en speelruimte, terwijl voor konijnen het huisje groot genoeg moet zijn om in te bewegen en te spelen.

Binnen- en buitengebruik

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een knaagdierhuisje te controleren of het geschikt is voor binnen- of buitengebruik. Sommige huisjes zijn speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis, terwijl andere huisjes geschikt zijn voor gebruik buitenshuis in bijvoorbeeld een ren.

Als je van plan bent om het huisje buiten te gebruiken, moet je erop letten dat het materiaal weerbestendig is en bestand is tegen vocht en regen. Zorg er ook voor dat het huisje goed is geïsoleerd tegen kou en wind, vooral als het erg koud kan worden in je omgeving.

Als je het knaagdierhuisje binnenshuis gaat gebruiken, kun je kiezen voor een huisje dat past bij het interieur van je huis. Binnenshuis kun je ook overwegen om het huisje te plaatsen in een grote ren of speelruimte, zodat het knaagdier meer bewegingsruimte heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk knaagdier zijn eigen behoeften heeft, afhankelijk van het ras en de grootte. Zorg er daarom voor dat je het juiste type knaagdierhuisje kiest dat geschikt is voor je knaagdier en de omgeving waarin het wordt geplaatst.

Speciale functies

Een schuilplaats in het knaagdierhuisje kan jouw knaagdier een plek bieden om te rusten of zich te verbergen als het zich onveilig voelt. Ladders of platforms kunnen je knaagdier aanmoedigen om te klimmen en te spelen, wat bijdraagt aan de fysieke en mentale gezondheid van het dier.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle knaagdierhuisjes zijn ontworpen met deze extra functies. Als je deze extra functies belangrijk vindt, dan moet je hier specifiek naar zoeken bij het kiezen van een knaagdierhuisje.

hero illustration

Hoe testen we knaagdierhuisjes?

Om de beste knaagdierhuisje te bepalen, hebben we een bijzondere testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We beginnen ons onderzoek met het vergaren van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze knaagdierhuisje-test hebben we 82 knaagdierhuisjes vergeleken.
illustration
De eerste parameter in onze knaagdierhuisje-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben 23 buitenstaande expertwebsites waar we gegevens vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op beoordelen is het gebruik van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze knaagdierhuisje-experts en testers in onze database.
illustration
Naast het vergaren van testdata, bepalen onze eigen knaagdierhuisje-experts ook welke specificaties van belang zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte knaagdierhuisje in 2023. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van meer dan 3 miljoen reviews op 6 verschillende webwinkels, populariteitsgegevens en nog meer, om uiteindelijk 82 knaagdierhuisjes te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een complex statistisch model om vooroordelen te voorkomen.
illustration
hero illustration

De beste knaagdierhuisjes op een rijtje

1. Beste Knaagdierhuisje voor kleine knaagdieren: Hamsterhuis met 3 haken om bruin

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.9 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
9.7
Gebruiksgemak
9.7

Als je op zoek bent naar een comfortabel huis voor je hamster, dan is het Hamsterhuis met 3 haken om op te hangen Blauw maat M 12x12x10 cm een geweldige optie. Dit huisje heeft een breedte van 12 cm, een lengte van 10 cm en een hoogte van 12 cm, waardoor het de perfecte grootte is voor je kleine huisdier. Het heeft ook drie haken, waardoor het gemakkelijk op te hangen is in het verblijf van je hamster.

Wat dit huisje zo bijzonder maakt, is hoe gemakkelijk het is om schoon te maken. Door de grootte en het ontwerp van het huisje, kun je het gemakkelijk uit het verblijf halen en schoonmaken zonder gedoe. Het blauwe ontwerp is ook schattig en voegt een beetje kleur toe aan het verblijf van je hamster.

Een ander groot voordeel van dit hamsterhuis is dat het gemaakt is van duurzaam materiaal. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het snel kapot gaat of verslijt, waardoor je er lang plezier van zult hebben.

Een mogelijke nadeel van dit huisje is dat het misschien niet groot genoeg is voor grotere hamsters. Als je een Syrische hamster hebt, kan dit huisje mogelijk te klein zijn.

Al met al is het Hamsterhuis met 3 haken om op te hangen Blauw maat M 12x12x10 cm een geweldige keuze voor je hamster. Het is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en heeft een schattig ontwerp. Als je op zoek bent naar een comfortabel en veilig huisje voor je kleine huisdier, dan is dit hamsterhuis zeker het overwegen waard.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis

Bekijk prijs

2. Beste koop: Grote Knaagdieren Hangmat Fleece [GROEN/BRUIN bruin , groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.7
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.4

De Grote Knaagdieren Hangmat Fleece [GROEN/BRUIN] is een lichtgroene fleece hangmat die je knaagdier een heerlijk knus slaapplekje geeft. De mat is 34 bij 34 cm, wat ruim genoeg is voor je knaagdier om er lekker in te kruipen. De verpakking is 240 mm breed, 28 mm hoog en 180 mm lang. De hangmat is gemakkelijk te bevestigen met 4 kleine ijzeren clips. Zorg er wel voor dat je knaagdier er makkelijk in en uit kan klimmen. Als je knaagdier de hangmat niet meteen aantrekkelijk vindt, leg er dan wat lekkers en wat nestmateriaal in. Deze hangmat is een must-have voor je knaagdier!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 11 januari in huis

Bekijk prijs

3. Knaagdierwatten eetbaar - Wit 30gr

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.6

Als je op zoek bent naar een comfortabel nestje voor je harige vriendje, dan zijn de Zoobest knaagdierwatten eetbaar een goede optie. Het is niet alleen een zachte en warme plek voor je knaagdier om in te rusten, maar het is ook nog eens eetbaar! Zo kan je knaagdier lekker knabbelen aan zijn eigen huisje.

Deze knaagdierwatten zijn 15 cm breed en het pakketje waarin ze verpakt zijn, heeft een breedte van 15 cm, een hoogte van 31 mm en een lengte van 5 mm. Het product zelf is 141 cm hoog, waardoor het groot genoeg is voor de meeste knaagdieren.

Wat deze knaagdierwatten echt uniek maakt, is dat ze eetbaar zijn. Het is niet alleen een nestje om in te slapen, maar ook een lekker tussendoortje voor je knaagdier. Dit maakt het product niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk voor je knaagdier.

Maar misschien vraag je je af of deze knaagdierwatten wel veilig zijn voor je harige vriendje? Nou, maak je geen zorgen, want deze watten zijn volledig veilig voor je knaagdier om op te knagen.

Als je op zoek bent naar een comfortabele en lekkere plek voor je knaagdier om in te rusten, dan zijn de Zoobest knaagdierwatten eetbaar een goede keuze. Het is niet alleen een nestje om in te slapen, maar ook een lekkere snack voor je knaagdier.

Qua nadelen kan ik er geen bedenken, dit product lijkt me gewoon een win-win situatie voor jou en je knaagdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 27 maart in huis

Bekijk prijs

4. Flamingo Hamsterspeelgoed Iglo Clavio Grijs

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.8 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.4
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Flamingo - Hamsterspeelgoed Iglo Clavio - Grijs - 13 x 13 x 15 cm Gezellig hamsterhuisje in de vorm van een iglo voor je hamster. Het hamsterhuisje kan opgehangen worden door de lus in de hamsterkooi. De iglo is ideaal voor dutjes en geeft uw hamster een super gezellige slaapplaats een beetje boven de grond. Een echte aanwinst voor uw hamster en geeft een speels effect aan de hamsterkooi. kan gewassen worden met en handwasje.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs
Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs

5. Casper Knuffelzak Aubergine small

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.9
Functionaliteit
8.7
Gebruiksgemak
9.3

Casper Knuffelzak Aubergine Small 24 x 27 cm Een heerlijke knuffelzak voor ratten, fretten, cavia's en kleine konijnen. Wasbaar op 30 graden, niet in de droger. Op de duo foto is het verschil met de grotere maat zichtbaar. Afmetingen: ca 24 x 27 cm (handgemaakt, maten kunnen iets afwijken)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

6. Casper Knuffelzak groen medium

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.8
Functionaliteit
9.6
Gebruiksgemak
9.9

Zoek je nog een comfortabele en wasbare knuffelzak voor je geliefde ratje, fretje, cavia of klein konijntje? Dan is de Casper Knuffelzak groen medium zeker iets voor jou! Deze handgemaakte knuffelzak heeft een afmeting van ongeveer 33 x 37 cm en is wasbaar op 30 graden. Het is belangrijk om te weten dat de maten iets kunnen afwijken omdat het handgemaakt is.

Wat deze knuffelzak zo speciaal maakt, is dat het gemaakt is van zachte materialen die niet alleen comfortabel zijn voor je huisdier, maar ook duurzaam zijn. Bovendien is de knuffelzak groen van kleur, waardoor het perfect past in de natuurlijke omgeving van je huisdier.

Een ander voordeel van deze knuffelzak is dat het geschikt is voor verschillende soorten kleine dieren. Of je nou een ratje, fretje, cavia of klein konijntje hebt, deze knuffelzak biedt voldoende ruimte en comfort voor je huisdier.

Wat betreft de nadelen van deze knuffelzak, is het belangrijk om op te merken dat het niet geschikt is voor grote dieren. Bovendien is het belangrijk om de knuffelzak niet in de droger te doen, omdat het de zachte materialen kan beschadigen.

Al met al is de Casper Knuffelzak groen medium een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en duurzame knuffelzak voor hun kleine huisdier. Het biedt niet alleen comfort en duurzaamheid, maar past ook perfect bij de natuurlijke omgeving van je huisdier. Dus waar wacht je nog op? Bestel deze knuffelzak nu en laat je huisdier genieten van het comfort en de veiligheid van deze geweldige knuffelzak!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis

Bekijk prijs

7. Trixie Knaagdiermand Grijs / Groen grijs , turquoise

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.1
Functionaliteit
9.5
Gebruiksgemak
9.8

Als je op zoek bent naar een comfortabele en stijlvolle mand voor je konijn of cavia, dan is de Trixie Knaagdiermand Grijs / Groen een geweldige optie. De zachte bekleding in schapenvacht-look zorgt voor een heerlijk zachte en comfortabele plek voor je kleine vriendje om te rusten en te ontspannen. Wat deze mand zo uniek maakt, is het gladde nylon aan de buitenkant waar niet teveel bodembedekking aan blijft hangen. Dit zorgt ervoor dat de mand makkelijk schoon te maken is en er altijd netjes uitziet.

De schuimrubber vulling biedt extra comfort en zorgt ervoor dat je knaagdier lekker zacht ligt. Bovendien is deze mand geschikt voor de handwas, waardoor het onderhoud eenvoudig is en je het dus makkelijk schoon kan houden. De afmetingen van 35 x 28 cm maken het ook nog eens een perfecte maat voor in de kooi, of om op schoot te nemen tijdens het knuffelen.

Hoewel deze mand misschien niet de goedkoopste optie is, biedt hij zeker waar voor zijn geld. De kwaliteit van het materiaal en de afwerking is uitstekend en de zachte bekleding zal je knaagdier zeker waarderen. Het enige nadeel van deze mand is dat het niet geschikt is voor grotere knaagdieren, maar voor konijnen en cavia's is het absoluut perfect.

Al met al is de Trixie Knaagdiermand Grijs / Groen een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en stijlvolle mand voor hun kleine knaagdieren. Het biedt niet alleen comfort, maar ook een makkelijke manier om de mand schoon te houden en ziet er ook nog eens geweldig uit in je knaagdierkooi.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad.

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

8. Casper Knuffelzak blauw / wit medium ratten

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.5
Functionaliteit
8.1
Gebruiksgemak
8.9

Casper Knuffelzak blauw / wit medium 33 x 37 cm Een heerlijke knuffelzak voor ratten, fretten, cavia's en kleine konijnen. Wasbaar op 30 graden, niet in de droger. Op de duo foto is het verschil met de kleinere maat zichtbaar. Afmetingen: ca 33 x 37 cm (handgemaakt, maten kunnen iets afwijken)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

9. Trixie Hangmat 18 x 18 groen

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Trixie Hangmat Hamster Assorti 18X18 cm De Trixie Hangmat Hamster Assorti 18X18 cm om in de kooi te hangen van nylon met schapenvacht look voor een slaapplek voor jouw knaagdier. Geef jouw hamster een heerlijke slaapplek met deze hangmat. De leuke kleurtjes en de schapenwol look maakt de hangmat een knusse en vrolijke toevoeging in de kooi. de hangmat is met vier haken aan touwen in de kooi te bevestigen. Let op: dit artikel wordt assorti geleverd. Online geen kleurkeuze mogelijk. - Hangmat voor hamsters van Trixie - Kleurrijk ontwerp met schapenwol look - In de kooi te hangen met haken Afmeting: 18X18 cm

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, donderdag in huis

Bekijk prijs

10. Pawise Slaaphuisje S meerkleurig

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.6
Functionaliteit
8.8
Gebruiksgemak
9.4

Hey knaagdierliefhebber! Ben je op zoek naar een veilig en comfortabel huisje voor je kleine vriend? Dan is het Pawise Slaaphuisje S meerkleurig iets voor jou! Dit plastic kasteel is ideaal voor kleine knaagdieren zoals hamsters en ratjes. Het geeft ze een veilig gevoel en je kunt het vullen met zacht materiaal zodat ze zich heerlijk kunnen nestelen.

Wat dit slaaphuisje onderscheidt van andere knaagdierhuisjes is de afmeting. Met een diameter van 15 cm is het perfect voor kleine knaagdieren en past het gemakkelijk in hun verblijf. De meerkleurige uitvoering geeft ook nog eens een leuke uitstraling aan het verblijf van je knaagdier.

Vanuit een gebruikersperspectief is het belangrijk dat het huisje gemakkelijk schoon te maken is. Dit slaaphuisje is gemaakt van plastic en kan dus eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek. Daarnaast is het ook duurzaam en gaat het lang mee.

Een nadeel van het plastic materiaal is dat het niet ademend is en vocht kan ophopen. Het is daarom belangrijk om regelmatig het zachte materiaal in het huisje te vervangen en het huisje schoon te maken.

De afmetingen van het slaaphuisje zijn als volgt: breedte van de verpakking is 16,5 cm, lengte van de verpakking is 19 cm, productbreedte is 19 cm, producthoogte is 8 cm, verpakkinghoogte is 10 cm en de productlengte is 16,5 cm.

Al met al, het Pawise Slaaphuisje S meerkleurig is een geweldige keuze voor kleine knaagdieren en biedt een veilige en comfortabele plek om te slapen. Het heeft een leuke uitstraling en is gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat het niet ademend is, maar als je het zachte materiaal regelmatig vervangt en het schoonmaakt, is het een geweldige keuze voor je knaagdier.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Uiterlijk 18 april in huis

Bekijk prijs
hero illustration
Bestenu

Bedankt voor het lezen. hopelijk maak je dankzij ons de beste koop!

Bestenu

Bravo! Je bent tot het eind van deze gids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van knaagdierhuisjes. Er zijn immers 82 verschillende te bestellen ...

Bedankt voor het lezen!