Wat is de beste Rattenkooi van 2024?

Redactionele richtlijnen /

- Laatste update: 24 mei, 2024

Het aanschaffen van een goede Rattenkooi is een moeilijke opdracht. Wat is de beste Rattenkooi van 2024? Na het analyseren van 1713 Rattenkooien kwam de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine als beste uit onze Rattenkooi-test.
We hebben gekeken naar de specificaties van de Rattenkooien, ervaringen van gebruikers, meningen van 23 Rattenkooien-experts en meer. Benieuwd naar alternatieven, voor- en nadelen en een behulpzame Rattenkooi-koopgids? Lees dan verder!

De top 10 beste Rattenkooien

1Score: 9.7
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Beste rattenkooi
SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine
Songmics
Ga naar laagste prijs
2Score: 9.5
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren
Ga naar laagste prijs
3Score: 9.2
Keddoc Rattenkooi Home Studio
Keddoc Rattenkooi Home Studio
Keddoc
Ga naar laagste prijs
4Score: 9
Esve Pet's Paper Bedding
Esve Pet's Paper Bedding
Ga naar laagste prijs
5Score: 8.7
Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse
Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse
Keddoc
Ga naar laagste prijs
6Score: 8.5
Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm
Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm
Interzoo
Ga naar laagste prijs
7Score: 8
Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi
Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi
Ga naar laagste prijs
8Score: 7.7
PETSFIRST Hamsterkooi Serena Grijs 53
PETSFIRST Hamsterkooi Serena Grijs 53
PETSFIRST
Ga naar laagste prijs
9Score: 7.5
Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown
Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown
Ga naar laagste prijs
10Score: 7.2
Happyment® Houten knaagdieren hok 3
Happyment® Houten knaagdieren hok 3
Happyment
Ga naar laagste prijs
hero illustration

De Bestenu Rattenkooi Koopgids

Op zoek naar een kooi voor je knager? Leer belangrijke aankooptips en krijg inzicht in de cruciale factoren zoals formaat, verdiepingen en klimmogelijkheden. Ontdek nu de beste rattenkooi met deze koopgids!

Het kiezen van de beste rattenkooi

Bij het kiezen van de beste rattenkooi is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. Formaat: Voor twee ratten heb je tenminste 100 x 50 x 70 centimeter nodig. Een grotere kooi is zelfs nog beter, omdat ratten graag bewegen en verkennen.
 2. Verdiepingen: Een kooi met verdiepingen en klimmogelijkheden is een ideaal scenario voor je ratten. Dit biedt ze meer ruimte om te bewegen en te ontdekken, en bevordert een gezonde levensstijl.
 3. Gemakkelijk schoon te maken: Kies een kooi die gemakkelijk schoon te maken is, met een uitneembare bodemplaat en eenvoudige reiniging van de wanden en accessoires.
 4. Veiligheid: Kies een kooi met stevige en niet-giftige materialen en met goed afgesloten deuren en vergrendelingen om ontsnapping te voorkomen.
 5. Toegankelijkheid: Kies een kooi die gemakkelijk toegankelijk is, zodat je gemakkelijk bij je rat kunt komen voor verzorging
   

Wat zijn de beste accessoires om toe te voegen aan een rattenkooi?

Er zijn een aantal fantastische accessoires zijn die je kunt toevoegen aan een rattenkooi om het comfort en de gezondheid van je rat te verbeteren. Een comfortabel en uitdagende leefomgeving voor je rat is namelijk van groot belang.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je rat altijd toegang heeft tot vers voer en water. Voeg daarom een waterfles en voerbak toe aan de rattenkooi. Ook is het fijn als je rat een schuilplaats heeft, zoals een huisje of tunnel, voor privacy en bescherming.

Ook speelgoed om op te klimmen, zoals touwen, houten ladders en klimramen, zijn een aanwinst voor de rattenkooi. Hierdoor blijft je rat fysiek en mentaal actief.

Hoe vaak moet je de rattenkooi schoonmaken?

De frequentie waarmee je de rattenkooi moet schoonmaken hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal ratten en het formaat van de kooi. 

Als richtlijn wordt geadviseerd om de kooi minstens een keer per week grondig te reinigen en dagelijks oppervlakkig te reinigen. Het is belangrijk om een schone en hygiënische omgeving te handhaven voor de gezondheid en het welzijn van je ratten.


 

Kan je ratten bij elkaar in de kooi zetten?

Ja, het is mogelijk om ratten bij elkaar in dezelfde kooi te houden. Ratten zijn sociaal en vinden het vaak fijn om gezelschap te hebben van soortgenoten. Het is belangrijk om ratten voorzichtig met elkaar te laten kennismaken, zodat ze zich comfortabel en veilig voelen in hun nieuwe omgeving.

Geef elke rat apart tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving voordat je ze samen laat. Zet de kooien van de ratten naast elkaar en laat ze elkaar onder toezicht besnuffelen door de tralies heen. Laat de ratten elkaar vervolgens op neutraal terrein ontmoeten.

hero illustration

Hoe testen we Rattenkooien?

Om de beste Rattenkooi te bepalen, hebben we een speciale testmethode ontwikkeld. We geloven in een objectieve vergelijking en betrouwbaar productadvies. We starten ons onderzoek met het verzamelen van onafhankelijke test- en productdata. Voor deze Rattenkooi-test hebben we 1713 Rattenkooien geanalyseerd.

illustration

De eerste parameter in onze Rattenkooi-test noemen we 'expertconsensus'. We hebben drieëntwintig onafhankelijke expertwebsites waar we datapunten vergaren. Het belangrijkste criterium waar we deze websites op selecteren is de aanwezigheid van een onafhankelijk testlab. We verzamelen de resultaten van deze Rattenkooi-experts en testers in onze database.

illustration

Naast het verzamelen van testdata, bepalen onze eigen Rattenkooi-experts ook welke specificaties belangrijk zijn bij het aanschaffen van het meest geschikte Rattenkooi in 2024. We combineren deze gegevens met de feedback en recensies van ruim 3 miljoen reviews op 6 verschillende webshops, populariteitsgegevens en meer, om uiteindelijk 1713 Rattenkooien te wegen, beoordelen en te evalueren. Deze data-analyse laten we over aan een geavanceerd statistisch model om vooroordelen te voorkomen.

illustration
hero illustration

De beste Rattenkooien op een rijtje

1. Beste rattenkooi: SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusModulair ontwerp met balkon, trap en terras biedt vrijheid en speelmogelijkheden voor huisdieren.
 • list plusGemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons.
 • list plusEenvoudig in elkaar te zetten en handig om mee te nemen op vakantie.

Nadelen SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine

 • list plusEr zijn negatieve beoordelingen over de duurzaamheid en kwaliteit van de kooi.

Beoordeling

9.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.82
Functionaliteit
9.4
Gebruiksgemak
10
Review van de SONGMICS Huisdierenkooi, hok voor kleine dieren, 2 verdiepingen, grijs LPC004G01

Als liefhebber van kleine huisdieren ben ik altijd op zoek naar de perfecte kooi om mijn harige vrienden een comfortabel en veilig onderkomen te bieden. De SONGMICS Huisdierenkooi lijkt op het eerste gezicht veelbelovend, met zijn modulaire ontwerp en handige functies.

Een van de meest opvallende kenmerken van deze kooi is het modulaire ontwerp met balkon, trap en terras. Hierdoor kunnen mijn kleine bontklompjes vrij rondrennen en spelen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat ze ontsnappen of gewond raken. Het grijze kunststof materiaal van de kooi zorgt ervoor dat ik nooit een schattig moment van mijn huisdier hoef te missen. Of het nu gaat om het poetsen van mijn hamster of het betoverend knagen aan een babywortel, ik kan alles in één oogopslag zien.

Wat ik ook waardeer aan deze kooi is het feit dat het een doe-het-zelf huisje is voor huisdieren. Het is heel eenvoudig om de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken te plaatsen en zo een stal te vormen die perfect in mijn ruimte past. Met de meegeleverde hamer kan ik de platen stevig vastzetten om kleine openingen te sluiten. Bovendien is de kooi gemakkelijk schoon te maken met een vochtige spons, dankzij de veilige PP-platen.

Hoewel de SONGMICS Huisdierenkooi veelbelovend lijkt, zijn er enkele negatieve beoordelingen van gebruikers die aandacht verdienen. Er wordt gezegd dat de kooi bij het minste uit elkaar valt en dat de kwaliteit slecht is. Dit zijn zorgwekkende opmerkingen, omdat duurzaamheid en kwaliteit belangrijke aspecten zijn bij het kiezen van een huisdierenkooi. Het is belangrijk om deze opmerkingen in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Desondanks zijn er ook positieve beoordelingen van gebruikers die de kooi als ideaal voor hun ratjes beschrijven. Ze vinden het gemakkelijk in elkaar te zetten en ook handig om mee te nemen op vakantie. Deze positieve ervaringen laten zien dat de kooi in sommige gevallen goed kan presteren en aan de behoeften van huisdieren kan voldoen.

Al met al biedt de SONGMICS Huisdierenkooi met zijn modulaire ontwerp en handige functies een interessante optie voor huisdiereigenaren. Het is belangrijk om de mogelijke beperkingen in termen van duurzaamheid en kwaliteit in overweging te nemen bij het maken van een aankoopbeslissing. Als deze aspecten geen doorslaggevende factor zijn, kan deze kooi zeker voldoen aan de behoeften van kleine huisdieren en hun eigenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

2. Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusVariabiliteit in ontwerp maakt aanpassing mogelijk op basis van persoonlijke voorkeuren en behoeften.
 • list plusSnel en eenvoudig in elkaar te zetten, evenals uit elkaar te halen voor transport.
 • list plusWordt geleverd met drie stijlvolle stoffen opbergdozen voor handige organisatie.

Nadelen Huisdierenkooi met Opbergdozen Knaagdieren ren

 • list plusSommige gebruikers hebben variaties in het ontwerp van de meegeleverde hamer gemeld, wat een kleine ongemak kan zijn.

Beoordeling

9.5 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.02
Functionaliteit
9.97
Gebruiksgemak
9.57
Recensie: Huisdierenkooi met Opbergdozen - Knaagdieren ren - Cavia kooi - Konijnen kooi - Konijnenren - Knaagdierenkooi voor binnen en buiten - Cavia ren - Modulaire kooi

Als ervaren fokker van knaagdieren was ik op zoek naar een alternatief voor de gewone kooien uit de dierenwinkel. Ik wilde iets dat zowel praktisch als van hoge kwaliteit was, en ik heb het gevonden in de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Deze modulaire kooi is ideaal voor mijn cavia's en biedt veel flexibiliteit in het ontwerp.

Wat ik het meest waardeer aan deze kooi is de variabiliteit. Ik kan de kooi op maat bouwen op basis van mijn eigen wensen en behoeften. Bovendien is de kooi snel en gemakkelijk op te bouwen, en kan hij ook eenvoudig worden gedemonteerd en vervoerd naar verschillende locaties.

Een ander geweldig kenmerk van deze kooi is de opbergruimte. De kooi wordt geleverd met drie stijlvolle opbergdozen gemaakt van stof. Deze opbergruimte is handig voor het opbergen van speelgoed, traktaties of voedsel van mijn huisdieren. Het helpt me om de ruimte van mijn huisdier netter en georganiseerder te houden, en bespaart me ook ruimte in mijn huis.

De kwaliteit van de materialen is uitstekend. De kooi is gemaakt van stevige en hoogwaardige materialen, waardoor hij stabiel en duurzaam is. Dit geeft me gemoedsrust, wetende dat mijn huisdieren veilig zijn in hun kooi.

Wat mijn huisdieren betreft, ze zijn dol op deze kooi! Ze lijken zich comfortabel en veilig te voelen in de ruime omgeving die de kooi biedt. Het is duidelijk dat het ontwerp van de kooi rekening houdt met het comfort van de dieren.

Een ander pluspunt is de mogelijkheid om de kooi zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit geeft me de flexibiliteit om mijn huisdieren naar buiten te brengen als het weer het toelaat, en ze toch een veilige en beschermde omgeving te bieden.

Hoewel ik geen negatieve punten kan noemen op basis van mijn eigen ervaring met deze kooi, wil ik erop wijzen dat sommige gebruikers recensies hebben gegeven waarin ze vermelden dat de hamer die bij de kooi wordt geleverd kan variëren in ontwerp. Dit kan voor sommige mensen een klein ongemak zijn, maar het heeft geen invloed op de functionaliteit van de kooi.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de Huisdierenkooi met Opbergdozen. Het is een perfecte combinatie van praktisch nut, kwaliteit en stijl. Het biedt mijn huisdieren een veilige en comfortabele omgeving, terwijl het ook mijn huis georganiseerd en opgeruimd houdt. Ik kan deze kooi zeker aanbevelen aan andere knaagdierliefhebbers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

3. Keddoc Rattenkooi Home Studio

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Keddoc Rattenkooi Home Studio

 • list plusMooi en stevig design
 • list plusMakkelijk in elkaar te zetten
 • list plusRuim en uitbreidbaar

Nadelen Keddoc Rattenkooi Home Studio

 • list plusAfstand tussen spijlen kan te groot zijn voor jonge ratten
 • list plusLijkt meer op een vogelkooi dan op een rattenkooi
 • list plusDeur is scheef gelast en moeilijk te openen en sluiten

Beoordeling

9.2 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.38
Functionaliteit
9.37
Gebruiksgemak
8.7
Ik ben dolenthousiast om de geweldige Keddoc Rattenkooi Home Studio aan je voor te stellen! Deze speciaal ontworpen knaagdierenkooi is perfect voor jouw schattige ratten en chinchilla's. Met deze kooi kun je jouw harige vriendjes een comfortabele en eigen plekje geven. Oh, en laat me je er even aan herinneren dat deze kooi niet geschikt is voor degoes en ratten jonger dan 8 weken. Safety first, toch?

De Home Studio bestaat uit twee delen die op elkaar gestapeld kunnen worden, waardoor je een ruime kooi krijgt waar je huisdieren dol op zullen zijn. Het bovenste deel kan alleen worden gebruikt in combinatie met de onderkant - zo blijft alles mooi op zijn plek! En weet je wat zo handig is? Deze kooi heeft stevige zwenkwielen, zodat je hem moeiteloos kunt verplaatsen. Daarnaast heeft de bak een handige lade, waardoor je de kooi in een handomdraai kunt schoonmaken zonder dat je knaagdieren eruit hoeven te worden gehaald. Gemak dient de knaagdierbaas!

Laten we het even hebben over de afmetingen, want dat is belangrijk. De kooi is 52 cm lang, 79 cm breed en 132,5 cm hoog (inclusief wielen). De tralies zijn stevig met een dikte van 2 mm en een tralieafstand van 20 mm. De kooi zelf is gemaakt van aluminium en wordt geleverd met 2 plateau's, 3 trappetjes, 1 schuiflade, 1 hangmat en 4 wielen. Zoveel goodies!

Natuurlijk ben ik niet de enige die zo enthousiast is over deze kooi. Uit de gebruikersreviews blijkt dat de Keddoc Rattenkooi Home Studio over het algemeen goed wordt ontvangen. Gebruikers zijn dol op het mooie en stevige design van de kooi. En wat nog beter is, de duidelijke instructies maken het supermakkelijk om de kooi in een mum van tijd in elkaar te zetten. Een gebruiker merkte wel op dat de afstand tussen de spijlen te groot is voor jonge ratten, maar dat kan gemakkelijk worden opgelost door een vogelijzeren draad rondom de kooi te plaatsen. Probleem opgelost, tada!

Oké, ik moet je wel eerlijk vertellen dat er ook een paar kritische noten waren. Een andere gebruiker vond dat de kooi meer op een vogelkooi leek dan op een rattenkooi vanwege de grote spijlen. Ook was er een klein probleempje met de deur die niet goed open en dicht kon vanwege een scheve las. En oh ja, de knaagdieren liepen op de spijlen in plaats van in een bak. Maar hé, niets is perfect, toch?

Al met al lijkt de Keddoc Rattenkooi Home Studio een solide keuze te zijn voor het huisvesten van jouw geliefde ratten en chinchilla's. Het mooie design en de stevigheid van de kooi worden over het algemeen gewaardeerd. Houd gewoon rekening met de afstand tussen de spijlen, vooral als je jonge ratten hebt. Als je op zoek bent naar een ruime kooi met mogelijkheden om uit te breiden, dan is deze kooi zeker het overwegen waard. 🐀

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

4. Esve Pet's Paper Bedding

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Esve Pet's Paper Bedding

 • list plusHoog absorptievermogen binnen 5 seconden
 • list plusLichtgewicht, makkelijk te hanteren en verversen
 • list plusEcologisch verantwoord en CO2-neutraal productieproces

Nadelen Esve Pet's Paper Bedding

 • list plusHoge prijs

Beoordeling

9.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
9.37
Functionaliteit
9.21
Gebruiksgemak
8.51
Ik ben gek op de Esve Pet's Paper Bedding van 25 L! Het is de perfecte bodembedekking voor mijn kleine huisdieren. Gemaakt van 100% gerecycled papier, biedt deze bodembedekking een supersnelle en hoog absorberende werking. Binnen 5 seconden kan het tot wel 180% van zijn gewicht absorberen, waardoor mijn huisdieren altijd in een frisse en stofvrije omgeving leven.

Wat deze bodembedekking echt onderscheidt, is het lichte gewicht en stofvrije karakter. Met slechts 3.6 kg voor 10 liter is het super makkelijk te hanteren en te vervangen. En het beste is nog dat het niet alleen fijn is voor mijn huisdieren, maar ook goed is voor hun luchtwegen. De korrels vallen niet uit elkaar en zijn goed zichtbaar, waardoor het gebruiksgemak van dit product echt top is.

Maar wat het echt speciaal maakt, is het ecologisch verantwoorde karakter. De bodembedekking is biologisch afbreekbaar, klimaatneutraal geproduceerd en CO2-neutraal. Na slechts 64 dagen is het volledig gecomposteerd, wat een enorme opluchting is voor het milieu. En het neutraliseert geurtjes voordat ze ontstaan, wat het voor mijn huisdieren en mijzelf extra aangenaam maakt.

De Esve Pet's Paper Bedding is echt een topper door zijn buitengewone absorptievermogen, stofvrije eigenschappen en ecologische verantwoordelijkheid. Het is perfect voor huisdieren zoals konijnen, cavia's, hamsters en andere knaagdieren, die een schone en geurvrije omgeving nodig hebben.

Ja, het is waar dat de prijs voor sommige huisdiereigenaren een belemmering kan vormen, gezien het premium karakter van het product. Maar als je kijkt naar de kwaliteit, prestaties en ecologische voordelen, is het echt een investering waard. De Esve Pet's Paper Bedding - 25 L biedt een schone, frisse en comfortabele leefomgeving voor mijn huisdieren. En dat is voor mij het allerbelangrijkste.

Verkrijgbaar bij:

Amazon.nl

Op voorraad

Bekijk prijs
Bol.com

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

5. Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse

 • list plusRuime en veelzijdige leefomgeving voor knaagdieren
 • list plusMogelijkheid om de kooi uit te breiden met de bovenzijde
 • list plusStevige constructie

Nadelen Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse

 • list plusTralieafstand van 0,8 cm mogelijk niet geschikt voor alle knaagdieren

Beoordeling

8.7 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.61
Functionaliteit
8.45
Gebruiksgemak
9.1
De Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse Onderkant is dé kooi voor mijn kleine knagers! Deze veelzijdige kooi is speciaal ontworpen voor ratten, degoes, gerbils, chinchilla's en fretten. Met zijn diverse verdiepingen, geringe tralieafstand en hoge onderbak biedt deze kooi alles wat mijn harige vriendjes nodig hebben.

Wat deze rattenkooi echt uniek maakt, is de mogelijkheid om hem uit te breiden met een bovenzijde. De Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse Onderkant bestaat namelijk uit twee delen die je op elkaar kunt stapelen, waardoor je één grote kooi kunt creëren. Maar let op, de bovenzijde kan alleen worden gebruikt in combinatie met de onderzijde. De materialen van de onderkant worden namelijk gebruikt om de bovenzijde compleet te maken. Dus de bovenzijde op zichzelf is eigenlijk een incomplete kooi en kan alleen worden gebruikt nadat de onderzijde is toegevoegd.

De afmetingen van de onderkant van de kooi zijn 93 x 68 x 72 cm. Met de bovenkant erbij gemonteerd, meet de kooi aan de buitenkant 93 x 68 x 144 cm en aan de binnenkant 91 x 61 x 144 cm. De trapgat heeft een afmeting van 15 x 20 cm en kan indien nodig worden afgesloten. De tralieafstand is 0,8 cm en de traliedikte is 2 mm.

De Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse Onderkant heeft zoveel voordelen voor mijn knaagdieren én voor mij als eigenaar. Dankzij de ruime opzet en verschillende verdiepingen kunnen mijn diertjes zich gemakkelijk bewegen en hun natuurlijke gedrag vertonen. En de hoge onderbak zorgt ervoor dat het strooisel en de uitwerpselen netjes binnen de kooi blijven, wat het schoonmaken een stuk makkelijker maakt. En als klap op de vuurpijl biedt de mogelijkheid om de kooi uit te breiden met de bovenzijde extra ruimte en speelmogelijkheden voor mijn knagers.

Hoewel er geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn, lijkt de Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse Onderkant een solide keuze te zijn voor knaagdiereneigenaren. De kooi biedt genoeg ruimte, is stevig gebouwd en heeft een handige indeling. En het feit dat je de kooi kunt uitbreiden met de bovenzijde is echt uniek en maakt deze kooi onderscheidend van andere kooien.

Maar let op, de tralieafstand van 0,8 cm kan mogelijk niet geschikt zijn voor alle knaagdieren. Sommige kleinere soorten knagers zouden kunnen ontsnappen door de tralies. Dus voordat je deze kooi aanschaft, is het belangrijk om te controleren of hij geschikt is voor jouw specifieke knaagdier.

Al met al biedt de Keddoc Rattenkooi Animal Home Penthouse Onderkant een ruime en veelzijdige leefomgeving voor mijn knaagdieren. Dankzij de mogelijkheid om de kooi uit te breiden met de bovenzijde en de stevige constructie is dit de perfecte keuze voor eigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en functionele kooi voor hun knaagdieren. 🐭

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Bekijk prijs

6. Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm

 • list plusRuime graafruimte voor hamster

Nadelen Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm

 • list plusGewicht van de kooi kan een overweging zijn bij verplaatsing
 • list plusRuime afmetingen vereisen voldoende ruimte in de kamer

Beoordeling

8.4 Totale score
Prijs/kwaliteit
8.83
Functionaliteit
8.37
Gebruiksgemak
8.15
Ik ben dol op de ruime en innovatieve Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm in het zwart! Met zijn hoge glazen onderbak en zwarte tralie-bovenkant biedt deze kooi mijn hamster de perfecte leefomgeving. De combinatie van materialen maakt het mogelijk om een dikke laag bodembedekking toe te voegen, zodat mijn hamster vrij kan graven zonder de bodembedekking uit de kooi te gooien. Met afmetingen van 78x48x34,5 cm heeft mijn hamster voldoende ruimte om te bewegen en te verkennen.

Het ontwerp van de Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de natuurlijke behoeften van hamsters. De hoge glazen onderbak biedt mijn hamster veel ruimte om te graven, wat perfect is voor zijn natuurlijke graafinstincten. Dankzij de tralie-bovenkant met deurtjes kan ik gemakkelijk bij de kooi om mijn hamster te voeren en schoon te maken.

Deze hamsterkooi is echt uniek vanwege zijn ruime afmetingen en innovatieve ontwerp. Mijn hamster heeft veel meer ruimte om te bewegen en te graven dan in traditionele kooien. Dit is essentieel voor zijn welzijn, aangezien hamsters van nature actief en nieuwsgierig zijn. Het toevoegen van een dikke laag bodembedekking zorgt voor een natuurlijke leefomgeving voor mijn hamster.

De Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm is perfect voor hamsterliefhebbers die hun huisdier een ruime en stimulerende leefomgeving willen bieden. Het geeft mijn hamster de ruimte om te graven en te bewegen, wat bijdraagt aan zijn welzijn. Let wel op de ruimte in de kamer waar je de kooi plaatst, gezien de ruime afmetingen en het gewicht van de glazen onderbak.

Al met al biedt de Interzoo hamsterkooi Hamsterscape 78x48x34,5 cm een ruime, stimulerende en natuurlijke leefomgeving voor hamsters. Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het welzijn van mijn hamster voorop staat. 🐹

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

7. Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi

 • list plusGrote ruit van plexiglas biedt vrij zicht op de gehele kooi
 • list plusDeksel kan volledig geopend worden voor gemakkelijke toegang en schoonmaken
 • list plusOnbehandeld hout en grote uitneembare lade vergemakkelijken het schoonmaken

Nadelen Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi

 • list plusSlechte kwaliteit, afmetingen niet juist en stukken niet evenwijdig aan elkaar
 • list plusVeel gaten en gleuven in het hout waar de hamster door kan ontsnappen
 • list plusNiet duurzaam, hamster kan snel gaten knagen in de kooi

Beoordeling

8.0 Totale score
Prijs/kwaliteit
7.86
Functionaliteit
7.73
Gebruiksgemak
8.41
Deze Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi - 95 x 50 x 51 cm is echt iets voor mij! Met zijn ruime ontwerp biedt hij een uitdagende omgeving voor hamsters, muizen en andere kleine dieren. Het beste van alles is de plexiglas voorkant, waardoor ik een perfect zicht heb op alle etages en de schattige beestjes die erin rondrennen. En ja, ik zei schattig! 😊

Wat deze kooi echt onderscheidt, is de fijnmazige draadgaas deksel die zorgt voor een uitstekende ventilatie. Ik kan de deksel ook volledig openen om bij mijn harige vriendjes te komen en om de kooi makkelijk schoon te maken. Geen gedoe meer met geknoei en moeilijk bereikbare plekjes!

Het is belangrijk om te weten dat deze kooi is gemaakt van onbehandeld hout, zodat mijn dieren geen gevaarlijke verf kunnen opeten. Ik hoef me geen zorgen te maken over schadelijke chemicaliën die vaak te vinden zijn in geverfde of plastic kooien. En om het schoonmaken nog eenvoudiger te maken, heeft de kooi een grote uitneembare lade als bodem. Gewoon eruit halen, schoonmaken en weer terugplaatsen. Makkelijker kan het niet!

Met afmetingen van 95 x 50 x 51 cm hebben mijn harige vriendjes alle ruimte om te bewegen en te spelen. De kooi is gemaakt van onbehandeld vurenhout, plexiglas en verzinkt gaas. De maaswijdte van het gaas is ongeveer 15 x 15 mm, zodat mijn kleine avonturiers niet kunnen ontsnappen. Veiligheid staat voorop!

Nu moet ik wel eerlijk zijn. Er zijn een paar negatieve reviews van gebruikers. Sommige klanten klagen over de kwaliteit van de kooi, waarbij de afmetingen niet kloppen en de stukken niet goed op elkaar aansluiten. Ook zijn er gaten en gleuven in het hout waar mijn hamster door kan ontsnappen. En een andere gebruiker meldt dat zijn hamster snel een groot gat heeft geknaagd in de kooi, wat niet echt duurzaam is. Dat is natuurlijk niet goed!

Maar laten we niet vergeten dat deze kooi ook positieve kenmerken heeft. De grote plexiglas voorkant biedt een vrij zicht op de hele kooi. En de volledig te openen deksel en het fijnmazige draadgaas zorgen voor goede ventilatie. Het onbehandelde hout en de grote uitneembare lade maken het schoonmaken een fluitje van een cent.

Dus, in conclusie, de Grote houten Hamsterkooi en Muizenkooi - 95 x 50 x 51 cm heeft zeker unieke kenmerken, zoals de plexiglas voorkant en het gebruik van onbehandeld hout. Maar de negatieve reviews wijzen op problemen met de kwaliteit en veiligheid van de kooi. Denk dus goed na voordat je een beslissing neemt. Ik wil alleen het beste voor mijn harige vriendjes!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com

Bekijk bij bol.com

Bekijk prijs

8. PETSFIRST Hamsterkooi Serena Grijs 53

Loading ...
Ga naar laagste prijs

Voordelen PETSFIRST Hamsterkooi Serena Grijs 53

 • list plusGoed ontworpen met handige functies zoals clipsluitingen, een grote deur en een kunststof bovenkant.
 • list plusWordt geleverd met verschillende accessoires om de hamster bezig te houden.
 • list plusVeilige constructie met horizontale en verticale draden van verschillende diktes en afstanden.

Nadelen PETSFIRST Hamsterkooi Serena Grijs 53

  Beoordeling

  7.7 Totale score
  Prijs/kwaliteit
  7.76
  Functionaliteit
  7.94
  Gebruiksgemak
  7.37
  De Hamsterkooi Serena - Grijs - 53 cm L - 38 cm B - 27.5 cm H is perfect voor hamsterliefhebbers zoals ik die een ruime en gezellige kooi willen voor hun harige vriendje. Deze hamsterkooi heeft een aantal geweldige eigenschappen die het onderscheiden van andere kooien.

  Een van de beste kenmerken van de Serena hamsterkooi is het ontwerp. Met handige clipsluitingen aan de zijkant en een grote deur aan de bovenkant, is het super makkelijk om de kooi schoon te maken en voor je hamster te zorgen. En de kunststof bovenkant zorgt ervoor dat er geen rommel uit de kooi wordt gegooid, waardoor het lekker schoon blijft.

  De Serena hamsterkooi wordt geleverd met een platform, een schuilplaats, ladders, een looprad en een eetpotje. Deze accessoires zorgen voor veel plezier en stimulatie voor je hamster, waardoor het een echt gezellige leefomgeving heeft. Vooral het looprad is geweldig, omdat het je hamster helpt om energie te verbranden en verveling te voorkomen.

  Een ander belangrijk kenmerk van de Serena hamsterkooi is de stevige constructie. De draden zijn horizontaal en verticaal geplaatst en hebben verschillende diktes en afstanden, wat ervoor zorgt dat je hamster veilig blijft en niet kan ontsnappen. Dit is vooral belangrijk voor ons, hamstereigenaren die bezorgd zijn om de veiligheid van onze kleine vriendjes.

  Hoewel we geen specifieke informatie hebben over eerdere modellen van de Serena hamsterkooi, kunnen we wel zeggen dat dit model alles heeft wat een hamsterliefhebber nodig heeft.

  Deze hamsterkooi is perfect voor het bieden van een veilige en comfortabele omgeving voor je hamster. Er is genoeg ruimte voor je hamster om rond te rennen en de verschillende accessoires zorgen ervoor dat je hamster altijd iets te doen heeft. Het is echt de ideale keuze voor eigenaren die hun hamster een gezonde en stimulerende omgeving willen geven.

  Er zijn geen specifieke beperkingen of tekortkomingen van de Serena hamsterkooi genoemd. Het lijkt een solide keuze te zijn voor hamsterliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatieve kooi met alle benodigde accessoires.

  Kortom, de Hamsterkooi Serena - Grijs - 53 cm L - 38 cm B - 27.5 cm H is een fantastische hamsterkooi met handige functies zoals clipsluitingen, een grote deur en een kunststof bovenkant. Het wordt geleverd met verschillende accessoires om je hamster bezig te houden en heeft een stevige constructie. Hoewel we geen specifieke informatie hebben over eerdere modellen, lijkt dit model perfect te zijn voor hamsterliefhebbers. Al met al is het een geweldige keuze voor eigenaren die hun hamster een comfortabele en stimulerende omgeving willen bieden.

  Verkrijgbaar bij:

  Bol.com

  Uiterlijk 19 april in huis

  Bekijk prijs
  Amazon.nl

  Wordt gewoonlijk verzonden binnen 2 tot 3 dagen

  Bekijk prijs

  9. Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown

  Loading ...
  Ga naar laagste prijs

  Voordelen Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown

  • list plusRobuuste en solide constructie voor de veiligheid van huisdieren.
  • list plusEenvoudig in- en uit elkaar te zetten zonder hulpmiddelen.
  • list plusInclusief diverse accessoires voor huisdierencomfort.

  Nadelen Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown

   Beoordeling

   7.5 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   7.6
   Functionaliteit
   7.65
   Gebruiksgemak
   7.31
   Beste huisdierenliefhebber,

   Ik ben dolenthousiast over de Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown! Deze stevige kooi is perfect voor ratten en andere kleine huisdieren. De kleine afstand tussen de tralies maakt de kooi geschikt voor zowel volwassen ratten als jonge dieren, en de vrolijke kleuren van de inrichting zorgen voor een gezellige sfeer.

   Wat deze kooi echt opvallend maakt, is dat hij bestaat uit afzonderlijke delen die zonder gereedschap in- en uit elkaar te zetten zijn. Dit maakt opslag en schoonmaken super eenvoudig! En met een grote deur en slim slot, hoef je je geen zorgen te maken over ontsnapte huisdieren.

   De inrichting van de kooi bestaat uit een roze etage in de vorm van een kwart cirkel met bijpassende ladder, evenals een lichtgroene hangmat van stevig nylon. Daarnaast wordt de kooi standaard geleverd met een roestvrij stalen voerbak om op te hangen en een kunststof drinkfles met een inhoud van 500 ml.

   Met afmetingen van 80x50x70 cm hebben jouw huisdieren voldoende ruimte om te spelen en te rusten. En de eigentijdse kleurencombinatie past perfect in elk interieur!

   Hoewel er nog geen gebruikersrecensies zijn, ben ik ervan overtuigd dat de Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown een geweldige keuze is. De veelzijdigheid, eenvoudige montage en aandacht voor huisdierencomfort maken deze kooi een aantrekkelijke optie voor jou en je huisdieren.

   Kortom, deze kooi lijkt een uitstekende keuze te zijn voor eigenaren die op zoek zijn naar een duurzame, gebruiksvriendelijke en comfortabele leefomgeving voor hun huisdieren.

   Liefs,
   [Je naam]

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Op voorraad. Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

   Bekijk prijs
   Amazon.nl

   Wordt gewoonlijk verzonden binnen 11 tot 12 dagen

   Bekijk prijs

   10. Happyment® Houten knaagdieren hok 3

   Loading ...
   Ga naar laagste prijs

   Voordelen Happyment® Houten knaagdieren hok 3

   • list plusRuim en comfortabel met 3 verdiepingen en trapjes
   • list plusGoede ventilatie en makkelijk schoon te maken
   • list plusGeschikt voor verschillende knaagdieren

   Nadelen Happyment® Houten knaagdieren hok 3

   • list plusGeen gebruikersrecensies beschikbaar

   Beoordeling

   7.2 Totale score
   Prijs/kwaliteit
   6.82
   Functionaliteit
   7.58
   Gebruiksgemak
   7.08
   Het Happyment ® Houten knaagdierenhok - 3 Verdiepingen - Knaagdier - Hamster - Konijn - Cavia - Kooi - Rat is echt een geweldig huisje voor jouw knaagdieren! Met 3 verdiepingen en 2 trapjes hebben ze meer dan genoeg ruimte om rond te spelen, klimmen en klauteren. En als ze moe zijn, kunnen ze zich terugtrekken in het slaaphokje voor een welverdiende rust.

   Deze kooi is gemaakt van hout en heeft een scharnierend deksel met gaas, waardoor er lekker veel licht naar binnen komt en het goed geventileerd is. Dat betekent een comfortabele leefomgeving voor jouw knaagdier! En het schoonmaken? Dat is een fluitje van een cent dankzij de handige uitschuifbare lade onderin. Dat bespaart jou tijd en moeite.

   Wat deze kooi echt speciaal maakt, is dat de voorkant volledig is voorzien van kunststof ramen. Zo kun jij als baasje meegenieten van het plezier van jouw huisdier en heb je altijd goed zicht op wat er binnen gebeurt. Superleuk, toch?

   En weet je wat zo fijn is? Deze kooi is geschikt voor allerlei knaagdieren, zoals cavia's, hamsters, konijnen en ratten. Dat maakt het een veelzijdige optie voor jou als je meerdere knaagdieren hebt of er in de toekomst nog meer wilt hebben.

   De specificaties van deze kooi zijn ook echt indrukwekkend. Het totale formaat is 95x50x50 cm en de lade heeft een afmeting van 88x45x4 cm. Met drie verschillende hoogteniveaus biedt het jouw knaagdieren genoeg afwisseling en uitdaging. En met een gewicht van 8 kg is deze kooi ook nog eens stevig en stabiel.

   Het enige minpuntje is dat er nog geen gebruikersrecensies beschikbaar zijn. Het zou natuurlijk wel interessant zijn om te weten hoe knaagdieren reageren op deze kooi en of ze er graag in wonen.

   Al met al lijkt het Happyment Houten knaagdierenhok - 3 Verdiepingen - Knaagdier - Hamster - Konijn - Cavia - Kooi - Rat een goede keuze te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een ruime en comfortabele kooi voor hun knaagdieren. Met de verschillende verdiepingen, trapjes en het slaaphokje biedt het veel mogelijkheden voor spelen en rusten. En dankzij de goede ventilatie en het gemakkelijke schoonmaken is het ook nog eens heel praktisch. Het enige nadeel is dat er nog geen gebruikersrecensies zijn, dus het is lastig om een compleet beeld te krijgen van de kwaliteit en gebruikerservaring van deze kooi.

   Verkrijgbaar bij:

   Bol.com

   Bekijk bij bol.com

   Bekijk prijs
   hero illustration
   Bestenu

   Succes en hopelijk maak je de beste koop!

   Bestenu

   Bravo! Je bent tot het eind van deze koopgids gekomen. Je ziet al snel de door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van Rattenkooien. Er zijn namelijk 1713 verschillende te bestellen ...

   Bedankt voor het lezen!